Hyvää marraskuuta ihmiset!

Mä oon niin iloinen siitä että on marraskuu! Koska kohta on laadidaa – – joulu!!

(Varoitus: postaus sisältää kosmetiikkaan liittymätöntä ja lapsenomaista joulu- & vähän ruokakin fiilistelyä. Ja tämä lause on huonoa suomea.)

Avasin eilen glögikauden tekemällä itse sokerittoman glögin mustaherukkamehusta ja mausteista. Joulukuun lopussa glögiin on aina jo ihan totaalisesti kyllästynyt, mutta kun sitä ei sitten 10 kuukauteen maistakaan niin johan kolottaa glögihammasta taas lokakuussa! :)

Leivoin glögin kaveriksi suussa sulavia kookos-vadelmamuffinsseja. Resepti on karppaus.infon sivuilta ja luomukset ovat aivan taivaallisen hyviä. Lisäsin omaan versiooni vielä pähkinärouheen!

Mausteiset kookos-vadelmamuffinsit

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kuumennuksen kestävää makeutusjauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1-2 tl kanelia
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 1 dl vadelmia
  • hasselpähkinärouhetta

Sulata voi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmunat ja makeutusaine ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Lisää lopuksi vadelmat. Jaa taikina muffinissivuokiin ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. (Jos käytät nestemäistä makeutusainetta, kuten vaikka Cologrania tai Steviaa, laita paljon vähemmän.)

Marraskuu merkitsee minulle aina joulusuunnitelmien aloittamista. Jouluvaloja & -koristeita en laita esille kuin vasta joulukuun alussa, mutta lahjojen eteen haluan aina nähdä niin paljon vaivaa että niiden eteen täytyy ”työt” aloittaa jo marraskuussa. :)

Onko joku muu jo avannut glögikauden? Mitä herkkuja tykkäätte syödä glögin kanssa? (Ja ei – blogi ei edelleenkään tule käsittelemään ruokaa kuin ehkä hyvin satunnaisesti! ^_^)

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Olen itsekin ihan hullu jouluihminen ja olenkin jo (ammattinikin puolesta) suunnitellut jouluherkkuja! Ja lahjojen osto ja antaminen on parasta! Se tunne kun huomaa että ihminen jolle lahjan ostit, tykkää siitä! Mahtavaa! Glögin kanssa ihan perus sokeripulla on parasta! :)

    • 1.1

      Sanni sanoo

      Oi, nyt mulle tuli mieleen voipulla… mmmm….. olen ihan heikkona leivonnaisiin ja etenkin pullaan. Voipulla on pullaa ehkä ihan siinä herkullisimmassa muodossaan… mutta nyt ei pullat enää kuulu ruokavalioon. (Ruisleivän ohella voipulla on yksi niitä harvoja ruokia mitä kaipaan…. melkein kaikkea voi valmistaa karpisti mutta noita ei oikein voi :()

  2. 2

    Lumiruusu sanoo

    Onnittelut glögikauden avaamisesta :D Meidän glögikausi alkoi jo lokakuun puolella (heti kun glögit ilmestyivät kauppoihin) ja tähän mennessä on litkitelty vähintään pari purkkia viikossa. Itse en oikein ruuasta glögin kanssa välitä. Glögi, huopa ja hyvä luettava (paperinen tai digitaalinen) riittävät luomaan miellyttävän tunnelman, vaikka se kuulostaa kliseiseltä…

    Olet ruokaan liittyvissä jutuissa viitannut usein karppaukseen, joka on tuttu aihe myös monien iltapäivälehtien lööpeistä. Haluaisinkin siis kysyä, mitä mieltä olet ”karppauskohusta” eli onko mielestäsi mitään perusteitä väitteelle että karppauksesta voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä?

    • 2.1

      Sanni sanoo

      Wow, teillähän on tosiaan glögeily ihan elämäntapana näin joulun alla..! Nostan hattua.

      Haluaisinkin siis kysyä, mitä mieltä olet “karppauskohusta” eli onko mielestäsi mitään perusteitä väitteelle että karppauksesta voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä?

