I’m fading

hiukset_kreikka_syys16_img_5375

Ponihiukset pakenevat. Nopeammin kuin odotin.

Olisihan tämän tietysti voinut arvata, kun hiukseni kampaajan mukaan hylkivät suoraväriä poikkeuksellisen voimakkaasti. Pastelli- ja shokkivärit vaativat todella omistautunutta ylläpitoa etteivät valu heti viemäristä, ja niihin täytyy lisätä väriä käytännössä jokaisen pesun yhteydessä. Ilmeisesti minun hiusteni tapauksessa ne täytyisi kokonaisuudessaan värjätä joka viikko.

Värjäyksestä on huomenna kaksi viikkoa ja väri haalistuu silmissä ylläpitotoimenpiteistä huolimatta.

Olen sekoittanut hoitoaineeseen kasvavalla pitoisuudella liilaa suoraväriä ja viimeksi levitin Sinin neuvon mukaan suoraväri-hoitoainekombon kuivaan tukkaan ennen shampoopesua, jolloin värin pitäisi tarttua voimakkaammin kuin kosteaan hiukseen.

hiukset_kreikka_syys16_img_0483

Ei auta tähän hiuslaatuun. Tyvi on jo sen näköinen kuin se ei olisi koskaan liilaa nähnytkään ja latvat ovat platinaisen harmaat. Niinkuin Sini sanoikin, väri haalistuu muuttuen hopeaiseksi.

Fudgen hopeashampoo on korostanut hiusten sinisempiä osioita ja saanut etenkin ohimoalueen vauvahaituvat sinertymään. Nyt mun hiukset on ihan raidalliset.

hiukset_kreikka_syys16_img_0492

Ja ei siinä mitään, jos hiukset pysyisivät tämän näköisinä niin se olisi kiva juttu.

Nämä ovat haalistuneisuudestaan huolimatta ihan makeat näin raidoitettuina.

(Mutta kuvissa väri näyttää jostain syystä tuplasti kirkkaammalta ja voimakkaammalta kuin livenä. Postauksen kuvitus ei siis anna ihan todenmukaista kuvaa värin tilanteesta.)

liila_hiusvari_matka_img_0401

Mutta silmäilen huolissani mukaan ottamani Herman’s-suoravärin määrää ja tiedän, ettei se riitä mihinkään. Matkustan käsimatkatavaralla enkä saanut mahdutettua litran pussiin muun kosmetiikan lisäksi kuin yhden Lily Lolo -purkillisen verran suoraväriä.

Hiuslaatuni on sellainen, ettei useimmilla toimiva suoravärin sekoitus hoitoaineeseen riitä ylläpitoon. Kun kuivaan tukkaankin laitettu suoraväri-hoitoainesekoitus toi hyvin miedon tuloksen, on todettavissa, että mun tukkaan täytyisi laittaa joka pesun yhteydessä pelkkää suoraväriä yksinään jotta ylläpito onnistuisi. Ja mieluiten kuivaan tukkaan. Tämä tuleekin sitten aika arvokkaaksi… Arvelen, että yksi Herman’s-purkki kuivaan tukkaan levitettynä riittää ehkä kolmeen kertaan.

hiukset_kreikka_syys16_img_5390

Poniudestaan saa siis maksaa :)

En ehkä tullut väriprojektiin lähtiessäni ajatelleeksi, kuinka paljon vaivannäköä pastellitukan ylläpito todella vaatii. Jokainen pesukerta muuttui värjäyskerraksi. Mutta kyllä tämä on sen arvoinen <3 Olen edelleenkin pelkkää hymyä joka kerta kun katso peiliin. :) Enkä voi käsittää miksi odotin näin kauan.

Täytyy Suomeen palattua etsiä joku mahdollisimman kustannustehokas liila suoraväri. Yritin jo Ateenasta etsiä liilaa suoraväriä tai edes naamiota mutta en löytänyt. Saan siis varmastikin hyvästellä ponitukan tällä matkalla… Voin pitää kuvapäiväkirjaa hiusten haalistumistahdista. Nyyh. Erilainen matkamuisto.

(Oletteko muut shokki/pastellihiuksiset muuten laskeneet, paljonko teillä menee rahaa värin ylläpitoon…? Montako purkkia suoraväriä teillä menee vaikka puolessa vuodessa..?)

Tuo tyvi on kyllä todella mystinen… Se vaalennettiin ihan platinablondiksi ennen violettia värjäystä, ja tuloksena oli tuollainen maantien harmaa, melkein rusehtava.

*

P.S.

kea_

Ateena on nyt jäänyt taakse ja hyppäsin eilen paattiin Lavrion satamassa.

Saari numero 37: Kea.

Kommentit
 1. 1

  Kriksu sanoo

  Hei, toi saattaa johtua Kreikan veden kovuudesta. Välimeren maissa on yleisesti kovempi vesijohtovesi kuin Suomessa, joten hiusten pesu siellä verottaa suoravärejä huomattavasti enemmän kuin kotona. Mulla oli vuosi sitten pinkki-lila tukka. Tottakai suoravärillä tehty väri haalistu jonkin verran jokaisessa pesussa, joten aluks pidensin pesuvälejä kuivaschampoolla ja lisäsin väriä hoitoaineeseen kerran viikossa (eli noin joka toinen – joka kolmas pesu). Noin kolmen viikon päästä laitoin ensimmäisen kerran pelkästään suoraväriä ja pidin sitä naamioina hiustenpesunyhteydessä. Tätä rupesin sitten toistamaan noin 2 viikon välein.

  Kun ensimmäisestä värjäyksestä oli kulunut 2 kk rupesin ensimmäisen kerran miettimään miten tästä väristä sitten jossain vaiheessa pääsee eroon, ja minkä sävyinen tukka siitä jää jäljelle. Sattumoisin vietin juuri silloin viikon loman Madeiralla, jonne en ollut tuonut lainankaan suoraväriä, ja se ratkaisi tämän ongelman mun puolesta – suoraväri suorastaan valui pois hiuksistani kahdessa pesussa, johtuen kovemmasta vedenlaadusta. Lomakuvia kattoessa näkee että mulla on ekana päivänä vaaleanpunaiset hiukset ja kolmantena blondit. Mun tapauksessa tää oli ihan tervetullut asia, mutta sun tapauksessa et ehkä vielä ole valmis luopumaan väristä, kun oot just laittanut sen ihanan liilan. Valitettavasti veden kovuuteen ei kai oikein pysty vaikuttamaan, joten vissiin ainoa keino on pidentää pesuvälejä.

  Niin, ja se jäljelle jäävä väri? No eihän se ollut kovin nätti. Mutta ei ihan hirveäkään, sellainen hieman kellertävä värinpoisto-blondi. Sain sen taittumaan hopeaschampoilla ihan siedettäväksi kunnes kerkesin kampaajalle korjaamaan asian.

  • 1.1

   Kriksu sanoo

   Niin, ja shampoo kirjotetaan ilmeisesti ilman c-tä suomeksi…. Haha haa, terveisin puolikielinen kaksikielinen :D. Pirullisia noi melkein samanlaiset sanat.

   • 1.1.1

    Sanni sanoo

    Niin, ja shampoo kirjotetaan ilmeisesti ilman c-tä suomeksi….

    Ich verstehe ein bisschen Deutsch auch ^_^

  • 1.2

   Sanni sanoo

   Juu, Kreikan vesi varmasti vielä pahentaa värin lähtemistä. Mutta nopea haalistuminen oli havaittavissa jo kotimaan puolella. Sen vuoksi olen jo identänyt pesuväliä ja ehtinyt pestä hiukset täällä vasta kerran.

