Kosmetiikkafirmat olisivat pulassa jos…

…kaikilla olisi tällainen iho.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvan nainen on 35-vuotias. Hänellä ei ole kasvoillaan meikin häivääkään.

Hän on ystäväni Anna.

Anna_iho

Tapasin Annan viimeksi marraskuussa vieraillessani hänen luonaan Brysselissä. Olen jo aikaisemminkin pannut merkille Annan huomattavan kauniin ihon, mutta vasta nyt aloimme kunnolla keskustella ihonhoidosta. Olin luonnollisestikin kiinnostunut kuulemaan, millä tuotteilla Anna hoitaa ihoaan.

Hämmästykseni olikin suuri kun vastaus oli;

”En oikeastaan millään.”

Kävi ilmi, että Annan ainoat ihonhoitotuotteet ovat kasvojenpesuaine sekä kevyt kosteusvoide, jota hän laittaa vain kerran viikossa tai kahdessa – silloin kun iho tuntuu kuivalta. Näin hän on tehnyt koko elämänsä.

Silmänympärysvoidetta, meikkivoidetta, peiteainetta, puuteria tai muunkaanlaista meikkipohjaa hän ei ole koskaan käyttänyt. Ainoa meikki on ripsiväri ja huulipuna joita Anna käyttää juhlatilaisuuksissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huokoset…? Onko tällä iholla edes huokosia…? :D

Uskomatonta että jonkun iho näyttää luonnostaan tältä..!

Kerrottakoon myös että Anna on jossain vaiheessa elämäänsä tupakoinutkin eikä neiti kaihda juhlimistakaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutun pointti?

Tuoda jälleen kerran esiin geenien vaikutus ihon kuntoon ja kumota kosmetiikkafirmojen väitteet siitä, että ihoa kannattaa aina kaikissa tapauksissa hoitaa kosmetiikalla.  Meidät halutaan saada uskomaan, että lotraaminen päivä-, yö- antioksidantti-, ulkoilu-, silmänympärys,- anti age- jne voiteilla on suunnilleen jokaisen naisen velvollisuus ja että ilman kosmetiikkaa iho vääjäämättä ikääntyy nopeammin tai näyttää ylipäänsä huonommalta.

Lopulta kuitenkin iho itse kertoo meille, miten se voi ja mitä se kaipaa. Tähän uskon ainakin minä. Jos iho on kuiva, janon tarpeen kyllä tuntee. Jos se on rasvainen, talineritystä voi hillitä kosmetiikalla. Jos se on samea, voiteella voi taikoa siihen kuulautta. Ja niin edelleen.

Mutta kaikki eivät kosmetiikkaa tarvitse. On täysin mahdollista omistaa upea iho ilman purkin purkkia.

Minullakin on aika hyvä iho. Se kertoo minulle, että esimerkiksi kesäisin se pärjää hyvin pitkälle ilman voidetta (poislukien tietysti aurinkosuojavoide ulkoillessa). Enkä silloin rasvoja sille tarjoa, vaikka joku asiantuntija kuinka väittää vastaan. Monen ”asiantuntijan” tehtävä on myydä, sitä ei kannata unohtaa.

Kuunnelkaa siis ihmiset ihoanne. Jos se näyttää luonnostaan siltä kuin Annan, ei monen sadan euron purkkiarsenaali varmastikaan tuo mitään muuta kuin esteettisen hyödyn kylpyhuoneen hyllyysi. :)

Kommentit
 1. 1

  Elli76 sanoo

  Vau! Ollapa noin kuulas ja kaunis iho! Mun on pakko meikata, jos aion kotiovea pidemmälle. Mummonikin kysyy ilman meikkiä minut nähdessään: ”oletko vakavastikin sairas?”. Kertonee olmiudestani ja kirjavasta ihonväristäni aika paljon…

 2. 2

  E sanoo

  Mun miehellä on juuri samanlainen iho. Ihohuokosia ei erota, ihon pinta on tasainen ja kauniin värinen ja pisamia löytyy muutama. Kasvonsa hän pesee ainoastaan suihkussa, n. joka kolmas päivä, vaikka naama likaantuukin töissä metallipajalla. Lisäksi kasvojen pesu tapahtuu milloin milläkin, saippualla, shampoolla, kerran jopa Ajaxin siivousaineella :-D Hän ei ymmärrä pesuaineiden päälle vaikka olen kyllä yrittänyt vuosien varrella opettaa. Toivottavasti meidän lapset saa hänen ihonsa.. :-)

  • 2.1

   marjut sanoo

   Hei nyt on pakko kysyä, mutta käykö miehesi siis suihkussa vain joka kolmas päivä?

