Kosmetiikkavierailu Koreaan

Sain marraskuisella Lumene-kiertueella korealaisesta kosmetiikasta innostuneelta lukijaltani lahjaksi pussillisen korealaisnäytteitä. Olenkin selvästi ihan ”out” tässä trendissä joten lukijoiden avustukset ovat tervetulleita :D

PeriPera_BBCream

Kuva: Peripera

Tuntuu, että jokainen itseään kunnioittava kauneusbloggaaja on tehnyt tuttavuutta korealaisten tuotteiden kanssa koska aasialainen ihonhoito on ollut viime vuosina niin kovasti pinnalla.

No, Karkkipäivä ei tunnetusti ole koskaan kulkenut trendien aallonharjalla blogin heijastaessa epätrendikkään kirjoittajansa kiinnostuksen kohteita, olen siinä mielessä erilainen (tai erikoinen) kauneusfriikki että en jaksa seurata trendejä. Olen kiinnostunut kosmetiikasta kokonaisuutena; ihanista pakkauksista, tuoksuista, ihofiiliksistä, luomivärien pigmenteistä, voidekoostumusten ja vaahtojen analysoimisesta, mutta innostun harvoin ”tämän hetken it-jutuista”. Luonnonkosmetiikastakin kiinnostuin tajuamatta, että se oli juuri kulman takana nousemassa oleva supertrendi :)  – Ainiin joo, keräsinhän mä muuten poneja kauan ennenkuin ”poneilusta” tuli ilmiö, joissain asioissa olen ollut vahingossa trendikäs ^_^

Joka tapauksessa, nyt pääsin vihdoin hieman tutustumaan korealaisten kosmetiikkatuotteiden koostumuksiin. Aiempi Korea-experience rajoittuu vain Misshan BB-voidenäytteeseen. Siitä kyllä tykkäsin tosi paljon.

Kaikkien saamieni näytteiden pakkaustekstistä ei käynyt ilmi, mitä vaikutuksia tuote lupaa (tai miten sitä ylipäänsä käytetään), joten otin Googlen avuksi.

Korealainen_TonyMolyGyeolSerum_IMG_5974

Tonymoly The Oriental Gyeol Serum

Mitä tekee? (Tonymolyn sivulla, jopa Jenkki-Tonymolyn, ”no speak good English”.) Seerumista kerrotaan, että se ”cares shiny skin and texture”. Ja että ”it helps a wrinkle care and to be brightening skin.” Eli kirkastava ja juonteita silottava seerumi rasvoittuvalle iholle, tulkitsen.

Ohuen geelimäinen, vaaleanruskean sävyinen seerumi levittyy liukkaasti ja kihelmöi iholla aavistuksen. Iho ei jää kiristämään kuten esim Lumenen hyaluronitiivisteen jälkeen vaan ihon pinta jää tuotteen imeytymisen jälkeen kosteutetun tuntuiseksi mutta samalla hieman kalvotetuksi, päällimmäisenä mielenkiintoisesti puuterinen tuntu. Iho tuntuukin koskettaessa samettiselta, kuin siinä olisi kevyesti puuteria.

Selailin merkin sivua ja sieltä löytyi mm. tällainen kuriositeettituote:

Tonymoly_PigCollagenSleepingPack

Kuva: Tonymoly

Pure Farm Pig Collagen Sleeping Pack. Yöksi jätettävä naamio joka sisältää possun nahasta saatua kollageenia. Hmmm… En nyt tiedä tuotteen aikaansaamista mielikuvista… Katsokaa nyt tuota pakkaustakin…

Korealainen_TonyMoly_Peeling_IMG_5962

Tonymoly Brightening Peeling Gel

Mitä tekee? Kuorii ilman rakeita ja lupaa heleyttää.

Ohutta geeliä, kihelmöi iholla ihan aavistuksen, tuntuu oudolta ja alkaa muodostaa pientä murua iholle hierottaessa. Takertui ihokarvoihin kun annoin vahingossa kuivahtaa mennessäni koneelle googlaamaan tuotetta. Geeli oli todella vaikea saada irti poskinukasta :D Iho ei jäänyt oikein minkään tuntuiseksi, ei vaikutuksia.

Korealainen_Purito_BBCleanser_IMG_5973

Purito Snail All In One BB cleanser

Mitä tekee? Putsaa meikin ja on kehitetty erityisesti poistamaan BB-voide (!). Puhdistaa ja hoitaa ihoa mm. etanauutteella.

Nestemäisen ohut, oudon tuoksuinen geeli. Vaahdonmuodostus mietoa eikä vaahtofriikkiä tyydyttävää. Iho jää kuitenkin etanaputsarin jäljiltä todella miellyttävän tuntuiseksi ja puhtaaksi, ei nitiseväksi.

Korealainen_EtudeHouse_CC_Cream_IMG_5970

Etude House CC Cream

Mitä tekee? Multitasking-voide lupaa kosteuttaa, pohjustaa, peittää, hoitaa ja suojata ihoa.

