Huono meikkipohja – hyvä meikkipohja

Haa! Taas sain hyvän tilaisuuden esitellä, miten ihotyypin mukaiset tuotevalinnat vaikuttavat meikkitulokseen.

idHyvameikkipohja

Blogissa on aina hyvä olla hymyileviä kasvoja :)

Tammikuussa demonstroin sisareni ihon kautta, miten mineraalipohja voi toimia pintakuivallakin iholla. Nyt vuorossa toinen esimerkki kuivan ihon meikkipohjasta – kun toisenkin siskon iho on näköjään kuivahtanut. :p

Sisareni käyttää puuterimaista pohjaa, mutta ei mineraalia vaan tavallista meikkipuuteria (tällä hetkellä käytössä Natural Code). Sisko oli meillä juuri viikon mittaisella vierailulla, enkä tietenkään ”kosmetiikkalasieni” läpi voinut olla huomioimatta hänen ihonsa kuivunutta tilaa. Totesin, että nyt voisi olla paikallaan vaihtaa meikkipohjaa kosteuttavampaan.

Huonomeikkipohja_tuotteet

Yksi aamu sisareni kokeili Ella Bachén Tomaattivoidetta, josta juuri kirjoittelin.

Hänen ilmestyessään kylppäristä melkein parkaisin. Aikkkamala miten hirveän näköinen meikkipohja! Meikkipuuteri oli levittynyt päälle niin kökköisesti että komensin siskon heti takaisin kylppäriin naaman pesulle. Pinnasta näki, ettei voide ensinnäkään ollut imeytynyt optimaalisesti ja meikkipuuteri oli karahtanut kiinni kuivimpiin kohtiin.

Ei puuterimeikki muinakaan aamuina mitenkään huippuhehkeältä näyttänyt, mutta siskon normaalisti käyttämä päivävoide (Vichy Idealia kuivalle iholle) kuitenkin tasapainotti pintakuivuutta niin hyvin, että puuteri toimi päällä edes joten kuten. Ellan Tomaattiklassikko ei selvästikään kommunikoinut siskoni ihon kanssa.

Huonomeikkipohja_hyvameikkipohja2

Väärät tuotteet    –   oikeat tuotteet

Nyt tehtäisiin uusi meikki!

Olisin mielelläni kokeillut siskon iholle ihanan kosteuttavaa Guinotin Youth Time -meikkivoidetta, mutta sen sävy ei sopinut. Sen sijaan nappasin Make Up For Everiltä saamani Face & Body -meikkivoiteen sävyssä 20 Ivory, jonka ohut, vesimäinen koostumus on aivan erilainen kuin täyteläisen voidemaisen Youth Timen, mutta se kuitenkin kosteuttaa. Face & Body -meikkivoiteesta 80% on vettä ja se sopii iholle joka on sekä rasvoittuva että pintakuiva. Eli nimenomaan sisareni iho tällä hetkellä.

Hyvameikkipohja_tuotteet

Tällä kombolla ihosta tuli aivan eri näköinen.

Huonomeikkipohja_hyvameikkipohja

Yllä Tomaattivoide + Natural Code -meikkipuuteri, alla Idealia + MUFE Face & Body -meikkivoide.

.

Tällä demonstraatiolla en halua sanoa, että Ellan Tomaattivoide ja Natural Coden meikkipuuteri olisivat huonoja tuotteita ja Vichyn päivävoide ja MUFEn meikkivoide taas hyviä, en suinkaan. Tarkoituksena on osoittaa, kuinka tuotevalinnat tässä tapauksessa vaikuttivat lopputulokseen. :) Ellankin voide on täyteläistä ja sen pitäisi ehdottomasti sopia myös kuivalle – tai ainakin pintakuivalle iholle – mutta tässä tapauksessa sen tehot eivät riittäneet.

Bottom line:

* Jos meikkipohja rullaa / kökkööntyy / murustuu, kokeile vaihtaa päivävoidetta. Vaikka kosteusvoide tuntuisi ihollesi sopivalta, kaikki voiteet eivät toimi optimaalisesti yhdessä käyttämäsi meikkipohjan kanssa.

* Meikkipuuteri ei ole ihanteellinen meikkipohja kuivalle tai pintakuivalle iholle. Vaihda nestemäiseen, tai kokeile totuttaa ihosi puhtaaseen mineraalipohjaan.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Enpä ole ajatellut että päivävoidekin tosiaan voisi vaikuttaa niin radikaalisti meikkivoiteen käyttäytymiseen, mutta tietenkin nyt kun miettii, niin onhan se loogista :D

 2. 2

  Tarza sanoo

  Tässä tuli taas ratkaisu yhteen silloin tällöin mieltä hämmentävään kysymykseen, kiitos! :)

 3. 3

  Margit sanoo

  Mua taas on mietityttänyt pidemmän aikaa erittäin rasvaisen ja punonoittavan ihon meikkaaminen. On ihan sama mitä laittaa kasvoille niin menee puoli tuntia ja kasvot kiiltelee rasvasta. Kaikkeni olen antanut ja oikein mikään ei toimi. Samaan aikaan kuitenkaan en oikein voisi mitään erikoista käyttää herkän ihon vuoksi… Kysymys siis kuuluu: Miten saisi kestävän meikkipohjan rasvaiselle ja punoittavalle iholle?

