Hiusviikko: tumpelon kampaus viidessä minuutissa

Calling all fellow hair-dummies!

Oletko kuten minä, ”pese-ja-mene” ihminen? Tupeerauksistasi tulee naurettavia takkukasoja? Kiharrin pysyy hädin tuskin kädessä? Letitys – yhtä hyvin voisit kysyä osaanko virittää pianon..!

Kun minun on pakko saada hiukset edes jollain lailla siististi niin että tulos muistuttaa etäisesti kampausta, turvaudun seuraavaan rutiiniin. Tähän ei tarvitse tupeeraustaitoja tai minkäänlaisia muotoilulaitteita, vain seuraavat kapistukset:

* Kuivashampoota

* Hiuskiinnettä

* Silottavaa, kiinnittävää voidetta

* Hiussolki

     Hiustenpikalaitto1

Moi! Aamutukka. Pesty edellisenä päivänä. Aloitan harjaamalla hiukset selviksi.

Hiustenpikalaitto2

Step 1: suihkin tyveen reilusti kuivashampoota. (Kiva wtf-ilme kuvassa.)

Hiustenpikalaitto3

Step 2: möyhin hiuspohjaa pää alaspäin niin että kuivashampoo leviää hyvin kaikkialle tyveen.

Hiustenpikalaitto4

Tulos: tyvi on kohonnut ilman tupeerausta. Jee!

Hiustenpikalaitto_kieputus

Step 3: vedän hiukset taakse ja kieputan toiselle puolelle löyhän ”pötkylän” kuvan tyyliin (mutta löysemmin ja ohuempaan hiusosioon, kuva on toisesta tilanteesta). Kiinnitän hiukset hainhammassoljella.

Hiukset nousevat edestä kivasti mutta latvoille pitää vielä tehdä jotain – ne roikkuvat takana kuivana, kiillottomana hamppuvyyhtinä.

Hiustenpikalaitto5

Step 4: otan sormiin silottavaa muotoiluvoidetta ja pyörittelen hamppulatvoista sileän rullan. Kiinnitän rullan hiuskiinteellä.

Valmis!

Tällä lookilla menin lauantaina kummityttöni synttäreille.

Hiustenpikalaitto6

”Kampaus” ei ehkä ole maailman tyylikkäin siltä puolelta jolla hiusklipsi on kokonaan näkyvissä, mutta ei haittaa. :) Hiukset ovat siistit ja yritystä vähän enemmän kuin perusponinhännässä!

Minun luottoväkerrykseni! :) (Varmasti enemmän kuin tuttu näky minut tunteville ihmisille..! ^_^)

Mitä viiden minuutin pikapelastuksia muilla tumpeloilla on? :)

Kommentit
 1. 1

  Anna sanoo

  Minkä merkkistä kuivashampoota käytät? Minulla on ainakin kuvista päätellen aika samanlaiset hiukset kuin sinulla, ja hyvä kuivashampoo olisi hakusessa :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Herbina ja Klippoteket on suosikkeja, niitä on ollut kaapissa jo pari vuotta. :)

 2. 2

  stiia sanoo

  Superkiireisen aamun pelastus: kuivashampoo, hiukset ponnarille, kiinnitys kahdella pinnillä (koska kiireessä ei kerkeä enempää etsimään laatikon pohjilta) nutturaksi, lakkaa päälle, jos muistaa.

  Jos aamussa on aikaa 2-3 minuuttia hiustenlaittoon, teen ranskalaisen letin joko normaalisti tai väärinpäin (dutch braid) toisella puolelle päätä, jotta saan etuhiukset pois silmiltä ja loput hiukset ponnarille/nuttaralle/tms. sykerölle.
  http://images.teamsugar.com/wp-content/uploads/sites/27/upl2/2/20652/16_2009/a10e50ec556235dc_chunky-braids.jpg

  Toinen vaihtoehto tällainen, tosin usein enemmän ”vaakatasossa”
  http://healthandfashion.us/wpcontent/uploads/2013/06/Diagonal_French_Braid_View_2.jpg
  Mikäli aikaa on oikeasti kunnolla (eli ei koskaan aamulla) teen waterfall-ranskiksen, tai suorista/kiharran hiuksia.

  Täällä kirjoittelee nyt vähemmän hiustumpelo. En luulekaan, että kovin moni pitää ranskanlettiä helppona pikakampauksena, mutta tuo ensimmäinen kyllä onnistuu suurimmalta osalta :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Aivan ihanan näköisiä nuo ekan linkin lettikampaukset, mä en vain ole eläissäni saanut ranskalaislettiä aikaiseksi… Olen liian kärsimätön harjoittelemaan. :/ Jos olisi hiustumpeloille joku viikonloppukoulu jossa hyyyyvin hitaasti ja 6-vuotiaan tasolla opetettaisiin vaikka noiden lettien tekoa niin ilmoittautuisin..! :D Kotona yksin harjoitteluun ei motivaatio riitä. Kun tulos on aina jotain ihan hirveää niin se ei riitä tsemppaamaan jatkoon. :/

   Meikkauksen opettelu on niin paljon helpompaa…

   Ainiin, tuo toinen laittamasi linkki ei muuten toimi (ainakaan minulla).

   • 2.1.1

    Kriksu sanoo

    Sä olet melkoinen ajatustenlukija, Sanni! Toivomasi hiustumpeloiden opetussessioita on suunnitteilla ensi vuoden puolelle, voin ilmoitella sulle lisää kun homma pääsee käyntiin.

    Mä taas en saa aikaiseksi opetella erilaisia meikkaustyylejä, enkä edes voi puolustauta sillä ettei omalle naamalle näe kunnolla… =).

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     Toivomasi hiustumpeloiden opetussessioita on suunnitteilla ensi vuoden puolelle, voin ilmoitella sulle lisää kun homma pääsee käyntiin.

     Oho, wow! :) I’m so in! :)

     Mä taas en saa aikaiseksi opetella erilaisia meikkaustyylejä, enkä edes voi puolustauta sillä ettei omalle naamalle näe kunnolla… =).

     :D *reps*

 3. 3

  ZaZa sanoo

  Aiemmin kaikki peruslettiä kummemmat viritykset olivat täyttä hepreaa minullekin, mutta kun sitkeästi katselin opetusvideoita netistä ja harjoittelin, niin nyt sujuu jo ranskalainenkin itselleni. Mun kampaukset on vieläkin vähän tuurillaan käyviä, joskus onnistuu paremmin ja joskus ei ihan niin hienosti, mutta en olekaan mikään kovin sliipatun luukin ystävä :-) Mun luottokampaukseksi on muodostunut ”messy bun”, joka mielestäni näyttää paaaljon hankalampitekoiselta, kuin mitä se on. Eli ensin tavallinen ponnari (mielellään toisen päivän tukkaan tai sitten hyvin kuivasampoolla kuorrutettuun), sitten otan hiussoiron kerrallaan ja vähän tupeeraan, teen soirosta kiepin ja kiinnitän pinnillä. Teen näin kaikille ponnarin hiusosioille ja muodostan niistä nutturan. Jos mun selostus ei ollut tarpeeksi havainnollinen, niin tästä voi katsella, miltä homma näyttää :-) http://www.youtube.com/watch?v=eKNTJ-ZBcn4

  • 3.1

   Sanni sanoo

   Huvitti kun tyttö sanoo videon alussa; ”…how to do this kind of everyday look” – ja minulle tuo kampaus näyttää ihan linnan juhla -materiaalilta! ^_^ Ja hei, videolla on myös mun Denman D3-harja!

