Käsilaukussa juuri nyt

Näitä ”mitä mulla on laukussa” -postauksia on mun mielestä aina hauska lukea toisten blogeista joten niitä on tullut tehtyä pari omaankin blogiin. Viimeisin on vuodelta 2013.

Vasterhamn_elokuu16

Istuskellessani viikonloppuna lempihuudeillani Västerhamnissa lueskelemassa, sain spontaanin idean kumota käsilaukkuni sisällön penkille ja kuvata se.

Käytän yleensä isompaa olkalaukkua, enemmänkin kassi-mallista, ja siellä kulkee vaikka sun mitä epäolennaista jota ei vain jostain syystä tule koskaan poistettua. Isossa laukussa minulla on esimerkiksi aina ihan liikaa huulikiiltoja. Edellisen laukkupostauksen sisältö näyttää epäilyttävän siistiltä, onko mulla muka joskus ollut noin ”järkevä” tavarakattaus laukussa… Nykyisessä isommassa laukussani on kaikkea todella turhaa sälää viemässä tilaa ja tuomassa painoa, tyyliin kaksi tai kolme eri kauppakassia, 10 kynää, useita aloitettuja nenäliinapakkauksia, tuote-esitteitä ”jotka ihan varmasti luen joku päivä vaikka bussissa” sekä kynsilakkoja. Kuinka usein tulee lakattua kynsiä kaupungilla..?

Vasterhamn_elokuu16_2

Tänä kesänä iso laukku on saanut jäädä makuuhuoneen nurkkaan ja olen käyttänyt pelkästään pienempää olkalaukkuani. Sen sisältö on tiivistetty versio isosiskostaan sisältäen vain tärkeimmät ja ehdottomasti tarpeelliset kamat, ja nyt kolmatta kuukautta sillä selvinneenä ihmettelen, miten olen koskaan jaksanut raahata isompaa kassia. (Nojoo, esim. lauantaisen Västerhamn-reissun kirja ja vesipullo olisivat tietty mahtuneet siihen… Nyt ne pakattiin kangaskassiin.)

Jalostettu versio käsilaukun antimista näyttää tältä:

Kasilaukussa_elokuu2016_IMG_4671

Epämääräinen minigrip-pussi sisältää purkkaa, särkylääkkeitä ja näemmä tällä hetkellä Quest-patukan jämän. Hyvin usein mukana on myös pähkinä-minigrip, nyt mulla on pähkinät lopussa.

Kasilaukku_sisalto_IMG_4671

Nämä ovat kaikki aika lailla sellaisia joita käytän ja tarvitsen päivittäin. No, en ehkä muovilusikkaa ihan joka päivä, mutta se on ehdoton käsilaukkuasukki koska evästelen niin usein rahkalla ja raejuustolla eikä kaikkien mukana tule erikseen lusikkaa.

Puuterista – sitä en itse asiassa käytä enää juuri koskaan, ja pakkauksessa tärkeämpää onkin oikeastaan peili. Tuo Clarinsin meikkipuuteri on kulkenut mulla laukussa varmaan viimeiset viisi vuotta eikä se lopu varmasti koskaan. Saatan sitä silloin tällöin sipaista nenuun jos huomaan että naama kiiltää valtavasti, mutta vaihdettuani mineraalimeikkipohjaan tarve mukana kulkevalle korjailupuuterille väheni lähes olemattomiin. Samoin kuin ihon kiiltely. Ennen mineraalejahan käytin nimenomaan meikkipuuteria, mutta se ei todellakaan koskaan kestänyt hyvänä koko päivää ja vaati aina korjailua.

Tuli tuosta pankkikortista muuten mieleen (ja nyt tarjoan ihan ilmaisen mainoksen pankille :D) – kuka muistaa mun parin syksyn takaiset pankkisekoilut Kreikassa? Silloin oli kyllä huumori kaukana. Tuon selkkauksen seurauksena vaihdoin pankkia (vaikka Ahvenanmaata rakastankin niin adjö, Ålandsbanken, niin huonosti hoiditte tuon jutun) ja Suuren Pankkivertailun seurauksena päädyin Osuuspankkiin. Enkä voisi olla tyytyväisempi. Voitte kuvitella listafriikin Excel-taulukot eri pankkien palveluista ja hinnastoista… ^_^

Kasilaukussa_IMG_4672_2

Onko teidän käsilaukkunne sisältö mallia ”Puoli elämää kulkee mukana” vai kevyempi, ”Vain-se-mitä-tarvitsen”-tyylinen?

Mitä kaikkea teidän laukuista löytyy?

Maarianhamina_aamubloggaus_tiistai090816

P.S. Ettepä arvaa missä istun bloggaamassa… Nökötän aamukahvitermareineni Maarianhaminan kirjaston edessä penkillä. :)

Mun mobiililaajakaista ei taaskaan toimi täällä Ahvenanmaalla (tai toimii sellaisella huimaavalla 30% nopeudella) enkä juuri pysty käyttämään nettiä kotona. Kirjasto aukeaa vasta kymmeneltä mutta kirjaston wi-fi freespot toimii aukioloaikojen ulkopuolellakin joten pyöräilin tähän kahveineni bloggaamaan ennen töihin lähtöä ^_^ (Ja kuten kuvasta näkyy, aamu on kylmä ;))

Kommentit
 1. 1

  Nnn sanoo

  Ihanan siisti laukunsisältö. Itse olen reppuihmisiä ja sen sisuksiin kertyy ihan kaikkea. Olen alkanut haaveilla bag in bag tyyppisestä pussukasta repun sisällä, jotta kaikki tärkeä olisi samassa nipussa.

  Ja pakko hehkuttaa osuuspankkia! Olen ollut heidän asiakas jo kauan ja on kyllä ollut paras pankki. Nettiasiakaspalvelu toimii nopeasti ja moitteettomasti ja pivo ja sen taloudenseurantaominaisuudet ovat mahtavia! Lisäksi olen myös pohjolan asiakas ja yhdistänyt myös plussani sinne, jolloin saan paljon aleja. Vakuutus on myös toiminut hyvin ja kun koneeni meni rikki, sain ilman mitään vääntämistä todella kohtuullisen summan siitä.

  Siinä sellainen ilmainen mainos :D

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mä olen itse asiassa myös reppuihmisiä etenkin reissussa, yleensä kun mukana kulkee päiväretkilläkin aina eväitä, iso kamera sun muuta niin reppu on kaikkein kätevin. Repussa on vain se huono puoli että sieltä ei saa yhtä nopsaan kaivettua huulirasvaa, pankkikorttia tai arskalaseja kun niitä tarvitsee. Olen näemmä aika kärsimätön luonne kun se repun selästä kieräytyskin tuntuu vaivalloiselta kun tarvitsisi vaikka sen pankkikortin… ^_^

 2. 2

  Arlene sanoo

  Vaihtelen laukkujani aika paljon riippuen siitä mihin olen menossa. Mahdollisimman pienellä tavaramäärällä mennään. Laukuista löytyy aina lompakko,kännykkä ja avaimet. Jos olen pidemmälle matkalle menossa mukaan tulee kirja, mp3-soitin ja vesipullo. Laukkujen pohjalta löytyy vanhoja kuitteja ja muuta roskaa :D

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Laukkujen pohjalta löytyy vanhoja kuitteja ja muuta roskaa :D

   Joo, vanhat kuitit on kyllä ihan klassinen laukuntäyte… ^_^

 3. 3

  Mari sanoo

  Pienimmistäkin laukuista löytyy aina vähintään lompakko, avaimet, kampa, peili, huulirasva. :D Useimmiten myös purkkaa, puuteri, nenäliinoja, siteitä ja särkylääke.

