Ihana päivä Riikassa

Riikassa vai Riiassa – siinä pulma. Minun korvani haluaa kovasti valita ensimmäisen muodon, mutta ’Riiassa’ lienee oikea taivutus. Ainakin Kotimaisten kielten keskuksen mukaan.

Oli miten oli, minun tiistaipäiväni vietettiin RiiKassa. ;)

Riikakollaasi12

Päivä alkoi kasvohoidolla vastikään avatussa Mádaran Skin Caféssa keskustan Galerijas Centr -ostoskeskuksessa. Skin Café on Mádaran ensimmäinen myymälä, jonka yhteydessä toimii myös hoitola. Mádaralla ei ylipäänsä ole aiemmin ollut hoitolaa.

Hoidon minulle tarjosi Mádara. Sain valita mieleiseni hoidon ”kahvilamenusta”, ja päädyin pisimmän kaavan mukaiseen, eli 75 minuutin SOS Sking Cleansing’iin. (Tokihan sitä nyt pisimmän ottaa kun tarjotaan :D) Idea Skin Café -nimeen tulee ajatuksesta, että ihokin ”syö”. ”Feed Your Skin”, sanotaan Mádaralla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Skin Café sijaitsee vilkkaassa ostoskeskuksessa, ei hoitohuoneeseen kuulunut mitään ääniä käytävältä. Olin hoidon aikana kuin muussa maailmassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kosmetologi Inese oli aivan huippu. Hoito oli parhaita missä olen koskaan käynyt ( – RF-hoitoa en laske, sillä se on enemmän ”tekninen” kuin hemmotteluhoito).

Tykkäsin hoidossa siitä, että vaikka se elämyksellisesti tietenkin oli hemmottelua (minun ihooni eivät kosmetiikkaan pohjautuvat hoidot tee mitään visuaalista eroa), sen aikana myös tuntui siltä että iholle ”tehtiin” jotain. Kaikki liittyy olennaisesti hoidon suorittavan henkilön tatsiin. Kasvohoidoissa kävijät tietävät varmasti, mistä puhun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SOS Skin Cleansing Treatmentiin kuuluuvat seuraavat vaiheet:

1 Puhdistus (lempparillani pumppuvaahdolla :))

2 Kasvovesi

3 AHA-naamio (Mádara-uutuus, sain tällaisen myös kotiin viemisiksi)

4 Hyaluronihapposeerumi (ammattikäyttöinen, ei Mádaran kuluttajavalikoimassa)

5 Soothing Hydration Superseed Oil (tämäkin Mádaran uusia tuotteita, lanseerattu Suomessa jo aiemmin mutta Latviassa vasta lokakuussa) ja akupainelua

6 Dekoltee-alueen hieronta (+viininrypäleöljy)

7 Algin-naamio (kuvassa). Ammattilaistuote, ei Mádaran valikoimassa.

Tämä olikin jännä tuote. Se jähmettyi kasvoilla kumimaiseksi, ja poistettiin noin 10 minuutin vaikutusajan jälkeen kasvojen muotoisena ”naamarina”. Naamiolla on lymfaattinen, kohottava, puhdistava ja alle levitettyjen aineiden imeytymistä buustaava vaikutus. Ennen naamion levitystä Inese varmisti, ettei minulla ole klaustrofobiaa (!). Jotkut asiakkaat kuulema kokevat naamion ahdistavana koska se peittää silmät. Minusta se tuntui vain mukavalta :)

Tuttuun tapaan sain kuulla, että ihoni on erittäin hyväkuntoinen, mutta pelkästä seerumin käytöstä kosteustuotteena sain vähän ”soo-soota”. Inesen mukaan ihollani on selvästi pintakuivuutta etenkin leuan ja suupielien alueella, ja voide olisi tarpeen.

*

Hoidon jälkeen oli aika lähteä tutustumaan Riikaan.

idRiikakollaasi3

Riika muutamalla sanalla?

Kaunis, viehättävää arkkitehtuuria tarjoileva kaupunki, tunnelmaltaan tietyllä tapaa – pahoittelen kömpelöä ilmaisua, ”neuvostoliittomainen”. En löydä tähän parempaakaan ilmaisua, kertokaa te muut jotka olette kaupungissa vierailleet. :) Olen käynyt Neuvostoliitossa, joten tiedän mistä puhun.

Tunnelma on aivan erilainen kuin läntisemmissä kaupungeissa kuten Pariisissa tai Brysselissä, Barcelonasta tai Lontoosta puhumattakaan. Voisiko fiiliksestä sitten käyttää termiä ”itäeurooppalainen”…. hurjan vaikeaa tämä kuvailu..! :)

Mutta tosiaan, kolhot, järkälemäiset patsaat ja rakennusten tietty synkkä majesteetillisuus luovat henkeä, joka vie ainakin minun mieleni välittömästi Neuvostoliittoon. Ihmisten kasvoillakin on jotain hyvin erilaista kuin lännessä… Mutta tunnelma on ehdottomasti myönteinen. :)

Pidin Riikasta kovasti. On virkistävää käydä paikoissa, joissa on jotain erilaista… Saman tyyppistä vanhaa kaupunkia ja arkkitehtuuria löytyy monista muistakin paikoista Euroopasta, mutta tunnelmissa on eroa.

