Hiustenhoitorutiinini

Laitetaan jo tänään kick-off ensi viikon hiusteemaviikolle. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulta kysellään silloin tällöin hiustenhoitorutiinistani. Aiheesta toivottiin postausta taas ihan hiljattain. Mainintani yönutturoista, öljyistä ja pää alaspäin tapahtuvasta pesusta näyttävät herättävän lukijoissa uteliaisuutta. Omasta mielestäni hiustenhoito-”ohjelmani” on tosi simppeli enkä ole kokenut että siinä olisi mitään oman blogipostauksen ”arvoista”, mutta koska hiushöpöttelyt ovat mielipuuhaani, toteutan mieluusti tämän toivepostauksen! :)

Hiukset_hulmu4

Tekstipohja_hiukseni

Minulla on luonnostaan taipuisat, ”semikiharat” hiukset. Väri on vaalea, noin 7-asteinen. Pituudet ovat aina olleet 9:n luokkaa kiitos auringon. Aloin värjäämään tyvikasvua säännöllisesti joskus 25 + ikäisenä. Värjään hiukset aina kotona marketin väreillä.

Hiukseni ovat hauraat ja helposti katkeilevat, aina kuivat. Mikä tuntuu olevan tyypillistä luonnonkiharalle hiukselle, se on laadultaan aina kuivempaa kuin suora hius. Hiukseni ovat ohuet ja hentoiset, mutta niitä on paljon. Hiuksistani saa helposti runsaan vaikutelman kun ne ovat vastapestyt ja pörhössä (”Sullahan on tosi paksut hiukset!” saan usein kuulla), mutta kun  ne ottaa käteen paljastuu niiden hentoisuus. Ponnari on säälittävän ohut hiirenhäntä.

Hiukset_tyvi_ponnari

Helou lättänä tyvi, helou ohut ponnari.

Toisten hiukset nousevat luonnostaan irti päänahasta luoden omaa, luonnollista volyymia (etenkin karheissa, paksuissa ja tietenkin kiharissa hiuksissa on tämä ominaisuus), mutta minun hiukseni asettuvat päätä pitkin ja ovat jumittuneet tiettyyn ”makuuasentoon” :D – kun esimerkiksi vedän hiukseni ponnarille, ne vastustavat kovasti tätä suuntaa ja saan kammata vimmatusti jotta saan päälaelle itsepintaisesti liimautuneet jakauskohdat katoamaan. (Ja ne ilmestyvät kyllä pian takaisin, vaikka yrittäisi jähmettää mokomat millä hiuskiinteellä tahansa..!)

Tiedättehän sellaiset ihanat, kiiltävät, sileät tai sitten huolettoman muhkeat ja päälaelta ilmavat ponnarit jollaisia joillain ihmisillä näkee? Minun ponnarini on sellaisen totaalinen vastakohta! :D

Hiuslovi_vuosienvarrella

Mystinen lovi vuosien varrella.

Hiukseni ovat aina olleet helposti katkeilevat, mutta joitain vuosia sitten ne alkoivat katkeilla aivan erityisen omalaatuisesti. Niihin ilmestyi taakse A:n muotoinen lovi. Se oli siinä monta vuotta, vaikka latvoja kuinka tasattiin. Hiukset kasvoivat – lovi pysyi. Kampaajat aina kyselivät että onko sulle tapahtunut joku purukumionnettomuus hiuksiin vai miksi sinulla on tällainen tyhjä kolo täällä hiusten keskellä… Ei, mitään purkkaonnettomuutta tai muutakaan sen kaltaista ei ole koskaan sattunut. Lovi johtui siitä, että hiukset olivat siitä kohtaa haurastuneet niin pahasti että eivät yksinkertaisesti pysyneet ehjinä ja katkesivat. Eli jokin haurastutti niitä. Mutta mikä?

En koskaan pystynyt yhdistämään mitään yhtä tiettyä vaikuttajaa loven syntyyn, mutta pääsyyllinen oli ilmeisesti hiuspompula/donitsi/lenksu, millä nyt ikinä satuin ponnarini sitomaan. Tämän päätelmän johdin siitä, että kun kolme vuotta sitten vaihdoin lenksut hainhammas-solkeen, lovi kasvoi pikkuhiljaa ulos ja hiukset vahvistuivat. Pidän hiukseni kiinni käytännössä aamusta iltaan, ja ponnarin rasitus oli niille ilmeisesti liikaa.

Hiukset18092013_nutturan_jalkeen

Koska hiukseni ovat niin kuivat ja hauraat, olen aina noudattanut niiden hoidossa äärimmilleen vietyä hellävaraisuutta.

Tekstipohja_pesujahoito

* En pese hiuksiani päivittäin, tiheä pesu kuivattaa. Pyrin pitämään pesuvälin kolmessa päivässä, välillä tyvi rasvoittuu voimakkaammin ja silloin pesen joka toinen päivä. Tarvittaessa pidennän pesuväliä kuivashampoolla.

* Käytän hellävaraisia, hoitavia shampoita. Pesutehoa saa mielellään olla sen verran että tyvi jää mukavan ilmavaksi, mutta ideaalishampooni selvittää myös pituuksia eikä jätä niitä karheiksi (=hiussuomut ihan auki).

* Suosin luonnollisia öljyjä sisältäviä hoitoaineita, sillä sellaisilla saan pehmeimmät hiukset. Jos hoitoaine ei pehmennä tarpeeksi tai tuntuu muuten vain heikkotehoiselta, lisään siihen erikseen kasviöljyjä. En vastusta synteettisiä pehmentäjiä ja silottajiakaan, mutta silikonit näen mieluiten ihan incin lopussa tai kokonaan poissa. Silikonilla saa muovisen sileyden, ei sellaista joustavaa pehmeyttä mitä öljyt tuovat.

* Käytän tehohoitoja tai naamioita enää harvoin, sillä öljybuustattu ”perus”hoitoaine ajaa saman asian kun sen antaa muhia hiuksissa pidempään.

* Suojaan latvani silikonipitoisella seerumilla, minkä ainakin toivon edes hiukan hidastavan hiusten haaroittumista. Latvaseerumi on ainoa tuote, jossa silikoni on tervetullut ja välttämätönkin. Mikään muu aine ei muodosta yhtä vastustuskykyistä ja samalla silottavaa ja kiillottavaa suojaa hiuksen pintaan.

* Annan hiusten kuivua itsestään, föönin käyttö rajoittuu muutamaan hassuun kertaan vuodessa. En tiedä mitään niin kuivattavaa ja epämiellyttävän tunteen jättävää hiustoimenpidettä kuin föönaus. Hiukseni ovat föönauksen jälkeen niin kuivat että ne ovat latvoista kuin rapeat perunalastut.