  Keskikokoiseen laukkuun voi noiden lisäksi tunkea mukaan pienen muistivihkon, kyniä, papereita, pastillirasian, kameran, pienen hajuveden, hiussuihkeen, harjan, koruja, huulikiillon.. Ynnä muuta tarvittavaa aina tilanteesta riippuen :D

  Isosta käsi-/olkalaukusta löytyy sitten samat myös jotka kipataan pienestä laukusta tai kerätään pöydiltä matkaan ja lisäksi mitä tahansa mitä voi tarvita, riippuen minne menee ja kuinka kauan on. Mahtuu jopa yö- tai viikonloppureissunkin tavarat, jos ei kovin paljoa vaatteita tai yhtiäkään vaihtokenkiä tarvi mukaan.

  Usein siirtelen tavaraa laukusta toiseen ja välillä joku tuppaa unohtumaan matkasta. Useimmiten tyylillä, ”silmään meni ötökkä/roska ja peili on kotona”. Onhan niitä minipeilejä kaksikin, mutta jostain syystä ei aina laukusta löydy.. :D

  Aina ei tosin laukkua tarvi/haluaisi ottaa ja ”voi” kulkea avaimet, lompakko (ja/tai puhelin, kamera) kädessä/pyöränkorissa :D Mikä on tosin suunnattoman ärsyttävää. Mistään vaatteesta kun ei meinaa löytyä vetoketjullisia taskuja, ennen talvitakin ilmestymistä kuvioihin. ja niin yhdessä syystakissa on minitasku mihin mahtuu avaimet, whee-ee :D

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Useimmiten tyylillä, ”silmään meni ötökkä/roska ja peili on kotona”.

   Mulle on muuten käynyt näin kerran Ateenan kadulla..! ^_^ Roska oli sen verran suuri että en pystynyt mitenkään pitämään silmää auki ennenkuin sain kompuroitua johonkin myymälään ja siellä peilin ääreen ja kaivettua nenäliinalla scheissen ulos. Mukana kulkeva taskupeili on todellakin ihan must..!! Mulla on peili mukana vaelluksillakin just tuosta ”roska silmässä” -syystä, mun silmät tuntuu olevan oikeat roskamagneetit :p

 4. 4

  Anna-Maija sanoo

  Haha, repesin tuolle viimeiselle kappaleelle! :D

  Mun laukusta ei yleensä löydy mitään ylimääräistä, tyhjennän sen aina kaikesta tarpeettomasta ja kannan vain välttämättömät (puhelin, lompakko, avain, kampa, nenäliinapaketti, huulivoide).

 5. 5

  sanoo

  Olen taas pitkäksi aikaa jumiutunut samaan laukkuun mikä tarkoittaa toki myös sitä, että sinne on kertynyt vaikka ja mitä! Pitäisi ehkä tehdä inventaario ja heittää turhat menemään – tiedä miten kevyeksi kantamus muuttuisi :D

 6. 6

  Jonttu sanoo

  Ihana postaus – Jonttu tykkää tosi paljon. :)

  Minusta sinulla on kuitenkin paljon tavaraa kassissa. :) Itselläni on olkalaukussa tällä hetkellä vain rahapussi, aurinkolasit kotelossaan, huulirasva, avainnippu ja puhelin. Siinä kaikki. :)

  Laukussani ei ole KOSKAAN majaillut esim. kynsilakkoja. :)

  • 6.1

   Jonttu sanoo

   Ja ah niin ihanan värinen fleecetakki (olen myös tuon sävyn ystävä). :)

   Kiinnitin huomiota tuohon, että sinulla on laukussasi vain yksi avain, itselläni kun niitä on usein kolme, kun pyörä tarvitsee myös oman avaimensa (eli kotiavain + pyörälle yksi tai kaksi avainta riippuen siitä, missä säilytän pyörää, eli tarvitseeko vahvempaa lukitusta). Vain juoksulenkille lähden pelkän kotiavaimen kanssa.

   • 6.1.1

    Sanni sanoo

    Mun pyörässä on numerokoodillinen lukko niin ei tarvitse avainta :)

    • 6.1.1.1

     Jonttu sanoo

     Ahaa, onpa kätevää. Mutta miten koodin pyörittely toimii pakkasilla??

    • 6.1.1.2

     Jonttu sanoo

     Ja OP on muuten älyttömän hyvä. t. Vakiasiakas since forever. :)

     Vielä yksi puhtaasti teoreettinen kysymys tähän: missä seuraavista söisit, jos sinun olisi pakko, Rosso, Amarillo vai Fransmanni?

 7. 7

  Neea sanoo

  Laukku on mallia perunasäkki ja sieltä löytyy kaikkea mahdollista… Muun muassa Essencen kiillonpoistolappuja, huulipunia ja rasva, käsidesi, vartalosuihke minikoossa, nenäliinoja, särky- ja närästyslääkkeitä, hiuslenkkejä ja pinnejä, matkaharja, aurinkolasit, kynä, pieneen tilaan menevä kestokassi heräteostoksille ja lisäksi löytyy joskus ties mitä roskaa ja tilpehööriä :D Kompaktiin taskulliseen laukkuun mahtuu yllättävän paljon ja kaikki on löydettävissä.

 8. 8

  Marmar sanoo

  Ihana Maarianhamina! Mun pikkuruisessa olkalaukussa kuljetan lompakkoa, kännykkää ja avaimia – juuri muuta ei sinne mahdukaan. Joskus sujautan mukaan käsipeilin, hiuspinnejä tai huulirasvan. Jos on tarvetta muille kantamuksille, otan mukaan kangaskassin.

 9. 9

  sanoo

  Heh, hauskaa että sulla just nyt tuli tällainen postaus. En ole viime aikoina jaksanut lukea juuri ollenkaan blogeja, lähinnä Karkkipäivää, mutta pari päivää sitten innostuin googlettelemaan juuri näitä laukun sisältö -postauksia. :D Jossain määrin kiinnostaa ihan sekin, mitä ihmiset kantavat laukuissaa, mutta erityisesti se, miten he järjestelevät tavaransa ja kuinka isolla varustuksella ovat liikenteessä.

  Nyt sitten seuraa romaani, joka varmaan pitäisi oikeasti kirjoittaa oman blogin puolelle ihan postaukseksi, mutta kirjoitan sen kuitenkin tänne. Sori. :P

  Itselläni on juuri nyt meneillään joku täydellisen laukkujärjestelmän hiomisen huippukausi. (Alkaa tuntua, ettei mulla ole oikeaa elämää. :D) Tämä on siis jo vuosien hitaan kehittämisen tulos. Nyt alan ehkä olla lähellä sitä täydellistä systeemiä, mutta en ole vielä aivan varma. Aika näyttää.

