Kim Novakin kulmakarvoista ja kauneusidoleista

Katsoin eilen illalla pitkästä aikaa yhden suosikkielokuvistani, Vertigon. Teki melkein mieli pausettaa elokuva ja jäädä tuijottamaan Kim Novakin kasvoja. Olen aina pitänyt Hitchcockin klassisia vaalean viileitä kaunottaria upeina, mutta nyt jouduin aivan erityisesti Kim Novakin auran valtaan.

KimNovak1

Kuva

Novak on kaunis, mutta hänessä ei tavallaan ole mitään ”erityistä”. Hänen piirteensä ovat klassiset, mutta hän ei säteile samanlaista vetovoimaa ja persoonallisuutta kuin esimerkiksi Marilyn Monroe ja Sophia Loren. Viileä eteerisyyskään ei yllä Greta Garbon tasolle.

Novakin kävellessä ruutuun ensimmäisessä kohtauksessaan vaikutelma on jopa pliisu.

Mutta elokuvan kuluessa Novakin eleetön kauneus alkaa valloittaa. Huomasin olevani ihan hänen pauloissaan.

Esteetikkona minusta on aina kiehtovaa miettiä, mikä on kaunista ja mikä vetoaa. Vaikka Novakin tapauksessa kyseessä on ainakin länsimaisen kauneusihanteen standardeilla mitattuna kiistatta kaunis, ”matemaattisesti oikeat”, harmoniset mittasuhteet omaava kaunotar, ei  kauneutta tai sen kokemusta useimmiten voi mitata millään parametreillä.

Henkilöön liittyvä kauneus on myös näkymätöntä; kaikkea ei voi määritellä fyysisillä ominaisuuksilla. Kauneus on persoonallisuutta, olemusta, tapaa viestiä, liikkua. Tai jotain vieläkin vaikeammin määriteltävää. Auraa.

1958 --- Actress Kim Novak on the set of "Vertigo". Kim Novak plays two roles, Judy and Madeleine. --- Image by © Sunset Boulevard/Corbis

Image by © Sunset Boulevard/Corbis

Novakissa yhdistyy ujo, naapurintyttömäinen ”nöpö-söpöisyys” sekä kohtalokas, hieman salaperäinen ja naisellinen olemus. Hän on samalla viaton tyttö ja vastustamaton viettelijätär. Kaiken aikaa etäinen ja viileä.

Kenties elokuvahistorian onni että rooliin alunperin kaavailtu Vera Miles joutui vetäytymään elokuvasta tultuaan raskaaksi. Niin unohtumaton on Novakin suoritus. Ei ehkä ensisijaisesti näyttelijäntaitojen kannalta, mutta se olemus. Eeppistä.

Vertigo jäi Novakin uran kohokohdaksi. Hänen uransa lähti laskuun pian Vertigon jälkeen, mutta (ehkä juuri kiitos Hitchcockin ja Vertigon), Novakin tähti on jäänyt hohtamaan elokuvahistorian taivaalle tunnetuimpien kaunotarten joukkoon. Hän muuten elää edelleen ja asuu Oregonissa Yhdysvalloissa.

KimNovak3

Kuva

Yhtä asiaa en voinut olla ihmettelemättä. Novakin kulmakarvat.

Tiedätte ilmaisun ”lakupötkökulmakarvat”,  jota ei suinkaan käytetä imartelevissa yhteyksissä.

KimNovak4

Kuva

Novakille on meikattu Vertigoon juuri sellaiset kulmakarvat. Tasapaksut kaaret ilman kulmaa. Sävykään ei ehkä ole se onnistunein.

Kulmakarvat kiinnittivät huomioni jokaisessa kohtauksessa jossa Novak oli mukana.

Lopulta jäin miettimään, olivatko jopa nuo erikoiset kulmakarvat osa Novakin viehätystä elokuvassa… Riitelevä yksityiskohta muuten niin harmonisissa kasvoissa… Kaikkea sitä ihminen mietiskelee.

*

Kim Novakin inspiroimana haluan kirjoittaa muutamasta kauneusidolistani.

Kiinnitän paljon huomiota niin mies- kuin naiskauneuteen, ja tykkään kommentoida vuolaasti kun kohtaan jotain kaunista. (Toisaalta – mitäpä minä en tykkäisi kommentoida… :))

Nuoruusvuosieni ehdottomasti suurin kauneusidoli oli Romy Schneider.

RomySchneider

Kuva: FC Gundlagh Hamburg

Kun Novakin yhteydessä kirjoitin, ettei hänessä ole ”mitään erityistä”, niin muiden kauneusidolieni kohdalla voin paremmin selittää mitä tarkoitin.

Schneiderissa on ”erityistä”. Hän on huumaavan kaunis, mutta ei samalla lailla klassisessa mielessä kuin esimerkiksi Hitchcock-vaaleaveriköt. Kaukana toisistaan sijaitsevat silmät ja kulmakarvat rikkovat miellyttävän persoonallisella tavalla kasvojen harmoniaa.

Ja entäs hymy…

Romy_Sissi

Jos Schneiderin hymy ei sulata sydämiä, niin en tiedä mikä sitten. <3 Oih! Mikä säteily, tulee lämmin ja iloinen olo jo pelkkää kuvaa katsomalla. Aivan mieletön karisma. Mutta ei kovalla ja temperamenttisella tavalla, mihin ’karisma’ yleensä yhdistetään – tai ainakin itse yhdistän. Schneiderin karisma on pehmeää ja valloittavaa. Keisarinna Sissi -elokuvissa hän oli suloisuuden ruumiillistuma.

Näin vuosia sitten Wienissä upean retrospektiivisen näyttelyn Romy Schneiderin elämästä. Se oli yksi vaikuttavimpia näyttelyitä mitä olen nähnyt. Valtavan laaja valokuva- ja videoaineisto esitteli Schneiderin uraa ja elämää Sissi-vuosien viattomuudesta aikuiselämän vaihtelevaan uramenestykseen, yksityiselämän karikoihin ja eroottisiin filmikokeiluihin. Näyttelyn jälkeen Schneider sai ihan uuden ulottuvuuden ja kiehtoi minua entistä enemmän.