Riikakollaasi5

Riikakollaasi8

Riikakollaasi7

Vanha ja moderni kohtaavat Kaleju Iela -kadulla.

Drogas on paikallinen ”Duane Reade” tai ”Boots” (= eli kemppariliike).

Riikakollaasi2

Riikakollaasi6

Vapauden muistomerkki kurkottaa taivaisiin Brivibas -bulevardilla.

Riikakollaasi1

…ja siellä täällä kurkkaa Hesburger. :p En muistanutkaan, että Hese on valloittanut Baltian.

Riikakollaasi4

Maisemia massiivisen päärautatieaseman kellotornista. (Itse torni näkyy ylempänä ensimmäisessä Riika-kollaasikuvassa.)

Stockmann ja Seppäläkin ovat täällä kova sana. Olipa mulla muodikas olo Seppälän takissani ^_^

Sitten muutama kosmetiikkabongaus.

Riikakollaasi10

Stenders on suosittu latvialainen kosmetiikkamerkki, ja ihastuin heidän liikkeisiinsä päätäpahkaa. Kuvista voi kenties päätellä miksi. Olen todellinen ”sucker for esthetics”, ja Stendersin liikkeet ovat ehkäpä kauneimpia kosmetiikkamyymälöitä joissa olen kuunaan käynyt.

Kaikkialla on kukkia – niitä roikkuu jopa katosta. Liikkeissä on hienostunut tunnelma, mutta hinnat eivät ole luksusta. Eivät tosin halpaakaan, Stenders on hintatasoltaan ehkä jotain The Body Shopin luokkaa. (Jonkun mielestä tietysti TBS’kin voi olla halpaa. Minusta Herbina on halpaa ;)) Tuotteet ovat koostumukseltaan peruskosmetiikkaa, eli  synteettisiä ja luonnon raaka-aineita yhdistäviä. Ei mitään luonnonkosmetiikkaa Puutarha-imagosta huolimatta :)

Stenders

Melkein ostin Stendersiltä tuliaisen äijälle… Miesten sarja oli niin kivan näköinen. Mutta sitten haistoin tuotetta. No eih. Mr. Karkkipäivä on tigimäisten tuoksujen ystävä. Kaikki ”horsman hajut” voi unohtaa saman tien. ;)

Kivvi

Stockalta bongasin Kivvi-nimisen paikallisen sarjan. Jälleen visuaaliset tekijät vetivät puoleensa… Todella kauniita pakkauksia. Tuli välitön halu ostaa. Nämä tuotteet olivat yllättävän kalliita, habitus ei kuitenkaan ole ylellinen.

(Oho – huomaan että Kivville on suomalainen maahantuojakin…! Missä näitä myydään Suomessa? No kenties Stockalla…!? :D Onko joku kokeillut Kivvi’ä?)

Päivä päättyi ihanaan illalliseen Domini Canes -ravintolassa vanhassa kaupungissa. Latvia ei minusta ole erityisen halpa maa Suomeen verrattuna, eivätkä ravintolatkaan ole hinnoiltaan yhtä edullisia kuin vaikka Kreikka, mutta kahden ruokalajin ja kahden viinilasin illallinen ns. ”paremmassa paikassa” irtosi kuitenkin 30 eurolla. :)

Riikakollaasi9

Söin alkuruoaksi grillattua kukkakaalia kera kermaisen pinaattipyreen ja paahdettujen mantelien, ja pääruoaksi turskaa butternut-kurpitsan kera (mikä on butternut squash suomeksi..?).

Kukkakaali… <3 Sitä ei useinkaan ravintoloiden menuissa näe, ainakaan omana annoksenaan.

* * *

Mádara-vierailun satoa pääsen julkaisemaan vasta myöhemmin, sillä odotan vielä muutamaa presentaatiota sähköpostiini, ja lisäksi madaralaiset haluavat lukea tekstit ennen julkaisua. :) Sen verran voin kertoa, että jälleen kerran oli oikein kiinnostava vierailu, ja opin taas uutta! :)

 

Kommentit
 1. 1

  Arlene sanoo

  Riika <3 Voi, jos olis loputtomasti rahaa, ni reissaisin vaan pisin Eurooppaa :D
  Pakko kommentoida hiukan aiheen ohitte, että tykkään todella paljon tästä sun blogistas ^_^ Jotenkin näistä postauksista tulee hyvä mieli, oli ne aiheet sitten ruokaa, kosmetiikkaa tai matkailua :)
  Kiitos Sanni, kun piristät blogillasi lukijoiden päivää :)

