Kalsiumvoiteiden pinnan alla

Niin että mistähän ihminen tosiaan maksaa sen 185€…? Sitä voi jälleen miettiä.


Kalsiumvoiteet

Tulin verranneeksi kahta saman talon kalsiumpäivävoidetta. ”Talolla” tarkoitan L’orealia, ja tuotteet ovat Lancômen Platinéum Hydroxy(a)Calcium -päivävoide ja L’oreal Parisin Age Re-Perfect Pro-Calcium -päivävoide. Hintaeroa näillä kahdella samankokoisella purnukalla on peräti 165€. Mitäs upeita erikoisaineita Lancômen tiedemiehet ovatkaan eristäneet Platinéum-voiteeseen, kun siihen on pitänyt tuollainen hintalappu lätkäistä..? Blogia lukeneet arvaavatkin jo, mitä vertailu paljasti.

Platinéum pitää sisällään 44 ainesosaa, Age Re-Perfect Pro-Calcium 47. Näistä ainesosista 37 ovat yhteisiä. Kyllä. Kolmekymmentäseitsemän. Mitäs luulette? Kuinka paljon nämä voiteet oikeasti eroavat toisistaan? Ja epäileekö joku vielä, ettei saman talon tuotteita valmistettaisi samoista ainesosacocktaileista? Vai ihanko sattumalta näissä kalsiumvoiteissa on 84% samoja ainesosia?

(Tietonurkka: kalsiumvoiteet on tarkoitettu ikääntyvälle iholle, joka kalsiumin menetyksestä haurastuu ja ohentuu.)

Matureskin

Kuva täältä.

Naputtelin tähän Platinéumin incin kokonaisuudessaan. En usko, että moni jaksaa sitä lukea, mutta kiinnostuneet voivat katsoa mistä 185€:n supervoide koostuu. Sulkuihin ainesosan jälkeen kirjoitin, monentenako sama ainesosa on Age Re-Perfect Pro-Calcium -voiteessa. Huomatkaa, että ensimmäiset 13 ainesosaa ovat täsmälleen samassa järjestyksessäkin. Merkkasin punaisella kalsiumin, eli ainesosan joka näissä on se tärkeä juttu ja hoitavin aine.

 

Lancôme Platinèum Hydroxy(a)Calcium 50ml 185€ / L’oreal Age Re-Perfect Pro-Calcium 50ml 19,70€

1 AQUA (1)

2 CYCLOPENTASILOXANE (2)

3 ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE (3)

4 GLYCERIN (4)

5 PARAFFINUM LIQUIDUM (5)

6 MYRISTYL MYRISTATE (6)

7 PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID (7)

8 STEARIC ACID (8)

9 TRIETHANOLAMINE (9)

10 AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE (10)

11 PALMITIC ACID (11)

12 TITANIUM DIOXIDE (12)

13 PEG-100 STEARATE (13)

14 GLYCERYL STEARATE (15)

15 HYDROGENATED JOJOBA OIL (-)

16 TOCOPHERYL ACETATE (-)

17 CYCLODEXTRIN (26)

18 HYDROXYAPATITE (19)

19 DMDM HYDANTOIN (34)

20 IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE (36)

21 PHENOXYETHANOL (32)

22 STEARYL ALCOHOL (18)

23 YEAST EXTRACT (27)

24 PEG-20 STEARATE (17)

25 LIMONENE (40)

26 MANNITOL (16)

27 XANTHAN GUM (22)

28 PANTHENOL (-)

29 LINALOOL (41)

30 PANAX GINSENG ROOT EXTRACT (-)

31 DIOSCOREA VILLOSA ROOT EXTRACT (-)

32 PROPYLENE GLYCOL (-)

33 CAPRYLOYL SALICYLIC ACID (21)

34 ALPA-ISOMETHYL IONONE (42)

35 ACRYLATES COPOLYMER (23)

36 DISODIUM EDTA (24)

37 DISODIUM SUCCINATE (31)

38 CETYL ALCOHOL (20)

39 METHYLPARABEN (33)

40 BUTYLPARABEN (35)

41 CITRONELLOL (45)

42 ALUMINA (25)

43 HEXYLDECANOL (-)

44 PARFUM (39)

LancomePlatineum2

En ala purkamaan inciä sen kummemmin, mutta tarkastellaan vähän niitä ainesosia, jotka eivät ole voiteille yhteisiä. Voisiko niillä selittää 165€:n hintaeron?

