Kosmetiikan tuoksumaailma

Pidän hyväntuoksuisesta kosmetiikasta. En hae tuotteita erityisesti tuoksun perusteella, mutta miellyttävä tuoksuelämys tuo aina lisäarvoa, kun taas ikävän hajun takia tuote jää todennäköisesti hyllylle.

Aloin mietiskellä kosmetiikan tuoksuja oman postauksensa verran kun kesäkuussa juteltiin Lushin tuoksuista.

On hyvän-, pahan ja neutraalin tuoksuisia tuotteita, mutta harva lopulta jättää erityistä muistijälkeä tai hinkua ostaa tuote uudelleen pelkästään tuoksun perusteella. Useimmat tuoksut sijoittuvat lopulta kategorioihin ”ihan kiva” tai ”mitäänsanomaton”.

Tähän postaukseen kokosin sellaisia tuotteita, joiden tuoksussa on ”sitä jotain” – jotain, joka saa käden kerta toisensa jälkeen hamuamaan purkkia ihan vain jotta aivojen mielihyväkeskus saisi stimulaatiota tuoksun muodossa. Koen tällaista koukuttumista hyvin harvoihin tuotteisiin. Mutta kun tällainen tuoksuyhteys löytyy, se on todella vahva ja saa minut jopa säästämään tyhjän pakkauksen jotta saan palata tuoksuun aina mieliteon iskiessä.

Hyvantuoksuisia_tuotteita

Muutama näistä tuotteista ei edes oikein sovi ihotyypilleni, mutta silti käytän niitä vain koska tuoksu vetää minua puoleensa. Tiesittehän, että tuoksut, etenkin eteeriset öljyt, vaikuttavat tunnetiloihin. (Nojoo, tämä oli varmaan ihan yleistietoa :D) Hyväntuoksuisesta tuotteesta tulee konkreettisesti hyvä olo.

Virvekin on sattumoisin hiljattain kirjoittanut kosmetiikkatuotteiden tuoksuista, muistijälkinäkökulmasta.

Virve kirjoittaa eräästä voiteesta näin:

”En ollut aiemmin ajatellut, kuinka suuressa ja merkittävässä osassa kasvovoiteiden tuoksut minulle ovat, mutta tajusin asian vähän aikaa sitten erästä kasvovoidetta käyttäessäni. Assosioin sen välittömästi onnellisiin hetkiin ja joka kerta sitä iholleni levittäessä tunnen itseni todella onnelliseksi. Ikäänkuin minulla olisi purkitettua onnellisuutta, jota lätkin nassuuni saaden kasvoilleni aikaan sen saman onnellisuuden tunteen jälleen. Aika mahtava salainen ase.”

Niinpä. Juuri tämän vuoksi valitsen aina matkoille eri tuoksut. ;) Nyt, kun haluan piipahtaa Chamonixissa, nuuhkaisen vähän Chance Eau Fraîchea… <3)

Hyvantuoksuisia_tuotteita3

Tässä on kolme kasvotuotetta, joiden tuoksuun olen ihan lääpälläni. Toisin kuin Virvelle, kasvotuotteet eivät kuitenkaan tuo minulle mitään erityisiä muistoja vaikka tuoksuissa olisikin ”sitä jotakin”. Mikä johtuu varmasti siitä, että käytän yhtä kasvovoidetta aivan turkasen kauan. Näin ollen sen tuoksu ei sitoudu yhteen tiettyyn, rajattuun aikakauteen.

Estelle & Thildin Super Bioactive Age Control -seerumi on kuin kimppu niittykukkia pullotettuna; ihana, suloinen, todella kukkainen tuoksu. Näin voimakasta tuoksua en odottaisi kasvotuotteelta, ja uskon, että moni kokee tuoksun liiankin voimakkaana. Minä puolestani tykkään tästä poikkeuksellisesti todella paljon, ja kun seerumin koostumuskin on kohdallaan niin saadaan kasaan yksi Sannin lempparituotteista. Tuote esiteltiin aikoinaan täällä.

Yves Rocherin ekosertifioidun linjan Aloe Vera -kasvovoide, vaikkakin tarkoitettu normaali- ja sekaiholle, on minun iholleni liian paksua eikä imeydy kunnolla. Olin aikeissa antaa sen eteenpäin, mutta huomasin koukuttuneeni tuoksuun kuin vaivihkaa. Kun satunnaisesti laitoin voidetta iltaisin, olin joka kerta ihan että ”Hyvänen aika, tässäkö voiteessa oli tämä näin hyvä tuoksu..!” En osaa edes kuvailla tuoksua, se on hyvin pehmeä ja aromaattinen, ehkä vähän kukkainen mutta ei sinne päinkään kuin Estelle & Thild. Lopulta voide jäi minulle vain jotta voisin aika ajoin nuuhkutella sitä. Ihan harmittaa että koostumus on niin paksu, olisi ihana käyttää tätä päivittäin. Koostumuksensa puolesta se sopii minulle vain pakkasaikaan yökäyttöön.

Dr. Hauschkan Hoitava Värivoide (eli ihan vain ”sävyttävä päivävoide”, nimi on näitä vanhoja hassuja Hauschkan suomennoksia jotka uudistuksen myötä päivitettiin) on ihan ensimmäinen Hauschka-suosikkini, johon ihastuin välittömästi merkkiin tutustuttuani viisi vuotta sitten. Voide esiteltiin aikoinaan täällä.

Voide on paksua ja suhteellisen rasvaista, eikä tosiaankaan omiaan minun ihotyypilleni. Silti jokin koostumuksessa, sävyssä ja etenkin tuoksussa (minkä tajusin myöhemmin toista tuubia ostaessani) ihastutti. Voiteessa on Hauschkan ”trademark”-tuoksu eli ruusu, josta pidän vain hyvin harvoissa muodoissa. Tässä voiteessa ruusu on jotenkin aivan täydellisen puuterisen, harmonisen ja rauhoittavan tuoksuinen. Lempeä ja pehmeä. Talvella aina oikein odotan megapakkasia jotta pääsen käyttämään tätä…!

Hyvantuoksuisia_tuotteita2

Logonan Mediterran -deodorantin käytin loppuun jo kolme-neljä vuotta sitten, mutta minun oli pakko säästää pakkaus jotta pääsen vielä nuuhkuttelemaan pulloa. Tämä on varmasti vastustamattomimpia tuoksuja joihin olen kosmetiikassa törmännyt, enkä oikein osaa edes selittää miksi..! Ensinuuhkaisulta tuoksu oli ”nojoo, ihan kiva”, mutta mitä pidempään sitä käytin, sitä huumaantuneempi olin.

Mediterran-tuoksun muodostavat salvia, punainen greippi, saflori sekä seetrin, bergamotin, ylang-ylangin ja vaniljan eteeriset öljyt. Logonan Mediterran -tuotteita ei käsittääkseni enää saa Suomesta (korjatkaa jos olen väärässä), mutta Saksasta kyllä. Pitäisikin tilata uusi pullo nyt vuosien jälkeen ihan vain jotta voisi verrata onko tuoksu yhä vanhan veroinen.

Born To Bion Sensation Zen -deodorantti on tainnut vilahdella blogissa paljonkin, aina niissä yhteyksissä joissa mainitsen luonnonkosmetiikan lempparidödöstäni. Harvemmin deodoranttia laittaessa tulee erityisen ”elämyksellinen olo” :D, mutta niinkin pieni asia kuin tuoksu (joka Sensation Zenissä on hyvin mieto) voi kohottaa kainalonhinkkaustuokion astetta tai useampaa miellyttävämmäksi hetkeksi. Joka kerta kun laitan Zeniä tulen tuoksusta hyvälle mielelle – niin hullulta kuin se kuulostaa. Zenissä tuoksuvat salviankukka ja bambu.

Hyvantuoksuisia_tuotteita4

Yves Rocherin Les Plaisirs Nature -sarjan Oliivi on yksi oudoimpia tuoksulemppareitani. Oudoimpia siksi, että en pysty nimeämään tuoksua enkä kunnolla edes kuvailemaan sitä, mutta oliivilta tuotteet eivät tosiaankaan tuoksu. Ainakaan sille, miltä minun tuntemani oliivit tuoksuvat. Sarjalle on siis varmaankin kehitetty joku keinotekoinen tuoksu. Minun nenäni haistaa jotain ihanan pehmeää ja kevyen makeaa, hitusen vihreää. Ei sitrusta vaan enemmänkin jotain kukkaista…

Oli tuoksu mikä hyvänsä, se on erittäin onnistunut! :) Ja varsin unisex, miehellekin kelpaa. :)

Hyvantuoksuisia_tuotteita5

Loppuun klassikko.

