Kasvojenhoitorutiinini

Tänään ajattelin kertoa päivittäisestä kasvojenhoitorutiinistani.

Kuvassa päivittäin käyttämäni putelit. Päivittäiseen ihonhoitoon käytän 10 tuotetta. Kuvasta jäi puuttumaan se tuote mitä minulla kuluu kaikkein eniten, eli silmämeikinpoistoaine.

AAMU

Aamulla puhdistan kasvoista mahdollisen hien ja yön aikana ihon pintaan nousseen ihotalin kasvovedellä. Nyt käytössä hiljattain esittelemäni Weledan Villiruusukasvovesi.

Seerumia olen alkanut käyttää säännöllisesti vasta viimeisen vuoden aikana. Tällä hetkellä laitan aamuisin Yves Rocherin Culture Bio -seerumia, josta en tosin niin hurjasti pidä. Etsinnässä on joku mieluisempi kosteusseerumi päivävoiteen alle.

Päivävoiteita minulla on neljää erilaista joita vaihtelen kausittain. Tällä hetkellä käytössä on pienen tauon jälkeen Oliv’in antioksidanttivoide. Oliv’in tuotteethan ovat muuten uudistuneet, ja kävin testaamassa Ruohonjuuressa uuden antioksidanttivoiteen koostumuksen. (Harmillisesti voide on nyt pakattu pumppupullon sijaan kannelliseen purkkiin, mikä on säilyvyyden kannalta huono muutos.) Koostumus tuntui ihan samalta kuin vanhakin, vaikka tuotteen kuvaus on vaihtunut (ennen kaikille ihotyypeille, nyt ”for dry skin”).

Silmänympärysvoiteena olen käyttänyt viimeisen vuoden ajan Laveran My Age -voidetta. Se kestänee minulla vielä ainakin tämän vuoden loppuun. ^_^

ILTA

Iltarutiiniin kuuluu seitsemän tuotetta. Kuvasta puuttuu siis unohtamani silmämeikinpoistoaine.

Pesen kasvoista meikin ja lian yhdellä tuotteella, en harrasta kaksoispuhdistusta. Tosin saatan välillä suorittaa pesun kahdesti varmistaakseni kaiken meikin irtoamisen. :) Suosin vaahtoavia, veden kanssa käytettäviä tuotteita ja tällä hetkellä on käytössä viimeisiään vetelevä Sanctumin puhdistusvaahto. Silmämeikin puhdistan aina erillisellä tuotteella, suosikkini on Natural Coden edesmennyt geelimäinen putsari joita minulla on vielä jemmassa monta kappaletta.

Viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä, jolla varmistan että kasvot ovat varmasti puhtaat. En siis sinänsä ajattele kasvoveden vaikuttavan ihon pH:hon tai mitään sellaista. Jos kasvovedellä kostutettuun vanulappuun jää likaa, puhdistan kasvot uudestaan. Ihon puhtaus on aina ollut minulle supertärkeää, en todellakaan koskaan ole mennyt nukkumaan meikit naamassa. Ei vaikka olisi millaiset promillet! ^_^

Illalla käytössä sama silmänympärysvoide kuin aamullakin, eli Laveran My Age.

Yövoiteena käytän Sanctumin Moisture Replenish -voidetta. Huulten ympärille levitän Lumenen Time Freeze -huulihoitoa, joka ei varmaankaan oikeasti tee iholleni yhtään mitään ja on ihan turha tuote, mutta käytän sitä kun sain sen joskus aikoinaan koulutuksesta. Minullahan on tosi ”kärsinyt” huultenympärysiho joka näyttää about 10 vuotta vanhemmalta kuin muu kasvojeni iho. :(

Iltarutiinin viimeistelee Bare Mineralsin hoitava yöpuuteri, jota levitän nenään, leukaan ja poskille niihin kohtiin joissa on näkyvimmät ihohuokoset. Samoin taputtelen yöpuuteria mahdollisten näppyjen päälle. Yöpuuteri supistaa ihohuokosia ja kuivattaa epäpuhtauksia. Jos jonain iltana unohdan laittaa tätä, on ero aamulla yleensä selvä kun ihohuokoset ammottavat avonaisina.