      Karppaustapojahan on monia, mutta en usko että esimerkiksi minun ruokavaliollani olisi mitään mahdollisuuksia tuoda enemmän haittaa kuin hyötyä. Varmasti jollain äärikarppauksella (siis että pitää hiilarit äärimmäisessä minimissä, tyyliin alle 10 g päivässä) voi ollakin pidemmässä juoksussa jotain haittavaikutuksia. En ole kuitenkaan niin perehtynyt tuollaisen lähes-nolla-hiilari-ruokavalion fysiologisiin vaikutuksiin että osaisin ottaa kunnolla kantaa.

      Onhan se kuitenkin selvää, että joillain ihmisillä karppaus on mennyt överiksi ja he ovat jo luuta ja nahkaa eivätkä varmastikaan voi hyvin. Uskon kuitenkin, että suurin osa karppaajista syö terveellisesti ja monipuolisesti. Se, että jättää valkoiset jauhot, sokerin ja einekset pois ei kai voi olla kenellekään haitaksi. :)

  3. 3

    jaeda sanoo

    Vielä ei ole tullut aloitettua glögikautta, mutta jospa viikonloppuna tulisi tehtyä glögiä, itse kun tykkään vaaleasta glögistä niin se tulee tehtyä omenamehusta…
    ja sen kanssa esim pipareita tai joulutorttuja :)

  4. 4

    Sissi sanoo

    Glögi menee kyllä ilman syömisiäkin, mutta mieluusti joulutorttuja (ovat aina olleet mun herkkuja!) ja pipareita mukaan. Olispas voitaikinaa pakasteessa, menisin heti leipomaan!

  5. 5

    syysviiru sanoo

    Muffiniresepti vaikuttaa hyvältä, vaikka en karppi olekaan.

    Glögi maistuisi mulle parhaiten ulkoilmassa, paahdettujen kastanjojen kera… *haikeana*

    • 5.1

      Sanni sanoo

      Tajuan, että en ole koskaan maistanut paahdettuja kastanjoita… Tai kastanjoita ylipäänsä. Miltä ne maistuu? Miksiköhän ne ei ole koskaan oikein löytäneet tietään suomalaiseen jouluperinteeseen…?

      • 5.1.1

        syysviiru sanoo

        Ja mä huomaan etten osaa taivuttaa substantiiveja…kastanJOITA siis ;-)

        Määrittelisin kastanjoiden maun bataattimaisen pähkinämäiseksi. Niitä on kiva syödä paperitötteröstä kadulla kävellessä. Mikäänhän ei estä paahtamasta kastanjoita kotona.

        Mun puolesta jouluruokailua voisi säätää vähän yksinkertaisempaan suuntaan. Paahdetut kastanjat on varmaan liian simppeli ruokalaji meidän ehtoisille emännille ja isännille :)

        • 5.1.1.1

          Sanni sanoo

          Täytyy ostaa ja kokeilla joskus! :) Kuulostaa herkulta. Noita kastanja”vaunuja” olen ulkomailla usein bongannutkin, mutta toistaiseksi jäänyt maistamatta.

        • 5.1.1.2

          Siili sanoo

          Mun mielestä ne maistuu hiukan perunalle ja kieltämättä, ehkä hieman pähkinämäistä makua on myös. Mun mielestä ne on ”ihan ok”, ei mitään suurta herkkua ja kukaan mun suomalainen ystävä tai perheenjäsen, joka on niitä maistanu ei ole tykännyt ;-) Mulla taasen ihan kaamea ikävä glögiä ja kaikkia ihania suomalaisia jouluherkkuja…. slurps!! No tuleepahan ainakin jouluna nautiskeltua, ku ei ennen pysty…

  6. 6

    H sanoo

    (valmis)glögi odottelee jääkaapissa kuumennusta. Ensimmäiset joulutortut on jo syöty :) Kyllä se joulu on jo muidenkin mielissä. Sitten olisi ihan muutakin kysyttävää; onko sulla tietoa että onko Urban decayn meikit (etenkin luomivärit) hypoallergeenisia? En niiden sivuilta löytänyt suoraa vastausta.

