Karkkipäivä kosmetiikkatehtaalla

Allekirjoittanut vieraili viime perjantaina elämässään ensimmäistä kertaa Hyvinkäällä. :)

Sain joku aika sitten yhteydenoton suomalaiselta Flow Kosmetiikalta (ääks, kielipoliisi minussa haluaisi vimmatusti laittaa tuohon väliviivan…! ^_^). Minulle tarjottiin kokeiltavaksi yrityksen tuotteita, mutta koska hukun jo valmiiksi testituotteisiin keksin itse paremman idean. Mitäpä jos tulisin tutustumaan Flow’n pieneen tehtaaseen Hyvinkäälle? Minua on aina kiinnostanut päästä seuraamaan kosmetiikan valmistusta ja tutustua kosmetiikan ”tekniseen” puoleen. Flow’lta toivotettiin minut tervetulleeksi.

Flow’n myymälä Hyvinkään kauppakeskus Willassa.

(Ja jos joku fiksu siellä taas pyörittelee silmiään kun Karkkipäivä ”alentuu” tällaiseen räikeään mainostukseen niinkuin Lustans-hoitolan yhteydessä, niin voin kertoa että tähän juttuun minulla meni matkoineen, lounaineen, kuvien käsittelyineen ja kirjoituksineen yhteensä 41,97 euroa ja 10 tuntia, ja sain palkkioksi nolla euroa,  roppakaupalla kiinnostavaa, ammattitaitoani kasvattavaa informaatiota ja ilon jakaa juttu teidän kanssanne. :))

Flow Kosmetiikka markkinoi itseään ennen nimellä Vihreä Kosmetiikka, ja se on suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Flow ei ole ostanut merkille sertifikaattia, mutta kaikki raaka-aineet täyttävät eurooppalaiselta luomukosmetiikalta vaadittavat kriteerit.

Tuotantotilat sijaitsevat Hyvinkään Vanhalla Villatehtaalla. Yritys työllistää viisi henkeä.

Lustansin tavoin myös täällä raaka-ainepurnukat näyttävät kuuluvan enemmänkin keittiöön. :) Flow’n käyttämät raaka-aineet tulevat osittain Suomesta ja osittain eurooppalaisista luomutukuista silloin, kun vastaavaa luomutasoista raaka-ainetta ei ole mahdollista saada Suomesta. Esimerkiksi luomualkoholia ei saa Suomesta.

Yrityksen perustaja Riitta Jänkälä aloitti toiminnan saippuoiden valmistuksella vuonna 2004. Hän oli aiemmin toiminut kampaajana ja muissa kauneudenhoitoalan töissä ja innostui eteeristen öljyjen hoitavista vaikutuksista opiskeltuaan aromaterapeutiksi. Sitrionella-nimen alla hän valmisti hoitavia saippuoita, ja alkoi pikkuhiljaa tehdä myös voiteita ja salvoja. Vuonna 2007 yritys sai nimen Vihreä Kosmetiikka, ja brändinimi vaihtui Flow’ksi keväällä 2012.

Saippua on edelleen yrityksen ydintuotteita, ja viime vuonna Flow’n tehtaalla valmistui 40 000 palaa saippuaa.

Riitta ja laborantti Viivi tarkastelevat voiteen reseptiä. Tänään valmistuu hamppuvoidetta.

Kosmetiikan valmistus on tosiaankin kuin kokkaamista…. :)

Olisikohan meikäläisestäkin tällaiseksi valkotakiksi…? ^_^

Esimerkiksi saippua valmistuu näin:

Yrtit ja rasva-aineet (kuten kookosrasva) laitetaan kattilaan ja sekaan kaadetaan lipeä. Rasva sulatetaan alle 40 asteessa ja viimeisenä lisätään eteeriset öljyt (niiden hoitavat aineet katoaisivat kuumentaessa). Saippuaseos kaadetaan muotteihin ja annetaan jähmettyä vuorokausi. Sitten saippua leikataan paloiksi ja palat jätetään lepäämään 3-4 viikoksi. Sitten ne ovat valmiit pakattaviksi.

Flow työllistää myös Riitan tyttären Suvin sekä Suvin aviomiehen. Riitta vastaa itse edelleen kaikesta tuotekehittelystä ja kaikki reseptit ovat hänen käsialaansa.

