Huokoset piiloon

Kosmetiikkamarkkinoilta löytyy monenmoista tuotetta ihohuokosten peittämiseen, supistamiseen ja silottamiseen. Minä päätin tutustua kolmeen niistä; Estee Lauderin Idealistiin, Biothermin Pore Reduceriin ja Cliniquen Pore Minimizeriin. Idealistin ja Pore Minimizerin teho perustuu silikoniin, Biothermin tuote taas on silikoniton.

Estee Lauderin Idealist on seerumityyppinen tuote, joka levitetään iholle kosteusvoiteen alle. Incin alussa on heti veden jälkeen cyclopentasiloxane, dimethicone ja polysilicone-11, eli voimakkaan kalvon muodostavia silikoneja. Silikonien idea tällaisessa tuotteessa on täyttää huokoset niin että ne näyttävät pienentyvän ja ikäänkuin katoavan.
Pakkausteksti lupaa muuttaa ihon välittömästi silkiksi – ja siltä iho tuntuukin. Silikonit muodostavat sileän ja tasaisen kalvon jonka päälle meikkivoide levittyy kauniisti. Idealistia käytetäänkin usein nimenomaan meikinpohjustustuotteena. Silti, se myydään seerumina, ja kuuluisi ohjeen mukaan laittaa iholle ennen kosteusvoidetta. Minusta tuntui oudolta levittää tällaisen silikoni”panssarin” päälle kosteusvoide, mutta tuntui se toimivan niinkin.
Pakkaustekstin ilmaisut ovat aina niin huvittavaa luettavaa. :) ”Makes enlarged pores look virtually invisible with our revolutionary pore diminishing technology”. ^_^ Ja tämä vallankumouksellinen teknologia on siis tuo silikonien yhdistelmä, jota käytetään lukuisissa muissakin samantyyppisissä tuotteissa. Kuten nyt vaikka Cliniquen Pore Minimizerissa. Tosi vallankumouksellista!
Idealist on hyvä tuote jos kaipaat silkkistä pintaa meikin alle, ja haluat häivyttää ihohuokosia kevyesti. Minun huokoseni eivät näyttäneet ”virtually invisible” Idealistin jälkeen, mutta olivat kuitenkin hieman supistuneet. Idealistin inci on pitkä ja se on täynnään lukuisia kasvi- ja hedelmäuutteita, joiden virallinen funktio on ympäripyöreästi ”ihoa hoitava”.

Seerumin hinta ei ole sieltä halvimmasta päästä; 50ml pakkauksesta saa köhäistä 84€, 30ml maksaa 58€.

Biothermin Biopur Pore Reducer on ohut, seerumin tyylinen konsentraatti, jota levitetään kosteusvoiteen alle aamuin illoin.
Pore Reducer eroaa ainesosiltaan ja osittain tehtävältään Idealistista ja Pore Minimizerista. Pakkaustekstin mukaan ”saponiini-vesi syväpuhdistaa ihoa, kupari ja sinkki supistavat ihohuokosia ja säätelevät talintuotantoa. Mikroionisoidut mineraalipuuterit pitävät ihon mattapintaisena koko päivän.” Tämän aineen ei siis ole tarkoitus siloittaa ihoa, vaan pitää se mattapintaisena.
Saponiinivedestä en ole aiemmin kuullutkaan, ja pikainen googlaus kertoo että saponiinit ovat saippuamaisia, puhdistavia aineita. Apteekkishopin mukaan ”saponiini tehostaa elimistön oman hyaluronihapon tuotantoa ja parantaa kollageenisynteesiä.” Selvä homma. Eurlex antaa saponiineille kuitenkin vain puhdistavan funktion.
Incissä on mm. glyserolia (kosteuttaa), salisyylihappoa (kuorii kemiallisesti), piimaata (hankaava aine, absorbentti), kaoliinia (savi; absorbentti) ja tekstissä mainittuja sinkkiä ja kuparia. Incin loppupäästä löytyy myös talkki. Incin perusteella voisi siis odottaa, että voide tosiaan imee iholta öljyä ja pitää sen mattana. Mitään tällaista en kuitenkaan omassa koekäytössäni havainnut. Ohut voide tuntui iholla miellyttävältä ja imeytyi nopeasti, mutta huokosiin tai ihon kiiltoon sillä ei ollut mitään vaikutusta. Minulla ei kuitenkaan ole mainittavan laajentuneita ihohuoksia, joten en välttämättä ole paras henkilö tuotteen vaikutusten arvioimiseen. Pore Reducer -linja on tarkoitettu öljyiselle iholle, joten ehkä joku sen ihotyypin omaava saa tuotteella aivan eri tulokset.
Oli miten oli, aine tuntui kuitenkin psykologisesti miellyttävämmältä käyttää kuin Lauderin Idealist, koska se ei sisällä silikonia. Kumpaakin mainostetaan hoitotuotteena, mutta tuntuu uskottavammalta että silikoniton seerumi saa ihossa jotain aikaan ja imeytyy syvemmälle kuin kalvon muodostava silikonipommi. Pore Reduceria myydään 30ml:n pakkauskoossa, joka maksaa 33,70€.

