Kiitos avustanne! :) Roadtrip Finland buukattu!

Valtavat kiitokset vinkeistänne! Kävimme niitä eilen illalla misterin kanssa läpi, päädyimme reittiin Fiskarsista idän kautta Kuopijjoon, ja varasimme majoitukset samantien. :)

Roadtrip_heinakuu2013_2

Lähdemme maanantaina liikkeelle Fiskarsista ja ajamme tiistaina Porvoon kautta Kotkaan. Keskiviikkona ajelemme Lappeenrannan, Imatran ja Punkaharjun kautta Savonlinnaan. Kansallispuistot ja patikkaretket pitää jättää tällä reissulla väliin, kun misterin polvi on hiljattain leikattu ja äijä liikkuu vielä kepeillä.

Savonlinnasta matka jatkuu torstaina Heinävedelle Valamon luostariin, ja perjantaina päädymme Savon sydämeen Kuopioon, jossa viikonlopun ohjelmassa ainakin järviristeilyä ja ehkäpä viinijuhlatkin. :) Kivaa!

Roadtrip_heinakuu2013

Teiltä tuli mielettömän hyviä vinkkejä paikoista, joista en ole koskaan kuullutkaan, ja varmasti tulemme hyödyntämään niitä tulevilla Suomi-tripeillä. :) Hailuoto, Bengtskär, Möhkö (tuonnehan nyt pitäisi päästä jo ylisöpön nimen takia..! ^_^), Puumala, Lieksa, Vääksy, Mustion linna….  Isommista paikoista Vaasa, Pietarsaari ja Naantali ovat jo pitkään olleet meikäläisen must-see-one-day -listalla, mutta ne eivät nyt mahtuneet tälle reissulle. (Ja harmillisesti herra on kuulema saanut elämänsä aikana yliannostuksen Vaasaa, eikä suostu sinne enää lähtemään :P)

Kuvat Pärinäpoika, Ilkka Luoma, Riitta Väisänen/YLEMikko Paananen/Wikimedia, Pavel Trebukov, Gröndahl/Murtolan Sukukokous

P.S. Pitkästä aikaa taas ikäkysely sivupalkissa! :) Kun Karkkipäivä on ikääntynyt, niin nyt kiinnostaa selvittää onko lukijakuntakin ikääntynyt mukana! ^_^

Kommentit
 1. 1

  ärvee sanoo

  Kuopiossa jos vietätte pidempään ku yhden päivän niin kannattaa tutkia myös Tahkon mahdollisuuksia :) Tänne Nilsiään ei aja kuopiosta kuin sen 45min :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Maaliskuussa oltiin Tahkolla kaverin synttärijuhlissa – ja meikä ensimmäistä kertaa rinteessä yli 20 vuoteen…! ^_^ Otin oppitunninkin laskettelunopettajalta. :D

 2. 2

  Sikke sanoo

  Savonlinnalle terveisiä! Savonlinna on superkaunis kaupunki. Jos aikaa riittää, niin kannattaa käydä kävelemässä heikinpohjan rantoja ja juttelemassa ihmisten kanssa. Nauttikaahan reissustanne!!

 3. 4

  sanoo

  Jeeee, näitä tärppejä odottelin myös omaan käyttöön, koska tämän kesän loma vietetään 99% todennäköisyydellä Suomessa ja kivoja paikkoja ja tekemistä on pohdittu pää sauhuten :)

  Fiskarsista on hyvä aloittaa, se on itselle rakas kohde koska kesämökkimme on siellä ja olen viettänyt siellä kaikki lapsuuden kesät <3

 4. 5

  riina sanoo

  Koska itse harrastan matkailua hyvin ruokapainotteisesti, mainittakoon että Lappeenrannasta saa sekä Suomen parhaat hampurilaiset Tuen grilliltä (http://www.tuengrilli.fi/) että Suomen parhaat vohvelit Marttojen Vohvelikioskista satamasta :) Toki molemmat ei ole parhaita vaihtoehtoja karppaajalle, mutta mainitsinpa nyt kuitenkin :D

 5. 6

  Virpi sanoo

  Olen tarkastavinani Karkkipäivän vähintään joka toinen päivä, mutta aina minulta menee jotain ohi, mihin haluaisin osallistua! =D Sitten oletkin jo ehtinyt tehdä kiitospostauksen vastauksista.