Muutamana iltana viikossa laitan Sanctum-voiteen sijasta itseruskettavaa, ja käytössä on ollut Yves Rocherin Summer Glow Moisturizer joka päivettää vain hyvin kevyesti – lähes huomaamattomasti. En pidä selvästi näkyvästä ”tekorusketuksesta”.

Olen muuten viimeisen kuukauden aikana testaillut muutamia uusia itseruskettajia kropalle ja siitä on tulossa piakkoin raporttia. Voin kertoa että ei minusta kyllä tulisi koskaan itseruskettajien rutiinikäyttäjää…… :)

. . .

Montaako tuotetta te käytätte kasvoillenne päivittäin? Mitä kuuluu teidän ihonhoitorutiiniinne?

Mitä kuorintaan ja naamioihin tulee, kuorin kasvot n. kerran kahdessa viikossa. Naamioita en käytä juuri koskaan. Ehkä pari kertaa vuodessa jotain syväpuhdistavaa. Vain koska se jähmettyvän saven tunne kasvoilla on kiva…! ^_^

Kommentit
 1. 1

  ccc sanoo

  Hei minua jäi kiinnostamaan, että tiedätkö mitään muita kosmetiikkatuotteita, jotka supistaisivat ihohuokosia?:) Onko luonnonkosmetiikassa sellaisia, tai sitten ihan normi kosmetiikassa jotakin ”todella” tehokasta?

  Yöpuuteri kuulostaa yhä hiukan oudolta ja tuo hinta on ikävä kyllä myös liian suuri =(

  • 1.1

   Sanni sanoo

   tiedätkö mitään muita kosmetiikkatuotteita, jotka supistaisivat ihohuokosia?:)

   Esim. Cliniquella on ihohuokosia supistava seerumi, samoin monet kasvovedet (alkoholipitoiset) lupaavat supistaa huokosia. Estee Lauderin Idealist on myös klassikkotuote ihohuokosiin. Suosittelen tilaamaan yöpuuterin netistä, saat sen sieltä puoleen hintaan Suomen ovh:sta. :) Tulee halvemmaksi kuin mitkään seerumitkaan.

 2. 2

  ellamaija sanoo

  hei pieni kysymys ! mitä tuotetta sinä käytät korostusvärinä :D ?

 3. 3

  Nillu sanoo

  Minä käytän viisi tuotetta aamuisin, eli kasvojenpuhdistusta, kasvovettä, silmänympärysvoidetta, seerumia ja kosteusvoidetta. Iltaisin käytän myös viisi tuotetta (eli samat tuotteet kun aamulla paitsi että jätän seerumin pois, laitan ”kuivattavia” tuotteita näppyjeni päälle ja vaihdan tavallisen kosteusvoiteen yövoiteeseen) ja jos olen käyttänyt meikkiä päivän aikana käytän myös Dermalogican Precleansia tai vastaavaa tuotetta sekä silmänpoistoainetta. Suosin ”kaksifaasisia” silmänpoistoaineita jotka on tarkoitettu vedenkestävälle meikille vaikka käytän sellaisia aika harvoin, mutta haluan ettei kasvoille ja silmiin jää mitään meikkiä. Sen lisäksi kuorin ihoni sekä käytän silmänympärys- ja kasvonaamiota kaksi kertaa viikossa. Tulihan minullekin aikamoinen saldo. :)

 4. 4

  milipili sanoo

  Aamulla putsaan jollain vaahtoavalla, tällä hetkellä Dermosilin E-vaahtoputsari. Suihkuttelen kasvovettä, Frantsilan ruusuvesi on ihanaa! SY-voide joko Laveraa tai Acon roll-onia. Kosteusvoide on Madaran värillistä päivävoidetta.

