Hiusnaamiot vertailussa

Nyt sitten vihdoin naamiovertailua. Testasin neljää hiusten tehohoitoa kahden kuukauden ajan. Tuotteista kaksi on kampaamossa myytäviä merkkejä, yksi ”markettimerkki” ja yksi luonnonkosmetiikkaa. Toinen kampaamotuotteista on vain kampaamon omissa hoidoissa käytettävä tehohoito.

Testatuista halvimman ja kalleimman ero litrahinnassa on peräti 321 euroa.

Hiusnaamiot_IMG_9971

Testatut: Garnier Respons Marvellous Nectar Mask, Rahua Omega 9 Mask, Sim Sensitive Intensive Moisture Mask ja Balmain Repair Mask. Kaikki blogin kautta saatuja.

Yleisesti testin aikana havaittua: kaikkien naamioiden vaikutus parani merkittävästi kun aineen kampasi tukkaan pelkän hieromisen sijaan. Olen itse aina ollut huono kampaamaan hoitoaineita hiuksiin, sillä koen kosteiden hiusten harjaamisen vastenmielisenä. Märkänä kampaaminenhan on hiuksille kuluttavampaa kuin kuivana harjaaminen.  Oma hiuslaatuni ei märkäkampausta kaipaa selvityksen kannalta, sillä se on pesun ja hoidon jälkeen joka tapauksessa takuton.

Hoitoaineen kampaaminen levittää sen kuitenkin kiistatta tasaisemmin hiuksiin, ja eron huomaa selvästi. Tangle Teezerillä kammatessa hiukset eivät veny niin mahdottomasti eikä toimenpide ole niin ikävän tuntuinen. Suositankin ehdottomasti kamman käyttöä hiusnaamioita levittäessä niin tuotteista saa paljon enemmän irti.

Halusin testata naamiot ilman mitään apukikkoja enkä lisännyt yhteenkään öljyjä, enkä myöskään laittanut hiuksiin latvaseerumia hoidon jälkeen jotta pystyisin arvioimaan naamion itsensä jättämän pehmeys- ja sileystason. Naamiot olivat suoritusteholtaan yllättävän tasaisia erilaisista resepteistä ja hintatasosta huolimatta. Mikään testatuista ei erottunut joukosta selkeästi ylivertaisena, mutta yksi jätti hiukset hieman muita siloisemmiksi ja ennen kaikkea vähiten sähköisiksi.

Hiusnaamiot_Balmain

Balmain Repair Mask

Tuotekuvaus: ”Ravitseva hiusnaamio korjaa vahingoittuneita ja käsittelyn rasittamia hiuksia intensiivisesti palauttaen niiden elinvoiman. Hiuksista tulee pehmeät, kiiltävät ja helposti käsiteltävät.”

Vaikutusaikasuositus: 5-10 minuuttia.

Hinta: 27 € / 200 ml

Balmain-maskin koostumus on perusnaamiomainen; kermainen ja paksu. Annostelen aineen lusikalla, kuten kaikki purkkiin pakatut naamiot. Tuntuma hiuksissa on aika tavanomainen, ei tavallista liukkaampi tai erityisen ylellisen tuntuinen. Selvittää kiitettävästi. Parfymoitu tuoksu on mukava ja siitä tulee välittömästi mieleen kotimaisen Simin Argan Care -sarja.

Jättää hiukset huuhtelun jälkeen aika tavallisen hoidetun tuntuisiksi, sellainen ”ihan ok” fiilis. Ei mitään keskivertoa suurempaa elämystä. Sähköisyyttä naamio ei onnistu poistamaan kovinkaan tehokkaasti, hiukset lentelevät ja rätisevät. Pakko laittaa Anti-Static-suihketta perään.