Eroavat aineet Platinéum / Age Re-Perfect Pro-Calcium

Hydrogenated jojoba Oil = (hydrattu jojobaöljy, pehmentää ihoa) / Squalane (skvalaani, mm. hain maksasta saatava luonnollinen kosteuttava ja pehmentävä aine)

Tocopheryl acetate (e-vitamiini, hapettumisenestoaine) / Myristyl alcohol (pehmentävä aine, emulsiota stabiloiva aine, viskositeetinsäätäjä)

Panthenol (b-ryhmän vitamiini, kosteuttava aine, antistaattinen aine) / Hydrolyzed Soy Protein (hajotettu soijaproteiini, antistaattinen ja kosteuttava aine)

Panax Ginseng Root Extract (ginseng-juuren uute, mahdollinen antioksidantti [ei todistettuja tutkimustuloksia]) / Soluble Collagen (liukoinen kollageeniproteiini, kosteutta sitova aine)

Dioscorea Villosa (Wild Yam) Root Extract (jamssin juurakoista saatava uute, pehmentävä ja rauhoittava aine, ei todistettua hyötyä iholle kosmeettisessa käytössä) / Mdm hydantoin (antimikrobinen aine)

Propylene Glycol (propyleeniglykoli, kosteuttava aine, liuotin) / Potassium Sorbate (kaliumsorbaatti, säilöntäaine)

Hexyldecanol (humektantti, liuotin) / Benzyl benzoate * (liuotin, hajuste)

/ Geraniol * (hajuste)

/ Coumarin * (hajuste)

/ Citral * (hajuste)

*) = yksi 26 eniten allergisoivasta hajusteainesosasta jotka on kosmetiikkalain mukaan mainittava tuoteselosteessa

Lähteet: Verkkosalonki, Eur-Lex, Wikipedia, Paula Begoun: Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me (2008)

LorealProCalcium2

Tarkastelu osoittaa, ettei kummassakaan ole mitään toistaan ”ylivertaisempia” aineita. Eroavat ainesosat ovat tavallisia kosmetiikan perusraaka-aineita, lukuunottamatta Platinéumin kahta kasviuutetta, ginseng ja jamssi, jotka ovat juuri näitä ”ei todistettuja vaikutuksia kosmeettisessa käytössä” -kategorian aineita. Minusta on hurjan outoa ja mielenkiintoista, ettei suurilla firmoilla ole esittää mitään virallisia tutkimustuloksia näistä aineista, joilla he argumentoivat tietyn tuotteen hoitavuutta. Platinéum-voiteen Hydroxy(a)Calcium-kompleksi muodostuu kalsiumista (käytetty ainesosa hydroxyapatite), ginsengistä ja hiivauutteesta (lähde). Eur-lexin mukaan kahdella viimeisellä on kuitenkin vain se ympäripyöreä ’hoitava’ funktio, hydroxyapatitella vieläpä pelkkä hankaava/emulsiota stabilisoiva/ominaistiheyttä säätelevä aine. Jos Lancômen/L’orealin tai jonkun muun valmistajan tiedemiehet löytävät näiden aineiden vaikutuksista iholla jotain mullistavaa, miksei näitä tietoja ole esittää Euroopan unionin komissiolle? Just a thought.