  Teimme toukokuun lopulla mieheni kanssa myöskin ihanan roadtripin akselilla Lahti – Savonlinna – Imatra – Lappeenranta – Hamina – Pyhtää – Porvoo – Mäntsälä – Lahti. Tuli vähän mutkiteltuakin että näimme enemmän Järvi-Suomea, mutta kyllä oli upea reissu! Olemme alkujaan kotoisin Kotka-Kouvola suunnalta, joten sinnepäin ei tällä kerta ehditty muuta kuin äitiäni moikkaamaan Anjalaan (pieni, maalaiskylämäinen ja KAUNIS paikka entisellä Anjalankosken, nykyisellä Kouvolan alueella).

  Teidänkin matkanne kuulostaa upealta! Kuopioon minäkin olisin halunnut mennä, mutta päätettiin jättää se seuraavaan kertaan. Hauskaa reissua! =)

  Ai niin, SUPERKIITOS Make Up For Everin tarjouksesta ja tiedosta, että Mufelta voi tilata sähköpostilla! Minua ei olisi haitannut ollenkaan, vaikka olisit vähän tilauksellani tienannutkin. =)

 6. 7

  iviivi sanoo

  Oi Savonlinna on ihan mieletön kesäkaupunki! Mun perinteiseen Savonlinnan lomaan kuuluu, muikkuterassin muikut, lippakioskin hervottoman kokoset jäätelöt, kävelyä kaupungin läpi, pikkukakkosen puistossa vierailu, OLAVINLINNA!, mahdollisesti myös jopa maisemaristeily sekä käynti Kasinosaaren kesäteatterissa ja ehkä mahdollisesti myös ruuasta nauttimista Panimoravintola Huvilassa!

 7. 8

  Anna B. sanoo

  Jee, suuntaatte itään! Oma sydän sykkii idälle, etenkin Pohjois-Karjalalle, vaikken siellä ole päivääkään asunut <3 Itse olen kaikissa noista kaupungeista/paikoista käynyt lukuunottamatta Kuopiota. Saimaan seutu on upeaa! Suomessa ylipäätään on upea luonto, josta onneksi voi nauttia, vaikkei patikkaretket onnistuisikaan. <3 Nyt iski itsellekin himo piipahtaa tuolla Valamossa ja ehkä ulottaa reissu Kuopioon sakkaa, kun lähdemme reissuun moottoripyörällä. Sanni, sinun vika! :D

 8. 10

  Heli sanoo

  Olen vähän myöhään liikkeellä ehdotukseni kanssa matkan suhteen mutta yritän kuitenkin :) Eli ehdottomasti kannattaisi suunnata matka Lieksaan..siellä mm ruunaa ja koli ehdottomasti katsastamisen arvosia paikkoja! Mutta Lieksaa oli taidettukin jo ehdottaakkin :) Ihanaa tulevaan reissua!

 9. 11

  Porkkis sanoo

  Punkaharju on upea paikka! Suosittelen pistäytymään ainakin Rantakatissa ;)

 10. 13

  tiia sanoo

  Älä odota liikaa Kuopion torista, se on nykyään vain puolikas monttu :)Kaunis kaupunki kyllä muuten, varsinkin satama-alue.

  • 13.1

   karoliina sanoo

   Millonkas oot käynyt Kuopiossa viimeksi? Ei ole monttu ollut pitkään aikaan enää, vaikka vielä hiukan rakentamista jäljellä on. Kauppahalli on remontoitu ja torin allekin pääsee jo uusiin liiketiloihin.