  Illalla putsaan Laveran 2-1 puhdistusemulsiolla ja Dermosilin vaahdolla. Silmämeikki lähtee NC Eraserillä. Suihkaus kasvovettä ja Herbinan White Tea sy-voide.

 5. 5

  Bemu sanoo

  Koska minulla on ikää enemmän kuin sinulla käytän aamuisin kosteuttavaa silmänympärysvoidetta ja illalla täyteläisempää. Teen kaksoispuhdistuksen koska ihoni ei ”siedä” vettä. Näihin käytän Clarinsin tuotteita. Jep, ja huulien ympärille voidetta kanssa, vaikkakin tuota silmänympärysvoidetta.

  Aamuisin puhdistan ihoni Clarinsin kasvovedellä ja nyt on käytössä Clarinsin päivävoide tai Vichyn BB -voide.

  Kerran kahdessa viikossa kuorin ihoni ja laitan sen jälkeen kosteuttavan naamion (Vichyn). Ja silmämeikinpoistoaine on tietty vakiovaruste, koskaan ei mennä nukkumaan ilman etteikö ihoa ole puhdistettu ;D

  Viimeisin hankintani on Clarinsin kaula- ja dekolteevoide.

  Nii-in, mitä enemmän ikää sitä enemmän purkkeja ;D

  Ajatuksissa on ollut hankkia Vichyn tehotipat (suht uusi tuote markkinoilla), mutta itse ajattelin laittaa niitä illalla… Olisiko parempi laittaa ne aamulla?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Seerumeita/tehotippoja suositellaan yleensä laittamaan illalla (jos haluaa laittaa vain kerran päivässä), koska iho on yöllä vastaanottavaisimmillaan. Erityisen korjaavia tuotteita laittaisin aina yöksi.

 6. 6

  Jaana sanoo

  Hei!

  Käytän itsekin tällä hetkellä tuota yves rocherin itseruskettavaa kasvoille ja aina kun pyyhin kasvovedellä kasvot niin se itseruskettava lähtee siinä mukana pois kasvoilta ja vanu on ihan ruskea. mitä teen väärin? käytän aina alkoholitonta kasvovettä. pitääkö se kasvovesi laittaa kasvoille taputellen, vaikka kasvot puhdistuu minusta paremmin kun pyyhkii. onko minulla vääränlaista kasvovettä?

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Nyt on ikävä kyllä todettava että en osaa yhtään sanoa. :( En ole aiemmin kuullut tuollaisesta ilmiöstä. Itse pyyhin kasvot aina ronskisti kasvovedellä eikä itseruskettavan jälkeen jää mitään ruskeaa vanulappuun.

 7. 7

  Satu sanoo

  Aamulla pesen kasvot Vichyn Normaderm -aineella. Kasvoilleni levitän Aqualan L-kosteusvoiteen ja silmänympärysiholle Cliniquen All about eyes -voiteen. Sitten vain meikit. :) Illalla sama setti, mutta silmämeikin puhdistan Lumenen silmämeikinpoistoaineella.

  Monet ystäväni kauhistelevat, enkö todellakaan hoida ihoani mitenkään muuten. Mitä minun tulisi lisätä rutiineihini? Olen 26-vuotias.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Ei ole tarvetta lisätä mitään, puhdistus on numero 1 ja kosteutus numero 2 (tai 1,5 – miten nyt sitten asian haluaa nähdä… ^_^).

 8. 8

  miu sanoo

  Mun päivittäisiin ihonhoiturutiineihin kuuluu yhteensä 7 eri tuotetta. Aamuisin käytän puhdistusvaahtoa ja voidetta silmänympärysiholle sekä kahta eri kostausvoidetta: toinen t-alueelle ja toinen poskille. Iltaisin käytän meikinpuhdistukseen silmämeikinpoistoainetta ja jos on paljon meikkiä, niin putsaan naamaa vielä kostauspyyhkeillä ja sitten puhdistan vaahdolla. Sitten vielä naamaa koseuttamaan silmänympärysvoide ja kosteusvoide koko nassulle.