Hiustenlaitto_Leenan_luona

Tekstipohja_muotoilu

* Muotoilen hiukseni ilman kuumalaitteita 98-prosenttisesti. Käytän fööniä, kiharrinta tai suoristusrautaa alle 10 kertaa vuodessa.

* En tupeeraa hiuksiani (en tosin osaakaan ^_^), hellävaraisempi keino tuoda nostetta on kuivashampoo ja hiuspuuteri.

* Ainoat säännöllisesti käyttämäni muotoilutuotteet ovat kuivashampoo, hiuskiinne, silottava voide ja tuuheuttava voide tai mousse. Näistäkään kaikki eivät ole viikottaisessa käytössä.

Hiukset_laiturilla

Tekstipohja_muuttoimenpiteet

* Sidon hiukset yöksi löyhälle nutturalle päälaelle. Näin pituudet eivät hankaudu yöllä tyynyliinaa vasten.

* Pesen hiukset aina pää alaspäin. Kuulin jostain aikoinaan, että suihkuveden paine voi katkoa hiuksia, sehän osuu aina samaan kohtaan ja voi haurastuttaa hiuksia. Jos siis päälaella törröttää paljon katkeilleita hiuksia, voi yksi syy olla pesuvesi. Pää alaspäin pestessä paine osuu niskahiuksiin ja takaraivoon, ja tällä alueella katkeilleet hiukset eivät tuo vastaavanlaista esteettistä ”haittaa” kuin päälaella.

* Käytän hiuslenksuja ja donitseja enää yönutturassa ja kuntosalilla (jossa sidon hiukset myöskin päälakisykerölle). En käytä metallipitoisia lenksuja.

* En koskaan`*´ harjaa hiuksia märkänä tai edes kosteana, se vaurioittaa hiuksia.

* Suojaan hiukset kesällä auringolta päähineellä. En koskaan ui merivedessä tai ota aurinkoa hiukset auki.

* Käytän suorapiikkisiä, ”pampulattomia” hiusharjoja. Pampulapäihin päättyvät piikit saattavat repiä hiusta (–> hius tarttuu piikin ja pampulan liitoskohtaan). Tämänkin vinkin olen aikoinaan lukenut jostain, en keksinyt itse. Mutta ihan käytännössä on kyllä tullut huomattua tuo pampulapäisten repivyys, hiukset saattavat takertua sellaisiin välillä ihan kunnolla.

`*´) paitsi nyt poikkeuksellisesti kun olen kokeillut Tangle Teezeriä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Hiusjuttu8

Ensi viikon ajan sitten hiushöpinää tuutin täydeltä! :)

.

P.S. Miten musta tuntuu että tässä postauksessa on ihan liikaa mun hampaita..! :D

Kommentit
 1. 2

  Jenny sanoo

  Kiva postaus! Jäin miettimään tuota että et harjaa tukkaa märkänä. Mun on pakko harjata märkänä jotta saan hiukset selviksi (jätettävät auttaa tietty myös) ja suoriksi. Jos antaisin hiusten vain kuivua itsekseen (jossa menee 4-5 tuntia) ja harjaisin vasta sitten, ne eivät olisi suorat vaan niissä olisi takkujen muodostamia painaumia ja laineita ja mitä lie taitoksia :/ Vai laitatko koko tukkaan hoitoainetta niin ne ovat takuttomat jo suihkusta tullessa? Itse laitan vain pituuksiin ja latvoihin, jolloin juuret jäävät vähän takkuisiksi. Tää asia askarruttaa mua, pitäisiköhän mun opetella uusi rutiini :D

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Vai laitatko koko tukkaan hoitoainetta niin ne ovat takuttomat jo suihkusta tullessa?

   Taidan olla siinä mielessä onnekas, ettei mun tukka mene kovin helposti takkuun. Poishuuhdeltava hoitis selvittää sen jo täydellisesti, ja useimmiten harjaan hiukset seuraavan kerran vasta illalla jos ne on pesty aamulla. Annan hiusten siis kuivua pesun jättämään ”muotoon” kajoamatta kammalla tai harjalla, ja harjaan ”selväksi” vasta illalla ennen nukkumaan menoa. Takkuja niihin tulee oikeastaan vain keskitalvella kaulahuivi- ja neulepooloaikaan, jolloin nämä kaksi yhdessä vanuttavat ja huovuttavat niskavillat niin että suihkutettava hoitis ja selvityskampa ovat todella tarpeen..! :)

   • 2.1.1

    Nimetön sanoo

    Aivan! Mun tukka menee takkuun aina shampoopesun aikana koska tykkään hieroa päänahan kunnolla puhtaaksi. Käytän kyllä todella siloittavia ja selvittäviä hoitoaineita mutta tosiaan vain pituuksiin ja latvoihin niin silloin päälaelta hiukset on takussa enkä voi jättää niitä sillä tavalla kuivumaan. Tänään kyllä laitoin KC Colormaskia koko tukkaan ja voi jessus miten takuton tukka on! Tietty tuossa on silikonia mutta tukka ei edes yhtään lässähtänyt vaikka laitoin ainetta koko päähän, on vain ihan super sileä ja takuton. Mä ehkä tykkään harjata tukkaa vähän liikaakin, harjaan sen ennen pesua, pesun jälkeen ja kuivauksen jälkeen ja sitten myös illalla. Tykkään vaan että tukka on puhdas, sileä, suora, takuton :D

   • 2.1.2

    Jenny sanoo

    Ai niin ja tuosta harjaamisesta vielä, että märkänä harjatessa hiukset kuulemma venyvät ja kuivana harjatessa katkeilevat, kumpihan on vähemmän huono vaihtoehto :D Kun märkinä ne ovat kuitenkin hoitoaineiden jäljiltä melkein selvät, kuivana taas niissä on oikeita takkuja joita joutuu repimään. Jatkan hyväksihavaittua eli märkänä tai enemmänkin kosteana harjaamista. Aamen :D

    • 2.1.2.1

     Sanni sanoo

     Ehdottomasti kannattaa toki tehdä niinkuin omille hiuksille parhaiten sopii :) Jos minunkin hiukset olisivat kuivana megatakussa niin luultavasti harjoittaisin myöskin hellää hoitoaineen kanssa tapahtuvaa kosteaselvittelyä.

