Induktioviikkojen päätös + tulokset

Induktion viimeinen päivä.

Söin aamiaisen ja lounaan retkiolosuhteissa, loput ateriat kotona.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AAMIAINEN:

Kaksi kuppia kahvia

Kaksi keitettyä kananmunaa

moin 45 g kesäkurpitsaa

noin 25 g selleriä

Koskenlaskija-juustoa

Yhteensä: noin 2,3 g

.

SNACK:

20 g hasselpähkinää ja mantelia – 1,5 g

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LOUNAS:

2 pussia John West maustettua tonnikalaa

65 g kukkakaalia

20 g siemennnäkkäriä

Koskenlaskija-juustoa

kaksi mukia kaakaota

Yhteensä: 6,65 g

Induktioviikko2_sunnuntai_valipala

VÄLIPALA: (kotiin päästyä)

2 dl sokeroimatonta mustaherukkamehua

(sekoitin joukkoon vähän psylliumia ja tein herukkamehukeiton :))

25 g selleriä

juustoa

Yhteensä: 2,47 g

Induktioviikko2_sunnuntai_illallinen

ILTAPALA:

Kookospuuro (ohje täällä)

100 g soijakermaa

0,3 dl (puuromassaan) ja 0,7 dl (valmiiseen puuroon) mantelimaitoa

0.7 dl Kara-kookosmaitoa

4 munaa (joista yksi kokonaan ja kolmesta valkuaiset)

2 rkl kookosjauhoa

Yhteensä: 6,17 g

.

ILTAPALA # 2:

(selvästi enemmän nälkä kun on kuluttanut metsässä patikoidessa niin paljon normiviikonloppuun verrattuna :))

50 g Pohjolan Juustolan raejuustoa

50 g Rainbow-soijajogurttia

chia-geeliä

10 g vhh-mysliä

Yhteensä: 2,35 g

PÄIVÄN HIILIHYDRAATIT YHTEENSÄ: 21,44 g

Huomioita: huolimatta eilisestä alkoholin nauttimisesta, Ketostix näytti tänään väriä; arvo ”Matala”.

* * * * * * * *

Entäs tulokset?

Tälläkin viikolla tulleiden muutamien terveydestäni huolestuneiden kommenttien valossa lienee edelleen syytä toistaa, että induktion hiilihydraattitasolla syöminen ei kuulu elämääni kuin poikkeustilanteissa, eikä edes vuosittaisella tasolla. Ketoosiin tähtäävä ruokavalio ei ole synonyymi vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle, eikä kuulu normaalipainoisen ihmisen arkeen. Se ei myöskään ole ”keino kontrolloida turvotusta”, siihen riittää tavallinen vähähiilihydraattinen ruokavalio.

YKSINKERTAISTETTUNA:

* Ketoosiin tähtäävä ruokavalio on ennen kaikkea hyödyllinen ylipainosta ja/tai ylitsepääsemättömästä makeanhimosta kärsivälle, joille näin matala hiilihydraattitaso tuo merkittävän painonhallinnallisen edun sekä vähentää olennaisesti makean himoa.

* Normaalipainoiselle ketoosista voi olla hyötyä lyhyinä kuureina, kun halutaan esimerkiksi mahdollisimman tehokkaasti palauttaa keho rasvanpolttomoodiin tai jos olo on tukala pitkään jatkuneen ylensyömisen seurauksena, ja halutaan nopeasti stabiloida olotila takaisin normaaliksi.

idMekko_lokakuu_14

Minulla ei ollut marraskuun induktiolla kyse kummastakaan. Minulla ei ollut tukala olo, ei turvottanut, eikä minulla ollut makeanhimojakaan. Sen sijaan eräs vetoketju ei enää mennyt kiinni.

Halusin mahtua mekkoon, joka vielä puoli vuotta aiemmin oli mahtunut päälleni. Se on mitä pinnallisin syy kenellekään ryhtyä dieetille, mutta syy se on kuitenkin. Kimmoke, jonka moni nainen, niin normaali- kuin ylipainoinen, voi tunnistaa.

En todellakaan kannusta ketään ryhtymään dieetille vain kun vetoketju ei mene kiinni, mutta jos joku ryhtyy, niin ymmärrän sen. (Itselleni induktio ei ole erityisen haastava tai rajoittava tapa syödä, siksi sitä on ylipäänsä vaikea mieltää ”dieetiksi”.)

Aloitin induktion 1. marraskuuta, tavoitteena saada mekko päälle itsenäisyyspäivään mennessä. Oltuani induktiolla kaksi päivää, keksin dokumentoida ruokailuni. Tammikuussa 2013 blogissa pitämäni, induktiotyylistä ruokailua käsittelevä ravintoteema sai huiman suosion, ja silloin minulta toivottiin yksityiskohtaisempia esimerkkejä siitä miten syön. Dokumentoimalla tämänkertaisen ruokaohjelmani voisin vastata tähän toiveeseen.

Aloin pitää ruokapäiväkirjaa ja kuvasin kaikki ateriani. Tarkoitus oli julkaista päiväkirja blogissa samantien, mutta lopulta se siirtyi siirtymistään muiden aiheiden alta. Joulukuussa tuntui jo mielekkäältä siirtää teema tammikuulle, jolloin ihmisiä muutenkin kiinnostaa lukea keinoista keventää oloa.

Tässä oli induktioviikkojen tarina. ”Making Of…” :)

Ja se mekko…

Mekko_ennen_jalkeentxt

Se sujahti päälleni marraskuun lopulla. Puin sen tyytyväisenä päälleni itsenäisyyspäivän illallisjuhliin. :) Tuossa ennen-kuvassa vetoketju on takaa auki.

Painonpudotus? Hädin tuskin yksi kilo. Induktio ei siis erityisemmin laihduta normaalipainoista ihmistä, jolla ei ole paljon kertyneitä nesteitä. Minulta paloi käytännössä vain se lisärasva, jonka olin kesän ja syksyn lomamatkojen sisältämän normaalista poikkeavan ruokailun myötä rasvakudokseeni kerännyt. Painoni on pysynyt samana koko ajan vhh:lle vaihdettuani, kohoten ainoastaan lomamatkojen seurauksena. (Däämn se ravintolaruoka :D)

Mekko_ennen_jalkeen_2

Ennen – jälkeen

Mekko_jalkeen

Mitenkäs teidän tammikuussa mukaan lähteneiden kokeilu on sujunut? :)

Jos teemaviikot ovat auttaneet jotakuta mahtumaan lempifarkkuihinsa, pääsemään irti makeanhimosta tai vaikka vain löytämään uusia vinkkeleitä arkiruokailuunsa esimerkiksi kasvisten lisäämisen muodossa, niin loistavaa! :) Silloin tuloksena oli paljon suurempi onnistuminen kuin pelkkä mekon vetoketjulla mitattava! :D

.

 

Teen vielä huomiselle postauksen aiheesta ”Mitä induktion jälkeen?”, koska olen saanut kysymyksiä siitä, millä tavoin hiilihydraatteja kannattaisi alkaa palauttaa aterioille induktiojakson loputtua.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mukavaa, että jatkoit induktioteemaa toisenkin viikon ikävistä kommenteista huolimatta :)

  Mulla homma meni monena päivänä myttyyn siinä mielessä, että hiilarit nousivat välillä yli 20 gramman (taisivat korkeimmillaan olla noin 28 grammaa päivässä, eli mitään aivan holtittomia ylityksiä ei tullut). Olin jo etukäteen päättänyt, että nälkää en aio induktiolla kärsiä :) Ja kun joinain päivinä iltanälkä iski sen jälkeen, kun päivän hiilarit oli jo käytetty, niin annoin sitten mennä vaan. En syö lihaa enkä oikein tykkää kalasta tai kananmunista, joten nollahiilariset tuotteet ovat aika vähissä. Iltanälän poisajamiseen käytin yleensä (leipä)juustoa. Tiedän: leipäjuuston sijaan olisi kannattanut käyttää jotain muuta, esim. cheddaria.

  No, tämä meni nyt näin, ja olen ihan tyytyväinen :) Joulun vilja/sokeriturvotukset tuntuvat lähteneen liikkeelle tehokkaasti, ja se oli tavoitekin. Ketoosia tuskin saavutin, mutta mitäs siitä. Tämän jälkeen jatketaan sitten ”normaalilla” vhh-linjalla.

  Huomasin tässä taas sen, mikä induktiossa on minulle kaikkein raskainta: ruuan laittamiseen tuntuu menevän kamalasti aikaa. Sellaista pikkunaposteltavaa, joka veisi nälän nopeasti pois, ei oikein ole (kolmen hh-gramman Questeja lukuunottamatta), vaan aina nälän iskiessä pitää kaivaa pannut ja kattilat esille. Salaatit ovat kyllä aika nopeita valmistaa, mutta kuitenkin hitaampia kuin vaikkapa annos jogurttia ja marjoja (tai se leipä+voi+juustosiivu-kombo) eivätkä mielestäni vie nälkää yhtä hyvin pois. Vhh:lla on toki se hyvä puoli, että verensokeri tasaantuu eikä ruuanlaitolla ole sillä tavalla kiire, mutta kun olisi tässä elämässä paljon muutakin tekemistä kuin häärätä keittiössä.

  Kaikkein eniten induktiolla jäin kaipaamaan tiettyjä maitotuotteita: turkkilaista ja kreikkalaista jogurttia sekä rahkaa. Niitä täytyy heti huomenna käydä ostamassa lähi-Lidlistä :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mulla homma meni monena päivänä myttyyn siinä mielessä, että hiilarit nousivat välillä yli 20 gramman (taisivat korkeimmillaan olla noin 28 grammaa päivässä,

   Ei välttämättä mennyt myttyyn, ketoositilan mahdollistava hiilarimäärä vaihtelee ihmisillä paljonkin, ollen joillain 10 g ja joillain jopa 50 g. 20 g on vain raja, jonka käytäntö on osoittanut toimivan useimmilla.