Viivi näyttää miten hamppuvoide pakataan tuubeihin. Valmiin tuotteen puhtaus varmistetaan ottamalla tuotteesta paikan päällä bakteeriviljely. Flow’n henkilökunta valvoo itse koko tuotantoprosessin alusta loppuun.

Opin päivän aikana mm. sellaista, että kosmeettisen tuotteen allergiatestaus ei suinkaan ole pakollista. (Olin itse ollut siinä uskossa että se on lain mukaan pakko tehdä.)

. . .

Kierroksen päätteeksi minulta kysyttiin, enkö kuitenkin haluaisi joitain tuotteita mukaani kokeiltavaksi. Pyysin Suvia suosittelemaan kiinnostavimpia ja suosituimpia tuotteita. Flow Kosmetiikan kaikkein myydyin artikkeli on Hamppu-turve-shampoopala, joka sopii erilaisiin päänahan ongelmiin kuten kutinaan, hilseeseen ja ärtyneeseen päänahkaan. Minulla ei kuitenkaan ole tuollaisia hiuspohjan ongelmia, joten Suvi suositteli minulle kuivien ja normaalien hiusten Kehäkukka-shampoopalaa ja vaaleita hiuksia kirkastavaa Blondi-shampoopalaa.

Shampoopalojen matkaan Suvi laittoi minulle myös Nokkos-hiushuuhtelun. Tästä kokeilusta tuleekin jännää, sillä olen vielä aivan ”shampoopalaneitsyt”. Asia on ollut sarjassamme ”Haluan joskus kokeilla, mutta kun shampoovarastot……..” ^_^

.

Tehtaanmyymälä.

Lopulta mukaani lähti sitten tällainen satsi tuotteita; Hamppu-hoitovoide, Savi & Yrtti -kasvosaippua, Kehäkukka- ja Blondi -shampoopalat, meikinpuhdistusöljy, Mustikkavoide, Kehäkukka-hiustehoitoaine, Nokkos-hiushuuhtelu, Laventeli-Shea-vartalovoi, Ruusu-kasvovesi sekä mineraalimeikkipuuteri (Flow valmistaa sellaisiakin!).

Näistä tulee arvioita myöhemmin kesän tai alkusyksyn aikana kun ehdin testailemaan niitä kunnolla. (Apua, siis meitsin elämä voisi tosiaan olla yhtä uusien tuotteiden testausta… ^_^) Etenkin shampoopalakokeilu on hyvä ajoittaa lomaan jolloin ei ole niin väliä miltä hiukset näyttävät – hiuksilla menee nimittäin jonkun aikaa tottua saippuapesuun ja ne saattavat aluksi näyttää hyvinkin lähmäisiltä.

Mutta tällaista juttua tälle sunnuntaille! Toivottavasti vierailu kosmetiikkatehtaalla oli teistä yhtä kiinnostava kuin minusta. :)

Kommentit
 1. 1

  Johanna sanoo

  Hieno juttu :) Mä käyn päivittäin Hyvinkäällä ja harmittelin kun näin että Vihreä Kosmetiikka-liike oli hävinnyt tieni varrelta ja surkuttelin että en ollut kuitenkaan suunnitelmista huolimatta käydä siellä tutustumassa.

  Myöskin oli ihana saada tietää että Vihreä Kosmetiikka on suomalaista omin käsin tehtyä <3

  p.s. kertoile miten tuo blondi-shamppoopala oikein tehosi :)

 2. 2

  Luna sanoo

  Mun miehekkeel itseasiassa käytössä juuri tuo hamppu-turve-pala! :) Suosittelen, jos päänahka yhtään temppuilee.

 3. 4

  sanoo

  Onpas kivoja nuo uudet pakkaukset! Vaikka väliviiva nimestä kyllä puuttuu. Oon käyttänyt tuota Blondi-sampoopalaa ja tykännyt. Hauskaa kuulla myöhemmin sun kokemuksia.

 4. 5

  sanoo

  Oli, todella mielenkiintoista ja kiva päästä kurkistamaan kosmetiikka-asioita tältäkin puolen, siis ammattimaisen valmistuksen kannalta. Linkitin tämän tuonne omaan blogiin, koska tiedän että myös sieltä voi löytyä kiinnostuneita lukijoita. Toivottavasti ei haittaa?