Vaaleaa, ohutta voidetta jossa kapseloitu pigmentti. Levittyy jähmeästi ja jää iholleni valkoisena, kuivakan tuntuisena kerroksena. Ei tunnu erityisen mukavalta. Näytesävyn pigmentti lienee tarkoitettu aasialaiselle tosivaalealle hipiälle.

Korealainen_ChicayChico_IMG_5971

Chica y Chico Tota-S 3.0

Mitä tekee? Hoitaa akneihoa; rauhoittaa tulehdusta, nitistää epäpuhtauksia, vaalentaa arpia, kosteuttaa.

Tämä merkki oli minulle ihan tuntematon. Internet kertoo minulle, että brändi on tunnettu etenkin Beta-Salic 2.0-voiteestaan. Pitihän tietysti sekin tsekata kun niin hehkutettiin, ja aikamoisen visuaalista markkinointia Wishtrend.com-sivulla

chicaychico_betasalic2.0_detail

chicaychico_totas3.0_detail_02

Kuvat: Wishtrend

Poikkeaa ehkä vähän meidän länsimaisten kauneussivustojen tyylistä :) Kaikista Chica y Chicon tuotteista on ihan absurdin pitkät kuva- ja tekstikollaasit vakuutteluineen ja lukemattomine iho-ongelmien lähikuvineen, suomalainen asiakas ei jaksaisi ikinä lukea edes kolmasosaa…

Tota-S on ohutta, tahmeaa (ei vesimäistä) geeliä/tahnaa ja jättää iholle kalvon tunteen. (Olikohan mun näyte kuivahtanut kun Wishtrendin sivulla puhutaan voidemaisesta koostumuksesta…) Iho jää aavistuksen kireäksi. Aamulla iho on kuitenkin todella sileä ja pehmeä.

Korealainen_ChicayChico_IMG_5972

Chica y Chico AstaZet 4.0 Damaged Spot Clearing Cream

Mitä tekee? Lupaa vaalentaa aknearpia, UV-säteilyn aiheuttamaa hyperpigmentaatiota ja pisamia. pigmenttiläiskiä ja yleisesti tasoittaa ihon sävyä. Kosteuttaa ja rauhoittaa.

Miellyttävän tuntuinen emulsiomainen voide. Imeytyy nopeasti, jättää ihon pehmeäksi ja sileäksi.

Korealainen_Missha_Superaqua_IMG_5968

Missha Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanser

Mitä tekee? Syväpuhdistaa ja antaa ”hierontaefektin” (täh..?? miten putsari ”gives you a massaging effect”..?) Energisoi ja kosteuttaa ihoa.

Ihana, todella kermaisen paksun ja tiheän vaahdon muodostava putsari. Vaahto käynnistyy hitaasti mutta muodostuttuaan tuntuu vain lisääntyvän ja lisääntyvän. Vaahto tuntuu saman tyyppiseltä kuin saippuamaisissa tuotteissa mutta ei jätä ihoa yhtään nahkeaksi kuten saippuavaahdot. Aivan ihana tuote! Voisin ostaa. (Näyttää maksavan Missha Balticsilla 21,90€, ei paha hinta.)

Misshan tunnen jo entuudestaan ja jäin uteliaana selailemaan mitä kaikkea muuta merkiltä löytyy kuin tunnetut BB-voiteet ja tämä ihana Super Aqua Cleanser. Kiinnitin huomiota, että Misshalla on tosi paljon erilaisia puhdistustuotteita ja vaahtomaisten putsarien kohdalla kuvaillaan pikkutarkasti vaahdon muodostumista, laatua ja kuplien kokoa. Vaahtofani nyökkäilee hyväksyvästi :) ^_^

Missha_bubblemaker

Söpö tuote: Missha Bubble Maker (kyllä, vaahto on korealaisille selvästi tärkeää :)

Missha_NoseBrush

Kuriositeetti: Nose Pore Clear Brush

Täsmäpuhdistusharja nenälle…!

Korealainen_COSRX_IMG_5964

COSRX Galactomyces 95 Whitening Power Essence

Mitä tekee? Kirkastaa ihoa ja vaalentaa arpia ja pigmenttiläiskiä. Sisältää 95% fermentoitua hiivauutetta (galactomyces). Lisätietoa ja hehkutusta.

(Kuvauksen mukaan tämä tuote tekee suunnilleen kaiken juonteiden häivytyksestä kosteutukseen, silotukseen ja arpien vaalennukseen.) ”Basically it helps your skin snap back like a rubber band to its brightest and most revitalized appearance and texture.”

Koostumukseltaan kirkasta nestettä. Jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi vailla sitä kiristävää tunnetta minkä geelimäiset tai nestemäiset, rasvattomat seerumit minulle ovat ennen tätä korealaiskokeilua aina jättäneet (kuten nyt vaikka se Lumene hyaluronijuttu). Selvästi Koreassa tehdään jotain eri lailla. Tuotteessa on lyhyt, tehokkaalta vaikuttava inci: Galactomyces Ferment Filtrate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Betaine, Panthenol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Allantoin, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine.