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Kaikki primerit, mattameikkivoiteet, irtopuuterit, puuteripaperit ja mineraalimeikkipohjat siis kokeiltuna..?

   Sitten ei tule kyllä oikein mitään enää mieleen :/ Punoituksenhan saa helpostkin peittoon hyvällä meikkipohjalla (esimerkiksi Dermablend-kuvat puhuivat puolestaan ;), ja mineraalimeikilläkin olen meikannut todella punoittavatkin naamat tasaisiksi), mutta voimakkaasti rasvoittuva iho on aina haasteellinen. Ei siihen oikein auta kuin yrittää laittaa alle mahdollisimman vähärasvainen mattakosteusvoide, seuraavaksi primer, sitten mattameikkipohja ja viimeistellä ohuella kerroksella irtopuuteria. Ja siistiä ihoa päivän mittaan puuteripapereilla. Toisten iho on niin rasvoittuva ettei mikään määrä talkkia, silikaa, savea tai tärkkelystä meikkituotteissa pysty imemään kaikkea ja rasva tulee läpi :/

   • 3.1.1

    Jess sanoo

    Jag fick bukt med min feta hy då jag började använda ansiktsolja istället för ansiktskräm + att som ”primer” under mineralfoundation använder jag en mineral booster från elf, nu hålls mejken på plats hela dagen!

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tack för tipset! :) Vissa med fet hy har faktiskt hittat lösningen i hudoljan och fettproduktionen minskar och huden blir mer balanserad. Har hört många såna historier. Sen finns det ju dom som påstår att det inte är möjligt för oljan i en hudvårdsprodukt att funka så (för att fettproduktionen är kontrollerad av hormoner, och kosmetika borde inte kunna påverka hormonala funktioner). Jag har ingen aning hur oljan i verkligheten kan minska fettproduktionen, men jag är en människa som hellre tror på verkliga erfarenheter än vetenskapliga fakta. :) Åtminstone i såna här sammanhang. :)

   • 3.1.2

    Margit sanoo

    Kyllä.. Kaikkea on kokeiltu ja lähes kaikista silikonituotteista olen joutunut luopumaan koska iho alkaa kutista :( Ei kai se auta kuin jatkaa etsintää. Ehkä hyvä primeri olisi vastaus siihen kestävyyteen. Dermablend kiinnostaisi mutta se on aika tyyrishintaista. IsaDoran primeri jäi korvan taakse kun viimeksi kirjoittelit primereista, joten täytyy varmaan kokeilla sitä seuraavana :)

 4. 4

  anna sanoo

  En jaksanut alkaa etsimään Vishy dermalblend(vai miten se meni) postausta kun puhelimella selailen! Mitkä ovat omat käyttökokemukset peite voiteesta tai mitem se eroaa Joe blascon peiteväristä? Kummalle liputat?!

 5. 5

  Marjo K sanoo

  Hyvä kirjoitus! Itse huomasin tämän voide+meikkipohja yhdistelmän merkityksen taannoin kun kokeilin Olayn päivävoidetta ja Misshan BB voidetta, joka sellaisenaan toimii kuin unelma ihollani. BB voiteen väri muuttui, eikä lopputulos todellakaan ollut siisti, vaan pikemminkin karsea…
  Olen myös huomannut miten erilainen lopputulos syntyy riippuen miten meikkivoiteen/ BB voiteen levittää. Mielenkiinnosta kaivoin meikkisienen kokeiluun piiitkästä aikaa, ja todettava oli että sivellin sopii Misshan kanssa parhaiten, ainakin minulle :)

 6. 6

  ella sanoo

  Mainio demo kuvineen! Ehkäpä sitä ymmärtäisi kiinnittää huomiota käyttämiinsä tuotekomboihin, jos luottotuote yhtäkkiä kosahtaakin kasvoilla jonkin muun yhdistelmän osan vaihduttua.