  Olen aina ollut enemmän tai vähemmän laukkuihminen, mutta en ehkä sillä samalla tavalla, millä useimmat laukkuihmisinä itseään pitävät (naiset?) ovat. Laukut on minusta kiinnostavia ja jänniä ja olen vuosien saatossa yrittänyt löytää sitä täydellistä laukkua. Kunnes siis hoksasin, että ihan sellaista ei ole, koska laukku ei voi olla yhtä aikaa sekä iso että pieni, niin että tajusin lopulta tarvitsevani nimenomaan täydellisen systeemin.

  Mulla ei ole paljon laukkuja, enkä oikein mitään kokoelmaa ole koskaan kaivannutkaan. Olen luonteeltani helppoutta arvostava, ja monta laukkua ei tunnu helpolta. Siksi ennen vanhaan harrastin käytännössä yhden laukun systeemiä, ja pitkään käytössä oli Marimekon klassikkolaukku, jossa tosin harmitti hitusen liian pieni tila. A4-kansiot ei ihan mahtuneet sisään, ja kirjoja kirjastosta hamstraavana tila loppui muutenkin kesken. Mitään ihan pientä laukkua en sitten omistanutkaan, koska silloin muinoin en ollut huomannut sellaiselle olevan tarvetta.

  Sittemmin tilanne muuttui ja aloin kaivata myös sellaista laukkua, johon mahtuu ihan vain ne perusjutut. Tulin hankkineeksi siihen käyttöön ihan täydelliseen, söpön pikkulaukun, ja kehitin aika hyvän kahden laukun systeemin, jonka avulla elintärkeät tavarat kuten kotiavain eivät jääneet koskaan matkasta. Homma meni niin, että pikkulaukussa, joka lähti ovesta ulos astuessa AINA mukaan, oli lompakko ja avaimet, joita en ottanut sieltä koskaan pois. Puhelin sitten sujautettiin vain lähtiessä mukaan, ei muuta. (Oli siellä jotain pientä sälää myös, kuten peili ja huulirasva tms.) Sitten jos tarvitsin mukaan enemmänkin kamaa, matkaan lähti myös isompi laukku, jonka tavarat vaihtelivat enemmän tarpeiden mukaan.

  Tuo olisi oikeastaan ollut aika lailla täydellinen systeemi, ja minulla on välillä tosi haikea olo, kun olen luopunut siitä. (Sen pikkulaukunkin annoin nyt vähän aikaa sitten äidille, joka sai kahden laukun systeemini perintönä. Tosin hällä on varmaan jonkinlainen oma variaationsa siitä.) Siinä oli vain yksi oleellinen vika. Niin kiva kuin onkin lähteä kotoa vain minilaukun kanssa liikenteeseen, useimmiten kaipasin mukaan yhtä tavaraa, joka ei pikkulaukkuun mitenkään mahtunut. Kindleä.

  Luen paljon, ja Kindle on minulle tosi kätevä laite. Se ei vie sinänsä paljoa tilaa, mutta ihan minilaukkuun se ei vaan mahdu. Niinpä sitten kun tajusin tämän olevan oikeasti ongelma (isolla O:lla) oli pakko aloittaa systeemin kehittäminen alusta. Hommasin sellaisen vähän isompikokoisen laukun, johon mahtui muiden peruskamojen lisäksi Kindlekin, mutta se laukku ei vaan ollut yhtä hyvä kuin edellinen. Se pienempi oli vain niin järkevästi lokeroitu ja sitä oli mielyttävämpi kantaa. Käytin kuitenkin tuota medium-kokoista laukkua puolisentoista vuotta ennen kuin luovutin ja aloin taas etsiä uutta.

  Nyt sitten löysin alkuvuodesta kivan laukkumallin, joka on sen ensimmäisen pikkulaukun ja sen seuraavan m-koon laukun välimalli. Kindle mahtuu juuri ja juuri ja muut perustavarat mukavasti. Tilaa jopa jäi vielä sen verran, että vähän ylimääräistäkin alkoi kertyä mukaan. Aurinkolasien mahtuminen mukaan oli selvä plussa. Mutta miinusta tuli siitä, että tavarat ovat hujan hajan ja esim. bussikorttia on joutunut välillä ikävästi etsimään juuri bussiin astumisen h-hetkellä. Toinen miinus sitten siitä, että avainten pyöriminen aurinkolasien ja Kindlen keskellä vähän ahdisti.

  Prosessin seuraava askel olikin sitten alkaa googletella sisälaukkuja. :D Tänä kesänä hommasin laukkuun juuri ja juuri mahtuvan Insjön Inari -sisälaukun, joka on ollut tavaroiden järjestelyn ja suojaamisen kannalta aivan ehdoton. Se on myös helpottanut kahden laukun systeemiäni sikäli, että isomman laukun lähtiessä matkaan minun ei itse asiassa ole enää pakko ottaa myös pikkulaukkua, kun voin vain siirtää sisälaukun mukaan isompaan laukkuun. Kätsää. (Joskin vähän haikeaa. Jostain syystä systeemistä toiseen siirtyminen on minulle aina vähän kova paikka.)

  Tämäkään järjestelmä ei ole ollut kuitenkaan vielä täydellinen. Kyllähän tuo Insjön sisälaukku itsessään vie jo jonkun verran tilaa ja tuo painoa, niin että pikkulaukku ei suoranaisesti ole enää mikään pikkulaukku, vaan senkin kanssa liikkeelle lähtiessä tuntuu, että raahaan jo aikamoista tavaramäärää mukanani. Ja joskus haluaisin lähteä kotoa ihan vaan puhelimen, avaimen ja rahojen kanssa. Ja on myös kivaa, jos laukussa on varulta tilaa pienille ostoksille ja suunnitelmien muutoksille, (jos vaikka tarvii varulta lapaset tai jotain).

  Niinpä asioita tutkittuani päädyin hommaamaa vielä yhden laukku- ja sisälaukkukäyttöön tarkoitetun tavaran, Marimekon Taskun. Oli tosin pakko etsiä se käsiini käytettynä, kun niitä ei näytä juuri myynnissä enää olevan. Mutta Tasku on nyt löytynyt, käytössä ja saavuttanut paikkansa sen minimaalisimman tavaramäärän kantajana. Jos haluan vaikka vain käväistä kaupassa, otan mukaan vain sen. Kaupungille, jos en tarvitse ihmeempiä, saatan heittää sen pikkulaukun sisään, jolloin kädet vapautuvat, (Marimekon Taskussa on vain rannelenkki). Jos taas tarvitsen myös niitä aurinkolaseja ja Kindleä ja ehkä muutakin sälää kuten huulirasvaa, peiliä ja kynää, laitan pikkulaukkuun Insjön sekä Marimekon Taskun, (Tasku Insjön sisälle). Sitten taas ison laukun tarpeessa heitän sisälaukut ison laukun sisälle (tai ainakin sen Taskun), ja jätän pikkulaukun tyhjänä naulaan roikkumaan. Koskaan ei joka tapauksessa tarvitse muistaa alkaa kaivamaan avaimia ja rahoja erikseen, täytyy vain päättää, olenko lähdössä ulos minimaalisen tavaramäärän, peruskamojen vai isomman määrän kanssa.