Ihmettelen hintaa, jos kyseessä on kuvauksen kaltainen kaikentekevä ”miracle worker”; 100 ml maksaa Wishtrendissä 16 dollaria.

Korealainen_Sulwhasoo_IMG_5967

Sulwhasoo Luminature Essential Finisher Ex

Mitä tekee? ”Kehitetty lukitsemaan kaikkien aiemmin levitettyjen hoitotuotteiden hyödyt samalla kun tuote muodostaa täydellisen pohjan meikille.” Tätä laitetaan siis viimeisenä hoitovesien, seerumeiden ja voiteiden jälkeen, tätä aasialaisten rakastamaa kerrostusta. (Mitä useamman tuotteen he saavat iholleen kerralla laitettua, sitä onnellisempia he varmaan ovat :) Tähän päälle totta kai vielä paria erilaista primeria, meikkivoide, kiinnittävä puuteri, korostuspuuteri, varjostukset, poskipunat ja viimeistelevä suihke.) ”Tekee ihosta valoisan ja kirkkaan koko päiväksi, ihon luontainen hehku paranee välittömästi ensimmäisen käytön jälkeen”.

Ohut seerumimainen koostumus, mutta ei silikoninen. Ei tunnu tekevän iholle mitään silmin havaittavaa, en ainakaan näe mitään välitöntä hehkun parannusta. Iho tuntuu tuotteen jälkeen ehkä aavistuksen sileämmältä ja mattaisemmalta.

*

Korean-nose-washing-brush

Kiva: dhgate.com

Hauska kokeilu kyllä kaiken kaikkiaan, kiitokset NG:lle näytteistä :) Tuotteiden tietoja googlaillessa yleissivistykseni korealaisista tuotteista ja merkeistäkin kasvoi vähäsen..! ^_^ Ja kyllä, löytyihän sieltä myös kaikkea kiinnostavaa. Ymmärrän Virven hurahduksen Korean matkallaan, esim. Etude Housen myymälät näyttävät jo kuvissa sellaisilta karkkimailta että johan olisi kumma jos minä en niissä viihtyisi ja jopa riehaantuisi ^_^

Siltikään, korealainen ihonhoito ei näyttäydy minulle ihan niin vetovoimaisena kuin monelle muulle. Ei minun edelleenkään tee mieli päätä pahkaa alkaa tilailemaan kaikki erikoistahnoja ja -viimeistelijöitä. Misshan putsari oli ainoa joka herätti välittömän ”Tämän ostaisin” -tunteen.

Mitäs Karkkipäivän lukijat, onko joukossa paljon korealaisen kosmetiikan faneja tai yleisesti aasialaisesta ihonhoidosta kiinnostuneita?

 

 

Kommentit
 1. 1

  Julia sanoo

  En voi sanoa varsinaisesti hurahtaneeni korealaiseen kosmetiikkaan, mutta kyllä jonkinnäköistä innostusta on ollut ilmassa… :)
  Tykkään: söpöistä pakkauksista (etenkin Tony Moly on tässä kunnostautunut!), sheet maskeista ja innovatiivisista jutuista.
  En tykkää: eläinkokeista (BUU), vielä länsimaitakin kovemmasta kulutuskulttuurista ja ulkonäköpaineista.

  Etenkin monivaiheinen ihonhoito aiheuttaa mulle ristiriitaisia tuntemuksia: oon huomannut että omakin iho tykkää siitä, että käytän useampaa, kevyempää tuotetta päällekkäin, mutta ajatus siitä että ihonhoitorutiineihin tartteis miljoona eri litkua ja vimpainta ja voidetta ahdistaa. Korealainen kauneuskäsitys on kuitenkin ihan omanlaisensa, ja siellä ulkonäköpaineetkin ovat täysin eri luokkaa kuin Suomessa. Sinänsä en toivo sellaisten juttujen rantautuvan tänne.

  Korealaista kosmetiikkaa saa muuten ainakin tästä suomalaisesta verkkokaupasta: http://www.bearel.fi/ Kauppa on vielä suhteellisen tuore, mutta valikoima kasvaa koko ajan.

  • 1.1

   NG sanoo

   Wau, tuo linkkaamasi Bearel on kyllä kohtuuhintainen, TonyMolyn ja muita sheet maskeja (liinanaamioita, kuten sivulla suomeksi sanotaan, ensinnäistä kertaa näen suomenkielisen ilmaisun!) saa parilla eurolla / kpl! Postikulutkin vain 4€, yli 45€ tilaukset ilman postareita.

