Kimpparipsariarvostelu vol. 3

On aika jakaa kokemuksia viimeisimmästä testiripsariryhmästä. Ai että mä olen tyytyväinen itseeni kun olen vihdoin saanut maskaratestauksen rullaamaan kauneusbloggaajalle sopivalla tavalla ^_^ :D Ja tosiaan, tämä ryhmissä testaaminen tuo eri maskaroiden erot niin paljon selkeämmin esiin kuin yksi kerrallaan -testaus.

Ripsarit_IMG_6208

Tämänkertaisessa testiryhmässä ”mittelivät” Idun Gull, Korres Extreme Length, Rimmel Scandaleyes Rockin’ Curves ja Lavera Front Row Curl.

Olen saanut kaikki blogin kautta.

Ripsarit_LaveraFrontRowCurl

Lavera Front Row Curl Mascara

Pitkän linjan lukijat ehkä muistavat kokemukseni Laveran maskaroista; oli luvattu ominaisuus mikä tahansa, saan kaikilla ihan samanlaisen (=yhtä vaatimattoman) tuloksen. Luonnonkosmetiikan maskaroiden yleinen ongelma kestävyyden lisäksi on heikko kerrostuvuus, minkä vuoksi luonnollisilla maskaroilla on vaikea (tai minun mielestäni mahdoton) saada yhtä tuuheaa tulosta kuin normimaskaroilla.

Itse en onnekseni kärsi tuosta kestävyysongelmasta, minulla pysyy kaikki maskarat. Mutta volyymia en luonnonkosmetiikan maskaroilla oikein saa.

Laveran uusin maskara lupaa taivuttaa ja nostaa ripsiä sekä tuoda volyymia. Ja kappas – tässä on vihdoin Lavera-ripsari joka onnistuu jonkin verran oikeasti kerrostumaan minunkin ripsiini! Normikosmetiikan ripsarien tulokseen jälkeä ei tietenkään voi verrata, mutta ollakseen luonnollinen maskara, Front Row Curl kerrostuu kiitettävästi.

Ripsarit_LaveraFrontRowCurl_massa

Maskaran ongelmana on vähän turhan märkä koostumus ja kaulan annostelija, joka ei oikein hoida hommaansa. Kun harjan vetää ulos, mukana tulee aina köntsät suuaukolle kasautuvaa massaa ja jos kaulaa ei joka kerta huolellisesti pyyhi paperiin, hylsy on pian ihan maskaramöhnässä.

Kaareuttavaa ominaisuutta en huomaa, enkä ole koskaan mieltänyt että harjan kaarevuus millään lailla vaikuttaisi ripsien kaareutuvuuteen. Silti tällaiset harjat ovat yleisiä taivutusta lupaavissa maskaroissa. Onko joku huomannut harjan muodolla olevan merkitystä kaareuttavuuden kannalta..?

Ripsarit_LaveraCurl_IMG_7174

Yksi kerros Front Row Curlia. Kerroksen pitää antaa kunnolla kuivua ennen seuraavan lisäämistä.

Ripsarit_LaveraCurl_IMG_7185

Kaksi kerrosta Front Row Curlia.

Mitään hätkähdyttävää volyymia tällä(kään) Laveralla ei siis saa, ja näkyvään tulokseen vetoja täytyy vetää paljon enemmän kuin normimaskaralla. Front Row Curl taisi kuitenkin siirtyä mun ykköseksi Laveran maskaroissa. :)

Maskaran plussat: kerrostumisominaisuus parempi kuin luonnonkosmetiikan ripsiväreissä keskimäärin.

Maskaran miinukset: massan sotkevuus, hylsyn kaulurin huono annostelevuus.

Ripsarit_IdunGull

Idun Minerals Gull

Tässäpä kaunis maskarahylsy! Todella elegantti, niinkuin Idunin tuotteet yleensäkin. Kultahylsyinen Gull ja aiemmin esittelemäni hopeahylsyinen Silfr erottuvat mielestäni visuaalisesti todella edukseen maskaroiden maailmassa.

Myös Gull’in harja on mieleeni. Se on medium-kokoinen ja sopii minunkin pienille silmilleni. Massa on kuivakkaa ja tuo koostumukseltaan ja jäljeltään mieleen Lancômen Hypnôse Doll Eyesin, jonka esittelin samassa arvostelussa kuin Idunin Silfrin.

Idunin maskaroista Silfr lupaa pituutta, Gull volyymia. (Valikoiman kolmas, Vatn, on ns. 38-maskara.) Itse en huomaa eroa vaan jälki on erilaisista harjoista huolimatta samanlaista. Massakin on kummassakin samalla lailla kuivahkoa. Vaikea sanoa kummastako tykkäisin enemmän, mutta lopulta Gull vetää pidemmän korren harjallaan ja hylsyllään jotka ”pelaavat yhteen” paremmin kuin Silfrissä. Silfrin harjan varsi on niin pitkä ja hylsyn suuaukko niin ahdas että harjaa on välillä vaikea saada sisään ilman että varsi taittuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gull’in harja erottelee ripset nätisti, mutta jälki alkaa hieman hapsuuntua lisäkerroksilla. Tämä on tavallista kuivakkaammilla maskaralaaduilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun Gull-maskaraa ei intoudu vetelemään ihan kauhean montaa kerrosta ja vetoa, tulos jää mukavan siistiksi. Tässä kaksi kerrosta.

Maskara myös peseytyy ripsistä helposti, mikä on itselleni erittäin tärkeää. Jos maskara ei liukene helposti meikinpoistoaineeseen ja vaatii extrahinkkaamista ja nyppimistä, tuote jää minulla käyttämättä vaikka olisi muuten kuinka hyvä.