  Näin kun tämän kirjoittaa ylös ja kaiken kansan näkyville, niin kuulostaa kyllä todella idiootilta. :D Ainakin siis se, että joku jaksaa oikeasti käyttää aikaansa ja energiaansa tämmöisen asian pohtimiseen ja systeemin viilaamiseen. (Saati jaksaa kertoa siitä.) Mutta ehkä tämä menisi sitten siihen elämä on peliä -kategoriaan? Silloin kun kirjoittelit omista listoistasi ja ruokahävikkien minimoinneista, minusta tuntui, että se oli jotenkin vähän niin kuin minua, mutta sitten kuitenkaan mikään ei oikein natsannut omalle kohdalle eikä tullut lopulta edes mieleen mitään, missä mulla olisi samoja piirteitä. Mutta ehkä tämä laukkusysteemin hiominen on vähän sitä samaa…

  • 9.1

   Nunu sanoo

   Mahtavaa! Tätä oli ilo lukea, kuin jännitysnäytelmä. Ei muuta kuin siirryt suurlukijasta kirjan tekoon!

  • 9.2

   Sanni sanoo

   Tämä oli hauska juttu Belle, kiitos kun jaoit sen :) Ja teen poikkeuksen ja yritän jaksaa naputella vastauksen puhelimella kun läppärissä ei tuo netti tällä hetkellä oikein toimi (inhoan puhelimella kirjoittamista, näin pienet ruudut ei ole mua varten :D). Mutta siis joo, tätä oli hauska lukea ja pystyn jopa samaistumaan fiiliksiin sen täydellisen systeemin hiomisesta ja löytymisestä – mutta tiedätkö mitä, mä putosin ihan kärryiltä noiden systeemien ja laukkujen määrän kanssa :D Luin tekstin monta kertaa ja saattaa olla että mulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisen kanssa (olen tunnetusti ennenkin lukenut lukijoiden kommenttien sisältöä väärin :)), mutta mä putosin kärryiltä siinä vaiheessa kun kerroit haikeana luopuneesi kahden laukun systeemistä ja annoit pikkulaukunkin äidillesi. Kysymys: eikö Kindle olisi mahtunut siihen ensimmäisen kahden laukun systeemin isoon laukkuun? :D Mä en tajunnut kun kirjoitit että Kindle ei mahtunut siihen pikkulaukkuun ja se oli systeemin ainoa oleellinen vika, mutta olihan sulla se isompi kassi isommalle kamalle. Sitten Insjö-sisälaukun hankinnan yhteydessä puhutaan taas kahden laukun systeemistä, vaikka siitä oli ylempänä luovuttu. :) Varmaan naurat nyt mun logiikan epäloogisuudelle mutta mä en tosiaan lopulta tajunnut missä vaiheessa ja miksi kahden laukun systeemistä luovuttiin – vai luovuttiinko ^_^ Ja ennen kaikkea miksi Kindlen olisi pitänyt mahtua minilaukkuun kun oli myös se isompi laukku :D

   • 9.2.1

    sanoo

    Haha, niin vaikea kirjoittaa selkeästi tästä, kun prosesissa on ollut niin monta vaihetta, joille ei ole omia nimiään. Olisi ehkä pitänyt jotenkin selkeämmin laittaa, että kahden laukun systeemi #1 ja sitten myöhemmin tuli kahden laukun systeemi #2. Siis periaatteessa sama systeemi laukkumäärällisesti, mutta sen pikkulaukun koko vaihtui myöhemmin isompaan, (mikä osoittautui taas kätevyyden kannalta liian isoksi). Näin pitkän sepustuksen oikolukuun pitäisi käyttää aikaa, mutta ei sitä kommenttikenttään kirjoitellessa jaksanut…

    Mitä tulee tuohon Kindleen, niin ilmeisesti asia ei olekaan niin itsestäänselvä kuin miltä minusta tuntuu. :D Kindlehän siis on perustavara, joka pitäisi olla mahdollista mahduttaa mukaan ihan aina, koska aina voi tulla tilanne, jolloin olisi kiva hetki lueskella. Isompaan laukkuun se tietenkin mahtuu, mutta sittenhän minun pitäisi ottaa se isompi laukku mukaan joka ikinen kerta ja miksi sitten enää olla koko pikkulaukkua? Ja eniten häiritsi se, että ottaa pikkulaukun lisäksi mukaan ison laukun, johon laittaa vain ja ainoastaan n. 100 g painavan hyvin vähän tilaa vievän laitteen. (Kindlehän on kuitenkin paljon pienempi kuin mitkään minun näkemäni tabletit esimerkiksi.) Useimmiten sen ensimmäisen kahden laukun systeemin aikana ei huvittanut sitten pelkän Kindlen takia raahata isoa laukkua mukana ja oli pakko jättää Kindle kotiin ja se harmitti.

    • 9.2.1.1

     Sanni sanoo

     kahden laukun systeemi #1 ja sitten myöhemmin tuli kahden laukun systeemi #2. Siis periaatteessa sama systeemi laukkumäärällisesti, mutta sen pikkulaukun koko vaihtui myöhemmin isompaan

     Aa, no nyt selkisi :)

     Mitä tulee tuohon Kindleen, niin ilmeisesti asia ei olekaan niin itsestäänselvä kuin miltä minusta tuntuu. :D

     Joo ei ainakaan mulle joka en tiedä Kindlestä muuta kuin nimen ja toimintaidean :D ^_^ En tiennyt yhtään minkä kokoinen se on.

     Isompaan laukkuun se tietenkin mahtuu, mutta sittenhän minun pitäisi ottaa se isompi laukku mukaan joka ikinen kerta ja miksi sitten enää olla koko pikkulaukkua? Ja eniten häiritsi se, että ottaa pikkulaukun lisäksi mukaan ison laukun, johon laittaa vain ja ainoastaan n. 100 g painavan hyvin vähän tilaa vievän laitteen.

     Jees, tällä perusteella selvää kuin bläkki :)

  • 9.3

   Kuorotipu sanoo

   Ihan huikeeta omistautumista asialle! Eikä mitenkään päin idioottimaista todellakaan.

   Mä en juurikaan vaihtele laukkua, koska ärsyttää tavaroiden siirtely, mutta vielä enemmän se että joku asia jää toiseen laukkuun. Käytän arjessa talviaikaan isompaa käsilaukkua, missä on mukana puoli elämää ja kesäkaudeksi vaihdan pieneen olkalaukkuun mihin kerään mukaan tarpeelliset. Laukku ei todellakaan vaihdu fiiliksen mukaan aamulla :D mutta toisaalta, mä en ole unohtanut esim avaimia kotiin 15 vuoteen.