 5. 6

  Maiiju sanoo

  Itse kokeilin viime syksynä kyseistä blondi-shamppoopalaa jonka ansiosta pesuväli harveni, tykkäsin :) Takaraivolta hiukset vain tahto mennä turhan takkusiksi ja kuiviksi. Tilasin toisenkin palan, mutta permanentin vuoksi päätin luopua sen käytöstä, tahto olla turhan kuivat hiukset. Nyt kaapissa odottaa yksi shamppoopala ja kehäkukka-hiushuuhde seuraavaa permanenttitonta aikaa. Hiushuuhde haisee mielestäni kyllä aika pahalle : Ruusuvesi odottaa myös kaapissa jolla ajatelin kokeilla kraanavesikasvovesi-sekoitetta.

 6. 7

  SaraJana sanoo

  Olipa kyllä mielenkiintoista! Paljon mielenkiintoisempaa kuin pelkät tuotearviot. Hauska että keksit tämän idean ja pääsit paikanpäälle! :)

 7. 8

  sanoo

  Kiitos Sanni! Taas ihanan rehellinen ja aito postaus. Hyvä aihe ja ihan kuin itsekin olisi päässyt tehtaalle kylään. Olen käyttänyt sarjasta kasvojen pesuun tarkoitettua palasaippuaa ja tykkäsin kovasti. Kiitos myös tehtaanmyymälä-vinkistä, täytyykin käydä siellä.

 8. 9

  sanoo

  Kiva, kun pääsit tutustumaan valmistusprosessiin! :)

  En tiedä, mitä sertifikaattien hankkiminen maksaa, mutta kuluttajan näkökulmasta suosittelen sitä. Kuluttajalta ei voi olettaa, että hän hyllyn reunalla tavaa INCIa auki. En osaa kummemmin lukea sitä itsekään ja siksi valitsen melko laput silmillä sen sertifioidun tuotteen. Se takaa, että tuote täyttää ne vaatimukset, mitä minä kosmetiikaltani odotan. Jos hyllyssä on uusi, kiinnostava tuote, se jää multa helposti ilman sertifikaattia hyllyyn. Toki voin selvittää netistä, onko tuote todella luonnonkosmetiikkaa, mutta siinä hetkessä hyllynreunalla mä vain tarvitsen sen uuden kosteusvoiteen enkä lähde kotiin googlailemaan. :) Hyllyn reunalla nököttävät mainokset ja myyjät eivät tässä paljon auta, sillä kyllähän vuorostansa kaikki L’Orealit ja Lumenet väittävät olevansa luonnollisia. Ja sinä olet kosmetiikkamyyjissä poikkeus, omalle kohdalleni on livenä osunut vain heitä, jotka eivät tiedä luonnonkosmetiikasta vaan ohjaavat Lumenen hyllylle… :)

  Toki nyt kun tiedän Flow’n olevan kriteerit täyttävä, voin sitä hankkia, jos kohdalle osuu. Mutta luulen, että on monia kaltaisiani, jotka arvostavat ostoksillaan helppoutta salapoliisityön sijaan.

 9. 10

  sanoo

  Tosi kiva juttu oli, en ole tällaisesta yrityksestä kuullutkaan. Nyt on pakko mennä nettisivuille tutkimaan tuotevalikoima! :)

 10. 11

  ellla sanoo

  Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta!! Mä oon itse ihan hulluna Flow’n shampoopaloihin, ja just eilen tilasinkin niitä 5 kappaletta :DD Kiva, että saadaan kuulla sun arvosteluja tuotteista myöhemmin ^^

 11. 12

  Kaisa sanoo

  Olen ajatellut kokeilla Flow Kosmetiikan mineraalimeikkipuuteria, kun edellinen (Couleur Caramelin) loppuu. Kiinnostaisi siis kovasti kuulla, onko se hyvä.

 12. 13

  sanoo

  Oli tosi kiinnostava! Paljon kivempaa kuin pelkkä tuote-esittely, todella mielenkiintoista. Ja harvinainen mahdollisuus, sillä Suomessa ei varmaan hirveästi kosmetiikkatuotteita valmisteta. Samalla selvisi, että tuotteet todella tehdään lähes käsityönä aidoista raaka-aineista, arvostan ainakin itse tämän jutun jälkeen kyllä kovasti tuota Flow kosmetiikkaa.

