Kasvonaamioiden mysteeri

Kasvonaamiot

Pidän hyvää huolta ihostani ja olen käyttänyt putsareita, kasvovesiä, kosteusvoiteita ja kuorintoja jo 13-vuotiaasta saakka, mutta yksi tuoteryhmä on jäänyt minulle mysteeriksi. Kasvonaamiot. No, ei naamioissa sinänsä mitään mystistä ole, vaan siinä, että ne eivät oikeastaan tee kasvoilleni yhtään mitään

Syväpuhdistavien savinaamioiden jälkeen kasvot saattavat kyllä tuntua narskuvan puhtailta, mutta saman tunteen saan kuorinnalla tai tehokkaalla putsarilla. Kosteuttavat naamiot ovat yhtä tyhjän kanssa, ihan sama kuin levittäisi kosteusvoidetta. Joidenkin naamioiden jälkeen iho tuntuu ja näyttää suorastaan epämiellyttävältä, jotenkin epätasaiselta ja samealta. En ole vielä siinä iässä että olisi tullut kokeiltua ”elvyttäviä”, ”kohottavia” tai muuten vain ihon ”elinvoimaisuutta” palauttavia naamioita, mutta tällä kokemuksella en taida uskoa että nekään tekevät iholleni yhtään mitään.

Laitoin taas eilen illalla puoleksi tunniksi kasvoilleni Weledan Iiris-intensiivinaamion. Pakkaustekstissä luvataan, että naamio ”lisää aineenvaihduntaa ja elottoman tai väsähtäneen ihon vitaalisuutta”. Iho tuntuu naamion jälkeen ainoastaan pehmeältä – siis sama vaikutus kuin minkä tahansa täyteläisen kosteusvoiteen jälkeen. Mä en oikeastaan edes tiedä miltä väsähtänyt iho näyttää – onko se harmaa, kalpea? Samea? Mun iho on usein kaikkia noita, ja näyttää ihan samalta kun naamio on pesty pois. Mitä nämä virkistävät vaikutukset oikein ovat ja miten niiden pitäisi näkyä? Onko mulla vain joku ihme iho joka ei vain satu reagoimaan naamioihin?

Kasvonaamiot

Haluaisinkin nyt kuulla teiltä kokemuksia naamioista. Tiedän, että monet käyttävät niitä säännöllisesti. Ilmeisesti joidenkin iholla hoidosta on todella jotain hyötyä. Millaista hyötyä teidän ihonne saa naamioista? Näettekö oikeasti jonkun selvän eron ihonne kirkkaudessa/”eloisuudessa”/värissä/rakenteessa? Minua todella kiinnostaa! Ehkä olen vain kokeillut vääriä naamioita.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä olen saanut kosteuttavilla naamioilla vähän pitkäaikaisemman kosteuttavan vaikutuksen kuin kosteusvoiteella. :) Viime aikojen ehdoton ykkössuosikkini on ollut Freemanin ananasnaamio, joka on siis entsyymikuorintanaamio. Rakeelliset kuorinnat eivät ole koskaan olleet oikein se mun juttu, ne ovat saaneet ihoni kuivaksi ja kiristäväksi. Parhaimmillaan ne eivät ole tenhneet mitään, pahimmillaan ovat saaneet ihon ärtyneeksi ja punaläikikkääksi. No, tämä Freemanin kuorinta ällistytti mut ensimmäisellä kerralla kun kokeilin! Lähtötilanne oli iho, jossa oli jonkin verran epäpuhtauksia ja pari kuivaa, kiristävää kohtaa. Naamion jälkeen kuivuun oli lähes täysin poissa, ja epäpuhtaudet olivat vähentyneet HUOMATTAVASTI. Ja mä olen siis ihminen, joka suhtautuu kosmetiikkatuotteiden antamiin lupauksiin kaikenlaisista ihmevaikutuksista tosi skeptisesti. Tässä on yksi tuote jonka käyttöä en kyllä hetkeen halua lopettaa. :)