Varisemiseen en osaa ottaa kantaa koska mitkään maskarat eivät minulla varise.

Maskaran plussat: kaunis jo esineenä :) Tekee maltillisesti kerrostettuna hyvää ja siistiä jälkeä.

Maskaran miinukset: jäljen ”hapsuuntuminen” jos kerrostaa paljon.

Ripsarit_Korres

Korres Black Volcanic Minerals Extreme Length

Testinelikön suosikkini!

Olen tänä vuonna tehnyt ensimmäistä kertaa tuttavuutta Korresin värikosmetiikan kanssa. Maskaran lisäksi olen testannut myös Volcanic Minerals Long Lasting -rajauskynää josta myös olen tykännyt tosi paljon, se ei lupaa olla vedenkestävä mutta pysyy silti tuhriintumatta. (En ole voinut enää vuosiin käyttää muita kuin vedenkestäviä rajauskyniä koska kaikki muut leviävät. Ilmiö, joka oli aivan vieras vielä 2-kymppisenä… ”Vanhuus” tulee mielenkiintoisin lieveilmiöin ;))

Ripsarit_Korres_Idun_harjat_IMG_6191

Korresin Extreme Lengthin harja muistuttaa Idunin Silfriä.

Tällaiset lyhytpiikkiset polymeeriharjat ovat jo pitkään olleet suosikkejani erinomaisen erottelevuutensa ansiosta. Laveran tyyppiset vanhanaikaiset ”pullonharja”harjat taas ovat vähiten suosikkejani. Eivät kaikki ”vanhanaikaisetkaan” sotke mutta kumiset ja muoviset, suorapiikkiset harjat tuovat minulle varmemmin siistimmän tuloksen ja pidän niiden kampaavasta fiiliksestä. :)

Ollakseen ihan täydellinen silmieni muodolle harja saisi olla vielä vähän lyhyempi (kuten IsaDoran pikkuisessa Precisionissa), mutta kaiken kaikkiaan Korresin maskara on makuuni todella hyvä. Pidän sen nopeasta kerrostuvuudesta ja siististä, ei-klimpittävästä ja ei-nukkaisesta jäljestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvassa jälki ei juurikaan eroa muista postauksen kuvista. Maskaran käyttöominaisuuksia onkin lopulta vaikea esittää kuvan välityksellä. Tulos voi näyttää samalta mutta käyttökokemukset vaihtelevat suuresti. Siksi annan enemmänkin sanojen kuin kuvien puhua :)

Vaikka maskaran nimi on Extreme Length, pituuden lisäystä en huomaa. Tuotetiedot lupaavat jopa puolitoistakertaista pituutta, mutta kuten kuvista näkee, ripset ovat ihan saman mittaiset jokaisen maskaran jäljiltä, luvattiin sitten kaareutta, tuuheutta tai pituutta. Itse ohitan aina lupaukset pidentämisestä eikä se oikeastaan edes ole ominaisuus josta olen kiinnostunut, minulle tärkeintä on hyvä kerrostuvuus ja volyymi. Ja sitä Korres tarjoaa, joten olen tyytyväinen käyttäjä :)

Muuten – nuo maskaran nimessä mainitut ”mustat vulkaaniset mineraalit” – se jos mikä on silkka markkinointijippo. Jos nyt ripsarissa käytetty musta väripigmentti CI 77499 (trirautatetraoksidi) onkin kerätty jostain tulivuorten tienoilta (mitä suuresti epäilen), ei vulkaanisen perän trirautatetraoksidi ole sen mustempi kuin jonkun muun maaperän trirautatetraoksidi. Kaikissa mustissa maskaroissa käytetään samaa mustaa pigmenttiä. Incistä löytyy myös yksi aidosti vulkaaninen ainesosa; pumice, mutta se ei ole väripigmentti vaan hankaava ja viskositeettiin vaikuttava aine. Kai sen läsnäolo incissä mahdollistaa vulkaanisen väittämän käytön mainonnassa. :)

Maskaran plussat: erotteleva harja ja loistava kerrostuvuus.

Maskaran miinukset: en keksi miinuksia, ehkä saatavuus? Korresia myydään verkkokaupan lisäksi vain Sokoksella ja Stockmannilla sekä joisain pikkuputiikeissa, ei ole kaikkien helposti saatavilla.

Ripsarit_RimmelScandaleyes

Rimmel Scandaleyes Rockin’ Curves

Rimmelin pötkylä oli testiryhmän kokelaista vähiten mieleeni. Harjan koko ei tule kuvassa esiin mutta se on todella iso ja aivan liian kookas minun silmiini. Harjan mutkainen muoto lisää sen kömpelyyttä. Kuulun niihin käyttäjiin jotka eivät vain ymmärrä tällaisia kaareutettuja harjoja.

Rimmelin suomenkielisten sivujen tuotekuvausta lukiessani en voinut olla miettimättä onko teksti suomennettu ihan oikein: ”Ensimmäinen särkyneen sydämen muotoinen harjamme luo tuuheat, rokkaavat ripset”. Särkyneen sydämen muotoinen harja..? Siis mitä? Minkä muotoinen särkynyt sydän ylipäänsä on, ja miten se liittyy maskaraharjoihin..? Ei kovin myönteisen assosiaation ilmaisu muutenkaan. Mainoslauseet menevät vuosi vuodelta omituisemmiksi…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos nyt jotain positiivistakin voi maskarasta sanoa niin massa tuntui oikein hyvältä, teki siistiä jälkeä eikä paakuttanut. Jouduin tosin laittamaan maskaraa pelkästään harjan kärkiosalla koska koko harja ei pituudeltaan mahdu kulkemaan ripsieni läpi.

