Huulikiiltoinvaasio meikkipussissa

Huomasin tässä yksi päivä, että käsilaukussani kulkeva meikkipussi ei enää mahdu kiinni. Syy: huulikiillot.

Tyhjensin pussukan sisällön pöydälle ja alkoi ihan naurattaa. Ensinnäkin, en ole edes ollut mikään huulikiiltojen megakuluttaja, ja meikkipussinkin olen ottanut käyttöön vasta runsas vuosi sitten. Minulla ei ole oikeastaan ollut tarvetta käsilaukussa asustavalle meikkipussille, kun en ole koskaan kuljettanut käsilaukussa muita meikkituotteta kuin puuteria ja yhtä tai maksimissaan kahta huulikiiltoa.

Meikkipussi2

Ja nyt sitten käsilaukkuun on muuttanut lähes koko mun huulikiiltoarmeija. Ja pari huulipunaakin joukosta löytyi.

Meikkipussi_huulikiillot

Tarvitseeko mukana kuljettaa ihan näin montaa huulituotetta…?

Meikkipussi_huulikiillot2

.

Meikkipussi

Itse meikkipussi on muuten aika hirveä. :) Mutta ajaa asiansa, ja sehän on tärkeintä. Olen saanut sen kaupanpäällisenä Yves Rocherin liikkeessä.

Mutta katsellaanpa sitten vähän pussin sisältöä. Mitäs kiiltoja tänne oikein on jemmautunut?

Huulijutut1

Dermaglow’n Bare Beige on ollut loppumaisillaan jo pitkän tovin. Jotenkin saan aina vaan kaavittua sen reunoilta vielä jotain..! ^_^ Pinkki Raspberry-sävy taas on juuri korkattu.

Huulijutut2

Vanhoja Lumene-kiiltoja. :) Nämä eivät tosin ole mitään ihan muinaisia, vaan parin vuoden sisällä hankittuja. Ylimmän sävyn, oranssisen Jää viereeni, sain esimieheltäni ihan hiljattain. Keskimmäinen sävy on nimeltään Viesti sinulle (aargh että mä inhoan näitä Lumenen runollisia nimiä..!), ja sitä käytän tosi usein liilojen meikkien kaverina. Alin sävy Rakkauden tunnustus on ollut pitkään ykkössuosikkini, mutta tänä talvena sen syrjäytti Dermaglow’n Bare Beige.

Huulijutut3

Viime kesän tuoksukoulutuksesta lahjaksi saadut Jean Paul Gaultierin mehumaiset pikkukiillot. Aivan ihanat huulilla, mutta katoavat nopeasti.

Huulijutut4

Oranssinen osasto jatkuu…. Ylimpänä viime kesän alehankinta Estee Lauderin ihanan hunajainen Honey Flower, sen alla Laveran kimaltava Orange, sen alla vanhimpiin huulikiiltoihini lukeutuva Pierre Cardinin No.4 (jota myöskin olen käyttänyt aivan älyttömästi, eikä se vaan lopu…!) ja alimpana Diorin raikas Apricot Syrup, joka maistuu ihan hirveälle.

Huulijutut5

Sitten vähän liilaa. Etummaisena Dr. Hauschkan Natural Pastels -huulipuna Berry, keskellä L’orealin Juice Fusion ja takimmaisena Chanelin Delight.

Huulijutut6

IsaDoran Jelly Kiss -huulipuna Lilac Tulle (josta on kuvan oton jälkeen kulunut varmaan kolmasosa, tämä on niin pehmeä että kuluu tosi nopeasti) sekä väritön ja sokerisen makuinen Liquid Lip Smacker.

Kokonaista 16 huulituotetta oli pesiytynyt meikkipussiin, mikä on ihan liikaa. Inventaarion tehtyäni harvensin joukkiota reilusti. Eiköhän se nyt riitä, että on vaikka yksi kiilto kustakin edustetusta sävyperheestä; yksi liila, yksi oranssinen ja yksi pinkki. :)

Jemmautuuko teidänkin laukkuihinne huulikiilto- tai huulipunasaaliita? Montako kappaletta löytyy?