 2. 2

  MaijuS sanoo

  Tähän mennessä paras tulos on tullut My Beauty Diaryn mixed berry naamiolla. Iho tulee aivan ihanaksi ja sekaihoni tykkää; ei ole kuivia kohtia muttei kosteuta liikaa. Ja mun mielestä kirkastaa ihoa.

  maijus.blogspot.com

 3. 3

  Tiina sanoo

  Hyvä huomio…Naamioita olen käyttänyt varmasti yli kymmenen vuotta, ja joskus tosiaan pohtinut, että onko näistä nyt mitään hyötyä. Käytössäni on ollut lähinnä Freemannin, Lumenen ja Herbinan naamioita (sellaista kohtuuhintaista markettitavaraa). En ole koskaan ostanut/kokeillut mitään kalliimpaa, vaan raja lienee ollut noin 10 eurossa.

  Nuorempana ihoni oli jonkin verran rasvainen, joten savinaamiot ovat olleet suosikkejani. Niiden jälkeen iho kiristelee (esim. Lumenen savinaamio), ja tuntuu, että jotain tässä on ehkä tapahtunut. Kosteuttavia ja kirkastavia naamioita olen käyttänyt myös silloin tällöin, niistä en yleensä huomaa mitään eroa. Kuorin ihoani kevyesti pari kertaa viikossa, en tosin tiedä miksi, koska ei sekään näytä mitään näkyviä tuloksia tuovan, ihan sama kuorinko vai enkö :)

  En tosin koskaan ihoani ole millään suurennuslasilla katsellut (ja silmä muutenkin tottuu) enkä merkittäviä eroja huomannut. Toisaalta en naamioita ehkä tehon vuoksi käytäkään, lähinnä ajattelen, että ehkä se naama on hyvä välillä putsata kunnolla (kuoria ja naamioida), kun aika paljon käytän kuitenkin meikkiä. Ja jospa se iho siitä jotenkin kuitenkin tykkää, vaikka en itse mitään isompaa huomaan :)

 4. 4

  sanoo

  Minä tykkään naamioista! Erityisesti mun suosikkeja ovat Freemanin Pineapple Enzyme Mask joka on kuoriva, sekä The Body Shopin teepuuöljynaamio, joka syväpuhdistaa ja ehkäisee tukkeumien syntymistä.

  Ihoni on siis t-alueelta rasvainen ja epäpuhdas, sekä poskilta normaali sekäiho. Taipumusta lievään pintakuivuuteen on myös, mutta tämän saan eliminoitua oikeilla putsareilla ja kosteusvoiteilla. Myös poskissa lähellä leukalinjaa on näppyläistä punaisuutta, kyseessä ilmeisesti keratosis pilaris.

  Ananas entsyymikuorinnan jälkeen kasvot ovat selkeästi tasavärisemmät ja iho on pehmeämpi, naamio tuntuu myös hieman hillitsevän t-alueen rasvoittumista.

  Teepuuöljy naamio on kuitenkin mun ihan ehdoton suosikki! Kun ihoni oli pahimmillaan edellisvuoden lopulla käyttämällä tätä naamiota joka päivä tehohoitona sain otsaani vaivanneen näppylämeren katoamaan ihan kokonaan! Tämä naamio siis ehdottomasti puhdistaa ja ehkäisee tukkeumien syntymistä, hillitsee myös ihon rasvoittumista ja tasoittaa väriä.

  Ensimmäisen kosteuttavan naamioni ostin vasta parisen kuukautta sitten ja ainakaan vielä en ole vaikuttunut mistään ihmeitätekevistä ominaisuuksista. Iho on kyllä selkeästi pehmeämpi naamion jälkeen, mutta muuta eroa en kyllä ole huomannut. Ehkä jos ihoni olisi kuivempi voisin kosteuttavienkin naamioiden vaikutus olla jotenkin näkyvämpi.

 5. 5

  sanoo

  Kuulun kyllä itsekin näihin, jotka eivät naamioiden tehoa tai vaikutusta huomaa. Käytänkin useimmin kuorintaa, joskus naamiota mutta lähinnä vain yötä vasten tehokosteuttajana. Pitäisiköhän joskus kokeilla Ostolakossa-Virven vinkkiä, ja käyttää naamiota vain toisella puolen kasvoja? Vaikkapa kuuriluonteisesti? Jos silloin näkisi eroa?

