Karkkipäivä 1 vuotta!!

Karkkipäivä täyttää tänään, 22. huhtikuuta, yksi vuotta. Niin vähän aikaa sitä on vasta tullut bloggailtua.

Kun vuosi sitten aloitin, ei Suomessa vielä ollut kovinkaan montaa pelkästään kosmetiikkaan ja meikkeihin keskittynyttä blogia. Suosituin sellainen, Narcissen kirjoittama Glowing Me Glowing You, oli hiljentynyt tammikuussa. Sceneä hallitsivat Charming Nailsin upea kynsi- ja meikkiblogi sekä Virven megasuosioon kohonnut tuotearvostelublogi Ostolakossa. Ruotsiksi kirjoittava Badbomben on hänkin Suomen kauneusblogien pioneereja. Minun lisäkseni keväällä olivat aloittaneet myös Just Blushing ja Beauty Babe. (Eikä nyt tarvitse kenenkään loukkaantua jos en mainitse kaikkia viime keväänä aloittaneita, nämä ovat vain jääneet parhaiten mieleeni…)

karkkipaiva_bannerit

Aloitin blogin kirjoittamisen lähinnä uteliaisuudesta. Olen seurannut blogeja satunnaisesti vuodesta 2005 lähtien (ilman että olin jäänyt minkään lukemiseen pahemmin koukkuun), ja blogien suosion kasvaessa minua alkoi yhä enemmän kiehtoa mikä niissä niin koukuttaa. Tuntui kuin blogien lukeminen, ja melkeinpä blogin pitäminenkin, kuului jo yleissivistykseen. Halusin kokeilla miltä se tuntuisi.

Kun suomalaisia meikkiblogeja ei tosiaankaan vielä vuosi sitten ollut kuin sieniä sateella, ajattelin, että voisin tarjota jotain siihen kategoriaan sopivaa. Suunnittelin, että blogissani julkaisen vain ja ainoastaan värikkäitä meikkikuvia, ja jätän muut löpinät sikseen. Tuohon aikaan meikkikuvanikin olivat vielä aika ”kilpailukykyisiä”, ja pystyin pitämään blogia pelkästään niiden voimalla. Tänä päivänä en enää meikkikuvablogia aloittaisi. Suomen blogiscene on tulvillaan toinen toistaan lahjakkaampia meikkailijoita, joiden kuvat lähenevät henkeäsalpaavaa taidetta. Jos aloittaisin tänään, ei minulla olisi sillä saralla juuri mitään annettavaa.

Tämän uteliaisuutta aloittamani kokeilun myötä olen kuitenkin tajunnut, mikä blogistaniassa niin koukuttaa. Tykkään blogistani hirveästi, ja sen kirjoittamisesta on tullut rakkain harrastukseni. On ollut tosi antoisaa huomata, että jutuistani on ollut toisille ihmisille jopa hyötyä. Tykkään kirjoittaa, meikata ja valokuvata, ja blogatessa saan yhdistää nämä kaikki.

Blogin ensimmäisen vuoden luetuimmat postaukset olivat:

1. Neiti Etsivä ja voidepurkin sisällön arvoitus

2. Nettishoppailun ABC

3. Silmän rajaus, osa 1: Perusteet

4. Tokio Hotel Humanoid

5. Opas varjostuksiin

(Myös Indien puolella julkaistut Mineraalimeikki- ja Silmän muodot -postaukset kuuluvat listalle, mutta ne lienevät tuoreessa muistissa…)

Tunnisteista eniten klikattiin tageja Tutorial, Smoky-meikki ja Silmän rajaus.

Eniten kommentteja (jos arvontoja ei lasketa) keräsivät Bloggerin puolella postaukset:

Suuri ponipostaus

Meikkimokia

Syntymäpäivämeikki

Twilight-meikit – WTF?!

”Halpiskosmetiikan” imagopohdintaa

HappyBirthday

Nyt kun Karkkipäivä juhlii ensimmäistä vuottaan, on paikallaan tietysti juhla-arvonta. En tiedä alkavatko lukijat saada kaiken maailman arvonnoista jo tarpeekseen, kun niitä on blogeissa suunnilleen joka toinen päivä, mutta minulle kertyy työni (ja välillä alennusmyyntienkin ;)) kautta jatkuvasti pientä ”sälää” jonka mielellään arvon pois.