   • 2.1.1

    E sanoo

    Toisinaan useammin, mutta useimmiten kolmen päivän välein. En pidä sitä kovin kummallisena, itsekin käyn ”vain” joka toinen päivä. Ei hän koskaan haise pahalle, kun ei juurikaan edes hikoile. Jos siis sitä ajattelit? :-D

 3. 3

  meow sanoo

  Kyllä vaan jotkut ovat niin onnekkaita.. Omalla poikaystävällänikin on aivan täydellinen iho ilman minkäänlaista hoitamista. Kateeksi käy, kun itse joudun painimaan herkän ihoni kanssa..

 4. 4

  sanoo

  No mutta miksi hyväihoiset ihmiset hoitaisivat ihoaan mitenkään, kun ei ole edes tarvetta? :o Tuskin esim. me teininä aknesta kärsineet olemme yhtäkkiä alkaneet jotenkin superhoitamaan ihoa, kunnes akne on pamahtanut.

 5. 5

  Bunny sanoo

  Mutta miltä hänen ihonsa mahtaa näyttää 40, 50 tai 60-vuotiaana?

  Toki geeneillä on suuri vaikutus, mutta uskon että hänen vähäinen ihon hoitonsa tulee näkymään kyllä myöhemmällä iällä – Varsinkin jos hän ei ole käyttänyt koskaan aurinkosuojavoidetta.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Jos kirjoittelen blogia vielä 10 ja 20 vuoden kuluttua niin lupaan postata Annasta uudet keski-ikäkuvat :)

 6. 6

  sanniii sanoo

  Mulla tuli vähän aikaa sitten kosmetiikka-ahdistus ! Tai se liittyi semmoseen yleiseen ahdistukseen tavarasta ja kuluttamisesta, mutta kuitenkin. Nuorempana meikkailin niinkuin teinit yleensä – meikkivoidetta ja puuteria lisäiltiin 2h välein välitunneilla yms. Nykyään olen suurimman osan päivistä lähes ilman meikkiä (poskipunaa lukuunottamatta) koska a) arvostan unta niin että mieluummin otan aamulla ekstra 10min kuin meikkaan :D b) urheilen lähes päivittäin joten ihomeikki tuntuu turhalta kun se kuitenkin pitää pestä heti pois. Niimpä jos meikkaan se yleensä jää viikonloppuihin. Anyway, pointtini oli se että vähän aikaa sitten poikaystäväni kanssa keskustellessa minulle iski ahdistus kun mietin miten meille naisille tuputetan tuotteita! Vähintään 25-vuotiaana pitää alkaa käyttää ryppyvoidetta jottei sitten joskus tule ryppyjä, silmänympärysvoidetta heti kun alottaa meikkaamisen yms. Ostin kerran meikinpohjustajan ja sitä olen käyttänyt ehkä kerran :D On hienoa toki että jos on rasvainen iho jolla meikki ei tunnu pysyvän, on näitä pohjustusaineita yms mutta välillä tuntuu että pliis enkö vaan saa mennä salille ilman sitä kevyttä salimeikkiä ja ripsienpidennyksiä jotka tekevät ”joka aamusta niin helpon kun ei tarvii meikkaa”. On ihanaa välillä olla luonnollinen ja huomata että hei mähän oon ihan okei vaikken tuoksu limen ja sitruunaruohon tuoksuiselle deodorantille, vaikkei hiukseni ole kohotettu suolasuihkeella ja iho hehkuva valovoiteella!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Samaistun paljon moniin ajatuksiisi… Kun olin nuori, olivat anti-age -tuotteet vielä 40-50-vuotiaille markkinoitu juttu… Nyt jo 20+ vuotiaita neuvotaan ostamaan tämän kategorian tuotteita. Toki kyse on pitkälle ihan samankaltaisista kosteuttavista tuotteista mitä parikymppisille on ennenkin myyty, mutta nykypäivän trendin mukaista on saada jo heti teini-iän ohittaneet ”huolestumaan” ihon ikääntymisestä ja kuluttamaan entistä enemmän ikääntymistä ehkäisevään kosmetiikkaan.

