Huomenta

Huomenta kaikille :)

Huutajaisista ”oppii” joka kerta uutta ja tilanteet vaihtelevat. Eilen illalla WordPress tukkiutui kaikista samalla kertaa jätetyistä huutokommenteista niin, että jotenkin sekosi ja etenkin ensimmäisen viiden minuutin aikana jätettyjä huutoja ilmestyi hyväksyttäväksi miten sattuu, aivan epäkronologisessa järjestyksessä. Kun hyväksyin ensimmäiset hallintapaneelissani näkyvät 38 huutoa ja lähdin niiden perusteella kirjaamaan postaukseen varauksia, olikin näiden huutojen väliin ilmestynyt seuraavalla hallintapaneelin päivityskerralla uusia, jo aiemmin jätettyjä huutoja. Tämän vuoksi jouduin siis korjaamaan eli muuttamaan joidenkin voittajien nimet varauksiin, mikä aiheutti epäselvyyttä ja ilmeisesti jonkun verran mielipahaa, mistä olen kovasti pahoillani. Aika kuitenkin ratkaisee ja kaikkein reiluinta ja selkeintä on, että huudot hyväksytään kronologisessa järjestyksessä, eli siinä missä ne lopullisesti WordPressissä näkyvät. Noin 20 minuutin kuluttua huutajaisten alusta, kun kommenttitulva hiljeni, huutojen järjestys ”lukittui”.

Huutajaispaketit

WordPress on blogipohja eikä sitä ole luotu reaaliaikaista, ”chat”-tyyppistä kommentointia varten, minkä vuoksi se ei näköjään oikein selviä tilanteista joissa kymmeniä/satoja kommentteja jätetään samaan aikaan. Kuitenkin mieluusti näitä huutajaisia järjestän, vaikkei huutotilanne koskaan voi toimia täysin sujuvasti niinkuin jollain toisella, enemmän reaaliaikaiseen kommunikointiin luodulla sivupohjalla.

Seuraavilla kerroilla alan kirjata varauksia vasta noin 15 minuutin jälkeen, kun huutojen todellinen kronologinen järjestys on selvinnyt, niin vältytään väärinkirjauksilta.

Pyrin myös jatkossa olemaan entistä selkeämpi ohjeistuksen kanssa. Nyt osalta oli jäänyt lukematta ohje siitä, ettei yhdessä huudossa voi varata useampia tuotteita jos ensisijainen huutotoive on jo mennyt. Tällaisia huutoja oli muutama voittajien joukossa. Koska en ohjeistuksessani kuitenkaan varsinaisesti ilmaissut, että tällainen huuto on kielletty ja hylätään kokonaan, en kokenut reiluna hylätä huutoja. Näissä kommenteissa huudoksi laskettiin tietysti vain se ensimmäinen tuote.

Toivotaan, että ensi kerralla homma menee entistä smoothimmin! :)

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  Itselläni tuo eilinen postauksesi tuli näkyviin vasta muutaman minuutin yli kahdeksan eli edelleenkin samanlainen vika on tuossa kuin aiemminkin, harmillista, että tästä syystä itselläni (ja muilla samaan tilanteeseen joutuneilla) ei ole mitään mahdollisuuksia saada mitään itselleen huudettua :/

  Tästä syystä ajattelinkin ehdottaa, että olisiko mahdollista jos ottaisit tietyn ajan (vaikka esim. klo20-20.30 välisen ajan) kiinnostuneiden nimiä vastaan ja arpoisit tuotteet? (vaikka tuolla samalla systeemillä, että jokainen ilmaisee tuotteista yhden minkä arvontaan haluaa osallistua) Vai tekeekö tämä homman liian työlääksi sinulle? Toisaalta tässä tapauksessa ei arvontaa välttämättä heti tarvitsisi suorittaa..

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Tästä syystä ajattelinkin ehdottaa, että olisiko mahdollista jos ottaisit tietyn ajan (vaikka esim. klo20-20.30 välisen ajan) kiinnostuneiden nimiä vastaan ja arpoisit tuotteet?

   Valitettavasti tällainen menettely olisi liian työläs ja aikaavievä, minun täytyisi poimia erikseen kaikkien kymmenien huudettavien tuotteiden huudot tuotekohtaisesti erilliselle paperille, leikata niistä arvontalipukkeet ja sitten etsiä voittajien yhteystiedot taas WordPressistä. Se veisi ihan hurjan paljon aikaa. :/

   • 1.1.1

    Nimetön sanoo

    No joo, ymmärrän kyllä ettei kovin helpoksi tuollainen hommaa tekisi.. Voisihan sitä toki arpoa tuotteet kaikkien osallistujien kesken ilman, että saisi toivomuksia esittää? Varmastikin monellakin oli useitakin tuotteita mukana, joista olisi ollut kiinnostunut. :)

    Mutta toki. Sinun päätettävissähän tämä systeemi on ja kaikki lukijat ovat varmasti kiitollisia mahdollisuudesta päästä testailemaan tuotteita tätä kautta. Harmi vaan kun ei tuo systeemi nyt toimi kaikilla ihan niinkuin pitäisi, mutta tämä ei tokikaan sinusta johtuva syy ole.

