Kaikki mineraalimeikistä

Joo, onpas pompöösi otsikko! :) En nyt varmaankaan ihan kaikkea maailman tietoa omaa mineraalimeikeistä, mutta aika hyvin alue on hallussa.

Blogissa on siroteltuna paljon tietoa mineraalimeikeistä ja usein saan olla linkittelemässä eri juttuihin lukijoiden kysyessä mineraaleista.

Tähän postaukseen kokosin tiiviin informaatiopaketin josta pitäisi löytyä vastaukset kaikkiin yleisimpiin mineraalimeikkejä koskeviin kysymyksiin. Olkaa hyvä :)

  Mineraalimeikki_Idun_meikkipohja

Mitä on mineraalimeikki?

Mineraalimeikit ovat puhtaisiin, jauhettuihin mineraaleihin pohjautuvia tuotteita, joissa tavanomaisista meikkituotteista tutut lisäaineet on jätetty pois kokonaan tai minimoitu. Mineraalimeikki sopii kaikille ihotyypeille, myös kuivalle.

TBS_mineraalipohja2

Mineraalimeikkien erinomainen sopivuus herkällekin iholle perustuu niiden yksinkertaiseen koostumukseen; mitä vähemmän tuotteessa on erilaisia ainesosia (= ihoa potentiaalisesti ärsyttäviä kemikaaleja), sitä pienempi mahdollisuus, että iho ärtyy.

Jauhemainen mineraalipohja on ainesosiltaan kaikkein riisutuin ja hellävaraisin meikkipohja mitä iholleen voi laittaa.

Mineraalimeikki_LilyLoloClementine

Mineraalimeikkipohja on mitä ihanteellisin myös epäpuhtaalle ja akneiholle. Perinteisessä meikkipohjassa on paljon kalvoa muodostavia ainesosia jotka voivat tukkia ihoa, mineraalimeikkipohja on näistä ainesosista vapaa. Moni epäpuhtaasta ihosta kärsivä on löytänyt mineraalipohjasta uuden luottotuotteen todettuaan epäpuhtauksien vähentyneen ja ihon tasapainottuneen mineraalimeikkien myötä.

Mineraalimeikkipohjia on myös kiinteinä tai voidemaisina, mutta nestemäinen ja kiinteä koostumus vaativat lisäaineita. Koostumus on totta kai makuasia, mutta mineraalimeikkipohjan edut iholle ovat hyödynnettävissä parhaiten jauhemaisessa muodossa.

 

Vinkkejä kuivalle ja pintakuivalle iholle

Pintakuivuus_meikkipohjavertailu

Mineraalipohja vs. mousse-meikkivoide pintakuivalla iholla

Niin hassulta kuin se kuulostaa, täysin vedetön ja rasvaton mineraalimeikkipohja soveltuu loistavasti myös kuivalle iholle. Se vain voi vaatia pientä totuttelua.

Siirryttäessä käyttämään mineraalipohjaa on kuivaihoisen hyvä antaa ihon tottua uuteen koostumukseen muutaman viikon ajan. Iho voi aluksi tuntua ja näyttää kuivalta, mutta yleensä tilanne tasapainottuu parissa viikossa ja kuivuus helpottaa. Juttu mineraalimeikkipohjasta ja pintakuivuudesta täällä.

Mineraalipohja_atooppineniho

Mineraalipohja atooppisella iholla. Postaus aiheesta täällä.

Ihon ollessa kuivimmillaan etenkin talvisaikaan, voi mineraalipohjan viimeistellä suihkauttamalla päälle ohuen hunnun kosteuttavaa kasvosuihketta. Tällä kikalla saa pehmennettyä ja tasoitettua pinnan, joka erityisen kosteusköyhällä iholla voi jäädä jauhoisen näköiseksi.

Mineraalimeikki_purkit

Miten tunnistaa 100-prosenttinen mineraalituote?

Tavallisen kuluttajan ei ole välttämättä helppo tunnistaa mineraalimeikkiviidakossa, mikä tuote on 100-prosenttisesti mineraalipohjainen ja missä mineraalit muodostavat tuotteen koostumuksesta vain osan. Mineraalit ovat trendikäs ainesosa kosmetiikassa, ja moni valmistaja hyödyntää trendiä mainostamalla tuotteitaan tällä nimekkeellä. Kaikissa mineraalimeikkeinä mainostetuissa tuotteissa ei kuitenkaan välttämättä ole kuin muutama prosentti mineraaleja.

Mineraalimeikki_LilyLoloCandyGirl

Täysmineraalipohjan tunnistaa mm. siitä, että ainesosaluettelo on erittäin lyhyt, koostuen lyhimmillään vain noin viidestä ainesosasta. Mineraalimeikkipohjan peruskoostumus syntyy esimerkiksi yhdistelmästä titaanidioksidi, sinkkioksidi, kiille (mica) + erilaisia rautaoksideja, jotka ovat tuotteen väripigmenttejä. Mitään muuta ei tarvita, jotta saadaan aikaan luonnollinen, pehmeästi ihoon sulautuva ja peittävä meikkipohja. Jos ainesosaluettelosta löytyy sanoja kuten ’oil’ (esimerkiksi kiinteissä mineraalimeikeissä on lähes aina öljyjä), ei kyseessä ole 100-prosenttinen mineraalituote.

Täysmineraalimeikkipohjia ovat mm. Lily Lolon, Flow Kosmetiikan ja Idun Mineralsin meikkipohjat.

Tunnettuihin mineraalimerkkeihin kuuluvissa BareMineralsissa ja Jane Iredalessa on mineraalien lisäksi joitakin muita koostumusta muokkaavia lisäaineita. Iredalella on jopa silikoneja sisältävä ”mineraali”pohja. Valtaosa ns. mainstream-merkkien mineraalipohjista on sekoitteita, joten jos etsit 100-prosenttista mineraalituotetta, kannattaa katse suunnata pienempiin merkkeihin.

 

Miten mineraalipohja levitetään?

Mineraalimeikki_buffaus

Jauhetut mineraalit käyttäytyvät iholla lähes taianomaisesti. Jos et ole aiemmin kokeillut mineraalipohjaa, tulet huomaamaan, mitä tarkoitan.

Mineraalimeikkipohja suositellaan levitettävän iholle tiheällä, jämäkällä siveltimellä pyörittelevin liikkein, niin sanotusti buffaamalla. Buffatessa jauhetta mineraalit ikään kuin sulavat iholla ja tuntuma voi olla jopa kevyesti voidemainen. Toki mineraalipohjan voi levittää myös sivelemällä, kuten tavanomaisen puuterimeikkipohjan, mutta tällöin mineraalit eivät ”sula” ihoon yhtä tehokkaasti. Buffaus on ihanteellisin tapa levittää mineraalipohja, etenkin jos haluaa meikkipohjaltaan peittävyyttä.

