Hiusviikko: Invisibobble ja Tangle Teezer

Sopivasti hiusviikolle: sain viime perjantaina Invisibobble Finlandilta sähköpostiin kyselyn, haluaisinko kokeilla näitä ”puhelinjohtohiuslenksuja”. Ne olivat luonani jo maanantaina ja olen nyt käytellyt niitä koko viikon.

Invisibobble3

Puhelinlenksuponnarit ovat jo suhteellisen vanha juttu, itse luin näistä jo aikaa sitten muista blogeista. Olikohan viime talvena..?  Eivät ole herättäneet itsessäni varsinaisesti mitään ”pakko-saada-kokeilla” -fiilistä, vaikka muut niitä kovasti ylistävätkin.

Mutta mikäs siinä, kokeillaan! :) Kun kuitenkin pidän hiuksia koko ajan kiinni.

InvisiBobble1

Invisibobble lupaa kiinnittää hiukset hellävaraisesti mutta napakasti – lenksu ei aiheuta ponnarin juureen samanlaista painetta kuin tavallinen hiuslenkki poninhännän pysyessä kuitenkin tiukasti kasassa. Siinä ei ole metalliosia tai saumakohtia joihin hius voi nirhaantua.

Invisibobble2

Minua kuitenkin jotenkin epäilytti lenksun rakenne… Eikö tällainen kierrerakenne takerru hiukseen niin, että lenksua on vaikea poistaa..?

(Off topic – huomatkaa mun kynsien edistyminen…! :D)

Invisibobble4

Käyttökokemus:

– Kyllä, ponnari pysyy paikallaan napakammin kuin perinteisellä lenksulla.

– Mutta kyllä, se repii hiusta mukaansa jonkun verran irrottaessa. Itseltäni on lähtenyt joka kerta hiuksia lenkuran mukana. Bobblen kierteet kannattaisikin venyttää auki irtivetämisen sijaan, mutta vetäminen on niin paljon nopeampaa…. :p

– Ei näytä järin tyylikkäältä – ainakaan minun laittamanani :D

MUTTA! Päälakisykerön kiinnityksessä invisibobble toimii minulla paremmin!

Invisibobble5

Tässä yö/kuntosalinutturani. Invisibobble on kierretty sykerön juureen vain kahdesti, eli aika löysästi. (Ponnariin kierrän kolme tai neljäkin kertaa.) Noinkin löysästi sidottuna bobble piti sykerön paikallaan koko salitreenin. ”Donitsia” käyttäessä saan korjailla sykeröä monta kertaa treenin aikana.

Ja tuolla sykerön juuressa invisibobble – etenkin tämä vaalea – on kivan näköinen kun se ”häviää” tuonne hiukseen. Löyhästi kietaistuna se on myös helpompi irrottaa.

Hainhammasta puhelinlankalenksu ei päihittänyt vaan peruslookkini huitaisen edelleen hainhampaalla. Sillä saa kuitenkin samalla myös nostetta hiukseen. Mutta salisykeröön bobble on täydellinen! Siirtyy siis treenikassin asukiksi. :)

. . .

Sitten: Tangle Teezer. Lopultakin. Ostin tämän Ostohyvitys-kampanjan yhteydessä.

TangleTeezer

Jos joku on onnistunut säästymään Tangle Teezeriltä viime vuosien aikana, niin kyseessähän on The Takunselvittäjä – harja, joka kuulema selvittää hellästi ja nopeasti pahimmatkin takut ilman voiman käyttöä. Harjan piikkien rakenne lupaa myös silottaa hiuksen pintaa (niitä ”suomuja”, hehheh! :D Tangle Teezerin sivuilla muuten puhutaan ’sarveiskerroksen tasoista’ suomujen sijaan :) – rakkaalla lapsella monta nimeä… ^_^).

Niin innovatiivinen. Niin hehkutettu. Niin rakastettu. Niin parhautta monen mielestä.

Minä?

Nojaa. Aika mitäänsanomaton kokemus. Mutta pettymys ei tavallaan tullut yllätyksenäkään. En taida kuulua harjan kohdeyleisöön – hiuksenihan eivät juurikaan mene takkuun.