 7. 7

  aybc sanoo

  Niin totta. Omalla kohdallakin olen huomannut, että mitä enemmän ihoa hoitaa niin sitä huonommin se voi. Vaikka kuinka valitsee ihotyypilleen ne oikeat tuotteet, niin silti iho oireilee heti kun purkkia edes vilkaisee. Pikainen hulautus lämpöisellä vedella iltaisin – siis pelkästään iltaisin, ei koskaan aamuisin – pitää ihon ihan hyvässä kunnossa. Satunnaisesti käytetty meikkivoide pitää tietty pestä pois purnukoista löytyvillä aineilla, mutta se onkin se välttämätön pieni paha jonka iho vielä sietää. Jos iho kuivaa talvisin, tuon pikaisen vesipesun yhteydessä saatan käyttää pari minimaalista tippaa jotain luonnonöljyjä kuten manteliöljyä tai kaakaovoita. Kostealle, lämpöiselle iholle kun hieroo pienen määrän jompaa kumpaa niin iho voi hyvin ja kuultaa oikein kauniisti.

  Terveisin entinen kuiva näppylänaama, nykyään ei finnin finniä

 8. 8

  Sikke sanoo

  Wou! Omistaapa tuollainen iho! Täällä eräs hyvin kateellinen! Juuri olen suunnilleen toipunut edellisistä kovista pakkasista, jolloin ihoni kuivui niin, että silmien vuotama (johtuu myöskin kuivasta ja kylmästä) vesi sattui jo liikaa ihoon ja ihoon ei voinut koskea millään, koska kaikki sattui. Ei iho mitenkään kuiva ollut. Ei muuta kuin kattila kiehumaan hellalle ja itse siihen viereen, höyry auttoi kummasti ja sai laitettua rasvaa naamaan ja paraneminen alkoi! Jos en meikkaa, niin kommentit ovat samoja kuin Elli76, ”oletko sairas” ja ”nyt ymmärrän miksi meikkaat”. Nämä kommentit olen saanut niin mummolta kuin kummeilta. Mukavaa omistaa kaunis ja helppohoitoinen iho, jota ei tunnu paranna mitkään ruokavaliomuutokset eikä mikään juomisen määrä ole riittävä.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Huijui miten ihosi reagoi pakkaseen..! Kiinnostava tuo höyrykikka, onneksi sentään saat sillä avun :)

 9. 10

  vera sanoo

  Olen ihan samaa mieltä! Olen usein miettinyt ihon ylihoitamista, joka jossain tapauksessa ehkä johtaa kierteeseen, ettei iho voi hyvin(on kuiva tai rasvainen) ilman voiteita. En käsitä esim. jokapäiväistä ihon rasvaamista, jos iho tuntuu hyvältä tai jatkuvaa kuorimista yms ja monilla eri aineilla pesemistä.

