Hiusviikko: Lavera Repair & Care – a.k.a ”ei mennyt uudistus niinkuin Strömsössä”…

Keskiviikon tuote-esittelyssä luupin alla Laveran Repair & Care -pariskunta uudistuneesta Hair Pro -linjasta.

Laveran hiustuotehistoriahan on sellainen, että aiemmin vain shampoot olivat luonnonkosmetiikaksi sertifioituja. Muoks. Eivätpäs olleetkaan, kiitos Liisa korjauksesta! ;) Sekä shampoissa että hoitoaineissa oli käytetty pieniä pitoisuuksia synteettisiä ainesosia. Ilman synteettisiä avustajia on huomattavasti haastavampaa saada aikaan yhtä selvittäviä ja silottavia hiustuotetteita kuin mihin kuluttajat ovat ”normi”kosmetiikan puolelta tottuneet. Tänä vuonna Lavera viimein uudelleenlanseerasi hiustuotelinjansa, ja nyt kaikki tuotteet on NaTrue-sertifioitu.

Heipat synteettisille komponenteille! Ja harmillisesti heipat myös kivoille nimille – itse tykkäsin kovasti vanhan linjan ”Milk”-nimestä. Mango Milk, Rose Milk ja Almond Milk ovat minun korvaani sympaattisempia ja myyvempiä kuin persoonattomat ”Repair & Care”, ”Colour & Shine”, ”Volume Shampoo” ja ”Sensitive Shampoo”.

LaveraRepairCare

Repair & Care -shampoo (entinen Rose Milk)

Koostumus: paksuhkon geelimäistä, läpinäkyvää, sopiva paksuus, ei valu kämmeneltä.

Tuoksu: mieto, epämääräinen, luonnonkosmetiikkamainen. Ruusu hädin tuskin havaittavissa.

Vaahtoavuus: aika maltillinen ja ”hitaasti käynnistyvä” ensimmäisellä vaahdotuksella, shampoota täytyy lisätä pari kertaa että vaahdon saa leviämään kaikkialle. Toisella vaahdotuksella runsasta. Vaahto ei ole kermaista, mitä saattaa odottaakin incin perusteella: ainesosaluettelossa ei ole yhtäkään öljyä tai rasvaa (!).

Hoitavuus: ei tunnu hoitavalta (mikä ei yllätys incin perusteella), parissa pesussa hiukset menivät jopa vähän takkuun mutta kolmannessa tuntuivat paremmilta.

Pesuteho/narskuvuus: tekee hiuksista nitisevät jo ensimmäisellä vaahdotuksella ja toisen jälkeen ne ovat supernitisevät, kuin syväpuhdistavan shampoon jälkeen.

Fiilis hiusten kuivuttua: puhdas, mutta ei syväpuhdas.

Yleisarvosana: hmmm… Joudun sanomaan, että omalla kohdallani shampoouudistuksessa hyvää oli vain koostumuksen muokkaus paksummaksi. Pahoitteluni Lavera. Ei tämä mitään huonoa shampoota ole (se viikon huonoin on vielä tulossa..!), mutta ei minun tarpeisiini hyvääkään. Sanoisin, että sopii normaaleille ja hyväkuntoisille hiuksille jotka eivät kaipaa shampooseen pehmentäviä ja selvittäviä ominaisuuksia.

Hiukset_21062013

Repair & Care Conditioner (entinen Rose Milk)

Koostumus: hyvin paksua ja voidemaista, valkoista. Vanhan hotiksen ”lirumainen”, paikoin jopa paakkuinen koostumus on historiaa.

Tuoksu: mieto, epämääräinen. Ruusun tuoksu ei voimakas eikä makea.

Hoitavuus/kosmeettinen tuntu: selvittää kiitettävästi mutta ei tunnu hiuksissa erityisen liukkaalta. Huuhdellessa ei myöskään tunnu silkkisyyttä. Hiukset ovat selvät ja aika sileät, ok, mutta ei muuta.

Fiilis hiusten kuivuttua: sähköinen! Ja hieman karhea. Näin sähköiseksi ei varmaan mikään hoitoaine ole vielä jättänyt hiuksiani.

Yleisarvosana: kuten shampoon kohdalla, muutos ei ollut mieleeni. Ymmärrän, että sertifiointi on tärkeää kun kyse on luonnonkosmetiikkamerkistä, mutta itse kuulun siihen kuluttajaryhmään jota pienet ja perustellut synteettiset ainesosapitoisuudet luonnonkosmetiikassa eivät haittaa.

* * Repair & Care -tuotteet saatu Laveralta * *

. . .

Vanhasta linjasta Mango Milk -shampoo ja etenkin hoitoaine olivat ehdottomia suosikkejani. Liru, hieman epästabiili koostumuskaan ei haitannut hoitiksessa, se teki hiuksista mielettömän sileät ja pehmeät! Tästä oli ilmeisesti osin kiittäminen uudesta koostumuksesta poisjätettyä synteettistä polymeeria, stearamidopropyl dimethylaminea.

LaveraMangoMilkhoitis

Minun oli saatava vielä selvyys uudistuksen vaikutuksista Mango Milkin kohdalla, ja kipaisin Ruohonjuureen hakemaan näytteet Colour & Shineista (mille nimelle mangot ovat muuttuneet).