   • 1.1.3

    Jatta sanoo

    Paperilappujen sijaan voi myös käyttää random.org -palvelua, jota monet bloggarit käyttävät arvonnoissa.

    Voi siis esim. laskea, että se ja se tuote on saanut niin monta huutoa, sen jälkeen laittaa luvun palveluun, joka arpoo voittavan kommentin numeron.

    WordPressille on myös oma Pick Giveaway Winner -plugin, mutta tuota käyttääkseen jokaiselle huutotuotteelle pitäisi tehdä oma postaus.

    • 1.1.3.1

     Sanni sanoo

     Paperilappujen sijaan voi myös käyttää random.org -palvelua, jota monet bloggarit käyttävät arvonnoissa.
     Voi siis esim. laskea, että se ja se tuote on saanut niin monta huutoa, sen jälkeen laittaa luvun palveluun, joka arpoo voittavan kommentin numeron.

     Käytän Aina Random.orgia kun kyseessä on yhden tuotteen arpajaiset, tuttu ”palvelu” siis :) Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan toimi, sillä ”huutajan numero = järjestysnumero”, ei tässä tapauksessa ole järjestysnumero, kun huudoissa on kymmeniä eri tuotteita. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Jos tuotetta x vaikka huutaa 39 henkeä, ja laitan Random.orgiin luvut 1 ja 39, ja vastaus on 24, ei voittaja kuitenkaan ole WordPressin hallintapaneelissa numerolla 24, kun siellä on satoja muidenkin tuotteiden huutoja. Eli minun pitää joka tapauksessa kirjoittaa tietyn tuotteen huutajat erikseen omalle paperilleen, jotta he saisivat omat järjestysnumerot.

     • 1.1.3.1.1

      Nimetön sanoo

      Entä jos tosiaan arpoisit tuotteet kaikkien kommentin laittaneiden kesken? (tämä olisi varmaankin sinun kannaltasi kaikista helpoin tapa, jopa helpompi kuin nykyinen!?)

      • 1.1.3.1.1.1

       Sanni sanoo

       Tuollaisella menettelyllä joku tai monikin saisi varmasti itselleen täysin epämieluisan tuotteen, esimerkiksi rasvoittuvaihoinen voittaisi kuivan ihon yövoiteen tai vihreää inhoava vihreän kynsilakkasetin tai suorahiuksinen kiharoiden hiusten muotoilutuotteen jne jne. Ja tuotteet jäisivät heillä joka tapauksessa käyttämättä, ja tuskin he mielellään epämieluisista tuotteista postikulujakaan maksaisivat.

       Huutosysteemillä varmistuu, että tuotteet pääsevät juuri niitä haluaviin koteihin, mikä on minulle itselleni tärkeää (vaikkei moni muu sitä ymmärtäisikään vaivannäön kannalta :)).

       • 1.1.3.1.1.1.1

        anonymous sanoo

        tämäkin voi olla liian työläs, mutta tuntuisi näin lukijoiden suhteen reilluimmalta. nimittäin että tekisit jokaiselle tuotteelle oman postauksen, ja vain yhden tuotteen arpajaisiin saisi osallistua (tietysti sen kontrollointi voisi olla vaikeampaa mutta huomaisihan sen viimeistään lähetysvaiheessa!) ja sitten vaan sieltä kommenteista arpomaan random.orgin avulla? :) sillä tavalla kaikki voivat osallistua mieluisamman arvontaan ja voisit silti käyttää random.orgia arpomiseen, ja eipähän sitten jäisi harmittamaan kun ei juuri itse saanut postausta ajoissa esille / klikkaillut riittävän nopeasti / mitä muuta tahansa. jos nyt osasin selittää mitä tarkoitan! ja toisaalta, paha mennä neuvomaan kun ei ole mitään kokemusta tällaisten järjestämisestä :D

        p.s. tuntuu kyllä vähän kurjalta mennä jakelemaan neuvoja kun näet jo niin paljon vaivaa lukijoita ilahduttaaksesi!