Seuraavan kerran kun mietitte, muistatteko äitikultaa 185€:n luksusvoiteella, voitte yhtä hyvin kävellä sinne L’orealin päivittäiskosmetiikan hyllylle. Äiti olisi epäilemättä vaikuttuneempi painavasta, lasisesta ja arvokkaan näköisestä Lancômen purkista, mutta saman hyödyn hän saa vaatimattomammat kuoret omaavasta L’orealista. Jälleen voidaan tietysti nostaa esiin pitoisuuskysymys ja miettiä, onko Platinéumissa enemmän hydroxyapatite-ainetta, ja tekevätköhän ne ginseng ja jamssi sitten kuitenkin tutkimustulosten puutteesta huolimatta iholle jotain taianomaista. En ole kosmetiikan kemisti  tai tutkija, joten en voi varmuudella tietää. Mutta sen me kuitenkin tiedämme, että näiden voiteiden pohja koostuu 84-prosenttisesti samoista ainesosista. Onko lopullinen ero 165€ arvoista? Ehkä mahdollisesti parin kympin, mutta loppukate tulee jostain ihan muusta.

Tällaista on kosmetiikan totuus.

Kommentit
 1. 2

  Nimetön sanoo

  Tää oli oikeasti aika mielenkiintoinen juttu, vaikkei sinällään mitenkään yllättävä.

  Sellaista vain mietin mikä on ainakin mulle lääkemaailmasta tuttua, että ne muutamat eroavat apuaineet saattavat joillakin tehdä jopa toimimattoman tulokse.

  Otetaan esimerkiksi Burana. Aina sanotaan, että joo, Ibusal, Ibumax, Burana…Oli mikä oli, ihan samaa kamaa ne on. Esim. noista kolmesta Ibumax ja Burana tulevat samasta laarista, mutta Ibusalilla on noihin muutaman apuaineen ero, joka jollekin (marginaalisen pienelle) käyttäjäryhmälle aiheuttaa sen, että pääkipu ei lähdekään tai teho on vähän erilainen. Sama esim. Roaccutanissa ja sen vaihtoehdoissa.

  Mutta tietysti näistäkin lääkkeistä ja kosmetiikasta puhuttaessa, suurin osa ihmisistä ei huomaa todennäköisesti mitään eroa.

 2. 3

  Linda sanoo

  Kiitos todella hyvästä kirjoituksesta. Ihanaa, että joku viitsii tehdä näin tasokkaita postauksia meidän lukijoiden iloksi. :)

  Mua jäi vähän ihmetyttämään jutun lukemisen jälkeen, että miksi ihmeessä halvempaan tuotteeseen on täytynyt lisätä peräti neljää hajustetta, jotka tiettävästi aiheuttavat allergiaa?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Halvempaan voidesekoitukseen on lisätty sellainen (tai sellaisia) cocktaileja, joihin nuo hajusteet ovat kuuluneet. Osalla aineista ei siis ole suoranaista omaa funktiota, ne vaan tulevat kaupanpäällisinä valmiissa sekoitteissa. Nuo allergiaa aiheuttavat hajusteet ovat todella yleisiä.

 3. 4

  milipili sanoo

  Oon meinannut pitkään vilkaista noitten sikahintaisten voiteiden incejä, just Lancomen ja toinen oli Rubinstein. Arvasin ihan oikein…Buahhahhaa!

 4. 5

  nanna sanoo

  vaikka ne koostuvatkin osaksi samoista ainesosista niin niiden yksittäiset pitoisuudet ovat erit.kalliimmassa enemmän yksittäistä ainesosaa kuin halvemmassa.inci lista tehdään siinä järjestyksessä mitä ainetta tuotteesta löytyy eniten ja näyttää että molemissa on vettä eniten jne….autotkin koostuvat pitkälti samoista osista mutta silti kalliimpi auto laadukkaampi vaikka ne koottaisiinkin samassa tehtaassa.kyllä silti luottaisin kalliimpaan aika monessa tuotteessa.kaikki lähtee ruohonjuuritasosta ihan käytännössäkin.tuotteet kalliimmassa tutkitumpia,testatuimpia,puhtaampia.mutta itse en kuitenkaan usko ryppyvoiteisiin vaan hyviin elintapoihin,geeneihin ja kosteukseen,puhdistukseen….että tällaista

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Oletkos saanut alan opetusta? ;) Kosmetiikan kemian oppitunnilla asenteesi voisi vähän muuttua.