  Mulla on muuten tota samaa Yves Rocherin kevyesti ruskettavaa nassuvoidetta! Oon ehtiny käyttää vasta pari kertaa, mutta vaikuttaa lupaavalta :)

 9. 9

  sanoo

  Mulla on nyt testikausi menossa, yritän pärjätä ilman ”mitään”. Pesen kasvot suht miedolla merisuolaa sisältävällä palasaippualla, enkä käytä kosteusvoiteita ollenkaan. Jätin myös ruusuveden pois, koska sekin alkoi ärsyttämään ihoa.

  Ja kas! Iho ei kiillä, se pysyy mattana koko päivän. Se ei kuitenkaan ole kuiva tai hilseile, ja alun näppykatastrofiviikon jälkeen tilanne on rauhoittunut – myös kroonisesta ärsytyksestä kielivän punoituksen osalta.

  Aamulla pesen kasvot pelkällä vedellä, ja illalla saippualla.

  Miksi näin? No, mä en vaan jaksa uskoa, että ihminen ”oikeasti” tarvitsee sitä kaikkea määrää mömmöä iholleen. Talviaikaan saatan toki olla eri mieltä.. mutta nyt näin kesällä, aivan taivaallista!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   mä en vaan jaksa uskoa, että ihminen “oikeasti” tarvitsee sitä kaikkea määrää mömmöä iholleen.

   Olen ihan samaa mieltä. :) Jos en olisi alalla ja saisi loputtomasti purkkeja työetuna (ja ideoita erikoistuotteista kuten yöpuuterista), käyttäisin päivittäin edelleen vain neljää tuotetta kasvojeni hoitoon.

  • 9.2

   Katja sanoo

   Täällä myös yksi testailija.. Vähitellen vain alkoi jäämään tuotteita pois käytöstä ja sitten jäljelle jääneet vaihtuivat ekotuotteiksi. Muutama viikko sitten jäivät nekin pois ja kokeilen elämää kokonaan ilman.

   Minullakin on käytössä merisuola, tosin ihan vain liuotettuna veteen. Sitä sivelen iholle yleensä suihkun jälkeen. Kookosöljyllä lähtee hyvin (silmä)meikit. En tarvitse kosteutusvoiteita enää, vaikka ennen piti aina suihkun jälkeen jotain laittaa ainakin naamaan, kun kiristi niin paljon. Ei kiristä enää. Meikit ovat ainoat tuotteet joita edelleen käytän, niistä en työpäivinä pysty luopumaan. Laadussa toki niissäkin olisi parantamisen varaa.. Mutta tällä mennään niin kauan kun se hyvältä tuntuu. :)

 10. 10

  Dei sanoo

  Minua kiinnostaisi yöpuuteri. En ole aikaisemmin kuullut siitä ja kävin heti katsomassa hinnan ja lukemassa muutaman arvostelut. En edelleenkään silti tajua, miksi niissä pitää olla eri värejä, jos sitä käytetään öisin. Olenko vain tyhmä, kun en tajua:)
  Mikä väri sulla on? Onko mielestäsi 45 euron arvoinen tuote eli ostaisitko, vaikka et olisi saanut ilmaiseksi työn kautta? Miten nopeeasti huomaa tuloksia?

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Yöpuuterissa on eri sävyjä, koska jotkut haluavat käyttää sitä myös meikin tavoin ja mennä nukkumaan ihon sävy tasoitettuna (=lue: amerikkalaiset jotka haluavat näyttää freeseiltä nukkuessaankin… ^_^). Itselläni on sävy Clear eli sävytön.

   En ole saanut puuteria työn kautta ilmaiseksi vaan ihan ostanut sen, eli kyllä pidän sitä ostamisen arvoisena. :) 80 euroa en siitä kyllä maksaisi missään nimessä (en tosin mistään muustakaan tuotteesta).

