Koiramaisuuksia

Siskon luona majailussa on sekin kiva puoli, että täällä asuvat myös hassut chihuahuat Totti ja Viivi. Koska tykkään näistä kahdesta höpönassusta niin paljon, haluan omistaa heille oman postauksen.


PROFILE: Viivi – se pienempi tyyppi

Ikä: 2 ja puoli vuotta.
Lempinimet: Viiva, Viivari, Viivendahl, Ikvi
Tykkää: ruoasta, kerjäämisestä, nukkumisesta ja hämähäkkilelustaan.
Persoonallisuus: itsetietoinen (joo, olen niin söpö että saan kaikki herkut), sosiaalinen, pomottaa Tottia. Elää mielellään kuin kissa eli nukkuu, syö, ottaa vastaan silityksiä ja leikkii välillä.

Totti_profile


PROFILE: Totti
– suurensuuri chihuahua (paino 3,7kg!)

Ikä: 1,5 vuotta
Lempinimet: Tottero, Tötterö, Tötterström
Tykkää: juoksemisesta, leikkimisestä, läheisyydestä. Rakastaa pitkiä lenkkejä, energiaa riittäisi vaikka koko päivän ulkoiluun.
Persoonallisuus: arka, pelokas, läheisriippuvainen, aktiivinen. On täysi vastakohta Viiville eli olisi mielellään hereillä ja leikkisi vaikka koko ajan. Totti on hyvin antisosiaalinen ja pelkää kaikkia muita koiria paitsi Viiviä.

Kovilla pakkasilla Viivi ei tykkää olla ulkona. Kuvaustauon aikana Viivi piti toista etutassuaan ilmassa jotta minimoisi tassuihin kohdistuvan kylmän. Viivi ei oikein pidä tossuistaan mutta vähemmän Viivi pitää kylmästä maasta tassun alla.

Totista on vaikea ottaa hyviä kuvia. Kun Tottia lähestyy kameran kanssa, sen ilme muuttuu silminnähden happamaksi ja kulmat menevät kurttuun.

Tottia ei kylmä niin haittaa. Se lenkkeilisi vaikka minkälaisessa pakkasessa ilman tossujakin.

Meksikolainen ystäväni sanoi että Totti on ”cabeza de venado”, peurapäinen chihuahua, ja Viivi ”cabeza de manzana”, omenapäinen. :) Meksikossa erinäköisille chihuille on omat nimityksensä.


Viivi kerjää sohvan selkänojalla kuvaajan jogurttia, ja Totti saa taustalla rapsutuksia.

Viivi tekee tuttavuutta
Veimme siskon kanssa Totin ja Viivin viime viikolla ensimmäistä kertaa chihuahuatapaamiseen. Siellähän riitti vilskettä, paikalla oli yli 20 pikkuista omistajineen.
Viivi liittyi jengiin suvereenisti, mutta Tottia ei voinut päästää toisten joukkoon. Tällaiset sosiaaliset tapahtumat olisivat Totille tärkeää harjoitusta, mutta koirien suuri määrä oli Totille liikaa.

Totti joutui hirveään paniikkiin ja haukkui ja irvisteli muille pikkuisille jotka ihmettelivät suuren kaverin käytöstä. (Totti oli helposti suurin paikalla olleista chihuahuoista.) Totti jouduttiin pitämään sylissä, josta se katseli varuillaan muiden meininkiä.

Noniin Tötterö. Sainpa napattua kuvan jossa kerrankin ei ole kulmat kurtussa.


Katsokaas tämän kaverin ilmettä kun innokas kosija vähän lipaisee.


Kun uusia hauvoja saapui tapaamiseen, muut riensivät ovelle tervehtimään. Olo oli vähän kuin päiväkodissa. :)

Tällaisia söpöläisiä sain ikuistettua. Olisin halunnut kuvata vaikka joka mussukan, mutta vilske oli aikamoinen ja kameralle oli vaikea tallentaa juuri mitään. Monessa kuvassa näkyy vain pois kiiruhtava hännänpää tai lauma tärähtäneitä kuonoja.


Kotona saa taas lepäillä.


Hei vaan kaikki Karkkipäivän lukijat!

Kommentit
 1. 2

  Anonymous sanoo

  Tämähän on vain minun mielipiteeni, mutta chihuahuat (ja kääpiöpionserit) ovat ihan koiramaailman ällötyksiä. Omistan itse sekarotuisen joka on lähempänä pitbullia tai rotikkaa luonteeltaan ja ulkonäöltään (vaikka ei siitä niitä rotuja löydykkään), että ei mitenkään kumma juttu siis. :D

 2. 4

  Anonymous sanoo

  Aivan ihanan persoonallisia koiria, varsinkin tuo toinen, joka heittää samantien kulmat kurttuun kun lähestyy kameralla :) Itselläni on keskikokoisia tai suuria koiria, koska en yksinkertaisesti uskalla ottaa noin pientä. Pelkäisin tallovani sen hengiltä. Mutta koirat ovat ihania kavereita, oli koko mikä tahansa :)

 3. 5

  Sissi sanoo

  Voi ei ku ihania! En ole ennen ollut mikään pikkukoirien ystävä, mutta nämä hellyttävät sydämen!

