Ihoni voi hyvin

Ihoni voi tänä talvena paremmin kuin moneen vuoteen.

Hämmästyneenä ja ilahtuneena olen saattanut todeta, että perinteisesti talviseen vuodenaikaan vaivaava pintakuivuus on nyt lähes olematon, kunnon hilseilevästä kuivuudesta puhumattakaan. Iho on kuulas ja tasainen, sitä ei kiristele, huokoset ovat supussa ja etenkin vasemmalla poskella kehittyvän couperosan punoitus on rauhoittunut.

Iho_talvi2018_IMG_5747

Yleisesti olen aina kuvitellut hoitavani ihoani ihanteellisesti. Puhdistan perusteellisesti, kosteutan ihotyyppini mukaisilla voiteilla ja seerumeilla ja kuorin ihoa säännöllisesti. Silti, jotain on nyt muuttunut sillä ihoni on tänä talvena erilainen. Olen aiemmin hyväksynyt talvi-ihon kuivuuden vuodenaikaan kuuluvana ilmiönä jonka kanssa on vain elettävä, mutta pienet ihonhoidolliset muutokseni osoittavat, että näin ei suinkaan ole.

Ilmeisesti hoidan ihoani tällä hetkellä vihdoin oikein. :)

Ihonhoito_talvi2018_IMG_6286

Muutokset, joita olen tehnyt ihonhoitorutiiniini viimeisen puolen vuoden aikana, liittyvät kosteuden lisäämiseen kerrostamalla useampia tuotteita, kasvoveden runsaaseen käyttöön sekä ihon kuorintaan AHA-hapoilla. Ja – nyt talviaikana; myös kasvoöljyn säännölliseen käyttöön.

Seerumit ovat jo vuosia olleet ylimpiä ystäviäni, mutta nyt niiden rinnalle ovat liittyneet hoitovedet sekä vanha tuttu kasvovesi, mutta uudella käyttötavalla.

Ihonhoitorutiinini ennen:

Puhdistus (yhdellä tuotteella)

Kasvovesi vanulapun kautta, puhdistuksen viimeistelynä

Kosteuttava seerumi (etenkin kesäaikaan yksinään)

Päivävoide tai kevyt emulsio (seerumin päälle vain talviaikaan tai satunnaisesti)

Kuorinta rakeellisella kuorintatuotteella noin kerran kahdessa viikossa

Ihonhoitorutiini nyt:

Kaksoispuhdistus (öljy + vaahto)

Kasvovesi kahdella tapaa; ensin vanulapulla pyyhkien puhdistuksen viimeistelynä ja sen jälkeen kasvoille suoraan suihkutettuna tai kämmenten kautta taputeltuna

Seerumi ja/tai essence

Päivävoide päivällä, kasvoöljy yöllä

Kuorinta AHA-happotuotteella kahdesti viikossa

Ihonhoito_AHA_hapot_IMG_6292

AHA-happotuotteita

Uskon, että kosteuttavien tuotteiden lisäämisen ohella AHA-happojen käyttö on yhtä merkittävässä roolissa: säännöllinen (kemiallinen) kuorinta aikaansaa myös sen, että hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

Rakeellista kuorintaa en ole koskaan pitänyt iholle järkevänä useita kertoja viikossa, kun taas kemiallinen kuorinta on samaan aikaan sekä hellävaraisempi (–> ei raapimista) että tehokkaampi (happojen ja entsyymien vaikutukset ulottuvat syvemmälle kuin ihon kuolleisiin ihosoluihin ja niillä on laajempia ihonhoidollisia ominaisuuksia kuten kyky lisätä ihon kosteuspitoisuutta).

En enää luopuisi AHA-happopulloistani <3

Ihonhoito_kasvovedet_IMG_6298

Myös Katja Kokon taikasanat: ”läträtkää kasvovettä!” ovat toimineet. Ei Kokko ole ainoa joka puhuu kasvoveden holvauksen puolesta, mutta minulle henkilökohtaisesti juuri Katjan sanat jäivät kaikumaan eräässä seminaarissa vuosi sitten tammikuussa – kaikuen niin vahvasti, että vuonna 2017 vihdoin siirsin sanat käytäntöön.

Ja kyllä se vain pitää paikkansa: kasvoveden runsas käyttö edesauttaa muiden tuotteiden imeytymistä (ihan kuten happo- ja entsyymikuorinnatkin) ja lisää ihon kosteuspitoisuutta merkittävästi. Lisäksi ihoni punoitus on selvästi rauhoittunut kasvoveden läträyksen myötä. En tiedä millä mekanismilla kasvovesi voisi sitä rauhoittaa, mutta vaikutukset ovat havaittavissa. Ehkä sekin liittyy lopulta vain ihon kosteustasapainon parantumiseen?

Talvi_iho_2018_IMG_6245

Everyday Minerals Semi Matte -meikkipohja

Konkreettisin todiste ihoni tämäntalvisesta kunnosta on mineraalimeikkipohja! Kyllä. Mineraalimeikki näyttää  – tai on näyttänyt aiemmin – talvi-iholla aina enemmän tai vähemmän jauhoselta ja kuivalta, korostaen ihon kuivia kohtia. Olen tottunut siihen, että talviaikaan mineraalimeikkipohjan pinta jää hieman röpelöiseksi ja olen tasoitellut sitä luottokonstillani: suihkuttamalla päälle kosteuttavaa kasvovettä joka pehmentää jauhoisen pinnan. Tämäkään kikka ei kuitenkaan aina tee pinnasta täydellistä.

Mutta tänä talvena:

Talvi_iho_2018_IMG_6245_detail

Ei röpelön röpelöä, ei hilseilevän jauhoista pintaa missään kohtaa kasvoja. Mineraalipuuteri levittyy ja asettuu iholle yhtä kauniisti kuin kesäaikaan – ei tarvetta suihkutella päälle kasvovettä.

Ihoni voi silminnähden hyvin.

Talvi_iho_2018_IMG_5728

No, silmien alla juonteet jatkavat tekeytymistään eikä ohuen ihon läpi kuultavaan tummuuteen auta kuin se kuuluisa peiteaine, mutta muuten voin sanoa olevani 39-vuotiaaseen ihooni aika tyytyväinen :)

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia hoitamaan ihoaan paremmin :)

Kommentit
 1. 1

  Tiina sanoo

  Mullakin kosteuttaminen auttaa ihon couperosa-punoitukseen, että jotain tehoa siinä varmasti on :D

 2. 2

  Oksana sanoo

  Ihan kuin mun ajatukst ja havainnot olisi puettu sanoiksi !!!
  Samoilla linjoilla on ollut nyt pari vuotta, aloittanut viihdoin säännöllisen kosmetologilla käynnin ( osittäin johtuen siitäkin, että siihen tuli uusi tuotesarja ka happohoidot plus laaja valikoima aha, bha- kotihoitotuotteita). Myös kasvoveden ja seerumin käyttöä on lisännyt huomattavasti ja iho kiittää. Ja nyt yritän skarpata kasvonaamioiden käytössä- omistan jo useamman eri ihon tarpeosiin vastaavan, nyt vain pitäisi oikeasti saada aikaiseksi sekin ruutiini pyörimään. Ja se varmasti hoituu koska nyt 38v iässä selkeästi nautin ihan eri tavalla ihoni hoidosta, ei tee sitä vain pakon edestä.

 3. 3

  lusene sanoo

  Kyllä on todella upean näköinen iho! Kuulas ja tasainen. Ja hirveän söpöjä puteleita kuvissa :) Minullakin oli joskus talvisin todella kuiva ja hilseilevä iho, mutta ei oikeastaan enää muutamaan vuoteen. Ehkä pelkkä kasvoöljyn lisääminen iltarutiiniin riitti? Hapot, seerumit ja kasvoveden olen ottanut osaksi hoitorutiinia vasta äskettäin.

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Ja hirveän söpöjä puteleita kuvissa :)

   Niin on :) Lovely Daysta ja Bybista on tulossa blogiin myöhemmin juttua. Ihania kasvovesiä, seerumeita ja öljyjä.

   Ja tosiaan – kuka tietää vaikka jo pelkkä kasvoöljy yksinään olisi saanut kosteustasapainon kuntoon :) Tai ei, ilman kasovettä ja seerumia alla ei sekään toimisi / hoitaisi ihoa parhaalla mahdollisella tavalla.