Tämä tuoksu ei liity mihinkään tiettyyn tuotteeseen, vaikka Yves Rocherin tuotteissa olen siihen lapsena alun perin tutustunut.

Tuoksuhan on tietysti Monoï. Monoï-öljyn erehtymättömän tunnistettava tuoksu tulee kookosöljyssä liotetuista gardeniankukista. Tykkään myös gardeniasta yksinään, mutta en niin paljon kuin Monoï-öljy-yhteydessä. Kookoksen ja gardenian liitto on kesän tuoksun ruumiillistuma…!

Perinteisen Monoï-öljyn lisäksi käytän Monoïta suihkeena, suosikki on Born To Bion sertifioitu kuivaöljysuihke. Myös YR:n suihke on hyvää, mutta ei voita koostumuksellaan täysin 100-prosenttisesti luonnon aineista valmistettua Born To Bio’a.

*

Oletteko te ostaneet joitain kosmetiikkatuotteita vain pelkän tuoksun takia? (Jos hajuvesiä ei lasketa ;))

Mitä tuotteita löytyisi teidän ”Parhaan tuoksuiset kosmetiikkatuotteet” -listalta?

(Saa kertoa myös niistä hirveimmistä tuoksuista :) Onko joku tuote jäänyt peräti käyttämättä kamalan tuoksunsa takia?)

P.S. Sekin piti vielä mainita, että parhaan tuoksuiset hajusteettomat tuotteet olen löytänyt Estelle & Thildiltä ja Laveralta (Neutral-linja). Hajustamattomissa tuotteissakin on tietysti aina se raaka-aineiden muodostama ominaistuoksunsa ja tämä tuoksu voi poiketa paljonkin eri merkkisten tuotteiden välillä. Jotkut voivat olla vähän karujakin, niinkuin vaikka Clinique. Aaa, voisin jatkaa tästä tuoksuaiheesta vaikka kuinka, koko ajan tulee uutta mieleen :D

Kommentit
 1. 1

  Siilikissa sanoo

  Jätin taannoin ostamatta kotikäyttöön erästä tiettyä shampoota, koska matkustan aina saman tuotteen matkakoko mukanani. Tässä tietyssä shampoossa tuoksuu aina loma eikä sitä sovi uhrata arkikäyttöön. :)

 2. 2

  Nefer sanoo

  Aussien hiustuotteet ovat ihanan tuoksuisia ja jotenkin niiden pehmeä koostumus (ohittaa mielestäni pehmeydessään muut tuotteet) sopii niihin pehmeisiin tuoksuihin hyvin.

 3. 3

  anonyymi tällä vaan sanoo

  Kyllä itse kiinnitän huomiota huulituotteiden ja vartalorasvojen ostossa / tuoksu on oleellinen osa :)

 4. 4

  h sanoo

  Tuli mieleen poikaystäväni käyttämä tuoksu, Armanin kesätuoksu. Assosioin sen vahvasti viime kesään, kun aloimme seurustella. Poikaystävä käyttää jo enimmäkseen toista hajuvettä, mutta Armania on jäljellä vielä pienen pieni loraus pullossa. Aina kun hän laittaa sitä, minulle tulee HETI mieleen viime kesä. Ei välttämättä mitään erityisiä muistoja, mutta se yleinen fiilis vastarakastuneena ja poikaystävää halaillessa :)

  Hajuvesissä ihanaa on se, että esimerkiksi nyt en voi saada jotakin tiettyä hajua mieleeni, mutta heti kun haistaa tuttua tai omaa suosikki hajuvettä mielen valtaa hyvänolon tunne :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Ei välttämättä mitään erityisiä muistoja, mutta se yleinen fiilis vastarakastuneena ja poikaystävää halaillessa :)

   Tiedän niin tuon tunteen! :)

 5. 5

  sanoo

  Oma ehdoton suosikkini on XZ:n Vanilla Cafe -shampoo ja hoitoaine. Tuotteet eivät sovi ollenkaan hiuksilleni, mutta silti haaveillen aina kaupassa niiden ostamisesta. Käytössä olevista tuotteista puolestaan rakastan lähes kaikkia Les Plaisirs Nature -sarjan vaniljatuoksuja.

  Inhokkeja puolestaan ovat esimerkiksi kamomillaan sisältävät tuotteet (viimeksi erehdyin ostamaan kasvovoidetta) sekä Jergenssin manteli-kirsikka vartalovoide. Molemmat annoin eteenpäin, koska tuoksu oli niin kuvottava.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Minäkään en tykkää kamomillasta..! Pahin tuoksu on kamomillateessä.

   • 5.1.1

    Miia sanoo

    Kamomilla on aivan ihanaa! Johtuu varmasti siitä, että mummini keitti aina kamomillateetä, kun olin pieni. Yksi nuuhkaisu ja olen taas mummin keittiössä! Keittiötä tai mummia ei enää surullista kyllä ole :'(

    Ihanalta tuoksuvat tuotteet on päääsääntöisesti kivoja, mutta siitä en tykkää, että tuoksu on kovin voimakas tai jää leijumaan pitkäksi aikaa. Juuri tänä aamuna manasin, kun laitoin Tigin hiuslakaa. Se on ihan ehdoton lakka nutturakampaustan kiinnittämiseen, mutta… se tuoksu! Tuoksu on kyllä ihan hyvä ja miellyttävä, mutta ihan liian voimakas. Hiukset tuoksuvat lakalle metrien päähän ja sen huomaa vielä seuraavana päivänäkin, joten hajuvesiä on ihan turha edes ajatella ko. lakan kanssa. Sama juttu on joidenkin vartalovoiteiden kanssa.

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tigin tuoksut on kyllä aika överit… Mun tuttua, joka on töissä terveydenhuoltoalalla, kiellettiin jopa käyttämästä Tigin tuotteita työvuorossa koska haju leijuu niin vahvana ympärillä.

 6. 6

  Tuulia sanoo

  Lumenen Koivu&Hunaja suihkugeeli. Tuoksuu niin kesältä kuin vain voi. Tuoksun takia olen hamstrannut sitä kaappiin, jotta voin fiilistellä ja nuuhkutella kesää jatkossakin. Talviaikaan sitä ei ole valitettavasti saanut, pakko siis ostaa kesällä extraa ja toivoa aina että on seuraavankin kesän valikoimassa!

 7. 7

  Kiira sanoo

  Jotakin Palmoliven saippuaa tuli joskus ostettua parikin kertaa ihan sen tuoksun takia, samoin monet body shopin vartalo- sekä tigin hiustuotteet ovat aiheuttaneet ylimääräisiä tuoksuttelukertoja:)
  Rainbown kasvovoiteen ostin joskus incin perusteella, mutta sen tuoksu oli niin kamala, että jäi kyllä käyttämättä.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Tigin Oatmeal & Honeyssa oli kyllä jotain hämmentävän koukuttavaa kaikessa synteettisessä imelyydessään… :) Siitä sai Aina kunnon fixit ^_^

 8. 8

  Anna sanoo

  Ostan mitä tahansa kosmetiikkaa, jos siinä tuoksuu gardenia heh! Se on lempparituoksuni. (Käytän Marc Jacobsin hajuvettä, on nimeltään kai vain Marc Jacobs woman. I HA NA gardenian tuoksu.)

   • 8.1.1

    Veppe sanoo

    Saako tähän sekaantua, jos tykkää gardeniasta? :) Mulla on pitkään ollut testiputkilo tuota Guccia, ja mulle se ei juurikaan edusta gardeniaa, tai mitään muutakaan mitä kukkaistuoksulta odottaisin. Minusta tämä on aika raskas ja sokerinen tuoksu. Osuvin lukemani kuvaus on ehkä ”puuterinen hattaratuoksu”. Tavallaan kyllä ihan tykkään tästä, mutta en kukkaistuoksuna. En juuri päänsärkyefektin takia käyttele, mutta olen kuitenkin useamman kerran uskaltautunut testaamaan. :p

    • 8.1.1.1

     Sanni sanoo

     Saa sekaantua :) Minäkään en liiemmin innostunut tuosta Guccin Gardeniasta, eikä se mielestäni edusta gardeniaa tyypillisimmillään.