Mineraalimeikki_pohjan_levitys

Mineraalipohjan yhteydessä on suositeltavaa hankkia tarkoituksenmukainen sivellin, jolla varmistat parhaan mahdollisen tuloksen. Mineraalimeikin levitykseen käytettävää sivellintyyppiä kutsutaan yleisesti kabukiksi. Liian löysäharjaksisella siveltimellä pohjasta on vaikea rakentaa peittävää. Omia lempparikabukejani ovat kuvassa näkyvä Idunin sivellin ja EcoToolsin mainio hylsyyn pakattu kabuki.

Annostele mineraalijauhetta kerralla vain hyvin vähän, jauhe on riittoisaa. Ripottele jauhetta vaikkapa pakkauksen kanteen, pyöräytä sivellintä jauheessa ja kopauta ylimääräinen jauhe siveltimen pinnalta ennen kuin lähdet pyörittelemään sivellintä iholla. Lisää kerroksia tarvittaessa.

Olen tehnyt mineraalipohjan levityksestä videon, joka löytyy täältä.

Muista ihon kosteutus ennen meikkipohjan levitystä. Anna kosteusvoiteen imeytyä kunnolla ennen mineraalimeikkipohjan laittoa. Tahmealle iholle mineraalipohja ei levity tasaisesti.

Mineraalimeikki_LilyLolo_Flow_swatches

Sävyn valinnasta

Oikea sävy on meikkipohjan a ja o. Valitse meikkipohja ihosi pohjasävyn mukaan; neutraali, lämmin tai viileä. Väärän värinen meikkipohja tuo kasvoille likaisen vaikutelman. Jos et ole varma ihosi pohjasävystä, tutki ranteesi verisuonia. Viileällä iholla suonet ovat siniset, lämpimällä iholla vihertävät. Neutraalilla iholla sävy voi olla siltä väliltä.

Itselleni tutuimmat ovat Lily Lolon ja Bare Mineralsin sävykartat. Jälkimmäistä myin entisessä työpaikassani, Lolo taas on tuttu henkilökohtaisen mieltymyksen pohjalta.

Lily Lolon laajassa sävyvalikoimassa on otettu huomioon erilaiset pohjasävyt ja sävyjä on niin viileälle, lämpimälle kuin neutraalillekin iholle. Näin on myös Bare Mineralsilla, mutta Lolon valikoimasta löytyy paremmin sävyjä pohjoismaalaiselle iholle.

Mineraalimeikki_savyja

Jos sävyvalinta arveluttaa, valitse neutraali sävy. Ne sopivat useimmille. Lily Lolon sävyistä erityisesti neutraali Blondie on osoittautunut erinomaiseksi sävyksi suomalaiselle, vaalealle iholle. Bare Mineralsilta vastaava, hieman lämpimämpi sävy on Fairly Light. Mikäli ihosi on huomattavan vaalea tai kalpea, kokeile Lolon sävyjä Porcelain tai China Doll.

Merkeiltä kuten Lily Lolo ja Barefaced Beauty sekä lukuisilta muilta pienemmiltä, netin kautta myytäviltä mineraalimerkeiltä saa tilattua edullisia näytekokoja, joiden avulla oma sävy löytyy parhaiten.

Mineraalimeikki_poskipunat

Luomivärit ja poskipunat

Myös luomivärejä ja poskipunia saa 100-prosenttisina mineraalituotteita. Huulipunat, -kiillot ja ripsivärit ovat ainoita värikosmetiikan tuotteita joita ei voi nestemäisen tai vahaa ja öljyjä sisältävän koostumuksensa puolesta valmistaa pelkistä mineraaleista.

Mineraaliluomiväreistä löytyy kosmetiikkamarkkinoiden laajoin sävyvalikoima kirkkaimmista ärtsyn oransseista psykedeelisimpiin pinkkeihin ja turkooseihin, mutta yhtä lailla hienovaraisia, maanläheisiä sävyjä kuten kultaista, persikkaa, khakia, beigeä ja taupea. Kaikkia näitä lukemattomissa nyansseissa, takaan että miltään synteettisen kosmetiikan merkiltä et löydä yhtä loputonta kirjoa sävyjä! ;) Netissä myytäviltä indie-merkeiltä kuten Pure Luxe, Fyrinnae ja Mad Minerals löydät kirjavimmat sävyt.

Mineraalimeikki_kirkkaat_luomivarit

Luomiväreissä ja poskipunissa pätee sama sääntö kuin meikkipohjassa: puhdas mineraalituote on aina irtojauhemuodossa. Pressattuun on lisätty sitovia lisäaineita – mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuote olisi sen huonompi. Jauhemaisuudella on merkitystä silloin kun haetaan kaikkein puhtainta mineraalimeikkiä jossa on mahdollisimman vähän ainesosia, ja halutaan hyötyä nimenomaan tuotteen yksinkertaisesta koostumuksesta.

id_Mineraalimeikki_IdunMinerals

Jos et ole aiemmin rohkaistunut kokeilemaan mineraalimeikkiä, suosittelen lämpimästi antamaan sille mahdollisuuden! :)

Kaipaatko luonnollista, iholle hyvää tekevää, riittoisaa ja kestävää meikkipohjaa jossa on vieläpä luonnostaan aurinkosuoja? Mineraalimeikkipohja on kaikkea tätä!

Mineraalimeikki_Flow_mineraalipohja

Kokeilemiani mineraalimeikkipohjia:

Lily Lolo / Englanti (suosikki # 1)

Flow Kosmetiikka *kotimainen!* (suosikki # 2)

Idun Minerals / Ruotsi (suosikki # 3)

Barefaced Beauty / Englanti

BareMinerals / USA (BareMineralsista en ole koskaan tehnyt erikseen postausta, mutta tuotteet ovat entisen työn kautta erittäin tuttuja)

Couleur Caramel / Ranska

The Body Shop / Englanti

Yves Rocher / Ranska

Make Up Store / Ruotsi

Essentia Naturale (tätä ei kai enää valmisteta)

*

MYYJIÄ SUOMESSA:

Lily Lolo – Biodelly

Flow Kosmetiikka – Biodelly ja Flow Kosmetiikka

Barefaced Beauty – GreenLips

Idun Minerals – apteekit

Couleur Caramel – Jolie

BareMinerals – Sokos, Kicks

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiitos Sanni! Tässäpä vastaukset lähes kaikkiin asiakkaidemme useimmin esittämiin kysymyksiin;o) On muuten jännä tuo Lily Lolon Blondie, tuossakin yllä olevassa kuvassa se näyttää yllättävän vaalealta, vaikka ”oikeasti” se on ihan uskomattoman hyvin sulautuva monitoimiväri, joka sopii noin 95% suomalaisnaisista (kuten mainitsitkin).
  Terkuin,
  Tanja/biodelly

 2. 3

  Jaana sanoo

  Hurjan paljon kiitoksia! Blogiasi vuosia lukeneena olen arponut näiden kanssa aika kauan (minulla on aikuisiän akne ja pintakuiva iho, joka ärtyy helposti, jee..!). Tämä oli tosi kattava postaus, taidan kokeilla Lily Lolon tuotteita niin katsotaan mitä kasvot sanoo! :)

 3. 4

  Juliaa sanoo

  Olipa kiva postaus! Olen monta kertaa miettinyt miten tunnistaa aito mineraalimeikki ei-aidosta. Itselle helppoa kun mineraalimeikit alkaa olla niin tuttuja jo, mutta ei varmasti kaikille. Kaveri käyttää jotain marketti”mineraalimeikkipohjaa” joka on varmaan kaukana aidosta… :/

  Mutta miten ihmeessä et ole testannut Everyday Mineralseja?? :D ne ovat mielestäni parhaita! Lily Loloja käytän myös mutta olen löytänyt paremmat sävyt meikkipohjista EDM:ltä. Muuten ovat samaa laatua mielestäni.

  Pure Luxe olikin jo unohtunut multa, pitääpä selailla niiden valikoimaa pitkästä aikaa!

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mutta miten ihmeessä et ole testannut Everyday Mineralseja?? :D

   Kaikkea ei ehdi ^_^ Yksi pää kun on harteilla… :D

   Jonain päivänä varmasti…

 4. 5

  Paltsu sanoo

  Ei oo totta, just tänään pohdin että minkähän mineraalimeikkipohjan sävyn sitä tilaisi LiLy Lololta kokeiluun ja aloin ensimmäisenä etsimään tietoa sun postauksista ja tää tulee vastaan heti :D Mulle ei muuten oo jotenkin koskaan valjennut kylmien ja lämpimien sävyjen ero, pitänee tutkia asiaa niin en oo aina ihan pihalla.. Ranteen verisuonet näyttäisivät kuultavan ehkä just ja just enemmän vihertävinä kuin sinertävinä, eli ilmeisesti neutraali tai lämmin sävy pitäis olla.. Harmi kun noita ei oikeen pääse testailemaan missään paikanpäällä, sävyn valinta on kuvien perusteella tosi hankalaa :/

  • 5.1

   Sanni sanoo

   just tänään pohdin että minkähän mineraalimeikkipohjan sävyn sitä tilaisi LiLy Lololta kokeiluun ja aloin ensimmäisenä etsimään tietoa sun postauksista ja tää tulee vastaan heti :D

   Ei hitsi mikä sattuma :) :D Mahtavaa! ^_^

   Harmi kun noita ei oikeen pääse testailemaan missään paikanpäällä, sävyn valinta on kuvien perusteella tosi hankalaa :/

   Jos sinulla on koskaan käyntiä Turussa, niin Biodellyn show-roomilla voi käydä katsomassa sävyjä :) Osoite on Mestarinkatu 16.

   • 5.1.1

    Paltsu sanoo

    Ei valitettavasti oo lähiaikoina suunnitelmissa liikkua Turun suunnalla :/ Oon joskus tilannut sellaisen kokeilupaketin missä oli kolme minipurkkia, muistaakseni Popcorn oli se mikä parhaiten niistä sopi niin päädyin nyt tilaamaan sitä täyskokoisen purkin :)

    Tilasin muuten sekä mineraalipuuterin että peitevärin, millähän tuo mineraalipeiteväri olisi paras levittää? :) Minikabukilla vai jonkinlaisella pienemmällä siveltimellä? Oon tottunu laittamaan meikkipohjan peiteväreineen (nestemäisen) aina sormin niin on näiden siveltimien kanssa vielä vähän sormi suussa :D

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     millähän tuo mineraalipeiteväri olisi paras levittää? :) Minikabukilla vai jonkinlaisella pienemmällä siveltimellä?

     Mä levitän pienellä, napakalla peiteainesiveltimellä :) Kabuki ei sovi kovinkaan hyvin peiteaineen levitykseen, sillä peiteainetta ei buffata (no, ainakin hankala buffata silmien alla :D).

 5. 6

  J sanoo

  Kaikki sinkkiä sisältävä vetää ihoni tosi kuivaksi, siis useimmat mineraalimeikit sekä fysikaaliset aurinkovoiteet. Päivän mittaan alkaa kiristää.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Jep, fysikaalinen aurinkosuoja on jauhettua mineraalia eli niitä sisältävät aurinkovoiteet ovat aina kuivempia koostumukseltaan kuin kemiallisen suojan sisältävät.

 6. 7

  HannaK sanoo

  Kiitos tästä postauksesta! Ihoni on parantunut huimasti vaihdettuani hoitouotteet luonnonkosmetiikkaan ja seuraava askel olisi koittaa myös meikkejä.

  Sitten ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta kuinka nestemäinen peiteväri menee mineraalipohjan kanssa? Minulla hyvin tummat silmänympärykset ja käytän koko alueelle peiteväriä. Kannattaako tehdä samalla lailla kuin tavallisenkin meikkivoiteen kanssa, ensin mineraalipohja, silmille peitevärit ja sen kiinnitys tavallisella irtopuuterilla?

  • 7.1

   Sanni sanoo

   kuinka nestemäinen peiteväri menee mineraalipohjan kanssa?

   Mä laitan aina nestemäisen peitevoiteen ennen mineraalipohjaa. Periaate on yleensä se, että nestemäiset ja voidemaiset tuotteet ”omana kerroksenaa”, sitten puuterimaiset päälle omana kerroksenaan. Mutta jos nestemäinen peiteaineesi ei kökköönny vaikka levität sitä mineraalipohjan päälle, niin sittenhän asia on kunnossa :) Kaikki peiteaineet eivät muuten vaadi kiinnitystä puuterilla, jotkut koostumukset kuivuvat niin kestäviksi (esim. Maybelline SuperStay, mun lemppari Estee Lauderin DoubleWear) etteivät vaadi erillistä kiinnitystä. Vahamaiset voiteet ja stickit ovat niitä, jotka on hyvä aina puuteroida.