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Tosi kivoja kiilteitä ja punia !:) Aattelin kysyä, että mistä oot ostanu nuo Dermaglow:n huulikiillot ? :)

 2. 3

  Henriikka sanoo

  Haha! Aikamoinen saalis! Itse olen tässä asiassa minimalisti, ja omassa käsilaukussa (tai joskus ihan vaan taskussa) kulkee mukana yleensä vaan huulirasva ja Korresin lip butter. Huulikiillon olen tainnut viimeksi omistaa joskus lukioaikoina, en oikein innostu niiden tahmaavasta koostumuksesta.

 3. 4

  Karoliina sanoo

  Itsellä myös meikkipussi mikä laukussa mukana kulkee on aina täynnä huulikiiltoja ja joskus puniakin. Ihan huomaamatta ne vain sinne kertyvät :D

 4. 5

  Anne sanoo

  Äskettäin jouduin vaihtamaan laukkua, joka on kulkenut työmatkat tämän talven, koska siellä tapahtui eväsrasiavuoto. Sivutaskusta löytyi huulikiiltoyhdyskunta. Laskin tuubit ja niitä oli 27…

  Mieheni esitti kysymykseni, mihin ihminen tarvitsee noin montaa samansävyistä huulikiiltoa. Helppo vastaus: aina niissä joku pieni sävyero on ja osa on enemmän täynnä kuin toiset, joten jos yksi loppuu kesken bussimatkan, niin varalle löytyy heti seuraava. Ei ne tajuu.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Huh, sullahan on ollut varsinainen yhdyskunta…! Kyllä noista alkaa jo painoakin kertyä kun lukumäärä lähenee kolmeakymmentä…! ^_^

 5. 6

  RockQueen sanoo

  Kyllä, mun käsilaukku on helposti pullollaan kiiltoja :D Kerran hauskuutin tylsällä oppitunnilla kavereita nostelemalla riviin kaikki kiillot ja punat laukustani, varmasti oli just joku 15 kpl. Sit kun siinä ei todellakaan ole edes kaikki mun huulimeikit… Mutta niitä tarvii olla aina mukana useampaa sävyä että muistaa käyttää, ja fiilispohjalta mä ainakin valkkaan mitä kiiltoa laitan :)

 6. 7

  Eme sanoo

  Mulla kertyy enemmän huulirasvoja laukkuun. Niitä on sitte mukava metsästää kotona. Joka laukussa on 2-5 huulirasvaa (laskin just tätä varten ku mielenkiinto heräs :D). Lisäksi on tietty huulikiilto laukussa ja yks huulipuna löyty muutamasta laukusta. Ihan hyvä vaan välillä tyhjentää noita varastoja :DD

 7. 8

  sanoo

  Härregyyden sulla on komea kokoelma!
  Multa löytyy pyöreät nolla kappaletta. Veikkaan, että mulla on jäänyt jonkinlaiset traumat huulikiiltoa kohtaan kun viidesluokkalaisena tuli käytettyä niin överisti sellaista läpinäkyvää oikein superkiiltävää ja tahmaista kiiltoa.. hyh! :D

 8. 10

  sanoo

  huulirasva ja -kiiltoaddiktina pussukastani löytyy 7 huulikiiltoa ja 6 huulirasvaa :) ja mitään ei tietenkään voi jättää kotiin, koska sitähän voi tarvita milloin vain ;)