   • 2.1.3

    Jenny sanoo

    Jaa toinen kommentti taisi kadota johonkin, kirjoitan uudestaan. Eli siis mun tukka menee takkuun shampoopesussa koska tykkään hieroa päänahan kunnolla puhtaaksi ja vaikka käytän siloittavia hoitoaineita niin tukka on aikamoinen pesä pesun jälkeen eli en voi jättää sitä kuivumaan sillä tavalla. Tänään tosin laitoin koko tukkaan KC Colormaskia ja tukka on supersileä ja takuton ilman harjaustakin, eikä edes yhtään lättänä vaikka maskissa on silikonia! Tykkään kyllä harjata tukkaa vähän liikaakin ja harjaankin sen ennen pesua, pesun jälkeen märkänä ja vielä kuivana. Ja illalla :) Tykkään että tukka on puhdas, sileä, suora ja takuton :)

 2. 3

  Lilli sanoo

  En tiedä oletko tietoinen siitä että kuivashampoo saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita päänahkaan. Paras ystäväni on parturi-kampaaja ja entinen intohimoinen kuivashampoon rakastaja ja on joutunut luopumaan siitä kokonaan koska se on monen vuoden kätön jälkeen saanut hänen päänahkansa kuivumaan ja oireilemaan tosi pahasti ja huomaan että itselläni on käynyt samoin. Elikkä kannattaa harkita kuivashampoon käytön lopettamista sillä pidemmällä käytöllä saattaa olla ikäviä seurauksia!

  • 3.1

   Sanni sanoo

   En tiedä oletko tietoinen siitä että kuivashampoo saattaa aiheuttaa pysyviä vaurioita päänahkaan.

   Oho, enpäs ole ennen kuullut..! No, jos päänahkani alkaa oireilla niin tiedän mistä luovun ensimmäisenä..!

   • 3.1.1

    Veppe sanoo

    Useimmat kuivashampoothan sisältävät (denaturoitua) alkoholia. Kuivattavan vaikutuksen luulisi olevan saman kaltainen kuin hiuslakan käytöllä. Oma hauras tukkani ei kestä hiuslakkaa. En tästä(kään) syystä käytä myöskään kuivashampoita, vaan pesen päänahan päivittäin sopivalla shampoolla. En ole koskaan oikein ymmärtänyt kuivashampoiden suosiota niiden ihmisten parissa, jotka ovat nimenomaan kiinnostuneita hiusten hyvästä kunnosta – mulle ne kuulostavat aika epäterveelliseltä sekä ainesosiensa puolesta että siksi, että toisin kuin pois huuhdeltavat shampoot, ne jäävät päänahkaan. Mutta jos ne jollakulla toimivat, niin ei siinä tietenkään mitään pahaa ole.

    • 3.1.1.1

     Veppe sanoo

     Mutta en tosiaan usko, että mikään kuivashampoissa aiheuttaisi sentään *pysyviä* vaurioita, kuten edellä oleva kommentoi! Kuivuminen on kyllä hoidettavissa ihan käytön lopettamisella ja paremmalla hoidolla.

     • 3.1.1.1.1

      Elli sanoo

      Pakko kommentoida tähän oman päänahkakatastrofini keskeltä.. Olen käyttänyt kuivashampoota lähes päivittäin kolmisen vuotta. En ymmärrä miten olen voinut elää ilman. Mutta nyt pitäisi opetella siihen taas, koska päänahkani on tämän syksyn myötä kuivunut, karstoittunut ja tällä hetkellä on täynnä punaisia länttejä, joita koskettamalla saa sormensa vereen ja jonkinlaiseen kudosnesteesen, aina harjatessa puolet päänahasta lähtee leviämään pitkin pituuksia. Yök ja au ja yök!! Anteeksi karu kuvaus, mutta toivon että joku pelästyy ja ainakin vähentää omaa kuivashampooteluaan! En ole keksinyt mitään muuta selitystä tälle kuin että jokapäiväinen päänahan tukkiminen on nyt tehnyt tehtävänsä. Ne alueet, joille en ole kuivashampoota käyttänyt, ovat nimittäin aivan normaalissa kunnossa. Toistaiseksi ”parempi hoito” eli aivan joka ikinen konsti jonka internet ja apteekki tietää ei ole auttanut.

      • 3.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Voi kamala Elli..! :-0

       Tosi ikävää että kuivashampoo voi saada aikaan tuollaista. Toivon todellla että mulle ei käy noin, olen niin koukussa ”kuivikseen”… Ja toivon kovasti, että sinun päänahkasi parantuu, Elli. Oletko käynyt lääkärillä vielä näyttämässä..?

       • 3.1.1.1.1.1.1

        Elli sanoo

        Palasin tänne tarkistaakseni monesko päivä avauduinkaan aiheesta, tilanne on nimittäin parempi jo :) Onneksi, niinkuin aiemmasta kommentistakin ehkä huomasi otti aika pahasti päähän (kirjaimellisesti). Ahkera rasvailu ja kaikesta kivasta luopuminen (rakkaat Joicot, kuumalla kuivaus, pitkä pesuväli) auttoivat ja nyt tän kanssa voi jo elää, vaikka tukka länässä onkin. Kaikenlaiseen sitä itsensä saa koukutettua :) Olipas myös kiva kun olit käynyt kommentoimassa!

        • 3.1.1.1.1.1.1.1

         Sanni sanoo

         Kiva kuulla että tilanne on parempi :) En voi edes kuvitella miten hajona itse olisin jos päänahka alkaisi tuolla lailla temppuamaan. Mukavaa uutta vuotta sinulle! :)

 3. 4

  sofie sanoo

  hei, mitä mieltä olet puhelinjohtoponnareista, ovatko yhtään parempia hiuksille kuin tavalliset?

   • 4.1.1

    Ada sanoo

    Mä mietin myös samoja pompuloita, suosittelen niitä ehdottomasti! Itse ainakin olen huomannut hiusten kunnossa eron, kun olen käyttänyt vain noita kierre-/”puhelinjohto”ponnareita ja harjaamiseen Tangle Teezeriä. :)

 4. 5

  Jessii sanoo

  Mistä voisi löytää näitä pampulattomia hiusharjoja? Itselläni on Teezeri ja myös näitä luonnonharjaksisia harjoja, mutta niillä pystyy vain silottamaan päälihiusta. Onko jotain kunnon selvitysharjaa pitkille hiuksille?

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Mistä voisi löytää näitä pampulattomia hiusharjoja?