  • 1.2

   Ritu sanoo

   Pakko kommentoida sen verran, että itsellänikin postaus näkyi vasta muutamaa minuuttia yli kahdeksan ja silti onnistuin saamaan itselleni yhden tuotteen. En tosin mieluisinta vaihtoehtoa. Siis, vaikka seurasin kommenteista, mitä tuotteita oli mennyt ja ehdin huutaa kahdesti turhaan, niin vielä kolmannella huudolla onnisti. Toki kaikkein suosituimpiin tuotteisiin ei ollut mahdollisuutta, mutta toisaalta ei se ole minulta millään tavalla pois, vaikka en saanutkaan juuri sitä, mitä olisin ensisijaisesti halunnut.

 2. 2

  Tiia sanoo

  Kiitos huutajaisista, on kyllä sinulla aikamoinen vaiva. Mieheni eilen ihmetteli miksi minun pitää olla koneella kello 20:00 ja selitin hänelle kuvion. Hänkin totesi, että varsinainen savotta sinulla. :)

  Tällä kertaa valitsin selaimeksi Firefoxin ja sivut päivittyivät heti tai sitten Indiedays on saanut asian kuntoon. Viimeksi Chromella oli tuo viive ja on tässä läppäriin kovalevykin vaihdettu välissä eli tuo viimekertainen viive on voinut johtua mistä tahansa näistä. :)

  Kolmas kerta toden sanoo ja onnistuin huutamaan haluamani tuotteet. Sydämelliset kiitokset ja kiitos että viitsit järkätä näitä. :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Kivaa että tällä kertaa tärppäsi! :) Toivottavasti tuotteista on iloa pitkäksi aikaa! :)

   Tällä kertaa valitsin selaimeksi Firefoxin ja sivut päivittyivät heti tai sitten Indiedays on saanut asian kuntoon.

   Muiden kommenttien perusteella vaikuttaisi, että asia ei kuitenkaan ole kunnossa. :/ Itse en osaa yhtään sanoa vaikuttaako selain.

 3. 3

  Meri sanoo

  En itse osallistunut eilen, kun ajattelin, että se on niin hankalaa juuri tuon takia. Pitäisikö seuraava kerta huutajaisia järjestää sinun facebook-sivulla? :)

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Pitäisikö seuraava kerta huutajaisia järjestää sinun facebook-sivulla? :)

   Tämä olisi ikävä kyllä aivan erityisen epäreilua, sillä moni ei seuraa blogiani FB:n kautta.

 4. 4

  Heli sanoo

  Minä pääsin mukaan vasta muutaman minuutin viiveellä, ja siinäpä ne mahdollisuudet sitten meni :(
  Ei toki maailmanloppu ole, mutta pikkaisen ärsyttää kuitenkin.

 5. 5

  sanoo

  Huomenta!
  Minusta sinulla ei ole mitään syytä olla pahoillaan. Toki olet hirmuisen ystävällinen kun pahoittelet ongelmia, jotka eivät olleet sinusta kiinni millään tavalla. Teet kuitenkin ihan hirveän paljon työtä järjestääksesi hyvää hyvyyttäsi huutajaisia, joista et kuitenkaan itse hyödy millään muulla tavalla kuin saamalla hyvän mielen. Jos ihmisille tulee mielipahaa sinun järjestämissäsi huutajaisissa, no se on elämää! Ihmiset kohtaavat pettymyksiä, ja jos pettymys on kuitenkin niin pieni, että on kyse siitä saako jonkin tuotteen halvemmalla kuin kaupasta, on se minun mittakaavassani melko pieni. Nostan sinulle hattua ja kiitän!

  Se mitä tulee kommentin ”jos ei tätä niin sitten tämä” -ehtoon, niin onhan se nyt ihan älytöntä, jos joutuisit alkaa varailemaan tuotteita ehtojen mukaisesti. Eiköhän sinulla ole jo ihan tarpeeksi tekemistä kommenttitulvan aikana! Osittainhan se on ihan tuurista kiinni että minkä ehtii varata ensin, ja aina ei käy niin hyvä tuuri.

  Itsellä meni tuotteet sivusuun sen vuoksi, että päivitin bloglovinia ja oletin merkinnän ilmestyvän reaaliaikaisesti sinne. Muutaman minuutin jälkeen tajusin avata ”oikean osoitteen sivusi” ja siellähän oli jo huutajaiset meneillään. Ensi kerralla olen viisaampi, ja ehkä ensi kerralla on parempi tuuri.

  Aurinkoista päivää sinulle, Sanni. :)

 6. 6

  Laura sanoo

  Itse osallistuin ensimmäistä kertaa huutajaisiin, mutta en onnistunut olemaan nopein. Kiitos että jaksat järjestää tällaisia. Tämänhän on tarkoitus tuottaa iloa lukioillesi, ikävää jos joku kokee tilanteen eri tavoin.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Tämänhän on tarkoitus tuottaa iloa lukioillesi, ikävää jos joku kokee tilanteen eri tavoin.

