Joulupötsistä eroon kahdessa viikossa

Nyt on taas SE aika vuodesta. Mikä aika? ”Mitä mä teen tälle joululta jääneelle vararenkaalle?” -aika. :)

Herkut kuuluvat jouluun ja silloin saa ja pitääkin nauttia hyvällä omallatunnolla juhlakauden antimista. Jouluna ei lasketa montako konvehtia tai tähtitorttua meni, ja paljonkos siinä rosollikermassa olikaan kaloreita.

      Pois_turvotuksesta

Uuden vuoden jälkeen vyötärölle onkin saattanut ilmestyä ylimääräistä. Lehdet ja muu media tarjoavat kilvan dieettiohjeita ja kuntosalit täyttyvät kinkun sulattelijoista ja uuden vuoden ”nyt mä hankkiudun tästä löllöstä eroon” -lupausten täyttäjistä.

Minulla on myös keinoni sulatella pehmentyneet kyljet tehokkaasti, ja siihen ei liity kaalikeitto, aamuaerobinen ja kalorien nipistäminen. Tiedättekin varmasti mikä se on. Ketogeeninen ruokavalio.

Ketokuuri_ruokia

Kaksi vuotta sitten pidin blogissa tammikuussa ruokateemaisen kuukauden ja raportoin tavoitteestani karistaa ”reissukyljet” ja mahtua lempparifarkkuihini. Postaukset olivat hurjan suosittuja.

Nyt teen saman homman uusiksi, mutta vielä yksityiskohtaisemmin – maanantaina Karkkipäivässä starttaa kahden viikon induktio-sarja. ’Induktio’ on Atkinsin ruokavaliosta tuttu termi, jolla viitataan jaksoon, jossa elimistö saatetaan tilaan, jossa sillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin polttaa energiana rasvaa. Induktio poistaa elimistöstä myös erittäin tehokkaasti nestettä. Nesteet taas ovat tunnetusti turvotuksen pääasiallinen aiheuttaja.

HUOM: En ole ravitsemuksen ammattilainen enkä pyri sellaisena esiintymään. Vinkkini induktioon perustuvat omiin kokemuksiini ja aiheesta laajasti lukemaani tietokirjallisuuteen sekä toisten jakamiin kokemuksiin. Jokaisen keho toimii yksiköllisesti ja vinkkejäni voi toteuttaa omalla harkinnalla ja soveltamalla elementtejä oman kehonsa toimintaan.

Kenelle induktio sopii?

– Kenelle tahansa, joka haluaa nopeasti päästä eroon nestekertymien aiheuttamasta turvotuksesta ja saada kehon polttamaan rasvaa vaikka ”istuisit vain perseelläsi” :). (Induktiota ei kuitenkaan suositella raskaana oleville.)

Ketokuuri_ruokia2

”No yritätkö sä nyt sanoa, että meidän pitäisi alkaa tämän myötä ’karppaamaan'”?

En. Induktio voi toki olla hyvä keino testata, miten kroppa voi vähemmällä sokerilla ja tärkkelyksellä, ja kenties ohjaa kokeilijaa tekemään tulevaisuudessakin hieman erilaisia ruokavalintoja. Mutta induktiota voi vallan hyvin käyttää myös välineenä katkaista makeanhimo ja palauttaa elimistö tehokkaasti normaaliin tilaan ja painoon.

Herkuttelukausi tuo lisäkiloja, sillä syöt enemmän kuin kulutat. Kun palaat normaaliin ruokailutapaasi, syöt yleisesti ottaen saman verran kuin kulutat, jolloin juhlakauden kilot eivät putoa – ainakaan kovin nopeasti. Mikäli ylimääräisestä haluaa eroon, on kulutettava enemmän kuin syö. Tämä on kaiken painonpudotuksen perusta.

”Mutta eikös karppaus-dieeteistä väitetä, että voi laihtua syömällä paljon kaloripitoisempaa ruokaa kuin perinteisillä vähärasvaisilla dieeteillä? Mitenkäs se on biologisesti mahdollista?”

Kalori on tietysti aina kalori söi sen sitten missä muodossa hyvänsä, MUTTA:

Rasvan polttaminen kuluttaa enemmän energiaa kuin glukoosin polttaminen. Siksi ketogeenisellä dieetillä on mahdollista pudottaa painoa vaikka nauttii kaloritiheämpää ruokaa kuin vähärasvaisilla dieeteillä. Elimistöltä kuluu siis yksinkertaisesti enemmän energiaa muodostaa polttoainetta rasvakudoksesta kuin glykogeeni- eli hiilihydraattivarastoista. Kiloja putoaa myös nesteiden poistumisen myötä.

