Kenzo Eaux de Fleurs

Nyt tulee yksi aniharvoista tuoksupostauksista. Olen todella huono kuvailemaan tuoksuja, ja säästän seikkaperäisemmät hajuvesianalyysit niille jotka sen paremmin taitavat. Käyn välillä lueskelemassa ulkomaisia hajuvesiblogeja ja ne ovat kyllä lähes yhtä koukuttavia kuin meikkiblogitkin… Tietääkö kukaan onko jo olemassa suomalaisia tuoksublogeja?
Syy miksi halusin nyt kuitenkin kirjoittaa tuoksuista on se, että ihastuin vaan niin kovin Kenzon uuteen kukkaisvesikokoelmaan. Eaux de Fleurs -kokoelma perustuu Japanin kukkivien puiden tuoksuihin, ja koostuu tällä hetkellä neljästä tuoksusta. Kenzo tulee täydentämään sarjaa joka vuosi uuden puun kukalla. Kolme kokoelman tuoksuista, Magnolia, Tee ja Silkki, on julkaistu muualla maailmassa jo runsas vuosi sitten, mutta Suomessa nämä lanseerattiin vasta nyt yhdessä viimeisimmän tulokkaan, Luumun kanssa.
Edit 12.3. Meillä oli tänään sattumalta tuoksukoulutusta, ja Kenzon maahantuojan kouluttaja kertoi että Magnolia, Tee ja Silkki ovatkin olleet myynnissä Suomessa lentokentillä jo lokakuusta 2008 saakka. Nyt helmikuussa ne sitten lanseerattiin maapuolellekin. Kouluttaja kertoi myös että maailmanlaajuisesti Silkki on ollut kokoelman suosituin tuoksu.
Eaux de Fleurs -tuoksut sopivat kevyiden kukkaistuoksujen ystäville. Niissä ei ole mitään huumaavan makeaa tai voimakasta, vaan ne ovat pehmeitä ja puuterisia. Voisin mielihyvin ottaa kaikki neljä, mutta suosikkini on ihanan viehkeä Luumu, jonka purkki sattuu vielä olemaan violetti…! :)

Eau de Fleur de Thé tuoksuu myskille ja vihreälle teelle. Eau de Fleur de Magnolia kätkee magnolian tuoksun sitruksen keskelle.

Eau de Fleur de Soie (Silkki) on vaaleanpunainen, hedelmäinen kukkaistuoksu. En tiedä miltä silkkipuun kukka tuoksuu, mutta tämä tuoksuu hyvältä! Eau de Fleur de Prunier (Luumu) on puuterinen kukkaistuoksu mantelisella vivahteella. 1000 Fragrances -blogin kirjoittaja kuvaa sitä sanoilla ”It is built around a very fresh rose with a light juicy pear green top that goes into a warm heart very fruity like nectarine peach with almost a deep honey and quince note and something light powdery”. Wow. Osaisipa itse kuvailla tuoksuja tuollaisella sanastolla..!

Onko joku muu ihastunut näihin Kenzon uutuuksiin? Mä tykkään ylipäänsä paljon Kenzon tuoksuista. Ainoastaan Flower on mun makuun liian voimakas.

Loppuun vielä ”kuva-arvoitus”. Mitä tässä on?

Pieni neliö ja iso neliö.

Kuvassa on Guccin Eau de Parfum II -pakkaukset. Mitäs ihmeellistä niissä nyt on? No pakkausten koot! Olen alkanut entistä enemmän kiinnittää huomiota tuhlaileviin pakkauksiin, ja Guccin Eau de Parfum II 50ml on oiva esimerkki turhan liioittelevasta pakkauksesta. Katsokaa nyt mikä kokoero 30ml:n ja 50ml:n pakkauksilla on! Tarvitseeko 20 lisämillilitran takia pakata tuoksu viisi kertaa suurempaan laatikkoon?

Ehkä mä olen vähän outo kun ihmettelen tällaisia, mutta mun mielestä noiden pakkausten suunnittelu vaan on outo. Jos kerran lähdettiin käyttämään paljon pahvia niin olisivat sitten laittaneet samantien 30-millisenkin isompaan lootaan. Hmph.