   Pääasia että sulla on hyvä olo ja olet tyytyväinen! :) Ketoosin saavutus ei ole itseisarvo, älä siis suotta ajattele että ”meni myttyyn” ilman ketoosia :)

   Sellaista pikkunaposteltavaa, joka veisi nälän nopeasti pois, ei oikein ole

   Entäs juusto-kinkkurullat esimerkiksi? Tai juusto-kylmäsavulohirullat jos ei syö lihaa. Tai juusto sellaisenaan? Tai avokado? :)

   Mullekin rahka ja krekujogu on ne joita kaipaan induktiolla eniten! :) Ja porkkanat!

   • 1.1.1

    sanoo

    Tosiaan, avokado on induktiolla myös hyvä kaveri, ihan unohtui :) Näitä taisi mennä useampi kilo nyt kahden viikon aikana. (Avokadojen ostaminen on vaan niin arpapeliä. Välillä ne, jotka tuntuvat vähän pehmeiltä suiposta päästä, ovat sopivan kypsiä, välillä taas melkein mätiä.)

  • 1.2

   Mirja sanoo

   Hei!

   Kuullostaa mielenkiintoiselta tämä Induktioviikko,en ole koskaan aiemmin tätä kokeillutkaan ja voinko kokeilla kun olen 2 tyypin diabeetikko eli onko turvallinen myös diabeetikolle.Kiinnostaisi kyllä kokeilla.Tässä induktioviikon päätös ja tulokset sivun,illallinen kohdasta puuttuu kookospuuron ohje ei tule kuin teksti sivusto on arkistoitu tai hyllytetty.Voiko nuo katkaravut ja oliivit resepteissä korvata jollain muilla koska en pidä niistä.

   • 1.2.1

    Sanni sanoo

    Hei Mirja! Valitettavasti en voi ottaa kantaa sairauksien hoitoon, vaan suosittelen kääntymään asiantuntijan kuten lääkärin puoleen. On kuitenkin yleisesti tunnettua, että ketoosiin tähtäävää Atkinsin dieettiä (josta induktio on peräisin), käytetään myös diabeteksen hoitoon. Netistä löytyy paljon tietoa. Tässä yksi artikkeli (lääketieteen tohtorin kirjoittama):

    http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/vahahiilihydraattinen-vhh-ruokavalio-ja-diabetes/

    Katkaravut ja oliivit voi korvata millä vain muulla vähähiilihydraattisella joka maistuu sinulle, oliivit voi hyvin jättää poiskin. Katkaravut voi korvata millä tahansa muulla puhtaalla proteiinin lähteellä joka on sinulle mieleisempi; kana, liha, kala, tofu jne.

    Kookospuuron ohjeen linkki on nyt korjattu.

    • 1.2.1.1

     Mirja sanoo

     Kiitos vastauksestasi.Ymmärrän ettet voi ottaa kantaa sairauksien hoitoon ja onhan se toisaalta parempi että kysyy lääkäriltä ja voinhan minä kokeilla itse ensin vaikka vaan muutaman päivän miltä se tuntuu ja jos tulee huono olo niin keskeytän sen.Kiitos kun laitoit kookospuuron ohjeen uudestaan.Tykkään itse kookoksesta tosi paljon ja se on vähähiilihydraattinen ja sopii myös meille diabeetikoille.

     • 1.2.1.1.1

      Sanni sanoo

      Kannattaa tosiaan kokeilla muutama päivä ja kuunnella kehoaan. Huonon olon tuntemukset ovat yleisiä aloittaessa vähähiilihydraattisen kokeilun, jos keho on tottunut hyvin runsashiilihydraattiseen ravintoon. Ravintojakauman dramaattinen muutos on aina pieni shokki elimistölle, ja se voi reagoida päänsäryllä, heikotuksella. Ummetus on myös yleinen oire. Useimpien kohdalla oireet lievittyvät ensimmäisen viikon aikana ja katoavat kahden viikon jälkeen, mutta kaikkien elimistölle vähähiilihydraattinen ravinto ei sovi lainkaan, jolloin kokeilu on tietysti syytä keskeyttää.

      Lempeämpi, joskin vaikutusten kannalta tietysti hitaampi tapa, on aloittaa vhh-kokeilu laskemalla nautitun hiilihydraatin määrää asteittain päivä päivältä tai viikko viikolta. Tällöin minimoidaan ikävät sivuoireet kun elimistö totutetaan hitaasti uuteen ravintoainejakaumaan. Tämä tapa vain ei ole kaikille tarpeeksi motivoiva sillä tuloksia tulee paljon hitaammin. ”Täysinduktiolla” aloittaessa tuloksia alkaa näkyä hyvin nopeasti, ja tämä puolestaan motivoi monia jatkamaan. Kummallakin tavalla on puolensa.

 2. 2

  Arlene sanoo

  Aloitin itte induktion 1.1.2015 ja se kosahti melkein heti :D Pääsyy oli viikonloppureissu, jolloin olin päättänyt mässätä :D Lisäksi painoni junnasi jostain syystä paikoillaan, tein siis jotain väärin. Ja koko ajan oli kamala nälkä. Joko söin liian vähän tai sitten mussutin jotain piilohiilareita.
  Aloitin uudestaan ja pysyin ruodussa mukavasti. Painoa putosi viikossa se kolmisen kiloa(se määrä minkä olin saanut mässättyä joululomalla). Tällä hetkellä on ihanan vaivaton olo ^_^ Joululomalla tuli syötyä niin paljon hiilareita, että vatsa turvotti ja oli suorastaan kipeä.
  Eilen kaupassaollessani ei tehnyt edes mieli mitään makeaa, eli minulla alkukangistelujen jälkeen induktio on onnistumassa hyvin. Pääsin himoistani eroon, turvotus hävisi, olo on hyvä ja painokin pikkuhiljaa hiipii kohti tavoitetta. Kolme kiloa enää mentävänä, mutta enköhän viimeistään helmikuussa ole tavoitteessani.

 3. 3

  tiippa sanoo

  Kiitos tuhannesti Sanni tästä teemasta! Mukana olin koko kahden viikon ajan! Tulipas syötyä monipuolisesti ja terveellisesti :) Painoa lähti 3,5 kiloa, vaikka normaalipainoinen olinkin ja olen edelleen :D Rasvaprosentti mulla on kuitenkin noin 30 eli kyllä tässä on kiinteyttämisen varaa ;) Mulla on tosi kivasti lihasmassaa saliharrastuksen takia, mutta eihän ne ole oikein näkyneet tämän pehmeyden alta :D nyt kahdessa viikossa senttejä lähti vyötäröltä 8! Vaatteet istuu nyt kauniimmin päälle. Parasta oli se, ettei tarvinnut näkeä nälkää, kokeilin uusia ruokia ja napostelun himo laantui. Nyt jatkan lisäämällä hiljalleen hiilihydraatteja aluksi ottamalla ruokavalioon takaisin päivittäisen marja-annokseni ja mantelit. Ostin myös Lindtin 90% suklaata kahvileiväksi :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Oho mitä tuloksia, wow tiippa! :) Kahdeksan senttiä vyötäröltä, mieletöntä..!

   Ihana kuulla että kaikki meni hyvin ja olet hyvällä fiiliksellä edelleen :)

 4. 4

  Satu sanoo

  Mulla pystyi kaikkina päivinä alle 20g hiilarit, paitsi eilen meni 2g yli. Kaikki paino (-2,1kg) lähti oikeastaan ekan viikon aikana, samoin sentit (-4cm vyötäröltä, -3cm lantiosta) ja tokalle viikolle oli vaikea löytää motivaatiota kun turvotus ja nesteet oli ilmeisesti poistuneet.
  Tämä on hyvä keino esim. kesäloman tai juuri joulunpyhien jälkeen saamaan kropasta turvotus pois.
  Paljon tuotteita jää käyttöön, kuten mantelimaito ja chia-siemenet <3 Opin kokkaamaan ilman ylimääräisiä hiilareita, ja vaikka täysjyväpasta ja -riisi pelaavatkin ruokavalioon, aion tehdä kaikki kastikkeet pienillä hiilareilla. Marjat ja hedelmät palaavat myös. Aion tästä eteenpäinkin siis tarkkailla hiilarien määrää ja käyttöä, mutta huomasin tarvitsevani niitä jotta jaksan kunnolla liikkua.
  Kiitokset tästä hienosta mahdollisuudesta :D

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Kiitos itsellesi Satu, tosi kiva kun olet viikkojen aikana käynyt kertomassa kokemuksiasi ja näin jakanut vertaistukea muille mukana olijoille :) Teidän kommentit on tehneet tästä erityisen kiinnostavaa.

   Ja hei – sitä paperikalaa aion kokeilla ensi viikolla! :D

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ai, jäikö sulta tuo Satun vinkki näkemättä? Siitä saattaa olla sullekin hyötyä mahdollisen kukkakaalitortillan kokeilun suhteen :)

     Lue Satun vinkki täältä (linkki torstain kommenttiboksiin).

 5. 5

  HennaA sanoo

  Hei Sanni, Kiitos sinulle näistä kahdesta viikosta ja tietysti myös kaikille mukana olleille -oli ihana lukea kommentteja ja samaistua muiden kokemuksiin :)
  Minulla meni kaikki enemmän kuin hyvin ! Söin todella monipuolisesti, säännöllisesti, enkä kärsinyt (alun jälkeen) nälästä enkä makeanhimostakaan. Paino putosi 2 kg, jonka huomaan eritoten housuissa. Sain ruokavaliooni ihania uutuuksia, kuten ruusukaali ja kukkakaali. Ainut pieni miinus oli vatsantoimimattomuus, ummetus eli kuitua en saanut tarpeeksi, vaikka siihen panostikin. Opettelin myös juomaan vettä ja ihoni on lopettanut hilseilyn :) Nyt kun saisin vielä jostakin liikunnan kipinän..

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Ihana kuulla HennaA! :) Ja ruusukaali – se on siis NIIN hyvää! <3 Mä löysin sen itse kanssa vasta vhh:lle vaihdettuani, sitä ennen söin oikeastaan pelkkiä salaattivihanneksia ja kaiken maailman kaalit oli ihan tuntemattomia.

   Harmi tuota ummetusta, toivottavasti vatsa alkaa pian pelata normaalisti.