Synttäriarvonnassa on kolme palkintosettiä. Kaikki tuotteet ovat uusia ja käyttämättömiä.

Palkinto_EstelleThild

1. Estelle & Thild Neroli -setti. Minulle lähetettiin E&T:ltä nämä Neroli-tuotteet kokeiltavaksi, mutta koska minulla on jo heidän tuotteitaan, olin sitä mieltä että on jonkun lukijan vuoro päästä kokeilemaan näitä ihanuuksia. Kysyin saanko antaa tuotteet arvontaan, ja se on kuulema ok. :)

Palkinto3

2. Meikkisetti violetti + punainen, johon kuuluu:

 • BeYu-luomivärikvartetti 59 (violetteja sävyjä)
 • Estee Lauder Pure Color Lipstick, sävy Nantucket Sun (lähikuva alempana)
 • Clinique Lash Power -minimaskara (2,5ml)
 • Dr. Hauschka Kajal Duo sävy munakoiso / tummanharmaa

Kummankin meikkisetin ripsivärit puuttuvat kuvista, sillä a) sain tuplakappaleen Lancômen Precious Cells -ripsaria vasta kuvan oton jälkeen enkä jaksanut enää lavastaa uutta kuvaa, ja b) muistin Cliniquen miniripsarin olemassaolon vasta kun keksin lisätä Lancômen ripsarin palkintoihin.

Palkintoripsarit

Palkinto2

3. Meikkisetti vihreä + turkoosi, johon kuuluu:

 • BeYu-luomivärikvartetti 38 (vihreitä sävyjä)
 • Lancôme Hypnôse Precious Cells -ripsiväri
 • Make Up Store Sparkling Nail Polish, sävy Linnea
 • IsaDora Perfect Contour Kajal, sävy Peacock Blue


Palkinto_Lauder

Tässä vielä tarkempi kuva Nantucket Sun -huulipunasta. Se ei ole luonnossa ihan noin tumma, ja sävy on lämpimämpi punainen, enemmän sen värinen kuin hylsyn alareunassa.

Osallistut arvontaan jättämällä blogille kommenttiboksiin 1-vuotisterveiset. Kerro, miksi luet Karkkipäivä-blogia. Kerro mistä olet tykännyt, tai mistä et ole tykännyt. Onko jokin postaus tai meikki jäänyt erityisesti mieleen? Kerro myös, haluatko osallistua vain tietyn palkintosetin arvontaan. Muuten osallistut kaikkien arvontaan.

Jätä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kohtaan. Se näkyy vain minulle.

Arvonta-aikaa on sunnuntaihin 25.4. klo 23.59 saakka. :)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kyllä nuo kuvasi minusta edelleen ovat varsin ”kilpailukykysisiä”, vaikka kilpailusta tuskin voi meikkiblogien välillä puhuakaan. :) Tykkään lukea blogiasi, koska meikkisi ovat valtavan inspiroivia ja vaikutat tosi mukavalta tyypiltä. Lisäksi olet varmasti saanut skeptisemmätkin lukijat innostumaan luonnonkosmetiikasta, edes vähän (allekirjoittanut mukaan lukien).

  Palkinnoista kiinnostaa eniten tuo ensimmäinen.

 2. 2

  hedonya sanoo

  Tykkään blogistasi, koska kirjoitat paljon mielenkiintoisia juttuja, ja ennen kaikkea hyödyllisiä!! Olen seurannut blogiasi jo syksystä lähtien. Onnea 1-vuotiaalle! :)))

 3. 3

  maryo sanoo

  Moikka! Olen netissä törmännyt moniin meikkiblogeihin, mutta sinun blogiasi jaksan lukea ja ottaa inspiraatiota – luomiväri”taideteoksesi” ovat ihan oikeasti u p e i t a ! Osaat niin rohkeasti käyttää omituisempiakin värejä, itselläni kun perus ruskea ja musta vie meikkiväreissä voiton. Jatka samaan malliin, ehkä minäkin tästä vielä rohkaistun! :)

 4. 4

  mariap sanoo

  Heipsis!

  Tykkään sun meikeissä väri-iloittelusta.
  Osallistun setin nro. 3 arvontaan.