 4. 4

  Paltsu sanoo

  Mulla sama juttu, ei enää pintakuivuutta kun on alkanut käyttää reilulla kädellä kasvovettä ja kerrostanut seerumeita kosteusvoiteen alle! :) jee!

  Mä kysyisin (taas) sulta että vieläkö oot käyttänyt niitä kollageeni-jauheita, koetko edelleen niistä olevan hyötyä? :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Mä kysyisin (taas) sulta että vieläkö oot käyttänyt niitä kollageeni-jauheita, koetko edelleen niistä olevan hyötyä? :)

   Minulla jäi sen syksyllä aloittamani purkkikollageenijauheen käyttö, kun olen niin paljon reissussa ja koin hankalaksi (lue: unohdin) ottaa jauhetta mukaan minigrip-pussissa reissuun lähtiessä. Koen siis, että Oslo Skin Labin kaltainen, valmiiksi pienissä annospusseissa myytävä kollageenivalmiste on minun kaltaiselleni paljon matkustavalle henkilölle parempi kuin isossa purkissa myytävä.

   Minun oli tarkoitus tilata Oslo Skin Labia lisää mutta palattuani syksyn reissuilta se on unohtunut… Ehkä aktivoidun asian suhteen taas nyt keväällä? :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Hei Johnny! Minkä tahansa voiteen käyttö on ”oikein” jos se tuntuu iholla hyvältä eikä aiheuta ikäviä sivuoireita :) Mitään naisten ja miesten ihoihin liittyviä ”oikein/väärin” -juttuja ei kosmetiikassa ole, eli mies voi vallan hyvin käyttää naisille markkinoituja voiteita ja päinvastoin. Käytännön ero miehille ja naisille markkinoiduissa voiteissa on vain se, että useimmat ”miesten voiteiksi” nimetyt ovat koostumukseltaan ohuempia ja vähempirasvaisia kuin naisten, sillä miesten iho on yleisesti naisten ihoa paksumpi ja usein myös rasvoittuvampi.

 5. 6

  Liina sanoo

  Mulla todella suuren eron on tehnyt öljyputsarin lisääminen rutiineihin. Aloitin viime keväänä hyvin skeptisenä. Tarvitsin lisää tehoa epäpuhtaan ihoni puhdistamiseen, mutta vahvemman putsarin käyttäminen ei ollut vaihtoehto. Tuntuu että öljyputsari on vähentänyt pintakuivuutta, alkava couperosa on hävinnyt ja kuorinnan tarve on vähentynyt. Lisäksi teen öljypuhdistuksen aina ennen saunaan menoa, jolloin iho ei ole saunan jälkeen ärtyny ja laikukas.

 6. 7

  Jonttu sanoo

  Itsekin läträän nykyään ja vieläpä ihan samalla tyylillä, eli ensin vanulapun kautta mutta sitten kaadan tai suihkutan kädelle (pidän kättä kuppina) vielä kasvovettä. Ja jo suihkusta tullessani saatan heti suihkauttaa kosteutta jo kasvoille. Vaikutuksen kyllä huomaa: tosiaankin edeltävien talvien paha pintakuivuus on poissa.

  Minun ja sinun ihonhoidossa on kuitenkin se suuri ero, että en ole uskaltanut noiden happokuorintojen maailmaan sukeltamaan. Ristiriitainen olo niiden suhteen. Varmasti kirkastavat, mutta sehän se pelottava puoli on, että miten altistavat aurinkovaurioille. Olen niille nimittäin tosi herkkä (ainakin tietyt alueet kasvoista). En oikein uskalla ottaa riskiä.

 7. 8

  Unkki sanoo

  Minulla sama! Eli on todellakin järkeä käyttää eri tuotteita kesä ja talvi aikaan. Itse vaihdoin talveksi Exuviancen geeliputsarin emulsioputsariin eikä iho enää hilseile. Nyt tuntuu ihan tyhmältä, kun en aiemmin kokeillut! Kosmetologin mielestä emulsioputsari ei olisi tarpeeksi tehokasta minun iholleni, mutta se voi nyt paremmin kuin koskaan talvisin.

 8. 9

  Kirsi sanoo

  Täsmälleen samoja havaintoja minullakin ja uskon ainakin omalta kohdalta taikasanan olevan öljyissä. Käytän sitä nyt talvella aamuisinkin parin tipan verran kasvoveteen sekoitettuna, sitten seerumi ja kasvovoide. Iltaisin samat, mutta öljyä reilummin ja tuhdimpi yövoide. Poskissani oli aiemmin punoitusta ja hilseilyä, meikki näytti tässä kohdassa aina epäsiistiltä ja iho tosi kuivalta. Mutta nyt ihon väri on tasoittunut ja pinta sileä. Mulla käytössä Madaran öljy. Olen myös keventänyt kasvojen aamupesua ja usean kuukauden perusteella näyttää siltä, että kevyt vesipesu useimpina aamuina riittää minulle. Iho vaan voi paremmin. En sitten tiedä, onko aamuisen putsarilla pesun skippaaminen miten suositeltavaa, mutta mulla ei ainakaan haittaakaaan ole ollut.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Poskissani oli aiemmin punoitusta ja hilseilyä, meikki näytti tässä kohdassa aina epäsiistiltä ja iho tosi kuivalta.

   Minunkin vasemmassa poskessani couperosa-alueella on/oli sellainen ihan eri”laatuisen” näköinen ihokohta jonka kohdalla meikki kökkööntyi aina aivan erityisesti. Vaikka minulla ei ole koskaan ollut sillä kohtaa aknea tai edes yksittäistä tulehtunutta isoa näppylää, tuo ihokohta näytti siltä kuin siinä olisi arpikudosta tavallisen ihon sijaan. Ja nyt kun mietin, niin tuo kohta parani (tai ainakin meikin kökkööntyminen loppui) sen jälkeen, kun aloitin Vintner’s Daughter -kokeilun – ja nyt olen siis reilun kuukauden käyttänyt joka ilta öljyä. Vaikka olin kerrostellut vesiä ja seerumeita ja kuorinut säännöllisesti AHAlla jo syyskuusta lähtien, tuo nimenomainen eri rakenteinen ihokohta silottui vasta öljyjen myötä. Huraa öljyt! :) Onneksi käännyin niiden puolelle – vaikka todella kauanhan siinä meni :)

 9. 10

  Kristalli sanoo

  Itse huomasin saman joitakin vuosia sitten, kun aloin kerrostaa iholle kosteuttavia tuotteita; kasvovesi, tiiviste, seerumi (ja/tai öljy öisin) sekä voide, kun ennen käytin vain paksumpaa voidetta, ja posket olivat talvisin hilseilevän kuivat ja punaiset. Hylkäsin samaan aikaa rakeiset kuorinnat ja siirryin AHA-kuorintaan. Nykyisin olen siirtynyt käyttämään paljon aasialaista kosmetiikkaa, ja nyt ihoni ei ole kuivunut talvella lainkaan, se on pehmeän kosteutettu.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Ei muuta kuin iso peukalo aasialaistyyppiselle kosteudentäyteiselle hoitofilosofialle :)

 10. 11

  Jonttu sanoo

  Vielä pikku lisä. Tuota Dermosilin kanervajuttua haluaisin testata, mutta kun on niin hankala saatavuus. Ei oikein ole kiva tilata vain yhtä tuotetta, kun postikulut nostavat aika paljon hintaa. Voi kun olisi joku Dermo-tilaajien piiri, niin tuntuisi mukavemmalta ostaa.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Ymmärrän että 6€ postikulu on yli puolet seerumin hinnasta, mutta 16,90€ on silti tosi halpa hinta – jos siis tilaisi vain tuon yhden ainoan tuotteen. Etkö löydä Dermosilin valtavasta valikoimasta mitään muuta kiinnostavaa? Firmallahan on ihan mielettömästi hyviä ja todella edullisia tuotteita :) Tilaat vaikka parit perussuihkugeelit ja käsivoiteet jos et muuta keksi, niitä kuitenkin menee kaikilla :D (Muistaakseni sinäkin käytät käsivoiteita.) Dermolla on paljon myös näytekokoja.

