Herranjestas – 65C..??

Joo. En mä sitten olekaan 80A.

MarieJo_vaaleanpunainen

Olitte siis oikeassa.

Kirjoitin syyskuussa rintsikkaostosten vaikeudesta ja sain teiltä paljon kommentteja. Moni teistä sanoi, että käytän todennäköisesti aivan väärää kokoa eikä ympärysmittani voi kuvien perusteella olla 80. Intin vastaan. ”Kun ne kapeammat puristaa.”

Puhuttiin myös rinnakkaiskoko-asiasta, joka on minulle ollut vähän hämärä vaikka yhdet 75B:n liivit on minulle elämäni aikana onnistuneesti myytykin. Olen vain sokeasti takertunut kirjaimiin ja siihen, mitä olen kuvitellut niiden edustavan. A on pieni kuppi. Minulla on pienet rinnat. Käytän siis A:ta.

MarieJo_musta2

Lähdin tällä viikolla vihdoin uusille rintsikkaostoksille misteriltä joululahjaksi saadun lahjakortin siivin.

Monttu levähti kun minulle Changessa kiikutettiin sovituskoppiin 65C:n liivit. Olin ihan että ”Et varmaan tarkoittanut ihan C:tä tuoda”, mutta myyjä nyökkäili. ”Sinä olet 65C tai 70C tai 70B” hän sanoi. Liivin mallista ja merkistä riippuen.

Kävi ilmi, ettei Changessa A:n kuppeja juuri olekaan. Sille ei kuulemma ole tarvetta koska heidän liiviensä kuppikoot ovat ylipäänsä pienempiä kuin muissa liikkeissä. (Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun olen Changessa asioinut.)

Hämmentyneenä sovitin 65C:tä vain joutuakseni toteamaan, että helkkari, niiden kuppihan oli ihan minulle sopiva. Pienempikin kuin monissa käyttämissäni 80A:n liiveissä. Ympärysmitasta en ollut myyjän kanssa ihan samaa mieltä. Se puristi ihan vimmatusti.

”Niin pitääkin”, sain kuulla.

MarieJo_vaaleanpunaiset2

Lähdin seuraavaksi Sokokselle. Täällä myyjä otti ympärysmittani kahden puseron päältä ja arvioi minut 70B:ksi. Kun kerroin käyttäneeni koko ikäni 80:n ympärysmittaa hän katsoi minua vähän kummissaan ja naurahti, ”Et sinä kyllä 80 ole missään nimessä.”

Okei, alan luovuttaa.

MarieJo_musta

Sokokselta ei kuitenkaan löytynyt minulle sopivia liivejä. Ei auta vaikka oikea koko on selvillä, istuvien liivien kohdalle osuminen on yhtä haasteellista kuin aina ennenkin. Changestakaan ei löytynyt kuin kahdet liivit jotka istuivat hyvin rinnan kohdalta, mutta jäivät ostamatta kun ympärysmitta suunnilleen ritsahteli tiukkuuttaan eikä liivien koristeellinen tyyli ollut minua.

Sokoksella minulle tuotiin voimakkaasti topattuja ”tyynypanssari”–tyylisiä liivejä vaikka kuinka ohjeistin, että en halua paksuja toppauksia. Monissa liiveistä toppauksia ei voinut edes irrottaa. Ei, en halua ylimääräistä superlon-rintaa omani ympärille.

Myyjän mukaan Calvin Klein olisi heidän merkeistään paras pienirintaiselle, mutta kaikki tarjotuista Calvineista olivat megatopattuja ja kupit liian korkeita minun pikkutisseilleni. Mietin miten myyjällä pysyi pokka kun hän kerta toisensa jälkeen joutui toteamaan, että eihän tuon asiakkaan rintavarustus tosiaan riitä täyttämään mitään heidän liivejään.

Luovutus #2.

MarieJo_vaaleanpunainen3

Kolmas kohteeni oli pieni liivien erikoisliike. Laitoin uskoni siihen. Merkkejä oli paljon vähemmän kuin isossa tavaratalossa, mutta voisiko täältä kuitenkin löytyä pienipoviselle muutakin kuin tyynyhirvityksiä?