   Tulokset huomasin itse välittömästi.

   • 10.1.1

    Mirri sanoo

    Pienenä varoituksena, että mikäli iho tukkeutuu helposti, tuo puuteri saattaa osoittautua hasardiostokseksi. Ainesosista löytyy maissitärkkelys heti kakkosena, joka ainakin allekirjoittaneella aiheuttaa ikäviä seurauksia, ja tämän tuotteen arvostelujen perusteella näin on käynyt monelle muullekin.

    Toinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on tilauspaikka. Jos tilailee esim. Kanaalisaarilta, pääsee helposti asioimaan tullin kanssa.

    Nämä ihan vain sivuhuomiona – useimmilla tuote toimii varmasti ihan hienosti :)

 11. 11

  sanoo

  Kiintoisaa! Mulla on käytössä suunnilleen samanmoinen arsenaali miinus seerumi ja vikan kuvan kolme viimeistä. Olen juuri siirtymässä silmänympärysvoiteen käyttäjäksi, jännittävää. Taidan kopsata tämän postausidean sinulta omaan blogiini! :)

 12. 12

  Bemu sanoo

  On kyllä tosi upeaa lukea toisten rutiineja :)) Ihanaa että tällainen blogi on olemassa :D

  Itse vaihdan silmämeikinpoistoaineen tuohon “kaksifaasiseen”; oli hyvät perustelut sen käytölle.

  Tehotippojen hankkimista harkitsen…

  Joskus oli keskusteluja ihon ylihoitamisesta. Ja varmasti minäkin vielä pärjäisin pienemmällä arsenaalilla; nuoremmat nyt ainakin ;) Mutta: rauhallinen iltahetki jolloin istahtaa ja rentoutuu kasvojen puhdistuksen ja voiteiden parissa… aaaah. Minkä mielihyvän siitä saakaan!

 13. 13

  ulla sanoo

  Hei! minua kiinnostaa tuo yöpuuteri! Mistä nettikaupasta sitä saa edullisimmin? Onko sinulla siitä tietoa?
  Kiitos kaiken kattavasta blogista, luen sitä mielenkiinnolla,,
  t.ulla

 14. 14

  Maiju sanoo

  Mun nenän ihohuokoset on aika laajenneet ja meikkivoide menee niihin rumasti pari tuntia levityksen jälkeen. Onko olemassa mitään näkyvästi ihohuokosia pienentävää kasvettä tms?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Sinun tilanteeseesi sopisi parhaiten ihohuokosia tasoittava primeri, esimerkiksi L’orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer. Laita sitä nenun iholle ennen meikkivoidetta.

 15. 15

  Alva sanoo

  Osaisitko sanoa, millaista tuotetta kannattaisi käyttää juuri tuollaiselle ”vaurioituneelle” huultenympärysiholle ja huulille? Suunympärykseni kärsii lähes ympäri vuoden ihottumasta, ja aina kun iho on paremmassa kunnossa, olisi kiva hoivata sitä vähän paremmin kuin muuta ihoa. Olen alkanut huomata, että huulten ympärillä on näkyviä juonteita paljon enemmän kuin muualla kasvoissa, en siis usko sen olevan normaalia ikääntymistä (en kuitenkaan ole kuin vasta 26-vuotias).

  Mun kasvojenhoitorutiiniin kuuluu aamuisin pyyhkäisy kasvovedellä ja sopiva kosteusvoide kasvoille ja silmänympäryksille, helteillä riittää pelkkä seerumi. Illalla poistan puhdistusemulsiolla silmämeikin (jos sitä on), pesen kasvot muuten jollain saippualla (tällä hetkellä nestemäinen musta saippua) ja laitan vähän kosteuttavampaa voidetta kasvoille ja erikseen vielä silmänympärysvoiteen. Kuorinnan teen kerran viikossa tai kahdessa, naamioita käytän silloin tällöin kun muistan. Jokin kosteusnaamio pitäisi kyllä lisätä rutiiniin talvisin, sille olisi tarvetta!