   Suosittelen Sannille Alahovin viinitilaa. Risteilyn voi helposti yhdistää Alahovin vierailuun kun sinne pääsee laivalla :) Samoin Puijon metsää ja Konttilan tilaa siinä puijon mäessä. Tervetuloa Kuopioon :)

   • 13.1.1

    tiia sanoo

    Juhannuksena olin Kuopiossa, en tosin käynyt keskustassa. Sitä edellisen kerran kävin Kuopion keskustassa toukokuun lopulla :)

 11. 14

  Miia sanoo

  OMG! Joskus dinosaurusten aikaan, kun opiskelin matkatoimistovirkailijaksi, meillä oli kokeet matkahuollon bussilippujen reitityksestä ja lipunkirjoituksesta.

  Koetehtävässä ”asiakas” oli matkalla kansantanssijuhlille MÖHKÖÖN! Kuvitteellinen aikataulu ja määränpää oli niin katastrofaaliset, että asiakkaan sai ajoissa perille meidän luokalta ainoastaan yksi oppilas – hän työskelenteli Matkahuollon lipunkirjoittajana opiskelujen ohella! Jätti kyllä ikuiset traumat :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Kuvitteellinen aikataulu ja määränpää oli niin katastrofaaliset, että asiakkaan sai ajoissa perille meidän luokalta ainoastaan yksi oppilas

   Voi lol ja reps! XD

 12. 15

  shalala sanoo

  Mahtavan reitin olette valinneet! Itä-Suomesta kotoisin olevana uskon että teille tulee mukava reissu. Tässä pari vinkkiä, joista toivottavasti on iloa ja hyötyä teille:

  -Lappeenrannassa suunnatkaa satamaan, mikä on kauneinta Lappeenrantaa. Vety tai atomi -lihapiirakka on ihan must (miehellesi). Kävelkää linnoituksilla ja katsastakaa hiekkalinnat (http://hiekkalinna.lappeenranta.fi/) jos sellainen kiinnostaa, tänä vuonna veistosten aiheena Kalevala. :) Hiekkalinnat löytyvät satamasta pienen kävelymatkan päästä, ja pääsy alueelle on ilmainen. Hiekkalinnoja markkinoidaan pääasiassa lapsille, mutta mun (aikuisen) näkövinkkelistä ne on myös ihan kivat. Alue on pieni ja helppo kävellä ympäri esim. jätski kädessä! Satamassa on hyvä suunnata aurinkoisena päivänä myös laivoille (telakoituna satamaan) terassille viilentävälle juomalle!

  -Suklaan ystävänä voisit pitää tästä paikasta Lappeenrannassa: http://chocofashion.fi/ :) Itse en ole vielä päässyt testaamaan, mutta jos keskustassa kävelette niin tuo on ihan siinä huudeilla, Valtakadulla. Muuten keskustassa ei mielestäni hirveästi ole nähtävää noin pikavisiitillä, mieluummin ottaisin suunnaksi sen sataman (varsinkin jos sää on hyvä).

  -Pysähtykää, oi pysähtykää Imatralle edes hetkeksi. Satutte paikalle nimittäin sellaisena harvinaisena hetkenä, kun tuo pikkukaupunki herää eloon! Big Band -festivaaleista (http://ibbf.fi/) ja tunnelmasta pääsette nauttimaan, vaikkette bändejä kuuntelemaan menisikään. BB tuo kaupunkiin paljon ihmisiä ja niiden myötä keskustassa ns. pääkatu täyttyy kojuista, joissa myydään niin ruokaa (muikkuja!!!) kuin kaikkea krääsääkin. Feel the famous Imatra spirit! Jos satutte olemaan kaupungissa vielä klo18:00, katsastakaa upea koskinäytös (http://imatraexpress.fi/?page_id=10). Näytös on ilmainen, n.15 minuutin pituinen ”show”, jossa musiikkia ja kosken kuohuntaa – suosittelen tätäkin lämpimästi! Menkää paikalle vähän ajoissa, jotta saatte hyvät paikat sillalta tai kosken sivulta. :) Hurjimmat laskevat vaijeriliu’ulla kosken yli joko kuohunnan aikaan tai aikaisemmin päivällä. (Liu’un hinta muistaakseni jotain 20€ luokkaa koskinäytöksen ulkopuolella, näytöksen aikana varmasti tuplasti kalliimpi.) Suosittelen erittäin lämpimästi fiksaamaan aikataulujanne niin, että näette tuon koskinäytöksen, koska muuten ei Imatrankoskesta oikein mitään iloa ole. :) Voitte esim. näytöksen jälkeen ajaa vielä Lappeenrantaan nauttimaan illasta satamassa. Tai vaihtoehtoisesti viettää koko illan Imatralla BB-tunnelmasta nauttien!

