Hyvvee ja halpoo

Eli Urtekram :)

Halpuus on tietenkin aina suhteellista, mutta luonnonkosmetiikan maailmassa Urtekram edustaa epäilemättä edullisinta päätä. Se on ns. markettiluonnonkosmetiikkaa, ja sen myyntikanavina toimivatkin erikoismyymälöiden lisäksi myös suuret marketit.

Tulipahan muuten jälleen lisää palautetta annettavaksi merkille; Urtekramin sivuilta ei löydy listaa jälleenmyyjistä. On kyllä kova halu myydä tuotteitaan! :D Eilenkin minulta kyseltiin mistä tuotteita voi ostaa, ja osasin vastata vain sen kaupan mistä itse ostin, eli Prisma. Olen nähnyt tuotteita muissakin S-Ryhmän marketeissa, valikoimat tietysti vaihtelevat. Keskon kaupoista en osaa sanoa.

Urtekram_Ruusu_tuotteet

Mutta joo! Viimein asiaan. :)

Sain Urtekramilta testiin viisi Ruusu-sarjan tuotetta; shampoon ja hoitoaineen, käsivoiteen, deodorantin ja palasaippuan. Niistä innostuttuani ostin itse vielä Pohjolan Koivu -sarjan käsivoiteen, hoitoaineen ja vartaloemulsion.

Urtekram_Koivu

Ensiksi: tuoksu.

Ruusu-sarjan on nyt sitten taas sitä tunkkaisempaa ruusu-osastoa, josta itse en välitä lainkaan. Ruusun tuoksuahan on monenlaista, osan ollessa makeampia ja raikkaampia ja osan (ja minun kokemukseni perusteella suuremman osan) ollessa raskaampia eikä juuri lainkaan makeita. Urtekramin Ruusu kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Yleisesti ottaen, tutustuttuani kahden sarjan tuotteisiin, pidän tuoksua käytännössä niiden ainoana miinuksena. Tuoksu on usein hieman ongelmallinen asia luonnonkosmetiikassa, ainakin normikosmetiikan tuoksumaailmaan tottuneiden vinkkelistä. Luonnonkosmetiikan tuoksut ovat usein yrttisiä, heinämäisiä tai voimakkaasti eteeristen öljyjen hallitsemia. Niistä joko tykkää tai ei. Jokunen merkki, kuten Estelle & Thild, on kehittänyt tästä tyylistä poikkeavan tuoksukokonaisuuden. Urtekramin tuoksut taas ovat hyvin perinteisen luonnonkosmetiikkamaisia.

Koivu-sarjan tuotteet eivät tuoksu koivulta, mikä tuli vähän yllätyksenä. Olen yrittänyt miettiä miltä tuotteet itse asiassa tuoksuvat, ja vasta lukijan eilisestä kommentista opin, että ruiskaunokilta (lukee näemmä nettisivullakin). Tuoksu on parempi kuin Ruusussa, mutta ei mitenkään erityisen tenhoava. Sanotaanko, ei-tunteita-herättävä. :)

Urtekram_kasivoiteet

Aloitetaan käsivoiteista.

Oooh, ihania!! (Incit kaikkiin Urtekramin tuotteisiin löytää muuten heidän sivuiltaan.) Olen käsivoiteiden suurkuluttaja ja tykkään eniten hieman täyteläisemmistä, tehokkaasti sekä pehmentävistä että kosteuttavista koostumuksista. Talvella joudun käyttämään kunnon suojaavan kalvon jättävää käsivoidetta, vetisillä yksilöillä voi heittää, no, sitä vesilintua vaikka.

Urtekramin käsivoiteet ovat täyteläisyysasteeltaan jotain kevyen ja mediumin välimaastossa. Ne eivät tunnu rasvaisilta eikä käsiin jää tahmeaa pintaa, mutta ne eivät myöskään ole vesimäisen ohuita. Suojaavassa ja hyvin pehmittävässä koostumuksessa on mm. manteliöljyä, sheavoita ja helokkiöljyä. Voiteissa ei ole alkoholia. Näitä tulen ostamaan lisää!

Urtekram_Ruusu_hiustuotteet

Hiustuotteet

Kuten eilisessä postauksessa kirjoittelin, Ruusu-sarjassa on kaksi eri shampoota; normaaleille ja kuiville. Ruusu-hoitoaineita on vain yksi, monitulkintaisella kuvauksella, ”hemmotteleva”. Mikä siinä sitten niin hemmottelee, jää salaisuudeksi. Koivu-hoitoaine tuntuu hiuksissa käytännössä ihan samalle, ja se ei lupaa hemmotella, vaan kosteuttaa ;)

Ruusu-shampoo normaaleille hiuksille

Koostumus on tuttua kamaa; todella nestemäinen. Tämä on luonnonkosmetiikan shampoissa normi. Ei koostumuksella muuten niin väliä, mutta shampoota menee hukkaan kun sitä väkisinkin valuu aina kämmeneltä lattialle. Ja päähän suoraan kaataessa tulee lorauttaneeksi aika paljon kun ei näe, ja tällöinkin shampoota kuluu. Koostumus ei siis tee tuotteesta kovin taloudellista.

En tiedä miten paljon Urtekramin kuivien hiusten shampoo eroaa käytössä normaalien hiusten yksilöstä, mutta minun hiuksissani jo tämä normaalitukan shampoo tuntuu aika hoitavalta. Hoitavalla tarkoitan sitä, että shampoo jättää hiukset selviksi. Yleensä normaalin hiustyypin shampoot tuntuvat minun hiuksissani suhteellisen peseviltä ja hiukset jäävät narskuviksi ja tuntuvat huuhdellessa karheilta ja hieman takkuisilta. Ruusu-shampoo ei tee sitä efektiä. Annoin shampoon parin testiviikon jälkeen siskolleni (jolla on erittäin kuivat ja käsitellyt hiukset), ja myös hän tykkää shampoosta kovasti. Pesuteho on miedompi kuin normikosmetiikan shampoissa, eivätkä hiukset jää yhtä ilmaviksi kuin pesevämmällä shampoolla, mutta jos kaipaa nimenomaan hellävaraista ja hoitavaa shampoota, tämä vastaa aika lailla kriteereitä.

Ainesosatasolla Urtekramin kuivien hiusten shampoot eroavat normihiusten shampoista ainesosaparivaljakolla hydrattu maissitärkkelys & sokerijuurikasuute. Täytyy joskus kokeilla kuivien hiustenkin versiota jotta pääsee toteamaan käytännössä, miltä se tuntuu. Ainakaan kuivien hiusten versio ei ainesosiensa puolesta kuulosta raskaalta.

Urtekram_Koivu_hoitis

Ruusu – ja Koivu -hoitoaineet

Kun kyseessä on sertifioinnin standardit täyttävä hoitoaine, suhtaudun siihen aina erityisellä uteliaisuudella. Kuten tunnettua, useimmille valmistajille on haasteellista (lue: käytännössä toistaiseksi mahdotonta) valmistaa oikeasti silottavia, tehokkaasti selvittäviä hoitoaineita ilman sertifikaattien kieltämiä aineita. Lähes kaikki parhaat luonnonkosmetiikan hoitikset ovatkin siis sertifioimattomia, poikkeuksena Aubreyn ja Sanctumin hoitoaineet.

Nyt voin omalta kohdaltani lisätä Urtekramin hoitikset poikkeusten joukkoon. Niillä on sertifikaatti, ja ne toimivat. Eivät ole yhtä hoitavia kuin ”kuninkaalliset” Aubrey ja Sanctum, mutta verrattuna esimerkiksi Laveran, Santen ja Weledan sertifioituihin hoitoaineisiin, tulos on erinomainen.

Hoitisten koostumus on löysähkö, mutta ei liian liru. Ne eivät tunnu hiuksissa yhtä liukkailta kuin Aubrey ja Sanctum, mutta ehdottomasti paremmilta kuin yllämainitut muut sertifioidut. Kirjoitan Koivu- ja Ruusu-hoitoaineista monikossa, sillä en huomannut niissä käytännössä mitään muuta eroa kuin tuoksun, joka Koivussa on minulle mieleisempi. Kumpikin selvittää hiukset hyvin ja jättää hiukset todella pehmeiksi ja sileiksi. Huuhteluvaiheessa fiilis ei ole yhtä silkkinen kuin Kuningattarilla, mutta todella hyvä kuitenkin. Ja te tiedätte miten tarkka olen hiustuotteideni toimivuudesta! ;)

Ainoa seikka, missä hoitikset häviävät synteettisille, on sähköisyys. Valmistajat ovat myöntäneet, että luonnonkosmetiikan keinoin on vaikeaa saada hiustuotteisiin anti-staattinen ominaisuus, ja sen olen todellakin vuosien varrella huomannut. Sertifioinnin kriteerit täyttävä hoitis jättää hiukset käytännössä aina enemmän tai vähemmän sähköisiksi. Eipä sitten muuta kuin avuksi synteettinen anti-staattinen suihke, jota olen tänäkin aamuna saanut Ruusu-hoitiksen jäljiltä suihkia runsaasti.