  Samoin se Lustans-juttu oli minusta todela kiva ja kiinnostava, en ymmärrä yhtään tuollaista arvostelua! :)

 13. 14

  naela sanoo

  Todella mielenkiintoinen juttu :) Alkoi tehdä mieli itsekin kokeilla Flow’n tuotteita. Vaikuttavat hyviltä ja mielelläänhän sitä käyttää suomalaista työtä tukevia tuotteita. Luotettavuutta lisää myös ainakin minulle se, että yrittäjä itse seisoo omilla kasvoillaan valmistamiensa tuotteiden takana. Upeaa!!

  Älä Sanni turhaan huoli joidenkin mainospuheista. Karkkipäivä ei todellakaan ole mainosblogi ja jos silloin tällöin saat tuotteita/palveluja blogin kautta, niin se on ihan kohtuullista. Se ei varmasti suurinta osaa lukijoita haittaa millään muotoa, päinvastoin.

  Moni aiemmin mielenkiintoinen ja kiva blogi on viime aikoina valitettavasti kääntynyt enemmän mainosblogksi. Karkkipäivä ei tosiaan ole yksi niistä!

 14. 15

  Minna sanoo

  Kivaa kuulla, että Suomessakin valmistetaan jo palashampoita! Olen käyttänyt englantilaista Lushia, koska pidän ajatuksesta, että kaatopaikat eivät täyty täysin turhista tyhjistä shampoopulloista! Lushin shampoopalat eivät todellakaan saa hiuksia näyttämään mitenkään lähmäisiltä, joten varmasti nämäkin toimivat mainiosti!

 15. 16

  Cerp sanoo

  Voi ei, oon asunut kakskytä vuotta elämästäni Hyvinkäällä ja nykyään käyn töissä siellä – eikä mitään hajua kyseisestä yrityksestä! :D Oon kyllä bongannut nimen sekä Willassa että Wanhan Villatehtaan alueella, mutten ole kiinnittänyt huomiota sen enempää. Nyt kyllä kiinnostais käydä tuolla, kunhan omat rasva/suihkugeelivarastot vähä ehtyisivät.

 16. 17

  sanoo

  Tosi kiinnostava juttu, enkä tiennyt että Suomessa on tuollaista tuotantoa! Saitko tietoa jälleenmyyjistä?

 17. 18

  Nimetön sanoo

  Oi miten mielenkiintoinen kirjoitus ja niiiin söpön näköinen tehtaanmyymälä! Pitääkin tutustua heti lisää kyseiseen merkkiin :)

 18. 19

  Ilona sanoo

  Kiva postaus! Olen itse monelle aineelle allerginen, enkä näe ”allergiatestattu”-merkinnöissä mitään järkeä. Allerginenhan voi olla ihan mille vaan, itse olen mm. ekotuotteissa hyvin yleisesti käytetylle teepuuöljylle. Sen sijaan arvostan kovasti selkeästi näkyvillä olevaa INCI-listaa. Samassa mielessä minulle myös sertifikaatit ovat turhia, vaikka onhan se mukava tietää, että tuote on valmistettu luontoa säästäen puhtaista raaka-aineista:)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   enkä näe “allergiatestattu”-merkinnöissä mitään järkeä. Allerginenhan voi olla ihan mille vaan

   Juuri tätä Riittakin sanoi… Hän näkee kosmetiikan allergiatestauksen ja allergiatestattuna/hypoallergisena mainostamisen lähinnä markkinointijippona.