LindaEvangelista

Kuva 1 / Kuva 2 Steven Meisel

Vähän vanhempana teininä ja varhais-parikymppisenä merkittävin kauneusidolini oli 90-luvun tunnetuimpiin supermalleihin kuuluva Linda Evangelista. En tiedä tarvitseeko häntä edes esitellä. :)

Lindassa upeinta on hänen muuntautumiskykynsä, hänet tunnettiinkin muotimaailman kameleonttina. Linda saattoi näyttää täysin androgyyniltä poikatytöltä tai supernaiselliselta viettelijättäreltä. Ja ne hiustyylit… Ne vaihtuivat, ja aina Linda näytti yhtä tyrmäävältä; tumma kiharapilvi, lyhyt vaalea, kirkkaanpunainen polkka…

On muuten mielenkiintoista, miten tietyssä iässä on tärkeää ihailla. Ihailu ja idolit kuuluvat murrosikään, mutta miksi…? Koska nuori ihminen on epävarma itsestään ja ihailtava kohde edustaa roolimallia, jotain johon pyrkiä..? Romanttinen ihailu on tietysti asia erikseen (oi, Donnie Wahlberg…!), mutta entä ei-romanttinen..? En ainakaan tietoisesti toivonut itse jonain päivänä näyttäväni Linda Evangelistalta (heh, fat chance..), mutta halusin ympäröidä itseni hänen kauneudellaan. Huoneeni seinät olivat täynnä kuvia Lindasta ja muistan ostaneeni jonkun lehden Lindalle omistetun erikoisnumeronkin. Minusta oli vain upeaa katsoa jotain niin mielestäni täydellisen kaunista ja kuvauksellista ihmistä.

 

Bjork1

Kuva: Lorenzo Agius

Kolmas suuri (kauneus)idolini on Björk. Ihailu ei rajoitu pelkästään ulkoisiin ansioihin, vaan rakastan myös Björkin musiikkia. Yksi musiikkimaailman upeimpia taiteilijoita, jos minulta kysytään.

Minusta tuli Björkin fani seitsemännellä luokalla, vuonna 1993. Biologian opettajamme Imppu (terveisiä Hatsalaan ;)) laittoi välillä tunnin aikana musiikkia soimaan (etteivät oppilaat nukahtaisi :D), ja yksi hänen lempilevyjään oli Björkin tuona vuonna ilmestynyt Debut. Ihastuin Debutiin välittömästi ja marssin ostamaan sen. Kun näin levyn kannen, olin vain että ”Wow. Mikä persoona”.

Björkissä todellakin on sitä erityistä. Hän on kaunis aivan eri tavalla kuin Kim Novak tai Linda Evangelista. Minusta Björk on visuaalisena kokonaisuutena jotain aivan mieletöntä. Särmikäs ja pehmeä, kimaltava ja nukkavieru, vahva ja hauras, lapsi ja aikuinen, kaunotar ja peikkotyttö. Kaikkea samassa arvoituksellisessa paketissa.  Björk on kuin taidetta päästä varpaisiin. Hän ei voi olla herättämättä tunteita, ihailevia tai negatiivisia.

Bjork3

Kuva

Vaikka Linda Evangelista oli minulle kauneusidoli numero 1 lähes pelottavassa täydellisyydessään, niin Björk edusti jotain, jota halusin olla itse. Persoonallisuudellaan ja ”menninkäismäisyydellään” Björkin kauneus oli helpommin lähestyttävää kuin Evangelistan. Muistan, kuinka rinnakkaisluokallani lukiossa oli hieman Björkiä muistuttava, mustahiuksinen tyttö. Olin hänelle vähän kateellinen. Hänellä oli söpö nykerönenä ja eksoottisen muotoiset silmät, niinkuin Björkillä. Olisin halunnut näyttää siltä. Olisin halunnut näyttää omintakeiselta.

Kopioin parikymppisenä Björkin 90-luvun tyylistä hänelle ominaiset kimaltavat täplät alaluomella. Ne jotka näkyvät myös Debutin kansikuvassa. Taisi olla minun ensimmäinen askeleeni kokeilevaan meikkaukseen… ^_^

En enää tapetoi seiniäni kaunotarten kuvilla, mutta nämä kolme naista ovat säilyneet läpi elämäni vahvimpina inhimillisen kauneuden edustajina.

Tärkein kauneus löytyy tietysti sisältä. Mutta en pidä vääränä myöntää ihailevansa myös ulkoisia ominaisuuksia.

Lopuksi:

Kaikkein kauneinta ulkoisesti ihmisessä on hymy.

Kenessä tahansa.

*

Onko teillä kauneusidoleita? Kuka tai mikä on kaunista?

.

P.S. Aurinkotuotearvonnassa arpa suosi seuraavia lukijoita:

Lumene-setti: RipRap

Biosolis-setti 1: Virpi

Biosolis-setti 2: Carita

Korres-setti: Ruusunnuppu

Kommentit
 1. 1

  milipili sanoo

  Madonna oli aika kova juttu joskus ja kaikki Twin Peaksin naiset sitä ennen. Mä niin halusin näyttää Sherilyn Fenniltä.
  Christina Ricci on edelleen ihana ja Eliza Dushku saa mut epäilemään sukupuolista suuntautumistani.

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Oi Sherilyn… Ja koko Twin Peaksin naiskööri, onko kuunaan nähty yhtä tyrmäävää naisroolitusta missään sarjassa. ;) Mun suosikki oli Mädchen Amick <3

 2. 2

  Eevi sanoo

  Hahaa, olen käynyt Hatsalan yläasteen yli 10 vuotta sinun jälkeesi ja Imppu opetti meitäkin :) Siinä on kyllä yksi ihanan persoonallinen nainen! Lämpimiä muistoja.