   • 11.1.1

    Jonttu sanoo

    Ei tuo hinta olisi paha, mutta kun kauneuspoliittisella agendallani on linjaus, että vain yksi tuote saa minulla olla kerrallaan (no peiteainetta on oltava liikuntakassin taskuun erikseen varalta, eli sitä on kaksinkertainen määrä ja huulirasvaa myös kaksi, toinen putkilo kotona ja toinen laukussa). : )

   • 11.1.2

    Jonttu sanoo

    Oma ihoni muuten tällä hetkellä suht. ok, paitsi että finnejä tulee ajoittain aina muutama ja niistä jää ruma arpi. Vaikka oletkin vähäfinninen, niin oletko sattumoisin testannut Laveran SOS Blemish Controlia? Mietin, että kumpihan olisi parempi, tuo vai Jean Seon finniaine. Lumenen Clear it up! Spot Delete ei tee finneille yhtään mitään. :(

 11. 12

  JohannaR sanoo

  Samansuuntaiset havainnot täälläkin; olen ollut yllättynyt hilseilyn puuttumisesta tänä talvena!
  Ja hoitorutiinin muutokset samanlaiset kuin sinullakin eli kaksoispuhdistus, happokuorinnat (AHA/BHA), kasvoveden yltiöpäinen käyttö ja hoitotuotteiden reilu kerrostaminen.
  Varsinkin hoitovesien ja seerumeiden suhteen olen ajatellut että antaa mennä niin paljon kuin iho vain vetää :)
  En tiedä miksi sitä ei aiemmin ole tullut tehtyä vaikka selkeästi tarvetta olisi ollut… Suomalainen säästeliäs luonne ja ehkä ajattelutapa että ”täytyyhän näiden jo riittää”? Varsinkin kun aina olen hoitanut ihoani rutkasti keskivertoa enemmän, mutta näköjään en sitten kuitenkaan ihan oikealla TAVALLA.
  Olisi varmastikin pitänyt ihonhoidossa (kuten monessa muussakin asiassa) vielä tarkemmin kuunnella itseään: vaikka siinä seerumipullossa lukee tehokosteuttava niin ei se nyt vaan välttämättä minulle juuri tällä hetkellä ainakaan yksinään riitä!
  Parempi tosiaan kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, 40 on pian matkamittarissa itsellänikin :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En tiedä miksi sitä ei aiemmin ole tullut tehtyä vaikka selkeästi tarvetta olisi ollut… Suomalainen säästeliäs luonne ja ehkä ajattelutapa että ”täytyyhän näiden jo riittää”?

   Kuulostaa kyllä hyvin itseenkin vetoavalta syyltä, mulla on aina ollut ihonhoidossa ”less is more” -asenne. Mutta valitettavasti se ei vain kanna ihan koko elämänkaarta sillä iho ja sen tarpeet muuttuvat, ja nyt ”more is needed”. :p

   Ja ylipäänsä… mulla on aina ollut vahvasti sellainen tunne, että en halua ”tunkea” ihoon paljon asioita :D En tiedä tajuaako tätä kukaan (etenkin kun täällä on koolla kauneudenhoitofriikkejä joihin itsekin vielä kuulun), mutta runsas rasvojen ja erilaisten hoitoaineiden syöttäminen ihoon on aina ollut minulle vastenmielinen ajatus. En edelleenkään kestä ajatusta klähmäisestä, kaiken maailman tahnoilla valellusta ihosta. Siksi valitettavasti korealaiset kangasnmaamiotkin jäänevät minulle ikuisesti vastenmielisiksi – kun sitä seerumia on naamiossa varmaan kahden viikon tarpeisiin ellei enemmänkin. Haluan laittaa iholleni vain juuri sen verran hoitoaineita että ne kaikki imeytyvät ja iho jää miellyttävän tuntuiseksi.

   Nyt kun on oppinut kerrostamaan oikeanlaisia tuotteita, voi ihoon syöttää runsaasti kosteutta niin että iho on silti vähemmän tahmea kuin yhden ainoan paksumman voiteen jälkeen ^_^ Kasvovesihän ei esimerkiksi jätä ihoon minkäänlaista tuntuvaa kerrosta tai kalvoa, ja tuo silti muassaan valtavasti kosteutta :) 👍

 12. 13

  Nimetön sanoo

  Oma ihonikin voi paremmin tänä talvena, mutta uskoisin sen johtuvan ainoastaan leudosta ja lämpimästä talvesta, ei voiteilla läträämisestä tai tapojen muuttammisesta. :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Viime talvi oli paljon leudompi ja mun iho oli silloin yhtä kuiva kuin aina talvisin :/ Talvessahan ihoa ei muuten pelkästään rasita pakkanen, vaan myös kuiva sisäilma – ja se kenties vielä enemmän. Oli pakkasta tai ei, lämmitetty sisäilma on talvisin iholle suuri vihollinen.

 13. 14

  RoosaMundi sanoo

  Tämä kosteutus- ja kerrostusbuumi on tarttuvaa! Täällä yksi, tosin vielä hiukan harjoitteluvaiheessa. ;-)

  Tuli mieleen kysyä, että millainen on aamun putsausrutiinisi, onko silloinkin öljyt ja vaahdot vai jokin kevyempi metodi?

  Toinen kysymys koskee mielipidettäsi misellivedestä. Siinähän on puhdistavia ainesosia, ja sen pitäisi korvata myös kasvovesi. Se olisi siis mainio aamuputsari, mutta onko järkeä jättää niitä puhdistavia aineita seerumin ja muiden aineiden alle (jos ei huuhdo vedellä, niin niitäkin ainesosia kaiketi jää iholle), voiko niiden päälle hoitotuotteiden kerrostelusta olla haittaa? Toisaalta jos aamulla putsaa vain kasvovedellä, onko se riittävää? Vai pitääkö peräti olla molemmat?

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Tuli mieleen kysyä, että millainen on aamun putsausrutiinisi, onko silloinkin öljyt ja vaahdot vai jokin kevyempi metodi?

   Aamuisin puhdistan vain misellivedellä (jos iho näyttää öljyiseltä) tai kasvovedellä. En näe mitään syytä rasittaa ihon hydrolipidikalvoa vahvemmilla putsareilla kun yön aikana kertynyt lika on lopulta vain hikeä, ihon omaa talia, imeytymätöntä yövoidetta tai kasvoöljyä ja tyynyn nöyhtää :D

   Itse käytän vain luonnonkosmetiikan misellivesiä, joiden puhdistavat aineet ovat nekin hoitavia toisin kuin synteettisissä misellivesissä, joten minua ei haittaa jättää misellivettä iholle hoitotuotteiden alle. Ajattelen miselliveden konkreettisesti vain ”tujumpana” kasvovetenä joka irrottaa likaa tehokkaammin. Tämä saattaa olla pelkästään psykologinen juttu, mutta tavallinen misellivesi on aina vähän ällöttänyt minua enkä ikinä tykkäisi käyttää sellaista ainoana putsarina. En voisi kuvitellakaan puhdistavani kasvoja (vaikka meikittömiäkin) illan päätteeksi pelkällä misellivedellä, ilman vesihuuhtelua. Yöks.

   • 14.1.1

    RoosaMundi sanoo

    Kiitos! Ja hups, jäi mainitsematta, että luonnonkosmetiikan misellivesistä oli kyse. Olen jo muutaman vuoden käyttänyt vain luonnonkosmetiikkaa (kiitos erään Sannin vakuuttavat kirjoitukset ;-) ), eikä enää tule edes mieleeni, että sen voisi taustatietona mainita. Itselleni siitä on tullut itsestäänselvyys.

    Puhdistavuudesta kyselin, kun Ostolakon viime syksyn kirjoituksesta asia jäi mieleen (en osaa puhelimella linkittää, mutta kasvovesien kerrostamisesta oli kyse). Siinä Virve mainitsi ”epäsopivina” jopa länsimaiset kasvovedet, misellivesistä siis puhumattakaan (eikä niitä tarkoitus olisikaan kerrostaa, vaan kysymykseni idea oli juuri tuo, että voiko edes jättää huuhtelematta). Aasialaisiin ei itsellä ole halua tutustua, kun luonnonkosmetiikkaa taitaa olla vain Whamisa, ja se on hintava.

    • 14.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tuossa Virven jutussa varmaan viitattiin siihen että monet länsimaiset kasvovedet on formuloitu huomattavasti vähemmän kosteuttaviksi ja hoitaviksi kuin aasialaiset kasvovedet (niissä on esim alkoholia ja tarkoitusperä voi tuotteesta riippuen olla pelkästään supistaa ihohuokosia ja viedä iholta rasvaa) ja tämän tyyppisiä kasvovesiä ei tietenkään ole mielekästä kerrostaa kun tavoitteena on lisäkosteus.