 6. 6

  Anonymous sanoo

  Käytän naamioita kerran viikossa, varsinkin näin talvella ihoni tarvii lisäkosteutusta.

  Aika usein laitan saunaan mennessä lumenen syväpuhdistavan turvenaamion ja annan sen vaikuttaa kasvoilla kymmenisen minuuttia. Sit saunasta tullessa pesen turvenaamion pois ja nakkaan perään nivean kosteuttavan naamion. Ihon pitäisi siis tämän käsittelyn jälkeen olla syväpuhdistettu ja kosteutettu… Noh, tuota turvenaamion tehoa nyt on vaikea todistella, mutta ainakin tuoksuu hyvälle ja tuo rentouttavan olon :) Nivean kosteuttavan naamioon oon todella ihastunut, vaikka markettikamaa onkin, kosteuttaa ihanasti ja tuoksu on aika raikas ja neutraali.

 7. 7

  sanoo

  Mä olen nyt viime aikoina käyttänyt Sensain Hydrachange Maskia ja oon tykännyt. Se on siis syväkosteuttava naamio, jolla on myös ihoa kiinteyttävä vaikutus (mutta tämmönen alle kolmekymppinenkin voi sitä sen kerran viikossa käyttää). Naamiosta olen kertonut enemmän täällä. Tuote on ihanan tuntuinen kasvoilla, tosi kuivilla alueilla saattaa aavistuksen kihelmöidä = tekee siis oikeasti jotain, ja kun sen sitten pyyhkii liinalla pois, on iho aivan uskomattoman pehmeän tuntuinen <3 Tämä on aivan ihana naamio varsinkin talvella, kun ihoa kiristää normaalia enemmän.

  Ja sitten mä voisin kehua myöskin kotimyyntisarja Mary Kayn naamioita. Oon käyttänyt niitä teini-ikäisestä asti tähän päivään, tosin nyt kun tuota kosmetiikkaa on muutenkin niin paljon, on Mary Kay vähän jäänyt, vaikka mä saankin sitä äitini kautta äärimmäisen helposti. Mary Kay on kotimyyntisarjaksi erittäin erittäin laadukas, kilpailee ihan täysin selektiivisen kosmetiikan kanssa ja joissakin tapauksissa menee myöskin reilusti yli. Mary Kaylta löytyy kolme naamiota (ainakin mun viimeisimmän tiedon mukaan), vaaleanpunainen kosteuttava ja kevyesti samalla kuoriva, vihreä sekaiholle ja hieman tehokkaammin kuoriva ja sitten vielä violetti, joka on todella rasvaiselle iholle, ei sisällä rakeita. Itse olen eniten käyttänyt tuota vihreää ja violettia ja saanut niiden yhdistelmällä mm. teiniaikaiset näppylät ja muut epäpuhtaudet pois. Edelleen käytän kyseisiä naamioita silloin tällöin, mutta mä oon kans vähän huono käyttämään naamioita ku en jaksais odotella vaan pitäis olla heti valmista :D Mutta näitä voin kyllä suositella ihan sydämeni pohjasta.

 8. 8

  sanoo

  Minulla on tapana laittaa naamio kerran viikossa yön yli kasvoilleni. Se toimii minulla lähinnä superkosteuttavana kasvorasvana. :D Eli ei, en huomaa mitään muuta eroa naamion ja kosteusvoiteen välillä. Tosin onhan se kiva pistää tooodella paksua rasvaa kasvoille. Ehkä se jo antaa jonkinlaisen placebo-vaikutuksen siitä, että siinä on jotain ihan oikeasti hienoa? Käytössä tällä hetkellä lahjaksi saatu Clarinssin naamio, mutta näissä kommenteissa on tuota Freemanin ananasnaamiota suositeltu niin ehkä se voisi lähteä seuraavaksi kokeiluun!