Rockin’ Curves -harjan ideana on, että sen paksummalla osalla tuodaan ripsiin paljon massaa ja luodaan tuuheus, ja ohuemmalla kärkiosalla sitten tavoitetaan sisä- ja ulkonurkan pienet, heiveröiset ripset. Tämä voi toimia loistavasti isompisilmäisillä, mutta pikkusilmäisellä massiivinen harja sotkee väkisinkin.

Maskaran plussat: hyvä, siististi levittyvä massa. Edullinen hinta.

Maskaran miinukset: väärän kokoinen ja muotoinen harja tälle käyttäjälle

.

Tämä oli muuten ensimmäinen Rimmel-maskara jota olen kokeillut todella pitkään aikaan (tai koskaan?), en pysty muistamaan milloin olisin viimeksi käyttänyt Rimmeliä. Minulla ei oikeastaan ole minkäänlaista käsitystä Rimmelin maskaroista kokonaisuutena. Jos olen joskus Rimmelin ripsaria käyttänytkin niin sen täytyy olla joku satunnainen kerta teini-iässä.

Minulla ei ole mitään Rimmeliä vastaan ja meikkihistoriaani kuuluu Rimmel-suosikkituotteitakin vuosien varrelta, mutta jostain syystä juuri maskarat ovat jääneet kokemusten ulkopuolelle.

Onko teillä joitain tiettyjä merkkejä joiden maskaroita ei ole koskaan tullut kokeiltua? Oletteko maskarakäyttäjinä ylipäänsäkin enemmän merkkiuskollisia vai vaihteletteko monien merkkien välillä?

 

Kommentit
 1. 1

  Pinja sanoo

  Jep, Rimmelin ripsarit on aina jostain syystä jäänyt hyllyyn. Jos mietitään normi markettia, niin muiden merkkien ripsareita oon tainnut kokeilla. Mitään ”merkkiripsivärejä” en oo edes kokenut tarpeelliseksi, sillä mun luottomaskaralla saan todellakin tyydyttävän lopputuloksen.

  Oon löytänyt vuosien saatossa mun lempiripsarin: Max Factor False Lash Effect. Sekin vedenkestävänä versiona, niin kuin kaikki muutkin maskarat. Mun ripset eivät pysy taivutettuna ilman vedenpitävää ominaisuutta! Tiedätkö muuten, mistä se johtuu? Mua kiinnostais tietää. Mun on pakko taivuttaa ripseni, sillä ne on muuten ihan tönkkösuorat. Välillä oon kylläkin ostanut muita ripsivärejä. Vasta ostin Lumenen sen uuden Mystic Bluen (vai mikä olikaan), kun se tuli vedenkestävänä. Pöh, hutiostos. Tosi sotkeva ja tekee ripsistä hapsuiset. Eilen sitten ostin taas tarjouksesta FLEn. Se on muuten täydellinen, mutta jos saisin päättää, niin pienempi harja olis paljon siistimpi ja mukavampi käyttää. :D Mutta nyt taidan jo uskoa, että mun ei kannata tuhlata rahoja muihin maskaroihin.

  Osaatko muuten sanoa, pitääkö nämä 38-ripsivärit taivutuksia? Sellainen olisi kyllä ideaali, sillä vihaan kokonaan vedenkestävien ripsareiden puhdistusta… Sitä, jos jotain, saa hangata ja nyppiä, vaikka onkin öljypohjainen silmämeikinpoistoaine. Tulipas romaani. :D

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Osaatko muuten sanoa, pitääkö nämä 38-ripsivärit taivutuksia?

   En valitettavasti, kun mulla on luonnostaan taipuisat ripset ja aika harvoin lopulta käytän taivuttimia. WP-ripsarien taivutustenpitävyys liittyy massan paljon nopeampaan kuivumiseen vesiliukoisiin koostumuksiin verrattuna ja ”paikalleen jymähdykseen”. Vesiliukoisen maskaran kuivuessa hitaammin taivutetut ripset ehtivät suoristua, kun wp-massa taas kuivuu niin nopeasti että se ehtii ”lukita” taivutuksen.

   Olen kokeillut noita 38-maskaroita niin vähän että mieleen ei ole jäänyt kuivuvatko nekin yhtä nopeasti.

   • 1.1.1

    sanoo

    Uskoisin, että vedenkestävä ripsari tekee myös ns kosteussuojan ripsen ympärille, jolloin ilmankosteus ei pääse suoristamaan taivutusta. Vähän kuin kosteussuojallinen hiuslakka tms. :-)

  • 1.2

   Tiia sanoo

   Minulla on myös tönkkösuorat ja lisäksi suoraan alaspäin sojottavat ripset, joten taivutuksen jälkeen on ihan oleellista, että maskara ”jämähtää” nopeasti! Oon käyttänyt paljon ns. 38-maskaroita (Sensain klassikko sekä pidentävä versio, Estee Lauderin Double Wear, Isadoran All Day Long, Idunin Vatn…) ja mun mielestä ne pitää taivutuksen yhtä hyvin kuin vedenkestävät. Tykkään niistä kuitenkin enemmän kuin vedenkestävistä – en poistettavuuden takia, koska käytän joka tapauksessa silmämeikinpoistoainetta rajausten takia – vaan koska vedenkestävistä tahtoo liueta mulla alaluomen meikkivoiteeseen tai ihon omaan rasvaan aina vähän väriä. :/ 38-ripsareista omasta mielestäni parhaat ovat olleet Sensait ja Estee Lauder, Isadora ja Idun ovat uutena tosi hyvät mutta kuivahtavat tosi nopeasti. Siis hylsyyn. Hämmentävä uusi suosikkini on Lumenen Length Serum Mascara – vesiliukoisena! Hämmentävä siksi, että se luokitellaan vesiliukoiseksi, jonka ymmärrän vähän eri tavalla kuin tuon 38-konseptin, mutta käytössä se käyttäytyy kuten 38-maskara: kuivuu ripsissä nopeasti, ei suttaa yhtään, kestää ainakin hien ja pienen tihkusateen, ja pestessäkään ei näytä heti lähtevän vaan vaatii kunnolla lämmintä vettä. Aivan huippu. Nyt vain jännään, milloin Lumene taas uusii tuotteitaan ja tuo jää pois valikoimasta…

