Hulluna kuplaveteen

Minulla on yksi hassu ”pahe”. No ei se nyt mikään pahe tavallaan ole, mutta jossain määrin turha rahanmenokohde. Maksan nimittäin vedestä. Kuplavedestä.

Kuplavesi_IMG_0191

Olen viime vuosina kuin varkain koukuttunut hiilihapotettuun kivennäisveteen. Nuorempana en koskaan juonut ”sihinävesiä”, helkkari, enhän juonut vettä ylipäänsä muuten kuin salilla käydessä. (Mun ruoka- ja janojuomaa oli maito vuoteen 2011 saakka.) En oikein ole liiemmin ollut limppari-ihmisiäkään, meillä juotiin kotona limua vain juhlapäivinä ja lauantai-iltaisin saunan jälkeen.

Sittemmin olen tottunut ja tykästynytkin aika ajoin juomaan light-colaa kiitos Pepsimax-riippuvaisen mieheni, mutta jos mieheni ei ole kotona (ja kaappi täten limsasta tyhjä), harvoin haen kaupasta erikseen Pepsiä.

Kuplavesi_IMG_0137

Sen sijaan kivennäisvettä. Siihen mä olen koukuttunut ihan huomaamattani, enkä edes tiedä mistä tai milloin tarkalleen se alkoi.

Tiedän vain, että viimeiset pari vuotta olen säännöllisesti kantanut kaupasta kotiin kasseittain kuplavettä. Se ei saa päästä loppumaan. Jano ei meinaa aina edes sammua tavallisella raanavedellä. Tunteen täytyy tietysti olla psykologinen mutta yhtä kaikki siellä se on, ja raikas kivennäisvesilasillinen poistaa janon paljon hanavettä tehokkaammin.

Kuplavesi_2IMG_0491

Kai avainsana on juuri tuo raikkaus… Jonka muodostavat niin kuplat kuin kivennäisaineet yhdessä. Pitkään ajattelin, että eiväthän mineraalit kai itsessään niin paljon maistu, mutta on niissä selkeä maku sillä pelkkä hiilihapotettu lähdevesi ei maistu oikein miltään. Kuplat yksinään eivät tee ”sitä juttua”, mineraalit ovat yhtä tärkeä tekijä.

Useimmiten juon maustamatonta kivennäisvettä, mutta välillä tulee hirveä himo sitruunan, karpalon tai vihreän omenan makuiseen veteen. Tänä kesänä olen huomannut alkaneeni tarttua kaupassa useammin Vichyyn kuin matalahiilihapollisempaan kivennäisveteen, ilmeisesti sen voimakkaampi kuplivuus on alkanut nyt viehättää.

Kuplavedet_IMG_0120

Joku ehdottaisi varmasti hiilihapotuslaitteen hankkimista kotiin niin kuplaveden kulutuksesta tulisi edullisempaa, mutta en tiedä, minusta tuollainen ”soda streamer” -vesi ei vain maistu samalle (lue: yhtä hyvälle) kuin valmis kivennäisvesi.

Onko hiilihapotuslaitteiden juomatiivisteiden mauissa ylipäänsä olemassa ”kivennäisveden” makua..?

Kuplavesi__IMG_0184

Joo, onhan tämä aika hullu rahanmenokohde. Maksaa nyt vedestä kun sitä saa raanastakin (juomaveden osuus talouksien vesilaskuissa taitaa olla mitättömän pieni… ;)).

Toisaalta, joku toinen ostaa saman verran limpparia tai tuoremehua. Tai maitoa. Samahan se lopulta on mihin raha menee, jos kohde on itselle mieluisa (eikä vahingoita muita ^_^).

Kuplavesi__IMG_0527

Pari sitruunalohkoa ja jääpalat upgreidaavat vissyn aurinkoisen päivän kesäparvekejuomaksi :)

Mä muuten käytän kivennäisvettä ja etenkin vissyä myös ”lantraamaan” siidereitä…! :D

Light-siidereissä, joita sokeria välttelevänä juon, on hieman tympeä keinotekoisten aromien ja makeutusaineiden maku. (Hmm, niin on kyllä varmaan niissä sokerillisissakin, nyt kun mietin… Ainakin näissä kaupallisissa ei-aidoissa siidereissä tyyliä Golden Cap ja Rekorderlig…) Tuunaan siiderijuomasta vähemmän keinotekoisen makuisen (ja samalla myös vähemmän alkoholipitoisen) miksaamalla siihen Vichyä ja tuoreesta sitruunasta ja/tai limestä puristettua mehua. Nam!

(…miksi mä sitten juon siideriä jos se kerran maistuu tympeälle? No kun se on kuitenkin tosi kiva saunajuoma, ja mökillä grillatessa menee mukavasti soijanakkien kylkeen ruokajuomana ^_^)

Kuka muu tunnustaa juovansa mieluummin kivennäis- tai hiilihapotettua kuin tavallista vettä? Joku muukin koukussa kupliin? ^_^

Kuplavesi_IMG_0490

 

Kommentit
 1. 1

  MiuMiu sanoo

  Hanki hiilihapotuslaite. Loppuu tyhjien pullojen sirkus. Itse laitoin sen muutama vuosi sitten ja se on Kahvinkeittimen ohella tärkein kodinkone. Makuja löytyy mutta itselle riittää pelkkä vesi hapotettuna.