  Mitä kauneusihanteisiin tulee, ehdoton naislempparini nuorempana oli Sharon Tate. Varsinkin punaisissa hiuksissa (jossain vampyyrileffassa jonka nimeä en ikinä muista), vau. Siitä innostuneena värjäsin omatkin hiukseni punaisiksi, mutta samannäköisiä meistä ei kyllä tullut :D Harmi hänen traagista kohtaloaan.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Hahaa, olen käynyt Hatsalan yläasteen yli 10 vuotta sinun jälkeesi ja Imppu opetti meitäkin :) Siinä on kyllä yksi ihanan persoonallinen nainen!

   Todellakin, Imppu oli aivan ihana! Voisi sanoa että aikamoinen luonnonlapsi! ^_^

   Tekisi mieli joku päivä käydä verestämässä muistoja Hatsalassa, niinkuin tein Asemakoululla. :) Vaikka Hatsalaan liittyy kenties enemmän negatiivisiakin muistoja, allekirjoittanut oli mm. yhteen aikaan joka viikko jälki-istunnossa myöhästelyjen takia…! :D Onkohan jälki-istuntosysteemiä enää edes olemassa? Se tuntui jo silloin ihan aikansa eläneeltä, mitä helkkaria tuollainen rangaistus nyt esim. jonkun aamu-unisuuteen auttaa…! ;)

 3. 3

  Tiina sanoo

  Mylene Jampanoi on ollut ehkä pitkäaikaisin kauneusihanteeni. Valtavan kaunis. Gong Li samoin.
  Kulmakarvoista puheenollen, ne ovat aina olleet aika suuressa osassa siinä ketä pidän kauniina. Rakastan vahvoja kulmia. Esimerkkinä Rachel Weisz joka on pökerryttävän kaunis kunnollisilla kulmilla kun taas ne ysärimmät ’spermakulmakarvat’ tai tussilla piirretyt viivat imevät hänestä niin paljon kauneutta pois. Hassua!

   • 3.1.1

    Leau sanoo

    Nyt pitää kyllä sanoa tähän väliin,että Gong Li ja Zhang Ziyi ovat niitä länsimaissa tunnetuimpia kiinakaunottaria,mutta kukaan länsimaalainenkaan ei ole tehnyt minuun niin surta vaikutusta kauneuden ja karisman saralla kuin Fan Bing Bing. Hänellä on ne täydelliset kasvot ja ”aprikoosisilmä” ja posliini-iho… mutta hänen karismansa on se joka kruunaa kaiken.

    Lämpimästi suosittelen katsastamaan Fan Bing Bingin Empress WuZetian kuvat. Tyrmäävä. Keisarillinen arvokkuus on täydellisesti läsnä kauniiden kasvojen kera. Mutta vielä suurempi henk. Koht. Lempparini ovat hänen Nokian promokuvansa XD Bing Bing miesten puvussa mustavalkokuvissa… en voi kylliksi selittää, antaa kuvien puhua puolestaan. ;)

    http://l-eau-d-or.tumblr.com/post/122687276867/thisisacountdown-fan-bing-bing-in-a-suit-no#notes

    http://l-eau-d-or.tumblr.com/post/122687156567/hoisum-matsudai-noun-forever#notes

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     en voi kylliksi selittää, antaa kuvien puhua puolestaan. ;)

     Herranjestas, olet todellakin oikeassa..! :-0 Mikä olento…! Ei edes tiedä mitä sanoja käyttää… Kyllä on toisia geeneillä siunattu! Ja mikä presence…!

 4. 4

  Siiri sanoo

  Ootko muuten sattunut katsomaan Dancer in the dark -leffan? Sen myötä itsekin aikoinani Björkiin tykästyin. Mieletön tyyppi!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Ootko muuten sattunut katsomaan Dancer in the dark -leffan?

   Kyllä, itken sen aina suunnilleen alkuteksteistä loppuun. Aivan käsittämätön tunnelataus tuossa elokuvassa.

   • 4.1.1

    sanoo

    Sama homma! Dancer in the Dark ja Black Swan ovat ne elokuvat, jotka ovat saaneet minut itkemään eniten. Vollotan muutenkin helposti, mutta nuo kaksi menee kaiken muun yli

 5. 5

  Neilikka sanoo

  Ihana, erilainen kirjoitus!
  Minun erityisen ihailuni kauneuden osalta saa Emma Stone. Ilmeikäs, mystiset silmät, riemukkaan hymyn ja kaikin puolin karismaattiset kasvot omaava punaverikkö!

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Emma Stone on kyllä upea, viimeksi Birdmanissa lumouduin täysin hänen silmiinsä…

 6. 6

  joanna sanoo

  Hei Sanni!
  Tähän on pakko kommentoida, ensimmäistä kertaa ikinä! Olen ollut vakkarilukija jo useamman vuoden. Postausaiheet ovat mielenkiintoisia ja ihanan perusteellisia :)
  Mutta kauneusihanteet: voin allekirjoittaa valintasi ja näen upean karisman heissä kaikissa. Omat valintani naisista kylmän viileä ja kauniisti ikääntyvä Sharon Stone sekä tanskalainen malli, mystisen kaunis Helena Christensen. Miehistä tanskal. näyttelijä Mads Mikkelsen on vaan jotenkin niin käsittämättömän upea!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Helena Christensen kuuluu omiinkin lemppareihini, niin upean sensuelli nainen ja samalla luonnollinen ja raikas. Wicked Gamea voi tuskin kukaan unohtaa… Yksi parhaita musiikkivideoita. Helenan hikisen ”tahmea” kauneus liimasi katsojat ruutuun… Uuuu… Ja eihän Chris Isaakissakaan ole valittamista ;D

   Mads Mikkelsen on myös <3 !! Todellakin hot.