   Se minuakin harmittaa, kun haluaisi, että tämä olisi sellainen hauska tempaus, mutta sitten se väkisinkin tuottaa joillekin tekniikan temppuilun vuoksi huonoa mieltä. :/

 7. 7

  NG sanoo

  Huomenta! Tosiaan, huomasin eilen, että kommentteja ilmestyi vähän missä järjestyksessä mitenkin ja varauduin siihen, että oma huutoni oli hautautunut jonnekin netin syövereihin. Iloinen yllätys siis, että onnistuin kuitenkin :)
  Mistään haudanvakavasta asiasta ei todella ole kyse, selaimet ja koneet reagoivat eri tavalla, ja sille ei voi mitään. Älypuhelimen omistajien ei edes tarvitse ’päivystää’ koneella, kuten meidän ’vanhanaikaisten’… ;)
  Kiitos huutokaupan järjestäjälle ja kaunista kesää!

  • 7.1

   Sanni sanoo

   kaunista kesää!

   Samoin sinne! :)

   Mukavaa että kärsivällisyytesi riitti huutajaistilanteen seuraukseen, kyllähän se on varmasti osaa ihmetyttänyt ja jopa suututtanut että minne se oma huuto on jäänyt jos sitä ei näy ja muita sen jälkeen jätettyjä ilmestyy näkyviin….

 8. 8

  Cerp sanoo

  Joo, kieltämättä tekniikka ei oo tällaisten puolella. Sain postauksen näkyviin jo minuutin yli ja huusinkin samantien tuotetta. Mutta ensimmäisillä kolmella yrityksellä en saanut kommenttia edes läpi (?) sillä tää herjas jotain floodaamisesta jo ekan kommentin aikana. Ei nyt tosiaan haudanvakavaa, mutta vähän kyrsi. Elämä jatkuu :D

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mutta ensimmäisillä kolmella yrityksellä en saanut kommenttia edes läpi (?) sillä tää herjas jotain floodaamisesta jo ekan kommentin aikana.

   Ahaa, tällainenkin..? Lista kasvaa uusilla tekniikan feilureilla… Voi harmitus. :/

 9. 9

  bbe sanoo

  Musta sulla on oikeus järkätä näitä huutajaisia ihan omin ehdoin. Pulmineen ja viiveineenkin siihen osallistuminen on jotenkin jänskää ja kivaa, eikä siinä nyt maailma kaadu jos jääkin ilman haluamaansa. Oon nyt ihan rehellinen, sori jos joku ottaa nokkiinsa, mutta vähäsen ärsyttää kun ihmiset tulee tekemään parannusehdotuksiaan ja yrittää muovata tästä hommasta jotenkin reilumman ja tasapuolisemman, kun se kumminkin tiedetään että sinä itse Sanni et voi mitään noille viiveille sun muille. Ja jos haluaisit järjestää jonkun jättiarvonnan, niin kyllähän sää sen järjestäisit, mutta kun nimenomaan haluat pitää näitä huutajaisia niin mun mielestä siinä ei ole kellään nokan koputtamista. Jakelet noita tuotteita kuitenkin aikalailla ilmaiseksi, niin jotenkin ihmetyttää miten ihmiset vaatimalla vaatii lisää :D Itse en kehtaisi.

  Kiitokset siis että jaksat kerta toisensa jälkeen nähdä vaivaa tämän asian eteen! Mun viestin pointti nyt oli että vaikka kuinka on viivettä ja jää ilman huutamaansa, tällainen tapahtuma on aina hauska ja omalla tavallaan jännittävä ja tuo pientä lisämaustetta harmaaseen arkeen. Kertoo myös paljon sinusta itsestä bloggaanaja kun viitsit järjestää tällaisia :)

  • 9.1

   Anna sanoo

   Samaa mieltä. Itse en jaksanut osallistua, mutta pisteet Sannille että tällaisia viitsii järkätä..:)

  • 9.2

   Sanni sanoo

   Kiitos bbe :)