Selitin samat taustatiedot kuin aiemmissa liikkeissä. Täällä myyjä ei mitannut minua lainkaan vaan totesi vain silmäarviolla; ”Olet 75A tai 70B”. Aaa! Vihdoin tuttu A..! Mutta ei, 80 ei ole ympärysmittani.

Ensimmäiset tarjokkaat olivat makuuni jälleen liian pehmustetut. Katsoin myyjään vetoavasti ja sanoin, ”Minä ihan oikeasti haluaisin että rintani saavat näyttää liiveissä juuri niin pieniltä kuin ne ovat .”

Ohut, huomaamaton toppaus on ok, kahden sentin ”kanansiipi” ehdoton ei-ei.

Ja johan alkoi löytyä! Ihmettelin, miten erilaisilta täällä sovitetut liivit tuntuivat. Kyllä merkeillä on hurjasti eroa. 70:n ympärysmitta ei kiristänyt kuin yhden valmistajan liiveissä, muut tuntuivat oikein mukavilta. Toki paljon napakammilta kuin 80, mutta eivät epämukavilta.

Liiviostokset

Lopulta olin löytänyt niin monet sopivat ja kivat liivit että vinguin miehelleni voisiko lahjakortin alusasu-setin tulkita myös rintsikka-rintsikka-settinä… Luulen, että kuka tahansa äijä haluaa vain mahdollisimman nopeasti ulos naisten alusasuliikkeistä joten mies suostui ja maksoi kiltisti. Hän epäili, että kieltävä vastaus olisi johtanut 40 minuutin lisäsovitteluun sen Kaikkein Parhaimman löytämiseksi… (No, en saanut häneltä synttärilahjaakaan joten tässä tuli nyt sitten joulu ja synttäri hoidettua samalla ;))

.

Mitä opin? Ainakin vihdoin viimein sen, ettei kirjaimeen todellakaan pidä takertua. Minulla on hyvin pienet rinnat, mutta kokoni voi silti olla jopa C. Niin hullua kuin se onkin. Pelkkä kirjain ei kerro mitään kupin koosta. Saman valmistajan 80A voi näyttää minulla liian suurelta 70B:n istuessa kuin valettu.

Kiitokset lukijoilleni, jotka kannustivat minua mittauttamaan itseni ja kääntymään kunnon liiviliikkeen puoleen! Nyt jaan saman toivotuksen eteenpäin muille, joille kirjaimet ja ympärysmitat ovat yhtä lailla olleet epäselviä. Ettei tarvitse 20 vuotta käyttää väärää kokoa niin kuin eräät… ^_^

* * *

Yöllinen P.S. ~ Ihan kamalasti pahoitteluja kun en ole pariin päivään ehtinyt kunnolla vastaamaan kommentteihin enkä itse asiassa edes suorittamaan Weleda-arvontaa tai sopimaan Dermablend-mallien kanssa aikatauluista (terkut siis teillekin ja varmaan olette ihmetelleet kun minusta ei ole kuulunut). Olen ollut tosi kiireinen ja tämäkin päivä meni yhtä tilausjuttua tehdessä.  Lupaan vastailla kommentteihin ja sähköposteihin maanantain aikana…! :) 

Kommentit
 1. 1

  Audrey sanoo

  Lumingerielta löytyy mahtava rintaliivien sovitusopas, mistä on itselleni ollut ainakin paljon apua! Lainaus sivulta:

  ”Liian usein kuulee naisten sanovan ”minä olen aina ollut B-kokoa” tai ”en minä voi olla D-kuppia, sehän on niin kauhean iso”. Liivikoossa oleva kirjain ei tarkoita aina tilavuudeltaan samankokoista kuppia. 65D ja 90D esimerkiksi ovat aivan erikokoiset, vaikka molemmat ovat D-kuppikokoa. Kuppikoko – tai oikeammin kirjain kuppikoossa – kertoo kuppien tilavuuden liivien ympärysmittaan suhteutettuna”

  http://www.lumingerie.fi/rintaliivien-sovitusopas#.UxRYUeN_tDo

 2. 2

  sanoo

  cK:lla kyllä ON hyviä ja sopivia liivejä A-tissiselle! Mun parhaimmat liivit on calvin Kleinin ja koko on 70-75A! Mutta joo, sit niillä on niitä tosi väärän muotosiakin. :D