 9. 9

  sanoo

  Mie käytän naamioita ihan säännöllisesti ja koen kyllä niistä olevan hyötyä. Usein iho on tasaisemman värinen ja tuntuinen ja kirkkaampi ja huokoset pienemmät (riippuen tietysti naamiosta). Ja säännöllisellä syväpuhdistavan naamion käytöllä (kaikki naamiot ei tietenkään toimi, paras on tähän asti ollut TBS:n "magneettinaamio") epäpuhtaudet ovat vähentyneet. Ihan ykkönen kaikista käyttämistäni naamioista ikinä on Dermalogican Multivitamin power recovery masque Agesmart-sarjasta. Se ihan todellakin kirkastaa ihoa huomattavasti. Kannattaa testata, jos tulee mahdollisuus.

 10. 10

  sanoo

  Mulla iho tulee tasavärisemmäksi ja muutenkin rasvaisuus tasoittuu. Sen lisäksi ihossa ei itseasiassa näy mitään, mutta yleensä iho vain tuntuu freesimmältä ja kimmoisammalta.

  Oma lemppari on nykyään Lushin Love Lettuce. Tasapainottaa hyvin. Aikaisemmin olen käyttänyt myös monta purkkia Lumenen kosteuttavaa. Se oli hyvä silloin kun talvipakkasilla iho kuivui, mut nykyään asun lämpimämmässä joten se on jäänyt käyttämättä.

 11. 11

  sanoo

  Ei mitään vaikutusta! Välillä käytän ihan savinaamiota, kai enemmän "muodon vuoksi" kuin tehon takia :D Muutenkin iho on sen verran herkkä, etten viitsi paljoa enää edes kokeilla. En kuori myöskään ihoani (no tuon savinaamion verran hyvin harvakseltaan) enkä käy kosmetologillakaan ihon puhdistuskessa (iho pahempi sen jälkeen kuin ennen :-O).

 12. 12

  Anonymous sanoo

  Mä käyttelen kasvonaamioita aina välillä mut oikeestaa vaa sen takia et niitä on vaa jotenki hauska käyttää aina sillon tällön, en siks että niistä oikeestaa mitää hyötyä ois :D Oon enimmäkseen käyttäny niitä epäpuhtaalle iholle tarkotettuja savinaamioita eikä ne kyl rehellisesti sanottuna oo parantanu tilannetta mitää. Mut sentää on aina jääny iho pehmeemmäks, mitä ei rasvottuvalla iholla saa täyteläisen kosteusvoiteen avulla ilman sitä.. no rasvasuutta :)

 13. 13

  mayay sanoo

  Joo ei mullakaan mitään übermullistuksia tule. Kyllä iho tuntuu sellaiselta kivalta, siloisemmalta ja pehmeämmältä, mutta siihen se jääkin. Kyllä naamioita on ihan mukava käyttää vaikka tuskin ne mitään auttaa. Voi aatella sen naamion jälkeen, että kylläpä on nyt on pehmeä iho :)

 14. 14

  Mummeli sanoo

  Itse käytän suklaanaamiota, ja se kyllä auttaa. Minulla on tosi pintakuiva iho, ja edes kosteusvoide ei auta yhtä hyvin kuin topakka kosteuttava naamio. Naamion jälkeen iho on pehmeä ja kosteutettu pitkään.

 15. 15

  sanoo

  Kun nyt mietin, niin ei ainoasta käyttämästäni kasvonaamiosta (muistaakseen uudistava/hellästi kuoriva tmv.) tunnu tosiaan olevan mitään varsinaista hyötyä. Tai siis sellaista hyötyä, mitä ei muilla tuotteilla voisi saavuttaa..

  Luulen että pohjimmiltaan käytän naamiota siksi että on kiva istuskella naamio naamalla ja odotella sen kuivumista :D Ja sitten kun se on kuivunut sellaiseksi kalvoksi, se on NIIIIN ihanaa kuoria iholta pois .. :D Ihankuin kuorisi isoja repaleita kuvunutta liimaa kasvoilta, ihan oikeesti tosi kiva tunne!