  -Punkaharjun kohdalla kun ajatte Punkaharjuntietä, valitkaa ns. maisemareitti (Harjutie) yhdessä kohtaa. ”Maisemareitti” pidentää matkaa ajallisesti ehkä viisi minuuttia, mutta siellä voi nauttia ihanista maisemista! Harjutie kääntyy pari kilsaa Punkaharjun keskustan jälkeen vasemmalle, kun tullaan Lappeenranta/Imatra/Parikkala suunnasta. Kurkkaa vaikka Google mapsista, niin tiedätte missä kääntyä. Kyseessä on siis n.6km pätkä tuon Punkaharjuntien vierellä ja maisemat on tosi kauniit!

  -Intohimoni lihapiirakoita kohtaan näkyy taas (heh), sillä suosittelen (taas miehellesi) Savonlinnassa lörtsyä, namnamnam! Myös savumuikut on MUST. Näitä molempia pitäisi löytyä ainakin torilta eli ihan keskustasta. Muuten Savonlinna on itselleni vähän vieraampi paikka mutta sitäkin kauniimpi. Olavinlinna on hieno, mutta maksullinen jos sisällä haluaa seikkailla. Ulkoakin on ihan vaikuttava ja ilmainen kokemus! :)

  Kaikki vinkkini ovat juurikin tuolle Lappeenranta-Imatra-Punkaharju-Savonlinna akselille koska se on itselleni tutuinta kotiseutua (ei sillä että mielipiteeni olisi puolueellinen, mutta reissunne paras ja kaunein osuus! ;D). Harmi että tälle akselille on varattu teillä vain yksi päivä (?), sillä täällä saisi kyllä aikaa kulumaan enemmänkin. :)

  Mahtavaa reissua kauniissa maisemissa! Kerron mielelläni lisää, esim. ruokailu/yöpymis/muita vinkkejä tietojeni puitteissa, jos on tarve. :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kiitos mielettömästi kattavista vibkeistäsi, shalala! :) Lappeenrannan hiekkalinnat ja suklaapuoti pitää ehdottomasti tsekata ja Imatran bb-festareilla aiotaan pysähtyä moikkaamassa siellä töissä olevaa kaveria. :) Koskinäytöskin kiinnostaa mutta saa nähdä onko sille aikaa kun päivään yritetään mahduttaa niin monta kohdetta. Punkaharjun harjureitti joo absolutely ja jospas miehen saisi maistelemaan noita suosittelemiasi lihapiirakoita1 ^_^ Itsekin muuten rakastin lihiksiä lapsena.

  • 15.2

   kaesa sanoo

   Jos taide kiinnostaa:

   Imatralla on Big Band -festareiden aikaan NuKu ry:n pop-up -galleria osoitteessa Koskenparras 3 (keskustassa). Esillä paikallisten taiteilijoiden teoksia.

   Lappeenrannan linnoituksesta löytyy heinäkuun ajan Kaakon taiteen Kesägalleria jossa voi käydä ihastelemassa lisää kaakkois-suomalaista taidetta :) Katariinantori 4 (Etelä-Karjalan taidemuseon jälkeen vasemmalla, auki joka päivä).