 2. 2

  ZaZa sanoo

  Butternut squash on myskikurpitsa :). Ja Gastropub Rikhardsissa söin pääruuaksi paahdetun, kokonaisen kukkakaalin beaurre blanc-kastikkeella ja hasselpähkinöillä. Oli herkkua, suosittelen. Harvoin tosiaan näkee kukkakaalia muuna kuin lisukkeena.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Aaaa miten hyvältä tuo kukkis-annos kuulostaa..! Syy vierailla Rikhardsissa? :)

 3. 3

  pea sanoo

  Butternut squash suomentuu myskikurpitsaksi. Siitä tulee paahdettuna herrrrrkullinen sosekeitto <3

 4. 4

  Maria sanoo

  Kaunis kaupunki tuo Riika ja hienot puitteet Mádaralla :) Enpä tiennytkään,että siellä kalliimpaa onkin. Tykkään tuosta vanhasta arkkitehtuurista, niinku siellä Kreikassa. Se jotenkin uppoo minuun täysin!

 5. 5

  dea sanoo

  Ei ihan itse aihetta koskeva kysymys, mutta miten tuo liikkeiden kuvaaminen toimii? Pitääkö aina kysyä lupa vai saako liikkeissä kuvata kysymättä? Nuo Kiwin pakkaukset ovat kyllä ihania ja ymmärrän täysin miksi Stendersin liike veti sinua puoleensa :)

  • 5.1

   Sanni sanoo

   miten tuo liikkeiden kuvaaminen toimii? Pitääkö aina kysyä lupa vai saako liikkeissä kuvata kysymättä?

   Ei saa kuvata kysymättä lupaa, kuvaus on kielletty käytännössä kaikissa liikkeissä. Mä kysyn aina luvan.

 6. 6

  Nekkutyttoe sanoo

  Ihania kuvia, olisipas kiva käydä taas RiiKassa ;)

  ps. Butternut squash = myskikurpitsa

 7. 7

  NG sanoo

  tervetuloa kotiin reissaamiselta.
  Ihanan näköisiä nuo latvialaismerkkien pakkaukset. Millainen maine noilla yleensä on kotimaassaan – mikä on luotettu ja arvostettu merkki paikallisten keskuudessa? (vrt. Apivita / Korres Kreikassa)..

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Millainen maine noilla yleensä on kotimaassaan – mikä on luotettu ja arvostettu merkki paikallisten keskuudessa?

   Viivyin Latviassa niin vähän aikaa (vain kaksi päivää), etten ehtinyt saada kuvaa merkkien maineesta. Stendersin suosio oli ilmeinen, kun liikkeitä oli vähän vaikka missä. (Myös joku hostellini Latvia-esite/opus mainitsi Stendersin Latvian suosituimpiin kuuluvana kosmetiikkamerkkinä.)

   Ihanteellisesti pitäisi tietysti tuntea joku paikallinen, ”riippumaton” henkilö, jotta saisi kunnon kuvan maan kosmetiikkamaailmasta… Jos kysyy Stendersin työntekijältä, niin toki hänen mielestään heidän tuotteensa ovat parhaimmat ja luotetuimmat :D

   • 7.1.1

    NG sanoo

    Madara kai on se kansainvälisesti näkyvin latvialaismerkki, vähän kuin meidän lippulaivamme Lumene… Mietin, onko nuo toiset laadultaan samaa/parempaa tasoa, vai jotain ’halpis’
    vaihtoehtoja. Harmi, kun et saanut kenenkään paikallisen arviota :)

 8. 8

  Sari sanoo

  Haluavat lukea blogikirjoituksen etukäteen? Miksi? Eikös tuo ole aika erikoista?

  Taas niin jännä tunnelma välittyi tästä kaupunkikuvauksesta, että haluaisin lähteä Riikaankin (kuten vähän aikaa sitten Kreikkaan), vaikken ole mikään matkailijatyyppi. Mutta niin, sinähän olet työskennellyt matkaoppaanakin :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Haluavat lukea blogikirjoituksen etukäteen? Miksi? Eikös tuo ole aika erikoista?

   Puhuimme aika paljon kaikista ”tieteellisistä” jutuista (en tosin ole varma kuinka suuresta osasta niistä kirjoitan), ja haluavat varmistaa etten kirjoita niistä jotain väärin. Minusta ihan ymmärrettävää.

   Mutta niin, sinähän olet työskennellyt matkaoppaanakin :)

   En ihan, vaan matkatoimistovirkailijana :)

 9. 9

  sanoo

  Jokaisella ulkomaanmatkalla on pakko tutustua paikallisiin kosmetiikkakauppoihin. Etenkin kun hinnat ovat yleensä puolet Suomen tasosta.