P.S. Ihmetelläänpäs sitten vielä toistakin asiaa. Musta on hassua miten harva jaksaa vastata blogien kyselyihin. :) Mä itse tykkään hulluna kyselyistä ja olen aina raksimassa vastauksia missä vaan ikinä kyselyyn tai äänestykseen törmään. Tuo mun viimeisin kysely on aika hauska esimerkki siitä miten harva lopulta napauttaa vastausta. Karkkipäivää tilaa Blogilistan ja Bloglovinin kautta tällä hetkellä 384 ihmistä, ja heistä siis vain 45 on vastannut kyselyyn. Aika huono prosentti. Samoin Bloggerin kautta lukevista on kyselyyn vastannut vaivaiset 8,6%. Jos nämä prosenttisuhteet pitävät paikkansa myös viimeiseen vaihtoehtoon vastanneiden ryhmässä, niin voin kai ilokseni tulkita että blogiani seuraa ilman mitään listoja tai syötteitä noin pari tuhatta ihmistä..! :)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minulla jää usein sivupalkissa tapahtuvat jutut huomaamatta, kun seuraan google readerin kautta..Olen tässä nyt arponut eri seuraustapojen välillä, mutta kun noita seurattavia blogeja on sen verran suuri joukko, niin taitaa tämä tapa olla kätevin :)

 2. 2

  sanoo

  Moi Karkkipäivä :) mua houkuttais kans tuo Kenzon Luumu-tuoksu! Tai sitten tuo Vihreä Tee.

  Hei mä olen miettinyt samaa kyselyjen suhteen ja ylipäätäänkin postauksien suhteen. Mulla on itsellä melko tuore blogi, olen vasta vähän yli toista kuukautta kirjoitellut, mutta tulee vähän hassu olo kun kysyy jotain ja kukaan ei vastaa mitään :O Mä tykkään kans kyselyistä ja jos postauksessa on jotain kiinnostavaa, kommentoin aina, koska on tiedän itse miten mukavaa on saada kommenttia :) Tietää, että joku ainakin käy lukemassa :)

  Aurinkoista päivää!

 3. 3

  Kuja sanoo

  Mun täytyy ainakin myöntää etten koskaan huomaa edes noita kyselyitä ellet erikseen mainitse niitä postauksessasi, jotenkin silmä automaattisesti hyppää tuon oikean sivupalkin ohi :D Sama ilmiö kuin uutissivustoja selatessa sivuuttaa mainokset kuin ilmaa vain.

  Aiheesta: IIIIIHANA Kenzo-postaus! Apua, noita on pakko käydä nuuskuttelemassa, rakastan Kenzon hajuvesiä yli kaiken. Ikiaikainen suosikki on se perus L'eau par Kenzo, kesällä ihan must on Parfum D'ete joka on myös tuollainen ihana pehmeän kukkainen. Nyt on juuri yksi vesi loppumaisillaan, joten tästä sain hyvän vinkin mennä pälyilemään mitä kevään koittaessa voisi kokeilla! ^_^

 4. 4

  Anonymous sanoo

  joka kerta vastaan kaikkiin sivupalkki kysymyksiin :D se on vaan harmi ettei meitä blogilistalaisia näy missään tilastoissa, jäädään aina anonyymiin massaan :D
  Ruu

 5. 5

  sanoo

  Mulla menee nois kyselyt aina ihan ohi. Vastaan kyllä, jos ne huomaan, mutta usein ne jäävät huomaamatta.

 6. 6

  Anonymous sanoo

  Mietein tässä, että paljonko Kenzot maksaa? :D Toki voisin aina itsekin ottaa asiasta selvää, mutta.. laiska ihminen.

  Ja noista kyselyistä mä tykkään ja vastaan niihin aina, jos huomaan sellaisen olevan. Nyt kun luin tätä postausta katsoin ensin hieman kieroon, ai että onko täälläkin nyt joku ja oli pakko rullata sivu ylös. Olihan siellä ^^

 7. 7

  sanoo

  Sama "vika" kuin Jenna K:lla: käytän Google Readeria ja luen postaukset pääasiassa siellä, joten nuo kyselyt yms. jäävät näkymättä minulle. Toki jos postauksessa on mainittu asiasta, tulen ilman muuta katsomaan ja vastaamaan. Ja tietysti myös silloin piipahdan täällä, kun on jotain kommentoitavaa.