 7. 7

  Iita sanoo

  Melkein pääsi itku kun näin tämän postauksen!
  Kuvassa olisi yhtä hyvin voinut olla kuva minun kasvoista. Olen yrittänyt kaikkeni. Kuoria säännöllisesti hellävaraisilla tuotteilla, että pääsen eroon hiseilystä. Kosteuttaa ahkeraan. Ja kaiken huipuksi hormonaaliset finnit viihtyvät avian liian hyvin minun naamallani… Nyt kyllä kokeilen noilla tuotteilla. Toivottavasti auttaa! :)

 8. 8

  sanoo

  Eikö tämä ole se matkailijasisar? Onko hän palannut kokonaan Suomeen vai onko vain ohikulkumatkalla? Arvostan häntä ihan hirveästi omien unelmien toteuttamisesta, ehkä minäkin joskus vielä! :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Reissusisar kyllä, mutta hän on pyytänyt että en niin yksityiskohtaisesti puhuisi täällä hänen elämänkuvioistaan (kun on huomannut että jotkut ovat hänestä kommenteissa kyselleet). Sanotaan näin, että ei hän minnekään vieläkään ole asettunut. :) Mutta juuri tällä hetkellä täällä taas. <3

 9. 10

  sanoo

  Oi, tuollainen ilmiö on tuttu näky peilistä aina joskus! Mulla naaman tila vaihtelee vuodenajan mukaan ja joudun vekslaamaan voiteitten ja meikkipohjien välillä. Tällä hetkellä oon ihan rakastunut Lumenen cc-voiteeseen, jota sitten tarpeen mukaan vahvistan mineraalipuuterilla.

 10. 11

  sanoo

  Äidilläni oli käytössä Joe Blascon meikkivoide joka toimi jonkin aikaan, mutta pian alkoi nenä mennä ryynimäiseksi meikkivoidelevityksen jälkeen. Couperosa-ihoisena hänelle oltiin suositeltu ko meikkivoidetta, omasta mielestäni se oli ihan liian paksu ja tunkkainen. Eihän äidilläni ole edes mitään peiteltävää ihossa kuin se pieni punoitus. Nappasin äidin mukaani Stokkalle hänen käydessään täällä ja menimme pyörimään Lancomen hyllyille. Mukava myyjä kokeili enmuistanimeä, oiskohan ollu sinisessä purkissa? Kuitenkin, kokeili meikkivoidetta ja ohut kerros riitti ja ryynimäisyys oli poissa. Hiphei äiti tuli tyytyväiseksi ja nyt on jo toinen meikkivoidepullo menossa :).

  Itse olen huomannut että monet meikkivoiteeni mitä talvella käytin ovat alkaneet rullaantumaan iholla. Samat kosteusvoiteet, sama levitysteknikka, sama kuivumisaika ja silti poskipäiltä ja ohimon kohdilta alkaa meikkinahka irtoilemaan -____-. Mistähän tämä voisi johtua? Käytän primeria aina silloin tällöin meikkivoiteen alla, mutta määräkin on pysynyt samana. Rullaantuminen tapahtuu myös ilman primeria. Kokeilin myös kosteusvoiten vaihtamista kevyempään, sama vika.

 11. 13

  Katri sanoo

  Hei! tulipa postauksesta mieleen, että kumpaa favoran uutta seerumia vai lumenen sensitive sarjan seerumia suosittelisit ajoittaisen pintakuivanihon lisäkostutukseen? itse suosin herkän ihon tuotteita ja sen takia ainakin favora kiinnostaisi enemmän incin kannalta, sieltä kun on kaikki turha jätetty pois ja se taitaa olla paaaaljon lyhyempikin kuin lumenen… kiitos jos ehdit vastaamaan :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Hei Katri! En osaa valitettavasti verrata Lumenea ja Favoraa, sillä en ole itse käyttänyt tuota Sensitive Touch -seerumia joten en osaa verrata niiden kosteuttavuustuntua iholla käytännössä. Kumpikin on varmasti hyvä pintakuivuuteen, tylsä vastaus :) Herkälle ja punoittavalle iholle Sensitive Touch on parempi, sillä siinä on käytetty rauhoittavia ja punoitusta laskevia ainesosia joita Favorassa ei ole.

 12. 14

  Jonttu sanoo

  Kiva postaus. Paremman koostumuksen lisäksi tuo jälkimmäsen meikkuassession meikki näyttäisi myös sävynsä puolesta paremmalta? Siis tuo hieman väriä.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Kyllä, minustakin MUFEn hieman lämpimämpi meikkipohjasävy sopi siskolleni paremmin kuin hänen käyttämänsä NC-puuterin sävy.

 13. 15

  Saunankukka sanoo

  Todella havainnollistava esimerkki siitä, että vaikka tuotteet itsessään olisivat hyviä, kaikki kombot ei vaan sovi keskenään.