Koska olen kasviöljyjen ystävä, Balmain-naamion ainesosalista saa minulta kuitenkin kiitosta vaikuttaen omaan silmääni parhaimmalta kolmen ei-luonnonkosmetiikan edustajan joukossa. Merkkasin inciin punaisella omia lemppariainesosiani ja sinisellä yleisesti tehokkaasti hoitavia  ainesosia (silottavia, pehmentäviä, selvittäviä ja sähköisyyttä poistavia).

inci: aqua, cetearyl alcohol, shea butter, argan oil, quaternium-91, betaine, olus, silk amino acids, tocopheryl acetate, panthenol, cetrimonium methosulfate, hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol, cetrimonium chloride, ceteareth-20, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, ethylhexyl methoxycinnamate, parfum, citric acid.

Kuriositeetti: Tuoksu ei ole ainoa linkki Balmain-maskin ja Simin Argan Care -linjan välillä. Simin Argan Healing Smoothie -naamiossa on sattumalta tismalleen samat ainesosat sillä erolla, että muutama ainesosa on vaihtanut paikkaa ;) 

Hiusnaamio_SIM_DS_IntensiveMoisture_IMG_9974

Sim Sensitive DS Intensive Moisture Mask

Tuotekuvaus: ”Intensiivisesti kosteuttava ja tehokas hoitonaamio vaurioituneille hiuksille. Optimaalisen kosteustasapainon ansiosta hoitonaamio vaikuttaa hiusta vahvistavasti ja saa hiukset näyttämään terveemmiltä. Suojaa lämmöltä ja lisää hiusten käsiteltävyyttä, selvittää ja pehmentää jättäen hiuksiin silkkisen tunnun.”

Hajusteeton.

Vaikutusaikasuositus: 5-15 minuuttia.

Tuotteelle ei ole kuluttajaohjehintaa. Sitä myydään vain litran pöniköissä salonkikäyttöön, mutta totta kai kampaamot voivat itse hinnoitella tuotteen mikäli haluavat myydä sitä myös asiakkaille mukaan kotiin.

Todella paksua ja tiheää ainetta, ei pienintäkään vaaraa että valuisi hiuksista. Tuntuu hiuksiin levittäessä parhaalta testineliköstä; liukkaalta ja silottavalta. Hoitotulos ilman kampaamista on perusluokkaa, hiukset ovat huuhdellessa siloiset ja ”jämäkät”. Kun tuotteen kampaa hiuksiin, tulos paranee monta astetta tuoden silkkisen sileän fiiliksen. Hiuksista tulee sellaiset, joita äitini kutsui lapsuudessani ”liinatukaksi”: kauttaaltaan niin sileät että vain lipsuvat sormien läpi. Hiukset eivät myöskään jää yhtään sähköisiksi. Todella hyvä hoitoaine.

Intensive Moisture Maskissa ei ole kasviöljyjä, mutta sitäkin enemmän kationisia tensidejä ja polymeereja jotka huolehtivat hiuksen silotuksesta ja pehmennyksestä. Tosin osa näistäkin voi olla luonnollisista raaka-aineista johdettuja.

inci: aqua, cetearyl alcohol, stearamidopropyl dimethylamine, amodimethicone/morpholinomethyl silsesquioxane copolymer, cetrimonium methosulfate, quaternium-91, betaine, sorbitol, panthenol, dimethylpabamidopropyl laurdimonium tosylate, ethylhexyl methoxycinnamate, trideceth-5, glycerin, hydroxyethylcellulose, methoxy peg/ppg-7/3 aminopropyl dimethicone, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, lactic acid.

Hiusnaamio_GarnierRespons_IMG_9547

Garnier Respons Marvellous Nectar Mask

Tuotekuvaus: ”argan- ja kamelliaöljyä sisältävä koostumus hoitaa kuivia ja kiillottomia hiuksia. Antaa hiuksille kiiltoa, joustavuutta ja pehmeyttä.”

Suositusvaikutusaika: 3-5 minuuttia.

Hinta: 300 ml 3,95€.

Koostumukseltaan todella paksu ja jämäkkä, tuoksu kevyesti parfymoitu, tyypillinen ”markettituotetuoksu”. Hoitotehoiltaan keskinkertainen, hiukset eivät ole mitenkään merkittävän silkkiset ja jäävät kuivuttuaan vähän muovisen tuntuisiksi, eivät ole pehmeät ja taipuisat niinkuin parhaiden hoitoaineiden jäljiltä. Hiukset ovat myös varsin sähköiset. Teho on hiuksissani lähinnä selvittävä mutta ei pehmentävä ja silottava. Kaiken kaikkiaan Marvellous Nectaria sopii kuvaamaan sana: ”perus”.