 7. 7

  sanoo

  Gillian Anderson, Milla Jovovich, Kate Winslet ja Angelina Jolie oli sellaisia ysärillä alkaneita ihastuksia. 2000-luvun puolella Katee Sackhoff, Claudia Black ja Sigourney Weaver ovat valloittaneet minut.

  • 7.1

   Tiina sanoo

   Gillian Anderson omaa nyt varsinkin kypsemmällä iällä aivan uskomattoman karisman. The Fall-sarjassa hän oli suoraansanottuna aivan syntisen seksikäs. Sarjassa kollegansa kommentti: ”Do you have any idea of the effect you have on men?”, oli juuri se mitä itsekin olisin hänelle sanonut ja lisäyksellä ”…and women…”

 8. 8

  sanoo

  Ooh, Linda ja Björk! Lapsena ihailin Linda Evangelistaa, koska hän näytti mielestäni ihan rakkaalta tädiltäni. Johtui ehkä pitkästä kaulasta ja upeista kulmakarvoista. Björkiä olen ihaillut ihan mukulasta, hän todellakin on ristiriitaisen upea.

  Ihailen karismaattisia ja fiksuja naisia. Esimerkiksi Lauren Bacall on mielestäni aivan järisyttävän upea. Se katse!!! Tori Amos oli todella suloinen, kunnes meni leikkelemään itseään. Cate Blanchett on myös aivan toisesta maailmasta. Hänestä huokuu lämpö ja äly. Toivon, että hän vanhenee arvokkaasti! Nuoremman polven staroista Emma Stone on mieleeni, hän on jotenkin ihanasti luonnonlapsi. Kyllähän näitä ihailun kohteita alkaa kertyä. Mä vaan tykkään ihmisistä ja katsella, miten eri näköisiä me kaikki ollaan. Ja sieltä aina joku nousee esiin ja on pakko sanoa ”vau!”

  Ylipäätään tykkään, että ihmisessä on jotain vähän erikoista. Ihailen (kuolaan) myös vähän erilaisen näköisiä miehiä. Benedict Cumberbatch ja Tom Hiddleston esimerkiksi ovat aika jännän näköisiä.

 9. 9

  anonymous sanoo

  no olipas kyllä taas ihan huippumielenkiintoinen ja mahtava postaus! uskaltaisin väittää olevani suhteellisen ei-ulkonäkökeskeinen ihminen, ja vastustan kauneuden ihanteita sellaisina kuin ne nykymaailmassa ovat. mutta totta kai kauneudessa on elähdyttävää voimaa. en pysty kuvaamaan sitä muutoin, kuin energiana, joka on tallentunut visuaalisuuteenkin. esimerkiksi eräänä päivänä luin blogia, jota en normaalisti lue, ja eräs kuva bloggaajasta oli vain niin pysäyttävän kaunis, että suorastaan liikutuin. en osaa selittää miksi, tämä on varmaan tätä minun yleistä höpsöyttäni :) kuvassa ei ollut sinänsä mitään erityistä, mutta siihen oli vain vangittuna jotain. samasta syystä rakastan hyvää valokuvataidetta. (heh, kirjoittelin vähän samasta aiheesta, eli kauneuskäsityksistä, jo kynsipostauksen kommentteihin mutta päätin sitten olla julkaisematta kommenttia mutta nyt sitten vähän samaa aihetta liippaavaa… :P kummastutti kun parikin oli ottanut asiakseen sanoa ”neliökynsiä” rumiksi ja ”outeiksi”, mikä on vähän hassua ja mielestäni surkukin :P eikö sen negatiivisen kommentoinnin voisi jättää aiheisiin, joilla on oikeasti väliä tai ei-julkisiin yhteyksiin..? ja ei, en ottanut henkilökohtaisesti nokkiini, kunhan ihmettelin.)

  ainakin näin jälkikäteen ajatellen suhteeni kauneusihanteisiin oli nuoruudessa todella ristiriitainen, ja taitaa olla vieläkin. toisaalta ihannoin treenattua vartaloa, toisaalta vastustan kaikkia kauneusihanteita ja itse asiassa nautin suuresti siitä, kun vähemmän treenin kausilla kertyy painoa ja voi vetää ylleen jotain täysin sopimatonta. näin vanhalla iällä paheksunnan herättäminen itsessään ei tuota hirmuisia kiksejä, mutta kaipa minuun on iskostunut ajatus henkilökohtaisen poliittisuudesta melko syvälle. nuorena ihailin kurt cobainin kauneutta, ja nimenomaan kauneutta esteettisessä mielessä, se ei ollut sellaista – miten sen sanoisi, ”onpa hot” -kaukoihastusta. grungen fanittaminen pissismin aikakaudella on varmasti ollut itselleni myös pelastus. olen onnellinen, ettei kauneus merkitse minulle sitä, mitä se tuntuu monille merkitsevän (ulkoatulevaa tarvetta tulla hyväksytyksi). lienenkö outo, kun ei mulla ole varsinaisia kauneusihanteita ollutkaan..?

  mitä mieltä muuten olet tästä uudesta karvat saa näkyä -trendistä (esim. miley cyrus ja madonna)?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   en pysty kuvaamaan sitä muutoin, kuin energiana, joka on tallentunut visuaalisuuteenkin. esimerkiksi eräänä päivänä luin blogia, jota en normaalisti lue, ja eräs kuva bloggaajasta oli vain niin pysäyttävän kaunis, että suorastaan liikutuin. en osaa selittää miksi, tämä on varmaan tätä minun yleistä höpsöyttäni :)

   Mä ainakin ymmärrän täydellisesti – energiaa, juuri tuota ilmaisua hain omaankiin tekstiini löytämättä sitä.