 10. 10

  koshka sanoo

  Minäkin kapinoin tuota ”Riiassa” -taivutusta vastaan – yleensä olen Riikassa tai jopa Rigassa :)

  Olipa ihana nähdä sun kuvissa noita itselle tuttuakin tutumpia kulmia; tuli oikein sellainen läikähdys sydämeen (no olenkin vähän tämmöinen helposti liikuttuva!) Mun mielestä kuvailit Riikaa oikein osuvasti;niitä vastakohtia mitä siellä on sekoittuneena ja paikan erityistä tunnelmaa.

  Mun pitikin vinkata tuosta Stendersistä jo kun kommentoin sulle aikaisemmin, mutta unohdin! Onneksi tutustuit merkkiin – ne liikkeet todellakin panostavat estetiikkaan ja niissä on myös poikkeuksetta ihan loistava palvelu. Löysitkö jotain kotiinviemisiä Stendersiltä? Ja ah, tuo Mádaran hoito näytti ihanalta – taitaa olla ajanvaraus sinne edessä!

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Löysitkö jotain kotiinviemisiä Stendersiltä?

   En löytänyt, vähän pyörittelin muutamaa travel size -kittiä käsissäni, mutta jäi sitten ostamatta. Hiustuotteet olisivat houkuttaneet kaikkein eniten (ne kun ovat se mun alkuperäinen, suurin kosmefriikkiyteni kohde :D), mutta sitten mietin kotona odottavia tuotteita ja ajattelin että blääh, yritetään nyt oikeasti käyttää varastoja pois ennen kuin saa ostaa lisää.

   Miehelle olisin tosi mieluusti ostanut siitä miesten sarjasta, mutta se tuoksu…. Se ei olisi pudonnut mun misterille. Harmi.

   Ihana muuten kuulla että postauksen kuvat toivat läikähdyksen rinta-alaan..! :) Ja jes, onnistuin siis kuitenkin hapuilevassa tunnelmakuvauksessani. :)

   Ihastuttava kaupunki todellakin, ja siitäkin tykkäsin paljon kun se on niin paljon vähemmän turistillinen kuin jotkut Prahat ja Budapestit. Turistikrääsäkauppoja oli lopulta todella vähän, eikä vanhan kaupungin ravintoloissakaan ole sellaista överituristifiilistä.

   Mitäs muuten tykkäät Lido-ravintoloista? Mä söin siinä vanhan kaupungin Lidossa kaksi kertaa. Ekalla kerralla en älynnyt systeemiä täysin ja otin ison salaattilautasen jolle kasasin vain hyvin vähän salaattia. Seuraavalla kerralla tajusin ottaa pienen jolle kasasin ison läjän!! :D

   • 10.1.1

    koshka sanoo

    Stenders on kyllä täynnä houkutuksia, hyvin vastustelit:) Mulla on juurikin parhaillaan matkakäytössä merkin pikkuiset värjättyjen hiusten tuotteet ja tyytyväisenä niitä käyttelen. Meillä mies tykkää myös siitä miesten sarjasta, ainakin shampoota on käytössä ollut useampi pullo.

    Ja Lido-ravintolat, voi nam! Loistava konsepti ja hinnatkin kohdallaan! Nyt mulle tuli nälkäkin sitten..:)

 11. 11

  Senja sanoo

  Tää oli ehkä vähän liian pitkä postaus mun makuun, olisi voinut puolittaa! :)

  • 11.1

   RainDrop sanoo

   Mä en ymmärrä näitä ”liian pitkä postaus” – kommentteja :) Minä taas luen mieluummin yhden asiakokonaisuuden kerrallaan samasta postauksesta, niin kuin nyt esimerkiksi tässä koko päivän ohjelman, kuin keinotekoisen katkaisun lyhempiin pätkiin. Mutta mä en olekaan oikein sopeutunut tähän nykyajan ”pikaviestikulttuuriin” :)

   Mä ihmettelin myös hiukan tuota Madaralaisten halua lukea blogipostaus etukäteen, toivottavasti se tosiaan johtuu vain tuosta ”teknisestä” puolesta sitten…

   • 11.1.1

    Sanni sanoo

    Mä kiinnitän itse paljon huomiota postausten pituuksiin, ja pyrin pitämään ne ”lukuystävällisissä” mitoissa. Joskus saatan sen perusteella pätkäistäkin jutun useampaan osaan, esimerkkinä vaikka ”ihonhoito for dummies” -artikkelit.