Tästä huolimatta käyttäisin Urtekramin hoitiksia oikein mielelläni. Hiusten pehmeys, sileys ja takuttomuus on minulle arvo numero 1. :)

Urtekram_Ruusudeo

Deodorantti

Joku kysyi minulta eilen, koenko, että nämä ”toimivat”. Tämä on aina kiintoisa kysymys deodorantin kohdalla. Siis kun puhutaan nimenomaan deodorantista, ei antiperspirantista. Useimmat mieltävät toimivan dödön sellaisena, että se pitää hajun loitolla sekä kainalot kuivina, mutta deodoranttien kohdalla voidaan arvioida vain ensin mainittua, sillä niiden ei ole tarkoitus pitää kainaloita kuivina. Minä taas arvostan nimenomaan kuivuus-ominaisuutta, minkä vuoksi käytän mieluummin antiperspirantteja. Sellaisia ei luonnonkosmetiikassa ole tarjolla, koska antiperspiranteissa käytetyt alumiinipohjaiset ainesosat (tavallisimmin aluminum cholohydrate ja aluminum zirconium) ovat kiellettyjä.

Lyhykäisyydessään Urtekramin dödöstä: kuivuu hitaasti. Muuta en osaa sanoa, sillä olen huono arvioimaan toimivuutta hajun kannalta. Normaali ”arkihikeni” ei juuri haise miltään (heh, kaikkea sitä saa blogiinsa kirjoittaa :D), joten kainaloni eivät oikeastaan haise oli siellä jotain antibakteerisia aineita tai ei. (Stressihiki on asia erikseen, mutta en ole tainnut olla erityisen stressaantunut Urtekramin testijaksolla joten en ole päässyt testaamaan deodoranttia stressihikeen :))

Luonnonkosmetiikan deodoranteissa käytetään potassium alum -nimistä ainesosaa, joka on mineraalikristalli, mutta siinä on myös alumiinia. Potassium alumin vaikutuksista iholla löytyy hyvin ristiriitaista tietoa, eikä taaskaan auta muu kuin valita mihin lähteeseen haluaa uskoa – vai välittääkö asiasta lainkaan.  Esimerkiksi Ruohonjuuren sivulta löytyy artikkeli, jonka mukaan ”Potassium alum sisältää myös alumiinia, mutta pääasiallinen ero muihin yhdisteisiin on, että kristalli molekyyli on suuri ja ei voi imeytyä ihoon ja se toimii ilman negatiivisia haittavaikutuksia.” Toiset lähteet taas sanovat, että potassium alumin molekyylit hajoavat kostuessaan kristallimuodostaan ioneiksi jotka ovat vielä paljon pienempiä kuin antiperspiranteissa käytettyjen alumiiniyhdisteiden molekyylit, ja näin ollen voivat imeytyä elimistöön (lähde: Chemical Of The Day).

Urtekram_Ruusu_saippua

Palasaippua

Pehmeä, runsaasti vaahtoava saippua. Saippuoitahan on sellaista kovempaa laatua ja sitten hyvin pehmeää ja rasvaista, Urtekram kuuluu jälkimmäiseen tyyppiin. Nettisivulla tuotetta kuvataan näin: ”pehmeä vaahto sisältää runsaasti hoitavaa glyseriiniä ja ihania eteerisiä öljyjä, jotka pesevät kätesi puhtaiksi ja pehmeiksi. Nautinnon täydentää tieto siitä, että pehmeän vaahdon salaisuus, palmuöljy, on tuotettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.”

Tietääkö joku mikä juttu saippuan valmistustekniikassa vaikuttaa tuohon pehmeyteen..? Saippuoissahan on aina rasvaa ja glyseriiniä (lähde), joten onko sitten valitulla rasvan laadulla merkitystä pehmeyden kannalta..? Näin voisin olettaa.

Ruusu-saippua tuntuu todellakin oikein miellyttävältä ja vaahtoaa runsaasti ja pehmeästi. Iho ei jää kuivan ja kiristävän tuntuiseksi. Koostumuksen miinuksena epätaloudellisuus – saippua kuluu pehmeytensä takia todella nopeasti.

Urtekram_Koivu_Lotion

Koivu-vartalovoide

Tämäkin tuote on aivan ihana. Koostumus on hitusen täyteläisempi kuin käsivoiteissa, juuri ihanteellinen minun makuuni. Ohuen lirut vartaloemulsiot eivät kosteuta ihoani tarpeeksi, mutta en toisaalta pidä paksusta body butteristakaan. Urtekramin light/medium-rasvainen koostumus ei ihan voita suurinta suosikkiani Estelle & Thildiä, mutta on erittäin paljon mieleeni. Voide pehmentää ja kosteuttaa ihoa sheavoin, oliiviöljyn, aprikoosinsiemen-, helokki- ja jojobaöljyn voimin.

(Surukseni muuten huomasin että nyt se on sitten tapahtunut: E&T:n uudistus on vihdoin saavuttanut vartalotuoteosaston ja Bergamot-tuotteet ovat jo kadonneet sivuilta, enää Baby-linjan voiteet ovat jäljellä…. Äkkiä hamstraamaan..!!)

Urtekramin vartalovoiteissakaan ei ole alkoholia. Itse asiassa en ole toistaiseksi huomannut yhdenkään tutkimani Urtekram-tuotteen incissä alkoholia (hyviä rasva-alkoholeja lukuunottamatta).

.

Hintaesimerkkejä:

Shampoo 250 ml – 4€

Hoitoaine 250 ml – 4,40€

Vartalovoide 245 ml – 6€

Käsivoide 75 ml – 3,90€

Palasaippua 100 g – 1,90€

Deodorantti 50 ml – 3,90€

Kaiken kaikkiaan: todella ilahduttava kohtaaminen. :) Hyvähyvä Urtekram!

(…vielä kun saisitte nettisivunkin viilattua käyttäjäystävällisemmäksi… ;))

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ainakin Urtekramin Aloe Vera -shampoo pesi tukan todella, ja siis oikeasti todella narskuvan puhtaiksi. Rasvaiselle päälle suosittelisin sitä. Nyt mieli tekisi kokeilla pitkästä aikaa jotain toista varianttia, joko ruusua tai laventelia. Itse tykkään aidon ruusun tuoksusta aivan hulluna. Myös laventeli on ihana. :)

  En tiedä, ovatko nämä tuotteet miten paljon muuttuneet pakkausuudistuksen myötä. Vanhan paketin aikaan käytin näitä paljonkin, nyt on ollut välissä muutaman vuoden tauko. Urtekram on kyllä ihana, esim. mausteet ovat hyviä, samoin maapähkinävoi; siinä ei ole sokeria laisinkaan. ;)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Tuo ruusun tuoksu on kyllä tosi mielenkiintoinen jakaessaan kokemukset, vähän samanlainen juttu kuin se sinimusta/valkokulta-mekko -homma :D Mun hajuaistin mukaan tuo tuoksu on kertakaikkiaan hirveä, enkä mitenkään pysty ymmärtämään miten joku voi haistaa sen hyvänä. Samaan tapaan kuin ne, jotka näkivät mekon sinimustana, eivät pystyneet käsittämään miten joku saattoi nähdä sen valkokultana. Ja kumpikin osapuoli oli yhtä oikeassa :)

   • 2.1.1

    Tiia sanoo

    Pah, mutta eikö se nimenomaan ollut sinimusta?! Mä näin sen sinimustana kaikissa kuvissa, tosin viime viikolla näin jossain (en muista missä) kuvan, jossa mekko oli munkin silmääni valkokultainen. Sama mekko siis, ei mikään uusi versio.

    Jännä miten tälläistä tapahtuu ihan ihmistenkin kesken.
    Pistää vaan miettimään, että mitenköhän maailman mahtavat nähdä sellaiset eläimet, jotka näkevät ”meidän” näköalueemme lisäksi infrapunaa ja ultraviolettia…

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     Pah, mutta eikö se nimenomaan ollut sinimusta?!

