Ideoita Vanhojen Tanssit -meikkiin: harmaata ja vihreää

Minulta on pyydetty jo viime syksystä saakka vinkkejä ja neuvoja Vanhojen Tanssien meikkiin, ja aion tehdä aiheesta muutamankin tutorialin. Olen saanut monia toiveita monilla eri väreillä toteutettavaksi, mutta kuten varmasti ymmärrätte, en ehdi tehdä ohjeita jokaiseen eri puvun väriin sopivaksi. Valitsen tutorialeihin yleisimpiä sävyjä, joista voi sitten soveltaa omaan pukuunsa sopivaksi vaihtamalla sävyelementtejä.

Pidän meikit näissä tutorialeissa suhteellisen yksinkertaisina, jotta kaikki osaisivat ne tehdä. Pyrin käyttämään meikeissä vain muutamaa sävyä.

Osan 1 meikki sopii harmaaseen, hopeiseen tai vihertävään pukuun. Harmaa on loistava sävy juhlameikkiin, sillä se sopii käytännössä ihan kaiken värisiin pukuihin. Valitse silmämeikkiin pukuusi sopiva väripilkku, ja tee varjostukset harmaalla. Säästä ruskeat varjostukset ruskean, beigen, kullan tai kermanvärisiin pukuihin.

Wanhat_tutorial8

Tähän meikkiin tarvitset:

 • Vaaleanvihreän luomivärin (mielellään matta tai vähähohtoinen)
 • Keskivihreän luomivärin (mielellään hohtava)
 • Tummanharmaan luomivärin (voi olla matta tai hohtava)
 • Luonnonvaalean luomivärin kulmaluulle ja häivytykseen
 • Tummanharmaan tai mustan rajauskynän
 • Ja tietysti ripsivärin, mikä lienee sanomattakin selvää! :) Monet varmasti käyttävät myös irtoripsiä.

Ylemmässä kuvassa näkyvät minun käyttämäni sävyt.

Wanhat_tutorial1

1. Pohjusta luomi, ja levitä luomen sisäpuolikkaalle vaaleanvihreää sävyä. Minä laitoin oman vihreäni alle vielä vihreää voidemaista luomiväriä. Levitä luomivaon yläpuolelta kulmakarvoihin saakka vaaleaa luomiväriä. Tämän voi tehdä myös viimeisenäkin, mutta näin alimmaiseksi laitettuna se helpottaa luomivaon sävyjen häivyttymistä.

Wanhat_tutorial.2

2. Rajaa yläluomi tummanharmaalla tai mustalla kynällä, ja vedä rajaus luomen ulkopuolelle. Rajaus tulee toimimaan varjostuksesi alarajana.

Wanhat_tutorial3

3. Varjosta luomen ulkonurkka rajausta seuraten tummanharmaalla. Varjostuksen korkeudella voit päättää, miten dramaattisen lookin haluat. Nosta varjo korkealle luomivaon yläpuolelle, mikäli haluat näyttävän meikin, tai pidä se luomivaon alapuolella, mikäli pidät hillitymmästä jäljestä. Minä jätin tässä meikissä varjostuksen matalalle, minusta se on tyylikäs noin.

Wanhat_tutorial.4

4. Levitä hohtavaa keskivihreää sävyä luomen keskelle harmaan ja vaaleanvihreän väliin, ja luomivakoon. Mikäli et nostanut harmaata kovin korkealle, voit nostaa vihreää ylemmäs niin saat meikin yleisilmeestä vihreämmän.

Wanhat_tutorial5

Silmä näyttää nyt tältä. Häivytä vihreän ja harmaan rajaa luomivaossa vaalealla luomivärillä. Meikin voi jättää tällaiseksi, tai lisätä sävyä myös alaluomelle.

Wanhat_tutorial6

5. Käytä alaluomella samoja sävyjä, mitä käytit yläluomellakin. Alaluomen sisänurkkaan kannattaa aina laittaa jotain hohtavaa tuomaan valoa, ja itse hipaisin sinne Tropical Light -paletin vaaleinta vihreää.

Mikäli haluat meikistä intensiivisemmän, voit tehdä yläluomelle vielä mustan eyeliner-rajauksen, ja rajata alaluomen sisäpuolelta tummanharmaalla tai mustalla kynällä.

Wanhat_tutorial.6

Itse tummensin yläluomen ripsirajaa mustalla luomivärillä, ja tein alaluomelle vaalean sisärajauksen.