 2. 3

  Mari sanoo

  Minäkin juon veteni mielummin kuplilla mutta omistan SodaStreamin. Mausta veden joko watermixeillä tai sitten vaikka sitruunalla tai tämän kesän suosikilla-tuoreilla mintunlehdillä. Säästyy pullojen rahtaamiselta ja tulee pidemmän päälle halvemmaksi. (Ja lapset tykkää niistä limsoista…)

 3. 4

  Kuorotipu sanoo

  Täällä! Eikä mikä tahansa kuplavesi vaan Bonaquan Sitruuna-lime ja vielä tarkasti mieluiten 0,33 litran pulloissa :D
  Sitä ostetaan himaan pari lavaa kerrallaan ja kylmässä on aina muutama pullo raikasta ja kuplivaa :)

 4. 5

  Jenni sanoo

  Meiltä löytyy sodastreamkin, ja sitäkin käytetään, mutta silti vissyä tulee raahattua kaupasta kaksin käsin. Rupesin juomaan sitä ennen kaikkea niiden suolojen ja mineraalien vuoksi (kohtuullisen vhh ruokavalio ei kuitenkaan ole hirveän suolainen), joten eipä kraanaveden hapottamisella kuitenkaan saa samaa tulosta, vaikka kai sitä suolaa voisi vain lisätäkin veteen. Lisäksi jostain syystä mun on helpompi saada juotua riittävästi vettä kun juon sen tölkeistä tai pienistä pulloista kuin lasista, varsinkin työpäivän aikana. Työpaikan vesi on muutenkin huonolaatuista, joten tuon omat vedet mukana kotoa, ja fiksummalta tuntuu raahata vissyä kuin vesijohtovettä.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Rupesin juomaan sitä ennen kaikkea niiden suolojen ja mineraalien vuoksi (kohtuullisen vhh ruokavalio ei kuitenkaan ole hirveän suolainen

   Aaa, olisikohan mullakin ollut joku tuollainen kimmoke vaikuttamassa..? Muistan, että joku joskus sanoi mulle että vhh:laisen kannattaisi juoda kivennäisvettä kun ravinnon mukana ei useinkaan tule tarpeeksi suolaa. Mutta sitä en enää muista aloinko juuri sen takia ostaa kivennäisvettä – nyt tiedän vain että ostan sitä koska se on hyvää :D

 5. 6

  Arlene sanoo

  Me luultiin isännän kanssa monta vuotta, et ollaan kokisaddikteja. 1,5 litran pullo saatto mennä helposti yhdessä päivässä. Ja kokikseen kuukausikulutus oli meidän taloudessa aikamoista. Sit sain äidiltäni lahjaksi Sodastreamin ja huomasin, että ollaan enemmän koukussa just kupliin, ei niinkään kokikseen. Voin kyllä lämpimästi suositella Sodastreamia, jos se maistuu pahalta, ni sit vika on siinä vedessä, jota kuplitetaan :D Toisaalta, eihän se välttämättä ole kaikkien juttu :) Eihän siinä mitään pahaa ole ostaa kivennäisvettä kaupasta, jos kerran tykkää :)
  Mut juu, ei maistu tavallinen vesi enää yhtään ja juon sitä sillon vaan kun muuta ei oo tarjolla :D Eli olen kupliin edelleen koukussa :D

  • 6.1

   Sanni sanoo

   1,5 litran pullo saatto mennä helposti yhdessä päivässä.

   …taitaa olla Mr Karkkipäivän päivittäinen minimi…. :/ Siinä on kyllä sellainen kokis-addikti että en toista tiedä. :p

   jos se maistuu pahalta, ni sit vika on siinä vedessä, jota kuplitetaan :D

   Okei… ^_^ :D No ei se nyt pahaa ole ollut, mutta eri makuista kuin kaupasta ostettu kuplavesi/limsa. Mun kokemus on se, että hiilihapotuslaitteella tehty kuplavesi on vain jotenkin, eh, tää kulostaa nyt ihan hullulta: feikin oloista ”oikeaan” kaupan kuplaveteen verrattuna :D Sen kuplarakenne on vain jotenkin erilainen.

 6. 7

  milipili sanoo

  Soda streamissä saisi olla suoraan vichyn makuinen kun on kerta muutakin .
  Niissä yhden pullon täyttökapsuleissa, olikohan Easy soda on ihan hyvä vissy, mutta musta se on tosi hankala käyttää. Ei oikeesti riitä voimat siihen kiinni laittoon.

 7. 8

  Anna sanoo

  Täälläkin yksi kuplavesifani :)

  Join ennen paljon light limppareita (erityisesti light colaa) mutta noin vuosi sitten päätin lopettaa limppareiden juomisen. Luulin lopettamisen olevan ylivoimaisen vaikeaa, mutta kertaakaan en ole sortunut :) Totesin, että cola on huonoksi hampaille ja vatsalle eikä sisällä mitään terveydelle hyödyllistä. Colaan tuli myös ikävästi himo ja sitä olisi voinut juoda pullokaupalla. Nykyisin juon vettä, jota terästän parilla tipalla sitruuna- tai appelsiinimehua. Maustetut kuplavedet maistuvat myös, ja toimivat terveellisenä limpparinkorvikkeena. Tykkään erityisesti Pirkan appelsiinin ja mustikan makuisista kivennäisvesistä.