   Galleria HoiSie Lappeenrannan keskustassa (koulukatu 27) on myös mielenkiintoinen, astetta rennompi galleria jossa järjestetään näyttelyiden lisäksi klubi-iltoja. (www.galleriahoisie.tumblr.com, https://www.facebook.com/GalleriaHOISIE)

   Pikkuruisessa Cacao Flow’ssa voipi nauttia raakaruokalounaan about kympillä. Viimeksi kun kävin sieltä löytyi ainakin salaattia, pizzaa ja smoothieita. Oman käsitykseni mukaan raakaruoka on melko vähähiilihydraattista :) Pizzapohjat tehdään siemenistä jne. Kahvilan alakerrasta löytyy myös Vegekauppa jossa myydään kaiken maailman vegaaniruokaa ja ainakin shampoita ja hoitoaineita (meikkejä ei tainnut muistaakseni olla). http://www.cacaoflow.com, Koulukatu 15

 13. 16

  Sipe sanoo

  Oi kuulostaa ihanalta, mukavaa reissua teille! (: En ehtinyt edelliseen postaukseen kommentoimaan, mutta itse olisin myös ehdottanut ainakin Bengtskäriä! Todella tunnelmallinen paikka ja onhan se nyt jännää yöpyä vanhassa majakassa keskellä merta! :–DD

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Puumalassa ei taideta tällä kertaa ehtiä pysähtymään, mutta paikka on laitettu korvan taakse. ;)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Teille on tulossa HIENO matka!

   Niin on! :) Kiitos vaan teille vinkeistä! <3

 14. 20

  Ansu sanoo

  Kuulostaa kivalta reissulta :)

  Kaipaatteko tekemis ajatuksia akselilla Kotka, Punkaharju Savonlinna?
  Entiseen kymiläiseeen nykyiseen Savonlinnalaiseen voin jotain vinkkei viel heittää lisää tai ehkä kerron omat lempi jutut matkan varrelta muutenkin :D

  Porvoossa kannattaa ehdottomasti vierailla vanhassa kaunpungissa. Paljon hyviä ravintoloita ja satama on upea ja löytyy sielt kivoja kahviloitakin :)

  Kotkassa on myös ihana satama-alus. Kantsii käydä kattomassa ainakin sapokka. Merikeskus vellamo on kans ihan kiva ja siit vietestä löytyy museojäänmurtaja Tarmo. Jos aikaa riittää niin se voi olla kiva nähä :)

  Lappeenrannan herkuista taisi joku jo kirjottaakin, mutta nähtävyyksiä siel on ainakin hiekkalinnoitus ja saimaan kanava.

  Imatran ohi kerran ajatte niin kantsii pysähtyä imatrankosken kohdalla ottamassa vähintäääkin kuvia.

  Punkaharjulle mennessä matkalla löytyy myös semmonen puupuisto. Jos aikataulu antaa periksi niin pysähtykääs siihen, menee ehkä 15 min kun käppäätte sen läpi :)

  Punkaharjulta löytyy Lusto jos semmonen aihe kiinnostaa. Ja ihania rantoja ja kesäkioskeja!
  Savonlinnaa kanatttaa tosiaan ajaa harju-alueen kautta. Kivemmat maisemat.
  Sitten Savonlinna. Ehdottomat kohteet on muikkuterassi ja lippakiska! Olavinlinna ja maakuntamuseo on kans näkemisen arvoisia. Sit löytyy myös nukkemuseo, jossa ylhäällä on barbienäyttely. Ihanille risteilyille pääsee myös, mut se tais olla teiän suunnitelmissa kuopiossa.

  Kuopin suunnitelmiin kannattaa sisällyttää Hanna Partasen kalakukot, parempia ei saa mistään! Viinijuhlat on kuulemma kanssa näkemisen arvoinen paikka :)

  Tulipa pitkä sepustus :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkeistä! :) Varmasti tulee monia noista jutuista tehtyä! Ainakin muikut pitää käydä S-linnassa syömässä j Imatralla koski lienee ihan must. Porvoossa meinataan pysähtyä lounaalle. Siellä olen käynyt kaksi kertaa aiemmin, vanha Porvoo on kyllä todella kaunis.

   Punkaharjulle mennessä matkalla löytyy myös semmonen puupuisto.

