Karkkipäivän munaviikko: munakeitto

Munaviikon finaaliruokana sunnuntailounaalle sopiva munakeitto, eli kiinalainen egg drop soup.

Munakeitto

Keitto on hyvin yksinkertainen valmistaa. ”Täytteiksi” sopivat esimerkiksi sienet, herneet, tomaatti ja tofu.

Keiton pohjaresepti (kahdelle):

5 dl kana- tai kasvislientä (kanaliemi on se perinteinen)

1/2 rkl maissijauhoa (jos haluaa suurustaa – voi mainiosti jättää poiskin)

1 kananmuna kevyesti vatkattuna

Mausteita ei perusreseptissä ole oikeastaan lainkaan, mahdollista suolaa lukuunottamatta, mutta keittoon voi lisätä tilkan soijakastiketta, tuoretta inkivääriä, valkopippuria ja mausteisempaan makuun tähtianista, inkivääriä ja kanelia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämmitä kana/kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää mausteet ja täytteet ja anna kypsyä muutama minuutti. Minun keitossani on kaltattua tomaattia (85 g), sieniä (35 g) ja tofua (90 g). Jos haluat suurustaa liemen, kaada tässä vaiheessa joukkoon vesitilkkaan sekoitetut maissijauhot. Lisää lopuksi kananmuna ohuena nauhana sekoittaen keitosta samalla puisella lusikalla tai kauhanvarrella. Itse suurustin keittoa lisäämällä ihan pikkuisen psylliumia, mutta sen kanssa pitää olla varovainen ettei mene hyytelöksi ^_^

(Kiinalaisessa keitossa olisi varmaankin käytettyä pehmeää silken-tofua, mutta minulla ei sellaista ollut joten käytin kiinteää, jonka marinoin ja wokkasin ennen keittoon lisäämistä.)

Munakeitto2

Perinteisesti keitto viimeistellään hienonnetuilla, vihreillä sipulinvarsilla (korianteriakin löytyi monesta reseptistä), mutta minun lähikaupassani ei ollut vihreää sipulia – eikä korianteriakaan. Tyydyin siis tuomaan vihreän väriläiskän sillä ainoalla vihreällä mitä keittiöstä löytyi – sitruunamelissalla. :P Makuun se ei vaikuttanut mutta näyttää kivemmalta. :)

Keiton maku muuten vain paranee oltuaan yön yli jääkaapissa. Ihan yllätyin miten maukas keitos näin ”basic” raaka-aineista voi tulla. :)

* * *

Mitäs tykkäsitte munaviikosta? Tuliko kokeiltua jotain munaruokaa?

Itsestäni tuntui, että tällainen ”kaksi postausta päivässä” -tahti oli vähän hengästyttävä, mutta en toisaalta halunnut tehdä pelkkää ruokaviikkoa ilman muita juttuja.

Kommentit
  1. 1

    veera sanoo

    Minusta tämä viikko oli hyvin toteutettu, sillä ainakin minusta tämä munaviikko oli hyvä idea, mutta sitten taas oli myös kosmetiikkapostauksia päivittäin heille, keitä ruokajutut eivät kiinnosta. :)

  2. 4

    Tiltu Kultu sanoo

    Miten marinoit tofun? Mä en saa koskaan siitä hyvää itse marinoiden, joten ostan valmiiksi marinoitua.

    • 4.1

      Sanni sanoo

      Teen marinadin oliiviöljystä, soijakastikkeesta (ja joskus lisään balsaminiivietikkaa), valkosipulista ja mustapippurista. Sitten vain tofut viipaleiksi ja lillumaan marinadiin pariksi tunniksi, ja oikein aromikkaita tulee! :) Myös chiliä laitan välillä marinadiin, namnam! Ja vähän steviaa, jos haluaa kevyttä makeutta.

  3. 5

    sanoo

    Tykkäsin tästä viikosta erittäin paljon! Mitään en ehtinyt vielä kokeilla, mutta varmasti aion. Tämäkin keitto näyttää niin hyvältä. :)

  4. 6

    Caro sanoo

    Mun itävaltalainen mummo tekee monesti tällä tekniikalla alkukeiton! Se on niiin hyvää, pitäisi itekin taas joskus tehdä tätä! :-)

  5. 8

    Roosa sanoo

    Tykkään todella paljon ruokapostauksistasi. Kananmunat ovat herkkua, joten iso kiitos munavinkeistä! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.