   Haluaisin jatkossakin järjestää näitä ”tuoteadoptioita” nimenomaan huutajaisten muodossa, sillä minulle on tosiaan tärkeää, kuten tuolla ylempänäkin kirjoittelin, että tuotteet menevät juuri niitä haluaville henkilöille. Suuressa ”kaikki osallistuvat kaikkien arvontaan” -tyyppisessä giveawayssa on aina se mahdollisuus – ja todennäköisyys -, että tuotteet arpoutuvat vääriin koteihin. Eiväthän kaikki suinkaan käytä huulipunaa, kynsilakkaa tai vaikka hiusten muotoilutuotteita, mutta ko. henkilöt osallistuisivat silti arvontaan toisten tuotteiden toivossa. Mitäs sitten kun heille sattuisikin potista se tuote jolla he eivät tekisi yhtään mitään? En usko että henkilö siinä tapauksessa olisi kiinnostunut maksamaan postikuluja, ja sitten tuote täytyisi arpoa taas uudelleen, ja ehkä vielä uudelleen…. Ei, kyllä itselleni on mielekkäintä järjestää tämä näin. :)

   Vaikka toki ymmärränkin enemmän kuin hyvin ihmisten harmituksen teknisten vikojen heitellessä keppejä rattaisiin, niin toivoisin silti, ylempänä kommentoineen NG’n ilmaisua käyttäen, ettei asiaa nähtäisi ”haudanvakavana” ja huudon menetykselle osattaisiin vain kohauttaa harteitaan ja ajatella että ”elämä on”. Ehkä ensi kerralla sitten..?

   • 9.2.1

    ella sanoo

    Huutajaiset ovat lystikäs tempaus ja mielestäni massa-arpajaisia parempi juuri siksi, että on mahdollista ”voittaa” jokin oikeasti mieluisa tuote. Mitä ihmettä tekisin kiharavoiteella tikkusuorine haivenineni? Möisin eteenpäin? Näissä huutajaisissa ei ollut mitään erityisen tarpeellista, joten seurasin sirkusta sivusta sen sijaan, että olisin huudellut suomalaisesta komediasta tutulla mentaliteetilla ”kun sai niin halvalla”.

    Bottom line: Kiva, kun järjestät näitä huutoalustan ongelmien aiheuttamasta mielipahasta huolimatta. Iloa ja jännitystä aiheutui varmasti vähintäänkin samalla mitalla ihan pelkästään Sanni-teknisistä syistä :)

 10. 10

  Sms sanoo

  Minä huusin cattierin kasvosettiä, mutta onnekkaampi oli samalla kellonlyömällä 20.02 päässyt heti minua ylemmäs. Itsellä se tämän toisen henkilön huuto näkyi kommenteissa kyllä heti että oli minua ylempänä ja ehti ensinä. Ihmettelinkin kun olit laittanut minut setin voittajaksi ja uumoilin että asiaan tulee oikaisu… Kuten tulikin… Mutta onnea nopeimmille :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   No onpas jännä että janikan huuto näkyi sinun koneellasi ennen minua..! :-0 Täysin käsittämättömiä nämä jutut kyllä. *puistelee päätään*

   Mutta tosiaan, ensi kerralla tyydyn vain pelkästään julkaisemaan huutoja ekan 15 minuutin aikana enkä yritäkään lähteä kirjaamaan niitä ylös.

 11. 11

  R sanoo

  Höh, harmi että tällainen loistava idea herättää monissa myös mielipahaa. Täytyy muistaa, että ei ole kenekään perusoikeus saada tilaisuutta huutaa itselleen tuotteita pelkkien postikulujen hinnalla, kysehän on kivasta ylimääräisestä pikku tapahtumasta ja jotkut onnekkaat, jotka ovat paikalla oikeaan aikaan, joiden koneet ja selaimet toimii ja joilla muutenkin on hyvä tuuri, voivat huutaa itselleen jotain mistä tykkäävät ja ehkä ehtiä ensimmäisenä. Samahan koskee arvontojakin, tuuripeliä. Arvontaan siirtyminen ei suoranaisesti paranna kenekään mahdollisuuksia, mutta on taatusti suurempi vaiva järjestäjälle.

  Joskus joku jakeli viisikymppisiä vastaantulijoille, muistan tällaisen uutisen. Kuinka moni muka ajatteli, että höh, miksi se ei jakanut eri paikassa, nyt ei ollut tasa-arvoiset mahdollisuudet saada sitä rahaa? Eipä varmaan kukaan. Ne joita asia jotenkin hetkautti, ilahtuivat taatusti siitä, että joku ihminen halusi toimia niin, tehdä jotain hyvää.

  Minä muistin koko huutajaiset joskus kymmenen yli kahdeksan. Kännykän netti näytti toimivan ihan hyvin, mutta olin auttamattomasti liian myöhässä. Ei minua silti jäänyt harmittamaan. Se luomiväripaletti, jonka olisin mielelläni ottanut, olisi ollut elämässäni vain pientä mukavaa ekstraa – taatusti ilahduttavaa, mutta eniten sen eleen vuoksi. Siksi että joku haluaa hyvää hyvyyttään lahjoittaa eteenpäin kosmetiikkaa, joka hänellä olisi täysi oikeus pitää itselläänkin. :)

  Olen iloinen kaikkien niiden puolesta, jotka saivat huudettua itselleen jotain kivaa. Minun mieltäni lämmittää koko tämä idea ja Sanni sinun näkemäsi vaiva ihan tosi paljon. Pieni juttu tietysti isossa mittakaavassa, mutta aivan upea keino levittää vähän iloa.