Wanhat_tutorial7

Poskipunalla voi vaikuttaa paljon meikin yleisilmeeseen. Näiden silmien pariksi voi yhtä hyvin valita vaalean roosan, heleän persikan tai juhlavamman punertavan poskipunan. Tee valinta pukusi mukaan, vihreään pukuun sopii paremmin lämminsävyinen, esim. persikkainen poskipuna ja viileän harmaaseen kuulas vaaleanpunainen. Itse valitsin neutraalin maanläheisen punan, ja huulille punertavan beigen huulikiillon. Poskipäille sipaisin vielä hohdetta L’orealin Golden Beige -luomiväristä.

Wanhat_tutorial9

Muita vinkkejä meikkiin:

– Jos haluat meikistä enemmän harmaan, sipaise vaaleanvihreää ainoastaan ihan luomen sisänurkkaan ja jätä luomivaon vihreä pois. Pieni vihreä pilkahdus sisänurkassa tekee meikistä kuitenkin eloisan.

– Jos haluat meikkiin tiukemman kontrastin, käytä harmaan sijaan mustaa. Tai laita alimmaksi mustaa, ja pehmennä sitä hiukan harmaalla.

– Jos teet alaluomelle tumman sisärajauksen, pidä kynä mukana käsilaukussa. Sisärajaus kestää vain harvoin koko päivän, ja vaatii korjailua päivän mittaan.

– Jos pukusi on vihreä ja suunnittelet kokovihreää meikkiä, myös näistä tutorialeista voi olla hyötyä:

Spring Greens

Light Smoky Green

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tosi kaunis meikki, vihreät sävyt tosin iskee tännepäin ihan aina. :D Tätä voisikin kokeilla joskus illanviettoon, omat vanhojentanssit kun vilahti ohi jo muutama vuosi sitten.

 2. 2

  veera sanoo

  Kiitos kiitos kiitos, juuri tälläistä tutoa olen haikaillut, vaikken ole sellaista kirjallisesti kysynytkään (: Helpotit juuri vanhojen meikkini tekoa roimasti!
  Muuten, onko siis parempi tehdä meikki puvun värin mukaan, eikä esim. silmien, niin kuin usein neuvotaan? Oma pukuni on tummansininen, mutta silmät vihreät.
  Kiitos huippuhyvästä blogista!

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Tekisin puvun mukaan. Ainahan on tietysti parempi, jos meikki sattuu sopimaan vielä silmienkin väriin. ^_^ Mutta esimerkiksi harmaat meikit sopivat kaikille silmille.

 3. 3

  Heli sanoo

  Kaunis meikki!

  Ois muuten auttanut aikoinaan aika paljon omaa vanhojen tansseihin valmistautumista, kun ois ollut meikkibloggaaja neuvomassa. Ei silloin osattu edes haaveilla tällaisesta :D

 4. 4

  anni sanoo

  Kaunis meikki jälleen! Tuli mieleeni että oletko tehnyt joskus meikkipostausta silmälaseja käyttävän meikistä?
  Itselläni on luonnostaan suuret silmät, mutta koska käytän miinus laseja, niin silmät pienenevät, joten sitä on kummasti jumahtanut siihen tiettyyn meikkiin joka pitää silmät ok näköisinä. Tämä siis vain ihan ideana, että ainankin täällä kaipailisi yksi vinkkejä että kuinka silmät ei menisi ihan pieniksi rusinoiksi jos kokeileekin jotain erilaisempaa lasien kanssa..

 5. 5

  Nimetön sanoo

  Voi kiitos kiitos kiitos kiitos kiitos!
  Juuri tälläistä toivoinkin, olet paras bloggaaja ikinä! (:

 6. 6

  sanoo

  Tosi nätti toi vihreä :-) Kokeilin just eilen baariinlähtiessä jotain meikkiä täältä sun blogista, mutta epäonnistuin aika surullisesti :-D Eiku treenaamaan!

 7. 7

  Heidi sanoo

  Olipa kiva postaus, ja ennen kaikkea varmasti hyödyllinen kaikille tanssijoille!

  Mulla vanhojen tansseista on jo jokunen vuosi (6?) aikaa, mutta ne oli eräänlainen merkkipaalu tässä meikkausinnostuksessa. Tuolloin en vielä kauheasti laittanut silmiin muuta kuin ripsiväriä tai korkeintaan jotain yksiväristä luomiväriä.
  Teetin pukuni eräällä perhetutulla, joka sitten sattui kysymään juhlapäivän meikkauksestani. Kun en osannut mitään hohdokasta kysymykseen vastata, hän ehdotti, että voisi meikata minut. Tanssipäivänä hän sitten tuli ja loihti silmiini hienon (vaikkakin hyvin hillityn) meikin, josta sitten itsellänikin innostus lähti. Pian vanhojen jälkeen piti lähteä kauppoihin ostelemaan luomiväriduoja ja -trioja ja opetella meikkaamaan niillä… ja siitä lähtien niitä on tullut hamstrattua oikein toden teolla :)

  Hauskoja tansseja kaikille vanhoille!