 8. 9

  RainDrop sanoo

  Mä tykkään juoda ruuan kanssa kuplavettä, se maistuu jotenkin paremmalta kuin pelkkä vesi.
  Mua ärsyttää suuresti että täällä (Englannissa) ei myydä maustettuja kivennäisvesiä joissa ei olisi (keino)makeutusta. Haluaisin ihan vaan maustettua vettä, en makeaa juomaa.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Mua ärsyttää suuresti että täällä (Englannissa) ei myydä maustettuja kivennäisvesiä joissa ei olisi (keino)makeutusta.

   Onpas tylsää. Vaikka Suomessakin ollaan persoja makealle niin onneksi täällä sentään on tosi hyvä valikoimia makeuttamattomia kivennäisvesimakuja.

 9. 10

  Amanda sanoo

  Mä oon aina ollut suuri vesifani, mutta viime aikoina olen tarttunut useammin kuplapulloihin sillä esimerkiksi alkoholin korvikkeena se sopii palan painikkeeksi vettä paremmin hienompiin illanistujaisiin :)

  Minulla tosin tuo janonsammutus on aivan toisinpäin kuin sinulla! Minusta tuntuu että vasta vesi sammuttaa janon kunnolla eikä kuplat auta siinä ollenkaan.

  Vaihtelun vuoksi mukava juoda vichyä enemmänkin, paljon liikkuvana kun tarvitsee vettä muutenkin enemmän niin kiva että myös tälläisiä terveellisiä ”paheita” löytyy sokerijuomien sijaan :)

  • 10.1

   Sanni sanoo

   esimerkiksi alkoholin korvikkeena se sopii palan painikkeeksi vettä paremmin hienompiin illanistujaisiin :)

   Totta :)

 10. 11

  Nuuna sanoo

  Asiaan liittymättä mutta olenkohan ainut jolle sun blogipostaukset ei ole päivittynyt bloglovinii sitten 16 .7? Vai onkohan vika vain minun tunnuksissani? Melkein meni ohi monta hyvää postausta :)

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Pari lukijaa hälytti asiasta Dermosil-postauksen kommenteissa, ja olen eilen laittanut viestiä Bloglovinin tuelle. Toivottavasti asia korjaantuu mahdollisimman pian.

   • 11.1.1

    j sanoo

    Tajusin itsekin juuri äsken, että mullakaan ei ole Bloglovin päivittänyt sun postauksia. Ihmettelin miksei Sanni ole postannut hetkeen ja tulin katsomaan. Kas monta lukemonta postausta… :D

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Toivottavasti ihmiset tajuaa sinun tavoin tulla tsekkaamaan suoraan blogiin, harmittaa kyllä kun Karkkipäivää seuraa Bloglovinin kautta yli 3000 ihmistä niin siinä on jo aika suuri määrä lukijoita joista monikin on nyt ehkä missannut viime viikon postaukset. Murrr Bloglovin >:-( En tajua mitä oikein on tapahtunut, katselin muiden suomalaisten blogien Bloglovin’-sivuja eikä muilla näytä olevan tätä ongelmaa. Miksi just mun blogin postaukset on lakanneet päivittymästä..?

      • 11.1.1.1.1.1

       Nipsuu sanoo

       Mullekaan ei sun postaukset päivity, mutta mulla on myös monta muuta blogia, jotka eivät päivity :(. Tosi ärsyttävä vika, koska tuollainen kokoava sovellus on kätevä, en varsinkaan puhelimella jaksa mennä joka blogiin erikseen :(. Ja sitten olen vain ihmetellyt, että onpa blogirintamalla hiljaista, johtuu varmaan heinäkuusta, ja sit sun insta-postauksista tajusin, että postauksia on tullut.
       Ja jännä, että sä oot k&t lehden alla, ja se ei päivity, virven blogi päivittyy. Ja sitten on ainakin rantapallosta ja asennemedialta blogeja, jotka ei päivity.

       • 11.1.1.1.1.1.1

        Sanni sanoo

        Mullekaan ei sun postaukset päivity, mutta mulla on myös monta muuta blogia, jotka eivät päivity :(

        Tämän ongelman pitäisi nyt olla korjattu, sain vastauksen Bloglovinilta aamuyöllä (!). Vastauksessa luki että ”This issue has came to our developers attention recently and they are deploying a fix.” Ilmeisesti siis joku haastavampi bugi, kun käytettiin ilmaisua are developing a fix, ei vain ”it’s fixed now”. :) Toivottavasti ”fiksi” olisi nyt pysyvä.

 11. 12

  VerdeL sanoo

  Mulla on paras Sodastream mitä kaupasta sai aikanaan ahkerassa käytössä näin kesäisin. En käytä valmiita siirappeja, vaan lisään veteen itse vaikkapa sitruunamehua tai inkivääriä. Mun versiossa on lasipullo, josta tykkään.
  En kyllä löydä mitään syytä ostaa kaupan vissyä, kun kraanasta tuleva vesi on luultavasti parempaa kuin siinä muovipullossa oleva ja soodan tekoon menee noin 15 sekuntia, kun pidän kylmää vettä valmiina jääkaapissa. Itse lantraan joskus halvan punaviinin kanssa ”tinto de veranoa”.

