Hiusten tehokuuri kesän jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: Biozell

Nyt voisi viimeistään olla aika tehdä hiuksille after-summer-käsittely :)

Yhteistyöni kotimaisen Biozell-sarjan kanssa jatkuu, ja tänään esittelen kolme tehotuotetta ”kesähiusten” hoitoon Biozellin valikoimasta. Itse tein tällaisen kuurin pari viikkoa ennen reissuun lähtöä.

Biozell_hiustuotteet_IMG_167

Avaintuotteet ovat

 • Syväpuhdistava shampoo
 • Tehokosteuttava hoitoaine
 • Ravitseva ja silottava hiusöljy

Miten kesähiukset sitten eroavat muista vuodenajoista? Kesällä monet uivat ahkerasti ja hiukset voivat kärsiä niin meriveden suolan kuivattavuudesta kuin kerätä kloori- ja metallikertymiä uima-altaiden vedestä ja lomakohteiden usein Suomea metallipitoisemmasta vedestä –  auringon kuivattavasta vaikutuksesta puhumattakaan.

Haalistuneet, kuivan pörröiset hiukset kesän jäljiltä? Tee hiuksille viikon tai parin tehokäsittely ja luo niille uusi, perusteellisesti puhdistettu ja syvähoidettu pinta. Kuollutta hiustahan ei tietenkään voi elvyttää sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta siihen kertyneitä metalli- ja klooriepäpuhtauksia voi poistaa, samoin kuin tuoda hiukseen kosteutta ja silottaa sen pintaa niin että siitä tulee kiiltävämpi ja vahvempi. Venyvää hiustakin voi ”paikata” niin että rakenne muuttuu lujemmaksi. Tätä voidaan kutsua hiuksen elvyttämiseksi. :)

Hiukset_040917_IMG_8456

Syväpuhdistava kuuri tuo hiuksia värjääville etuna myös sen, että väri tarttuu paremmin. Itse huomasin tämän kun tein syväputsarikuurin – syväpuhdistuksen jälkeen laittamani väri on nimittäin pysynyt ihan hämmästyttävän hyvin…! Väri ei ole paljon haalistunut edes täällä Korean auringossa.

Kuvassa hiukseni eilen – ja täysvärjäyksestä on jo toista viikkoa. (Täysvärjäys: teen voimakaspigmenttisemmän sekoituksen tai käytän laimentamatonta suoraväriä ja levitän sen huolellisesti kaikkialle hiuksiin, ”ylläpitovärjäyksessä” sekoitan suuremman pitoisuuden hoitoainetta ja levitän värin pintapuolisemmin, hoitoaineen tapaan.)

Biozell_syvapuhdistava_shampoo_IMG_1685

Biozell Syväpuhdistava shampoo

8,90€ /250 ml

Mitä tekee: poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät, mineraalikertymät sekä kloorin.

Syväpuhdistavaa shampoota suositellaan käytettäväksi ennen hiusten kemiallista käsittelyä tai 2-6 kertaa kuukaudessa tavallisen shampoon sijaan.

Anna shampoovaahdon vaikuttaa 1-5 minuuttia parhaan tuloksen saavuttamiseksi. (Tämä muuten on juttu jonka itse unohdan syväpuhdistavan shampoon kanssa usein – jos sen malttaa antaa vaikuttaa, kertymät liukenevat hiuksista tehokkaammin.)

Sannin kokemus: kevyen karkkimaisen, makean tuoksuinen shampoo joka pesee hiukset syväpuhdistavalle shampoolle tyypillisesti erittäin tehokkaasti. Koostumuksen paksuus sopiva.

Pesin hiuksiani koko kesän miedoilla sulfaatittomilla shampoilla, joten oli jo aikakin tehdä hiuksille kunnon syväpuhdistava käsittely. Niin ihania kuin hoitavat ja miedot shampoot ovatkin peruskäytössä, jos ei aika ajoin muista tehdä syväpuhdistavaa pesua, hiuksiin alkaa kertyä minun tapauksessani etenkin muotoilutuotteiden jämiä. Olen kova kuivashampoon ja hiuspuuterin käyttäjä ja sulfaatittoman kesän aikana tuli huomattua, etteivät kaikki miedot shampoot poista niitä kovinkaan hyvin.

Muuten – jos käytät paljon voimakkaasti kalvoa muodostavia silikoneja sisältäviä tuotteita, silikonikin (kuten dimethicone ja amodimethicone) voi alkaa kertymään. Myös tähän auttaa syväpuhdistava shampoo.