   Kyllähän tämä näin nopea haalistuminen harmittaa, kun saihan tuosta värjäysoperaatiosta maksaakin ihan kivasti, niin jos sillä sijoituksella sai kunnon värin alle kahdeksi viikoksi niin voidaan puhua pitkässä juoksussa aika kalliista harrastuksesta :p Mutta hiuslaatujutuille ei tietenkään mitään voi. Oma valinta haluaako laittaa rahaa väriä hylkivän tukan sävyn ylläpitoon.

 2. 2

  Hanna sanoo

  Minä olen kanssa yksi näistä pastellisävyihin hurahtaneista. Mun aavistuksen luonnonkihara/vaalennettu/kuivahko hiukseni imee väriä hyvin. Osittain. Juuri ja latva haalistuu ensimmäisena ja jo parin pesun jälkeen on päässä sävyjen sekamelska. Siihen kun yhdistää ajoittain vielä maantieharmaan juurikasvun niin jovot, kelpaa. :D

  No, koukkuunhan tähän jää. Jollain tavalla saan outoa tyydytystä kikkaillessani sävyjen ja eri sekoitusten kanssa. Parhaimmaksi komboksi olen todennut Schwarzkopf Ultra bright/pastel värit + hoitoaine. Eli haluttu värisävy sekoitettuna mihin tahansa hoitoaineeseen. Värit itsessään on niin tujuja, että pastellisävyn saamiseen ei tarvii paljon väriä kerralla tuhlata. Vahvuutta on myös helppo vaihdella. Hoitoainetta kyllä kuluu, mutta se nyt on aika budjettitavaraa. :)

  Nyt oma tukka näyttää haalean vaalenpunaisen/violetin sekamelskalle. Koitan kestää, en ajatellut ottaa reissuun mukaan mitään hiusvärisysteemejä. Jatkan värikikkailua taas kun kotiudun.

  P:S 3 päivää omaan lähtöön ;)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Värit itsessään on niin tujuja, että pastellisävyn saamiseen ei tarvii paljon väriä kerralla tuhlata.

   En ymmärrä suoravärien maailmasta (vielä) paljonkaan, mutta onko niitä siis suunnilleen kahta laatua; jo valmiiksi hoitavaan pohjaan sekoitettuja (kuten vaikka tuo ostamani Herman’s Amazing, siinähän on mukana samoja ainesosia kuin hoitoaineissa) ja sitten vähemmän hoitavia mutta pigmenttipitoisuudeltaan tujumpia?

   Mun on vaikea itse arvioida tuon Hermansin pigmenttipitoisuutta, kun mun tukassa tulos ei ole kummoinen silloin kun sen sekoittaa hoitoaineeseen (viimeksi sekoitin suhteessa 30% hoitsikkaa, 70% Hermansia), mutta jonkun toisen hiuksissa sillä voisi (mitä ilmeisimmin) saada hyvinkin säpäkän tuloksen. Kampaajani Sini joka on erikoistunut shokki/pastelliväreihin suositteli Hermansia ja neuvoi aloittamaan mixailut hyvinkin pienellä Hermans-pitoisuudella ettei vain tule ikäviä yllätyksiä liian voimakkaan värin muodossa.

   P:S 3 päivää omaan lähtöön ;)

   Jei ^_^

 3. 3

  msr sanoo

  Enskerralla Elumenia, mikäli haluat sitoutua lilaan pitemmäksi aikaa. Sekin haalistuu aluksi, mutta mitä enemmän sitä kerrostuu, sitä paremmin se pysyy. Pois saaminen onkin sitten ihan oma juttunsa.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Vinkki otettu talteen :)

   Nopean googlettelun jälkeen monen kokemus näyttäisi olevan sellainen että jos muilla väreillä tulos pysyy hyvänä kaksi viikkoa, Elumenilla se pysyisi neljä viikkoa. Epäilemättä tähänkin vaikuttaa henkilön hiuslaatu. Mutta ei varmaan haittaa kokeilla. :) Riippuen hinnasta, olettaisin että Elumen-väri on myös kalliimpaa kuin muut…?

   • 3.1.1

    Kuuku sanoo

    Elumen on kalliimpaa, mutta jos menet kampaajalle joka tapauksessa laittamaan uutta väriä, kokonaishinnasta suurimman kuluerän muodostaa kampaajan työ. Lisäksi harvemmat värjäyskerrat tekevät värjäyksestä lopulta huomattavasti edullisempaa. Suoravärin kuluminen kahdessa viikossa on ihan normaalia kun värjää jollain värillä ekaa kertaa, eikä mun mielestä kerro edes mitenkään hylkivästä hiuslaadusta. Eli jos olet valmis hiukan sitoutumaan niin kannattaa ottaa elumen, ja sekin ensimmäisen värjäyskerran jälkeen vielä haalistuu. Mutta jossain vaiheessa voi tilanne olla se että riittää kun värjää sillä tukan kerran kolmessa kuukaudessa :)

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Kiitos näistä :)

     Sini tosiaan sanoikin että kun suoraväri kerrostuu, se pysyy aina vain paremmin. Eli mun olisi ekan hoitis-värisekoituskerran jälkeen (kun huomasin että tulos oli tosi mieto) kannattanut suoraan siirtyä pelkkään suoravärikäsittelyyn ja suorittaa pitkät muhittelut ja kerrostussesiot. No mutta, opetteluahan tämä alku tietysti on :)

     • 3.1.1.1.1

      Meu sanoo

      En ehdi ihan kaikkia kommentteja lukemaan, mutta Elumenille tosi vahva suositus myös tältä shokkiväreihin hurahtaneelta! Elumenillahan on myös ”perinteisempiä” värejä, mutta itse tutustuin merkkiin kun halusin ekaa kertaa kunnon violetin. Kaikenlaisia värikomboja sen kanssa on tullut kokeiltua, ja pysyy mun tukassa kuin tauti. Tyveen toki tarraa vähän heikommin, mutta plussana hiusta ei (ainakaan tummempien värien kanssa) tarvitse vaalentaa, vaan värjäyskerta = shampoopesu + 15-25min Elumenit päässä. Värjään tyveä ehkä kerran kuukaudessa, ja pituuksia ei juuri tarvitse värjäillä ekan kerran jälkeen, sen verran hyvin ottaa mun hiuslaatuun kiinni. Vielä yksi puoltoääni tulee PPD:ttömyydestä (mitä toki suoraväreissä ei ymmärtääkseni muutenkaan juuri olekaan, mutta tärkeä pointti itselle nonetheless).

      Itse tilaan Elumenit Saksasta sen sijaan että kävisin kampaajalla, joten tulee hurjasti halvemmaksi. Se 200ml, n. 25€ pullo kestää omilla värjäyskäytännöillä keskimäärin 3-4kk, toki vähän riippuen kulloisestakin hiusten pituudesta ja laitanko koko tukan uusiksi, vai ylläpidänkö vain tyvikasvua.

      Varmaan ainoa miinus on se, että pastellisia värejä ei Elumenilta oikeastaan löydy, ja ihmisillä on aika laidasta laitaan kokemuksia sen lantraamisesta hoitsikkaan. Mulla sekään ei varsinaisesti ole ollut ongelma, ja ne kerrat kun olen sekoitellut joko värejä toisiinsa tai hoitoaineeseen, olen kyllä saanut toivotun tuloksen. Hyvä kuitenkin pitää mielessä, jos askarruttaa liian voimakas tulos. :)

      • 3.1.1.1.1.1

       Senja sanoo

       Joono hoitoaineeseen sitä ei ole tehtykkään laimennettavaks sillä lailla miten perus suoravärejä voi. Ellua laimennellaan sen omien vaaleiden tai värittömän värin kanssa :D ja sehän on sitten astetta notkeempaa väriä kun on tosi hyytelömäisen geelimäistä niin jos ite sillä tahtoo leikkiä niin kannattaa tiedostaa se että tekee sen jossain missä sotkut ei haittaa tai yrittää suojata kaiken mahollisen. Ja ellullehan on myös se sen oman lukitus joka siinä olisi ideana käyttää, se on päätekijä mikä nostaa hintaa perus kestoväriin verrattuna kun tuotetta ja aikaa menee enemmän.