Cliniquen Pore Minimizer Instant Perfector osoittautui kolmikon tehokkaimmaksi tuotteeksi. Pakkausteksti lupaa ”refines the look of pores with a natural-looking, long-lasting matte finish.” Tämä tosiaankin piti paikkansa; huokoset näyttivät katoavan kuin photoshop-efektillä, ja ihon pinnasta tuli mattapintainen lähes koko päiväksi. Ihastuin tähän tuotteeseen toden teolla, ja se meni välittömästi hankintalistalle.
Incissä on veden jälkeen tutut silikonikaverukset cyclopentasiloxane ja dimethicone, ja niiden jälkeen löytyy antistaattisia aineita, kalvonmuodostajia, viskositeetinsäätäjiä ja absorboivia aineita. Siinä missä Lauderin Idealist on täytetty silikonien jälkeen kasvikunnan uutteilla, on Cliniquen tuotteessa lähes pelkästään synteettisiä ainesosia.
Pore Minimizer Instant Perfector on koostumukseltaan erilaista kuin muut kaksi, ja se levitetään kosteusvoiteen (tai jopa meikin) päälle paikallisesti tarvittaviin kohtiin. Se on paksua ja kevyttä, melkein vaahtomaista. Aine on myös kevyesti sävytetty, ja värivaihtoehtoja on kaksi.
Tuubilla on kokoa 15ml, ja hinta on 26,30€. Tykkään Pore Minimizerin ideasta enemmän kuin Idealistin, vaikka kummatkin pohjautuvat samaan silikoneilla ”meikkaamiseen”. Pidän enemmän ajatuksesta, että silikonikalvoa käytetään ihon viimeistelyyn, ennemmin kuin alimmaisena seerumina.
Innostuin tuotteesta niin että otin ennen ja jälkeen -kuvat ihostani eräänä erityisen ”bad pore” -aamuna. Pahoittelen kuvien hämäryyttä, mutta kyllä niistä aika hyvin näkee mitä Pore Minimizer sai aikaan.
Paljas iho. Yäk.
Iho Pore Minimizer Instant Perfectorin jälkeen. Iholla ei siis ole mitään muuta. Aika hyvä, eikö?

Satuin muuten tässä yhtenä päivänä löytämään tuotteen, jonka incissä on yhtä ainesosaa lukuunottamatta täsmälleen samat aineet kuin Cliniquen Pore Minimizerissa. Löysin tuotteen, kun testailin Estee Lauderin Face Primer Plus -tuotteita kämmenselkään. Smoothing Matte Base tuntui iholla ihan samalta kuin Pore Minimizer. Myös koostumus on samanlainen. Vertasin incejä, jotka osoittautuivat lähes identtisiksi. Ainoa poikkeava ainesosa on Smoothing Matte Basessa oleva kalvonmuodostaja adipic acid/neopentyl glycol crosspolymer. (En usko että ketään kiinnostaa ihan tällä tasolla… :p) Erona on myös sävy, sillä Matte Base on väritöntä. Aika mielenkiintoista…! Lauder ja Cliniquehan ovat samaa taloa, joten sinänsä ei mitenkään yllättävää että samalla reseptillä valmistettuja tuotteita löytyy kummankin merkin valikoimasta. Toinen myydään ihonhoitopuolella täsmätuotteena ja toinen meikkipuolella primerina. Smoothing Matte Basen litrahinta on paljon edullisempi, joten jos ihastuu Pore Minimizeriin niin voi säästää ostamalla Matte Basen! :)

Onko kellään kokemuksia huokosia häivyttävistä tuotteista?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Toi Cliniquen Pore Minimizer on yksi HG-tuotteistani. Peittää ihanasti ja on tosi riittoisa.