Kampaaminen paransi hoitoaineen tehoa mutta ei onnistunut nostamaan kokemusta keskiverron yläpuolelle.

Vaikka marketti- ja kampaamotuotteen inceissä ei aina pysty näkemään selvää eroa laadun suhteen, tällä kertaa vertailun ainoa markettinaamio sisältää selvästi vähemmän hoitavia ainesosia. Mukana on sinänsä erinomaisia argan- ja kamelliaöljyjä, mutta niitä on tuotteessa alle prosentti (–> sijaitsevat luettelossa fenoksietanolin alapuolella, ja fenoksietanolia saa käyttää kosmetiikassa korkeintaan 1% pitoisuutena). Tämänkin naamion pehmentävä teho paranisi epäilemättä helposti lisäämällä siihen kunnolla kasviöljyjä, vaikkapa puhdasta arganöljyä.

inci: aqua, cetearyl alcohol, quaternium-87, paraffinum liquidum, behentrimonium chloride, cetyl esters, glycerin, ci 19140/yellow 5, ci 14700/red 4, hydroxyethylcellulose, phenoxyethanol, argan oil, camellia oil, limonene, linalool, benzyl alcohol, propylene glycol, isopropyl alcohol, caprylyl glycol, geraniol, citronellol, citric acid, hexyl cinnamal, parfum.

(Ainesosat kuten cetyl esters ja caprylyl glycol pehmentävät nekin hiusta mutta merkkasin värillä ne ainesosat joilla on hoitavuuden kannalta eniten merkitystä.)

Hiusnaamio_RahuaOmega9_IMG_9979

Rahua Omega 9 Mask

Tuotekuvaus: ”korjaava ja ravitseva naamio kuiville ja käsitellyille hiuksille. Sisältää rahuaöljyä, jossa on runsaasti omega 9 -rasvahappoa. Pienen molekyylirakenteensa ansiosta rahuaöljy ja sen sisältämät rasvahapot pääsevät vaikuttamaan syvälle hiuksiin.”

Suositusvaikutusaika: 10-15 minuuttia.

Hinta: 200 ml / 59,90 €

Hinnaltaan kunnioitettavan arvokas naamio, haastaa litrahinnallaan kampaamoiden kalleimmatkin merkit. Hinnassa ei juurikaan ole mitään ”Suomi-lisää” – tuote maksaa kotimaassaan Yhdysvalloissakin 58 dollaria. Jos Patyka on ihonhoitotuotteissa ”luonnonkosmetiikan Chanel”, on Rahua sitten luonnonkosmetiikan Alterna. Tai mitä näitä eksklusiivisempia hiustuotesarjoja onkaan.

Rahua on newyorkilaisen kampaajan Fabian Lliguimin kehittämä ylellinen ja luonnonmukainen sarja. Rahua-tuotteet ovat 100-prosenttisesti luonnonmukaisia ja vegaanisia. Luomuainesosat USDA-sertifioituja. Rahuan tuotteista on tulossa blogissa kattavampi esittely myöhemmin.

Naamiossa on ihanan kermainen koostumus, se tuntuu liukkaalta ja kieltämättä ylelliseltä hiuksiin levittäessä. Tuoksussa on pirteää ja yllättävää eukalyptusta. Ensimmäisellä kerralla pidin naamiota 15 minuuttia enkä kammannut sitä hiuksiin. Huuhdellessa tuntui, kuin naamio olisi kadonnut hiuksista johonkin, hiuksissa ei tuntunut yhtään liukkautta tai silkkisyyttä. Olivat vain ns. perusselvät, ja kuivuttuaan jopa vähän karheat.