   • 8.1.2

    Anna sanoo

    Olen tainnut joskus Stockmannilla tuoksutella tuota Guccia, en muistaakseni erityisemmin tykännyt. Oli jotenkin liian makea…

 9. 9

  Ulpu sanoo

  Pakko nyt kertoa, tuli vaan mieleen naista tuoksuista ja kuinka helposti (alitajuisesti) ne liittaa tiettyihin muistoihin… Olin nyt kesalomalla kaymassa Suomessa ja unohdin ottaa putsarin mukaan (siis kuinka arsyttavaa kun kotona niita olisi noin miljoona..!), joten hain nopeasti ihan perusmarketista about halvimman minka kuitenkin ajattelin sopivan itselleni. Sattui olemaan nivean sinista geelia rasvoittuvalle/sekaiholle ja vasta illalla kun kaytin sita niin tajusin etta vaikka pakkaus oli taysin uudistunut, tuoksu oli taysin sama kuin niveassa jota kaytin yli kymmenen vuotta sitten teinina :D Tuli kylla kerralla kaikki muistot niilta vuosilta mieleen (hyvassa ja pahassa)…

  Sama kokemus varmaan olisi JLo Glow hajuvedessa… oi niita aikoja! Pitaisi ehka menna nuuhkimaan ihan jo nostalgia-mielessa (valmistetaankohan sita edes enaa..?)

  Yleisesti ottaen pidan siita etta suihkusaippuassa, shampoossa ja hoitoaineessa on vahvat tuoksut, mutta muuten kosmetiikassa (eli siis lahinna ihonhoidossa) suosin joko hajuttomia tai ainakin todella neutraaleita tuoksuja – itse oon tykanny just tasta syysta Cliniquesta ja Clarinsista joiden tuoksumaailma on itselleni just sopiva.

  Pakko viela mainita tuo Aussie, kun siita taisi jo joku kommentoida, etta se tuntuu jakavan mielipiteet tosi kovasti – toiset rakastaa ja toisille ei uppoa yhtaan. Itse kuulun niihin, jotka on antaneet kyseiset tuotteet eteenpain juuri sen takia etta tuoksu melkein allotti, vaikka sinansa shampoo oli just hyva omille hiuksille!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   ja unohdin ottaa putsarin mukaan (siis kuinka arsyttavaa kun kotona niita olisi noin miljoona..!),

   Ah, niin tuttua… ^_^ Käynyt mullekin vaikka kuinka monesti. Esim. Tukholmassa pesin viimeksi kasvot sitten suihkugeelillä. :)

   tajusin etta vaikka pakkaus oli taysin uudistunut, tuoksu oli taysin sama kuin niveassa jota kaytin yli kymmenen vuotta sitten teinina :D Tuli kylla kerralla kaikki muistot niilta vuosilta mieleen

   Mulle tulee usein tämä tunne Yves Rocherin tuotteiden kanssa. Niiden tuoksuissa on jotain mielettömän tunnistettavaa ja nostalgista – vaikka tuote ei edes olisi sama kuin vuosia sitten. Tulee tosi usein ”teini-flasbackeja”.

   Pakko viela mainita tuo Aussie, kun siita taisi jo joku kommentoida, etta se tuntuu jakavan mielipiteet tosi kovasti – toiset rakastaa ja toisille ei uppoa yhtaan.

   Näin on. Minä kuulun niihin joille Aussie-tuoksu on liikaa… Töissä oli välillä oikeasti päänsärkyistä hyllyttää Aussieta kun tuoksu leijui ympärillä Lush-efektin lailla… Mun mielestä hajustus, joka puskee pakkausten läpi ja täyttää ympäröivän ilman, on oikeasti vähän ylimitoitettu… Kosmetiikkaa saa tuoksua, mutta ei mielestäni pakkausten läpi.

   • 9.1.1

    Ulpu sanoo

    Itsekin olisin varmaan tyytynyt ihan just suihkugeeliin tai mihin vaan mantysuopaan jos kyseessa olisi ollut lyhyempi matka… mutta paatin etta kolme viikkoa ilman ”oikeaa” puhdistustuotetta vois olla hieman liian extremea… tai mista sita tietaa, ehka (todennakoisesti) mitaan katastrofia iholla ei olisi tapahtunut… :D

    Ja juu, nyt kun sanoit niin tajusin etta tosiaan Bootsissa tms. kemikaliossa kaydessa ne Aussiethan tosiaan loytaa tuoksun perusteella…. o_O Mut ehka taakin on joku tarkkaan harkittu mainoskikka…

 10. 10

  sanoo

  Olen myös miettinyt kosmetiikan tuoksua ja tuoksuttomuutta paljon, koska olen omaksi ihmetyksekseni tajunnut, etten oikeastaan pidä voimakkaista tuoksuista tavallisessa kosmetiikassa yhtään (vaikka pidän hajuvesistä tosi paljon).

  Kaikkein käsittämättömimmät hajustetut tuotteet, joihin olen törmännyt ovat ehdottomasti poskipuna (miksi haluaisin, että -poskeni- haisevat jollekin) ja ihan tavallinen hiuslakka. En juurikaan hiusten muotoilutuotteita käytä, joten pieneen mieleenikään ei tullut, että ne olisivat oikeasti hajustettuja. Menin sitten suihkuttamaan lakkaa päähäni ja koko päivän niin minun kuin muidenkin nenässä leijui hiuslakkani tuoksu. Olisin kyllä halunnut valita tuoksuni hajuveden muodossa ihan itse…

  • 10.1

   Sanni sanoo

   (miksi haluaisin, että -poskeni- haisevat jollekin)

   Sanos muuta! Minäkään en käsitä miksi meikkien pitäisi olla tuoksutettuja. Huulimeikeissä sen vielä ymmärtää, mutta ei muissa.

   Minullekin on muuten tuttua tuo, että hiuslakan haju rynnii yli hajuveden…. :/

 11. 11

  sanoo

  Ainakin Korresin Guava-vartalovoi, L’Occitanen manteli-suihkuöljy, Born to Bion ruusu-dödö, Dermosilin jalkakuorinta (sitrustuoksu), Flow Kosmetiikan Kookos & Sitruuna -vartalokuorinta..

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Flow Kosmetiikan vartalotuotteissa on muuten tosi hyviä tuoksuja..! Samoin Korresilla.

   • 11.1.1

    Jazza sanoo

    Korresin Guava on ihanan tuoksuinen minunkin mielestäni. Aivan erityisesti rakastan Korresin (jo edesmennyttä) Honeysuckle-käsivoidetta, jonka tuoksu sinkauttaa mut suoraan Kreikan auringon alle, juuri sinne, mistä ensimmäisen tuubini ostin ja jossa sen lomani vietin. Yksi tuubi on enää jääkaapissa, mutta en vaan millään raaski aloittaa sen käyttöä, koska uuttakaan ei saa. On muuten suojakertoimella 10, ja kerran kun kasvoaurinkovoiteeni tuntui aivan liian paksulta hillittömässä helteessä käytettäväksi, laitoin tuota ja tuhdisti puuteria naamaan ja yhdistelmä toimi kokonaisen meripäivän oikein loistavasti! Eikä edes hitsannut kiinni ihoon kuten normaali aurinkosuoja, jonka poistoon tarvittaisiin juuriharja.

    Yleisellä tasolla ajateltuna monet tuoksut kosmetiikassa ovat peittämässä osittain jopa varsin pahanhajuisia raaka-aineita. Monessa tuoksuttomassakin tuotteessa on hajusteita, jotta tuote ei tuoksuisi raaka-aineilleen. Sorry, vanha juttu, jonka jokainen varmaankin jo tietää :)

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Yleisellä tasolla ajateltuna monet tuoksut kosmetiikassa ovat peittämässä osittain jopa varsin pahanhajuisia raaka-aineita. Monessa tuoksuttomassakin tuotteessa on hajusteita, jotta tuote ei tuoksuisi raaka-aineilleen.

     Itse asiassa, jos tuotteessa lukee ”hajusteeton” tai ”fragrance-free”, siinä ei saa olla mitään hajusteeksi luettavaa ainesosaa. Tuo raaka-aineiden ominaistuoksu peitetään jollain muulla aineella. Mutta tuoksuton tuote, jossa ei erikseen lue ”hajusteeton”, on eri juttu. :)

     • 11.1.1.1.1

      Jazza sanoo

      Jep, tarkoitin juuri tuota mitä sanoitkin, että tuoksuttomassa voi olla hajua peittäviä hajusteita. Hajusteettomassa ei tosiaankaan saa olla mitään.

      Mitenköhän hyvin noita jakolinjoja kosmetiikassa lopulta noudatetaan? EU-alueella taitaa olla tarkat säännöt, mutta miten muu maailma, kiinnostaako niitä ollenkaan?

 12. 12

  NG sanoo

  Tuoksuelementti on tärkeä, mutta ei ratkaisevin – paitsi vartalotuotteissa, niiden haluan olevan joko tuoksuttomia tai ihanantuoksuisia.
  Liian vahva aromi kasvoille on turn-off, tämä ilmiö tapahtui siinä Yves Rocherin seerumissa… Miellyttävä tuoksu, jota vain oli käytetty liikaa.

