Hellävaraisin hiustenpidennys: Mago

Elämänmittainen tutkimusmatkani tuuheampien hiusten maailmaan täydentyi viime viikolla uudella kokemuksella.

Pääsin yhteistyössä Simply Natural -hiustenpidennysten maahantuojan ja helsinkiläisen Stage 11 -kampaamon kanssa kokeilemaan markkinoiden viimeisintä ja hellävaraisinta hiustenpidennys- ja tuuhennustekniikkaa, Magoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mites tämä tukka? Näyttääkö siltä, että siellä olisi jotain ylimääräistä? :) Todella luonnollisen näköinen, eikä tunnu että päässä mitään lisäkkeitä onkaan.

Mago on markkinoiden kevyin ja luonnollisin hiustenpidennystekniikka – pidennykset/tuuhennukset kiinnitetään ainoastaan puuvillalangalla eikä koko prosessissa käytetä mitään kemikaaleja.

Minulle tehtiin yhden hiuspuntin tuuhennus, jolla saatiin täytettyä takaraivon pysyvästi hapertuneen ja ohentuneen hiusalueen luoma ”aukko”. Tuloksena tasoittunut, vahvempi latva ja paksumpi ponnari. :)

Hiukset_takaa

Tilanne normaalisti.

Kuva on huono ja hiukset sekaisin mutta en löytänyt parempaakaan (ja tuoreempaa) jossa tuo takaraivon alueen heiveröinen hiusalue näkyisi kunnolla. Kuvasta kuitenkin saa osviittaa, kuinka paljon vähemmän minulla on hiusta takana keskellä. Kuva on lokakuulta mekko-”projektin” ajoilta.

Hiuslovi_vuosienvarrella

Hiuslovi vuosien varrella.

Syytä loveen ei ole koskaan löytynyt. Ruokavaliot, hiusklipsit, hiustuotteet ja ponnarin paikat ovat vaihdelleet, hapertunut hiusosio säilyy. En jaksa sitä enää juuri ajatella, muistan loven yleensä vasta kun kampaajat sitä kommentoivat.

Hassua, etten ole koskaan tullut ajatelleeksi, että loven voisi korjata hiustenpidennyksillä. Kukaan kampaajakaan ei ole minulle sitä koskaan ehdottanut – aina vain tarjottiin saksia. Leikkaaminen ei kuitenkaan auta, alue pysyy ohuena vaikka kuinka leikkaisi.

Mago_tuuhennoksia

Tässä tuloksia muilla ”haperolatvoilla”.

Kuvat ovat minulle tuuhennoksen tehneen kampaaja Miia-Maria Levälammen Instagramista, josta löytyy lisää vaikuttavia ennen ja jälkeen -kuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miia-Maria on Suomen Simply Naturalin Mago-pääkouluttaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Simply Natural -pidennykset valmistetaan laatusertifioidussa tehtaassa Indonesiassa intialaisesta hiuksesta. Hius on parhaaseen laatuluokkaan kuuluvaa, eettisesti hankittua Super Remy -hiusta. Simply Naturalin käyttämä hius on peräisin intialaisista temppeleistä, joihin naiset lahjoittavat hiuksiaan.

Lisää hiusten eettisestä pohjasta ja Simply Naturalin sertifikaateista voi lukea täältä. Minua ainakin kiinnosti välittömästi tietää lisää hiusten valmistusolosuhteista, etenkin kuultuani sanan ’Indonesia’. Tuotteille on myönnetty EU:n GSP-todistus, jonka voi saada vain yritys, joka voi osoittaa tuotteidensa parantavan taloudellista kasvua kehitysmaissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mago-hiuksia on saatavilla 30 cm, 50 cm ja 60 cm pituuksilla, sävyjä vaaleasta tummaan ja punaiseen. Tekstuureja on kolmea erilaista; suoraa, laineikasta ja kiharaa.