Kokemukset:

Colour & Shine -shampoo: samanlainen koostumus kuin ruusushampoossa, parempi tuoksu. Ei kuitenkaan yhtä hyvä kuin vanhoissa Mango Milk -tuotteissa. Pesee hiukset nihkeiksi, mutta tuntuu aavistuksen hoitavammalta kuin ruusushampoo (pituudet jäävät selvemmiksi).

Colour & Shine -hoitoaine: samanlainen koostumus ja hoitokokemus kuin ruusuhoitsikalla. (Näiden kahden ”voidepohja” on muuten ihan sama.) Selvittää kyllä hiukset, mutta ei tee erityisen sileiksi. Täysin erilainen hoitotuntu kuin edesmenneellä Mango Milkillä.

Sujautin näyteminigripit vielä kaverillenikin (paljastamatta mistä tuotteista oli kyse), ja tässä hänen melipiteensä: ”Mun mielestä nämä olivat ihan positiivinen kokemus. Shampoo on kummallisen geelimäistä, mutta ilmeisesti tosi riittoisaa. Ihan pienikin määrä vaahtoaa tosi paljon. Aika pesevä tuote selkeästi, ja vähän mulla ainakin veti tosta päällimmäisiä huonokuntoisia hiuksia käkkärään. Ei kuitenkaan niin paljoa, ettäkö haittaisi pahasti. Hoitoaine toimi mun päässä samalla lailla kun muut kokeilemani luonnonkosmetiikan hoitoaineet (Madara, Lavera). Eli vähän jää sellainen olo, että aluksi tekee mieli laittaa vielä jotain ainetta tukkaan, mutta hetken päästä huomaa että hius tuntuu jotenkin tosi pehmeälle.”

Lattana_tukka

Vielä loppuun kommentti eilisestä ”tumpelokampauksestani”.  Kampausta kommentoitiin muutamilla vähemmän ystävällisillä ilmaisuilla, mikä sai minut taas miettimään, että mikä siinä on että blogeissa – ja mediassa ylipäänsä – pitäisi esitellä vain Kaunista, Onnistunutta, Taitavaa, Tyylikästä? Kun joku avoimesti laittaa kuvan vähemmän onnistuneesta asiasta – tai yleisestä kauneusihanteesta poikkeavasta tyylistään – se provosoi välittömästi ilkeään kommentointiin. Kynteni ovat tästä parhaita esimerkkejä blogin historiassa. Ne olivat pitkinä monen silmään kerrassaan yököttävän näköiset ja kaikkea muuta kuin mitä Kauniiden Kynsien Standardi sanoo, mutta minä esittelin kuvia ihan iloisena ja hyvällä mielellä. Ja jopa ylpeänä! Minä tykkäsin pitkistä, kieroista kynsistäni. Ne olivat minulle rakkaat. Joitakin ihmisiä vain häiritsee, kun joku kehtaa julkisesti tykätä jostain, joka on ”noloa”. Tai esitellä kampauksen, jossa ei ole mitään esiteltävää.

Eilinen kampaus on jonkun arkea. Ja ilahduttaa jota kuta – ainakin minua. Minun blogini on arkinen, eikä täältä saa päivittäin elämää mullistavia vinkkejä tai kultareunaista glamouria. Täällä on usein ihan tavallisia asioita, mokiakin. Ei minua nolottanut tehdä postausta hainhammasklipsiponnaristani. Päinvastoin – sain jutun myötä vinkkejä miten ”upgreidata” viritystäni, ehkä hankin vihdoin vaalean klipsin – tai jopa koristeellisen..! ^_^

.

P.S. Tiedän – eilisessä postauksessa oli parin klipsin tökeryyttä esiintuoneen kommentin lisäksi vain yksi varsinaisesti ilkeä kommentti, enkä luonnollisestikaan ole kritiikin yläpuolella, mutta en välttämättä ymmärrä mitä pointtia ja rakentavuutta on tulla kertomaan tumpelon kampausta käsittelevään postaukseen, että tumpelokampaus on, no, tumpelo.

Kommentit
 1. 1

  Laura2 sanoo

  Siis täh, se kampaushan oli kivannäköinen! Mä en voi _käsittää_ miksi ihmisten on ihan pakko kommentoida ilkeästi toisten ulkonäköä netissä (tai päin naamaakaan), ovatko he itse sitten niin täydellisiä muka? Eikö bloginpitäjä saa tehdä postauksia siitä, mistä itse haluaa? Voi hyvän tähden.

  Onneksi osaat varmasti jättää näiden pällien kommentit omaan arvoonsa! Mä ainakin tykkään näistä sun kirjoituksista. :)

 2. 2

  Liisa sanoo

  Hei Sanni, pakko korjata sen verran, että ei ne shampootkaan olleet ennen sertifioituja. :)

 3. 3

  sanoo

  Voi ei! Täälläkin itketään kyyneleitä, sillä Laveran vanhat mango milk tuotteet oli ainoita luonnonkosmetiikan hiustuotteita, jotka toimi itsellä edes jotenkin… Niiden tuoksukin oli ihana!