 16. 16

  sanoo

  Mulla kosteuttavan kasvonaamion virkaa ajaa iso kerros kaakaovoita tai karitevoita saunan ajaksi tai yöksi. Tämä siitä syystä, että iho on kuivunut tosi paljon viimeisen 3-4 vuoden aikana ja kaipaa välillä tehokosteutusta. Ainakin aamulla tuntuu iho superpehmeältä eikä ole tullut mitään kuivia läikkiä tms. tuon rutiinin aloitettuani.

  Aiemmin oon käyttänyt säännöllisesti Lumenen turvenaamiota saunoessa, mutta nyt käytän sitä aniharvoin johtuen siitäkin ettei ole saunaa :D Tuo naamio ei kuitenkaan tee kiristystunnetta, vaan iho jää pehmeäksi ja "tuntuu puhtaalta" ;) En osaa sanoa tasoittaako ihon sävyä.

  Sen sijaan kasvojen kuorinnan ilot ja edut on mulle mysteeri ja onkin jäänyt pois melkein kokonaan kun en tiedä saavutanko sillä muuta kuin ihon punoitusta :D Kroppaa tulee kuorittua sen sijaan kun tuntuu, että se pehmentää ihoa ja sit joskus kun pääsee saunaan niin ei tule ihon kuoriutumis-ilmiötä ;)

 17. 17

  sanoo

  Mä käytän ainakin kerran viikossa Lumenen kosteuttavaa naamiota. Näin talvella en pärjäisi lainkaan ilman, niin rutikuiva ihoni on. Mutta kuorinta on mulle se, jota en ymmärrä enkä käytä:) Ihoni on niin herkkä, että ärtyy kuorinnasta pahasti, olkoon vaikka entsyymikuorintakin.

 18. 18

  Smilla sanoo

  Fearless fuksiaa komppaan, agesmart sarjan thermofoliant naamio kuorii ja puhdistaa ihon todella mielyttävästi, iho on pehmeä ja syväpuhdistunut. Tosi freesi olo ja ihon väri kirkastuu. Iho ei naamiosta kuivu vaikkakin se on lämpökuoriva ja syväpuhdistava.

 19. 19

  sanoo

  Kuivuuteen taipuvaisella iholla hyvän kosteusnaamion tehon huomaa selkeästi, mutta itse en ainakaan ole tavannut kovin montaa oikeasti hyvää kosteusnaamiota. Lumenen kosteusnaamion nimeen vannon aina ja iänkaikkisesti, sillä mikään kokeilemistani ei vaan ole vetänyt sille vertoja. Naamio nassuun yöksi tai parina yönä peräkkäin ja jo on pintakuivuus poissa. :)

 20. 20

  sanoo

  Tykkään kosteuttavista naamioista. Nivean hunaja, Diorin hydrator (tai jotain) ja Korresin wild rose naamiot ovat oikeasti tehostaneet talven kuivattamaa ihoa. Ei heti kosteusvoiteen jälkeen ilmesty poskille kuivia läikkiä. Silti olen aika laiska naamioiden/kuorintojen kanssa, joskus kylvyn aikana tulee pidettyä, samalla tietty muhitellaan tehiksiä.

  Useimmat naamiot kuten Lumenen pistelevät nenänpielissä ja poskilla, couperosa ei tykkää.

 21. 21

  sanoo

  Allekirjoitan kyllä tämän, sillä vaikka naamioita tulee käytettyä jonkun verran niin rehellisesti sanoen niiden vaikutus on jäänyt minullekin "hieman" hämäräksi. Silti tulee aina testattua kaikkia uusia hömpötyksiä, tällä hetkellä hingun noiden My Beauty Diary -naamioiden perään. Jos ne vaikka… ;)

 22. 22

  sanoo

  Tykkään naamioista! En tiedä, onko niillä aina vaikutusta, mutta tykkään silti. Jotenkin mukavaa silloin tällöin laittaa niitä. En muista nyt, mikä on ollut paras, mutta joillakin ihon saa todellakin paremman tuntoiseksi :)

  Haluaisin testata erilaisia kangasnaamioita seuraavaksi.