 8. 8

  sanoo

  Kiitos paljon tästä ohjeesta! Ja sattuikin vielä sopivasti että wanhojenpukuni on vihreä… ;) Tarvitseekin heti alkaa harjoittelemaan, että meikin tekeminen menisi sujuvasti sitten tärkeänä päivänä. Pitänee hankkia sopivat vihreän sävyt vaikka Inglotilta..

 9. 9

  Veera sanoo

  Tosi hieno meikki! mietin myös millasen meikin tekisin itselleni vanhojen tansseihin. Mekkoni on vaaleanpunainen ja silmäni ovat ruskeat, onko ideoita? jonkun helposti tehtävän haluisin kun en oo mikään kauheen hyvä meikkaamaan. :)

 10. 10

  sanoo

  Kiitos, kiitos, kiitos! Olen tuskaillut wanhojen meikin takia jo pidemmän aikaa, kun ei budjetti anna myöden ammattimeikkaajalle mennä. Pukuni on harmaa, joten tämä käy varmasti todella hyvin sen kanssa (:

 11. 11

  MiNi sanoo

  Juu oisha se ollu aika helppoa, ku ois siihi aikaan ollu joku näin neuvomassa kun itellä vanhojen tanssit ol :D Mut ei siinä, tosi hyvä, et nyt on tällaisiakin =) Ja kaunis meikki, voihan tuota muuallaki tietty käyttää.

  Semmoista voisin pyytää, että tekisit tutoriaalin hääVIERASmeikkiin =) Eli jos ois vieraana häissä niin minkälaista lookia vois aatella =) Itsellä olis taas pinkki mekko oletettavasti, että tekiskö sitten violetin sävyinä sen vai miten.. Olis jopa kolmet häät tänä kesänä tulossa, omat ku on vietetty jo ;) :D =)

 12. 12

  riikka sanoo

  hei, voisitko kertoa mikä olisi sinun mielestä paras huulipunan väri kun mekko, jonka puen vanhojenpäivänä on tummansininen? :) muu meikki on myös tummansininen.

 13. 13

  Nimetön sanoo

  Kiitoksia tästä, tosi käyttökelpoiset ohjeet ihan arkeenkin sovellettavaksi. Mm. blogisi kannustamana olen ostellut enemmän eri värejä (”arveluttavimmat” värit halpiksina, jotta voi ensin testailla niillä), ja tuo on tosi hyödyllinen ohje, että harmaalla/ruskealla voi ”lieventää” jotain väriä.
  Täällä olisi myös toinen, joka kaipailisi meikkivinkkejä rillipäille, miinusta löytyy minunkin simmuista.
  Kävin muuten juuri valitsemassa uudet silmälasikehykset, myyjä oli n. 60-vuotias mies, jonka myyntipuheisiin kuului mm. ”nämä sopisivat paremmin kaikenlaisten meikkien ja vaatetyylien kanssa”, ihana :D. Otin sitten kuitenkin räväkimmät pokat, myyjä olisi ollut neutraalimpien kannalla. Valitsemani kehykset ovat suurinpiirtein omien silmien väriset, joten luulisi niitten sopivan myös kaikkien luomivärien kanssa, mitä olen tähän asti ostellut.

 14. 15

  Lotta sanoo

  Tämä kommentti ei liity aiheeseen mitenkään. Mut kysyn sulta, kun näytät Ahvenanmaasta jotain tietävän. :) Haluaisin kovasti Ahvenenmaalle kesätöihin. Onko jotain vinkkiä mistä kannattais lähteä liikkeelle? Ja jos sattuis onnistumaan, niin miten vaikea sieltä on löytää jotain majoitusta kesäksi? Ja pärjääkö lukion ruotsilla, josta siitäkin on jo muutama vuosi aikaa. Kiitosta

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Täältä voit etsiä työpaikkoja Ahvenanmaalta. Rasti kohta ”sommarjobb”. Sieltä näyttää jo löytyvän ihan kivasti kesätyöpaikkoja. Majoituksen löytäminen voi olla vaikeampaa, kannattaa aina kysyä työnantajalta voiko tämä auttaa majoituksen järjestymisessä. Yksi vaihtoehto kesämajoitukseen on opiskelija-asuntola ”Bikupan” (=”Mehiläispesä” :)), jonka asukkaat antavat usein huoneensa vuokrattavaksi kesän ajaksi. Bikupanin yhteystiedot löydät täältä: http://www.ha.ax/text.con?iPage=567 (alempi kohta, ”Studentbostäder i Hindersböle”.