 7. 8

  Memmuli sanoo

  Ehdottomasti iso peukku mineraaleille! Ainut meikkipohja, joka tuntuu pysyvän voimakkaasti rasvoittuvalla iholla. Meikkipohja suorastaan paranee, kun pohja on hieman sekoittunut ihon omiin rasvoihin. Miinusta siitä, että pohja on hieman hitaampi pyöritellä kasvoille, mutta itse pyörittely on pehmeellä siveltimellä mukavaa. Plussaa, että rajojen saaminen mineraaleilla on suorastaan mahdotonta.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Plussaa, että rajojen saaminen mineraaleilla on suorastaan mahdotonta.

   Niinpä! :)

 8. 9

  Johanna sanoo

  Mielenkiintoinen aihe!
  Tyhmiä kyselen, mutta kun en vaan tiedä… miten tuollaisen mineraalimeikkipuuterin kanssa toimitaan? Siis tarkoitan, että voiko sen alla käyttää tavallisia primereita? Esim. Lumenen, Isadoran jne. Vai pitääkö kaiken pohjustuksenkin olla mineraalipohjaisia? Itselläni ainakin on jäätävät ihohuokoset ja mielelläni niitä yritän peittää. Entä miten mineraalimeikkipohja toimii jo juonteita omaavalla iholla?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   miten tuollaisen mineraalimeikkipuuterin kanssa toimitaan? Siis tarkoitan, että voiko sen alla käyttää tavallisia primereita?

   Voi käyttää tavallista primeria. Silloin ainoastaan menettää mineraalimeikin puhtauden ja ihon hengittävyyden pointin, mutta eihän se ole kaikille olennainen asia mineraalipohjassa :) Toki yhtä pätevä syy on käyttää mineraalimeikkiä vain sen tuoman kauniin pinnan perusteella :) Joillain merkeillä on mineraalipohjustajiakin (tosin ne eivät ole 100-prosenttista mineraalia), mutta ne eivät pysty vaikuttamaan esim. huokosiin yhtä tehokkaasti kuin silikoniprimerit.

   Entä miten mineraalimeikkipohja toimii jo juonteita omaavalla iholla?

   Ainakin oman kokemukseni (asiakasmeikkausten) perusteella ihan samalla lailla kuin nestemäinenkin, jos siis mietit korostaako se mahdollisesti juonteita. Itse en ole sellaista huomannut.

 9. 10

  A sanoo

  Everyday Minerals on myös kiva ja mä arvostan sitä että koko tuotelinja on vegaaninen. iHerbistä saa osaa tuotteista edullisesti, mutta samplerit täytyy tilata EM:n omilta sivuilta. Nopea toimitus ja erittäin ystävällinen palvelu. Alennusta jos ostaa kolme tuotetta kerralla ja mailiin tupsahtelee välillä muutenkin alennuskoodeja. Sävyistä tosi monet tuntuu sample-testailun perusteella sopivan. Tykkään myös EM:n pidempivartisista kabukeista, tosin niissä on keskenään vähän laatueroja.

  Vaikka viime (?) kesänä hehkutinkin jonkun postauksen kommenteissa että nyt tämäkin (pinta)kuivaihoinen käyttää jatkossa Flow-meikkipohjaa, niin ei se silti vaan edelleenkään mulla toimi. Mutta ei toimi mikään muukaan meikkipohja, joten vika ei ole mineraaleissa. Mikä tahansa missä on pigmenttiä saa ihon näyttämään kuivalta. Vaikka laittaisin sentin kerroksen vaseliinia naamaan ja meikkipohjan siihen päälle, niin ei. Voi olla että mulla on vaan vaatimukset tosi korkealla, kun haluaisin että iho näyttäisi täsmälleen samalta kuin ilman meikkiä, mutta vaan tasaisemman sävyiseltä.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Mikä tahansa missä on pigmenttiä saa ihon näyttämään kuivalta.

   No voi harmi :/ Höh.

   Sekään ei varmaan auta, jos sekoitat ikäänkuin ”BB-voiteen” tai sävyttävän päivävoiteen mineraaleista ja kosteusvoiteesta..? Onhan siinä kuitenkin ne pigmentit mukana…

 10. 11

  Elina sanoo

  Hei Sanni, ja kiitos mainiosta tietopaketista :) Erityisesti sävyosio on hyvä.

  Haluaisin tuoda vielä esille, että ihan kaikkein herkimmille ihoille mineraalipohja ei välttämättä sovi levittämiseen vaadittavan mekaanisen liikkeen vuoksi. Oma ihoni sietää mineraalipohjan käyttöä silloin tällöin, mutta pidemmällä yhtäjaksoisella käytöllä ihosta tulee arka, pistelevän tuntuinen ja punoittava. Pistelyn tunnetta esiintyy, kun pohjan kanssa hikoilee, esim. työmatkaa pyöräillessä.

  Millainen kokemus sinulla on kabukeista, ovatko jotkut hellempiä kuin toiset? Käytössäni on bareMineralsin lyhytvartinen kabuki, ja käytän sitä kyllä mahdollisimman hellävaraisesti.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Haluaisin tuoda vielä esille, että ihan kaikkein herkimmille ihoille mineraalipohja ei välttämättä sovi levittämiseen vaadittavan mekaanisen liikkeen vuoksi.

   Tämä on ihan totta, hyvä pointti.

   Kabukeista – jotkut ovat ehdottomasti hellempiä kuin toiset. Esimerkiksi ihkaensimmäinen kabukini (EDM:ltä tilattu) tuntuu iholla neulatyynyltä verrattuna vaikkapa EcoToolsiin tai The Body Shopin kabukiin, Idunin superpehneästä ’bukista puhumattakaan. Synteettiset ovat yleensä pehmeämpiä kuin luonnonharjaiset. BareMineralsin kabuki on sekin minusta aika karhea… Muistaakseni se on ponin karvaa. Kokeile ihmeessä jotain synteettistä, esimerkiksi The Body Shopin. Siitä tykkää moni :)

  • 11.2

   J sanoo

   Kokeile sientä! En itse käytä enää muista syistä mineraaleja, mutta kun käytin niin ihoni ei kestänyt kabukilla pyörittelyä, joten siirryin sieneen – paras on joko flocked sponge tai sellainen esim. Anttilasta löytyvä, jossa on toinen puoli erilainen. Sienellä pystyy ”buffaamaan” jauheet ihoon hellävaraisemmin kuin siveltimellä. Ja ensin pitää hieroa puuteri sieneen hankaamalla päitä yhteen.

  • 11.3

   Kirppu sanoo

   Mä myöskin käytän itseasiassa ihan perus meikkisientä ja töpöttelen sillä mineraalimeikin ihooni. Sillä saa myös peittävämmän tuloksen halutessaan. Mä en oo pystynyt käyttämään kabukia vuosikausiin joten oon iloinen, että löysin toisen tavan käyttää mineraalimeikkipohjaa!