   • 3.1.1

    ZaZa sanoo

    Kyllä tuo minunkin silmään aika juhlavalta näyttää, mutta käytännössä siitä on tullut mullekin aika lailla ”everyday look” -kamaa. Tietysti jos kampaukseen käyttää vähän enemmän aikaa laittaa koristepannan ym., niin se onkin juhlavampi. Mutta mä olen huiskaissut tuon muutamassa minuutissa ihan jumppaankin, kun sillä pysyy niin kätevästi tukka pois tieltä. Monesti muuten hätäisesti puolijuoksussa tehtynä kampauksetkin tuppaa onnistumaan tosi hyvin. Sitten kun varta vasten oikein yrittää saada hyvää lopputulosta, niin menee jotenkin pieleen…

    • 3.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onko sinulla miten pitkä tukka..? Mietin, että varmaan vähän vaikeampi tehdä tuo pitkään tukkaan, minullakin on melkein tuplasti pituutta tuon videon tytön hiuksiin verrattuna. Videon tytöllä näyttäisi myös olevan aika jämäkkä hiuslaatu, ja minulla taas pehmeä ja hentoinen. Mutta kokeilemallahan tuo selviää, että onnistuuko…! :)

     • 3.1.1.1.1

      ZaZa sanoo

      Minulla tosiaan on sinua lyhyemmät hiukset(noin lapaluihin asti), mutta myös aika hentoista ja puhtaana tosi liukastakin laatua. Tässä kohtaa kuivasampoo tai edellisen päivän kaikki muotoilutöhnät yhdessä tekevät hiuksista helpommin nutturoitavat. Ehkä sun pitää sitten kieputtaa hiusosiota pari kertaa tai sitten tehdä superjättinuttura :-) Yksi helppo keino voisi olla myös se, että tekee ponnarin mutta ei vedäkään hiuksia sieltä kokonaan läpi, vaan jättää sellaiselle lenkille ja siitä lenkistä sitten nappaa osioita ja kiinnittää pinneillä nutturaksi.

      • 3.1.1.1.1.1

       Etusormi sanoo

       Mä oon monet juhlakampaukseni tehnyt juurikin noin eli jättänyt ponnarin vikan lenkin vetämättä läpi ja sit siitä ”sipulista” noukkinu pieniä osioita ja sohinu pinneillä pitkin päätä. On tullu mun mielestä ihan hienoja ja juhlavia kampauksia. Ja koristeeksi voiki läntätä mitä mieli lystää; kukkaa, koristepinniä tahi höyhentä.

    • 3.1.1.2

     Tiia sanoo

     Toi on muuten niiiin totta! Mä monesti ”hajoittelen” letitystä puolihuolimattomasti sohvalla telkkaria katsellessa ja saan aikaan yllättävän hienojakin virityksiä. Mutta ei tule mitään, jos niitä yrittää toistaa vessassa peilien avulla;)

 4. 4

  iitu sanoo

  Tuo hiusklipsi saa kampauksen valitettavasti näyttämään ihan keskeneräiseltä, ikään kuin olisit unohtanut sen päähäsi :/ Hyvä pikakampaus on rullata hiukset sukkanutturalle. Leikkaa pää irti sukasta ja rullaa se donitsin muotoiseksi. Sitten vaan hiukset ponnarille ja poninhännän päästä alkaen alat rullaamaan hiuksia sukkadonitsin ympärille. Tota rullaushommaa on vähän hankala selittää, mutta netistä löytyy varmaan ohjevideoita :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Tuo hiusklipsi saa kampauksen valitettavasti näyttämään ihan keskeneräiseltä, ikään kuin olisit unohtanut sen päähäsi :/

   No höh :( Mä kun en osaa laittaa hiuksia kiinni muuten kuin hainhampaalla tai lenksulla/donitsilla. :/

   Sukkanutturaa olen yrittänyt pari kertaa, katsoin videoita silloin kun tuo levisi ilmiönä netissä, onko siitä nyt pari vuotta… En osannut. :( Näyttää niin yksinkertaiselta, mutta mun kädet ei taipuneet sen tekoon. Tiedän että ei saisi luovuttaa vaan harjoitella vaan kunnes alkaa sujua, mutta mä olen niin kärsimätön.

   • 4.1.1

    Tiny sanoo

    Minustakin tuo klipsi näyttää hieman (anteeksi ilmaisuni) tökeröltä ja kokonaisilme on tosiaan hieman keskeneräinen. Veikkaan, että sen voisi korvata hieman juhlavamman näköisellä versiolla, niin se voisi toimiakin paremmin :)

    Itsehän olen aivan yhtä kädetön kuin sinä, ellen vielä onnettomampikin, kun en osaa edes kuivashampoota, klipsejä sun muita käytä tuonkaan vertaa. Opiskelen niiden käyttöä nyt täältä sinun blogistasi! ^__^

    P.S. Olet muutenkin todella ihana ja inspiroiva ihminen, kiitos siitä! Terv. monivuotinen lukijasi :)

   • 4.1.2

    Heidi sanoo

    Kivaan nutturaan ”ainekset” löytyy H&M:ltä! :) Siellä on paria eri väriä valkkeja, eli sellasia ”vaahtomuovidonitseja”. Juuri muutama päivä sitten katsoin, niin hintaa oli alle 3e/kpl. Idea sama kuin sukkanutturassa, mutta omasta mielestä ainakin paljon helpompi, kun hiukset ottavat kiinni tuohon valkkiin eri tavalla kuin sukkaan. Ei kuitenkaan jää kiinni, eli hiusten tappamista ei tarvi pelätä. Muutaman harjoituskerran jälkeen onnistuu ihan taatusti! Itelle tuotti pari ekaa kertaa ongelmia hiusten jakaminen tasaiseksi, että nutturasta tuli siisti, mutta pian alkoi onnistua ponnarin pään jakaminen tasaisesti.