   Kaunista talven jatkoa! :)

 6. 6

  Olivia sanoo

  Tästä sain aika hyvää boostia itselle. Induktioviikkopostauksesi auttoivat minua yksinkertaisesti tekemään sen päätöksen, että nyt lähtee läskit ja uusi elämä alkaa. Olen tässä kohta pari viikkoa syönyt vähähiilarisesti ja juonut paaaaaljon vettä. Turvotus on lähtenyt ja olo on hyvä, jopa ihonkin kunto on parantunut. :) En ole varsinaisesti täältä katsonut mitään ruokaohjeita, ottanut muutamia juttuja vain itselleni, esim munakas on ollut kätevin aamupala ikinä! Tämän myötä olen tottunut kokkailemaan joka päivä. Kokonaan hiilarittomasti en syö, että tämä ei mulla mikään induktio ole. Koulussa syön normaalia ruokaa. Tämä on vain ohjannut tosi hyvin siihen, mitä kannattaa syödä ja olen tajunnut, miten kovasti huonot hiilarit turvottavat yms! Tai ainakin olen ymmärtänyt että hiilihydraatteja on huonoja ja hyviä? :D Herkuista haluan päästä kokonaan eroon loppuelämäksi. Ei ihminen niitä loppujen lopuksi tarvitse. Tää postaussarja auttoi alkuun terveellisen ruokavalion löytämiseen. :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Mahtavaa Olivia! :) Peukkua peukkua!

   Tai ainakin olen ymmärtänyt että hiilihydraatteja on huonoja ja hyviä? :D

   Kyllä, juuri niin :) Hiilihydraattitietoinen syöminen painottaa niitä hyviä hiilihydraatteja, joita saa ensisijaisesti kasviksista, pähkinöistä ja siemenistä, mutta myös täysjyväviljoista ja palkokasveista. Oman vatsan ja sietokyvyn mukaan sitten valitaan, käyttääkö ruokavaliossaan viljaa vai ei.

   ”Karppaus” ei siis suinkaan ole yhtä kuin hiilareiden välttely, vaan sitä, että kiinnittää huomiota hiilihydraatin laatuun. Sen myötä yleensä tulee myös automaattisesti vähennettyä päivittäistä hh-määrää, koska valkoisen viljan ja sokereiden poisjätön myötä tippuu ihan uskomaton määrä hiilaria pois.

   Toivotan sinulle paljon tsemppiä ja hyvää mieltä uudelle terveellisemmälle ruokavaliolle :)

 7. 7

  NinaL sanoo

  Avokadoista tuli mieleeni vinkki, josta saattaa olla jollekulle iloa. Olen oman kokemuksen perusteella päätynyt siihen että Lidlin verkkopussissa myytävät avokadot ovat parhaita talvikuukausina. Jaan osan pussista jääkaapin vihanneslokeroon ja osan jätän huoneenlämpöön. Huoneenlämmössä ne kypsyvät syöntikuntoon parissa/kolmessa päivässä ja viileässä hitaammin. Näin kaikki avokadot eivät ole samanaikaiseti kypsänä. Verkkopussi avokadon laatu kuitenkin huononee kesäksi, jolloin paremmaksi valinnaksi tulee Lidlin irtona myytävä avokado, se isompi lajike. Näitä taas ei saa millään syöntikuntoon talvella, ne ovat joko raakoja tai mätiä.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä, olikin muuten tosi hyvä! Nimimerkillä ”Just-tutkin-huolestuneena-Lidlin-avokado-pussiani”… Ovat päässeet pehmenemään liian nopeasti huoneen lämmössä.

 8. 8

  Jonttu sanoo

  Todella tyylikäs mekko ja kaunis kantaja. :)

  Onko sinulla muuten listaa lempimusiikkikappaleistasi? Itselläni on ja se on pitkä kuin nälkävuosi. :D

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Hihhih, mulla oli sellainen lista teini-iässä… :D Mutta ei enää.

   Mitäs biisejä löytyy sun listan kärjestä? :) Vai onko ne missään järjestyksessä?

   • 8.1.1

    Jonttu sanoo

    Eivät ole järjestyksessä, ja niitä on oikeasti satoja. Minulla on vanhanaikainen musiikkimaku, niin ehkä parempi että en mainitse täällä. :)

    • 8.1.1.1

     Sanni sanoo

     Höpsistä, minua ainakin kiinnostaisi :) Kuuntelen itse musaa laidasta laitaan, tunnustan että välillä salilla soi treenimusana jopa Take Thatin Greatest Hits…! :D

     • 8.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Kohdallani puhutaan hieman (köhöm) vanhemmista kappaleista oikeasti… Pahimillaan (tai parhaimmillaan) mennään ihan sinne sota-ajan Suomi-viihteeseen jopa… :)

 9. 9

  Terhi sanoo

  Itse menin ymmälleni, kun syömisiäsi sekä tätä jaksoa jotkut niin kritisoi syömishäiriön tuottajaksi ym.
  Jos ihan oikeasti lukee ja katsoo noita ruokia, niin nehän ovat hurjan monipuolisia sekä todella kasvisvoittoisia!
  Joillekin on vain niin hirveän kauheeta, jos roskiin ei kuulu vilja (leipä), peruna, riisi, pasta ym.
  tai sitten vain ei ymmärretä mitä vhh ylipäätänsä on, ’kun voi kauheeta kun siinä käytetään rasvaa ja rasvaisia juustoja ym.’
  Itse inhoan sanaa ”karppaus”, koska se vhh:n nimenä on saastutettu kaiken maailman roskatiedoilla.
  Musta on ihanaa kun on napostelut jäänyt vhh:n avulla pois verensokerin tasaisuuden vuoksi.
  Koskaan ei tule useammankaan syömättämyystunnin jälkeen oloa ’kaikki mulle heti nyt, mitä kaapista löytyy’ tai edes kauppareissulla iske mielihalut.
  Kiitos siis kun jaat meille uusia reseptejä ja vinkkejä vhh-arjen pyörittämiseen

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Terhi :)

   Minäkin inhoan sanaa ’karppaus’, siinä ei jotenkin ole myönteinen sointi vaan se kuulostaa joltain muotidieetiltä :D ”Vähähiilihydraattinen (tai hiilihydraattitietoinen) ruokavalio” on hyvä ilmaisu, valitettavasti vain turhan pitkä ^_^ No, onneksi voi sanoa vhh ja useimmat nykyään jo tietää mistä on kysymys.

 10. 10

  Elli sanoo

  Mahtava tulos! Onnea:) Ja onpas muuten kivannäköinen mekko! Makeet noi pitsikoristeet.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Pitsikoristeisiin minäkin nimenomaan ihastuin, ja kellohelmaan :)

   Tuon mekon kanssa kävi muuten tosi hyvä mäihä – jätin sen ekalla sovituskerralla vielä kauppaan ja jäin miettimään, ja kun seuraavana päivänä palasin kauppaan, se oli alennuksessa! :D Kaupat tuli! ^_^

 11. 11

  Nina sanoo

  Tätä oli mielenkiintoista seurata, vaikka itse en ollutkaan mukana. Olet kyllä todella hyvässä kunnossa. Tässähän tulee ihan lihava olo 165cm/60kg painavana.. Ehkä joskus kokeilen jotain tällaista! :) Kaikkea hyvää sinulle Sanni.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Tässähän tulee ihan lihava olo 165cm/60kg painavana..

   Voi ei, toivottavasti et tarkoittanut tuota. Sinullahan on mitä normaaleimmat mitat :)

 12. 12

  Emilia sanoo

  Induktio dietille en ole lähtenyt raskauden takia mutta montaa reseptiäsi olen kokeillut erittäin hyvällä loppu tuloksella :) kiitos paljon ohjeista, toivottavasti jatkossakin löydän blogistasi ruokaohjeita! Annat itsestäsi ihanan ja aidon vaikutelman lukijoille, paras blogi ikinä :)

   • 12.1.1

    MiiaB sanoo

    Minäkin olen pallomahana mielenkiinnolla lukenut kaikki postaukset, mutta indukiota päässen kokeilemaan itse vasta joskus hamassa tulevaisuudessa, kun seuraavat pari vuotta menee varmasti imettäen.

    • 12.1.1.1

     MiiaB sanoo

     Hah, nyt vasta huomasin tuon ”Boggaajat puuroviikoilla” -teeman, sopiipahan loistavasti näihin menneisiin viikkoihin!

 13. 13

  sara sanoo

  Kun sait kommentteja pienistä annoksista (kun kuvissa ei aina ollut koko annos) ja epäilyjä, että jäät nälkäiseksi niin laskitko kaloreita eli paljonko sait suunnilleen energiaa päivässä?
  Minulle ei ainakaan sano juuri mitään vaikkapa 25 g selleriä, kun en ruokiani punnitse kuin ruokaa laittaessa jos resepti niin vaatii. Eikä kyllä kaloritkaan muuten kuin tiedän ne suuntaa-antavat luvut paljonko aikuinen ihminen vähintään kuluttaa päivässä.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kun sait kommentteja pienistä annoksista (kun kuvissa ei aina ollut koko annos) ja epäilyjä, että jäät nälkäiseksi niin laskitko kaloreita eli paljonko sait suunnilleen energiaa päivässä?

   En. Vaikka laskemisesta ja listailusta pidänkin, niin kaloreita en ole ikinä jaksanut laskea :D Ne kun ei kiinnosta yhtään.

   Silloin kun olen joskus jaksanut syöttää tietoja Kiloklubiin (etenkin vhh:n alussa kun oma käsitys hiilihydraattien kertymisestä oli vielä kehittymätön), niin kalorimäärä oli jotain 1700-1800 useimpina päivinä, jos nyt oikein muistan, mutta kuitenkin hyvin lähellä sitä kalorimäärää joka Kiloklubin mukaan on mun peruskulutus. Alimmillaan kalorit oli ehkä jotain 1600.

 14. 14

  batman sanoo

  Hmm… Millainen on yleensä hh-raja normaalia vhh:ta ruokavaliota noudattavalla?
  Olen huono syömään vihanneksia, kurkut ja porkkanat menee kyllä mutta esimerkiksi selleri ja kukkakaali ei vaan mene alas. Se tuntuu suurimmalta esteeltä kokeilla tätä… Minulla on keliakia, jo se tuntuu rajoittavan aika paljon (ainakin oman pään sisällä). Turvotusta olisi vaikka muille jakaa mutta en tiedä miten pystyisin kokeilemaana vhh:ta ”rajoitteideni” takia.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Millainen on yleensä hh-raja normaalia vhh:ta ruokavaliota noudattavalla?