 11. 12

  Sonia sanoo

  Oih, kiitos tästä tosi kovasti! Mulla ois yksi kysymys, onko Make up storen wonder powder:missä täysmineraalipohja? Tai siis onko se täysin puhdas mineraalituote. Olen lukenut siitä tehneesi postauksen joskus, mutta ainakin omassa juuri ostetussa versiossani on eri inci kuin silloin näköjään oli!

 12. 13

  M sanoo

  Mineraalimeikkipohjat ovat kyllä hyviä, itse käytän niitä erityisesti talvella :)
  Lemppareita on Emanin mineraalimeikkipuuteri (joka tosin ei ole jauhemainen, mutta erinomaisen kestävä ja peittävä kyllä) ja youngbloodin jauhomainen pohja, joka on sekin peittävä! Itselläni tosin tämä alkaa ehkä kiiltämään hiukan helpommin kuin tuo Emanin.

 13. 14

  MillaKaroliina sanoo

  Hyvä, että teit tällaisen kokoavan postauksen mineraalimeikeistä! Tosin, omalle kohdalle tämä tuli hieman myöhässä, sillä kolusin juurikin kaikki postaukset yksitellen läpi kesän aikana ja päädyin suureksi onnekseni Lily Loloon! Valintaprosessi oli jopa kovin kehittävä, sillä jos olisin heti ensimmäisen lukukerran jälkeen tilannut olisi voinut tulla melko huono lopputulos! Ison purkin tilaamisesta päädyin kahteen testiväriin ja aivan eri sävyihin kuin aiemmin ajattelin :D Blondiesta ja in the buffista tulikin viileäsävyiset candy kane ja popsicle, joista ensimmäinen olikin minulle juuri sopiva.
  Eli aikamoinen matka, mutta SUURI KIITOS avusta! Onneksi blogin lukeminen on opettanut tekemään melko tarkkaa taustatyötä ennen rahojen käyttämistä :D Samalla opin ikäänkuin vahingossa käyttämään aiemmin ostamaani bronzeria, eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
  PS. Mineraaleista ei kyllä ole paluuta meikkivoiteeseen…! :D

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Onpa kiva kuulla että blogista on ollut hyötyä sopivan meikkipohjan metsästyksessä :) Ja totta – ne joiden iholla mineraalipohja toimii, harvemmin enää vaihtavat takaisin nestemäiseen meikkipohjaan ;)

 14. 15

  MF sanoo

  Mun suosikki on myös lily lolo. Peittävyys parempi kuin flowlla, jota olenkin käyttänyt ikään kuin normipuuterina meikkivoiteen kiinnitykseen. Kyllä, olen ”sekakäyttäjä ”. Töissä suosin peittävämpää meikkipohjaa ja kotioloissa hillun pelkissä mineraaleissa.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   kotioloissa hillun pelkissä mineraaleissa.

   :D :D Tästä tuli hauska mielikuva! ^_^

 15. 16

  Saara sanoo

  Kiitos tästä postauksesta! Ei hitto, kylläpä kiinnostaisikin kokeilla mineraalimeikkipohjaa. Mutta kun silti jotenkin epäröin, olen niin huono opettelemaan uusia meikkirutiineja… Jotenkin tuo jauhemainen muoto ja sen levitys huolestuttaa :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Jotenkin tuo jauhemainen muoto ja sen levitys huolestuttaa :)

   Ymmärrän oikein hyvin, mulla oli ihan sama juttu :) Harjoittelemalla sen oppii, oikea annostelu ja sopiva ”paine” buffauksessa tulevat sitten kokemuksen myötä :) Kicksissä muuten voi käydä ihan veloituksetta kokeilemassa Bare Mineralsin meikkipohjaa, myyjät näyttävät sinulle miten tuote levitetään. Siitä on ollut monelle apua :)

 16. 17

  nina sanoo

  Tilasin viime kesänä sinun innoittamana Lily Lolon mineraalimeikkejä, mutta meistä ei sitten tullutkaan sen kummempaa. Jonkin aikaa sinnikkäästi pyörittelin aamuisin (kummasti sai tuhraantumaan yli puoli tuntia meikkaamiseen, ihan liikaa työaamuksi!) ihanista purnukoista meikkiä naamaani, kunnes kyllästyin. Ei vaan toiminut minun iholleni. En millään saanut peitettyä pientä punaisuutta ja yksittäisiä finnejä. Jauhoisen näköiseksikin jäi, vaikka käytin kyllä ainakin pari viikkoa noita. Harmitti kauheasti, koska se kabukilla ihon pyörittely oli niin ihanan tuntuista! Poskipuna oli kuitenkin niin hyvän sävyinen (en muista mikä), että se jäi vakkarikäyttöön, vaikka muuten meikkipohjan teenkin nykyään muilla tuotteilla.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   No voihan höh :( Teidän kemiat meni sitten vähän niinkuin mun ja 38-maskaroiden.

 17. 18

  Jenspa sanoo

  Mun suosikki kosmetiikka-aihe! Olen jo vuosia ollut vannoutunut mineraalipohjan käyttäjä. Ihokin on paremmassa kunnossa sen myötä. On ihanaa sivellä mineraalipohja pehmeällä kabukilla kasvoille aamulla, ja lopputulos on niin luonnollinen :) Talvisin suihkautan Vichyn kasvovesisuihketta mineraalimeikin päälle, jos iho on pintakuivaa. Toimii!

 18. 19

  Sinja sanoo

  Moi! Mä oon miettinyt mineraalipohjia, mutta yks kysymys vielä askarruttaa. Eli nestemäiset tuotteet niiden kanssa. On niin iskostunut mieleen, ettei jauheen päälle kannata enää voidemaista tuotetta käyttää. Jos haluaisin käyttää vaikka voidemaista poskipunaa tai korostusväriä, pitääkö se laittaa ennen mineraalipuuteria? Vai onko se joko tai?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Voidemainen korostusväri ei toimi mineraalipohjan alla, sillä puuteri sammuttaa sen hehkun. Voidemainen poskipuna taas kuultaa kyllä mineraalien läpi, sitä vain kannattaa laittaa vähän voimakkaammin kuin normaalisti koska päälle tuleva mineraalikerros tietysti himmentää väriä. Voidemaisia tuotteita voi myös koittaa taputella hellävaroin mineraalipohjan päälle, itsekin teen sitä aika ajoin. Kun voidemaista levittää jauhemaisen päälle on vaarana tietysti aina kökkööntyminen, mutta voidetuotteen koostumuksesta ja levitystekniikasta riippuen tulos voi olla oikein onnistunutkin. Itsellä aina välillä kökkööntyy/takertuu, välillä onnistuu :)