Minulle valittiin laineikas, kullanvaalea hius 50 sentin pituudella. Yhdessä puntissa on 25 hiustupsua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhden puntin kiinnitykseen menee alle tunti. Toimitus ei tunnu miltään. Miia-Maria kysyi, miten yleensä tykkään pitää hiuksiani. Lisäkkeet kiinnitettiin niin, että solmukohdat eivät näy kun hiukseni ovat minulle tyypillisellä korkealla ponnarilla.

Liimaus, teippaus ja sinetöinti ovat perinteisiä tapoja kiinnittää hiustenpidennykset, ja ne voivat vahingoittaa hiusta. Mago-tekniikassa käytetään vain puuvillalankaa. Magon etuja muihin menetelmiin verrattuna on myös keveys ja hiusten luonnollinen liikkuvuus – asiakas saattaa jopa unohtaa että hänellä mitään hiuslisäkkeitä onkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mago-tekniikka:

Lisäketupsuissa on puuvillalankasolmut, jotka kiinnitetään vetosolmulla lähelle hiuksen tyveä. Toimitukseeen käytetään apuna virkkuukoukkua muistuttavaa puikkoa, jonka päässä on silmukka.

Oikein kiinnitetyt tupsut eivät irtoa hiuksista ennenkuin kampaaja poistaa ne. Solmut kestävät erinomaisesti vettä, shampoota, lämpöä, muotoilutuotteita ja -laitteita. Langan paino on olematon eikä se vaurioita hiusta tai hiuspohjaa.

Mago-pidennykset pysyvät kauniina 3-4 kuukautta.

Pidennykset on helppo poistaa; kampaaja tarvitsee vain sakset. Mago-osio poistetaan simppelisti leikkaamalla solmukiinnitys auki. Hiukseen jää solmun kohdalle pieni ”mutka” joka oikenee seuraavissa pesuissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kenelle?

Heille, jotka haluavat mahdollisimman hellävaraisen, kevyen ja ympäristöystävällisen hiustenpidennyksen.

Mitä maksaa?

50 cm hiuspuntti maksaa 99 euroa, ja yhden puntin tuuhennuksen hinnaksi töineen tulee 163 euroa (Stage 11-kampaamossa).

Stage 11:ssa voi käydä maksuttomassa hiustenpidennys-konsultaatiossa, jossa asiakkaalle lasketaan pidennyksen tai tuuhennuksen tarkka hinta. Kampaamo on erikoistunut pidennyksiin ja tuuhennuksiin viiden alan kilpailuissa menestyneen kampaajan voimin. Valittavana on Mago-pidennyksen lisäksi myös muita tekniikoita.

Magotuuhennos_beforeafter1

Ennen – jälkeen

Kun katsoin peiliin tuuhennuksen jälkeen, tuntui kuin katsoisin jonkun toisen hiuksia…! Voiko noin tasainen ja vahva latva olla minun..? Ja miten nuo kampaajat aina saa loihdittua hiukset niin uskomattoman sileiksi ja kiiltäviksi, taikuutta…!

Sannin kokemus viikon jälkeen:

Lisäkkeet eivät todellakaan tunnu miltään eivätkä solmukohdat näy. Hiuksia voi harjata, pestä ja käsitellä aivan normaalisti, solmut eivät vaikeuta pesuakaan.

Like my hair but better ;)

*

Simply Naturalin maahantuoja Kinnunen Oy hakee muuten parhaillaan malleja hiustenpidennyksiin (kukaan ei pyytänyt minua liittämään hakuilmoitusta tähän mutta ajattelin laittaa ihan teidän iloksi – tämähän on mainio tilaisuus jollekulle muullekin päästä kokeilemaan tuuhennusta :)

Edit. mallipaikat täytetty, poistin ilmoituksen.

.

Magotuuhennos_

Hiukset tänä aamuna.

SimplyNatural_hiustenhoito

Sain Kinnuselta mukaani myös Simply Naturalin erityisesti pidennyksille tarkoitetun hiustuotesetin.

Mieto shampoo on erittäin nestemäistä ja olen kaatanut sitä suoraan päähän kun kämmeneltä valuu puolet lattialle.  Ihan ok shampoo joka ei takuta.