 9. 12

  Tipi sanoo

  Itse olen jo vuosia todennut, että huulikiilto on huulipunaa parempi.
  Se ei paakkuunnu ja kiiltää.
  Huulikiillon päälle voi myös lisätä huulipunaa ja taas toisaalta, jos huulipuna on liian tumma, sitä voi ohentaa samalla keinolla.
  Omat suosikkini ovat Cliniquen, Shiseidon ja varsinkin Isadoran huulikiillot.
  Useita Chanelin kiiltoja myös löytyy, mutta ovat jotenkin paksuja?
  Kysyn mielipidettäsi asiasta, joka uutisoitiin joku aika sitten. Siinä mainittiin, että huulikiilto kesällä ”vetää puoleensa” auringonsäteitä ja näin kuivattaa huulia. Ja samalla suositeltiin käyttämään vain suojakertoimellisia huulikiiltoja ja -punia kesällä.
  En ole moista vaikutusta huomannut, onkohan joku muu?

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En ole kuullut tuollaista väitettä huulikiilloista, joten en osaa ottaa siihen kantaan. Kuulostaa aika ”ufolta”. :) Minulla on joka tapauksessa huulikiillonkin alla aina suojakertoimellinen huulirasva, joten minua tuo ei sinänsä huolestuta.

 10. 13

  syysviiru sanoo

  No sullahan tulee niskajännitystä noiden kantamisesta ^_^

  Mulla kulkee mukana 1 puna, 1 kiilto, puuteria ja pieni poskipuna. L’Orealin pikkuinen pyöreä poskipuna pitää sisällään värin, peilin ja siveltimen. Se on kauhean näppärä ja söötti.

  Muuten olen sitä mieltä, että värikosmetiikan pakkauskokoja pitäisi pienentää (ja yksikköhintoja vastaavasti laskea). Olisi kiva joskus saada jokin tuote kulumaan loppuun ;-)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Muuten olen sitä mieltä, että värikosmetiikan pakkauskokoja pitäisi pienentää.

   Aivan samaa mieltä! :)

 11. 15

  M.M sanoo

  En ole koskaan oikein oppinut käyttämään huulikiiltoja, nyt olen tietoisesti ”opetellut” ja ostellut muutaman. Jotenkin vaan tuntuu, että ne katoaa aina kuitenkin heti huulilta, huulipunan päällä lyhentävät huulimeikin kestoaikaa ja sitten takaraivossa on vielä muisto teiniaikojen tahmakiilloista.

  Huulipunia haalin paljon, ja ostan jotenkin aina sen saman keski-berry-sävyn, josta on aika monta variaatiota kertynyt. Juuri eilen ostin kaksi Lumene Wild Rose -sävyä Anttilan alesta ja kotona huomasin, että näyttävät identtisiltä huulillani kun pohjavärini on aika tumma. Ja seuraavalla kerralla teen taas täsmälleen saman virheen…X(

  Ja ainahan jonkun laukun taas käyttöön otettaessa sieltä sivutaskusta löytyy joku ”kadonnut” (=jo totaalisesti unohdettu) puna :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mäkin oon alkanut käyttää huulikiiltoja vasta päälle 25-vuotiaana. Nuorempana en tykännyt niistä yhtään kun olivat mielestäni niin tahmaisia. Nuorempana käytinkin enemmän huulipunia, ja sitten en moneen vuoteen käyttänyt mitään huulimeikkiä.

   Mulla on itsellä tosi värittömät huulet, ja sitten jossain vaiheessa vain hiffasin, että huulikiilto on tosi helppo tapa saada huuliin nopeasti jotain väriä. Ei tarvitse edes katsoa peiliin. :) Nykyään en lähde kotoa ilman ”kiillotettuja” huulia, se on ihan must.

 12. 16

  vieras sanoo

  Laitan laukkuun yleensä sen punan/kiillon, jota olen aamulla laittanut huulille :)

 13. 17

  kaarina sanoo

  Hei ja kiitos kivasta blogista. Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa ja ajattelin nyt vihdoin jättää viestin, että jatka samaan malliin! Täällä on varmasti paljon meitä hiljaisia lukijoita. Yleensä jos olen hankkimassa jotain tuotetta, tulen ensimmäisenä tänne tarkistamaan josko olet kirjoittanut siitä jotain.