  7. 7

    sanoo

    En niinkään glögikautta ole avannut, koska en itse pidä glögistä. Mutta joulu alkaa kyllä jo pikkuhiljaa hiiviskellä mieleen, ja juuri noita lahjoja on jo tullut mietittyä :) ihanaa kun joulu lähestyy!

  8. 8

    sanoo

    Mä tykkään näistä ruokapostauksista, tykkäsin siitä isommasta karppi-postauksestakin minkä teit. Ei mua haittaa vaikka näitä välillä olisikin, ehkä kun omakin blogi käsittelee kauneus- ja ruoka-asioita sulassa sovussa niin ne ei kyllästytä ;) (Ja kyllä, tämäkin lause oli aika huonoa suomea..)

    Mä en ole vielä korkannut glögikautta, mutta taidanpa joku ilta tehdä oikein joulutorttuja ja glögiä. Ne on kyllä yksiä joulun parhaimpia juttuja. Onko joulu sun lempijuhlasi? Mun on ainakin, parempi jopa kuin omat synttärit, tykkään niin hirveästi kaikesta jouluun liittyvästä; tuoksuista, ruuista, lahjoista (varsinkin niiden antamisesta), juomista ymsyms.. :)

    • 8.1

      Sanni sanoo

      Hyvä kuulla että ruokajutuistakin tykätään! :)

      Joulu on ehdottomasti mun lempijuhla, se on THE juhla. Jouluna pitää heittäytyä ihan lapseksi ja iloita asioista kuten puuroon kätketystä mantelista tai kuusen koristelusta. (Ja kyllä, aion todellakin syödä jouluna riisipuuroa! ^_^) Mulle joulu merkitsee rauhallista yhdessäoloa perheen kanssa, ihania ruokia ja mausteiden, havun, glögin ja kynttilöiden tuoksua….. Ja pakkaskävelyitä narskuvassa hangessa. <3

      • 8.1.1

        sanoo

        Mä olen alkanut tykkäämään joulusta vasta näin ”vanhempana”. Mutta on se vaan niin ihanaa olla yhdessä perheen ja tärkeiden kesken, antaa ja saada lahjoja, syödä överisti ja kyllästyä glögiin, konvehteihin ja kuusenneulasiin. Meillä tietysti myös koirat saavat omat lahjat ja niiden kanssa käydään ihailemassa talvisäätä jouluyön kävelyllä. Joulupukkikin meillä on vieraillut vaikka olisi pelkkiä aikuisia talossa, mikä on hauskaa :)

        En ehkä intoile joulusta paljon etukäteen mutta joululoman ajan otankin sitten ihan vain rauhoittumiselle ja keskityn täysillä fiilistelyyn. Kiva kun muistuttelit joulun tulosta :>

  9. 9

    milipili sanoo

    Onhan tässä pikkuhiljaa ruettu hehkuttelemaan tulevaa, se onkin parasta!

    Kaikki vanhat joulukirjat on selattu uudelleen ja netistä etsitty uutta. Just tilasin pari uutta joululevyä, mutta välttelen kuuntelemista vielä tovin. Nightmare before Christmas soundtrack ei kuulu joukkoon koska sehän on periaatteessa Halloween musaa ;-)

  10. 10

    Hanna sanoo

    Minä paketoin jo tänään joululahjoja ;). Tosin siihen on syynsä, kun joulun alla ei tule olemaan aikaa… Mutta glögit voisi kulauttaa myös, nams!