 19. 22

  Kirsi sanoo

  Hei Sanni! Kiinnostuin kovasti mineraalimeikkipohjasta luettuani tän postauksen. Ajattelin jo kipaista apteekkiin hakemaan Idunin meikkipuuterin, mutta hieman googletettuani aloin miettimään..Itselläni on sekaiho, joka rasvoittuu todella helposti ja ihohuokoset poskilla ovat ihan karsean isot. Luin jostain, että tuo Idunin pohja oli korostanut laajentuneita ihohuokosia, ja sellaista en todella halua vaan juuri päinvastoin. Eli mitä luulet, uskaltaisinko kokeilla tuota Idunia tai olisko joku muu merkki parempi? Tuo Idun olisi paras siksi, ettei tarvitse sokkona tilata sävyä kun tuota saa apteekista. Normaalisti käytän puuterimaista meikkipohja, kun tuntuu, että kaikkien nestemäisten kanssa iho alkaa kiiltelemään vielä nopeammin. Eniten olen käyttänyt Shiseidon (Shiseido Pureness Matifying Compact) vaaleansinisessä rasiassa olevaa meikkipuuteria sävyssä 30, ja se on ollut kaikista paras useista kokeilemistani juuri minun iholle.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Luin jostain, että tuo Idunin pohja oli korostanut laajentuneita ihohuokosia, ja sellaista en todella halua vaan juuri päinvastoin.

   Hohtavuus korostaa huokosia, joten siinä mielessä lukemassasi on perää. Idunin meikkipohja on suhteellisen hohtava verrattuna moneen muuhun mineraalipohjaan. Hohtavuuden tasoon vaikuttaa valittu mican laatu (ja joidenkin merkkien kohdalla vismuttioksikloridi ), mica eli kiillemineraali voi olla todella, todella kimaltavan hohtavaa tai vain hyvin himmeästi kuultavaa.

   Bare Mineralsilla on täysin matta mineraalipohja, mutta se tosin ei ole täysmineraalia. BM:n etuna on se että Idunin ohella sävyt voi helposti käydä kurkkaamassa livenä. :) BM saattaisi kyllä toimia sinulla, käy ihmeessä Kicksissä tai Sokoksella jos sellaisia on paikkakunnallasi :) (…tosin en ole varma onko BM:ää kaikissa Sokoksissa… todennäköisesti vain osassa.)

 20. 23

  Emmi M sanoo

  Heippa! Just tilasin taas miljoonatta kertaa luottotuotteet Lily Lololta, mutta kiitos vinkkauksesta muistakin merkeistä!

  Mitä käytät yleensä mineraalimeikin pohjalla? Käytätkö esim jotain pohjustusvoidetta tms? Yleensä aamut on niin kiireisiä, että en toistaiseksi ole löytänyt täydellistä kasvorasvaa tms alle, joka kosteuttaisi ja kuivuisi tarpeeksi nopeasti, joten laitan sen aina ”vähän liian rasvaiselle iholle”.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Mitä käytät yleensä mineraalimeikin pohjalla?

   En mitään, pelkkä kosteusvoide on alla :)

 21. 24

  Kaina sanoo

  Jeee mineraaleja, lempparimeikkejä! Itselläni on niiden kanssa ongelmana vain sävy – olen niin hullun vaalea, että Flow’n vaaleinkin sävy on minulle liian tumma. Lily Lolon Porcelain onneksi pelastaa, kesällä sekoittelen sitä Flow’n Baby Facen kanssa, talvella käytän yksinään. Hassua, ettei kotimaiselta merkiltä (jota juuri kotimaisuuden vuoksi haluaisin käyttää!) löydy tarpeeksi vaaleaa sävyä tässä kalkkilaivan kapteenien luvatussa maassa!

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Hassua, ettei kotimaiselta merkiltä (jota juuri kotimaisuuden vuoksi haluaisin käyttää!) löydy tarpeeksi vaaleaa sävyä tässä kalkkilaivan kapteenien luvatussa maassa!

   Laita ihmeessä palautetta Flow’lle! :) Yllättävän moni firma oikeasti kuuntelee asiakkaiden tuotekehitystoiveita :)

 22. 25

  sanoo

  Mä olen käyttänyt Sannin suosituksesta Lily Lolon mineraalimeikkejä jo monen monta vuotta. Mineraalimeikit ei ole enää niin hype-juttu kuin silloin joskus muutama vuosi sitten, mutta ne on silti ihan parhaita eikä tulis mieleenkään vaihtaa.

  Mulla oli nuorempana akne ja ihoni on tosi herkkä, pintakuiva, mutta alta voimakkaasti rasvoittuva. Nestemäiset meikkivoiteet menevät helpommin kasaan iholla, naama alkaa kiiltää päivän mittaan ainakin minulla ja meikki ”tuntuu” iholla. Mineraalimeikki ei tunnu miltään ja kiiltokin pysyy hyvin hillinnässä. Jännä juttu myös, että käyttäessäni mineraalimeikkejä ihoni pysyy paremmassa kunnossa ilmeisesti antibakteeristen ominaisuuksien takia verrattuna, jos esim. olen lomalla pidempään käyttämättä meikkiä.

  Blondie-sävy on mun iholle vähän liian punakka. Kesällä toimii Warm peach ja talvella Warm peachin ja Porcelainin sekoitus tai China Doll sellaisenaan. Kaikista nestemäisistä meikkivoiteista ei usein edes löydy minulle tarpeeksi vaaleaa sävyä ollenkaan, mutta mineraalimeikeistä löytyy useampiakin jopa liian vaaleita minulle.

  Itse levitän pehmeällä sienellä kuivana tai sitten sotken jauheen veteen ja levitän sen meikkivoidesienellä kuten nestemäisen meikkivoiteen, molemmilla tavoilla saa nopeasti peittävämmän lopputuloksen eikä jauhe pöllyä ympäriinsä.