   Totta, että korealaisen (yleensä Aasian alueen) kulttuurin ja yhteiskunnan varjopuolia ovat nuo ulkonäkökeskeisyys ja täydellisyydentavoittelu, joka johtaa itsemurhiin. Tämä on korkean teknologian ja kasvavan talouden pimeä puoli – kilpailuyhteiskunta ei takaa kaikille onnea, ja normien alle jääminen on kova pala. Tässä on toivottavasti vastakulttuurin mahdollisuus , niin että Aasiassakin aletaan etsiä muitakin arvoja taloudellisen menestyksen sijaan…

   Itse en puleeraa ja puunaa meikkipuolella juuri lainkaan, otan laadukkaasta ihonhoitotarjonnasta sen, mikä itselleni sopii, en pyri sopeutumaan mihinkään kauneusihanteeseen, oli se läntistä tai itäistä…

 2. 2

  Idsu / Huulipunamania-blogi sanoo

  Edelleenkään en ole löytänyt yhtä hyvää meikkivoidetta kuin mitä Misshan Perfect Cover BB-voide on. Se vaan peittää, pysyy ja on täydellisen sävyinen.
  Tykkään myös korealaisista putsareista kovasti. :)

 3. 3

  Nekku sanoo

  Korealainen kosmetiikka ei ole kovinkaan tuttua itselleni, mutta Pokémon Go pelin ilmestyttyä heinäkuussa, lapsuuden rakkauteni Pokémoniin syttyi uudelleen. Innostuin tilaamaan Tonymolyn ihania Pokémon kosmetiikkatuotteita. Kaikki tilatut tuotteet osoittautuvat hyviksi ja olivat myös kohtuuhintaisia. 😊 Toimituskin oli yllättävän nopea. Multa löytyy siis pari kasvoputsaria, käsirasvoja, kasvonaamioita, luomiväripaletti sekä cushion BB-voide. Tämän kokeilun perusteella uskaltaudun varmasti jossakin vaiheessa tilaamaan enemmänkin korealaista kosmetiikkaa! 😁

 4. 4

  Tauda sanoo

  Onko noissa aina selkeästi kerrottu, jos ovat valkaisevia/ihoa vaalentavia? Thaimaass ollessani kiinnitin huomiota, että kaikissa tuotteissa aurinkorasvasta kasvovoiteisiin ja Nivean deodorantteihin suurin osa oli vaalentavia, joten piti olla tarkkana, jos piti itselle ostaa jotain. Toiseksi nämä ”etanatuotteet” tuntui olevan kovin suosittuja tai ainakin runsaasti markkinoituja. Itselle ei tulis ekana mieleen ostaa jotain eläintököttiä, jos on eläimettömiäkin vaihtoehtoja olemassa. Ja sit kun viel ite suosin luonnonkosmetiikkaa, niin hieman epäilyttäis tämmöset. :P Mutta mikäs siinä jos tykkää, itse en kyllä innostunut. :D

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Onko noissa aina selkeästi kerrottu, jos ovat valkaisevia/ihoa vaalentavia?

   En tiedä kuinka tehokkaasti tuotteet oikeasti vaalentavat, mutta kyllähän noissa vilisee paljon ”whitening”-ilmaisua. Eli ei pelkästään brightening tai skin-tone-evening vaan ihan whitening. Tällöin kai niissä pitäisi oikeasti olla tutkitusti valkaisevia ainesosia kuten hydrokinonia, mutta näemmä ilmaisua saa käyttää myös tuotteista joissa sellaisia ei ole (kuten tuo Galactomyces-juttu). Muiden incejä en tutkinut.

 5. 5

  sanoo

  Täältä löytyy yksi hurahtanut! Olen saanut monen vuoden iho-ongelmat siedettävään tasapainoon ihan yksinomaan säännöllisellä korealaisella ihonhoitorutiinilla. Välillä ne parinkymmenen minuutin puunaussessiot tympii, mutta ei tarvitse kuin katsella vanhoja valokuvia niin taas muistaa, miksi sitä toistaa vaihetta vaiheen perään aamuin illoin :D Hinta-laatusuhteeltaan aivan ylivoimaisia tuotteita!

 6. 6

  Jonttu sanoo

  Mietin vähän suruisana tuon kerrostamisen vaikutuksia ympäristölle, ei tarkoita varmaan ainakaan pienempää jätemäärää kuin täällä tuollainen läträäminen. :(

  Miten muuten, oletko kiinnostunut matkustamaan esim. Japaniin tai Koreaan?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mietin vähän suruisana tuon kerrostamisen vaikutuksia ympäristölle, ei tarkoita varmaan ainakaan pienempää jätemäärää kuin täällä tuollainen läträäminen. :(

   Samoja ajatuksia.

   Japaniin matkustaminen kyllä kiinnostaisi, niinkuin Aasia ylipäänsä. Vielä en ole käynyt missään päin Aasiaa. Sinne matkustusta ovat rajoittaneet kalliit lentoliput, Aasiaan (ainakaan Japaniin) ei ole tarjolla samanlaisia superedullisia lentolippuhintoja kuin Eurooppaan tai vaikka Norskin kaukokohteisiin. No, Bangkokiin pääsisi kyllä Norskilla aika edullisesti Oslosta, ehkä hyödynnän sen mahdollisuuden joskus. Enemmän minua kyllä Japani (ja Kiina!) kiinnostaisivat kuin Thaimaa.