     Minusta etenkin luonnonkosmetiikan misellivesien päälle on täysin Ok kerrostaa muita hoitotuotteita :) Silloin kun itse käytän aamuisin misellivettä, laitan päälle vielä kuitenkin kosteuttavaa kasvovettä (suihkeena).

 14. 15

  Karoliina sanoo

  Mä huomasin konkreettisesti tällä viikolla, miten suuren eron seerumi ihonhoidossa tekeekään. Jotenkin sitä jatkuvasti käytettynä pitää vähän itsestäänselvyytenä eikä tajuakkaan, miten paljon sen käyttö vaikuttaa ihon kuntoon. Mulla siis loppui edellinen seerumi maanantai aamuna, enkä jaksanut millään lähteä pelkästään sen takia kauppaan, joten ajattelin päräjätä tähän päivään saakka pelkällä hoitoveden ja geelimäisen kasvoveden runsaalla kerrostamisella+paksu kasvovoide ja arganöljy -kombolla, mutta jo tiistaina iho alkoi hilseillä lievästi nenän alta ja suupielistä (käytin illalla kangasnaamiota ja kosteuttavaa yönaamiota myös) ja tänään, kun en vielä aamulla sitä seerumia käyttänyt on koko ylähuuli ihan hilseellä samoin kun suupielistä lähtee sellaiset isot hilseläntit. Onneksi kaapista löytyy kangasnaamioita ja kosteuttava yönaamio, jotka laitan kyllä tänään sen seerumin lisäksi :D Muuten siis ihonhoito on pysynyt samanlaisena koko viikon ja käytän vielä iltaisin Pixin glykolihappokasvovettä ja tosiaan tiistai-iltana laitoin kangas- ja yönaamion, mutta niinpä vaan iho pääsi kuivumaan ilman sitä seerumia.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Oho, onpa ollut tosi huutava reaktio seerumin perään..! Ihan mielenkiintoista varmaan seurata miten nopeasti reaktiot talttuvat nyt kun palautit seerumin hoitorutiiniin – onko hilseily poissa jo huomenna..?

   • 15.1.1

    Karoliina sanoo

    Jep, mielenkiinnolla tosiaan jään seuraamaan, miten nopsaan homma palautuu normaaliksi seerumin kanssa :D

    • 15.1.1.1

     Karoliina sanoo

     Tulenpa nyt vielä tänne raportoimaan seerumin vaikutuksista. Muutaman päivän seerumitauon jälkeen ole nyt siis ehtinyt taas käyttää sitä kahtena peräkkäisenä iltana ja aamuna. Eilen vielä oli meikkivoiteen alta havaittavissa vähän epätasaisuutta ja lievää hilseilyä, mutta tänään, vaikka laitoin hieman mattaavamman meikkivoiteenkin niin iho on taas täysin tasainen ja normaali! Todella ison eron siis omalla ihollani tuo seerumin käyttö tekee :)

 15. 16

  Jane sanoo

  Odotan innolla juttua Lovely daysta! Bongasin merkin sun instagramkuvasta ja ihastuin purkkeihin. Tutkin jo merkin sivuja ja oikein lupaavalta vaikuttaa, pitää vaan odotella, että onko purkit ”sanni-approved” 😄

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Lovely Dayn purkit ovat todellakin lovely, niin suloisia…! Nimikin on jotenkin niin söpö ja tuo hyvän mielen :)

   Toistaiseksi olen ehtinyt kokeilla vasta seerumia ja kasvovettä mutta minulla on koko sarja testattavana.

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Kiitos :) Lapsenmieli taitaa viedä minulta muutamia kronologisia ikävuosia ☺️

 16. 18

  inkku sanoo

  Sinulla on kyllä ihan jumalaisen upea iho :) ! Osittain nuo rutiinit käytössä itselläkin mutta iltoihin kaipaisin jotain lisäkosteutusta. Käytän iltaisin a-vitamiini seerumia ja en ole varma käykö kaikki muut ihonhoidossa käytettävät aineet (esim. Hyaluroni, c-vit?) sen kanssa, joten olen käyttänyt sitä kasvoveden jälkeen ja ennen rasvaa.

  Käytän myös aha/bha kuorintoja oppiesi mukaan :) . Eli odottelen kasvojenpesun jälkeen 20 min ja naamion jälkeen 20 min. Luuletko, että happokuorinnan voisi tehdä esim. aamulla pesemättömille kasvoille?, niin säästyisi tuo 20 min odottelu. Mitä olet mieltä noista happo kasvovesistä (esim. Pixi, mossa)? Jääkö niissä tehot vähäisemmiksi, koska tulee läträttyä muita tuotteita ennen ja jälkeen. Monta kysymystä :D !

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Moi Inkku! Nyt saattaa mennä sunnuntai-iltaan ennenkuin ehdin paneutua vastaamaan 🙂

  • 18.2

   Sanni sanoo

   Käytän iltaisin a-vitamiini seerumia ja en ole varma käykö kaikki muut ihonhoidossa käytettävät aineet (esim. Hyaluroni, c-vit?) sen kanssa, joten olen käyttänyt sitä kasvoveden jälkeen ja ennen rasvaa.

   Hyaluronihappo ei vaadi tiettyä pH:ta toimiakseen ja on käsittääkseni reaktiivisuudeltaan aika neutraali (tiedän että blogiani lukee ainakin yksi kosmetiikkakemisti joten hän saa mielellään korjata tämän jos sattuu lukemaan :D), joten sitä voi käyttää yhdessä melkein minkä tahansa muiden hoitavien ainesosien kanssa. Tämän päätelmän voi tehdä jo siitä kun katsoo miten laajasti hyaluronihappoa näkee erilaisissa tuotteissa; sitä on kasvovesissä, misellivesissä, seerumeissa, päivä- ja yövoiteissa, naamioissa, you name it :). Jos haluaisit käyttää a-vitamiiniseerumin lisäksi myös hyaluronihapposeerumia, laita a-vitamiini ensin ja sitten hyaluronihappo. C-vitamiinin voi myös mainiosti yhdistää a-vitamiinituotteen kanssa, ainakin tämän mukaan:

   https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/myths/five-retinol-myths-busted.html

   (Katso #Myth 5).

   Käytän myös aha/bha kuorintoja oppiesi mukaan :) . Eli odottelen kasvojenpesun jälkeen 20 min ja naamion jälkeen 20 min. Luuletko, että happokuorinnan voisi tehdä esim. aamulla pesemättömille kasvoille?, niin säästyisi tuo 20 min odottelu.

   Minä olen ratkaissut asian omalla kohdallani niin, että en odottele pesun jälkeen vaan laitan iholle alhaisen pH:n kasvovettä ja sitten sen imeydyttyä muutaman minuutin kuluttua AHA-kuorinnan. En siis noudata tätä ihan viimeiseen saakka vedettyä hifistelyä enkä ole hankkinut erikseen pelkästään ihon pH:n laskemiseen formuloitua kasvovettä. Mitään paksun hoitavaa kasvovettä en tokikaan iholle laittaisi ennen happokuorintaa, vaan AHA-iltoina käytän aina ohuimpia ja reseptiltään yksinkertaisimpia kasvovesiä (joissa alhainen pH) kuten Lacto Linen kasvovettä tai Flow Kosmetiikan Ruusuvettä. Nämä eivät jätä iholle hoitavaa kalvoa joka vaikuttaisi happotuotteen imeytymiseen joten hifistelyperiaate toteutuu jossain määrin ;D

   Mitä olet mieltä noista happo kasvovesistä (esim. Pixi, mossa)?