  Muuten, olen bongaillut eri merkkien oliivisuihkugeelejä, ja vertaillut tuoksuja – yksikään ei kyllä muistuta oliivia! Mieleen tulee nyt ainakin The Body Shop, YR ja Dermoshop… kaikkien oliivituotteet tuoksuvat enemmän kukkaisilta viherkasveilta. Kukapa nyt kitkeriä oliiveja haluaisi ihollaan nuuhkutella… lähimmäksi sellaista pääsee levittämällä aitoa extra virgin oliiviöljyä.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   olen bongaillut eri merkkien oliivisuihkugeelejä, ja vertaillut tuoksuja – yksikään ei kyllä muistuta oliivia!

   Totta, nyt kun itsekin mietin niin eipä tule mieleen yhtäkään varsinaiselta oliivilta tuoksuvaa oliivikosmetiikkatuotetta. :)

 13. 13

  Tanja sanoo

  Minä oon jo kohta vuoden käyttänyt Frantsilan Nokkos shampoota ( http://frantsila.com/tuotteet/nokkos-yrttishampoo/) ja yrttihoitoainetta ( http://frantsila.com/tuotteet/yrtti-hiustenhoitoaine/) melkein pelkän tuoksun takia. Tuoksu on jotenkin huumaavan rentouttava. Muistuu mieleen lapsuuden kesät, saunominen mökkirannassa ja tukan pesu vadissa mummon kanssa.. Eikä minua toki haittaa, että lanteille yltävä tukkapehko ei roiku enää epämääräisessä takussa päätä myöten, vaan on paremmassa kuosissa kuin koskaan.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Eikä minua toki haittaa, että lanteille yltävä tukkapehko ei roiku enää epämääräisessä takussa päätä myöten, vaan on paremmassa kuosissa kuin koskaan.

   No ei varmaan…! :D *kateus* :)

 14. 14

  Veppe sanoo

  En koskaan osta tuotetta pelkän tuoksun takia, mutta kyllä hyvä tuoksu on silti oleellinen asia niissä tuotteissa, joissa hajusteita käytän. Tuoksut, joista aidosti tykkään, ovat vain harmillisen harvassa. Hajusteettomuuteenkin tottuneena osaan kyllä tyytyä moniin ok-tuoksuihin, jos ne ovat mietoja, mutta monia tuotteita olen joutunut heittämään pois överin tuoksun takia.

  Monoï kuuluu minunkin suosikkeihini, joskin kookos on minulle niin herkästi ällö, että tykkään eniten iholle mietona jäävästä vibasta, kuten YR:n suihkugeelin tapauksessa. Muita tuoksusuosikkejani ovat esim. Freemanin Guava-vartalokuorinta, Korresin Pomegranate-kasvotuotteet, Weledan Tyrni-suihkuvoide, LUSHin Snow Globe -saippua ja YR:n Un Matin au Jardin -sarjan Kielo-suihkugeeli. Freeman ja Korres ovat mehevän hedelmäisiä, Weleda ja LUSH parhaat sitrustuoksut, ja YR paras tuntemani ”vihreä” tuoksu.

  Muita itselleni nostalgisessa mielessä mielekkäitä ovat Paul Mitchellin Original Awapuhi -shampoon havaiji-tuoksu ja The Detangler -hoitiksen ”voidetuoksu” sekä monien Vichyn tuotteiden, erityisesti kasvovoiteiden, tuoksut. EHS:n Hunajahoitiksen tuoksua rakastin, mutta sehän on ikävä kyllä kauan sitten jätetty tuotannosta. Myös Body Shopin Tea Tree -naamion tuoksua fanitin ”silloin joskus”, ja ovathan ne banaanituotteetkin aika… ;)

  Tuoksun takia olen luopunut mm. monesta Tigin tuotteesta (yllättäen liian voimakkaita…), monesta Cutrinin ism-tuotteesta (useimmissa ällön muovinen, pistävä tuoksu), Korresin kuivien hiusten hoitoaineesta ja useammastakin suihkugeelistä ja vartalovoista (mm. Guava, liian vahvoja ja pistäviä, kyllästyttäviä), LUSHin Flying Fox -suihkugeelistä (paha ja päätä särkevä) ja Veganese-hoitiksesta (siivousainemainen ja karmean voimakas), Body Shopin Hamppu-tuotteista (päätä särkevän vahvoja ja pysyviä) ja XZ:n Vanilla Cafe- ja Suklaa-Vanilja-tuotteista (ällöjä ja tunkkaisia). Tässä nyt vain muutama esimerkki siis! :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   joskin kookos on minulle niin herkästi ällö, että tykkään eniten iholle mietona jäävästä vibasta,

   Samis :) Kookos on ihana, mutta helposti överi. Harva kookos-tuoksu kosmetiikassa onnistuu lopulta olemaan just sellainen sopivan mieto ja pehmeä, ei-synteettisen tuoksuinen.

   Weledan Tyrni-suihkuvoide

   Tää on kyllä yksi parhaista minunkin mielestä! :)

   Mies oli muuten yhteen aikaan aivan ihastunut XZ:n Suklaa-Vaniljaan, käytti monta pulloa – ja osti vielä hoitoaineenkin :D Siis itselleen 3 sentin pituiseen tukkaan :P

   • 14.1.1

    Veppe sanoo

    Ja minä kun yritin omalle siipalle tuota Suklaa-Vaniljaa tyrkyttää, jos päänahkansa olisi siitä tykännyt, mutta se oli yksi nuuhkaus ja ”ei”… :p Tuli muuten vielä mieleen, että L’Occitanen Verbena on ihana tuoksu myös. Ja ne Aussiet taas minustakin jotain aika kamalaa, hajustavat tosiaan koko huoneen suljettuinakin! :O

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     L’Occitanen Verbena on ihana tuoksu myös

     Niin muuten on! :)

     Hei, tuli mieleen kun mainitsit että Lushilla on Weledan ohella parhaat sitrustuoksut, että tarkoititko jotain tiettyjä Lushin tuotteita vai ylipäänsä? Snow Globea en löytänyt Lushin sivuilta, onkohan sen valmistus lopetettu?

     • 14.1.1.1.1

      Veppe sanoo

      Viittasin sillä vain edeltäneeseen virkkeeseen, vähän niin kuin nopeana selityksenä sille, miksi ne mainitut tuotteet ovat minusta tuoksultaan hyviä. Tarkoitin siis juuri LUSHin Snow Globea ja sitä Weledan Tyrniä. :)

      Snow Globea ei ole lopetettu, se vain ei kuulu vakiovalikoimaan. Se on ainakin viime vuosina ilmestynyt joulun kausituotteissa. Ne tulevat saataville aina syksyllä. :) LUSHillahan on ikävä kyllä tapana pihdata halutuimpia tuotteita suurin osa ajasta…

      • 14.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Aaa, okei. :) Vai sellaisia ”pihtareita”… :D Mulla on vielä paljon opittavaa Lushista :)

       • 14.1.1.1.1.1.1

        Jazza sanoo

        Ah, Lushit! <3 Niissä on niin lukemattomia suosikkeja, etten viitsi edes aloittaa luetteloa :) Lushin erilaiset sitrukset ovat aivan ihania ja mun suosikkeja ovat erityisesti Calacas ja siihen liittyen Lady Catrina -saippua, sekä juuri tuo Veppen mainitsema Snow Globe. Ja jos esim. Northern Lights -saippua tulee vielä joskus jouluksi, ostan taas ja säästän sitäkin reilun määrän, mutta kesäkäyttöön. Sen tuoksun on suunnitellut muuten suomalaissyntyinen tuoksu-trainee ennen kuin poistui Lushin muonavahvuudesta.

        Kuten edellä olevasta huomaat, Lush on todella outo tuossa tuoksujen jaottelussa. Että jouluna tulee tuollaisia ihania, juuri kesään sopivia saippuoita! *puistelee epäuskoisena päätään*

        • 14.1.1.1.1.1.1.1

         Sanni sanoo

         Wow, sullahan on Lush-tietoutta :)

         Mä olen alkanut selkeästi viime vuoden aikanaa ”lushistua”, eli vaikka merkki onkin ollut tietoisuudessani jo vuodesta miekka ja kivi, on se vasta nyt kiipinyt jonkun näkymättömän rajan yli niin että minua oikeasti kiinnostaa ostaa merkin tuotteita ja tutustua brändiin lähemmin :)

         Voi pitää aika kuvaavana että Mr Karkkipäivä oli ostanut Lushin tuotteita ennen minua…! :D Ja siis itselleen(!).