  Täytyykin käydä testailemassa tuota Smoothing Matte Basea!

 2. 2

  Anonymous sanoo

  Mulla ei ole kokemusta tän sorttisista tuotteista, mutta kiinnostuin tosta Smoothing Matte Basesta! :D Mihin hintaan sellainen lähtisi, satuks yhtään muistamaan? :D

 3. 5

  sanoo

  Oletko muuten kokeillut MACin Prep+Prime -pohjustajaa? Tuo Cliniquen koostumus nimittäin näyttää kuvissa ihan samanlaiselta (paitsi että P+P on väritön). Ja samaa konserniahan tuo MAC on myös, eli voisi olla edullisempi vaihtoehto esim. tuolle Lauderin versiolle. :) Itse olen tykännyt P+P:stä kovasti nimenomaan pohjustustuotteena.

 4. 6

  Anonymous sanoo

  Oi! Juuri tätä minä tarvitsinkin! En oikein ennen ole edes tiedostanut, että tällaisia tuotteita on olemassa, ahdistunut vain kraaterimaisista huokosistani!!
  Kiitoksia paljon, tämä arvio tuli todellakin tarpeeseen, enkä malta odottaa että pääsen ruokatunnilla kipaisemaan tuota Cliniqueta testiin!

  Blogisi on varsin namnam-nannaa! :D

  H

 5. 7

  Sissi sanoo

  Ohops mikä vaikutus! Voisin vaikka kokeilla tuota viimeistä vaihtoehtoa. Vaikka silikonit eivät kyllä houkuttele, mutta silti… :)

 6. 8

  Anonymous sanoo

  Hei nyt kun vaihdatutit bannerisi, miksi et muokkaisi myös ulkoasua? Lamput ja pöydät ei varmaan liity kauheasti meikkaamiseen.. :DD

  Mutta kiva blogi muuten! :)

 7. 9

  May sanoo

  Kiitos tuhannesti tästä vertailusta! Suurin ongelmani ovat juuri ihohuokoset (joita tosin olen saanut piiloon Bare Mineralsin Mineral Veil -viimeistelypuuterilla ihan kiitettävästi, mutta olen etsinyt primer-tyyppistä tuotetta tuohon kaveriksi). Täytyy kokeilla tuota Pore Minimizeria, vaikka olenkin viime aikoina yrittänyt siirtyä enemmän ja enemmän luonnollisempaan kosmetiikkaan.

  Kiitos erinomaisen hyödyllisestä ja viihdyttävästä blogista muutenkin! Aurinkoa :)

 8. 10

  Anonymous sanoo

  Mitä ihmettä, en ole uskonutkaan että pohjustajilla tms. saa noin hienoja tuloksia! Menee kyllä harkintaan.. Sopiiko nämä siis myös mineraalipohjan alle?
  /Peppi

 9. 11

  sanoo

  Aika hyvältä näyttää, täytyy varmaan itekkin kokeilla, kun on nuita kraatereita naama täyteen ;D Ja toi silmämeikki näyttää upealta!!

 10. 12

  Anonymous sanoo

  Yhdelle Anonyymille tiedoksi: ehkäpä taustan on tarkoitus esittää meikkipöytää? Itse ainakin tykkään tuosta väristä mielettömästi, just paras violetin sävy.
  Mutta yhdyn toki mielipiteeseen, vaihtelun vuoksi olisi kiva katsoa jotain muutakin taustaa välillä, kunhan värimaailma pysyisi samana! :)

 11. 13

  sanoo

  Anonyymi 1 – Smoothing Matte Base maksaa n. 37€ ja pakkaus on 30ml.

  Anonyymi 2 – en osaa sanoa. Pyydä joltain kivalta myyjältä näyte ja kokeile! :) Myyjät voi välillä olla tosi nihkeitä näytteiden kanssa, mutta totuus on että jos asiakas näytettä pyytää niin hänelle pitäisi sellainen pystyä antamaan.

  .Nekku. – en ole kokeillut. Miltäs sen inci näyttää? Samat silarit ilmeisesti taas hoitaa homman?