  • 1.3

   Julia sanoo

   Mä vannon kans ton False Lash Effectin nimeen! Itselläni myös vedenkestävä (koska muunlaiset pysyy silmissäni ehkä n. vartin). Poistan sen yleensä Yves Rocherin putsarilla, sen kans ei tartte ihan älyttömästi hangata eikä jätä silmiin semmosta öljykalvoa mitä monet muut putsarit tekee.

 2. 2

  Rappe sanoo

  L’Orealin Volume Million Lashes (waterproof) on ollut käytössä jo muutaman vuoden. Ennen kävin aina kaikki ripsariuutuudet läpi, mutta jälki ei ollut pitkäkestoista tai muuten miellyttävää.

  Koen helpottavaksi kun olen löytänyt vakkariripsarin, mutta toivoisin kuitenkin aina jotain lisää tuttuun ja turvalliseen. En enää kuitenkaan uskalla ostella summassa mitään uusia kokeiluja, kun ennenkin ovat menneet juuri päin sitä. Vedenkestävyys yleensä aivan ehdoton kriteeri, juurikin työn takia. Muuten löydän tunnin päästä värit poskiltani :D

 3. 3

  Neea sanoo

  Mä käytin ennen lähes pelkästään Maybellinen (tuuheuttavia) ripsareita. Niiden hinta-laatusuhde on hyvä, ja jotenkin Maybelline osaa sen ripsareiden teon. Pitkään käytin myös Benecosin Multieffectiä, joka oli todella hyvä! Harmi vaan, että Benecosin myynti loppui kotikaupungissa. Nyt käytän Essencen Lash princessiä, joka on aivan mahtava. Kalliitakin ripsareita on tullut joskus kokeiltua, mutten huomannut niiden tuovan ripsilleni mitään sen enempää, kuin markettimerkitkään.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Pitkään käytin myös Benecosin Multieffectiä, joka oli todella hyvä!

   Ainiin tuo Multieffect on vieläkin mulla kokeilematta, moni on sitä kehunut.

 4. 4

  SkyFall sanoo

  Olen löytänyt luottoripsarin L’orealin Telescopic maskarasta. Välillä teen syrjähypyn vaihtelunhalusta mutta palaan aina takaisin Telescopiciin.
  Valehtelematta olen käyttänyt sitä reilusti yli kymmenen vuotta …
  Loistava erottelevuus, lisää pituutta ja taivuttaa ripsiä kuin itsestään.
  Toivottavasti sen valmistusta ei koskaan lopeteta !!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Tähän samanhenkinen kommentti kuin ylempään, nimittäin Lorkun Telescopic’kin kuuluu niihin monen kehumiin ripsareihin joita mun on pitänyt kokeilla jo pitkään. Se harja on näyttänyt mulle aina jotenkin oudolta ja epäkiinnostavalta mutta toisaalta kuitenkin tykkään lyhytpiikkisistä ja muovisista… En tiedä mikä juuri Telescopikin harjassa on tuntunut niin hassulta, onko se sitten noita tuuheuttavampia kapeampi ja harvapiikkisempi..? No mutta, hurjan moni puhuu siitä just luottoripsarinaan (oma äitinikin :D) niin uteliaisuus on herännyt ja tuo pitää kyllä pian saada ruksattua ”To test” -listalta :)

   • 4.1.1

    telescope sanoo

    Ihan ekan version Telescopicista aikoinaan ostin, mutta oli hukkaostos. Se karisi ripsistä niin nopeasti ja sottaisesti, ettei mikään ennen sitä tai sen jälkeen. Tod. näk. ovat sittemmin parantaneet koostumusta kun se kerran monia miellyttää.

 5. 5

  essimm sanoo

  Käytin teinivuosista lähtien L’Orealin Volume Million Lashes ripsaria, ehdoton lemppari myös siskollani ja äidillä. Nyt käytän urban decayn perversion ripsaria,jossa ainoa miinus on sen vaikea poistaminen. Myös käytössä se uusi lumene, joka on muuten ihan jees, mut alussa tulee ihan liikaa maskaraa ja kuivuu inhottavasti pullon suulle. Ja siis ehdottomasti merkkiuskollinen, näiden lisäksi oon käyttänyt lumenen blueberryä,nauraa coden ja maybellin ripsaria ennen lorkun löytämistä. En oikein enää halua kokeilla uusia, jos on ihan pettymyksiä, sensain 38 ja Maybellinen Lash Sensationalia pitäisi kyl kokeilla. :)

  Ja tää kimpparipsari arvostelut on parhaita, liian harvoin vaan tulee! ;)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Ja tää kimpparipsari arvostelut on parhaita, liian harvoin vaan tulee! ;)

   Apua, vieläkö nopeammin pitäisi ehtiä testaamaan..? :D ^_^ Minusta tämäkin arvio tuli jo niin ”nopeasti” kun edellisestä on 3 kuukautta..! :D

 6. 6

  Elise sanoo

  Pidän kovasti siitä Urban Decayn Perversion maskarasta! Siihen on tullut luotettua jo hetken. Lumenen uusi se Mystic volume ripsaria kiinnostaisi kokeilla. Ei kuitenkaan niin paljon, että raaskisin mennä ostamaan. Varastossa kun on jo aika monta ripsiväriä. :D Voisin sanoa olevani hieman merkkiuskollinen. Esim. juuri Rimmelin, Maybelinen ja Lorealin ja kumppaneiden ripsarit eivät saa kiinnostustani mitenkään heräämään.