  Annapas muuten vinkkejä joihinkin hyviin hajuvesiblogeihin, jos niitä kerran luet. Kas kun minä en ole koskaan edes tajunnut, että hajuvesiblogejakin voisi olla olemassa. Tuo 1000 Fragrances ei oikein vakuuttanut, kun en osaa ranskaa, valitettavasti.
  Ja vähältä piti etten ole jo vetämässä vaatteita päälle ja kirmaamassa kohti Stockan kosmetiikkaosastoa ostamaan noita Kenzon tuoksuja. Luulen, että tuo Eau de Fleur de Thé olisi sellainen, jota en ostaisi, mutta kaikki muut ostaisin kyllä ihan mielelläni…

 8. 8

  sanoo

  Jenna K. – aa, mä en ollut älynnytkään ettei kyselyt näy Google Readerin kautta lukiessa. No eipä sitten ihme jos ei tule vastattuakaan. :)

  Nonnu – ei kannata pahoittaa mieltään siitä jos kukaan ei (etenkään bloggauksen alkuvaiheessa) vastaa tai kommentoi, mun käsityksen (ja tekemäni kommentointikyselynkin! :D) mukaan blogien lukijoista vain joku 10% jaksaa kommentoida mitään. Loput 90% vaan lukee, eikä siis siinäkään mitään pahaa ole. Luettavaksihan nämä on tarkoitettu! :)

  Joskus olisi kiva herättää enemmänkin keskustelua kommenttiboksissa, mutta taitaa tämä kosmetiikka olla sellainen aihe ettei tästä niin vilkkaita keskusteluita saa aikaiseksi.

  Anonyymi – muistaakseni nuo Eau de Fleurit maksaa jotain viiden kympin pintaan, olisikohan ollut 54€… ja pullon kokohan on 50ml.

  Sirpa – hajuvesiblogeja on ihan mielettömästi…. Tuo 1000 Fragrances on muuten ainakin mun koneella englannin kielinen. :)

  Mitäs mä voisin vinkata… No Pere de Pierre oli ensimmäinen jonka löysin vahingossa,
  http://www.peredepierre.com/
  Tämä on ihanan "puhdas" sivusto, simppeli layout eikä mitään mainoksia (toisin kuin suurimmassa osassa hajuvesiblogeja).

  Perfume Posse
  http://perfumeposse.com/
  on suosittu, humoristisella kielenkäytöllä kirjoitettu parfyymiblogi (jossa toki hajuvesiin suhtaudutaan vakavasti), jota kirjoittaa kaksi jenkkinaista ja yksi brittimies. Postaukset voivat välillä olla tosi pitkiä eikä niissä useinkaan ole kuvia mikä voi tehdä lukemisesta vähän raskasta, mutta jutut ovat tosi mielenkiintoisia.

  Yksi hyvä on vielä Now Smell This;

  http://www.nstperfume.com/

 9. 10

  sanoo

  Luen välillä blogilistan kautta ja välillä bloggerin kautta, kummassa nyt satun olemaan kun huomaan uuden tekstin tässä (ja muissa) blogeissa. Blogilistalla kun on ollut niitä ongelmia tuossa joku aika sitten niin siirsin kiinnostavimmat blogi bloggerin tilaukseen (jotan en kovin usein silloin vielä käyttänyt).

  Minä en kovinkaan usein huomaa kyselyitä tai uusia juttuja mitä on sivupalkeissa. Jos ei kyselystä lue tekstissä on erittäin todennäköistä, että en vain huomaa sitä. Kuten aiemmin kommentoinut Kuja kirjoitti, en minäkään mainoksia huomaa. Aamun lehdessäkin menee mainokset yms. 'hömpät' ohi huomaamatta ja sitten ihmettelen kun kaverit puhuvat jostain loistavasta tarjouksesta lehdessä enkä mä tiedä yhtään mistään mitään. :D

 10. 11

  sanoo

  Mulle toi oikea sivu on tyhjää kun keskityn vaan uusiin aiheisiin, joskus vahingossa huomaan kyselyn..kuten nyt.