  Perusrutiini on mielestäni kunnossa, mutten vielä tähän päivään mennessä ole löytänyt sitä täydellistä komboa ja täydellisiä tuotteita. Hankala iho on aina hankala iho, niin kesällä kuin talvellakin :/

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Osaisitko sanoa, millaista tuotetta kannattaisi käyttää juuri tuollaiselle “vaurioituneelle” huultenympärysiholle ja huulille?

   A-vitamiinipitoinen voide uudistaa vaurioitunutta ihoa parhaiten. Voisit kokeilla vaikka BellaVitaa.
   http://www.bellavita.fi/bellavita/a_vitamiini.php

   Tai sitten tehokkaampaa retinolia sisältävää voidetta, esimerkiksi Smoky/Clean-blogin Maittiksen suosikkia Afirmia. Lue tämä postaus:
   http://smokyclean.blogspot.fi/2009/12/vitamin.html

   • 15.1.1

    Alva sanoo

    Kiitos Sanni! Noita A-vitamiinivoiteita olenkin aiemmin katsellut sillä silmällä, mutta olen kuvitellut niiden olevan liian voimakkaita. Nyt päätyy siis ostoslistalle :)

 16. 16

  Minä vain-81 sanoo

  Oho, ihmettelin kun käytät itsekin illalla tuota baremineralsin puuteria! :) kysyin sulta joskus vinkkejä ja kerroit siitä ja pitänyt jo hetken aikaa tilata,mutta en oo saanut aikaseksi. Jos nyt jo pian,ku säkin käytät:)

 17. 17

  sanoo

  3-4 tuotetta kuuluu minun iltarutiiniini. Puhdistusvaahto tms, jos on meikkiä tai vaihtoehtoisesti kasvovesi, jos ei ole meikkiä naamalla. Kosteusvoide. Ja tietty silmämeikin poistoaine, jos on silmämeikkiä. Merkit vaihtelee ihan sen mukaan mitä olen saanut lahjaksi tai alesta löytänyt. Aamuisin puhdistan naaman vedellä tai kasvovedellä ja laitan saman kosteusvoiteen meikin alle kuin illallakin. Mutta eipä iho hyvässä kunnossa olekaan, varsinkaan kun muutama kuukausi sitten synnytyksen jälkeen puhkesi akne. Tähän nyt kokeiluna menossa Avitcid (A-vitamiinivoide, reseptilääke).

  Olen nyt myös intoutunut kokeilemaan mikroneulausta (kotona), mikä lienee tämän hetken tehokkain ryppyjen poistaja ilman kirurgin veistä. Kosmetelogit tällä hetkellä kovasti puhuvat sen käyttöä vastaan kotioloissa, mutta terveydenhuollon ammattilaisena pidän sen käyttöä turvallisena. Hintaa yhdelle rollaukselle tulee alle 5e, kun ammattilaisella maksaisi yli 100e/kerta. Tarvittavat seerumit tehostavat hoitoa, mutta eivät nekään ihan hirveitä maksa, jos ammattilaiseen vertaa. Laitan asiasta blogiinikin, kunhan saan tässä pienten lasten keskellä joskus aikaiseksi. Nyt on hyvä aika aktivoida omaa kollageenituotantoa, kun neljänkympin kynnyksellä sitä on vielä heman jäljellä ;)

  Kiitos ihanasta blogista! Tuota yöpuuteria tekisi mieli kokeilla, kunhan saan ihoni kuntoon. Sen verran turhamainen taidan olla, että olisi mukava näyttää hyvältä illalla ihon puhdistuksen jälkeenkin ;)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Sen verran turhamainen taidan olla, että olisi mukava näyttää hyvältä illalla ihon puhdistuksen jälkeenkin ;)

   On tosiaan tilanteita, joissa tuollaiselle tuotteelle on oikeasti tilausta…. ^_^

 18. 18

  sanoo

  Aamulla käytän neljää eri tuotetta.