Toisella kerralla pidin naamiota 30 minuuttia ja kampasin sen hiuksiin. Tuntuma huuhdellessa oli tällä kertaa aivan erilainen: hiukset tuntuivat liukkaammilta ja kaikenkaikkiaan hoidetummilta. Eivät ihan yhtä silkkisiltä kuin parhailla käyttämilläni luonnonkosmetiikan hoitoaineilla, mutta paljon paremmilta kuin ensimmäisellä kerralla. Kuivuttuaan hiukset olivat pehmeät ja todella sileät.

Rahua-naamion incissä on nähtävissä kasvipohjaisista raaka-aineista johdettuja kvatteja. Tapa, jolla näitä ainesosia käsitellään kemiallisesti, estää niitä sisältävän tuotteen sertifioinnin vaikka luonnollista alkuperää ovatkin. Esimerkiksi behentrimonium methosulfate, yksi yleisimmistä kvateista, voidaan valmistaa rapsiöljystä.

inci: aqua, sunflower seed oil, canola oil, behentrimonium methosulfate, glyceryl stearate, glycerin, oenocarpus bataua (ungurahua) oil, stearalkonium chloride, shea butter, hydrolyzed quinoa, glycine, lavender oil, eucalyptus leaf oil, panthenol, potassium sorbate.
Hiukset_helmikuu2014

(Arkistokuva, ei liity naamiokokeiluun)

Yhteenveto:

Naamioista paras oli Sim Sensitiven DS Intensive Moisture Mask, toiseksi parhaana pidin Rahuan Omega 9 -naamiota joka tekee hiuksista melkein yhtä pehmeät mutta jättää ne sähköisemmiksi (ja ilman kampaustoimenpidettä karheammiksi). Rahua oli myös kokonaiskokemuksena miellyttävin persoonallisine eukalyptustuoksuineen ja tyylikkäine valkokultaisine pakkauksineen.

Jumboksi jäi Garnierin Marvellous Nectar, jonka rankkaisin ihan perushoitikseksi. Sillä erolla, että tuntuu paksun koostumuksensa ansiosta miellyttävämmältä käyttää kuin lirut pikahoitoaineet.

Mikään naamioista ei ollut huono, mutta yksikään ei myöskään aiheuttanut valtavia ”Tää on parhautta” -kokemuksia.

Ja sitten se olennaisin: tokenivatko hiukseni rapean kuivasta, venyvästä tilastaan? Hiushan ei voi elpyä, mutta kosmetiikka voi parantaa hiuksen rakenteellisia ominaisuuksia vahvistamalla ja pehmentämällä hiusta ja tuomalla kiiltoa. Hiusteni märkävenyvyys (eli purkkamaisuus) väheni naamiokuurin aikana merkittävästi, eivätkä ne enää ole hamppukuivat. Kiiltoa naamiot eivät onnistuneet hiuksiini tuomaan. Se lienee vaikeaa, kun hiuslaatu on luonnostaan himmeä, niinkuin luonnonkiharat ja -taipuisat hiukset useimmiten ovat.

Käytättekö te hiusnaamioita tai muita hiusten tehohoitoja kuten öljyjä? Oletteko kokeneet saavanne naamioilla selkeää eroa pikahoitiksiin verrattuna?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mä oon käyttäny hiusnaamioita kuluneena syksynä ihan kyllästymiseen asti. Ne toki tekee mun hiuksista selkeesti paljon paremmat välittömästi, mutta kyllä on ihanaa käyttää välillä ihan normaalia ohutta hoitoainetta :)

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Tääh..? Miten tuo kampa oikein toimii? :D En näe siinä mitään öljysäiliötä, mistä se sen sisältämä öljy tulee..? Kaikenlaista ne keksii…

 2. 3

  Elise sanoo

  Käytän päivittäin hiuksiin jätettävää hoitoainetta normi hoito aineen lisäksi. Niiden lisäksi vähintään neljänä päivänä viikossa käytän kookosöljyä n. puolituntia ennen suihkuun menoa. Hiukset pysyy kiiltävinä ja on helpommat käsiteltävät. Ja tottakai pehmeät, mutta inhoan kookoksen hajua :D Seuraava öljy ei tule olemaan kookos..

