Ihanaiset minttulakat

Mintun värinen kynsilakka kesäkynsillä ei koskaan ole väärin.

Pieni mintunväristen lakkojeni joukko kasvoi juuri yhdellä kun sain Ekovistalta Benecosin uuden ”Expressive Mint” -sävyn.

Perhepotretti: Essie Mint Candy Apple, Eyeko Vintage Polish Jade Green, Benecos Expressive Mint ja Snowcrystal # 434.

Kaikilla on oma, persoonallinen vivahteensa. Snowcrystal on vihrein ja voimakkain, Benecos jännästi harmaaseen taittava, Eyeko klassinen ”true-minttu” (vaikka nimenä onkin ’jade’..!) ja Essie vaalein, muiden rinnalla melkein baby-sininen.

On ne niin nättejä..! Sävyt siis, ei kynnet. ;) Vaikea sanoa mikä on suosikki.

Löytyykö teidänkin kynsiltänne kesällä minttua?

(Oranssi-innostukseni kynsillä osoittaa vihdoin tätä kesää kohti mentäessä laantumisen merkkejä…..)

Kommentit
 1. 1

  bobo sanoo

  Löytyy! Isodoran Bon Bon Mint on ihanan helmiäinen, minttuinen kesälakka. Tämä rakkaus saattaa kyllä kestää kesän ylikin.

 2. 2

  Melis sanoo

  Mulla on just tällä hetkellä tota Essietä kynsissä ja rakastan sitä!<3

 3. 5

  sanoo

  Olen tuota Benecosin minttulakkaa jo aika kauan kuolannut heidän omilta sivuiltaan ja odottanut, milloin se tulee myyntiin. En vain taida oikeasti pystyä oikeuttamaan sen ostamista, kun lakkakokoelma on räjähtänyt käsiin ja reilusti yli viidenkymmenen mennään. Olen miettinyt, että haiseeko Benecosin tai muiden ekomerkkien lakat jotenkin vähemmän kuin muiden valmistajien lakat?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   haiseeko Benecosin tai muiden ekomerkkien lakat jotenkin vähemmän kuin muiden valmistajien lakat?

   En ole kiinnittänyt tähän huomiota… Mun mielestä kaikki kynsilakat haisee suunnilleen samalle. :D

 4. 8

  sanoo

  Hih, ajattelin juuri tänä aamuna, että olisi tosi kiva, jos sinä tekisit kynsipostauksen! Itselläni ei ole ihan mintunväristä lakkaa, OPIn Gargantuan Green Grape on vähän mintun ja vaaleanvihreän välimaastossa, mutta tosi kiva lakka kuitenkin :D Sinun kyntesikin ovat kasvaneet aika kivasti viime postaukseen nähden :)

 5. 10

  milipili sanoo

  Mint Candy Applella olen lakkaillut myös, mutta enemmän muilla vihreillä kuin Essien Navigate Her ja Diorin Waterlily, ne kaikki menee sinne pastellikategoriaan.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Hämmästyneenä totean, että noita ei enää löydy Eyekon sivuilta. Liekö Eyeko sitten lopettanut kynsilakkojen valmistuksen…. Vuonna 2010 niitä ainakin sai vielä, ja mun mielestä viimekin vuonna..

   Mutta firma on siis:
   http://www.eyeko.com/index.php

 6. 12

  Roosa sanoo

  osaatko sanoa että minkä hintasia noi lakat on? mikä kallein ja mikä halvin?:)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Osaan :)

   Eyekon lakat maksaa (tai maksoi, ilmeisesti niitä ei enää valmisteta) kolme puntaa, Essien lakat on 14,90€, Benecosin 5,90€ ja Snowcrystalin 8€.

 7. 14

  sanoo

  Kiitos kiitos, ihana postaus. Olen etsinyt hyvää mintun väristä lakkaa ja tuo Essie se vaan näyttää kaista parhaalta. Täytyy käydä se ostamassa heti heti heti!

 8. 15

  Sara sanoo

  Oliko noi kaikki neljä ihan samanlaista kynsilakkaa nyt tosiaan pakollista hankkia? Ei ihme että tää maailma hukkuu paskaan kun täällä länsimaissa vaan kylvetään jossain miljoonassa eri värisessä kynsilakassa ja rievussa ja laukussa. Ja kaikkihan ne on tietysti ihan pakko saada, ja blogata niistä joka päivä niin kuin ne oikeasti merkitsisikin jotain. Tää postaus sai mussa jotenkin ihan superturhautumisen aikaan, vaikka mulla ei olekaan yhtään mitään sinänsä Sannia vastaan. Tää muoti- yms blogimaailma on kyllä jotenkin meidän pinnallisen elämäntavan multihuipennus. Tää ei voi olla oikein.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Et ole Sara tainnut ennen Karkkipäivää lukea….? :) Jos olisit, niin en usko että olisit juuri tähän blogiin kyseistä kommenttia jättänyt.

   Ystävällisin terveisin, Sanni

  • 15.2

   Irina sanoo

   Pointti onkin juuri siinä, että kaikkia noita ei tarvitse hankkia ja tehdä hutiostoksia, kun tämänkaltaisista blogeista pääsee lukemaan mikä toimii ja mikä ei. Sitä paitsi Sanni ei todellakaan ole mikään maailman suurin kuluttaja, minkä tietäisit jos olisit lukenut blogia kauemmin kuin kolme sekuntia.

 9. 16

  Sara sanoo

  Itse asiassa olen lukenut tätä blogia useamman vuoden ja tilaan sitä blogilistallakin vielä. Miten se liittyy mun pointtiin?