 14. 16

  Kosteusvoide sanoo

  Hei,
  olisi mielenkiintoista kuulla kommenttisi ja arviosi Himalaya Herbals -kosteusvoiteista, joita nyt niin paljon hehkutetaan! Voiteet ovat edullisia ja kerrotaan, että niissä on ”raaka-aineina tarkoin valittuja luonnon yrttejä ja mineraaleja.Kaikki vaikuttavat ainesosat ovat 100%:sesti peräisin kasveista, yrteistä ja mineraaleista.”
  Kiitos paljon jo etukäteen, jos jossain vaiheessa ehdit näistä tuotteista kirjoittaa!

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä, katsotaan miten käy :) Itselleni tuo on jäänyt ihan tuntemattomaksi merkiksi. Eri merkkejä kun riittää loputtomiin niin kaikkiin ei ehdi millään tutustua. Myydäänkö Himalaya Herbalia Suomessa? IHerbistä löysin joitain merkin tuotteita, mutta lähinnä siellä on lisäravinteita ja vain pari hassua kosmetiikkatuotetta.

   • 16.1.1

    Nimetön sanoo

    Hei, ymmärrän täysin, että testattavia tuotteita löytyy paljon enemmän kuin on aikaa…;)
    Mutta kerron nyt kuitenkin: näitä tuotteita myydään Prismoissa, hinta on alle 3 euroa. Esimerkiksi heidän Nourishing skin cream kiinnostaisi: pakkauksessa lukee, että pääainesosat ovat intialainen aloe vera, intian kinopuu ja talvikirsikka Gotu-Kola. Siksi vain kiinnostuin sarjasta, koska kuulemma ”kaikki lentoemännätkin” käyttävät näitä tuotteita, voiteessa korostetaan luonnon ainesosia ja tuote on kovin edullinen. Että voisiko näin halpa olla oikeasti hyvä? :)

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     Että voisiko näin halpa olla oikeasti hyvä? :)

     No mikä ettei :) Mutta en luonnollisestikaan osaa ottaa tuotteiden laatuun kantaa kun en ole niitä kokeillut enkä nähnyt inciä.

 15. 17

  Iita sanoo

  heips vielä…. huomasin että tuon meikkivoiteen (mufe) saatavuus on hankalaa, joten mitä vastaavaa voisit suositella? miten toimisi Vichy? ja muutenkin kaikki vinkit olisi tervetulleita miten hoitaa pintakuivaa+ rasvoittuvaa ihoa? :)

  • 17.1

   Iita sanoo

   …vielä jatkoa :) minulla on ollut käytössä vichyn aqualia thermal jonka pitäisi kosteuttaa tehokkaasti, mutta iho on edelleen liian kuiva. Joten tuli huti ostos :( öisin saatan käyttää perinteistä niveaa sinisestä peltipurkista. Ikää on jo kuitenki 40v.ja olisi mukava saada kasvot terveen ja normaalin näköiseksi.

  • 17.2

   Sanni sanoo

   En tunne mitään MUFEn Face & Bodya vastaavaa toista meikkivoidetta, sen koostumus on todella uniikki. Vichyn Dermablendit ovat aivan erityyppisiä, paksuja ja peittäviä. Face & Body -meikkivoide ei ole peittävää vaan tulos on hyvin luonnollinen ja läpikuultava. :)

   Muutama vinkki pintakuivalle ja rasvoittuvalle iholle:

   * Kosteusseerumin lisääminen ihonhoitorutiiniin: http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/03/06/4-x-kosteusseerumi/
   * Dr. Hauschkan Melissa-voide: http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/04/14/dr-hauschka-melissa-voide/

   • 17.2.1

    Iita sanoo

    kiitos vastauksesta. ei auta kuin metsästää tuo meikkivoide ;) olen jäänyt koukkuun tähän blogiin, vaikken mikään kosmetiikan suurkuluttaja olekaan. Antaisitko vielä vinkin mikä kasvovesi olisi sopiva kuvaamalleni iholle? entinen loppui joten uusi pitäisi löytää.

    • 17.2.1.1

     Sanni sanoo

     Antaisitko vielä vinkin mikä kasvovesi olisi sopiva kuvaamalleni iholle?

     Oikeastaan mikä tahansa alkoholiton, maut ovat yksilöllisiä joten vaikea sanoa mikä sellainen olisi toista parempi ja juuri sinulle mieleinen. :) Itse olen tykännyt kovasti mm. The Body Shopin E-Vitamiini-kasvovedestä, Estelle & Thildin kasvovedestä ja nyt viimeisimpänä suurihastuksena on Melvitan Extraordinary Water joka on seerumin ja kasvoveden välimuoto, erittäin kosteuttava semigeelimäinen vesi.