Koska Tangle Teezerissä on niin lyhyet harjakset, se ei mene täysin hiusmassani läpi. (Eikä ole tarkoituskaan, Teezerin ”tieteen” mukaan.) Harja tuntuu vain ”pyyhkivän” hiuksia kunnollisen harjaamisen sijaan. Kaipaavatko liinamaiset hiukseni sitten edes perusteellista läpiharjausta? Eivät kai. :) Mutta tämä on näitä psykologisia juttuja – kun on tottunut siihen tunteeseen että harja pureutuu kunnolla hiusten läpi, ei tällainen lempeä silittely oikein tunnu miltään. Koen halua laittaa kämmenen Tangle Teezerin toiselle puolelle vastapariksi että saisin perusteellisemman läpiharjauksen…

Tangle Teezer pääsee todistamaan todelliset tehonsa vasta kun keskitalven ”pakkastakkujen” aika koittaa. Sitä odotellessa… Käytän Denmanin harjaani. ;)

Kommentit
 1. 1

  Taina sanoo

  Itse olen käyttänyt puhelinjohto ponnareita jo pitkää, kun saara Sarvas niitä aikoinaan ekan kerran hehkutti. Olen ollut todella tyytyväinen, muita en käytäkään. Tosta tangle teezeristä olen kanssasi aivan samaa mieltä! Aivan kuin vaan silittäisi päällimmäisiä hiuksia. Tosin hiusten siloittamiseen on tosi hyvä, kun viimeistelee esim ponnarin.

 2. 2

  maria sanoo

  Mullakaan ei TT oikein iskenyt. Päänahkahan oli tietysti hämmentynyt ja kylmillä väreillä kosketuksesta, ja takut selvisi, mutta mjaa, ei nyt välttis kyllä yhtään sen kummemmin kun tavallisella harjallakaan. En ostaisi.

 3. 3

  sanoo

  Yes, kerrankin joku muukin, joka ei Tangle Teezerin hyvyyttä huomannut. :D Mun takkutukkaan tää ei pystynyt, enkä ikinä päässyt yli, että tässä ei ole vartta. Mä yksinkertaisesti tykkään, että harjassa on varsi. Mä vannon mun 10 vuotta vanhojen Mason Pearsoneiden voimaan. Pelastaisin ne varmaan tulipaloltakin, jos tulisi tarve. :p Hierovat harjatessa ihanasti myös päänahkaa.

 4. 4

  riikka sanoo

  Minäkään en ole oikein ymmärtänyt tätä kaikkea hehkutusta Tangle Teezeristä :D Minultakin kun suht paksut hiukset löytyy, niin tuntuu tuo harjaaminen juurikin siltä päällimmäisten hiusten silittelyltä.. Mutta varmaan sitten ohuemmissa hiuksissa toimii paremmin :) Ja mun mielestä sillä on ensinnäkin hankala harjata, se ei vaan asetu käteen tukevasti ! :D

  • 4.1

   bubbs sanoo

   Paksun tukan saa kyllä pienemmiksi osioiksi, ei sitä koko massaa ole pakko kiskoa yhdellä vedolla läpi.

 5. 5

  sanoo

  Mä taas rakastan TT:a! :) Tosin, vaalealla taidoitettu hius takuttaa todella pahasti, ja saan sen avulla takut auki kivuttomasti. Lisäksi lapsen takkuuntuvat hiukset on ihan luksusta harjata TT:lla, ei itkua ja suostuttelua. Eli kuulunkin siis suorastaan tuplana kohderyhmään. ;)

 6. 6

  RainDrop sanoo

  Mulla on Tangle Teezerista se matkamalli, missa on se suojus piikkien paalla, kasilaukussa mukana kulkevana harjana, siina se on ihan ok. Mutta muuten paivittaisessa kaytossa mulla ei riittanyt karsivallisyys sen kayttoon. Mulla on pitka, mutta ei mitenkaan erityisen paksu tukka, enka silti saa tuolla harjalla niita piikkeja koko tukan lapi kerralla enka jaksa alkaa silla tavalla osioissa hissukseen harjata hiuksia kun toisenlaisella harjalla saa takut kerralla selviksi :) Voihan se toki olla etta sellainen repii enemman tukkaa, mutta sitten niin. Mukavallehan tuo Tangle Teezer kylla tuntuu paanahkaa vasten ja tosiaan silottaa hiusta kivasti.

