Huokoset käsittelyssä

Aaahh, minulla on perheessä ihan loistava ihokoekaniini!

Sisarellani on punoittava, hieman couperoottinen pintakuiva sekaiho johon tulee helposti mustapäitä. Ihon pinta on karhea, huokoset usein laajentuneet  ja talvisin iho vetää koppurakuivaksi. Siis iho, johon voisi suunnilleen testata kaikkki mahdolliset tökötit…! Aina kun sisareni tulee yökylään sormeni syyhyävätkin päästä kirjaimellisesti hänen iholleen purkkiarsenaalin kera.

Kuten olen joskus blogissa maininnut, kosmetiikkafriikkiys ei ole levinnyt perheen muihin jäseniin eikä sisarenikaan juuri kiinnostu erinäisistä erityishoitotuotteista joita hänelle sujauttelen jouluna ja, no, aina kun on tilaisuus :D Yksi erittäin hyödyllinen hoitotuote helposti tukkiutuvalle iholle, tai mun mielestä kaikille ihotyypeille mutta etenkin sellaiselle jonka huokoset herkästi keräävät talia, on kuorinta. Perusihonhoidon juttuja, mutta sisareni hallussa on tällä hetkellä jo kaksi korkkaamatonta ”Hyvää joulua t. Sanni” -toivotusten kera annettua kasvojenkuorintaa. Ei hän niitä muista käyttää.

Kyläilyn aikana suoritin sisarelle ihon syväpuhdistuksen kuorinnalla ja turvenaamiolla ja oi mikä pehmyt, kirkkaampi ja tasaisempi hipiä sieltä paljastui.

Ennen hoitokäsittelyä ehdin kuitenkin hyödyntää huokostilanteen :D ja testasin siskon iholle NYXin infotilaisuudesta saamaani Pore Filleriä.

Iho_IMG_3589

Tältä näyttää sisareni puhdistettu ja kosteutettu iho. (Siis ei syväpuhdistettu vaan perusputsarilla pesty ja tavallisella päivävoiteella kosteutettu.) Iho punoittaa ja kiiltää vaikka voide on ehtinyt imeytyä jo hyvän tovin. Huokoset erottuvat selvästi.

idNYX_PoreFiller

Pore Filler, näytä mihin pystyt!

NYX_PoreFiller_IMG_3617

Ja sehän pystyi..! Katsokaas tätä! Ihan kuin iholle olisi laitettu meikkivoidettakin tai peiteainetta, jollain kumman ilveellä läpinäkyvä Pore Filler onnistui myös tasoittamaan ihon sävyä.

Inci on odotetun kaltainen eli tehot tulevat silikoneista ja silicasta: dimethicone crosspolymer, silica, dimethicone, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, isododecane, polymethyl methacrylate, vp/hexadecene copolymer, trimethylsiloxysilicate, phenoxyethanol, caprylyl glycol.

Enen_jalkeen_NYX_PoreFiller

Pore Fillerin koostumus tuntui erittäin miellyttävältä eikä liian kuivalta. Hyvin usein vedettömät silikonipohjustajat ja blurraajat saavat etenkin pintakuivalla, karhealla iholla kuivat kohdat näkyviin ja jopa vähän rullaavat levittäessä.

Ei NYX, se levittyi silkkisesti ja näkymättömästi, tehden juuri sen minkä lupaa: häivyttäen huokosia ja luoden tasaisen, mattaisen ihonpinnan.

Ennen_jalkeen_NYX_PoreFiller

Wau! Tätä voisi todellakin käyttää vain yksinään luonnolliseen lookkiin. Iho näyttää meikkaamattomalta mutta sen pintaa on näkymättömästi paranneltu. Sitähän meikkipohjatuote on parhaimmillaan: näkymätön apuri joka huomaamattomasti kohentaa ihon ulkonäköä.

.

Illalla iho sitten sai syvällisemmän käsittelyn.

Iho kuorittiin Kivvin Bambu-kuorinnalla ja peiteltiin sen jälkeen turvenaamiolla.

Sosar_turvenaamio_IMG_3748

Olen nyt testannut itsekin kumpaakin Sosarin naamiota; turvetta ja mutaa, ja tykkään kovasti. Näissähän on vain yksi ainoa raaka-aine: turve tai muta. Siinä missä ”normikosmetiikan” savi/muta/turvenaamioissa ko. ainesosa on vain yksi osa tuotteen formulaa, Sosarin naamiot ovat pelkkää sitä itseään.

Olen saanut naamiot Sosarin maahantuojalta.

Sosar_turvenaamio_IMG_3750

Turve on todella intensiivisen tummanruskeaa, mutanaamio puolestaan vihertävän ruskeaa.

Naamiot tuntuvat iholla erilaisilta kuin normikosmetiikan savi/mutanaamiot, jotenkin kosteammilta, märemmiltä. Iho ei myöskään jää yhtä kuivan tuntuiseksi näiden jälkeen kuin ”tavanomaisten” sekasynteettisten savi/muta/turvenaamioiden. Jos naamion antaa ohjeiden vastaisesti kuivua iholle kokonaan, sitä on jopa vaikea saada irtoamaan, niin hanakasti maapartikkelit tarttuvat ihoon. Naamiot kirkastavat ihoa, kuorivat kevyesti ja supistavat tehokkaasti huokosia, nämä ovat ulkoisesti todettavia välittömiä vaikutuksia. Näiden lisäksi on sitten niitä lukuisia pitkäkestoisempia ja syvällisempiä vaikutuksia joista kerroin Sosar-jutun yhteydessä.

Siskon iho näytti silminnähden ilahtuvan hoidosta:

Iho_Turvenaamion_jalkeen_IMG_3737

Heleämpi, tasaisempi ja pehmeämpi iho.

Iho ei varmaan panisi pahakseen jos saisi tällaisia hoitoja vähän useamminkin… ;)

Iho_IMG_3595

Ennen…

Huokoset_IMG_3740

Jälkeen.

Vielä kun saisi ujutettua jonkun BHA-happotuotteen siskolle säännölliseen käyttöön niin mustapäätkin saisi kyytiä…! ^_^

Älkää ymmärtäkö väärin, jokainen saa mielestäni hoitaa ihoaan juuri niinkuin tykkää eikä naaman puunaaminen todellakaan ole mikään itseisarvo. En menetä yöuniani vaikka perheenjäseneni jättäisivätkin antamani seerumit ja kuorinnat käyttämättä :D Yhtä rakkaita he ovat mustapäineen ja pintakuivuuksineenkin <3 Heidän ihonsa pakkohoitaminen ei kuulu peleihini… ;D

Kauneusfriikit voivat kuitenkin todennäköisesti ymmärtää, miten ihanaa on saada konkreettisesti nähdä ”tököttien” toimivan ja saavan muutoksia aikaan iholla. Kun mahdollisuus pehmeämpään ihoon on vain purkin päässä, niin sitä purkkia tekee mieli tarjota…! <3

(NYX Pore Filler jäi kuitenkin toistaiseksi omaan haltuuni… :))

P.S. NYX-arvonnassa voitti zinde.

Kommentit
 1. 1

  Kaina sanoo

  Ihan kuin minun ihoni! Punoitusta, kiiltoa, mustapäitä, kaikkea tuttua löytyy! Paitsi että oma ihoni kyllä saa hoitoakin osakseen säännöllisesti. Ongelmani on salisyylihappoallergia, joka estää käyttämästä niitä iholleni kaikkein parhaita tuotteita, höh. Savinaamiot ja maitohappokuorinta onneksi ovat toimiva yhdistelmä!

  Toimiiko tuo NYXin Pore Filler muuten mineraalipohjan alla? Kiinnostaisi testata, mutta aiemmat kokemukset paljon silikonia sisältäneistä primereista eivät ole olleet parhaita mahdollisia, vaan primer on lähtenyt meikkipohjaa pyöritellessäni rullailemaan mukana…

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Ongelmani on salisyylihappoallergia, joka estää käyttämästä niitä iholleni kaikkein parhaita tuotteita, höh

   No voi että, höh tosiaan.

   Toimiiko tuo NYXin Pore Filler muuten mineraalipohjan alla?

   En osaa sanoa kun en ole vielä itse testannut, täytyy vaikka tänään heti kokeilla :) En tykkää itse käyttää mineraalipohjan alla primereita (tai, no primereita ylipäänsä) juuri siitä syystä kun se vie pois mineraalipohjan itselleni tärkeää puhtauden ja vähäainesosaisuuden pointtia, haluan että ihollani on niin vähän etenkin kalvoa muodostavia ainesosia kuin mahdollista.

   Tavallaan siis turhaa että pidän itselläni suurta armeijaa erilaisia primereita tai blurraajia, kun käytän niitä itse niin ani harvoin. Yksi riittäisi omiin tarpeisiin ”huokospäivinä”… :D Nyt kun päätin pitää tuon NYXin niin voisin oikeastaan dumpata menemään muut saman tyyppiset laatikoissa pyörivät primerit… ;)

   • 1.1.1

    Juuli sanoo

    ootko kokeillu primereita luonnonkosmetiikasta? eikö niissä säilyis se meikkipohjan puhtaus? mä oon kokeillu kans jotain normi primeria mineraalipohjan alla ja jotenki ei tuntunu toimivan… nyt iho on alkanu taas kiiltelee päivän mittaa t-alueelta niioon alkanu miettii, että jos kesäksi ostais bareminerals prime time bb primerin sk30. sais samalla korkeamman suojakertoimen ja ehkä pidempi kestoisen pohjan? :D

    • 1.1.1.1

     Sanni sanoo

     ootko kokeillu primereita luonnonkosmetiikasta? eikö niissä säilyis se meikkipohjan puhtaus?

     Olen kyllä, muutamiakin, ja ne tosiaan ovat puhtaampia ainakin vähäisten ainesosiensa kannalta kuin synteettiset primerit. Ne vain tietysti toimivat iholla niin eri lailla että on vaikea verrata, esim. ilman silikonia ihoa on mahdoton saada samalla lailla sileäksi ja tasoitetuksi.

     Kuitenkin, mitä tulee primereihin, luonnollisiin tai ei-luonnollisiin, itse en niitä juurikaan käytä koska niille ei ole tarvetta: meikki pysyy erinomaisesti ilmankin eikä iho kiiltele. Siksi myös nuo luonnonkosmetiikan primerit ovat jääneet vaille säännöllistä käyttöä.

     Tässä kirjoitukseni yhdestä luonnonkosmetiikan primerista, Zuii Organicin kosteuttavasta:

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/05/13/tsekkaa-tama-luonnonkosmetiikan-kosteuttava-pohjustaja/

     Sitten on olemassa paljon kuivia, mineraaleihin pohjautuvia primereita, niistä en ole vielä (ainakaan muistini mukaan :D) kirjoittanut mutta niistä tulee juttua tulevan EDM-arvostelun yhteydessä.