Biozell_syvakosteuttava_hoitoaine_IMG_1684

Biozell Syväkosteuttava hoitoaine

8,90€ / 250 ml

Mitä tekee: hoitaa ja tehokosteuttaa hiuksia ja suojaa hiuksia auringon vahingoittavilta ja hiusväriä haalistavilta vaikutuksilta (sisältää UV-suojan)

Sannin kokemus: todella liukkaaksi ja sileäksi tekevä hoitoaine makealla karkkituoksulla. Silikoniton! Silotuksesta ja kammattavuudesta vastaa aimo läjä tehokkaita kvatteja (tunnistaa incissä -onium -osasta) ja pehmennyksestä ja syväkosteutuksesta trio arganöljy, silkkiaminohapot ja pantenoli. Arganöljy ravitsee, pehmentää ja kiillottaa, silkkiaminohapot sitovat kosteutta ja pantenoli kosteuttaa ja vähentää hiusten sähköisyyttä.

Ainesosaluettelon 18 ainesosasta (vesi poislukien) kaksitoista on hoitavia, yksi on UV-suodatin ja loput viisi liittyvät tuotteen säilyvyyteen, pH:n tasapainottamiseen, tuoksuun ja koostumuksen paksuntamiseen. Ei siis ihme että koostumus on niin superselvittävä. Sanoisin, että sopii erityisesti karheille, pörröisille ja helposti takkuuntuville hiuksille, sillä tämä todellakin selvittää ja silottaa.

Pörrötukat – kokeilkaa…!

Biozell_arganoljy_IMG_1689

Biozell Arganöljyeliksiiri

8,90€ / 50 ml

Mitä tekee: silottaa, kiillottaa ja elvyttää erityisesti käsiteltyjä, värjättyjä ja kuivia hiuksia. Vahvistaa hiuksen rakennetta ja ehkäisee latvojen kuivumista ja rispaantumista.

Levitetään pyyhekuivien hiusten pituuksiin pesun jälkeen tai kuivin hiuksiin tarvittaessa taltuttamaan pörröjä.

Tehoaineet: arganöljy, jojobaöljy, manteliöljy. Ja kyllä silikoninkin voi mainita tehoaineena sillä juuri se vastaa eliksiirin silottavuudesta ja hiuksiin jäävästä silkkisestä tunteesta.

Sannin kokemus: mansikka-Hubbabubban tuoksuinen, koostumukseltaan täyteläisehkö öljy. Hyvää kamaa, silottaa tehokkaasti. Täyteläisestä koostumuksesta huolimatta ei tee hiuksia lähmäisiksi. Tuote on riittoisaa ja 1-2 pumppausta riittää esimerkiksi minun tukkaani.

*

Arvonta :)

Minulla olisi teitille vielä myös arvottavana yksi setti näitä karkintuoksuisia ”kesähiusten elvyttäjiä” :)

Osallistut arvontaan kertomalla, käytätkö normaalisti syväpuhdistavaa shampoota vai onko tuote jäänyt vieraaksi kylppärissäsi.

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 10.9. kello 24.00 saakka. Jätäthän sähköpostiosoitteesi sille varatulle riville.

// Arvonta suoritettu: Biozell-setin voitti Eliisa. Voittajaan on otettu yhteyttä.

Kommentit
 1. 1

  Mira sanoo

  Omistan syväpuhdistavan shampoon, mutta enpä oo hirveesti käyttänyt sitä.

 2. 2

  JS sanoo

  On käytössä, kätevä kun tulee pari kertaa viikossa käytettyä kuivashampoota. Itsellä myös suoravärjätyt hiukset, joten sen ylläpidossa hyvä ja toisaalta väriä vaihtaessa kuluttaa aiemman pois.

 3. 3

  LauraS sanoo

  Syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä aina silloin tällöin. En tosin käytä juuri koskaan muotoilutuotteita tai hiusöljyjä, joten tukka pysyy puhtaana melko miedoillakin tuotteilla. Näitä olisi kuitenkin kiva kokeilla!

 4. 4

  Jenna sanoo

  En ole ikinä käyttänyt mutta pidempään jo miettinyt, että pitäisi hankkia syväpuhdistava shampoo. Ehkäpä kokeilen tätä biozellin kun hintakin on ihan kohtuullinen :)

 5. 6

  Hanna sanoo

  On ollut monesti mielessäni syväpuhdistavat tuotteet mutta ovat jääneet kuitenki vielä vieraiksi. Olis mukavaa vihdoin kokeilla!