   Itsekin välillä liikutun kauneudesta, niin ihmisten, eläinten kuin ympäristön ja hetkienkin. Välillä joku kuva voi pysäyttää totaalisesisti ja siihen ihmisen, no, just energiaan vain jää magneetin lailla kiinni. Joku ihan ns. ”tavallinen” kuva vailla taiteellisia ambitioita voi saada silmät kostumaan kauneudellaan ja välittämällään tunnelmalla.

   mitä mieltä muuten olet tästä uudesta karvat saa näkyä -trendistä (esim. miley cyrus ja madonna)?

   Hehe, huomaa taas kuka ei yhtään seuraa pop-kulttuuria tai viihdemaailmaa… :D En edes tiennyt että nyt on joku karvat näkyvillä -trendi meneillään. Mutta tällainen ilmiö on mielestäni erittäin jees. Aiheesta löytyy postauskin:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/07/31/ei-ole-naista-karvoihin-katsominen/

   Terkuin ”Olen-jaksanut-ajaa-säärikarvet-koko-kesänä-vain-kahdesti”

 10. 10

  nemo sanoo

  Olisit nyt Lindastakin laittanut kuvia, piti googlata, kun en enää muistanut häntä, vaikka nimi tuttu onkin! :)
  Minulla ei ole koskaa ollut samankaltaisia ihanteita enkä edes muista, että olisin nuorena ihaillut kenenkään tietyn naisen ulkonäköä. Toki telkkarisarjoissa, leffoissa jne. oli paljonkin kauniita naisia, joiden ulkonäköä ihailin, mutta en heitä enää niin muista. Ihailemani miehet muistan paremmin! ;)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Olisit nyt Lindastakin laittanut kuvia

   No eikös nuo kaksi riittänyt kun muistakin oli kaksi? :)

 11. 11

  MillaKaroliina sanoo

  Voih, Hatsala ja Imppu! Minäkin olen käynyt Hatsalan, tosin yli kymmenen vuotta myöhemmin. Impun ilo tarttui kyllä koko kouluun, vaikka bilsassa olinkin juuri toisessa ryhmässä :D Ja kyllä meillä ainakin jälki-istuntoa sai myöhästymisistä, itse en kuulunut niihin -> 20km koulumatka piti huolen siitä, että myöhästyttyä seuraava bussi tuli vasta seuraavana (arki)päivänä! :D

  Kauneusidoleita en osaa itselleni nimetä, kun kyseessä voi olla päivästä riippuen eri henkilö tai piirre. Arvostan kuitenkin luonnollisuutta ja tietynlaista näkyvää iloa :)

 12. 12

  sanoo

  Pitkäaikaisin ”girl crush” on Jennifer Lopez, jonka ulkoista olemusta oon ihaillu varmaan On the 6 albumin ajoista lähtien.

  Nykyään listaan voi lisätä myös 50-luvun alun Elizabeth Taylorin, Hedy Lamarr, Ava Gardner ja melkeinpä samaan kastiin kuuluva Dita von Teese.

 13. 13

  sanoo

  Keisarinna Sissi, siis et usko kuinka rakastin niitä elokuvia lapsena! Voi apua, täytyykin etsiä jostain ja katsella niitä taas pitkästä aikaa. :)

 14. 14

  K-M sanoo

  Kiva postaus jälleen kerran! Omia kauneusidoleitani ovat Vivien Leigh, Hedy Lamarr ja Marilyn Monroe. Heillä jokaisella oli myös mielenkiintoinen ja osalla traaginenkin elämä.

  Nykypäivän kaunottarista idoleita ovat mm.Rachel Weisz, Zhang Ziyi, Sherilyn Fenn ja Lara Flynn Boyle (ennen lukuisia kauneusleikkauksia). Upeita, viileitä kaunottaria. Meryl Streep vain kaunistuu vanhetessaan.

  Miehissä ulkonäöllisesti ihailen Henry Cavilia ja Alex O’Loughlinia. Benedict Cumberbatch, Richard Armitage, Colin Firth, Hugo Weaving ja Alan Rickman…heissä kiinnitän huomiota enemmänkin karismaan ja ääneen.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Ninja Sarasalo oli ja on edelleen upea. Janina Fry on upea. Laura Birn on aivan ihastuttava. Sara La Fountain saa mykäksi. Pupulandian Jenni on supersuloinen. Ne silmät…. Mulle kanssa…

   Niin joo, ja Avec Sofié -blogin Sofié on varmastikin kaunein oikeasti IRL tuntemani ihminen.

 15. 17

  Sari sanoo

  Oi että, ”Sissi” oli minunkin suuri kauneusihanteeni lapsena :) Samoin Björk sitten vähän myöhemmin. (Debut-levyn olen minäkin kuunnellut ihan puhki.) Heidän silmissään on muuten jotakin samaa – tuo silmänmuoto vetosi minuun suuresti lapsena ja kyllä edelleenkin. Myös Lindasta tykkään, joskaan hänen kasvonsa eivät saa aikaan sitä euforista tunnetta kuin monet muut kauniit kasvot. Kim Novak taas sopii kyllä loistavasti tuohon rooliinsa Vertigossa mutta kauneusihanteena on minun makuuni liian botoxmainen – pidän eloisista kasvoista (itse kun olen myös tuollainen jäyhä jököttäjä), sellaisista kuin vaikkapa Audrey Tautoulla tai noilla edellä mainituilla Romy Schneiderilla ja Björkillä.

  Erityisen sykähdyttävä kauneus tulee usein näkyviin vasta liikkeessä, ilmeissä. Mariel Hemingway nuorena (leffassa Manhattan) on liikuttavan kaunis. Jean Seberg pixie-hiuksissaan (elokuvassa Viimeiseen hengenvetoon). Sylvia Kristel Emmanuelle-elokuvissa. Ja Brigitte Bardot aina, myös vanhana <3 Tämän vuosituhannen kaunottarista tulee mieleen Ashley Judd (kauniit ilmeet) ja Catherine Zeta Jones, johon ihastuin varsinkin Traffic-leffassa, jossa hänen kauneutensa oli kiinnostavan rosoista.