 3. 5

  AnnaM sanoo

  Olen aina ollut todella huono käyttämään hiusnaamioita tai hiusöljyjä, mutta siinä bloggareiden valinnat -Livboxissa olleesta Maria Nilan purkista todella innostuin! Aivan I-H-A-N-A tuote! Tuoksu jokseenkin purkkamaisen ja teollisen makea, mutta pesutulos on erinomainen. Rapsakat latvat saavat kyytiä ja muutoinkin hiuksista tulee pehmoiset. Se on mun viikonlopun hemmottelutuote (arkena ei ehdi maskien kanssa läträtä… :D)!

  Ja tuotehan oli siis tämä:

  http://marianila.com/gb/luminous-colour-masque-250-ml

   • 5.1.1

    noni sanoo

    Virven blogissa on juuri esittelyssä merkin kuivashampoo, joka myös kuulostaa hyvältä. Taitaa olla tuotteita, joita Eleven myy, ruotsalaisia kun ovat molemmat. Onkohan niitä myynnissä Suomessa ollenkaan?

    • 5.1.1.1

     Sanni sanoo

     Joo, mäkin bongasin tuon kuivashampoon eilen Ostolakosta. Luulisi kyllä että merkkiä saa Suomesta, jos sen tuote on ollut mukana LivBoxissa, jonka tarkoitus on markkinoida suomalaisille asiakkaille Suomessa myytävää kosmetiikkaa.

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Monissa naamioissa lukee ohjeessakin että ”Comb through hair”, mutta arvaan että tosi harva kuluttaja jaksaa lopulta tehdä niin :) Ennen Tangle Teezeriä toimenpide oli vieläpä oikeasti hirveää hiusten raastamista.

   • 6.1.1

    Sus-anna sanoo

    Ihan näin ohimennen, Tangle teezer+hoitoaine oli ratkaisu… mun koiran turkkiin :) Miksi oi miksi en tajunnut itselleni samaa!

 4. 7

  Jemina Salonen sanoo

  Ois ihana voittaa hiuksille joululahja! Kaipais hoitoa ja kosteutusta tämä pitkä tukka!

 5. 8

  Marika sanoo

  Ei ole tullut käytettyä,täytyykin kokeilla hetimmiten miten vaikuttaisi tähän ”pörröön”

 6. 9

  Maija sanoo

  Itse käytän hiusnaamiota joka pesun yhteydessä 15-30 min vaikutusajalla, pyyhkeen ja muovilakin kanssa :D Hiuslaatuni on niin kuiva ja takkuinen, että en muuten pärjää tukkani kanssa. Vaikken edes värjää tai lämpökäsittele sitä koskaan… Latvaseerumiakin käytän päivittäin.

  Olen ihastunut Klippoteketin Argan treatment -tehohoitoon, saan sillä ihanan siloiset hiukset! Muilla markettinaamioilla olen joutunut aina lisäämään latvoihin öljyä, koska pelkkä puolen tunnin naamiokäsittely ei mun tukalle riitä :D Klippoteketillä pärjään ilman, ja se tuoksuukin hyvältä ja sisältää incin perusteella kohtuu paljon öljyjä.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Täytyypä tsekata tuo Klippon naamio seuraavalla kauppareissulla :) En itse asiassa edes tiennyt että merkillä on hiustenhoitotuotteitakin. Itsellä on ollut käytössä vain legendaarinen kuivashampoo.

 7. 10

  Erika sanoo

  Olen huomannut, että itselläni ainoa selvästi toimiva hiusnaamio on Four Reasonsin Repair Treatment. Todella hyvä hinta-laatusuhde ja pesun jälkeen hiukset tuntuvat silkkisen pehmeiltä. Kannattaa tosiaan kokeilla!

   • 10.1.1

    Erika sanoo

    Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Behenamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Undeceth-11, Lactic Acid, Propylene Glycol, Potassium Sorbate, Silicone Quaternium-16, Undeceth-5, Butyloctanol, Parfum (Fragrance), Iodopropynyl Butylcarbamate, Diazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Edta.