   Kyllä niitä ihan kaupoistakin löytyy…. Itse etsin aikoinaan tietoa hyvistä ja laadukkaista hiusharjoista ja päädyin Denmaniin jonka Classic Styling -harjoissa on suorat, pampulattomat piikit.
   http://www.denmanbrush.com/acatalog/Classic_Styling.html#

   Näitä ei kai myydä Suomessa joten tilasin netistä. Ja ostin uuden syksyn reissulla Lontoosta. Muuhun en enää vaihda, todella hyvä harja, kaikki toimii; ei liian löysät piikit, ei liian jäykät, kestävä, ei satuta päänahkaa, ei tee sähköiseksi, selvittää tehokkaasti eikä revi hiusta.

 5. 6

  MS sanoo

  Upea kuva tuo ensimmäinen. Mielestäni olet kuin Elovena-tyttö :) Pakko kysyä, miten saat hiukset selvitettyä, jos annat niiden kuivua täysin ja sitten vasta harjaat? Minulla on myös paksut hiukset, hieman laineikkaat luonnostaan, ja jos en harjaa niitä kosteina, en saa koskaan selvitettyä niitä ja pääni on oikea harakanpesä, hah! Tosin minäkään en käytä ”perinteisiä harjaa”, joka oikeasti venyttää hiusta ja saa ne helpommin katkeamaan.

  beauty-highlights.blogspot.fi

  • 6.2

   Sanni sanoo

   Mielestäni olet kuin Elovena-tyttö :)

   Kiitos, tuo on kohteliaisuus josta pidän! :) Olen mielelläni Elovena-tyttö! ^_^

   Pakko kysyä, miten saat hiukset selvitettyä, jos annat niiden kuivua täysin ja sitten vasta harjaat?

   Eivät mene takkuun niin eivät vaadi selvitystä :)

  • 6.3

   terhi sanoo

   mullakin on karhea, paksu ja kihartuva tukka, joka on pakko harjata heti suihkun jälkeen (puolenkin tunnin viive tässä välissä on kohtalokas…) jos mielii sen saada selväksi.

   ostinkin tangle teezerin, joka kuulemma ei vaihngoita märkääkään hiusta. toki se on paksun tukan harjaamiseen liian.. lyhytpiikkinen? tai jotain, mutta sillä saa suurimmat takut pois. viimeistelen harjauksen sitten tukan kuivuttua ihan perusharjalla, joka selvittää jäljelle jääneet pikkutakut :)

   onkohan muuten hiukselle vahingollisempaa harjata se märkänä ilman suurempia tarpeita repiä takkuja auki, vai kuivana repiä auki sellaiset takut, joita ei oikeasti meinaa saada millään? mulla ainakin takkuuntuu ihan saman tien hius tosi pahasti :(

   • 6.3.1

    Sanni sanoo

    onkohan muuten hiukselle vahingollisempaa harjata se märkänä ilman suurempia tarpeita repiä takkuja auki, vai kuivana repiä auki sellaiset takut, joita ei oikeasti meinaa saada millään?

    Tähän osaa varmaan joku kampaaja ehkä vastata..?

 6. 7

  Anni sanoo

  Oi voi.. Nyt pitää kyllä sanoa höpöhöpöksi tuota ”suihku katkoo hiuksia”-juttua. Jos vesi/suihku saa hiuksen katkeamaan, on se jo sen verran huonossa kunnossa, että se katkeaisi muutenkin pian. Hius on hyvin kestävä materiaali, joten turha kuvitellakaan, että pää ylöspäin pesu aiheuttaisi katkeilua.
  Useimmiten ne ”katkeilleet” hiukset pinnassa ja päälaella ovat uutta hiusta. Jos niiden lyhkästen hiusten päät on suipot (ei tervät, niin kuin ois saksilla leikattu), ne ovat uusia hiuksia, jotka ovat kasvuvaiheessa.
  Terv. Parturi-kampaaja

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Oi voi.. Nyt pitää kyllä sanoa höpöhöpöksi tuota “suihku katkoo hiuksia”-juttua.

   Uskonkin että moni on tätä mieltä. :) Itse olen jo niin tottunut pesemään hiukset alaspäin että se on jäänyt tavaksi – koen myös että saan möyhittyä tyveä sormilla perusteellisemmin kun hiukset roikkuu alaspäin ja saan puhtaamman tuloksen. :)

   • 7.1.1

    Anni sanoo

    Juu, ei se pääalaspäin peseminen ole huono asia lainkaan, varsinkin jos koet, että hiuspohjan saa helpommin puhtaaksi niin! :-)
    Mutta kyllä se hius kestää suihkun paineen katkeamatta. ;-)

  • 7.2

   mervi sanoo

   Mulla on ihan henkilökohtaista kokemusta siitä että suihku voi todellakin katkoa hiuksia. Muutin jokunen vuosi sitten asuntoon jossa oli supertehokas uusi vettäsäästävä suihku jossa oli kunnon paine, niin alkoipa hiukset katkeilla varsinkin takaraivolta… Piti opetella kääntämään suihku todella pienelle teholle (hyvä että pysyi auki enää) kun pesin hiuksia, kun minusta ei ole tuohon pää alaspäin -pesuun jatkuvasti, kun tykkään pestä muun suihkussakäynnin ohessa hiukset. Nykyisessä asunnossa on niin ihanan pehmeä vedenpaine suihkussa että ei ole hiuksia katkeillut.

 7. 8

  NG sanoo

  Kiitos vinkistä Korresin uudistuneen (Dittany-) shampoon suhteen. Siitä tuli eräs suosikkini. Pidin jo niistä Korresin edellisistä hiustuotteista, joten mukavaa, että uudistuneet versiot ovat yhtä onnistuneita.

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Tuo Aloe Dittany-shampoo kuuluu ehdottomiin suosikkeihini, Ahvenanmaalla juuri pitkästä aikaa taas kokeilin sitä tässä syksyn testishampoorumban keskellä ja kyllähän se erottui joukosta… ^_^ Kerrassaan onnistunut shampoo, ei voi muuta sanoa.

 8. 9

  Mia sanoo

  Mulla on pitkät suorat hiukset, enkä voisi kuvitellakaan antavani hiusten kuivua ilman että ensin selvittäisin tukkani. En tosin käytä harjaa vaan afrokampaa ja viime aikoina tangle teezeriä. En myöskään talvella voi mennä nukkumaan tukka märkänä, muuten aamulla herätessä on kurkku kipeä. Mielenkiinnolla odotan tulevan viikon postauksia. :)

  • 9.1

   Sanni sanoo

   En myöskään talvella voi mennä nukkumaan tukka märkänä, muuten aamulla herätessä on kurkku kipeä.

   :D Jännä..!

   • 9.1.1

    Lena sanoo

    Minullekin tulee kurkku kipeäksi ja lisäksi hiukset ovat vielä aamulla märät, jos en kuivaa niitä, vaikka jättäisin ne auki. Normaalisti laitan joko nutturan tai sormikiharoita.