  • 5.2

   Nimetön sanoo

   Kyllä merkkivaatteetkin jossain määrin tulee samoista tehtaista ja jopa ihan samoista pinoista kun ne henkkamaukatkin. ;)

 5. 6

  sanoo

  Ihan mielettömän hyvä postaus, täytyykin linkata tää (kalliilla) rasvoilla lotraavalle äipälle :D

 6. 7

  -Kaupallisen alan opiskelija sanoo

  Kuluttajatietoituus kasvuun! Markkinoijat huijaavat kuluttajia niin helposti nykyisin ja tuotteet menevät rikki helposti. Ei sellaista tarvitse sulattaa.

 7. 8

  eeva sanoo

  Erittäin hyvä aihe! Itse mielummin laitan rahani siihen hieman halvempaan vaihtoehtoon,enkä näe mitään järkeä laittaa omia pennejäni noin kalliiseen voiteeseen. Mutta täytyy sanoa kyllä että jos joku minulle noin kalliin rasvan ostaisi,niin varmasti käyttäisin.. ei epäilystäkään! Mutta omia rahoja en siihen tuhlaisi,koska kuten juuri sanoit aineet ovat melkein kaikki samat oli se sitten halpa tai ei. :)

 8. 9

  sanoo

  Samaa todellisuutta löytyy aika lailla monien purkkien kyljistä.

  Ihmiset on helppo saada maksamaan tuollaisista tuotteista juuri siksi, että ”luotan kalliimpaan” ja ”kallimpi on parempaa” illuusioilla. Uskotaan, että se kalliimpi on parempi, eikä että se on vaan rahastusta, mitä se usein on. Meikit on bisnestä ja jos tuosta putelista maksetaan se järjetön hinta, niin miksi se laskettaisiin?

  Itse olen joutunut tutustumaan inceihin herkän ihoni takia ja kannattaa melkein suunnata apteekkiin, jos on iho-oireitakin, kun näissä siistejen merkkien ”herkälle iholle” tuotteistakin löytyy juuri näitä allergisoivia aineksia.

  jep jep.

 9. 10

  Martinique sanoo

  Mielenkiintoista. Jotenkin luulisi, että kalliimmilla puljuilla olisi varaa satsata tuotekehittelyyn ja saada jotain tuloksia virallisesti esitettäväksi. Tosin liian tehokkaat tuotteet olisivat sitten lääkkeitä?

  Squalane kai useammin on peräisin oliiviöljystä kuin hainmaksasta.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Kummastakin lähteestä sitä saa, siksi laitoin mm. hain maksasta. Joissain lähteissä lukee että squalane on pelkästään eläinperäinen aine, tiedä sitten miksi.

 10. 12

  Bompula sanoo

  Tuotaaahhh… Itse en olisi kyllä lähtenyt autoihin vertaamaan, sillä autojen markkinointi on ihan samalla viivalla kosmetiikan kanssa. :D (Ja anteeksi kun olen tyhmä, mutta en ymmärrä miten samassa tehtaassa, samoista osista oleva auto on huonompi, jos hintalappuun on laitettu pari nollaa vähemmän :D :D Aivot nyrjähti!)

  Tottakai on insinöörit, jotka vastaa tuotekehittelystä ja tuotteen turvallisuudesta, MUTTA se markkinointi-koneisto mikä vastaa imagon luomisesta yms on se ratkaisevampi tekijä silloin kun kuluttaja lähtee ostamaan tuotteita. :D

  Esim. jos tuoteselosteessa puhutaan jostain etelämeren saaren harvinaisesta kukkasesta, joka kukkii kerran vuosisadassa ja jonka vaikutus on nuorentava, niii eiköhän se varmaan vetoa ostajaan enemmän kuin että sanotaan tämän tuotteen osasien löytyvän myös pihakoivusta ja sillä ehkä saadaan joku ryppy katoamaan silmäkulmasta?! :D

  Tai jos tuote tuodaan markkinoille tyylikkäässä hopeisessa purkissa ja viereen pistetään pelkkä valkoinen muovipurtelo ilman mitään tekstejä, niin kumman ottaisit?! :D Merkkeinä otetaan vaikka tuo Lancome ja sitten lähikaupan Xtra.