   • 9.3.1

    sanoo

    Minäkin olen viimeksi unohtanut avaimet kotiin aikana jona en ollut vielä aloittanut tätä täydellisen systeemin kehittelyä. :D Oven ulkopuolelle jääminen oli kyllä sen verran ikävä kokemus, että olen halunnut minimoida avainten unohtamisen mahdollisuuden niin pieneksi kuin mahdollista.

  • 9.4

   Sanni sanoo

   …aijoo ja tähän piti vielä lisätä että muakin alkoi kiinnostaa tuo Insjön Inari :)

   • 9.4.1

    sanoo

    Se Insjön Inari on osoittautunut minusta tosi käteväksi, mutta ihan pienimpään mahdolliseen laukkuun se ei tietenkään mahdu. Koville laukun vaihtajille tuo on hyvä juuri siksi, että yhdellä siirrolla vaihtaa kaikki oleelliset tavarat laukusta toiseen. Mulle taas parasta on ollut se, että mitään tavaraa ei ole tarvinnut alkaa etsimään ja kaivamaan, kun tietää tasan missä mikäkin on. Ja ne tosiaan pysyvät hyvin suojassa omissa lokeroissaan, ei tarvitse enää pelätä avainten naarmuttavan aurinkolaseja, (en halua raahata koteloa mukana) ja Kindlekin on paremmin suojassa.

    Hetki sitten mietin, että nyt melkein uskaltaisi ostaa uusia systeemin ulkopuolisia laukkuja, jos siltä tuntuisi, kun tuon sisälaukun voi niin näppärästi vaihtaa laukusta toiseen. Mutta jotenkin tuntuu, että en siltikään halua omistaa miljoonaa laukkua, koska kyllähän se tilanne sittenkin muuttuisi siihen, että pitäisi aina lähtiessä tehdä valinta (tai käyttää kuitenkin aina niitä yksiä ja samoja). Ja toisaalta luonnonvarojen kulutuksen kannalta aina parempi, jos tavaraa ei hamstraa. Mutta siis periaatteessa sisälaukun kanssa jaksaisi useampaakin laukkua.

    • 9.4.1.1

     Sanni sanoo

     Minäkään en tykkää laukkuarmeijasta, olen sellainen laukkujen loppuunkäyttäjä eli käytän yleensä yhtä laukkua niin kauan että se kuluu puhki ja sitten heitän sen roskiin ja ostan uuden. Nyt tosin kun on viime vuosina tullut hankittua elämäni ensimmäiset aitonahkaiset laukut niin olen ekaa kertaa tilanteessa jossa laukku ei kulukaan puhki. ^_^ Eikä enää tarvitsisi ostaa uusia :)

     (…tuo kesäkäytössä ollut pikkulaukku tosin on tekonahkainen halpis eikä oletettavasti selviä kovin montaa vuotta mun kulutuksella…)

     Insjön Inari voisi kyllä olla loistojuttu niiden isompien laukkujeni kanssa, voisin vain tyhjentää pikkulaukun sisällön Inariin ja nakata Inarin isoon laukkuun silloin kun on tarve isommalle laukulle. Isoissa on aina ärsyttänyt se tavaroiden kaivelu laukun uumenista… Inari ratkaisisi sen. :)

 10. 10

  Milja sanoo

  Mä kannan aina puoli omaisuutta laukussani. Kaverit aina toteaa, että mitä sieltä ei löydy, niin kukaan ei tarvitse. Ja siellä on usein vielä mitä ihmeellisempiä asioita; joskus mukana kulkee kertakäyttöiset vinyylihanskat, sekoitustikkuja, laturi eri puhelimelle kuin oma…. Ja toki se 20 huulimeikkiä. :D Nyt oon kesän koittanut opetella elämään pienemmällä tavaramäärällä, mutta tiukkaahan tää tekee kun ei olekaan Just Nyt Heti sitä supertarpeellista asiaa x….

 11. 11

  mari. sanoo

  Mä en ole henkilökohtaisesti ollenkaan ”laukkuihminen” vaan käytän reppua aina jos on tarve kantaa enemmän tavaraa mukana. Eikä repunkaan vakiovarustukseen kuulu oikeastaan muuta kuin muistikirja, pari kynää, luettava kirja, jotain pientä naposteltavaa, sekä tietysti kukkaro ja puhelin. Ilman reppua mun mukana kulkee pelkästään kukkaro ja puhelin. :)

 12. 12

  Vilma sanoo

  Updatea Seglingen luontopolulta: kuljimme sen 7 km ”vandringsledin”, emme eksyneet ja maisemat varsinkin Teilin rantakallioilla olivat vallan upeita! Ja se tärkein eli päivän hyönteissaldo: 0 punkkia. Olin vähän ihmeissäni, joskaan ei voi sanoa että pettynyt. Polkua oli ilmeisesti raivattu, koska emme joutuneet kulkemaan tiheässä heinikossa oikeastaan ollenkaan, ehkäpä siinä syy punkittomuuteen. Joka tapauksessa ihan hyvä näin. ;)

  Ja jottei kommenttini olisi täysin off-topic, täytyy vertailun vuoksi kertoa, että oma laukkuni sisältää noin 30 huulirasvaa tai -kiiltoa, kolikoita, koirankakkapusseja, käytettyjä nenäliinoja ym. ym. Kaikki tämä sikin sokin laukun pohjalla, joten eihän sieltä koskaan mitään löydä. :D

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Polkua on varmaan tosiaan siistitty, meidän kulkiessa se oli aika villissä kunnossa. Teidän Seglinge-päivä kuulostaa ihanalta! :) Sen polun maisemat on kyllä niin kauniit että mieluusti itsekin sen vielä patikoisin – mutta tosiaan ilman punkkilisäviihdettä.

   oma laukkuni sisältää noin 30 huulirasvaa tai -kiiltoa

   30…!! Respekt :)

   • 12.1.1

    Vilma sanoo

    Jos joskus tulet vielä tänne Seglingeen päin, niin ainakin meidän kokemuksemme perusteella polulle kannattaa antaa uusi mahdollisuus. :)

    Joo, niitä huulikiiltoja aina löytyy uusia kassin pohjalta ja taskuista, sellaisia joita ei tiennyt omistavansakaan!

    Tänään ei auttane muu kuin suunnata aaltoihin kohti Degerbytä, joka lienee seuraava looginen välietappi. Perjantaina meidän pitäisikin olla Maarianhaminassa, siitä onkin ikuisuus kun olen siellä käynyt! :)

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hei, tulette tänne just Kulturnattenin aikaan :) Viivyttekö yön yli? Kulturnattenin ohjelma alkaa kello 17 ja koko keskusta on täynnä ihmisvilinää koko illan :) Torilla alkaa Streatfood-ruokahäppeninki jo kello 15.