       • 3.1.1.1.1.1.1

        Meu sanoo

        Tuosta Lockista on hiusfoorumeilla myös aika laidasta laitaan kokemuksia – itse en ole kokenut sitä tarvitsevani, sillä väriä ei karkaa mun tukasta juuri ollenkaan. Toisilla se on vissiin ihan ehdoton, toisilla tuntuu että ekassa pesussa lähtee enemmän väriä kuin ilman mutta seuraavissa ei mitään, jne. Your mileage may vary. :)

        Samoin Elumenin Return ymmärtääkseni antaa aika vaihtelevia tuloksia, ja toki siinäkin on monta tekijää aina hiuslaadusta värjäystaustaan. Varmasti tässä pätee sama kuin missä tahansa, että mikä toimii toisen tukassa/iholla/vatsassa ei tuota identtistä tulosta toisella. ^_^

 4. 4

  sanoo

  Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Elumenia tuollaiseen värjäykseen. Oman kokemukseni mukaan se pysyy ainakin muutaman viikon nättinä ilman erillistä ylläpitoa ja silloinkin haalistuu kauniisti. :-)

 5. 5

  Elisa sanoo

  Näin viimeiset kuusi vuotta erivärisiä suoravärejä käyttäneenä (lila, pinkki, sininen, punainen) kannattaa suunnilleen kerran viikossa (tai tarvittaessa) läträtä väriä kunnolla päähän ja antaa sen vaikuttaa pitkään. Käytän itse CrazyColorin suoravärejä tällä hetkellä, ne sopivat omalle hiuslaadulleni hyvin!

  Käytän samaa hoitoaine+värikomboa pari kertaa viikossa ja kerran viikossa tai kahdessa läträän väriä oikein kunnolla päähän ja annan sen vaikuttaa ~1h (purkin ohjeista välittämättä). Tällä käsittelyllä oma värini, pinkki tällä hetkellä, pysyy värjäysvälit sopivan intensiivisenä :)
  Tietysti värin pysyminen riippuu hiuslaadusta ja väristä.
  Nyt munkin tekisi mieli värjätä tukka taas liilaksi! :)

 6. 6

  Eva sanoo

  Mun oma väri on maantie, mutta oon jo vuosia värjännyt tummaksi, joten pastellista ei oo kokemusta. Sen sijaan Kreikassa asumisesta on ja siellä mun kestovärjäys haalistuu etenkin tyvestä lähes saman tien, vaikka täällä Suomessa voin olla värjäämättä pitkiäkin aikoja. Ja käytän jopa ihan samoja värejä, kun itse aina värjään, joten oon ajatellut, että se olisi se aurinko yhdistettynä erilaiseen vedenlaatuun :-) Oon asunut Kreikassa myös vaalealla tukalla ja se oli huomattavasti helpompi ylläpidettävä, pikemmin vaan parani, vaikkei värjännytkään :-D

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Kreikan vesi ei varmasti tosiaan ainakaan auta värin ylläpidossa…

   Vähän huono ajoitus tuolla mun ”nyt mä tän teen!” -kohtauksella :D ^_^ Kohtaus olisi saanut tulla kuukautta myöhemmin :P

 7. 8

  Sissi sanoo

  Sun hiuslaatu kuulostaa samantyyppiseltä kuin omani. Ihan hyvä, että kerrot tästä, mä kun olen ihan laiskamato, mitä tulee hiusten hoitoon. Pese ja pidä toimii parhaiten. Liekö jaksaisin väkertää suoravärien kanssa, jos raidat laittaisin, hmmmm! Mut pitääpä kurkkia mitä muut kertoo kokemuksistaan. Ehkä peli ei ole vielä menetetty. :)

 8. 9

  Nita sanoo

  Kannattaa ottaa jotain tujun violettia jota pitää sekoittaa ihan pari tippaa hoitsikkaan. Säästyy rahaa huimasti!
  Esim directions-suoraväriä tilaan itse ebaysta reilulla kympillä neljä purnukkaa. Kestää 3kk omalla käytöllä (tumman punainen, hoitsikan sekaan väriä 1x2vko).

  Kun se oma ylläpitotyyli löytyy, on homma helppoa :) Kokeile vaikka Elumenia jos et halua päästä heti eroon, se meinaan nappaa.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Kannattaa ottaa jotain tujun violettia jota pitää sekoittaa ihan pari tippaa hoitsikkaan. Säästyy rahaa huimasti!

   Sepäs tässä on kun eihän noiden eri suoravärien ”tujuudesta” voi tietää, ainakaan noviisi. Koska purkit eivät kerro pigmentin pitoisuudesta, niin ainoastaan kokeilemalla saa selvyyden aineen voimakkuudesta. Sinin puheista käsitin että hän pitää minulle suosittelemaansa Hermansiakin sen verran pigmenttipitoisena että suositteli aloittamaan senkin kokeilun sekoittamalla pari tippaa hoitoaineeseen. Mikä on ”tuju” yhden hiuslaadulle saattaakin sitten olla yhdentekevä toisen hiuksessa…

   Mutta jeps, näistä teidän vinkeistä saa noviisikin vähän osviittaa mitkä suoravärit kenties ovat pigmenttisempiä :)

 9. 10

  Viola sanoo

  Itse suosittelisin Crestolia. Pastelliksi ne saa lisäämällä hoitoainetta sekaan. Itselläni Crestolin suoravärit ovat pysyneet päässä kuin synti, ei edes blondaus ole enää pystynyt lilaa poistamaan vaan väri muuttunut haaleammaksi versioksi. Jopa kun värjäsin koko mustaksi tukan takaisin, lila hohtaa edelleen alta. Ainakin testauksen arvoinen aine. Mikään muu suoraväri ei ole itselläni pysynyt hiuksissa yhtä hyvin mutta se varmaan on yksilöllistä, toisilla pysyy toiset aineet.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Itse suosittelisin Crestolia.

   Onkohan tämä siis sama Fantasy Color jota ylempänä suositeltiin..? Googlella löysin Crestol Fantasy Colorin.

   • 10.1.1

    Kikkis sanoo

    En ole aiempi kommentoija mutta samaa on. Suosittelen myös tuota crestolia, pidin sillä punaisen punaisena. Sekoitin sitä halvempaan värilliseen hoitoaineeseen (color mask ja biozel muistaakseni) ja hyvä tuli. :)

     • 10.1.1.1.1

      Anna Banana sanoo

      Tää suoravärien maailma on outo… itselläni Crestol oli taas todella huono! Directions on ollut ehdottomasti paras n. 2 tunnin vaikutusajalla, annan siis suoravärin kuivahtaa tukkaan. Tosin värjään hyvin tummaksi, josta se sitten parin pesun jälkeen on shokkivärinen. Myös värisävy vaikuttaaa… vadelmanpunainen sävy pystyy selvästi pidempään kuin paloautonpunainen. Elumenia en ole jaksanut kokeilla, kun olen käsittänyt sen olevan litkumaisempi kuin muut suoravärit??