Hoitoaine on koostumukseltaan liukasta ja jämäkkää ja hoitoteholtaan aivan loistavaa, aiheutti välittömän ihastus-reaktion. Silottaa ja selvittää hiukset tehokkaasti tekemättä niitä raskaiksi. Hiukset jäävät pehmeiksi ja silkkisiksi – fiilis on juuri sellainen kuin parhailta hoitoaineilta odotan. Täydet pisteet tälle hoitsikalle!

SimplyNatural_incit

Incit niistä kiinnostuneille.

*

Kiitokset Kinnuselle ja Miia-Marialle!

Seuraavat neljä kuukautta täällä iloitaan paksummasta ponnarista! :)

Kommentit
  • 1.1

   Sanni sanoo

   Nettisivu on linkattuna heti postauksen toisessa lauseessa; Stage 11 :)

   Kampaamo sijaitsee Helsingissä City-käytävän parvella.

 1. 2

  Jonttu sanoo

  En kyllä olisi ikinä odottanut näkeväni tällaista otsikkoa Karkkipäivässä. Mutta sen haluan sanoa, että minusta hiuksesi ovat aivan älyttömän upeat jo luonnollisinakin. Nyt sitten jo enemmän kuin täydelliset. Huoh.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   En kyllä olisi ikinä odottanut näkeväni tällaista otsikkoa Karkkipäivässä.

   Miksi..? :)

   • 2.1.1

    Jonttu sanoo

    Koska sinulla on täydellisen kauniit hiukset jo valmiiksi ja olet myös aika useaan otteeseen sanonut olevasi epätrendikäs. :) Ihan siksi vain luulin, ettet ottaisi hiustenpidennyksiä.

    • 2.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hahah :D Niin joo, nyt mä lipesin mun antitrendikkyyttä juhlivasta perusminästäni ^_^

 2. 3

  nanna sanoo

  tuohon sähköpostiosoitteeseen lähetetty viesti ei kyllä mene perille minnekään vaan tulee bumerangina takaisin :/ …

 3. 4

  kk sanoo

  Itse elimistön autoimmuunisairaudesta johtuen menettänyt lähestulkoon kaikki omat hiukseni, jonka vuoksi käytän pidennyksiä eli aivan sen takia että itselläni ei tukkaa yksinkertaisesti ole kuin pikkurillin puolen sormen paksuudelta, niin huvittaa kyllä että sinä pitkä- ja tuuheahiuksisena haluat korjata noin olemattoman ”haitan” jota ei edes kyllä oikeastaan huomaa :) (Mutta pidennyksien avulla minäkin saan sen ponnarin, jota minulla normaalisti ei ole.) Olisin ikionnellinen jos itselläni olisi edes puolet sinun luonnollisista hiuksistasi.

  • 4.1

   Sanni sanoo

   niin huvittaa kyllä että sinä pitkä- ja tuuheahiuksisena haluat korjata noin olemattoman “haitan” jota ei edes kyllä oikeastaan huomaa :)

   En ole ”halunnut” korjata sitä ;) Kuten kirjoitin, en edes ajattele koko lovea enää ja muistan sen olemassaolon lähinnä silloin kun kampaajat siitä huomauttavat.

   Minulle tarjottiin tilaisuutta kokeilla hiustuuhennusta, en hakeutunut siihen korjatakseni mitään. ;)

  • 4.2

   Laura sanoo

   Jokaisella on oikeus laittaa itseään miten haluaa riippumatta muiden tilanteista. Harmi kk, että tilanteesi on huono, mutta se ei mielestäni kuitenkaan liity muiden tilanteisiin mitenkään.

   Sanni, tulos on hieno ja luonnollinen!

  • 4.3

   Saara sanoo

   Taas näitä ”Afrikan lapsilla menee huonommin, joten kenelläkään ei saa olla kivaa”-kommentteja. Huokaus.