         • 14.1.1.1.1.1.1.1.1

          Jazza sanoo

          Näin kyseisen postauksen aikoinaan ja olin ihan että WAU! Mr:llä on hyvä maku, näin se on nähtävä! :)

          Mun Lush-kiinnostus johtuu pitkälti siitä, että Lushin tuoksuja siedän hyvin (poislukien raskaat jasmiinit ja osa Karma-tuotteista), mutta erinäisten allergioiden vuoksi en kestä synteettisiä tuoksuja kovin laajasti. Tuoksumaailman kallisarvoinen henkireikä mulle siis nämä Lushit. Ja toki hyvin moni tuote sopii mulle just eikä melkein, joten sitä tässä on käytettävä mikä parhaiten toimii. :)

        • 14.1.1.1.1.1.1.2

         Veppe sanoo

         Ehkäpä ne brittien hedelmäisemmät jouluruokaperinteet yms vaikuttavat asiaan… Kaikkihan eivät miellä esim. sitruksisia tuoksuja yhtä vahvasti kesäisiksi kuin suomalaiset. :)

         Mulle tuo Lushin ”pihtailu” ja hypen luonti alkaa olla kyllä aika luotaantyöntävää. Se nykyinen Kitchen-systeemikin… Siellä vilahti jonkin aikaa sitten juuri Calacas, saatavilla *yhden päivän ajan*. Yllättäen missasin sen.

         Olen kyllä alkanut jo suunnata katsetta vähän toisiin suuntiin, kun tuollainen on jotenkin niin blaah. Taidan olla liian vanha ja tylsä…

         • 14.1.1.1.1.1.1.2.1

          Sanni sanoo

          Mä en oikein tajunnut tuota Keittiötä kun kävin lukemassa siitä Lushin sivuilta… Näkyvillä on Kitchen-menut seitsemältä päivältä, mutta silti teksti kertoo että ”witch products available for a maximum of 21 days”. Miten saa vaikka 14 päivää sitten Kitchenissä valmistetun tuotteen (olettaen että sitä ei ole myyty loppuun), kun sivu näyttää vain viimeisen 7 päivän Kitchen-tuotteet..?

          Ja onko tuo Keittiö-homma sellainen, että sinne niiden mestoille Dorsetiin voi oikeasti mennä katsomaan tuotteiden kokkailua?

          • 14.1.1.1.1.1.1.2.1.1

           Veppe sanoo

           Ei tuota varmaan voikaan tajuta, kun ei näytä olevan oikein loppuun asti organisoitu juttu. Moni niistä näkyvistäkin tuotteista on myyty loppuun, ”currently unavailable”, kun menee tuotesivulle. Jos jotain ei ole vielä myyty, niin kyllä se varmaan tuolla näkyisi, oli siitä sitten alle tai yli 7 päivää, mutta ideana taitaa lähinnä olla se eksklusiivisuus-hype ja nopea loppuunmyynti, joten harva tuote monta viikkoa roikkuu… Vanhat suosikit voivat mennä ihan tunneissa, ja kuten Lush sanoo: ”once they’re gone, they’re gone”. Äärimmäisen rasittava ja ikävän itseriittoinen strategia, ei voi muuta sanoa…

         • 14.1.1.1.1.1.1.2.2

          Jazza sanoo

          Olet varmaan oikeassa, Suomen kesä on niin lyhyt, että siihen tulee kasattua kaikenlaisia ”tämä tuoksu kuuluu kesään” -juttuja. :)

          Kitchen olisi ihan loistava tilaisuus hankkia erikoistuotteita vuosien varrelta, jos tuotteet olisivat myynnissä esim. minimissään yhden kuukauden ajan, että ehtisi kerätä haluamansa tuotteet samaan tilaukseen. Mulla on mennyt kesällä ohi jo puolisen tusinaa tuotetta, joita olisin kovasti halunnut, mutta en maksa kympin postikuluja per tuote joka toinen päivä. Ainoa ulkomaalaiselle sopiva järjestely olisi se, että tuotteita voisi kerätä usean viikon ajan (jos siis ei onnistu pidempi saatavuusaika) ja tilata kerralla enemmän. Lushin kannalta katsoen varmasti keräily- ja logistiikkapainajainen. :)

 15. 15

  Veppe sanoo

  Mä unohdin aiemmasta sen, että mulle Estelle&Thildin hajusteettomat sattuvat olemaan juuri niitä inhokkeja, joskaan eivät nekään mitään sietämättömiä ole – ei mulle mikään hajusteeton ole tainnut olla. E&T:n voiteissa tuoksuu omaan nenääni liian vahvasti tunkkaisen pähkinäinen auringonkukkaöljy, ja kasvoveden vaniljaisuus taas menee vähän etovan puolelle… :p

  • 15.1

   Sanni sanoo

   kasvoveden vaniljaisuus taas menee vähän etovan puolelle… :p

   Niin eri lailla sitä nenät haistaa..! :D Mä olen käyttänyt tuota yhden pullon mutta käyttäessäni en tullut edes ajatelleeksi että siinä tosiaan on vaniljauutetta..!

 16. 16

  nipanipa sanoo

  Ehdoton suosikkini on Yves Rocherin kahvipapu-suihkugeeli! Tykkään myös Lumenen Artic Aqua -kasvovoiteen tuoksusta sekä syreenin tai jasmiinin tuoksuisista tuotteista. Myös Lushin Daddy-O -shampoossa on ihana tuoksu (orvokki?). Kukkaistuoksut siis ovat mun juttu…:D

  Kamalimman tuoksuinen tuote ikinä on Klippoteketin kuivashampoo, en yksinkertaisesti kestä sitä (tuote oli muutoin hyvä joten käytin väkisin loppuun). Inhoan myös kaikkia omenan ja päärynän tuoksuisia tuotteita, koska saan niistä yleensä wc-raikastin -fiiliksiä! Mikään ällömakea tuoksu ei myöskään saa enää innostumaan, kuten useimmat Tigin tuotteet.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Minäkin olen alkanut saada vähän tarpeekseni Klipposta… ensin siitä tuli mieleen vähän sellainen omenainen my Little pony, mutta sittemmin olen puutunut tuoksuun… Puhtaat ja neutraalit tuoksut kuivashampoissa on parhaita.

  • 16.2

   Nimetön sanoo

   Oi tuo YR:n kahvipapusuihkugeeli on ihana…! Harmi vaan, että miekkonen inhosi kyseisen tuotteen ”katkua” alusta asti, joten tuo on minulta sanattoman sopimuksen nojalla pannassa. :/

  • 16.3

   Jazza sanoo

   Mun suosikkeja ovat myös tuo YR:n kahvisuihkugeeli, joka herättää talviaamunakin kuin iso kuppi kahvia sekä Lushin Daddy-O.

   Lisäksi olen totaalisen hurmaantunut I love -sarjan Lemons and Limes -suihkugeeliin ja vartalovoihin. Niiden tuoksusta en ole saanut tarpeekseni, vaikka olen käyttänyt niitä on-off jo pari vuotta. Suihkugeeli on vieläpä puolen litran tonkka, joten sitä riittää. I love -sarjassa on (oli?) myös Tangerine-suihkugeeli, joka on tuoksultaan kuin appelsiinijaffaa. Lisäksi YR:llä on ihana metsämansikantuoksuinen suihkugeeli, jota on menossa toinen tai kolmas pullo. Myös YR:n kielo on hyvä, samoin YR:n Hammam-sarjan kosteuttava suihkumaito, jonka tuoksu on appelsiininkukkainen.

   Kaikkein upeimmat erikoisuudet suihkugeelien (ja -jellyjen) saralla olen silti löytänyt Lushilta, mutta suurinta osaa ei enää saa, ellei jossain vaiheessa tule Kitcheniin juuri kun tarvitsen sieltä muutakin.

   • 16.3.1

    Sanni sanoo

    Mä haluan suihkuun kun luen näitä kommentteja… :D

    YR:n kahvisuihkugeeliä täytyy selvästi kokeilla ^_^ Metsämansikan tuoksuinenkaan ei kuulosta ikävältä *slurps*

 17. 17

  sanoo

  Mä valitsen vartalotuotteet suurimmaksi osaksi juuri tuoksun takia, ja sillä saralla suosikkeja onkin paljon (suihkugeelit, vartalovoiteet, käsisaippuat, deodorantit).