  Miehistä voisin raapustaa yhtä pitkän tarinan mutta tyydyn mainitsemaan Aidan Gillenin, jossa on ihan kaikki kohdillaan, varsinkin nuorena :D Ilmeet ja puhetapa vaikuttavat kyllä todella paljon siihen miltä ihminen näyttää. En edes halua tietää, millaisia (liikkuvia) ilmeitä minulla itselläni on – se olisi ehkä järkytys, josta en toipuisi.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   mutta kauneusihanteena on minun makuuni liian botoxmainen – pidän eloisista kasvoista

   No mutta juuri tuohan se varmaan oli osa sitä mitä mietin että ”Mitä Novakista puuttuu..?” Jep, ilmeikkyys! Kiitos kun täydennätte mun ajatuksia :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Tuo kuva on juuri se Debutin kansikuva josta pugun postauksessa :) Todellakin klassikko!

 16. 19

  sanoo

  Kate Winsletiä ja Claire Danesia olen ihastellut teini-ikäisestä saakka. Ja hyvältä näyttää edelleen, loistavia näyttelijöitä toki ovat myös.

 17. 20

  JohannaL sanoo

  Aivan mahtava postaus!

  Itse jotenkin tykkään latinonaisista kuten Salma Hayek ja Jennifer Lopez. Myös Charlize Theron on erittäin kaunis!

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mun latinosuosikki on Bérénice Bejo, hurmaannuin häneen ihan totaalisesti The Artist -elokuvassa…! Mikä hymy ja säteily, kerrassaan valloittava nainen!

 18. 22

  Iiris sanoo

  Upea postaus, sain tästä paljon irti ja myös monta elokuvavinkkiä! Mistä Björkin lauluista pidät eniten? Olen kuunnellut hänen tuotantoaan vain vähän, mutta kaikki löytyy kyllä :)

  Omia ihanteita/ihastuksia tällä hetkellä ovat Hilary Swank elokuvassa Boy’s Don’t Cry, Ruby Rose Orange Is The New Blackista, Twin Peaksin naiset ja espanjalainen laulajatar Bebe! Miehistä Kurt Cobain ja Musen Matthew Bellamy, ah.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Upea postaus, sain tästä paljon irti ja myös monta elokuvavinkkiä!

   Onpa kiva kuulla :)

   Mistä Björkin lauluista pidät eniten?

   Kyllä Debut on edelleen ykkönen kaikista levyistä, ja sieltä etenkin biisit Come To Me, Big Time Sensuality, Like Someone In Love ja Violently Happy.

   Homogenic-levyn Bachelorette on myös lemppareita, oikeastaan yksi kauneimpia biisejä maailmassa.. Iho menee kananlihalle sitä kuunnellessa. Debutin jälkeen Vespertine on kokonaisuutena suosikkilevyni Björkiltä, avausraita Hidden Place on myös sellaista ”kylmät väreet” -matskua.

 19. 23

  Linda S. sanoo

  Ihana postaus! :) Sissi eli Romy on ollut vuosia myös minun kauneusihanteeni. Myöhemmin Natalie Portman joka on aika täydellisen kaunis, mutta myös karismaattinen. Mutta ykkönen on ranskalaisnäyttelijä Marion Cotillard. Järjetön vetovoima mitä ei vaan voi selittää! :) Ihastuin häneen inception-elokuvassa (oletko nähnyt?)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Natalie Portman joka on aika täydellisen kaunis, mutta myös karismaattinen.

   *allekirjoittaa*

   Natalie on kauneussuosikkini tämän hetken nuoremman polven naisnäyttelijöistä. Käsittääkseni hän on vielä erittäin älykäskin, lukenut Harvardissa. Todellinen ”All-this-and-brains” -pakkaus…

   Olen nähnyt Inceptionin ja koin ihan samaa Marion Cotillardista..! Jotenkin tosi herkän kaunis, ja ne sielukkaat silmät…! Oih. Todellakin vetovoimainen.

 20. 24

  Tanja sanoo

  Pikainen googlaus paljastaa, että et ole ainoa, joka on kummastellut Novakin kulmakarvoja Vertigossa. Ilmeisesti hän itse inhosi sitä, millaisiksi ne piirrettiin tuossa elokuvassa, ja olisi halunnut muotoilla kulmansa itse. Muissa elokuvissa (ja tosielämässä) hänellä ei ollut ihan noin massiivisia kulmakarvoja. Luultavasti syy löytyy Hitchcockista, joka oli hyvin tarkka yksityiskohtien suhteen. Ehkä hän halusi nimenomaan tuollaiset kulmakarvat, jotka ovat särö Novakin muuten kovin klassisen kauniissa kasvoissa (puhdasta arvailua).

  Mitä tulee omiin kauneusihanteisiini, niin Hollywoodin kultakauden näyttelijöistä olen aina ihaillut Lauren Bacallia. Skarpit kulmakarvat, raskaat sänkykamarisilmät, viiltävä äly ja nokkeluus ovat pistämätön yhdistelmä. Lauren Bacallin ja Humphrey Bogartin ensikohtaaminen Kirjavasssa satamassa on unohtumaton.

  Bacallin ulkonäköä ei voi erottaa hänen persoonastaan ja näyttelijänkyvyistään, mutta pelkän ulkonäön perusteella nuori Nastassja Kinski on minusta ollut aina jumalaisen kaunis. Herkkä ja haavoittuvainen, mutta samalla hänestä huokuu myös seksikkyyttä ja jotain aavistuksen synkkää.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Ilmeisesti hän itse inhosi sitä, millaisiksi ne piirrettiin tuossa elokuvassa

   En ihmettele..! :D

   Itsekin katsoin muista kuvista että Novakin oman kulmakarvat ovat eri muotoiset ja paljon ohuemmat kuin Vertigoon meikatut. Mielenkiintoinen valinta Vertigon stailaajilta. Mutta joo, tiedä vaikka Hitchilläkin olisi osuutta asiaan, kuten kirjoitit.