 7. 7

  Eevis sanoo

  Mulla on TT:tä kai suunnilleen vastaava Detangler-harja. Käytän sitä latvatakkujen selvittämiseen pesun jälkeen ja nimenomaan kosteisiin hiuksiin (joo tiedän, ei sais, mutta kuivien takkujen selvittäminen tuntuu vielä pahemmalta). Minulla se toimii hyvin, ei revi hiuksia ja takut aukeaa mukisematta. MUTTA: kuivien hiusten harjaamisessa tuo on ihan onneton, juurikin kuvailemasi kaltainen silittelyharja. Kuiviin hiuksiin käytän jotain hyvin vanhaa Body Shopin lapioharjaa. Hiukset siis pitkät, laineilevat, latvoista kuivat ja helposti takkuuntuvat.

 8. 8

  Jenny sanoo

  Minusta Tangle Teezerin mahtavuus tulee esiin hiuksia märkänä harjatessa, kuiviin hiuksiin ainakin mulla käy melkein mikä tahansa harja. Se selvittää tukan muutamalla harjanvedolla eikä jää hiuksiin kiinni ja märällä tukalla se menee koko hiusmassan läpi päänahkaan asti. Jos taas tykkää varrellisesta niin kannattaa varmaan kokeilla muita tällaisia hype-harjoja esim. Tangle Angel tai Michel Mercierin harja. Mulla on tuo Tangle Angel ja se on vieläkin hellävaraisempi kuin TT ja käytän sitä kuiviin hiuksiin.

 9. 9

  sanoo

  Mullakin oli alussa samat fiilikset TTstä, mutta muutaman käyttökerran jälkeen opin, että hiuksia täytyy vähitellen harjata/selvittää, jonka jälkeen harja harjaa hiusten läpi ihan normaalisti. Eli näin se on hiuksille hellempi. Oon koittanut harjata ns. normiharjoilla TTn jälkeen ja ne sattuvat aivan kamalasti mulla :D en luovu TTstäni enää ikinä!<3

  Kannattaa totutella TTseen muutama päivä, niin siitä saa parhaan kaverin :)

 10. 10

  jrt sanoo

  Molemmat noista ovat luottotuotteitani! :D tavallinen ponnari ei vain pidä hiuksiani ylhäällä ja joudunkin koko ajan kiristelemään sitä, mutta nuo kierreponnarit on ihan parhaita. Pysyy ja pysyy tässä paksussa tukassakin vaikka mikä olisi :D ja TT taas on ihan paras ainakin mun hiuksille. Tavalliset harjat repii ja ei saa takkuja selviksi, mutta tuolla harjalla saan leikiten kaikki takut pois :)

 11. 11

  Petra sanoo

  Noi ponnarit ovat ihan huiput! :) Töissä pitää pitää hiukset kiinni, mutta muuten tykkään vapaa-ajallani pitää hiukset auki, mutta se ei onnistnut tavallisilla ponkkareilla koska hiuksiin jää silloin se ponnari”viiva”. Noilla ei jää ja hiukset näyttää ryhdikkäältä!

 12. 12

  A sanoo

  Mä ostin ekan TT:n kesällä 2008 heräteostoksena brittiläisestä verkkokaupasta samalla kun tilasin vakiokosmetiikkaan täydennystä. En ollut silloin ikinä moisesta kuullutkaan, mutta se oli rakkautta ensikokeilulla. Mulla on ohuet luonnonkiharat hiukset, jotka eivät tehokkaan hoidon ansiosta yleensä mene takkuun, mutta jos menevät niin niitä ei saa auki millään muulla kuin TT:llä tai saksilla. Erityisesti tykkään käyttää TT:tä ennen hiusten pesua irtohiusten poistamiseen pää alaspäin harjaten ja sitten suihkussa hoitoaineen vaikutettua jonkin aikaa hiusten selvitykseen. Mullakin on hiukset aina ponnarilla, joten irtohiukset lähtevät yleensä aina kerralla silloin kun ponnarin avaa. Pesun ja pyyhekuivauksen jälkeen kampaan hiukset harvapiikkisellä ns. farkkukammalla, en koskaan harjaa jo pestyjä hiuksia. Poikkeuksena ne harvat kerrat kun en ehdi pestä hiuksia ja käytän kuivashampoota. Ennen TT:tä käytin pelkkää kampaa. Tavallisella harjalla jos harjaan niin hiuksista tulee ilmava pumpulipesä, sellainen sähköinen höhtyväkasa. Ainoa vika TT:ssä on varren puute, pitkiä hiuksia on vaikea harjata kun harjaa ei saa vietyä tarpeeksi pitkälle yhdellä vedolla.