 9. 10

  sanzu sanoo

  Hei nyt on pakko tulla kommentoimaan tota lovi-asiaa hiuksissa. Mulla on luonnonkiharat hiukset ja ihan samanlainen lovi löytyy täältäkin, vaikka miten on kampaajat yrittäny tasottaa sitä :/. Ponnareita ei tule käytettyä paljoa joten sitä en suostu pitämään syynä. Ite oon lukenu netin keskustelupalstoilta samasta ongelmasta ja tulin siihen tulokseen, että selällään nukkuminen pää puuvilla tyynyliinaa vasten saa ne hankautumaan ja sitten katkeamaan. Mitenkäs sun nukkumistyyli, onks se muuttunut, jos lovi on kadonnut :D? Voiskohan johtuu tästä vai onks tää vaan joku selittämätön juttu. Luin ainakin, että pitäis vaihtaa silkkiseen tai silkkisatiiniseen tyynyliinaan niin ei ois hiukset aamulla pörrössä ja että se ei rasittais niitä niin paljon, tätä en oo kyllä ite vielä kokeillut. Vai olisko sun VHH-ruokavalio voinu vaikuttaa myös hiusten kuntoon?

  Karkkipäivä kuuluu mun lempiblogeihin, ja tätä oon seurannut nyt muutaman vuoden, vaikka en oo ennen kommentoinutkaan :) jatka samaan malliin ja hyvää joulun odotusta!
  t.kaimasi

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Ite oon lukenu netin keskustelupalstoilta samasta ongelmasta ja tulin siihen tulokseen, että selällään nukkuminen pää puuvilla tyynyliinaa vasten saa ne hankautumaan ja sitten katkeamaan.

   Minäkin olen lukenut tuosta, ja jossain vaiheessa taisin kokeilla sitä satiinityynyliinaakin. Mutta vasta kun aloin käyttää hainhammasta ja yönuttura jäi tavaksi, lovi kasvoi ulos.

   Vai olisko sun VHH-ruokavalio voinu vaikuttaa myös hiusten kuntoon?

   Lovi ilmestyi joskus vuoden 2006 paikkeilla ja katosi vuoteen 2011 mennessä, eli ennen vhh:ta.

 10. 11

  sanoo

  Mielenkiintoista. :) Varsinkin se, miten erilaisia ihmisten ”samalta näyttävät” hiukset ovat ja mitä käsittelyä kestävät! Myös omani ovat pitkät, mutta täysin piikkisuorat (ja lättänät…) sekä lasimaiset. Eivät takkuunnu millään vaan luonnonharjaksinen harja riittää pinnan siloitamiseen. Selvittävää harjaa en käytä lainkaan. Föönaan ne jokaisen pesun jälkeen, mutteivat siitä kuivu eikä kaksihaaraisia ole löytynyt koskaan (vaikka siistin latvat vain puolen vuoden tai vuoden välein…). Tosin itselläni on oma luonnollinen väri päässä, se ehkä vaikutta kuivuuteen verrattuna blondattuun tukkaan?
  Oma helmasyntini on päivittäinen kevyt tupeeraus, sillä muuten en kykene lättänäni kanssa elämään. Kuivashampoosta en itse ole kokenut mitään iloa ja hiuspuuteri tekee hiukset ihan tuskaisen sähköisiksi. Hiuslakka on ainoa muotoilutuote, jota osaan käyttää. Se on myös välttämätöntä tuskaisen sähköisten haituvieni kurissa pitämiseen. Onkohan hiusteemaviikolla luvassa apuja sähköisyyteen? Kiinnostavaa olisi myös, mitä öljyä hoitiksessa käytät ja miten sen annostalet. :)

  Mä muuten olen muuten kuvitellut, että nuttura yöllä kuluttaa hiuksia, siksi nukun joko hiukset tyynyn yläpuolelle heitettynä tai ranskanletillä. Eikä nuttura mulle muotoa toisi, hiukseni ovat niin pinttyneen suorat, ettei niissä pysy edes kampaajan tekemät kiharat iltaan saakka. :D

  Niin ja vielä sivupalkista: minä näen nuo kyselemäsi haamublogit.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Föönaan ne jokaisen pesun jälkeen, mutteivat siitä kuivu eikä kaksihaaraisia ole löytynyt koskaan (vaikka siistin latvat vain puolen vuoden tai vuoden välein…).

   Ooo, onnekas..! Mulla ei olisi mitään föönaamista vastaan jos hiukset ei muuttuisi sipsiksi, föönauksella kun saisi aina niin kivasti sitä kaipaamaani volyymia.

   Onkohan hiusteemaviikolla luvassa apuja sähköisyyteen?

   Oi, valitettavasti ei. :(

   • 11.1.1

    sanoo

    Tuli muuten mieleeni, että tekevätkö hiuksesi niin myös kylmällä föönatessa? Hyvä hiustenkuivain on ihan kannattava ostos, aika moni kokeilemani fööni lähinnä pitää meteliä ja haisee palaneelta kuivaten silti hitaasti…

    Mulla on Braun Satin hair, jossa on 3 lämpötilaa ja 3 puhallusnopeutta. Se on kestänyt jo lähes 10 vuotta, vaikka joutuu meillä todella kovalle käytölle (kuivaan sillä nimittäin myös isovillakoiran turkin). Koira ja minä suosittelemme. :D

    • 11.1.1.1

     Sanni sanoo

     Tuli muuten mieleeni, että tekevätkö hiuksesi niin myös kylmällä föönatessa? Hyvä hiustenkuivain on ihan kannattava ostos, aika moni kokeilemani fööni lähinnä pitää meteliä ja haisee palaneelta kuivaten silti hitaasti…

     Mun hiustenkuivaajassa on myös sellainen kylmäasetus, mutta en mä ole kokenut sen käyttöä kovin hyödylliseksi kun kylmällä föönatessa menee tietysti pidempään kuin lämpimällä enkä jaksa käyttää sellaista aikaa hiusten kuivaukseen ^_^

     Mulla on käsittääkseni ihan laadukas Babylissin kuivaaja, siinä on kanssa 3 lämpötilaa ja eri puhallusnopeuksia. Ei haise palaneelta. ;)

 11. 12

  sanoo

  No NYT se selvisi!!!

  Mulla on ollut just noita päälaella katkeilleita hiuksia. Menee ihan hermo niihin. Palashampoon kanssa oon huuhdellut hiukset pää alaspäin, koska silloin se huuhtelu on huolellisempi.
  Ja kas… Nyt parin kuukauden aikana jo huomaan, että niitä ei törötä enää niin paljoa.
  Oon luullut, että johtuu palashampoosta. Mutta saattaakin johtua tuosta uudesta huuhtelutaktiikasta!