   • 1.1.2

    Elise sanoo

    Oletko kokeillut Everyday mineralsin jauhemaista primeria? Olen kuullut siitä paljon hyvää ja todellakin olisi vaihtelua ainaisiin silikoni primereihin. Tein muuten hintavertailua ja Everyday mineralsin tuotteita on halvin ostaa Kimpurasta. Se uusi liike Koskikeskuksessa, (myy muuten niitä Virolaisia mikä Joik mahtoikaan olla ja en malta päästä kokeilemaan!!) jonka löytämiseen meni hetki kun sijaitsee nolla kerroksessa. :D

    Ja toinen asia täällä oli puhetta kuinka tuotteiden syntymisen taustalla on yleensä kovin tylsä tarina. No nyt on taas Suomeen rantautunut samanlainen. Kardashianin siskosten sarja, joka tulee myyntiin Citymarketteihin. ”Eivät löytäneet haluamiaan sävyjä ja ominaisuuksia meikkituotteilta.” Pah sanon minä! :D

    • 1.1.2.1

     Sanni sanoo

     Oletko kokeillut Everyday mineralsin jauhemaista primeria?

     Olen, juttua tulossa myöhemmin keväällä EDM-arvostelun yhteydessä. Mutta lyhyesti: en vakuuttunut mutta toisaalta, olen ylipäänsä huono testihenkilö arvioimaan primerin vaikutuksia, kun meikki kestää ihollani ilman primeriakin eikä primer oikeastaan tee mitään muutakaan olennaista parannusta meikkipohjaani.

 2. 2

  Heli sanoo

  Heippa, millaista happotuotetta suosittelisit siskosi ihon kaltaiselle iholle? :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Hei Heli!

   BHA-happopitoisia tuotteita on etenkin päivittäiskosmetiikan puolella yllättävän vähän, tunnen ”markettisarjoista” ainoastaan Garnier Puren jossa on salisyylihappoa (eli BHA:ta). Jos siis budjetti on rajallinen, ei Suomessa oikein ole muuta edullista salisyylihappopitoista sarjaa kuin tuo Garnier Pure – tai jos jollekin muulle tulee mieleen toinen edullinen ja helposti saatavilla oleva sarja niin vinkatkaa ihmeessä! Natural Coden ihonhoitolinjassa oli ennen BHA-happopitoinen kasvovesi mutta ilmeisesti koko NC:n ihonhoitolinja on lopetettu.

   Apteekista saatavia BHA-happopitoisia sarjoja ovat:
   – La Roche Posay Effaclar
   – Avene Cleanance

   Valitsisin käyttöön kasvoveden (tai seerumin), vesimäisissä tai seerumimaisissa tuotteissa on usein korkeampi BHA-happopitoisuus kuin ko. happoa sisältävissä voiteissa, joissa salisyylihappo usein toimii myös säilöntäaineena. La Roche Posayn ja Avenen BHA-happokasvovesissä on myös alkoholia jota osa kuluttajista haluaa välttää, hyvä ottaa huomioon. Myös Garnierin kasvovedessä on muistaakseni alkoholia.

   Selektiivisistä sarjoista ainakin Suomen markkinoilla tunnetuin salisyylihappopitoinen tuote on Cliniquen Clarifying Lotion -kasvovesi, jota on saatavana viidellä voimakkuudella: Mild, 1, 2, 3 ja 4. Näistä Mild on alkoholiton ja suositeltavin, ainakin jos asiantuntijoita on uskominen. Mild Clarifying Lotionissa on mitattu salisyylihapon kuorivuuden kannalta optimaalinen pH-arvo (toisin kuin noissa muissa) joten kemiallisesta näkökulmasta sillä pitäisi olla paras potentiaali toimia lupaamallaan tavalla.

   En ota kantaa alkoholin haitallisuuteen tai hyötyyn ihonhoitotuotteissa koska siitä on niin loputtomasti ristiriitaista tietoa. Toiset asiantuntijat neuvovat välttämään alkoholipitoisia tuotteita rasvaisellakin iholla niiden tulehdusta aiheuttavan vaikutuksen vuoksi (ei siis pelkästään kuivattavuuden), toiset näkevät alkoholin hyödyllisenä ainesosana antiseptisyytensä ja huokosia supistavan vaikutuksensa vuoksi. Jokainen tehköön valintansa sen mukaan mitä oma iho kertoo :)

   Itse pidän Paula’s Choicen BHA-happotuotteita parhaimpina uskottavimman ja ainakin läpinäkyvimmän ainesosamarkkinoinnin kannalta, Paula on selittänyt erilaisten happojen toimintaan vaikuttavat kemialliset ja pakkaustekniset tekijät niin halki että en mitenkään usko hänen valitsevan omaan tuotelinjaansa mitään muuta kuin ne optimiolosuhteet :) Olen käyttänyt Paulalta AHA-happotuotteita ja ollut tosi tyytyväinen.

   Paulan BHA (ja AHA)-happotuotteet ovat alkoholittomia ja valikoima on todella laaja stydimmästä tarpeesta (reilusti epäpuhas, arpinen ja punoittava akneiho) hellävaraisempaan (vähemmän epäpuhtauksia ja kuiva, herkkä iho).

   Jos nettitilaaminen ei ole este, suosittelisin ehdottomasti kokeilemaan Paula’s Choicen BHA-tuotteita. Itse olen tilannut niitä ongelmitta Paulan EU-nettikaupasta:

   http://www.paulaschoice-eu.com/shop/facial-care/exfoliants

   Koska valikoimaa on niin valtavasti, jos ei yhtään tiedä mitä kokeilla, niin tässä muutama vinkki valintaan lähtökohdasta riippuen:

   Resist Daily Pore-Refining Treatment With BHA 2% – jos iho on ikääntynyt ja sillä on jo juonteita
   Skin Perfecting 1% BHA Lotion – jos iho on nuori ja tukkeumia vain vähän tai kohtalaisesti, eikä ikääntymisen merkkejä
   Clear Regular Strength Anti-Redness 2% BHA – jos iho on nuori ja epäpuhtauksia, mustapäitä ja punoitusta enemmän, ei ikääntymisen merkkejä
   Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant – jos iholla on epäpuhtauksien ja laajentuneiden huokosten lisäksi myös kuivuutta ja ikääntymisen merkkejä

   Siskolleni kokeilisin näistä vuodenajan mukaan joko Resist-linjan Daily Pore-Refining Treatmenttia kesäaikaan (jolloin iho on vähemmän kuiva) ja kosteuttavampaa Skin Perfecting -linjan 2% BHA Lotionia talviaikaan, jolloin iho vetää kuivaksi.

   • 2.1.1

    Heli sanoo

    Kiitos kattavasta vastauksesta :) Pitääkin tutustua paremmin noihin Paula’s choicen tuotteisiin jos sieltä löytyisi itselle apua :)

   • 2.1.2

    Hanna sanoo

    Yves Rocherilla on sarja nimeltä Pure System, jossa on muutama salisyylihappoa sisältävä tuote. Itselläni on säännöllisessä käytössä tuon sarjan Daily Exfoliating Cleanser ja on ollut tosi hyvä luottotuote. Hinta 5,90 euroa. Esim. kasvoveden hinta näyttäisi olevan sama. Eli jos voi netistä tilata, niin nämä on ihan hyviä.

   • 2.1.3

    Sarabi sanoo

    Moikka!

    Luin tätä postausta ja näitä kommentteja ja mietin että vihdoinkin olisiko joku tuote joka kävisi mun ongelmaiholle.

    Oon pitkään kohdellut mun ihoa pintakuivana(hilseilee) mutta taas samantien tukkeutuvana jos laitan vähänkään paksumpaa voidetta. Voit vaan kuvitella tätä taistelua kun iho kuoriutuu nenänpielistä ja kulmakaarista, mutta kun laittaa paksumpaa rasvaa niin iho tukkeutuu ja finniä pukkaa..
    Yhtenä päivänä googlettelin (don’t judge me) tylsyyttäni ja törmäsin artikkeliin jossa puhuttiin tali-ihottumasta, ja tuntui että koko maailma kirkastui.
    Tätäkö se on ollut koko ajan, oireet ainakin täsmää, nenänpielien ja kulmien ”hilseily” (a.k.a liika tali) sekä päänahan hilseily.. Luin erilaisia keskusteluja ja useammat oli sanoneet että tervapihka voide on auttanut. Löysin myöskin lushista shampoopalan jossa on tervaa joka on ainakin hyvin auttanut päänahkaan! Valitettavasti kasvovoiteen käytöstä en ole vielä ainakaan huomannut mitään eroa..
    Sori pitä tarina, tuli juurikin tätä postausta lukiessa sitten mieleen että onko sulla yhtään tuttua tämmöinen tali-ihottuma (taliköhnäksikin kutsutaan,yäk vihaam tota sanaa). Mielelläni kokeilisin luonnontuotteita tähän ennen kuin lääkäri määrää antibiootteja yms jotka olisi mulle ihan viimeinen vaihtoehto..
    Kiitos jo etukäteen mikäli vastaat! :)

    • 2.1.3.1

     Sanni sanoo

     onko sulla yhtään tuttua tämmöinen tali-ihottuma

     Valitettavasti ei, taitaa olla enemmän kosmetologien ja ihotautilääkärien alaa. Mä en ole koulutustaustaltani kosmetologi joten en tunne ihon sairauksia ja erityisherkkyyksiä kovinkaan hyvin :/

     Tuli kuitenkin mieleen kun puhuit ”tervapihkasta”, että voisikohan ihan pelkästä pihkavoiteesta olla apua..? Itse löysin pihkavoiteen viime vuonna ja se on ollut ihan paras apu sammuttamaan ihon tulehduksia pienistä naarmuista avohaavoihin ja hyttysenpuremiin ja finnejäkin olen sillä nitistänyt.

     http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/10/19/lehtijuttua-ja-pihkavoidetta/

 3. 3

  Kemmy sanoo

  Ymmärrän sua ihan täysin! Mulla on vähän sama homma kulmakarvojen kanssa. Mä oon tosi tarkka kulmistani ja nypinkin niistä hajakarvat oikeastaan päivittäin. Sitten kun näkee jonkun, jolla ois potentiaalia ihan huikeisiin kulmiin, mutta niille ei oo tehty mitään… Niiiin tekis mieli näyttää vähän pinsettejä ja refectocilia jajaja :D
  Muutamalle kaverille oon pyynnöstä laittanut kulmat ja se ennen-jälkeen fiilistely on niin kivaa!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Mun siskonkin kulmakarvat kaipaisi pinsettejä! ^_^ :D Mutta toisaalta myös lisäkarvoja, ihan niinkuin minunkin kulmat. Meidän perheessä on huono kulmakarvageeni, kaikilla on tosi hennot, harvat ja vähän ressukat kulmakarvat :)

   • 3.1.1

    Kemmy sanoo

    No nykyäänhän saa lisäkarvoja karvoina tai superhienoina tatskoina ;) huikeasti on kehittynyt nuo tekniikat!

 4. 4

  ee sanoo

  Voi Sanni, olisitpa siskoni! :D

  Mulla on näitä tekstissäsi mainittuja iho-ongelmia ja päälle vielä ruusufinni, joka ärsyyntyy helposti kaikesta tuotevaihtelusta. Esim. mitään pore fillereitä en todellakaan uskalla edes kai enää kokeilla (silikoni kai tukkii ihoni).

  Haluaisitko suositella jonkun tuollaisen mainitsemasi BHA-tuotteen mulle? Kiitos! :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Haluaisitko suositella jonkun tuollaisen mainitsemasi BHA-tuotteen mulle?