     • 12.1.1.1.1

      Vilma sanoo

      Oho, tuosta en tiennytkään! :O Viivymme toki yön yli, ehkä kaksikin. Länsi- tai itäsatamassa, riippuu lähinnä tuulesta, kumpaan päädymme. Ehkä täytyykin sitten satamaravintolassa aterioinnin sijaan suunnata tuonne torille, jos bileet jatkuvat vielä myöhempään iltaan. Kiitos tiedosta! :) :)

      • 12.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Streatfood-tapahtumassa on sitten myynnissä nimensä mukaisesti katuruokaa eli jos tunnelmallisempi illallinen kunnon ”lautasruoan” kanssa on enemmän teidän juttu niin valitkaa satamarafla ^_^ Mutta aina on kivaa kun kaupungissa tapahtuu jotain ja kaduilla on elämää ja ihmisvilskettä. Emmaus (Sittkoff-minikauppakeskuksessa, sisäänkäynti kauppakeskuksen takaa) on muuten yksi Kulturnattenin suosituimmista venueista, pihalla on musiikkia ja tanssia koko illan 17.00-23.00 :) Siellä kannattaa ainakin piipahtaa, on ihan siinä torin kupeessa :)

 13. 13

  Coconut sanoo

  Täällä ehdottomasti yksi puoli elämää -käsilaukun kannattaja! :D Kaveripiirissä tiedetään, että kannattaa aina kysyä minulta, jos jotain tarvii, oli sitten kyseessä kuinka kummallinen asia tahansa. Aika usein on apu löytynyt :D

 14. 14

  T sanoo

  Jossain vaiheessa hylkäsin käsilaukut ja mukanani kulkee vain marimekon pieni pussukka, jonne survon lompakon, avaimet ja kännykän. Jostain syystä tämä mini”käsilaukku” huvittaa kavereitani ^_^ Kyseessä on siis semmoinen nipsulla toimiva pussukka.

 15. 15

  Amimej sanoo

  Moikka, nyt sivuan ihan eri aihetta, muttamutta. :)
  Haluaisin lähteä poikaystäväni kanssa kreikkaan syksyllä rentoutumaan kesätyön uuvuttamana. Kumpikin kaipaisimme kauniita näkymiä, rauhallisuutta ja upeita auringonlaskuja, siksi tuli ensimmäisenä mieleen Santorini. Sinä kuitenkin konkarina osaisit varmaan neuvoa vielä paremman saaren ja lisäksi vielä; mistä ostat yleensä lippusi? Katselin nyt lentoja ja ne olivat about 340e per naama joka on kyllä aika kallista..vai onko?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Sinä kuitenkin konkarina osaisit varmaan neuvoa vielä paremman saaren

   Paremmuus on tottakai subjektiivinen kokemus eli sitä en pysty arvioimaan ;), mutta viehättävinä, vähemmän turistillisina pikkusaaritärppeinä heitän Sifnoksen ja Folegandroksen, etenkin Folegandros jos etsitte todella rauhallista ja pientä paikkaa. Saaren miniatyyrikokoinen pääkylä on yksi Kreikan pittoreskeimmista ja sijainti tyrmäävä dramaattisen kalliojyrkänteen reunalla. Sifnos on vähän suurempi ja eloisampi, siellä on useampia kyliä (Folegandroksella käytännössä vain kaksi, jos ei pikkuista satamaa lasketa vielä kolmanneksi).

   Tässä vähän Fole-tunnelmia:
   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/09/29/tyrskyjen-lapi-folegandrokselle/

   Lennän aina Norwegianilla, suorat lennot Helsingistä Ateenaan ja hinnat alkaen 79 euroa. Nytkin on syyskuulle vielä 89 euron lippuja jäljellä.

 16. 16

  sssansan sanoo

  Mulla on semmoinen aika keskikokoinen laukku, ja vakiovarusteina siellä on: lompakko, vesipullo, TangleTeezer, sateenvarjo, nenäliinoja, käsirasva, minihiuslakka, puuteri, avaimet tottakai, xylitol-pastilleja, nenäliinoja, peili, taitettava matkahammasharja, kangasostoskassi, sekä ”hätävarapussukka” joka sisältää esim. laastareita, särkylääkkeitä, hiuspinnejä, kynän, jne., mitä nyt joskus saattaisi yhtäkkiä tarvita :D Kännykkä on usein laukussa kyllä myös, mutta taskussa aina silloin kun mahtuu (nämä hitsin isot älypuhelimet, ei enää mahdukkaan noin vaan housuntaskuun… XD takataskuun sentään välillä, tai sitten takintaskuun), ja huulirasva kulkee mukana aina, mutta se farkkujen taskussa yleensä, koska se on nitä harvoja esineitä, jotka sinne minitaskuihin mahtuu :D

 17. 17

  Mapaula sanoo

  Mulla on paha tapa kanniskella turhan isoa laukkua, mikä johtaa siihen, että tungen sinne vaan lisää tavaraa ottamatta mitään pois. Eli mukana kulkee kaikkea turhaa, mm. monen kuukauden takaisia kuitteja ym. ”Paras löytö” minkä laukkuni uumenista olen koskaan tehnyt oli pakastepussissa olevia epämääräisiä vihreitä möykkyjä. Lähempi tarkastelu paljasti niiden olevan nakinpaloja, jotka olivat pyörineet laukussa ”tovin” jonkin koirapuistoreissun jälkeen :-D

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Lähempi tarkastelu paljasti niiden olevan nakinpaloja, jotka olivat pyörineet laukussa ”tovin” jonkin koirapuistoreissun jälkeen :-D

   XD Voi eih…! ^_^ Eikö ne jo alkaneet haista..? Vai paljastiko nimenomaan lemu niiden olemassaolon..? :D

   • 17.1.1

    Mapaula sanoo

    Yllättäen en haistanut mitään, kai pussi sitten oli sen verran tiiviisti kiinni. Eikä ilmeisesti haissut muidenkaan nenään kun eivät huomautelleet, tai sitten olivat liian kohteliaita kysyäkseen miksi löyhkään :-)

 18. 18

  Cerp sanoo

  Mun käsilaukkukoko on mallia ”koko elämä”. En vaan osaa kulkea pienen laukun kanssa. Tällä hetkellä käytössä on vuosia palvellut Liebeskind Berlinin nahkainen tilaihme. Laukku on ihan uskomattoman painava ja paksua nahkaa, oon harkinnut vakavasti satsaavani saman merkin toiseen laukkuun myös. Laukkuun pitää mahtua normi rahapussi-avaimet-kännykkä-puuteri -combon lisäksi varapitkähihainen ja talvella hanskat ja huivi. Plussaa, jos vielä työeväät kulkevat laukussa. Toi Liebeskind on niin iso, että pakkasin siihen tavarat 5 päivän reissulle Prahaan :D

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Toi Liebeskind on niin iso, että pakkasin siihen tavarat 5 päivän reissulle Prahaan :D

   Wow..!