 19. 20

  Bemu sanoo

  Karkkipäivä ”mainostaa” vaan ihan vapaasti ;D Itse olen ollut siinä luulossa että Suomessa ei valmisteta kosmetiikkaa, joten tämä korjasi luulemukseni. Toiseksi kiinnostuin näistä. Itselläni on pitkät hiukset ja erittäin hankala kuiva päänahka,johon olen yrittänyt vaihdella shampoomerkkejä. Ehkäpä täältä löytyykin apu.
  Oli hyvin kirjoitettu; aivan kuin olisin kulkenut mukanasi tuolla :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Itse olen ollut siinä luulossa että Suomessa ei valmisteta kosmetiikkaa

   Itse asiassa Suomessa on vaikka mitä kosmetiikkatehtaita. :) Lumenella on tehdas Espoon Kauklahdessa ja siellä valmistuu myös ainakin Cutrinin hiustuotteet. Samoin Suomesta löytyy Sim Finlandin tehdas (käytiin siellä tutustumisvierailulla koulun kanssa) ja Frantsilan luonnonkosmetiikkakin valmistetaan Suomessa. Samoin Vivisanté ja ruotsalaisen Estelle & Thildin tuotteet… Myös monilla pienillä brändeillä on omat kosmelabransa jossa he valmistavat tuotteita, kuten vaikkapa Max Perttulalla :D. Eli kyllä näitä löytyy yllättäen…! :)

 20. 21

  sanoo

  söpö myymälä. :) Haluaisin itsekin erilaisia saippuoita, mutta täälläpäin niitä ei oikein myydä..

 21. 22

  H sanoo

  Täytyy sanoa että tosi mukava lukea tällainen juttu ”pelkkien” tuotearvostelujen sijaan :) Ihana että joku vaivautuu tällaista tekemään vaikkei siitä rahallisesti hyödykään.

 22. 23

  Satu sanoo

  Oi tää oli tosi kiva ja mielenkiintonen postaus!
  Eksyin siun sivuille ihan sattumalta jokin aika sitten, kun etsin meikkivinkkejä ja blogisi onkin siitä hetkestä asti ollu kirjanmerkkivalikossa kaikkien muitten seurattavien blogien joukossa :)

 23. 24

  sanoo

  Tosi kiva ja erilainen juttu! Ikinä en ole merkistä kuullut, ja nyt rupesi kyllä kiinnostamaan arviosi merkin mineraalimeikkipohjasta. :)

 24. 25

  Misty sanoo

  Miten sattuikaan: sain juuri tällä viikolla netin kautta heiltä tilaamani savinaamiojauheen ja ruusuvoiteen.

  Ostin couperosa-iholle tarkoitetun ruususavinaamion, joka sekoitetaan itse jauheesta lisäämällä siihen tilkka vettä tai kasviöljyä. Lisäksi voi laittaa yrttejä tai vaikka hunajaa. Naamio oli ihana kuten myös ruusuvoide, joka käy moneen eri tarkoitukseen: esim. huulille tai vaikka kynsinauhoille.

  Tilaan taatusti heiltä tulevaisuudessa lisääkin tuotteita!

 25. 26

  E.. sanoo

  Täällä Porvoossa myydään pienessä putiikissa kyseisen firman tuotteita ja ruusu-sitruuna käsivoide on ihana! Suosittelen!

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Mä olen myös kokeillut tuota käsivoidetta Ruohonjuuressa ja se tuntui & tuoksui aivan ihanalta!

 26. 27

  watinkatti sanoo

  hei kerro sun vakioposkipunas ? :) olen miettinyt että nyt kun vanha loppuu niin vois ihan sulta kysyä punaa !

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Edullisemmalta puolelta suosikkini on Rimmelin Santa Rose, mineraalipuolelta Lily Lolon Ooh La La ja selektiiviseltä puolelta MACin Dainty ja Cliniquen Iced Lotus.

 27. 28

  Henni sanoo

  Ihana postaus sulta Sanni! Tuotteet vaikutti niin ihanilta että kirjauduin heti firman nettikauppaan. Ajattelin nyt kokeilla mökillä kyseisiä tuotteita,jotenkin maalla tykkää muutenkin käyttää luonnonmukaisia tuotteita kun pulahtelee järveen ja saunoo. Tilaukseen pistin tuon turveshampoopalan, koska hiukseni likaantuu kun rapsuttelen kutiavaa päänahkaa. Jotenkin ongelma on kesäisin. Sitten tilasin arganöljyä, ruusukasvovettä ym. Kröhöm, jos tilaus on yli 50e, ei muuten mene toimitusmaksua:). Kun tutkin tuotteita netissä heräsi kysymys, voiko ruusuvoidetta ja öljyä käyttää alle 30v. vai onko tuotteet tarkoitettu ennemminkin vanhemmalle iholle? Oma ihoni on talvella pintakuiva ja punoittaa sekä herkistynyt, kesällä melko normaali.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Kun tutkin tuotteita netissä heräsi kysymys, voiko ruusuvoidetta ja öljyä käyttää alle 30v. vai onko tuotteet tarkoitettu ennemminkin vanhemmalle iholle?