 4. 4

  daeph sanoo

  Heh, ehkä eilinen kampaus viimeistelyineen ja klipsivalintoineen oli lukijoille vähän yllätyksellinen, kun yleensä täällä on totuttu näkemään täydellisesti yhteensointuvia, huolellisesti häivytettyjä luomiväriupeuksia, upeita virheettömiä meikkipohjia ja kaunis Sanni. Kaunis oli toki kampauksesikin, mutta jotenkin eri paria meikkityylin kanssa ;)

  Ehkä sun pitää hiusviikon jälkeen aloittaa ”tumpelon kampausviikko” jonka aikana kokeilet 7 uutta kampaustyyliä eri videoilta. Youtube on aika hyvä aarreaitta siihen :) Olen vähintään yhtä tumpelo hiusten kanssa, mutta muutama hyvä kikka on tullut videoilta opeteltua. Ja joskus muuten glitterissä myyjä esitteli mulle monenlaisia nutturaviritykseen käyviä apuvälineitä (mitä en ollu koskaan aiemmin tiennyt olevankaan). Laittoi niitä oikein tukkaankin asti ja näytti kädestä pitäen miten niitä käytetään. Ystävällistä :)

  • 4.1

   Sanni sanoo

   Kaunis oli toki kampauksesikin, mutta jotenkin eri paria meikkityylin kanssa ;)

   Heheh :D Eriparisuus ei edes rajoitu hiuksiin, vaan olen ihan päästä varpaisiin eri paria meikkityylini kanssa. Pidän sitä itsekin sangen huvittavana. :) Osaan meikata, mutta kokonaisuutena Sanni on aikamoinen homssu. ;) Kulahtaneet neulepaidat ja päivästä toiseen jalassa olevat samat farkut eivät juuri korreloi viimeisteltyjen meikkipohjien kanssa… ;)

   Tajusin juuri tänään että kuljen myös rikkinäisillä kengillä… Olen jo hetken aikaa tiedostanut että niistä on pian aika jättämässä mutta en ole välittänyt… No, nyt niistä irtoaa jo reunakin niin pakko kai näyttää roskista! ^_^

   Minäkin olen muuten saanut Glitterissä hyvää palvelua..! Ostin sieltä joskus muinoin myyjän inspiroimana jonkun kivan nutturahärpäkkeen, mutta… öhm, se on tainnut kadota jonnekin täysin käyttämättömänä vaikka silloin aikoinaan innostuin demosta kovastikin.

   *huokaus, niin tyypillistä minua…*

 5. 5

  nnn sanoo

  En kommentoinut eiliseen postaukseen, mutta siis minä juuri katsoin, että onpa upea kampaus!! Siis ihan iski silmään upeana juhlakampauksena. Ja hiukan erilaisena voisin hyvin ottaa hääkampaukseksikin ja minä jos joku on sniidu kampauksissa :) Ei minusta ollut laisinkaan tumpelo siis. Mutta nämä on näitä mielipiteitä, joku tykkää ja joku ei, en vain ymmärrä, miksi pitää tulla arvostelemaan, jos ei pidä. Kehitysideoita voi antaa, mutta ei kukaan tee mitään ”ruma kampaus/rumat kynnet/plaplapla” -kommenteilla.

 6. 6

  sanoo

  Heh, mie otin blogini aloittaessani päämääräkseni, että jos mie näyn kuvassa, niin se olen Mie, enkä mikään malli. Kuvia käsittelen vain sen verran, että värit näky ät suurinpiirtein oikeana, mikäli esitellyssä tuotteessa väri on tärkeä. Blurraukset ja photoshoppaukset etsittäköön muualta. Tosin saattaa vaikuttaa siihen, että lukijamäärät pysyvät pieninä… Yli kolmikymppinen nainen kun voi välillä olla aika rujo näky :)

 7. 7

  NG sanoo

  Harmi, en ennättänyt testata koskaan noita Laveran vanhempia shampoita..
  Jostain syystä muuten ruusu on vakiintunut yhdeksi luonnonkosmetiikan ’pakolliseksi’ tuoksuksi, kasvovoiteissa eritoten. Olisi siksi kiinnostavaa lukea joskus postaus eri luonnonkosmetiikkasarjojen ruusuvoiteista… ^-^
  (Dr. Hauschka, Lavera, Melvita…)

 8. 8

  Taru sanoo

  Hö. Etsin pitkään luonnonkosmetiikan shampoota, joka toimis tässä mun järkyttävän paksussa ja kiharassa tukassa ja sun vinkistä kokeilin tota Mango Milk shampoota. Ja sehän on toiminut melko hyvin (mökillä järvivesipesussa se toimii ihan todella hyvin).

  Ja tietenkin se nyt sit vaihdetaan… Ei oo muuten eka kerta kun joku jonka just löydän, lopetetaan vähän ajan päästä :( No täytyy nyt vielä kokeilla tota uutta versiota. Mulle shampoon on toimittava kunnolla jo yhdellä pesukerralla, koska sitä ainetta kuuluu sitenkin ihan älyttömät määrät tähän kuontaloon… Mango Milk -hoitoaine ei aiemminkaan mulla toiminut kunnolla (ainakan ilman että olisin käyttänyt sitä tosi ison määrän kerralla).