   • 6.1.1

    Anneli sanoo

    Lentäminen Aasiaan on kyllä kallista..melkein samalla reissulla kannattaa käydä monessa kohteessa. Itse lensin Souliin suoralla Finskin lennolla ja kävin Koreasta käsin Japanissa. Toki Japaniin voi lentää suoraankin jos Korea ei kiinnosta :D. Mutta siis pointtina että samalla reissulla voi käydä sitten monessa kohteessa. Muistaakseni lennot Soulista ainakin Japaniin, Shanghaihin ja Hong Kongiin oli kohtuuhintaisia (n.100-150e menopaluu halvimmillaan jos en väärin muista).

    Ja korealainen kosmetiikka kiinnostaa kovasti! Ihan mahtavia tuotteita. Sitten vaan ongelmana mistä tilata uusia yksilöitä kun on sieltä napannut jonkun löydön..

 7. 7

  Arlene sanoo

  Aasialainen kosmetiikka ja ihonhoito kiinnostaa kovasti, mutta vaikka niiden tilaaminen esim. eBaystä olisi helppoa, on se mulla aina jotenkin jäänyt. Ehkä joskus saan aikaiseksi oikeasti tutustuttua kunnolla tähän kosmetiikkaan ^_^

 8. 8

  Chibi sanoo

  Pokemon Gon pelin aiheuttaman manian takia oli pakko ostaa TonyMolyn Pokemon-tuotteita ja todeta ne ihaniksi <3 Aikaisemmin olen ostanut Virosta Missha-tuotteita (mm. etanavoidetta <3 ). Nyt olen huomannut, että esim. Etude House on julkaissut lempisarjoistani (animefani) erilaisia kosmetiikkatuotteita ja jos kerran Pokemon-sarjan tuotteet olivat niin laadukkaita ja ihania, niin pakkohan noita on ostaa :)

  • 9.1

   Nimetön sanoo

   Mikä tuote tuo on? Kuvasta ei oikein saa selvää, mutta mustapäistä pitäisi tehdä selvää. :D

   • 9.1.1

    meow sanoo

    Se on Poretol Pore’s Care Gel, jonka tarkoitus on lähinnä avata nuo ihohuokoset, jolloin sitten mustapäät lähtee noilla ”tarroilla” oikein kivasti :D

 9. 11

  fff sanoo

  Huomasin tovi sitten, että Asos myy myös kosmetiikkaa ja niillä on näköjään hiukset-, kynnet-, meikki- jne. osastojen lisäksi oma osastonsa nimellä South Korean beauty. O_o Tätä ennen en ollut lainkaan tietoinen mistään Korea/Aasia -buumista. Omia ostohaluja rajoittaa ensisijaisesti tietämättömyys erityisesti tuotteiden ainesosien ja valmistamisen suhteen. Tosin tällaisena lakananvalkeana ja ohutihoisena voisin hyvinkin kuvitella löytäväni juuri minun iholleni sopivia tuotteita Aasian markkinoiden suunnalta. Esimerkiksi se ”häh, nenänputsausväline” kuulosti heti hyvältä, kun eivät nuo nenänpään mustapäät meinaa häipyä kuvioista niin millään. :/

 10. 13

  NG sanoo

  Kiva, että löytyi edes jotain mieleistä! Tuo näytekasa ei ehkä ollut kaikkein kattavin otos korealaiskosmetiikasta, mutta ne näytteet sattuivat sillä hetkellä olemaan kaapissani…
  Suosittelen ehdottomasti COSRXin hoitoliemiä, samoin MISSHAn valikoimassa on paljon kehuttuja seerumeja /essencejä (jos tuoksu ei haittaa)..
  Usein eBayn kautta voi löytää tuotteita todella edullisesti, Wishtrend on melko hintava kauppa. (heillä on sitten joitakin exclusive-juttuja, mm Klairs..)

  Tuo vaalennusjuttu on tosiaan brightening, ei mikään ihoa vaarantava kloorivalkaisu. Korean lainsäädäntö valvoo kosmetiikkaa tarkasti, ja mainonta on tiukast säädeltyä – firman on voitava osoittaa tuotteensa tekevät, minkä lupaa.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Tuo vaalennusjuttu on tosiaan brightening, ei mikään ihoa vaarantava kloorivalkaisu. Korean lainsäädäntö valvoo kosmetiikkaa tarkasti, ja mainonta on tiukast säädeltyä – firman on voitava osoittaa tuotteensa tekevät, minkä lupaa.

   …mitenkäs tuossa COSRX:n tuotteessa kuitenkin lukee ”Whitening Power Essence”…? Eli se siis vaalentaa, ei pelkästään kirkasta..?

 11. 14

  dea sanoo

  Korealainen kosmetiikka ei nappaa kyllä lainkaan. Eniten epäilyttää kaikki :D Tuo överisöpöyskään ei iske lainkaan.