    Mutta miksi ihmeessä valitella osaamattomuutta, jos ei edes halua harjoitella? :) Tai siis, sehän on ihan ok sanoa, että ”mua ei kiinnosta, en jaksa opetella”, mutta sitten siinä tilanteessa ei pitäisi valittaa osaamattomuutta. Jokainen on kuitenkin joutunut itse harjoittelemaan hiusten laiton, ei kai kukaan synny letitystaito geeneihin koodattuna? :D

    Itse puolestani en saa pitkiä hiuksia näyttämään siistiltä avoinaisina, niin ”joudun” aina tekemään niille jotain. Paniikkiaamuna, kun siis aikaa ei ole edes hiusten kunnolliseen harjaamiseen, kiepautan koko setin tiukalle nutturalla. Otan siis hiukset ”ponnariasentoon”, mutta sen sijaan, että laittaisin lenkin, rupeankin kieputtamaan niitä tiukalle rullalle, kunnes ne rupeavat taipumaan kiepille. Sitten kiepautan (samalla tarvittaessa rullausta jatkaen) hiukset ”spiraalinutturalle”, eli kieputan päänmyötäisesti ympyrän/spiraalinmallisesti. Sitten koko komeus riittävän isolla hiuslenkillä kiinni, ja ovesta juosten ulos! :D Kuulostaa monimutkaisemmalta kuin todellisuudessa on, sen huomaa kokeilemalla! ;) Sitten kun kiireessä ehtii sentään harjata hiukset, teen ihan tavis letin. Kun on aikaa muutama minuutti, niin teen ”käännetyn ranskalaisen”. Sitten taas kun aikaa on ihan tolkuttomasti, rupean suoristamaan hiuksia, että niitä voi pitää auki ja ”laittamattomana”… :D

    • 4.1.2.1

     Elina sanoo

     Minun arkikampaukseni on tuollainen kiertäen tehty nuttura, klipsillä, pinnillä tai hainhampaalla pää kiinni. Oon miettinyt että eikö kukaan muu tee nutturaa niin? En ole nähnyt, kuullut enkä lukenut :D Nutturaani on joskus kehuttukin.

 5. 5

  Lapanen sanoo

  Mäkin olen aika tumpelo hiusten laitossa, mikä on harmi, koska mulla on aika paljon tukkaa ja pituuttakin alkaa jo löytyä. Opettelin viime keväänä tekemään itselleni ranskanletin, kalanruotoletin ja ranskiksen väärinpäin. Ranskisten kanssa on vähän tuuripeliä, saanko niistä tehtyä siistejä.

  Jos pitää nopeasti saada hiukset jotenkin siististi, laitan yleensä hiukset sivuponnarille ja jos otsis on ylipitkä, niin rullaan sen otsalta sivuun ja laitan pinneillä kiinni. Joskus saatan laittaa myös sivuponnariin kalanruodon. En osaa tehdä kalanruotoa ilman, että hiukset on ensin ponnarilla, koska en saa tehtyä aloituksesta tarpeeksi napakkaa muuten, jolloin lyhyemmät kerrokset eivät pysy letissä mukana.

  Täytyykin koittaa tuota sinun klipsikampausta, näyttää kivalta. :) Mäkään en muuten osannut tehdä sukkanutturaa, vaikka olen yrittänyt. En saa hiuksia rullattua sukan ympärille.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Täytyykin koittaa tuota sinun klipsikampausta, näyttää kivalta. :)

   Liikuttavaa että joku on tätäkin mieltä… :)

   Onnittelut ja respektit Lapanen ”lettikoulun” suorittamisesta! :) *peukku* – Miksen minä saa aikaiseksi..? ^_^ Kun niinhän se on että kaiken voi oppia kun harjoittelee… Minulla ei vain riitä jostain syystä motivaatio kampausten kanssa.

 6. 6

  Tiltu Kultu sanoo

  Sukkanuttura käytössä mullakin. En minäkään oikein handlaa tuota tukan ”rullaamista” siihen sukkadonitsin päälle.
  Sen sijaan teen ponnarin, pujotan donitsin (käytän tähän tarkoitukseen valmistettua ns sienimäisestä materiaalista tehtyä donitsia) ponnarin tyveen ja kiinnitän sen parilla pinnillä. Sen jälkeen yritän kasata tukan mahdollisimman tasaisesti donitsin päälle niin, että se peittyy ja keskelle jää se ”reikä”. Tämän kiinnitän löysällä hiuslenksulla, jonka piilotan hiutsten latvoilla esim tunkemalla ne lenksun alle tai sitten pinneillä tai kiertämällä latvat donitsin ympäri ja kiinnittämällä ne vasta sitten.

  Miksi et pitäisi ihan tavallista sivuponnnaria / -lettiä? Kalanruotolettikään ei ole vaikea ja nykyään on muotiakin että se on sekainen.
  Tavallinen korkea ponnarikin näyttää hyvältä noin pitkällä tukalla. Sitten on näitä spinpinejä, joita myydään ihan Glitterissäkin http://www.youtube.com/watch?v=HvhE75bxf2I

  Nude-blogissa on myöa hyviä blondiohjeita pitkien hiusten kampauksille, esim http://nude.costume.fi/2013/05/22/tutorial-kukkapanta-chignon-nutturalla/ , jonka voi toteuttaa ihan tavallisellakin löysällä hiuspannalla.

  Innolla odotan minäkin, josko tähän ketjuun tulisi hyviä ja nopeita kampausvinkkejä. :)

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Minusta tuossa sukkanutturan teossa vaikeimmalta tuntuu se, kun niitä hiuksia väkerretään kohtaan jonne ei näe :D Siis takaraivolle..! Miten sinä Tiltu saat kasattua pituudet siihen donitsin päälle ilman että näet sinne..? Mulla ei jotenkin käsien motoriikkakaan toimi kun pitäisi tehdä jotain takaraivolle tai ylipäänsä alueelle jonne ei näe ilman peilin apua. Otsikon ’tumpelo’ on todellakin oikeutettu ilmaisu! ^_^

   • 6.1.1

    Kriksu sanoo

    No eihän kukaan osaa takaraivolle tehdä ellei sinne näe! Itselläni on kylppärissä peilikaappi jonka ovet aukeavat, jolloin näkee väkertää takaraivolle. Joo, sisustuksellisesti todella karmea kasarikaappi, mutta ajaa tehtävänsä. Sitten joskus kun kylppärirempan aika koittaa niin asennan kylppäriin tän tyylisen peilin jotta kampauksia voi edelleen tehdä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/38006200/

   • 6.1.2

    Tiltu Kultu sanoo

    Mulla on kotona vessan peiliä vastakkaisella seinällä sopivalla korkeudella tällainen: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/38006200/ ja teen kampaukset niin, että olen naama kohti tuota pikkupeiliä ja isompi peili näyttää kampauksen vaiheet.

    MUTTA: jos ton nutturan tekee ihan päälaelle, niin senhän näkee osin myös edestä päin katsottuna ja kyllä kädellä sen verran tuntee, että minkä verran sitä tukkaa on piilottamassa valkkia. Ja ainahan sen voi esim puuterirasian peilillä tarkistaa.