     Joo, olihan se :) Tarkoitin tuolla ”kumpikin osapuoli oli oikeassa” sitä, että mekon tapauksessa aivokuoren näköalue tulkitsi vastaanottamansa informaation eri lailla, ja tämän tulkinnan perusteella valkokultana nähnyt ei mitenkään kyennyt näkemään mekkoa sinimustana ja toisin päin. Siinä mielessä kumpikin osapuoli oli oikeassa.

     Vaikka mekko oikeasti oli sinimusta, niin valkokultana nähneiden aivokuori ei pystynyt tietoa tällä lailla välittämään, jolloin he olivat tavallaan yhtä oikeassa. Lopulta voidaan alkaa miettiä mitä värit edes ovat ja onko ”oikeita värejä” ylipäänsä olemassa – onko vain ihmisten tulkintoja valon sähkömagneettisesta säteilystä :)

     Tuoksunkin kokemiseen vaikuttaa aivokuorella tapahtuva tulkinta tuoksumolekyyleistä.

     • 2.1.1.1.1

      Tiia sanoo

      ”Lopulta voidaan alkaa miettiä mitä värit edes ovat ja onko “oikeita värejä” ylipäänsä olemassa – onko vain ihmisten tulkintoja valon sähkömagneettisesta säteilystä:)”

      -Mun käsittääkseni oikea vastaus lienee, ihan jo tieteen näkökulmastakin, tuo jälkimmäinen.

 2. 3

  Jonttu sanoo

  Todella ilahduttava postaus. Nyt kyllä Prisman hyllyt tyhjentyvät aikamoista tahtia tämän postauksen jäljiltä, ainakin se Urtekramin hylly. :) Tein jopa ostoslistan pelkästä Urtekramista. :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Tein jopa ostoslistan pelkästä Urtekramista. :)

   Eikä :D Mitäs listalta löytyy?

   • 3.1.1

    Jonttu sanoo

    No jos ihan listamuodossa laitetaan, niin

    * Koivu-käsivoide
    * Koivu-hoitoaine
    * Ruusu-saippua
    (* Koivu-shampoo)

    Tuosta shampoosta en ole vielä täysin varma, haluanko investoida siihen. Mahdollisesti kyllä, vaikka XZ:kin on toiminut minulla hyvin. Sitäkin siirryin käyttämään blogisi vaikutuksesta, kun jossakin kerroit XZ:n olevan inciltään markettihiustenpesuaineiden parhaimmistoa.

 3. 4

  sanoo

  Hei,
  ihanan edullisia tuotteita, ei harmita, jos tulee ostettua syystä tai toisesta huti. =) Ja vieläpä varsin kivasti mukailtu otsikko ”meijän murteella”, oiskohan siussa vähän karjalaista verta?

  Huti- ja turhuusostoksiin hieman liittyen kirjoittelin blogissani ihan todellisesta pulmasta, johon tämmöinen tavallinen nainen meikki- ja ihonhoitotuoteostoksilla säännöllisesti törmää.

  Keneltä voi/uskaltaa/pystyy kysyä apua ja varsinkin kuka auttaisi ilman taka-ajatuksia (myydään ”tyhmälle” kalleinta) ostosnoviisia, joka haluaisi tehdä omaan ihoonsa ja meikkailuun soveltuvia ostosratkaisuja.

  Olisitko kiinnostunut osallistumaan pieneen haasteeseen blogissani asiaan liittyen? Mielenkiinnolla odotellen. =)

   • 4.1.1

    Jonttu sanoo

    Kävin lukemassa tuon linkatun blogin kirjoituksen. Oli kyllä suoraan kuin omasta elämästäni, sillä tällä hetkellä on kaikki ihonhoidossa ja meikkaamisessa jotenkin ihan väärillä raiteilla: Iholla on erityistarpeita ja oikeita tuotteita ei tunnut löytyvän. Yhdeltä myyjältä voi saada vastauksen yhteen asiaan, mutta se ei riitä, kun pitäisi saada koko kokonaisuus kuntoon (enkä nyt tarkoita mitään utopistista täydellistä ihoa, vaan vain niitä itselle kunnolla sopivia tuotteita). Parhaassa tapauksessa neuvojana olisi laaja-alainen ammattilainen. Myyjältä/neuvojalta onnistunut lopputulos voi vaatia yllättävän paljon – pelkkä pintapuolinen analyysi ei välttämättä riitä, vaan esim. oikeanlaisen meikkityökalupakin myyminen asiakkaalle voi mielestäni edellyttää jopa persoonan kuuntelemista.

    Tästä olisi erittäin mielenkiintoista keskustella/lukea lisää. Ja sanottakoon vielä, että jos tuollainen osaava ammattilainen tielleni sattuisi, olisin valmis maksamaan aika paljonkin hänen ajastaan ja hyvistä neuvoista.

    • 4.1.1.1

     Sanni sanoo

     Aihe on todellakin erittäin mielenkiintoinen. Mutta myös vaikea – monen kuluttajan on hankala ymmärtää (itseni mukaan lukien, ennenkuin tulin töihin alalle), kuinka ”sattuman kauppaa” esimerkiksi niiden parhaiden ihonhoitotuotteiden löytäminen voi olla. Ammattilainen pystyy tottakai valitsemaan tiettyjen perusolettamien ja tutkimuksiin pohjautuvan tiedon perusteella joukon tuotteita, jotka ominaisuuksiensa puolesta vastaavat mahdollisimman paljon asiakkaan tarvetta. Tällaisia perusolettamia voivat olla esimerkiksi: kuiva iho kaipaa lipidipitoista tuotetta. Rasvoittuvalle iholle sopii kiiltoa hillitsevä tuote. Ärtynyt iho hyötyy rauhoittavasta tuotteesta. Ja tutkimuksiin pohjautuvaa tietoa voi olla esimerkiksi: hyaluronihappo sitoo runsaasti kosteutta. Pellavauute rauhoittaa ihoa. Maissitärkkelys imee talia. Jne. Ammattilaisen valinnat ja suositukset asiakkaalle pohjautuvat pääasiallisesti näihin tietoihin.

     Mutta onko valittu tuote lopulta ihanteellinen asiakkaalle myös käytössä…? Sitä ei kukaan ammattilainen voi tietää. Vain toivoa.

     Lähes jokaisella merkillä on tuotteita kaikenlaisiin ihon tarpeisiin. Merkkejä on sadoittain, tuotteita tuhansittain. Tästä päästään siihen sattumaan. Otetaan vaikkapa tuoteryhmä ”kuivan ihon tuotteet”. Käytännössä joka merkillä on kuivan ihon tuotelinja. Kaikki näistä tuotelinjoista eivät tietenkään sovi jokaiselle kuivaihoiselle. On kauppa Y, apteekki Å ja hoitola Ö. Jokaisessa on oma, rajallinen valikoima tuotteita. Niissä työskentelevät ja neuvojaan tarjoavat ammattilaiset ovat rajoittuneita suosittelemaan vain oman liikkeensä tuotteita. Mennessään esimerkiksi hoitolaan, asiakas ilman muuta olettaa, että ammatikseen ihoa hoitava henkilö osaa suositella hänelle juuri ne oikeat tuotteet. Mutta asiakkaan tarpeeseen sopivia kuivan ihon tuotteita on sadoittain, ja niiden joukosta kenties vain 30% sopii lopulta hänen iholleen. Syitä sopimattomuuteen voivat olla tietyt ainesosat, tuoksu tai kosmeettinen epämiellyttävyys. Hoitola Ö:n valikoimassa voi olla 3 sarjaa. Millä todennäköisyydellä juuri näistä kolmesta sarjasta löytyvät ne kaikkein parhaat tuotteet asiakkaalle? Asiakas uskoo, että todennäköisyys on suuri, koska ne on valinnut Ammattilainen. Tosiasiassa ammattilaisen tekemä suositus on yhtä lailla arvailua kuin tavallisen kuluttajan tekemä valinta hyllyn reunalla. Ammattilaisen suosituksen etuna voidaan käytännössä nähdä se, että hän pystyy kuluttajaa tehokkaammin rajaamaan vaihtoehdot tuotteisiin, jotka potentiaalisesti sopivat asiakkaalle. Onhan olemassa asiakkaita, jotka eivät suunnilleen tiedä mitä eroa on seerumilla, jalkavoiteella ja yövoiteella. Näille asiakkaille ammattilaisesta voi olla suuri hyöty. Mutta se, onko liikkeen valikoiman puitteissa tarjottujen vaihtoehtojen joukossa juuri se käytännön tasolla Paras ja Toimivin tuote asiakkaalle, on silkkaa arpapeliä.