  Tiedän, että olet suhtkot neutraalien huulimeikkien ystävä, mutta minulla ongelmana on täydellisen kirkkaanpunaisen huulipunan hankkiminen (huulet tyyliin Gwen Stefani). Oletko kirjoittanut aiheesta joskus tai olisiko aihetta mahdollista käsitellä täällä? Tai osaatko vinkata jotain paikkaa, josta saisin vinkkejä. Kiitos :)

 14. 18

  sanoo

  Yksi ainoa huulikiilto kulkee mukana, Make Up Storen pikkuinen punainen kiilto, nimeltään Oui (MUS:in sivuilta kun katsoin, niin nykyisin Oui on kyllä ihan erivärinen mikä minun Oui:ni on). Ihana huulikiilto, mutta miinuspuoli on siinä, että joutuu sormin ottamaan ja laittamaan kun on sellaiseen pieneen purkkiin laitettu. Huulirasvoja taas sitten löytyy, kun huulet rohtuu pikavauhtia varsinkin talvisin.

  Jostain syystä minun huulikiiltoni pitävät joukkokokousta eteisen ”säläkorissa”. Tai no, huulikiiltokori se alkaa jo olla. :D

 15. 19

  Annina sanoo

  Itse en niin huulikiiltoja käytä mutta huulirasvoja on jos jonkun merkkistä laukut ja taskut täynnä aina :)

  Tietääkö kukaan mistä saisi punaista mattahuulipunaa?

  • 19.1

   RockQueen sanoo

   Annina, Inglotilla löytyy punaisia mattapinnan jättäviä huulikyniä, jotka ovat ihan mahtavia! Pysyvät kuin tauti :) Ovat siis sellaisessa jumbokynämuodossa millä voi sitten värittää huulet. Suosittelen, itse en enää muita käytäkään punaamaan huuleni kirkkaanpunaiseksi!

 16. 20

  Sararara sanoo

  En käytä huulikiiltoja, mutta omistan tasan yhden huulipunan, Cliniquen Butter Shinen sävyssä Strawberry Ice. Sävy on tosi luonnollinen ja saa kasvot hehkumaan, en koe tarvitsevani muuta :D Se päätyykin sitten aina mukaan käsilaukkuun, Acon puikkohuulirasvan rinnalle :)

 17. 22

  Terhi sanoo

  Mulla kulkee mukana vain samana päivänä käytettävä puna tai kiilto + muutama huulirasva. Töissä on aina varalta muutama kiilto + puuteri.

  Lilac tulle on muuten tosiaan aika kuivattava. :( Mutta väri on ihana, joten pakko on vähän kärsiä. ;)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Jännä muuten että Jelly Kissit jää valikoimaan, ja niistä tulee oma kokoelmansa. Luulisi IsaDoran saaneen jo palautetta tuosta kuivattavuudesta. :/

 18. 23

  helli sanoo

  Malttamaton lukija täällä huutelee, ootko huomannut kysymykseni edellisen postauksesi kommenteissa? :)

 19. 24

  S sanoo

  Mulla on Jää Viereeni, jonka sain serkultani n. vuosi sitten ja mä kun luulin, että kenelläkään muulla ei ole niin vanhoja huulikiiltoja…

 20. 25

  Peppi sanoo

  Ihana kokoelma! Minulla on (kai) jonkunlainen huulikiiltokokoelma, sillä ne tuppaavat katoamaan kun ei minulla ole käytössä tuollaista meikkipussia. Käytännössä minulla on 1-2 huulikiiltoa per laukku ja jokaisen takin taskussa yksi. Noin suurinpiirtein.. Mutta välillä yhtäkään ei löydy:( Tykkään eniten tahmaisista kiilloista, joita ei tartte lisäillä usein ja mielellään tuubissa. Onkohan NaturalCoden uudet huulivoiteet tuubissa yhtä hyviä kuin saman sarjan huulikiillot?