  Toki minulla on aika hyvä iho (ei kylläkään tuollainen kuin Annalla!), joten siksi pärjään niin vähällä enkä esim. tarvitse meikkipohjaa. Ja ainakin mulla ruokavalio näkyy ihossa kuten myös vähäinen ulkoilu yms. ;)

 10. 11

  Anni sanoo

  Vau. Mullekin kelpaisi hyvän ihon geenit. Ei mulla nyt mitenkään pahimmasta päästä iho ole, mutta nenän sivustoilla on näkyviä muttei onneksi kovin isoja ihohuokosia, ja leuassa vaaleita pieniä näppyjä. Ne eivät ole kipeitä ja niistä voi tulla puristamalla ulos vaaleata töhnää, mutta kyseessä ei ole sellaiset tavanomaiset finnit. Miten sen nyt selittäisi. Johtuvat luultavasti hormonien heittelystä. Mikä niihinkin auttaisi. Ja nenään tulee helposti mustapäitä. Ihon kunto tuntuu olevan niin monen asian summa, hormonien, ruokavalion, liikunnan, kosmetiikan, että tuntuu ihan rakettitieteeltä saada oma iho kuntoon. Niin ja tietysti sitten ne geenit, eli voi olla ettei sitä ihoa saa mitenkään omalla toiminnalla täysin kuntoon. Kosmetiikan osalta mulla on parhaiten auttanut päivittäinen mieto kuorinta ja rasvaaminen.

 11. 12

  Veppe sanoo

  Ehkä et tarkoittanutkaan sanoa ihan noin, mutta talineritystähän ei voi kosmetiikalla hillitä. Rasvaa voi pestä iholta pois, tai iholle laittaa pintarasvaa itseensä imeviä tuotteita, mutta siihen eritystahtiin ei pinnallisella kosmetiikalla juuri pääse vaikuttamaan.

  • 12.1

   Anni sanoo

   Oon ollut siinä tietoisuudessa, että kun esim. rasvaa ihoa eikä pese sitä liian pesevillä tuotteilla, talineritys vähenee. Kun ei rasvaa ihoa ja pesee siitä kaiken oman rasvan pois, talineritys kasvaa. Oon huomannut tän asian myös omakohtaisesti. Eli mitenköhän on.

   • 12.1.1

    Veppe sanoo

    Moni arkikokemus on helppo tulkita väärin. Rasvaisen ihon huokosissa on yleensä pakkautunutta talia, josta sitä päivän aikana siirtyy ihon pinnalle öljyiseksi kiilloksi. Koska rasva liuottaa rasvaa, öljyn hierominen rasvaiselle iholle voi auttaa liuottamaan talitulppia huokosista, jolloin iholle mahdollisesti vuotaa päivän aikana aiempaa vähemmän rasvaa.

    Jos varsinaista talineritystä voisi kontrolloida ulkoisesti, ei rajuja Roa-kuureja tarvittaisi. Talineritys on sisäinen prosessi, eikä siihen ihan oikeasti kosmetiikalla voi vaikuttaa. Niihin talikertymiin huokosissa kyllä voi, mistä yleensä onkin riittävästi apua – sen jälkeen iho tuntuu paljon vähemmän rasvaiselta.

    Musta on tosi harmillista, että sellaisetkin asiat, joista on vankka tieto, laimentuvat joksisin ”koulukuntajutuiksi” ja mielipidekysymyksiksi. Usein on kyse vain siitä, ettei ymmärretä, mitä arkikokemuksessa oikeasti tapahtuu.

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Musta on tosi harmillista, että sellaisetkin asiat, joista on vankka tieto, laimentuvat joksisin “koulukuntajutuiksi” ja mielipidekysymyksiksi.

     Hmmm… minä en osaa tähän muuta sanoa kuin myöntää, että minulla ei ole asiasta parempaa tietoa (= koulutusta), ja näin ollen olen kuulemani ja asiakkaiden kertomusten varassa. Esimerkiksi tuosta Dr. Haushkan kasvoöljystä olen kuullut paljon todella positiivisia kokemuksia, ihmiset ovat ainakin kokeneet ihonsa tasapainottuneen. Mutta saattaahan kyse olla myös siitä mitä kirjoitit eli öljyn liuottaessa talitulppia iholle vuotaa päivän aikana vähemmän rasvaa –> kokemus: talineritys on vähentynyt.

     Olen ollut siinä uskossa että kosmetiikan ainesosilla voi talineritystä hillitä, mutta kenties olen sitten ajatellut ”erityksen hillitsemisenä” vain tuon pinnallisen vaikutuksen sen kummemmin päässäni erittelemättä voiko kosmetiikka vaikuttaa rauhasten toimintaan.