 6. 7

  Kati sanoo

  Olen käyttänyt, mutta en nyt vähään aikaan. Voi, tämä paketti tulisi todella tarpeeseen. Meillä kolmella pitkät ja takkuuntuvat hiukset, joihin olen kaivannut hyviä tuotteita.

 7. 8

  Heli sanoo

  Olen kokeillut pari kertaa värin haalentamisen toivossa. Niihin kertoihin se on jäänytkin. Taidanpa kokeilla ihan puhdistuksenki kannalta!

 8. 9

  Satu sanoo

  Heissan!Joskus 15v sitten käytin purkin pari ja nyt tuli vuosien jälkeen ostettua taas.Se vaan jotenkin oli unohtunut :/ Juuri tuota Biozellia katselin kaupas mut sit iski epätietoisuus et toimiiko marketti kama yhtä hyvin kuin kampaamon.Otin sitten Wellan.Seuraavaksi sitten Biozell,ainakin tuon tuoksun perusteella ja syväkosteuttavan kun ei ole silikonia :)

 9. 10

  Tuija sanoo

  Syväpuhdistava shampoo löytyy kyllä kotoa, mutta sen käyttö on jäänyt melko vähälle. Minulla on lyhyet hiukset, joihin en käytä erityisemmin muotoilutuotteita, joten en koe tarvitsevani syväpuhdistusta kovin usein. Voisin kuitenkin heittää pari vuotta vanhan pullon pois ja antaa näille Biozellin tuotteille mahdollisuuden.

 10. 11

  sateenkaarikala sanoo

  En ole koskaan käyttänyt, mutta kuten aina; nousi välitön innostus kokeilla heti, kun luin sun postauksen aiheesta :D

 11. 12

  eeviss sanoo

  Täytyy myöntää, että syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä liian epäsäännöllisesti.

 12. 13

  Juuli sanoo

  Kerran olen ostanut mineraalinpoistosetin (shampoo, varsinainen ”tehoeliksiiri” ja hoitoaine), joka oli siis myöskin syväpuhdistava. Meillä on oman kaivon vesi, jossa on aika paljon rautaa, mangaania yms., joten käytin mineraalinpoistoa ennen permanenttikäsittelyä. Loput tuotteista käytin sitten muuten vaan silloin tällöin. Muotoilutuotteita en juurikaan käytä, mutta kyllähän sen huomaa, kun hiuksista poistuu noiden mineraalien tuoma jäykkyys. Ei ole tullut ostettua uutta syväpuhdistavaa tilalle. Vaikka hyvähän se varmaan joskus olisi pyöräyttää hiukset sellaisella, kun muuten nykyään tulee käytettyä palashampoita.

 13. 14

  Miima sanoo

  En ole koskaan käyttänyt syväpuhdistavaa, kun yleensä kosteuttavat apteekkituotteet ovat olleet käytössä. Olisi kyllä kiva kokeilla.

  • 14.1

   Salla Palo sanoo

   Tulee käytettyä syväpuhdistavaa shampoota säännöllisen epäsäännöllisesti. Pääsispä testaileen 👍

 14. 15

  Sade sanoo

  Ostin miehelleni syväpuhdistavan shampoon, koska hän tarvitsi jatkuvan geelin ja hiuslakan vuoksi sellaista. Olen itse testannut tuotetta kerran, mutta muuten en ole käyttänyt. Tuntuu, että monet syväpuhdistavat ovat liian rajuja ja saavat tukan takkuun.

  Olisipa kiva kokeilla jotain tuoteperhettä, joka olisi syväpuhdistavan lisäksi myös hoitava! :)

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Tuntuu, että monet syväpuhdistavat ovat liian rajuja ja saavat tukan takkuun.

   Mä uskon että melkein mikä tahansa syväpuhdistava saa tukan takkuun (muuten se ei varmaan syväpuhdistaisikaan ^_^), ja juuri siksi on suositeltavaa laittaa syväputsauksen perään aina tavallista hoitavampi ja silottavampi hoitis. Hius menee takkuun koska syväpuhdistava käytännössä riistää sen pinnalta kaiken hiuksen oman liukastavan rasvan ja kerrostuneet hoitoaineen jämät ja avaa hiuksen ”suomuja”, mikä on tarkoituskin koska halutaan kaikki töhnät irti hiuksen pinnasta. :) Syväpuhdistava sopii harvan hiukselle jatkuvaan käyttöön juuri tuon rankan pesevyytensä vuoksi, mutta kuureittain tai ”kerran kuussa” -tyyliin käytettynä hiukset päinvastoin hyötyvät siitä.

