”Jos paperille voi käydä näin…”

…”mitä tapahtuu ihollesi?”

Aargh, anteeksi, pakko vain tuulettaa reaktiotani Doven viimeisimpään suihkusaippuamainokseen.

Ihan kuin paperinpalaa voisi verrata ihoon!!

Dovemainos_1

”This test paper was designed to react like your skin.”

Ah-hah? :D Paperinpalaan saatiin liitettyä ihmisihon rakenne ja sen monimutkaiset toiminnot. Wow, aikamoista tiedettä Dovella..!

(Suomennetussa mainoksessa: ”jäljittelee ihon lipidejä ja proteiineja”.)

Dovemainos_2

Okeiokei, tämä on nyt tietysti kunnon saivartelua, sillä kaikkihan me tiedämme mainosmaailman kikat eikä kukaan normaali ihminen tietenkään kuvittele että paperilla voisi olla mitään tekemistä ihon reaktioiden kanssa. Paperi on vain mainostajan keino havainnollistaa jakamaansa viestiä niin että se jää kuluttajan mieleen.

Huvittaa vain niin tuo englanninkielisen mainoksen vakavissaan oleva kertojanääni, ”If other body washes can strip this paper, imagine how harsh they can be to your skin!” Ja testiä suorittava ’Dove real woman’ toteaa aidon hämmästyksen paistaessa kasvoilta, ”Oh my gosh!” Voikamala mitä suihkugeeli voikaan tehdä mun iholle..! :)

Dovemainos_3

Toim. huom: Karkkipäivällä tai Sannilla ei ole mitään Dovea vastaan – jaksan vain repiä viihdettä mainosmaailmasta :)

Mitä tykkäätte Doven suihkusaippuoista? Ovatko ne kosteuttavamman tuntuisia kuin muut suihkugeelit?

(…ja voisin tässä samalla heittää haasteen Doven käyttäjille kokeilla vaikkapa Weledan suihkuvoiteita – luulen että ero on ilmiselvä :D))

.

Kuvakaappaukset YouTubesta Doven mainoksesta.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ha, mä olen naureskellut ja pyöritellyt silmiäni ihan täysin samalle mainokselle! Ei herranjestas Dove, mitä siellä oikein ajatellaan? Että muut kuin Doven suihkugeelit on tehty jostain uraanihappolaavasta, joka polttaa ihon pilalle? :D Huoh…

 2. 2

  nelli sanoo

  karu totuus, ettei mun atooppinen iho kestä noita :’D vaikka __helliä__ ovatkin…….

  • 2.1

   Lily sanoo

   Itsellä on sama ongelma, kuin nellillä. Doven suihkusaippuat tekee mun iholle sen mitä muiden suihkusaippuat tekee paperin paloille :) Voi olla vaikka minkälaista myrkkyä, iho katoaa kumminkin!

 3. 3

  Inka sanoo

  Myöskään oma atooppinen ihoni ei kestä Dove tuotteita. Varsinkin suihkusaippuat saavan ihon kiristämään ja jättävät nahkeaksi. Että niin hellävaisia ovat :D

 4. 4

  pippa sanoo

  Itselläni ei edes ole atooppinen, vaan ihan tavallinen iho, mutta silti se reagoi… Olen ihmetellyt miksi ”talvikautena” iho kuivuu aivan tolkuttomasti, kutiaa ja kiristää niin ettei mikään määrä kosteusvoiteita ole auttanut. Nyt puolivahingossa käytin pari päivää palasaippuaa vakio-Doveni sijaan, ja totesin että eipäs kutiakaan enää! En mene vielä muutaman päivän perusteella vannomaan mitään, mutta nyt päätin testata edes parin viikon ajan pesemistä hyllystä löytyvillä Lushin tuotteilla ja jättää Doven käyttämättä.