  Niistä tuotteista, joita en muuten osta tuoksun perusteella, tuoksusuosikkejani ovat kasvoilla Diorin Hydra Life -linja ja Lumenen Arctic Aqua, sekä hiustuotteissa Cutrinin Colorism-linja (se vadelman tuoksu, onko se niissä vielä?), Schwarzkopfin Bonacure- ja Goldwellin Dualsenses-linjat, molemmissa värjätyille hiuksille tarkoitetut tuotteet.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Cutrinin Colorism-linja (se vadelman tuoksu, onko se niissä vielä?),

   On, joo :) Mä tulin runsaan vuoden pähkäilyn jälkeen siihen tulokseen, että se tuoksu on sama kuin niissä klassisissa vadelma-irtokarkeissa :D Vähän alkaa kuola erittyä aina Colorismilla pestessä… Off topic mutta lapsena mun suurin suosikkikarkkiyhdistelmä oli kinuskikuula ja vadelmakarkki – niiden maku vain kuului yhteen ^_^

 18. 18

  nasse sanoo

  Itse käytän hiustenpesuun lasten villivadelma-shampoota (tuoksuu ihan muumilimulle!) ja erittäin hienoa suomalaista mustikkahoitoainetta, tuoksut jotain ihan huumaavaa mutta kumpikaan ei taida olla omalle hiustyypilleni mitenkään ihanteellisin vaihtoehto… :D

  Ylitse muiden nousee kuitenkin XZ:n hiuksiin jätettävä suklaahoitoaine, se suihke. Sitä tulee käytettyäkin sen verran harvoin, että aina se yllättää. Ei ole vain kerran tai kaksi tapahtunut, että olen yhtäkkiä jossain kaupungilla havahtunut ihanaan tuoksuun ja alkanut pälyilemään ympärilleni, että kenellä mahtaa olla näin ihanaa hajuvettä ja hetken nuuskuteltuani hoksannut, että tuoksu tuleekin omasta tukastani :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   kenellä mahtaa olla näin ihanaa hajuvettä ja hetken nuuskuteltuani hoksannut, että tuoksu tuleekin omasta tukastani :D

   Hauska :D

 19. 19

  Monsku sanoo

  Hajuvesiä ja vartalonhoitoa lukuunottamatta en juurikaan valitse tuotteita tuoksun perusteella. En ole kranttu, lähes kaikki tuoksuu minun nenääni hyvältä, ja tuoksuttomat tuotteet ovat mielestäni tylsiä. Poikkeus ovat hiuspuuterit; koska käytän aina suihkeita, tuoksun täytyy olla mahdollisimman mieto, tai muuten iskee astmakohtaus. Batistella on ihanat, kevyet tuoksut, ja muutenkin ne ovat parhaita hiuspuutereita joita olen koskaan kokeillut. Sen sijaan Kicksin vastaava jäi käyttämättä nimenomaan aivan käsittämättömän voimakkaan ja vastenmielisen hajunsa takia.
  Olen muuten aina ihmetellyt, olenkohan ainoa ihminen maailmassa jonka mielestä itseruskettavat tuoksuvat hyvältä… Tuoksu liittyy mielestäni kevääseen ja kesään, siihen kun aletaan valmistella kalmankalpeaa kroppaa kesähepeniä varten.:D

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Sen sijaan Kicksin vastaava jäi käyttämättä nimenomaan aivan käsittämättömän voimakkaan ja vastenmielisen hajunsa takia.

   Tarkoitatko sitä pinkkiä? Joo, se on ihan järkyttävän imelä…! Ja koostumuskin ö-luokkaa, hiukset jää niin tahmeiksi että vaatii usean shampoopesun että kaikki aine irtoaa.

   • 19.1.1

    Monsku sanoo

    Sitä juuri! Tuli ihan oikeasti astmakohtaus, enkä tavallisesti ole edes mitenkään erityisen herkkä tuoksuille. Ja hiuspuuterin ominaisuudessakin se oli ihan yhtä tyhjän kanssa, minkäänlaista volyymia se ei ainakaan minun hiuksiini tuonut.

 20. 20

  Tilli sanoo

  Tuoksut ovat mullekin tärkeitä kosmetiikkatuotteissa, mutta ennemmin kiinnostun ekana jostain sarjasta ja etsin sitten sieltä parhaan tuoksun. Etenkin suihkussa käytettävissä tuotteissa hyviä tuoksuja on ihana nuuhkia. Kasvotuotteissa pidän yleensä sellaisista tuoksuista, jotka tuoksuvat ”raikkaalle”.

  Nenääni ihanilta tuoksuvat esim. L’Occitanen Manteli-suihkyöljy, Body Shopin suikugeelit (satsuma, mango yms. -tosin satsuma-vartalovoissa tuoksu oli erilainen -järkyttävä- ja se lensi roskiin), Madaran pihlajavoide ja Calvin Kleinin Eternity -tuoksu. Myös Weledan vartalotuotteiden tuoksut miellyttävät.

  Tuoksut herättävät mulla voimakkaita muistoja, joita voi olla vaikea määritellä, mutta huomaan hakeutuvani erityisesti sellaisten tuoksujen ääreen, jotka muistuttavat lapsuudesta. Olen jopa harkinnut YSL:n Paris-tuoksun ostamista, jotta pääsisin isosiskoni huoneeseen noin vuoteen 1991, tykkään kyllä itse tuoksustakin vaikka se onkin aika ”kasari”.

  Negatiivisia tuoksukokemuksia mulla on vähemmän, mutta Body Shopin White Musk -kosteusvoiteen tuoksu oli liian voimakas (EdT taas ihan ok, käytin just pullon), samoin Lushin Karma Kream-vartalorasvan. Tuoksut tarttuivat lakanoihin ja Karmasta mies huomautti aina kun oltiin käytetty ”haisulirasvaa.” Käytin kuitenkin molemmat voiteet kiltisti loppuun.

 21. 21

  Tiltu sanoo

  Mulle tulee heinäkuinen veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa heitetty Pärnun reissu mieleen tuosta YR- kasvovoiteesta!
  Yövyttiin lähtöä edeltävä yö veljeni luona ja haluttomuudestani purkaa pakkaamani kosmetiikka ja pakata aamulla klo 04 uudelleen sain hyvän syyn ”testailla” itselleni uusia kosmetiikkatuotteita.
  Yksi näistä oli juurikin tuo kasvovoide, jota levitäessäni hokasin sen tuoksuvan ihan tismalleen tältä http://www.yves-rocher.fi/control/product/~category_id=6200/~pcategory=6000/~product_id=20727?cmSrc=Category deodorantilta, jonka olen saanut mummoltani vuosia sitten (hyvin jännästi tuoksuukin samalta, onhan kyse samasta tuotesarjasta ;DD)
  Voide jätti varmaankin aloe-geelin vuoksi naaman supertahmeaksi ja pesinkin sen pois, kun ei tuntunut imeytyvän. Ja mulla on kuitenkin tosi kuiva iho.
  Yöllä sitten yrittäessäni saada unta hiipi mieleeni ajatus, miten tämä ko voide toimisi meikin alla ja aamulla tuo oli vielä testattava. Mineraalipohja nappasi ihan mielettömän hyvin kiinni voiteen päälle jättäen ihon pinnan todella pehmeäksi ja tasaiseksi verrattuna normaalisti meikin alla käyttämääni kosteusvoiteeseen. Huomasin tuon pidentävän mineraalimeikin kestoakin, joka on tupannut olemaan ongelma. Nyt sekin tuli testattua ”pakon edessä” kun koko päivä matkustettiin, eikä ollut oikein mahdollista meikinkorjailuun.
  Samalla reissulla ihastuin vuokraamamme kämpän käsisaippuan tuoksuun ja harkitsin etsiväni samaa kotiinviemisiksi. Sitten järjenääneni muistutti minua kotona odottavista saippuavarastoista, joten se jäi vain aikeeksi. Tämän postauksen innoittamana onnistuin vakuuttamaan itseni siitä, että voin niin tehdä, joten parin viikon päästä kun lähden Tallinnaan, aion näin tehdä. Uskoisin kyseessä olevan kuitenkin joku Rimin tmv marketin valikoimasta löytyvä tuote.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Samalla reissulla ihastuin vuokraamamme kämpän käsisaippuan tuoksuun ja harkitsin etsiväni samaa kotiinviemisiksi.

   Saippuoista puheenollen, mä ihastuin Helsingin Kämpin käsisaippuaan niin että oli rohmuttava se mukaan. Ensimmäinen kerta kun otan hotellin saippuan mukaan reissusta. :) Vielä ei ole tullut vastaan toista yhtä hienostuneen tuoksuista käsisaippuaa :) Tuoksu oli jotenkin tosi odottamaton ollakseen hotellin saippua, hotelleissa kun yleensä pruukaa olla hyvin miedosti hajustetut tai lähes tuoksuttomat palasaippuat. Kämpin saippua on vahvan aromaattinen, puinen ja mausteinen.

   • 21.1.1

    Tiltu sanoo

    Sama Helsingin Seurahuoneen superior- huoneiden toiletries- tuotteiden tuoksuissa, ne on ihanan raikkaan puolukkaiset!