  Pieni koira talloutuisi meilläkin varmaan hengiltä kun oma vasikan kokoinen schäferinikin on sekin välillä vaaravyöhykkeellä. Tuolta se nytkin ikkunan takaa kyttää ;) On ne suloisia kaikki koirat.

 4. 6

  sanoo

  Oi mitä lutunaamoja. Olen itse kissaihminen mutta nämä pikkuvesselit ovat kyllä niin reippaan reppanoita pikku tassuttajia <3

 5. 7

  Seireeni sanoo

  Kaikki koirulaiset on ihania, paijailehan pikkuisia oikein urakalla!

  Saisko toivoa postausta voidemaisista luomiväreistä (sormin, applikaattorein, kynällä levitettävistä)? Mitä on nykyään tarjolla ja missä väreissä jne. Kaikki puuterimaiset varisee mulla silmiin ja meikki on poistettava muutaman tunnin kuluttua viimeistään, kun ei pysy enää silmät auki…kateellisena katson täällä sun meikkikuvia, varsinkin toi edellinen Urban Decay -setti on jumalaisen kaunis väriyhdistelmä!

 6. 8

  sanoo

  Aika veikeitä kavereita, sun pitää kans hankkia tommonen :P Dominolla on vähän samanlainen luonne, mitä tuolla Viivillä, ei yhtään tykkää olla pihalla talvella ja nostelee koipiaan täristen, ja nukkuu! Sohvalla se makaa huovan alla ja kun me mennään nukkuun, siitä se vasta innostuu ja pinkasee sänkyyn – kaikkien peittojen alle taas :D Ja rakastaa saunomista!
  Kokkaaminen ja syöminen on sen lempitapahtumia, sillon kyhjötetään selkä kyyryssä ja vilkuillaan surullisilla silmillä kun haavotettu bambi, ties vaikka joku murunen tippuis Hänen Ylhäisyydelleenkin :D

 7. 9

  Anonymous sanoo

  Kuinka söpöjä koirat voivatakaan olla?? Noi on ihaniakultamussukkahöpösöpönassuloita!!!!!! <333 :——D

  /Cecilia

 8. 11

  sanoo

  Oi oi, tämä ei tee yhtään hyvää mun koirakuumeelle! Kuinka suloisia ja lutuisia pieniä koiria <3 Itse olen suunnittelemassa chihuahuan ostamista, mutta opiskelijabudjetti meinaa tulla tielle :( Makes me really sad :( Mutta tollainen pieni mun kotia vielä joskus tulee!

  Pusuja ja haleja Viiville ja erityisesti ihanalle Totille <3

 9. 13

  Kajsa sanoo

  oi kun ihania :) Mun sydämen on vienyt mopsit ja ranskanbuldogit, semmossia ihania ruttuja kaikki! Tosin kyllä mä kaverin labbistakin jaksan ihailla ja kaikkia muita wuffeja :D

 10. 14

  Anonymous sanoo

  Minusta on vastenmielistä, kun eläimiä pyritään inhimillistämään kuten tässä, pukemalla niille vaatteita ja kantelemalla niitä kasseissa.Vähän kuin lasten satukirjoissa…Ylijalostettujakin nämä ovat.Yök-

 11. 15

  sanoo

  Anonyymi – hassua että eläimet voivat herättää jossakussa noin negatiivisia tunteita.

  Siskoni koiria ei muuten kanneta kassissa, eikä tässäkään postauksessa tainnut näkyä yhtään koiraa laukussa? Besides, isoillekin koirille puetaan pakkasella vaatetta. Tiedän kyllä mitä tarkoitat eläinten inhimillistämisellä ja vaikkapa jonkun prinsessavaatteen pukeminen koiralle voi olla ihan typerää, mutta vaatteet voivat olla ihan tarpeeseenkin. Kaikki rodut eivät ole kotoisin samoilta leveysasteilta, joten on luonnollista että joku lämpimien ilmastojen koira palelee pohjolassa ja sille täytyykin laittaa lämmintä päälle, ei pelkästään siksi että se on omistajan mielestä söpöä.