 3. 3

  maria sanoo

  Nyt kun tiedät kokosi, niin tässäpä sinulle linkki yhteen pieniin kokoihin erikoistuneeseen nettikauppaan. Itselläni on isompi rintavarustus, joten en tuosta kaupasta osaa sanoa sen enempää, mutta pieniä kokoja siellä on.

  http://www.thelittlebracompany.com/bras/smooth-cup.html?bra_size=182

  Nuo koot kyllä vaihtelee, mutta omalla kohdallani on vielä suurempi merkitys mallilla. Tykkäisin Curvy Katen liiveistä, mutta heidän mallinsa eivät vaan istu minulle yhtään! Freya ei taas ole pettänyt vielä koskaan, paitsi siinä, ettei ympärystä 60 saa juuri mistään! Harmittaa kun nytkin käytössä on vain yhdet kunnon liivit, kun en ole saanut aikaiseksi tilattua netistä ja läheisellä sokoksella myydään lähes aina eioota (paitsi viimeksi! <3).

 4. 5

  Marika sanoo

  Kuulostaahan se melkoiselta harppaukselta ympärysmitan kohdalla, 15 cm kuitenkin on iso ero!

 5. 6

  Sinisimpukka sanoo

  Voi miten samaistuin tekstiisi! Minäkin koin täsmälleen saman valaistumisen Changessa. Menin sinne siksi, ettei käyttämääni kokoa (70B) tuntunut löytyvän enää mistään. Olin kyllä lukenut uutisia, että ”80% naisista käyttää vääränkokoisia liivejä”, mutta ajattelin tietenkin kuuluvani niihin 20 prosenttiin jotka osaavat valita oikean kokoiset liivit, hyvänen aika tottakai! Mutta miten väärässä olin… Changessa mukava myyjä mittasi minut ja olinkin 65D! En meinannut uskoa korviani, mutta kun kokeilin muutamia 65D-liivejä (tai rinnakkaiskoko 70C), uskottava se oli. Sen jälkeen en ole muita suostunut päälleni pukemaan, ja hehkutan kaikille jotka vaan jaksavat kuunnella miten paljon paremmalta ammattilaisen mittaamat, oikean kokoiset liivit näyttävät ja ennen kaikkea tuntuvat!!:) (Changessa on usein tarjouksena 2 liivit+alushousut -settiä yhden hinnalla, ei siis paha hinta lainkaan!)

 6. 7

  ronya sanoo

  Hei, haluaisin tiedustella mielipidettäsi DermaBlendistä. Olen käyttänyt sekaihooni jo vuosia Lily Loloa, sillä se on näyttänyt luonnolliselta, ja tehnyt iholleni vain hyvää. Lisäksi olen pitänyt, siitä miltä se tuntuu iholla – tai siis ettei se tunnu miltään! :D
  Nyt minua kuitekin kiinnostaisi kokeilla DermaBlendiä, mutten ole varma onko 30 investointi täysin hutiostos. Osaisitko kertoa mitä mieltä olet DermaBlendistä verrattuna Lily Loloon? Miltä se tuntuu iholla, ja voisiko sitä käyttää jokapäiväisenä meikkivoiteena ilman, että iho kärsii? En nimittäin ole täysin vakuuttunut siitä, ettei DermaBlend tuki ihoa. Mutta onko se silti parempi vaihtoehto kuin muut BB tai CC-voiteet?

  Kiitos! :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Osaisitko kertoa mitä mieltä olet DermaBlendistä verrattuna Lily Loloon?

   Aiiiivan eri asia. :) Ei voi edes verrata. Dermablend: paksua, voidemaista, erittäin peittävää jo yhdellä kerroksella, ihoon nopeasti kiinni-nappaavaa, ”meikin näköistä”. (Saa kyllä levitettyä ohueltikin kun annostelee tarpeeksi vähän, mutta tulos on silti meikkimäinen mineraaliin verrattuna.) Lolo: jauhemaista, ohutta, läpikuultavaa, vaatii kerrostusta vahvempaan peittoon, luonnollinen.

   voisiko sitä käyttää jokapäiväisenä meikkivoiteena ilman, että iho kärsii?