  Ja hei, kyllä meidän muidenkin kohdalle vielä sattuu kivoja pikku yllätyksiä, uskon niin. :) Tai sitten ei satu, se tulee mikä on tullakseen. Ihanaa juhannuksen lähestymistä kuitenkin kaikille!

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Onpa mukava kommentti, kiitos R! :) Ja oikein ihanaa juhannusta sinnekin päin, ja kaikille! :)

  • 11.2

   tiippa sanoo

   Olen R:n ja monen muun vastaavan kommentin jättäneiden kanssa ihan samaa mieltä! Mukavat nämä huutajaiset ja todellakin iloinen juttu, että jotkut ovat saaneet haluamansa tuotteen. Tekniikkahäröt pikkujuttu! Ajatus tässä on tosi mukava :)

 12. 12

  maria sanoo

  Hei! :) En onnistunut löytämään sun blogista mitään tietoa siitä, että miten pohjustat/rajaat huulet ennen huulipunan laittoa. Siksi aattelinkin tässä postauksesta asiasta kysyä vaikka se ei itse postaukseen liitykään, toivottavasti huomaat tän kommentin :)

  Eli siis rajaatko sä huuliasi? Jos rajaat, millä kynällä? Mitä suosittelisit? (Oisin hakemassa semmosta aika neutraalia huultenrajauskynää, mutta itsellä ei oikein ole kokemusta asiasta enkä luota kovinkaan noihin kauppojen myyjiin.. :()

  Vai pohjustatko sun huulet jotenkin muuten? Jollain primerillä? Millä? :)

  Kiitokset jo etukäteen! Sulla on tosi hieno blogi, ihanaa että jaksat tätä pitää yllä.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Eli siis rajaatko sä huuliasi? Jos rajaat, millä kynällä?

   Rajaan huulet käytännössä ainoastaan vain silloin, kun käytän jotain todella värikästä, klassisen punaista tai tummaa huulipunaa. Punaisille huulipunille minulla on pari luottokynää (viileä ja neutraalimpi), ja sitten on yksi liilahtava/luumuinen. Samoin yksi nude (Lumenen vanhat Nougat, suosittelisin sitä kovasti mutta sitä ei enää ole).

   Valitettavasti minulla ei taida olla suositella mitään hyvää, neutraalia ”yleishuulikynää”, itselläkin on vielä hakusessa se Perect ”huulen sävyinen” kynä jota voisi käyttää sävyn kuin sävyn kanssa. Yksi juttu, mitä kylläkin _voin_ suositella, on transparentti kynä, eli sellainen jolla teet vain ”stopperit” huulten rajoille estämään punan karkailua. Monillakin merkeillä alkaa nyt olla sellaisia, edullisista merkeistä tulee mieleen IsaDora.

   Mitä pohjustukseen tulee, en pohjusta huulia muuten kuin jos käytän rajauskynää, pohjustan huulet sillä kynällä. :)

 13. 13

  hmm sanoo

  Mietin että voisiko tuo uuden blogimerkinnän ilmestyminen johtua siitä, että selain hakee sivun välimuistista eikä oikeasti päivitä sitä? Komento Ctrl + F5 pakottaa selaimen hakemaan sivun uudestaan. Esim. täällä on asiaa selitetty:

  http://tinyurl.com/2ct29nu

  ”Generally speaking:

  F5 may give you the same page even if the content is changed, because it may load the page from cache. But Ctrl-F5 forces a cache refresh, and will guarantee that if the content is changed, you will get the new content.”

  Ehkä huutajille voisi siis ensi kerralla antaa ohjeen rämpyttää yhdistelmää ctrl+f5 sen tavallisen f5:n sijaan.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vihjeestä! :) Itselleni edes ”tavallinen F5” ei sano mitään ^_^

 14. 14

  NiiMii sanoo

  Itsellänikin näkyi postaus vasta sen minuutin tai pari yli, koska jatkuvasti päivittelin sivua. Myöskin kirjattiin voittajaksi yhteen joten en muita sitten huutanut sen jälkeen. Mielipahaa jäi sen verran, etten enää tällaisiin osallistu. Ei ole sinun syysi, ettei tämä vain toimi, mutta jotenkin ei vain enää ole mitään järkeä nähdä tuollaista vaivaa itsekin ja sitten huomata, että voittaa, mutta eipäs voitakaan.