 22. 22

  Ruusunmarja sanoo

  Estelle & Thildin Neroli-bergamot-vartalotuotteet ovat minun tuoksusuosikkejani. Sarjan hiustenhoitotuotteet eivät sovi parhaiten hiuksilleni, mutta käytin niitä jonkin aikaa ihanan tuoksun takia. Myös nykyisin käyttämäni Madaran hiustuotteet tuoksuvat mielestäni ihanan raikkailta. Tykkään molemmissa tuotteissa myös siitä, että tuoksu ei jää hiuksiin koko päiväksi vaan siitä voi nauttia pelkästään pesun aikana.

  Muita suosikkituoksuja ovat Madaran kasvovedet, Alpadermin aurinkovoide (yleensä inhoan aurinkovoiteen tuoksua ja jätän siksi käyttämättä), Benecosin Maximum volume -ripsiväri (tuoksuu jännästi yskänlääkkeeltä), Couleur Caramelin huulipuna, Jurliquen ruusutuotteet, Korresin Japanese rose -tuotteet(nämä ruusutuotteet miellyttävät enemmän tai vähemmän riippuen fiiliksestä, joskus tuntuvat liian voimakkailta) ja L’Atelier des Delicesin Sensi -tuotteet.

  Tuoksut ovat minulle ehdottomasti tärkeitä ja vaikuttavat ostopäätöksiin. Hajuaistini on aika tarkka ja joskus saatan häiriintyä muiden käyttämistä voimakkaista tuoksuista. Tykkään yleensä aika miedoista ja luonnollisista tuoksuista ja käytän myös kokonaan hajusteettomia tuotteita. Voimakkaatkin tuoksut ovat ok, jos tuoksu vaan on mielestäni kiva.

  Inhokkituoksujani ovat hajustetut pyykinpesuaineet. En ymmärrä, miksi useimmat ihmiset pitävät niitä raikkaina ja kivoina. Sen sijaan tuo aiemmin mainittu kamomilla on minusta kivan tuoksuista. Samoin tykkään Madaran kasvovoiteiden tuoksusta, joista monet eivät tunnu tykkäävän. Valikoivan ja herkän nenäni takia olen myös etsinyt pitkään hajuvettä, joka jaksaisi miellyttää pitempään. Yleensä ensimmäisellä testikerralla tykkään, mutta toisella kerralla keksinkin tuoksussa jotain vikaa. Etsintä jatkuu!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Estelle & Thildin Neroli-bergamot-vartalotuotteet ovat minun tuoksusuosikkejani

   Minäkin tykkään näiden tuoksusta tosi paljon. Sarjassamme Näitä kosmetiikan tuoksuja, joille en ensin lämmennyt mutta sitten huomasin pikkuhiljaa tykkääväni.

   Benecosin Maximum volume -ripsiväri (tuoksuu jännästi yskänlääkkeeltä)

   :D

   Samoin tykkään Madaran kasvovoiteiden tuoksusta, joista monet eivät tunnu tykkäävän.

   Mulla meni kanssa pitkään ennenkuin opin sietämään tuota. Lopulta tuoksu oli jopa ihan mukava :)

 23. 23

  sanoo

  Onpa kivan erilainen postaus! Mulla yhdistyy yhden puuterin tuoksu automaattisesti yläasteaikoihin ja tiettyyn tunnetilaan, vähän sellaiseen teiniangstiin. Tajusin tän yhtenä päivänä ehkä vuosi sitten ja sen jälkeen oli pakko vaihtaa puuteri toiseen. Toinen tuote mitä käytän edelleen tuoksun takia on Tigin Bed Head -hoitoaine, sellanen suihkutettava ja hiuksiin jätettävä. Se tuoksuu ihan vanukkaalle! :)

 24. 24

  pauliina sanoo

  aivan kamala oli body shopin hamppu -jalkarasva! mulla on tapana voidella jalat yöksi ja vetää ohuet puuvillasukat päälle ja sen tyrmäävän hajun saattoi haistaa sukista vielä senkin jälkeen kun sukat oli pesty koneessa!
  nenääni taas miellyttää useimmat korresin suihkugeelit. jasmiinista en tykännyt ja citrus on miehinen. muut testaamani olleet enemmän makuuni. nyt käytössä fig, nam!

 25. 25

  sanoo

  Kyllä omaan ostopäätökseeni vaikuttaa tuotteen tuoksu! Lemppareitani ovat Palmoliven oliivi-suihkusaippua (en muista tarkkaa nimeä), Cutrinin Careism- ja Colorism-sarjojen hiustuotteet, Vitalis-rasva ja käyttämäni Dolce & Gabbanan 3 L’impératrice -hajuvesi, joka tuo mieleen monia ihania muistoja joka kerta käyttäessäni sitä. Lisäksi tykkään aivan älyttömästi poikaystäväni käyttämistä deodoranteista. :D Toinen taisi olla joku Hilfiger ja toinen Beckhamin joku dödö. Kun haistan niiden tuoksun ihan missä vaan, tulee jotenkin turvallinen ja rauhallinen olo, vaikka ne olisivatkin ihan kaupassa pelkästään näytillä/testereinä. Muistuttavat joka kerta poikaystävästä, hih… :)

 26. 26

  M sanoo

  Itselläni ei ole juuri mitään tuoksulemppareita, mutta yksi kosmetiikkatuote jonka tuoksu on ehdottomasti ylitse muiden, on Clarinsin Instant Light Natural Lip Perfectorissa (tai jotenkin noin se kirjoitetaan, niin pitkä nimi ettei tahdo muistaa :)) oleva toffeen tuoksu! Suorastaan rakastan sitä, vaikka muuten en yleensä välitäkään hajustetuista meikeistä, koska jos moni naamaan laitettava meikki on vahvasti hajustettu niin siinä menee nenä ihan sekaisin päivän aikana.

  Tuossa Clarinsin huulikiillossa on kuitenkin onnistuttu tosi hyvin tuoksun kannalta – haju on sopivan mieto mutta silti todella herkullinen. Välillä tekee mieli suorastaan syödä tuo huulikiilto (tai mikä onkaan viralliselta nimeltään) huulilta, sillä se myös maistuu toffeelta!! Tai tiedä häntä johtuuko tuo pelkästään siitä, että haju- ja makuaistit ovat yhteydessä toisiinsa.. :)

  Tämäpä meni kyllä jaaritteluksi! :D

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Samaa mieltä tuosta Clarinsin Lip Perfectorista, erittäin onnistunut ja koukuttava tuoksu! :)

 27. 27

  Soleil sanoo

  Moi! Mitä muuten tuumaat Paula Begounin mielipiteestä, että kaikki hajusteet (vähän sen alkoholin lailla?) on haitallisia iholle? Olikohan se jopa niin, että ne hänen mielestään jotenkin ihoa ärsyttämällä vanhentavat sitä tms.?

  En ole itse perehtynyt tarkemmin Begounin teorioihin, mutta olen törmännyt tähän mielipiteeseen lukemissani tuotearvosteluissa (nettisaitilla).

  Itse tuoksuherkkänä tietenkin voisin kuvitella, etteivät hajusteet nyt välttämättä ainakaan hyödyksi ole iholle, mutta en tiedä onkohan tuohon mitään ”oikeita” perusteita.

  Paula taitaa tyrmätä järjestään myös KAIKKI eteeriset öljytkin. Niillähän voi olla (kai?) myös terapeuttisia vaikutuksia iholle (?), esim. kamomillaöljy.

  Itse pidän (yllättäen) hajusteettomista tuotteista, mutta joku eteerinen öljy pienissä määrin on joskus ihan OK. Olet ihan oikeassa, että hajusteettomissa tuotteissa on (isoja!) eroja. Itse tykkään siitä, että raaka-aineet haistaa. :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Moi! Mitä muuten tuumaat Paula Begounin mielipiteestä, että kaikki hajusteet (vähän sen alkoholin lailla?) on haitallisia iholle? Olikohan se jopa niin, että ne hänen mielestään jotenkin ihoa ärsyttämällä vanhentavat sitä tms.?

   Minulla ei ole tähän oikein mielipidettä, tai tarkemmin sanottuna oikeaa tietoa. (No, mikä lopulta on ”oikeaa tietoa”, heh…) Käymälläni kosmetiikan kemian ja ainesosien kurssilla ei puhuttu hajusteiden haitallisuudesta muuten, kuin niiden 26 eniten allergisoivan kemikaalin osalta.

   Sen aineiston ja kokemusten pohjalta, jota minulle on koulutuksen jälkeen kertynyt, en osaa ottaa kantaa hajusteiden yleiseen haitallisuuteen. Tai sanotaanko näin, että ei hajusteista suoranaisesti mitään ihonhoidollista hyötyä ole, ne ovat lisäaineita joilla vaikutetaan tuotteesta välittyvään kokemukseen. Sinänsä ne ovat siis ”turhaa” extraa, jos ajattelee, että mitä vähemmän kemikaaleja iholle, sitä parempi.