   Puupuisto? Siis puinen puisto vai puisto jossa on puita? :D

   Partasen kalakukkoa olen syönyt pienenä kauan sitten kun vielä söin lihaa, nyt ei kukko enää oikein kasvissyöjä-karppaajalle maistu. ;) Muistan että lapsena kaavin sieltä niitä enimpiä läskejä pois, mutta muuten oli hyvää! :)

   • 20.1.1

    Pauliina sanoo

    Jos Porvoo on teille jo tuttua paikkaa suosittelen venyttämään lounasta sen 20 minuuttia ja pysähtyä ruokailemaan Loviisaan. Suosittelen lämpimästi uutta vanhaan pappilaan rakennettua Bistro Cantoria (http://www.bistrocantor.fi/fi/), joka sijaitsee vanhalla suolatorilla aivan meren rannassa.

 15. 21

  Tiia sanoo

  Pisti vähän hymyilyttämään, kun huomasin tuon ”indie-tori” mainoksen tuossa sivupalkissa;) Mitä suunnitellaan muissa blogeissa versus mitä suunnitellaan karkkipäivässä. Sä olet kyllä vaan niin ihana ja aito oma itsesi!
  JA aika aika mieletön road trip. Toivottavasti on mahtava reissu!

   • 21.1.1

    Tiia sanoo

    No kiva;) Itse ajattelin, että bloggaaja kokisi enemmänkin ahdistava sen, että joku sama tyyppi hölisee kasoittain käsittämättömyyksiä joka postauksen loppuun…

 16. 22

  Karoliina sanoo

  Kuopio on tällä hetkellä hieman sekava paikka, koska remontti on muuttanut liikennejärjestelyjä :) Mutta ehdottomasti kannattaa suunnata Pikku Pietarin Torikujalle ja Satamaan ja vaikka pienelle risteylylle Kallavedelle, kaupunkia näkee hieman erilaisin silmin :)

  • 22.2

   Bali sanoo

   Ihana matka tiedossa, vaikka surenkin että Koli jää teiltä näkemättä! Imatra-Punkaharju-Savonlinna -kolminaisuus on kuitenkin kiinnostava ja myös yleissivistävä noinniinkun kotimaanmatkailun historian kannalta… Kuopion vinkkeihin lisäisin vielä tunnelmallisen kesäillan Kummisedän terassilla sekä ravintola Sammon muikut. Kuopiolaiset hoi, saako kauppahallista vielä italialaista jäätelöä? (Viimeksi sai kun kävin.)

   • 22.2.1

    Sanni sanoo

    Ihana matka tiedossa, vaikka surenkin että Koli jää teiltä näkemättä!

    Luulen että tiemme kyllä jonain päivänä vie varmasti Kolille, luonto- ja patikkaihmisiä kun ollaan…! :) Koli kuuluu muutenkin niihin paikkoihin jotka on aina kiinnostanee.

 17. 23

  Kaisa sanoo

  Pysähtykää ihmeessä Loviisassa Porvoo-Kotka -välillä :)
  Kannattaa tsekata mm. tuhannen tuskan kahvila + kaunis laivasilta.

 18. 24

  Sisi sanoo

  Tervetuloa viinijuhlille Kuopioon! Teema onkin tänä vuonna Luomuviinit, odotan itse innolla minkälaisia löytöjä sieltä tekee :)
  Sää ainakin taitaa suosia teidän reissua, aurinkoa luvassa pitkin viikkoa :)

 19. 25

  Sazu sanoo

  Tervetuloa Imatralle :) Satutte tosiaan tänne hyvään aikaan, BB-viikolla. Tuppukylä herää viikoksi eloon. Ennen Imatralle saapumista kannattaa myös himmata vähän Lappeenrannan puolella ja käydä tsekkaamassa Holiday Club-hotellikompleksi vanhan mielisairaalan alueella. Yksi vanha mielisairaalarakennus on vielä vanhassa loistossaan ja aluehan on ihan mahtava vaikka vain Saimaan ihmettelyyn :)

  Koskinäytös on muuten päivittäin klo 18, jos haluatte nähdä sen in action.