Kun olet induktiojaksolla saanut olotilasi takaisin normaaliksi ja painon siihen missä viihdyt, voit palata normaaliin ruokailutapaasi ( – mikäli painosi on aina pysynyt vakaana normaalilla ruokavaliollasi – totta kai on eri asia jos yleensäkin syöt niin että paino jojoilee). Käytit induktiota ikäänkuin ”hissinä” joka palautti sinut juhlakerroksesta normaaliin arkeesi. :)

Mekko_mahtuminen

Lokakuun lopulla en mahtunut vuotta aiemmin Barcelonasta ostamaani mekkoon. Hätkähdin. En kokenut, että kroppani olisi jotenkin olennaisesti paisunut mekon ostohetken tilanteesta, mutta vetoketju kertoi omaa totuuttaan. Se ei mennyt kiinni ja istuminen olisi todennäköisesti johtanut sauman ratkeamiseen.

Nainen haluaa mahtua mekkoonsa, se on varmaankin seikka jota kukaan nainen ei kiistä. Peilistä katsoi hoikka figuuri, mutta minulle tuli mekossa rimpuillessani hyvin voimakas samaistuminen 90-luvun Keiju-margariinimainoksen naiseen. Muistattehan sen pätkän, jossa nainen hinkkaa itseensä Keijua saadakseen mekon sujahtamaan päälleen? Piru vie, mä tykkään tästä mekosta ja haluan vielä käyttää sitä!

Ratkaisu: ei margariinia, vaan induktio.

Vähensin päivittäisen hiilihydraattitasoni kahdeksi viikoksi 20 grammaan, ja jatkoin marraskuun loppuun noin 30 grammalla. Itsenäisyyspäivän juhlissa mahduin mekkoon. :)

Ketokuuri_ruokia3

Maanantaina Karkkipäivässä starttaa induktioteemajakso ja julkaisen joka päivä ketogeenisen ruokailujaksoni päivittäiset ateriat ja hiilihydraattimäärät.

Kiinnostaisiko kokeilla onko niukkahiilihydraattisuudesta todella apua turvotukseen ja lähtevätkö kahvat sulamaan?

Nyt se on helppoa! Jos homma kiinnostaa mutta et jaksa itse miettiä mitä oikein söisit induktion aikana, tsekkaa postaukseni ja kopioi ruoat vaikka suoraan lautasellesi. :)

Joulun_2012_masu

TÄSTÄ on mahdollista päästä

Masu_joulukuu2014

TÄHÄN jopa alle viikossa.

.

Tervetuloa Karkkipäivän ruoka-tammikuulle! :)

*

Edit. Induktioviikkojen postaukset koottuna:

Käytännön vinkkejä ja ruoka-ainelista induktiojaksolle

Aamiaisideoita induktiolle

Sallittu suklaaherkku

Päivä 1          Päivä 2          Päivä 3          Päivä 4          Päivä 5          Päivä 6          Päivä 7

Päivä 8          Päivä 9          Päivä 10          Päivä 11          Päivä 12          Päivä 13          Päivä 14

Tulokset

Mitä induktion jälkeen?

Kommentit
 1. 1

  meri12 sanoo

  Mulle ei vähähiilarinen ruokavalio sovi, teitä on varmaan toisiakin. Kannattaa tarkkailla tuleeko yllättävää väsymystä jne. Urheilen paljon ja treenitehot laskee huimasti jos jätän hiilarit pois harjoitusta edeltävistä päivän ruokailuista. Salilla sen huomaa erityisen selvästi.

  • 1.1

   sanoo

   PT:nä olen huomannut ihan saman ja tämän vuoksi en asiakkaillekaan suosittele vähähiilarista ruokavaliota treenitehojen hiipumisen vuoksi :)

 2. 2

  Katariina sanoo

  Induktio kiinnostaisi, mutta pystyykö ohjeitasi noudattamaan/soveltamaan, jos ei syö lainkaan lihaa eikä kalaa (mutta kananmunia ja maitotuotteita kyllä)?

  • 2.1

   Sanni sanoo

   pystyykö ohjeitasi noudattamaan/soveltamaan, jos ei syö lainkaan lihaa eikä kalaa (mutta kananmunia ja maitotuotteita kyllä)?