    Tuo pikkupeili on kyllä mun pelastus, en osaa juuri mitään kampauksia ilman sitä tehdäkään ja olen vähän hukassa kylässä/hotellissa jossa sitä ei olekaan. Valitettavasti peili ei kuitenkaan ole auttanut mua suoristusrautakiharoiden tekemisessä :D

   • 6.1.3

    anniina sanoo

    Sullakin kun on noin pitkä tukka, niin sitä ei tarvitse mitenkään asetella sen sukkadonitsin ympärille…. Kun alat kääriäö sukkadonitsia alas, tukka ihan itsekseen asettuu peittämään koko donitsin. Ja tämä sukkadonitsi pysyy paremmin kun perinteiset donitsivalkit, eikä tarvitse edes yhtään pinniä. Kun lähestyt päänahkaa, kierität vain niin tiukalle kuin saat… kyllä pysyy. Näin teen usein, enkä tarvitse peiliä tms…. Yksi ponnari ja yksi leikattu sukka.
    Valkkidonitsin ympärille säälittävästi lykätyt hiukset ja päälle vedetty ponnarilenkki ja pinnit… Ai ai, tökerön näkösiä.

 7. 8

  SMS sanoo

  Mitä lueskelin juttujas hiuksista, niin mulla aika samanlaiset hiukset sillä erotuksella, ettei niitä ole noin paljon kuin sulla. Sain taannoin testerin Sisleyn Phyto-aromatique shampoota usein toistuvaan pesuun ja se räjäytti tajunnan ja hiukset (hyvällä tavalla). Parasta shampoota, mitä olen kokeillut koskaan. Ja kaikkea olen kokeillu! Tulee hyyvin tuuhea, pehmeä ja hyväkuntoinen tulos. Meinaan ostaa sitä, on vaan himppasen kallista, 63euroa sokoksella :(. No, pitää vaan oottaa, että niillä tulee joku -20% tarjous tulevaisuudessa.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Meinaan ostaa sitä, on vaan himppasen kallista, 63euroa sokoksella

   Ohoh..!! :-0 Nojoo, nyt kun luen merkin nimen uudelleen niin ymmärrän.. Sisley

   Shampoissa on kyllä ihan mielettömiä eroja, niinkuin tietysti hoitoaineissakin. Juuri siksi niiden Parhaiden Shampoiden & Hoitisten metsästys on niin antoisaa puuhaa, on aina yhtä jännittävää korkata uusi pullo..! ^_^ (Vähän sama kuin jollain viini-harrastajalla uuden vuosikertapullon avaaminen… :D)

 8. 9

  Tiia sanoo

  Aika suorasanaisia kommentteja ovat ihmiset laukoneet viime aikoina… Liekö kulovalkean tavoin leviävä joulumieli, vai mikä:)

 9. 10

  Heidi sanoo

  Yksi vaihtoehto on ostaa jotain hieman erikoisempia hiuskoristeita, esim. tuo klipsi voisi olla koristeellisempikin ja väri valkattu tietenkin niin, että sopii asuun. Näteillä ja koristeellisilla hiuslenkeillä olen tehnyt ihan poninhännästäkin astetta juhlallisemman! ;)

  Minullahan yksi ongelma on se, että kun en tee hiuksilleni mitään suihkun jälkeen, ne kuivuvat tosi näteille luonnonkiharille. Tätä ei tietenkään tapahdu silloin, kun olen lähdössä jonnekin ja kun olen suunnittellut kiharakampausta, mutta sitä ei enää olekaan ja aikaa ei enää ole, olen usein joutunut turvautumaan nätteihin hiuskoristeisiin, jotta tavallinen nuttura, ponnari jne. on edes vähän parempi. :D

  Kiitos muuten vinkistä sen kampaamon suhteen, jossa tehdään pikakampauksia. Käyn testaamassa sitä heti kun on vähän parempi meno, mutta ei sellainen johon haluaisin juhlakampauksen! :)

 10. 11

  maiu sanoo

  Täällä ilmottautuu kans yks, joka ei vaan osaa laittaa hiuksia yrityksistä huolimatta.. Tuo otsatukan letityskin on ihan jotain uskomatonta! Itsellä on (vasta) puolipitkä tukka, usein ponnarilla. Nyt olen usein laittanut tukkaa tämän videon tyyliin, usein jättämällä tukan vain tuolleen kiepsalleen ponnarille ilman tuota viimeistelyä mikä videossa on. http://www.youtube.com/watch?v=CyBEUS8RMrM
  Onpahan ainakin vaihtelua perusponnarille. Toinen vakkari on panta ja suttunen pikkumyynuttura, siistin näkönen tää pää harvemmin on :)

 11. 12

  Anu sanoo

  Hei Sanni, asian vierestä menee tyystin, mutta tulit mieleeni kun mietin vaihtelua joulupöydän eväisiin ja vähähiilarista pitäisi olla. Eli osaatko vinkata jotain reseptejä? Muistan sinun joskus maininneen ruotsalaisista blogeista, joista löytyisi hyviä ruokaohjeita tähän ruokavalioon. Osaisitko suositella jotain?
  T. Anu

   • 12.1.1

    Anu sanoo

    Kiitos tosi paljon. Hyvä että laitoit tuon blogin, kun minusta on just mukava kokeilla reseptejä, joita joku jakaa blogissaan. Tietää jotenkin, että se tyyppi on tehnyt tätä ja näyttää olevan hyvää ihan oikeasti. (kuulostaa varmaan hölmöltä, että reseptit voi muuttua henkilökohtaisiksi. :D)
    Kiitos muutenkin tästä sinun blogistasi. Tykkään lukea sekä kosmetiikka- että ruokajuttuja. Monta hyvää vinkkiä olen sinulta saanut. Vaikutat välittömältä ja jutuistasi tulee hyvälle tuulelle. Jatka vaan samaan malliin! Ja muuten, tuo kampaus on hyvä ja sopii sulle! :)
    T. Anu

 12. 13

  Reetta sanoo

  Minusta tuo ykköskuvan tukka näyttää jo itsessään tosi nätiltä, tuuhealta ja paksulta! :) Juuri tuollaista tukkaa minä tavoittelen muotoilutuotteilla ja muilla. Oma vaan on niin ohut, että tuollaiseen tuuheuteen ei pääse muuta kuin jollain kiharavirityksillä.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Oi, tuo kuva itse asiassa ”huijaa”..! :D Siinä kun on hiukset juuri avattu yönutturalta –> näyttävät normaalia ilmavammilta. Kuvan oton jälkeen ne harjattiin ja tuloksena oli päätä myöten liimautuva tukka.

 13. 14

  Miia sanoo

  Mulla on varmaan jotain vikaa päässä (sisä- ja ulkopuolella), kun kuivashampoot ei kerta kaikkiaan toimi mulla. Myyntitekstien ”poistaa rasvaisuuden, tuuheuttaa, jne” -sloganit on ihan ufojuttuja mulle, ei todellakaan huomaa mitään eroa ennen ja jälkeen shampoon levityksen!