  Voi kun joku keksisi sellaisen ponnarin joka ei revi hiuksia. Käytän ihan tavallisia venyviä tekstiililenksuja, ne tuntuu toimivan parhaiten. Blaxeja oon kokeillut ja ne repi hiuksia enemmän kuin tavalliset kuminauhat, ihan kamalia! Hainhampaita käytän kun käyn suihkussa enkä halua kastella hiuksia, mutta en tykkää pitää niitä pidempiä aikoja. Varsinkaan tietenkään nukkuessani.

 13. 13

  K sanoo

  Kaveri väitti, että pidemmällä käytöllä tukka paksuuntui huomattavasti… ehkä pitäisi joskus jaksaa kokeilla vähän pidempi aika.

 14. 14

  Anemone sanoo

  Hankin Late Lammas Tangle Teezerin jo alkukesästä ja ensivaikutelmani harjan toimivuudesta oli aivan sama kuin sinulla: tehoton paijaaja. Nyt useamman kuukauden käytön jälkeen siitä on tullut ainoa harja, jota käytän.

  Minulla on käsittääkseni hyvin samankaltaiset hiukset kuin sinulla (puoleen selkään pitkät, taipuisat, yksittäiset hiukset ohuita), mutta värjäämättömät. Pesun jälkeen hiukset ovat sellaisessa takussa, että en ole koskaan uskaltanut jättää niitä kuivumaan harjaamatta. (Eikä sen näköisenä voi todellakaan lähteä töihin…) Pelkään, että hiukset rastoittuvat ja kuivuvat päätä myöten ja jääräpäisille, epämääräisille jakauksille, jos en harjaa niitä kuohkeiksi. Tavalliselle harjalla märän tukan selvityksessä irtoaa ja/tai katkeaa kymmeniä hiuksia, Late Lampaaseen jää vain muutama hius. Sama juttu, kun harjaan auki lakan ja kuivashampoon kyllästämän kampauksen.

  Kiitos tästä hiusviikkospesiaalista – niin paljon hyödyllistä tietoa ja kokemuksia!

 15. 15

  sarah sanoo

  Mun mielestä näiden ponnareiden idea menee jos kiertää enemmän ku kaks kertaa.. Nuo näyttää kyllä aika isoilta, että ei välttämättä pysy kahdella kierroksella.. Koitapa sitä :)
  Oon ostanu sittarista pienempiä samantyylisiä ponnareita ja ne on just sopivia kahdelle kierrokselle.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Mun mielestä näiden ponnareiden idea menee jos kiertää enemmän ku kaks kertaa..

   Tarkoitatko että siinä katoaa se hellävaraisuus vai millä lailla idea menee..? :) Kahdella kierroksellakin pysyy varmaan, mutta ponnari ei silloin ”ponnahda” niin pirtsakasti irti päästä vaan jää lättänämmäksi. :) Mä tykkään siitä ponnahtavuudesta ^_^

   Mutta voisi joo kokeilla pienemmällä, kiitos vinkistä. :)

   • 15.1.1

    sarah sanoo

    Mulla käy just päinvastoin, eli kahella kiekalla saan ihanan tuuhean ja ”ponnahtavan” ponnarin :) Kolme kierrosta taas laittaa hiukset aivan lyttyyn..
    Jokaisen pitää vaan kokeilla oma paras vaihtoehto:D

 16. 16

  Veppe sanoo

  Mulla on ollut pari vuotta TT käyttämättömänä pöydänlaatikossa. Pitihän sitä kokeilla, kun niin hehkutettiin, mutta aivan mitäänsanomaton minullekin. Tietty kun mun tukka ei suuremmin takkuunnu, niin en toki ole parasta kohderyhmää, mutta ei se oikein ollut häävi minkäänlaiseen harjaukseen. Käytän yhä Body Shopin isoa lapioharjaa ja märkänä selvittämiseen muovista selvityskampaa. Ihan hyvin on mennyt niiden kanssa. Olen kyllä harkinnut TT:n käyttöönottoa päänahan hieromiseen, jos sillä saisi vähän hiustenkasvua stimuloitua…

 17. 18

  Kerttu sanoo

  Onko muilla kuin Juillella kokemusta TT:stä lasten hiusten harjaamisesta? Meillä typy antaa kohtalaisen kiltisti kammata, mutta joskus itseä hirvittää kun joutuu niitä takkuja kiskomaan. Vielä 25 vuotta myöhemmin muistan, miten lapsena mamman kova pyöröharja toistuvasti juuttui hiuksiin. Aina kauhistuttaa, kun lapsi saa käsiinsä mun luurankoharjan.
  Pystyykö TT:llä tekemään minkäänlaista jakausta?