 5. 5

  Jenni sanoo

  Olen lukenut blogia pääsiäisestä asti, vahinko klikkaus toisesta blogista ja mitä löysinkään :) IHanaa luettavaa!! Rakastan luomivärejä, mutta en osaa käyttää niitä yhtä luovasti kuin sinä. Minusta on ihanaa katsella kuvasarjoja joissa on neuvottu värien käyttöä ja kuinka jokin tietty silmämeikki tehdään. Nyt olen itsekin rohkaistunut ja yritän kovasti opetella 2-3 värillä. Rakastan turkooseja luomivärejä.
  Palkinnoksi kelpaa kaikki :) Toivoisin neuvoja irtoripisien liimaukseen, ja miten esim. niitä kannattaa silmän ulkonurkkaan liimata jotta näyttäisi hyvältä. Mieleeni on jäänyt erityisesti se postaus jossa oli silmien muodoista ja ”luomityypeistä”, itsellenikin valkeni silloin että jos on raskaat luomen niin eihän ne luomivärit kovinkaan paljon näy.

 6. 6

  Aino sanoo

  Löydän aina loistavia ohjeita silmämeikin tekemiseen, ja hyvänlaatuiset kuvat auttavat aina paljon! :)

 7. 7

  Jonna sanoo

  Onneksi olkoon vuosipäivän johdosta. Olen seurannut blogiasi elokuusta lähtien ja olen rakastanut joka hetkeä. Kiitos piristyksestä useisiin tylsiin työpäiviin. :) Olen saanut valtavasti inspiraatiota ja loistavia tuotevinkkejä ja ihana kirjoitustyylisi on koukuttanut minut täysin. Parasta blogissasi on se, että myös vanhoista postauksista saa joka kerta uusia ahaa-elämyksiä. En osaa sanoa mitään yksittäistä postausta, joka olisi ollut lempparini. Lähes kaikista olen oppinut ainakin jotain. Kiitos sinulle.

  Osallistuisin myös arvontaan. Palkinnoista mieluisin olisi 1. Estelle & Thild Neroli -setti.

 8. 8

  Hanna sanoo

  Mun mieleen on erityisesti ollut hyvä suomen kieli ja oikeinkirjoituksen hallinta. Muita blogeja lukiessani on monesti ärsyttänyt yhdyssanavirheet tms., jotka täältä ilokseni puuttuvat. Lisäksi mielestäni kuvat ovat huippuluokkaa, ihan Purityn tasoisia. Ponipostaus on jäänyt myöskin mun mieleen, lapsellisuus kunniaan! Samoin silmien muotoa käsittelevä in depth-artikkeli oli antoisa, se sai mut kikkailemaan luomivärien muodolla. Toivottavasti löydän vielä ”sen oikean” tavan meikata. Kiitos hyvästä blogista!

 9. 9

  ria sanoo

  Onnea vuosipäivän johdosta ! Aloin lukemaan ahkerammin blogeja joskus viime keväänä, muutamaa viime keväänä aloittanutta blogia olen lukenut melkein alusta asti – Karkkipäivä on yksi niistä. Tykkään kovasti meikkipostauksista, omistan itse ehkä muutaman luomivärin ja olen tylsä meikkaaja. Jotenkin näistä kuvista on tippunut hieman inspiraatiota ja entisen ruskean sijaan käytän nykyään useammin vihreää/violettia ihan arkenakin. Myös muita aiheita käsittelevät postaukset ovat olleet kivaa luettavaa, erityisesti nettishoppailun abc:stä on ollut hyötyä, samoin kuin silmän muoto-postauksesta. Muuten vaan kivaa luettavaa on ollut meikkimokat (kaikkine kommentteineen), halpiskosmetiikan imagopohdinnat ja twilight-meikit :)

 10. 10

  sanoo

  Heippa ja onneksi olkoon 1 – vuotiaalle blogille

  Kuulin jostain kummasta, tv:stä tai sitten luin lehdestä KARKKIPÄIVÄSTÄ ja tässä oli jotain mikä herätti uteliaisuuteni.
  Karkkipäivä näyttää antavan paljon tietoa kauneudensaloista.

  Innolla etsin löytyisikö vinkkejä kulmien muotoiluun + värjäykseen. Kaikki jutut on tervetulleita ja tuotteet joita testaat, saadaan niistä arvokasta tietoa.