   Uskoisin näin, vaikka mielenkiintoista kyllä suositukset ruusutuotteille vaihtelevat valmistajittain. Ruusunsiemenöljyähän käytetään useinkin juuri kuivan ja hieman aikuisemman ihon hoidossa sen elvyttävien ominaisuuksien vuoksi, ja esimerkiksi Weledan kouluttaja sanoi ettei heidän Villiruususarjansa ole tarkoitettu alle 30-vuotiaille (jopa tosiaan että voiteilla on epäedullinen vaikutus liian nuoreen ihoon….). Ota nyt tuosta sitten selvä…! ^_^ Kuitenkin sitten esim. Hauschkan Ruusutuotteet on tarkoitettu kaikenikäiselle iholle.

   Ehkäpä joku Flow’sta lukee näitä kommentteja ja osaisi vastata heidän puolestaan..?

   • 28.1.1

    sanoo

    Ruusutuotteet ovat toki ravitsevia ja ihoa uudistavia. Yleensä suosittelemme niitä kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle, mutta toki jos nuorella on kuiva ja kosteutta/hoitavuutta vaativa iho, niin niitä voi hyvin käyttää.
    Henni: Kiva kun löysit kauppamme, toivottavasti tykkäät tuotteista.
    Voi olla, että Ruusu-antioksidanttivoide sopisi ihollesi hyvin talvella. Meillä on lähiaikoina (n. 1kk sisällä)tulossa myyntiin uusi Mustikkavoide (Sannilla onkin jo siitä näyte) se voisi sopia paremmin kesäaikaan, kun iho ei vaadi niin paljon hoitavuutta.

    Terveisin
    Suvi
    Flow kosmetiikka

    • 28.1.1.1

     Bemu sanoo

     Täytyi uudestaan tulla lukemaan tämä tehdaskierros :) Itse aion nyt kyllä kokeilla tuota ruusuvoidetta. Ihoni on juuri tuollainen; kuiva, vanheneva ja elvytystä tarvitseva :) Ja tämä kirjoitus sai minut todella kiinnostumaan luonnonkosmetiikasta, tulee varmasti kokeiltua useampiakin tuotteita.

 28. 30

  kaijas sanoo

  Kokonaisuutena hieno juttu. Kiva lukea tuotteiden valmistuksesta ja taustasta.

 29. 31

  Sinini sanoo

  Ah, kuinka ihana postaus!! :D Eikä haittaa ollenkaan ”räikeät” mainostukset, musta on vaan ihanaa kun ”koulutat” meitä tavallisia tallaajia tälläsissä asioissa! :D

 30. 32

  sanoo

  Todella mielenkiintoinen postaus, kiitos! :) Flow Kosmetiikan arvostus nousi ainakin minun mielessäni, jotenkin niin herttaista että tuotteet valmistetaan käsin täällä Suomessa.

 31. 33

  Hena sanoo

  Moikka!
  Tosi kiva postaus! Herätti kyllä mielenkiinnon aiheeseen.

  Ajattelin että voisitko tehdä postauksen aiheesta säärimeikki? Eli jos on hirveän verisuoniset tai mustelmaiset jalat kuten minulla, niin miten ne saisi meikattua piiloon. :) Kiitos!

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Ajattelin että voisitko tehdä postauksen aiheesta säärimeikki?

   Moi! Kiitos ideasta, mutta en ole koskaan meikannut sääriä. :) En siis ikävä kyllä osaa aiheesta kirjoittaa.

 32. 34

  SonjaF sanoo

  Mä rakastan Vihreän Kosmetiikan vartavoiteita tai siis Flow´n. Erityisesti mansikka vartalovoi on ihanaa! Tuoksuu hentoisesti leivokselle ja koostumus on ihanan kuohkea ja sormissa sulava.

