Ihana iltapuuro

Noniin, kattokaa nyt mitä teitte! :D

Luettuani koko päivän arvontapostauksen kommenteista mitä söitte aamiaiseksi, en iltaan mennessä ollut mitenkään voinut välttyä vastustamattomalta halulta tehdä…. PUUROA.

Heh, kolmas postaus tänään! :D Mutta tää oli pakko jakaa. Reaaliajassa.

  Lupiinikaurachiapuuro_IMG_5796

Tätä kirjoittaessani syön juuri kuvan kaura-lupiini-chia-puuroa, se on vartti sitten tullut uunista ja on vielä niin kuumaa että suu meinaa palaa :D Mutta tekee niin paljon mieli että haluaisi vain ahmia lautasen tyhjäksi saman tien!

Kommenttienne perusteella vanha kunnon puuro tuntuisi edelleen olevan aamiaisten kunkku. Karkkipäivän lukijat ovat pistelleet aamulla poskeensa kaurapuuroa, ruispuuroa, riisipuuroa, tattaripuuroa, tuorepuuroa, chiapuuroa, puuroa raejuustolla, puuroa hillolla, rahkalla, kaikilla mahdollisilla marjoilla, pähkinöillä ja hunajalla, kookosöljyllä, kookosjauheella, mehukeitolla, kiisselillä, siemenrouheilla ja leseillä, paistetuilla kanelisilla omenalohkoilla, maapähkinävoilla ja banaanilla sekä klassisesti voisilmällä.

Jos ei noita lukiessa ala kuola valua suupielistä niin en tiedä millä! :D

Lupiinikaurachiapuuro_IMG_5791

Oma puuroni valmistui tutusti uunipuurona, johon hurahdin viime keväänä niin pahasti että paluuta kattilapuuroon ei taida olla näkyvissä ihan hetkeen. Kookospuuro on poikkeus, se tosin ei olekaan perinteinen nesteeseen haudutettu vilja/hiutalepuuro.

Torstai-illan herkkupuuro on tietysti trendikkäästi PROTEIINIpuuro! ^_^

.

Vaniljainen kaura-lupiinipuuro rahkasydämellä

ja paahdetuilla makadamioilla

0,5 dl kaurahiutaleita

0,4 dl lupiinijauhoa

1 rkl chia-siemeniä

0,5 dl kookoskermaa

0,5 dl vettä

1 dl soijamaitoa (light)

1 kananmuna

0,5 tl jauhettua Bourbon-vaniljaa (myydään valmiina pulverina)

ripaus suolaa

30 g maustamatonta rahkaa

20 g mascarponea

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita nesteet ja kananmuna yhteen. Nesteeksi sopii tietysti pelkkä maito tai vesikin, itse tykkään käyttää näitä erikoismaitoja ja kermoja niin saan puurosta täyteläisen ja makuni mukaisen.

Lisää kaurahiutaleet (ja lupiini + chia jos käytät niitä ja haluat vähähiilihydraattisemman ja ravintorikkaamman puuron), vanilja ja suola. Sekoita hyvin. Kaada seos uuninkestävään kulhoon (Arabian oven-to-table-puurokulhot ovat tähän kuin luotuja :)).

Sekoita yhteen rahka ja mascarpone ja tiputa möntti puuronesteen keskelle. Tuikkaa puuro uuniin ja anna kypsyä noin 30 minuuttia. Lisää valmiin puuron pinnalle paahdettuja makadamiapähkinöitä ja esimerkiksi kanelia tai kookoshiutaleita. Nauti vaniljanmakuisen soijamaidon kera (Alpro Soija Light on miellyttävän miedosti vaniljainen <3).

Lupiinikaurachiapuuro_detail

Lupiinissa on runsaasti proteiinia ja hyvin vähän hiilihydraattia. Proteiinia puuroon tuovat myös kananmuna ja rahka. (Mascarponen lisäys on makuasia ;))

Puuro onnistuu luonnollisestikin myös ilman superfood-härpäkkeitä, käytä tällöin 1 dl kaurahiutaleita. (Ja joo – rahkaklöntin punnitseminen on todellakin tarpeetonta :D 50 g on suunnilleen kukkurallinen ruokalusikallinen.)

Kiitos teille inspiraatiosta! Hyvää aamiaista huomisellekin! ^_^

Kommentit
  1. 1

    maawo sanoo

    Oon vain noin 1 600 000 kertaa kirjoittanut googleen ”uunipuuro karkkipäivä” :D kokeilin silloin jakamaasi ohjetta, eikä kattilapuurosta tosiaan oo ollut mihinkään sen jälkeen.. mä lätkäsen mukaan kyllä useamman jogurttisydämen ku yhen :D namnam!

  2. 2

    Tipi sanoo

    Voi että näyttää hyvälle!
    Lupiinista tulee mieleen lapsuuden varoittelut, että se on myrkyllinen. Jätin siis lupiinit maistelematta, vaikka niitä joka paikassa kasvoikin.
    Lupiinia puurossa, hmm! :)

  3. 3

    NorttiS8ans sanoo

    Aaah! Justhan mä söin perinteisen aamupuuroni, mutta nyt rupes kamalasti haluttamaan taas puuroa. :D Näyttää todella herkulliselta!

    • 3.1

      Elisa sanoo

      Ja pakko huomauttaa ennen kuin kukaan menee lupiinin siemenkotia ojanpohjilta keräämään ja niitä jauhamaan:
      Ne kukkivat koristelupiinit OVAT myrkyllisiä. Rehulupiini on eri lajike ja siis turvallinen syödä, mutta kyseessä on eri kasvi.

      • 3.1.1

        Sanni sanoo

        Rehulupiini on eri lajike ja siis turvallinen syödä, mutta kyseessä on eri kasvi.

        Samaa olin tulossa kommentoimaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.