   Valitettavasti ei, kala ja muut meren elävät kuuluvat ruokavaliooni, ja induktioruoissa on päivittäin kalaa.

   Induktion toteuttaminen ilman kalaa ja lihaa ylipäänsä on hyvin haasteellista, sillä sinulle jää käytännössä vain kolme raaka-ainetta joiden varaan rakentaa proteiinin saantisi: juusto, tofu ja kananmuna. Muut kasvipohjaiset proteiinin lähteet (kvinoa, palkokasvit, teksturoitu soijaproteiini) ovat liian korkeahiilihydraattisia sopiakseen induktioon.

 3. 3

  Zzz sanoo

  tosi upea idea!! ja sun järjestelmällisyyden tuntien hyvää asiaa – ja mikä parasta, oot vege… Jos saa esittää toiveita (no, sun ruokavaliohan se on) mutta mitä vähemmän maitotuotteita, sen parempi. Mutta tässä vaan itseäni (no, ja ympäristöäkin) mietin (mulla on parempi olo kun maitotuotteet vähissä, joku juustoraaste joskus antaa kivaa makua jne.)
  Nyt en tiedä huvittaako alkaa tälle linjalle – mutta kun se aika tulee, niin tiedän mistä löytyy hyvä tietopankki ;)

  Kiitti ihanasta blogista!!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   ja mikä parasta, oot vege…

   …mutta kala-vege ;)

   Jos saa esittää toiveita (no, sun ruokavaliohan se on) mutta mitä vähemmän maitotuotteita, sen parempi.

   Toiveesi toteutuu: maitotuotteet kypsytettyjä juustoja lukuunottamatta eivät kuulu induktioon.

   • 3.1.1

    Jonttu sanoo

    Tuleeko tulevasta kahdesta viikosta sitten kallis kaloineen ja kypsytettyine juustoineen vai mennäänkö laihialaisittain? :)

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Pirkan emmental ja Lidlin Goudakin ovat kypsytettyjä juustoja, eivätkä järin kalliita :) Kaikki, paitsi tuorejuustot ovat kypsytettyjä juustoja.

     Mitä kalaan tulee, pakasteseiti maksaa halvimmillaan noin 2,10€ ja ainahan on parin euron tonnikala- ja makrillisäilykkeet…! ^_^

     Massimaiju ostaa kaiken kalan tuoretiskistä, me muut turvaudumme myös pakastealtaaseen ja säilykehyllyihin ;)

     • 3.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Edellyttääkö tulevat kaksi viikkoa sitten uunia keittiössä? …sitä ei vieläkään ole! :/

      • 3.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Osa ruoistani on uuniruokia. Niiden tilalle voi tietenkin tehdä jotain muuta, kuten salaatin :) – Aina se helpoin ratkaisu..! ^_^

 4. 4

  sanoo

  Moi, Sanni!

  Tätä onkin odotettu jo pitkään – siitä asti, kun Kreikassa pohdit turvotusta ja kerroit myöhemmin gaalalookin yhteydessä postaavasi Kreikassa syömästäsi ruuasta. Onneksi jo vastasit yhdelle lukijalle, että sekin postaus on vielä tulossa.

  Luin kaikki kommentit ja huomasin monen olevan niin tykästynyt (tai koukussa) sokeriin, että he pelkäävät juuri karkin- tai muun makeanhimon olevan suurin este induktion onnistumiselle. Monia siis enemmän huolettaa se, pystyykö olemaan ilman sokeria kuin esim. se, että joutuisi olemaan valtavassa nälässä induktiovaiheessa. Koska kommentoijissa oli niitäkin, joille induktio ei sovi mm. kestävyysliikuntaharrastuksen vuoksi, päätin vinkata lukijoita raakaherkuista ja -leivonnaisista. On siis mahdollista saada makeaa ilman sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, mitään viljoja, munia ja maitoa. Erilaiset pähkinät ja kuivatut hedelmät näyttelevät pääosassa raakaleivonnassa. Entisenä sokeriaddiktina voin suositella raakaherkkuja kaikille sokerihirmuille. Tiukkaan karppaukseen useimmat raakaherkut eivät kuitenkaan sovellu, koska hedelmissä ja pähkinöissä on toki hiilihydraatteja. Mutta ne eivät ole sellaisia hiilihydraatteja, joihin tulee mieletön himo ja joista saa ähkyn.