 10. 11

  sanoo

  Myönnän.. Oon maailman surkein pitämään ponitukkaa yllä. Kysymys ei oo siitä että eikö väri tartu, mutta sekoittaminen on jostain syystä aivan ylitsepääsemättömän rasittavaa :D Lisäksi harrastan vesiurheilua ja voin kertoa että kloorivesi vaaleanpunaisen kanssa ei oo ollut mikään menestynyt tapaus :D Mutta se, että voi joka aamu hymyillä pari viikkoa <3 Nyt kun lila tukka saapuu viikon päästä niin yritän parhaani tsempata, käymällä ostamassa uimalakin ;)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   mutta sekoittaminen on jostain syystä aivan ylitsepääsemättömän rasittavaa :D

   No johan :D ^_^

   voin kertoa että kloorivesi vaaleanpunaisen kanssa ei oo ollut mikään menestynyt tapaus :D

   Voin kuvitella :)

   Mukavaa tulevaa lila-aikaa :)

 11. 12

  Vadelmaponi sanoo

  Toi värin kanssa tasapainoilu on kyllä yks ongelmavyyhti.

  Mulla on juurikin pääasiallinen syy värin suhteen tehtyihin jatkuviin kompromisseihin tuo hinta. Kun hiukseni ovat alaselkään asti ja luonnostaan tummanruskeat, niin ensinnäkin oman värin poisto juurista vaatii pari purkkia värinpoistoa aina ja toisinaan kaksi värjäyskertaa (ensimmäisellä kerralla jouduttiin tekemään neljä vaalennusta että saatiin koko tukka jotenkuten vaaleaksi).

  Mä värjään tyven vain noin kolme kertaa vuodessa rahan takia ja pidän tummaa juurikasvua sitten vähän niinkuin tyyliratkaisuna. Ehtiihän se noin kuusi senttiä pitkäksi ja tiettyyn pisteeseen asti se on ihan hieno, kun se tuo syvyyttä. Mutta vaalennus tasalaatuisesti ja tyvikasvun värjäys sen jälkeen ei ainakaan viimeksi onnistunut niin, että ei olisi erottanut alkuperäisen värjäyksen ja uuden värjäyksen rajaa. Vaan ei tota vaalennusta uskalla loputtomasti uusiakaan. Nyt olis taas aika värjää tyvi ja oon hyvän aikaa taas lykännyt koko juttua, kun menee monta kymppiä noihin väreihin. Yeensä olen maksanut yhdelle kampaajakaverille, joka on värjännyt tämän, mutta nyt ajattelin säästää ja kokeilla tehdä homman itse. (Hui kamala :D)

  Mulle on taloudellisinta pitää hiukset turkooseina, koska lämmintä sävyä jää värinpoistoista hiuksiin niin että se taittaa väkisin väriä kellertävään suuntaan, kun näistä ei vaan ole onnistuttu saamaan ihan vaaleita (ehkä mulla on punaista pigmenttiä joka on tiukassa päätellen pisamistakin) ja jotenkin saan aina turkoosin, vaikka alkuun yritin ylläpitää liilaa. Ehken värjää tarpeeksi tiheään, mutta turkoosi pysyy ja muut vivahteet kuluu. Mun alkuperäinen haave oli sellainen harmahtava / vähän likainen liila.

  Mutta niin, noita värejä löytää välillä alennusmyynneistä, mä oon pyrkinyt bongaamaan esim sokoksen 3+1 päiviltä kc professionalsin perus suoravärejä, jotka on olleet siellä -30 %. Niissä on keskenään laatueroja selkeesti, esim. turkoosi ei meinaa tarttua munkaan tukkaan ja lähtee nopeasti pesuissa, mutta voimakkaammat värit on tarttuneet ja kun niitä miksaa hoitoaineeseen niin se ei tule kauhean kalliiksi, jos on ostanut noi alennuksesta ja jos ne vaan tarttuu omaan hiukseen. Mulla on edelleen keväällä ostamani 2 tuubia käytössä, joskin kuukauden sisään pitää tehdä se värinpoisto tyveen ja hankkia uusia tuubeja. Tää on kyllä kulahtaneessa tilassa.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Pitkällä ja tummalla tukalla shokki/pastellivärin ylläpitäminen on varmasti sijoituksena jo ihan omaa luokkaa…

   Mä olen omalla taipaleella vasta niin alussa että tulevaisuus vasta kertoo kuinka pitkään jaksan sitoutua värin ylläpitotoimenpiteisiin, niin ajallisesti kuin rahallisesti. JOS en siis löydä jotain unelmatuotetta jolla värin ylläpito onnistuisi hoitoaineeseen sekoitettuna. Jos nimittäin menee niin, etten enää voi käyttää normihoitoaineita (tai shampoitakaan), eli en pysty Karkkipäivää varten testaamaan mitään hoitiksia ja shampoita, niin sitten ollaan jo vähän epämielekkäämmän totuuden äärellä. Mä rakastan testailla eri hiustuotteita ja jos pastelliväri vie pois sen mahdollisuuden, tai rajoittaa mahdollisuuden vain eri hopeashampoisiin ja suoraväreihin, niin sitten en usko että mielekkyys ylläpitää ponitukkaa säilyy kovin pitkään. :/

   Mutta joo, vastahan tässä on yksi suoraväri kokeiltu eli vielä ei pidä vaipua synkkyyteen. Jospa se tujumpi väri löytyy ja voin jatkaa hoitoainesekoituksilla :)

 12. 13

  Ninneri sanoo

  Täältä pesee taas kommenttia -shokkivärit on selkeesti mun ”se juttu” :D

  Toi on tosi outoo ettei sulla tartu vaalennettuun tyveen suoraväri, en oo mäkään koskaan törmänny vastaavaan.
  Mulla meni suoraväriä noin 3 prk/6kk, käytin siis crazy coloria (crazycolor.co.uk) jota tilasin yleensä niiden omasta nettikaupasta. Taisin tehdä kunnon värjäyksen aina parin-kolmen viikon välein (suoraväri päähän kelmun alle, ja vaikutusaika toisinaan jopa yön yli), ja kävin siihen päälle kampaajalla kerran parissa kuukaudessa vaalentamassa tyven ja laittamassa uuden värin.

  Kyllähän tohon hommaan rahaa menee, ja aikaa. Sen takia palasin takaisin omaan väriin vuosi sitten -mutta mun on ikävä kirkkaanpunaisia aikoja. En vaan jaksa (ainakaan vielä) kaikkea sitä kylppärirumbaa.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Toi on tosi outoo ettei sulla tartu vaalennettuun tyveen suoraväri, en oo mäkään koskaan törmänny vastaavaan.

   Kommenteista löytyi ainakin pari muuta samasta ilmiöstä kärsivää. Mutta onhan se mitä ilmeisimmin todella harvinaista.

   Olisi nyt jäänyt edes vaaleaksi tuo tyvi mutta kun se meni suunnilleen tummemmaksi maantienharmaaksi kuin ennen vaalennusta… Aika hullua.

   En vaan jaksa (ainakaan vielä) kaikkea sitä kylppärirumbaa.

   Joo, onhan tämä aikamoista :) Reissuolosuhteissa saa vielä olla varomassa ettei väriä vain tartu mihinkään majapaikan tekstiileihin tai pintoihin… Sekin oma ”murheensa”. Toissa kesänä mulla tarttui hopeashampoon pigmenttiä Airbnb’ni valkoiseen suihkuverhoon ja olin ihan että eissssaaaamari, oli niin tumman violetit tahrat, mutta ONNEKSI sain ne pois kun huuhdoin välittömästi. Ehti kuitenkin tulla ihan pieni kylmä paniikkihiki siinä välissä :D

   • 13.1.1

    Ninneri sanoo

    Haha joo ymmärrän, mä olin Mallorcalla hotellissa niin törkee et kuivasin hiukseni niiden valkoisella pyyhkeellä ja se oli sit viikon jälkeen vaalenpunainen. Airbnb:ssä en kehtais todellakaan, tulis oltua tosi varpaillaan!