     Hmm… tästä kenties voisikin jaaritella oman postauksen verran… :)

     • 4.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Tästä olisi mukava lukea pidempikin jaarittelupätkä. :) Etenkin mietin omaa kokemusta meikkiostoksilla olemisesta, sillä lähes aina on jäänyt sellainen maku, että myyjä on käynyt vain ihan perusjuttuja läpi (mitkä olen esim. saanut selville jo blogeista) eikä ole sitten ottanut ollenkaan huomioon esim. meikkaajatyyppiäni, jona olen sellainen ujohkon puoleinen ehdottomasti. Ja tuo liikkeen tuotteisiin rajoittuminen on monesti tietenkin ihan pakon sanelema asia, kyllähän sen ymmärtää, mutta aika monestikin on tuntunut, ettei myyjä ole nähnyt vaivaa vaan myynyt sen helpoimman tai sillä hetkellä eniten ”in” olevan tuotteen.

      Haaveilenkin siis siitä, että menen jollekin ammattilaiselle vierailulle ja istumme peilipöydän eteen pariksi tunniksi, jonka aikana hän voisi antaa niin tuote- kuin meikkisuosituksia ja myös käytännössä testata niitä ihollani.

 4. 5

  Mintsi sanoo

  Parikin kommenttia. Ainakin minä olen näihin tuotteisiin törmännyt Anttilan shampoohyllyllä. En osaa sanoa, oliko tarjolla, miten laaja valikoima, koska olin siellä Biodellyn tuotteiden perässä.

  Tuohon saippuan pehmeyteen vaikuttavina asioina tuli mieleen ainakin aineosien suhde. Voisin kuvitella, jos rasvaa/öljyä on ylimäärin, niin osa siitä jää saippuoitumatta ja on sitten ihan öljynä kosteuttamassa. Näin kemistinä, joka ei kosmetiikkakemiasta ja saippuan valmistuksesta tiedä juuri mitään.

  Tuota puoltaisi myös isotädin vinkki hoitavan käsisaippuan tekemiseen. Hän kehotti hulauttamaan nestemäisen saippuan joukkoon lorauksen tai pari ruokaöljyä. Ei vaikuta pesutehoon, mutta tuo paljon kosteuttavia ominaisuuksia. Epäilin suuresti, mutta piru vie se toimii.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   koska olin siellä Biodellyn tuotteiden perässä.

   Biodellyn..?

   Tuohon saippuan pehmeyteen vaikuttavina asioina tuli mieleen ainakin aineosien suhde. Voisin kuvitella, jos rasvaa/öljyä on ylimäärin, niin osa siitä jää saippuoitumatta ja on sitten ihan öljynä kosteuttamassa.

   Kuulostaa loogiselta :) Itse olen ollut seuraamassa saippuan valmistusta tehtaalla, mutta ei tullut puhetta koostumukseen vaikuttavista tekijöistä.

   Kiitos tuosta nestesaippuavinkistä! Täytyy ottaa käyttöön, moni nestesaippua jättää kädet tosi kuiviksi.

   • 5.1.1

    Mintsi sanoo

    Ei Biodellyn kuin Biozellin. Nopeat sormet ja hidas pää, vai miten se menee…

 5. 6

  Miikkis sanoo

  Ihanaa! Tiedänpä mitä kokeilen seuraavaksi: Urtekramin vartalovoidetta. Kuulostaa hyvältä ja edulliselta. Kiitos testiarviosta!

 6. 7

  Minna sanoo

  Kiitos esittelystä! Ainakin käsivoide täytyy ostaa, kuulostaa juuri hyvältä mun käpälille. :) Ja hintakin hyvä.

 7. 9

  Emilia sanoo

  Päätin äskettäin ryhtyä käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa (lähtökohtana nolla :) ), ja aloitin kokeiluni Urtekramin aloe vera -vartalovoiteesta. Rakastuin tuoksuun samantien, sekä siihen miten ihanan tuntuiseksi iho jää! Voisin silitellä pehmoisia käsivarsiani päivät pitkät. :D Ostin melkein heti myös Nordic Birch -voiteen (tulee aina mieleen Nordic Bitch tuosta, heh…), mistä pidän myös paljon.

  Kasvotuotteissa hyppäsinkin heti äärilaitaan eli Iroisien tuotteisiin, ja paluuta synteettisiin rasvoihin ei kyllä enää ole (paitsi että on – olen töissä Prisman kemppariosastolla ja houkutuksia löytyy vähän väliä)! Inhoan Iroisien päivävoiteessani olevaa laventelin tuoksua, mutta sen sietää kun tuote on vaan niin pirun hyvä. :) Ehkä seuraavaksi vaihdan hiustuotteeni luomuun!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   aloitin kokeiluni Urtekramin aloe vera -vartalovoiteesta. Rakastuin tuoksuun samantien

   Muistakin kommenteista olen päätellyt, että tuo Aloe Vera -linjan tuoksu olisi varmaan itsellenikin eniten mieleen. :) Täytyy kokeilla sitä seuraavaksi.

   Mullekin tulee Nordic Borchistä mieleen Bitch ;)

   • 9.1.1

    Jonttu sanoo

    Ehkä olen sitten ainut, joka ei pidä tuosta aloe veran tuoksusta.

    Minulle tulee muuten Urtekramista vahvasti mieleen sana urea, ja ennen pakkausuudistusta sarjan tuotteet olivat lähinnä nimen takia luotaantyöntäviä.

 8. 10

  Roosa sanoo

  Itse olen käyttänyt hajusteetonta sarjaa Urtekramilta. En oikein pidä urtekramia niin laadukkaana sarjana, ja kokemukseni on vähän huono, vaikka edullisia toki ovatkin!
  Suihkugeeliä oon käyttänyt, se on kyllä aika lirua, joten en ehkä ihan heti osta lisää! Olen myös huomannut, että nää pilaantuu aika nopeasti vaikka olisivat paketin mukaan vielä käytto kuntoisia, en tiedä onko säilytysolosuhteeni olleet sitten huonoja kesä yms. :/ Käsisaippuaa mulla ollut kanssa, siitä en kanssa oikein tykkää kuivattaa käsiä minusta, ja koostumus on myös vetinen. Mielummin ostan Sonett Neutralin hajusteetonta käsisaippuaa täyttöpakkauksessa. Siinä on ihana hoitava koostumus ja ei kuivata minua kuivaihoista ollenkaan! :) Shampoostakaan, en oikein välittänyt. Kuivatti tukkkaan ja hoitoaine ei myöskään oikein hoitanut riittävästi mun paksua tukkaa, yksittäinen hiuksin on siis mulla paksu..
  Kristallideodoratti on ihan ok, mutta ei mikään ehdoton lemppari.
  Eli kokemukseni on vähän huonoja, muta käsivoide oli ainoa, joka oli hyväää ja jota ostan lisää! :)Käsivoide taisi tulla aika hiljaittain markkinoille..? Hajusteettomia kasvotuotteita en ole myöskään testannut, ne taisikin samoihin aikoihin käsivoiteen kanssa tulla kauppoihin…

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Suihkugeeliä oon käyttänyt, se on kyllä aika lirua, joten en ehkä ihan heti osta lisää!

   Voin hyvin kuvitella että on lirua, kun shampookin on :) On se kyllä todella kumma miten ei muka ole mahdollista tehdä luonnonkosmetiikan pesunesteen viskositeetistä paksua.

   Tuosta säilyvyydestä – missä olet säilyttänyt tuotteita? Luonnonkosmetiikan tuotteet menevät nopeasti pilalle esimerkiksi lämpimissä olosuhteissa. Mulla on pari vartalovoidetta pilaantunut alle parissa kuukaudessa kun pidin niitä kylppärissä, jossa meillä on aina varmaan 28 astetta lämmintä kiitos lattialämmityksen.

   • 10.1.1

    Roosa sanoo

    No niimpä! Olis niin kivaa, jos koostumus olisi paksua! :)
    Mun piti ihan miettiä, että missä säilytin niitä! En tarkalleen muista nyt, mutta mun huoneessa on kyllä kesällä tosi lämmintä on siis yläkerrassa… Joten siellä saattaa pilaantua kyllä herkästi. :/ Mulla oli kyllä kesällä mökilläkin aina mukana joitain tuotteita , joten ei ihme ettei säily… Kylppäri on kyllä melko viileä meillä, kun ei ole lattialämmitystä jne.