 9. 9

  Liisa sanoo

  Harmi, että sait ikäviä kommentteja.. Asiat voi esittää niin monella tavalla. Itse näin pitkäaikaisena lukijana haluaisin kannustaa sinua ihan todentotta opettelemaan hiusten laittoa. Se ei ole mitään rakettitiedettä ;) itse olin tosi tumpelo hiustenlaitossa, enkä saanut ennen edes kiharoita aikaan piippausraudallakaan. Sitten varasin kampaajaltani ajan, jonka aikana kävimme läpi kädestä pitäen mm. kihartamisen, teimme yhdessä muutaman arki- ja juhlakampauksia ja kampaajani neuvoi minua eri laitteiden ja valkkien, yms apuvälineiden valinnassa. Tietysti tämä maksoi minulle, mutta sain hyvää ja henkilökohtaista opetusta sekä helppoja kampausvinkkejä, joita voin toteuttaa kotona. Treenasin kampauksia ja kihartamista sen jälkeen itsenäisesti, ja nyt väännään aamuisin kiharoita suoristuraudallani pitkään tukkaan jopa 15 minuutissa! Ja mitä enemmän treenaa, sitä nopeammin ja vaivattomimmin kampaukset syntyvät. Ja se on muuten jännä, että kihartamiseenkin ja suoristusraudan käsittelyyn tulee tietty lihasmuisti, eli käsi ”muistaa” missä kulmassa rauta tulee olla, että hius kihartuu (kun vain jaksaa opetella). Eli hyvä Sanni, jatka vain opiskelua ja jaksa ennenkaikkea harjoitella! Kärsivällisyyttä! Älä jätä hiuksiasi huomiomatta, ne ovat naisen kruunu! Ja apuakin on saatavilla, kampaajat tai parturikampaaja-opiskelijat tarjoavat ainakin täällä päin Suomea jo yhden illan kampauskurssejakin!

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Ja se on muuten jännä, että kihartamiseenkin ja suoristusraudan käsittelyyn tulee tietty lihasmuisti, eli käsi “muistaa” missä kulmassa rauta tulee olla, että hius kihartuu (kun vain jaksaa opetella).

   Tämä on varmasti totta, niinkuin kädessä on ”meikkausmuistikin”… ^_^ Kun vain pääsisin sinne saakka että kampausrutiini tallentuisi käden lihaksiin… :D

   Ja apuakin on saatavilla, kampaajat tai parturikampaaja-opiskelijat tarjoavat ainakin täällä päin Suomea jo yhden illan kampauskurssejakin!

   Jes, mulla on onneksi ihana kampaajaystävä Leena, joka on luvannut opettaa mua, mutta kun asutaan eri paikkakunnilla niin tilaisuuksia tulee harmillisen harvoin…

 10. 10

  Marika sanoo

  Hoh, se klipsikampaushan oli aivan mainio ja palvelee meikäläistä ainakin oikein hyvin. En itse todellakaan osaa laittaa mitään hienoja kampauksia, joten tuo klipsikampaus vinkki oli oikein kiva ja ehkä jopa meikäläinen onnistuu sen itselleen väkertämään :D Ei aina tarvii olla nii vimpanpäälle bling bling (ei meistä kukaan ole) ;)

 11. 11

  Minna sanoo

  Hei Sanni! Pitkäaikaisena lukijanasi, en jaksaisi viihtyä blogisi parissa ilman näitä todellisia ja todenperäisiä omakohtaiseen kokemukseen perustuvia juttujasi. Tällaistahan tämä todellinen elämä ihan oikeasti on.
  Voin vain toivottaa sinulle jaksamisia ja voimia! Jatkathan myös jatkossa valitsemallasi tiellä.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Kiitos Minna! :) En minä siis oikeasti mitenkään kovasti loukkaantunut siitä että ”kampaustani” ja klipsivalintaani arvosteltiin, mutta se vain panee ihmettelemään miksi joku kokee tarvetta antaa lyttäävää palautetta asiasta, joka selvästi on toiselle ilon aihe.

 12. 12

  iitu sanoo

  Pahoittelen jos kommenttini edelliseen kampauspostaukseen loukkasi sinua. Mielestäni en kuitenkaan ollut mitenkään asiaton. Halusin ilmaista mielipiteeni, koska kommentithan ovat sitä varten, eikä niiden aina tarvitse olla yksinomaan ylistäviä. Tarkoitukseni ei ollut lytätä sinua. Toivottavasti et masentunut kommentista, vaan jatkat kampausten tekemisen harjoittelua :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   En masentunut, ja ymmärränhän toki itsekin ettei halpa klipsini ainakaan mitenkään juhlista ”kampausta”. Kommenttien ei tietenkään tarvitse olla ylistäviä, ei missään nimessä, mutta tietysti voi miettiä miten jonkun asian ilmaisee. :) Ymmärrän ettet tarkoittanut kommenttiasi pahalla, vaikka kyllähän sen ”päähän unohtuneen klipsin” voi pienenä kettuilun-omaisenakin tulkita… No, nyt viimeistään selvisi, että se ei ollut kettuilua. Toivottavasti :D

   Itse olen nimittäin oikeasti vilpittömän ihastunut hainhammas-solkeeni ja olen iloinen jo siitä pienestä nosteesta mitä sillä saan hiuksiini aikaiseksi. Pro-ihmiset saavat nauraa, minä olen iloinen että 3-kymppisenä vihdoin löysin hainhampaan ^_^

   • 12.1.1

    iitu sanoo

    Ei todellakaan ollut mitään kettuilua :) Ja haluaisin vielä lisätä ettei siinä postauksessa ollut mielestäni mitään pahaa – ihan mielelläni luen postauksia sellaisistakin asioista jotka eivät ole täysin onnistuneet. Enkä todellaan ole sitä mieltä ettei blogissa saisi olla mitään rumaa ja että kaiken pitäisi olla photoshopattua ja täydellistä!