    Mutta tällaisiin ”Päivä jossain” -fiilistelyihin pätkiminen ei sovi mielestäni lainkaan. Se on sen tyyppinen asiakokonaisuus, joka ”kuuluu” esittää yhdessä osassa. :)

  • 11.2

   anonymous sanoo

   mun mielestä taas ihan täydellinen, inhoan postauksia joissa ei ole luettavaa! makunsa kullakin :)

 12. 12

  Riikka sanoo

  Joskus luin jostain Riian taivutuksesta että Riikassa voi olla vain Riikan sulhanen, eikä hänkään siellä voi kovin kauaa olla kerrallaan, muut sen sijaan olisivat Riiassa. :D

  Taidan kuitenkin luovuttaa pikkuhiljaa ja todennäköisesti luovuttaa myös Kotuskin joskus. Niin yleistä Riian taivuttaminen Riikaksi on. :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Joskus luin jostain Riian taivutuksesta että Riikassa voi olla vain Riikan sulhanen

   XD Tuhmaa…

 13. 13

  sara sanoo

  Minustakin Riika on ihana kaupunki, mutta tottakai se on neuvostohenkinen ja itäeurooppalainen kaupunki, mitä muuta se voisi ollakaan! Ei minusta itäeurooppalaisuus tai ylipäätään neuvostohistoria ole huono asia kaupunkiarkkitehtuurin kannalta vaan tuo kaupunkeihin omaa leimaa; olen kolunnut paljon Virossa ja jonkin verran Puolassa sekä Pietarissa. Suosittelen! Pietari on upea kaupunki ja hyvä paikka päivittää neuvostoaikaiset muistot Venäjästä. :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Ei minusta itäeurooppalaisuus tai ylipäätään neuvostohistoria ole huono asia kaupunkiarkkitehtuurin kannalta

   Ei minustakaan :)

   Pietari-visiittiä olen suunnitellut jo todella monta vuotta… Siitä ainoasta vierailusta kun on kulunut 23 vuotta, niin olisi todellakin aika päivittää nuo muistot… :)

 14. 14

  sanoo

  Oi kuvasit kotitalomme Kaleju ielalla, jossa asuimme 2-vuotta. Oikein sydämessä läikähti kun näin kuvan. <3 Eli kellertävä talo oikealla Kaleju iela kuvassa. Muutimme sieltä Jurmalan pitsihuvilaan rannalle, lasten koulu oli kuitenkin siellä. :) Ihanaa katsoa näitä kuvia, Latviassa tullut mentyä naimisiin ja ensimmäinen yhteinen lapsikin syntyi siellä Centris oli meidän kulmakauppa ja siellä Rimi.

  Upeita kuvia olet ottanut maasta joka on aina toinen koti sydämessä. Ja juu taipuu Riiassa, aivan ehdottomasti. :) <3

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Oi kuvasit kotitalomme Kaleju ielalla, jossa asuimme 2-vuotta.

   Voi mikä sattuma…! :)

   Oletpa kyllä saanut kauniissa paikassa asua. <3

   • 15.1.1

    Nimetön sanoo

    Tällä hetkellä vain verkossa, mutta tuotteita on ekokosmetologeilla testattavana ja on hyvin todennäköistä että sitä tulee saamaan jatkossa myös heidän kauttaan. Jälleenmyyjät ovat listattuna tuolla edellämainitulla sivustolla.

    Ja tietysti olisi hienoa jos tuotteita saisi myös jostain liikkeestä, tulevaisuus näyttää miten sen asian kanssa käy

    • 15.1.1.1

     sanoo

     Heippa, toimin Kivvin maahantuojana Aubrey ja Radicon rinnalla. Huomasin, että ystäväni oli jo kommentoinut täällä tuotteista. Eka erä saapui pari viikkoa sitten ennen I Love Me messuja ja ensimmäiset toimitukset hoitoloihin on jo tehty. Kivillä on myös ammattilaisille tarkoitettu Professional linja. Hinnalta Kivvi on aika keskivertoa verrattuna muuhun luonnonkosmetiikkaan. Olen itsekin menossa marraskuun lopussa vierailulle Kivvin tehtaalle Riian lähellä ja jään viikonlopuksi Riikaan. Kiitos kivoista kuvista ja vinkeistä olen jo ihan fiiliksissä.

 15. 16

  kisse sanoo

  Riiassa on minusta synkkä tunnelma, siellä aistii, että kaupunki on miehitetty monta kertaa. Saksalaisten ja Neuvostoliiton toimesta. Pääkadun nimi on vuoron perään ollut Hitlerinkatu tai Stalininkatu, miehittäjästä riippuen. Vapaudenpatsasta sanottiin aikoinaan matkatoimistoksi, koska jos sen juurelle vei kukkia, sai menolipun Siperiaan. Esimerkiksi Tallinnassa näkyy minusta huomattavasti vähemmän Neuvostoliiton vaikutus kuin Riiassa. Riiassa myös mafia johtaa toimintaa. Miehiä varoitellaan siellä tarjoamasta naiselle drinkkiä baarissa, kun drinkin hinta voi olla 7000 ja baarista lähtee portsari mukaan pankkiautomaatille nostamaan rahat. Ja tämä on laillista Riikassa, mikä kertoo kaupungista hirveän paljon. Itse en pitänyt kaupungista alkuunkaan ja tuskin enää ikinä käyn siellä. Omanlasensa elämys kaupunki kyllä on, vähän kuin kylmä suihku siitä, mitä todellisuus voi olla.