   Varmasti voi, mutta tuollaiset asiat ovat aina täysin yksilöllisiä. Joidenkin ihohan reagoi mineraaliinkin.

   En nimittäin ole täysin vakuuttunut siitä, ettei DermaBlend tuki ihoa.

   Et voikaan olla, ennenkuin olet käyttänyt sitä. Tukkivuus selviää aina vasta omassa henkilökohtaisessa käytössä. Mistään tuotteesta ei voi sanoa, että se ”tukkii kaikilla”. Voidemaisella kalvonmuodostajia sisältävällä meikkipohjalla on kuitenkin puhdasta mineraalituotetta suurempi potentiaali tukkia, sen verran voi sanoa. Sama pätee kaikkien iholle kalvoksi asettuvien tuotteiden kohdalla.

   Mutta onko se silti parempi vaihtoehto kuin muut BB tai CC-voiteet?

   Dermablend ei ole BB- tai CC-voide vaan voimakkaasti peittävä meikkivoide. BB:t ja CC:t ovat kevyitä, useimmiten kosteusvoiteen ja meikkivoiteen yhdistäviä, läpikuultavia tuotteita. Jos haet voimakasta peittoa, Dermablend on parempi vaihtoehto.

 7. 8

  Jonttu sanoo

  Haluaisin vielä kysyä, minkä hintaisia nuo ostamasi liivit olivat keskimäärin. Tarkoitan siis liikettä, josta lopulta löysit istuvia tapauksia. :)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Toiset olivat 89€ ja toiset muistaakseni 69€. Eli todella kalliit minun mittapuullani, enkä itse olisi koskaan noin paljon liiveihin sijoittanut.

 8. 9

  Mimmi sanoo

  Kiitos tästä jutusta, ja edellisestä kans. Mun on ollut ihan hirvittävän vaikea löytää oikean kokoisia liivejä enkä ole myöskään jostain syystä kehdannut mennä erikoisliikkeeseen (mitä jos ne sanoo että ei tommisille tisseille tarvi es liivejä :D). Kävin kuitenkin eilen ostoksilla ja kokeilin sen iänikuisen 75A:n sijaan 70B:tä ja KAS, ikinä ei ole ollut paremman tuntuisia ja yhtä sopivia liivejä päällä. Älytöntä. Täähän on ihan superkivaa.

  Kiitoskiitoskiitoskiitoskiitos!!

 9. 10

  am_ sanoo

  Hmm. Mulle tulee nyt jotenkin mieleen, että Changella on joku oma strategiansa saada sijaa markkinoilla :D Ei tullut vaan tämän jutun perusteella, vaan oon kuullut vastaavia kokemuksia aiemminkin, että oma koko osoittautuu aivan muuksi juuri tässä liikeessä, ja yleensä niin että ympärysmitta on pieni ja kuppi suuri. Tulee mieleen, että tää on varmaan hyvä tapa myydä, koska pienen ympäryksen ja suuren kupin liivejä on vähän tarjolla ”perusliikkeissä”, jolloin ”omaa” kokoa halutessa liivit on sitten ostettava tästä liikkesstä, vaikka kalliimmalla hinnalla. Ja tietysti imartelevaa on, että oma kuppi onkin isompi, kuin mihin on tottunut. :)

  En tiedä voiko asia olla jotenkin näin, tuli vaan itselläni mieleen nämä mahdollisuudet.

  Enkä nyt siis kyseenalaista sitä, ettetkö olisi aiemmin käyttänyt väärän kokoisia liivejä. On varmaan helppo tottumuksesta ostaa väärää kokoa ja jumittua katsomaan vain kuppikirjainta.

  • 10.1

   Maisa sanoo

   Hahhah, pakko vastata itse tähän kommenttiin.. ;) Mutta vitsi miten nerokas ajatus, ihan hyvin mahdollista ja loppupeleissä ihan huiken hyvä veto jos tosiaan harkittua!