 33. 35

  etusormi sanoo

  Onko perustajalla siis joku kemistin koulutus, kun osaa tehdä tollaisia reseptejä? Täytyy myöntää, että tällaisita lukiessa mieleen hiipii ensin epäilys kuin luottamus tuotteiden turvallisuuteen :]. Jep, suosin enemmän synteettistä kuin luonnonkosmetiikkaa omasta kokemuksesta. Herkkä iho reagoi helpommin luonnontuotteisiin kuin synteettisiin. Allergiset reaktiot saattavat olla melko rajujakin. Toki monille vaivaa aiheuttavat juuri synteettiset tuotteet mutta omaaepäluuloa haihduttamaan tarvisi paljon enemmän tietoa :]. Tosin huonojen kokemusten pohjalta en ole viime vuosina juuri luonnollisiin kosmetiikkoihin koskenutkaan. Mitään autuuttahan luonnonkosmetiikka ei sen puoleen tuo, että paljon löytyy luonnostakin allergisoivia aineita ja jos pitoisuudet vielä vaihtelevat, niin tuotteiden käyttö voi olla vaikeaa. Yleisellä tasolla siis, en viittaa kyseiseen yritykseen mutta toki tuotteiden turvallisuus aina mietityttää, iholle kun niitä laitetaan.

  • 35.1

   sanoo

   Riitta ei ole kemisti, eikä tarvitsekaan olla. Tuotteissa käytetään tunnettuja ja yleisesti käytettyjä raaka-aineita, joista on käyttökokemusta pitkältä ajalta. Kuten yleensäkin luonnonkosmetiikassa, suurin osa raaka-aineista on ihan syötävää laatua. Ensisijaisen tärkeää luonnonkosmetiikan valmistuksessa on eteerisen öljyjen ja yleensäkin kasviöljyjen ja kasviraaka-aineiden kattava tuntemus.

   Tuotteiden turvallisuuden arviointi on pakollinen kaikelle Suomessa myytävälle kosmetiikalle, ja olemme sen teettäneet ulkopuolisella alan ammattilaisella. Arvioinnissa tarkistetaan tuotteiden raaka-aineet ja niiden suhteet toisiinsa ja reseptit.
   Tuotteiden laadunvalvonta tehdään meillä paikanpäällä laboranttimme toimesta.

   Maailmalla on paljon kosmetiikkabrändejä joiden perustajana ei suinkaan ole kemisti. Ei se mitenkään tavatonta ole.

   Toki luonnonkosmetiikalle voi olla yhtälailla alleginen, kuin mille tahansa muullekin. Kannattaa tehdä miten parhaalta itsestä tuntuu, ja vältellä itselle sopimattomia tuotteita.

   Yt. Suvi, Flow kosmetiikka

 34. 36

  ronja sanoo

  Odotan innolla postausta mineraalimeikkipuuterista, koska olen jo pitkään katsellut esim. Lily Lolon mineraalimeikkejä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi ostaa. Nämä Flown mineraalimeikkipuuterit eivät kyllä kukkaroakaan hirveästi keventäisi, joten voisin todellakin harkita sitä hankkivani jos sen hyväksi toteat! ;)

 35. 37

  Nimetön sanoo

  Vihreä Kosmetiikka on tuttu itselleni ja tykkään tosi paljon heidän saippuoistaan. Shampoopaloja myös kokeillut useita. Uuden nimen alla olevia tuotteita en ole ostanut, sillä valmistan omat saippuani nykyään. Ei esimerkiksi saippuan reseptin kirjoittamiseen tarvita kemistin papereita, itsekin kirjoitan omat reseptini ja kokeilemalla olen löytänyt omalle iholle parhaan kombinaation eri aineita. Mun luottamus ainakin kyseiseen firmaan on tosi hyvä.

 36. 38

  M. sanoo

  No kyllä susta olisi valkotakiksi! Mieti nyt kuinka mahtavaa olisi, jos sinä ja Flow kosmetiikka yhdessä suunnittelisitte esimerkiksi Karkkipäivä-saippuan!

 37. 39

  Claire sanoo

  tosi magee postaus ja juttu! en oo ite mikään luonnonkosmetiikka-intoilija joten ilman tätä postausta en varmaan koskaan olis törmännyt kyseiseen firmaan, mutta huomenna taidan piipahtaa ruohonjuuressa ja kokeilla tota hiussaippuaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.