   Katso vastaukseni Helille :)

   Tilaisin varmaan Paula’s Choicelta jonkun hellävaraisen, erityisesti rosacea-iholle suunnatun BHA-tuotteen, Calm Redness Relief 1% BHA Lotion olisi juuri tällainen.

   Eikös kuulosta hyvältä:

   ”This lightweight BHA lotion exfoliant for sensitive skin soothes redness while unclogging pores and diminishing their size.

   Extra Sensitive Skin, Redness, Rosacea
   For All Skin Types
   Salicylic Acid (BHA) exfoliates & reduces rough, bumpy skin
   Anti-irritants soothe skin for a healthy appearance
   Lightweight lotion is perfect for sensitive skin”

   • 4.1.1

    ohis sanoo

    En ollutkaan huomannut tuota uutuutta. Harmi, että Paula tunkee noihin lotion-tuotteisiin aina rasva-alkoholeja, jotka minulle juuri aiheuttavat mustapäitä.

    Luotan kokemuksieni perusteella enemmän cosdnaan, mitä tulee aknea aiheuttaviin aineisiin ja niiden karsimiseen rutiineista.

   • 4.1.2

    ee sanoo

    No kyllä kuulostaa hyvältä. En olisi ikinä osannut itse etsiä moista tuotetta. Tilaan tuolta. Kiitokset, Sanni! :)

 5. 5

  Nimetön sanoo

  Jestas mikä ero tuon turvenaamion jälkeen! Tätä täytyy kyllä hankkia-ainakin viimeistään kesän Veljekset Keskinen-reissulta :D

 6. 6

  sanoo

  Ihan uskomaton ero! Noin selkeä. Ihossani on paljon samaa mitä siskollasi, ihoni varmaan rakastaisi näitä. Kysyinkin yksi päivä mieheltä, että löytyisköhän täältä jostain metsästä turvetta ^_^ :D Löytyy kuulemma, isokin alue. Liekö ihan kasvoille sopivaa :D

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Kysyinkin yksi päivä mieheltä, että löytyisköhän täältä jostain metsästä turvetta ^_^

   :D :D

   Tuo kosmeettisissa valmisteissa käytetty turve on tuhansia vuosia vanhaa ja kaivettu niin syvältä ettei sinne ihan tavallisen lapion kanssa yllä, järven pohjan alta. Matalemmissa pintakerroksissa oleva turve on laadultaan erilaista eikä sisällä yhtä paljon aktiiviaineita kuin tuo tuhansia vuosia vanha syväturve.

   Sosarin sivuilta:

   ”Mikä tahansa turve ei sovellu kosmeettisiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin, kuten ei hoitava mutakaan. Vain syvällä suojärven alla olevan kerroksen turvetta voidaan käyttää. On myös tärkeää, että kaivaukset tehdään alueilla joissa ilmansaasteita on alle minimirajan. Turpeen tulee sisältää paljon bioaktiivisia aineita ja täysin hajonneita mikro-organismeja. Sõsarin tuotteissa käytetty turve täyttää kaikki vaatimukset ja on kaivettu erityisestä malmiesiintymästä, joka sisältää runsaasti fulvic, humiini ja hymatomelanic –happoja.”

   Myös Mádaran mutanaamiossa käytetään tuollaista tuhatvuotista mutaa :) Kuulosti minusta alkuun ihan uskomattomalta mutta siellähän ne maakerrokset säilyvät soiden ja järvien alla vuosisadoista ja -tuhansista toiseen. Sieltä vain sitten kaivamaan ja purkkiin! :) Kiinnostaisi nähdä millä välineillä turpeen ja mudan kerääjät yltävät noihin syvyyksiin.

   • 6.1.1

    sanoo

    Jahas, olisikohan sedän kaivinkoneesta hyötyä? ”Tiinan taikaturve – ja sinunkin ihosi hehkuu”. Haha, siinäpä liikeideaa :D Jängän reunalle kaivamaan ja etsimään oma turvelöytö.

    • 6.1.1.1

     Sanni sanoo

     Jängän reunalle kaivamaan ja etsimään oma turvelöytö.

     Ilmoittaudun ensimmäisten joukossa testaushalukkaaksi! ^_^

     • 6.1.1.1.1

      NNN sanoo

      Tulin tähän postaukseen uuden mutanaamiopostauksen kautta ja kyllä ottaa nyt päähän, että en säästänyt kesällä kenttäkurssilla keräämääni muta/turvenäytettä :D Siellä oltiin juuri entisen järven pohjassa Itämeren alkuvaiheiden ajalla…. Siinä kairauksessa oli erillinen kerros niin mutaa kuin turvettakin. Olisi saanut kalliiilla myytyä :D

      Ja tätä turvetta tosiaan saa kerättyä suolta hyvinkin yksinkertaisella metallisella venäläisellä suokairalla ;)

      • 6.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       ja kyllä ottaa nyt päähän, että en säästänyt kesällä kenttäkurssilla keräämääni muta/turvenäytettä :D

       Haha ^_^

       Ja tätä turvetta tosiaan saa kerättyä suolta hyvinkin yksinkertaisella metallisella venäläisellä suokairalla ;)

       Okei :) No, valmistajien eduksi harva tavallinen kuluttaja jaksaa varmasti kuitenkaan lähteä suolle kairan kanssa… ^_^

 7. 7

  Milla sanoo

  Mitä käytit couperosa-ihon kuorintaan? Minua neuvottiin jättämään kaikki mekaaninen ihon käsittely, kuorinta mukaan lukien, omaan sekä couperoottiseen, että muutenkin aikalailla samanlaiseen ihoon kuin siskollasi. Itsellä lisäksi atopia. V10 Plus-rakeeton kuorinta nyt kokeilussa. Jännä tuttavuus. Nähtäväksi jää tuliko taloon jäädäkseen. Ilolla lukisin myös arvioita kyseisen sarjan tuotteista.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Mitä käytit couperosa-ihon kuorintaan?

   Samaa mitä käytän itsellänikin, Kivvin Bambu-kuorintaa (tuote näkyy poistuneen Kivvin valikoimasta ja korvautuneen tällä).

   Todella herkän ihon kuorinnassa välttäisin raekuorintaa, mutta siskoni iho ei ole erityisen herkkä ja sillä on couperosaa vain lievästi, kuten itsellänikin.

   Voi hyvinkin olla, että siskollanikin toimisi happopohjainen kuorinta pidempiaikaisessa käytössä ihanteellisemmin kuin raekuorinta, mutta pelkäänpä että emme pääse koskaan sitä toteamaan koska hän ei muista kuorintoja käyttää, olivat ne missä muodossa tahansa ^_^ :D

 8. 8

  sssansan sanoo

  Wau, mistä tuota pore filleriä saa ja mitä maksaa? Ja entäs naamio? Mulla on aika paljon siskosi ihon kaltainen iho, ja noin näkyviä tuloksia katselisin mielelläni omassakin nassussa :-D

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Wau, mistä tuota pore filleriä saa ja mitä maksaa? Ja entäs naamio?

   NYXiä myydään tiettyjen kaupunkien Sokoksissa ja Emotioneissa, hinta 15,90€. Tuote löytyy myös Sokoksen verkkokaupasta.

   Sosarin naamioita myyvät Ruohonjuuret ja Veljekset Keskinen (!!), verkkokaupoista Ruohonjuuri, Cosmerya ja Cici’s. Esim tuolla Cicisillä 90 ml turvenaamio näyttää maksavan 29€ eli jopa vähemmän kuin maahantuojan antama ovh-hinta.

 9. 9

  Karoliina sanoo

  Moi! Mulla on täsmälleen samanlainen iho kuin sinun siskollasikin. Voisitko suositella minulle jonkun BHA-happotuotteen, jos alkaisin käyttää tuota NYX Pore filleriä. Mä olen aina inhonnut huokosiani! Saako tuota turvenaamiota mistä tilattua?

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Voisitko suositella minulle jonkun BHA-happotuotteen, jos alkaisin käyttää tuota NYX Pore filleriä.

   En ole ihan varma miten Pore Filler liittyi BHA-happotuotteeseen…? Kummatkin toki vaikuttavat huokosiin mutta aivan eri tavalla eikä niiden käyttö vaikuta toisiinsa.

   Mutta suosituksiin liittyen, kirjoitin samaan kysymykseen pitkän kaavan vastauksen ylempänä Helille, sen voi lukea täältä. :)

   Turvenaamiota voi tilata Ruohonjuuresta, Cosmeryasta tai Cicisiltä.

   • 9.1.1

    Karoliina sanoo

    Moikka! No en minäkään tiedä, miten tuo lause lipsahti aivan päälaelleen. :D Jäi ilmeisesti muutama asia välistä pois. Hah.

    Kiitos kovasti neuvoista, tilasin jonkun näytesetin tuolta Paulalta. Toivotaan hyviä tuloksia. :)

 10. 10

  Iida sanoo

  Siskosi iho näyttää lähes identtiseltä omaani nähden, itselläni on ehkä hiukan vähemmän näkyviä ihohuokosia. Siksi kiinnostuin äärettömän paljon tuosta NYXin tuotteesta! Ainoa pelkonki tässä on se, että tukkiikohan se ihohuokosia niin, että ihoon tulee enemmän epäpuhtauksia. Mitä mieltä olet? Tietysti ihohuokosten tukkeutuminen on kiinni myös siitä, kuinka hyvin ihoa puhdistaa. Mutta jos tuolla tuotteella saa noin hyvän näköisen pohjan, mun on ehkä pakko käydä ostamassa itselleni testiin tuota.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Ainoa pelkonki tässä on se, että tukkiikohan se ihohuokosia niin, että ihoon tulee enemmän epäpuhtauksia. Mitä mieltä olet?

   Vaikea sanoa koska ihon tukkeutuminen on aina niin yksiköllistä. Silikonien ei ole todettu tutkimuksissa tukkivan ihoa, toisin kuin esim. mineraaliöljyjen (korkealla pitoisuudella), mutta toisten iho ei silti tykkää silikoneista ja reagoi näpyillä. Aina kannattaa uskoa eniten omaa kokemustaan :)

   Mä en itse henkilökohtaisesti pelkäisi silikonien tukkivan, etenkin jos pitää muuten huolen ihon hyvästä puhdistuksesta kuten kirjoititkin. Oma ihoni ei ole silikoneihin koskaan reagoinut negatiivisesti, itse vain en tykkää ylipäänsä sen tunteesta iholla ja siksi vältän silikonipitoisten tuotteiden käyttöä. Primereissa ne ovat kuitenkin kutakuinkin must, jos haluaa mattapintaisuutta, huokosten häivytystä ja lisää kestoa meikkiin.

 11. 11

  Jonna sanoo

  Moi Sanni! Ostaisitko suositella jotain hyvää BHA-happotuotetta? Itsellä juuri mustapäitä nenässä, vaikka muuten hyväkuntoinen iho onkin. :-)

 12. 12

  Eija sanoo

  Täällä on juuri samanlaisen ihon omaava lukija, joka nyt janoaa tietää mitä BHA-tuotteita suosittelisit? Mielellään tosiaan edullisia, näin kotiäidille :)

  Tosi kiva ja havainnollistava postaus. Tykkäsin!