 4. 5

  sanoo

  Onpa tosi ihanat hiukset Sanni! Onnea uudelle tukalle. Sun tukka on kyllä luonnostaankin tosi ihana. Jännä tuo lovi juttu. Mulla taas on päinvastoin, että takaa ja taikaraivolta tukka on paksuin, mutta sivuilla oleva kasvoja kehystävä tukka ja ohuempi ja katkeillut…? Itse tykkään välillä käyttää klipsipidennyksiä/-tuuhennuksia. Vois käyttää useamminkin, jos muistaisi/ehtisi/jaksaisi. :)

 5. 6

  sanoo

  Huh, ompa upea tukka! Mulla on sama ongelma kuin Tiitulla, takaa löytyy paksuutta mutta ohimoilta katkeilevat… :/ heti harkitsisin pidennyksiä ellei tukan väri olisi kuin Tikkurilan maalikartastossa. :D

 6. 7

  sara sanoo

  Siis muodostuuko tuo lovi, vaikka leikkauttaisit kaiken samaan mittaan? Eli hiukset katkeilee vain siitä kohtaa. Aika outoa. :)
  Ilmeisesti hiuksesi lopuksi suoristetiin ja käsiteltiin minun silmään jo aika ”muovisen näköiseksi”. Olen aina pidennyksistä ajatellut, että ne tuntuvat ja hiusten normaali käsittely on hankalaa, joten tällaiselle hellävaraisemmalle tekniikalle on varmaan kysyntää.

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Siis muodostuuko tuo lovi, vaikka leikkauttaisit kaiken samaan mittaan? Eli hiukset katkeilee vain siitä kohtaa

   Kyllä, juuri näin. Ilmiö alkoi ollessani runsas 2-kymppinen.

   • 7.1.1

    Jenni sanoo

    Jännä, miten meillä on samanlaiset tukat. Luonnonkihara, mutta ohut ja mullakin alkoi ihmeellinen loveentuminen parikymppisenä. JOs leikkaa ne pitemmät hattarat sivuilta pois, niin kohta se lovi on siinä taas :D

 7. 8

  Auruanmami sanoo

  Ihanan luonnollisen näköinen tuuhennus!
  Itse olen joskus vain miettinyt, eivätkö nuo solmut ota kiinni harjan piikkeihin?

  • 8.1

   Sanni sanoo

   eivätkö nuo solmut ota kiinni harjan piikkeihin?

   Eivät. Ainakaan nyt kun solmut on juuri laitettu, saa nähdä mikä on tilanne hiusten hieman kasvettua parin kuukauden päästä, kun solmut ovat alempana.

   • 8.1.1

    Elli A sanoo

    Ihan aluksi kommentti, että tosi luonnollisen näköinen lopputulos! Oikein kiva:)

    Tuohon harjausasiaan: Itselläni oli joskus kauan kauan sitten osapidennykset, jotka oli tehty sineteillä. Ne sinetit ei aluksi tuntuneet kuin ihan hieman (sinetit ovat kovia..), mutta jo parin kolmen viikon päästä kun hiukset olivat kasvaneet, niin alkoivat tuntua kurjilta. Ja kun omia hiuksia irtoili, kuten hiuksia irtoaa aina), niin ne eivät kuitenkaan päässeet tippumaan, sillä olivat sinetissa kiinni. Eli tavallaan kiinnityskohdasta irtosi hiuksia, mutta ne roikkuivat silti kiinni sinetissä. Vaikea selittää tilannetta. Sitten kun hiukset kasvoivat vielä, niin ne kiinnityskohdat alkoivat tuntua jotenkin irrallisilta ja ylimääräisiltä. Ja mulla oli sellainen olo, tämä saattoi olla kuvitelmaa, että sinne sinettiin joteniin kertyi shampoota ja muita muotoilutuotteita. Päädyinkin postattamaan pidennytkset, jo puolentoista kuukauden päästä laittamisesta. Ei ollut mun juttu. Ehkä mulla on jotenkin herkkä pää.. ;)

    Tuo solmu kuullostaa kyllä paljon paremmalta kiinnitystavalta.