  Omassa blogissani on vasta muutama sokerittomuutta ja raakaherkkuja käsittelevä artikkeli, mutta netistä löytyy paljon ohjeita. Sokerihirmut eivät varmasti häviä siinä mitään, että edes kokeilevat vaikkapa induktiovaiheen jälkeen leipoa jonkin raakakakun. Se on varmasti terveellisempi vaihtoehto kuin vastaava kakku sokeri- ja jauhoversiona.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   kerroit myöhemmin gaalalookin yhteydessä postaavasi Kreikassa syömästäsi ruuasta. Onneksi jo vastasit yhdelle lukijalle, että sekin postaus on vielä tulossa.

   Joo, näitä ”pending”-tilassa olevia postauksia mulla riittää… :D Mulla saattaa joskus joku aihe odottaa julkaisuaan jopa vuoden, vaikka se on mulla jo luonnosteltuna ja kaikki matsku kerättynä. Näyttää siltä, että esim ”Miesten ulkonäköpaineet” -postaukselle on käymässä näin.

   Koska kommentoijissa oli niitäkin, joille induktio ei sovi mm. kestävyysliikuntaharrastuksen vuoksi, päätin vinkata lukijoita raakaherkuista ja -leivonnaisista.

   Tämä onkin hyvä vinkki! :) Itselleni hedelmät ovat vain hyvin harvinainen herkku ja tavallaan ”karkkia”, mutta esimerkiksi jouluna herkuttelen hyvällä omallatunnolla kuivattua taatelia, viikunaa ja luumua sisältävillä kakuilla. Ihan tajuttoman hyviä!! Viikunaa mutustaessaan ei voi edes tajuta, että joku on keksinyt karmean karkkiteollisuuden kaikkine lisäaineineen, kun TÄLLAISIA taivaallisia herkkuja löytyy puiden oksilta luonnossa..! Lapsille ostetaan jotain värjättyjä ja sokeroituja lisäainemöykkyjä vaikka heidät voisi jo pienestä pitäen totuttaa hedelmiin ja marjoihin ”luonnon makeisina”.

   Sokerihirmut eivät varmasti häviä siinä mitään, että edes kokeilevat vaikkapa induktiovaiheen jälkeen leipoa jonkin raakakakun.

   Näin on! :)

   • 4.1.1

    NG sanoo

    Kuivatut hedelmät ovatkin sellaista herkkua, että niistä saa makeaa mahan täydeltä (ja yli..)
    Ennenvanhaan viikunat ja taatlit olivatkin joulun suosittuja nameja – nyt ne ovat yleistyneet arkiseksi raaka-aineeksi, joita pidetään itsestäänselvyyksinä. Sokeria niissä on niin paljon luonnostaan, että kilokaupalla niitä en voi syödä… :P

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Sokeria niissä on niin paljon luonnostaan, että kilokaupalla niitä en voi syödä… :P

     Näin on. Paljaaltaan syötynä kuivatusta hedelmästä tulee niin paljon fruktoosia että verensokeripiikki on väistämätön, siksi ne eivät oikein sovi ”karppaukseen” jossa verensokerin heilahtelun hallinta on yksi perustavoitteita.

   • 4.1.2

    sanoo

    Ajattelen viikunoista ja taateleista ihan samalla tavalla kuin sinä. :)

    Viimeksi kun olin kaupassa hedelmäosastolla ja löysin tuoreita taateleita, mietin juurikin sitä, kuinka kukaan voi haluta olla karkkihyllyllä, kun voisi saada ihania taateleita!

 5. 5

  Aldefiina sanoo

  Ketoosissa! Elämäni paras olotila.
  Viljat turvottaa ja hiilarit kerääntyy keskivartaloon.
  Ketoosissa tulee, jopa eufoorinen olo, kun ihan tunnet kuinka rasva sulaa!
  Maanantaina lähtee! :)

 6. 6

  Nina sanoo

  Taidanpa kokeilla tuota :). Jos vaikka pääsisin ”jenkkiksistä” eroon ;)! Innolla odotan!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Täysin ”mustavalkoista”, yleispätevää listaa ei valitettavasti pysty tekemään, sillä kropat ja aineenvaihdunnat toimivat niin eri lailla (esim. joku voi syödä jogurttia ja hedelmiä ja olla silti ketoosissa, toisella jo ruokalusikallinen raejuustoa katkaisee ketoosin), mutta suuntaa-antavia vinkkejä toki.