  • 12.1

   Sanni sanoo

   joka nyt janoaa tietää mitä BHA-tuotteita suosittelisit?

   Ja taas viittaan ylempänä kirjoittamaani vastaukseen :)

   Tiivistettynä: jos netistä tilaaminen ei ole ongelma, tilaisin Paula’s Choicen BHA-tuotteen, jos taas ei halua tilata netistä, ostaisin Cliniquen Mild Clarifying Lotionin. :)

 13. 13

  nuuna sanoo

  Oma ihoni on ihan samanlainen kun siskosi, joten olenkin utelias kuulemaan mitä BHA-tuotetta suosittelisit? :)

 14. 14

  Anna sanoo

  Tämä juttu oli aivan mahtava, mainiot kuvat.

  Tykkäisköhän sun sisko happolapuista? Mulla on vähän tuon tyyppinen iho ja joka tai joka toinen ilta tuplapuhdistuksen jälkeen taputtelen naamaani Stridex Sensitive -lapuilla (Amazonilta). Niissä on salisyylihappoa ja aloeta, pitävät huokoset puhtaina ja kuorivat kevyesti. Astetta tuhdimpi ja ihoa huomattavasti kirkastavampi happolappu on Nip+Fabin Glycolic Acid Pad, käytän niitä viikon-parin välein.

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Tykkäisköhän sun sisko happolapuista?

   Mä luulen että mun sisko vain on sellainen tyyppi, joka ei jaksa lisätä kauneudenhoitorutiineihinsa mitään extraa, hän vain pesee, laittaa kosteusvoiteen ja vetää puuterin & ripsarit nassuun aamuisin :) Vaikka hän ymmärtää että iho voisi hyötyä erinäisistä lisähoitotoimenpiteistä, hän ei jaksa niitä suorittaa koska ei ole sillä lailla ihonhoidosta kiinnostunut. Ehkä vähän niinkuin mä ja erinäiset someen ja it-asioihin liittyvät jutut…! :D Käsitän, että mulle olisi bloginkin kannalta hyväksi opetella tehokkaampia tapoja käsitellä kuvia tai käyttää somea laajemmin, mutta en vain jaksa kun en ole tarpeeksi motivoitunut = kiinnostunut.

 15. 15

  Kronos sanoo

  Kuulostaa tutulta :D Lapsuudenkotona käydessäni äiti joutuu kuorintapenkkiin. Ostan mielelläni Lily Lolon pohjia lahjaksi. Käsittelyyn joutuu toisinaan eräs ystäväni jonka kanssa tapaamme muutaman kuukauden välein. Hän ei käytä mitään kosmetiikkaa tai putsareita joten tavatessamme on puhdistus-meikkaus perinne :D Mukavaa testata tuotteita muihinkin.

 16. 16

  Anna sanoo

  Mulla on varmaan aika samantyyppinen iho kuin siskollasi, tosin couperosaa ei ole.

  Siirryttyäni luonnonkosmetiikan ja varsinkin EkoPharman ja BTB13 tuotteiden käyttäjäksi ihoni kunto on parantunut merkittävästi. Iho on paljon tasaisempi ja pehmeämpi, ei juuri rasvoitu ja tukkeumatkin ovat vähentyneet radikaalisti. Avainasemassa on mielestäni ihon riittävä kosteuttaminen (joka herkästi unohtuu jos kärsii epäpuhtauksista ja ihon kiiltelystä). Itse käytin vuosia liian peseviä putsareita, pelkkiä puhdistavia naamioita ja kosteutin vain kevyillä geeleillä ja öljyttömillä seerumeila. Luulin, että sillä saan epäpuhtaudet ja rasvoittumisen kuriin, vaikka itse asiassa väärät hoitotottumukset vain pahensivat tilannetta. Nyt jos huomaan ihossa tukkeumia niin lotraan ekstrapaljon kosteuttavalla kasvovedellä ja laitan iholle kosteuttavan naamion.

  Luulen, että EkoPharman Vadelma ja Mustaherukka tuotteet sopisivat tosi hyvin sun siskolle. Toki ymmärrän myös sen, ettei kaikkia kiinnosta ihonhoito, näinhän se vain on :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Avainasemassa on mielestäni ihon riittävä kosteuttaminen (joka herkästi unohtuu jos kärsii epäpuhtauksista ja ihon kiiltelystä). Itse käytin vuosia liian peseviä putsareita, pelkkiä puhdistavia naamioita ja kosteutin vain kevyillä geeleillä ja öljyttömillä seerumeila. Luulin, että sillä saan epäpuhtaudet ja rasvoittumisen kuriin, vaikka itse asiassa väärät hoitotottumukset vain pahensivat tilannetta. Nyt jos huomaan ihossa tukkeumia niin lotraan ekstrapaljon kosteuttavalla kasvovedellä ja laitan iholle kosteuttavan naamion.

   Hyviä pointteja, Anna :)

 17. 17

  kukaan ei kelpaa sellaisena kuin on? sanoo

  Tällaisia me naiset ollaan, keskitytään nysväämään sen tasoisten asioiden kanssa ettei lopputulosta normaalilta katseluetäisyydeltä edes näe :D

  Ehkä me joskus opitaan tekemään asioita, joilla on oikeasti merkitystä.

  • 17.1

   Liena sanoo

   Niin, parempihan se olisi olla miehinen mies, oikein ÄIJÄ joka harrastuksenaan rassailee jotain kivaa autoa. Sillä on merkitystä. Naiset ne kun vaan näpertelee turhanpäiväisyyksiä. Voi näitä miehiä ja naisia, miehet on sellaisia merkityksellisiä mörrimöykkyjä ja naiset sellaisia suloisia hepsankeikkoja!

   (Sori Sanni, ei tarvi julkaista, tiedän olevani liian helppo provosoitumaan.)

   • 17.1.1

    kukaan ei kelpaa... sanoo

    Ei aina ole kysymys aiheesta naiset vastaan miehet. Nimenomaan naiset naisina voisivat joskus keskittyä asioihin, joilla on jotain merkitystä. Mitä väliä oikeasti on ihohuokosten enemmän tai vähemmän näkymisellä? Metrin päästä kukaan ei huomaa eroa.

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     Nimenomaan naiset naisina voisivat joskus keskittyä asioihin, joilla on jotain merkitystä.

     Niiiinpä…. Naiset eivät koskaan keskity asioihin, joilla on merkitystä. Kaikkea heidän tekemistään ohjaa ajatus perinpohjaisesta turhuudesta ja tyhjänpäiväisyydestä. Elämämme on kevyttä ja harmitonta, on aikaa keskittyä ihohuokosten kaltaisiin murheisiin.

     • 17.1.1.1.1

      kukaan ei kelpaa... sanoo

      Blogien perusteella juuri noin on asian laita, vaikka kommenttisi tarkoitus oli kai olla sarkastinen :)

      • 17.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Blogien perusteella juuri noin on asian laita

       Olen iloinen että osaat muodostaa kuvan naisista blogien perusteella <3 Suosittelen lukemaan blogeja myös vähän tarkemmin (eikä vain kauneushömppapostauksia), saatat yllättyä :)

    • 17.1.1.2

     Nimetön sanoo

     Moni mieskin on huolissaan huokosistaan ja rypyistään, mutta pitävät sen salassa, koska eiväthän nyt OIKEAT MIEHET sellaisista asioista välitä.

     Lievää muutosta salailuun on kuitenkin havaittavissa enkä sano, että suuntaus – kiinnostus ulkonäköön – on hyvä kummallekaan sukupuolelle, mutta näin nyt vain on.

  • 17.2

   Satu sanoo

   En ymmärrä, miten kauneudenhoito ja merkityksellisien asioiden tekeminen sulkee toisiaan pois?

 18. 18

  Ipsue sanoo

  Hei! Siskollasi on ihan samanlainen iho kuin minullakin. Osaisitko suositella jotain kuorintavoidetta, minkä voisin ottaa käyttööni? :)

 19. 19

  Sanna sanoo

  Kuin itseään olisi katsonut kuvissa, niin samanlaiselta ihoni näyttää ja tuntuu :D
  Mikä sitten olisi se happotuote jolla saisi mustapäät kyytiä? Liian laiskasti omaa ihoani kuorin, mutta nämä kuvat taas herättivät :)

  Kotoa löytyy philosophyn the microdelivery in-home vitamin c peptide peel, silläkin saa kauniimman ihon mutta olisiko jotain vielä parempaa tarjolla?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mikä sitten olisi se happotuote jolla saisi mustapäät kyytiä?

   Kaikki BHA-pitoiset joissa BHA:ta on sopiva pitoisuus ja pH mahdollistaa hapon kuorivan ominaisuuden. Lue BHA-tuotesuositukseni täältä. :) (Kirjoitin tuolla ylimpänä kysyneelle pitkän kaavan vastauksen joka vastaa samalla teille kaikille :))

 20. 20

  sanoo

  Rohkaisen mieleni ja kysyn. (Olen se ”neuroosiseuraajasi” joka ei juurikaan pakkeleista perusta, mutta väkisinhän tässä lukijanasi tulee kosmetiikkaankin hieman perehdyttyä…) :D

  Nyt alkoi nimittäin kovasti tuo turvenaamio kiinnostaa, sillä mun ihoni näyttää täsmälleen samalta kuin siskosi iho! Ja siihen on ihan HIRVEÄN hankala löytää mitään sopivia tuotteita. 90% varmuudella iho alkaa ärtyä, punoittaa, kiiltää, rasvoittua hulluna, huokoset laajentua tai iho puskea pientä punaista näppylää. Siksi yritänkin vältellä kaikkea ”ylimääräistä” kosmetiikkaa.

  En uskalla käyttää mitään kuorintoja, koska couperosa, mutta onko mielestäsi kuorinta ihan välttämätön ennen tuota turvenaamiota? Mun iho on kuitenkin niin kovin herkkä ja herkistynyt ainakin joillekin väriaineille.

  Mitä BHA-tuotetta siskollesi ja ihokohtalotovereilleen suosittelisit? :)

  Entä tuleeko mieleen mitään hyvää kosteusvoidetta/seerumia (mielellään tietenkin luonnonkosmetiikkaa) joita tälläiselle iholle suosittelisit?? (Mulla ikää 37 v.)

  Käytän aamuin illoin puhdistukseen Decubalin puhdistusvaahtoa, yövoiteena kookosöljyä. Aamulla herätessä iho näyttää ihanalta, tasaisen väriseltä ja huokoset pieniltä. SITTEN aamupesun jälkeen alkavat ne ongelmat: en ole onnistunut löytämään sopivaa kosteusvoidetta tälle ongelmaiholle. Tuntuu että ne vaan järjestään lisäävät kiiltoa, punoitusta ja huokosten kokoa, ihan sama mikä voide… :/ Päivän mittaan ihon ”laatu” vaan heikkenee. Lumenen Natural Code Glow without shine kosteusvoide oli aivan loistava, mutta sekin tietysti lopetettiin… (Siinä oli muistaakseni BHA:ta??) Sen jälkeen olen kokeillut vähän kaikenlaista, mutta huonoin tuloksin.