 23. 23

  sanoo

  Yhteen aikaan käytin pari kertaa viikossa naamioita, erilaisia, olin niiden suurkuluttaja. Totuuden nimessä en tiedä mitä ne sai aikaan vai saiko mitään, mutta jo se hetki itselleen, ihana naamio kasvoillaan rentoutuen antoi oman vaikutuksensa mieleen ja sileuun, ehkä sitten jopa kasvoihin…

 24. 24

  sanoo

  Minä vannon myös Lumenen kosteusnaamion nimeen, laitan sen yleensä koko yön ajaksi mikäli muutamina päivinä kosteusrasvan laitto päivisin/iltaisin on unohtunut (kyllä, voin olla joskus päiviä ilman kosteusrasvaa ennen kuin iho muistuttaa kuivumisen tunteesta) tai ihan vain laittamisen vuoksi :D.

  Olen kokeillut vaikka minkälaisia naamioita mutta en oikein siltikään ymmärrä näitä;
  – kirkastaa (miltä näyttää kirkas tai edes sumea naama? en huomaa eroa)
  – kiinteyttää/elvyyttää (no eipä tuo naama roiku nyt muutenkaan)
  – tasoittaa ihon väriä (no mitä jos sitä ei ole oikein muutenkaan :'D?)

 25. 25

  Axamit sanoo

  Mäkään en ole koskaan oikein innostunut naamioista, kun ne ei tunnu tekevän mitään ihmeellisä, enkä olekaan mitään n. neljään vuoteen käyttänyt.
  Mutta nytpä huomasin, että mun iho on _oikeasti_ huonomman näköinen, jos olen käynyt kahtena tai kolmena peräkkäisenä iltana jossain humputtelemassa (ja kun mulla on huono tapa nukahtaa meikit naamassa…), niin kyllä sen jälkeen naamio oikeasti virkistää ihoa ja tekee sen terveemmän näköiseksi.
  Toki kaikki vedenjuomiset jne. on myös tärkeitä, mutta kun ihan todella huomasin sen eron, niin varmaan tulee vieläkin käytettyä.

  Mihinkään ihonhoitorutiiniin en naamioita (tai kuorintaakaan) aio kuitenkaan sisällyttää :P

  Naamio, jota olen nyt siis käyttänyt on islantilaisen Blue Lagoon -merkin puhdistava (tms.?) naamio, jota ei varmaan muualta saa kuin sieltä, mutta toivottavasti löydän jonkun edullisen korvikkeen lähempää, kun se loppuu..

 26. 26

  sanoo

  Mielenkiintoisia kommentteja, kiitos kun olette vastailleet näin aktiivisesti! Kommenttien perusteella tulen siihen tulokseen, että ns. perusnormaali iho ei juurikaan hyödy naamiosta muuten kuin sen rentouttavan, sielullisen vaikutuksen verran. Jos iholla on sitten "ongelmaa", selvää kuivuutta tai epäpuhtauksia, voi naamioista olla oikeasti hyötyä. Mulla kun on aika normaali iho, niin ei ole mitään ongelmaakaan mikä korjaantua naamion myötä.

  Axamit – Kickseissä on ollut myynnissä tuo Blue Lagoon -sarja. Sitä on näkynyt nyt alessa, ymmärsin että se jää pois kaikista myymälöistä.

 27. 27

  Anonymous sanoo

  Ciao! Itse huomasin kosmetologiopiskelujen aikana tehdessäni sarjahoitoja varsinkin vanhemmille naisille naamioiden vaikutuksen. Uskon naamioiden hoitavan ihoasi ja näin ollen valmistavan myös ikääntymiseen ja kyllähän iho kärsii meikeistä kuin myös ilmastosta. Kuorintakin on tehty tuotteeksi, joka valmistaa ihoa vastaanottamaan naamion vaikuttavia aineita. Yleensä kiinteyttävät ja kirkastavat naamiot soveltuvat paremmin +30. Hoitolatuotteet ainakin tekevät tehtävänsä eli kosteuttavat naamiot kosteuttavat, akneiholle tarkoitetut hillitsevät epäpuhdasta ihoa kuivattamalla jne. Itse käytän naamiota, koska haluaisin ihoni näyttävän kuitenkin suht hyvältä vielä 50v. :)

 28. 29

  sanoo

  Hei Inkivääri,
  olipa mukava lukea sinun ja muiden lukijoiden kommentteja naamioista.
  Uskoisin, että suurin syy siihen etteivät ne tunnu vaikuttavan suuntaan tai toiseen on ikä ja hyvä iho. Eihän normaalia, hyvännäköistä ihoa voi enää paremmaksi muuttaa ja mikä se parempi olisi?