    Mua alko nyt kiinnostaan noi Fantasy colorit kun moni on niitä kehunut täällä, vois tehdä hiukan tutkimusta netin ihmemaassa josko sitä taas jossain kohtaa räväyttäis :D

    Mun on tullut testattua biozellin värjäävät hoitoaineet (pysyy ehkä kaks pesukertaa), Directions (en tykänny purkista eikä pysynyt mulla kovin hyvin), Stargazer (heikohko pysyvyys, tais kestää noin 4-5pv kirkkaana ja sitten haalistui tosi nopeasti) ja joskus mulla oli myös semmonen harmaa tuubi kampaamosta, en muista sen nimeä enää. Tuota Herman’sia en oo koskaan koittanut, enkä varmaan koittaisi tolla hinnalla, menis liian kalliiks mun budjetille :)

    • 13.1.1.1

     Sanni sanoo

     Haha joo ymmärrän, mä olin Mallorcalla hotellissa niin törkee et kuivasin hiukseni niiden valkoisella pyyhkeellä ja se oli sit viikon jälkeen vaalenpunainen.

     Auts ^_^

 13. 14

  Maria sanoo

  Moi! Mulla ei mene suoraväriä, kun parturissa käydessä. Ostin mukaan viimeksi hoitavan värinaamion (kc Professional colormask) ja olen käyttänyt sitä kerran kuukauden aikana. Mulle tehtiin violettiin taipuva väri, jonka tarkoitus oli vaalentua platinablondiksi. Tämä onnistui täysin :) Mulla on myös laskiainen vius joka vaatii enempi laittamista. Mulla tahtoo se keltaisuus tulla läpi, mutta tuo colormask tuo helpotusta siihen. Parturissa käyn 2kk välein.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Mulla on myös laskiainen vius

   Lasimainen hius? :) Ihania nämä tekstinsyöttötypot välillä :D

   Mä luulen että mun hiuslaadulla nuo värinaamiot on suoraan poislaskettava vaihtoehto, koska niissä kuitenkin on niin paljon vähemmän pigmenttiä kuin itse suoraväreissä.

 14. 15

  milipili sanoo

  Onpas harmi. Mullahan jäi vaalea raja siihen mistä liukuvärjäys alkoi eli tukan vaalein kohta (kohta josta vaaleni värinpoistolla ja vaalennuksella eniten väriä) hylki turkoosia joka ikisen värjäyksen yhteydessä.
  Mää värjäsin ekan kerran putkeen neljästi vajaan tunnin vaikutuksella (kahtena päivänä) ja sitten hoitsikan kanssa kerran viikossa. Kc mikälie maksaa s-kaupoissa 9.90e.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mää värjäsin ekan kerran putkeen neljästi vajaan tunnin vaikutuksella (kahtena päivänä) ja sitten hoitsikan kanssa kerran viikossa. Kc mikälie maksaa s-kaupoissa 9.90e.

   Käytitkö siis sitä Painttia? Ei pelkkää Color Maskia?

 15. 16

  Tiia sanoo

  Sun hiusväri herättää nostalgiaa kun 90-luvulla tutustuin suoraväreihin eikä mulla ollut hajuakaan niiden ylläpidosta. :D En ollut kuullutkaan hoitoaineeseen sekoitettavista väreistä. Niinpä kirkkaanpunainen haalistui parissa pesussa oranssiksi (siitä vielä tykkäsin) ja kun yritin värjätä punavioletiksi (a la Kurt Cobain), hiuksista tuli just samanlaiset kuin sulla nyt (yritän kuvitella ne hieman haalistuneempana)! Hassua että silloin nuo värit oli (ainakin musta) niin punk, enää ei tule samanlaisia fiiliksiä. :)

 16. 17

  Sasse sanoo

  Mä ostan aina Fantasy color glosseja. Niissä on ihan törkeen hyvä pigmentti, kestää pitkään (tai pidempään oman tukan ja muutaman muun tukan kanssa testailtua) ja pigmentti on kirkas myös sekottaessa hoitoaineeseen aka. lantraaminen ei syö värjäystehoa niin paljoa = enemmän väriä pastellitukkaan. Löytyy useammista kampaamoista ja sokos/stockalta saattaa tulla vastaan. Oon värjäillä tukkaani niin hermanssilla, manic panicilla, crazycoloreilla, colormaskeilla (ja niiden shokkiväriversioilla) mutta nää vaa pysyy parhaiten. Viimeksi kun laitoin violettia päähän niin lähti vasta vaalentamalla :)

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kolmas ääni Fantasy Colorille, check :)

   Tämä kommentti oli mun kannalta hyödyllisin kun olet testaillut myös Hermansia joka on mun toistaiseksi ainoa oma kokemus :) Ja Manic Paniccia näihin laitettiin kampaajalla, mutta kotikäytössä siis tuo Hermans :)

 17. 18

  Tuuli sanoo

  http://overtone.co/ Mun pelastus hiuksille. Hoitoaine ja väri samassa. Todella toimii ja pullo kestää kauan, ei ihan heti hupene ja hoitaa hiuksetkin samalla. Täytyy vaan levittää tasaisesti (itse käytän harjaa saadakseni tasaiseksi ja kaikkialle hiuksiin) tietysti hieman tyyris ja samoin postitus mut täysin sen arvoinen^^ Ainesosista en osaa sanoa (ne ei mua suorastaan kiinnosta kun aine toimii ;) )

 18. 19

  meri sanoo

  Oletko koskaan miettinyt hiustesi lyhentämistä? Sinullahan on hurjan pitkät hiukset ja pätkäisemällä niitä edes hieman säästäisit jonkin verran värjäyskuluissa. Ehkä huono vinkki, mutta ajattelin ehdottaa :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Näen painajaisia hiusten lyhentämisestä :D Pitkä tukka on ehdottomasti mun juttu. :)

 19. 20

  Eppe sanoo

  Auttaisiko, jos tyveen vetäisi uuden blondauksen ja sitten taas suoraväri päälle? Kunnossa tietysti näkyy, mutta huokoisampaan hiukseen tarttuisi mparemmin.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   En tiedä, mutta just nyt ei kyllä ole hetkeen varaa maksaa uudesta kampaamokäynnistä. :/

 20. 21

  Senja sanoo

  Itellä on elumenia päässä ollut ties miten monta vuotta ja tää on niin huoleton kun parhaillaan selviäisi varmaan kolmenkin kuukautta ilman että tarvii värii kohennella :D nyt toki tällä hetkellä usemmin kun väriä tähän osittain vaihdan niin vaalennuksen jälkeen menee nyt jokunen kerta että se tarraa noin hyvin että saa taas pitkään olla huolehtimatta. Mutta kyllä tällä nytkin kuukauden pärjää ilman että mitään tekee :D

 21. 22

  Kristiina sanoo

  Joskus muinoin kun halusin tukkani olevan paloauton punainen, käytin Crazy Coloria. Tilasin sitä heidän sivuiltaan, näköjään edelleen hinta on edullinen. Se pysyi parhaiten ja todellakin vaati kumihanskat vaikka sekoitteli vaan hoitikseen. Pidin välillä yön yli suihkumyssyn alla jotta tarttui kunnolla. Mun luonnonkiharasta latvasta kun valuu kaikki suoravärit pois parissa pesussa huokoisuuden takia. Nykyään vain hennailen. Vähän aikaa sitten kävi mielessä josko laittaisin Biozellin oranssia latvoihin kirkastamaan väriä mutta sitten totesin että kamala vaiva ja sitten pitää taas varoa pesun jälkeen kosteilla hiuksilla vaaleita vaatteita ym… Liikaa vaivaa siihen nähden että hennan päällä se pysyy sen kaksi pesua. :D Mutta suosittelen tutustumaan tuohon Crazy Coloriin, aika ytyä kamaa.