  11. 11

    Sanna sanoo

    Hei!
    Itsekin olen karpannut kesästä saakka ja olo on paljon parempi. Ei enää turvottavaa ja tukalaa oloa. Huomasin, että olit reseptissä käyttänyt kookosjauhoja. Mistä niitä saa? Asun ihan pääkaupunkiseudulla ja en edes hyvin varustetuisa ruokakaupoista ole löytänyt. Luontaistuotekauppaan en ole vielä ennättänyt. Kiitos paljon vastauksesta :-)

      • 11.1.1

        Cata sanoo

        Jos Tampereella satutte pyörimään, niin ainakin Runsaudensarvi Kauppakadulla myy kilon ja puolenkilon pusseja luomu kookosjauhoja, kävin itse kotiuttamassa sieltä tänään kilon pussin kokeiluun :) Hinta oli 11 euroa ja rapiat, saattaa ehkä ulkomailta tilaaminen tulla halvemmaksi…? Mahtaakohan muuten Ruohonjuuri myydä kookosjauhoja?

  12. 12

    eveleen sanoo

    Ah joulu, talvi, lumi ja kaikkien niiden odotus <3 Meillä juotiin ensimmäiset (tai ehkä paremminkin viime joulun viimeiset :D) glögit pari viikkoa sitten joulutorttujen kera.

    Ihanan tunnelmallisia kuvia ja varmasti herkullisia leipomuksia, pitänee itsekin joskus kokeilla ^^

  13. 14

    sanoo

    Eih joulujuttuja :’D. Olen niin antijouluihminen että oksat pois. Lähinnä tämä johtuu siitä että ERÄÄT aloittavat jouluhössötyksen juuri marraskuun alussa ja sitä vain jatkuu ja jatkuu päivästä toiseen x).

    Ostin eilen muuten ensimmäisen joululahjan, hahaa! Ehkä tämä ennakkoherätys onnistuu tänä vuonna :).

    …Tajusin juuri yhden jutun. Asun Helsingissä. Helsingin jouluvalot! Oijoi, muutaman kerran olen niitä päässyt ihailemaan yöllä kaupungille ja nyt voin ihailla niitä vaikka joka päivä halutessani <3.

  14. 15

    Mari sanoo

    Tämä ei liity mitenkään ylläolevaan postaukseen.

    Minulla on tapana käyttää aamuisin kasvojen kosteuttamiseen Lumenen Arctic Aqua 24h Tasapainottavaa kosteusemulsiota. Mielestäni voiteen koostumus on minulle juuri sopiva, se imeytyy hyvin. Olen pohdiskellut onko saatavilla mitään vastavaa tuotetta. Osaisitko neuvoa?

    En tiedä on tuon tuotteen valmistus lopetettu. Sitä on kyllä saatavilla, mutta Lumenen sivuilta en tuotetta enää löytänyt. Googlen kautta löysin kuitenkin tällaisen linkin: http://lumenebrand-fi.absolutions.fi/default.asp?docId=22223&productId=21743

    • 15.1

      Sanni sanoo

      Kyllä tuota ainakin meidän liikkeessä on. En sitten tiedä onko se jäämässä mahdollisesti pois jos Lumene on poistanut sen sivuiltaan, täytyykin katsoa koneelta seuraavan kerran kun olen töissä (olen juuri saikulla ilman ääntä… :/).

      Kyllähän tuollaisia öljyttömiä kosteusemulsioita löytyy muiltakin merkeiltä. Esim. Kickseissä myydään hyvää Formula 10.0.6 -sarjan Seriously Shine Free -kosteusvoidetta, joka on samantyyppinen kuin tuo Lumene. Ja hintakin samaa luokkaa. Herbinalla on puolestaan öljytön Clearline-geelivoide. Apteekeista luulisi myös löytyvän öljyttömiä, suht. edullisia kosteusemulsioita. Katso vaikka ACO-sarja.

      Selektiiviseltä puolelta löytyy esim. Diorin Hydra Life Matifying Fluid ja Estee Lauderin Hydrationist Lotion (ei taida tosin olla täysin öljytöntä, mutta kuitenkin ohutta ja fluidimaista koostumukseltaan).

  15. 16

    Ansku sanoo

    Hihii, kiitos lämpöisestä joulupostauksesta! Itse värkätty glögi vähemmällä sokerilla kuulostaa hyvältä, mua on jo parin vuoden ajan tökkinyt valmiiden glögien makeus. Olen koettanut lantrata hehkuviiniä sokerittomalla omppumehulla, mutta yhä vaan on makeutta… Saisinko kysellä reseptiäsi, tarkemmin että mitä mausteita ja määriä käytit mustaherukkaglögiigi?