 20. 26

  Leni sanoo

  Valamo on kyllä ihana paikka, olin itse siellä tänä kesänä viikon verran vetämässä ns. ”ortodoksien rippikoulua” :)

 21. 27

  Kemmy sanoo

  Jos ruokailette Kotkassa, suosittelen ehdottoman lämpimästi ravintola Vaustia, joka sijaitsee konserttitalon rakennuksessa. Hyvä ruoka ja ihan loistava palvelu!
  Lisäksi kannattaa vierailla Katariinan meripuistossa ja Sapokan vesipuistossa. Kotkassa on taitava kaupunginpuutarhuri, jonka kädenjälkeä kannattaa käydä ihastelemassa.
  Ja Kotkassa pitää maistaa possoa eli munkkipossua/possumunkkia. Ei oo missään niin hyviä, kuin täällä torilta saa!
  Jos kaipaat lisää vinkkejä Kotkassa seikkailuun, niin voit laittaa mulle sähköpostia :)

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Jos ruokailette Kotkassa, suosittelen ehdottoman lämpimästi ravintola Vaustia

   Vaustia suositteli toinenkin lukija ja se on valittu tiistain illallispaikaksi! :) Meidän hotellikin on ihan siinä vieressä. (Se muuten oli harmillista että en löytänyt Kotkasta mitään pienempiä, nättejä ja persoonallisia hotelleja, ainakaan visitkotkan tai booking.comin sivuilta… Vaihtoehtoina oli keskustassa vain Sokos-hotelli ja Hotelli Merikotka, ja sitten oli vähän keskustan ulkopuolella vähän kolkon opiskelija-asuntolan oloinen kesähotelli Katarina. Karhulan Hovi Karhulassa olisi ollut meidän mieleen mutta siellä ei ollut tilaa… )

   Onko nuo Katariinan meripuisto ja Sapokan vesipuisto sellaisia joihin pääsee veneellä?

   • 27.1.1

    Mii sanoo

    Vausti on avoinna ke-la,mutta sama yritys pyörittää Merikeskus Vellamon ravintolaa,menee tosin klo 18 kiinni,keittiö ilmeisesti klo 17.Sekä Katariinaan että Sapokkaan pääsee ihan maateitse,suosittelen molempia.Jos puistot yleensä kiinnostavat,käykää kurkkaamassa myös Karhulan uusi Jokipuisto.Kotkasta Lappeenrantaan ajakaa Haminan kautta,raatihuoneentori on ihana :) Muutenkin suosittelen koukkausta Haminan kautta,säästytte hieman tietöiltä.

    Ja Savonlinnassa suosittelen kävelyä Kasinosaaren takana olevaan Sulosaareen,ihana keidas keskellä kaupunkia.

    • 27.1.1.1

     Sanni sanoo

     Vausti on avoinna ke-la,

     No voihan kökkö. :( Onpa harmi. Illallinen klo 17 on meille ihan liian aikainen, olisiko mitään muita hyviä ravintolasuosituksia…?

   • 27.1.2

    Kemmy sanoo

    Olette nyt siis Seurahuoneella yötä? Tuo kesähotelli Katarina on tosiaan merenkulkuoppilaitoksen opiskelija-asuntola ja varmaan aika kolkko.
    Sapokka on kaupungin toisella laidalla, ihan lyhyen kävelymatkan päässä. Siihen kuuluu pienvenesatama ja sitten tuo itse puistoalue. Sapokan kallioiden päältä on hyvä ihastella kaupunkia ja sieltä löytyy myös vesiputous. http://www.sapokka.fi/
    Katariinan meripuisto on ehkäpä noin kolmen kilometrin kävelymatkan päässä Sapokasta. Toki sinne pääsee myös autolla. http://www.kaakko135.fi/nahtavyydet/katariinan-meripuisto
    Ja jos koskimaisemat ei ole entuudestaan tuttuja, niin niitä kannattaa myös käydä vilkaisemassa Langinkoskella. http://www.kaakko135.fi/nahtavyydet/langinkosken-keisarillinen-kalastusmaja.

    • 27.1.2.1

     Sanni sanoo

     Olette nyt siis Seurahuoneella yötä?