  Tuo NYXin filleri näyttäis niiiiin toimivalta tällekin iholle, mutta ei kyllä ihan jokapäiväisessä käytössä, kun kuitenkin tekisi mieli käyttää jotain hieman luonnonmukaisempaa… Vai onko niin, tälläisen ihon ainoa pelastus on nimenomaan silikoni?!?!

  • 20.1

   Sanni sanoo

   En uskalla käyttää mitään kuorintoja, koska couperosa, mutta onko mielestäsi kuorinta ihan välttämätön ennen tuota turvenaamiota?

   Ei ole välttämätön, mutta poistamalla kuolleen ihosolukon ihon pinnalta se osaltaan edesauttaa turpeen sisältämien aktiiviaineiden imeytymistä. Kuorinta ennen minkä tahansa hoitotuotteen levitystä auttaa aina aineiden imeytymisessä.

   Herkkäihoisen on hyvä välttää mekaanista kuorintaa ja käyttää ennemminkin happopohjaisia, etenkin PHA-pitoiset sopivat herkälle iholle. PHA (polyhydroksihappo) on ominaisuuksiltaan saman kaltainen kuin AHA-hapot, mutta paljon hellävaraisempi vailla AHAn ärsyttävyyspotentiaalia.

   PHA-pohjaisia kuorintoja on (ainakin Suomen) markkinoilla aika vähän, parhaiten PHA:sta tunnetaan meillä Exuviance joka on kehittänyt koko PHA-yhdisteen. Exuviancelta löytyy laaja kirjo PHA-tuotteita.

   Mitä BHA-tuotetta siskollesi ja ihokohtalotovereilleen suosittelisit? :)

   Tähän kysymykseen kenties tsekkasit jo vastaukseni eilen :)

   Entä tuleeko mieleen mitään hyvää kosteusvoidetta/seerumia (mielellään tietenkin luonnonkosmetiikkaa) joita tälläiselle iholle suosittelisit??

   Noin herkälle iholle tuotesuositukset rajautuvat ilman muuta hajusteettomiin ja tai allergiaherkälle iholle suunnattuihin tuotesarjoihin, joita luonnonkosmetiikan puolelta löytyy vain kourallinen. Olen tykännyt suositella Estelle & Thildin BioCalm-linjaa sen monipuolisuuden vuoksi, mutta kommenteissa useampikin Karkkipäivän lukija on raportoinut saaneensa BioCalmista ärsytysoireita. Harmi juttu.

   Seuraava suositukseni on Laveran Neutral-linja, mutta siihen ei kuulu seerumia. E&T:n BioCalm taitaa olla ainoa luonnonkosmetiikan hajusteeton herkän ihon linja josta löytyy seerumi.

   BHA:ta löytyy joistain luonnonkosmetiikan tuotteista, mutta sitä käytetään lähinnä säilöntäaineen ominaisuudessa, ei sellaisina pitoisuuksina jotka mahdollistavat ihonhoidollisen vaikutuksen. Näin kertoi ainakin Mádaran Lotte Tisenkopfa, kun kysyin Mádaran tuotteissa käytetyn BHA:n roolista.

   Vai onko niin, tälläisen ihon ainoa pelastus on nimenomaan silikoni?!?!

   Laajentuneiden huokosten häivyttämiseen silikoni on valitettavasti kaikkein tehokkain apu, mikään muu aine ei pysty samalla lailla näkymättömästi täyttämään huokosia luoden tasaisen pinnan. Tietysti silikonin vaikutus on vain ”meikillinen” ja väliaikainen.

   Moni kasviuute lupaa pitkäaikaisessa käytössä supistaa ihohuokosia, mutta en voi sanoa että olisin kuullut asiakkaiden kommentteja näiden uutteiden konkreettisesta vaikutuksesta iholla. Taikapähkinäuute (hamamelis) taitaa olla se uute, jota eniten rummutetaan ihohuokosten ystävänä, mutta toisaalta se tunnetaan myös potentiaalisena ärsyttäjänä.

   Yksi mieleen tuleva hoitotuote kuvailemallesi ihotyypille on Dr. Hauschkan Kirkastava Naamio. Se rauhoittaa, tasoittaa, nitistää epäpuhtauksia, laskee tulehdusta, kosteuttaa, pehmentää… Tästä naamiosta olen kuullut paljon vakuuttavaa palautetta, ja tykkäsin sen tunteesta iholla itsekin. Tuossa jo aiemmin jollekin toiselle kommentoin, että tuo kyseinen naamio on ainoa kosteuttava naamio jonka olen havainnut tekevän ihollani jotain silmin havaittavaa, niin että iho tuntuu ja näyttää erilaiselta naamion jälkeen.

 21. 21

  Pitkäaikainen lukija Kuopiosta sanoo

  Minullakin on hyvin samankaltainen iho kuin lempibloggaajani siskolla ja olen kokenut toimivaksi seuraavan yhdistelmän:

  – aspiriinia (BHA-happo)
  – Freemanin ananasnaamio (AHA-happo)

  Menee kai nimityksellä aspiriinikuorinta eli BHA-hapot napataan halvasta aspiriinista, jota saa joka apteekista. Käytän puolikkaan tabletin per kerta, pitoisuuksista ei mitään tietoa sen tarkemmin :D

  Ps. Olisin erittäin iloinen, jos Sanni pystyisit testaamaan (kosmetiikkavuorestasi huolimatta) joskus kotimaisia ja hintalaatusuhteeltaan hyviä Freemanin tuotteita! :)
  Omat suosikkini ovat ananasnaamio, aktiivihiilinaamio ja yönaamio.

  • 21.1

   Milla sanoo

   Aspiriinissa on myös lääkeainetta ja sitä ei tulisi huuhtoa viemäristöön. Edellyttäen että huuhdot vedellä kasvot kuorinnan jälkeen. Vedenpuhdistusprosessissa lääkeaineita (kuten monta muutakaan ainetta) ei voida poistaa jätevesistä ja sitä myötä joutuvat vesistöihin ja vaikuttavat niissä eläviin eliöihin ja myös meidän juomavesiimme, etenkin niillä paikkakunnilla joissa juomavesi tulee pintavesistä (kuten osin juuri Kuopiossa).
   Kauneudenhoito ja kosmetiikka ovat ihania juttuja mutta kuluttajien tulisi olla myös vastuullisia jokainen tahollaan ja suosia ympäristöä vähemmän kuormittavia vaihtoehtoja.

  • 21.2

   Sanni sanoo

   Kiitos aspiriinivinkistä :) Sekoitussuhteen kanssa saa kuitenkin olla tarkkana ettei aineesta tule iholle liian vahvaa.

   Freemanista – tykkäsin käyttää heidän tuotteitaan paljonkin teininä, värikkäät ja kivan näköiset pakkaukset houkuttivat :) Olen aina välillä miettinyt josko ostaisin niitä läjän testiin nyt ”puoli elämää myöhemmin” ja kirjoittelisin kokemuksista blogiin, mutta toistaiseksi se on vielä jäänyt. Katsellaan jos joku kaunis päivä tulevaisuudessa Freeman vielä näkyisi täällä :)

   (Tuotteiden voimakkaat tuoksut ovat muuten etsautuneet aivokuorelleni ikuisesti… Muistan vieläkin täsmälleen miltä 15-vuotiaana käyttämäni Freemanin Kiwi-shampoo ja Kirsikka-hoitoaine tuoksuivat ^_^)

 22. 22

  mari. sanoo

  Oi, tämä tuli juuri oikeaan aikaan! Kuin oma oikukas ihoni, jonka kanssa olen taas vaihteeksi pulassa. Talviaikaan sain ihoni hoivattua parempaan kuntoon, mutta nyt kesää kohden mennessä se vaikuttaa sekoavan täysin, enkä oikein tiedä miten ja millä tuotteilla sitä hoitaisin. Noi Paula’s Choicen tuotteet herättivät kiinnostuksen, kun kirjoitit niistä tuolla kommentissa. Osaisitko vinkata jotakin luonnonkosmetiikan tuotteita, joita suosittelisit siskosi ihotyypille? Oma ihoni on myös varsin herkkä – helahtaa helposti punaiseksi ja ärsyyntyy tujummista tuotteista, vaikka toisaalta mahdollisimman hellävaraiset tuotteet tuntuvat usein riittämättömiltä (ainakin näin ilmojen lämmetessä ja kesällä).

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Osaisitko vinkata jotakin luonnonkosmetiikan tuotteita, joita suosittelisit siskosi ihotyypille?

   Menisin ihon kunnon ja vuodenajan mukaan esim. tällaisella setillä:

   – Kivvin Vadelmansiemenjauhekuorinta (en ole testannut uutta mutta olettaisin että se on saman tyyppinen kuin edesmennyt Bambu-suosikkini)

   – EkoPharma Vadelma 24-H-kosteusvoide tai Mustaherukkavoide vuoden ympäri (Mustaherukka on herkän ihon linja, kosteuttavuudeltaan ja ihotunnultaan nuo Vadelma- ja Mustaherukkavoiteet ovat hyvin samankaltaiset)

   – EkoPharma-mustaherukkakasvoöljy voiteiden lisäksi talviaikaan

   – Dr. Hauschka Ruusuvoide vähintään poskipäille levitettynä kovimmilla pakkasilla (tämän voiteen olen siskolleni jo antanutkin juuri tähän tarkoitukseen, mutta eipä ole kuulema juuri käyttänyt ;))

   • 22.1.1

    mari. sanoo

    Ihanaa, kiitos! EkoPharmaa onkin ollut mielessä kokeilla, mutta tähän mennessä on tullut käytettyä vain sellaisia merkkejä, joita on helposti saatavilla esim. Sokoksella ja ekokaupoissa. Kivvi on uudempi tuttavuus, oon lukenut siitä vain täältä blogista. :) Toi ruusuvoide mulla oli muistaakseni käytössä muutama vuosi sitten, talviaikaan varmaan koko kasvoilla. Vähän turhauttaa taas tämä sopivien tuotteiden löytäminen: oon just sellainen, että haluaisin selvitä ihon hoidosta mahdollisimman nopeasti ja mutkattomasti, mutta toisaalta myös meikkaan sen verran vähän, että haluaisin ihon olevan edustuskelpoinen ilman paksua meikkikerrostakin, jolloin tämmöisen oikuttelevan ihon hoitamiseen tarvitsee kuitenkin käyttää vähän enemmän aikaa ja malttia. ^__^

 23. 23

  Maasi sanoo

  Hei huisia! Kun kuvailit siskosi ihoa, ajattelin, että ”hei sehän puhuu mun naamasta!” :D Meinasin juurikin tulla myös kyselemään vinkkejä, kun mielessä on pitkään ollut BHA-kuorintatuote. Vähän vaan pelottaa, kun en vieläkään oikein ole varma onko ihonri reaktiot peräisin liian ärhäkästä vai liian kevyestä ihonhoidosta.

  Onko Paula’s choicen tuotteet muuten luonnonkosmetiikkaa? Muistan tätä joskus selvitelleeni ja en mielestäni siihen vastausta löytänyt tai sitten en vaan muista.