 16. 18

  meow sanoo

  Hahaah! Tuo ”epäonnistunut” on ihan niin kuin mun naama teininä. Voi eei… Tää oli kyllä taas hyödyllinen postaus!=)

  Tuli muuten mieleen, että mulla on ongelma, johon toivoisin saavani sulta helppiä.. Mua on jo varmaan kuukauden häirinnyt mun poskipäiden pintakuivuus ja joskus aamuisin ne vielä helottaa ihan punasina. Mikä siihen auttaisi parhaiten? Olen koittanut käyttää paksuja rasvoja öisin niihin kohtiin, muttei näytä kauheasti tehoavan. Eilen kokeilin jotain nassuöljyä, niin tais vähän auttaa.

  Tuli muuten sellainen vielä mieleen, että mun poskipunasivellin on kai vähän liian karhea. Voiko se olla aiheuttanut ton poskipääongelman? Ja btw, mitä noin 10-20 e poskipunasivellintä suosittelisit? Ecotools?

  Toivottavasti jaksat vastata! :)

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Mua on jo varmaan kuukauden häirinnyt mun poskipäiden pintakuivuus ja joskus aamuisin ne vielä helottaa ihan punasina. Mikä siihen auttaisi parhaiten?

   Kosteuttava seerumi päivävoiteen alla :) Pintakuivuus johtuu nimenomaan kosteuden, ei rasvan puutteesta. Rasvaisempi voide tai öljy ei tällöin välttämättä auta ihanteellisimmin (vaikka tokihan nekin sitovat kosteutta, mutta ne itse rasvat ovat tavallaan turhia kun iho kaipaa vettä ja aineita, jotka sitovat veden ihoon :))

   mun poskipunasivellin on kai vähän liian karhea. Voiko se olla aiheuttanut ton poskipääongelman?

   Se voi kyllä olla osasyynä, ehdottomasti. Karhea sivellin ärsyttää ihoa.

   Ecotoolsin ”normi”poskipunasivellintä en ole kokeillut (minulla on sellainen lyhytvartinen, viisto kabukimallinen, käytän sitä matkaposkipunasiveltimenä), mutta koska kaikki heiltä kokeilemani siveltimet ovat olleet hyviä, niin miksipä ei normaali poskipunasivellinkin :) Yleisesti ottaen en ole toistaiseksi törmännyt erityisen hyvään halpaan poskipunasiveltimeen.

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/03/06/4-x-kosteusseerumi/

   • 18.1.1

    meow sanoo

    Nyt tuli kyllä selaista tietoa, että oksat pois! Heti seuraavalla kauppareissulla käyn nappaamassa jonkun seerumin ja uuden poskipunasiveltimen. Kiitos paljon!! :)

 17. 19

  jenni sanoo

  hei, tää oli ihan mielenkkintoinen postaus, innostaa kokeilemaan eri kosteuttajia meikkien alla. mutta jos käsitin oikein niin kuvissa oli nyt 2 eri kosteusvoidetta ja 2 eri meikkivoidetta? mua olisi kiinnostunut just vertailla kuvissa samaa meikkivoidetta kahdella eri pohjalla, sehän on selvä että eri meikkivoiteet on erilaisia , mutta jos olisi sama meikki ja eri pohja niin voisi vertailla tuota eroa.

  itse teen nyt sitä että kosteutan toisen puolen kasvoista toisella kosteuttajalla ja toisen jollain muulla, ja levitän sitten samaa meikkiä kokonaisuudessaan, näin voin ainakin yrittää jotenkin nähdä eron ja löytää ehkä parempia tuotteita.

  itsekin olen muuten usein pintakuiva ja kuvissa näkyviä ongelmia on eli postaus oli tosiaan ajankohtainen :)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   mutta jos käsitin oikein niin kuvissa oli nyt 2 eri kosteusvoidetta ja 2 eri meikkivoidetta?

   Kyllä, kuvassa 1 meikkipuuteri ja kuvassa 2 meikkivoide.

   En ehtinyt alkaa tekemään kattavampaa vertailua eri yhdistelmillä, sillä idea meikkipohjien vertailuun oli täysin spontaani ja kuvienottohetkenä oli sisareni viimeinen vierailupäivä. :)

 18. 20

  Riikka sanoo

  Ihana ja just mulle ajankohtainen postaus, oma naamani näyttää ihan liian usein tuollaiselta hilseilevältä kun meikkiä olen laittanut! Mineraalimeikki ei tuota niin helposti tee ja sillä saa paljon paremmin tasaisemman ihon, mutta millä ihmeellä mineraalimeikin saa kestämään? Kun niistän nenäni, niin suunnilleen puolet meikistä on poissa. Auttaako siihen pohjustajat? Ihoni reagoi heti inhottavalla kuumottamisen tunteella ja lehahtamalla todella punoittavaksi, jos laitan jotain sopimatonta tuotetta. Apua! Onko sulla vinkkejä, mikä kosteusvoide ja pohjustaja sopisi todella herkälle atooppiselle iholle? Uskaltaisiko tuota tomaattivoidetta kokeilla luomuna?