 16. 17

  Ansku sanoo

  Tuo Stenders on pistäytynyt Suomessakin, muistan kun Kampin keskuksessa (?) oli pian sen avautumisen jälkeen pieni liike jonkin aikaa. Ostinkin jotain tuotteita, jotka tuntuivat edullisilta, ja liike tosiaan oli hyvin puoleensavetävä. Toiste en kuitenkaan mennyt, koska tuotteiden ”kosmeettinen miellyttävyys” ei käytössä vastannut ihan odotuksia.

 17. 18

  Pau sanoo

  Riikaan menen minäkin – koska se vaan kuulostaa omaan korvaan kivemmalta ^_^
  Mun piti kommentoida sulle ennen reissuasi Madaran incistä löytyneeseen kummallisuuteen, että jos olisit saanut siihen selvyyttä matkan aikana, mutta niinpä vaan asia jäi mietinnän asteelle. Heidän anti-age -tuotteissaan on yhtenä ainesosana kitiiniä (chitin), joka on selitetty Madaran omilla sivuilla seuraavasti: ”Kitiini on luontainen kosteuttaja, joka saadaan glukoosin ja A.nigerin fermentoimisprosessin (käymisen) avulla. Vähentää pieniä juonteita , uudistaa ihoa ja lisää ihon elastisuutta.” Ihmettelen suuresti, että miten kitiini, joka käsittääkseni muodostaa suuren osan mm. rapujen kovasta kuoresta, voi olla luontainen kosteuttaja. Olen yrittänyt kaivaa asiasta jotain tietoa netistä, mutta en ole löytänyt mitään mikä tukisi tätä väitettä, tosin en oikein mitään selkokielistä muutenkaan. Tuliko teillä sattumoisin puhetta kitiinistä niissä tieteellisissä jutuissa tai oletko muuten törmännyt kitiiniin kosmetiikassa? Yritin kysellä I love me -messuilla jo kosmetologeilta ja yhdeltä estenomiopiskelijaltakin asiasta, mutta heistä kukaan ei ollut kuullut kitiinistä kosmetiikan yhteydessä. Ei sillä, ainahan sitä kehitellään uusia ”ihmeaineita”, mutta tämä kun ei omaan pieneen päähäni mahdu mitenkään loogisena juttuna…

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Ei ollut puhetta kitiinistä, mutta voin laittaa Mádaralle kysymyksen asiasta :)

 18. 19

  Timangi sanoo

  Tuollaisia kumiseksi jähmettyviä kasvonaamioita on myös meillä kosmetologikoulussa käytössä. Sitä kutsutaan okkluusionaamioksi, ja tosiaan on ihan normaalia kysyä asiakkaalta ahtaanpaikankammosta, etenkin jos tuotteella peittää silmien lisäksi myös suun :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   tosiaan on ihan normaalia kysyä asiakkaalta ahtaanpaikankammosta

   Juu, en minäkään sitä epänormaalina pitänyt :D

  • 19.2

   sanoo

   Jep. Vähemmän virallinen nimi vielä, tai ainakin se, jota me käytettiin koulussa, on plastinen naamio. :)

   • 19.2.1

    Marisa sanoo

    Oho, tuli ajatuksissani ekan kommenttini nimeksi koko nimeni. :D Voitko Sanni vaihtaa tuon alkuperäisen kommenttini nimimerkiksi Marisan? Kiitos. :)

 19. 20

  Nimetön sanoo

  Riiassa! Siitä ei tarvitse edes väitellä, koska se nyt vaan on niin. Riika, Riiassa, Riikaan. Riiasta takaisin Suomeen. Jätetään se Riikka rauhaan. ;)

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Suhteellisen edullisia minusta Suomen hoitolahintoihin verrattuna, täältä näkyy koko hinnasto:

   http://www.madaracosmetics.lv/en/skincafe/treatments/

   Puolen tunnin pikahoidot ovat 18 euroa ja esim. tuo minun 75 minuutin hoitoni maksaa 42 euroa, ei minusta lainkaan paha noin perusteellisesta hoidosta. Tunnin mittainen SOS Cleansing ilman Algin-naamiota maksaa 32 euroa.

   • 21.1.1

    Tiltu sanoo

    Ei paha! Täytyy pistää ”korvan taa”, jos joskus Rii(k)aan tulisi matkustettua!

    • 21.1.1.1

     Tiltu sanoo

     Lähden Riikaan huhtikuussa ja tietty piti tulla heti virkistämään muistia sun reissupostauksista :)

     En ottanut ruumaan menevää matkatavaraa, koska olen budjettimatkalla. Mutta ovatko Madaran tuotteet halvempia siellä kuin Suomessa (lue; pitäisikö hamstrata kuitenkin, säästöähän sekin on :D)?