 7. 10

  Satu sanoo

  Hei!
  Olen silloin tällöin silmäillyt blogiasi ja nyt viimeistään kiinnostuin todella :)
  Olisikohan mahdollista saada esim. edellisenä päivänä seuraavan päivän ruokalistaa mitä olet suunnitellut syöväsi? Olisi vähän aikaa itselle hankkia tarvittavia ruoka-aineita ja aloittaa myös maanantaina :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Olisikohan mahdollista saada esim. edellisenä päivänä seuraavan päivän ruokalistaa mitä olet suunnitellut syöväsi?

   Mahdollisesti. :) Toisaalta, eihän silläkään ole väliä jos aloittaa vasta tiistaina ja tulee päivän jäljessä :) Teen sunnuntaina postauksen, jossa kirjoittelen yleisesti vinkkejä induktiojaksoon valmistautumiseen.

   Koko jakson ruoakasuunnitelma kuvineen on jo valmiina, sillä tulevan kaksiviikkoisen materiaali kirjoitettiin ja kuvattiin kasaan marraskuun induktiolla. En usko, että pystyisin/ehtisin kahden viikon ajan joka päivä tekemään reaaliajassa postauksen ruokailuistani. Joku päivä jäisi hyvin todennäköisesti väliin. Siksi oli järkevämpää tehdä materiaali valmiiksi jo etukäteen :) Tiesin, että tulen vetämään induktion taas tammikuussa, eikä juttusarjan kannalta ole merkityksellistä ovatko kuvat marras- vai tammikuulta. Saman tyyppistä ruokaa ja osittain ihan samoja annoksia tulen syömään nytkin :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Aika monelta labratädiltä on tuo kommentti kuultu :D Varmaan sokeakin saisi neulan työnnettyä mun suoniin! ^_^

 8. 12

  Reetta sanoo

  Itselläni on uuden vuoden lupauksena ottaa viimein tiukka niskalenkki omista elämäntavoista ja pistää ruokavalio uusiksi. Karkki- ja limuaddiktio on saatava katkaistua, melkeen vuoden olen nyt syönyt ihan miten sun sattuu ja mitä sun sattuu, kaikki lähti pitkään kestäneestä stressiputkesta, eikä kierrettä sitten niin vain katkaistukaan.

  Hävettää edes myöntää, että juon limsaa JOKA PÄIVÄ. Olen koukussa. Tupakoinnin lopettamisen jälkeen ”piti” löytää joku uusi koukutuksen kohde ja mulla on kolajuomat (kaikki Pepsi Maxista ihan Pirkan kolajuomaan kelpaa). Joskus saattaa mennä päiviä, kun ”unohdan” syödä tavallista ruokaa ja energiansaannin hoidan napsimalla sipsejä, karkkeja yms. Painossa tämä ei ole kovin radikaalisti näkynyt, mutta olossa kyllä. Jatkuvasti turvottaa, vatsaa vääntää yms.

  Ketoosi on ehkä hieman turhan radikaalia tähän alkuun, parempi lähteä liikkeelle niin, että varmasti onnistuu, eikä niin, että parissa päivässä syömiset on takaisin entisessä ja mielessä pyörii vain, etten onnistunut, turha edes yrittää. Monta reseptiä olen kyllä jo kirjoittanut blogistasi ylös ja niiden turvin lähden hitaasti, mutta varmasti vieroittamaan itseäni herkuista. Uskon, että onnistun, kunhan muistaisi, että epäonnistumiset on OK, ekan repsahduksen jälkeen ei tarvitse kuopata koko hanketta.

  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle Sanni, kaikkea hyvää! :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, Reetta! :)

   ”Tiukka startti” ei tosiaan sovi kaikille, ja itse asiassa olen itsekin sitä mieltä että hidas ja asteittainen siirtyminen johonkin uuteen rutiiniin elämässä on aina paras pohja psyvään muutokseen, liittyi se sitten liikuntaan, ruokavalioon tai vaikka lukuharrastuksen aloittamiseen. Induktion tyylinen kokeilu voi kuitenkin olla jollekulle radikaali herätys ja johtaa ”shokkiarvon” kautta pysyviin muutoksiin terveellisemmän ruokavalion suhteen (vaikka en sano kenellekään että potut ja leipä pitää jättää pois, niin luopuminen vaikkapa karkin ja sipsin jatkuvasta mässäyksestä ei voi olla muuta kuin terveellistä – kenelle tahansa :))

 9. 13

  mussu sanoo

  Tämä on mielenkiintoinen juttu, joka menee kokeiluun ainakin joltain osin!