    En malta olla kommentoimatta tuota karppausta: lääketiede on yksimielinen siitä, että sokeri ja valkoiset jauhot (ts. kaikki todella nopeat hiilarit) voi jättää pois ilman mitään haittaa, päinvastoin. Sen sijaan äärimmilleen viety karppaus, jossa pari lusikallista leseitä ja kaikki muu ravinto erittäin proteiini- ja rasvapitoisia eläinkunnan tuotteita rasittaa pitkällä tähtäimellä elimistöä. Muistakaahan ääri-immeiset, että tämänkaltaisen ruokavalion mahdolliset haittavaikutukset terveydelle voivat ilmetä vasta pitkän ajan kuluttua!

    Ps. Sanni, en voinut olla huomaamatta että sulla on samanlaiset Toulouse Lautrecin lasinaluset kun mulla ;) Mun on ikuvanhat, ostettu aikoinaan Parisiista katukojusta.

    • 16.1

      Sanni sanoo

      Saisinko kysellä reseptiäsi, tarkemmin että mitä mausteita ja määriä käytit mustaherukkaglögiigi?

      Ostin Marlin sokeroimatonta mustaherukkamehua, ja laitoin 5 dl satsiin (= 1dl mehua + 4 dl vettä) muistaakseni vajaan teelusikallisen neilikkaa, kardemummaa ja kanelia. Inkivääriäkin olisin mielellään laittanut ripauksen mutta meillä ei juuri nyt ole sitä. Jauhettujen mausteiden sijaan olisin myöskin mieluummin käyttänyt kanelitankoa, kokonaisia neilikoita tai kardemumman siemeniä, mutta kun meillä ei ole sellaisiakaan. Mutta jauheet ajoivat nekin asiansa oikein hyvin, ja glögi oli erittäin hyvää! Yleensä laitan mukaan vielä punaviiniäkin – mutta sitäkään meillä ei nyt ole. ;)

      Mua tökkii kaupan valmisglögeissä juurikin se makeus, siis on tökkinyt jo ennen karppauksen aloitustakin. Glögin kuuluukin tietysti olla makeaa, mutta ei imelää. Pitkään tykkäsin eniten siitä Marlin perinteisestä lasipullossa olevasta glögitiivisteestä, mutta viime vuosina sekin on tuntunut hieman ällömakealta.

      Alkon alkoholipitoiset glögit on kanssa jotenkin outoja, vaikka tykkäänkin että glögissä saa olla alkoholia… Kyllä mä olen kranttu! ^_^

      Ps. Sanni, en voinut olla huomaamatta että sulla on samanlaiset Toulouse Lautrecin lasinaluset kun mulla ;)

      Hihii, meidänkin omat on Pariisista! Mies tuonut joltain reissultaan.

  16. 17

    ella sanoo

    Glögi on ihanaa :) Lämpimällä mehulla olen jo lepytellyt kurkkua pitkin syksyä, mutta eilen toi poikaystävä kaupasta pyytämättä syksyn ensimmäisen glögipullon ja piparipaketin. Kyllä elämä olisi surkeaa jonkun joulun ja glögin vihaajan kaverina asuessa :D

  17. 18

    candycane sanoo

    Mäki haluan jo sen joulunodotusfiiliksen! :D Harmi vaan, että lunta ei ole kuulunut vielä täällä pohjoisessakaan.

  18. 19

    La--u sanoo

    Moikka! Karppaajat näköjään hyväksyvät makeutusaineet. Miksikäs noin? Olen lukenut paljon keskusteluja siitä, onko makeutusaine oikeasti parempi vaihtoehto kuin sokeri kaikkine lisäaineineen, ja olen saanut käsityksen, että ennemmin sokeria, tai nk. intiaanisokeria. Miksi karppaajat pitävät makeutusainetta parempana vaihtoehtona?