   Onko Mossalla happokasvovesi…? AHA-naamio heillä on mutta ei mielestäni AHA/BHA-happopitoista kasvovettä, en ainakaan löydä sellaista tuotevalikoimasta. Pixin kasvovettä en ole vielä kokeillut, ei ole tullut tarvetta kun käytän kotona pelkästään COSRX:ää. Ostin Pixin minikoon käytettäväksi reissuissa COSRX:n sijaan, kun COSRX:n pullo on niin iso. :)

   • 18.2.1

    Elli A sanoo

    Kysyin tuota asiaa järjestykseen liittyen aikoinaan The Ordinarylta, kun tilasin heiltä retinoidituotteen. Sieltä taas sanottiin, että ensin pesu + kasvovesi ja sen jälkeen ensin (heidän oma, yllätteen :) ) hyaluronihapposeerumi alle ja sen kuivuttua päälle a-vitamiini tai retinoidi-tuote. Eivät perusteelleet järjestystä mitenkään. Erikoista, jos Paula´s choisen sivuilla on juuri toisinpäin. Kiva tavallisen kuluttajan yrittää selviytyä noitten voiteiden kanssa oikein. :)

    • 18.2.1.1

     Sanni sanoo

     Erikoista, jos Paula´s choisen sivuilla on juuri toisinpäin

     Paulan sivulla ei itse asiassa puhuta a-vitamiinin ja hyaluronihappotuotteen järjestyksestä, vaan tuossa inkulle linkittämässäni Paulan ”Retinolimyytit”-jutussa käsitellään a-vitamiinin ja c-vitamiinin yhdistämistä. :)

     En usko että hyaluronihapon kaltaisen NMF-ainesosan ollessa kyseessä (se kun ei ole ”aktiivi” vaan humektantti), järjestyksellä on lopulta niin hirveän tarkkaa merkitystä. Retinoli (tai a-vitamiinijohdannaiset yleensäkin) taas on sen tyyppinen ainesosa, jonka laittaisin oman tietopohjani mukaan puhtaalle iholle jotta se pääsee imeytymään ja vaikuttamaan mahdollisimman esteettä. Hyaluronihappo on ainesosa, joka toimii laittoi sen iholle missä kohtaa rutiinia tahansa :) Jos nyt viitataan taas Paula-guruumme, niin esimerkiksi PC-sarjan retinolibuusteri ja 1% retinolihoito neuvotaan laittamaan iholle ihan ensimmäiseksi seerumin ja hoitovoiteen alle.

     Hyaluronihappoahan on myös monissa retinolituotteissakin, joten niitä tulee usein laittaneeksi iholle samaan aikaan :)

     (…ei tähän nyt malttanut olla vielä vastaamatta pidemmän kaavan mukaan vaikka lähdin jo lomalle… :p ^_^)

   • 18.2.2

    inkku sanoo

    Kiitos tuhannesti vastauksesta :) ! Mossa Skin solutions kirkastava mustaherukkakasvovesi on happokasvovesi. Taidan testata!

    • 18.2.2.1

     Sanni sanoo

     Mossa Skin solutions kirkastava mustaherukkakasvovesi

     Ainiin tuo on siitä ihan uudesta epäpuhtaan ihon sarjasta….! Luinhan minä sarjasta ohimennen jokin aika sitten tulleesta lehdistötiedotteesta mutta ei siitä näköjään paljon jäänyt mieleen :D

 17. 19

  Katariina sanoo

  Hei! Ompa tosiaan ihanan kuulaan ja hyvinvoivannäköinen iho!

  Haluaisin itsekkin alottaa tälläiset ”kerrostus” rutiinit mutta tuntuu että tuotteita Niin paljon ja mietin mistä kannattaisi aloittaa. Onko sinulla nyt käytössä mikä öljyputsari? Ja kysyn vielä tätä samaa eli AHA kuorinnalla tarkoitat sitä Cosrx -valmistettako? Vai oliko niitä muitakin?
  Entä käykö siihen kasvoveden imeyttämiseen ihan tavallinen kasvovesi (esim Madaran rauhoittava kasvovesi) vai pitääkö sen olla niitä paksumpia ”hoitovesiä”?
  Tämä minulle niin uutta :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Hei Katariina!

   Minulla on käytössä useita öljy- ja rasvaputsareita, käytän fiiliksen mukaan tällä hetkellä Flow Kosmetiikan Mustikkabalmia, Avrilin öljyputsaria ja Whamisaa.

   AHA-kuorintojakin minulla on monia (Mádara, Paula’s Choice, Derma E, Lancôme, COSRX) mutta käytän tällä hetkellä vain COSRX:ää koska pidän siitä niin paljon.

   Kasvovesien ”läträämiseen” sopii mikä tahansa alkoholiton, kosteuttava kasvovesi :) Koostumuksella ei väliä, niin paksujen kuin ohuiden kasvovesien reilulla käytöllä saa aikaan kosteamman ihon. Paksummat vedet imeytyvät tietysti vähän hitaammin ja tällöin kannattaa odottaa että edellinen kerros on aina kokonaan imeytynyt ennen uuden laittamista.

   Jos haluat ”aloittelijan” vinkin kosteuttavaan kerrostus (+ AHAhappo)rutiiniin tavallisilla, suomalaisista kaupoista löytyvillä edullisilla tuotteilla, heitän vaikka tällaisen:

   Puhdistus:
   Avril-puhdistusöljy tai Kicks Puhdistusöljy
   Mikä tahansa puhdistusvaahto (itse tykkään esim. Herbinasta)

   Kosteutus:
   Herbina Moisture Balance -ruusukasvovesi (kosteuttava, alhaisen pH:n)
   Lumene hyaluronihappotiiviste
   Mikä tahansa omaan ihotyyppiin sopiva kosteusvoide
   Yöksi esim. Lumene Sisu-kasvoöljy (jos haluaa käyttää öljyä)

   AHA-kuorinta:
   Kicks Glowing Beauty Exfoliating & Tingling Mask kerran tai kahdesti viikossa (halvin tuntemani Suomessa myytävä AHA-kuorinta, itse en ole testannut)

   • 19.1.1

    Katariina sanoo

    Hei!
    Kiitos paljon vastauksesta ja käytännön esimerkkituotteista! Ehdottomasti lähtee testiin tälläinen ihonhoitorutiini! :)

 18. 20

  Annu sanoo

  Moikka! Tää oli tosi hyvä postaus kiitos! Olen käyttänyt itse kuukauden öisin Ruohonjuuren korjaavaa kasvoöljyä ja skeptikkona en uskonu. Nyt uskon kun näen tuloksen. Iho tosiaan voi paremmin ja hehkuu tasaisempana. Olisi kiva kuulla (en hoksannu plarata taaksepäin) oletko testannut suun kautta käytettäviä kollageenituotteita? Esim Oslo Skin Lab jota paljon mainostetaan.

 19. 21

  Mari sanoo

  Ihan samaa asiaa olen hehkuttanut tänä talvena! Ja sama ihonhoitorutiini ollut käytössä täälläkin (+ kangasnaamiot ja yönaamiot ja satunnaisesti kasvosuihkeet plus Virven suosittelema suihkutettava kasvonaamio päiväkäytössä) ihan uskomatonta miten hyvin iho on voinut! Ja mulla on vielä sikäli haastava ympäristö iholle kun olen päätteellä töissä erittäin kuivassa voimakkaasti ilmastoidussa toimistossa. Täällä suihkuttelen ahkeraan päivisin meikin päälle kosteuttavaa kasvosuihketta ja käytän aamuisin sitä suihkutettavaa kasvonaamiota jotta iho olisi kosteutettu. Mutta Ai että iho on kuulas ja kosteutettu! Talvella! Pakkasilla! Kuivassa ilmastointi-ilmassa! Iso peukku aasialaiselle ihonhoitorutiinille!

 20. 22

  Kaitlin sanoo

  Mäkin oon viimisen vuoden aikana rakastunut AHA- ja BHA happoihin, sain niillä lievän akneni nitistettyä, ja nyt tää käytössä oleva Mario Badescun glykolihappokasvovesi taitaa olla ensimmäinen kasvovesi ikinä joka ei aiheuta mulle tukkeutuneita ihohuokosia (jee!), iho tuntuu sen ansiosta todella puhtaalta, ikään kuin vasta kuoritulta koko ajan, tykkään.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Heillä oli ennen Puolukka-öljyputsari joka jonkun huhun mukaan on palaamassa takaisin valikoimaan tänä vuonna.

 21. 24

  LS sanoo

  Voitko suositella miehelle jotain tiettyjä tuotteita etenkin luonnonkosmetiikasta hintaluokassa edullinen – keskitasoa? Pitäisi imeytyä hyvin eikä jättää kasvoja öljyisen näköiseksi etenkin aamulla.

  Nyt käytössä bulldogilta putsari, kosteusvoide, spf kosteusvoide. Ja clarins gentle exfoliator 2x viikko.