 5. 5

  Siiri sanoo

  Vaikka yrittäisin säätää ajatteluani naiivimmaksi, en käsitä tätä logiikkaa ollenkaan. Siis vaikka uskoisin aina kaiken mitä mainostaja sanoo, miten tästä mainoksesta voisi tulla tuollainen OMG-oivallus? Miksi tarvitsisin jotain paperinpaloja (tai pumpulilappuja, oravannahkoja, peltiliuskoja, mitä tahansa) nähdäkseni, mitä käyttämäni (ei-Dove) suihkusaippua tekee minun iholleni? OMG! Luulin, että tämä suihkusaippua on iholleni ihan ok, mutta nyt tästä paperilapusta näenkin, mitä iholleni *oikeasti* tapahtuu!

  Doven vaikutuksista en tiedä, koska Doven tuotteiden perustuoksu on niin epämiellyttävä, etten niitä käytä kuin kodin ulkopuolella (vahingossa).

 6. 6

  sanoo

  Jos mun atooppisen ihon omaavalta mieheltä kysytään, mikä on paras ja kosteuttavin suihkutuote, niin se on luonnonkosmetiikan palasaippuat. Mieheni vihaa suihkugeelejä/saippuoita ne kuivattavat hänen ihonsa korpuksi. :D

 7. 7

  Merry sanoo

  Tää nyt ei just tähän Doven mainokseen liity mutta mainoksiin kuitenkin, nimittäin RIPSARIT! En vaan voi joka ikinen kerta ripsarimainoksen telkkarissa nähtyäni jäädä suu auki pällistelemään sen suunnattoman ärsytyksen ja hämmennyksen vallassa, että miten voi olla että tuotteita voidaan mainostaa niin räikesti liioittelemalla. Näkeehän sen kyllä tyhmäkin että malleilla on niissä mainoksissa tekoripset tai vähintäänkin ripsenpidennykset, ja ettei millään ripsarilla todellisuudessa ole mahdollista saavuttaa sellaista efektiä, mutta siis miten voi olla että mainoksissa on sallittua iskeä tekoripset silmään ja väittää että tällaiset saat kun vähän tätä meidän ripsaria sipaiset? :D Kä-sit-tä-mä-tön-tä…

  • 7.1

   Sanni sanoo

   En vaan voi joka ikinen kerta ripsarimainoksen telkkarissa nähtyäni jäädä suu auki pällistelemään sen suunnattoman ärsytyksen ja hämmennyksen vallassa, että miten voi olla että tuotteita voidaan mainostaa niin räikesti liioittelemalla.

   Aamen.

 8. 8

  sanoo

  Mää olen salaa odottanut, että koska tartut tähän ;) Itse olen kanssa naureskellut tälle että jepjep, niin ne suihkusaippuat tuhoaa mun ihoani… Doven suihkusaippuaa en ole koskaan kokeillut, mutta kropparasva on ainakin ihan onnetonta.

 9. 9

  Heidi sanoo

  Mä oon varmaan ihan vihon viimenen saippuakuluttaja, kun en oikeasti huomaa käytännössä mitään eroa eli saippuoiden välillä! :D Tähän mennessä olen saanut kaikilla aineille lian/hien pois, eli kaikki toimii. Ja jos joskus sattuu iho kuivumaan (mitä en todellakaan ole osannut yhdistää saippuaan!), niin onpahan syy käyttää vähän rasvaa, ennen kuin se menee unohdettuna ihan piloille kaapissa…

  Hämmennystä aiheutti muuten Cliniquen meikkipisteen demonstraatio, jonka esittelijätäti halusi tehdä: laittoi teipinpalan mun käteen, otti irti, ja laittoi tumman paperin päälle. ”Katso miten paljon kuolleita ihosoluja lähtee jopa kämmenselästä, joka muuten on niin tasainen ja iho hyvässä kunnossa! MIETI mikä määrä kuollutta ihosolukkoa on kasvoissa!!”

 10. 10

  mervi sanoo

  Mullakaan ei kestä iho näitä doven suihkugeelejä, pahimpia kuivattajia mitä tiedän. Mikä tahansa markettisuihkugeeli on parempaa!