    • 19.1

      Sanni sanoo

      Ei voi yleistäen sanoa että ”karppaajat hyväksyvät” – karppaajia on niin monenlaisia. :) Osa ei halua käyttää mitään synteettistä, eikä näin ollen käytä siis mitään Cologrania, Hermesetasta, Canderelia jne. Nämä henkilöt välttävät myös kaikkia keinotekoisesti makeutettuja tuotteita – niinkuin Light Colat, sokeroimattomat mehukeitot jne. Osalla taas ei ole mitään ongelmaa jonkun Valion Herukka-Raparperi-keiton vetämisessä tai teen makeuttamisessa Cologranilla.

      Stevian käytön luulisin taas kaikkien hyväksyvän, sillä se on luonnollinen aine (kasvi). Steviaa käytän itsekin, mutta en ole ihan hulluna sen kasvimaiseen sivumakuun joten en halua ainakaan mitään leivonnaisia sillä maustaa. Olen nyt tilaamassa erythritolia, joka myös on luonnon tuote, ja jälkimaun pitäisi olla parempi kuin steviassa.

      Viimeiseen kysymykseesi ilmiselvä vastaus on se, että sokeri saa aina aikaan insuliinipiikin = ei hyvä. Sokerihan on silkkaa hiilihydraattia. Makeutusaineet (tai stevia & erythritol) eivät nosta verensokeria samalla tavalla ja ovat lähes hiilihydraatittomia. Jotkut karppaajat käyttävät silti pieniä määriä esim. intiaanisokeria juurikin sen luonnollisuuden ja sokerin maun vuoksi (jos siis ei tykkää steviasta tai erythritolista), mutta itse olen sillä linjalla että ei sokeria missään muodossa.

  19. 20

    sanoo

    Oijoi, joulu on kyllä niiin ihana aina!! Itse olen aloittanut joululahjojen valmistamisen jo tyyliin tammikuussa! ;-) Lähinnä sukkia, tumppuja ja huiveja. Glögi ei ole intohimoni mutta nautin siitä kyllä mielelläni silloin tällöin. Tämä oli kyllä tosi kiva postaus tähän synkän marraskuun alkuun!

    Asiasta saappaaseen, minä en sitten millään jaksa tuota kissanhännänvetoa mitä eri ruokavalioita noudattavat harrastavat. Minusta ei voi esim. yleistää karppaamista karppaamiseksi noin vain. Kysymykset siitä onko ’karppaaminen’ vaarallista vai ei ovat typeriä. Pitäisi eritellä millainen karppaaminen koska karppaamista on niin monenlaista. Media tuppaa niputtamaan kaikenlaisen karppaamisen yhdeksi ja samaksi ja leimaa siis kaiken karppaamisen enemmän ja vähemmän pahaksi.

    Mitä tulee kaikenlaisiin tutkimusuloksiin niin tutkimusten tulokset riippuvat täysin tutkimusasetelmista ja siitä mitä ja miten tutkitaan ja mihin keskitytään ja mikä on tutkimusmetodi jne. Ennen kuin tietää tutkimuksen tekotavan jne. ei tuloksista voi päätellä oikeastaan yhtään mitään. Harmi vaan, että tämäkin tuppaa medialta yleensä unohtumaan.

    Juuh, taidan lopettaa ennen kuin vallan innostun, en vain kestä ihmisten yksinkertaisuutta ja hyväuskoisuutta joissakin asioissa ja sitten sitä tuppaa itsellä kierrokset kasvamaan. ;-) Sitäpaitsi, miksi pitää nähdä niin paljon vaivaa siitä miten toiset elävät elämäänsä, jokaisen kannattaisi ihan vaan keskittyä siihen omaansa ja yrittää elää sitä niin kuin parhaaksi näkee, itse. ;-)

    • 20.1

      Sanni sanoo

      Itse olen aloittanut joululahjojen valmistamisen jo tyyliin tammikuussa! ;-)

      Mahtavaa Mohn…! ^_^

      Kysymykset siitä onko ‘karppaaminen’ vaarallista vai ei ovat typeriä. Pitäisi eritellä millainen karppaaminen koska karppaamista on niin monenlaista. Media tuppaa niputtamaan kaikenlaisen karppaamisen yhdeksi ja samaksi ja leimaa siis kaiken karppaamisen enemmän ja vähemmän pahaksi.