 12. 13

  sanoo

  Minä en voi sietää kuplia, en siis juo mitään kuplavesiä. Kaupan kylmä lähdevesi on parasta, kotona pidän aina kannussa kylmää kraanavettä :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Minä en voi sietää kuplia, en siis juo mitään kuplavesiä.

   Mielenkiintoista :) Mutta tuli heti mieleen, etkö juo myöskään limpparia? Tai siis onko kuplat ok kuitenkin limussa?

   • 13.1.1

    sanoo

    On ne okei limussa mutta yritän välttää limpparin ostamista. Siihen kun jää jotenkin koukkuun ja tuntuu että koko ajan janottaa :)

 13. 14

  Tinttitonttu sanoo

  Itse ostan kesäisin noita 0,33l lavoja ja olen ennen omistanut Sodastreamin. Annoin sen sitten äidilleni vähäisen käytön takia, sillä omasta mielestäni ne laimenevat nopeammin ja varmaankin itsellenikin tuo pelkkä hiilihapotettu vesi ei ollut tarpeeksi hyvää :D Ne limutiiviisteetkin ovat kaikki jotenkin mauttomia. Makeutta löytyy, mutta makua ei.
  Suomessa on onneksi niin tehokas pullojen palautusjärjestelmä ja uudelleenkäyttöaste, etten tunne minkäänlaista huonoa omaatuntoa pullotettujen vesien ostosta :)

  • 14.1

   Tinttitonttu sanoo

   Ainiin. Onko kukaan muu sanonut, että on ongelmia Bloglovinin kanssa? Viimeinen postauksesi mikä itselleni siellä näkyy taitaa olla n. Viikon takaa.

   • 14.1.1

    Sanni sanoo

    Joo, siitä on nyt neljä lukijaa ilmoittanut. Kurja juttu ja toivottavasti Bloglovinin päässä tilanne saadaan korjattua pian, laitoin sinne eilen viestiä. En käsitä yhtään mistä tuo voisi johtua, itse en ole muuttanut mitään asetuksia.

 14. 15

  Marjo sanoo

  Minäkin suosittelen sodastreamia. Kokeile laittaa siihen sitruunaa tai limeä. Itse käytän limetiivistettä 😉

 15. 16

  Heidi sanoo

  Ei taida koneilla tulla kuplat edullisemmiksi, säästyy ainoastaan siltä ettei tarvi roudata pulloja kotiin ja takas.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Ei taida koneilla tulla kuplat edullisemmiksi

   Tekee tietysti heti mieli kysyä mihin tämä arvio perustuu..?

   • 16.1.1

    Heidi sanoo

    Tuotteiden hintoihin :o Ei oma koneeni ainakaan ilman tuotteita kuplia taio :)

    • 16.1.1.1

     Sanni sanoo

     Eikös laitteen hinta + makuaineiden + kaasupullojen hinta tule kuitenkin pitkäaikaisessa käytössä huomattavasti edullisemmaksi kuin maksaa (halvimmillaan) runsas euro per pullo…? Etenkin jos juo ainakin sen litran verran kuplavettä päivässä..? Halvin laite näyttäisi kustantavan 29,90€ ja 7,90€ maksavasta makuainetiivisteestä tulee 20 litraa juomaa. Kaasupullotkaan eivät näytä olevan niin kalliita mutta niiden kestosta en tokikaan tiedä.

  • 16.2

   Arlene sanoo

   Hmmm, nyt on kyllä pakko sanoa, että tulee. Ostat Sodastream-laitteen, joka tosiaan maksaa sen 29,90€. Laitteen mukana tulee hiilidioksidipatruuna, jolla hapottaa 50-60 litraa vettä. Uusi patruuna maksaa 10 € ja meillä yksi patruuna kestää lähes päivittäin käytettynä 2-3 kk. Eli n. 4 patruunaa vuodessa, 40 €. 300 litraa hapotettua vettä reilussa vuodessa, kun lasketaan aloituspatruuna mukaan. Normisti 240 litraa/ vuosi. Hintaa tulee yhteensä ekalle vuodelle 69,90€, siitä eteenpäin 40€/vuosi.
   Jos verrataan esimerkiksi kokikseen. Kokiksen litrahinta on 4 pullon packissä 0,78€. 240 litraa kokista maksaa 187,20€/vuosi, jos oletetaan että kulutus on sama.
   Eli siinä missä Sodastreamin patruunoiden päivittäminen maksaa 40 €/vuosi, samanlaisen kokismäärän ostaminen maksaisi liki 200€… Eli kyllä se Sodastrem on halvempi. Riippuu tietenkin kuinka paljon kokista juo :) Mutta meidän hiilihapporiippuvaisessa taloudessa tämä on ihan jees laskutapa :D

    • 16.2.1.1

     Miia sanoo

     Jos haluaa kokista tai jotain muuta limua, täytyy hiilihappopatruunan lisäksi ostaa vielä makuaineet. Eli tuo laskukaava ei ihan tuollaisenaan toimi. :)

 16. 17

  Tanja sanoo

  Voi apua Sanni, olen tänä kesänä koukuttunut aivan samaan tavaraan, etenkin siihen vadelman makuiseen kuplaveteen. Alkaa mennä välillä jo hermot siihen pullojen edestakaisin kantamiseen :D
  Mutta mikään ei voisi olla parempaa hikisen lenkin jälkeen.