  Kannattaako ottaa ainakin kasvosi ja joku seerumi lisäksi jos haluaa optimoida ihonhoitorutiinia?

  Ikä 35, iho tuntuu usein kuivalta, etenkin talvella vaikka käytän 2x päivä kosteusvoidetta.

  Kiitos jos jaksat vastata!

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Voitko suositella miehelle jotain tiettyjä tuotteita etenkin luonnonkosmetiikasta hintaluokassa edullinen – keskitasoa? Pitäisi imeytyä hyvin eikä jättää kasvoja öljyisen näköiseksi etenkin aamulla.

   Hei LS! Tarvitseeko tuotteiden olla nimenomaan miehille markkinoidusta sarjasta vai saako suositella ”naistenkin” tuotteita? Ei-miesten tuotteissa voi miehille tietysti olla ongelmana naisellinen tuoksu tai pakkaus, mutta ainesosien puolesta sisältöä voivat toki käyttää niin naiset kuin miehetkin.

   Jos haluaa optimoida ihon kosteutta, niin kyllä, silloin suosittelisin kasvoveden ja seerumin lisäämistä hoitorutiiniin. Useamman kevyemmän tuotteen kerrostus tuo iholle enemmän kosteutta kuin yhden täyteläisemmän tuotteen käyttö. Kun lisäksi kerrot, että ihosi tuntuu kuivalta vaikka käytät kosteusvoidetta aamuin illoin, se kertoo, ettei tällainen hoito ole riittävää.

   Olen muuten itsekin testannut tuon Bulldogin voiteen, ja se jättää ihon mukavan himmeäksi. Koska himmeä pinta on miehelle ihonhoitotuotteessa tärkeä (sinullekin), voit hyvin jättää Bulldog-voiteen käyttöön ja lisätä sen alle kosteuttavan kasvoveden ja seerumin. Kokeile vaikka Mádaran Comforting Toneria ja Lúe by Jean Seon hyaluronihapposeerumia. Näistä kumpikaan ei tuoksu tai näytä ulkoisesti erityisen naiselliselta vaan muotoilu on unisex.

   Jos Bulldogin voide ei tunnu riittävän kosteuttavalta edes silloin kun alla on kasvovesi ja seerumi, vaihda voide täyteläisempään. 35+ miehelle suosittelen esimerkiksi Mádaran Smart Antioxidants Day Cream -voidetta – pakattu tyylikkääseen mustaan pulloon :)

 22. 25

  smettis sanoo

  Kiitos taas ajankohtaisesta ja informatiivisesta postauksesta! Ja mikä iho sinulla, wau ^_^ Minulla jäi mietityttämään, että mitä kasvovoidetta – ja öljyä käytät tällä hetkellä? Tai varmastikin monia eri tuotteita käytössä, mutta mitkä ovat suosikkisi? Lisäksi olisin kysynyt , että miksi käytät juuri AHA-happoja ts. mitä eroa sillä on BHA-happoihin?

  Laitoin juuri tilaukseen Elevenilta Mario Badescu Glycolic Acid Tonerin ja Buffering lotion, kun nykyään kerran kuukaudessa puhkeaa hormonaalisia, kipeitä, ihonalaisia näppyjä. Toivottavasti saa noista edellä mainituista tuotteista apua siihen!

  • 25.1

   Sanni sanoo

   mitä kasvovoidetta – ja öljyä käytät tällä hetkellä? Tai varmastikin monia eri tuotteita käytössä, mutta mitkä ovat suosikkisi?

   Käytin juuri loppuun Ekopharman Vadelma-päivävoiteen ja nyt siirryin Mádaran Time Miracle -päivävoiteeseen – kummatkin voiteita jotka olen avannut jo ajat sitten mutta bloggaajana voiteita on mahdoton saada käytettyä kerralla loppuun :) Aina välillä ”tehokäytän” suosikkejani, ja nyt esimerkiksi käyttäisin oikein mielelläni Time Miraclenkin loppuun.

   Näiden ohella suosikki-päivävoiteitani ovat mm. Laveran Firming sekä Estelle & Thildin Super BioActive.

   Öljyistä – olen käyttänyt vuoden alusta Vintner’s Daughterin öljyä josta pidän kovasti. Sitä on kuitenkin hintansa puolesta (200€..!) vaikea suositella yleisesti. Edullisemmista öljyistä suosikkejani ovat Ekopharman Mustaherukkaöljy, Lumenen Sisu-öljy, Korresin Villiruusuöljy ja Mádaran Superseed Oil-öljyt (paitsi eivät Mádaratkaan 50 euron hinnallaan mitään halpoja ole).

   Tällä hetkellä testaan Bybin Supercharge Serum -kasvoöljyä. Sekin hyvä, mutta vähän rasvaisemmasta päästä.

   Lisäksi olisin kysynyt , että miksi käytät juuri AHA-happoja ts. mitä eroa sillä on BHA-happoihin?

   AHA-happojen sanotaan olevan parempia aurinkovaurioituneelle iholle, mitä minun ihoni on. BHA-hapot taas ovat parempia rasvoittuvalle iholle jolla on paljon tukkeumia ja mustapäitä, sillä rasvaliukoisena BHA-happo kykenee menemään huokosen sisään ja hajottamaan siellä talikertymiä. BHA on myös rauhoittavampi joten sitä näkee usein suositeltavan punoittavalle, ärtyneelle iholle.

   Kuitenkin, kaikki ihotyypit hyötyvät kummistakin hapoista.

   Toivottavasti Mario Badescut näyttävät sinulle hyötynsä :)

 23. 26

  Elli A sanoo

  Tämä postaus oli ihan kuin mun ajatuksista. :) Ajattelin ihan samaa tässä pari päivää sitten omasta ihostani. Olen vasta viime keväällä alkanut läträämään kunnolla kasvovesillä. Ja eron huomaa. Samoin olen alkanut käyttämään öljyjä kasvoilla kesät talvet. Ennen käyttö painottui talveen tai yöaikaan. Yksi suuri juttu on tänä talvena ollut oikean meikkivoiteen löytäminen. Lisään tuohon Juice Beautyn seerumimeikkivoiteeseen pari tippaa kadvoöljyä. Vinkki on ollut esillä monessa paikassa, mutta vasta tämän vuoden puolella kokeilin itse. Ja se toimii niin hyvin. Varsinkin pakkasilla eron näkee.

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Mä kokeilin kesällä öljyjä mutta ei tuntunut hyvältä, imeytyy tosi huonosti. Se täytyy tietysti myös ottaa hyvänä merkkinä, iho on kesäisin ”liian” hyvässä kunnossa ja tasapainossa :) Kun ihon oma hydrolipidikalvo on vahva ja kunnossa, se hidastaa tai estää kosmetiikan aineidenkin imeytymistä – luin tästä juuri (vihdoin ostamastani) Katja Kokon kirjasta.

   Talvella onkin sitten ihan toinen juttu…

 24. 27

  Mira sanoo

  Vähän off-topic, pahoittelut alkuun siitä! Tulit vaan mieleen, kun kuulin tästä Vaasan kissatalon rahoituskampanjasta. Kun sullakin oli se hyväntekeväisyysjoulukalenteri. Vaasan kissatalo siis kerää varoja uuteen taloon, koska vanha on kelvottomassa kunnossa. He toimivat täysin vapaaehtoisten voimin ja kaupunki ei juurikaan anna avustuksia heille. Alla linkit rahoitussivustolle sekä Kissatalon virallisille kotisivuille. Sieltä löytyy paremmin lisätietoja :) Kiitos.

  https://mesenaatti.me/campaign/?id=791#single/view
  http://vaasankissatalo.fi/

 25. 28

  Katri sanoo

  Täytyy itsekin ottaa tuo kaksoispuhdistus käyttöön. Pari päivää olen kasvovettä ”läpsytellyt” iholle, enpä tiennyt ennen tätä blogitekstiä että sitä voi noinkin käyttää, normaalin vanulappupuhdistuksen lisäksi.

  Ja näin vielä aiheen ulkopuolelta, ihosi on aivan upeassa kunnossa!