  • 22.1

   Kristiina sanoo

   Tuli muuten vielä mieleen tuosta tyviongelmasta että vieläkö peset palasaippualla? Jos se öljy on jotenkin kerrostunut tyveen eikä sen takia pääse väri kunnolla läpi?

  • 22.2

   Sanni sanoo

   Mun luonnonkiharasta latvasta kun valuu kaikki suoravärit pois parissa pesussa huokoisuuden takia.

   Tää on jännä ilmiö, kun huokoiseen hiukseen värin pitäisi samalla kuitenkin myös tarttua paremmin. Mutta mulla sama juttu, latvoihin tarttui toisiksi huonoiten tyven jälkeen.

 22. 23

  Cerp sanoo

  Crazy colour on hyväksi havaittu ja halpa suoraväri. Maksaa joku seittemän euroo puteli, myydään mm. cybershopissa, oon nähnyt jopa glitterissäkin (suppean) valikoiman. Stargazer on myös hyvä toisten mielestä, mutta mun tukkaan se ei ollut ”se oikea”. Lasimainen hius, niin stargazer ei tarttunut edes kolmen tunnin vaikutusajalla. Lisäksi se maksaa pari euroa CC:tä enemmän. Mulla on tosiaan räikyvänpunainen tukka, ylläpidoksi riittää KC Colourmask kerta viikkoon joko kuivaan tai märkään tukkaan. Suoraväriaikoina mun puolipitkään tukkaan riitti tuollanen Crazy Colour ehkä 3-4 värikertaa.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Crazy Color ja Crestol Fantasy Color näemmä saaneet eniten kannatusta kommenteissa :) Ihanaa kun teiltä saa vinkkejä.

   • 23.1.1

    Cerp sanoo

    Varmaan Crestol on hyvää kanssa, mulla on kokemusta vaan kyseisen merkin hoitavasta ja värjäävästä naamiosta. Sekin kyllä käy pigmenttipitoisuudeltaan jo suoraväristä :D Ihan lempparituote aikoinaan, harmillisen pieni puteli vaan siinä naamiossa, KC tulee edullisemmaksi.

   • 23.1.2

    Anna Banana sanoo

    Minulla Crazy Color oli umpisurkea. Hiuksiin ei tarttunut väriä lainkaan. Vastii testailua, että löytää sopivat tuotteet. :)

 23. 24

  Ll sanoo

  Mulla on sininen tukka ja väri pysyy tosi hyvin päässä, värjään ehkä kerran kuussa suoravärillä. Lila pysy mullakin aika huonosti, siinä kun on punapigmenttiä niin se lähtee heti haalistumaan. Sininen on paras!

 24. 25

  kejer sanoo

  Minäkin täältä liputan Crazy Colorin, Manic Panicin (näitä kahta saa helposti Tampereelta Cybershopista) ja Fantasy Colorin (itse ostan Ideaparkin Prismasta). Vähän joka shokkiväriä kokeilleena olen todennut että näitä yhdistelemällä pääsee helpoimmalla, vaikka helppoa ei shokki- tai pastellivärin ylläpitäminen missään nimessä ole :D

 25. 26

  Taru sanoo

  Täällä yksi shokkiväri-konkari ja ammatiltaan kampaaja. Oma pääni on nähnyt kaikki sateenkaaren sävyt ja asiakkailla myös toteuttanut erilaisia komboja.
  Tällä hetkellä oma pääni on pastelli violetti ja tukan hoitorutiiniini kuuluu hopeashampoota+pikkutippa colormask plum sävyä tai colormaskin pearlShampoo+colormaskin plumilla pesu. Hoitoaineeseen en laita suoraväriä, koska tukallani on asenne ongelma ja vetää violetin pinkinksi tai keltaiseksi . Pastelli violetin annan haalistua platinablondiksi värjäysten välissä.

  Suoraväreissä on eroja, mutta yleensä kaikki on hoitavia. Hermanssiin en itse ole ihastunut. Golor gloss, color mask ja elumen ovat suosikkini suoravärimaailmassa.
  Violetti on haastava koska on viileä sävy eli vaatii valkoisen pohjan, jos pohjassa on yhtään lämpöä se vaan kumoaa keltaisuuden ja jää vaaleaksi.
  Viileällä vedellä pesu säilyttää myös sävyä

  Mitä tyviongelmaasi tulee luulen että kyse on huokoisuuseroista: tyvi on nähnyt yhden vaalennuksen ja on terveempi, taas latva useamman ja hörppää suoraväriä hanakammin. Tai yksi ilmiö mihin olen törmännyt on päänahan lämpö joka pukkaa värimassaa pois tyveltä ja näin ollen ei tartu tyvelle. Tähän on auttanut että massaa on lisätty koko vaikutusajan tyvelle koko ajan lisää.
  Yleensä asiakkaalle joka vasta laskeutuu shokkivärien maailmaan teen perus shokkivärillä vaalennuksen päälle sävyn ja jos asiakas ihastuu ja haluaa pitää räiskyvän värin pitkään (puhutaan vuosista) alan puhumaan elumenista
  Komppaan myös että kreikan aurinko ja vesi voivat tehdä viedä sävyä herkemmin hiuksistasi.

 26. 27

  Soleil sanoo

  Operaation kalleuteen viitaten: Siis miksi tuo värjäys piti tehdä kampaajalla? Jos vaalentelet kuitenkin itse tyveä ja suoravärin osaa heittää päähän itsekin :)

  Oliko tyvi siis tuon värinen jo vaalennuksen jäljiltä? Joka tapauksessa kampaajan pitäisi käsittääkseni korjata värivirhe ilmaiseksi, jos on jäänyt vaalentumatta kunnolla tms.

  Minusta on ihan loogista, ettei väri nappaa kerran vaalennettuun tyveen yhtä hyvin kuin huokoisempiin pituuksiin. (Itse näin tämän efektin kerta toisensa jälkeen, kun pidin yllä punaista väriä suoraväreillä yms. tököteillä. Sittemmin kyllästin siihen värjäysrumbaan ja palasin omaan väriin muutamalla raidalla.) Ihan latvat saattavat olla sitten taas liian huokoiset ”pitääkseen” väriä.

  KC:n Color Mask eli ihan tuo värinaamio, on muuten tosi tosi pigmenttistä. Sain sillä kerran tahattomasti ihan paloauton punaiset hiukset.

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Siis miksi tuo värjäys piti tehdä kampaajalla? Jos vaalentelet kuitenkin itse tyveä ja suoravärin osaa heittää päähän itsekin :)

   Olen elämässäni suorittanut kotona ainoastaan tyven vaalennusta ja ylläpitänyt onnistuneesti lämmintä vaaleaa (viileänkin ylläpito on ollut niin-ja-näin), en todellakaan aikonut lähteä itse kokeilemaan jotain violettia väriä. ;) Kaikki eivät ole värivelhoja. En tiedä shokki/pastelliväreistä mitään, käännyn ilman muuta ammattilaisen puoleen asioissa joissa tietoni ovat olemattomat.

   Oliko tyvi siis tuon värinen jo vaalennuksen jäljiltä?

   Ei ollut, se oli kympin asteinen vaalea. Violetti väri jätti sen tuollaiseksi harmaanruskeaksi.

   Minusta on ihan loogista, ettei väri nappaa kerran vaalennettuun tyveen yhtä hyvin kuin huokoisempiin pituuksiin.