  Kuinka sinä Sanni suhtaudut ns. Normikosmetiikka vastaan luonnonkosmetiikka? Tiedän toki että suosit luonnollisia vaihtoehtoja, mutta tuleeko koskaan sellainen olo, että et haluaisi testailla/käyttää synteettisiä tuotteita, mutta se on vähän kuin osa työtä (tmv.)?
  Itsellä kävi niin että kun luonnonkosmetiikan löysin ja perehdyin asiaan niin paluuta ei enää ole. Kaikki silikonit iholla, mikromuovit vesistöissä, mahdolliset eläinkokeet, kierrättämättömät pakkaukset ja kyseenalaiset ainesosat ahdistavat sen verran, että kun kerran on olemassa laadullisesti yhtä hyviä tuotteita niin lähes koko kosmetiikka on vaihtunut luonnolliseen. Myönnettäköön tosin että joskus on pakko käyttää silikonihoitoainetta tähän takkutukkaan ja juhlissa menee vielä normiripsari, mutta muuten koitan pysytellä luonnollisten valintojen parissa enkä muuta kaipaakaan :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Kuinka sinä Sanni suhtaudut ns. Normikosmetiikka vastaan luonnonkosmetiikka? Tiedän toki että suosit luonnollisia vaihtoehtoja, mutta tuleeko koskaan sellainen olo, että et haluaisi testailla/käyttää synteettisiä tuotteita, mutta se on vähän kuin osa työtä (tmv.)?

   Kyllä niin on että ilman blogia en kokeilisi synteettisiä ihonhoitotuotteita enää kuin ihan satunnaisesti, tyyliin jos on kaverilla/siskolla yötä ja unohtunut omat purkit kotiin. Itse haluan käyttää vain luonnonkosmetiikkaa koska se tuntuu ihollani parhaalta, myönnän että tämä kosmeettinen tekijä menee jopa ympäristöhyötyjen ohi ja ekologisuus on hieno plussa. Blogiin testailen esim. Lumenea koska tiedän että se kiinnostaa lukijoitani.

   (…ja nyt myönnän, että minua on alkanut kiinnostaa muutama synteettinen ihonhoitomerkki anti-age-tehojen näkökulmasta kokeilumielessä… Haluaisin kokeilla niitä silkasta uteliaisuudesta ja olisi kiinnostava tietää, miltä minusta tuntuisi jos a) nuo tuotteet tuntuisivat iholla synteettisten ainesosiensa puolesta vähemmän miellyttäviltä kuin luonnonkosmetiikka ja b) jos tuotteet kuitenkin samalla toisivat todella huomattavia myönteisiä tuloksia, tyyliin juonteet ja pigmenttiläiskät oikeasti häivyttyisivät… Tekisikö minun tuolloin mieli vaihtaa pois luonnonkosmetiikasta..? Se olisi kiinnostava testi itselle. Toistaiseksi en ole 7,5 vuoden luonnonkosmetiikkataipaleellani kohdannut sellaisia synteettisiä voiteita tai seerumeita jotka tuntuisivat iholla luomua paremmilta.)

   Hiustuotteissa ja värikosmetiikassa käytän edelleen myös synteettistä kosmetiikkaa. Shampoissa synteettinen kosmetiikka menee käyttömiellyttävyydessään reilusti ohi luonnonkosmetiikan, mutta hoitoaineissa voisin pitäytyä pelkässä luonnonkosmetiikassa koska niistä löytyy aivan yhtä hyviä tai parempiakin tuotteita kuin synteettisellä puolella. Eli, jos en saisi blogin kautta testiin synteettisiä hoitsikoita, en sellaisia varmaan itse enää hankkisi kokeiltavaksi.

 12. 15

  milipili sanoo

  Haluan Tonymolyja koska pandat ja puput ❤ ainakin cooling eye base on ollut kiva tuote eikä naamiossakaan ollut valittamista. Tein ebay listan ja menishän sitä 80e jos kaikki ihanuudet tilais.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Tein ebay listan ja menishän sitä 80e jos kaikki ihanuudet tilais.

   Jouluun on enää 10 kuukautta ;) ja sun synttäreihin… no, niihin vielä melkein vuosi ^_^ Et ehkä jaksa odotella sinne saakka :D

 13. 16

  M sanoo

  Paljon on tuotteita jotka kiinnostavat mutten ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla. Paljon hyvää olen lukenut ja kuullut esim. noista etana-tuotteista, ystäväni joka kärsii aknesta on ylistänyt niitä. Niin ja vinkkinä niin iHerbilläkin on nykyään oma K-beauty eli Korean beauty-osionsa, sieltä ajattelin omat tuotteet tilata testiin ;)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   …kivasti iHerbillä taas postikulut nousseet… :-( Vielä tammikuussa tilasin 1,74 kilon painoisen paketin alle viiden dollarin postikuluilla, nyt saman paketin postarit (halvin eli Global Mail) maksaa 16 dollaria. Buuuu iHerb!