   Eteerisillä öljyillä voi lisäksi olla ”syvemmälle meneviä” vaikutuksia (jotkut niistä voivat imeytyä verenkiertoon saakka) sekä tietysti aromaterapeuttisia –> vaikuttavat mielialaan.

  • 27.2

   Veppe sanoo

   Mä haluaisin sanoa tähän sen, mistä aiemmankin postauksen yhteydessä oli puhe… Minusta sitä, mitä Paula tavisyleisölle sanoo, ei kannata ottaa minään tieteellisenä esityksenä, kuten ”teorioina”. Vaikka Paula perustaakin tuotteensa ja neuvonsa tieteeseen, hänhän ei itse ole tiedemiehen roolissa, vaan ihonhoidollisen neuvojan (ja kosmetiikkakauppiaan), eli eräänlaisena välikätenä. Hän pyrkii esittämään neuvoja, joiden kanssa mahdollisimman moni saa aikaan hyviä tuloksia. Tällöin ei ole merkitystä sillä, vaikka jollain eteerisellä öljyllä voisikin olla jokin positiivinenkin vaikutus (jonka Paulakin muuten usein myöntää), kun ne kuitenkin tunnetusti sisältävät aineita, joilla on merkittävää ärsytyspotentiaalia. Paras neuvo yleisölle on tällöin se, että eteerisiä öljyjä kannattaa välttää. Pointtina siis on, että kun on olemassa tarpeeksi monia hyödyllisiä ainesosia, jotka *eivät* yleisesti altista ongelmille, niin miksi käyttää jotain mahdollisesti haitallista. Tarkoituksena on siis ongelmien ennaltaehkäisy, eikä niinkään ainesosien täysi tuomitseminen. Minusta tuntuu, että moni on kovin taipuvainen hakemaan ”guruja” ja mustavalkoisia totuuksia, mistä syystä Paulankin pointti menee helposti ohi. Ei ole aina kyse aukottomasta haitallisuudesta, vaan ennemminkin ”kannattamattomuudesta”, jos haluaa suojella ihoaan ja parantaa tai ehkäistä ihoärsytystä. :)

   • 27.2.1

    Sanni sanoo

    Tässä oli minusta hyvin tiivistetty Paulan roolista, siis Paula Begounin neuvojen pointti selkokielelle paketoituna :) Itsekään en ole osannut aiemmin suhtautua Paulan esittämiin asioihin tällä tavalla vaan ottanut ne enemmänkin mustavalkoisena, mutta sun viime kommentit on saaneet mut ymmärtämään hänen ”advicejaan” paremmin.

    • 27.2.1.1

     Veppe sanoo

     Hyvä jos ei ainakaan välittynyt negatiivisena. :) Paulan periaatteet ja tuotteet ovat varmaan ”auenneet” helpommin meille ongelmaihoisille, joille ennaltaehkäisy ja sietokyvyn testaamisen välttäminen ovat suuressa arvossa. Silloin asioita katsoo jo valmiiksi tuosta samasta näkökulmasta. Itse asiassa en ole ymmärtänyt, miksi toisia ärsyttää, kun olen kuvitellut tämän näkökulman olevan ”hyväihoisille” täysin vapaaehtoinen, mutta ehkä Paulalla on sitten liikaakin auktoriteettia ja sanoma välittyy turhankin tomerasti… :D

     Joka tapauksessa, Paulan neuvot ja tuotteet ovat kyllä siitä hyviä, että kaikki voivat jollain tavalla hyötyä, otti sitten enemmän tai vähemmän vakavasti. Meille ongelmaisille ne voivat olla ihan pelastus, ja muillekin on tarjolla monia vertaansa vailla olevan tehokkaita tuotteita, vaikka ärsyttävyyden minimointi ei olisikaan itselle oleellinen kriteeri. PC onkin juuri siitä uniikki, että ärsyttävyyden ohella ei ole minimoitu kaikkea muutakin… Perusvoiteita on jo ihan tarpeeksi. ;p

     • 27.2.1.1.1

      Sanni sanoo

      ehkä Paulalla on sitten liikaakin auktoriteettia ja sanoma välittyy turhankin tomerasti… :D

      No vähän näin mä sen koen..! :D

      Ensi vuonna mulla on muuten tavoitteena tilata vihdoin PC’tä kokeiluun, tai ehkä ehdin jo joulun alla. :)

      • 27.2.1.1.1.1

       Veppe sanoo

       Jos kaipaat sitten vinkkejä, niin täältä saa… :) Laskeskelin, että olen käyttänyt/kokeillut ainakin 33:a PC:n nykyisistä tuotteista! :D Syyskuun alusta tulee muuten Euroopan-kaupassa myyntiin PC4Men-miestensarja, ihan vaan jos sattuu kiinnostamaan hommata äijällekin testereitä. Osa noista miesten tuotteista on vain muista sarjoista valikoituja uusissa pakkauksissa, mutta ovat siis koonneet perusäijille helposti lähestyttävän setin. :)

       • 27.2.1.1.1.1.1

        Sanni sanoo

        Jos kaipaat sitten vinkkejä, niin täältä saa… :)

        Tämän varaan vähän laskinkin..! :D Muistan kyllä että joskus viime syksynä (?) jo laitoit jonkin postauksen kommenttiboksiin pientä listaa suosituksista, ja olin ajatellut että mä vain etsin sen kommentin sitten kun teen tilausta, mutta voi ehkä olla helpompi kysyä vinkkiä uudestaan. :)

        Äijäsettikin voisi olla hyvinkin ajankohtainen joulun tienoilla, misterin Kiehl’s-voidetuubi alkaa pikkuhiljaa olla lommolla. :)

        • 27.2.1.1.1.1.1.1

         Veppe sanoo

         Joo, vinkkailin kyllä jotain aiemminkin, mutta vinkkailen mieluusti tuoreeltaankin, jos haluat ja jos ehdit jossain yhteydessä selostaa toiveitasi tms. :) Ja toki äijäsettiä vartenkin kannattaa harkita, onko joitain erityistarpeita, kuten tosi rasvainen iho, kun eihän se valmis setti tietenkään ihan kaikille optimaalinen ole.

   • 27.2.2

    Soleil sanoo

    Moikka!

    Kiitos vastauksesta. Ehkä tämä on niitä asioita, joista ei ole (vielä) tutkimustietoa.

    Sinänsä minun on helppo uskoa, että ainakin niillä, joiden ihoa hajusteet ärsyttävät, tämä varmaan voi ollakin totta.

    Otin seikan esille, koska se on minusta mielenkiintoinen ajatus ja siinä voisikin olla perää. Alkoholi on ehkä yleisimmin mielletty haitalliseksi tai ärsyttäväksi iholle, mutta hajuste-”teoriaan” :) en ole törmännyt muualla.

    Välttelen itse hajusteita jo pääasiassa muiden kuin iho-oireiden takia, mutta olen kyllä huomannut joistain niistä tulevan ihoärsytystäkin (esim. tuotteessa ei aineita, joille olen allerginen, mutta iho reagoi silti voimakkaasti).

    Luen Paulan arvosteluja ihan mielenkiinnosta ja olen oppinut niistä paljon, vaikka tietenkin suhtaudun tietenkin aina vähän varauksella. :)

 28. 28

  suvi sanoo

  Tuo Palmoliven Caipi coconut-suihkugeeli tuoksuu niin hyvälle että piti hakea heti 2 pulloa lisää jos niitä ei enää löydy kesän jälkeen kaupasta.

 29. 29

  Tipa sanoo

  Pakko kommentoida tähän vaikken muuten sitä oikein harrastakaan. Olen ehdottoman rakastunut dermosilin suihkusaippuaan red orangen tuoksuisena! Saman tuoksuinen käsivoide löytyy laukusta myös ja aina sitä tuoksutellessa tulee hyvä mieli. Ah, hetken pako arjesta :)

 30. 30

  Taija sanoo

  Liitän ikivanhan Maybellinen puuterin tuoksun yläasteaikaiseen ystävääni, joka käytti kyseistä puuteria. Tietyt meikit silloin tällöin muistuttavat myös äitini vanhasta poskipunasta, jonka saimme siskoni kanssa leikkikäyttöön – en osaa nimetä yhtäkään tuotetta, joka siltä tuoksuisi, mutta aina silloin tällöin meikkiosastolla pyöriminen ja satunnaiset tuoksut vievät minut takaisin ensimmäisiin meikkileikkeihini. Hajuvesiin en itse liitä erityisiä hetkiä, mutta käytin paljon Escadan Into The Blue’ta, kun aloin tapailla poikaystävääni, ja hän edelleen huomaa aina, jos minulla sattuu olemaan ’alkuaikahajuvettä’. ^^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.