  Veikkaan, että meillä on ikäeroa yli 20v. (joo, olen ikäloppu) ja nyt, kun iho ei enää ole hehkeimmillään, niin naamioidenkin vaikutukset näkyvät paremmin—tosin täytyy muistaa, että vain lyhytaikaisesti.
  Syväpuhdistavilla ja kosteuttavilla naamioilla voi nuorikin hoitaa paikallisia/tilapäisiä ongelmia, mutta ns. elvyttävät jne. naamiot ovat extraa iholle (niinkuin seerumitkin) ja niistä ei nuori iho juuri hyödy.

  Aikaa ei voi kuitenkaan millään tuotteella pysäyttää, mutta ihon hoitaminen eri tavoin on osa sitä hyvinvointia, jota jokainen kosmetiikasta kiinnostunut etsii ja hakee.

  Kokeilepa joku kerta laittaa ensin syväpuhdistava naamio ja heti sen putsaamisen jälkeen kosteuttava perään, niin tehon tuntee. Tuo yllä Sagun mainitsema Freemanin ananasentsyyminaamio on todella hyvä ja edullinen.

  Minä olen hurahtanut nykyisin aasialaisiin kangasnaamioihin, mutta se onkin jo toinen juttu…<3

 29. 30

  Christine sanoo

  Itse tulee säännöllisen epäsäännöllisesti käytettyä Yves Rocherin kosteuttavaa viinirypälenaamiota. Lähinnä ostin kokeilumielessä, kun hintakaan ei ole huima. Ja ihme kyllä tämä halpistuote toimii oikeasti (ainakin minulla). Se kirkastaa ihoa, tekee siitä superihanan tuntuisen (pehmeä, silkkisen sileä) eikä aiheuta minkäänlaisia iho-ongelmia (jotkin kosteuttavat naamiot ovat olleet niin tujua tavaraa, että tukkivat huokosia minkä kerkiävät). Kaiken lisäksi naamio on helppo. Se levitetään, pidetään 3 min ja huuhdotaan pois. Ja tosiaan oikeasti kosteuttaa. Parhaiten toimii heti kuorinnan jälkeen.

 30. 31

  sanoo

  Themiksen suklaanaamio on ihana, ja ainakin minä huomaan eron siinä, miltä iho tuntuu sen jälkeen -> tosi pehmeältä vaikkei ole vielä voiteilla läträtty. Uutena tuotteena on käytössä Argitalin Argiltubo-savinaamio, jolla voi myös kuoria. Tuntuu sopivan sekaiholleni hyvin. :)

  Kosteuttavana naamiona olen käyttänyt hunajaa saunassa, siihen varsinaisesti tarkoitettujen tuotteiden merkitys ei ole oikein auennut minulle… Lisäksi olen niin laiska, että olisi ärsyttävää ekaksi puhdistaa iho, laittaa kosteuttava naamio ja sitten puhdistaa vielä kerran ennen voidetta…Liian hankalaa! ;)

 31. 32

  Netta sanoo

  Näin _melkein ajoissa_ tuli into selostaa, et ainakin minun (seka)ihollani naamiona toimii hyvin pelkkä hunaja, ihosta tulee sileä, ja levittäessä jähmeähkö sokerinen koostumus myös kuorii. Huuhtelun jälkeen en tarvitse kosteusvoidettakaan. Kaikista mustapäitä ja finnejä poistavista naamioista sanon sen verran, ettei ainakaan minun käytössäni ole mitään auttaneet.. :–D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.