  • 20.1

   Sanni sanoo

   mutta millä ihmeellä mineraalimeikin saa kestämään?

   Pohjustaja voi auttaa, mutta tylsää kyllä kestävyys liittyy usein ennenkaikkea oman ihon ja meikkipohjan kemiaan. Vaikka kaksi ihmistä käyttäisi ihan samaa pohjustajaa ja samaa meikkituotetta, toisella voi meikki olla liuennut tunnin kuluttua, toisella ei koko päivänä.

   Onko sulla vinkkejä, mikä kosteusvoide ja pohjustaja sopisi todella herkälle atooppiselle iholle?

   Pohjustajasta en osaa sanoa, en tunne mitään itseään ”herkän ihon primerina” markkinoivaa tuotetta, mutta kosteusvoiteeksi herkälle ja atooppiselle iholle sopivat parhaiten joko apteekin hajusteettomat perusrasvat tai luonnonkosmetiikan vastaavat, esimerkiksi Laveran Neutral-linja on hyvä.

   Jos miettii yleisesti herkälle iholle sopivia tuotteita, niin mitä lyhyempi inci = vähemmän raaka-aineita = vähemmän potentiaalisia ihoärsyttäjiä = sitä parempi. Näin ollen lyhytincinen primer tuntuisi ihanteellisimmalta. Esimerkiksi Dermosilin primerissa on lyhyt ja simppeli inci. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon myös ihotyyppi ja kuivalle iholle Dermosil ei sovi, se on ihan liian kuivaa. Kosteuttavia primereita on (ainakin Suomen) markkinoilla tosi vähän, ja itse tunnen vain Kicksin ja IsaDoran. Ulkomailta saa mm. Laura Mercierin ja Smashboxin kosteuttavia primereita.

   Uskaltaisiko tuota tomaattivoidetta kokeilla luomuna?

   En tuota luomutomaattivoidetta tunne niin en osaa sanoa. :/ Itse suosisin herkkäihoisena aina hajusteettomia tuotteita ja atoopikkona mahdollisimman rasvaisia.

 19. 21

  Riikka sanoo

  Kiitos vinkeistä, täytyykin hetimiten kokeilla tuota Laveraa! Tutkailin netistä sitä ja hyvältä vaikutti. Myös apteekista sain tänään kaikkein vähiten ärsyttäviä ainesosia sisältävistä tuotteista näytteitä. Taidanpa kokeilla jotain eri merkkiä tuota mineraalimeikkiä, josko niillä olisi parempi kestävyys ihollani. Toistaiseksi on kokemusta vain kahdesta. Kiitos, olet tosi ystävällinen kun jaksat vastailla!

 20. 22

  Kati sanoo

  Olen lukenut blogiasi vasta vähän aikaa ja wau miten mahtava blogi sinulla! Annat valtavasti hyödyllistä tietoa kosmetiikasta ja ihonhoitotuotteista! Koska selvästi olet rautainen ammattilainen haluaisin kysyä muutamista asioista: Olen nuori henkilö ja minulla on punoittava(lievää couperosaa) pintakuiva sekaiho (t-alue rasvoittuu!). En tiedä juurikaan mitään siitä kuinka ihoani tulisi hoitaa ja olenkin päätynyt vain iltaisin pesemään naamani lumenen herkälle iholle tarkoitetulla puhdistusemulsiolla ja rasvaamaan naamani ”ah-niin-ihanalla” erisanilla. Aamuisin en tee kasvoilleni juuri mitään ennen meikkaamista. Kysymykseni kuuluukin että minkä tyyppisiä ihonhoitotuotteita minun kannattaisi käyttää, jotta ihoni voisi paremmin? Olisiko sinulla antaa jonkinlaisia tuote-esimerkkejä? Pidän paljon luonnonkosmetiikasta, mutta en ole uskaltanut vielä mitään ostaa ettei opiskelijabudjettini kaatuisi turhaan..:)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Hei Kati! :)

   Esitän sinulle heti alkuun vastakysymyksen: koetko, että ihosi voisi voida paremmin? Toisin sanoen, onko sen kunnossa jotain, mihin et arvele nykyisen hoitorutiinisi riittävän/auttavan? Perusihonhoidon kulmakivet ovat puhdistus ja kosteutus, ja nehän sinulla on kunnossa. :) Sillä ei juurikaan ole hurjan suurta merkitystä, millä nimenomaisilla tuotteilla ihonsa puhdistaa ja kosteuttaa, niin kauan kuin iho tuntuu hyvältä, ts. ei oireile kutinalla, näpyillä, kireydellä, kuivuudella, tavanomaista runsaammalla talinerityksellä jne. Ihotyypistään ei pääse eroon, eli jos iho on esimerkiksi rasvoittuva, ei rasvoittuvuutta voi ihonhoidolla kokonaan poistaa, ainoastaan hieman hillitä tai vähentää sen ulkoista näkyvyyttä kosmeettisin keinoin. Samoin kuivaa ihotyyppiä ei voi muuttaa ”ei-kuivaksi”, kuivuutta voi vain lievittää niin että iho tuntuu mukavalta.