   ”Suuntauksesta” riippuen välillä 30-100. Ne, jotka eivät syö viljaa, hedelmiä tai palkokasveja (tai syövät näitä vain hyvin vähän ja satunnaisesti), liikkuvat tuolla 30-50 hh-gramman tuntumassa. Ns. ”hyväkarppaaja” jonka päivittäisiin aterioihin kuuluu myös maito, täysjyvävilja ja hedelmät (kuitenkin määrät vähäisempiä kuin normi-sekaruokavaliolaisella), on 100 gramman tuntumassa.

   Sataa grammaa pidetään yleisesti karppauksen rajana, eli kun syö sitä enemmän, ruokavalio ei enää ole ”vähähiilihydraattinen”.

   mutta esimerkiksi selleri ja kukkakaali ei vaan mene alas

   .

   Voi unohda selleri! :D Ei siitä tykkää moni muukaan ^_^ Valittavanasi on koko kasvisten kirjo tomaateista kurkkuun, porkkanoista punakaaliin ja fenkolista munakoisoon. Ei tarvitse syödä selleriä tai kukkakaalia ;)

  • 14.2

   Tiia sanoo

   Mutta mitä ihmettä. EIkö kelia nimen omaan menisi älyttömän hyvin yksiin viljattoman ruokavalion kanssa?!

 15. 15

  Peg sanoo

  En itse noudata vähähiilihydraattista ruokavaliota (ei sovi mun kropalle) enkä myöskään kokeillut induktiojaksoa, mutta siitä huolimatta tätä postaussarjaa oli hurjan mielenkiintoista seurata! Ja niin kuin useampi muukin kommentoija mainitsi, sai postauksista inspiraatiota omaan ruokavalioon ja kokkailuihin. Helposti aina urautuu toistamaan niitä samoja ruokia viikosta toiseen, itseäni ainakin alkaa kyllästyttämään.

  Ruokapostaukset ovat toivottuja jatkossakin, reseptit ennen kaikkea ;)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Peg! :) Ruokajuttuja tulee jatkossakin, rakastan ruokaa joten en voi estää sitä purskahtelemasta blogiinkin! ^_^

   Nyt kun saisin kirjoitettua sen jutun kreikkalaisesta ruoasta vihdoin valmiiksi…

 16. 16

  mindelll sanoo

  Aloitin vähän ”myöhässä” oman induktiojaksoni, joten vielä olisi neljä päivää jäljellä :) Mutta nyt jo huomaa, että joulusta jäänyt järjetön sokerihimo (=riippuvuus) on kadonnut, eikä vatsaa turvota enää samalla tavalla. Mutta ehkä omaa parantunutta oloa vieläkin ihanampaa ovat olleet niin monet uudet ruokakokeilut! Tästä parin viikon jaksosta on jäänyt käteen monta uutta reseptiä, jotka jäävät käyttöön jatkossakin. Innostuin jopa höyrytetyistä vihanneksista, joka oli ihan uusi juttu! Olen hirveän innoissani asiasta :D

  Kookospuurosta piti kysyä, että onko tuo siis uusi versio aikaisemmin esittelemästäsi kookospuurosta, johon tuli kananmunia? Jos on, niin mitenkä eroavat maun ja koostumuksen suhteen ja saisiko tästäkin hieman tarkemman reseptin? :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Mutta nyt jo huomaa, että joulusta jäänyt järjetön sokerihimo (=riippuvuus) on kadonnut, eikä vatsaa turvota enää samalla tavalla.

   Hienoa kuulla! :)

   Mutta ehkä omaa parantunutta oloa vieläkin ihanampaa ovat olleet niin monet uudet ruokakokeilut! Tästä parin viikon jaksosta on jäänyt käteen monta uutta reseptiä, jotka jäävät käyttöön jatkossakin. Innostuin jopa höyrytetyistä vihanneksista, joka oli ihan uusi juttu! Olen hirveän innoissani asiasta :D

   …ja tämä oli vielä hienompi kuulla! :) Vähänkö ilahduttaa! :)

   Mä muuten höyryti tänään ekaa kertaa kalaakin..! :)

   Kookospuurosta piti kysyä, että onko tuo siis uusi versio aikaisemmin esittelemästäsi kookospuurosta, johon tuli kananmunia?

   Voi että, mä unohdin kananmunat tuosta ruokamerkinnästä..! D’Oh! Nyt lisätty. Kokeilin tuolloin ekaa kertaa laittaa osasta munia pelkän valkuaisen, jotta puuro olisi valkoisempaa, ja onnistui hyvin. Puuron koostumus ei siis mitenkään kärsinyt keltuaisen poisjäämisestä. Tuon kokeilun jälkeen olen tehnyt ihan pelkkään valkuaiseenkin, ja yhtä hyvä tulos :) Eli jos tuntuu että koko kananmunan käyttämällä puuron maku on liian ”munamainen”, niin jättämällä keltuaiset pois on maku neutraalimpi. Jos jätät keltuaiset pois, niin lisää kerman määrää ettei puurosta tule liian kuivaa.

 17. 17

  minä vain sanoo

  Mulla on marraskuun alusta lähtenyt jo 7 kiloa ja vielä on jäljellä, 55 kg pitäisi painaa kesän lopussa. Veto päällä. En sitten tehnyt vielä induktiota koska lasken tällä hetkellä kilokalorit päivässä ja en nyt sitte valinnut induktiota nyt. Kesän lopussa otan kaksiviikkoisen induktion kun paino siinä tavoitteessa. Sun ruokaohjeita olen tehnyt kuitenkin myös paljon, kukkakaali on noussut mun ykkösruuaksi sekä parsakaali :) Niin kuin sanottu, en muista koska olisin näin terveellisesti syönyt vaikka toki olen aina syönyt mahd paljon kasviksia proteiinia jne. Mutta nyt kroppa voi hyvin. Ja tosiaan kesän lopuksi otan 2 viikon induktion, silloin herkuttelen vaikka juustolla :) Nyt sen käyttö kalorien takia tosi pienessä. olen myös aloittanut tehokkaan liikunnan 5 kertaa viikossa vähintään 1 tunti. En muista koska olisi ollut näin hyvä olla :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   kukkakaali on noussut mun ykkösruuaksi sekä parsakaali :) Niin kuin sanottu, en muista koska olisin näin terveellisesti syönyt vaikka toki olen aina syönyt mahd paljon kasviksia proteiinia jne. Mutta nyt kroppa voi hyvin

   Hyvähyvä! :) Ja tuo sun liikuntaharrastuskin, aivan mahtavaa! On alkanut vuosi hyvin sinulla, ”minä vain”! :)

   En muista koska olisi ollut näin hyvä olla :)

   Voiko olla mukavampaa asiaa kuulla :)

   Tulee hyvälle mielelle kun lukee näitä kommentteja, hyvä te!! <3

 18. 18

  Jenni sanoo

  Induktio meni hyvin, kiloja katosi reilu 3 kg.
  Olo oli mukavan pirteä, jaksava ja herkkuja ei vaan kertakaikkiaan
  tee mieli enää. Ihanaa.

  Vaikken omasta mielestäni kovin rasvaisesti syönyt, närästys nosti pitkästä aikaa päätään, liekö sitten yleinenkin ongelma karppaajilla.
  Mutta kaiken kaikkiaan kannatti kyllä :)

 19. 19

  Vadelma sanoo

  Mun induktio meni hyvin torstaihin asti. Oon nyt viikon ollu ns. reissussa, tai jossain sen tapaisessa toisessa kaupungissa, ja kun joka päivä on pitänyt kävellä n. 20 km eikä ravinnoksi yhtenä päivänä kävelyiden jälkeen ollutkaan saatavilla kuin sämpylä, niin siitä alkoi ”alamäki”. Mulla on aika huono kunto niin tää reissu on ollu shokki mun laiskalle keholle :P

  Mua ihan naurattaa kun tuli niin hirveä hiilihydraattihimo siitä sämpylästä, menin ihan sekaisin ja rupesin keittämään puuroa kun pääsin takaisin ruokavaraston ääreen, vaikka olis ollut siinä vaiheessa jo muutakin syötävää o.O

  Haaveilen kyllä huomenna jatkavani vhh-hengessä, koska mulla oli sen kanssa todella hyvä olo ja turvotus on jo palannut. Mä kyllä kiinteydyin omaan silmään havaittavasti vaatteiden istuvuudesta mittaamalla, vaikka söin aivan rennosti rasvaa ja huolimattomasti kasviksiakin eikä tuota kestänyt vasta kuin 1,5 vkoa :)!

  Kiitos tästä <3

  Toivottavasti mulla riittää uskoa itseeni huomenna palata vhh:lle, koska muuten olo huomenna illalla on kamalampi kuin nyt.
  Induktiolla / vhhlla ei ollut mielitekoja, se oli kyllä ihmeellistä. Energiataso tuntui ikäänkuin tasaiselta ja mulla oli niin hyvä olo! Henkisesti ja fyysisesti.

  En toki voi tietää, että sopisko vhh pidemmän päälle mulle, mutta se vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Eipä tuu mitään muuta asiaa mieleen joka noin lyhyessä ajassa olisi vaikuttanut yleiseen olotilaan noin myönteisesti.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   tuli niin hirveä hiilihydraattihimo siitä sämpylästä, menin ihan sekaisin ja rupesin keittämään puuroa kun pääsin takaisin ruokavaraston ääreen

   Muakin nauratti ajatus tästä :)

   En toki voi tietää, että sopisko vhh pidemmän päälle mulle, mutta se vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Eipä tuu mitään muuta asiaa mieleen joka noin lyhyessä ajassa olisi vaikuttanut yleiseen olotilaan noin myönteisesti.

   Voithan hyvin kokeilla vaikka ”hyväkarppausta” jossa syödään maltillisesti viljaakin (täysjyvä) ja rajoittamatta hedelmiä, se on varmasti monelle sopivampi kuin tiukempi vhh, jos vain vatsa sietää viljaa.