   Miten tällä logiikalla selittyy sitten sävyn huono tarttuvuus myös latvoihin (jotka ovat kaikkein huokoisimmat)..?

 27. 28

  sanoo

  No höh. Mulla shokkivioletti pysyi yhtä hyvin kuin shokkipinkki ja shokkimagenta. Kerran kuussa värjäsin, 25 euroa kuussa. Magenta haalistui magentasta pinkimmäksi mutta pysyi kuukauden aina kuitenkin kivana. Mut mun tukka on helppo shokkivärjätä. Kunhan alta blondaan eka tappoaineilla.

  • 28.1

   sanoo

   …niin ja siis ilman mitään shokkivärin lisäämisiä hoitoaineeseen tms. Shampoot pidin sulfaatittomina mutta niin teen tavallisen värinkin kanssa.

  • 28.2

   Sanni sanoo

   Voi onnekasta. Mulla on tällä hetkellä sellainen olo etten suunnilleen haluaisi pestä hiuksia ollenkaan kun tiedän että olen joka pesulla lähempänä ponihiuksettomuutta… möööö…

 28. 29

  Katri sanoo

  Nyt pitää heti aluksi korostaa, etten halua saarnata tai heristellä sormeani kenellekään. Kun luin kommentteja ja ylipäätään pohdiskelin tätä shokkivärihommaa ehkä ekaa kertaa, niin jotenkin vaan järkytyin noista värjäyskertojen määristä ja vaikutusajoista mitä tämä trendi pitää sisällään. En ole perehtynyt suoraväreihin, mutta noin yleisesti tiedän, että hiusvärithän ovat suoranaista myrkkyä ja vakavat allergiset reaktiot ovat aina mahdollisia, vaikka samalla värillä olisi ohjeita noudattaen värjännyt vuosien ajan ilman mitään oireita. Itse lopetin hiusten värjäämisen yläasteen jälkeen, enkä pystyisi enää palaamaan entiseen… Pelkään liikaa kaikkia lyhyt- ja pitkäaikaisia vaikutuksia ja kammoan muutenkin hiusteni kaikenlaista ”rääkkäämistä”. Lisäksi helppouteen tottuneena en halua tuhlata aikaa ja rahaa siihen ruljanssiin enää. Suurin tekijä on toki se, että viihdyn parhaiten juuri omassa värissäni! Ymmärrän kyllä juuri sen takia miksi ihmiset värjäävät hiuksiaan, sillä onhan se tosiaan niin, että toisille se kotoisin väri on joku jonka saa vain purkista :)

  Joka tapauksessa kun oma ajatusmaailma on sen suuntainen, että hämmästyttää miten arkipäiväisesti ja huoletta hiusten värjäämiseen suhtaudutaan, niin olisikin mielenkiintoista mahdollisesti lukea sinun/lukijoiden mietteitä siitä, millaisia ajatuksia hiusvärit ja niiden riskit ja vaarat herättävät?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   En ole perehtynyt suoraväreihin, mutta noin yleisesti tiedän, että hiusvärithän ovat suoranaista myrkkyä ja vakavat allergiset reaktiot ovat aina mahdollisia

   Suoraväreissä ei ole niitä ”pahisaineita” joita hapettavat kestovärit sisältävät. Tässä esimerkiksi Herman’s Haircolourin inci:

   Aqua, cetearyl alchohol, distearoylethyl hydroxyethylmonium methossulfate, ceteareth -20, oleth-5 phosphate, dioleyl phosphate, basic blue 124, basic red 51, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, citric acid.

   Siinä on siis tavallisista hiustenhoitoaineista löytyviä pehmentäviä ainesosia, säilöviä parabeeneja ja pigmenttejä. Hiusvärien huonomaineisinta kemikaalia PPD:tä ja sen johdannaisia ei suoraväreistä löydy. Muita herkistäviä hiusvärien kemikaaleja ovat Toluene-2,5-Diamine, 2-Nitro- p-Phenylenediamine, p-Aminophenol, m-Aminophenol ja Resorcinol. Näitäkään ei suoraväreistä pitäisi löytyä.

   Mutta jos puhutaan hiusten värjäyksestä ihan yleensäkin, niin olen samoilla linjoilla kanssasi. Kestohiusvärit sisältävät kosmetiikan myrkyllisimpiin kuuluvia kemikaaleja ja silti ihmiset värjäilevät hiuksiaan huoletta. Onhan se erikoinen ilmiö.

   Vaalennusaineet eivät sisällä PPD:tä ja ovat terveyden kannalta turvallisempi vaihtoehto, vaikka usein mielletään että vaalennus on kaikkein hiuksia rääkkäävin toimenpide. Hiusten kunnon kannalta se varmasti onkin kuluttavin, mutta ihmisen koko terveyden kannalta turvallisempaa kuin hiusten tummentaminen kestovärillä.

 29. 30

  VerdeL sanoo

  En nyt yritä olla nokkela, mutta eikö hyvälaatuinen liila peruukki ajaisi saman asian? Kauheasti tuntuu olevan hommaa.
  Laitat sen aamulla päähän ja hymyilet peilille…

 30. 31

  Gem sanoo

  Hmmh, luulisin tän perusteella olevani onnekas, kun värjäsin kaksi viikkoa sitten hiukset Herman’sin purplella eikä nää oo menneet miksikään! Pesujen aikana näyttää aina siltä et kääk nyt lähtee kaikki mut kuivana ei suurempaa muutosta.
  Oon siis puoliksi suomalainen ja puoliks angolalais-portugalilainen, niin hiustyyppi on karhea, paksu ja kihara. Ja musta tietysti. Otin kesäksi vaaleat ombrelatvat ja siihen vielä myöhemmin raidat juureen niin oli otollinen aika testata ikiaikaista lempiväriäni päähän kun mustaan ei luonnollisesti mikään tartu..

 31. 32

  Alcyone sanoo

  Miun hiuksissa on toiminut parhaiten Special Effects-suoraväri (Elumenin lisäksi). Värjäsin niiden Deep Purplella hiuksia violetiksi ja se on todella pigmenttistä tavaraa ja pysyy hyvin. Sitä saa kyllä laimentaa todella rankasti jos haluaa pastellisen lopputuloksen :) Tilasin sitä haircrazy.comista
  Tietysti riippuu niin ihmisestä ja hiuksista miten mikäkin väri pysyy, mutta ajattelin vinkata :)

 32. 33

  Turnipsi sanoo

  Mä olen kovin myöhässä kommentoimaan, mutta toivottavasti viestini on kuitenkin vielä hyödyksi. Itse olen shokkivärjäillyt päätäni kohta parikymmentä vuotta monenmoisella tökotillä, ja ajattelin, että omien kokemuksien lateleminen tähän muiden perään voisi kenties helppiä sinua väriseikkailuissasi. :)

  (Ihana muuten tuo sinun poniliilasi, ja on mahtavaa nähdä, kuinka paljon iloa väri sinulle selvästi tuo. Riemu suorastaan säteilee näistä postauksista! <3)

  Eniveis, aikoinaan starttailin punaoransseilla, mutta nyt viimeinen kymmenisen vuotta on menty violetin kanssa. Täällä jo mainituista käytössä on aikoinaan ollut suht pitkään tuo Crazy Color, joka on edullinen, saatavuudeltaan hyvä ja sinänsä kaikin puolin ihan kelpoisa suoraväri. Kestoltaan nuo eivät ole kuitenkaan yltäneet minun päässäni samalle tasolle kuin suurimmat suosikkini. Fudgen Paintbox-väreillä olen värjäillyt myös, ja vaikka nuo koinkin laadukkaiksi, pigmenttipitoisiksi ja suhteellisen kestäviksi, ovat ne hieman kalliimpia ja kävivät myös jo useampi vuosi sitten hankaliksi hankkia. Nyt Googlaillessa niitä kuitenkin taitaa näköjään taas saada vaikkapa Brittilästä ihan mukavasti, joten jos testailu kiinnostaa, nuokin voisivat olla harkittavien listalla!