  • 12.2

   Sanni sanoo

   Nämä on varmaan taas näitä koulukuntajuttuja, mutta mä olen vähän samoilla linjoilla kuin Anni. Toki tässä(kin) asiassa voidaan jälleen viljellä tätä kaikkien lemppari-ilmaisua ”yksilöllistä”, eli kaikki eivät saa talin ylituotantoa hillittyä näillä keinoilla. Mutta minuun esim uppoaa hyvin Dr Hauschkan näkemys siitä, että antamalla öljyiselle iholle öljyä se tasapainottuu ja talin tuotanto rauhoittuu.

   • 12.2.1

    Veppe sanoo

    Eikö tuollaisella tasapainottumislogiikalla sitten ihon kuivuudenkin pitäisi korjaantua ihan itsestään… Että jätetään vaan rasvaamatta, ja sitten iho ymmärtää alkaa tuottaa rasvaa itse. Mutta eihän se niin tosiaan toimi. Ei iho ”ymmärrä” mitään, eivätkä ihmisen biologiset toiminnot valitettavasti mukaudu ympäristöön noin vain.

    • 12.2.1.1

     42vee sanoo

     Rasvaisesta ihosta ei itselläni ole kokemusta mutta sen voin kertoa omien kokeilujeni pohjalta varmaksi, että kuiva iho ei ala itsestään erittää rasvaa vaikka kuinka orjalliseti hoitaisi ihoaan hauschkan ideologian mukaan. Samoin atopiaan taipuvainen iho ei ala mystisesti erittää talia vaikka rasvauksen jättäisi pois.

     Suomessa asiaa vielä pahentavat ulkoiset olosuhteet joille ei oikein voi mitään.

 12. 13

  Jennipenni sanoo

  Ei voi kuin kadehtia :D Itselläni on epäpuhdas iho, isot huokoset ja mustapäitä… Olen yrittänyt vaikka mitä, mutta tuntuu ettei mikään auta. Osaisitko antaa neuvoja?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Ei mulla valitettavasti ole kuin nämä perusneuvot, eli käytä hellävaraista puhdistusainetta, salisyylihappopitoista kasvovettä ja kuori ihoa säännöllisesti. Jos iholla on paljon ihan kunnon finnejä (eikä pelkästään mustapäitä) niin sitten esimerkiksi bentsoyyliperoksidia sisältävän valmisteen lisääminen hoitorutiiniin voi auttaa. Minulla on eräs ystävä jonka iho räjähtää heti jos hän luopuu bentsoyyliperoksidista, mutta joka ilta käytettynä se pitää ihon jatkuvasti kirkkaana.

 13. 14

  vappu hoo sanoo

  Tossa on kyllä pointtia… Itse asiassa mun iho näyttää ja tuntuu parhaimmalta silloin, kun olen ollut vaikkapa niin kipeä, etten ole jaksanut edes pestä naamaani saatikka laittanut jotain voiteita.

  • 14.1

   Moona sanoo

   Minullakin on flunssassa aina hyvä iho, mutta en usko, että se liittyy hoitamattomuuteen. Luulen, että kehossa on vain silloin niin paljon kaikkea muuta tekeillä ja kuume tekee ihon kuulaaksi. Enkä lapsenakaan, siis 13v, hoitanut ihoani, mutta silti pukkasi finnejä.

   Anna on kyllä onnekas.

 14. 17

  42vee sanoo

  Kiitos tästä postauksesta, mietin näitä ihojuttuja juuri tänään. Itselläni on ollut aina todella hyväkuntoinen iho ja olen todennut, että iho tykkää hyvin simppelistä hoidosta, kaikki iho-ongelmani ovat oikeastaan aiheutuneet vääränlaisista hoitotuotteista. Näin jatkui nelikymppiseksi asti. Nyt olen vuoden verran ollut epätoivoinen kun iho ohenee ja kuivuu ja veltostuu. Varsinaisia ryppyjä ei ole mutta kuivaa ja kiristävää tunnetta iholta ei poista mikään :(