   Sinulla on sekaiho. Tuntuuko iho epämukavalta? Onko se aamuisin herättyäsi kiiltävä tai kiristeleekö sitä iltaisin suoritettuasi puhdistuksen ja kosteutuksen? Jos vastasit kumpaankin kieltävästi, en näe että sinun tarvitsisi tehdä hoitorutiiniisi mitään muutoksia. Useimmat suorittavat myös aamuisin kasvojen puhdistuksen ja kosteutuksen, mutta itse en näe että se on millään lailla välttämätöntä jos iho tuntuu ja näyttää aamulla hyvältä ja meikki levittyy päälle ongelmitta. Ihoa ei tarvitse ”ylihoitaa”, se kertoo kyllä mitä se kaipaa. Jos iho on hikinen tai kiiltävä, se kannattaa puhdistaa vähintään kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Ja sen päälle sitten kosteusvoide (kasvojen pyyhintä vedellä ”rikkoo” aina ihon hydrolipidikalvoa jolloin kosteus on hyvä palauttaa voiteella).

   Jos ihoasi kiristelee illalla Erisanin laiton jälkeen, voiteen koostumus on liian ohut ja tarvitset täyteläisemmän voiteen. Erisanillakin on eri koostumuksia (Kosteuttava on ohuempi, Ravitseva täyteläisempi). Jos siis olet tykännyt Erisanista, ei ole mitään syytä miksi täytyisi vaihtaa. :) Kaikki voiteet toimivat samalla perusperiaatteella; ne sitovat ihoon vettä, tuovat ihoon lipidejä eli rasvoja (poislukien öljyttömät voiteet) ja estävät kosteutta haihtumasta. Ainesosat, joilla tämä tapahtuu, vaihtelevat osittain tuotteesta toiseen, ja jos iho oireilee se voi olla merkki herkistymisestä jollekin ainesosalle, ja tällöin on syytä kokeilla vaihtaa toiseen tuotteeseen. Muita syitä ovat tietysti vaihtelun halu ja/tai ideologiset syyt. :)

   Mikäli olet kiinnostunut luonnonkosmetiikkaan vaihtamisesta, heitän ihotyypillesi sopivana voidetärppinä Dr. Hauschkan Melissa-voiteen. Punoittavaa, herkkää ihoa on hyvä aina hoitaa herkälle iholle kehitetyillä tuotteilla, niissä mahdolliset ärsyttävät ainesosat on pidetty minimissä. Puhdistustuotteeksi Hauschkalta sopii Puhdistusemulsio.

   Toinen ihotyypillesi sopiva tuotekombo voisi olla Laveran Neutral-linjasta (hajusteeton, tarkoitettu herkälle, allergiselle iholle). Neutral-voiteen Fluid-versio sopii sekaiholle ja puhdistukseen hellävarainen Neutral-vaahto. Myös Laveran Mint Fluid voisi sopia kosteutukseen, se hillitsee ihon kiiltoa.

   • 22.1.1

    Nimetön sanoo

    Voi että, kiitos todella paljon!:) Taitaakin olla, että ihan perus Erisan on minulle tarvittavan hyvä!:)
    Haluaisin vaivata sinua vielä muutaman kysymyksen verran! Käytän meikkivoiteenani Lumenen cc-voidetta ja sen päälle lisään hieman sarjaan kuuluvaa puuteria. Huomaan usein päivänmittaan, että ihoni näyttää laikukkaalta ja kiiltelevältä. Onkohan cc-voide väärä valinta minulle? Haluan ehdottomasti, että lopputulos olisi luonnollisen näköinen, mutta kasvoni näyttävät loppupäivästa kaikelle muulle:( Voisiko esim. Lily Lolon mineraalipohja olla parempi? Ainakin sinun postauksiesi perusteella se kuullostaa hyvin lupaavalle!:)

 21. 23

  Karoliina sanoo

  Hei! Kysymys meikeistä, kun itselläni on tosi rasvoittuva iho, ei edes talvella tartte rasvata kun se on muutenkin jo niin rasvainen.
  Millainen meikkivoide ja puuteri näyttäisi hyvältä ja pysyisi mun iholla? Tiedän ettet siis voi tietää, mutta mitä ehdottaisit että lähtisin kokeilemaan?