  Tuo mainos on kyllä jotain niin kamalaa. En edes muista että mikä oli ensimmäinen reaktio siihen, mutta kyllä sen nyt järki sanoo että jos jotain paperinpalasta missään kosteusvoiteessa tai suihkugeelissä liottaa niin se EI vastaa sitä mitä se iholle tekee.

 11. 11

  Anni sanoo

  Itse käytän sekä Weledaa että Dovea. Weleda todella tuntuu hoitavalta, ja etenkin sitrus on ihanan virkistävä. Toisaalta tykkään älyttömästi Doven tuoksuista. Etenkin luumu on herkku! Ja tuotteet ovat kuitenkin markettisaippuoista parhaasta päästä. :) Tosin oma ihon ei ole eritysen herkkä tai kuivan.

 12. 12

  Nimetön sanoo

  Taidanpas ottaa nuo Weledan suihkuvoiteet jossain vaiheessa kokeiluun, en nimittäin voi käyttää mitään tavallisia suihkusaippuoita, kun iho kuivuu niin kovin. Ja vaikka kyseessä ei ole edes selkeästi atooppinen iho. Jopa tuoresaippuat ja kaikenmaailman hienot käsintehdyt ja herkimmällekin iholle sopivat palasaippuat kuivattavat ihoni. Paras mitä olen löytänyt tähän astisista on Natusanin vauvoille tarkoitettu mieto pesuneste/nestesaippua. Ihanan hellävarainen. Ei tosin mikään kaunistus kylppärissä tai luxuselämys. :D

 13. 13

  Tiltu Kultu sanoo

  Mä en usko, että mikään suihkusaippua kosteuttaa :D Minusta on myös turhaa laittaa rahaa kymppitolkulla johonkin, joka huuhdotaan viemäristä alas. Kitsastelen jopa kasvojenpesuaineissa tämän logiikan voimin :D
  Mä en edes saippuoi koko kroppaa, vaan vain kainalot yms erityisen likaiset paikat. Palasaippua on tuossa mukavin kun huuhtoutuu niin helposti pois

  • 13.1

   n00b sanoo

   Sama, en saippui joka suihkukerta muuta kuin likaiset paikat. Uskon siihen, että iho puhdistaa itseään. Eikä minulla muuten ole tarvetta kropparasvalle ollenkaan.

   Tästä tulikin mieleeni se ”ihon hoitoaine”, en muista millä merkillä. Ideana oli se, että suihkun jälkeen levitetään vartalovoide, joka sen jälkeen huuhdotaan pois! Miten älytöntä! Sehän vain lisää ajankulutusta.

 14. 14

  Veppe sanoo

  No voi huoh, mikä mainosidea. Tuo paperi näyttää aika yököttävästi joltain ehkäisyvälineeltä, ja muutenkin nestekikkailusta tulee mieleen vanhat terveyssidemainokset…

  Sori nyt tää avautuminen, mutta mä olen niiiiiin täynnä tätä kauhistelu-asennetta puhdistusaineita kohtaan (siis kuten tuossa mainoksessa, ei tässä blogissa). On ihan älytöntä, kun monista tuoteryhmistä ei enää meinaa löytää tavallisia, peseviä versioita, kun ihmiset ovat niin kauhuissaan siitä, että jokin saattaa kuivattaa. No jos kaikki kuivattaa, niin älä käytä mitään! :D Suihkusaippuoidenkin pointti olisi kuitenkin pestä iholta lika ja rasva. Eihän niiden nyt halua tolkuttoman voimakkaita olevan, mutta ei ne nyt voi ensisijaisesti hoitaakaan, jos niillä on tarkoitus pestä! En ymmärrä mitä järkeä on haluta pestä iholta tali ja kuitenkin jättää siihen kymmenkertainen määrä jotain muuta öljyä siitä ’hoitavasta suihkusaippuasta’. Eikö voisi sitten vain huuhtoa pelkällä vedellä?

  Ja tosiaan, sen lisäksi että tuo ’paperitesti’ on sataprosenttisen naurettava, nuo Doven tuotteet eivät varmastikaan ole mitään herkän ihon unelmia, vaikka kosteuttavia olisivatkin. Kävin katsomassa ainesosalistoja verkkosivuilla, ja suihkusaippuat näyttävät sisältävän esimerkiksi formaldehydiä vapauttavaa DMDM hydantoinia ja allergisoivaa säilöntäainetta methylisothiazolinonea, ja toki myös hajusteita. Ei kyllä houkuttele millään tasolla.