   • 10.1.2

    S sanoo

    ”Mulla on pari vartalovoidetta pilaantunut alle parissa kuukaudessa kun pidin niitä kylppärissä, jossa meillä on aina varmaan 28 astetta lämmintä kiitos lattialämmityksen.”

    Ohimennen osui tämä kohta silmään, vähän jos lattialämmitystä pienentäisi niin kiittäisi varmaan sähkölasku ja varsinkin luonto :)

    Kiitos hienosta blogista satunnaislukijalta :)

    • 10.1.2.1

     Sanni sanoo

     vähän jos lattialämmitystä pienentäisi niin kiittäisi varmaan sähkölasku ja varsinkin luonto :)

     Jep, yrittänyt olen mutta mun mies ei suostu alentamaan lattialämmitystä ^_^ (Koska kuulema ”kosteusvauriot”…) Asiasta on tullut jopa vähän riitaa ;D Laitan lattialämmityksen usein pois päältä kun mies ei ole kotona ja se sitten laittaa sen takaisin päälle kun tulee kotiin.

 9. 11

  Kristiina Maria sanoo

  Kävin edellisen postauksen innoittamana ostamassa hajustamattoman vartaloemulsion. Mulla on ollut ostoslistalla litrahinnaltaan järkevä luonnonkosmetiikan vartalovoide ja olinkin suunnitellut ostavani Santen ananasvoiteen 500 ml pullossa, muta sitä ei oikein ollut missään tarjolla. Niinpä Prismasta lähti mukaan Urtekram, koska tässä litrahinta on samaa luokkaa Santen kanssa. Ja siis miten täydellinen voide tämä onkaan! Levittyvyys on huippu ja kosteustehot hyvät. Voide imeytyikin nopeasti. Tuoksu on vähän plääh, mutta se on välillä ihan ok. Täytyy käydä tuoksuttelemassa merkin muiden sarjojen vartalovoiteet ja sen mukaan ostaa vielä joko se Sante tai Urtekramin kivemman tuoksuinen voide, niin voi vaihdella niitä käytössä.

  Kiitos siis kivoista postauksista! Hyvä että näistä luonnonkosmetiikan markettisarjoista puhutaan. Blogeissa(muissakin kuin vain kosmetiikkablogeissa) on viimeaikoina ollut paljon luonnonkosmetiikkaa esillä. Kuitenkin ne tuntuvat olevan verkkokaupoissa myytäviä selektiivisiä merkkejä, joilla on hintaa ihan huimasti. Tuntuu välillä vähän hassulta lukea niiden hehkutuksia. Uskon kyllä, että monet tuotteet ovat tosi hyviä. Mutta ovatko ne niin hyviä, että bloggaaja omilla rahoillaan ostaisi niitä? Kiva siis, että nostat esille tämän helposti saatavan ja edullisen merkin. On hyvä muistaa, että luonnonkosmetiikan käyttämisen ei todellakaan tarvitse olla kallista! :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mutta ovatko ne niin hyviä, että bloggaaja omilla rahoillaan ostaisi niitä?

   Niinpä, tätä minäkin usein mietin.

   Olen saanut testiin yhden kalliin luonnonkosmetiikkasarjan (Patykan) tuotteita, ja itse en niistä maksaisi.

   Taitaa olla aika laajalti jo maahantuojien ja PR-firmojen tiedossa että suosin kohtuuhintaista kosmetiikkaa, mulle ei käytännössä koskaan tarjota mitään tosi kallista :D No, Jane Iredalea tarjotaan, mutta en ole oikein ollut kiinnostunut ottamaan vastaan kun tiedän että saan loistavia mineraalituotteita kolmanneksella siitä hinnasta.

 10. 12

  Tiia sanoo

  Hei taas!
  Tykkään Urtekramista. Olen silti kanssasi samaa mieltä nettisivuista, joten lähinnä päädynkin valitsemaan toisinaan, mitä sattuu kaupassa olemaan tarjolla (S-ryhmän kaupoissa ainakin näyttäisi olevan) tai nettikaupoissa poistomyynnissä.

  Toisekseen, miksi ihmeessä ”pohjoinen koivu” on hempeän vaaleanpunainen?! Ostin sarjan kasvoputsarin ja kasvoveden. Niistä en kyllä tykännyt, tuntuivat tosi ”alkoholisilta” ja kirvelivät. Ei siis ainakaan herkälle iholle. Plussaa kuitenkin hinnasta, saatavuudesta ja pakkauskoosta. (putsarissa ei taida edes olla alkoholia. ehkä muistan väärin, mutta muistelen sen olleen epämiellyttävin kasvoputsarini ikinä)

  Aloevera sarjasta olen tykännyt tosi paljon. Se on myös ”puettu” enemmän imagonsa mukaisesti.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Toisekseen, miksi ihmeessä “pohjoinen koivu” on hempeän vaaleanpunainen?!

   Samaa mietin itsekin :) Tosi söpön väriset pakkaukset (itse asiassa ostin ne juuri värin takia :D), mutta hassu yhdistelmä – vaaleanpunaista + koivu. Ehkä ne ei halunneet toista vihreää pakkaussarjaa kun vihreä oli jo varattu Aloe Veralle..?

   Niistä en kyllä tykännyt, tuntuivat tosi “alkoholisilta” ja kirvelivät.

   Kappas, kasvovedessähän tosiaan on alkoholia. Minä kun luulin senkin incin katsoneeni. Outoa että muissa tuotteissa vältellään alkoholia (joka kuitenkin on todella yleinen raaka-aine luonnonkosmetiikassa säilövän ominaisuutensa perusteella), ja sitten sitä yhtäkkiä laitetaan kasvoveteen jonka voisi vallan hyvin valmistaa ilman. Kun kyseessä ei edes ole rasvoittuvan ihon kasvovesi… Erikoista.

   • 12.1.1

    Ellinen sanoo

    Mä oon kans kyllä tehnyt hutiostoksen hajusteettoman kasvoveden suhteen. Sitä alkoholin määrää! Mukavasti kirveli kasvoilla ja nostatti vedet silmiin… Että herkkähipiäisille en kyllä suosittele. Hajusteeton kropparasva on sitten peruskamaa mun varastoissa. Harmi vaan, kun lähi-Prisman valikoimissa ei juuri tätä ole. Täytyy aina jostain kauempaa lähteä metsästelemään. Ottaisivatkohan valikoimiin, jos pyytäisi?

    Sen sijaan otin riemullisia tanssiaskelia Kicksissä tällä viikolla, kun bongasin alesta Estelle & Thildin hajusteettomien kasvoputsareiden ja -vesien rippeitä. Vielä yhden purkin päähän sain venytettyä uuden vakkariputsarin metsästystä.

    • 12.1.1.1

     Sanni sanoo

     Ottaisivatkohan valikoimiin, jos pyytäisi?

     Ainahan kannattaa kysyä :) En tiedä noista suurista marketeista, mutta pienemmissä ainakin kauppiaat käsittääkseni kuuntelee mielellään asiakkaiden toiveita ja toteuttavatkin niitä.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kiitos teille kaikille jotka vinkkailette ostopaikoista! :)

   Jos joku Urtekramilta lukee tätä niin terkkuja vain, jälleenmyyjäluettelon lisääminen nettisivuille ei varmaan ainakaan huononna myynnin mahdollisuuksia ;)

 11. 14

  Cerp sanoo

  Kyllä mä näin Utekramia myös K-supermarketissa, kun siellä tänään (eilen :P) kävin. Ei muuten olis jäänyt mieleen, mutta kun satuin lukemaan postauksesi just ennen kauppareissua :P Koivu-tuotelinja kiinnostaa erityisesti, sillä veikkaan, että sen tuoksu on erityisesti mieleeni :)

 12. 15

  K sanoo

  Hei, ihan oikeassa olet saippuan suhteen. Yhtenä harrastukseni on saippuan tekeminen itse ja juuri öljyillä ja rasvoilla sekä niiden määrällä on merkitystä lopputuloksen kannalta. Eri rasva-öljy-suhteilla saadaan aikaiseksi pesevyyttä ja hoitavuutta ja tietty vaikutetaan siihen, onko saippua kova vai pehmeä ja miten se vaahtoaa. Itse tykkään käyttää saippuoissa niitä öljyjä ja rasvoja, joita muutenkin käytän ihonhoidossa. Kävin katsomassa tuon ruususaippuan incin ja itse olisin kyllä reseptiin lisännyt vielä esim. Kaakaovoita, jolla olisi saatu saippuasta kovempi ja vaikuttu siihen, miten nopeasti saippua kuluu. :b

  Kiitos kivasta blogimerkinnästä! Urtekram vaikuttaa mielenkiintoiselta merkiltä. Hiustuotteet pääsevät ainakin testiin. :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Eri rasva-öljy-suhteilla saadaan aikaiseksi pesevyyttä ja hoitavuutta ja tietty vaikutetaan siihen, onko saippua kova vai pehmeä ja miten se vaahtoaa.