      Niinhän se tuntuu olevan. Jos puhutaan vain yleisellä tasolla termistä ’karppaus’, siihen ei kuulu oikeastaan mitään muuta kuin sokerin, valkoisen viljan ja teollisesti prosessoitujen ruokien välttäminen. Kaikki loppu on sitten hienosäätöä. Yksi syö hunajaa ja ruisleipää, toinen välillä perunaa, kolmas vain pelkkää lihaa, kaalia ja siemeniä jne. Ja yksi noudattaa Zonea, toinen Atkinsia, kolmas Heikkilää….. Kaikki on karppausta, mutta kaikki eroavat toisistaan painotuksissa ja suosituksissa. Joku Ruotsissa suosittu LCHF:hän ei esimerkiksi salli mitään maan alla kasvavia juureksia, kun taas Suomessa kasvikset kuten lanttu ja punajuuri kuuluvat useimpien karppaajien lautasille.

  20. 21

    Kaisa sanoo

    Joka vuosi yritän pitää glögistä, mutta se jää aina juomatta, kun muutaman lasillisen jälkeen kyllästyn. Minusta glögissä on parasta sen tuoksu ja mantelilastut, joita minulla on tapana lisätä siihen. Rusinoiden lisäämistä taas en voi ymmärtää. Ja jostakin syystä olen aina pitänyt glögistä enemmän kylmänä.

    Mutta onneksi on olemassa Lushin ihana Glögg-suihkugeeli, joka tuoksuu taivaalliselta. Tänäkin juoluaatton yksi parhaita hetkiä tulee olemaan se, kun aamulla voi rauhassa käydä suihkussa ja käyttää tätä suihkugeeliä. :)

  21. 22

    maria sanoo

    Ihanaa, joku muukin on vähän höpsö tämän asian kanssa. Itse olen hymissyt jo pari viikkoa joululauluja – ja työpaikalle oli tullut jouluhärpäkkeet kellariin odottamaan joulutyöläisiä! Olen varmaan harvinaisen rasittava koulukaveri, viimeistään pohtiessani ääneen lahjaideoita. Sitten joulukuussa en enää haluakaan kuulla yhtä ainoaa joululaulua ja kulmat menevät ryppyyn kaupassa ihmispaljouden poukkoillessa ennustamattomasti minne sattuu.

    Eka mukillinen glögiä tuli juotua pari viikkoa sitten, ja sen jälkeen se sitten jäikin jääkaappiin odottamaan. Yritän tänä vuonna kestää kiusausta ja säästää sen lähemmäs joulua. Glögin kanssa tulee syötyä piparia, jos on itsetehdyt piparit valmiina.

    (Pitääköhän vaihtaa kohta nimimerkkiä, olen havainnut jo Marian ja marjan. Vai pysyykö joku meistä marijoista selvillä? :D)

    • 22.1

      Sanni sanoo

      Vai pysyykö joku meistä marijoista selvillä? :D

      Minä ainakin pysyn ^_^ Koska sinut esimerkiksi tunnistan s-postiosoitteestasi. :)

  22. 23

    LemonJuice sanoo

    Piti tulla raportoimaan, kun Grimas-postauksessa kyselin vinkkejä mattaluomivärin levitykseen. Ja kyllä, sinä vastailit. :D Tosin mainitsemasi kikat olivat minulla jo käytössä. Ajattein sitten, että minä vaan olen liian pikkutarkka näiden asioiden suhteen.

    Noo-o, minä käytän meikatessani pääosin siveltimiä, olen aina käyttänyt. Ja olen panostanut niihin aika paljon, mutta niistä suurin osa on varsin vanhoja eli esim. MACin siveltimiä minulle ei ole, koska en niiden olemassaolosta ole tiennytkään kuin vasta ehkä kolmisen vuotta.