 17. 18

  Julia sanoo

  Mä olen aivan koukussa Lidlin Saskia-vissyyn… :D Kaikki muut maistuu mun suuhun tosi pahalta. Mut tota on aina oltava kaapissa. Ongelmaks muodostuu lähinnä se, että autottomana ihmisenä, jonka lähin Lidl on täysin väärässä suunnassa ja tarpeettoman kaukana, en ikinä saa itse roudattua riittävän monta pulloa kotiin. Välillä lainataan autoa, ihan vaan että pääsee ostamaan 40 litraa kissanhiekkaa ja 18 litraa vissyä.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Saskia on oikein hyvää sekin, mä tykkään eniten Medium-vahvuisesta :) (Saskian Vissy ei ole ihan parasta…) Nyt en pääse kesällä juomaan Saskiaa kun Ahvenanmaalla ei ole Lidliä ^_^

  • 18.2

   Anna sanoo

   Täällä myös Saskian juoja ja sama ongelma, ei autoa ja suht pitkä matka Lidliin :/ Rahtaan sieltä pari pulloa kerrallaan. Kuplavesi vaan on jotenkin parempaa :)

 18. 19

  NG sanoo

  Tunnustan kuplavedestä tykkääjäksi! Sodastreamia en ole koskaan maistanut (vielä), mutta kaupan pullot kyllä kelpaavat… Rainbown ja Pirkan maustetuissa kivennäisvesissä on ihan kivoja vaihtoehtoja, varsinkin Karpalo ja Vadelma (vaikka tiedän, että ne aromit ovat aika teollisia..)

  Ärsyttää vaan raahata pulloja sitten takaisin automaattiin, mutta se on osa prosessia, parempi se kierrätysrumba, kuin heittää muovipulloja roskikseen..

 19. 20

  Aldefiina sanoo

  Olen kans juonut useamman vuoden kuplavettä. Se todella vie janon paremmin.

 20. 21

  Elise sanoo

  Itse olen aivan vastakkaisella linjalla kuin sinä 😄 Vuosi vuodelta pidän entistä vähemmän kuplista ja tällä hetkellä en oikeastaan välitä ollenkaan kuplivista juomista. Mutta tuttua meidän taloudessa kuplavesien osto, muut ovat oikeita suurkuluttajia. Soda streamin olemassa olosta huolimatta. Se on se kuplarakenne ;)

 21. 22

  Mimosa sanoo

  Mie ostin SodaStreamin silloin kun niitä tuli markkinoille ja oli ihan hyvä diili.
  Möin sen kuitenkin pois, sillä siihen aikaan kaasupatruunojen osto ja palautus oli hankalaa, nyt voi palauttaa melkeinpä kaikkiin liikkeisiin mistä vaan laitteita saa.

  Itse en tykkää vedestä ja sen ”mausta” ollenkaan, eikä edes kuplitus auttanut asiaan. Omaan makuun laitteella ne kuplat olivat jotenkin terävämpiä ja pistävämpiä, ei samanlaisia kuin kaupasta ostetuissa vesissä.

  Itse olin vähästä iloinen, kun Valintatalo muuttui K-marketiksi ja sinnekin tuli valikoimaan (hieman suppeampi) Pirkan Kivennäisvedet! Ne on myös usein kimppatarjouksessa ja matka on lyhempi kantaa :D

  Mutta, en kuitenkaan ole koukussa limuihin tmv. vaan Marli Natur rypäle-omena mehuun. Olen kieltänyt äidiltäkin sen oston. Se oli jotain niin kamalaa, kun yöllä heräsi siihen, että halusi mehua, eikä muuten saanut nukuttua. Sitä menikin sitten se litran purkki päivässä. :’D

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Omaan makuun laitteella ne kuplat olivat jotenkin terävämpiä ja pistävämpiä, ei samanlaisia kuin kaupasta ostetuissa vesissä.

   Tuo se varmaan on se minunkin ”ongelma” Soda Stream -veden kanssa, jokin kuplien rakenteessa vaivaa eikä se tunnu ”oikealta”.

   <blockquotePirkan Kivennäisvedet! Ne on myös usein kimppatarjouksessa

   Joo, tätä tulee usein hyödynnettyä ^_^

   Se oli jotain niin kamalaa, kun yöllä heräsi siihen, että halusi mehua, eikä muuten saanut nukuttua.

   Ei hyvänen aika… ^_^ :D Tää on jo aika paha. Tsemppiä Marli-koukkuun..! <3

 22. 23

  Lou sanoo

  Ostaisin varmaan silloin tällöin kuplavettä ellei se kävisi liian kalliiksi. Toisekseen, se pahentaa närästystä/refluksia. :( Silti matkaevääksi ostan kyllä mieluummin kuplivaa kuin jotain lähdevettä.