   • 18.1.1

    S sanoo

    Ainiin, unohtui sanoa että Teezerillä voi ehdottomasti tehdä vaikka minkälaisen jakauksen! Vannon tuon kapineen nimeen henkeen ja vereen ja olen sitä mieltä, että ne jotka eivät tykkää, eivät vaan osaa käyttää ;D Tuohon varrettomuuteen meni hetki totutellessa, mutta nykyään sujuu harjailu kuin vettä vaan (:

  • 18.2

   Heidi sanoo

   Hoitolapsen hiuksia olen harjannut omalla TT:lläni. Tytöllä on noin lapaluihin ulottuvat PAKSUT hiukset, jotka menevät tosi herkästi takkuun! Tavallisella harjalla harjatessa tuloksena oli usein jopa itkua, eikä ylipäätään halunnut istua harjattavana. TT:stä taas tykkää tosi paljon! Ei revi hiuksia (tai no kai silläkin saa revittyä, jos voimalla ja vauhdilla oikein kiskoo…) ja on kaikin tavoin hellävarainen. Ostin tytölle jopa oman TT:n, kun ero tavalliseen harjaan oli niin huomattava! :)

   TT:tä ei taida saada millään juuttumaan päähän, että siinäkin mielessä hyvä pitkätukkaiselle takkupesäkkeelle.

   Jakauksesta taas, en ole ihan varma, ymmärsinkö oikein? Saahan sillä tehtyä jakauksen ihan samalla tavalla harjaamalla kuin millä tahansa muullakin isolla harjalla. Ei se tietenkään mikään ”kampauskampa” ole, kun ei siinä ole vartta. Mutta siis omaan päähän teen kyllä ihan joka aamu jakauksen. :)

   Veikkaisin, että suurin apu TT:stä on sellaisille, joilla on herkästi takkuuntuva hius. Jos taas hiukset ovat sileän silkkisen muutenkin, niin sitten taitaa olla ihan sama, millä ne oikoo.

   Osaatko muuten Sanni (tai kuka tahansa) sanoa, mistä johtuu tuo hiusten takkuuntuminen? Tuntuu, että omat hiukset ovat ihan sotkussa jo siitä, kun harjauksen jälkeen kävelee toiselle puolen asuntoa… Millaisia aineita pitäisi hiuksiin laittaa, että ne pysyisi sileinä?

 18. 19

  Zai sanoo

  Mimmosesta harjasta sä muuten tykkäät?:) Mä olen itse mieltynyt sellasiin luonnonharjasharjoihin joissa on pitktä suorat piikit. Ei liian tiheät:)

  Käytätkö sä muuten muotoilurautoja? Ajattelin vain kun olet joitain kertoja harmitellut hiustesi pörröisyyttä:) Vai tuleeko sulle raudalla käsitellystä tukasta liian liiskattu fiilis?:D

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Mimmosesta harjasta sä muuten tykkäät?:)

   Tällaisesta:
   https://www.denmanbrushus.com/acatalog/Classic_Styling.html

   Käytätkö sä muuten muotoilurautoja?

   En käytä kuumamuotoilulaitteita kuin ehkä alle 10 kertaa vuodessa. Suoristusrautaa en ole käyttänyt moneen vuoteen :D Hiukseni ovat niin kuivat ja hauraat että vältän kaikkea kuumamuotoilua, ja on osuutensa kyllä tottumuksellakin – olen wash-and-go ihminen! :) En millään jaksaisi kaivaa rautoja esiin joka pesun jälkeen.