 8. 9

  Mia sanoo

  ”Simply Natural -pidennykset valmistetaan laatusertifioidussa tehtaassa Indonesiassa intialaisesta hiuksesta. Hius on parhaaseen laatuluokkaan kuuluvaa, eettisesti hankittua Super Remy -hiusta. Simply Naturalin käyttämä hius on peräisin intialaisista temppeleistä, joihin naiset lahjoittavat hiuksiaan.”

  Minua jäi vähän ihmetyttämään, kun en siis yhtään tiedä, että lahjoittavatko nuo naiset hiuksiaan siis jumalanpalvelusmielessä eli omasta mielestään jumalille? Saavatko nämä naiset siis mitään rahallista korvausta? Tai siis TIETÄVÄTKÖ nämä ihmiset, että heidän LAHJOITUKSENSA menee tällaiseen käyttöön? Vai tekeekö joku rahaa tässä toisten uskonnolla?

  Hiustenpidennysten eettisyys on epäilyttänyt minua aina, ja epäilyttää kyllä yhä.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Minua jäi vähän ihmetyttämään, kun en siis yhtään tiedä, että lahjoittavatko nuo naiset hiuksiaan siis jumalanpalvelusmielessä eli omasta mielestään jumalille?

   Minulle kerrottiin (ja olen tästä joskus muissakin yhteyksissä kuullut), että naiset lahjoittavat hiuksiaan temppelille esimerkiksi kiitollisuudesta, kun jumalat ovat osoittaneet suopeutta; henkilö on vaikka rukoillut jotain ja kokenut että jumala on vastannut rukoukseen. Tai he ”uhraavat” hiuksensa temppelille, uskoen, että hiusten luovuttaminen tuo terveyttä ja vaurautta. Hiusten lahjoittaminen on vapaaehtoista. Sitä en tiedä, saavatko naiset lahjoituksesta korvauksen, ei tunnu todennäköiseltä kun kyseessä on jumalille annettava kiitos tai uhraus. Temppelit taas tienaavat myymällä hiuksia, se ei ole mikään salaisuus. Mihin temppelit käyttävät hiuksista saatuja varoja, sitä en tiedä. Mutta kuvittelisi, että temppelit, niinkuin kirkotkin, käyttävät varojaan hyviin tarkoituksiin kuten vähävaraisten auttamiseen.

   Ehkä Simply Natural osaa antaa yksityiskohtaisempia tietoja temppelien toiminnasta hiuksista saatujen tulojen suhteen..?

   • 9.1.1

    NG sanoo

    Tästä oli kerran dokumentti.. Lahjoituksia on osa, mutta jotkut myös myyvät hiuksiaan jälleenmyyjille saadakseen rahaa tärkeämpään (elämiseen..)

    Hiukset kiertävät ties kuinka monen kemikaalikäsittelyn kautta ja päätyvät sitten vauraiden länsimaisten ja intialaisten iloksi.

  • 9.2

   Kikkis sanoo

   Ihan samaa mietin minäkin, jotenkin eettisyys kuulostaa hassulle jos naiset eivät korvausta hiuksistaan saa. :O Tästä olisi tosiaan kiva tietää lisää, tällaisenaan itsellekin jäi hyvin epämääräinen kuva ko. toiminnasta.

   • 9.2.1

    Sanni sanoo

    eettisyys kuulostaa hassulle jos naiset eivät korvausta hiuksistaan saa

    Naiset luovuttavat hiuksiaan temppeleille vapaaehtoisesti joka tapauksessa, se on Intiassa perinne (googlasin tätä lisää eilen). Eli riippumatta siitä, mitä temppelit hiuksilla tekevät, hiuksia luovutetaan.