 7. 7

  Mintsi sanoo

  Minä käytin pitkään pelkästään Rimmelin ripsivärejä. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että niissä on markettikosmetiikassa paksuin hylsy. Eli hylsystä ja harjan päästä saa hyvän otteen niinäkin aamuina, kun kädet eivät taivu nyrkkiin asti. Nyt olen siirtynyt volume million lashesiin, koska se vaan toimii ripsillä paremmin.

  Minulle muuten tuo Rimmelin mainoslause on ihan itsestään selvä. Oletin heti, että se viittaa särkynytsydän-kukkaan https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4rkynytsyd%C3%A4n Sen muodon kyllä tunnistan tuosta harjasta ihan selvästi. Ei vaan käännyt englanninkielisestä nimestä bleeding heart suomeksi ihan samalla tavalla.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mulle ei olisi ikinä tullut kukkaa mieleen..! :D Niin ne assosiaatiot toimii eri lailla :)

 8. 8

  Kielo sanoo

  Aiemmin suosikkini oli Max Factorin False lash efect. (Taisin käyttää pelkästään MF:n ripsareita reilut 10 vuotta). Kömpelön mallinen puteli ja harja kuitenkin ärsyttivät, joten uuden suosikin metsästys tuli ajankohtaiseksi. Tuorein lemppari on Lancomen Hypnose Volume-à-porter mascara. Kumiset, riittävän tiheät harjakset ja sopivan kokoinen harjaosa pienisilmäiselle sekä juuri sopivan notkea koostumus. Tykkään kerrostaa ripsiväriä useamman kerroksen eikä tämä paakkuunnu eikä hapsuta ripsiä. Kesällä huomasin kyllä pikku miinuksena, että päivän mittaan ripsien kärjet sotkivat hieman ripsiväriä kulmaluuhun. Olisiko kesällä iho ollut rasvaisempi tms. Tilanne on kuitenkin korjaantunut nyt ilmojen jäähdyttyä. Toinen miinus on suolainen hinta. Hintaa on muistaakseni hiukan yli 30€, joka on mielestäni ripsiväristä turhan paljon. Yleensä hyödynnän Kicksin ale-kupongit ripsarin ostoon ja hinnasta saa sen parikymmentä prosenttia pois . Toinen kelporipsari on Benefitin They’re real. Sain sillä tosi kivasti tuuheutta ripsiin, mutta harjan kumiset harjakset olivat ikävän kovat. Lisäksi sen saatavuus on heikko kotikaupungissani.

 9. 9

  Mari T. sanoo

  Minä olen vannoutunut Cliniquen 38-ripsareiden käyttäjä. Minulla on pitkät, luonnostaan taipuisat ripset, joissa ei mikään maskara tahdo pysyä — joko väri varisee tai sitten se leviää, pahimmassa tapauksessa sekä että. Cliniquen kaikki kolmekasit pysyvät moitteetta ja ovat erittäin helppoja poispestäviä. Rakkautta ensi sutaisulla!

  Mitä harjoihin tulee, niin ehdottomia suosikkejani on sellaiset superpienet sudit, joilla värin saa levitettyä tarkasti. Tuo Rimmelin harja on kyllä käsittämätön venkura. Aika venkuroita taitavat olla myös ne mainosalan ammattilaiset, jotka keksivät nimetä sen särkyneen sydämen muotoiseksi. Markkinointi on ehtymätön virta tahatonta komiikkaa!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mitä harjoihin tulee, niin ehdottomia suosikkejani on sellaiset superpienet sudit, joilla värin saa levitettyä tarkasti.

   Samaan leiriin kuulun minäkin :)

 10. 10

  Anna sanoo

  Mua kiinnostaisi arviot tubing-mascaroista (muista kuin Sensai 38). Täällä Suomen sateessa ja viimassa ne tuntuu oikealta valinnalta, mutta en oikein tunne mitä täällä on tarjolla.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   mutta en oikein tunne mitä täällä on tarjolla.

   Mun tuntemia ovat ainakin nämä:

   Estee Lauder Double Wear
   Clinique Lash Power
   Imju Fiberwig (myytiin ainakin ennen Kickseissä, ainoa ripsari jonka olen oikeasti omin silmin nähnyt pidentävän ripsiä)
   Idun Minerals Vatn
   IsaDora All Day Long

   Itse en tosin tykkää 38-maskaroista ollenkaan ja ne ovat aivan painajainen poistaa. Siksi olen huono henkilö niitä arvostelemaan.

   • 10.1.1

    Pauliina sanoo

    Dermosil Moistproof. Hintaa 8,90 ja tykkään! Harja tosin on huono, kamalan kova ja karhea.