 21. 26

  sanoo

  Itselleni kasautuu huulirasvoja, ei niinkään kiiltoja/punia kun en niitä päivittäin käytä :D Minulla on aina vähintään kaksi huulirasvaa mukana, mieluiten 1/2 laukussa ja yksi taskussa + sitten tietenkin kunnon arsenaali kotona! :D

 22. 27

  ella sanoo

  Tajusin muutossa heittää pois ikivanhan Anytimen Candy Lipsin, joten kiiltokokoelmani supistui kahteen. Molemmat jäljelle jääneet ovat liian tummia arkeen ja väriä tulee niistä näkyvästi. Sen vuoksi etenkin toisen kiillon, jossa on erikseen laitettavat väri ja kiilto, kuluminen on myös häiritsevän näkyvää (väri lohkeilee palasiksi).

  Vaaleaa ja sopivan huomaamatonta kiiltoa en ole osannut hankkia, sillä pelkään kirkkaiden kiiltojen ”limaefektiä” ja hennonväristen kiiltojen pissisefektiä, jossa kiilto vaalentaa huulia entisestään. Joutaisitko suosittelemaan jotain lämminsävyistä tai ”nudea”, kenties Bare Beigen tapaista, ei-limaista kiiltoa siihen raivostuttavaan ”opiskelijahintaan” (= anttila, sokoksen/stockan halpispuoli)? Toki myös nudepunia saa suositella, sillä niiden kanssa olen vähintään yhtä arka.

 23. 28

  tintti sanoo

  Mun laukkuun kerääntyy aina hirvee kasa huulirasvoja, -kiiltoja ja -punia. Aina sinne laittaa uuden eikä ota vanhoja pois. Kaverit aina naureskelee kun etsin sieltä just sitä yhtä ja nostelen yksitellen sieltä laukusta about 15 huulituotetta (se viimenen on tietysti aina se mitä etin) :D

 24. 29

  Pekaani sanoo

  Mä olen aina ollut enemmän huulipunatyttö :). Vasta lähiaikoina ostin ekan huulikiiltoni ja yllätyin positiivisesti. Ei ne tunnukaan niin ällöttävän tahmeilta eivätkä tee huulia mitenkään ”märän ja limaisen” näköisiksi. Mukava lisä arkimeikkiin. Millaisia kokemuksia sulla on tuosta Laveran kiillosta (orange), onko ollut ihan hyvä tuote?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Laveran huulikiillot on hiljattain uudistuneet, enkä osaa sanoa vastaako ne minkä verran vanhaa laatua. Orange on vanhaa laatua, ja se on todella öljyinen. Tykkään siitä kyllä, sillä väri on tosi herkku, mutta se on ehkä vähän liian öljyinen. Katoaa huulilta tosi nopeasti, ja huulipunan päällä sitä ei voi käyttää sillä öljy liuottaa alla olevan huulipunan.

 25. 31

  Pii sanoo

  Hahhaa, kuulostaa niiin tutulta! Tosin omaan pussukkaani mahtuu vaan 8 kiiltoa ja punaa, mutta silti ihan liikaa! Aina joskus myös minä suoritan pienimuotoisen karsinnan, mutta aina niitä vaan näyttää kertyvän.. Ja tällä hetkellä en osaa päättää mistä luopuisin! Joskus nimittäin käy niin että kun on jonkun sieltä pussukastaan heivannut niin JUURI sitä tarvitsisi muka niin kipeästi jossain tilanteessa parin päivän päästä.

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Kyllä ^_^ Mutta en ole käyttänyt sitä pitkään aikaan kun vaihdoin pienempään olkalaukkuun :) Pussukka lojuu huulituotesisältöineen kylppärin kaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.