   Kiitos K :)

   Kävin katsomassa tuon ruususaippuan incin ja itse olisin kyllä reseptiin lisännyt vielä esim. Kaakaovoita, jolla olisi saatu saippuasta kovempi ja vaikuttu siihen, miten nopeasti saippua kuluu.

   Kiinnostavaa..! :)

 13. 17

  milipili sanoo

  Vartalovoide ei oikein imeytynyt kunnolla ja käsivoide oli liian lirua , harmi kun olisivat muuten kohtuuhintaisia.

 14. 18

  sanoo

  Minä löysin ilokseni Urtekramia kaikkien pihien suosikkikaupasta, Tarjoustalosta! Shampoo ja hoitoaine maksoivat tuon 4€/purkki muistaakseni, mutta vartalovoiteissa oli tiettyjä valikoimista poistuvia tuotteita EUROLLA purkki! Ihanaa! :D

 15. 19

  Jonttu sanoo

  Urtekram ei ilmeisesti valmista huulirasvoja? Miten muuten jos ostaa ihan markettikosmetiikaksi laskettavan perushuulirasvan, jonka pakkauksessa lukee vain, ettei sisällä säilöntäaineita, niin mikä näissä oli se mahdollisesti huono juttu verrattuna luonnonkosmetiikan huulirasvoihin? Jokin öljy?

  Minulla on muuten ollut jo pidempään käytössä Urtekramin uudistettu Aloe vera -linjan vartalovoide. Tykkään vartalotuntumasta, mutta itselleni taas tuo appelsiinin tuoksu on epämiellyttävä, jotenkin liian kirpeä. Tähän postaukseen asti olen ihmetellyt, että miten tämä muka voi olla aloe veran haju, mutta nythän se sitten selvisi, että se ei ole suinkaan tuotteen tuoksuna. Aion siis kokeilla tuota koivuntuoksuista sarjaa seuraavaksi, kun alo vera tosiaan on aika ärtsäkkä.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Urtekram ei ilmeisesti valmista huulirasvoja?

   Valmistaa kyllä:

   http://www.urtekram.fi/tuotteet/kosmetiikka/vartalo-kasvot/sheavoi-huulirasva-vanilja-luo-4-g

   niin mikä näissä oli se mahdollisesti huono juttu verrattuna luonnonkosmetiikan huulirasvoihin? Jokin öljy?

   En täysin ymmärtänyt mitä tarkoitit (esim. tuolla ”markettikosmetiikaksi laskettava perushuulirasva joka ei sisällä säilöntäaineita”), mutta jotkut pitävät huulirasvojen ”pahiksena” eli sinä koukuttavana ainesosana mineraaliöljyjä. Itse en välttele mineraaliöljyjä huulirasvoissa (lempparini Blistex ja Carmex perustuvat juuri niihin). Mitä koukuttavuuteen tulee, mikä tahansa rasvamainen ainesosa saa sen aikaan, ei pelkästään mineraaliöljy.

   • 19.1.1

    Jonttu sanoo

    Anteeksi huonosti muotoiltu kysymys. Juuri tuota mineraaliöljyasiaa mietin. Että jos ostaa muuta kuin esim. Laveran huulirasvaa, niin mitä huonoa siinä voi olla. Ehkä tuo mineraaliöljy ei ole kovin paha. Löysin nimittäin Lidlistä mukavantuntuista suojakertoimellista huulirasvaa todella edullisesti (3 kpl kahdella eurolla, tosin ärsytti ostaa noin monta, kun esim. kaksikin olisi hyvinkin riittänyt).

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Että jos ostaa muuta kuin esim. Laveran huulirasvaa, niin mitä huonoa siinä voi olla.

     Minun henkilökohtainen mielipiteeni: ei juuri mitään. ;) Tai en keksi itse mitään mikä siinä voisi huulilleni olla vaarallista. Mineraaliöljykään ei ole millään lailla terveydelle haitallista, se vain ei sovi kaikkien iholle. Minulla on mineraaliöljyyn samanlainen suhde kuin silikoniin; iholleni en silaria tai mineraaliöljä kaipaa enkä saa niistä mitään hyötyä, mutta hiuksiin jätettävässä hoitoaineessa näen silikoniyhdisteitä erittäin mielelläni, ja mineraaliöljyjä huulirasvassani. Näillä osa-alueilla ne toimivat.

     • 19.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Itse en ole havainnut, että huuleni eivät sietäisi normihuulirasvoja. Tosin Lavera on tosi ihanaa esimerkiksi, mutta ostin nyt arkihuulirasvaksi Lidliä. :) Juuri tuota vertausta silikoneihin iholla jäin kaipaamaan. Iholleni en laittaisi silikoneja mielellään, kuten et sinäkään, mutta ehkä huulilla voi käyttää suhteellisen hyvällä omalla tunnolla.

     • 19.1.1.1.2

      Santtu sanoo

      Ensin; ”Itse en välttele mineraaliöljyjä huulirasvoissa”, ja sitten ”Iholleni en silaria tai mineraaliöljyä kaipaa enkä saa niistä mitään hyötyä”…….. Anteeksi nyt jos kyselen tyhmiä, mutta mitä multa nyt menee tässä ohi…..? Kaksi keskenään ihan ristiriitaista lausetta…..

      • 19.1.1.1.2.1

       Sanni sanoo

       No mun mieli ei ilmeisesti lue huulia ihoksi :) Ei siinä sen kummempaa :) Huulirasvassa olen huomannut mineraaliöljykoostumuksen toimivan, muualla iholla en saa niistä hyötyä ja kasviöljyt toimivat paljon paremmin. Silareita en kaipaa muualla kuin hiuksiin jätettävissä latvaseerumeissa.

 16. 20

  Krista sanoo

  Minä olen käyttänyt jo pitkään Aloe Vera -käsivoidetta. Siinä on kevyen raikas tuoksu ja se imeytyy nopeasti, vaikka jättääkin kevyen kalvon käsiin. Rose -suihkugeeli on myös ihan ok, vaikka harrastankin liian voimakkaan ruusuhajuveden lisäämistä tuoksuttomaan pesuaineeseen. Nordic Birch -shampoo on hyvää mutta hoitoaine on outoa, en tiedä kuinka paljon sitä pitäisi laittaa, että hiukset saisi selvitettyä jo pesuvaiheessa. Santen kiiltohoitoaine on ihan paras. Ostan Family -sarjan hoitoainetta, koska siinä näyttää olevan ihan samat aineet, kuin Brilliant Care -hoitoaineessa on (ja se on halvempaa).

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Ostan Family -sarjan hoitoainetta, koska siinä näyttää olevan ihan samat aineet, kuin Brilliant Care -hoitoaineessa on (ja se on halvempaa).

   Hehe, juuri tästä olen tekemässä postausta lähiaikoina :) Siskoni huomasi asian muutama viikko takaperin.

 17. 21

  Ansku sanoo

  Ihanaa, että ovat helposti saatavilla ja verrattain halpoja tuotteita. Parasta on kuitenkin eläinkokeettomuus! :)

 18. 22

  sanoo

  Täytyykin kokeilla tuota käsivoidetta, hinta on sama kuin suosikillani Laveran Basis Sensitivilla. Onko sulla Sanni vertailupohjaa siihen?

  Otin sen ryhtiliikkeen ihoni rasvaukseen tuossa talvella ja pari kuukautta jaksoin rasvailla koko kropan päästä varpaisiin 2x/pvä. Heräämisenjälkeiseen rasvaukseen (ei voi sanoa ”aamurasvaukseen näin vuorotyöläisenä :D) käytin yhden pullon tuota Aloe Veraa. Se oli ihan jees, imeytyi nopeasti ja kosteutti eikä ärsyttänyt mun ihoa. Tuoksu on minusta jotenkin hapan tosin. Ja ärsyttää kun pulloa ei meinaa saada kunnolla tyhjäksi tuotteen vähentyessä. Ehkä ostan tuota kesäksi taas.
  Aloevera- hoitoainetta ostin joskus pullon, se on vieläkin puolillaan tuolla kylppärissä (pitäisi varmaan viskata menemään). Sen hoitavuus oli pyöreä nolla. Buustasin sitä jopa jojobaöljyllä, eikä auttanut.
  Ruususarja kiinnostaisi, mutta olen huomannut kaiken ruusua sisältävän ärsyttävän mun ihoa, kaverillani on sama homma. Miksi ruusuvettä/-öljyä sitten käytetään niin paljon herkän ihon tuotteissa? Harmittaa niin vietävästi esim kun ostin Cattierin kasvovesisuihkeen ja nyt jos iho on yhtään herkkänä, ei suihkauksen vaikutus ole virkistävä vaan ärsyttävä :(

  • 22.1

   Sanni sanoo

   hinta on sama kuin suosikillani Laveran Basis Sensitivilla. Onko sulla Sanni vertailupohjaa siihen?