   • 16.1.1

    Riikka sanoo

    Tilasin jokunen viikko Iherbiltä muistaakseni 6 dollarin postikuluilla. Mutta sitä aikaisemmalla tilauskerralla moista vaihtoehtoa ei ollut valikoimassa, vaan piti pulittaa jotain yli 12 dollaria. Että mikähän satunnaisilmiö lienee kyseessä..

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onpas hassua. Ärsyttää kyllä kun iHerbillä ei voi olla sivullaan esillä informaatiota postikuluista ja niiden muodostumisperiaattesta ylipäänsäkään… >:-(

 14. 17

  sanoo

  Mulla oli jo vuosia sitten ihan mahdoton buumi näiden korealaisten juttujen kanssa. Varmaan niitä tilailisin vieläkin, ellen hukkuisi jo nyt kaikkeen kosmetiikkasälään :D En tiedä missä ihmeen välissä kerkeisin niitäkin käyttämään. Korealaiselta kosmetiikalta on kyllä tullut tehtyä hyviä löytöjä paljon, ei sitä siis turhaan hehkuteta :)

  Tuo Etude Housen CC oli kummallinen tuote. En oikein tajunnut sitä, ja tuotetuntu iholla oli suoraan sanottuna aika ällö. Sellainen ”raskaan nahkea” :D

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Sellainen ”raskaan nahkea” :D

   Just sellainen :) En kyllä haluaisi tuon tuntuista tuotetta käyttää vaikka löytyisi oikea sävykin.

 15. 18

  Jonttu sanoo

  Tuli muuten kerrostamisesta mieleen, että olen kerrostanut hieman väärin viime aikoina, kosteusvoiteita nimittäin. Eli kasvot lähtivät kuivumaan tuossa jokin aika sitten, johon vastasin laittamalla ensin alle tosi kevyttä kosteusvoidetta ja päälle usein päivisinkin yökäyttöön tarkoitettua, kunnolla kosteuttavaa voidetta. Kuinkas sitten kävikään… Jonttu löysi kasvoiltaan jonkun viikon kuluttua suuria, paiseelta näyttäviä finnejä. Aluksi ajattelin, että johtuvat stressistä, mutta sitten laskin 1 + 1 ja tajusin, että tein aika radikaalin muutoksen ihonhoitotyylissäni ja menin ääripäähän. Nyt ainakin tiedän, että kosteusvoiteiden kerrostaminen EI kannata. Paljon järkevämmältä tuntuu nyt esim. yhdistelmä kasvoöljy + kosteuvoide tai seerumi + kosteusvoide. Eli ei kahta samantyylistä tuotetta. Eikä ehkä superpaljon kosteusvoidettakaan ole se, mitä iho kuitenkaan kaipaisi.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Ehkä sellainen kevyempi kerrostaminen (tyyliä hoitovesi, seerumi, voide) olisi tosiaan mielekkäämpi tapa etenkin jos iho on herkästi tukkeutuva..? (En kyllä muista onko sinun…) En usko että nimenomaan kahden samantyyppisen tuotteen kerrostaminen olisi iholle suoraan huonoksi, mutta imeytymisen kannalta kannattaa aloittaa vesimäisemmillä tuotteilla jotka myös edesauttavat päälle laitettujen, raskaampien tuotteiden imeytymistä. Öljynkin kanssa laittaisin aina alimmaksi vesipitoisen tuotteen, eli kosteussuihke/kasvovesi/hoitovesi + kasvoöljy (+ kosteusvoide).

   • 18.1.1

    Jonttu sanoo

    Ei tämä ehkä kamalan tukkeutuva kuitenkaan ole, mutta tukkeutuu, kun on vähän liian tujut hoitotoimenpiteet. Joo, tuollainen kevyempi rutiini olisi parempi.

   • 18.1.2

    Jonttu sanoo

    Myös dekoltee-alueella on tukkeumia, kun olen sinnekin laittanut samoja, raskaita voiteita. Tuo alue on tosin niin herkkä (palanut kerran auringossa), että mietin, uskaltaisinko esim. kuoria sen.

   • 18.1.3

    Jonttu sanoo

    Ostin muuten Erisanin puhdistusgeelin testiin, ainakin noita eniten tukkeutuneita alueita varten. En tykännyt. Tuotetta joutui hieman silmiin, ja se kirveli ikävästi. Iho jäi myös tosi kuivan ja kiristävän tuntuiseksi. Ei taida minusta olla vaihtamaan pois puhdistusmaidoista (jo pitkään ollut käytössä ihana Lacto Linen hellästi hoitava puhdistusmaito). Ihan mielenkiinnosta voisin testata vielä Erisanilta puhdistusmaidon, vaikka onkin tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Voisi ajatella, että Erisan ja Lacto Line aika samankaltaisia tuotteita monessakin suhteessa: kotimaisia, mahdollisimman riisuttuja, edullisia, hellävaraisia. Tosin mitään syytä minulla ei olisi siirtyä pois Lacto Linesta, kiinnostaisi vain kokeilla tuota toista samanoloista merkkiä. Paitsi kyllä näiden tukkeumien kanssa tuli mieleen, että riittääköhän pelkkä puhdistusmaito tässä tilanteessa puhdistamaan kaiken. Mutta liian raju puhdistuskaan ei ole hyvä asia…

    • 18.1.3.1

     Sanni sanoo

     Mä en tykännyt yhtään Erisanin puhdistusgeelistä kun se ei vaahtoa (eli ei ihmekään ^_^).