 23. 24

  Selja sanoo

  Maustetut kuplavedet on ihania !! Juon niitä aina Suomessa ollessa ja esim Tsekin matkalla olin yllättynyt laajasta maustettujen, makeuttamattomien kivennäisvesien valikoimasta, joka oli melkein parempi kuin Suomessa! Asun maassa jossa moisia ei valitettavasti ole saatavilla ollenkaan, mutta siellä ei ole saatavilla myöskään juomakelpoista kraanavettä.. Tehdään miehen kanssa yleensä niin että ostetaan puolet juomavedestä hiilihapotettuna ja puolet normaalina lähdevetenä. Tuunaan kuplavesiä sitten omatoimisesti sitruunaviipaleilla ja joskus laitan mukaan tilkan kylmää vihreää jasmiiniteetä ♡♡

 24. 25

  sanoo

  Juon päivittäin melkein pelkästään kivennäisvettä ja omistan sodastremin niin sitä tulee tehtyä. Tykkään eniten juoda sitruunanviipaleen kera. Olen laittanut jääkaappiin pulloja vedellä täytettynä valmiiksi, siitä saa sitten vesipullon tai hiilihapottaa kivennäisvedeksi ja on kylmää koska omasta mielestä kylmä kivennäisvesi on parasta.

  • 25.1

   Janni sanoo

   Mulla on sama mieltymys! Omistan myös soda streamerin ja se on ihan jees, mutta kuplat eivät pysy tavisvedessä pitkään . Soda streamerillä saa kyllä äkäisen kuplaista kun painaa monta kertaa. Jääpalat ja sitruunan / appelsiinin siivut auttavat.
   Minä teen myös tuota lantrausta. Kohteena on siiderin sijaan valkoviini. Terassilla tilaan sitä myös. Omatunto ei soimaa kun juomassa ei ole sokeria eikä täydy ihan kokonaan kesänautinnosta kieltäytyä. Toinen suosikki on kuivasta valkoisesta port viinistä tehty porto tonico -drinkki.

 25. 26

  Jukka sanoo

  Kuplavesi on kyllä aivan ehdoton juttu… Hyviä juustoja, täyteläistä punaviiniä, hieman hedelmiä, lajitelma voileipäkeksejä ja näkkäreitä sekä raikasta KUPLAVETTÄ, nam!
  Täytyypä tästä lähteäkin jääkaapille…. 😊

 26. 27

  sanoo

  Itse tykkään enemmän kuplavedestä, joka on tehty raanavedestä hiilihapotuslaitteella. Kauppojen valmiista kuplavedestä en tykkää ihan niin paljoa. Joskus tulee illat latkittua tuota kuplavettä. Välillä olen tehnyt siitä myös limpparia puristamalla sitruunasta mehut ja makeuttamalla stevialla.

 27. 28

  Nipsuu sanoo

  Jännä juttu, nimittäis musta tuntuu, että noilla vissyillä ei lähde jano millään! Olin juuri ystäväni rantasaunalla, jonne ei tullut vettä, ja sinne oli varattu vain vissyä ja bonaquaa, ja mun oli saunoessa niin jano, ja se vaan ei lähtenyt noita juomalla. Tuli ihan pää kipeäksi.

  Olen huomannut tämän myös ulkomailla, kun monesti ei ole meinannut löytyä mun makunystyröille sopivaa pullovettä. Kaikista kamalimpia on hapottomat mineraalivedet, odotan vain, koska pääsee suomeen juomaan :D.

  Ja tämä on varmaan mulla just noista mineraaleista kiinni, koska tykkään tosi paljon limsoista. Niitä joisin vaikka kuinka, mutta vain hanavedellä lähtee mun jano :). En voisi maitoakaan kuvitella janoon…

  • 28.1

   Sanni sanoo

   En voisi maitoakaan kuvitella janoon…

   En mäkään enää. Vaikka join maitoa päivittäin, ja vieläpä aika paljon, yli 3-kymppiseksi saakka, nyt en pysty enää mitenkään ajattelemaan maitoa janojuomana. En kyllä ruokajuomanakaan ^_^

 28. 29

  Nette sanoo

  Hep! Täältä löytyy kohtalotoveri. ”Normi” vesi ei vain maistu ja mielummin juon kunnolla hapollisia kivennäisvesiä ennemmin kuin liian vähän vettä ylipäänsä. Hammaslääkärien pelotteluista huolimatta en vain ole pystynyt kuplavedestä luopumaan. Se kuitenkin pienempi pahe kuin jotkut muut. Myös Pepsi max maistuu ehkä vähän liiankin usein…

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Hammaslääkärien pelotteluista huolimatta en vain ole pystynyt kuplavedestä luopumaan. Se kuitenkin pienempi pahe kuin jotkut muut.

   Mun hammaslääkäri sanoi että matalahiilihapolliset ei juurikaan vahingoita hampaita. Pitäisikin siis mieluummin pysyä niissä kuin ”vissytellä”… ^_^

 29. 30

  Epsu sanoo

  Meillä on kotona Aqvia-hiilihapotuslaite enkä voisi enää elää ilman. Ei kyllä miehenikään. Tottumiskysymyksiähän nämä, itselle riittää kuplat ja mineraaleja en erikseen osaa kaivata, koska en ole itseäni niihin totuttanut. Kyllähän vichy/kivennäisvesi hyvää on, mutta en huomaa siinä merkittävää eroa hiilihapotettuun veteen. Säästyy toisaalta luonto, rahat ja hauis :D en kritisoi tapaasi yhtään, minulla on myös elämässäni varmasti omat ”hullutukseni”.