   Tykkään Urtekramista enemmän kuin Laveran Basis Sensitivistä, BS jää tahmeammaksi ja sillä kestää kauemmin imeytyä.

   Tuohon ruusun ärsyttävyyteen en osaa sanoa muuta, kuin että ruusun eteerisessä öljyssä on geraniolia joka on tunnettuja allergeenejä.

 19. 23

  Sari sanoo

  Mä en ole kovin nirso hiustuotteiden suhteen, ja hiuslaatuni on jotakuinkin päinvastainen kuin Sannilla (suora, lasimainen, päivittäistä pesua vaativa, vaikka latvat ovat kuivat). Tuo Urtekramin Ruusu-hoitoaine taitaa olla ainoa hiustenhoitoaine, jonka olen kokenut niin huonoksi, että voinut sitä käyttää. Heitin sen roskiin parin kokeilun jälkeen. Minulla se oli uskomattoman latistava mutta ei silti silottava. Vei hiuksista kaiken ilmavuuden ja teki ne sähköisiksi, mitä ne eivät yleensä ole. Ja mulla useimmiten nuo luonnonkosmetiikan hoitiksetkin toimivat ihan ok.

 20. 24

  Sanna sanoo

  Kiitos vinkistä! Ostin postauksen innoittamana Koivu-sarjan vartalovoiteen ja se on ihan täys kymppi! (No okei, jos tuoksua ei lasketa).
  Huomasin myös, että käyttämämme kookosöljy on Urtekramin. Täytyykin pitää silmät auki tälle merkille jatkossakin.

 21. 26

  A sanoo

  Olisin kysynyt paria asiaa, joihin en löytänyt vastausta netistä. :)

  Ensinnäkin, minulla on iho, joka kiiltää päivällä ja ihohuokoset ovat suuret, mutta se myös tuntuu kiristävältä, jos käytän jotain huokosten supistamiseen tai mattapinnan aikaansaamiseen käytettävää voidetta, puhumattakaan siitä, ettei yksikään niistä ole toiminut, vaikka olen vuosien varrella testannut jokaisen käsiini saamani, joten iän kertyessä olen alkanut käyttää kuivalle iholle tarkoitettuja voiteita. Ne eivät ole tehneet ihostani yhtään kiiltävämpää eikä ihohuokosistani isompia, mutta niiden kanssa ihoa ei kiristä. Ystäväni kuitenkin sanoi, ettei missään nimessä saisi käyttää kuivalle iholle tarkoitettuja voiteita, jos kuitenkin on rasvainen iho, ettei siitä ole mitään hyötyä ja vain pahentaa ihon rasvoittumista. Onko näin?

  Toiseksi, olen nyt käyttänyt muutaman kerran ripsaria ensimmäistä kertaa elämässäni ja poistaessani sitä minulta lähtee melkoinen määrä ripsiä, vaikka yrittäisin olla kuinka varovainen. Ostin jo useammankin silmämeikinpoistoaineen, mutta kaikkien kanssa lähtee ripsiä. Minulla on pitkät ja tuuheat Revitalashin kasvattamat ripset, en tiedä ovatko ne sitten siksi herkemmin irtoamassa. Onko tämä ihan normaalia ripsaria käyttäville?

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Hei A!

   Ystäväsi on väärässä. Ihosi kunto on siitä paras todiste ;) Ihotyypeille on olemassa ns. yleismaailmallisia, yleisluontoisia hoito-ohjeita, joiden mukaan rasvoittuvalle iholle suositellaan vähärasvaisia tai jopa öljyttömiä hoitotuotteita. Ystäväsi pitää epäilemättä kiinni näistä yleisluontoisista ohjeista. Jokaisen iho on kuitenkin yksilöllinen (ah, taas tämä sana! :)), ja mikä toimii yhdellä, ei toimi toisella. Ei voida sanoa, että kuivaihoisen on ehdottomasti käytettävä rasvaisimpia mahdollisia jankkeja tai kiiltäväihoisen mattapinnan jättäviä ohuita fluideja. Iholla voi myös olla piirteitä useammasta eri ihotyypistä, mikä myös tulee ottaa hoidossa huomioon.

   Iho itse on oikeiden hoitotuotteiden paras mittari. Tuntuuko iho hyvältä? Sitä ei kiristä, se ei ole ärtynyt, talineritys ei ole lisääntynyt, iho ei reagoi jatkuvasti epäpuhtauksilla? Silloin olet löytänyt juuri sopivat hoitotuotteet :) Miltä sinun tapauksessasi todellakin kuulostaa.

   Mitä ihohuoksiin tulee, niiden häivyttämiseen (=supistamiseen) käytetään kosmetiikassa useimmiten alkoholia, joka kuivattaa. Tai silikoniin pohjautuvia blurraavia (= huokoset täyttäviä) voiteita, jotka eivät juurikaan kosteuta. Iho voi kiiltää ja sillä voi olla laajentuneita ihohuoksia, mutta se voi samalla olla myös pintakuiva = siltä puuttuu kosteutta (syväkuivalta iholta puuttuu rasvaa). Sinun ihosi on todennäköisesti aika pintakuiva, mikä selittää kiristävää tunnetta mattavoiteiden jälkeen. Tällaisella ihotyypillä, mikäli haluaa häivyttää huokosia, toimii paremmin kosteusvoiteen päälle taputeltava blurraaja, kuin alkoholipitoiset, vähärasvaiset huokosseerumit/pohjusteet.

   Ripsarikysymykseen – minkä tyyppistä ripsaria käytät? Onhan se vesiliukoista? Vedenkestävät ja ns. 38-maskarat (eli kuumalla vedellä lähtevät) voivat olla ripsistä riippuen hyvinkin hankalia poistaa, esimerkiksi minulla kyseisen tyyppiset maskarat takertuvat ripsiin niin että mikään wp-poistoaine (tai kuuma vesi) ei niitä kunnolla poista, ja tuloksena on aina irroneita ripsiä. Luonnonkosmetiikan maskarat liukenevat ripsistä kaikkein helpoiten (ja niissä ei ole vedenkestävää laatua). Luonnonkosmetiikan ripsareilla ei juurikaan saa näyttävää tuuheutta, mutta et kenties sitä kaipaakaan kuvailusi perusteella. :) (Kun ripsesi ovat jo pitkät ja tuuheat.)

 22. 27

  Jonttu sanoo

  Voi kun tuota Nordic Birch -käsivoidetta ei löydy mistään kaupasta täältä päin. :( Prismassa ei ole eikä myöskään Citymarketissa eikä Ruohonjuuressa.

  • 27.1

   Jonttu sanoo

   Piti lähteä sitten hieman merta edemmäs Urtekramia bongailemaan, ja hieman suuremmasta Prismastahan sitä sitten löytyikin. :)

   Nyt olen siis onnellinen Urtekramin käsivoiteen, saippuan ja hoitoaineen omistaja. Käsivoide ja saippua on jo testattu ja hyvää tavaraa ovat! :)

   Tuli muuten liikunta-asioista mieleeni sellainen kysymys, että koetko olevasi enemmän pikamatkojen ihminen vai sitten kestävyyspuolen tyyppi? Esim. koululiikunnassa olitko siis parempi sadalla metrillä vai esim. pitkän matkan hiihdossa? Tai kummasta pidit enemmän? :)

   • 27.1.1

    Sanni sanoo

    Toivottavasti hoitoainekin toimii hyvin :) Siitähän on jätetty kommenttiboksiin hyvinkin erilaisia kokemuksia.