  Jäin pohtimaan tuota märkänä/kosteana/kuivana harjaamista. Olen juuri hankkimassa koiraa. Pitkäkarvaista collieta :)
  Ja yksi tärkeimmin ja useimmin kuultu ohje turkinhoidossa on se, että kuivana harjaamista EI suositella. Olisi aina hyvä kostuttaa turkki, koska muuten karva sähköistyy ja katkeilee.

  Mutta pitkätukkaiset ihmiset taas suosivat usein juuri kuivana harjaamista.
  Onkohan sitten karvanlaatu ihmisellä ja koiralla niin erilainen? Mutta kyllä tuo mun logiikkaan sinänsä käy; kuivana karva tosiaan voi katkeilla helpommin – ja sähköistyy todellakin.
  MÄRKÄNÄ koiraakaan ei saa harjata :)

  Omalla miehelläni on suunnilleen samanlaiset hiukset kuin sinulla – pituuksia myöten. Ei niin kuivat tosin.
  Hän harjaa hiuksensa aina ehdottomasti märkänä. Ja hyvin pehko tuntuu voivan!

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Onkohan sitten karvanlaatu ihmisellä ja koiralla niin erilainen?

   Näin voisin kuvitella! :) Onhan ihmisissäkin eri rotujen välillä huimia eroja hiustenlaadussa – afrohius ja skandihius ovat kuin eri planeetoilta :D

 12. 13

  marjo k sanoo

  Hei. Minua kiinnostaisi niinkin yksinkertainen asia kuin miksi sinulla on noin pitkät hiukset? Et muotoile niitä juuri koskaan, ja yleensä ne on jollain sykeröllä? Miksi noin pitkät hiukset? Älä vaan ymmärrä väärin, hiuksesi on upeat.

  • 13.1

   Sanni sanoo

   miksi sinulla on noin pitkät hiukset?

   Rakastan pitkiä hiuksia <3 Mutta kyllä – on aika ristiriitaista että pidän niitä kuitenkin koko ajan kiinni! ^_^ Minulle riittää tietoisuus siitä, että halutessani voin vapauttaa kutrini ja voin ”kätkeytyä” niiden alle. Pidän siitä tunteesta, kun voi heittää hiukset rinnan päälle ja ne toimivat kuin ”suojakilpenä”… vaikea selittää, se on jotain psykologista… Lyhyet hiukset saisivat minut tuntemaan oloni alastomaksi ja suojattomaksi. Tiedän, tässä ei ole mitään logiikkaa kun kuitenkin pidän hiukset lähes aina kiinni, eli olen käytännössä ”alaston” hainhampaineni… ^_^ Mutta niin se vain on että pitkät hiukset ne olla pitää. Näen välillä painajaisiakin hiusten leikkuusta.

   Kyllä ne hiukset saattaa pari kertaa viikossa olla jonkun aikaa aukikin..! ^_^ Mutta yleensä minulle tulee silloin niin kuuma että haluan sitoa hiukset ylös jo senkin takia, ”hiusniskahiki” on tuttu ilmiö. :)

 13. 15

  Tiia sanoo

  Mullakin on havaittavissa tollaista loven tynkää hiusksissa. Kummallista. Olen ajatellut sen johtuvan enemmänkin siitä, että aiemmin lyhyen tukan niskassa oli sellainen v-malli ja nyttemmin en ole vaivautunut yrittämäänkään tasoittaa latvoja. Sillä ei ole mitään väliä, koska mun tukka on aina kiinni tai menee enemmän tai vähemmän kuohkeasti mihin sattuu, eikä kiharassa tukassa vois olla suoraa latvaa kuitenkaan.

  En pidä hiuksia ponnarilla, mutta letillä kylläkin. Tarvitsisi varmaan hankkia niitä silikoniponnareita tai muuta kuin kumilenksuja sinne latvaan killumaan.

  En nuku selälläni. Ikinä. Ja tyynyliinat ovat pääasiassa puuvilla-/pellavasatiinia.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   En nuku selälläni. Ikinä.

   Oho…! Nukutko siis kyljelläsi..? Vai peräti vatsallasi…? Mun täytyy joskus näyttää sulle yksi eeppinen kuva siitä miltä näytin eräänä aamuna kun olin vatsakramppien takia pakotettu nukkumaan loppuyön vatsallani. Naamani näyttää siltä kuin ihon alle olisi kaadettu litra nestettä..! ^_^

   • 15.1.1

    Tiia sanoo

    Joo kyljelteni. Aiemmin olen nukkunut vatsallani (en nyt tietenkään ihan naama alaspäin:)), muta viime aikoina se ei oikein ole onnistunut ton polven takia.

    Sellälteen nukkuessa, tai yrittäessä nukahtaa, musta tuntuu kuin olisi kuollut tai haudattu. Se tuntuu niin pöljältä asennolta. Mihin ne kädet on tarkoitus laittaa…? Olen myös nukkunut hiukset kiinni jo pitempään ja jotenkin mun hiukset ei asetu niin ylös, etteivät ne painaisi takaraivoa. Ja jos tekee letin, niin sekin painaa…

    • 15.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mihin ne kädet on tarkoitus laittaa…?

     Mun kädet löytyy usein ristissä pääni yläpuolelta..! ^_^ En tiedä ketään muuta joka nukkuisi näin…!

     • 15.1.1.1.1

      clementine sanoo

      Minäkin nukun (tai pikemminkin herään) usein noin; selälläni käsivarret ristikkäin pään yläpuolella.

      ps. Tämä oli muuten varmaan ensimmäinen kommentointini- vaikka olen lukenut tätä blogia ehkä parisen vuotta- ja kuinka hassusta aiheesta ;)

      • 15.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Hihhih! ^_^ Kiva että löytyi vihdoin aihe johon kommentoida! :D

       Mukavaa joulunodotusta! :)

     • 15.1.1.1.2

      sanoo

      Mun mies nukkuu samalla tavalla! Sitten se saattaa unissaan suoristaa kätensä ja huitasta mua :D Olen aina ihmetellyt, että eikö kädet puudu, kun ne on niin hassusti..

       • 15.1.1.1.2.1.1

        sanoo

        Mä yleensä nukahdan joko kyljelleni tai naama tyynyä vasten MUTTA keskellä yötä heräävä mieheni huomaa minun nukkuvan selälläni hassuissa asennoissa, joskus olen ollut suorana kuin tikku ( kädet kyljissä kiinni ) tai useimmiten kädet niskan takana :D

     • 15.1.1.1.3

      Elli sanoo

      Mä nukun kans näin! :D se vaan tuntuu luonnollisimmalta asennolla, kädet hakeutuu suoraan siihen asentoon!