 15. 15

  NiiMii sanoo

  Enkä siis syytä sinua millään tavoin :) Ja elämäähän se vain on kuten sanottua, mut toki kun ensin innostuu että saa ja sitten ei saakaan. Mutta minkäs noille voi, ei mitään. Sellaista se joskus on :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   *ojentaa virtuaalijäätelön* :)

   Olen tosiaan hurjan pahoillani noista voittajasekaannuksista, toivon että vastaisuudessa vältytään niiltä.

   Toivottavasti tämä harmitus olisi unohtunut seuraaviin huutajaisiin mennessä ja jaksat taas kokeilla onneasi :)

 16. 16

  Bemu sanoo

  Mä onnistuin viime kerralla, nyt en ja se on sarjassa ”so what” :D
  Nämä on tosi kivoja eikä kenenkään luulisi saavan päänsärkyä jos ei tuotetta saanutkaan….
  Ja kun Sanni näitä järjestää niin Sannin ehdoilla mennään. Oikein mukavaa juhannusta kaikille! <3

 17. 17

  Sanna L. sanoo

  Tämä arvonta oli niin kiva juttu! Itse en huutamaani juttua ehtinyt saamaan mutta mitä sitten :-) Sanni varmasti jakaisi kaikkien meidän lukijoiden kesken kosmetiikkaa jos se vain olisi mahdollista :-) Miettikää kuinka hieno ajatus on antaa meille tälläinen huutis!

 18. 18

  Mira sanoo

  Tietotekniikka ja internetin ihmeellinen maailma on välillä vähän mitä on eikä sen tökkiminen varmasti kenellekään tule yllätyksenä! Toki itsellänikin pieni harmitus kun ei nyt onnistanut, mutta se siinä, ehkä seuraavalla kerralla paremmalla onnella!? Suuren suuri kiitos sinulle, että tällaista EXTRAA jaksat järkkäillä! Monilla se ahneuksissaan unohtuu ettei sinun mikään pakko olisi tuollaista tehdä ja toisaalta sinä olet se joka saa itse määrittää miten homman hoitaa ja piste. Älä siis missään nimessä ota itseesi toisten harmituksia, ne ovat varmasti hyvin hyvin nopeasti ohimeneviä ilmiöitä (ja jos ei niin siinä tapauksessa harmittelijan tulisi peiliin katsoa!).

  Kiitos sinulle loistavasti blogista (jonka muuten olen saanut ahkeroitua alusta tähän päivään, minä kun satuin hieman myöhäissyntyinen olemaan blogien suhteen) ja vaivannäöstä mitä sen eteen näet!

 19. 19

  Kirsi sanoo

  Mun ehdotus olisi että huutajaisissa olisi vaikka 15min aikaa kirjoittaa kommentti minkä tuotteen haluaa ja s-posti samaan kommenttiin. Sitten vaan niistä kommenteista arvotaan koneella voittajat, tietysti tulisi arvonnassa paljon sellasia jotka on jo mennyt, mutta ois silti varmaan aika nopea tapa tehdä, eikä tarvitse paperilapuille eritellä mitään. Hankala selittää!

  Eli katsois vaan kommenttien määrän ja siitä arpoisi numeroita, kunnes joka tuotteelle on löytynyt voittaja.

 20. 20

  Roosa sanoo

  Minulla on idea, jota tosin muutkin taisivat jo ehdotella, eli että arpoisit voittajat. Niin, että jokainen huutaa yhtä tuotetta ja tietyn tuotteen huutajien välillä sitten arvot sen voittajan. Aikaongelma katoaisi ja mahdollisuus voittaa saattaisi olla hieman tasavertaisempi. En sitten tiedä veisikö se vähän ideaa huutajaisista..? Mutta vain ehdotus :)
  Kiitän suunnattomasti blogista, vaikken ole millään lailla ahkera meikkaaja tai kuntoilija, enkä kiinnitä huomiota syömääni ruokaan, pirteitä ja positiivisia päivityksiäsi on ihana lukea! :) hyvää juhannusta!