 15. 15

  sanoo

  Mua on NIIN ärsyttänyt toi mainos – vaikka Doven tuotteista tykkäänkin, noikin suihkusaippuat on mun mielestä ihania! Mutta toi mainos…… joo vissiin paperi reagoi samalla lailla kuin iho. Ja veikkaan että jos jonkun iho reagoisi NOIN, kyseinen henkilö kyllä huomaisi sen. :D Argh! Vihaan mainosmaailmaa.

 16. 16

  Auroora sanoo

  Jos jaksaisi moisten takia ärsyyntyä, niin siitä ärsyyntyisin, että mainosten katsojia oikeasti pidetään niin tyhmänä. Jos kaikki kerran tietää totuuden, niin miksi ei tehdä toisin! Kai nää ylilyöntimainokset voisi oikeasti jotenkin toisellakin tavalla toteuttaa. Siis just tämmöset tyhmät paperinpalat ja ripsarimainokset ym ym..

  Doven palasaippua on musta kyllä itseasiassa hyvän tuoksuista vessassa. :D Suihkugeelit on jotenkin pistävänhajuisia. Taitaapi niissä keskivertoa enempi olla mineraaliöljyjä ja silikoneja, jotteivat ihan pahimpia kuivattajia ole, mutta ei ole kyllä iskeneet parin pullon kokeilun jäljiltä.

 17. 17

  sanoo

  Hahahah, nauroin tälle huutonaurua kun ensimmäisen kerran tuli telkkarista! Melko absurdi vertaus kyllä. Kumma juttu, että paperi hajoaa vedessä, enpä olisi arvannut. Ihme kun eivät huuhtoneet vessapaperia pytystä alas ja todenneet, että mieti mitä suihku voi tehdä ihollesi.

  • 17.1

   santses sanoo

   ”Ihme kun eivät huuhtoneet vessapaperia pytystä alas ja todenneet, että mieti mitä suihku voi tehdä ihollesi.”

   Hahaa, repesin :D

 18. 18

  Tiia sanoo

  Mä olen myös naureskellut epäuskoisena tälle mainokselle! What? Vaikka uskoisin kaiken, mitä mainoksissa sanotaan, en silti kykene ymmärtämään tämän mainoksen pointtia. Siis mitä tekemistä paperilla on ihon kanssa.
  Dovella on ollut ihan hyviäkin ”real women” mainoksia. (testattu oikeilla kurveilla tmv). Tämä on mielestäni vain hämmentävä ja tyhmä.

 19. 19

  pualu sanoo

  Mä en tottapuhuen tajunnut, mitä ne yritti tuolla testillä edes viestiä. Tai siis.. Annina tuossa totesi, että ”paperi hajoaa vedessä”, mutta minusta mainos näytti vain siltä, että valkoinen paperi kastettiin litkuun ja dovepaperista tuli punainen ja muista vain osittain punaisia. Eli Dove aiheutti pahemman reaktion! En ihan oikeasti vieläkään näe miten tuo demonstroi doven paremmuutta. Mulla on vissiin silmissä vikaa, tai en jaksanut kuunnella tarpeeksi tarkkaan sepustusta (aivot menee kyllä muutenkin filtterimoodiin mainosten aikana :D).

 20. 21

  Sanna sanoo

  Tuo mainos on niin älytön, että ei rajaa. Minä en Doveja voi käyttää, iho nousee sellaiselle ihottumalle, että parin kokeilun jälkeen olen jättänyt väliin. Joskus yöuvuoron jälkeen menin porukoille yöksi ja pesin itseni Dovella kun omat suihkusaippuat jäi kotiin. Tuloksena punaista kutisevaa ihottumaa täynnä oleva nahka :/ Siinä sitten yritä nukkua allergialääkkeen voimin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.