 24. 24

  Mari sanoo

  Kiinnostuin heti tuosta Pore Filleristä, mutta tarkemmin ajateltuna en ehkä haluakaan tukkia huokosia tuollaisella silikonimössöllä… :/
  Mäkin olisin oiva testinaama, löytyy epäpuhtauksia, suuret huokoset, punoitusta, kuivuutta, rasvoittuvuutta… :D Kumpa saisin vaan aktiivisemmin kokeiltua kaikkea, ja se kuorinta unohtuu aina. Nyt yritän tsempata! :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   mutta tarkemmin ajateltuna en ehkä haluakaan tukkia huokosia tuollaisella silikonimössöllä… :/

   Elleivät omat aiemmat kokemukset vahvista tätä tendenssiä, niin ei ole mitään syytä ajatella että ”silikonimömmöt” automaattisesti tukkivat ihoa ;) Sitä ne eivät suurimmalla osalla ihmisistä tee.

 25. 25

  Mintsi sanoo

  Täytyy oikeasti kokeilla jotain Sosarin naamiota. Yleensä savi/mutanaamiot kuivattavat ihoani aivan liikaa. Kaikki nuo ovat lentäneet roskiin parin kokeilun jälkeen, kun tuntuu, että menee vähintään viikko, että saa ihoon niiden viemän kosteuden.

  Mikähän naamio olisi hyvä?

  Alkaa muuten olla aika monta kauppaa käytävänä, kun pääsen käymään Helsingissä :D

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Mikähän naamio olisi hyvä?

   Sosarilla on vain kaksi naamiota joten vaihtoehdot eivät juuri päätä sekoita :D ^_^ Yksi mutanaamio (Misty Sea) ja yksi turvenaamio (Sacred Forest). Miesten mutanaamio (Wild Man) eroaa Misty Seasta vain lisätyllä mentolilla.

 26. 26

  Morre sanoo

  Liityn edellisten kommentoijien kuoroon ja samistelen siskosi ihon kanssa. Oisko sulla jotain ”sisko”-tagia? Löytäis nää postaukset helpommin :D

  Tulinkin kaipailemaan postausta, jossa siskollesi (en ole tästä 100 %, mutta näin muistaisin) teit jonkun meikkipohjustuksen. Ideana oli kauhistuksesi siitä, että siskon itse levittämä meikkivoide oli jäänyt jotenkin läiskikkääksi, koska ei ollut imeytynyt (?) iholle lainkaan. Mulla on nyt alkanut olla sama ongelma ja ajattelin katsoa tuota postausta vinkkipohjaksi jatkoa ajatellen, mutta en löydä sitä millään!
  Kiitos, jos muistat mikä juttu se oli :)

 27. 27

  nnn sanoo

  Hei kuule! Vieläkö sulla on ollu käytössä se valoimpulssijuttu karvojen poistoon? Kattelin noita vanhoja postauksia aiheesta, mutta suosittelisitko vehjettä edelleen, pysyykö ne karvat veks? Kovasti tekisi mieli moinen vekotin hommata…

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Tänään en taida enää ehtiä kommentteihin vastaamaan, on niin paljon ohjelmaa. Palaan tähän ja muihin kommentteihin huomenna.

  • 27.2

   Sanni sanoo

   Vieläkö sulla on ollu käytössä se valoimpulssijuttu karvojen poistoon?

   On kyllä mutta en ole enää käyttänyt, vaikka koin laitteen tosi hyväksi. Sen käyttö vain ei sovi todella liikkuvaiseen ja matkustavaiseen elämäntyyliini, en jaksaisi kanniskella isoa ja painavaa laitetta jatkuvasti mukana ylläpitokäsittelyjen suorittamiseksi. Laite sopii ihmisille joiden on helppo sitoutua säännöllisinä toistuviin käsittelyihin.

 28. 28

  Iita sanoo

  Kiitos tästä! voisitko antaa vielä kotihoito ohjeet mielellään garnier pure tuotteilla? Herkästi hoito herpaantuu jos tuotteet pitää tilata netistä. Iho on juurikin siskosi ihon kaltainen ja samalla laittaisin teinin (pojan) ihonhoito kuurille, ja toivottavasti siitä tulisi tapa. Poika kyllä kiltisti noudattaa ohjeita, mutta ne pitää olla yksityiskohtaiset :D

  • 28.1

   Sanni sanoo

   voisitko antaa vielä kotihoito ohjeet mielellään garnier pure tuotteilla?

   – Puhdistus iltaisin Pure Active -puhdistusgeelillä ja viimeistely Pure Active -kasvovedellä
   – Puhdistus aamuisin Pure Active -kasvovedellä
   – Kosteutus aamuin illoin Pure Active Matt Control -kosteusvoiteella. Tämä on varmasti pojille ja miehille se epämiellyttävin vaihe, monet miehet eivät yhtään tykkää kosteusvoiteen käytöstä, mutta se on ehdottoman tärkeää jos iholla on kuivuutta, pintakuivutta ja karheutta.
   – Kerran tai kahdesti viikossa Pure Active -kuorinta
   – Tarvittaessa näpyille täsmähoidoksi Pure Active Roll-On-geeliä.

   • 28.1.1

    Iita sanoo

    Kiitos vastauksesta. Huomaan että monia kiinnosti tämä aihe. Silti näit vaivaa ja annoit minulle yksityiskohtiset ohjeet, arvostan:)

   • 29.1.1

    NG sanoo

    Tässä asiassa minuun voi luottaa, heh :)

    Tuo COSRX on miedompaa ainetta kuin Paula’s Choice, siinä on käytetty hiukan eri happoa /sen muotoa kuin varsinainen salisyylihappo, johtuen Korean erilaisesta lainsäädännöstä raaka-aineiden suhteen. Tehokas tuo silti on, ja säännölliseen käyttöön sopiva.. ei pistele, ei kirvele, ei kuivata..!

 29. 30

  Elli A sanoo

  Hei Sanni!

  Osaatko sanoa tai muistatko kuinka pitkä tuo Pore Fillerin vaikutuasika oli? Kiinnostaa jotenkin periaatteessa. Muutama kokeilemani primeri tekee tuollaisen efektin levittämisen jälkeen, mutta se katoaa parhaimmillaan puolessa tunnissa. Siksi en itse noita filleriprimereita käytä. Ne saavat ihon vaikutusajan jälkeen näyttämään pahemmalta kuin ennen primerin levittämistä. Eli eivät siis toimi mun iholla. :)

  Tuo ero turvenaamion jälkeen on ihan tosi iso! Vau. :)

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Osaatko sanoa tai muistatko kuinka pitkä tuo Pore Fillerin vaikutuasika oli?

   Valitettavasti en, sillä sisko lähti meikkauksen jälkeen omiin menoihinsa enkä tullut illalla kysyneeksi miten hän koki ihon pinnan kestäneen. Oli niin paljon juteltavaa muista aiheista että iho unohtui kokonaan. Tuotteen tehojen toteaminen jäi siis tavallaan puolitiehen… :/ Turvenaamiooperaatio suoritettiin toisena iltana, varmaan jos huokoset olisivat olleet ”ohjelmassa” Pore Filler -päivän iltana niin olisin kiinnittänyt meikkipohjan kestoon huomiota. No, täytyy suorittaa uusintatesti kun on mahdollista :)

   Muistankin kun olet aiemmin kertonut tuosta kokemuksestasi primereiden katoamisesta nopeassa ajassa. Minullakin on ollut joistain primereista vähän saman tyypisiä kokemuksia.

 30. 31

  Zara sanoo

  Moi!

  Nyt olisi paljon kysyttävää, ymmärrän jos et ehdi vastata, mutta…

  Minulla on samantyyppinen iho, bonuksena vielä katkeilleet verisuonet nenänpielissä ja kasvoilla, joita häpeän suuresti. Lisäksi aknetyyppisiä finnejä silloin tällöin. Olen hoitanut ihoani monenlaisilla tuotteilla, mutta en naamioilla. Mietinkin, kun tuossa kuvassa naamiolla näyttää olevan mieletön vaikutus, että onko kyseessä vain hetkellinen punoituksen laantuminen vai voiko näillä tuotteilla saada jotain pitkäaikaista hyötyä?. Minullakin on monia ihoa rauhoittavia tuotteita, joiden wow-efekti kestää mielestäni ainoastaan päivän. Esim. Lumenen rauhoittavat voiteet.

  Sitten toiseksi, kuullostaa aivan täydeltä markkinointipupulta, että jostain merenpohjasta kaivettaisiin tuhatvuotista turvetta :) Luulisi, että voide maksaisi silloin avaruudellisia hintoja.

  Kolmanneksi sanoit aiemmassa postauksessa, että ihosi menee tukkoon, vaikka sinulla ei olisi meikkiä ja jätät puhdistuksen väliin. Miksiköhän näin käy? Minulla on monta ystävää, joiden ihoa kadehdin ja heillä ei ole käytössä juuri mitään putsareita, muuta kuin meikkipäivien varalle. Muuten mennään tekniikalla Niveaa saunan jälkeen nassuun ja iho kiittäää.

  Lisäksi tuli mieleen vielä toivepostaus. Jos sinulla olisi ystävä tai tuttu, jolla on kokemusta elämisestä iho-ongelmien kanssa niin olisi mukava lukea näiden vaikutuksesta itsetuntoon. Siinä voisi olla vaikka sellainen osio, jossa näyttäisit miten finnejä ja punoitusta saa meikattua piiloon :)

  Kiitos tosi kivasta postauksesta.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Mietinkin, kun tuossa kuvassa naamiolla näyttää olevan mieletön vaikutus, että onko kyseessä vain hetkellinen punoituksen laantuminen vai voiko näillä tuotteilla saada jotain pitkäaikaista hyötyä?

   Kyllä muta- ja turvetuotteiden säännöllisellä käytöllä on myös pitkäaikaisia vaikutuksia, mutta en osaa sanoa vähentävätkö ne pysyvästi myös punoitusta. ”Ihon sävyn kirkastaminen, tasoitus ja parantaminen” kuuluu naamioiden tuotelupauksiin, ja voisihan punoituksen vähenemisen ajatella kuuluvan myös noihin. Sisarellani tuo kertaluonteinen naamiohoito näytti laskevan punoitusta tuntuvasti, mutta mahdoton tietysti yhden kerran perusteella sanoa olisiko naamiolla säännöllisesti käytettynä pysyvästi punoitusta hillitsevä vaikutus.

   Sitten toiseksi, kuullostaa aivan täydeltä markkinointipupulta, että jostain merenpohjasta kaivettaisiin tuhatvuotista turvetta :) Luulisi, että voide maksaisi silloin avaruudellisia hintoja.

   No, se ei kuitenkaan ole markkinointipuppua :D Kyllä se sieltä kaivetaan ^_^

   sanoit aiemmassa postauksessa, että ihosi menee tukkoon, vaikka sinulla ei olisi meikkiä ja jätät puhdistuksen väliin. Miksiköhän näin käy?