   Kesäasuntoa voi myös etsiä paikallislehden kautta, kuten erittäin moni kesätyöläinen tekee. Laita ilmoitus sekä Nya Ålandiin että Ålandstidningeniin. Ei maksa mitään. :)

   Luulen, että lukion ruotsilla pärjää. Riippuu tietysti, haetko töitä vaikkapa pizzan paistajaksi vai jonkun hotellin respaan, työtehtävä määrittää vaaditun kielitaidon. Siskoni on ollut kahtena vuonna kesätöissä Maarianhaminan leirintäalueella Gröna Uddenilla, ja hän pärjäsi siellä mainiosti lukioruotsilla. :)

 15. 16

  Ansku sanoo

  Hei löytyiskö sula ohjeita vanhojen meikkiin jos puku on sellanen persikkainen, korallin värinen (:?? olis tosi muikeeta jos löytyis :D

 16. 17

  NasuKristiina sanoo

  Vinkkejä ylioppilasjuhlameikkiin? Ei ole itsellä kovin paljon kokemusta meikkaamisesta ja ammattilaiselle ei olis tarkoitusta mennä joten itse pitäis opetella jotain, jos voisit tehdä samanlaisen opastuksen niin siitä ois hirmuisesti apua.

 17. 18

  ((; sanoo

  Hei ! Sulla on ihana blogi, tykkään tykkään tykkään!
  Nyt pari kysymystä. Oon 13 v ja tarvitsisin vähän apua. Mulla on rasvoittuva iho, sen hoitoon olen käyttäny nivea young-sarjan puhdistusgeeliä sekä control shine-kosteusvoidetta. Ne on auttaneet jonkin verran, varsinkin kosteusvoide on ollut hyvä. Mulla ei oo paljoo finnejä, mutta jos on ne on sellasia pieniä ja niitä on paljon. Ne on kuivia, eikä ne lähde millään. Isoja, punaisia, ikäviä törröttäviä finnejä mulla ei ole koskaan tähän mennessä ollut. Mutta toi vähän häiritsee. Ja se puhdistusgeeli ei tunnu mitenkään maailman parhaalta, joten olisi kiva ostaa joku uusi. Olen finnien nujertamiseen käyttänyt body shopin tea tree-öljyä. Se on auttanut hyvin, mutta on ikävän hajuinen :D Meikin puhdistan lancômen puhdistusmaidolla. Eli jos sulla on jotain suositeltavaa puhdistusgeeliä, kasvovoidetta, sekä finnien nujerrus vinkkejä olisin tosi kiitollinen. Oon miettiny erisanin youth kasvovoidetta, mitä tuumaat?

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Olen kuullut tosi paljon positiivista palautetta Kickseissä myytävästä Formula 1006 -sarjasta. Se on tarkoitettu rasvaiselle, epäpuhtaalle iholle. Sarjaan kuuluu puhdistusvaahto, puhdistusvesi, kosteusvoide, kuorinta ja yksittäispakkauksissa myytäviä syväpuhdistavia naamioita. Sarja on myöskin aika edullinen. Sarjan klassikkotuote, puhdistusvesi, on kehitetty jo vuonna 1933!

 18. 19

  val sanoo

  Oi, kuinka kaunis! Vaikka yleensä tykkään sun blogissa nimenomaan värikkyydestä, niin tää jotenkin ihan pysäytti ihastelemaan:) Ehkä se on tuo vihreä…

  Mullekin tuli omat vanhojentanssit mieleen, edelleen harmittaa ”meikkaaja”, jonka olin toivonut meikkaavan juuri silmät kivan smokyiksi, mutta päädyin lopulta vetämään itse rajauksia ja ripsiväriä koulun vessassa, koska meikkaajan mielestä kasvojeni muotoon ei sopinut vahva meikki… Jos sillon ois ollu blogeja saatavilla, niin olisi ehkä tullut kivempi lopputulos:)

 19. 20

  jepuliii sanoo

  hei millainen meikki sopisi semmoiseen tummanpunaiseen mekkoon =) minulle ei sovi raju meikki vaan joku luonnollinen ja hento olisi kiva ! olisiko vinkkejjä ? =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.