  Puhdistusgeeliä
  kasvovettä
  silmänympärysvoidetta
  ja perus rasvaa naamalle

  Illalla käytän kolmea eri tuotetta.

  Puhdistusgeeliä
  kasvovettä
  rasvaa.

  Kuorin ihoani 1-2 kertaa viikossa.

 19. 19

  sanoo

  Täytyypäs tekaista joku päivä itsekin ihan postaus aiheesta. En oo tullu koskaan ees ajatelleeksi että kuinkahan montaa tuotetta sitä päivän mittaan tuleekaan käytettyä, varsinkin jos vielä kosmetiikan laskisi mukaan.

 20. 20

  M sanoo

  Moikka!

  Tämä ei liity millään lailla postauksen, mutta olen yrittänyt selvittää Depend-kynsilakkojen inciä siinä onnistumatta. Olisiko sinulla tietoa, mitä lakat ovat syöneet? Yritän vältellä pahimpia myrkkylakkoja ja minua ärsyttää, kun pulloissa ei ole aineosaluetteloa näkyvillä.

 21. 21

  sanoo

  Tällä tytöllä kuluu päivittäiseen puhdistukseen neljä eri tuotetta, tai periaatteessa viittä. Aamulla käytän puhdistusmaitoa, kasvovettä, kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta. Illalla sama meno, mutta vaihdan puhdistusmaidon vaahtoputsariin. Kosteuvoiteeni on sorttia ”aamu, sekä iltavoide”. Tehokosteutukseen tykkään käyttää erilaisia öljyjä, joita sekoitan joskus kosteusvoiteeseen. Silmämeikinpuhdistusainetta käytän vain raskaamman silmämeikin kanssa, koska koen, että vesiliukoinen meikki irtoaa helposti ihan putsarin voimin, tosin liikaa ei saa hangata. Olen ehkä laiskimus, mutta useimmat silmämeikin pudistusaineet ärsyttävät silmiäni, samoiten puhdistumaidot (siksi käytänkin sitä aamuisin, meikittömälle naamalle).
  Minä olen oikea kasvonaamioiden tehokuluttaja, yleensä käytän 1-2 kertaa viikossa, talvella meni parhaimmillaan jopa 4 kertaa. Lähinnä käytän kosteuttavia ja heleyttäviä naamioita, mutta jos naama kovin kukkii, silloin syväpuhdistavia. Naaman kuorin 1-2 kertaa kahdessa viikossa.

 22. 22

  Ansku sanoo

  Mistä Santctumin puhdistusvaahtoa saa? Entä voisitko suositella jotain muuta hyvää puhdistusvaahtoa, jota saa normihintaan Suomesta? Kicksin Oliv-merkkinen putsari oli pitkään mun lemppari, mutta harmikseni sen valmistus on lopetettu!

  • 22.1

   Sanni sanoo

   http://sanctum.fi/

   Oliv oli munkin suursuosikki, aivan käsittämätöntä että lopettivat sen. Madaran vaahto on myös hyvää, mutta sekä Madara että Sanctum on ihan erilaisia koostumukseltaan kuin Oliv. Oliv on pehmeää, kuin moussea, Madara ja Sanctum taas kuin ”tiskivaahtoa”. :) Mutta hyvin puhdistavat ja jättävät iholle miellyttävän tunteen.

 23. 23

  Ninnu sanoo

  Mulla on käytössä neljä tuotetta päivittäin. Iherbin Alba Botanican kasvojen putsati + kasvovesi ja olen tykännyt trooppisesta makeasta tuoksusta eikä pesutehokaan hullumpi ole. Joskus pesen african black soapilla loput jos meikkiä on ollut paljon. Illalla laitan joko Jasonin E-vitamiini öljyä/kookosöljyä ja aamulla taas jotain voidetta. Tällä hetkellä käytän lahjuksina saamaa Clarinsin beauty flash balmia..johon en ole yhtään tyytyväinen :) eli minun mielestä se ei vaikuta millään lailla ns. tuhkimo-tippa aineelta.. Pitäisi löytää joku hyvä ja kevyt + luonnollinen voide kesäkäyttöön !