   • 10.1.2

    Anna sanoo

    Kiitos näistä, hyviä vinkkejä! Mulla on sellainen käsitys että maailmalla myydään sellaisia kolmekaseja jotka on sekä edullisia että helpompi poistaa (oon kuulut esim että No 7), mut ilmeisesti eivät ole oikein rantautuneet Suomeen. Mulla oli tuo Sensain 38 Volume joka oli alkuun aivan painajainen poistaa, kesti viikkoja ja menetin tukun ripsiä ennen kuin opin järkevän tekniikan (liuotus misellivedellä, pieni tauko, sitten alaspäin pyyhkivä liike – kuumasta vedestä ei ole mitään hyötyä). En olisi varmaan jaksanut edes yrittää opetella ellei se olisi ollut niin hirveän kallis hankinta. En tykännyt myöskään harjasta jonka päähän maskara kertyy sotkevaksi massaksi.

    Mulla on melko syvällä päässä olevat silmät, ja monet maskarat tuhriutuvat päivän mittaan kulmaluuhun ja silmänympärykseen ja poskille, joten en käytä niitä enää ollenkaan. Tubing-maskarat eivät tätä jostain syystä tee, joten etsin halpaa ja hyvää – mieluiten markettihintaista. Vedenkestävä ripsari ei ole oikein mun juttu, iho ei valitettavasti tykkää öljyistä eikä järeämmistä poistoaineista.

    • 10.1.2.1

     Sanni sanoo

     Mulle tuli vielä mieleen L’Orealin Double Extension Beauty Tubes. En tiedä onko se ihan ”virallinen” 38-maskara mutta moni pitää sitä sellaisena ja USAn L’Orealin tuotetiedoissa lukee ”removes easily with warm water”. Suomen tuotetiedoissa lämminvesipoistoa ei mainita.

   • 10.1.3

    Kuorotipu sanoo

    Mulla on käytössä Isadoran All Day Long sekä Cliniquen Lash Power. Isadoraa käytän yleensä, koska se on helpompi poistaa. Clinique taas on se ripsari joka pitää varmasti olosuhteissa kun olosuhteissa. Clinique siis poistaessa murustuu, Isadora taas sekä murustuu että liukenee, ja ilmeisesti tästä syystä tosi lämpimällä saattaa vähän sutata silmien alle.

    Jostain syystä en ikinä ole tykännyt Sensain versioista, syytä en edes muista.

 11. 11

  Lilja sanoo

  Mä oon pitkään luottanut Maybellinen Rocket Volum’ -ripsariin vedenkestävänä. Aiemmin tykkäsin käyttää Maxfactorin FLE-ripsareita, mutta lopulta toivoin vielä parempaa jälkeä. Tykkäsin myös Yves Rocherin Sexy Pulp -ripsarista, mutta sitä ei saanut ainakaan silloin vedenkestävänä, joten eipä tulee enää ostettua :(

 12. 12

  Sartsu sanoo

  Mulla on ollut nyt käytössä maybellinen rocket volume, johon olen ollut tosi tyytyväinen. Taisin ostaa sen siksi, että sitä kehuttiin paljon eri blogeissa. Aiemmin mulla itseasiassa oli tuo rimmelin ripsari mutta eipä siitä jäänyt sellasta fiilistä että uudelleen ostais.. mä en ole tainnut kertaakaan ostaa mitään ripsaria toista kertaa, koska oikeastaan kaikki kokeillut ovat olleet ihan ok. Kunhan ei tee paakkuja ripsiin tai varise niin riittää mulle ihan hyvin. :)

 13. 13

  Miina sanoo

  Oletko tutustunut Clarinsin ripsareihin? Heillä on ihania kultaisia hylsyjä (joita jotkut kuulemma pitää tätimäisinä?) ja laatu on tosi hyvä. Ensin ihastuin Wonder perfectiin ja myöhemmin sitten sellaiseen kulmikkaassa mattakultaisessa hylsyssä olevaan. En vain saa nimeä millään päähän. Miinuksena noissa on hinta, mutta aion kyllä pienen harharetken jälkeen palata noihin. Ostin nimittäin L’Oréal volume million lashes so couturen, kun myyjä mainosti sitä helposti putsattavana 38 mascarana. En löydä mistään mainintaa että se olisi 38, mutta irti sitä ei saa ilman kuumaa vettä JA öljypitoista puhdistusainetta. :/ jälki on kyllä hyvää siinäkin, eikä leviä päivän aikana, mutta ripsien kohtalo pelottaa liikaa!

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Oletko tutustunut Clarinsin ripsareihin?

   Töissä taisin kokeilla joitain niistä mutta kotiin ei ole koskaan tullut hankittua. Hylsyt ovat tosiaan kauniita mutta kaikenkaikkiaan Clarinsin maskarat on jääneet mulle tosi etäisiksi.

   ja myöhemmin sitten sellaiseen kulmikkaassa mattakultaisessa hylsyssä olevaan. En vain saa nimeä millään päähän.

   Be Long?

   Tuo ripsarien erilainen liukenevuus eri käyttäjien ripsissä on aihe, joka ei koskaan lakkaa kiehtomasta :) Kolmekasit on mulla suunnilleen ikuisuusripsareita jotka irtoavat vain ajan ja valtavan työn jälkeen (vaatii yleensä 2-3 vuorokautta että viimeisetkin rippeet lähtee), kun toisilla ne huuhtoutuvat vailla minkäänlaista efforttia. Tuo So Couture taas kuului mulla erittäin helposti irtoaviin, mutta monelta olen kuullut ettei se meinaa lähteä millään. Samoin Feline-versiosta olen kuullut samaa.