  H – mahtavaa jos pystyin olemaan avuksi! Käyhän ihmeessä sitten kertomassa miten Clinique toimii sulla.

  Anonyymi 3 – hehhee, vai ei lamput ja pöydät liity meikkaamiseen? ^_^ Oletkos koskaan nähnyt meikkipöytää? Kyseinen tausta on nimeltään "Beauty Room" ja se on otettu Keisarin Uudet Vaatteet -sivuston muoti/kauneus-osiosta. Mutta joo, tarkoitus olisi vaihtaa tausta vaikka tästä kovasti pidänkin.

  May – aurinkoa sinnekin päin! :)

  Peppi – joo, mä laitoin Pore Minimizeria mineraalipohjan alle, hyvin toimii!

  Tämän tyyppistä ainetta saa muuten myös Pure Luxelta! PL:hän on mineraalifirma, mutta he myyvät myös tällaista silikoni"mömmöä". PL:n ihohuokos-primer kulkee nimellä Eraser, ja mä olen kokeillut sitäkin pienen sample-purkin joskus muinoin. Tykkäsin kyllä, mutta tuntuu että Clinique saattoi olla vieläkin tehokkaampaa.

  Jos kiinnostus heräsi tämäntyyppiseen tuotteeseen, muttei halua maksaa Cliniquen tai Lauderin hintoja (tai käydä kinuamassa näytteitä), voi kokeilun aloittaa halvalla tilaamalla samplen Pure Luxen Eraseria. Näyte maksaa $2,50 eikä normikokokaan ole kallis (5ml $8,00 ja 10ml $16,00).

  Tsekkaa:
  http://pureluxecosmetics.com/page9.html

 12. 14

  sanoo

  Aika mielenkiintoinen vertailu, en oo nimittäin ikinä tollasista tuotteista kuullukkaan (missähän pimennossa oon eläny? :D) ja toi jälki näytti erittäin hyvältä! Pitää laittaa harkintaan 8)

 13. 15

  sanoo

  Huokosten tasoittajat ovat kyllä sellainen kosmetiikkatuote mistä en ole koskaan innostunut. Jotenkin ei kamalasti innosta lääppiä silikoneja naamaan päivittäin, varsinkaan kun eivät ne huokoset sitten loppupeleissä kuitenkaan mihinkään katoa (korkeintaan tukkiutuvat ;) ). Ehkä jossain erikoistilanteissa voisi huijata nassua sileämmäksi tuollaisilla mutta arkena huokoset saavat palloilla omilla paikoillaan kun eivät ne onneksi kovin kauas näy.

  Itse en pitänyt Pure Luxen Eraserista, vaikutus on suurinpiiretin +-0… :/

 14. 16

  Anonymous sanoo

  Mulla on iho pysynyt ihan hyvänä silikoneista huolimatta, mutta en saa idealistilla tai pore miniminerillä huokosia piiloon. Varsinkin tuo cliniquen värillinen menee vain huosiin saaden ne näkymään ikään kuin pisteinä…todella rumaa. Saattaa olla, että vielä joskus saan noi toimimaan jonkin tietyn yhdistelmän kanssa. Kyse onkin ehkä ennemmin eri tuotteiden yhdistelemisestä eikä siitä, että yksi tuote voisi korjata kaiken. Meikkipohjan kanssa saa näköjään harjoitella koko ikänsä, ääh. Mutta sun kuvassa clinique näyttäisi toimivan :) -sh-

 15. 17

  sanoo

  Jep, samat silikonit ja samassa järjestyksessä. Täysin identtisiä eivät INCIt olleet, kun netistä tarkistin, mutta ajavat varmasti saman asian. :)

 16. 18

  Sara sanoo

  Tämä on varmaan tyhmä kysymys, mutta tukkivatkos nuo silikonit kuinka pahasti ihoa? Omistan nimittäin Idealistin ja olen tykännyt (ja ihmetellyt, mikä siitä tekee seerumin!), mutta jatkuvassa käytössä se saa kyllä ihon ärtymään ja kukkimaan. Joten tällä hetkellä se odottaa kylppärin kaapissa "erikoistilanteita", joita ei juuri nykyisin ole.