   …mutta tuli vain mieleen, että eikö tuollaista ”uskomattoman painavaa” laukkua ole epämukava kantaa mukana? *näkee sielunsa silmin painaumat olkapäissä…* ^_^

   • 18.1.1

    Cerp sanoo

    Onhan se toisinaan, varsinkin kun on paljon tavaraa mukana. Tossa on kyllä tosi leveät kahvat, joten ei pääse hiertämään pahasti. Kai mä oon tottunut ja oikean olkapään lihakset ovat kohta verrattavissa kehonrakentajiin… :D

 19. 19

  jkv sanoo

  Mä olen varautuja, joten kaikkialle muualle kuin roskienvientireissulle tai lähikauppaan kadun toiselle puolelle otan AINA laukun. Kyseessä on pieni olkalaukku, johon mahtuu kukkaron lisäksi pieni meikkipussi (kulmageeli, ripsiväri, särkylääkettä, side, peili, muutama topsipuikko, pari laastaria), puuterirasia, purkkaa, pastilleja, huulirasva, nenäliinapaketti ja avaimet. Mukaan mahtuu myös kangaskassi, jos suunta on isommille ruokaostoksille tai kirjastoon. Jos mukaan tarvitsee sateenvarjon, vesipullon, kirjan ja/tai pitkähihaisen paidan, pakkaan muut kangaskassiin ja nostan pikkulaukun sisältöineen mukaan. Näin mikään tärkeä ei jää matkasta tavaroita laukusta toiseen siirtäessä. Harkitsin ostavani semmoisen pussukan, johon voisin pakata tärkeimmät ja siirtää sitä sitten laukusta toiseen, mutta lopulta useimmin matkassa on pelkkä pikkulaukku, joten sillä mennään.

 20. 20

  LM sanoo

  Moikka! :)

  Olen jo pitkään etsinyt iholleni sopivaa kosteusvoidetta ja nyt alkavat ideat loppua kesken. Ajattelin siis kääntyä osaavamman puoleen ja kysäistä olisiko sinulla jotakin vinkkiä kosteusvoiteen metsästykseen (viime viikot olen istunut iltaisin koneen edessä ja yrittänyt googlettaa vinkkejä, mutta mitään ei löydy!). Yhdellä sanalla ihoani voisi kuvailla ongelmaihoksi. Koko nuoruusvuodet kasvoilla komeili akne ja käytin kokonaiset 5 roaccutan kuuria ja lukuisia antibioottihoitoja. Tulokset olivat hyviä aina hetken ja sitten naama kukki taas entiseen tapaan. Nyt 25v. olen päässyt hieman onnellisempaan asemaan niin, että iho ärsyyntyy vain tiettyinä aikoina kuukaudessa. Muuten finnejä on iholla varsin vähän MUTTA iho on silti yhtä röhelmää. Siis tukkiutuneita ihohuokosia, mustapäitä ja pieniä näppyjä on lähes koko kasvot täynnä. Noista rajuista aknehoidoista ja erilaisista voiteista, mitä nuorempana tuli käytettyä, iho on ohentunut ja herkistynyt melko pahasti. Niinpä ihoni on nykyään erittäin kuiva ja ohentunut, mutta rasvoittuva sekaiho.

  Sen olen jo hoksannut, että ihoni kaipaa paljon paljon kosteutta. Kosmetologilla olen pyrkinyt käymään 3kk välein ja kosteusköyhäksi hänkin ihoani kuvaili. Ongelmaksi onkin koitunut sen oikean kosteusvoiteen löytäminen. Tuntuu, että kaikki tukkivat ihoani ja jos hyvä voide löytyy, niin se ei sitten kosteuta tarpeeksi. Tähän asti paras löytö on ollut Erisanin ravitseva 24h kasvovoide, mutta kosteutus ei riitä talvella. Kosmetologi suositteli Skin smoothing creamia Dermalogicalta, mutta kallis hinta näin opiskelijana mietityttää. Varsinkin kun en noita INCI-listoja osaa oikein tulkita.

  Googlettamalla vastaan tuli Pirkka lastenvoide. Voisikohan tällainen villi kortti toimia? Niin ja yksi mietinnässä oleva voide on Weledan manteli kasvovoide (niitäkin taitaa olla eri paksuisia voiteita..?)

  Mieluiten suosin luonnonkosmetiikkaa, mutta tällä hetkellä ei ole niin väliä kunhan oikeanlainen voide löytyisi. Huh mikä selitys! Kiitos tuhannesti jo etukäteen, jos jaksat lukea tämän :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Vastaan illalla kun pääsen taas kirjastoon ja läppärillä toimivan nettiyhteyden ääreen :) Ei jaksa puhelimella pitkiä kirjoitella :)

  • 20.2

   Sanni sanoo

   Noniin, nyt aikaa vastata :)

   Turvaan jälleen vakkarineuvooni kun kyse on kosteusköyhän ja rasvoittuvan ihon lisäkosteutuksesta; hanki voiteen lisäksi kosteuttava seerumi niin saat rutkasti lisää kosteutta ilman että voidetta täytyy päivittää täyteläisempään, mitä sekaiho ei tarvitse. Seerumi-voidekombolla voi joustavasti säädellä iholle käytettävän hoitoaineen tai aineiden kosteuspitoisuutta; esimerkiksi kesällä monille riittää pelkkä seerumi ja talvella voi sitten käyttää molempia. JA, jos iho heittäytyy talvella oikein pintakuivaksi, voi komboon lisätä vielä kevyen öljyn jonka levittää iholle viimeiseksi seerumin ja voiteen jälkeen, tai sekoittaa öljyn voiteeseen jos se tuntuu miellyttävämmältä.

   Sitä, mitkä nimenomaiset tuotteet sopivat juuri sinun herkästi reagoivalle ihollesi en voi lähteä arvailemaan, mutta voin heittää muutaman tuotesuosituksen omien mieltymysteni perusteella. Tekee myös mieli ihon kuntosi perusteella suositella BHA-happohoitoa, nekin lähinnä seerumeita, mutta näitä on tosi huonosti Suomen markkinoilla ja ne pitäisi tilata ulkomaisista nettikaupoista. Mm. Paula’s Choicella on laaja valikoima. BHA-happo rauhoittaa ihoa ja puhdistaa mustapäitä ja muita epäpuhtauksia ja parantaa ihon rakennetta. Luonnonkosmetiikan puolelta ei BHA-happoseerumeita toistaiseksi löydy.

   Kosteusseerumitärpit: Favoran hajusteeton Kosteuttava Seerumi ja luonnonkosmen puolelta Estelle & Thildin BioCalm hajusteeton kosteuttava seerumi.

   Jos Erisanin 24-h-voide muuten toimii sinulla hyvin niin sitä ei liene syytä vaihtaa, lisää vain sen alle seerumi kun iho kaipaa lisäkosteutta. Jos taas haluaisit kokeilla luonnonkosmetiikan kasvovoidetta niin esim. kotimaisen EkoPharman voiteet ovat aivan fantastisia, esim. epäpuhtaan ja sekaihon Karpalo-sarjassa on aivan ihana öljytön kasvovoide sekä myös kasvoöljy, toinen kokeilun arvoinen voisi olla herkän ihon Mustaherukka-voide ja oma suursuosikkini Mustaherukansiemenöljy.

   Pirkan lastenvoiteesta – kysyit voisiko tällainen villi kortti toimia. :) Toki, mutta sen kertoo parhaiten ihosi.