 30. 31

  Fiiba sanoo

  Oijoi, kohta pääsee Ruotsin puolelta hakemaan erilaisia maustettuja kupla vesiä ;) (Onneksi ei ole tuonti rajoitusta) Esim. Lokalla on tosi hyviä makuja joita ei suomesta saa. Oletko sinä juonut Ruotsalaisia kupla vesiä?

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Ruotsalaisia ei ole tullut maistettua. Jännä juttu muuten, nyt kun mietin; että niitä ei myydä täällä Ahvenanmaalla vaikka täällä muuten myydään paljon ruotsalaisia elintarvikkeita.

 31. 32

  damiet sanoo

  Kuplivista juomista päästin irti perehdyttyäni kehon happamoitumiseen ja pH-tasapainon löytämiseen, alkalisoivien ruoka-aineiden hyötyihin. Kannan siis vesipullojen sijaan kotiin painavia verigreippejä ja muita sitrushedelmiä!

 32. 33

  Nimetön sanoo

  Moikka Sanni,
  asun Saksassa ja saksalaiset ovat kuplahullua kansaa. Suurin osa juo kaiken vetensä kuplilla. Meilläkin kotona hanavesi on ihan ok:n makuista, mutta kaupasta raahataan silti pullokaupalla kuplavettä. Jos kotoa on kuplavesi loppu, mies on melkeinpä mieluummin juomatta, kuin ottaisi hanasta. Ja onneksi se kuplavesi ei oikein täällä mitään maksakaan + panttisysteemi toimii moitteettomasti. Täällä on myös kuplavesimerkkejä loputtomasti ja vesien mauissa on todellakin eroja, kyllä ne mineraalit sieltä maistaa. Myös kuplissa on valtavasti eroja. Yksi suosikkini on lasipulloissa ostettava vesi, jossa on paljon pehmeitä kuplia. Joskus taas paras janon sammuttaja on oikein agressiivisesti poreileva vesi. Eli kuplakoukussa ollaan täällä myös.
  Mainittakoon vielä, että täällä monet juovat kuplaveden huoneenlämpöisenä, siihenkin tottui äkkiä. Ja kuplavesi + mehu sekoitukset ovat täällä ihan supersuosiossa myös. Suosituin on omenamehu + kuplavesi, sitä kutsutaan apfelschorleksi, kannattaa kokeilla!

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Tuosta apfelschorlesta olen joskus kuullutkin, juodaankohan sitä myös Sveitsissä..? (Käyn siellä enemmän kuin Saksassa).

   Kuplien maailma on kyllä ihan omansa… ^_^ ”Aggressiivisesti poreileva vesi”, mä saatoin niin heti tuntea tämän sammuttamassa janoa :) Välillä tosiaan tekee mieli enemmän tuota ”voimakuplaa”, välillä kiltimpää :)

   • 33.1.1

    NG sanoo

    Apfelschorlea saa joskus myös valmiina juomana Lidlistä, vaikka sen valmistus kotona onkin helppo juttu.

    Juomista tulee mieleen: oletko käyttänyt Alpron Kookos-riisi-sekoitusta? Se on tämänhetkinen suosikkini smoothiessa, johon tulee Iherbin terveysjauhetta, banaaninpuolikas ja jotain maidontapaista :) Makuyhdistelmän löytäminen vei aikansa, mutta nyt tuo on vakiintunut lemppariksi.
    Alpro on hinta-latusuhteeltaan edullisempi kuin moni muu manteli-, macadamia-, ym. juoma, ja tuo kookos on tietenkin soijaton, muuten en siihen koskisi.
    Kyse ei ole tässä mistään maidon korvikkeesta, vaan täysin omasta jutustaan: maidoton juoma sopii smoothieen täydellisesti ja antaa oman raikkaan maun.

    • 33.1.1.1

     Sanni sanoo

     Juomista tulee mieleen: oletko käyttänyt Alpron Kookos-riisi-sekoitusta?

     Tuollaista sekoitusta en ole nähnytkään (ja Alpron sivuilta löydän vain erikseen riisin ja kookoksen). Riisiin pohjautuvia maitojuomia en ole juonut niiden korkean hiilihydraattipitoisuuden vuoksi, eivät siltä pohjalta sovi omaan ruokavaliooni.

     • 33.1.1.1.1

      NG sanoo

      Kyse on Coconut original-versiosta. Siinä on muutama prosentti riisiä kookosmaidon jälkeen, mitä et ilmeisesti ole tullut huomanneeksi. Tuskin se silti kovin hiilaripitoinen on :)

      • 33.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Joo, en ole huomannut, kookosmaidon ravintoarvoja ja ainesosaluetteloa en ole varmaan monesti silmäillytkään kun käytän noita kasvimaitoja eniten kahvissa, ja kookos ei mielestäni sovi kahviin. Smoothieen se taas epäilemättä sopii täydellisesti :)

       • 33.1.1.1.1.1.1

        Kuorotipu sanoo

        Apron soijakookosmaito on mun mielestä ihan superhyvää kahvin kanssa :)