  Tämä sama pätee autoihin.. ;) Esim. Skoda, Volkswagen ja Seat on samasta paikasta.. Ja jokaisella autolla omanlaisensa imago ja kuluttajaryhmä johon pyritään vaikuttamaan. :)

  ps. ja se markkinointi ja imagon luominen ei ole ilmaista, eli jos ostat kalliin tuotteen tulet aika suurella todennäköisyydellä maksamaan hyvin toimivasta markkinoinnista, etkä pitkällisestä tutkimustuloksesta.. ;D

 11. 14

  eimii sanoo

  Mahtavaa tekstiä jälleen kerran! :D Ihanaa kun joku kirjoittaa asiat niinkun ne on.

 12. 15

  Pandora sanoo

  Oletko vielä törmännyt kosmetiikka merkkiin nimeltä Mary Kay? Jos olet haluaisitko tehdä siitä pienen postauksen?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Tiedän kyllä Mary Kayn, mutta en itse tunne ketään jälleenmyyjää joten mulla ei ole ollut tilaisuutta tutustua ko. merkkiin.

 13. 17

  wildberry sanoo

  voisit tehdä gallupin mitä ajatuksia herättää lause: ”kalliimpi on lähes aina parempi” siihen moni vois vastata samoilla ajatuksilla kun tätä juttua lukiessa :D mutta kiitos tosi hyvästä jutusta! suhun on helppo uskoa kun on perustelut, lähteet ja laajempi näkökulma :)

 14. 18

  Miina sanoo

  Erittäin hyvä kirjoitus! :) Minulle tässä ei tosin ollut mitään suurempaa uutta, koska olen aika hyvin tiedostanut tämän mielikuvien vaikutuksen niin kosmetiikkateollisuudessa kuin muillakin aloilla. Luonnollisesti kukin voi ostaa mitä haluaa, mutta yleensä kalliimpi ei ole ominaisuuksiltaan merkittävästi parempaa kuin halvempikaan. Ei ainakaan niin paljon kuin hinnan perusteella voisi olettaa (mikä on todistettu tässäkin kirjoituksessa). Ja tosiaan, vaikka tietyt kalliimmat tuotteet voivat olla parempia kuin halvemmat kanssasisarensa, ovatko ne niin paljon parempia, että niistä kannattaa maksaa niin ja niin paljon enemmän. Se on jokaisen harkittavissa, mutta päätöksiä ei kannata tehdä vain markkinoinnin ja mainonnan luomien mielikuvien perusteella. Kalliissa tuotteessa maksetaan myös aina merkistä.

 15. 19

  minä sanoo

  Erittäin fiksu postaus taas!

  Se vain, että tuli vähän sellainen olo, ettei kalliilla ja halvalla olisi mitään eroa… Vaikka ihmisiä kyllä viedään vesikelkalla ja tosi lujaa, niin kai niillä kalliimmilla nyt jotain eroa on halpoihin verrattuna vaikka siltikin liian vähän hintaan nähden? :o

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Ihan täyttä totuuttahan eivät tiedä ketkään muut kuin ne kosmetiikkakemian labrarotat, mutta meille ainakin annettiin koulussa ymmärtää ettei halvalla ja kalliilla tuotteella välttämättä tosiaankaan ole mitään eroa (muuta kuin kalliiseen lisätty hienostuneempi tuoksu tai ylellisempi koostumus).