 10. 14

  Kuukie sanoo

  Täällä ollaan jo aloteltu 2.1. Vähän kyllä miekkosen kanssa fuskasin ekana päivänä, että saatiin jääkaappi tyhjäks muista ruuista, kun tuntuu tyhmältä heittää pois. :) Osaatko suositella induktiovaiheeseen jotain kahvimaitoa? En millään haluisi aamukahvikuposta luopua ^^

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Osaatko suositella induktiovaiheeseen jotain kahvimaitoa?

   Varmaan luitkin jo ”Käytännön vinkkejä” -postauksen, siellä kirjoittelin kahvimaitovinkkejä! :) Jos käyttää maitoa vain tilkan, sopii kerma mielestäni parhaiten, jos alle desin niin Soijamaito Light tai Sokeroimaton Cashew-maito, jos desin tai useamman (latte-tyyppisesti) niin makeuttamaton mantelimaito yhdistettynä kermaan (mantelimaidon maku vaatii totuttelua).

 11. 16

  T sanoo

  Voi kuinka toivoisin bloggaajalle ja lukijoille armoa näiden ruokavaliotempoilujen suhteen ..

  Eikö voisi ajatella, että jouluinen painonvaihtelu ja vartalon muuttuminen on osa tavallista vuodenaikojen kiertoa? Kyllä se kroppa siitä tiukkenee kun palataan arkeen ja liikuntaan.

  En jaksaisi enää yhtään kuvaa tiukasta vatsasta ja suonikkaista käsistä vs. pulskemmasta keskivartalosta. En lupauksia jälleen kerran yhdestä ihmedieetistä joka peittoaa kaikki muut, kunhan vaan jättää tavallisen arkiruuan pois tai korvaa ruokavalionsa yleisimmän ruoka-aineen jollakin jauhetulla apinanpapanalla.

  En tekopirteää ruoskimista siitä, että se vatsan litteys tai pömpötys olisi ulkonäön tärkein asia.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Minulle vhh ei ole mitään ”ruokavaliotempoilua” vaan jo neljättä vuotta jatkuva elämäntapa, jonka taustalla on jotain vähän kokonaisvaltaisempaa kuin pelkkä ”vatsan pömpötys”.

 12. 17

  Nimetön sanoo

  Kuuulostaa erittäin kiinnostavalle! Itsellenikin turvotus on erittäin iso ongelma, mutta joulun aikaan ei jaksa miettiä sitä, mahtuvatko vaatteet parin viikon päästä päälle :) Sokerikoukussa sen sijaan en ole, onneksi. Mukaan en varmaankaan kokonaan lähde, mutta tulen varmasti painamaan vinkit mieleen ja testaamaan joitakin reseptejä.

 13. 18

  sanoo

  Kuola valui suupielestä, kun katselin noita ruokakuvia. Itselleni sopii myös parhaiten turhien hiilareiden välttely. Omat hiilarini otan kasviksista ja joskus kaurapuurosta. Puurosta en ole vielä pystynyt irrottautumaan. Leipää yritän vältellä viimeiseen saakka, sillä se jos mikä aiheuttaa kauheita hiilareiden ahmimiskohtauksia minun kohdallani. Vatsani voi paremmin näin ja myös mieleni on virkeämpi. Ilo on lukea näitä sinun hiilihydraattitietoisia postauksia, vaikka itse en näin tiukasti noudatakkaan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Innolla odotan tulevia postauksia!

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Kivaa että tykkäät Outi! :) Minäkin syön silloin tällöin kaurapuuroa normi-vhh:lla – oletko kokeillut uunikaurapuuroa? Ihan sairaan hyvää :)

 14. 19

  anni sanoo

  Elimistön tuottaessa energiaa rasvahapoista, rasvahapon glyserolista valmistuu glukoosia maksassa. Liian rasvahappojen käytön seurauksena alkaa muodostua ketoaineita, eli happoja jotka laskee elimistön pH:ta. Diabeetikolla tälläinen ketoosi joka johtaa ketoasidoosiin voi johtaa kuolemaan. Elimistö alkaa yleensä kortisolin avulla pilkkomaan ensin lihasmassaa aminohapoiksi ja siitä glukoosiksi, ennen kuin käy käsiksi triglyseridiin. Millä tavalla varmistat, että rasvan lisäksi ei lähde lihakset ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.