 12. 16

  sanoo

  Voi rakkaus mitä ihanuuksia!!! Mä tunnustan, että menen aina "vähän sekaisin", kun vastaan tulee tsihulaisia (joko livenä tai kuvien muodossa). Ällöttävä lässytys alkaa välittömästi ja loppuu vasta hetken päästä koiran poistuttua näkyvistä :D

  Ja se on muuten villi homma, että mulla noi koirat on hyvin samantyyppisiä kuin nämä Viivi ja Totti. Vanhempi on selkeästi lauman pomo, se on sellainen köllöttelijä ja rentoilija ja murahtaa pienemmälle jos toinen on tulossa vanhemman unireviirille :D Nuorempi taas on sellainen sähikäinen, jolla olisi energiaa vaikka koko maailmalle ja se myöskään ei tykkää muista koirista, vain tästä kaveristaan. Mun koirat on iältään kohta 4- ja 3-vuotiaita, synttärit on ihan kohta kummallakin :)

  Tuosta pikkukoirien pukemisesta. Mä en sitä juurikaan harrasta, koska mun koirat vihaa vaatteita. Kenkiä niille ei voisi kuvitellakaan laittavansa jalkaan. Eli talvella se tarkoittaa sitä, että pahimmilla pakkasilla me käydään lähinurtsilla asioilla ja sitten mennään heti takaisin sisälle. Ei noitten pikkuisten tassut kestä kylmää juuri yhtään. Lämpimillä ilmoilla me sitten saatetaan lenkkeillä oikein pitkiäkin lenkkejä eikä neidit ole moksiskaan :) Helposti on vedetty parinkin tunnin lenkit hyvillä ilmoilla. Mutta koska neidit eivät välitä vaatteista eikä varsinkaan kengistä niin sitten talvella kierretään vaan kerrostaloa ja lihotaan :D

 13. 17

  Anonymous sanoo

  Täältä löytyy yksi lyhytkarvainen chihuahua ja todellakin sille tarvitsee näin talvella pukea vaatetta että ulkona tarkenee! Siinä mitään vikaa ole… Mutta muuten kyllä ymmärrän mitä tuolla inhimillistämällä tarkoitetaan.

  Mutta siis, aivan ihania nuo! :) Varsinkin tuo Viivi vei sydämeni. :) Osaatko sanoa mistä Viivi on saanut nuo tossut? Itse kun ei olla löydetty mistään kaupoista noin pieniä, varmaan itse pitäisi tehdä…

 14. 18

  Anonymous sanoo

  Aivan mahdottoman suloisia otuksia!! Kiva postaus, kiva että voti kirjottaa joskus muustakin kuin kosmetiikasta (vaikka mullahan ei mitään kosmetiikkaa vastaan ole). :D

 15. 19

  sanoo

  Anonyymi 16.05 – siskoni tilasi Viivin töppöset jostain nettikaupasta jonka nimen hän myöhemmin unohti. Asia on harmittanut kovin, sillä Viivin tossut ovat todella hyvää laatua ja sisko olisi halunnut tilata Totillekin samanlaiset.

  Anonyymi 16.46 – minustakin on ihan kiva tehdä välillä ei-kosmetiikka-aiheisia postauksia. :)

 16. 20

  sanoo

  Täältähän löytyi oman murun kuva vieraasta blogista! Ollaan siis oltu samassa chihumiitissä ;) (kolmas kuva alhaalta vasen etualalla olevista soopeleista chihuista). Kiitos kivasta blogista!

 17. 21

  Justina sanoo

  Bongasinpa meidän Lurunkin täältä valokuvista :) Luru on yrittänyt tuolla chihuahuatapaamisissa auttaa Tottia ulos peloistaan, vaihtelevalla menestyksellä. Luru muuten mielellään jatkaa Totin kaverina ja terapeuttina, jos tarvetta on.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Moi!!! :) Onpa hauskaa että löysit tänne. Totti lähettää Lurulle paljon terveisiä! Harmi että chihutapaamisissa on niin pitkä tauko, Tottero ehtii varmaan taantua tällä välillä siihen ensimmäisen miitin aggre-tasoon. :/

   Jos sulla ja Lurulla olisi joskus aikaa yksityisiin terapiasessioihin, niin voit laittaa vaikka sähköpostia. :)

 18. 22

  Susa sanoo

  Viivin töppöset; mistähän sellaisia saisi ostettua? Mulla on tosi pienikokoinen kääpiöpinseri ja eläinkaupassa pienintä kokoa olevat tossut on liian suuria =(

  Mahtaisikohan Karkkipäivässä näkyä jokukerta koiruuksien talvivaatteita? ;) Meidän koiralla on alettava pitää lämmintä vaatetta (ei nyt kuitenkaan talvivaatetta) siinä vaiheessa kun lämpötilat menee alle +10, ja varsinkin jos on kova tuuli. Saa nähdä miten kylmä tuleva talvi on…

  • 22.1

   Sanni sanoo

   No sepäs siinä onkin kun siskoni on unohtanut mistä kaupasta töppöset tilasi. Joku kotimainen nettikauppa se oli. Mutta nuo on tosi hyvät, pysyy kiinni erittäin hyvin.

   Viivi ja Totti ei pidä talvivaatteita ennenkuin pakkasten tultua, etenkään Totti ei ole kovin kylmänarka. Totille pitäisi kyllä tänä talvena ostaa uusi takki kun vanha on auttamatta liian pieni…!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.