  Annalla on kyllä kaunis iho, etenkin tuo oliivisävy on suorastaan säteilevä. Olisi kyllä mahtavaa nähdä jossain blogissa ”normaali” nelikymppisen iho, masentaa kun blogeissa on vaan siloposkisia parikymppisiä. Ja ymmärrän kyllä miksi: ei tulisi kuulonkaan että postaisin omasta epätäydellisestä naamastani kuvia nettiin muiden kommentoitavaksi :D

  • 17.1

   sanoo

   Eivät kaikki bloggaajat suinkaan ole nuoria siloposkisia parikymppisiä. Kyllä meitä ”vanhoja akkojakin” mahtuu mukaan eikä meilläkään kaikilla ole todellakaan täydellinen iho, esim. allekirjoittaneella kaikkea muuta!

   Onhan se kosmetiikasta bloggaaminen näillä kymmenluvuilla juu haasteellista ja käy toisinaan itsetunnon päälle, varsinkin kun tässä iässä alkaa se ikääntyminen näkymään aina vaan nopeammassa tahdissa, silmäluomet on ryppyiset ja roikkuvat ja iho ongelmaisempi kuin teininä aikoinaan. Mutta toisaalta, täytyyhän jonkun yrittää pitää huolta siitä (ikävästä?) realismistakin täällä blogistanian ihmemaassa. ;-)

   t. toinen 42vee

 15. 19

  Aud sanoo

  On kyllä tasainen iho!

  Nyt kun tuli kasvot ja iho puheeksi niin osaisitkohan neuvoa, miten suuria ja talin täyttämiä ihohuokosia nenän alueella kannattaisi hoitaa? Huokoset ovat ällöttävän täynnä talia ihan aina! Mustapäitä ne eivät ole eivätkä kehity finneiksi. Ihoni on t-alueelta rasvoittuva ja tämä nenäalue on ollut ongelmana jo muutaman vuoden. Pesen kasvot aamuisin vedellä ja iltaisin pesen meikit pois putsarilla, tällä hetkellä kasvoveden tyyppisellä aineella. Rutiini on vakiintunut tällaiseksi, koska en tiedä ollenkaan, mistä edes lähteä kokeilemaan ongelman hoitamista.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Kokeile vaihtaa kasvovetesi sellaiseen joka sisältää salisyylihappoa (marketistakin löytyy esim Garnierin Pure-linjasta, tai selektiiviseltä puolelta Cliniquen kasvovedet), ja käyttää pari kertaa viikossa sellaisia ”mustapääteippejä” (vaikka mustapäistä ei sinun kohdallasi kyse olekaan) jotka mekaanisesti kiskovat töhnät ulos ihohuokosista. Ainakin Nivea tulee mieleen perusmarkettimerkeistä jolla on noita mustapää-strippejä.

   Syväpuhdistavista savinaamioistakin saattaisi olla sinulle apua säännöllisesti käytettynä.

 16. 20

  Tiltu sanoo

  Onpa ihana iho! Eikä noilla tummilla piirteillä ja kasvon luustolla tarvitsekaan meikkiä kun ei ole mitään korjailtavaakaan ;)
  Tunnen muutaman sellaisen, ja vaikka mitä meikkaustyylejä kokeilisi, näyttää lopputulos suttuiselta ja että jotain on liikaa. Ystäväsi kuuluu tähän ”ihmistyyppiin” jos näin voi sanoa.
  Onnellinen on hän.

 17. 21

  sanoo

  Uskomattoman kaunis, tasainen ja kuulas iho, vau! Muutenkin sellaiset kasvot, että mitäpä niitä meikillä muuttelemaan. :) Geeniarpajaisissa ei käy kaikille samoin.