  Tai siis kyllä, eron huomaa selvästi. Hiukset ovat latvasta ultrasähköiset ja vähän shampoosta riippuen tyvestä tahmeat tai supertahmeat. Ihan kun hiuksia ei olisi pesty viikkoon! En ole huomannut rasvaisuuden vähenevän yhtään.

  Ja tuohon kuvan kampaukseen minäkin lisäisin jonkun juhlavan hainhampaan, jos sellaista haluat käyttää. Niitä löytyy vaikka minkälaisia ihania strassein, timantein yms. koristeltuja juttuja.

  • 14.1

   sanoo

   Ihan sama kokemus kuivashampoosta (ja hiuspuuterista)!

   Mun luottoystävä on tällainen hiusklipsi
   http://www.unnaliina.fi/catalog/images/DSC_0609.jpg
   (Tosin hillityn helmenvaaleana). Sillä on helppo tehdä nuttura kasaamalla hiukset ensin korkealle ylös (ilman ponnaria), kiertämällä latvoja muutaman kerran ympäri, jotta hiukset pysyvät hanskassa ja sitten kiertämällä hiusten juuria pitävän kämmenen ympäri lenkki ja vetämällä latvat lenkillä tästä läpi, ikään kuin kevyeen solmuun. Hiuksia ei kuitenkaan ole tarkoitus varsinaisesti solmia, vaan näin nutturan latvat saa pysymään paikoillaan ja piilossa. Sitten vain ujutetaan aaltomaisella liikkeellä tuo kapea hiusklipsi nutturan pohjaa myöten sen läpi. Aaltomaisen liikkeen idea on kerätä hiuksia hieman eri kerroksista ja saada nutturasta näin pysyvämpi. :)
   Helppo, mutta juhlava. Niin nopea, että monet juhlat, joissa olen häärinyt keittiössä aina ensimmäiseen ovikellonsoittoon saakka, on menty tuolla.

   Mutta tsemppaan Sanni sua treenailemaan, varsinkin letit ovat helppoja, kun ne kerran oivaltaa! :) Vaikka peilikaapit eivät ole niitä kauneimpia kylppärin ratkaisuja, sellainen auttaa alkuun. Tai aloita vaikka tekemällä ihan vain sivulettiä hiusten latvaosiin, jolloin näet, mitä teet. Kun letti on lihasmuistissa, voit tehdä sen minne vain. :)

 14. 15

  Timppa sanoo

  Toi hiusklipsi on niin sou läääst siisooon elikkä ysäriä! Iiiyyyyyy yök :/
  Alkaa olemaan ilmeisesti kirjoitusaiheet lopussa. Ei tossa kampauksessa ollut
  mitään esittelyn aihetta, päinvastoin. Nolo.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Kylläpä pitää ilkeitä kommentteja jättää. :/

   En kuvitellutkaan että kampauksessa olisi mitään hienoa tai vinkin omaista kenellekään, mutta miksi tumpelo ei saisi esitellä sitä ainoaa ressukka-”kampaustaan” jonka osaa laittaa..? Toiset jotka osaavat, esittelevät niitä inspiroivia kampauksiaan. Minä näytin mihin sellainen pystyy joka ei osaa. Pitääkö blogeissa olla vain niitä onnistuneita puolia elämästä?

   En ymmärrä miksi pitää sanoa noin ilkeästi.

  • 15.2

   H sanoo

   Hyvä uliseva Timppa.
   Kukaan ei pakota sinua lukemaan tätä blogia.
   Ei ole reilua taikka ystävällistä kirjoittaa moista kommenttia. Kasvata pari.

   Sanni, kampaus on sievä ja sopii sinulle hyvin. :3

  • 15.3

   Jaana sanoo

   Timppa, sinun kommenttisi on vain häijy ja typerä. Tuon näköisellä kaunottarella mikä tahansa kampaus näyttää kivalta. Jospa itse kokeilisit vetää tonttulakin niin syvälle päähän, että suu ja siitä ulos tulevat typeryydet peittyy. It’s so THIS season for fools like you.

  • 15.4

   kannie sanoo

   Mitä vikaa tuossa hiusklipsissä muka on? Se on valmistettu sitä varten että sen voi lyödä tukkaan kiinni, oli sitten mikä vuosikymmen tahansa. Se on käytännöllinen, nopea ja näppärä arjen (ja juhlan) pelastaja ja se perhana vieköön toimii. Muuta ei juurikaan vaadita noilta hiushärpäkkeiltä. Pitääkö tässä nyt rakentaa aikakone että kehtaa elää kun ei hiusklipsi päässä kelpaa muuallekin kuin sinne souuu läääääst siisonille. Iyyääyyyöök >:-/

 15. 16

  JohannaW sanoo

  Yksi meikäläisen bravuurikampaus on kierre-/köysiletti (rope braid), missä siis laitetaan hiukset poninhännälle, jaataan häntä kahteen osaan, joista toinen pyöritetään toiseen suuntaan ja toinen toiseen ja lopuksi ne pyöritetään toistensa ympäri. Tämän opettelu ei edes vaadi kovin aikaa, sillä liikkuvia palasia on vähän. :D

  Lopputulos on siis tällainen: http://cdn2.stylecraze.com/wp-content/uploads/2012/09/rope-braid-hairstyle.jpg

 16. 17

  Paula sanoo

  Näyttää olevan ”joulumieltä” kommenteissa? :(

  Muutama vuosi sitten olin ihan yhtä käsi laittamaan hiuksia, mutta etsin tämän tyyppisiä kampausohjeita, joista vähitellen opin kampausten tekoa. Nykyään osaan tehdä erilaisia lettejä ja nutturoita, ja kuljen joka päivä tukka jonkunlaisessa kampauksessa. Kiitos kuuluukin tällaisille ohjeille, joista minunlainen tumpelokin pystyi oppimaan. :)

  Haluaisin itsekin käyttää kuvan kaltaisia hiusklipsejä, mutta minulla on vissin niin luikas tukka, kun klipsi ei kerta kaikkiaan pysy puolta tuntia kauempaa päässä. :(

 17. 18

  Heidi sanoo

  En myöskään tajua ilkeää kommentointia. Epäasiallinen kommentointi jos mikä on noloa ja antaa kommentoijasta huonon kuvan. Tuo kampaus sen sijaan on varsin siistin näköinen mielestäni :) itselläni on pitkähköt hiukset, ja annan hiusten yleensä olla ihan vaan auki ilman mitään muotoilutuotteitakaan (paitsi joskus hiuslakkaa tai hiuspuuteria). Ja niinpä tulos vähän turhankin luonnollisen näköinen. En ole pahemmin jaksanut opetella mitään kampauksia, yleensä mulla menee tukan väsäilyssä vaan järki :D

 18. 19

  Marjo K sanoo

  Hei
  Minusta sait ihan hyvia ja ASIALLISIA vinkkejä. Yhden ”timpan” mielipide ei paljoa paina, vai painaako?
  Bloggaaja on turhan herkkä jos yhdestä ilkeästä kommentista loukkaantuu?