   Vaikea sanoa. Meikkihän ei tietenkään ole ainoa ”lika” iholla vaan myös ilmasta kertyy päivän mittaan runsaasti pölyä ja saasteita ihon pintaan, etenkin jos asuu kaupungissa. Jos näitä ei puhdista illalla pois, ne jäävät yöksi kuormittamaan ihon pintaa ja häiritsemään ihon levon aikaisia toimintoja. (Ihohan esim. pukkaa yöllä pintaan enemmän talia kuin päivällä ja huokoset ovat aukinaisemmat, toiset kutsuvat tätä ihon omaksi huokostenpuhdistustoimenpiteeksi mutta itse en oikein ole muodostanut mielipidettä siitä mitä iho lopulta hommailee yöllä, sen vain tiedän että ihon pintaan yöksi jätetty lika vaikuttaa ainakin omalla ihollani niin että se tukkii huokosia ja aiheuttaa näppyjä. Ajattelen niin, että huokosten ollessa yöllä avonaisemmat kuin päivällä likakin pääsee niihin paremmin ja sitten oikein muhii siellä koko unien ajan, yäk.)

   Toisten ihot reagoivat herkemmin, toisten eivät juuri mihinkään. Minäkin tunnen ihmisiä jotka eivät suunnilleen hoida ihoaan muulla kuin vedellä ja iho on silti kirkas ja näpytön. Selitys on varmaan lopulta niinkin tylsä, että kaikki johtuu aina ihon yksilöllisestä toiminnasta.

   Lisäksi tuli mieleen vielä toivepostaus. Jos sinulla olisi ystävä tai tuttu, jolla on kokemusta elämisestä iho-ongelmien kanssa niin olisi mukava lukea näiden vaikutuksesta itsetuntoon. Siinä voisi olla vaikka sellainen osio, jossa näyttäisit miten finnejä ja punoitusta saa meikattua piiloon :)

   Kiitos vinkistä :) Olen kirjoittanut aiemmin tätä liippaavan kirjoituksen aiheesta ”Meikkaus ja itsetunto”, ja pyysin lukijoita kertomaan kommenteissa omista kokemuksistaan. Siellä tuli paljon tarinoita elämästä iho-ongelmien kanssa:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/09/21/meikkaus-ja-itsetunto/

 31. 32

  Phlox sanoo

  Heippa!

  Miten vertaisit NYXiä ja IsaDoran primeria? Sehän oli sinun ihastuksesi pari vuotta sitten pohjustajatestissä. :)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Miten vertaisit NYXiä ja IsaDoran primeria?

   Aivan erilaiset. IsaDora on voidemainen, liukas ja kosteuttava, NYX kuiva ja perinteisen primerin tuntuinen, vaikkakin iholla paljon silkkisempi ja kauniimmin levittyvä kuin monet muut yhtä kuivat. IsaDorassahan on myös vettä ja kosteuttavia aineita joten se on jo reseptiikaltaan ihan erilainen kuin NYX.

   Hahaa, nyt kun luin tuon vanhan IsaDoran primeria esitelleen postauksen niin siellähän oli myös sisareni naama demonstroimassa ko. ainetta :) Ja aivan mahtavaltahan näytti IsaDorankin tulos hänen hipiällään:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/03/26/vertailussa-primerit-joukossa-uusi-suosikki/

 32. 34

  Gretel sanoo

  Oih. Piti vain tulla lukaisemaan kesken duunin postauksesi, mutta mitä tapahtuikaan.

  Luikahdin Paula’s Choices -sivustolle. Havahduin, kun olin viettänyt lähes 2 tuntia kallisarvoista työaikaa. Havahduin vielä pahemman kerran, kun tajusin, kuinka paljon se lopulta maksoikaan, oops!

  No mutta, täytyyhän niiden toimia, kun noin paljon hehkutetaan, right?

  • 34.1

   Sanni sanoo

   Luikahdin Paula’s Choices -sivustolle. Havahduin, kun olin viettänyt lähes 2 tuntia kallisarvoista työaikaa. Havahduin vielä pahemman kerran, kun tajusin, kuinka paljon se lopulta maksoikaan, oops!

   Voi eiiih ^_^ :D

   Mutta hei, käy please kertomassa myöhemmin Paula-kokemuksia, on tosi hyödyllistä saada kuulla mahdollisimman monia kokemuksia tuotteista :)

 33. 35

  Saara1 sanoo

  Olin jo tilaamassa Paula’s Choicelta, mutta Suomeen näköjään pelkät postarit 60 dollaria, huh :O Pitänee kokeilla suosittelemiasi apteekkituotteita, kiitos kaikista vinkeistä! :) Itse olen tykännyt Madaran AHA-happokuorinnasta, mutta mustapäihin se ei tosiaan auta niin kuin olet mielestäni monissa postauksessa tuonut esille. Nyt testissä ollut pari viikkoo Exuviancen yövoide ja PHA-hapot on kyllä myös toimivia ja tämä voide on ainoa tuote normikosmetiikan puolella johon olen oikeasti tykästynyt, vahvat hajusteet toki iso miinus. Jännä yksityiskohta oli myös, että Paulan 8% AHA-happogeeli oli kielletty EU-toimituksiin, sinänsä jännä kun kyseiset hapot kuitenkin sallittuja kosmetiikassa mutta varmaan joku pitoisuusraja.

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Olin jo tilaamassa Paula’s Choicelta, mutta Suomeen näköjään pelkät postarit 60 dollaria, huh :O

   Kannattaa luonnollisestikin tilata Paula’s Choicen EU-kaupasta, jossa hinnat euroina ja postikulutkin vähän inhimillisemmät ;)

   http://www.paulaschoice-eu.com/

   Itse olen tykännyt Madaran AHA-happokuorinnasta, mutta mustapäihin se ei tosiaan auta niin kuin olet mielestäni monissa postauksessa tuonut esille.

   Joo, AHA-hapot eivät vesiliukoisina pääse hajottamaan talipitoisia mustapäitä.

   Jännä yksityiskohta oli myös, että Paulan 8% AHA-happogeeli oli kielletty EU-toimituksiin

   Onpa jännä…! Mikähän tuossakin on…En edes löytänyt CosIngista rajoituksia glykolihapon käyttöön:

   http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/index.cfm?fuseaction=search.details_v2&id=34147

 34. 36

  Tetti sanoo

  Ahh, mikä ihana postaus! Etenkin nuo herättelevät kuvat. :) Saisinkohan vihdoin luotua itselleni ihonhoitorutiinit? Yhtä sun toista tuotetta on ollut, mutta ikinä käyttö ei muodostunut säännölliseksi. Aina olen pintakuivan, rasvoittuvilta osiltaan ihan järjettömän rasvaisen sekaihoni kanssa taistellut, mutta ainoa rutiini on ihon manaaminen, sen sijaan, että olisin tarttunut toimeen. :D

  Onko aurinkosuojatuotteiden käyttö kuinka välttämätöntä AHA- ja BHA-tuotteiden käytön kanssa? Vaikuttaako tuotteiden vahvuus aurinkosuojan tarpeeseen (kuorinnat/ naamiot vs. kasvovesi)? Lueskelin ulkomaisia sivuja AHA- ja BHA-tuotteista ja niissä painotettiin suojakertoimien tarvetta. Houkuttaisi jotain tuollaista naamiota/kuorintaa kokeilla, mutta _inhoan_ aurinkovoiteita, koska niiden tuntu on parhaimmillaankin puistattavan ällöttävä, kuin hikinen, likainen iho.

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Ahh, mikä ihana postaus! Etenkin nuo herättelevät kuvat. :)

   Hihii, my pleasure :)

   Onko aurinkosuojatuotteiden käyttö kuinka välttämätöntä AHA- ja BHA-tuotteiden käytön kanssa?

   Kyllä se on erittäin suositeltavaa, ainakin noiden stydimpien kuten Paulan AHA/BHA-happotuotteiden kanssa. En usko että esim. Garnierin Pure-linjassa on niin korkeaa BHA-pitoisuutta että se ”vaatisi” ihon tarkempaa suojausta auringolta.

   Ihon pintaa voimakkaasti kuorivat aineet heikentävät samalla aina ihon luontaista kykyä suojautua UV-säteiltä, sen ”hinnan” joutuu pehmeästä ja puhtaammasta ihosta maksamaan.

   mutta _inhoan_ aurinkovoiteita, koska niiden tuntu on parhaimmillaankin puistattavan ällöttävä, kuin hikinen, likainen iho.

   Älä käytä aurinkovoiteen nimellä myytävää voidetta vaan suojakertoimellista päivävoidetta, ne ovat iholla huomattavasti miellyttävämpiä, ohuempia ja vähemmän tahmeita. Aurinkovoiteen ja suojakertoimellisen päivävoiteen suojakyky UV-säteilyä vastaan on yhtä hyvä, mutta aurinkovoiteeseen on lisätty myös vettä hylkiviä ainesosia mikä tekee niistä tahmeampia ja paksumpia.

   • 36.1.1

    Nimetön sanoo

    Olenko väärässä, mutta käsittääkseni se koskee vain aurinkovoiteita, että UVA-suojan pitäisi olla 1/3 suojasta? Eli päivävoiteessa voisi olla pelkästään UVB-suoja.

    Korealaiset ja japanilaiset aurinkovoiteet eivät muuten ole sellaista jankkia. :)

    • 36.1.1.1

     Sanni sanoo

     Olenko väärässä, mutta käsittääkseni se koskee vain aurinkovoiteita, että UVA-suojan pitäisi olla 1/3 suojasta? Eli päivävoiteessa voisi olla pelkästään UVB-suoja.

     Hmmm… ei mun mielestä… Mutta päivävoiteissa ei tarvitse olla sitä UVA/UVB-merkintää. Niille täytyy kuitenkin tehdä ihan samat SPF:n määritystestit kuin aurinkovoiteiden nimillä myytävillä, sen sanoo kuulema laki. Juttelin tästä itse asiassa juuri eilen Bernerin kemistin kanssa. :)

     • 36.1.1.1.1

      Nimetön sanoo

      Ok hyvä tietää! :) Ainesosiakin katsomalla voi tietty saada suuntaa. Kuitenkin länsimaisissa BB-voiteissa on useimmiten vain UVB-suoja.

 35. 37

  mimmu sanoo

  sopisko tommonen turvenaamio semmoselle (acneprone) sekaiholle? haluaisin jonku hyvän puhdistavan naamion, jossa ei olis liikaa erilaisia (ihoa ärsyttäviä) aineita. glamglow supermud ollu kyllä mielessä tehon puolesta mutta hinta kirpasee ja incilista on kyllä niiiin pitkä. enkä välttämättä tarvis niitä bha/aha happoja naamiossa, koska käytän 2%bha liquidii muutenki. ois kiva tehä itelle semmonen syväpuhdistava naamion 1-2kertaa /kk, koska opiskelijana ei oo rahaa käyttää ammattilaisten tekemiin kasvohoitoihin :/

  • 37.1

   Sanni sanoo

   sopisko tommonen turvenaamio semmoselle (acneprone) sekaiholle?

   Kyllä, ehdottomasti. Turvesaavio nimenomaan sopii akneiholle, muta taas paremmin kuivalle ja herkälle iholle. Toki kumpaakin voi käyttää kaikilla ihotyypeillä, turve vain on aktiivisempaa, tasapainottavampaa ja tulehdusta poistavaa (voi käyttää jopa rikkinäisellä iholla), muta taas vähän kosteuttavampaa.