 18. 22

  sanoo

  Ystävälläsi Annalla on sekä upea iho että kasvojen luusto. En olisi uskonut häntä 35-vuotiaaksi ellei tuossa niin lukisi. Voi että, miten kauniit kasvot..! :)

 19. 23

  azza sanoo

  Tuollainen iho oli itsellänikin, ilman pisamia tosin, nelikymppiseksi asti. Ventovieraat naiset, mutta yllättäen myös tuntemattomat miehet ihmettelivät ja kommentoivat sen silkkistä ja virheetöntä pintaa, jopa ulkomailla. Itse en tajunnut siinä olevan mitään erikoista, koska sellainenhan se oli aina ollut, murrosikäisenäkin. Hoitona vesi- ja saippuapesu (myös silmämeikinpoistossa) eikä muuta, ellen sitten paukkupakkasilla jotain käsirasvaa siihen laittanut. Saippuakin oli ihan tavallista markettikamaa.

  Sitten iski heti neljänkympin päällä ”vanhuus” ja iho alkoi kuivua, ohentua ja pukata hiuksenhienoa rypynalkua. Se kuivuminen oli inhottavinta, koska sille oli pakko tehdä jotain kun iho hilseili pitkin poikin ja kuivan pinnan alle alkoi muodostua musta- ja valkopäitä, jopa finnejä! Aivan ennenkokematon tilanne.

  Siitä alkoikin sitten loputon rasvapurkkien etsintä ja kokeilu. Kaikkea mahdollista tuli testattua yli tuhannella eurolla, mikä oli todella turhauttavaa ja kallista. Sitten vihdoin löysin Lush-tuotteet ja sieltä Celestialin ja iho on palautunut sellaiseksi kuin se ennen oli. Suuri helpotus. Ja kaikkein parasta on, että Celestial sopii myös mun rutikuiville silmänympäryksille kuin se olisi sitä varten tehty, joten yhdellä aika edullisella voiteella lopulta hoitui koko ongelma. Mutta pari vuotta oli kyllä naurussa pitelemistä, kun kaikki iho-ongelmat iski päälle yhtä aikaa eikä sellaisten hoitamisesta ollut aiempaa kokemusta. Toivottavasti vaan Lush ei koskaan lopeta, koska sitten olen kyllä jälleen pulassa.

 20. 24

  sanoo

  Hyvä aihe tämäkin, mä olen sitä mieltä että ihon kunnon syynä on sekä geenit, ruokavalio ja myös se kauanko nukkuu. Jos syö paljon vitamiineja se vaikuttaa ihoon, jos taas syö joka päivä sipsejä se myös vaikuttaa ihon kuntoon. Itse saan heti seuraavana päivänä näppylöitä jos syön sipseja, siksi en syö niitä ollenkaan. Kun taas suklaasta ei mulle tule vastaavaa. Tietysti sekin vaikuttaa myös ihoon että tupakoiko ja juoko alkoholia suurissa määrin.

 21. 25

  Anna sanoo

  Omaan ystäväpiiriini kuuluu harvinaisen monta naista, joiden iho on just niin kuin sun ystävälläsi. Kasvot he pesevät vedellä, eikä rasvaa tarvita. Äidilläni (63v) on myös aina ollut täydellinen iho, koskaan hän ei ole sitä erityisemmin hoitanut. Toki niitä juonteita tuossa iässä on, olisihan se epänormaalia, jos ei olisi! Mielestäni tämä markkinahuuma antaa meille jokseenkin vääristyneen kuvan koko kasvojenhoidosta ja siitä, miten monta purkkia ja purnukkaa sitä oikeasti tarvitsee (vastaus kuuluu, että ihan oikeasti ei yhtään). Kauneimpia ovat mielestäni ihmiset, jotka eivät keskity (ainakaan liikaa) omien pikkuvirheiden syynäämiseen, vaan kohdistavat voimavaransa jonnekin ihan muualle.:)

 22. 26

  Nimetön sanoo

  Oletteko keskustelleet, mitä puhdistustuotetta Anna käyttää kasvoijen puhdistukseen? Onko noin hyvällä iholla väliä, mitä kasvoputsaria käyttää?

  • 26.1

   Sanni sanoo

   En muista enää puhuimmeko putsarista, tästä on jo sen verran aikaa :) Mutta hyvällä iholla tuskin on väliä mitä putsaria käyttää, ei minullakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.