  Toivon todella, että hieman vanhemmalle naiselle löytyy myös vinkkejä.

  Hyvältä ja mielenkiintoiselta sivut näyttävät.

  Oppimiseen ei ole muuta alkua kuin ihmettely, siteeraan erästä filosofia.

  ritva

 11. 11

  Miia sanoo

  Onnittelut! Blogi on mukavan pirtsakka eikä liian otsa rypyssä väsätty, siksi sitä on mukava seurata.

 12. 12

  sanoo

  Olen lukenut blogiasi satunnaisesti jo pitkään ja parin kuukauden ajan säännöllisesti. Blogissasi parasta on selkeys – selkeä teksti, selkeät kuvat ja selkeät ohjeet. Mä olen itse niin tunari meikkien kanssa, että kaikki yksinkertaiset perusmeikkien ohjeet (esim. varjostus ja silmien rajaus) ovat olleet hyödyllisiä. Joskus täältä saa myös hyviä vinkkejä kosmetiikkatuotteiden hankkimiseen, mikä on aivan mahtavaa, koska sadoista eri rasvoista ja meikeistä yms. on joskus todella vaikea valita. :D

  Osallistun ensimmäisen palkinnon, eli Estelle & Thildin paketin arvontaan. :)

 13. 13

  Plaz^ sanoo

  Hyvää 1-vuotispäivää blogille!
  Minä taisin ruveta lukemaan tätä viime kesänä,muistaakseni olit sillon Ahvenanmaalla postailemassa. :)
  Luen tätä blogia, koska täällä on niin ihanan räväköitä ja värikkäitä meikkejä.
  Tykkään kyllä myös ihan semmosista perusmeikeistäkin mutta päivän piristysruiske on just joku sateenkaaripommi jonka oot räjäyttäny luomilles(ja tämä siis on hyvä juttu!) :D
  Ja sun tutorialit on kans kivoja + muut meikkivinkit.
  Minä ainakin oon varma lukija vielä blogin 2-vuotispäivänäkin :)
  Jatka samaan malliin!!

 14. 14

  hannatar sanoo

  Olen jo pitkään lukenut sun blogia ja saanut täältä hyviä vinkkejä meikkaamiseen. On ollut ilo seurata jonkun noin asialleen omistautuneen ihmisen kirjoituksia. Kiitos siis mielenkiintoisesta blogista ja hyvistä kuvista! :)

 15. 15

  sanna sanoo

  Onnea ja kiitos ihanasta blogista. Kuvat ja neuvot vaihe vaiheelta on ihania. Tykkään myös kun testaat ja kerrot jostain uutuus tuotteesta. Osallistun kaikkiin arvontoihin.

 16. 16

  Meggie sanoo

  Onnea synttäreiden johdosta!:)
  Tykkään tässä blogissa erityisesti selkeistä teksteistä ja neuvoista. Näistä teksteistä huokuu selvä ammattitaito.
  Erityisesti muhun kolahtaa kaikki sun luonnonkosmetiikkakokeilut ja niistä raportoiminen. Niitä ei olekaan kauheasti näkynyt muissa blogeissa. Erityinen kiitos siis siitä.

  Ja tosiaan, koska olen älyttömän kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, ottaisin mieluiten tuon 1. paketin:)

 17. 17

  viiru sanoo

  Tykkään blogistasi tosi paljon ja olen saanut täältä paljon mielenkiintoista, minulle aivan uutta tietoa. Sulla on mielestäni hyvä kirjoitustyyli, minäkin, aiheesta hirveästi tietämätön perusmeikkaaja jaksan lukea juttujasi. Ei ole niinkuin liikaa hienostelua :). Ja blogissa viehättää myös raikas ja selkeä ulkoasu.

 18. 18

  Lilpa sanoo

  Moi!
  Jee, karkkipäivällä on synttärit :)
  Mä en ole ollut kovin ahkera lukija alusta alkaen, ja on sääli etten minä ainakaan pysty sen bloggerin kirjoituksia enää lukemaan (siirtyy suoraan tälle sivulle). Kommentoinut en ole kait ikinä, en ainakaan muistaakseni.