 19. 20

  msr sanoo

  Ostin tt:n reilu vuosi sitten. Lähtötilanteessa tukan selvitti sillä about kolmella-neljällä vedolla, nykyään tukka on tuplaten paksumpi (olen käyttänyt ainoastaan tt:a harjaukseen) ja hiukset ei katkeile :) ja hiusten jäämisestä harjaan sama kokemus kuin jollakulla muullakin, ehkä se kolme hiusta harjassa :D paksumman tukan kanssa saa olla kekseliäs miten harjaa mutta koen itselleni riittäväksi kun harjaan ensin päältä ja sitten niskan puolelta. :)

  Puhelinjohtoponnareitakin on sitten muuten hyviä ja huonoja! Omani ostin glitteristä, ovat mainioita mutta iberon pienet ja ohuet on ihan kamalia löllöjä..

 20. 21

  violaa sanoo

  Mulla tuo TT toimii tosi hyvin:-) Eipä se nyt niin hyvin harjaa mutta on ainakin hellävaraisempi, kun monien kuukausien ajan sillä oon vedelly hiuksia. Koitappa jossain vaiheessa jotain toista harjaa, sitten ku oot käyttäny Tanglea pitkään, niin itse huomaan kyllä eron. Ei revi niin paljon hiuksia ja takut selvittyy kivuttomammin ku normiharjalla, ainakin omalla kohdalla! Ja mä niin nautin tosta ku TT hieroo päänahkaa, sillä tulee aina välillä vaan rapsutettua sitä harjaamatta hiuksia ollenkaan:-D Noh, tietty itselläni taitaa olla ihan erilainen hiuslaatu kuin sulla, kihara luonnostaan ja kuiva.. Ja kiharathan siis tykkää mennä takkuun tosi nopeesti harjaamisen jälkeen, joten siksi ehkä toi TT on mulle mukavampi ku normiharja.

 21. 22

  Siilikissa sanoo

  Oli pakko oikeen heti kokeilla, että repiikö tuommoinen kierreponnari hiuksia jos sen vetää pois hiuksista. Ja repihän se. Yleensä kierrän nuo omasta päästäni auki silleen kieppi kerrallaan, ja ne on musta hellävarasempia kuin ”normiponnarit” eikä jää sitä ikävää vekkiä tukkaan.

 22. 23

  Anniina sanoo

  Minä taas olen ollut reilun vuoden aivan hulluna Tangle Teezeriin! Kampaajani käytti sitä hiuksiini kerran ja samantien oli ostettava itselle samanlainen. Nyt omistan myös matkakoon ja suihkuversion, sekä olen lahjonut kyseisillä harjoilla myös sukulaisiani :D Kaikki ovat pitäneet siitä paljon. Ja minullahan tuo TT ihan oikeasti toimii, nimittäin hiusteni kunto on parantunut huomattavasti tässä viimeisimmän vuoden aikana. Tai no en siitä kunnosta tiedä mutta hiuksia ei ainakaan lähde harjatessa niin paljon pois, eli ne ovat tuuheammat TT:n käytön ansiosta! Mutta makuja ja harjoja on monia :)

 23. 24

  Mia sanoo

  Meillä TT on ainoa käytössä oleva harja. Se oli todellinen pelastus meillä, ennen tytär huusi ja kiljui luonnonkiharaa tukkaa selvitettäessä vaikka kuinka varovasti harjasi, nyt neiti istuu rauhassa paikallaan, kun tukka harjataan. Jokaisen sentin väärti siis! ;)

  Itse teen vielä erikseen kammalla jakauksen, TT:llä tuskin saa kovin hyvin jakausta tehtyä.

 24. 25

  sanoo

  Mulla tulee nykyään käytettyä paljon niitä puhelinjohtoponnareita, vaikka hieman epäilyttääkin, että semmoinen kova muovi olisi hiukselle hellävaraisempi kuin tavallinen (metalliosaton) lenksu. Mutta tykkään siitä, kun se ei valu ja löysty, vaikka ei edes laittaisi kauhean tiukalle. Ponihäntä ehkä myös näyttää tuuheammalta, kun hiukset eivät ole niin tiiviisti kimpussa siinä, vaikka se lenkki onkin kyllä aika ruma. Itse tykkään Name it -lastenvaatekaupan puhelinjohtoponnareista eniten. Glitterin vastaavat ovat mielestäni liian kovia ja jäykkiä (kuluttaa hiusta enemmän vai onkohan se sitten muka just päinvastoin?).