 13. 13

  Summeli sanoo

  Ilkeat kommentit on inhottavia!

  Minusta sun blogissa on just parasta se, kun sa olet ylpea itsestasi ja itsetuntosi huokuu tanne ruudun toiselle puolelle. Sua kun ei nayta haittaavan se, miten sun hiukset on tai siis se ei vaikuta sun itsetuntoon ja valitettavasti ihmisia arsyttaa se.
  Muista sanni, etta olet taydellinen vaikka hiukset porhollaan ja jatesakki paalla. Minka sita geeneilleen mahtaa ;)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Äääks, kiitos Summeli…! ^_^

   (Mutta joudun kertomaan että kyllä mun hiukset välillä vaikuttaa mun itsetuntoon ja olen joskus todella allapäin siitä kun en osaa niille mitään tehdä ja näytän aina samalta. Aina samalta. Myymälätyössäkin olisin niin halunnut pystyä antamaan ammattimaisemman ja sanalla sanoen inspiroivamman vaikutuksen olemuksellani – mutta siellähän pönötin kolme vuotta samassa klipsitukassa joka ikinen päivä… :/)

 14. 14

  Tiia sanoo

  Kuten sanottu, lienee syynä jo lähes epidemiaksi yltyvä joulumieli:D Mä en kyllä siltikään suostu uskomaan, että sua ei ole mahdollista opettaa tekemään lettiä:) Vähän tylsähän se tietysti ”kampauksena” on… Vai olenko mä vaan harjoitellut riittävästi hevosilla pikkutyttönä?

  Miten olis Sanni sellainen kasarilelu, kampauspää;) Sillä vois harjoitella ja ainakin se toisi valtavasti lisäarvoa sisustukseen… Tai not:)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Kuka antais mulle joululahjaksi lettikurssin? ^_^

   Miten olis Sanni sellainen kasarilelu, kampauspää;)

   Aahhahaa, päivän paras… :D

 15. 15

  Veppe sanoo

  Ikävää, että aina riittää niitä, jotka katsovat jotenkin tarpeelliseksi antaa lausunnon siitä, että jokin on heidän mielestään rumaa tai noloa. Mutta kannustaisin sinua todella jatkamaan avointa arkisten asioiden esittelyä. Kun lähes kaikki media nykyään pursuaa sitä merkkilaukkublingblingiä, niin luulen että porukalle olisi ihan hyväksi nähdä tavallisempiakin asioita siinä välissä. On ihan sairasta, jos kaikki, mitä saa esitellä, on täydellisyys. Ja kun meidän kaikkien elämä ei tosiaan ole niin hohdokasta, niin on kiva nähdä jotain, millä voi olla jonkinlaista merkitystä omassakin elämässä.

  Luonnonkosmetiikan osalta mua mietityttää noiden sertifikaattien haittapuolet. Minusta se täysi synteettisyyden välttäminen ei vaan ole oikein kestävä idea, eikä nykypäivää. Ei luonnollisuutta kannattaisi minusta asettaa tieteen ja tekniikan vastakohdaksi, vaan parempi olisi hyödyntää nykyosaamista siten, että ollaan luonnollisia niin turvallisella ja toimivalla tavalla kuin voidaan. Harmittaa ihmisten harhakuvat siitä, että synteettinen olisi epäeettistä tai epäekologista, tai että luonnosta peräisin olevat aineet olisivat jostain syystä synteettisiä turvallisempia. Totuus kun on monesti päinvastainen.

  Kun noiden hiustuotteidenkin ongelmana on se, ettei ne oikein toimi, niin mietityttää vaan, mitä näillä sertifikaattituotteilla oikein saadaan aikaiseksi. Tuntuu, että tuotteet jäävät ennemminkin pienen erityisryhmän käyttöön, sen sijaan että luonnollisemmasta kosmetiikasta tulisi laajemmin suosittu, toimiva juttu. Onhan luonnonkosmetiikan suosio viime vuosina kasvanut ihan valtavasti, mutta mietin siis vaan, että mennäänkö tässä kuitenkaan ihan oikeaan suuntaan…

  • 15.1

   Sari sanoo

   ”Harmittaa ihmisten harhakuvat siitä, että synteettinen olisi epäeettistä tai epäekologista, tai että luonnosta peräisin olevat aineet olisivat jostain syystä synteettisiä turvallisempia. Totuus kun on monesti päinvastainen.”

   Kaikki, jotka suosivat luonnonkosmetiikkaa, eivät varmasti kuvittele, että synteettinen olisi automaattisesti epäeettistä tai epäekologista. Suosimiseen voi olla ihan muita syitä, kuten esimerkiksi se, että luonnonkosmetiikka vain jostain syystä omalla kohdalla saa ihon olemaan hilseilemättä, punoittamatta, tukkeutumatta tms. Näin ainakin minulla. Ero on järisyttävä nimenomaan ihonhoitotuotteissa ja iholle tulevissa meikeissä.

   ”Kun noiden hiustuotteidenkin ongelmana on se, ettei ne oikein toimi, niin mietityttää vaan, mitä näillä sertifikaattituotteilla oikein saadaan aikaiseksi.”