   Mutta valan sinuun tsemppiä jatkaa vhh:ta huomenna, jos se tällä hetkellä on se mitä haluat :D

 20. 20

  Jonttu sanoo

  Muuten, maistoin sitä suosittelemaasi Cavalier-steviasuklaata pienen patukan verran ja oli aivan huiken ihanan makuista! Vou.

 21. 21

  Helinä sanoo

  Heippa,

  osui silmiini tuo maininta, että teit mehusta ja psylliumista mehukeittoa? Siiskö vain sekoitit mehun joukkoon psylliumia ja odotit, että paksuuntuu? Vai miten?

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Juu, sirottelin psylliumia ihan pienen ”pilven” kerrallaan (klimppiintyy tosi helposti, siksi ei voi kaataa vaikka puolta teelusikallista kerralla) ja sekoitin. Neste saostuu tosi nopeasti kun lisää psylliumia.

 22. 22

  Bella sanoo

  Ihana mekko!!! Itse kokeilin ketoosia joskus ja omalla kohdalla se kosahti siihen että aineen aineenvaihdunta pysäsi liian vähäisen juomisen seurauksena.

  Miten itse koet maitotuotteet, syöt niitä kumminkin suht paljon juustojenkin muodossa- tarkoitan lähinnä etteivät ole aiheuttaneet mitään vatsaongelmia? Tuntuu että se aiheuttaa usealla jotain ongelmaa.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Hei Bella!

   Juustot ja muut syömäni maitotuotteet kuten kreikkalainen jogurtti ja rahka eivät aiheuta minulle vatsaongelmia.

   Ainoa maitotuotteiden aiheuttama vatsareaktio, jonka olen huomannut, tulee silloin kun syön paljon kermavaahtoa tai mascarponea; silloin vatsani jää ”pulputtelemaan”. Ei mitään kipua, närästystä tai ummetusta, vaan ”pulputusta”, kuin kermavaahdon ja mascarponen työstäminen olisi vatsalle jotenkin vaativampaa kuin muun ruoan. En ihan ymmärrä tätä, kun kypsytetyissä juustoissa on kuitenkin ihan saman verran rasvaa kuin kermassa ja mascarponessa, eivätkä ne aiheuta mitään pulputteluja.

   • 22.1.1

    sanoo

    Voisikohan pulputtelu johtua kermavaahdon sisältämistä ilmakuplista? Olen lukenut, että vatsakipuja tai -oireita voi joillekin tulla esim. jäätelöstä ja erilaisista vaahdoista, jotka on kovalla vispaamisella saatu kuohkeiksi (eli sisältävät silloin paljon ilmaa).

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hmmm… Kuulostaisi loogiselta, mutta ei toisaalta selitä mascarponen tuomaa pulputtelua.

     • 22.1.1.1.1

      Elli sanoo

      Voisiko vaiva johtua laktoosista? Monet, joilla on lievä laktoosi-intoleranssi, tai jotka vain ovat herkkiä laktoosille, pystyvät syömään hapanmaitotuotteita, kuten jogurttia, kermaviiliä, piimää jne. Samoin kaikki kovat ja kypsytetyt juustot ovat luonnostaan laktoosittomia. Mascarponehan ei ole tuollainen ja jos kerma on tavallista, niin siinäkin on runsasto laktoosia. Kannattaa ihan mielenkiinnosta kokeilla laktoositonta kermaa vaahtona ja katsoa onko lopputulos sama. :)

       • 22.1.1.1.1.1.1

        Hannaliina sanoo

        Ensinnäkin suuret kiitokset todella kiinnostavista Induktio-jutuista. Omalla kohdalla menossa hiilareiden vähentäminen, tosin noihin induktion määriin en ole päässyt. Mutta siitäkin huolimatta olo on keventynyt ja vaatteiden kiristäminen vähentynyt. Maitotuotteista suosittelen ensin kokeilemaan luomu-tuotteita ennen laktoosittomiin siirtymistä. Itselläni ja monella muulla luomut ei aiheuta vatsavaivoja, koska ongelmien todellinen syy ei oikeastaan ole laktoosi vaan maidon prosessointi (homogenointi).

        • 22.1.1.1.1.1.1.1

         Sanni sanoo

         koska ongelmien todellinen syy ei oikeastaan ole laktoosi vaan maidon prosessointi (homogenointi).

         Tästä olenkin joskus kuullut. Ainakin Arlalla on näköjään luomu-kuohukermaa, täytyykin kokeilla :) Kiitos tästä vinkkelistä.

 23. 23

  Aldefiina sanoo

  Heips!
  Hyvin sujui induktiopäivät. Olin 10pv ja olo aivan mahtava ja energinen. Turvotukset helpotti ja ruoka maistui.
  Itse olen ’ketoosiin menevää tyyppiä’ :D Onneksi.
  Pääsen ketoosiin jo kahden päivän aikana. Kun hiilarit pysyy 50g, pysyn sillä ketoosissa. Nyt kun pysyin tiukasti 20g:ssa, niin olo oli vieläkin parempi. Ketoaineet näytti niin purppuranpunaista kuin voi olla :D Kiitos hyvistä ruokaresepteistä. Niin mun makuuni :D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Wau, sulla on kyllä paljon etua tuosta korkeasta ketoosi-hiilarirajasta! :) Ei tosiaan juuri tarvitse kasviksia punnita tuolla rajalla, huippuhelppo induktio! :)

 24. 24

  Meri sanoo

  Kiitos! Mukana olen ollut koko kaksi viikkoa ja onnistuin todella hyvin.Ketostix näytti lauantaina toisiksi vahvinta tulosta. Ihan niin tarkasti en hiilihydraatteja laskenut kuin sinä, mutta sinun merkitsemäsi hiilihydraattimäärät oli tosia paljon apuna miettiessäni syömisiä ja siitä pidein huolta, että alle 20 joka päivä jäin. Kiloja lähti 3 ja vaatteet ei tosiaan purista. Olo on ollut aivan loistava ja energinen alun ensimmäisiä päiviä lukuunottamatta. 6 kiloa vielä jäljellä, joten tiukalla linjalla jatketaan. Hieman ryhdyn hiilihydraatteja lisäämään, katsotaan missä menee raja.
  Olen blogisi ahkera seuraaja, vaikken erityisesti kosmetiikasta välitä, mutta jokin tyylissäsi kirjoittaa miellyttää niin paljon, että aina uudelleen ja uudelleen tänne ajaudun.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Hienoa Meri! :) Hyvä olo ja mielekkäitä tuloksia, ei voi kuin iloita teidän puolesta! :)

 25. 25

  EweS sanoo

  Pakko kertoa ja kiittää vielä! :) tästä on ollut mieletön apu vaikkei laihdutus olekaan mielessä sillä olen aina ollut pienikokoinen/sopusuhtainen pätkä :D

  Sen sijaan tunnistin niin tarkasti ikiaikaiset vatsavaivat ja turvotuksen. Aikanaan yläasteella ne pahenivat kouristuksina ja sillä että mikään ruoka ei pysynyt sisällä vaan kaikki tuli ”läpi”.
  keliakia testit sun muut on tehty mutta mitään ei ole löytynyt.
  Ja sehän se raivostuttavinta on ollut, että jossain vaiheessa lääkärit eivät usko vaan hyvä etteivät väitä vian olevan päässä :D

  Itse olen löytänyt tämän tyyppisestä ruokavaliosta avun. Valkoinen vehnä on pahin ja esimerkiksi kuitenkin pystyn syömään pienissä määrissä riisiä tai ruista. Omana diagnoosina olen huomannut, etteivät kaikki viljat yksinkertaisesti sovi.

  Mukavaa talven jatkoa sinulle! :)
  ja kiitos vielä ihanista ohjeista. ♡

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Samoin ihanaa talvea sinulle! :) Niin hienoa kuulla kun joku pääsee vaivoistaan vain pienellä ruokavaliomuutoksella :)

   Se on jännä miten jotkut ruoat onkin onnistuttu iskostamaan päähämme elintarviketeollisuuden taholta ”yksinomaan terveellisinä”, kuten juuri viljat. Leipä on terveysruokaa, piste. Ei sitä moni kyseenalaista kun kaikki viralliset ravintosuosituksetkin niin sanoo. Mutta entäs jos oma vatsa sanoo, että ei kiitos? Silloin kannattaa varmaan ennemmin kuunnella omaa masua. :) Itsekään en vuosikausiin voinut uskoa, että omat vatsavaivani liittyisivät viljaan, sillä eihän nyt vilja voi olla pahaksi. Ainakaan täysjyvä. Vasta vhh-kokeilu vahvisti viljojen syy-yhteyden olooni.

   Kaurapuuro on minulle viljaa mieleisimmässä muodossa, se ei aiheuta turvotusta.

 26. 26

  Elli sanoo

  Sanni, osaisitkohan auttaa! :)

  Ostin muutama päivä sitten Estelle”Thildin Super Bioactive yövoiteen. Voide on oikein hyvä ja olen käyttänyt sitä pari kertaa päivälläkin. Nyt tekisi mieöi ostaa se päivävoide, ja mietinkin niiden eroja.. Katsoin sun postauksen aiheesta, mutta ilmeisesti et kokeillut yövoidetta ollenkaan? Incissä minun huomaamiani eroja oli että päivävoide sisältää squalanea, yövoide ei. Muuten aika lailla samoja aineita hieman eri järjestyksessä. Myös päivävoiteessa oli alkoholi listalla. Sun postauksessa luki että on alkoholiton. Onkohan tuossa incissä virhe vai onko tuo taas jotain alkoholojeja, jotka ei olekaan oikeita alkoholeja vaikka se alcohol-sana lukeekin?

  Niin ja mitä tuo squalane tekee / miltä se tuntuu? Jos se on ainoa isompi ero yö- ja päivävoiteessa.

  http://kauppa.jolie.fi/product/1147/estelle–thild-super-bioactive-kiinteyttava-paivavoide

  http://kauppa.jolie.fi/product/1150/estelle–thild-super-bioactive-uudistava-yovoide

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Moi Elli!