    Itse olen käyttänyt aina ohjeen 3-5 minuutin sijaan saunassa istuessani n. 20 min

 8. 11

  SiiriS sanoo

  Kerran viikossa on pakko käyttää hiusnaamiota, joskus yleensä kesäisin jopa kahdesti viikossa. Aikasempaan aiheeseen liittyvässä postauksessa jo mainitsinkin, että hiusöljyllä vielä boostaan naamiota. Tällä hetkellä mulla on itseasiassa tuota garnierin naamiota. :D ei ihan samaa, avokado öljyä ja shea voita. Aikaisemmin olen käyttänyt glissin ultimate repair naamiota ja palaan siihen kun tuo loppuu. Ihan ok, mutta glissillä sai selkeästi pehmeämmät ja kiiltävämmät hiukset.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Mun tekisi mieli kokeilla niitä muita Garniereja, etenkin se Avocado & Shea kuulostaa kuvauksensa perusteella eniten mun hiuksille sopivalta. Nuo on niin halpoja että voi ostaa ihan vain uteliaisuudesta :D

   Mun all-time lemppari-markettituotenaamio on muuten edesmennyt Elvitalin silikoniton Nutri-Gloss, se oli jotain ihan täydellisyyttä.

   • 11.1.1

    Sonja sanoo

    Käytän itse sitä Garnierin hunajaversiota, ja se on kyllä tosi hyvää. Tykkään paljon siitä tuoksusta joka jää hiuksiin, mut ennen kaikkea se sileys, kiilto ja selvitettävyys… Jouduin käyttämään reilun viikon sitä Elvitalin Luminizer-hoitsikkaa kun edellinen purkki naamiota loppui. Tukka oli niin sähköinen ja huonosti hallittava, etten kyllä nyt talvella enää käytä noita ”kiiltoa antavia” hoitoaineita vaan jotain enemmän hoitavampaa. Ja se Luminizer oli muutenkin kuin jotain vedellä jatkettua värjättyä litkua, joka ei tehnyt mitään sellaista mitä purkki lupasi. Varsinkaan antanut sitä kiiltoa…

   • 11.1.2

    Mintsi sanoo

    Minä olen etsinyt pitkään hiuksilleni sopivaa hoitoainetta ja naamiota. Yllätyksekseni löysin ne juuri Garnierin sarjasta – se kaikista hoitavin eli valkoinen purkki. Olikohan juuri tuo Avocado&Shea. Käytän siitä naamiota noin joka viidennessä pesussa ja muissa pesuissa sitten tavallista hoitoainetta.

    Hiuslaatuni on hieman luonnonkihara ja yksittäinen hius on ohut, mutta niitä riittää. Näillä hoitoaineilla saan hiukseni pysymään sellaisessa kunnossa, etten joka pesun jälkeen tarvitse puolta pulloa muumisuihketta ja isoa kasaa kirosanoja, että ne selviävät. Monen moista ainetta on tullut aikojen saatossa kokeiltua ja olen todella tyytyväinen tähän löytöön. Iso plussa vielä siitä, ettei ole pelkkää silikonimömmöä.

 9. 12

  EevaK sanoo

  Käytän aina hiusnaamiota tavallisen hoitoaineen sijasta, ei mene luonnonkihara niin takkuun. :)

 10. 15

  Tuulia sanoo

  Vuoden verran taistelua kun iski hilse päähän…monta juttua kokeiltu mutt hädän hetkellä turvautunu tutun parturin hiusnaamio tai kuorintahoitoon. Auttanu vähäksi aikaa mutta…kalliiksi käy.Stressaa ku ei mikään auta… kyllä mieluusti näitäkin tuotteita kokeilisin..

 11. 16

  Kristiina sanoo

  ”Mun all-time lemppari-markettituotenaamio on muuten edesmennyt Elvitalin silikoniton Nutri-Gloss” Sitä myydään jostain syystä edelleen Haaparannassa (ja myös muualla Ruotsissa), hamstraan aina monta purkkia mukaan Ikeareissujen yhteydessä.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Aaa, kiitos vinkistä :) Onko kyseessä siis ihan se sama 2000-luvun puolivälin Nutri-Gloss, ei uudistettu resepti?