 11. 12

  Anonymous sanoo

  Itse vastailen blogisi kyselyihin aina kun havahdun huomaamaan että on tullut uusi kysymys :)

  Mutta: kuten monet ovat tainneet jo sanoa, kysymysruutua on tosi vaikea havaita; se ikään kuin maastoutuu osaksi "Jokainen päivä on karkkipäivä – ainakin tälle meikkihöperölle!…" -tekstiä, eikä sitä noteeraa. Olisiko sitä ehkä mahdollista tehdä näkyvämmäksi? Edes erivärinen fontti tms.?
  Sinulla on bloggauksen alussa aina joku ihana värikäs kuva, johon silmä tarttuu ja jatkaa siitä suoraan leipätekstiin, ja kysymysruutua ei vain "näe".

  -mirri-

 12. 13

  sanoo

  mirri – olisi tosiaan kiva tehdä kyselyistä näkyvämmät ja laittaa vaikka erivärisellä fontilla, mutta valitettavasti en osaa html-koodausta joten Bloggerin valmiilla asetuksilla mennään… :/

 13. 14

  Anonymous sanoo

  Guccin Eau de Parfum II:n pakkauksista.. 50ml pullossahan ideana on se iiiso ja painava lasikorkki joka vaatii ison pakkauksen, kun taas 30ml pullo sopii käsilaukussa mukana kuljetettavaksi.

 14. 15

  Anonymous sanoo

  Mäkään en usein vaan huomaa noita kyselyitä!

  Rakastan tota Kenzon luumua (ikusuosikkini on tosin Kenzon Flower)mutta harmittelen kovasti kun mistään kaupoista ei tunnu saavan näytteitä ylipäätään mistään tuoksuista. Mä en voi panostaa 50-100 euroa tuoksuun, jos en oo kokeillu sitä jopa viikkojen ajan – migreenitaipumus saattaa tulla esille jonkun tuoksun kanssa vasta myöhemmin. Esim. Carolina herreran sexy 212 oli sellainen tuoksu, josta tuli hirveä migreeni parin viikon käytön jälkeen ja sit harmitti, et olin ostanut sen.

  Ja toisin kuin kosmetiikkamyyjät usein sanoo, mulla se ei ainakaan mee niin et voimakkaista myskituoksuista tulis välttämättä migreeniä ja kevyemmistä ei tulis. Yhyy, on tää vaikeeta tää kosmetiikkahulluus. :)

 15. 17

  Marjut sanoo

  Inkivääri hei, on tosi hienoa että pidät tätä blogia, kirjoitustyylisi on nautittava ja kuvat erinomaisia. Yritän kommentoida aina jos sanottavaa on ja vastata myös kyselyihin. Mac + Firefox -yhdistelmällä ei kyselyyn vastaaminen näytä onnistuvan. Kokeilen toista selainta.

 16. 18

  Marjut sanoo

  Korjaus edelliseen: pienen tutkailun jälkeen huomasin, että vastaaminen onnistuu tälläkin yhdistelmällä, myös Safarilla, mutta kyselypalkki jää kummassakin jotenkin katveeseen.

  En tiedä onko kommentista hyötyä, julkaise tai ole julkaisematta arviosi mukaan :)

 17. 19

  sanoo

  Pakko kommentoida tohon pakkausasiaan semmosta, että vaikka itse en mikään luontoaktivisti tai ekologisuuden ihmelapsi ookkaan, niin töissä mulle on tullut hirvee ahdistus siitä, miten paljon kopiopaperia heitetään lajittelematta ROSKIIN ja teleosastolle tuli aina kännykän laturit isossa laatikossa, jonka sisältä löyty pienempiä laatikoita, joiden sisällä laturit oli yksittäin muovipusseissa ja ite myyntipakkaushan oli tietysti sitä vittumaista muovia.

 18. 20

  sanoo

  Marjut – voi kiitos piristävästä kommentista! Yritän jatkaa samaan malliin!

  Anniina – hei, ihan sama! Voi että mua raivostuttaa töissä kun paperijätettä ei lajitella! Mä en käsitä miten voi edes olla vielä firmoja joissa paperin lajittelu ei ole itsestäänselvyys. Vähän lempeästi kommentoin asiaa pomolle tässä yksi päivä, ja hän sanoi että voitaisiin oikeasti vihdoin hankkia pahvilootat paperiroskille. Ei hirveästi vaadi järjestelyjä.