 14. 17

  Lusa sanoo

  mulla on luonnonkiharat hiukset, jotka ei olleet kuivat. Liukas hiuslaatu ja muutenkin todella upeassa kunnossa, vaikka värjäystä takana useempi vuosi :D Pari vuotta sitten kuitenkin ahdistuksen taki hiuksia tuli pestyä joka päivä, joskus useamman kerran päivässä(hiusten oli PAKKO olla puhtaat) ja sen jälkeen lähes päivittäinen suoristus tekivät aika ikävää jälkeä :/ (joo, en tykkää kiharasta yhtään.. suoristusrauta on suunnillee lempiasiani maailmassa..) mutta nyt yritän venyttää pesuväliä ja välttää hiusten muotoilua kuumilla laitteilla. Josko hiukset toipuisivat :/

 15. 18

  sanoo

  Sulla on kyllä super ihana tukka! Ja ihanan pitkä! Mulla on tällä hetkellä tukka ”vain hartioille” ja se on lyhempi kuin ikinä (paitsi vauvana) ja odotan niin, että se kasvaa. En tiedä, mitä meinaat postailla, mutta jos saan esittää toimeen, niin kerrothan sun suosikki/luottohiustuotteet!? Olet kyllä varmasti kertonutkin erinäisissä postauksissa, mutta jos voisit vielä listata kaikki parhaat samaan postaukseen.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   En tiedä, mitä meinaat postailla

   Joudun pahoitellen kertomaan, että viikko keskittyy hiustuote – ja lähinnä shampoo & hoitoaine – arvosteluihin. Eli konkreettisia vinkkejä on luvassa vähemmän – kun koen ettei minulla sellaisia oikein ole jakaa. :/

   Mutta suosikkituotteet voin toki laittaa yhteen postaukseen. :)

 16. 20

  milipili sanoo

  Minäkin pesen tukan pää alaspäin, koska pesen päänahan-hiukset eivät ole tiellä. Näin ollen en myöskään länttää shampoota suoraan hiukseen.
  Mullakin on pitkä (no, aika pitkä)tukka, enkä laita sitä koskaan, pitkän etuja, lyhyttä olisi aina muotoiltava ja laitettava.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   koska pesen päänahan-hiukset eivät ole tiellä. Näin ollen en myöskään länttää shampoota suoraan hiukseen.

   Juuri näin minäkin ajattelen. :)

 17. 22

  Sari sanoo

  Just parhaita noi sun hammashymykuvat! Sulla on aivan ihanat hampaat, ja kauneutesi tulee minusta parhaiten esille kun paljastat hampaasi :) Joskus murehdit sitä, että sulla ei mukamas ole valloittavaa hymyä. Et voisi pahemmin erehtyä :D Hammashymysi ovat suorastaan riemukkaita, ja miedommistakin hymyistäsi välittyy aina lämpö ja semmoinen ajattelevaisuus, älykkyys…

 18. 23

  Tiia sanoo

  Mä olen vähän miettinyt, että miten pitäisin helposti hiuksia kiinni. Ei se kovin tiukkaan letittäminen tai ponihäntä oikein ole kovin hyväksi tukalle, veikkaan. Ja ne muoviklipsut ei ole mun juttu.

  Mulla oli joskus aiemman pitkän tukan aikaan sellaiset metalliset hiusneulat. Siis oikeat, badass, varmaan yli 20cm pitkät nutturaneulat. Ne muistaakseni takavarikoitiin multa lentokentällä joskus. Yllättäin, oma vika, mutta en tullut ajatelleeksi asiaa etukäteen. Sen jälkeen en ole oikein enää löytänyt sellaisia mistään. Muoviset on yhtä tyhjän kanssa… Pitäisiköhän kokeilla syömäpuikkoja:)

 19. 24

  Coconut sanoo

  Sinulla on kyllä tosi upeat hiukset! :)
  Muistelen, että joku aika sitten kehuit Cutrinin Green-sarjaa. Kokeilin itsekin sekä shampoota ja hoitoainetta. Pesutulos oli ihan jees, vaikka tukka olikin tuttuun tapaan taas takussa… Huoh, ei seiihen auta muu kuin se silikoni, vaikka kuinka yrittäisi kaikkea muuta… :( Mutta siis kysymykseen: käytätkö tuota Green-sarjaa säännöllisesti ja mistä hankit sitä? Itse ostin Helsingissä käydessäni Stockalta, mutta täältä maakunnasta sitä ei löydä mistään, ei siis kertakaikkiaan mistään… :( Haluaisin ostaa vielä shampoota, ja lähimmän Stockankin jo tsekkasin, mutta ei tärpännyt.

  • 24.1

   Sanni sanoo

   käytätkö tuota Green-sarjaa säännöllisesti ja mistä hankit sitä?

   Sen jälkeen kun aloin pitää blogia, en oikein voi enää sanoa käyttäväni mitään tuotetta säännöllisesti, jos säännöllisyydellä ajatellaan saman tuotteen ostoa uudelleen ja uudelleen. Jonossa kun on koko ajan uusia testituotteita niin mitään ei ”ehdi” jäädä käyttämään säännöllisesti. :/ Se on samalla mukavaa koska tietysti on hauskaa testata uusia tuotteita, mutta samalla tylsää sillä oikeasti myös haluaisin jäädä käyttämään suosikiksi muodostuvia tuotteita.

   Eli Greeninkin kohdalla oli niin, että sain ne suoraan Cutrinilta ja käytin nuo yhdet pullot (tai shampoota on vielä vähän jäljelläkin). Jos tilanne olisi toinen, voisin mieluusti ostaa uudet putelit. Ja ostaisin ne varmasti Prismasta jossa suoritan suurimman osan päivittäistavarahankinnoistani, olen mielestäni nähnyt Cutrinia Prisman kampaamotuoteosastolla.

 20. 25

  ellu sanoo

  Kiitos tästä postauksesta! Kiinnostaa paljon myös tänään alkanut hiusviikko :)

  • 26.1

   Sanni sanoo

   En mä sitä tiedä kuinka hiusystävällisiä ne ovat :D, mutta hiusten kunnon perusteella ainakin ystävällisempiä kuin donitsit. Muovia ovat käyttämäni.

 21. 28

  marja sanoo

  ja ihan asiaan liittymätön kysymys , joka tuli samalla mieleen… värjäätkö kulmakarvasi vai meikkaatko vain? Mitä värejä suosittelisit? Tästähän voisi saada vaikka oman postauksen? Vai onko joskus jo ollut?