 15. 16

  Karo sanoo

  Mulla on toi sama biozellin syväputsari just käytössä – ja oon tän vuoden ajan jopa muistanut käyttää säännöllisesti! :) tällä kuivasampoon kulutuksella syytäkin muistaa…

 16. 17

  mmie sanoo

  Syväpuhdistava shampoo käytössä juurikin siksi, että olen niiiiiin laiska hiusten pesijä, että pesut saa venytettyä jopa 4:ään päivään (äh, miks tää kuulostaa ällölle näin, mut 4 päivää tarkoittaa jo kuivashampoota ja kotipäivää), kun tekee kaksoispuhdistuksen eka syväpuhdistavalla ja sitten joku hoitava shampoo sen jälkeen

  • 17.1

   Sanni sanoo

   pesut saa venytettyä jopa 4:ään päivään (äh, miks tää kuulostaa ällölle näin, mut 4 päivää tarkoittaa jo kuivashampoota ja kotipäivää),

   Ei kuulosta yhtään ällöltä, hiuksethan tykkäävät harvasta pesusta :) Tiheä pesu päinvastoin kuluttaa ja kuivattaa niitä. Olen kampaajiltakin kuullut että hiusten kannalta pesu noin kerran viikossa olisi ihanteellisin. Eli jos on niin onnekkaassa asemassa ettei hiuspohja rasvoitu eikä käytä paljon muotoilutuotteita, voi hyvin pestä hiukset vaikka niin harvoin koska likaisuus ei siitä vaadi :)

 17. 18

  Tarja sanoo

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota parin viikon välein, tai kun tuntuu että hiukset kaipaa extra puhdistusta. Tällä hetkellä käytössä juuri tuo Biozellin shampoo. On hyvä, edullinen ja helposti saatavilla.

 18. 20

  Paju sanoo

  En ole koskaan kokeillut syväpuhdistavaa shampoota, vaikka kampaajat ovat niistä joskus maininneet.. Ehkä olisi aika kokeilla :)

 19. 21

  kalapala sanoo

  Oih, hoitoaine kuulostaa napakympiltä meikäläisen pörröön. Kiinnostuin! Syväpuhdistavaa shampoota olen aiemmin käyttänyt säännöllisesti, mutta vuoden ulkomailla asuminen katkaisi rutiinin: en vain yksinkertaisesti löytänyt (järkevän hintaista) syväpuhdistavaa yhdestäkään asuinmaani kaupasta. :D Nyt Suomeen paluun jälkeenkään ei ole vielä tullut hankittua putelia, mutta pitäisi kyllä! Herbina on ollut mun vakkari, edullista ja toimivaa. :)

 20. 22

  Mirva sanoo

  Syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä parin viikon välein, sillä käytän paljon hiustuotteita. Onneksi löysin shampoon jo vuosia sitten, on päänahka säästynyt tuotteiden kertymiseltä :)

 21. 23

  Johanna sanoo

  En ole ikinä käyttänyt syväpuhdistavaa shampoota mutta pitäisi varmaan ottaa kokeiluun:)

 22. 24

  Anna sanoo

  En ole koskaan käyttänyt syväpuhdistavaa shamppoota. Olen jotenkin ollut siinä uskossa, että se on vain rahastuskeino, että kyllä pitäisi yksi shampoo riittää. Käytän kyllä paljon hiusten muotoilutuotteita ja varmasti tekisikin hyvää hiuksille putsata ne kunnolla. Ehkä nyt uskallan sinun suosituksesta kokeilemaan :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Ei ole rahastuskeino, usko pois :) Syväpuhdistavan koostumus on erilainen kuin ”normishampoon”, siinä on korkeampi ja voimakkaampi pitoisuus peseviä tensidejä ja siitä on jätetty pois normishampooseen kuuluvat hoitavat ainesosat ja lisäksi siinä on metallikertymiä liuottavia kelatoivia ainesosia.

 23. 25

  Heini p sanoo

  Huomasin noin vuosi sitten syväpuhdistavan shampoon toimivuuden. Päänahkani rasvoittuu nopeasti joten kuivashampolla tulee läträttyä joka päivä… Kuivashampoo kerääntyy kamalan nopeasti juuriin, joten kuivashampoota käytän noin 1-2x kuussa

 24. 26

  Unkki sanoo

  Olen käyttänyt syväpuhdistavaa shampoota aina kun satun muistamaan, eli ehkä liian harvoin. Nyt hiukseni ovat vaaleat, joten pitää alkaa käyttää useammin, ettei tule vihreää sävyä!