  Mä olen Sanni sulle ikuisesti kiitollinen mineraalimeikkivinkistä, jonka ansiosta löysin aidot mineraalimeikit. Ja tämä on hyvä postaus ja hyvä muistuttaa ja vinkata näistä nyt muodissa olevien BB- ja CC-hömpötysten sijaan. :D

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Olipa kiva lukea tällaista palautetta, ihanaa että olen voinut olla sinulle avuksi Tiitu! :) Ja hei, sainpahan sinultakin juuri ihan uuden vinkin:

   tai sitten sotken jauheen veteen ja levitän sen meikkivoidesienellä kuten nestemäisen meikkivoiteen

   Tällaista en ole itse koskaan hiffannutkaan, täytyypä joskus kokeilla ihan uteliaisuudesta :) Kosteusvoiteeseen olen joskus sekoittanut mineraaleja, mutta puhdas vesi ei ole jostain syystä käynyt mielessä. Kiitos vinkistä! :)

 23. 26

  Eija sanoo

  Kiitos blogisi, minäkin tilasin kesällä ensin Lily Lolon mineraalimeikkipuuterin ja sitten vielä Flown vastaavan (vähän eri sävyisen). Ja olen ollut todella tyytyväinen. Sain 15-vuotiaan tyttärenikin innostumaan mineraalimeikeistä. Levitys on tosi helppoa ja nopeaa, ja peittävyys on mulle riittävä. Muissakin ihonhoito- ja hiustuotteissa olen pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikan pariin. Kiitos sinulle Sanni näistä vinkeistäsi.

 24. 27

  sanoo

  Naureskelin kuukausi-pari sitten valkatessani itselleni sopivaa kesäsävyä LilyLolon valikoimista. Ensireaktio oli ”ei juma, Sanni käyttää tätä samaa ollessaan kalpeimmillaan!”. Sen siitä saa, kun on astetta albiinoa tummempi, huitelin sitten kesän Blondie naamallani. Ja hyvin sopi. Talvikaudet menen porcelinella, nyt ostin testiin china doll’in, koska olen lämmin pohjasävyltäni. Harmi vain, ettei LL’n peiteaine ei riitä lähellekään pandansilmiini, pitää pistää mus’in cover all blue alle.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Ensireaktio oli ”ei juma, Sanni käyttää tätä samaa ollessaan kalpeimmillaan!”

   :D :D

 25. 28

  Kuukie sanoo

  Osaisikohan täällä joku mineraaliguru vastata kysymykseeni? Itselläni on Lily Lolon mineraalipohja ja otin sen uudestaan käyttöön nyt kun iho on vähän vaalentunut. Muutaman päivän jälkeen huomasin, että leuka tuli täyteen pieniä näppy ja jopa poskipäille. Jätin nyt mineraalipohjan pois ja tilanne on alkanut rauhoittua. Osaisiko joku sanoa, että mistä reaktio voisi johtua? Kovasti tykkäisin mineraalipohjaa käyttää kyllä. :)

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Jotkut ovat herkistyneitä micalle eli kiillemineraalille. Voisikohan johtua siitä..? Mica aiheuttaa toisille kutinaa, näpyistä en ole kuullut mutta miksipä nekin eivät voisi olla merkki herkistymisestä.

 26. 29

  Maria sanoo

  Mulla myös lily loloa ;) kyselinkin sävy valintaa ja löysin etsimäni: cookie. Kokeilin vaaleampaa, mutta näytti niin kuin maski ois naamalla. Kabuki tuntu alakuun pistelevältä,mutta nyt ei tunnu missään :) iho ei ole läheskään niin näppyinen kuin aijemmin. Olen atoopikko ja todella herkkä sille miltä tuote tuntuu iholla. Ihon puhtaanapitoon olen myös saanut täältä hyviä vinkkejä. Kiitti Sanni!

 27. 30

  Karoliina sanoo

  Nyt sait kyllä minutkin innostumaan näistä mineraalimeikeistä ihan toden teolla ja selailinkin jo noita Lily Lolon testipakkauksia, mutta nyt tahtoisin sun ammattilaisnäkökulman tähän värin valintaan, sillä en yhtään tiedä tilaanko tuon Light vai Medium Light pakkauksen. Mulla on kaiketikin ihon pohjaväri viileä ja värikartan mukaan sopiva väri voisi siis olla tuossa Mediumissa oleva Candy Cane, mutta toisaalta ihoni on myös hyvin vaalea ja punoittaa välillä, joten myös niistä Light setin sävyistä joku voisi sopia mulle. Kumman pakkauksen sinä tilaisit näillä perusteilla?

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Jännä että Light-pakkaukseen on valittu vain neutraaleja sävyjä… Jos sinulla on viileä ja vaalea iho, niin Light Mediumissa olisi kenties paremmat sävyt, siellähän on kaikki taittosävyt edustettuina. Riippuu tietysti täysin siitä kuinka vaalea ihosi on. Minulle Light Medium -pakkauksessa oleva Warm Peach menee talvenkalpealle iholle käytännössä yhtä hyvin kuin Blondie, ja In The Buff taas on kesällä Suomen päivetystasoon hyvä sävy. Osaatko yhtään arvioida ihosi vaaleutta minun ihooni..? Nyt tietysti nämä Kreikka-kuvat ovat huono vertauspohja kun olen tällä hetkellä kaukana normisävystäni :)

   • 30.1.1

    Karoliina sanoo

    No jos tämän postauksen kuvia vertaan omiin kasvoihini niin kyllä se aikalailla yhtä vaalea on kuin sinunkin ihosi noissa ensimmäisissä kuvissa. Jos se yhtään helpottaa sua arvioinnissa niin viime talvena/keväänä ostin kosmetiikkamyyjän avustuksella Lorealin Infallible meikkivoiteen sävyssä Porcelain ja se oli talvi-iholleni juuri sopivan vaalea ja tällä hetkellä käytössä on Lumenen CC-voide sävyssä Light ja se on aavistuksen liian tumma kun en kesänkään aikana tähän naamaani oikein väriä saanut auringosta.

 28. 31

  NG sanoo

  Tämä on ollut mielenkiintoine trendi :) Itse törmäsin siihen about 10 vuotta sitten, jolloin hankin myös ekan mineraalipohjani, YoungBloodin. Sitä on vieläkin jäljellä…
  Herkästi ärtyvää atooppista ihoa helpottaa ajatus lyhyestä INCI-listasta, mutta ongelmatonta tämäkään ei aina ollut … kuivuus oli välillä ongelma. Nyt ei enää ole sitä vaivaa :)
  Jauhemainen pinta on jopa kaunis, siinä oli kuitenkin mukana aina hehkua.
  Mineraalimeikistä on ollut apua monelle, ja toivotaan trendin jatkuvan edelleen. Sen jälkeen on tosin tullut monta muuta, ainakin BB/CC-voiteet ja muut Aasian ihmeet :)

 29. 32

  Vilma sanoo

  Hei! Saakohan niitä Lily Lolon muutaman euron hintaisia näytepakkauksia enää mistään? Olen nähnyt vain niitä Mineral starter collectioneja, mutta niissä on vähän huonoja sävyjä + kabuki, joka minulta jo löytyy.