  TT:llä selvitän/harjaan lähinnä vain märkiä hiuksia, kun ei mulla yleensä kuivissa hiuksia takkuja olekaan. En tykkää siitä, että siinä ei oo vartta. Jossain uusissa taitaa olla.

 25. 26

  Ansku sanoo

  Meillä on TT – mutta vain pikku tyttäreni käytössä :)
  Likalla on pitkä ja vahva tukka, pahimmillaan olen selvitellyt rasavillin takkuja yli puoli tuntia. Mutta ei enää, ehei! TT toimii kuin unelma, eritoten märkiin hiuksiin. Ja mikä parasta: lapsi harjaa itse tukkansa, ja vielä nauttii siitä!

 26. 27

  sanoo

  Minäkin olin aluksi, ettei tämä TT nii ihmeellinen ole, mutta kun harjasim TT:n käytön jälkeen tavallisella harjalla, tuntui, että hiukset lähtevät kaikki päästä. Paksut hiukset olen saanut parhaiten harjattua osioissa, jolloin saan kaikki takut auki :)Minulla on siis vaalennettu, paksu, laineikas hiuslaatu, joka takkuuntuu pitkänä helposti.

 27. 28

  Emma sanoo

  TT on ihan ehdoton tuuheatukkaisten tyttölasten hiusten selvityksessä. Kuten joku aiemmin jo kommentoikin, ei enää sitä itkua ja hampaiden kiristystä :)

  Mulla on muuten lähes täysin päinvastaiset hiustenhoitorutiinit, mitä oon nyt saanut sulta hiustenhoitoviikolla lukea. Hiukset on käytännössä pakko föönata joka kerta pesun jälkeen ja suoristusrautaakin tulee käytettyä melkein joka kerta. Jos erehdyn menemään nukkumaan pestyllä ja kostealla tukalla, katsoo aamulla sellainen lättänätukka, jossa hapset sojottaa vinksin vonksin mihin sattuu. Ehkä pitkien hiusten kanssa tätä pakkoa ei olisi, mutta toisaalta näillä rutiineilla hiukset eivät koskaan varmaan kasvaisikaan pitkiksi tarpeeksi hyväkuntoisina. Joten nyt 33 vuoden iässä olenkin oppinut hyväksymään sen tosiasian, ettei minusta tule pitkätukkaista koskaan :) (tosin kerran pidennyksiä kokeilleena tiedän, ettei ne minulle sopisikaan, silloin tuli otettua ne pois jo alta 3kk:n pitämisen)

 28. 29

  sanoo

  Tangle Teezerin ihanuuden huomaa vasta sitten, kun on käyttänyt sitä jonkun aikaa ja sen jälkeen alkaa harjata hiuksia tavallisella harjalla – se vaan on parempi! ♥

 29. 30

  sanoo

  Puhelinlankaponnarit on myös siitä hyviä, että ne eivät napsahtele poikki kun niitä on venytellyt tarpeeksi (vrt. vanhat ponkut) vaan palautuvat suurenkin venytyksen jälkeen alkuperäiseen muotoon ja kokoonsa

 30. 31

  veeruska sanoo

  Mie alunperin naureskelin noille puhelinlankaponnareille, kun ne oli mun mielestä niin koomisen näköisiä… lokakuussa kuitenkin kaverin painostuksen jälkeen ostin itselleni sellaisia glitteristä, ja nyt en muuta käytäkään. Mulla ei ole kovin paksut hiukset, mutta kun ponnarin kiepauttaa kahdesti hiusten ympärille, tuloksena on paljon paksumman näköinen poninhäntä.. Ja pysyy muuten älyttömän hyvin, ei tarvitse koko ajan olla nykimässä ponnaria tiukemmalle.

 31. 32

  Minna sanoo

  Pakko kommentoida tähän vanhaan postaukseen… Ostin ekat ”puhelinlankaponnarit” perjantaina, ja mä tykästyn ihan täysin!! Ja mielessä oli tää sun postaus ostaessani niitä! :) Ihanan napakasti pysyy ja ne kierteet kohottaa ponnaria, ja just jumppaan sai hyvän nutturan. :) Mulla on Glitterin versioita, joita muutama muukin näytti kommenteissa kehuvan. Kiitos blogista muutenkin!! :)

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla! :) Mullakin ihan päivittäisessä käytössä nuo kiekurat :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.