   Loppujen lopuksi koko homman ydinhän on siinä, että tavalliset kuluttajat on saatu uskomaan, että kosmetiikalla ylipäänsä voi saada jotain ratkaisevia muutoksia aikaan ihossa, etenkin anti-ageing-tuotteilla. Kosmetiikassa käytetään tuhansittain ainesosia, joista toiset ovat kalliimpia, toiset halvempia, toiset vaikuttavia tehoaineita ja toiset vain lisäaineita, mutta yhteistä niille on se, etteivät ne pysty mitenkään pysyvästi vaikuttamaan ikääntymisen vaikutuksiin ihollamme. Koska siis mitään huippu”miracle”ainesosia ei ole olemassakaan, ei tuotteilla loppujen lopuksi ole niin hirveän suurta eroa olivat ne sitten missä hintaluokassa tahansa. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Voi olla voide, jossa on aitoja kasviöljyjä ja vaikkapa tunnetusti tehokkaasti kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, ja sitten voide jossa on vaikka pelkkää parafiiniöljyä ja rasvahappoja. Ensimmäinen voide on tietenkin sisällöltään laadukkaampi, ja sille voitaisiin perustellusti lyödä kalliimpi hintalappu kylkeen (sillä sen ainesosatkin maksavat enemmän), mutta kumpikaan voiteista ei kuitenkaan loppupeleissä tee mitään maailmaa mullistavaa. Ne kosteuttavat ja pehmentävät ihoa, that’s it. Ihon kosteuttaminenhan on ihovoiteen tärkein tehtävä.

 16. 20

  Micci sanoo

  Wow, mahtava postaus!

  Mä oon ainakin aina ajatellut että kalliimpi on parempi..

  Tosin nyt olen siirtynyt pois kemikaalituotteista ja ennen käyttämäni tuotteet saa minut eniten kauhistelemaan kemikaalien määrää.

 17. 21

  minä sanoo

  Onko muuten joitain ainesosia noissa puteleissa, joita mielestäsi olisi hyvä välttää? Olisi kiva tietää, jos on aiheesta postaus tai jokin luotettava sivusto tai jotain? Jos sattuisit tietään, niin vinkkaisitko? kiitos! :)

 18. 22

  Jeb sanoo

  Eihän sitä kemiallisten aineiden yhteisvaikutusta voi tietää vaikka niitten ainesosien ominaisuudet nyt yksinään tietäiskin. Vertaa vaikka siihen, että usean eri ympäristömyrkyn yhteisvaikutusten summa on usein erilainen kuin niiden erillisvaikutusten summa. Eihän noi kaks asiaa nyt mitenkää toisiinsa liity, mutta jotenki kuvittelisin sen olevan mahdollista ;) Mutta kuitenki oon samaa mieltä sun kanssa että ei noissa tuotteissa mitään kauhean merkittävää eroa kuitenkaa oo :)

 19. 23

  Reetta sanoo

  Ei tule yllätyksenä:DD Itse vertailin tänään Helena Rubinsteinin seerumia, Lorealin miesten jotain ihme boosteria sekä Lorealin naisten derma genesis – jotain hitsi kun en laittanut nimiä ylös:DD

  Kuitenkin, rakastuin Rubinsteinin seerumin koostumukseen, mutta en missään nimessä aio ostaa sitä. Yllättäen nämä kaksi muuta mainitsemaani tuotetta muistuttavat epäilyttävästi seerumia:DD

  Voisitko muuten lähettää mulle sen Make Up Foreverin violetin luomivärin, joka jäi ihoon kiinni, inci-listan? olisin hirmu kiinnostunut vähän pohtimaan sitä:D

 20. 24

  miuku sanoo

  Hei!
  Onko tietoa voidepohjista?? Kyllä voidepohjilla on aika iso merkitys…valitettavasti ei näy inkissä! On myös paljon muutakin :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Anteeksi kuinka…? Mitä mahdat tarkoittaa sillä, ettei ”voidepohja” näy incissä? Voidepohja muodostuu juuri niistä aineista, mitkä ainesosaluettelossa luetellaan. :) Voisitkohan tarkentaa, mitä oikein tarkoitat?