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Siten että täällä ei todellakaan ihannoida ja julisteta päivittäin että osta-osta uusia tuotteita.

   P.S. Kaikkia neljää minttulakkaa en varmasti tarvitsisikaan. Olen ostanut niistä vain yhden, Snowcrystalin.

   • 16.1.1

    Mirri sanoo

    No voi Sara sinun kanssasi…

    Miksi niin monet maailmanparatajat ovat tolloja, joilla ei kerta kaikkiaan kapasiteetti riitä punnitsemaan asioita laajemmasta perspektiivistä. Takerrutaan vain johonkin näennäiseen vääryyteen ja yritetään siitä vääntämällä lisätä omaa paremmuuden tunnetta.
    Tuollekin purkaukselle olisi varmaan löytynyt parempiakin kohteita kuin Karkkipäivä-blogi. Mikäli oikeasti olisit lukenut kirjoituksia, tietäisit että Sanni on sanonut ei useammallekin maahantuojalle tms. koska tuote olisi jäänyt hänellä käyttämättä. Tai että hän on ilmaissut huolensa siitä, miten blogeissa saatetaan lietsoa aika surullista materialismia ja kulutushysteriaa. Ja nyt siis puhutaan ihan eri luokan kulutuksesta kuin jostain kapisesta kynsilakasta.

    Kuten Sannikin sanoi (ja blogien seuraajana varmaan itsekin olet tajunnut?), monet bloggaajat saavat tuotteita myyjätahoilta ilmaiseksi siinä toivossa, että ne päätyvät blogiin ja sitä kautta ihmisten ostoskoriin. Joten on aika erikoista, että hyppäsit sellaiseen johtopäätökseen että Sanni on käynyt nuo kaikki itse hankkimassa.

    Ja ihan vain huomiona, että itsekin kannatat blogitoimintaa lukijaominaisuudessa. Ehkä kannattaisi aloittaa se maailman ruusuistaminen omien valintojen korjauksella, eikä sillä että hyökkii sinne tänne heti kun toiset eivät tajua noudattaa sinun sääntöjäsi.

 10. 18

  Suvi sanoo

  OStin juuri Isadoran BonBonMintin, ja se on ihana! Kynsissä nyt jo kolmatta viikkoa, kun ei raski vaihtaa. Todella kesäinen :)

 11. 19

  sanoo

  Just olen miettinyt mintunvärisen kynsilakan hankkimista ja tuo Essie näyttää noista kaikista kivimmalta. Vaikka yritänkin suosia luonnonkosmetiikkaa, niin kynsilakoista en ole löytänyt oikein kivoja sävyjä luonnonkosmetiikasta. Huulipunien kanssa on vähän sama juttu. Tuntuu, että löytyy vaan maanläheisiä sävyjä, enkä mä sellaisista tykkää… Onko noilla luonnonkosmetiikkalakoilla muuten kovasti eroa ns. normaaleihin, kestääkö yhtä hyvin kynsissä, onko jälki yhtä hyvä jne?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Onko noilla luonnonkosmetiikkalakoilla muuten kovasti eroa ns. normaaleihin, kestääkö yhtä hyvin kynsissä, onko jälki yhtä hyvä jne?

   Olen kokeillut Benecosin lisäksi Santen lakkaa, enkä havainnut kummassakaan mitään eroa ns. tavalliseen lakkaan. Nämä tosin eivät mitenkään hurjasti eroa normilakoista, vain ne kaikkein myrkyllisimpinä pidetyt aineet on jätetty pois mutta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa kynsilakka ei koskaan voi (käsittääkseni) olla.

 12. 20

  sanoo

  Mikä taika tuohon tasaiseen lakkaukseen tarvitaan? Essien lakka minulla ainakkiin jättää sellaiset karmivat rannut, että pois se on otettava. Kicksin halpislakka levittyy kiltimmin, mutta ei järin tasaisesti sekään. Enkö vaan osaa lakata, onko vika kynsissä, mikä tässä mättää? :(

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Enpä osaa sanoa…. :/ Itse olen sitä mieltä, että merkki ei takaa laatua tai ylipäänsäkään kerro mitään lakan kuivumisnopeudesta, peittävyydestä tai levittyvyydestä (niinkuin usein tunnutaan uskovan). Omien kokemusteni pohjalta olen itse sitä mieltä, että lakan laatu on lopulta melkeinpä sattumaa. Yhden merkin sisällä voi olla kaikenlaatuisia lakkoja – niin 30 sekunnissa kuin 60 minuutissakin kuivuvia, raidoittuvia, ohuita, paksuja, epätasaisia…. Eli ehkäpä sinulle on vain sattunut huono Essien lakka?

 13. 22

  Iiks sanoo

  Onko sulla jotain keinoa jolla saa kellertävyyden pois kynsistä?
  Käytän OPI:n aluslakkaa, sellaista normaalia lilaan taittavaa, mutta silti kynnet alkavat kellertää.
  Ajattelin, että kun sä tykkäät lakata kynsiäsi, niin sullakin on varmaan ollut tämä ongelma ainakin jossain vaiheessa elämässi.
  Auttaisiko jos vaihtaisin kynsilakanpoistoaineen esim. Mavalan asetonittomaan versioon siitä?
  Nyt en ole ainakaan muutamaan kuukauten lakannut kynsiäni tämän kellertävyyden takia, ja kaikki kynsilakat pilaantuvat siellä laatikossa :(

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Ikävä kyllä mulla ei ole apuja tuohon… Munkin kynnet kyllä välillä kellertää kun ne imee lakkojen pigmenttiä aluslakasta huolimatta, mutta se ei mua niin haittaa kun kynnet on oikeastaan aina värilakan peitossa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.