    Varmasti hiusten ympärillä on myös puhdasta bisnestäkin ilman uskonnollista merkitystä, siis niin että naiset myyvät hiuksiaan suoraan jollekin taholle koska intialainen hius on haluttua. Mutta itse ainakin oletan, että jos hiustehdas on saanut sertifikaatin, niin hiusten alkuperä ja hankintatapa on myös selvitetty. (Tietenkin sertifikaatteihin uskomista voi pitää sinisilmäisyytenä, mutta mä en ole vielä vajonnut sellaiseen pessimismiin että näkisin kaikkien sertifikaattien olevan lumetta, kyllä mä haluan uskoa että on oikeasti tahoja jotka haluavat toimintansa aidosti olevan läpinäkyvää.)

    En näe siinä mitään epäeettistä, että naisten vapaaehtoisesti luovuttamista hiuksista ei makseta heille korvausta (eikö se ikäänkuin veisi pohjan koko uhraukselta? Sehän on heille uskonnollinen asia, jumalilta toivotaan jotain luopumalla hiuksista). Sen sijaan se olisi kiinnostava kuulla, mihin temppeli naisten hiuksista saamiaan varoja käyttää.

    • 9.2.1.1

     Mia sanoo

     ”En näe siinä mitään epäeettistä, että naisten vapaaehtoisesti luovuttamista hiuksista ei makseta heille korvausta (eikö se ikäänkuin veisi pohjan koko uhraukselta? Sehän on heille uskonnollinen asia, jumalilta toivotaan jotain luopumalla hiuksista).”

     En tiedä ajattelenko tätä nyt jotenkin oudosti, mutta siis kyllä minua vähän tuossakin häiritsee se idea, että ihminen tekee uhrauksen jumalalleen, ja sitten joku toinen ihminen tekee ihan puhtaasti bisnestä tällä uhrauksella, ehkä jopa tuon toisen ihmisen sitä tiedostamatta. Ei sillä mielestäni ole mitään väliä, että ”naiset joka tapauksessa luopuisivat hiuksistaan”.

     Kyllä itseäni korpeaisi, jos minä vaikka väsäisin jonkun asian x ja antaisin sen temppelissä uhrilahjaksi rukouksen yhteydessä ja jättäisin sinne, ja sitten joku tyyppi tulisi sinne ja möisi sen :D Huono esimerkki, mutta kuitenkin.

     En ajattele, että uhraus oikeasti menisi jollekin jumalille tms. mutta silti itseäni häiritsee tuo, että jonkun uskonnollinen uhraus muuttuu toisen bisneksen tuotteeksi.

     Eri asia on ehkä se, jos ko. uskontoa edustava temppeli saa tuosta jotain rahaa toimintaansa tms., en tiedä.

     • 9.2.1.1.1

      Sanni sanoo

      Mia, ymmärrän erinomaisesti pohdintasi näkökulman, ja olen osittain samaa mieltäkin. Kyllä, voidaan pitää kyseenalaisena että joku tekee bisnestä toisen uhrauksella, mutta mikäli temppeli käyttää hiuksista saadut tulot johonkin hyvään asiaan, mitä itse pitäisin itsestäänselvyytenä, en edes keksi mihin ”ei-hyvään” uskonnolliset laitokset voisivat varojaan käyttää (mutta okei, saatan olla jälleen vain turhan naiivi), niin en näe miksi hiusten myyminen olisi huono asia.

      Eri asia on ehkä se, jos ko. uskontoa edustava temppeli saa tuosta jotain rahaa toimintaansa tms., en tiedä.

      Nehän nimenomaan saavat.

    • 9.2.1.2

     Nipsu sanoo

     Erikoinen näkökulma. Jos minä menen vaikka paikalliseen tuomiokirkkoon rukoilemaan ääneen, en olisi kamalan otettu, jos joku esim. nauhottaisi rukoukseni jollekin ev. lut. seurakunnan myytävälle ”rukous-CD:lle”. Ihmisen vapaaehtoisuus ei tee uskonnollis-kulttuurillisten riittien kaupallisesta hyödyntämisestä mielestäni sen hyväksyttävämpää. Onneksi jokainen voi edes pienissä määrin vaikuttaa omalla kulutuskäyttäytymisellään…

 9. 10

  RipRap sanoo

  Moi.
  Mulla tuli tuosta hiuslovesta mieleen, että voisiko johtua nukkumis asennostasi. Jos nukut aina selällään, pään paino tavallaan ”kuolettaa” hiustuppia ja pään liikkeet hankaa hiuksia poikki. Auttaisiko tyynyliinan kankaan vaihtaminen? En tosiaan ole mikään asiantuntija, mutta tuli vaan mieleen.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Tyynyliinojen kankaat ovat vaihdelleet vuosien mittaan, vaikutuksetta.