   Juu, yövoidetta en ole kokeillut (kun sitä ei mulle lähetetty), joten en valitettavasti osaa sanoa siitä mitään. Oletettavasti se on päivävoidetta täyteläisempää, lähtökohtaisesti rasvapitoisuus on melkeinpä sarjalla millä hyvänsä päivä- ja yövoiteen merkittävin ero. Ajatellaan, että yövoide saa olla rasvaisempaa koska sen ei tarvitse toimia meikin alla.

   Päivävoiteen sisältämä alkoholi (cetearyl alcohol) on hyvä alkoholi, pehmentävä rasva-alkoholi. :) Täältä voit luntata listan hyvistä ja ”huonoista” alkoholeista: http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/04/kysymys-alkoholin-valttelijoille/

   (Huono lainausmerkeissä, sillä eivät ne kuivattavatkaan alkoholit kaikille huonoja ole, ja pitoisuus tietysti vaikuttaa.)

   Squalane eli skvalaani on hyvä kosteuttaja ja kuuluu NMF-ainesosiin (Natural Moisturising Factor), eli aineisiin joita ihossa on luonnostaankin.

   • 26.1.1

    Elli sanoo

    Kiitos Sanni vastauksesta ja tuosta alkoholi-linkistä:-) Taas tiedän hieman enemmän, kun lueskelen incejä.

    Hankin päivävoiteen ja se on oikein hyvä! Ei ole itse asiassa kevyempää kuin yövoide vaan hieman eri tuntuista lähinnä. Vaikea kuvailla. Mutta hyvä se on kuitenkin:-)

    • 26.1.1.1

     Elli sanoo

     Mulla on sellainen lapsenomainen tarve, että jos päätän hankkia jotain, niin on hirveä kiire toteuttaa se. :-) Nytkin piti heti töitten jälkeen käydä kaupassa ja sitten kokeilla voidetta heti..

 27. 27

  Jonttu sanoo

  Kokeilun myötä munakas jää minulle pysyvään käyttöön (ihanaa ruokaa) ja myös halloumi-juusto paistettuna. Vaikka olen sokerikoukussa ollut pahimmalla tavalla, ruisleivän poisjättäminen ei ole ihme ja kumma aiheuttanut mitään ongelmia. Ehkä juuri leivästä sain aikoinani pahimmat oireet – edes karkki ei suurinakaan määrinä aiheuta vastaavia ongelmia massulle! Luovuin pakasteessa olevista leipäpusseista jo ketoosin aikana (lahjoittamalla eteenpäin) ja nyt en enää vain osta leipää. Helppoa kuin mikä.

  Itselläni kävi induktiolla vähän tyhmästi sikäli, että vähensin kasvisten syöntiä normaalista, sillä halusin jäädä alle kahteenkymmeneen grammaan, ja kermoista ja crème fraîcheista tuli jo niin paljon grammoja, että karsin sitten vihanneksista. Oli kyllä vaikeaa syödä vain puoli tomaattia ja pikku pala kurkkua päivässä. Aluksi en siis tajunnut käyttää esim. kukkakaalia ollenkaan. Nyt on ihanaa, kun saa taas puputtaa tomaatteja rajoittamattomasti. Ne eivät minua lihota! Huonon olon sain aiemmin puolestaan liiallisesta hedelmien käytöstä, jotka aiheuttivat verensokerin notkahduksia.

  Liikunnasta voisin todeta, että tehoja oli huomattavasti vähemmän käytössä induktiolla. Se ei siis kokemukseni mukaan sovellu ollenkaan kovatehoiseen liikuntaan (jossa tulee hiki ja kasvot punehtuvat). Palautuminen liikunnasta onkin sitten ollut normaalia parempaa induktiolla. Johtuu varmaankin siitä, että elimistö saa proteiinia ja rasvoja.

  Suuri etu tällä systeemillä syödessä on näläntunteen poissapysyminen ja se, että saa syödä kunnollista, maistuvaa ruokaa. Yritän nyt siis jatkaa vhh:lla grammoja mitenkään laskematta. Leipää en siis enää syö, ja hedelmiä en ota joka aterialla vaan vain ennen kovaa rääkkiä ehkä puoli banaania muun ruuan lisäksi. Uskoisin toimivan. No, kummituksenani on edelleen karkki + suklaa.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Vaikka olen sokerikoukussa ollut pahimmalla tavalla, ruisleivän poisjättäminen ei ole ihme ja kumma aiheuttanut mitään ongelmia.

   Hih, sulla on just päinvastoin kuin mulla :) No, mä olinkin nimenomaan leipäkoukussa ja makeiset ei niin maistuneet.

   Oli kyllä vaikeaa syödä vain puoli tomaattia ja pikku pala kurkkua päivässä. Aluksi en siis tajunnut käyttää esim. kukkakaalia ollenkaan. Nyt on ihanaa, kun saa taas puputtaa tomaatteja rajoittamattomasti. Ne eivät minua lihota!

   Juuei, tomaatti ei varmasti lhota ketään! :) Mikään hidasta hiilihydraattia sisältävä kasvis ei lihota. Yksi lihomiseen liittyvistä aineenvaihdunnallisusta mekanismeista liittyy korkeaan verensokeriin ja sen aiheuttamiin insuliinipiikkeihin, hidas hiilihydraatti ei nosta verensokeria hillittömästi eikä näin ollen insuliiniakaan erity liikaa.

   Mua kyllä vähän harmittaa sun puolesta kun luovuit rakkaista tomaateistasi induktio-kokeilun takia, mutta ilmeisesti kokeilu oli kuitenkin sen arvoinen ja siitä jäi positiivisia asioita omaan arkeen hyödynnettäväksi :)

   Liikunnasta voisin todeta, että tehoja oli huomattavasti vähemmän käytössä induktiolla. Se ei siis kokemukseni mukaan sovellu ollenkaan kovatehoiseen liikuntaan (jossa tulee hiki ja kasvot punehtuvat).

   Jep, tämän vuoksi kovatehoista liikuntaa ei induktiolle suositella.

   Suunnittelemasi jatko kuulostaa hyvältä :) Mitenkäs olisi tuon karkin kanssa, että totaalikiellon sijaan alkaisit vain pikkuhiljaa systemaattisesti vähentää sen päivittäistä määrää? Sallit itsellesi karkin, sillä totaalikielto johtaa vielä pahempiin kiusauksiin, mutta alat järjestelmällisesti vähentää määriä. Jos olet tottunut syömään päivittäin vaikka yhden suklaapatukan, niin alat syödä 3/4. Parin päivän päästä tai seuraavalla viikolla vähennät puolikkaaseen. Jne :) Ja vaihdat normisuklaan Stevia-suklaaseen.

   Joillain toimii ”kerrasta poikki” -systeemi parmemin, toisilla hidas vieroitus. Luulen sinun kuuluvan jälkimmäiseen ryhmään.

   Tsemppiä!! :)

   • 27.1.1

    Jonttu sanoo

    Pakko oli siis tuo induktio silmällä piteän vähentää niitä tomaatteja, kun niistähän olisi voinut jo pelkästään minulla tulla se 20 grammaa. :) Halusin kuitenkin testata induktiota, ja totta kai sen jälkeen oli selvää, että kaupasta saa kantaa taas kotiin lähes joka toinen päivä ison tomaattipussin. :)

    Tuosta vieroituksesta. Totaalikielto ei toimi, sen tiedänkin jo. Olen miettinyt karkkipäivän pitämistä kerran viikossa. Se voisi olla aika hyvä.

    Ja tuo on varmasti täysin totta, että sokeri on se helpoin tie saada kiloja, ei rasva!

    Miten paljon muuten käytät marjoja päivittäin? Onko sinulla pakastimessa varastot talven varalta? Oma pakastelokeroni on inhottavan pieni, eli ei sinne mahdu kuin pari rasiaa mitään. Jospa sitten seuraavassa asunnossa olisi ihana kokkailukeidas ja myöskin kunnon superfoodi-pakkaset. :)

    • 27.1.1.1

     Jonttu sanoo

     Sellainen pieni parannus asiaan on kyllä tullut, että karkkia ja suklaata en enää syö illalla juuri ennen nukkumaanmenoa, vaan se tapahtuu yleensä iltapäivällä. Tuokin on itselleni suuri parannus. Eli illalla en enää lähde karkinhimoissa kauppaan, vaan säästän sen reissun seuraavalle päivälle. Ja kun karkit syö iltapäivällä, niistä saa sentään vielä jonkin verran kulutettua pois, toisin kuin jos ne söisi yötä vasten. Mutta vielä viitisen vuotta sitten söin karkkia erittäin iltapainotteisesti.

     • 27.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Onhan tuo aika ihme, että tällainen sokeririippuvainen pääsi tuosta vain eroon ruisleivästä, jota söin päivittäin useamman viipaleen. Se oli myös peruseväs ennen treeniä. Nyt saa nähdä, kun rankemmat treenit alkavat, että voisiko puuro antaa samalla lailla energiaa. Puuroakaan en ole nyt vielä syönyt induktion jälkeen. En sitä koe aamupalallakaan tarvitsevani.

      Leivonnasta tuli muuten sellainen kysymys mieleen, että kun itsekin rakastan leipomista ja jos ja kun leivot tutuille/läheisille, jotka haluavat perinteisiä leivonnaisia, niin teetkö heille esim. kunnon vehnäjauhopullia vai vhh-version niistä? Miten ehdoton siis olet? :) Itse pidän leipomisesta niin paljon, että voin leipoa muille vaikka niitä perinteisiä pullia tai sämpylöitäkin – pääasia että saa kädet taikinaan. :)

      • 27.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       jos ja kun leivot tutuille/läheisille, jotka haluavat perinteisiä leivonnaisia, niin teetkö heille esim. kunnon vehnäjauhopullia vai vhh-version niistä?

       Mulla ei ole ongelmaa leipoa vehnäversioita, mutta kun pakkasessa on aina valmiina mun vhh-leivonnaisia niin niitä on tietysti helppo tarjota :) Ja kun kaikille ne maistuvat niin ei ole erityistä syytä lähteä tekemään vehnäisiä. En ole vielä toistaiseksi sellaista kommenttia vieraalta kuullut, että ”Anteeksi, mutta en halua syödä mantelijauhoon leivottua kakkua, saisinko vehnäisen?” :) Pähkinäallergiset ovat tietysti asia erikseen, mutta sellaista vierasta en ole koskaan kestinnyt.