 14. 14

  sanoo

  Vitsi tulin iloiseksi, koska Korresin ripsari oli noin hyvä. Todella vähän olen käyttänyt Korresin meikkejä, vaikka kroppa-ja kasvotuotteet on tulleet kovinkin tutuiksi ja nehän on kaikki aivan huippuja. Mutta esimerkiksi Korresin huulikiillotkin ovat yksiä lemppareita, joten täytyypä laajentaa ripsariinkin. :)

  Aurinkoa päivään Sanni <3

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Samoin sinne Tiia :) Sä olet niin söpö kun toivotat aina aurinkoa <3 Ja mullehan se kelpaa ^_^

 15. 15

  sanoo

  Mulle Maybelline on se ripsarimerkki, jolta voin ostaa lähes minkä tahansa tuotteen ja aina ne toimii. Rimmel oli pitkään testaamatta ripsarien osalta, mutta Livboxissa tuli joskus Scandaleyes ripsarista Retro glam-versio, joka ihan yllätti. Sain tosi pitkät ja tuuheat ripset :)

 16. 16

  Mie vain sanoo

  Viittaiskohan tuo särkyneen sydämen muotoinen harja samannimiseen kukkaan? Veikkaus vain, mut tuli ekana mieleen :D

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Yksi lukija jo tuossa ylempänä arveli samaa. Itselle ei olisi ikimaailmassa tullut tätä assosiaatiota mieleen – en tosin edes tunne sellaista kukkaa :D

 17. 17

  Tuhkimo76 sanoo

  Mun ripsarilempparit ovat nuoruusvuosilta, Arcancilin mascarat. Pidin ohuthylsyisen mascaran ohuesta, pienestä kierreharjasta. Vedenkestävällä mascaralla taas sain onnettomista räpsyistäni sellaiset illuusiot kehiin, että useampi kehui pitkäripsiseksi :).
  Lumenen uutuuden harja on järkyttävä, iso epämääräisen muotoinen klöntti, johon kertyy järkyttävä määrä massaa. Massa on kivan voidemaista, jota saa kerrostettua, käytänkin yleensä Telescopin harjaa.
  Luonnonkosmetiikasta Hauschkan ripsari on suosikkini kerrostettavuutensa ja kaarevuuden säilyttävyyden ansiosta, tosin mun silmät rähmii kovasti sitä käyttäessä.
  Suosikkiripsarin etsintä on varmaan loppuikäni projekti, kaipaan kovasti volyymia ja lisäpituutta. Harmittaa, miten paljon menee rahaa hukkaan ripsareihin, kun on haastavat ripset.
  Rajauksestasi tuli mieleen, että kokeilin Smashbox-paletin (sama paletti, jota olet blogissa esitellyt) lineria ja se toimii vieläkin. Koostumus taitaa olla voidemainen, ettei kuivu kuten geelilinerit.
  Kiitoksia hiljattaisesta putsarivinkistä, Lumenene nestemäinen oli kiva tuttavuus. Ostin samalla myös Deep-cleansing gel washingin, oletko kokeillut sitä? Pystyisikö se korvaamaan Natural Coden kuopatut geeliputsarit?

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kiitoksia hiljattaisesta putsarivinkistä, Lumenene nestemäinen oli kiva tuttavuus.

   Mietin hetken että mitähän Lumenen putsaria olen suositellut kunnes muistin kysymyksesi silmämeikinpoistoaineesta :)

   Ostin samalla myös Deep-cleansing gel washingin, oletko kokeillut sitä? Pystyisikö se korvaamaan Natural Coden kuopatut geeliputsarit?

   Tarkoitatko tätä? Se on tarkoitettu kasvoille, ei silmämeikille. Ja käsittääkseni myös vaahtoaa (ainakin ainesosissa on vaahdonmuodostajia). Mä en voi käyttää silmissä mitään vaahtoavaa.

   Sittenhän Lumenella on nuoren ihon Clear It Up -linjassa tällainen hassu hybridituote kuin Deep Purifying Wash Face & Eyes, joka on geelimäinen mutta ei vaahtoa. Niin kumma tuote! :D Vaikkakin tietysti käytännöllinen kun sopii sekä silmä- että kasvomeikin poistoon, mutta yhdistelmänä ajatus rasvaisen ja epäpuhtaan ihon putsarista ja silmämeikinpoistoaineesta on todella erikoinen :D Ainakin mun mielestä. Mulla on tuota kotona ja se on sarjassamme ”ihan ok” tuote. Kyllä se silmämeikinkin poistaa mutta ei yhtä hyvin kuin Sensitive Touch ja Natural Coden edesmennyt.

   Luonnonkosmetiikasta Hauschkan ripsari on suosikkini kerrostettavuutensa ja kaarevuuden säilyttävyyden ansiosta

   Hauschka on munkin kokemuksella kerrostuvuudeltaan ihan paras luonnonkosmetiikan ripsiväri. Se vain liukenee heti jos joutuu esim. vesi- tai lumisateeseen ja sotkee silmänympärykset saman tien. :/

 18. 18

  HannaLiina sanoo

  Luonnonkosmetiikan ripsarit ovat olleet järjestäin pettymyksiä mulle. Pitkiin, mutta piikkisuoriin ripsiin, jotka ovat erittäin helposti ärtyvien silmien ympärillä ei ole meinannut löytyä toimivaa ripsaria. Ainoa poikkeus on ollut Une, jota metsästän aina kun mahdollista Tukholman Kicksistä. Toistaiseksi paras mahdollinen, niin perusmallina kuin extra mustana versiona. Ongelmana vielä saatavuus, joka tosin helpottaa Kicksin verkkokaupan avautuessa…

  Sensain 38 ripsaria käytin pitkään työni luonteen vuoksi, mutta silmät ärtyivät siitä. Valitettavasti myös suurin osa testaamistani luonnonkosmetiikan ripsareista ärsyttää ja myös Unessa hieman samaa vikaa. Ottaisin vinkkejä vastaan hyvistä, kestävistä ripsareista, jotka olisivat armollisia silmille.