   Inci ei loppujen lopuksi koskaan kerro (paitsi allergiselle), sopiiko tuote tietylle iholle vai ei, se kertoo enemmänkin seikkoja jotka liittyvät koostumukseen ja ainesosien luonnollisuuteen vs. synteettisyyteen. Incistä voi siis esimerkiksi katsoa, minkä tyyppisiä pehmentäjiä (esim. silikonit, mineraaliöljyt, kasviöljyt ja -rasvat), kosteuttavia ainesosia ja säilöntäaineita tuotteessa on käytetty, ja voi tiedon pohjalta tehdä päätelmiä sopiiko voide omaan makuun (esim. tykkääkö yleensä silikoneista vai ei, reagoiko iho yleensä mineraaliöljyihin jne), mutta incistä ei oikeastaan koskaan voi nähdä suoraan kuinka kosteuttava jokin voide on tai miten se toimii milläkin ihotyypillä. Sopivuus omalle iholle on lopulta aina selvitettävä kokeilemalla, jos ei jo valmiiksi tiedä että tietyt ainesosat aiheuttavat aina ei-toivotun reaktion tai että ei yleisesti pidä tietyn raaka-aineen tunnusta.

   Pitkä sepustus josta ei välttämättä ollut paljon apua mutta ehkä sait vaarin ainakin tuosta seerumivinkistä :)

 21. 22

  Kaisa sanoo

  Mulla on pääsääntöisesti vain pieni olkalaukku, jossa kulkee mukana avaimet, lompakko ja kännykkä. Kaverit välillä ihmettelee, miten voin pärjätä ilman isompaa laukkua, heh. Toki tilanteen mukaan otan isomman laukun, jos tarvitsen esim. vesipullon mukaan.

 22. 23

  Copper sanoo

  Mulla on laukussa sellanen pikkuruinen meikkipussi, jota kutsun ”joka naisen ensiapulaukuksi”. Se sisältää siteitä, tamponeja, pikkuhousunsuojia, nenäliinoja, silmälasien pyyhintään mikroliinan, laastareita, pari haavanpuhdistuspyyhettä, vanupuikkoja, rakkolaastareita, särkylääkettä, kokoontaitettavan kamman jossa mukana peili sekä pikkuruisen kulmakynän :D Joskus on ollut myös hakaneuloja, pieni lankarulla ja silmäneula mut johonkin ne on näköjään tuolta hävinnyt. Tätä pikkusta laukkua sitten aina siirtelen laukusta toiseen. Sitten varsinaiseen laukkuun laitan aina tilanteen mukaan mitä tarvitsee mukana: rahapussi, huulirasva, aurinkolasit, juomapullo (+kännykkä ja rahapussi jotka useimmiten kyllä kulkevat taskuissa, koska muuten tulee alaston olo ja pitää koko ajan tarkistaa että ovat varmasti laukussa). Kuulostaa ehkä paljolta mutta laukuuni ei oikeastaan keräänny mitään ylimääräistä :)

 23. 24

  Iitanen sanoo

  Mulla mukana kulkee pari vuotta vanha H&M:n pikkulaukku – siis ihan sellainen mini, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Eli lompakon, puhelimen, ksylitolpastillit, avaimet, tatuointirasvan, pikkutuubin aurinkorasvaa, aurinkolasit ja NELJÄ huulipunaa :D

  Paras ystäväni on juurikin tyyppiä Kassialma, ja ilmettelee aina kuinka pärjään pikkulaukulla. Mutta jos olen menossa jonnekin ja tarvitsen lisää kampetta, pakkaan ne johonkin erilliseen kangaskassiin. Rakastan sitä, että löydän pikkulaukusta heti kaiken tarvittavan, eikä sitä tarvitse kaivella tavarakasan pohjalta :D

 24. 25

  MariaH sanoo

  Moikka, minulla olisi kysyttävää primereista, eikä tämä nyt liity mitenkään postaukseesi. Mutta tärkeää asiaa :)
  Kuulin, että L´orealin studio secrets primer olisi lopetettu :((( En voi ymmärtää, kun eikös tämä ollut huippusuosittu tuote?
  Nyt siis olisin todella kiinnostunut kuulemaan, mikä primer olisi lähimpänä studio secretsiä. Haussa primer nopeasti rasvoittuvalle iholle.
  Kiitos :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Hei MariaH! En valitettavasti osaa vastata Studio Secrets -primerin tilanteesta. :/ Kun tuotteita poistetaan valikoimasta, tästä ei koskaan laiteta medialle tiedotteita vaan ainoa taho joille asiasta tiedotetaan on kyseisen merkin kanssa töitä tekevä henkilökunta ja jälleenmyyjät. Eli me muut kuin myyjät ja merkin henkilökunta saamme tietää jonkun tuotteen poistumisesta yleensä vain toteamalla, että tuote ja sen paikka on kadonnut hyllyistä. :/ Voin toki laittaa L’Orealin edustajalle kyselyn aiheesta.

   Nyt siis olisin todella kiinnostunut kuulemaan, mikä primer olisi lähimpänä studio secretsiä.

   Lancômella oli ennen (inciltäänkin) lähes identtinen tuote, mutta sitä ei enää näy ainakaan Lancômen sivuilla. Sitten on Clarinsin klassinen Instant Smooth Primer joka on niin suosittu että on ollut Clarinsin valikoimassa varmaan ainakin 10 vuotta. Sen inci eroaa Lorkun Studio Secretsistä mutta koostumus on samantyyppinen paksun vaahtomainen, vaikkakin vähemmän kuiva, sellainen ylellisemmän tuntuinen.

   Olen verrannut Studio Secretsiä, Lancômen Effet Miraclea ja Clarinsin Instant Smoothia täällä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/11/29/vertailussa-primerit/

   • 25.1.1

    MariaH sanoo

    Kiitos vastauksesta!
    Osaatko kertoa, miten Clarinsin primer vertautuu Cliniquen Pore minimizeriin? Ongelmana minulla suuret ihohuokoset ja rasvoittuva iho.

    • 25.1.1.1

     Sanni sanoo

     En valitettavasti oikein osaa vertailla noiden jättämää tulosta kun en ole koskaan käyttänyt/testannut niitä yhtä aikaa. (Tarkoitatko muuten Cliniquen tuotteella sitä Instant Perfectoria?) Koostumuksesta ja käyttötarkoituksesta voin sanoa, että Clarins on paljon paksumpaa ja on tarkoitettu meikin alle, Cliniquen Pore Refining Solutions Instant Perfector taas on ohuempaa ja sitä voi lisätä meikin päällekin, häivyttyy todella helposti. Instant Perfectoriahan ei ylipäänsä mainosteta primerina, vaikka se silikonipitoisuutensa puolesta toimii varmasti myös sellaisena.

     • 25.1.1.1.1

      MariaH sanoo

      Juu,tuota Cliniquen tuotetta tarkoitin. Kyllä taidan sen Clarinsin primerin hankkia. Kiitos vielä hyvistä vastauksista.

  • 25.2

   Sanni sanoo

   Noniin, sain varmistuksen: Studio Secrets -primer on tosiaan lopetettu :( L’Orealilta vastattiin että sen tilalla kannattaa kokeilla NYXin primereita. Mutta siellähän ei kyllä ole samanlaista vaahtokoostumuksellista pohjustajaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.