     • 21.1.1.1.1

      Sanni sanoo

      Ooo, Riika..! ^_^ (Se muuten saattaa olla tulevan mahdollisen uuden lukijamatkan kohde… ;))

      Muistaakseni Mádaran tuotteet eivät olleet kovinkaan paljon edullisempia Latviassa. *tsekkaa hintaerot Latvian ja Suomen Mádaran sivuilta* Jep, oikein muistin, hintaero on vain alle eurosta pariin euroon Latvian hyväksi.

 20. 22

  Kuorotipu sanoo

  Matkakuume! Riikassa tullut päiväseltään käytyä kerran, kun oltiin autolla kiertelemässä Eurooppaa. Sama fiilis jäi kun valtaosasta muistakin Itä-Euroopan kaupungeista. Tykkäsin siis kovasti :)

 21. 23

  sanoo

  Ah, ihana postaus! Tuli välitön Riika-ikävä! Olen kerran käynyt, ja totaalisesti siihen ihastunut. Siellä on superkaunista! Kävitkö herkuttelemassa (ainakin silloin reissuni aikaan) kaikkialla tarjolla olevilla suklaaleivonnaisilla? Eivät yhtään VHH, mutta huh huh miten jumalaisia :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Kävitkö herkuttelemassa (ainakin silloin reissuni aikaan) kaikkialla tarjolla olevilla suklaaleivonnaisilla?

   En :D Itse asiassa en edes huomannut suklaaleivonnaisten läsnäoloa ^_^

   Toisaalta en juuri kahviloissa käynytkään – vain Costassa vetämässä extra large soijalaten <3 (Pakko oli suosia ei-latvialaista kahviketjua kun muualta ei tuntunut löytyvän soijalattea…)

 22. 24

  sanoo

  Ihanan näköistä, pitää joskus ehdottomasti käydä Riikassa !
  Ja tuohon taivutusongelmaan: opiskelen journalistiikkaa Tampereella ja äidinkielenopettaja just viime kerralla sanoi että mieluummin Riikassa kuin Riiassa, ihan vaan koska Riikassa on vakiintunut ja ymmärrettävämpi muoto. Kuulemma ovat Kotimaisten kielten keskuksessa ihan hölmöjä suosituksineen. :D

  • 24.1

   Sari sanoo

   Vakiintunut? Ymmärrettävämpi? Kotimaisten kielten keskuksessa hölmöjä suosituksineen? No on siinä äikänopettaja! Ei voi kuin ihmetellä, varsinkin, kun ohje on tässä mitä loogisin: jos nimi on jo muutenkin pitkälle suomalaistettu, miksi kummassa sitä ei taivutettaisi kuten suomen sanaa? Opettaja siis opettaa siis ihan vain omia mieltymyksiään. Maksetaanko hänelle tästä palkkaakin?

 23. 25

  Liina sanoo

  Muistan myös kun Stenders oli Kampin keskuksessa! Ostin sielta aivan ihanan appelsiinisaippuan ja olen yrittänyt selvittää mikä liikkeen nimi olikaan ja nyt se vihdoin selvisi!

 24. 26

  Tanja sanoo

  Heipsan

  Tämä ei taas liity mihinkään viime aikaisiin postauksiisi, mutta en tiennyt mihin muuallekaan olisin tämän laittanut. Kaipaisin apuasi lily lolon suhteen. Jostain osui silmiini tuo saamasi starter collection ja arviosi siitä. Itselläni on ollut se warm peach käytössä talvisin ja ostin nyt kesällä sävyn in the buff ajatuksella, että se voisi olla riittävän tumma ruskettuneena. sepä vaan jäi kuitenkin liian vaaleaksi sekin ja jotenkin harmahtavaksi minun ihollani. Osaisitko sanoa mikä olisi seuraava tummempi väri joka voisi sopia? Ja kun tuo warm peach on kuin tehty talvella iholleni, niin onko sävyni sitten enemmän lämmin kuin neutraali? Olisi kiva saada sellainen hyvin ruskettuneelle iholle sopiva mineraali mukaan kevään kaukomatkalle. :-)

  • 26.1

   Tanja sanoo

   Jäi se vielä sanomatta, että tuo in the buff on nyt mulle, tähän aikaan vuodesta, aika passeli sävy, mutta edelleen jää ihan aavistuksen harmahtavaksi. Piti ihan testata joko on liian tummaa kun rusketus on jo hieman hälvennyt, yllätyin kyllä, että nyt olisi melkeen sopiva. Mutta kesällä se on selkeästi iian vaalea mun rusketukselle. Tiedän, että toiselle on aika mahdoton neuvoa sopivaa sävyä näkemättä, mutta josko jotain suuntaa osaisit neuvoa. :-)

  • 26.2

   Sanni sanoo

   Osaisitko sanoa mikä olisi seuraava tummempi väri joka voisi sopia?