 17. 19

  sanoo

  Kiitos testailusta taas! Oli hyödyllinen. Itse olen käyttänyt näitä vastaavanlaisia tuotteita uselta eri merkeiltä ja nyt käytössä on Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch, joka on purkissa olevaa väritöntä pahsuhkoa tuotetta.
  Se toimii kyllä myös hyvin "piilottamaan" huokoset. Epäilin aluksi, kuinkahan käy mineraaripohjan kanssa, kun se jättää tahmean pinnan, mutta kun tupsuttelee primerpuuteria hyvin alle, niin ei ole ollut ongelmia ja pohja on tosi siisti, kun niitä huokosia ei näy.

  Täytyy katsastaa myös mainitsemasi Estee Lauder ja Pore Minimizer.

  Kiitos taas hyvästä ja hyödyllisestä postauksesta!

 18. 20

  sanoo

  Voi ihana INCIvääri, tämä postaus oli aivan huippu, kiitos! Menee harkinta/hankita-listalle, ehdottomasti!

 19. 22

  sanoo

  Sara – silikoni voi tukkia ihoa. Itselläni huomaan sen etenkin silikonipitoisissa shampoissa jotka aikaansaavat heti hilseilyä. En tykkäisi käyttää silikonipitoista voidetta kasvoilla päivittäisessä käytössä mutta silloin tällöin se menee. En ole huomannut kasvojeni ihon reagoivan kuten päänahkani, mutta en vaan pidä silikonisesta tunteesta kosteusvoiteessa. Viimeistelevässä "huokostuotteessa" se on ok ja tarpeellinenkin.

 20. 23

  Hanttaliini sanoo

  Hei!
  Osaisitko kertoa tietämättömälle, että mistäpäin Suomea Smoothing Matte Basea saa? Herra Google ei osannut kertoa vastausta :D

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Oho, nyt vasta huomasin tämän kysymyksen. (Jee, hyvä vastata yli vuotta myöhemmin..! ^_^) Lauderin Smoothing Matte Base on lopetettu tuote. Tilalle on ilmestynyt uusi, mutta en ole sen inciä tutkaillut.

 21. 24

  Jenni sanoo

  Selailin näitä ihohuokosia ”pienentäviä” pohjustusaineita ja olen useaan kertaan törmännyt sellaiseen halpa tuotteeseen kuin Shills Miss Perfect Pores Hide Makeup Primer Foundation. Tätä on myynnissä paljon Ebayssa, mutta muualla en ole sitä tavannut. Uskaltaisitko sinä käyttää tälläistä Kiinalaista tuotetta? Tämä kuulostaa hyvältä, sekä ne ketkä ovat käyttäneet ovat myös kehuneet, eikä tätä hinnalla ole pilattu. Minun silmääni noissa ei näyttänyt olevan mitään erityisen vaarallisia aineita, mutta silti epäilyttää, kun ei ole varsinaisesti missään Eurooppalaisessa liikkeessä myynnissä. Olen jo pitkään harkinnut tälläisen hankintaa, mutta vielä en ole uskaltautunut. Mitä ajatuksia tämä primeri sinussa herättää?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Mä tilaisin! Thumbs up! :) En mä näe noissa kiinalaisissa tuotteissa mitään pelättävää. Ei kaikki Aasian ”halpahalleissa” valmistetut meikit ole automaattisesti jotain myrkkyjä sisältäviä. Etenkin jos/kun tuosta tuotteesta löytyy valmiiksi positiivisia käyttäjäkokemuksia, niin tilaukseen vaan jos tuote houkuttaa! :)

 22. 25

  Ansku73 sanoo

  Onkohan tuo Cliniquen Pore Minimizer lopetettu kun en ole sitä kaupoista löytänyt?

  Cliniquen nettisivuiltakaan en tuon nimistä tuotetta löytänyt. Tällainen kuin Clinique Pore Refining Solutions Instant Perfector siellä näytti olevan. Mutta en tiedä onko tämä samaa tavaraa, vain eri nimellä ja saako tätä suomesta edes… Onko kenelläkään tietoa?

  Cliniquen bb voide noin käsivarteen testattuna vaikuttaa aika lupaavalta ja se vaalea sävykin näytti aikas vaalealta. Jahka tämä rusketus tästä haalistuu kokonaan, voisi pyytää testeriä ja testata kasvoille tuota ennen ostopäätöstä.