     Joo, varattiin Seurahuone mutta nyt kun kävi ilmi ettei Vausti olekaan auki tiistaina niin mietitään perutaanko Seurahuone ja otetaanko keskustan ulkopuolelta joku halvempi tapaus, vaikkapa freaky Motel Road 66 joka olisi melkein puolet edullisempi. Kun haluttiin keskustaan yöksi oikeastaan melkeinpä vaan tuon ravintolan vuoksi…. (niin ei tarvitse ottaa taksia illalliselta).

     • 27.1.2.1.1

      Kemmy sanoo

      No voi ei! :(

      Vaustin jälkeen suosittelen hyvän ruuan takia Wanhaa Fiskaria. Se on vähän kalliimpi paikka, mutta kotkan parhaita ja perinteikkäämpiä ravintoloita
      http://www.wanhafiskari.fi/

      Villinä korttina ehdottaisin La Majaccaa, joka sijaitsee Haukkavuoren näkötornissa. Nettisivut ei toimi ja facebookissa ei ole ruokalistaa, mutta kuulemma ruoka on hyvää ja miljöö ainakin hieno. Uskon, että voisi olla hieno elämys, poikkeaa tyyliltään muista ravintoloista.

      Upealla paikalla meren rannassa on vielä Ravintola Meriniemi. En ole käynyt siellä uuden omistajan/kokin aikana, mutta voittanee ainakin perus rossot yms, ja miljöö täälläkin hieno :)
      http://www.meriniemi.com/index.html

      • 27.1.2.1.1.1

       Sanni sanoo

       Kiitos paljon lisäehdotuksista! Vaikuttavat lupaavilta! :) Täytyy esitellä nuo miehelle kun palaa töistä.

 22. 28

  Essi sanoo

  Savonlinna-tour guide -ehdokas ilmoittautuu! Mie tuun teijän oppaaks ja näytän kaikki parhaat paikat. Ja sitten vien mökille saunomaan! :) Ihanaa lomaa, nauttikaa meijän rakkaasta Suomesta!

 23. 30

  sanoo

  Kotkassa kannattaa vierailla Merimuseo Vellamossa. Ja jos aikaa on ja ilmat sallivat, lähteä merelle saaristoon.

 24. 31

  sanoo

  Minä niiiiin toivon että Lpr:ssä olisi teidän vierailupäivänä superpaljon venäläisiä (niitähän on sielä aina paljon, extrapäivät ovat vielä erikseen) niin tulisi vähän perspektiiviä että kuinka paljon niitä siellä pyörii :D.

  Satamaan kun menette niin miehelle VETY kaikilla mausteilla ehdottomasti Satama-Sannista ;). Mielestäni niistä kojuista kaikista parhain ja maukkain. Väliin tulee kunnolla kinkkua yms.

 25. 33

  sanoo

  Hyvin valittu. Palauduimme juuri tänään Porvoo-Kouvola-Anttola-Sulkava-Savonlinna-Punkaharju-Imatra-Lappeenranta-Hamina-Kotka-Porvoo -road tripiltä :). Täytyy kyllä sanoa, että Punkaharju oli pienoinen pettymys, olin odottanut hienompia maisemia. Poiketkaa muuten katsomassa Kerimäen kirkko, tekee suuntaansa 10 km lenkin jonkun verran ennen Savonlinnaa. Hieno kirkko ja kellotapuliin pääsee kiipeämään katsomaan upeita maisemia!

 26. 34

  Noora sanoo

  Suosittelen poikkeamaan Haminan kautta kun Kotkasta lähdette, historiallinen ympyräkaupunki ;)

 27. 35

  NG sanoo

  Welcome Itä-Suomeen! Kuopio on kaunis kaupunki, ja onhan se savolaisten heimopääkaupunki… siis piäkaapunki..!

  Tämä Pohjois-Karjalassa asuva savolainen sen sijaan lähtisi mielellään tutustumaan Ahvenanmaahan ja Pohjanmaan lakeuksiin… Olet niin kehunut Maarianhaminaa, että suunnittelen kuopiolaisen ystäväni kanssa pakettimatkaa sinne … :)

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Olet niin kehunut Maarianhaminaa, että suunnittelen kuopiolaisen ystäväni kanssa pakettimatkaa sinne … :)

   Oooo, ihanaa! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.