    Tuli muuten liikunta-asioista mieleeni sellainen kysymys, että koetko olevasi enemmän pikamatkojen ihminen vai sitten kestävyyspuolen tyyppi? Esim. koululiikunnassa olitko siis parempi sadalla metrillä vai esim. pitkän matkan hiihdossa? Tai kummasta pidit enemmän? :)

    Koulussa (tarkemmin sanottuna ala-asteella, yläasteella liikunta ei enää kiinnostanut) olin ehdottomasti pikamatkojen ihminen, olin tosi hyvä lyhyen matkan (montako metriä ne ruukaa olemaan…?) juoksussa. Samoin pituushypyssä. Kestävyyttä minussa ei ole koskaan ollut, vasta nyt tuoreen juoksuharrastuksen myötä alan pikkuhiljaa (hyyyvin hitaasti) kehittyä siinä :) Ulkona juokseminen on muuten ihan älyttömän paljon raskaampaa kuin juoksumatolla juoksu, se on tullut huomattua ;) Urheasti on silti jatkettu!

    • 27.1.1.1

     Jonttu sanoo

     Hyvä hyvä. :) Jännä juttu tuo muuten, että olet nopea juoksussa ja sitten olet kuvannut tarvitsevasi paljon aikaa monessa muussa asiassa (eli luonteeltasi olet rauhallisen puoleinen, näin olet ymmärtänyt). Itse kun olen hidas sekä luonteen puolelta että juoksijana (siis valitsen mieluummin pitkän matkan).

     • 27.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Pienen otantani perusteella pituushyppääjät ovat yleensä hyviä pikamatkoilla. Tästä voi siis päätellä, että olen huono pituushyppääjänäkin. :)Kaikenlaista sitä taas täällä kyselenkin. :D

      Miten muuten, onko sinulla ikävä rieskaa (vai pidätkö edes rieskasta)? Oletko kenties kehitellyt siitä vhh-version? :)

      • 27.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Rakastin rieskaa. Oijjoi, ei saa muistuttaa noista herkuista..! ^_^ Etenkin Lapin rieska…. ah. <3 Kerran olen leiponut yhdellä karppaus.infon ohjeella siemenrieskaa, mutta sen maku ei uponnut. Täytyisikin joskus kokeilla jotain sivuston muista rieska-resepteistä, niitä on muitakin. Joku jogurttia tai rahkaa sisältävä ohje tuo varmaan rieskamaisemman ”venyvän” koostumuksen leipään kuin tuo mitä kokeilin.

       • 27.1.1.1.1.1.1

        Jonttu sanoo

        Muuta leipää en ole ostanut kuin Lidlin uusia täytettyjä rieskoja, joissa loimulohta. Voi että ovat ihania! Suon tuollaisen rieskasen itselleni silloin tällöin karkin korvikkeena, ja voin sanoa, että on kyllä paljon paremman makuista. Oikeastaan tuo täytetty rieska on mielestäni täyden kympin makuelämys. :) Ihan kiva löytää näitä semi-terveellisiä herkkuja. :)

     • 27.1.1.1.2

      Sanni sanoo

      Jännä juttu tuo muuten, että olet nopea juoksussa ja sitten olet kuvannut tarvitsevasi paljon aikaa monessa muussa asiassa

      Ihan totta :)

      Luonteeni on lopulta aika erikoinen yhdistelmä räiskyvää temperamenttia ja etanamaista hitautta. Samassa paketissa on tehokas, ja mitä epätehokkain ihminen. Sanopa minulle varoittamatta että tunnin kuluttua pitää olla valmis lähtöön – eikä mitään mahdollisuutta! ^_^

      • 27.1.1.1.2.1

       Jonttu sanoo

       Mielenkiintoista pohdintaa.

       Itse olen kyllä perusluonteeltani hidas, mutta töissä on pakko purra hammasta ja pakottaa itsensä vauhdikkaammaksi kuin mihin luonne antaisi normaalisti edes myöten.

       • 27.1.1.1.2.1.1

        Sanni sanoo

        Sinähän annat uteliaisuuden herättäviä vinkkejä työpaikastasi… ;)

        • 27.1.1.1.2.1.1.1

         Jonttu sanoo

         :) No voisi sanoa, että mikä tahansa nykyajan työpaikka on varmasti sellainen, että joudun nostamaan omaa nopeuttani ehtiäkseni tehdä vaaditut työt. Hankala kuvitella työtä, missä oma luonnollinen vauhtini riittäisi… Olen kylläkin tehnyt viime aikoina sellaisia töitä, jotka ovat luonteelleni täysin vääränlaisia juurikin tuon työn tempon suhteen.

         • 27.1.1.1.2.1.1.1.1

          Jonttu sanoo

          Ai niin, tämä hidas ihminen unohti kertoa, että mielestäni tuo ruusu-käsisaippua on aivan ihanaa. :) Hoitoaineesta en osaa vielä sanoa, kun vasta ensimmäinen pesu tässä juuri takana. Miten muuten, annoitko vaikuttaa tuon suositellun 2-3 minuuttia?

          • 27.1.1.1.2.1.1.1.1.1

           Sanni sanoo

           Mä pidän hoitsikkaa aina vähintään tuon ajan :) Siis kaikkia hoitoaineita.

          • 27.1.1.1.2.1.1.1.1.2

           Jonttu sanoo

           Mielestäni tuo hoitoaine jätti aivan ihana lopputuloksen (ei ollenkaan lättänät hiukset mutta ei myöskään kuivat) ja lisäksi tuoksu todella miellyttävä. Ainut vain itse pesuvaiheessa minulle oli vaikeuksia tuotteen levittämisen kanssan: se ei tahtonut millään levitä kaikkialle hiuksiin.

          • 27.1.1.1.2.1.1.1.1.3

           Sanni sanoo

           oli vaikeuksia tuotteen levittämisen kanssan: se ei tahtonut millään levitä kaikkialle hiuksiin.

           Onpas jännä. Sinulla on kenties tuuheat, karheahkot hiukset jotka imevät paljon hoitoainetta..?

          • 27.1.1.1.2.1.1.1.1.4

           Jonttu sanoo

           Jostain syystä en löydä vastaa-kohtaa viimeisimmän viestisi alta, mutta hiukseni ovat tuuheahkojen vastakohta. Ei ole hiusgeenit parhaasta päästä minulla. :) Mutta tuo oli kyllä kokemuksena erikoinen, kun olen tottunut XZ:n hyvään levittyvyyteen.

          • 27.1.1.1.2.1.1.1.1.5

           Jonttu sanoo

           Nyt tuota hoitoainetta on tullut testattua jo pariin otteeseen ja voin sanoa, että hiukset tuntuvat sitä käyttäessä aivan ihanan paksuilta. Minulla ei ole koskaan ollut esim. näin paksun tuntuista poninhännän ympärysmittaaa. :) Yleensähän nuo kosteuttavat hoitoaineet ovat lässäyttäneet hiukseni, mutta tämän kanssa niin ei käy. Ainut pieni ongelma, jonka kanssa saa suihkussa painia, on tuo levitysvaihe. Mutta tämän tuotteen käyttämistä jatkan ehdottomasti – ihanaa, kun en tällainen arkeen sopiva luonnonkosmetiikan uusi tuote jälleen elämässäni. :)

 23. 28

  sri sanoo

  Hei kiitos tästä vinkistä! Kipitin lähimpään Prismaan ja kävelin kotiin laukussa shampoo ja hoitis tuota koivu-sarjaa. Aivan loistavat! Löysin elämäni toisen hoitiksen, joka oikeasti tuntuu siltä, että kosteuttaa hiusta (ensimmäinen suosikki on Aussien sininen kosteuttava purtelo). :) Ja en tiedä mitä ihmeainetta tuohon on lirutettu, kun mun luonnostaan erittäin laineikas hius jaksaa kuivumisenkin jälkeen pysyä selkeästi laineikkaampana kuin minkään muun shampoo/hoitoaine-kombon kanssa.

  Minä siis kiitän tästä postauksesta suuresti! :) Löytyi edullinen vaihtoehto tuolle Aussielle.

 24. 29

  Heidi sanoo

  Mulla on ollut nyt käytössä aloe vera dödö, joka jostain syystä aiheuttaa mulla kaameeta kutinaa kainaloihin. Sellaista ei oo tullut mistään muusta dödöstä tai antiperspirantista koskaan. Muistaakseni siinä ei ole alkoholia, mutta mietin, että jotain mikä joko kuivattaa tai sitten eteerinen öljy ärsyttää. Teho ei tunnu huikealta, mutta yllättäen kelvollinen kuitenkin mun hikisiin päiviin. Saa nähdä kuinka hajusteeton versio toimii/ärsyttää, se on vuorossa seuraavana. Hajusteettomasta kasvoputsarista ja kasvovoiteesta oon kyllä tykännyt sekaiholla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.