 21. 25

  JenniJ sanoo

  Olen positiivisesti yllättynyt ja järjettömän iloinen, että viitsit kirjoittaa kosmetiikasta näinkin kriittisesti olematta kuitenkaan minkään luonnonkosmetiikka- tai ekoblogin kirjoittaja – näiden blogien otehan on tavallaan jo määritelmällisestikin melkoisen kriittinen – ja huomioiden, että työskentelet myydäksesi näitä tuotteita. Minusta on kunnioitettavaa, että arvostat lukijoitasi olemalla rehellinen. Tämä on jo niin miljoonaan kertaan kuultu klisee, sanonpa vielä kerran: liian monista blogeista tulee yhtä yleistä hymistelyä, kun suosio kasvaa.

  Erinomaista blogissasi on kaiken lisäksi se, että paikoin kriittisestä otteestasi huolimatta kirjoitat kuitenkin aina hyväntuulisesti ja raikkaasti (tätä taas ei voi sanoa joistain ns. ekoblogeista, joiden kirjoittajilla lienee aikamoisia verenpaineongelmia). Eli suuri kiitos siitä sinulle!

 22. 26

  sanoo

  Ihana vertailu! Näitä tekemiäsi vertailuja on aina niin mielenkiintoista lukea kun itse ei tule kaikkea verranneeksi. :)

 23. 27

  sanoo

  Mielenkiintoista luettavaa. Kyllä nämä aina mietityttää että mikä loppujen lopuksi noissa überkalliuksissa maksaa, imago, vai raaka-aineet.

 24. 28

  Man eater sanoo

  Niinpä, mutta onhan se silti aivan erilaista ottaa voidetta siitä melkein 200 € purkista kuin Lorealin halpispurkista :( Sitten kun valmistun hyväpalkkaiseen työhöni niin aion ostaa kalleinta mitä rahalla saa, on se luskusolon arvoista vaikka teholla ei eroa olisikaan :D

  Ja vaikka anti-ageing tuotteet voivat olla täyttä humpuukia, niin onhan se silti sen arvoista kun esim. äitini 53 v. osti tässä jokin aika sitten Clarinsin megakalliin päivä-ja yövoiteet niin naamahan kiristyi jo yhdessä yössä. Toki vaikutus kestää juuri sen aikaa kun tuotetta käyttää mutta eihän se ole ongelma eikä mikään :D

 25. 30

  kommentologi sanoo

  ns. maitokaupan kosmetiikkatuotteita mainostetaan eri medioissa huomattavasti enemmän kuin ns. laadukkaita tuotteita ja myöskin hyvin paljon samoilla lupauksilla ja mielikuvilla kuin näitä laadukkaitakin.kuinkahan paljon näissä maitokaupan kosmetiikkatuotteissa on mainoskustannuksia jo ennestään edullisessa hinnassa kun takana on raskas mainoskampanja monissa eri medioissa.kosmetiikkatuotteita joita saa maitokaupasta mainostetaan juuri sen vuoksi paljon enemmän ja vilkkaammin koska kuluttaja liikkuu maitokaupassa lähes päivittäin,ihmisvirtaa on paljon ja purnukkaa ja purkkia menee ostoskärryyn hinnan ja lupausten perusteella paljon.ikuisuus kysymys ja hyvin popularistinen kumpi on parempi kallis vain halpa.jokainenhan sen kuluttajana päättää itse jo kokeiluvaiheessa.jos maitokaupan kosmetiikkatuotteissa ei ole mitään eroa kalliimpiin niin mikseivät kosmetologit,alan opinahjot ym. alkaisi käyttämään asiakkaille näitä tuotteita koska jo kouluaikoinakin näin opetettiin että niiden ero on kuin veteen piiretty raja….hmmm.

 26. 31

  Nimetön sanoo

  hydroksiapatiittia! siis hampaan kiilleainetta. vaikea uskoa että sillä olisi muuta kuin tuo hankaava jne. vaikutus.