  • 10.2

   Suvi sanoo

   Voin entisenä alusvaatemyyjänä kertoa ettei Sanni ole lähelläkään 80-ympärystä. 65 ja 70 ovat juurikin ne oikeat mitat. Väärän kokoisia liivejä tuskin mistään alan erikoisliikkeestä myytäisiin vaikka markkinointisuuntaus olisi mikä. Hallaahan siinä yritys vain itselleen tekisi.

   Muistutus vielä että jos mittanauha näyttää 80cm ympärystä, ei se tarkoita että 80 olisi oikea ympärys rintaliiveissä. Ympäryksen napakkuus (=tiukkuus) on rintojen tukemisen kannalta se tärkein osa. Jos sen möhlii, eivät valitut liivit tue rintoja mistään suunnasta.

 10. 11

  sanoo

  Tulipa oikein hyvä mieli, kun sait vihdoin oikean kokoiset liivit! YES! :) Kannattaa muuten aina ohi mennessään vilkaista niiden pikkuputiikkien alekorit, itse olen tehnyt niistä verrattomia löytöjä :)

 11. 12

  jenn sanoo

  changessa joskus kun asioin niin sanoivat kookseni 75F tai 75G ja olin ihan monttu auki, normaalisti (esim. lindexiltä) liivejä ostaessa D-DD riittää vallan mainiosti! eli tuollasessa liiviliikkeessä koot kyllä pyörii vähän eri mitoilla kuin ”normikaupassa” ja samaisen väitteen oon kuullut myös muualta. miksi rintsikkojen ostaminen on tehty niin vaikeaksi! :(

 12. 13

  Suvi sanoo

  Seuraavan kerran kun käyt Britanniassa kannattaa kokeilla Marks and Spenceriä. Olen suunnilleen saman kokoinen kuin sinä ja sieltä olen 15-25 punnalla löytänyt monet hyvät rintsikat. Usein vielä saa perussettejä joissa on 20 punnalla kahdet samanlaiset mutta eri väriset liivit.

 13. 14

  L sanoo

  Itse olen kohtalaisen rintava, sanotaanko että sitä mallia joka arkipuheessa ymmärretään C-/D-kokoiseksi. Olen silti käyttänyt vuosikausia vain pehmeitä kuppeja. Minusta ne vain tuntuvat kaikkein luonnollisimmilta, nännit saattavat näkyä ohuen paidan läpi jos on ihan sairaan kylmä mutta mitä sitten. Jotenkin en käsitä miksi ne rinnat pitäisi nostaa niin kamalan ylös ja saada aina vaan isomman näköisiksi. Eikä vastakkainen sukupuoli ole koskaan valinnastani kärtyillyt…

  Joku tuolla suositteli COSsin kolmioliivejä, kannattaa kokeilla! Kolmioliivit ovat myös suosikkejani, sopivat tosin varmasti paremmin pienirintaisille. Lenkille pistän urheiluliivit päälle mutta ei nämä niin paljon ympäriinsä hölsky etteikö muuten voisi kulkea luonnollisemmassa tilassa. (Ilman MITÄÄN rintaliivejä kyllä en edes lähde kävelylenkille. Kaarituelliset pehmeät kupit tukee kuitenkin tarpeeksi. Kolmioliivit menee vähän siinä rajoilla.)

 14. 15

  Ace sanoo

  Myyrmäen Changessa olen saanut aivan ihanaa palvelua. Ostin kokouikkarin (halusin tietyn ja varasin sen viimesen kappaleen), tosin mainitsi kyllä jatkuvasti bikineistä ”tolla kropalla”…ärsytti kun mulla on koko vatsan mittanen leikkausarpi, kai se luuli et se on joku umppariarpi eikä ymmärtänyt yskää. Ois pitänyt läjäyttää silmille bikineissä varmaan…:) Mukava ja ystävällinen kuitenkin oli, ei tunkenut koppiin ja kysyi kyllä, saako katsoa ennen kuin raotin verhoa. :) Menkää siis pois sieltä ytimestä, tuolla kauempana monen liikkeen palvelu pelaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.