   Öh, kai ne niillä toimivat, jotka niitä käyttävät? Minulla toimii hiuksissa synteettinen ja luonnollinen suunnilleen samalla tavalla. En huomaa eroa oikeastaan muussa kuin tuoksuissa, ja käytän luonnonmukaista myös hiuksissa, koska synteettiset hajusteet ovat lähes aina minun nenääni häiritseviä. Sertifikaatit ovat ainakin minulle hyödyllisiä, koska ne helpottavat itselläni toimivien tuotteiden löytämistä. Ei tarvitse tavata incejä.

   • 15.1.1

    Veppe sanoo

    Enhän toki väittänytkään *kaikkien* luonnonkosmetiikkaa suosivien kuvittelevan synteettisestä mitään harhaista. Harmi kun aina tulkitaan niin mustavalkoisesti. Itsekin olen suosinut luonnonkosmetiikkaa vuodesta 2005, joten tunnen kyllä useita syitä luonnonkosmetiikan suosimiseen. Ei asioiden toisen puolen pohtiminen tarkoita aina sitä, että henkilö vastustaa sitä, mistä puhutaan! Kuten sanoin, mua vain ”mietityttää sertifikaattien haittapuolet”. Joku toinen saa sitten olla sitä mieltä, ettei haittapuolia olekaan.

    Se, että tuotteet aina toimisivat ”niillä, jotka niitä käyttävät” ei suinkaan pidä paikkaansa. Itsekin kituuttelin vuosia toimimattomilla tuotteilla vain siksi, etten löytänyt luonnonkosmetiikasta parempiakaan vaihtoehtoja. Ja ei kai sitä nyt käy kieltäminen, että esimerkiksi harmillisen harva luonnonkosmetiikan hiustenhoitoaine on ihanteellisen tehokasta monen sitä kokeilleen makuun. Se ei tee nykyisistä sertifikaateista pahoja, mutta ajattelin vaan, että tulevaisuudessa voisi olla jotain parempaakin.

    • 15.1.1.1

     Sari sanoo

     Ok, no mä en sitten vain ymmärrä, miksi sua harmittaa joidenkin (oletettavasti harvojen) ihmisten harhakuvat. Minkään asian ”vastustamista” en olettanut kommenttisi perusteella.

     Hiustuotteista totesit ekassa kommentissasi ykskantaan, että ne ”ei oikein toimi”. Okei, se että mulla toimii loistavasti, ei varmaan vakuuta sua siitä että ne voisi toimia joillakuilla muillakin, mutta luulisi ainakin tyypilliseen suomalaiseen lasimaiseen hiukseen riittävän samat hoitotehot jotka mullakin riittää. Joskus luonnonkosmetiikan hoitoaineet ovat mun tyypilliseen suomalaiseen liukkaaseen tukkaani jopa liian hoitavia (kuten monet synteettisetkin hoitoaineet). Mutta okei, olen tyhmä enkä vain vieläkään ymmärrä sun huoliasi enkä sitä, mitä ”haittapuolia” sertifikaateilla on :)

     • 15.1.1.1.1

      Veppe sanoo

      Hmm. No ensinnäkään mua ei tällaiset asiat niin voimakkaasti harmita tai huolestuta, että kenenkään kannattaisi ihmetellä sitä, miksi mua harmittaa… Ihan vaan taas neutraalisti pohdiskelin asiaa, ja olisikin ollut kiva kuulla jonkun syvempiä ajatuksia sertifikaateista, mutta sellaista asiallista keskustelua harvemmin näyttää syntyvän.

      Sillä ”noiden hiustuotteiden kohdalla” tarkoitin esimerkkinä noita Sannin testaamia Laveroita, jotka arvion mukaan olivat Sannille ok, mutta eivät oikein toiveita vastaavia. (Näin ainakin itse lukemani ymmärsin.) Siinä nimenomaan tuli esille se sertifikaatin vaatimusten ongelma, jolloin jonkun ennen tykkämistä tuotteista tulikin muutosten jälkeen sellaisia, joita ei ehkä enää ostaisikaan.

      Ehkä luulit että teilasin koko luonnonkosmetiikan?! Jos näin oli, niin en ymmärrä moisia ylitulkintoja.

  • 15.2

   Heidi sanoo

   Itse luonnonkosmetiikkaa käyttävänä ajattelen oman terveyteni lisäksi ympäristöä, jonne kemikaalit päätyvät jätevesien mukana. Kaikkeahan ei jätevesista vedenpuhdistamoissa saada puhdistettua, joten osa kemikaaleista päätyy joka tapauksessa luontoon. Ja luonnossa synteettiset yhdisteet eivät välttämättä hajoa, niiden reaktioista muiden yhdisteiden kanssa ei tiedetä jne.
   Siksi käytän mieluiten luonnonkosmetiikkaa ja sitäkin melko vähän. Ja toki joissakin tapauksissa synteettisiä eli fanaattinen en ole. :)

   Luonnonkosmetiikan käyttö on kuitenkin lisääntynyt valtavasti ja minusta osa käyttäjistä käyttää sekaisin tavallista ja luonnonkosmetiikkaa, osalle kelpaa vain sertifioitu jne. joten en näe samanlaista ongelmaa.
   Ihmiset myös tietävät ehkä paremmin, että luonnonkosmetiikkaakin on lukuisia merkkejä ja se mikä toimii yhdellä, ei toimi toisella. Ei siis enää ajatella, että kaikki luonnonkosmetiikka on huonoa, kun on yhden merkin tuotetta testannut ja sen huonoksi todennut.