 27. 32

  sanoo

  olen kuullut ehkäisy auttaa ihonhoidossa. eli jos käytän tuota lorealin tuotetta 20 vuotiaana, voisin ehkäistä kalsiumin haurastumista 60 vuotiaana?

  voitko vastata mun blogin puolelle, jotta saisin vastauksen 100% varmuudella :)

  Terkuin, Heidi

 28. 33

  Nimetön sanoo

  Aivan kaikkea ei INCIkään kerro tuotteesta.. Esim. jos aktiiviaineet pakattu liposomeihin, joka on kallista mutta tekee tuotteesta tehokkaamman, koska liposomit kuljettavat aktiiviaineet ihoon syvemmälle. Kalliimmassa tuotteessa voi myös olla samat raaka-aineet pienemmäksi pilkottuja, jolloin niillä on suurempi hyöty, kun eivät jää kaikki ihon pinnalle.

 29. 34

  Oskari sanoo

  Ensiksikin: Sattumalta törmäsin tähän blogiin, mikä kiinnosti kauheasti.

  Laita tänne mainoksia peliin (bannereita, rekisteröintejä, tms.. voin opastaa tässä asiassa. Maksoin omakotitaloni vastaavalla jutulla oman Web saittini kautta. Sinulla on email osoitteeni. Laita vastaus niin ohjeita tulee mieluusti) niin teet tällä blogilla enemmän fyrkkaa kuin millään muulla:)

  Olen mies, mutta pidän naamani näkymisestä tärkeänä, koska olen myyntityössä.

  Minulle olisi kiinnostavaa löytä jostain ”Keep your face nice and good looking for dummies” opas. Mutta kun sellaista en ole löytänyt, muutama kysymys:

  1. Onko kosteusvoiteista tosiaan hyötyä?
  2. Onko juksausta että puhutaan päivä- ja yövoiteista?
  3. Mielestäni silmän rypyille ”FORCE SUPREME EYE ARCHITECT SERUM
  REFIRMING / ANTI-WRINKLES” jotenkin toimii, se kiristää silmän
  ympärystän ”löysän” ihon, joten se vähentää ryppyjä, mutta onko
  parempaa? Ikä kun on yli 50 niin silmän alustat alkaa ryppyillä, niin
  tuo mönjä on tähän astisista testatuista toiminut parhaiten. Mitä
  kommentoisit tähän?
  4. Naaman punottaminen: Johtuu monesta syystä. Juoksen paljon
  (maratoonari), saunon paljon ja oluttakin menee. Lopputilos: Naama
  ja erityisesti nenä punottaa joka aamu. Paras tähän asti löytämistäni
  peitevoiteista on ”HELLO FLAWNESS Oxygen wow Brightening makeup”
  5. Puutereista: Sen jälkeen kun on peitevoiteella (HELLO:lla) saanut
  naaman punaisesta vähän normaalimpaan väriin, niin olen käyttänyt
  Cliniquen 02 stay neutral (IMF) puuteria. Se, kun laittaa tuon ihon
  kiiltämisen piiloon mikä kuitenkin jää tuon peitevoiteen jälkeen, niin
  aika OK on mennyt.
  6. Edellisen perusteella olisi tosi kiinnostavaa tietää omat kommenttisi
  ja tälläisen yli 50 v miehen naaman suhteen. Mitä kannattaisi tehdä
  paremmin? Plastiikkagirurgia, kuten Vesa Keskinen?

  T. Osku

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Heippa Oskari.

   1) On, jos iho on kuiva. Normaalilla ja tasapainoisella iholla hyöty on vähäisempi.
   2) Periaatteessa kyllä, yhtä ja samaa voidetta voi aivan hyvin käyttää sekä yöllä että päivällä.
   3) Kyllä, kosmeettisilla voiteilla on mahdollista kiristää väliaikaisesti ihon pintaa. Vaikutus poistuu päivän aikana tai viimeistään kun peset ihon.
   6) Mielestäni teet jo enemmän kuin keskivertomies. Hyöty on aina suhteellinen omaan kokemukseen, jos koet että naama näyttää hyvältä suorittamillasi toimenpiteillä, teet jo ”oikein” :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.