 24. 24

  Bemu sanoo

  Löysin Sokoksesta tällaisen huultenympärysvoiteen:
  Nuxe Nuxuriance Eyes and Lips -silmän- ja HUULTENYMPÄRYSVOIDE. Hinta oli ainakin itseä kauhistuttava 43,90 €.

  L’Oréal Paris Dermo Expertise Age Re-Perfect Pro-Calcium eyes&lips Tehohoito
  Tuo sen sijaan lähti mukaan, kokeilen millaista on.

  Nyt on etsinnässä Ella Bachen silmänympärysnaamio. Kun luin näitä kirjoituksia, muistin tuon tuotteen- On ollut aikaisemmin käytössä ja pidin tuotteesta. Onko muilla kokemuksia silmänympärysnaamioista? Sanni???

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Enpäs ole koskaan tainnut sy-naamiota kokeilla. Ehkä sekin aika vielä tulee jolloin tekee mieli… ;)

   • 24.1.1

    Bemu sanoo

    Sinulla joskus kaukana tulevaisuudessa…. ;D Sitä paitsi kun olet nuoresta asti hoitanut hyvin itseäsi niin se on sijoitus kun vanhenee :)

 25. 25

  Kirppu sanoo

  Kiitos piristävästä blogista! On kiva lueskella tuotetestailuja tuotteista, mihin itse on internettiä selaillessa törmännyt! :)

  Minä olen joutunut kutistamaan ihonhoitorutiinini minimiin, koska ihoni on herkistynyt viimeaikoina todella paljon entiseen verrattuna. Välillä meni jopa ylihoitamisen puolelle, niin nyt on pitänyt opetella uusia rutiineja. Jännä juttu, että ei enää samat mömmöt käy nassuun kuin joskus teininä. ;)

  Aamulla kasvojen puhdistukseen Lavera Neutral puhdistusvaahto, pyyhkäisy Biodrogan kasvovedellä ja lopuksi Avonin suojakertoimellinen, herkälle iholle tarkoitettu päivävoide. Illalla puhdistus samaisella puhdistusvaahtolla, kasvovesi ja yöksi vielä toistaiseksi käytössä Oriflamen granaattiomena yövoide.

  Olen tykännyt kyseisistä tuotteista todella paljon, mutta nyt kun voiteet ovat loppumaisillaan, niin pitäisi löytää uusia kokeiluun. Mahtaisiko sinulla olla ideoita seuraavaksi vaihtoehdoksi herkälle iholle sopivasta suojakertoimellisesta päivävoiteesta? Myös yövoide olisi hakusessa, pitäisi olla antioksidanttinen, kosteuttava ja hoitava, ja tietysti herkälle iholle sopiva.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Aamulla kasvojen puhdistukseen Lavera Neutral puhdistusvaahto

   Hei, mäkin sain tuon just testiin, vaikuttaa oikein kivalta! :)

   Mahtaisiko sinulla olla ideoita seuraavaksi vaihtoehdoksi herkälle iholle sopivasta suojakertoimellisesta päivävoiteesta?

   Clinique…? Superdefence-voiteessa on SK 25 ja se on hajusteeton. Yövoiteeksi sopisi täydellisesti kuvaustasi vastaava Cliniquen Super Rescue Antioxidant Night Moisturiser. :) Toinen hyvä antioksidanttipitoinen yövoide voisi olla Biothermin SkinErgetic Night.

 26. 26

  Heini sanoo

  Tulipa tässä mieleeni, että silmänympärysvoide on oikein hyvä tuote myös ohuelle ja rypistyvälle huultenympärysiholle. Silmänympärysvoidehan on juuri sellaiselle iholle tarkoitettu.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Sy-voidetta on tullut tosiaan silloin tällöin myös käytettyä ”hy”-iholla. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.