 21. 25

  Calluna sanoo

  Tilda Swinton, etenkin elokuvassa Orlando. Todella persoonallinen ja karismaattinen nainen!

 22. 26

  Trina sanoo

  Minun ensimmäinen kauneusidolini oli Marilyn Monroe. Hän vain yksinkertaisesti oli (ja on edelleen) valloittava, ei varmaan tarvitse suuremmin selitellä, että miksi. :D Hän oli yhtä aikaa niin monta asiaa, itsenäinen, mutta herkkä ja avoin, mutta toisaalta jossain määrin sulkeutunut. Tällaisen kuvan itse sain Marilynista.
  Audrey Hepburn on myös kuulunut kauneusidoleihini. Vaikka hän oli todella kaunis ja tyylikäs pukeutuja, niin hän ei tuntunut vetävän huomiota omaan ulkonäköönsä. Juuri Hepburnin pukeutumistyyliä ihailen.
  Sitten seuraavaksi ihastuin Brigitte Bardot’hon, kun luin hänen omaelämäkertansa. Se oli jotenkin niin hauska ja välitön. Bardot ei tuntunut välittävän yhtään, mitä hänestä ajateltiin ja hän on tosiaan Ranskassa ajautunut ties minkälaisiin kohuihin. Hän on persoonallisen kaunis samoin kuin Hepburn ja Monroe. Yksi suuri syy, miksi hänestä tuli idolini on se, että hän ajaa eläinten oikeuksia, ja ihan oikeasti on tehnyt asioita eläinten hyväksi, eikä pelkästään puhu siitä tai lahjoita rahaa johonkin järjestöön. Voisin viettää tunnin katsellen Brigitte Bardot’n kasvoja. :D

  Minulla ei oikeastaan ole myöhempiä varsinaisia kauneusidoleita, mutta toki on monia, joita pidän kauniina tai muuten ihailen, kuten Julia Robertsia ja Claudia Schifferiä.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Audrey on kyllä niin <3 <3 <3 …..

   Totta muuten, että joskus kun jostain henkilöstä lukee/kuulee enemmän, hän alkaa näyttäytyä eri valossa, jopa ulkoisesti. Kun henkilöön "tutustuu" paremmin, hän voi sen seurauksena muuttuakin ulkoisesti ikävämmän näköiseksi tai päin vastoin kauniimmaksi ja säteilevämmäksi. Niin se persoona ja elämäntyylikin vaikuttavat kokemukseen ulkoisesta olemuksesta.

 23. 28

  SaraM sanoo

  Moi! Ei tän postauksen aiheeseen liity, mutta osaatko sanoa, millasella aikataululla niitä couchsurfing-majoituksia kannattaa etsiskellä? Oon ehkä tässä piakkoin lähdössä kierteleen Eurooppaan liikkuvalla aikataululla ja mietin, et pitääkö ne hankkia tyyliin päiviä aikaisemmin vai? :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Riippuu ihan kohteesta; mitä suositumpi, sitä aikaisemmin request täytyy lähettää. Esimerkiksi New Yorkiin majoituskyselyt täytyy lähettää jo kuukausia aikaisemmin, spontaani sohvasurffaus sinne ei onnistu. Suosituimpien kohteiden houstit saavat kymmeniä tai jopa satoja majoitustoiveita päivässä eivätkä edes ehdi lukea kaikkia. Hyvän tavan mukaista on lähettää request viimeistään muutamaa viikkoa aikaisemmin. Mitä aikaisemmin alkaa hakea paikkoja, sitä paremmat tsäänssit löytää majoittaja.

   Viime hetken sohvatoiveita varten on suosituimmissa kohteissa olemassa Emergency-ryhmiä, joihin voi postata viime hetken majoituspyyntöjä –> siis jos hakee paikkaa tyyliin parin päivän sisällä.

 24. 29

  Kattis sanoo

  Loistava postaus jälleen!
  Itse huumaannun Emily Didonaton ja Doutzen Kroesin kauneudesta. Myös Liv Tyler on persoonallinen kaunotar minun makuuni :)
  Miehistä tulee mieleen ensimmäisenä Cillian Murphy – hänessä on jotain magneettista! Myös nuori Josh Hartnett surusilmineen on upea ♡

 25. 30

  Eevi sanoo

  Kävin kyttäilemässä naisia sitä mukaa, kun luin kommenteja ja Emily Didonaton kohdalla tuli tuttu tunne teiniajoilta: miksen mä vois olla ton näkönen! :D

  Vieläkö Fergie on nounou, Sanni? :D

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Vieläkö Fergie on nounou, Sanni? :D

   Kylllllä! :D

   Ohoh tuo Emily Didonato, mikä luusto…! :-0 Ja pornohuulet… ^_^ Aika kissa…! ;)

 26. 31

  ella sanoo

  Kiinnostava postaus. Omia suosikkejani on ihanainen Brat Pack -mimmi Molly Ringwald. Osansa ihastuksessa saattaa olla 80-luvun roolien turmeltumattomalla höpöisyydellä. Ihonsävyä myöten jaksan aina ihastella tämän jenkkikaunottaren piirteitä ja hänen luontaista väripalettiaan.

  Björkin helpommin lähestyttävästä kauneudesta tuli mieleeni, kuinka ”kauniit menninkäiset” ovat innoittaneet myös minua. Pienenä lainasin kirjastosta ahkerasti Elfquest-sarjakuvia ääneen luettaviksi niissä seikkailevien pienten persoonallisen näköisten haltioiden vuoksi. Aikuisin silmin mm. hahmojen vyötärö-lantiosuhteet voivat tietysti antaa arveluttavaa mallia pikkutytölle, mutta silloin estetiikan osalta päällimmäisenä oli ajatus siitä, miten pyöreät ja erikoiset kasvotkin voivat olla kauniit eivätkä pelkästään täydellisen ovaalit, jollaiset tietenkin omasta pallopäisestä perspektiivistä katsottuna oli ”kaikilla”.