 19. 19

  Sari sanoo

  Moi Sanni!

  Jokin aikaa sitten kyselin sinulta vinkkejä Sephoran-meikkikynien teroituspulmassa.
  Suunnittelin jo Sephora-matkan varaamista…
  No nyt on apu löytynyt, löysin Yves Rocherilta tuplateroittimen ja se toimii!
  Sellainen musta kotelo jossa pohja ja kansi läpinäkyvää
  muovia, hinta oli jotain 2,90e tms.
  Pahoittelen kuvan puutetta… mutta se on ainoa tuplateroitin koko putiikissa, joten löytyy kyllä helposti.
  Ja ihana Kreikka-postaus taas, kiitos!
  On aina ilo lukea tekstiäsi, puhumattakaan Kreikan aiheista, se maa on kyllä vienyt minunkin sydämeni.
  Kuvasi mykistävät kauneudellaan ja nousee tässä todellinen matkahuuma itsellekin!
  Oikein antoisaa reissua, ja raportoithan tännekin taas
  matkan varrelta!

  • 19.1

   Sanni sanoo

   No nyt on apu löytynyt, löysin Yves Rocherilta tuplateroittimen ja se toimii!

   Hei, loistavaa että olet löytänyt toimivan! :) Tämä vinkki tulee tarpeen itsellenikin kun tuosta nykyisestä aika jättää, en ole niitä enää laivoilla nähnyt :)

   Oikein antoisaa reissua, ja raportoithan tännekin taas
   matkan varrelta!

   You bet :) Täällä jo lähtökuopissa kuopsutellaan ja lasketaan päiviä uunimunakoisolautaselliseen… ^_^

 20. 20

  Maiju sanoo

  Moi. sä kun olet Kreikan- ja Korresin-tuntija, niin tiedätkö, onko Korresilla enää lippulaivamyymälää Ateenassa? En löydä sellaista googlaamalla ja vähän alkaa tuntua siltä, ettei sitä ehkä enää ole. Osaisitko neuvoa muun erityisen hyvän paikan ostaa Korres-tuotteita? Tiedän, että niitä myydään kaikissa apteekeissa, mutta missä olisi erityisen hyvä valikoima? Tai onko jossain tavaratalossa?

  • 20.1

   Sanni sanoo

   tiedätkö, onko Korresilla enää lippulaivamyymälää Ateenassa?

   Oli ainakin vielä viime lokakuussa Ermou-kadulla eli siinä Syntagma-aukiolta lähtevällä pääostoskadulla, aika lailla kadun alussa oikealla puolella. Seison tässä kuvassa liikkeen edessä.

 21. 21

  Kuorotipu sanoo

  Tämän aiheen ohi, mutta kovasti jännittää (silleen positiivisesti) tuleva viikonloppu. Onko sulla tietoa porukan koosta? Eli kuinka monta meitä on lähdössä? :)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Meitä on lähdössä 22 :) Oliko teillä lopulta mitään sinkkulähtijöiden tapaamista Helsingissä? :)

   Minuakin jännittää… ^_^ Taitaa kuulua asiaan :D Viimeksi Tallinnan reissulla luulin olevani ihan rento enkä tuntenut minkäänlaisia ”oireita” kun tapasin porukan satamassa – mutta hyttiin päästyä vaivuin kaksinkerroin lattialle kun vatsaa alkoi krampata ihan törkeästi. Siinä se jännitys sitten purkautui… :D Luulin hetken etten pääse hytistä mihinkään ja tervetulotilaisuuskin jää väliin mutta onneksi vatsa rauhottui kun hetken lepäilin. Että jos mua ei tällä kertaa kuulu hytistä niin voi johtua jostain tällaisesta… ^_^ (No, ei kai tähän pitäis hymiötä laittaa… :D)

   • 21.1.1

    Kuorotipu sanoo

    Lusan kanssa käytiin eilen kahvilla, eli joku tuttu naama on :)

    Kamala kyllä miten stressi ja jännitys voi lamaannuttaa ihmisen ihan fyysisillä oireilla. Toivotaan että tällä kertaa ois helpompi :)

     • 21.1.1.1.1

      Mintsi sanoo

      Täällä yksi jännäilijä lisää! Enää kaksi yötä ja sitten mennään. Ketään en tunne ja tätä jännitellessä joku totesikin ”tuskin ne ihmisiä kummempia ovat”. Tällä toiveella mennään :)

      • 21.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       tuskin ne ihmisiä kummempia ovat

       Cheers to that :) Ihmisten kohtaaminen ^_^

  • 22.1

   Sanni sanoo

   *puistelee päätään*

   Haluaisinpa kuulla tämän lauseen kynäilleen copywriterin perusteet ilmaisulleen…

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Ei siis…. edes tuossa maskaran pahvitaustan kuvassa jossa harja on sydämen sisällä en näe miten muoto mitenkään muistuttaisi sydäntä tai puolikasta sellaista…. Oikeasti pimein markkinointi-ilmaisu jonka olen koskaan kuullut. Assosioida nyt ripsiväri johonkin niin ikävään asiaan kuin sydänsuruihin..??

 22. 24

  Noora sanoo

  En oo itse vuosiin käyttänyt muuta kuin Oriflamen pinkkikorkkista ripsiväriä eli taidan olla merkkiuskollinen tässä asiassa, missään muussa en kyl oikeastaan. Oon ihan pihalla kaikista ripsariuutuuksista, kun mulla on aina noita parhaita useampi kappale laatikossa. Pihinä naisena ostan tietenkin aina monta kerrallaan kun tulee tarjoukseen ja maksaa jotain vitosen. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.