  SANNI VASTAA: ”Blogihan on siirtynyt kokonaisuudessaan Bloggerista tänne, joten et ole menettänyt mitään. :) Kuten huomaat, arkisto ulottuu huhtikuulle 2009 saakka.” ;)

  Tässä blogissa tykkään eniten ehkä siitä, että tosiaan luomiväreistä on paljon juttua. Itse olen ihan vasta-alkaja luomivärien kanssa ja on kiva opetella silmämeikkejä joihin ei kuulu pelkästään yksi sävy liikkuvalle luomelle ja se siitä. Kirjoitat tosi selkeästi ja siististi, ja kirjoituksia on vain tosi kiva lukea. On myös kiva huomata, ettet pelkästään käytä kaikkein kalleimpien laatumerkkien tuotteita, vaan myös jotain sellaisia merkkejä joihin minun tapaisillani tavallisilla tallaajilla on rahaa :–D

  Oon varmaan Matti Myöhäsenä osallistumassa arvontaan, mutta alunperin ei kyllä ollut tarkoitus osallistua lainkaan. Mutta sitten meinasin että miksipä ei ;)

 19. 19

  taina sanoo

  Eksyin blogiisi muotiblogeista ja katselen lähinnä kuvia ihanista meikeistä.

 20. 20

  henna sanoo

  Käyn sivuilla satunnaisesti, mutta sivujen tyylikkyys on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Onnea 1-vuotispäivän johdosta!

 21. 21

  Sipsu sanoo

  Onnittelut 1-vuotiaalle!

  En juuri koskaan muista, miten olen alunperin ”löytänyt” jonkun tietyn blogin. Hyvin usein se tapahtuu siten, että tutkailen jonkun jo seuraamani bloggajan suosikkeja. Luulen, että sinut, Sanni, löysin Beauty Baben tai Charming Nailsin kautta.

  Palaan aina uudestaan, koska:
  -aiheesi ovat monipuolisia (kynsiä, meikkejä, ihonhoitoa, ”tuote-esittelyjä”, vinkkejä, opastusta jne. jne.)
  – meikkipostauksesi ovat vaihtelevia niin väreiltään kuin tyyliltäänkin (on räväkkää ja on ns. arkeen sopivaa)
  – kuvasi ovat poikkeuksetta todella hyviä
  – et pelkää antaa myös kritiikkiä, jos esim. joku tuote sitä ansaitsee
  – blogin ulkoasu on nyt ihanan raikas [tykkäsin kyllä myös siitä pre-Indiedays lookistakin :)Muistaakseni himpun verran tummempi?]
  – pakko myös apinoida jotakuta yllä kommentoinutta, joka kehui tekstejäsi. Jäin pohtimaan ko. kommenttiä ja totta se on! Kirjoitat, hmmm, ”miellyttävästi”. Hah, minkälaista on miellyttävä teksti!?!?! En oikein osaa paremmin kuvailla, mutta siis tekstiä, jota on miellyttävää lukea. EI tällaista ihmeelistä ja sekavaa selostusta :D

  Siinä syitä, jotka näin äkkipäätään tulevat mieleen. Moni muukin asia tietysti vaikuttaa. Esimerkiksi se, minkälainen mielikuva blogin pitäjästä tulee, esim. itse tekstien, kommnettien vastausten ja osittain kuvienkin perusteella. Vaikutat ystävälliseltä ja lempeältä, jalat-maassa -tyypiltä. Ja tietenkin olet tosi taitava ja luova meikkien kanssa! Ja kaunis!

  Mieleen on erityisesti jäänyt mm. ”Huokoset piiloon” -postaus (ikuinen riesa itsellä) ja se ”Siskon meikkipussilla” (otsikko oikein?) -juttu.

  Sipsu

 22. 22

  sanoo

  Osallistun. Kiitos ihanasta blogista! Katselen kateellisena upaita meikkikuvia, sillä valitettavasti omat roikkuvat luomeni eivät anna minulle paljoa vaihtoehtoja silmämeikkiin :( Silmämeikkitutoriaalit kiinnostaa myös paljon!

 23. 23

  ässä sanoo

  Sivusto edustaa minulle itsensä ilmaisua ja saan saitilta paljon uusia ideoita. Jos suunnittelen juhlia tai erikoistilaisuutta, käyn aina täällä katsomassa meikkivinkkejä.

 24. 24

  janni sanoo

  Onnea 1-vuotiaalle blogille! Mukavan pirtsakka blogi, jota on aina kiva lukea :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.