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Kiitos kiitos :) Perimääkin saan kiittää paljon mutta toki hoito tuo oman viimeisen silauksensa :)

 26. 30

  Mari sanoo

  Hei jäin pohtimaan yhtä juttua. Happokuorinnoista; itse olen aika nopeassa tahdissa kuorinnan jälkeen laittanut kasvoille hoitotuotteet enkä ole jättänyt kuorintaa vaikuttamaan kasvoille. Ja itse asiassa vasta sun blogista ja täältä kommenteista muutamaan otteeseen bongannut tämän hifistelyn että kuorinnan jälkeen pitäisi odotella hetki ennen muiden tuotteiden lisäämistä. Mikä siinä on se juju? Olisiko tässä blogitekstin paikka vai kommentoitko lyhyesti tähän? Mulla on käytössä Pixin Glow Tonic, kaapissa odottelee muutama muukin minikoossa (jostain kylkiäisenä/lahjana tulleita)
  Onko siis niin että en saa tuosta täysiä tehoja irti vai teenkö peräti hallaa iholle kun en malta/ehdi odotella sen kanssa vaan laitan muut hoitotuotteet heti perään kasvoille? 😳

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Ja itse asiassa vasta sun blogista ja täältä kommenteista muutamaan otteeseen bongannut tämän hifistelyn että kuorinnan jälkeen pitäisi odotella hetki ennen muiden tuotteiden lisäämistä. Mikä siinä on se juju?

   Tästä hifistelystä on jo oma postaus :D

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/kosmetiikkahifistelya-optimoida-aha-bha-happojen-vaikutukset/

   Syy odottamiseen liittyy eri aineiden ihanteelliseen pH-ympäristöön. Hapot toimivat tietyllä pH-alueella, ja muut samanaikaisesti käytetyt tuotteet voivat vaikuttaa ihon pH-arvoon. Muut aineet saattavat myös heikentää happojen imeytymistä ja tehoa. Vaikka levittäisit happoseerumin päälle saman tien jonkun toisen tuotteen, saat hapoista todennäköisesti joka tapauksessa hyötyä (jotkut valmistajat suosittavatkin laittamaan muut tuotteet heti päälle) – mutta jos haluat sananmukaisesti hifistellä ja maksimoida happojen tehot, kannattaa harkita odotusaikojen käyttöönottoa ja ihon pH:n säätämistä optimitasolle ennen happotuotteen käyttöä. :) Kyse on siis vain tehojen maksimoinnista :)

   Eli lyhyesti vastaus ihan viimeiseen kysymykseesi: ei, et tee iholle hallaa mutta et välttämättä saa happotuotteesta kaikkia tehoja irti.

   • 30.1.1

    Mari sanoo

    Kiitos tästä! Menenkin lukemaan tuon jutun ja perehtymään tarkemmin, on mennyt aiemmin multa ohi näköjään. 🤗

 27. 31

  Annae sanoo

  Olipa mielenkiintoinen juttu, kiitos! Niin kuin taisi herätä kommenteista päätellen syvempi kiinnostus muillakin kasvovesien käyttöön, esitän postaustoiveeksi kasvovesien lisääntyneet/muuttuneet käyttötarkoitukset ja eri käyttötarkoituksiin sopivat tuotteet.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Kiitos juttuideasta, laitetaan muhimaan :) Oikeastaan kasvovesien optimikäytön ihon kosteutukseen voi tiivistää jopa näin lyhyeen vinkkiin: käytä vain alkoholittomia kasvovesiä ja ihanteellisesti sellaisia, joissa puhutaan kosteuttavuudesta. Paksummat, geelimäiset kasvovedet kosteuttavat kaikkein parhaiten, eli myös koostumuksella on väliä.

 28. 32

  Miia sanoo

  Mulla särähtää aina korvaan kuvuus ja vaahtoava putsari -yhdistelmä.
  Itselläni on kuiva iho ja mikä tahansa vaahtoava on aivan liian kuivattava. Kesän kuumimpina aikoina vaahtoavaa voi käyttää maltillisesti, mutta talvella pelkkä ajatuskin saa hengenkin kipristymään.

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Kaikkien iholle vaahtomainen putsari ei tosiaan sovi, ja varmasti talvisin normaali ihokin hyötyisi enemmän muun tyyppisistä kuin vaahtoavista putsareista. Toisille kuitenkin putsarin koostumus on vahvasti mieltymysasia (kuten itselleni) enkä halua luopua ihanista vaahdoista koska yksinkertaisesti rakastan vaahtoavaa koostumusta. Onneksi ihoni myös kestää vaahdot oikein hyvin.

   • 32.1.1

    Katariina sanoo

    Tuli mieleen että oletko käyttänyt Dermosilin vaahtoavia putsareita? Ovatko millaisia? Huomasin juuri että heillä näyttäisi olevan ainakin paria erilaista…

    • 32.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tuli mieleen että oletko käyttänyt Dermosilin vaahtoavia putsareita?

     Tarkoitatko pumppuvaahtoja vai yleisesti vaahtoa muodostavia (myös geelimäisiä) putsareita? Dermosilin klassikoihin kuuluva geelimäinen Kasvopesu oli pitkään suosikkini, sitä käytin useamman pullon. Se on aika pesevää mutta tykkäsin tosi paljon sen ihotunnusta.

     Pumppuvaahdoista olen kokeillut vain yhtä, E-vitamiinisarjasta. Se on muuten ensimmäinen koskaan käyttämäni pumppuvaahto, tilasin sen muistaakseni yhdessä ihan ensimmäisistä Dermosil-tilauksistani yli 10 vuotta sitten. En muista vaahdosta muuta kuin että tykkäsin, tarkkaan analyysiin en enää näin vuosien jälkeen taivu…! :D

     Kolmas vaahtoava putsari jota olen Dermolta käyttänyt on Nature-sarjan puhdistusgeeli. Kun kyseessä on sulfaatiton luonnonkosmetiikan putsari, voi odottaa ettei se vaahtoa kovin runsaasti. Kesällä 2016 kirjoittamassani arviossa kirjoitin Nature-geelistä: ”Ihan perusmiellyttävä putsari, mutta ’nothing to hang in your Christmas tree’ niinkuin englanniksi sanottaisiin. :)” Käytin sen kyllä loppuun että sen verran paljon tykkäsin :) Raikkaan sitruksinen tuoksu oli paljon mieleeni. Koko jutun voi lukea täältä:
     http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/kotimainen-kosmetiikka-dermosil-nature/

    • 32.1.1.2

     inkku sanoo

     Taas täällä huutelen väliin :D . Itse en ole käyttänyt Dermosileja mutta muita pumppuvaahtoja kyllä. Mun all time favouriteksi kaikista putsareista on tullut Lacto Linen pumppuvaahto. Se on aivan ihana, eikä kaksoispuhdistuksessa kuivata tippaakaan ainakaan minun ihoani. :)

     • 32.1.1.2.1

      Sanni sanoo

      Lacto Linen pumppuvaahto on kyllä tosi hyvä, kirjoitin siitä omassa arviossani näin: ”jos Lacto Linen puhdistusvaahto kaadettaisiin jonkun luksusmerkin purkkiin ja siihen lisättäisiin hienostuneempaa hajustetta, se menisi ihan täydestä selektiivisen merkin ylellisenä puhdistusaineena.” :)

 29. 33

  Kristina sanoo

  Heippa Sanni!

  Tuli äkkiseltään mieleen, että mitähän kropparasvaa suosittelisit? Iho tuntuu tänä talvena kuivuneen aika paljonkin, eli kosteuttava pitää olla mutta sellainen joka ei jätä lähmäistä tunnetta. Oon tähän mennessä käyttänyt Khadin ja E&T:n öljyjä, mutta nähtävästi ei riitä öljy yksinään. Kiitos etukäteen😊

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Vastakysymys :) – eikö öljy jätä sinulle siis lähmäistä tunnetta…?

   Suosittelisin kokeilemaan öljyn ja vartalovoiteen sekoitusta, öljyhän ei yksinään kosteuta. (Konkreettinen esimerkki: jos levität öljyä oikein rutikuivalle iholle, öljy ei välttämättä imeydy juuri lainkaan vaan jää pinnalle kalvoksi, jonka alla ihoa kiristää ja se on edelleen kuiva.) Kuiva iho vaatii kuitenkin runsaasti lipidejä eli rasvoja, joten rasvaisen voiteen ja öljyn yhdistelmä on ihanteellinen.