 36. 38

  Tuisi sanoo

  En muista luinko Paula’s Choice tuotteista täältä vai Virven blogista, mutta nyt olen käyttänyt iltaisin PC Skin Perfecting 2% BHA liquid’ia, ja kerran viikossa sen sijasta Resist-sarjan Weekly resurfacing treatment 10% AHA.
  Näillä edeltävä mustapääongelma ja ihon pinnan inha ryhelöinti (en tiedä mistä tuli) on hävinnyt. Ihohuokoset ovat pienet ja siistit.

  Sen huomasin, että aamuin-illoin käytettynä tuo BHA kuivatti aivan liikaa. Kerta päivässä siis riittää. Ja ihoni on pintakuiva, mutta päivän aikana meikin alla helposti öljyyntyvä.

  Vahva suositus siis näille PC happotuotteille! Olen testannut BHA lotionin aiemmin, mutta jotenkin en diggaillut sen tuntumasta iholla, liquid ikäänkuin kasvovetenä/seerumina tuntuu paljon kivemmalta ja siihen voi jonkun mukavan voiteen vielä lätkiä päälle.

 37. 39

  SiiriS sanoo

  Pitikin tässä tänään laittaa viestiä, että osaisitko suositella jotain meikinpohjustajaa jolla saisi peitettyä tehokkaasti ihohuokosia. Itselläni on myös poskissa ja kulmien välissä muutamia syviä arpia aknen jäljiltä ja olisi kiva jos jokin tökötti täyttäisi ne kolot, mutta tässäpä olikin lupaavan oloinen ehdokas! :) Tällä hetkellä itselläni on käytössä Lumenen Moisturizing & Illuminating primer, sen kanssa en ole huomannut olevan mitään vaikutusta meikin kestossa tai tasoittavan muutenkaan ihoa. Ei se ole oikeestaan tuntunut tai näyttänyt miltään iholla, mutta ilmaiseksi kun sai niin eipä ollut suuri menetyskään.

  • 39.1

   Sanni sanoo

   ja olisi kiva jos jokin tökötti täyttäisi ne kolot

   Syvempien kolojen täyttämiseen suosittelisin melkeinpä enemmän L’Orealin Studio Secrets -pohjustajaa joka on todella paksua, vaahtomaista ”jankkia”. NYXin on niin ohut ettei täytä syviä koloja yhtä tehokkaasti.

   Tällä hetkellä itselläni on käytössä Lumenen Moisturizing & Illuminating primer, sen kanssa en ole huomannut olevan mitään vaikutusta meikin kestossa tai tasoittavan muutenkaan ihoa

   Kosteuttavat primerit eivät oikeastaan tasoitakaan ihoa eivätkä lisää meikin kestoa yhtä hyvin kuin silikoniin pohjautuvat, niiden toimintaidea on erilainen. ”Moisturizing & Illuminating” eli kosteuttava ja heleyttävä (valaiseva): vaikutus siis on ennen kaikkea kosteuttava ja valoa heijastava eli sopii kuivalle ja samealle iholle.

   Jotta iholle saataisiin tasoittavuutta eli huokoset ja juonteet täytettyä, on primerin oltava vedetontä tai hyvin vähävetistä, pohjautuen pääasiallisesti silikoniyhdisteisiin jotka täyttävät huokoset, juonteet ja muut kolot ja uurteet iholla. Tällainen primer ei yleensä voi olla samaan aikaan kosteuttava, sillä mitä enemmän kosteuttavia aineita = sitä vähemmän tilaa ihoa paklaavalle silikonille. Silikoni on myös se ainesosa, joka vaikuttaa eniten meikin kestoon kiinnittäen sitä ihoon, joten mitä kosteuttavampi primer = sitä vähäisempi meikin kiinnityskyky.

 38. 40

  siiri sanoo

  Ostin tuon Pore Fillerin, mutta en näe yhtään mitään eroa sen levittämisen jälkeen. En ymmärrä voiko sen levittää jotenkin ”väärin” vai onko se vain jotenkin yhteensopimaton iholleni.

 39. 41

  tarra sanoo

  Moi,

  Testasin eilen tuota Sosarin turvenaamiota ja tykkäsin itse asiassa tosi paljon, mullakin laski punoitusta. Olin vähän yllättynyt, kun Ruohonjuuressa varoiteltiin, että on niin tehokas, että pitäis käyttää vaan kerran viikossa ym. ja sunkin Sosaria koskevassa postauksessa sanottiin jotain samansuuntaista (siis että on hyvin aktiivinen ja tehokas).

  Niin kun en itse kokenut naamiota mitenkään väärällä tavalla tehokkaaksi, vaan nimenomaan rauhoittavaksi, niin aloin miettiä että kerrottiinko sulle Sosarilta, mitkä ainesosat tekevät tuosta tuotteesta niin tehokkaan, että sitä ei saisi käyttää kuin kerran viikossa? Ihan mielenkiinnosta vaan mietin. Onko ne humiinihapot jotenkin kuorivia samalla tavalla kuin AHA-hapot? Vai sisältääkö se turve jotain muuta ainetta, jolla on ärsytyspotentiaalia? Muutenkin kiinnostaisi tietää, mistä se turve käytännössä koostuu (varmaan vedestä ja mineraaleista ja maa-aineista ainakin, mutta nuo ei vielä kuulosta siltä, että pitäisi tehokkuudesta varoitella). Kerrottiinko sulle tarkemmin tästä?

  • 41.1

   Sanni sanoo

   Ruohonjuuressa varoiteltiin, että on niin tehokas, että pitäis käyttää vaan kerran viikossa ym. ja sunkin Sosaria koskevassa postauksessa sanottiin jotain samansuuntaista (siis että on hyvin aktiivinen ja tehokas).

   Jep, näin Sosarilla sanottiin, että max. kerran viikossa. Mutaa voi sitten käyttää tiheämmin.

   kerrottiinko sulle Sosarilta, mitkä ainesosat tekevät tuosta tuotteesta niin tehokkaan, että sitä ei saisi käyttää kuin kerran viikossa?

   Ei, puhuttiin vain yleisesti turpeesta. Humiinihappojen ei kai pitäisi olla kuorivia, mutta en ole varma. Toisen turvenaamioita valmistavan virolaisen firman mukaan ”happo stimuloi mm. kollageenin tuotantoa ja on yleisesti ottaen ”nuorentava”, solujen uusiutumista buustaava ainesosa.”

   Voin toki kysyä tästä tarkemmin Sosarilta.

  • 41.2

   Sanni sanoo

   Noniin, nyt sain Triiniltä vastauksen. Käänsin englannista parhaan taitoni mukaan:

   ”Turvenaamion aktiiviaineita ovat humiinihappo ja muut humiiniset aineet (huminic substances, en kyllä tiedä mitä tuolla tarkoitetaan) sekä muutamat mineraalit, jotka ovat niin bioaktiivisia että käyttö kerran viikossa riittää hyvin. Tuotetta voi käyttää useamminkin mutta se olisi vaikutusten kannalta tarpeetonta. Tiheä käyttö altistaa ihon myös herkistymiselle, minkä vuoksi käyttö useammin kuin kerran viikossa ei ole suositeltua.

   Mitä AHA-happoihin tulee, en ole asiantuntija mutta kyllä, muta on kuorivaa ja sen lisäksi myös ”detoxifying” eli puhdistaa ihon syvimpiä kerroksia.”

   • 41.2.1

    tarra sanoo

    Kiitos vastauksesta! Mielenkiintoista. Harmi ettei voi käyttää kuin kerran viikossa, oli jotenkin niin mukava kokemus.

 40. 42

  Kukka sanoo

  Äh. Mä luulin lukeneeni tuon Sosarin jutunkin kunnolla, mutta näköjään en ollut huomannut, että siellä oli maininta, että muta on hyvä herkälle iholla. Mä kun koitan olla kysymättä sellaista, mihin jo löytyy vastaus tekstistäsi tai kommenteista. Aina ei voi onnistua :) Vaikka toisaalta siellä luki, että turve sopii kaikille ihotyypeille. Vai oliks tää nyt sit taas se, että herkkyys ei ollutkaan ihotyyppi vaan ominaisuus tms. missä tahansa ihotyypissä. Huh, mitä tiedettä tää kosmetiikan maailma (ainakin tällai hyvin myöhäisheränneenä junaan hypänneelle :))

  Ja vielä tuli uusikin kysymys: tuossa Sosarin jutussa luki, että muta ”Toimii hellävaraisena kuorijana jättäen ihon silkkisen pehmeäksi”. Käyttäisitkö silti sitä ennen kuorintaa vai riittääkö tuo jo itsessään? Ja vielä tyhmä kysymys, että eikö olekin niin, että joka tapauksessa iho pitää olla puhdistettu ennen naamiota? Käyttäisitkö myös esim. kasvovettä ennen naamiota vai vaan pelkkä puhdistusaine/kuorinta?

  Ehkä mä vielä joku päivä tajuan tän jutun :D ja iho on suloisen kaunis :)

  • 42.2

   Sanni sanoo

   Vai oliks tää nyt sit taas se, että herkkyys ei ollutkaan ihotyyppi vaan ominaisuus tms. missä tahansa ihotyypissä.

   Kyllä :D Herkkyys ei ole ihotyyppi vaan ihon ominaisuus, mikä tahansa iho (kuiva, sekaiho, rasvoittuva) voi olla herkkä.

   tuossa Sosarin jutussa luki, että muta ”Toimii hellävaraisena kuorijana jättäen ihon silkkisen pehmeäksi”. Käyttäisitkö silti sitä ennen kuorintaa vai riittääkö tuo jo itsessään?

   Naamioista saa aina kaikkein parhaat tehot kun ihon on ensin kuorinut, sillä kuoritulla iholla kaikki aineet imeytyvät paremmin. Mutanaamion kuoriva teho ei ole vastaava kuin raekuorinnalla tai vaikka AHA-happokuorinnalla, joten sillä ei yksinään saa samaa efektiä.

   Ihoa ei kuitenkaan tarvitse/kannata kuoria monta kertaa viikossa, ainakaan mekaanisella kuorinnalla. Jos siis käyttäisin mutanaamiota vaikka kerran tai kaksi viikossa, niin en kuorisi ihoa varsinaisella kuorinta-aineella joka kerta ennen naamiota. Oma kuorinta-”aikatauluni” on kerran kahdessa tai kolmessa viikossa.

   eikö olekin niin, että joka tapauksessa iho pitää olla puhdistettu ennen naamiota?

   Kyllä :)

   Käyttäisitkö myös esim. kasvovettä ennen naamiota vai vaan pelkkä puhdistusaine/kuorinta?

   En käyttäisi kasvovettä, laittaisin kasvoveden vasta naamion jälkeen.

 41. 43

  Kukka sanoo

  Vielä kysymys: Laitoin piiiitkän kommentin ennen tuota 21.54 lähetettyä, johon lyhyesti kommentoit. Katosikohan se johonkin? Voisin kirjoitella sen kysymykset uudestaan, jos se hävisi.

  • 43.1

   Sanni sanoo

   Vaikuttaa hävinneen bittiavaruuteen :( En löydä ip-osoitteellasi, sähköpostillasi tai nimimerkilläsi, ja roskakorikin on tyhjä :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.