       Toissakesänä kun vein töihin ”perjantaipullan” niin silloinhan leivoin perinteiset muffinit vehnäjauhoon. Ei olisi ollut järkeä tyhjentää niin isoon satsiin omia erikoisjauhovarastojaan. ;)

     • 27.1.1.1.2

      Sanni sanoo

      Ja kun karkit syö iltapäivällä, niistä saa sentään vielä jonkin verran kulutettua pois, toisin kuin jos ne söisi yötä vasten.

      Totta :)

    • 27.1.1.2

     Sanni sanoo

     Olen miettinyt karkkipäivän pitämistä kerran viikossa. Se voisi olla aika hyvä.

     Kuulostaa myös fiksulta :)

     Miten paljon muuten käytät marjoja päivittäin?

     En käytä marjoja joka päivä, mutta esimerkiksi jogurtti-rahka-aamiaiseen (noin 2 dl) laitan noin puoli desiä marjoja. Sitä suurempi määrä tekee jogurtista makuuni liian makean, etenkin vadelmalla ja mansikalla. Smoothieen laitan enemmän, ehkäpä desin tai puolitoista. Smoothiessa on enemmän volyymiakin kuin jogurttiannoksessa, joten siitä ei tule liian makeaa suuremmalla marjamäärällä.

     Kokonaisuudessaan marjojen viikkokäyttöni ei siis ole suurta. Syön niitä silloin kun tekee mieli, eikä joka päivä tee mieli :)

     Meillä on pakkasessa kunnon varastot itse poimittua (no, anopin ja Mr. Karkkipäivän poimimaa :D) marjaa. Mulla on se onni että saan anoppilasta käytännössä kaikki marjat mitä vain jaksan syödä; vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa, karviaista, herukoita.

 28. 28

  Phlox sanoo

  Innolla olen lukenut tätäkin postaussarjaa, hienoa, että jaat näin avoimesti mielenkiintoisia ruokaohjeita! Olen myös kokenut myötähäpeää rumasta kommentoinnista – yksi ruokavalio toimii yhdellä jos toisella ja toisenlainen kolmennella ja neljännellä. Mikä pakko alkaa arvostella toisia perehtymättä faktoihin ja omiin ennakkoluuloihin nojaten? Mur!

  Itse en induktioon osallistunut. Suurena syyllisenä on ruoka-ainehäiriöisyyteni – minulla on jonkinlaista syömishäiriötäkin taustalla mutta erityisesti ruoka-aineallergioita. Kun soija, kananmuna, kaalit, kala ja pähkinät allergisoi, niin sinun ohjeistasi jää aika vähän minulle sopivia ruokia. :)

  Olen ollut innoissani sen takia, että vaikka sinulla on ruoka-ainerajoituksia (vhh sopii sinulle, joten hiilareita on syytä karttaa), niin silti voi olla innoissaan ruoasta ja kehitellä mitä mielenkiintoisempia ja maukkaampia ohjeita! Olen alkanut tutkia omaa ruokailutottumusta – minun ei tarvitsisi olla vihainen keholleni kaikesta mitä ei voi syödä ja kun tietyistä ruoka-aineista tulisi niin paha olo, vaan voisi suhtautua ”on näin ja näin paljon ruokia mitä voin syödä, millä lailla niistä saisi maistuvampia ja mielenkiintoisempia!” Ajatus siitä, että ruoka on nautinto ja siitä voi iloita on lämmittänyt, ja nämä sinun vilpittömän ruokanautintomyöntoiset postaukset ovat todellakin rohkaisseet miettimään, miten löytäisin oman hyvän mielen ja hyvän olon ruokavalion.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Lämmin ja iloinen kiitos Phlox :)

   Onpa kurjaa että sinulla on noin useita ruoka-aineallergioita. Tuolla listalla ei tosiaan oikein meikän pöperöt sovi.

   Olen alkanut tutkia omaa ruokailutottumusta – minun ei tarvitsisi olla vihainen keholleni kaikesta mitä ei voi syödä ja kun tietyistä ruoka-aineista tulisi niin paha olo, vaan voisi suhtautua “on näin ja näin paljon ruokia mitä voin syödä, millä lailla niistä saisi maistuvampia ja mielenkiintoisempia!

   Tämä kuulostaa hyvältä asenteelta, juuri näin..! :) Rajoitukset voi nähdä luovuuden lähteenä ^_^ ”Ai, en voi käyttää kananmunaa? – Mutta mitäs kaikkia muita vaihtoehtoja minulla on…!” (Onneksi esim. kananmunallekin on korvikkeita leivontaan.)

   Mulle kävi juuri noin vhh:lle vaihdettuani. Pähkäiltyäni hetken rajoitteiden ja entisten himoruokieni haamujen keskellä löysin itsestäni luovan kokin joka ei jää itkemään vehnäpullan perään – nyt uunista ilmestyy pellillinen kookos- ja mantelijauhoon tehtyjä muffinseja! :)

   ruokanautintomyönteiset postaukset ovat todellakin rohkaisseet miettimään, miten löytäisin oman hyvän mielen ja hyvän olon ruokavalion.

   Niin mukava kuulla, toivon kovasti että oman hyvän olon ruokavalion myös löydät, Phlox! :) *halaus*

 29. 29

  NG sanoo

  Vaihtelun vuoksi ihonhoitoaiheesta: Oletko koskaan kokeillut vahvoja kemiallisia kuorintoja – siis esim. yhteen aikaan suositut MUAC:n (MakeUpArtistsChoice) versiot? Niitä sai pari vuotta sitten edullisesti nettikapuasta, ja tilasin silloin muutaman pikkupullon.
  Nyt postikulut on nostettu sille tasolle, että tilaaminen ei niinkään huvita.. mutta kaivelin eilen just esille pari pulloa kaapin uumenista ja päätin kokeilla talven iloksi saada ihon hehkumaan. Nämä ova siis niitä 30% ja 40% glykolihappoja ym, joten varovaisuus on todella paikallaan .. vain minuutti-pari vaikutusaikaa ensialkuun, ja sitten huolellinen poishuuhtelu.

  Tuumasin vähän tehostaa tätä ihonkirkastusprosessia, Paulan 5% ja 10% AHA on liian hitaasti vaikuttavaa, jos haluaa maksaläiskät ja rypyt nopeasti pois. :-)

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Oletko koskaan kokeillut vahvoja kemiallisia kuorintoja – siis esim. yhteen aikaan suositut MUAC:n (MakeUpArtistsChoice) versiot?

   En ole kokeillut. Laimeahko kiinnostukseni noita tujumpia ihonhoitojuttuja kohtaan johtuu ihostani. Tylsää sanoa aina tämä, mutta kun ihoni on yhtä noin vuoden mittaista jaksoa lukuunottamatta ollut aina helppo ja hyväkuntoinen, niin kiinnostus ei juuri kohonnut Aqualan L-tason kosteutuksen ja peruskuorinnan ohi. :) Ennen kuin aloitin työt alalla – ja silloinkin kiinnostus kohdistui lähinnä siihen, mitä tuotteita voisin asiakkaiden eri ihotilateissa suositella. Omalle iholle ei kiinnostanut kokeiluja tehdä, kun sopivat luonnonkosmetiikan koostumukset löytyivät niin jäin tyytyväisenä sille tielle. :)

   Mutta ehkäpä ei mene kauankaan, kun nuo superhyperhapot alkaa kummasti vetämään mua puoleensa. Aurinko-damagen vaikutuksia odotellessa….

   Ai niin – mulla on nyt Paulan 5% AHA-seerumi käytössä toista viikkoa! Vaikutuksista ihoon en uskalla vielä sanoa mitään (iho on ainakin reagoinut pienillä näpyillä, mutta ei mitään huolestuttavaa), mutta tykkään hurjasti seerumin koostumuksesta, tuoksusta ja iho-tunnusta! :) Ei sellainen perinteisen silikoninen seerumi, vaikka silikoniyhdisteitä sisältääkin. Tykkään!

   • 29.1.1

    NG sanoo

    Niin, nuo vahvemmat happokuorinnat ovat ihonhoidon hardcore-kaartia, niiden käytössä kannattaa olla varovainen – jokapäiväiseen huolettomaan rutiiniin niitä ei voi suositella. MUACin sivuilla onneksi ohjeistukset varoituksineen on merkattu selvästi, firma ei ota vastuuta mahdollisista vaurioista..

    Vuosiin en koskenut ’happopulloihini’ lainkaan, mutta nyt alkoivat rypyt ja epäatasaisuudet harmittaa niin, että kaivelin nuo tujummat aseet esiin.
    Kun en retinolituotteita käytä, niin ajattelin talven olevan sopivaa aikaa tehdä pari kunnon kuorintaa ja katsoa, mihin tulokseen sillä päästään. :) Kokeilen noita happoja kädenselkiinkin, siinä toivossa, että rypyt ja aurinkoläiskät liukenisivat pois ;)

    Kiva, että pidit Paulan tuotteesta! Onko se juuri se sininen RESIST-sarjan pullo?

    • 29.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onko se juuri se sininen RESIST-sarjan pullo?

     Jep :)

     Käyhän sitten ihmeessä kertomassa happokokeilujesi tuloksista, tahdon ehdottomasti kuulla! :)

 30. 30

  NorttiS8ans sanoo

  Paino laski 2,5 kg, eikä talvitakki tai lempifarkut enää purista. Jouduin typistämään kuuriani 12 päivään, sillä inha rasvaripuli iski. Hiilarit olivat luokkaa 2-5 g päivässä, sillä halusin olla ihan varma ettei ketoosi menee purkanpurennan takia pilalle.. :P VHH:lla jatketaan, mutta ketoosia en aio ihan heti uusia. :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Hiilarit olivat luokkaa 2-5 g päivässä

   Herranjestas – täh?? Ihan tosi? Kaksi viiva viisi grammaa? Hui…!