 16. 16

  mm sanoo

  On mielenkiintoista, miten erilaiset blogit ja sosiaaliset mediat luovat sellaista mielikuvaa, että elämässä on vain niitä kauniita, positiivisia, asioita: täydellisiä ihoja, lakattuja kynsiä ja sileitä kuontaloita. Photoshoppaus väärentää käsityksen luonnonkauniista naisesta (ja miehestä). Sitten ahdistaa, kun tulee näppylä keskelle otsaa, että miksi ainoastaan minua riivataan huonolla iholla, hah! On erityisen tärkeää siksi tuoda niitä ihan arkisia, tavallisia juttuja näytille. Kiitos niistä jutuista, niitä on ihana lukea. Olet kaunis, ja hiuksesi ovat upean, hulmuavan pitkät!

 17. 17

  marja sanoo

  vaikka tämä kosmetiikkablogi onkin niin minusta ainakin on kivaa vaihtelua, kun kirjoitat kaikesta muustakin, kuten vaikka kampausvinkeistä tai teestä tai ihan mistä vaan mitä mieleen tulee. Sitten jaksaa taas innostua niistä kosmetiikkapostauksistakin erilailla, kun niitä taas teet. Olen aika uutena lukijana ”eksynyt” blogisi pariin ja välillä lukeminen jäikin vähemmälle, koska ei ollut mitään muuta kuin kosmetiikkajuttuja paljon. Ja vaikka ne aiheena minua kiinnostaakin(enhän muuten seuraisi!) niin vaihtelu virkistää varmasti niin kirjoittajaa kuin lukijaakin :)
  Hyvää joulun odotusta sinulle !

 18. 18

  Viivitys sanoo

  Olet niin ihanan aito, että blogiasi on ilo lukea!
  Ja hiuksesi ovat upeat! Itsekin olen tosi tumpelo hiusten kanssa, mutta meikkaaminen sujuu sentään onneksi paremmin.
  Tuli muuten mieleen, että voisiko hiustesi pituuskin vaikuttaa kampausten tekemisen vaikeuteen? Sukkanutturat yms. on helpompi tehdä, kun on tarpeeksi pituutta, mutta liika pituus häiritsee monessa kampauksessa. Pitäisi olla pidemmät kädetkin :oD?!

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Pitäisi olla pidemmät kädetkin :oD?!

   No siltä kyllä välillä tuntuu..! :D

   Joo, kyllä mä olen monesti miettinyt että lyhyempihiuksisilla on helpompaa… Siis mitä hiustenlaittoon tulee. Mutta pitkästä tukasta en silti luovu! :)

   Kiitos Viivitys! :)

 19. 19

  Lusa sanoo

  Mulla oli tota Laveran vanhaa mango milk shampoota ja se tuoksu oli jotain niin ihanaa.. Jää ikävä :< Ja oon ihan samaa mieltä noista nimistä, ne vanhat oli paljon paremmat ja erottui edukseen :/ noh, kaikki uudistukset ei oo hyviä..

  Siitä kampauksesta, en siihen postaukseen kommentoinut, harmittelin vain kun omat hiukset on liian lyhyet, koska musta se oli UPEA. Tekisin sen hiuksiini jouluksi, jos hiukset riittäisi (samankaltainen klipsi löytyy täältäkin, ja se on todella rakas) eikä se klipsi mun mielestä ainakaan hirveesti haitannut (toki löytyy ihmisiä joita häiritsee ihan kaikki, mutta eihän niitä voi miellyttää..) etsin sen ilkeän kommentin, koska uteliaisuus heräsi, mitä joku on siitä sanonut, ja tuli ihan paha/vihamieli :< MIKSI joku jaksaa vaivautua sanomaan tuollaista? Toki netissä haukkuminen on todella yleistä, mutta mä en ymmärrä tuollaista aiheetonta haukkumista (aiheettomalla tarkoitan siis sitä, että joillain sivuistoilla haukutaan läpällä toisia, se kuuluu melkein kyseisten sivustojen käytöskoodiin) ilkeitä ihmisiä löytyy ja tulee varmaan aina löytymään :/ pitää vaan uskaltaa olla oma itsensä :) Hatarna ska hata :)

  Tästä tuli vissiin aika pitkä kommentti, mutta tuntui siltä, että pakko päästä avautumaan. Herätti sen verran voimakkaita tunteita

 20. 20

  momo sanoo

  voi masennus!!! ihan oikeasti, mikä hemmetin karman laki se on, että kaikki tuotteet, jotka toimivat minulla täydellisesti ja lähestulkoon täyttävät kaikki hurjimmat mainoslauseet mitä kosmetiikasta on ikinä keksitty sanoa joko a) otetaan pois tuotannosta b) ovat saatavilla vain jenkkilästä eikä niitä toimiteta suomeen tai c) koostumusta muutetaan ja sitten ennen loistava tuote on jotain keskinkertaista lirua???? hiukset ovat talven takia karseassa kunnossa ja olin aikonut hankkia pitkästä aikaa mango milk -hoitoainetta, nyt kun olen kauan koettanut sinnitellä halvemmilla, mutta se sitten siitä ilosta! gnäääh. olisiko sulla suositella yhtä loistavaa, pehmeäksi ja kosteutetuksia jättävää hoitoainetta kuin mango milk oli? perusjutut (madara, sante jne…) kokeiltu, tuo oli paras… nyyh.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   olisiko sulla suositella yhtä loistavaa, pehmeäksi ja kosteutetuksia jättävää hoitoainetta kuin mango milk oli?