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Suomalaisella Biodellyllä näytepakkaus (0,75 g) maksaa 3,40€ (valitse koko vetolaatikosta) ja Lily Lolon omilla sivuilla £1,49.

 30. 33

  Nina sanoo

  Hei,
  minua jäi kiinnostamaan ja hiukan vaivaamaankin ;), missä Iredalen meikissä mahtaa olla silikonia?
  Olen nimittäin käyttänyt heidän mineraali puristepuuteria, koska siinä on aurinkosuoja, enkä ole luonnonkosmetiikasta löytänyt vastaavaa… Ja olen luullut, että heidän meikeissä on ihan ok sisällöt, vaikkeivät olekaan luonnonkosmetiikkaa… Muuten olen vaihtanut kaikki meikit jo luonnonkosmetiikkaan, kuten esimerkiksi rms, kjaer weis, zuii, iroisie ja ollut niihin hyvin tyytyväinen.
  Iredalen mineraalipohja kutitti ihoani kun yritin käyttää sitä. Mietin, jos vielä kokeilisin joskus lily loloa, kun sitä on kovasti kehuttu.
  Kiitos kivasta blogista!

  • 33.1

   Sanni sanoo

   missä Iredalen meikissä mahtaa olla silikonia?

   Itse asiassa kaikissa Iredalen meikkipohjissa (ja melkein kaikissa muissakin meikkituotteissa kuten luomiväreissä, poskipunissa, eyelinereissa…), Liquid Mineralsia lukuunottamatta. Tsekkaa vaikka

   Amazing Base ja PurePressed, inci-listasta löydät tutun dimethiconen.

   Iredalehan on siitä hauska tyyppi, että hän mainostaa omaa dimetikoniaan luonnollisena silikonina, kun se on hiekasta valmistettu. Liikuttavaa. Hiekka tosiaan on silikonin raaka-aine, mutta silikoni-kemikaali on täyssynteettinen, ihmisen labrassa luoma aine. Vaikka se on hiekasta lähtöisin, se ei ole luonnollinen.

   Ja olen luullut, että heidän meikeissä on ihan ok sisällöt, vaikkeivät olekaan luonnonkosmetiikkaa…

   Ei silikonia kannata pitää automaattisesti ”ei-ok:na” ainesosana, sillä on kosmetiikassa myös monia hyviäkin ominaisuuksia :) Itse esimerkiksi haluan latvaseerumini ehdottomasti silikonillisena. Silikoni on ”huono” juttu käytännössä vain silloin, jos se aiheuttaa iholla ei-toivottuja oireita, tai jos haluaa käyttää aitoa luonnonkosmetiikkaa jossa ei käytetä synteettisiä aineita. Luonnonkosmetiikkaan silikoni ei kuulu. Jos siis haluat käyttää mahdollisimman synteettisistä aineista vapaata kosmetiikkaa, Jane Iredale kannattaa jättää kaupan hyllylle.

 31. 34

  Nina sanoo

  Kiitos nopeasta vastauksesta!
  Olin hankkimassa loppuviikolla uuden puristepuuterin, mutta nyt jätän sen tekemättä.
  Yritän löytää hyvän vaihtoehdon, missä olisi myös aurinkosuoja pigmenttiongelman takia.
  Rms tai silkkipuuteri Couleur Caramelilta olisivat varmaan parhaat luonnonkosmetiikan puuterit, mutta niissä ei ole suojaa..
  Sattuisiko sinulle tulemaan mieleen hyvää luonnollista puuteria aurinkosuojalla?

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Kaikissa mineraalipohjaisissa puutereissa on aurinkosuoja (vaikka niissä ei erikseen lukisi sitä), koska niiden pääraaka-aineet eli titaanidioksidi (+ sinkkioksidi) ovat fysikaalisia UV-filttereitä. UV-suoja ei kuitenkaan ole korkea, yleensä maksimissaan SK 15. Esimerkiksi Lily Lololla ja Bare Mineralsilla on SK 15.

 32. 35

  Mari V sanoo

  Loistava postaus! Itse käyttänyt Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjia sekä Alimaa. Sopii hyvin kuivalle iholleni. Oman sävyn löytäminen oli alkuun haastavaa. Everyday Mineralsia saa nykyään Suomesta ja sieltä voi tilata ilmaiset näytteet jos oma sävy tai väri on hakusessa.

  http://www.everydaymineralssuomi.fi/category/33/naytteet

  Vaikka olen mineraalimeikkejä vuosia käyttänyt niin aina oppii uutta,
  kiitos!

 33. 36

  sanoo

  Moi! Ihana kirjoitus, tästä oli minulle paljon apua!
  Onko Forever living Products tuttu? Voisitko kommentoida onko meikit kaukana mineraalimeikeistä? valikoimassa on mineraalipuuteri mutta entä muiden tuoteselosteet?

  myaloevera.fi/nooranaloe/fi

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Foreverin paria voidetta olen käyttänyt ja tykännyt, mutta meikkejä ei tainnut silloin kauan sitten edes kuulua merkin valikoimaan kun noita voiteita käytin. En siis tunne Foreverin meikkejä lainkaan.

 34. 37

  Marsa sanoo

  Mikähän sävy olisi paras Lily Lololta tai Flowlta kun olen käyttänyt BareMineralsin sävyä Fair?

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Lololta varmaankin Porcelain, Flow’sta en osaa sanoa koska tunnen heidän sävyjään todella huonosti, kokemusta ainoastaan Peachista ja Amberista jotka käytössä itsellä.

   • 38.1.1

    Karoliina sanoo

    Tukkiiko se ihohuokosia? Haluan käyttää mineraalimeikkejä juurikin sen takia, että ne eivät tuki ihohuokosia ja minulla kun on kovin rasvoittuva iho

    • 38.1.1.1

     Sanni sanoo

     Meikin kiinnityssuihkeet pohjautuvat käsittääkseni ennen kaikkea alkoholiin (ainakin kun incejä lukee), ja alkoholi vaikuttaa enemmän kuivattavasti kuin ihoa tukkivasti. Toki meikinkiinnityssuihkeissa on myös läjä synteettisiä aineita kuten silikoneja, jotka tavallaan vievät pois osan mineraalimeikkipohjan ideasta (eli että laitetaan iholle mahdollisimman puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista tehty meikkipohja jossa ei ole mitään ns. ylimääräistä). Mutta yhdistelmä mineraalimeikkipohja + kiinnityssuihke on todennäköisesti kuitenkin iholle vähemmän ”kuormittava” ja tukkiva kuin yhdistelmä tavallinen meikkivoide + kiinnityssuihke.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.