  Mielestäni on hyvä vinkki yrittää harjoitella, sillä harjoittelun kautta hiustenlaiton oppii ei muuten. Ymmärrän että olet ”tumpelo” ja että niskaan on vaikea nähdä jne… Sivu ponnarit ja letit on tosi suosittuja, ja silloinhan tuo niska ongelma on ratkaistu? :)
  Oikein kaunis on tuokin kampaus minkä olit tehnyt. Itse ymmärsin tämän kirjoituksen olevan pikemminkin avaus todellisen Sannin elämästä, mitä arvosta suuresti, kuin että tarkoitus olisi ollut antaa hiustenlaitto vinkkejä.
  Mielenkiinnolla odotan mitä viikko tuo tullessaan.

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Yhden “timpan” mielipide ei paljoa paina, vai painaako?
   Bloggaaja on turhan herkkä jos yhdestä ilkeästä kommentista loukkaantuu?

   Ei paina, ja en mä nyt ehkä niinkään hurjasti loukkaantunut :D. Vaikka ikävältähän se tuntuu että oma ”jee, osaan edes tämän!” -juttu tullaan lyttäämään. Mikäli viittaat tuohon tämänpäiväisen Lavera-postaukseni lopun avautumiseen, niin pointti oli vain pohtia sitä, mikä saa ihmiset jättämään negatiivisia kommentteja. Minun blogissani negakommentteja jätetään aniharvoin, ja kun niitä saan, ne koskevat lähes poikkeuksetta tällaisia ”heikkouksiensa” näyttämisiä, eli kun ei esittelekään itseään ja taitojaan virtaviivaisen esimerkillisinä vaan sen sijaan arkisen kömpelönä, jopa rumana (kuten kynteni). Minusta se on mielenkiintoinen ilmiö. Taidottomuuttaan tai tyylittömyyttään pitäisi hävetä, se pitäisi kätkeä.

   Mielestäni on hyvä vinkki yrittää harjoitella, sillä harjoittelun kautta hiustenlaiton oppii ei muuten.

   Totta, ja ja minunkin excuseni on vain tuo motivaation puute harjoitteluun. Ei pitäisi valittaa vaan ottaa vain kampa ja kiharrin kauniiseen käteen. ;)

   Itse ymmärsin tämän kirjoituksen olevan pikemminkin avaus todellisen Sannin elämästä, mitä arvosta suuresti, kuin että tarkoitus olisi ollut antaa hiustenlaitto vinkkejä.

   No juurikin näin toivoin että juttu otettaisiin vastaan..! :)

 19. 20

  Nimetön sanoo

  Kyllä toi mun mielestä on hieno juhlakampaus :) En ymmärrä, että miksi ylipäätään pitää jättää ilkeitä kommentteja.. Oman mielipiteensä ja kritiikin voi antaa kyllä ihan asiallisellakin tavalla :)

  Oletko koittanut Batisten kuivashampoota(Dry Shampoo XXL Volume? Luin tosta kuivashampoosta Virven blogista ja tänään kävin ostamassa. Ainakin ensimmäisen kokeilun jälkeen hiukset näyttävät ja tuntuvat paljon pöyheämmiltä! :)

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Oletko koittanut Batisten kuivashampoota(Dry Shampoo XXL Volume?

   Olen kokeillut vain niitä tavallisia Batisteja joissa on maissitärkkelystä, niillä en saa tarpeeksi nostetta. Ovat siis enemmän nimenomaan puhtaan tunteen jättäviä mutta eivät niinkään karheutta ja volyymia tuovia. Mutta tuo XXL-versio on ollut jo pitkään kokeilulistalla, siinä on eri ainesosat! :) Luulen hankkivani sen seuraavaksi kun nykyiset loppuu.

 20. 21

  Tanja sanoo

  Kiitos Sanni tästä ohjeesta! Elämäni ensimmäimmäinen onnistunut kampaus. :)

 21. 22

  Miukuli sanoo

  Minulla on ohut ja lasimainen tukka, joka on tyvestä liukas ja kiiltävä mutta latvoista hamppuinen hiirenhäntä. Eli juuri sellainen masentava suomalainen hiuspehko :D Minun pelastukseni on mummopaplarit!! :) Aamulla kosteaan tukkaan hieron öljyä (latvoihin) ja suihkautan lämpösuojaa kaikkialle hiuksiin. Sitten kieputan tukkaosiot isoille papiljoteille ja föönaan kuivaksi. Tässä menee aikaa n. 20 – 25 min.

  Tällä menetelmällä saan muhkean ja terveennäköisen upean tukan :) Ja tällä menee vielä se toinenkin päivä, eli ei latistu täysin edes nukkuessa. Hiukset näyttävät oikeasti ehkä ainakin puolet paksummilta tuon papiljotti-kuivauksen jälkeen. Hiukseni ovat mitaltaan hieman yli olkapään.

  Ja jos haluaa kunnon party-lookin, niin sittenhän noita papiljotteja voi pitää vähän kauemmin ja muokata jälkikäteen vielä vaikka vähän hiuspuuterilla :)

 22. 23

  smelly cat sanoo

  No mun mielestä toi sun hainhammas-kampaus on söötti :)

  Tuli muuten kuivashampoosta mieleen tyhmä kysymys; kuuluisko sen lähteä hiuksista kokonaan yhdellä shampoopesulla? Koska kun meikäläinen käyttää kuivashampoota, ja sitten pesen hiukset (käytössä Bonacuren ja Redkenin shampoot), niin hiukset on aina lähmäisen tuntuiset pesun jälkeenkin, vasta tokan shampoopesun jäljiltä ne tuntuu puhtailta. Notta teenkö jotain väärin, vai eikö toi Klippoteket vaan tahdo olla mun kaveri? (heh :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Tuli muuten kuivashampoosta mieleen tyhmä kysymys; kuuluisko sen lähteä hiuksista kokonaan yhdellä shampoopesulla?

   Riippuu ihan ko. kuivashampoosta, kaikki ei lähde. Stydimmät vaatii kolmekin pesua, ellei enemmänkin. Mulla esim. Kicksin Styling-kuivashampoo vaatii kolme pesua lähteäkseen kokonaan.

   Klippoteket’kin on aika voimakkaasti tarttuvaa, eli voi hiuslaadusta riippuen hyvinkin vaatia useamman pesun.