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Moi!

   Ehdottomasti suosittelen ihon kiiltoa hillitsevää primeria, se on rasvoittuvan ihon meikkipohjan a ja o. Meikkivoiteeksi kannattaa valita sellainen, jonka nimessä on sana ”kestävä” tai ”kesto”, ne ovat vähemmän kosteuttavia kuin muut meikkivoidetyypit ja kiinnittyvät paremmin rasvoittuvalle iholle. Selektiivisiltä merkeiltä löytyy sitten jo ihan erikseen rasvoittuvalle ihotyypille kehitettyjä meikkivoiteita joissa tuo kesto on optimoitu. Myös joillain markettimeikkisarjoilla on erikseen rasvoittuvan ihon meikkivoide, kuten Lumenella. Yleisesti ottaen halvemmilla merkeillä on vähemmän erilaisia meikkivoiteita eri ihotyypeille kuin selektiivisillä.

   Se, minkä merkin meikkivoide sitten sopii, on kokeilukysymys. Valitettavasti en osaa vinkata jotain tiettyä, koska on täysin yksilöllistä mikä toimii kenenkin iholla. Voin kuitenkin heittää litanian eri merkkien kestomeikkivoiteita. Edulliset: Lumene Matt Control, Max Factor Lasting Peformance, Maybelline SuperStay, Rimmel Lasting Finish. Selektiiviset: Estee Lauder Double Wear (rasvoittuvaihoinen työkaverini vannoi etenkin kevyemmän Double Wear Lightin nimeen), Clarins Ever Matte (tai Everlasting peittävämpään tulokseen), Clinique Stay Matte tai Pore-Refining, jos haluaa myös huokosia tasoittavan vaikutuksen.

   Puutereista sopivat kaikki mattaiset laadut.

   • 23.1.1

    Karoliina sanoo

    Iso kiitos! Kannattaako mun käyttää sellaista silmänympärysvoidetta jossa on valoaheijastavia pigmenttejä, kun käytän meikkivoidetta ja puuteria? Auttaako se niin paljon tummiin silmänalusiin että sitäkin kannattaisi käyttää?
    Entäs kaikki nämä meikinpohjustusvoiteet ym, kannattaako niitä laittaa tosi rasvoittuvalle iholle?

    • 23.1.1.1

     Sanni sanoo

     Moi!

     Valoaheijastavia pigmenttejä sisältävä silmänympärysvoide auttaa vain ihan aavistuksen häivyttämään silmienalustummuutta verrattuna peiteaineeseen, eli jos käyttää peiteainetta (tai silmien alla meikkivoidetta), ei tuon tyyppisen sy-voiteen käytöllä ole juuri merkitystä. Valoaheijastavat pigmentit jäävät myös meikki- tai peitevoiteen alle, joten niiden valaiseva ominaisuus ”tekeytyy tyhjäksi” kun päälle laittaa meikkituotteen.

     Meikinpohjustusvoiteesta, vastauksessani ihan alussa jo kirjoitinkin, ”Ehdottomasti suosittelen ihon kiiltoa hillitsevää primeria, se on rasvoittuvan ihon meikkipohjan a ja o.” ;) Primer on yhtä kuin meikinpohjustusvoide. Ne ovat onnen omiaan nimenomaan rasvoittuvalla iholla, sillä suurin osa niistä lisää ihon mattaisuutta (käytännössä kaikki muut paitsi ne joissa lukee ”kosteuttava”, ja niitä on todella vähän). Tässä linkki Lumenen primeriin, muillakin merkeillä on mutta tämä on yksi helppoja valintoja kun löytyy melkeinpä joka kaupasta. :)

   • 23.1.2

    Karoliina sanoo

    Niin ja sitä piti vielä kysyä tuosta puuterista, sopiiko Laveran irtopuuteri rasvaiselle iholle?

    • 23.1.2.1

     Sanni sanoo

     Kaikki puuterit imevät iholta talia ja kosteutta, eli siinä mielessä ihan jokainen ’puuteri’ -niminen tuote sopii rasvoittuvalle iholle. Toiset sitten sisältävät hohtavia partikkeleita, jotka eivät sinällään vaikuta puuterin talinimevyyteen, mutta rasvoittuvaihoinen ei yleensä halua enää lisätä kasvoilleen mitään extrahohteita. Siksi suosittelin mattapuuteria. :) Laveran irtopuuterissa on hohtavia/kimaltavia partikkeleita, eli se ei ehkä ole se paras mahdollinen puuteri jos haluaa täysin matan ihon. Laveran omilla sivuilla lukee että ”tekee ihosta mattapintaisen”, mutta käytännön kokemuksesta tiedän, että se kuitenkin sisältää kimallepartikkeleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.