     • 18.1.3.1.1

      Jonttu sanoo

      Minä en tykännyt siitä, koska pesee liian tujusti. Lopputuloksena on ylikuiva iho. Ostin testiin sarjan hellemmän pesuaineen, joka oli ihan suht. miellyttävää, mutta ei yhtä luksusmaista kuin Lacto Line. Lacto Line vain on paras näistä halvista.

 16. 19

  blahbla sanoo

  Olen hurahtanut osittain, ainakin tykkään testailla pohjatuotteita korkean UV-suojan takia + edulliset hinnat (kalleimpia merkkejä en tilaa, koska tulli).
  Tuo Galactomyces on minun iholla kyllä just sellainen kuivattava, pitää välittömästi laittaa jotain päälle tai iho alkaa hilseillä. Eikä vaalennakaan mitään. Arpien vaalennukseen on Skinfoodin propolis-seerumi toiminut hyvin ja muuten loistava kosteuttaja talvella. Meinasin myös kokeiltuani ostaa tuon Misshan putsarin, mutta pH ei muistaakseni ollut riittävän hapan (JOS muistan oikein).

 17. 20

  NG sanoo

  Vielä täytyy mainita, että meikkitaitelijana sinua varmaan kiinnostaisi tutustua edullisiin korealaisluomiväreihin ja meikkikyniin: erityisesti Etude House on niihin erikoistunut. Se on ns. nuorten aikuisten söpöolysarja, johon Virvekin ihastui.. mutta edullisen hinnan ei pidä antaa hämätä. Moni ei-korealainenkin on tykästynyt Play 101 kyniin.
  Tässä joitakin tunnetuimpia meikkijuttuja esittelevä video (sisältää sekä best of- että worst of-kunniamainintoja)
  http://www.rareseeds.com/black-vernissage-tomato/

   • 20.1.1

    Sanni sanoo

    Kommentit ^_^ :D
    1) Olipa söpö tyttö, tykkäsin hänen tavastaan puhua ja esitellä tuotteita :)
    2) Tint My Brows Gel…! OMG! Vähänkö haluaisin kokeilla ^_^ Kestovärjään kyllä kulmiani säännöllisesti mutta välillä laiskottaa enkä jaksa tehdä ylläpitokäsittelyjä niin tiheästi kuin olisi tarve (kun on muka niin aikaavievää). Tuolla ”Tintillä” saisi nopeasti värin vaikka viikonloppureissulle :)
    3) Videon taustalla sängyllä heräävä ja venyttelevä valkoinen koira <3 <3

 18. 21

  Anne sanoo

  Olen hurahtanut. Tony Molylla on muutamia lemppareita esim.kàsivoiteet ja vartalovoi on aivan taivaallista. Holika holikalla on hyvàt kuorintasukat. Tykkààn myòs useampien merkkien sheet mask kasvonaamioista. Ihonpuhdistuksessa mun suosikkeja ovat japanilaiset merkit kuten Hada Labo, Shu Uemura ja Kose, olen huomannut ettà herkkà ihoni tykkàà, kun tuotteet on yksinkertaisia ilman parabeeneja, alkoholia, tuoksuja ja vàriaineita. Myòskààn kaksoispuhdistuksesta en enàà luopuisi, iho tulee paljon puhtaammaksi. Kerrostelen seerumeita ja kosteuttavia kasvovesià, paluuta entiseen ei enàà ole. :-)

 19. 22

  sanoo

  Moikka! Mä asun Shanghaissa. Aluksi raahasin lempikosmetiikkani Suomesta, mutta voitte vaan kuvitella miten monta purkkia kutakin tököttiä pitää olla mukana jos meinaa vuoden pärjätä… Tulin siihen tulokseen, että asian on muututtava ja tästäkin 23 miljoonan ihmisen kylästä on löydyttävä joku kohtuuhintainen ja laadukas kosmetiikkabrändi. Törmäsin silloin korealaiseen Innisfree-merkkiin. Siitä lähtien olen ostanut kaikki tuotteet kosteusvoiteista meikkeihin heiltä. Heilläkin on oma linjastonsa valkaiseviin tuotteisiin, mutta kierrän sen kaukaa. :D

  http://www.innisfreeworld.com/main/index.do?source=https://www.google.com/

  Näyttääpä linkki hassulta, mutta toivottavasti toimii

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Onpas söpöjä ja jotenkin länsimaalaisen näköisiä :) Näköjään myös aika korkeaprosenttisesti luonnonmukainen (elleivät sitten laske vettä mukaan luonnolliseksi ainesosaksi.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.