  Elumenin kanssa olen touhuillut myös, ja siinä on kieltämättä äärimmäisen hyviä puolia sellaista värjääjää ajatellen, joka haluaa pitäytyä samassa värissä pitkään ja hiuksensa hyvässä kunnossa. Kyseinen mönjä toimii tosiaan ihan omalla logiikallaan, ja sen myötä myös värjäysprosessi sekä lopputulos ovat aivan omanlaisiaan. Itse tilailin värini Saksasta, ja vaikka homma on näin huomattavasti kampaamovärjäystä halvempaa, kertyi sille silti hintansa ainakin minun blondatulle hiukselleni tarpeellisten Prepare- ja Lock-aineiden, itse väriputelien sekä postikulujen jälkeen. Kirkkaan värin aikaansaamiseksi vaalensin tyvet, sitten levitin niihin Prepare-aineen ja tämän jälkeen sitten edelleen värin itsensä ja viimeisenä vielä Lock:in pitämään värin päässä. Lopputulos oli erittäin kestävä, käytännössä lähes haalistumaton sekä huiman kiiltävä ja hyväkuntoisen tuntuinen. Sellainen "silikonattu", mutta ei kuitenkaan mitenkään lättänä tukka. Pestä olisi voinut varmaan melkein tiskiaineella ilman isompaa damagea, jos olisi halunnut oikein experimentaaliksi heittäytyä. :D Uusiksi värjäilin käytännössä aina vain tyviä.

  Hyvien puolien ohella värissä oli sitten myös ne huonommat, ja niiden takia olen Elumenista luopunut. Prosessi ei monine vaiheineen ole se näppärin, mutta toki tuolle varmasti aikansa löytäisi jos tahtoisi. Värjääminen ei ole miellyttävintä siitäkään syystä, että väri on aikas valuvaa, sellaista löysää hyytelölientä. Tämä sopii jokseenkin huonosti yhteen sen kanssa, että mihin väriä sitten meneekin, se pysyy siinä yhtä tautisesti kuin hiuksessakin. Pienikin roiske vaikkapa huonekaluissa tai kodinkoneissa jäsähtää siihen ikuisiksi ajoiksi, hinkkasi sitä sitten irti kuinka paljon hyvänsä ja millä hyvänsä. Samoin aine juuttuu ihoon, ja ainakin minulla se lähti hiusrajasta ja päänahasta vasta sitten, kun kuoriutui ihokin. Tuo viimeksi mainittu kaiken hankaluuden ja sotkuriskin ohella sai aikaan sen, että normaalit suoravärit ovat tuntuneet kivemmilta optioilta.

  Tällä hetkellä minulla on käytössä Directions, jota oletkin jo Kreikassa kokeillut. Nykyisin haluan hiuksistani tummemmat ja syvänvioletit ja tämän lisäksi pyrin välttämään ylimääräistä rasitusta hiuksille kemikaalikuormituksen rajoittamisen ohella, joten luonteva ratkaisu on ollut siirtyä värjäämään pelkällä suoravärillä luonnollisen hiusvärini päälle. Minulla Directions tarraa hyvin lasimaiseen luonnolliseen hiukseen, ja olen kokenut sen niin voimakaspigmenttiseksi kuin myös oikein hyvin kestäväksi sen kerrostuttua hiukseen kunnolla. Kestosta esimerkkinä toiminee se, että kun muutama vuosi sitten sairastuin enkä voinut värjätä hiuksia melkein vuoteen, oli puolen vuoden kohdalla pituuksissa vielä selkeästi violetti sävy. Directionsia saa Brittilästä hyvinkin edukkaaseen hintaan (mm. Cyberloxshop-nimisestä kaupasta), värivalikoima on kattava ja värin käyttäminen on helppoa ja siistoä. Yhdessä nämä tekijät ovat pitäneet minut juuri tämän merkin suosijana jo pitkään.

  Ainoa enemmänkin ihmetystä kuin merkittävää harmia aiheuttava seikka värissä on ollut, että viimeisen vuoden aikana käyttämistäni sävyistä toinen, Plum, on muuttunut pigmentiltään huomattavasti sinisemmäksi. Tämä (uusi resepti?) näkyy erityisesti siinä, että haalistuessa väristä katoavat punapigmentit ja latvat ovat lopulta melkeinpä siniset aiemmin ilmenneen päinvastaisen efektin sijaan. Ongelman olen kuitenkin ratkaissut sekoittamalla violettini nykyisin niin, että itselleni täydellisen violetin blendauksessa on mukana 2/3 Rose Red -sävyä aiemman 50/50 -blendin sijaan. Ylläpitoon olen käyttänyt myös KC Professionalin Color Maskia hoitoaineen ominaisuudessa, ja koska maski on sellainen lämpimämpi violetti, tasaa se osaltaan siniseen taittumista.

  Toivottavasti pääsemme lukemaan sinun kokeiluistasi ja näkemään tuloksia, odotan postauksia suurella mielenkiinnolla! Iloa värikokeiluihin! :)

  • 33.1

   Sanni sanoo

   WOW, kiiiiitos Turnipsi!! <3 Ihan mieletön infopaketti, suuri kiitos tästä :) Kiinnostavaa lukea ihmisten kokemuksia etenkin tuosta "omalle planeetalleen" hehkutetusta Elumenista. Pysyvyys kuulostaa todellakin olevan omaa luokkaansa mutta kieltämättä värjäysprosessin monimutkaisuus ja kalleus eivät houkuta….

   Eikö Directionsia muuten saa Suomestakin? (No saa, kertoo Google :)) Onko se sitten niin paljon kalliimpaa Suomessa kuin Briteistä tilattuna postikuluineenkin?

   • 33.1.1

    Turnipsi sanoo

    Hienoa, että megapaasauksestani oli hyötyä! :D

    Directionsia saa tosiaan myös Suomesta, mutta jos hankkii yhtään isompaa satsia, on Brittilästä tilailu tullut kyllä tuntuvasti halvemmaksi postikulujenkin jälkeen. Esimerkiksi tuolta vinkkaamastani kaupasta saa värinsä vielä alehintaan £3.49, jos tilaa kerralla enemmän kuin neljä purkkia. Postikuluja olen pitänyt kohtuullisina, saman verran niitä kertyisi helposti myös Suomen rajojen sisällä postittaessa.

    Mä pidän mielelläni purkkeja varastossa ainakin muutaman värjäyskerran edestä jo ihan helppouden nimissä, joten kyllä tuo vähän kauempaa tilailu tuo hyvin säästöä pidemmän päälle. (Punnan kurssi on muuten nyt tosi alhaalla, mikä tietty tekee tilaamisesta vielä astetta kannattavampaa.)

 33. 34

  pppiiu sanoo

  Oon nyt kyllä ihan tositositosi myöhässä mutta mä oon aina värjännyt tukan suoravärillä niin että pesen ensin shamppoolla, kuivaan hiustenkuivaimella, vedän hoitsikat ja värit kuivaan päähän, annan olla välillä tunninkin ja sit käyn huuhtomassa = tsadaaa! tarttuu hyvin jopa omaan värjäämättömään vaaleeaan hiukseen :)

  • 34.1

   Sanni sanoo

   ”Vedät hoitsikat ja värit”… siis yhdessä vai erikseen? :D

   Kuivaan tukkaan suoraväri tarttuu tosiaan parhaiten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.