   Edullisista ja helposti saatavilla olevista luonnonkosmetiikan vartalovoiteista Urtekramin Kookos on suosikkini. Se kertoo olevansa ”normaalille iholle” mutta on täyteläisempi kuin muut Urtekramin body lotionit (Urtekramin body buttereita en suosittele yksinään koska nekin ovat öljyjen tapaan vedettömiä – ja iho siis tarvitsee myös vettä. Henk. koht. mielipiteeni tulee aina olemaan että en kerta kaikkiaan ymmärrä täysin vedettömiä hoitotuotteita – ellei niitä käytetä yhdessä vesipitoisen kosteustuotteen kanssa.)

   Muista edullisista, runsasrasvaisista mutta ei-klähmäisistä voiteista suosikkini on Dermosilin Minttu Body Butter (nimestään huolimatta emulsio). Vähän hintavammista vartalovoiteista suosittelen Laveran Karpalo-vartalovoidetta (Regenerating Body Milk), myös Ruusu ja Hunaja ovat todella kosteuttavia ja ”emollientteja”.

   Sekoita Khadin ja E&T:n öljyjä joihinkin näistä vartalovoiteista ja uskoisin, että kuiva ihosi tykkää :)

 30. 34

  Piia sanoo

  Luin ensin otsikon ja ajattelin, että juttu varmaan kertoo siitä, miten vuosi(?) sitten hidastit elämääsi. Itse huomasin, että omassa elämässäni hidastaminen vaikutti älyttömästi terveyteeni ja ihoni kuntoon.

  • 34.1

   Lenni sanoo

   Mäkin olin tulossa vastaamaan, että kasvojenhoitotuotteita enemmän mun ihoon tuntuu vaikuttavan esim. ruokavalio ja hormonit. Iho on ollut pintakuiva ja paria satunnaista näppyä puskeva viimeset 15v., ihan sama mitä tuotetta on tullut käytettyä/ei käytettyä. Sen sijaan kun muistaisin syödä esimerkiksi tarpeeksi pehmeitä rasvoja ja olisi oikea aika kuukaudesta, mun iho voisi oikein optimaalisesti… :/

 31. 35

  Jonttu sanoo

  Oletko jo kuullut tästä sarjasta? Näyttäisi olevan aika uusi tulokas. Hyvä juttu tuotteen kotimaisuus. Perustuu ilmeisesti suht. pitkälti tieteelliseen tutkimukseen.

  https://www.in17.fi/

 32. 36

  Janina sanoo

  Itselläni ja äidilläni (48-v.) on ihan samanlaisia kokemuksia tänä talvena tai oikeastaan n. viimeisen vuoden aikana! Ollaan molemmat vielä kosmetiikka-alalla/kosmetologeja mutta viime vuosina vielä entistä enemmän kiinnitetty huomiota kosteutukseen, kokeiltu uusia tuotteita (öljyjä, happoja…) ja korealaista kosmetiikkaa. Vaikutukset todellakin näkyvät! :)

 33. 37

  Kati sanoo

  Olen itse ihan vastikään herännyt ihonhoidon ihmeelliseen maailmaan perusputsari+kosteusvoidelinjaltani ja löytänyt esim seerumit.
  Ikää alkaa kertyä, muita ongelmia ei ole.
  Olen nyt yrittänyt perehtyä mm. kuorintoihin ja olen ihan pihalla AHA, Retinol, Retinoid ym. viidakossa.
  Mulla on nyt Supermoodin naamio, mutta mitä muuta voisi käyttää?
  Anna please urpolle ohjeita vaikka vaan linkkienkin muodossa, löysin täältäkin jonkun for dummies-postauksen, joka ei kuitenkaan auennut :(
  Sun blogista saa tosi hyviä vinkkejä, kiitos siitä!

  • 37.1

   Sanni sanoo

   Moi Kati!

   Tässä linkit koko ”Ihonhoito For Dummies” -sarjaan:

   Osa 1 – ihonhoidon perusteet
   Osa 2 – puhdistus ja kosteutus
   Osa 3 – kuorinta (täällä mm. AHA- ja BHA-happokuorinnoista)
   Osa 4 – anti-age-hoito (täällä mm. retinolista ja antioksidanteista)

   Kysyit, mitä muuta voisit käyttää kuin Supermoodin naamiota (tarkoitatko tällä AHA-happonaamiota?)

   Ihosi kuntoa tuntematta (eli mikä on ihonhoidollinen tarpeesi; kuivuus, juonteet, pigmenttiläiskät, näpyt, huokoset, talintuotanto..?) suosittelen ihon perushoidoksi kosteuttavia ja vapailta radikaaleilta suojaavia tuotteita (alkoholiton kosteuttava kasvovesi, seerumi, antioksidanttipitoinen kasvovoide), säännöllistä hellävaraista kuorintaa sekä UV-suojallisen voiteen käyttöä päiväsaikaan. :)

   • 37.1.1

    Kati sanoo

    Kiitos vastauksesta ja sori epäselvä kysymys :)
    Joo nimenomaan se sun punanaamanaamio on menossa käyttöön, katsotaan kuinka mun iho reagoi.
    Puhdistus, kosteusvoiteet ja seerumit mulla on uskoakseni ihan hyvät tällä hetkellä, kaipasin tosiaan lisäneuvoa noista Retinol, AHA ym. tuotteista, eli riittääkö esim. tämä naamio yksistään, vai olisiko sen rinnalla hyvä olla muita kuorinta/anti-age juttuja?
    Mun iho on ihan hyvässä kunnossa, ajoittain vähän pintakuiva näin talvella, ja ikää on kohta 45, mikä näkyy vähän väsähtäneen näköisenä peilikuvana ja silmänalusissa erityisesti. Sellaista kohotusta ja piristystä ja kirkastusta ei olisi ollenkaan hullumpaa saada, vähän enneltaehkäisyä ryppyihin.
    Varmasti noissa sun linkeissä on paljon lisätietoa, kiitos kun laitoit ❤️

    • 37.1.1.1

     Sanni sanoo

     kaipasin tosiaan lisäneuvoa noista Retinol, AHA ym. tuotteista, eli riittääkö esim. tämä naamio yksistään, vai olisiko sen rinnalla hyvä olla muita kuorinta/anti-age juttuja? (..) Sellaista kohotusta ja piristystä ja kirkastusta ei olisi ollenkaan hullumpaa saada, vähän enneltaehkäisyä ryppyihin.

     Retinoli- ja c-vitamiinituotteet voisivat olla sinun juttusi näillä spekseillä :) Supermoodin naamio riittää kuorintana, se on niin tuju että en käyttäisi sen lisäksi muita kuorintoja ainakin jos käytät Supermoodia säännöllisesti.

     Retinoli ja c-vitamiini ovat happojen, antioksidanttien ja UV-suojan ohella ne parhaiten tutkitut, tunnetut ja käytetyt anti-age-ainesosat. Ne kirkastavat ihoa (etenkin c-vitamiini), häivyttävät juonteita (etenkin retinoli) ja ylläpitävät kokonaisvaltaisesti ihon nuorekkuutta. Ne ovat ainesosia, joista yleisesti ottaen kaikki ikääntyneen ihon omistajat hyötyvät :)

     Retinolia ja c-vitamiinia voi yhdistää, ja niitä käytetään usein myös samoissa tuotteissa yhtä aikaa.

 34. 38

  sanoo

  Onko totta, että kun on pyyhkinyt ihon AHA (tms)-happoja sisältävällä kasvovedellä, ei saisi levittää sen päälle mitään muita tuotteita vielä 20-30minuuttiin? Jotta happo saisi rauhassa toimia iholla.

 35. 39

  rinkeli sanoo

  Mitä suihkutettavaa kasvovettä käytät? Käytän Madaran kasvovettä, mutta sitä ei ynmmärtääkseni saa suihkupullossa.

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Voit siirtää Mádaran erilliseen suihkepulloon :) Esim. Kickseistä (ja varmaan kaikista kosmetiikkaliikkeistä) saa tyhjiä (matkakokoisia) suihkepulloja.

   Mun lemppari-suihkutettavat kasvovedet on Evolven Daily Defence Moisture Mist ja Flow Kosmetiikan Ruusuvesi. Tällä hetkellä testissä on Bybin Mega Mist ja Lovely Dayn Hyaluron + Bloom -suihke, nekin oikein kivoja (mutta Hyaluron Bloom vaikuttaa jotenkin aktivoivalta, ei rauhoittavalta, ja mä tykkään eniten rauhoittavista.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.