 12. 17

  tonttutyttö pohjosesta sanoo

  en ole ikinä kokeillut muuta kuin öljyjä, haluttaisi kokeilla

 13. 19

  Tanja sanoo

  Itse käyttelen hiusnaamiota ja hoitoainetta hiukan sekaisin, kumpaa nyt raaskiikaan ostaa. Pesun jälkeen päälle jotain hiuksiin jätettävää öljyä pituuksiin. Yleensä hoitoaineiden ja naamioiden käyttäminen on aika läträämistä tai sitten hiukset tuntuvat vielä kamalilta jälkeenpäin. Nyt kuitenkin koitan elää vähän säästeliäämmin (koska tuli ostettua vähän kalliimpia tuotteita). Täytyy kokeilla öljynlisäykset ja kampaukset seuraavaksi.

  Paljonko suosittelet öljyä lisättävän hoitoaineeseen tai naamioon? 1:1?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Paljonko suosittelet öljyä lisättävän hoitoaineeseen tai naamioon? 1:1?

   Riippuu ihan hiusten laadusta; ohuille ja hennoille hiuksille vähemmän, paksuille ja karkeille enemmän. Karheat hiuksethan saattavat imeä öljyjä (ja muitakin hoitavia aineita) ihan älyttömän paljon :) Tiedän karhea/paksuhiuksisia ihmisiä, jotka laittavat öljyä 1:1 -suhteessa eivätkä hiukset jää yhtään lähmäisiksi, mutta esim. mun hiuksiin tuo olisi vähän liikaa. Mä laitan kämmenelliseen hoitoainetta (noin ruokalusikallinen) kymmenisen tippaa öljyä, eli ehkä teelusikallisen.

 14. 20

  - sanoo

  Luotan silikonin voimaan. Oikein jämäkkä jätettävä silikonipläjäys silottaa kuivat latvat täydellisiksi usean päivän ajaksi. Helppoa ja nopeaa. Hiukseni kaipaavat pesua tosi harvoin, ehkä kerran, kaksi viikossa (ja hikiliikunnan jälkeen). Muuten pidän luonnonkosmetiikasta, mutta hiusten kohdalla silikoni vie voiton. :D

  • 20.1

   Sanni sanoo

   Mulla on kanssa sama juttu että hiusten latvahoidon nimissä luotan kaikkein eniten silikoniin. Iholle (tai päänahkaan) en silikoniyhdisteitä kaipaa, mutta hiuksiin jätettävässä hoitoaineessa mikään muu ei vain kykene yhtä hyvään suojaan ja silotukseen. Silikonipitoisen latvaseerumin löytäminen joskus 90-luvun puolessa välissä oli mulle aikoinaan oikein perustavanlaatuinen mullistus hiustenhoidossa :D

 15. 21

  Nopnop sanoo

  Ostin kerran sellasta itselleni aika hintavaa (n. 30 e maksoi ulkomailta tilattaessa) Redkenin naamiota, joka oli kyllä tosi hyvää, sellainen tummahkon ruskea purkki. Taisi olla joku all smooth nimeltään. Toimi kyllä hyvin luonnonkihariin hiuksiini! Viimeksi testasin YR:n nutri repair -naamiota, mutta pakko myöntää etten huomannut kauheasti vaikutusta. Tykkään kovasti shampoosta ja hoitoaineesta, ja mielestäni sillä hoitoaineella tulee oikeastaan parempi lopputulos kun naamiolla.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Mä en ole kokeillutkaan sitä Nutri Repair -naamiota, en ole edes kokenut kiinnostavana kun se perushoitoaine on jo niin sairaan hyvää :)

  • 21.2

   Tanja sanoo

   Minä olen käyttänyt myös Nutri-Repair-naamiota, mutta käytän sitä lähes joka pesussa, en vain silloin tällöin (itse asiassa tällä hetkellä mulla ei edes ole pikahoitista).

   Tykkäsin myös sarjan pikahoitiksesta, mutta naamio on parempi hyvin kuiville, karheille hiuksilleni.