 21. 21

  Närkästynyt sanoo

  Ihmiset oikeasti. Sanni hyvää hyvyyttään näkee valtavan vaivan kootessaan, kuvatessaan ja postittaessaan ison määrän kosmetiikkaa jonka hän antaa lukijoilleen puoli-ilmaiseksi. 0,50 euron korvaus per setti siitä vaivasta jonka hän näkee…vain jotta ihmiset pääsevät valittamaan kuinka ei nyt saanut näissä huutajaisissa mitään että voitasko vaikka arpoa. Oikeasti, sapettaa! Meillä on keskuudessamme ihminen joka haluaa tuottaa muille ihmisille hyvää ja me sitten kiitokseksi valitamme vähän lisää? Ihan uskomatonta käytöstä aikuisilta ihmisiltä! Voitaisiinko yhdessä iloita siitä että meillä on näin mahtava bloggaaja, eikä tuottaa hänelle pahaa mieltä konseptista, jonka tarkoitus on piristää. Sinulle Sanni sen verran, että KIITOS. Kiitos siitä että jaksat nähdä vaivaa ja järjestää tällaisia tempauksia! Huutajaiset varmasti kerta kerralta kehittyvät, mutta sekunninkaan ajan sinun ei tarvitse tuntea pahaa mieltä siitä että joku ei nyt saanutkaan haluamaansa tuotetta. Ensi kerralla uusi yritys ja kaupasta saa sillä välin kosmetiikkaa yllin kyllin. Koitetaanko ihmiset ylistää näitä hyviä juttuja eikä lytätä niitä maahan? Nimim. Kertaakaan en ole mitään saanut, johtui se sitten omasta hitaudestani, epäsopivasta kellonajasta tai teknisestä ongelmasta, mutta ainakin minulle oltiin suotu mahdollisuus, kiitos Sannin. Aina ei tarvitse voittaa voidakseen iloita.

  • 21.1

   Bemu sanoo

   Juuri näin. Mä olin todella hämmästynyt kun luin näitä ”miksi minä jäin ilman” -kommentteja. Ei Sannin ole pakko järjestää huutajaisia, eikä kenenkään ole pakko osallistua niihin jos noin koville ottaa jos ei tuotetta saakaan :-o

 22. 22

  sanoo

  Hei tuli vaan mieleen, että tiesithän, ettei kynsilakkaa saa lähettää postissa? Se on kiellettyjen listalla hajuvesien lisäksi syttymisherkkyytensä takia. (Nettikauppojen kuljetukset hoidetaan ilmeisesti muulla tavoin kuin tavallisen postin seassa tai tiedetään niiden olevan siellä, jolloin osataan varoa.)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Suomen sisällä saa lähettää kynsilakkoja koska posti menee maakuljetuksena. :)

   Itellan sivulta:

   “Itella ei kuljeta luokkien 1 (räjähteet, paitsi 1.4S luokittuvia työkoneiden kaasupanoksia), 4.2 (helposti itsestään syttyvät aineet) eikä 7 (radioaktiiviset aineet) aineita
   kiinteät aineet: sisäpakkaus enintään 30 kg
   nestemäiset aineet: sisäpakkaus enintään 30 l”

   Kynsilakat kuuluvat luokkaan 3.

 23. 23

  Klaara sanoo

  Hei, musta on yksinomaan mahtavaa, kultaista ja ennen kaikkea ihailtavan viitseliästä, että järjestät tällaisia huutajaisia meidän lukijoiden iloksi. Siksi en todellakaan ymmärrä, miten joku voisi pahoittaa mielensä mahdollisuudesta voida voittaa käytännössä ilmaiseksi itselleen laatukosmetiikkaa, vaikkei onnetar osusikaan kohdalle. Koska kuitenkin vaikuttaa siltä, että teknisistä ongelmista ynnä muusta johtuen on viime kädessä on melko lailla arpapeliä, kuka ensimmäiseksi ehättää, olisiko lopputulos parempi, jos ihan vaan arpoisit voittajat? Vai aiheutuisiko tästä sulle itsellesi vielä enemmän vaivaa? Tämä olisi tietysti kohtuutonta – jo pelkästä yhteystietojen etsinnästä ja postittelusta aiheutuu varmasti jo ihan tarpeeksi ylimääräistä työtä. Kiitokset kivasta blogistasi ja siitä, että jaksat järjestää näitä huutajaisia. Itse en tällä kertaa osallistunut, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten.

  • 23.1

   Sanni sanoo

   olisiko lopputulos parempi, jos ihan vaan arpoisit voittajat? Vai aiheutuisiko tästä sulle itsellesi vielä enemmän vaivaa?

   Tämä ehdotus onkin jo noussut useasti esiin ja vastaus on, että siitä aiheutuisi ikävä kyllä enemmän vaivaa – eikä se olisi siinä mielessä mielekästä että silloinhan suorahiuksinen voi voittaa kiharavoiteen, rasvoittuvaihoinen kuivan ihon voiteen, sinistä inhoava sinisen luomivärin jne.

   Kiitos kuitenkin että tykkäät huutajaisideasta tällaisenaankin! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.