   Et tee mitään väärin, don’t worry! :)

 23. 24

  Jenny sanoo

  Muuten tuli noista hiusklipseistä mieleen, että kun tykkää sellaisia käyttää niin oletko kuullut Flexi8-klipseistä? Niitä käyttää monet ”hiushifistelijät” eli ovat hellävaraisia! Niitä saa tilattua vain heidän omilta sivuiltaan mutta tulivat nopeasti, tilasin äidilleni niitä lahjaksi :) Ihan vinkkinä jos haluat vaihtelua klipseihin :)

  Mulla itsellä on neljä eri kampausta: hiukset auki, ponnari, letti ja donitsinuttura. Donitsinuttura on helpoin tehdä vähän likaisiin ja kuivashampoisiin hiuksiin (Batiste XXL volume<3) ja teen sen sellaisella H&M:n donitsilla. Teen sillä rullaustekniikalla eli rullaan hiukset siihen donitsin ympärille ja lopuksi tungen vielä pompulaosuuden donitsin sisälle niin nuttura tulee ihan päähän kiinni eikä tarvi mitään pinnejä :) Tää on oikeasti tosi helppo, vaikka ei mullakaan ekalla kerralla onnistunut! Jos tuon tyylisestä nutturasta tykkää niin se on kyllä helppo opetella :) Tsemppiä kampausharjoitteluun, mulla on tällä hetkellä työn alla ranskanletti :'D

  • 24.1

   Sanni sanoo

   oletko kuullut Flexi8-klipseistä?

   En ole kuullut (tai jos olen niin oli vaipunut unholaan ^_^), joten piti googlata. :) Näyttää kauniilta, mutta mun ensimmäinen ajatus on: miten tuo pitää nutturan kasassa ja paikallaan..? Kun siinä on vain tuo yksi puikko joka menee hiusten läpi. Verrattuna hainhammasklipsiin jossa hampaat ”porautuu” tukkaan, tuollainen puikkosysteemi tuntuu tosi kevyeltä…. Oletko kokeillut omiin hiuksiin? Miten pysyy?

   • 24.1.2

    Jenny sanoo

    Olen kokeillut niitä paria eri kokoa joita äidilleni tilasin, toinen piti perusponnarin hyvin kiinni ja toisella kokeilin noita nutturahärdellejä, eli kun hiukset kieputti tiukasti nutturalle ja sitten laittoi sen puikon ihan päätä myöten nutturan puolelta toiselle ja kiinnitti sillä joustavalla kahdeksikolla niin se pysyi tosi tukevasti! Pitää vaan olla tarpeeksi pieni klipsi, liian iso tietysti valuu, mun aika ohuissa hiuksissa M-koko oli jo liian iso, S:llä pysyi nutturakin.

 24. 25

  E sanoo

  Sulla on ihan mahtava tukka ja mun mielestä sulle sopisi ihan älyttömän hyvin ”sivuletti”,eikä sen pitäisi olla vaikea, kun letin teon saisi aloittaa olkapäältä ja siihenhän sä näet hyvin. Itse käytän myös valkkia tosi usein sivunutturaan ja laitan ison klipsikukan siihen päälle. Helpompi laittaa sivulle, kuin takaraivolle. Itse en ole myöskään mikään kaksinen tukanlaittaja, mutta olen yrittänyt opetella ahkerasti ja edistynytkin jonkin verran. Mun tukka on luonnontilassaan roikkuva, liukas ja yhteistyöhaluton. Suosittelen sulle myös suoristusraudan ostamista, ihan pelkkä tukan ”mankeloiminen” sen kanssa tekee ihmeitä. :-)

 25. 26

  Jessi sanoo

  Sulla kun on noin pitkä tukka, niin sun kantsis kokeilla nepparillista nutturavalkkia! :) Hiuksen latvat kiepautetaan avatun valkin ympärille ja sitten valkkia vain pyöritetään päätä kohti. Lopuksi neppari kiinni, ja vähä ny’itään hiuksia neppari kohdan päälle ja voi vielä laittaa pari pinniä tukemaan. :) Tähän tapaan: http://www.youtube.com/watch?v=A4C0PE62Cvw
  Ja vielä helpompi tuo on tehdä jos teet ensin ponnarin siihen kohtaan mihin nutturan haluat..näin hiuksia on helpompi hallita ja pyörittää :)

  Hiuslassolla saa myös helposti piristystä tavalliseen ponnariin ja sillä voi myös tehdä kivan niskanutturan :) http://glitter.fi/2013/07/12/hiuslasso/

 26. 27

  momo sanoo

  aika monissa kauneusblogeissa, joita muuten tykkään lukea, bloggaaja usein nälvii ja vähättelee itseään. mun mielestä sitä on aivan hurjan ärsyttävää lukea! esim. joo joo, tiedän että tämä ja tämä minussa on karseaa ja se näkyy kuvistakin, anteeksi nyt vain kun joudutte siitä kärsimään! ja ne jutut ovat AINA sellaisia, mitä en ole lukijana huomannut ennen kuin bloggaaja niistä vaivautuu huomauttamaan sellaiseen sävyyn, joka kielii mielestäni lähinnä heikosta itsetunnosta. nyt tuli mieleen, että ehkä yksi syy tuohon itsensä haukkumisen ilmiöön löytyy tämän postauksen kommenteista. kun joku esittelee jotain mitä ei miljoona muutakin blogia tai lehteä, se on kai jotenkin haukkumiselle altistava aihe. varsinkin jos voi todeta kepeästi että hei, tiedän ettei tämä ole täydellinen mutta se kelpaa, niin jotkut sitten katsovat voivansa haukkua..? kyökkipsykologisointiin taipuvainen kun olen, tulee mieleen, että ehkä kauneusblogeissa on jokin kollektiivinen mielentila jossa vain täydellinen kelpaa ja olemattomat pikkuvirheet on lytättävä itse jottei kukaan muu voisi. hohhoijjaa. tekisi joskus mieli perustaa jokin kapinakauneusblogi, jossa esittelisin ihan tieten tahtoen takkutukkaani ja ”90s grunge/junkie chick” -meikkejäni :D siinäpä olisi haukkujille evästä! :D (tiedän, en ole ihan terve, mutta ihmisien närkästyttäminen antaa minulle outoja kiksejä. olen kai juuttunut teinin tasolle.. :D)

  nosiis, pointti oli, että kummallista kun pitää tuolleen vaan haukkua. mielestäni kritiikki on varsin ok (jos puhutaan asioista, eriasia ulkonäköön liittyen!) ja mua ärsyttää sellainen ”naiskulttuuri”, missä kaiken on oltava niin puspus-ihanaa, mutta joku kampauksen (ja ulkonäön tai henkilön haukkuminen on kyllä ihme touhua. bloggaaja altistaa itsensä kritiikille, ja olisi kivaa, jos lukijoilla olisi sen verran kunnioitusta että ymmärtäisivät hyvän maun rajat (sanoo hän ja menee kiusaamaan koksuja ja persuja näiden kommenttilaatikoihin xD)

  ihanaa, että esittelit kampauksesi!! musta se oli kiva ja oivaltava :) oon ihan älyttömän kade sun kutreista ;)

 27. 28

  candycane sanoo

  Yksi kiva, helppo ja huomattavasti todellisuutta vaikeamman näköinen kampaus on mermaid tail braid : http://www.youtube.com/watch?v=8xZWRwfib7U