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Kestovärjään kulmani silloin kun muistan ja jaksan ^_^ Ehkä noin parin kuukauden välein. Luonnollinen värini on lähestulkoon vaalea, hädin tuskin erottuu ihosta. :)

   Kestovärjäyksestä huolimatta meikkaan kulmat myös, omat suosikkikynäni ovat Lumenen #2 ja Dermosilin Medium, jälkimmäisestä postaus täällä.

   Värejä en valitettavasti pysty suosittelemaan ellen tiedä kohteen kulmakarvojen väriä tai yleissävytystä (iho, hiukset…). :) Mutta perusvaalealle suomalaiselle jonka hiuksissa ei ole yhtään punertavaa eikä sävytys toisaalta ole voimakkaan lämmin ja kellertäväkään, nuo omat suosikkikynäni ovat erittäin hyvät sävyt.

 22. 29

  Katjuska sanoo

  Tossa oli aiemmin puhetta niistä silikoniponnareista ”puhelinjohdoista”. Mulla on niitä ollut käytössä ja täytyy sanoo, etteivät ainakaan hellävaraisilta tunnu. Nillä saa kyllä jotenkin tuuheamman näköisen ponnarin, mutta ne takertuu hiukseen katkoen niitä. En siis suosittele. Parempi on vanhanaikainen paksu hiusdonitsi pehmeästä materiaalista :)

 23. 31

  tuhkimo76 sanoo

  Todella upea tuo ensimmäinen kuva. Olisi kiva, jos esittelisit yöponnarisi. Itsellänikin on pitkähkö tukka ja on öisin ”tiellä”, kesällä hiostutti nukkuessa niskaakin. Olen käyttänyt lettiä, mutta sekin painaa nukkuessa.

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Olisi kiva, jos esittelisit yöponnarisi.

   Haha, pitänee ottaa kuva! ^_^ Mutta ihan tavallinen päälakisykerö se on. :D

 24. 32

  sanoo

  Mulla on just tommonen samanlainen lovi hiusten takaosassa, en tajua mistä johtuu, sivulta kasvaa minkä kerkiää mutta takaa ei sitten millään! Ihana postaus ja noi hiukset on aivan täydelliset <3

 25. 33

  Harja roskikseen sanoo

  En ole omistanut harjaa koska harjaan suihkussa sormin irtoilevat hiukset pois. Kuiva hius harjatessa haurastuu, koska se ei jousta. Koitin harjaa jonkun aikaa, mutta heti alkoi näkymään kaksihaaraisia joita ei ole ollut liiemmin ikinä. Hiukseni ovat yli puolen selän.

 26. 34

  Myy sanoo

  Tykkäisin myös pestä hiukseni pää alaspäin ja ennen teinkin niin, mutta nykyisin se on melko mahdotonta, koska hiukseni ovat niin pitkät, että latvat uisi lattialla.

 27. 35

  sanoo

  Moi Sanni,
  Olen tässä parin päivän aikana tutustunut blogiisi kipeänä sohvan nurkasta. Että kiitos vaan seurasta, olen viihtynyt! ;) Ihana blogi ja kehittynyt huomattavasti vuosien varrella (mä siis aloitin tuolta alusta, vaikken kaikkia juttuja lukenutkaan), jään varmasti lueskelemaan! (Käy kurkkaamassa mun blogi, jos koirajutut kiinnostaa).

  Mutta oli mulla sanottavaakin. Mulla on kanssa luonnonkihara reuhka, hyvin samantyyppinen, mitä kuvailit omaasi, mutta sillä luontaisella tyvikohotusefektillä. Tosin tällä hetkellä paljon lyhyempi. Käyn leikkaamassa ja värjäämässä kampaajalla, ja hän on oikein painokkaasti kieltänyt mua kampaamasta hiuksiani oikeestaa ollenkaan. Kampaan ainoastaan pesun jälkeen, märkänä, mutta jätettävän hoitsikan jälkeen. Halusin kertoa tämän, koska mielestäni sulla joissain kuvissa (oisko sitten liittynyt saippuaoopperaan…) oli todella kiharat hiukset, ja luulen että ne ilman harjaa + oikeilla tuotteilla olisivat sitä sullakin (jos siis haluat, ei nyt jäänyt tästä mieleen sun kommenttia). Oletko kokeillut / ajatellut / kuullut?

  Hillittömän hyvät tuotteet kiharan virkistämiseen on itselläni kosteeseen tukkaan hoitsikan jälkeen Sebastian potion 9 -voide ja aamuisin hieman kostutettuun pehkoon Label M curl spray.

  • 35.1

   Sanni sanoo

   Ihania kuvia sulla blogissa! :) Tammisaari on <3 Koirista puhumattakaan… ^_^

   Halusin kertoa tämän, koska mielestäni sulla joissain kuvissa (oisko sitten liittynyt saippuaoopperaan…) oli todella kiharat hiukset, ja luulen että ne ilman harjaa + oikeilla tuotteilla olisivat sitä sullakin (jos siis haluat, ei nyt jäänyt tästä mieleen sun kommenttia). Oletko kokeillut / ajatellut / kuullut?

   Mä harjaan hiuksiani todella harvoin, yleensä illalla ennen nukkumaanmenoa tai aamulla jos ovat tosi epämääräistä vyyhtiä :D En koskaan harjaa tai kampaa hiuksia edes märkänä. Mun hiukset menee aniharvoin takkuun joten takkujen takia niitä ei tarvitse kampailla. Tiedän että monen tukka on pesun jälkeen ihan toivoton takkukasa jos sitä ei selvitä kosteana, mutta mun ei tarvitse tehdä sitä.

   Tiedän että harjaaminen rikkoo kiharat, ja sekin on yksi syistä miksi vältän harjaamista. Mutta, mun hiukset pysyy kiharalla ainoastaan sellaiset puoli päivää hiustenpesun jälkeen, sitten ne suoristuu ja ”hamppuuntuu”, harjasin niitä tai en. Viimeistään kun seuraavana aamuna herään, kaikki kihara on muistoa vain. Täällä Kreikassa hiukset pysyvät koko ajan kiharalla koska ilma on niin kosteaa. Suomen kuiva sisäilma imee hiuksista kaiken kosteuden ja tekee niistä hamppua. :(

   Potion Yksiäkin olen muuten kokeillut, ihan ok mutta jättää hiuksiin hiukan liian ”korppuisen” tunteen. Label M’n voisin lisätä kokeiltavien listalle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.