        • 33.1.1.1.1.1.1.1

         Sanni sanoo

         Mulle kookos on vähän liian eksoottinen kahviin ^_^ Ehkä joskus voi juoda makukahvina jotain mausteista kookoskahvia mutta ”normiaamukahviin” en halua mitään makuja :) Ehkä kardemummaa joskus ^_^

  • 33.2

   Minni sanoo

   Minäkin asun Saksassa ja tykkään juoda kesällä Weinschorlea eli valkoviiniä ja kuplavettä. Kuulostaa vähän hassulta, mutta se on kivan raikas kesäjuoma, jossa on vähemmän alkoholia kuin pelkässä viinissä. Että jos tykkäät Sanni siideristä ja kuplavedestä, niin todennäköisesti tykkäät vielä enemmän Weinschorlesta. :)

 33. 34

  irina sanoo

  Meillä on hiilihapotuslaite ja aika kivaa kivennäisvettä saa kun lisää ripauksen ruususuolaa hiilihapotetun veden sekaan. Maku muistuttaa mielestäni hyvinkin paljon vissyä. Hapottaessa veden täytyy olla kunnolla kylmää, silloin kuplat ”tarttuu” paremmin veteen. 😄

 34. 35

  meow sanoo

  Vaihdoin aikanaan tuoremehun juomisen kivennäisveteen :) Pärjään pari päivää ilmankin, mutta on se niin paljon parempaa kuin normaali vesi :)

 35. 36

  Riikka sanoo

  Täällä yksi hullu, joka ostaa Lidlistä Siti-vettä ja ravistelee siitä kuplat pois :D Eli mä taidan nimenomaan olla niiden kivennäisten perässä, kuplilla ei ole niinkään väliä. Ihan parasta on se jääkaappikylmä juoma, josta on lähes kaikki hapot (eli kuplat) hävinneet. Sillä lähtee jano ihan parhaiten. Mies vaan puistelee päätään, kun rouva ravistelee pulloja ja aukoo niitä saadakseen hiilihapot vähemmiksi.

  • 36.1

   Sanni sanoo

   Kaikenlaista..! :D Mutta en todellakaan kummastele, itsellänikin on vaikka mitä outoja tapoja ^_^

 36. 37

  Miia sanoo

  Minäkin tykkäisin juoda vaikka kuinka kuplavesiä. Mutta niiden juominen kun ei ole niin kovin terveellistä, niin yritän totutella juomaan riittävän määrän ihan vettä. Mun ongelma on se, että en juo riittävästi ylipäänsä.

  Meilläkin on SodaStream, mutta sitä ei ole kukaan käyttänyt vuosiin. Se on siirtynyt tilan puutteen takia aina vaan huonompaan paikkaan, ja nykyään kerää pölyä periferiassa eli ulkovarastossa. :)

 37. 38

  HeidiÄs sanoo

  Mä olen myös kuplavesiaddikti!! Tiedän ton tunteen kun jano ei vaan lähde pelkällä vedellä, vaan pitää olla ne kuplat siinä. Novellea en juo ollenkaan, se on vielä pahempaa kun hanavesi (jotenkin ”mautonta” ja liian vähän kuplia). Bonaqua on ihan ok, villivadelma tai se sitruuna-lime. Rainbow ja Pirkka on ihan jees, maullisena versiona. Parasta silti Lidlin sinipulloinen!! Se on niin hyvää, aivan ihanan hiilihapokasta ja sitä voi juoda vaikka miten lämpimänä, ja kuplat kestää hyvin seuraavaan päivään asti.

 38. 39

  Pipsnam sanoo

  Toi siideri-vissy -vinkki menee testaukseen! Mä juon kanssa light-siidereitä, mutta ne on välillä niin tymäkän makusia, että tuntuu että lähtee hampaat suusta. Voiskin kokeilla vähän laimentaa vissyllä.
  Noin muuten ei tuu kuplajuomia oikein arjessa juotua, pepsimaxia välillä tekee hirveesti mieli ja yhden lasillisen jälkeen pullo unohtuu jääkaappiin. Mulla ei vatsa kestä kuplia, alkaa turvottamaan tosi nopeesti ja olosta tulee tukala. Välttelen myös hiilareita tuon vatsan turpoamisen yms takia.
  Vesi on paras juomista, tuntuu ettei janokaan lähde oikein muulla!
  Mikä on muuten sun mielestä paras kaupan siideri? Oon yrittänyt testailla eri vaihtoehtoja tässä mutta harmillisesti seuraavana aamuna oon jo unohtanut mikä se olikaan se hyvänmakunen mitä tuli illalla juotua! :D

  • 39.1

   Sanni sanoo

   Mikä on muuten sun mielestä paras kaupan siideri?

   Mun mielestä oikein mikään Suomessa myytävä siideri ei ole erityisen hyvää, jos totta puhutaan :D Niistä tulee OK vain tuunaamalla. Ostan useimmiten Rainbow’n Light Omenaa kun se on ehkä kaikkein neutraaleimman makuinen (ja, ehm, myös halvinta ^_^). Parasta siideriä olen juonut Ranskassa, kuivaa aitoa makeuttamatonta omenasiideriä.

 39. 40

  Donja sanoo

  Joisin mieluummin kraanavettä mutta meidän paikkakunnalla se ei ole hyvän makuista. Suolaisesta Vichystä tulee minulle huono olo mutta maustamatonta kivennäisvettä juon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.