    Helmiäisluomivärejä käyttäessäni olen kuitenkin tykännyt käyttää vaahtomuoviapplikaattoreita luomivärin laittamiseen eli minulla on hyvä arsenaali esimerkiksi häivytyssiveltimiä. Nyt sit totesin, että kun olen siirtynyt enenevässä määrin mattaväreihin, niin applikaattorit ei toimi ja luomivärin laittoon sopivia siveltimiä on naftisti.

    Päätin sitten ostaa parit uudet siveltimet ja ajattelin, että nyt on hyvä tilaisuus kokeilla esim. MACia. Ja kyllä se niin on, että kun rupeaa olemaan sen verran ikää, että luomet ovat jo vähän veltostuneet, niin kyllä välineurheilu kannattaa. Vaikka entisetkin siveltimeni ovat hyviä, niin nuo on todella pehmeitä ja niillä pystyy tekemään sellaisen höyhenenkevyen kosketuksen. Johan rupesi mattakin asettumaan ja häivyttymään ihan eri tavalla.

    Joten, jos sinulle joskus joku toinen jo suunnilleen keski-ikäinen tai ylitse valittelee mattaluomivärin laiton hankaluutta, niin aina vika ei ole levittäjässä tai luomivärissä – siveltimen laadun merkitys näyttää korostuvan iän kertyessä potenssiin kaksi.

    Sori vähän pitkä postaus. :D

    Ja kommenttina tuosta glögistä. Vuosi sitten innostuimme tekemään glögiä pimeänä, mutta lämpimänä elokuun iltana. Istuimme terassilla kynttilän valossa glögiä nautiskellen ja yllättävästi se sopi siihenkin hetkeen. Vaikka glögistä ei ensimmäiseksi ”kesäjuoma” tulekaan mieleen.

    • 23.1

      Sanni sanoo

      Joten, jos sinulle joskus joku toinen jo suunnilleen keski-ikäinen tai ylitse valittelee mattaluomivärin laiton hankaluutta, niin aina vika ei ole levittäjässä tai luomivärissä – siveltimen laadun merkitys näyttää korostuvan iän kertyessä potenssiin kaksi.

      Kiitos tämän kokemuksen/havainnon jakamisesta! :) En jotenkin itse tullutkaan ajatelleeksi välineiden vaikutusta tietyn luomivärikoostumuksen käyttäytymiseen. Eli tätä tietoa tulen kyllä hyödyntämään jatkossa, kiitos siis LemonJuice!

      Ja kyllähän se niin on että MACin siveltimet ei turhaan ole mainettaan ansainneet. Kun miettii vaikka joitain Make Up Storen siveltimiä, niin ne ovat ikävä kyllä pelkkä vitsi esimerkiksi juuri MACiin verrattuna. Mun kaikki MAC-siveltimet on edelleen ihan samassa kuosissa kuin ostopäivänään, vaikka vanhimmat on olleet käytössä jo yli neljä vuotta.

      • 23.1.1

        LemonJuice sanoo

        Ollos hyvä ja niinpä, eipä niitä MACeja taideta ihan turhaan kehua. :D

        Olen näemmä kirjoittanut kohtuu pikakirjoitusta. Mutta näemmä sait kuitenkin selville asian ytimen.

        Siltä varalta, että joku muu ihmettelee tuota hieman sekavaa applikaattori/häivytyssivellin -lausetta, niin… Eli helmiäisten kanssa oli käytössä applikaattorit ja muutama sivellin luomivärin laittoon ja useampi häivytyssivellin viimeistelyyn ja häivyttelyyn. Totesin applikaattorit toimimattomiksi mattavärien laittoon ja sen seurauksena huomasin, että nyt on luomivärin laittoon soveltuvia siveltimiä liian vähän. Siksi piti ostaa lisää, esim. ostin sen paljon mainitun 239, jolloin sain todeta, että mun muutamat siveltimetkin näemmä ovat sopimattomia mattavärin laittoon. Pah. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.