   Pyrin myös pari kertaa kuussa hauduttamaan hiuksissa öljyä noin tunnin verran ennen pesua, mutta välillä se kyllä unohtuu… Pitäisi kyllä tehdä useammin; muhitin viime viikonloppuna hiuksia pitkästä aikaa öljyssä, ja hiukset kyllä olivat sen jälkeen selvästi pehmeämmät ja kosteutetummat.

 16. 22

  Enni sanoo

  Itse olen käyttänyt nyt Macadamia natural oilin macadamia deep repair masque, jonka jälkeen hieron vielä latvoihin Lushin big -hoitoainepalaa. Oon tykännyt tästä kombosta tosi paljon! Onko sulle nuo tuotteet tuttuja, ja onko niistä jotain mielipidettä? :-)

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Macadamia Deep Repair Masque ei ole tuttu, mutta Lushin Big on – tosin vain informaation tasolla, ei käytännössä :) En ole vielä ehtinyt testaamaan yhtäkään Lushing kiinteää hoitoainetta.

 17. 24

  NG sanoo

  Aikoinaan olen käyttänyt muutamaa naamiota, mutta laadukas hoitoaine ajaa kokemuksen mukaan saman asian. En jaksaisi enää muhittelurumbaa :)
  Garnierin uutuudet houkuttavat täälläkin, Argan ja Avocado-Shea erityisesti!

 18. 26

  Kiira sanoo

  Kerastasen punainen purkki, ihan taivaallista naamiota jota tuli käytettyä hoitoaineen sijasta koko syksy:) Opiskelijalle kallista, mutta hintansa arvoista. Muutaman viikon välein ennen kyseistä naamiota Redkenin rakennepaikkaava naamio, ja hiuksiin aina pesun jälkeen ’öljyä’ (silikoni+öljy), niin tämä kuiva korppu pysyy suunnilleen menossa mukana:D

 19. 28

  sanoo

  Oma suosikki on Goldwell Dualsenses Color Extra Rich -tehohoito. Hyvin toimii meikäläisen paksuun ja helposti takkuilevaan tukkaan. Hiukset jää takuttomiksi ja helposti käsiteltäviksi. Ja parasta; vaikutusaika on vain 1 min.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Vaikka tajuankin, että jotkut aineet silottavat nopeasti, niin silti tuollainen yhden minuutin hoito kuulostaa hassulta :) Itse rakastan hoitotuotteiden muhittelua ja pidän niitä mielelläni päässä pitkään, jotenkin tehohoitoon ”kuuluu” pitkä muhitusaika (mun mielessä). Jos jonkun hoitoaineen vaikutusaika on vain minuutti, jään miettimään, miksi se on nimetty ”tehohoidoksi” pikahoidon sijaan :)

   • 28.1.1

    Neilikki / OnMaailmaMeilleAvoinna sanoo

    Itsestä just parasta, kun voi käyttää ihan hoitoaineen tapaan ja silti tulos parempi. Ei huvita palella tuolla kylppärissä varttia hiushoidot päässä :D

    • 28.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mä puen kylpytakin päälle, laitan tohvelit jalkaan ja muhittelen tehohoitoa samalla kun teen töitä tai katson tv:tä :)

     Kiireessä tällaiseen ei tietenkään ole aikaa, ja suihkukäyttöisille pikahoitiksillekin on totta kai paikkansa :)

 20. 30

  Miia Oja sanoo

  Tilasin justii tuon Sim Sensitive DS Intensive Moisture Maskin. Löytyy papiljotti.fi n.35€/1000ml. Toivottavasti sen arvonen, jos ei nii saa kai sen väkisin käytettyä, ko lantraa sävyttävää hoitoainetta ja vähä vettä. Itellä vaalennettu tukka, ja piän sitä vaalean ruskeana sen hoitoaineen kans. (Ei kehtaa ostaa ”oikeaa” väriä, ettei tukka vaan imasemitteensä ja tulee liia tumma. Tapahtunut muutamaankin otteeseen, myös kampaajalla.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.