   Noilla grammoilla olet saanut tosi vähän kasviksia, ja kasvisten syöminen olisi ehdottoman tärkeää hivenaineiden ja vitamiinien kannalta. En tokikaan halua sanoa kenellekään miten kuuluisi tehdä, mutta muistutan mikroravinteiden tärkeydestä :) Hiilarien jättäminen pois kokonaan ei edistä terveyttä. Onneksi kokeilusi oli vain lyhytaikainen :)

   • 30.1.1

    NorttiS8ans sanoo

    Joo, onhan se todella vähän, mutta arvelin että kahdessa viikossa en kerkeä tekemään pahaa vahinkoa itselleni. :) Oli vaan pakko olla varma, sillä vedän olosuhteiden pakosta jotain 10 kpl nikotiinipurkkia päivittäin, enkä halunnut että ketoosi menee niiden takia pilalle. Niiden ravintomääriä ei meinaan kerrota missään. :/

    Ps: Eilen naatiskelin iltapalaksi 200g keitettyä parsakaalia. Sitä kaipasin eniten!

 31. 31

  Tanja sanoo

  Aion todellakin jatkaa vhh-linjalla. Kaks viikkoa induktiota takana ja olo on mahtava ja kyllä niitä kilojakin muutama lähti! Mutta kaiken parasta, että ekaa kertaa reilu 30-vuotisen elämäni aikana makeanhimo on hävinnyt! Tämä on aivan ihmeellistä ja ihanaa. Koskaan ennen minulla ei ole ollut suklaata kaapissa, kaikki on aina syöty heti. Nyt on Cavalierin+muut makeutusaineilla makeutetut herkutkin säilyneet. Ei vaan tee mieli. Hamstrasin noita varastoon, kun ajattelin että kuitenkin tekee jossain vaiheessa mieli. Ja voin kertoa, että makeanhimoni on ollut sitä pahinta luokkaa…500g suklaata ei tuntunut missään.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Mutta kaiken parasta, että ekaa kertaa reilu 30-vuotisen elämäni aikana makeanhimo on hävinnyt! Tämä on aivan ihmeellistä ja ihanaa.

   Jeejeejee! :) Täältä peukkua!

 32. 32

  dea sanoo

  En ollut mukana tällä induktiolla, mutta seurasin mielenkiinnolla ja tarkoituksena on kokeilla helmikuun lopussa, kun kaikki synttärit ja muut juhlat (joita alkuvuoteen mahtuu parikin per viikko) on juhlittu. Koitan tässä kuitenkin hiljakseen saada omaa herkuttelua kuriin, jotta tiputus ei sitten ole niin suuri.. Mutta voi jestas mua riipi yksi päivä, kun karkkihimoissani tulin lukemaan blogiasi ja näin vain nimen KARKKIpäivä KARKKIpäivä :D
  Mistä tulikin mieleeni, että syötkö tai lähinnä söitkö itse karkkia vai mistä nimi alunperin on peräisin? Meikkikarkeistako :)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   ja näin vain nimen KARKKIpäivä KARKKIpäivä :D

   Hehheh… :D Juu ei tosiaan oikein sovi yhteen vhh-teemojen kanssa..! ^_^

   Jeps, nimi on peräisin ”meikkikarkeista”. :) Alun perin blogin sloganina oli tällainen lause: ”Jokainen päivä on karkkipäivä kun sen saa aloittaa meikkileikeillä”. ^_^ Ja siitä juontui myös blogin alkuperäinen web-osoite: eyelovemornings.blogspot.com <3

 33. 33

  HeidiKR sanoo

  Mie pääsin eroon turvotuksista, paino ei pudonnut, muttei ollut toki tarkoituskaan, housut mahtuu jalkaan taas ilman että pursuilen joka suunnasta :)

  Ihon kunto ei oo aikoihin ollut näin hyvä, toki runsas vedenjuonti vaikuttaa varmasti myös.

  Oon ihan liekeissä vhh-leivonnasta. Eilen tein parhaan mustikkapiirakan ikinä! Mistään ei tartte luopua paitsi hiilariväsymyksestä ja pöhöstä. Ihanaa!

  Aion todella jatkaa vhh:n viitoittamalla tiellä!

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Mahhhhtavaa Heidi! :) Vhh-leivonta on superkivaa! Ihanat piirakat ja kakut eivät todellakaan kalpene vehnäversioiden rinnalla, päinvastoin rasvaiset pähkinäjauhot tuo niihin entistä enemmän makua! :D

   Mistään ei tartte luopua paitsi hiilariväsymyksestä ja pöhöstä. Ihanaa!

   Todellakin! Sanoisin että patonkia ei varmaan pysty vhh:n keinoin luomaan mutta suunnilleen kaikkea muuta joo! :) Jopa kanelipuusteja olen tehnyt. :) Sitkeämpiä kuin vehnikset eikä taikinaa tietenkään voi käsitellä samalla lailla kuin vehnäversiota, mutta kyllä siitä ihan pullaa tuli :D

   • 33.1.1

    Jonttu sanoo

    Vhh-leivonnassa ei muuten voi kehittyä kuin leipomalla paljon ja usein, kun kuitenkin jauhot käyttäytyvät erilain. Mutta itselleenkään ei viitsi koko ajan leipoa. Ja niille, joille yleensä leivon, leivosten on oltava perinteisiä… :(

   • 33.1.2

    Ninde sanoo

    Tällainen patonkiresepti löytyy netistä: http://marjolassa.blogspot.fi/2014/03/ruohosipulipatonki.html

    En oo kylläkään itse testannut, kuinka paljon muistuttaa ”oikeaa” patonkia/patongin koostumusta.

    Itse olen kaipaillut eniten bagels-reseptiä. Muut oikeastaan voi tehdä, sokerittomia macaron-leivoksia leivoin juuri tänään :) Niin uskomatonta kuin se onkin, esimerkiksi marenkeja ja vaahtokarkkeja voi tehdä ilman sokeria!!!

    • 33.1.2.1

     Sanni sanoo

     Niin uskomatonta kuin se onkin, esimerkiksi marenkeja ja vaahtokarkkeja voi tehdä ilman sokeria!!!

     Niinpä :)

     Kiitos tuosta Ruohosipuli”patonki”-ohjeesta, voisi kokeilla tuota vaihtaen riisijauhon mantelijauhoon. :)

 34. 34

  SaraP sanoo

  Hei!
  Ajattelin aloittaa induktion vasta viikonpäästä, kun ei ole vielä voinut keskittyä ruokavaliomuutokseen. Ostin kuitenkin jotakin aineksia jo valmiiksi, ja huomasin vasta kotona että chia-siementen hiilihydraattipitoisuus on 44g/100g! Mietinkin että millä tämän voisi korvata siemennäkkärissä? Laitetaanko muita aineksia enemmän vai mites.. Tai jos edes osan voisi edes korvata jollain muulla, ei menisi koko pussi ”hukkaan” ;)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Moi! Chia-siementen ravintoarvoista on ollut kommenteissa paljon keskustelua, ja näyttäisi siltä, että monilla suomalaisilla chiaa myyvillä maahantuojilla/markkinoijilla on nuo ravintoarvot ilmoitettu väärin. CocoVilta ainakin on myönnetty, että pakkauksen merkintä on väärin, ja imeytyvän hiilarin määrään on yhdistetty myös imeytymätön kuitu. Oikea hh-arvo CocoVin pakkauksessa on jotain 4 gramman luokkaa.

   Kävin yksi päivä läpi lähes joka ikisen iHerbissä myytävän chia-siemenmerkin ravintoarvot. Yhdessäkään ei ollut imeytyvää hiilihydraattia enempää kuin 3-4g / 100 g. Itse käytän nollahiilarista. Vaikuttaisi hyvin todennäköiseltä, että suomalaisten markkinoijien pakkauksissa on yksinkertaisesti merkattu hiilari väärin. Sinuna käyttäisin siis ”huoletta” chiaa vhh-ruoissa. :) Chian jälkeen vähähiilihydraattisimmat siemenet ovat pellava ja seesam.

   • 34.1.1

    SaraP sanoo

    Mun chiat on voimaruoka -merkkiä, jossa ravintokuitua 38 g/100 g, voisiko se olla sitten laskettuna tuohon hiilarimäärään mukaan? :O Olen aika aloittelija näiden juttujen kanssa :D

    • 34.1.1.1

     Sanni sanoo

     voisiko se olla sitten laskettuna tuohon hiilarimäärään mukaan?

     Mä luulen niin.

     Tuin niin uteliaaksi että laitoin asiasta kyselyä Voimaruoalle. Katsotaan mitä vastaavat.

 35. 35

  SusannaK sanoo

  Heipä hei :)
  Neljäs päivä menossa, ja painoa on lähtenyt kaksi kiloa. Kannustaa siis jatkamaan toivottavasti seuraavankin viikon :) En ole kovin tarkasti laskenut hiilihydraattimääriä, mutta uskoisin olevani ketoosissa. Yllätyin siitä miten helppoa tämä on! Koen syöväni aivan hyvin ja riittävästi, eikä nälkä ole juurikaan päässyt tulemaan, useimpina päivinä en ole kaivannut esimerkiksi minkään sortin iltapaloja. Hankalinta on saada ruokaa alas aamulla, koska olen tottunut syömään aamulla korkeintaan yhden jogurtin. Ennen tätä en ole juurikaan vahtinut syömiäni ruokia (lukuunottamatta muutamaa karppauskokeilua) joten tuntuu hassulta miten vähän sitä kaipaa eri juttuja, nämähän riittävät aika mainiosti :D Välillä joku ihana tuoksu (suklaakeksit) saa veden nousemaan kielelle, ja eilen valokuvauskurssilla huomasin että aivot olisivat ehkä kaivanneet sokeria ottaakseen vastaan paljon uutta tietoa :D Muuten olo on hyvä, kiitos siis näistä postauksista! Joka ilta niitä selailen ja mietin tulevia ruokia valmiiksi :D

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Mahtavaa, tosi kiva kuulla! :) Kiva kun kävit raportoimassa, käy ihmeessä kakkosviikollakin jos vain jaksat/muistat :)

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Itsekin haluaisin lukea sen :D Toivotaan ettei mene enää kauan… ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.