  En itse yleensä edes tee kahta lettiä, vaan yhden tavallisen, löysän ”väärinpäin” letitetyn letin (letitän siis suortuvat toistensa ali enkä yli, aivan yhtä helppoa kuin normaali letti :)). Sitten hiukan löysään sitä ja erotan suortuvia sivuille videon tavoin. Olen itsekin aika huono laittamaan hiuksia, mutta tämä kampaus on superhelppo – onnistuu taatusti, jos osaa tehdä tavallisen letin. Tällä yksinkertaistetulla versiollakin saa muhkeutta ohuisiin hiuksiin :)

 28. 29

  Sanna L. sanoo

  Täällä myös yksi tumpelo! Tukkaa on minulla paljon ja se on luonnontapuisa. Aikaisemmin se oli myös todella kuiva mutta oikeat shampoot yms ovat sen pelastaneet. Siskoni osaa meikata ja laittaa hiuksia niin hän on jopa opettanut minua miten hiukset suoristetaan ja tuopeerataan ”oikein”! Lisäksi tietyssä pituudessa hiukseni alkavat liukua päätä myöden joten oikea pituuskin hiuksissa vaikuttaa paljon :-) Siskoni sanoi että perus jutut on opittavissa mutta muuta ei voi edes harjoitella, tulee kuulemma luonnostaan.. Ei tule minulla… :-)

 29. 30

  Nimetön sanoo

  Pakko kommentoida kun jo joskus lukiessani vanhoja postauksia huomio kiinnittyi ”hiustumpelouteesi”. Ymmärrän motivaation puutteen, mutta eikö sitä motivaatiota saisi jostain kaivettua jos kuitenkin haluaisit osata tehdä kampauksia? Ymmärrän hyvin sen tuskan kun perusasiatkin ovat vaikeita, minun piti opetella kaikki ponnarin teosta lähtien ja lavallinen letti tuotti todella pitkään vaikeuksia. Mutta mitä enemmän harjoittelin, sen nopeammin opin uusia kampauksia, ja nyt tarvitaan yleensä vain pari yritystä. Alku on kaikista hankalin mutta kyllä se siitä lähtee. :)Teen yleensä niin, että katson youtubesta videon ensin kaksi kertaa läpi, minkä jälkeen katson sen vielä kaksi kertaa yrittäen samalla itse. Sen jälkeen alkaa yleensä jo luonnistua. Älä yritä heti vaikeita kampauksia vaan aloita pikkuhiljaa, loppukin harjoitteluinto katoaa jos käsiin jää kerta toisensa jälkeen pelkkä epämääräinen takkukasa. Mikset pidä ponnareita? Sivuponnarista saa siistin ja juhlavankin jos tekee hiuksiin reiän ponnarin yläpuolelle ja tunkee hiukset siitä läpi. Ja kai osaat pitkätukkaisena tehdä ihan tavallisen letin? Tee sivulle jos tuntuu helpommalta nähdä koko ajan mitä tekee. Voisin ehdotella loputtomiin, helppoja kampauksia on oikeasti todella paljon! Minusta tuo sinun kampauksesi vaikutti melkein monimutkaiselta, koska käytit muotoilutuotteita. Ja jos jokin kohta näyttää epämääräiseltä tai kampaus ei ole tarpeeksi juhlava niin senkun tökkää siihen esim. kukkapinnin! Muuttuu heti paljon hienomman näköiseksi. :D

  Ja tuosta flexi8-puikosta vielä, en ole itse saanut sellaista näppeihini mutta tiedän että niitä suorastaan ylistetään. Ihan perus puikkonuttura pitää pitkässä tukassa uskomattoman hyvin kun sen oppii tekemään ja on tosi hiusystävällinen. Etsi youtubesta vaikka hakusanalla ”stick bun” ja testaile kynällä tai syömäpuikolla (tosin olen huomannut että opin tekemään puikkonutturoita vasta kun sain oikean nutturapuikon, piti paljon paremmin). :) Ja hiusviikko on kivaa luettavaa, lisää tällaista!

 30. 31

  Maijastiina sanoo

  Tulipa nyt mieleen tällainen vanha kikka, että perusponnarin voi tuunata seuraavasti:

  Löystä ponnaria hieman irti päänahasta. Työnnä kaksi sormea alhaalta ylös päänahan ja hiuslenksun välistä. Eli siis puolivälistä ponnarilla olevia hiuksiasi. Nyt nappaa ponnarin vapaa pää kahden sormesi väliin ja vedä ponnarin vapaa osa läpi päänahan ja lenksun välistä sormien mukana. Tekee sellaisen pienen kierteen ponnariin. Voit myös kokeilla pujottaa sormet ylhäältä alas. Tosi nopea tehdä. Sormien pujotus vaan vaatii vähän tekniikkaa. Tähän on myyty apuvälineenä tikkua, jonka toisessa päässä on lenkki.

  Hankala selittää ilman kuvia, mutta olen nyt junassa, joten en ehdi kaivaa kuvitusta. :/

  Letit olen itse oppinut tekemällä alkuun toisille. Huomattavasti helpompaa kuin itselle. ;) Sitten jatka perusletillä harjoittelua omaan päähän. Letitä hiukset aina siivouspäiväksi, salitreeniin tms., niin hommaan tulee rutiinia. Ranskis yms. vaikeammat vaativat jo oman sormitekniikkansa, jos itselle tekee. Netissä on kyllä hyviä videoita. Itse rutinoin ranskiksen aikoinaan, kun letitin hiukset joka päivä hotellisiivoustöihin lähtiessäni. Silti se edelleen toisinaan sotkeentuu varsinkin niskasta, mutta sitäpä se on kampausten kanssa. :)

 31. 32

  Jonttu sanoo

  Sinulla on aivan älyttömän kauniit hiukset tuossa ensimmäisessä kuvassa! Oi joi. Itsellänikin monesti hiukset ovat yön jäljilta vähän paremmat ja tuuheammat kuin normaalisti (vaikka mitään yökampauksia en pidäkään, vaan heitän hiukset vain tyynylle ylös; oli muuten tosi hupaisaa lukea sinun nukkumisasennostasi pari postauksta taaksepäin:) ), mutta sitten kampaaminen tekee hiusten hyvännäköisyydelle kauheaa hallaa. :/

  Itse olen varmaan vielä sinua tumpelompi, kun käytän vain yhtä pikkusolkea pitämään ohuita ja luikkaita haituviani kiinni. Lettikin näyttäisi hiuksissani tosi huonolta, kun ovat niin ohuet eivätkä asetu päälaelta hyvin. Poninhännän osaan tehdä, mutta se näyttää mielestäni tyhmältä, jos on lyhyt takaraivo niin kuin minulla.

  Näitä ohjeita kun kommenteista luin, tuli kyllä sellainen himotus alkaa itsekin vähän testailemaan ja kokeilemaan, jos kuitenkin oppisin jotakin tekemään. Mutta ihan jo tuo hiusmateriaalini huono laatu toimii minulle epämotivoivana tekijänä plus se, että koskaan en ole vielä saanut kaunista kampasta aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.