 25. 27

  Sanna sanoo

  Ei ole tullut säännöllisesti käytettyä. Mutta voi mä niin tarvisin tuota pörrötukan hoitoainetta!

 26. 28

  Liia sanoo

  Ei ole tullut käytettyä syväpuhdistavia tuotteita, tarkoitus on kyllä ollut :)

 27. 29

  Helinä sanoo

  Käytin aiemmin melkein joka viikko, mutta nyt en ole aikoihin. Minusta oli jännää, että aina syväpuhdistuspesun aikana hiuksista lähtee sellainen metallinen tuoksu. Täytyypä taas palauttaa syväpuhdistus rutiineihin.

 28. 30

  Katri sanoo

  Syväpuhdistava shampoo ei ole käytössä, vaikka kuivashampoon säännöllisenä käyttäjänä varmaan pitäisikin.

 29. 31

  ansu88 sanoo

  Joskus muinoin olen käyttänyt ja pitäisi käyttää nykyisinkin mutta en vaan saa aikaiseksi ostaa.

 30. 32

  Riina sanoo

  Pitäisi muistaa käyttää syväpuhdistavaa shampoota useammin kuin joskus ja jouluna… Meillä on todella kuparipitoinen vesi ja suihkuhanaankin olen ostanut suodattimen, silti hiusten latvat alkavat vihertää. Sen takia värjäsi hiuksenikin tummaksi vuosia sitten :( haaveilen vaaleista hiuksista mutta vihreä kuontalo ei houkuta :/

 31. 34

  NellaM sanoo

  Aikaisemmin käytin kerran viikossa säntillisesti, mutta nyt kun hiukseni eivät rasvoitu niin paljon niin kerran, pari kuukaudessa.

 32. 35

  Johanna sanoo

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota toisinaan ja sen jälkeen tehokuurina kunnon hoitoainetta. Jos nämä tuotteet eivät tästä arvonnasta tule, täytyy käydä ostamassa!

 33. 36

  Katja sanoo

  Oho. En Ole varmaan koskaan käyttänyt. Varmaan pitäisi ilmeisesti. Nuo silottavat hoitoaineen kyllä kuulosti hyvältä. T: Pörröpää

 34. 37

  Katja sanoo

  En ole kokeillut, ehkä pitäisi vaikken usein aineita hiuksissani käytäkkään. Mutta työ ”likaisessa ilmassa” varmaankin kerryttää ties mitä kuonaa hiuksiin ajan saatossa…. Arvontaan siis!

 35. 38

  Rahien sanoo

  Hiukseni ovat sen verran hennot ja pörröiset, ettei ole tullut käytettyä takavuosien huonojen kokemuksien jälkeen :D

 36. 40

  PauliinaN sanoo

  Luin postausta ja jokaisen tuotteen kohdalla ajattelin”tuota pitää kokeilla”, ”eipä ole tullut syväpuhdistavia shampoita käytettyä” ja ”voisi olla tarpeen, sillä otsatukan leikattua olen käyttänyt paljon kuivashampoota”. Ja sitten – arvonta!! :D Jihuu, nämä tulisivat käyttöön!

 37. 41

  Saara sanoo

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota epäsäännöllisen säännöllisesti riippuen siitä, paljonko muotoilutuotteita olen käyttänyt! Hyvä tuote kaikenkaikkiaan :)

 38. 42

  --K-- sanoo

  Jep, syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä useamman kerran kuussa poistamaan muotoilutuotteiden kertymiä. :)

  Tää paketti tulisi kyllä tarpeeseen!

 39. 43

  smettis sanoo

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota noin kerran pari kuussa, riippuu ihan siitä miten muistan sitä käyttää :D

 40. 44

  Hattara sanoo

  Käyttämättä on viime vuosina jäänyt. Näille kaikille olisi tarvetta, kiitos tuotearvioista!

 41. 45

  AR sanoo

  Löytyy syväpuhdistava shampoo ja käytän sitä sillon tällön kun muistan. Pitäisi muistaa useammin.

 42. 47

  Seijahannele sanoo

  Olen sävyttävällä hoitoaineella (color mask) kasvurajaa ja uutta värjäyskierrettä välttelevä joten syväpuhdistavaa shampoota tulee käytettyä turhan harvoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.