  Kiva blogi sinulla:-)

 23. 26

  laudee sanoo

  Olen etsinyt huokosia peittävää ainetta kauan ja nyt löysin tämän postauksen ja aamen, tulos oli ihana! Cliniquen -tuote oli täydellinen. Kiitos paljon vinkistä ja tästä postauksesta, tästä oli todellakin apua! happyhappy !

  • 26.2

   Ansku73 sanoo

   Nyt kysyn tyhmänä, että minkä nimisen Cliniquen huokosia peittävän tuotteen ”laudee” löysit? Kun aiemmin kyselin täällä blogissa onko Cliniquen pore minimizer lopetettu kun en sitä mistään enää ole löytänyt ja sain vastaukseksi että se on lopetettu. Vai onko se palannut takaisin markkinoille?

  • 26.3

   Ansku73 sanoo

   Sorry aamujähmeät aivoni :-) Niin vai kehuitko ”laudee” juuri tuota Clinique Pore Refining Solutions Instant Perfector -nimistä Cliniquen tuotetta? Jos näin, niin millainen koostumus siinä mielestäsi oli, näyttikö kenties samanlaiselta kuin tämän blogin kuvassa oleva Cliniquen pore minimizer? Itse kun en tuota tuotetta silloin testannut kun sen kaupasta joskus bongasin.

   • 26.3.1

    Sanni sanoo

    Mun mielestä vaikuttaisi siltä, että tuo Pore Refining Solutions Instant Perfector on samaa kamaa kuin tuo tässä postauksessa esittelemäni Pore Minimizer, ilmeisesti vain vaihtanut nimeä.

    Jossain vaiheessa tuo Pore Minimizer tosiaan jäi pois (ainakin meidän liikkeestä, siksi vastasin tuossa ylempänä että ”on lopetettu”), mutta nyt kun en ole enää syyskuun jälkeen ollut säännöllisesti töissä niin täytyy todeta että enpäs muuten tiedä onko tuote palannut hyllyyn uudella nimellä. Täytyy tarkistaa tilanne seuraavan kerran kun olen työvuorossa. :)

 24. 27

  Taida sanoo

  Onko sulla uudempaa postausta tästä aiheesta? Mitä mieltä oot noista silikonipohjustajista, vaikka käytät pääasiassa luonnonkosmetiikkaa? Meinasin mineraalipohjan alle hankkia NYXin pore fillerin, mutta kauhistuttaa, että jos lopputulos on hieno, niin haluaisin tunkea sitä naamaan joka päivä, jos se ei kerta tee hyvää..

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Onko sulla uudempaa postausta tästä aiheesta? Mitä mieltä oot noista silikonipohjustajista,

   Ei ole uudempaa postausta, mutta olen kyllä kirjoitellut erinäisistä silikonipohjaisista primereista kuten juuri tuosta NYXin Pore Filleristä joka mielestäni on erittäin hyvä (juttu täällä). Silikoniprimerit ovat ilman muuta ylivoimaisia huokosten blurraajia, mikään muu aine ei täytä huokosia yhtä tehokkaasti, näkymättömästi ja miellyttävästi. Jos itselläni olisi jatkuvasti suuret huokoset, todennäköisesti käyttäisin silikoniprimereita vaikka muuten luonnonkosmetiikkaa käytänkin. Suosikkini on IsaDoran primer joka myös kosteuttaa, toisin kuin Pore Filler.

   Silikoni on iholle käytännössä täysin neutraali aine eikä yhtä taipuvainen tukkimaan kuin esimerkiksi mineraaliöljyt, mutta toisten iho reagoi huonosti silikoniinkin. Oma ihoni ei ole koskaan saanut näppyjä silikonista mutta en muuten vain pidä silikonin tunnusta ihonhoitotuotteissa.

   Koska minulla loppujen lopuksi on ”suurhuokospäiviä” suhteellisen harvoin, minun ei tarvitse käyttää blurraajia usein joten siinä mielessä ihoni saa pääsääntöisesti nauttia täysin luonnonmukaisesta meikkipohjasta (peiteainetta lukuunottamatta).

   • 27.1.1

    Taida sanoo

    Kiitos paljon nopeasta vastauksesta! Taidan sitten ostaa NYXin kokeiluun, koska en saa näppyjä juuri koskaan ja ihon ainoat ”virheet” ovat tosiaan nuo ihohuokoset (ja alkavat rypyt, lol), joten ei muuta kuin testaamaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.