  Onneksi kaunottaria (ja komistuksia) riittää jokaiseen makuun :)

 27. 32

  Anonyymimuumi sanoo

  Brigitte Bardot – hän on minulle täydellisen naisen ruumiillistuma, mikäli ei olisi niin naurettavan rasistinen. Mutta mielestäni Bardotissa tiivistyy hyvin se, mikä ranskalaisnaisissa on mielettömintä: nainen ja tyttö samassa paiketissa: etäinen ja läsnä, neitsyt ja viettelijätär – ja ne silmät. Ymmärrän miksi miehet menee heikoksi yrittäessään saada noita silmiä tuikkimaan juuri heille. Toinen ranskalaisnäyttelijätär joka onnistuu melko hyvin tässä myös on Audrey Tautou. Valitettavasti muistutan itse jotain viikinkisoturia kuin eleganttia ranskatarta, mutta joskus mielessäni haluaisin muistuttaa enemmän ranskattaria.

  Muita kauneusidoleita ovat Monica Bellucci, Janet Leigh, Grace Kelly jne.

 28. 33

  Karoliina sanoo

  Pidän kovasti Natalie Dormerin ulkonäöstä samoin kuin joskus jossain dokkarisarjoissa näkyneen Cherry Healeyn ulkonäöstä. Ehkä tuo Natalie Dormer on persoonallisella ulkonäöllään suosikkini.

  Camero Diaz on myös hyvin sievä makuuni. :)

 29. 34

  Kati sanoo

  Grace Kellyn tyylikkyys ja kauneus olivat aivan huippua. Tietysti myös Greta Garbo ja Elizabeth Taylor. Näissä vanhan Hollywoodin tähdissä on sitä hienostunutta tyylikkyyttä (eikä heistä kaikkia asioita tiedettykään).

  • 34.1

   Sanni sanoo

   (eikä heistä kaikkia asioita tiedettykään).

   Niin totta :) Jäivät monellas tapaa paljon salaperäisimmiksi kuin nykypäivän starat.

 30. 35

  msr sanoo

  Meikkitaiteilija Samantha Ravndahl, meikattuna upea ja myös meikittä! Tajuton kroppa ja ihanat siniset silmät myös ilman piilareita.
  Muusikoista jaan ihastuksesi Björkiin ja rakastan yli kaiken Anneke van Giersbergenin kasvoja. Se muija rokkaa ihan mitä tukkatyyliä vaan. Kauneinta hänessä on hymy ja silmät. https://youtu.be/G8zkDOyCJxo
  Näyttelijöistä omia suosikkeja ovat Sigourney Weaver (Ripleynä tietysti), Jodie Foster (Uhrilampaat & Elysium, eri ääripäiden roolit viehättää), Uma Thurman, Milla Jovovich.. Jessica Lange on varmaan vanhin kenestä tykkään, joku niissä kasvoissa ja olemuksessa viehättää aivan erityisesti. American Horror Storyn ensimmäisellä ja toisella kaudella roolisuoritukset ovat hänellä jotenkin vielä niin sydäntäriipiviä, että pidän hänestä jo siksikin aivan valtavasti. :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Anneke on sekä mun että Mr. Karkkipäivän kauneusidoli :) Hymy ja silmät vetää kyllä kenet tahansa veteläksi, tai ainakin luulisi… No, viimeistään ääni ;)

 31. 36

  SV sanoo

  Onhan noita, esim. Elisabeth Taylor nuorena, Izabella Scorupco jne. mutta suomalaisista julkisuudessa olevista naisista en lakkaa ihastelemasta Katariina Kaituetta… Kaunis ihminen on kaunis, ei voi mitään :) Samoin Kristiina Halttu sykähdyttää aina. Kumpikin näistä kotimaisista kaunottarista on mielestäni jotenkin sykähdyttävän kaunis, ei virheetön mutta karismaattinen.

  Miehen ulkonäössä pidän karskin miehekkyyden ja jonkin feminiinisen piirteen, esim. pitkät hiukset, kaunismuotoinen suu, suuret silmät tms. yhdistelmästä.

  Jänniä juttuja nämä kauneusasiat, mielenkiintoinen postaus, kiitos siitä!

 32. 37

  Rosa sanoo

  Pakko vain kommentoida tuota Vertigo-elokuvaa. Mielestäni siinä on yksi suurimmista elokuvahuijauksista koskaan. Kun mies vie tumman naisen muutettavaksi ja vaalennettavaksi kampaajalle, kampaaja toteaa, että helppo juttu; ”This is easygoing haircolour!” tai jotain sinnepäin. Tummasta vaaleaan kun ei niin vaan kertaistunnolla päästä (ainakaan helposti!!)Ja tosiaan tyyppi tulee ulos salongista tuhkaisen platinaisena ja (hyväkuntoiset?) hiukset päässä. Luulen, että noilla tummilla kulmilla halutaan muistuttaa, ettei nainen ole oikeasti blondi ja jätetty ne siksi provoisoivasti ”hoitamatta”

 33. 38

  Anna-75 sanoo

  Halusin kommentoida, sillä itse taidan näyttää juurikin Björkiltä. Samoja kasvonpiirteitä löytyy. Etenkin nuorena näytin enemmän. Muistan miten Englannissa asuessani kuulin jatkuvasti että näytän Björkiltä. Silloin en ollut asiasta kovin otettu, sillä näin hänet vain aasialaissilmäisenä omituisena naisena. Nyt tajuan kuinka sievä ja erikoisella tavalla kaunis hän on ja itseänikin osaan jo arvostaa tässä iässä.

  Kiitoksen kukkasia sun hyvälle blogille, jalat maassa kun olet niin jaksaa seurata aina vaan!!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.