   Valitettavasti tunnen Lily Lolon sävyistä vain ne, jotka ovat olleet itselläni käytössä, muita en ole nähnyt livenä. En siis ikävä kyllä osaa kommentoida niiden sävyjä muuten kuin sen perusteella, miten sävyt on Lolon sivuilla kategorisoitu. Sävykuvauksen perusteella Cookie on tummuusasteikolla seuraava neutraalien sävyjen kategoriassa In The Buffin jälkeen. Toisaalta, mikäli koet In The Buffin hieman harmahtavana ja Warm Peach taas on ”kuin tehty” sinulle, niin ehkäpä ihollesi sopivatkin paremmin lämpimät sävyt? Warm Peach on lämmin sävy, In The Buff neutraali.

   Voisit siis neutraalin Cookien sijaan kokeilla medium-tummuuasteen sävya Warm-kategoriasta. Tällöin In The Buffin jälkeen seuraavaksi tummempi sävy olisi Warm Honey. Popcorn on lämpimistä sävyistä samaa tummuusastetta kuin In The Buff, mutta mikäli In The Buff oli kesällä liian vaalea, kannattaa varmaan ottaa kesäsävy medium-syvyisenä. :) Popcorn menisi kenties tällä välikauden ihonsävyllä…?

   • 26.2.1

    Tanja sanoo

    Kiitos taas kerran kun jaksat olla avuksi. Ilman sun neuvoa olisin varmaankin tilannut tuon cookien ja todennut sen taas ei niin sopivaksi.Ja muistanko väärin, että biodellylla olisi aiemmin ollut sellainen sävykartta mistä pystyi katsomaan mikä sävy on viileä ja mikä neutraali ja mikä lämmin. Nyt en löytänyt kuin eri tummuusasteet :-/ Nyt näiden sun neuvojen avulla taidan tilata nuo lämpimät sävyt minikoossa ja kun rusketun todella helposti ja todella tummaksi, niin otanpa varalta sen coffee bean sävynkin, onpahan mistä valita ja sekoitella sitten. :-) Ostin itseasiassa toissapäivänä ihan meikkivoiteen pitkästä aikaa ja olin testeriä katsoessani ihan varma, että se tummin on ihan varmasti aivan liian tumma, mutta yllätys oli melkoinen kun se sopikin sitten parhaiten loreal:n lumi magique N3 pure linen. Sitä en sitten tiedä onko tuo viileä vai lämmin vai neutraali, mutta hyvin upposi mun tämänhetkiseen väritykseen. :-) Ja vielä yksi juttu joka ei liity tähän aiheeseen. Jos et ole vielä tutustunut chanelin inimitable intense ripsariin niin kokeile. Lupaa pidentää, tuuheuttaa, kaareuttaa ja erotella. Ja mun ripsissä se todella tekee tuon kaiken. Ihan huippu, tämän hetken ehdoton suosikki, sillä saa lyhyimmätkin ripset väriin sotkutta. :-)

    • 26.2.1.1

     Sanni sanoo

     Eipä kestä, Tanja :)

     kun rusketun todella helposti ja todella tummaksi, niin otanpa varalta sen coffee bean sävynkin, onpahan mistä valita ja sekoitella sitten. :-)

     Varmasti hyvä idea :)

     loreal:n lumi magique N3 pure linen. Sitä en sitten tiedä onko tuo viileä vai lämmin vai neutraali,

     L’Orealin meikkivoiteissa sävynumeron eka kirjain kertoo pohjasävyn, N = neutral, W = warm ja C = cool. :) Eli ostamasi sävy on neutraali.

     Ja muistanko väärin, että biodellylla olisi aiemmin ollut sellainen sävykartta mistä pystyi katsomaan mikä sävy on viileä ja mikä neutraali ja mikä lämmin.

     Biodellystä en tiedä, mutta Lily Lolon omilla sivuilla on sellainen. Lukeehan sävyn ”lämpöaste” myös kunkin sävyn kohdalla kuvauksessa, mutta tuollainen kätevä taulukko, josta sävyt näkee yhdellä silmäyksellä, löytyy, kun klikkaat tällä Foundation-sivulla ”Select A Shade” -vetolaatikon vieressä olevaa ”Shade Guide” -linkkiä. :)

     Mitä Chanelin ripsariin tulee – luulen, että jää mun kohdalla testaamatta ihan hintansa puolesta ;) Ripsarit kun on mulle niitä kaikkein epäkiinnostavimpia kosmetiikan tuotteita, niin en sijoittaisi sellaisen testaamiseen kahta kymppiä enempää. :P Mutta kiitos kuitenkin vinkistä, ehkä joku toinen lukija innostuu siitä kommenttisi perusteella. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.