   Oletko siis kokeillut Santen Brilliant Care’nkin? Ja Mádaran hoitiksia uudistumisen jälkeen? Minusta Santen Brilliant Care ja Mádaran Colour & Shine vetävät ihan vertoja Mango Milkille hoitavuudessa. Kaikki silottavat ja pehmentävät minun kutrini yhtä tehokkaasti. Ja Sanctumin Normal Hair -hoitis myös, se on vieläpä sertifioitu eli ei mitään synteettistä!

   Neljäs vinkki on Aubreyn Honeysuckle Rose -hoitis jossa ei käsittääkseni myöskään ole mitään synteettistä, ihan sairaan hyvä hoitoaine.

   • 20.1.1

    momo sanoo

    aivan älyttömästi kiitoksia vinkeistä!!!!

    santen brilliant carea käytinkin pitkän aikaa ennen kuin löysin laveran. samoin uudistuneita madaroita olen kokeillut. mikään niistä ei vaan sovi hiuksilleni yhtä hyvin kuin mango milk! hiukset jäävät liukkaiksi, mutta eivät mielestäni yhtä pehmeiksi ja kosteutetuiksi. aubrey’a ja sanctumia voisi ehdottomasti kokeilla!!! pitääkin alkaa selvitellä mistä niitä saa ja mihin hintaan! :) kiitos vinkeistä ja mukavaa joulua ^^

 21. 21

  Mari sanoo

  Mä tykkään Sanni sun blogista ja tavistyylistä. Suurin osa meistä tytöistä ja naisista on kuitenkin ihan peruspirkkoja. Niitä luksuslaukkublogeja on jo ihan tarpeeksi. Mä saan enemmän siitä iloa, että joku bloggaa tumpelokampauksista ja markettishamppoista kuin et lukisin jonkun kiiltokuvaelämästä. Hei kamoon tytöt, annetaan enemmän arvoa meille ihan peruspirkoille, donitsitukille. Kuka niitä Vuittoneita ja muita härpäkkeitä kaipaa. Mä kannan mun jumppakamat Alepan kassissa ja joo, tukka on perusponnarilla.

 22. 22

  Heidi sanoo

  Toivottavasti et minun kommenttia kokenut loukkaavaksi, koska ei se sellaiseksi ollut tarkoitettu! Kirjoitin ajatellen kysymystä ”Mitä viiden minuutin pikapelastuksia muilla tumpeloilla on?” ja sitä kun edelliset kommentoijat olivat kiinnittäneet huomiota hiusklipsiin. Itsellä kun ne koristeellisemmat hiusjutut on se pelastus (ainakin omasta mielestäni!) :D

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Toivottavasti et minun kommenttia kokenut loukkaavaksi, koska ei se sellaiseksi ollut tarkoitettu!

   En tokikaan! :) Ei ollut mitään edes piilokettuiluksi epäiltävää sinun kommentissa..! ^_^ :D

 23. 23

  Tiia sanoo

  Hei, hyvinvoinnin tavaratalossa näyttäisi olevan outlet alessa niitä vanhoja versioita vielä (ainakin nimistä ja kuvista päätellen). Apple-, Almond-, Lemon-, Orange- ja Rose Milk, 9e ja 7e. Ajattelin vaan vinkata, vaikka tuskin olet uusia hiustuotteita vailla:)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Joo, olen nähnytkin nuo siellä :) Mulla on tosiaan hiustuotteita seuraavan parin vuoden tarpeisiin mutta jospa vinkki hyödyttää jotakuta toista..? :) Kyllä mä jossain vaiheessa olin harkitsemassa Mangojen ostoa jemmaan kun niitä vielä oli kaupoissa ja tiesin että ne jää pois, mutta sitten järkevöidyin… :P

 24. 24

  Jonttu sanoo

  En ohut- ja piikkisuorahiuksisena (+ lasimainen rakenne + maantienharmaus :)) voi oikein kunnolla ymmärtää murhettasi siitä, ettet osaa laittaa hiuksia. Mielestäni hiuksesi ovat todella todella kauniit vaikka vain ihan aukikin tai sitten jollakin perusjutulla laitettuna. Siis kertakaikkiaan upeat. Tuollaisista hiuksista haaveilee jokainen. Itselläni on siis tylsät hiukset mutta myös hiusten laittajana olen todella tylsä: tosiaankin joka päivä aina se sama lättänä tukka tiukasti taakse kiinnitettynä. Voi kun osaisi jotakin tehdä… Kotona monesti sutaisen vain hiukset jotenkin kiinni, ja joskus ne jopa näyttävät ihan kohtuullisen hyviltä nutturoilta, mutta en saa niitä koskaan tehtyä, kun pitäisi lähteä johonkin. Tosin mikään nuttura tai korkeampi viritelmä ei edes toimisi pyöräilykypärän alla.

 25. 25

  Joku sanoo

  Mulla toi uusi repair & care shampoo toimii tosi hyvin en oo kokeillut vanhoja mut harmi et jotkut on menettänyt hyväksi kokeman tuotteen :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.