 19. 21

  Anonymous sanoo

  Vaikuttaa tosi kivoilta, pitäisi vissiin kauppaan mennä tuoksuttelemaan! Kenzon Amour on ainakin ollut yksi luottotuoksuistani, ehkä nämä jatkavat samaa, hyvää linjaa. :)

  Itse seuraan blogiasi käymällä päivittäin kurkkaamassa, josko jotain uutta olisi ilmestynyt. :)

 20. 22

  sanoo

  Tämä menee jo vähän yleisen selailun puolelle, mutta itse toivoisin että sideabar olisi jaettu molemmille puolille kun tavaraa on niinkin paljon kuin sinulla.

  Silloin kysymyksetkään eivät hukkuisi sivupalkkiin ja ne hoksaisi helpommin. Itse luen myös vanhoja juttuja joita selailen mm. tunnisteiden mukaan. Pitkässä sivupalkissa selailuun menee herkästi aikaa kun hakee oikeaa kohtaa.

  Tuoksuista kävin tuoksuttamassa mainitsemasi Kenzon luumutuoksun. Tuoksu oli ihan kiva, mutta en ainakaan vielä olisi sitä vakuuttunut ostamaan. Minun tuoksunenä on aina ollut hitaasti lämpiävää sorttia. Ja hiljattain ostin Chloén tuoksun niin uuden tuoksun harkinta ei ole edes ajankohtaista.

 21. 23

  Laura sanoo

  Mä en yleensä ihan siksi vastaa kyselyihin, koska en huomaa niitä, jos niistä ei varsinaisessa postauksessa erikseen mainita. Sivupalkkeja tulee tosi harvoin tarkemmin tutkittua, ellen tarkoituksella koita löytää sieltä vaikkapa listaa bloggaajan suosittelemista muista blogeista tmv.

  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta kommentoin nyt ekaa kertaa. Pidän hirveästi kirjoitustyylistäsi ja hyvistä kuvista ja tietysti kauniisti toteutetuista meikeistä! Tuotearviot ovat myös mukavia ja hyödyllisiä. Kiva lukea tuotteesta muutakin kuin tyyliin "ihana tuoksu ja söpö pakkaus!", kun noilla tekijöillä ei usein omissa ostopäätöksissäni ole merkitystä :)

  Pakko kommentoida vielä noista työpaikan roskista. Itse olin muutaman kuukauden isossa firmassa töissä lukion jälkeen jonkinlaisena apu/juoksutyttönä, ja uskaltausuin kommentoimaan tajutota jätemäärää pomolleni. Sain järjestää kopiointipisteeseen laatikot erilaisille roskille kierrätystä varten, mutta nainen oli sitä mieltä, että ihmiset ovat varmaan liian laiskoja lajittelemaan jätteitä. Askartelin värikkäät kyltit laatikoihin ja paikalle sattuessa huomautin nätisti ihmisille, että tuossa olisi nyt omat laatikot papereille ja pahveille ym, ja sain yllätyksekseni työntekijöiltä ilahtunutta palautetta. Noinkin pienellä jutulla pääsi jo hyvään alkuun kierrätyksessä, vaikka muutama jakkupukurouva kyllä katsoikin vähän nenänvartta pitkin mun touhuja ja antoi käytöksellään ymmärtää olevansa liian korkeassa asemassa laittamaan pahvit ja paperit eri laatikkoon :D Alkoi nekin roskat sit mennä oikeisiin paikkoihin, kun muu porukka lajitteli roskansa kiltisti, eikä vieressä enää kehdannut heitellä mihin sattuu :D Kannattaa ehdottomasti kokeilla, muutaman pahvilaatikon hakeminen ja niihin "etikettien" kirjoittaminen ei tosiaan kauan aikaa vie – se onkin sitten jokaisesta itsestään kiinni, että laittaako ne roskat omiin paikkoihinsa.

 22. 24

  GW sanoo

  Itse ostin noista Kenzon tuoksuista tuon plum – luumun ja rakastuin ! Maksoin siitä 55 e ja on hintansa arvoista tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.