   Tuo nukkuma-asennon vaikutus hiusten kuntoon kuulostaisi muuten järkeenkäyvältä selitykseltä, mutta ei sovi yhteen sen kanssa, että hiusten hapertuminen alkoi vasta ollessani päälle 20-vuotias. Siihen saakka hiukseni olivat tasavahvuiset.

   • 10.1.1

    Piia Pai sanoo

    20-vuotiaan kavala maailma tuli todeksi ja aloit hieroa päätäsi petiin ;)?

 10. 11

  Jonttu sanoo

  Pohdin tässä viime yönä, että haluan alkaa taas kasvattamaan hiuksiani. On ehkä ihan pakko, kun näin nuo kuvat upeista pituuksistasi, vaikka itse en siis millään pysty koskaan saavuttamaan noin kauniita hiuksia. Mutta yritetään. :D

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Onnea projektiin :)

   Itselläni kasvaa hiukset niin hitaasti, että kun kerran elämässäni annoin kampaajalle vapaat kädet ja hiuksistani pätkäistiin joku 20 senttiä, niin entisen pituuden takaisinsaamiseen meni kolmatta vuotta… Sen jälkeen päätin että never again. Hiuksiani tasataan vain kaksi kertaa vuodessa parin sentin verran, niin ne pysyvät samassa pituudessa.

   • 11.1.1

    Jonttu sanoo

    Minullakin on aina vain tasoitettu, paitsi nyt viimeksi annoin vapaat kädet ja pituutta lähti kymmenissä senteissä. Ja nyt sitten harmittaa. Omasta mielestäni kun kaunein hiusmalli on tuollainen pitkä tukka, se on vain niin naisellinen.

 11. 12

  LillyLollo sanoo

  Ihanat hiukset! Ulkonäköään saa korjata, kunhan tekee sen omaksi ilokseen eikä muita miellyttääkseen.
  Minulla oli myös tuollainen hapero takaraivolla. Siihen auttoi sakset. Kun tukka on nyrhitty riittävän lyhyeksi, sitä ei tule. Lieneekö luonnonkiharalla jotain tekoa asian kanssa..

 12. 13

  Iines sanoo

  Hyvältä näyttää :)! Eli tuo yksi puntti riittääkö millaiseen tuuhennokseen? Ja paljonhan puntteja menisi koko pään pidennykseen?

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Yksi puntti riittää huonokuntoisen/ohuen latvan vahvistamiseen. Reilumpaan, enemmän selvää runsautta tuovaan tuuhennokseen menee 3 punttia. Täyspidennykseen tarvitaan muistaakseni 4-5 punttia.

 13. 14

  sanoo

  Onpa luonnollinen ja kaunis lopputulos! Tuo kiinnitystekniikka vaikuttaa kyllä todella hellävaraiselta. <3 Itse olen perjantaina menossa ottamaan teippipidennyksiä ja pakko myöntää, että vähän taas hirvittää kuinka teipit hiuksissa käyttäytyvät.. :/

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Olen aina miettinyt, että miltä tuntuu pestä teippipidennetyt hiukset… Eikö sormet niihin teippiosioihin?

 14. 16

  Ansku sanoo

  Voisko toi lovi johtua hiusten jakamisesta kahteen osioon ja sitten niiden jättämisestä eteen (siten ettei taakse jää lainkaan hiuksia)? Teetkö edes niin? Monilla on tapana tehdä niin ja hiukset taakse heitettyään hiuksiin on muotoutunut jakaus takaraivoon asti, mikä näkyy selvästi. :/ Kumma juttu toi lovi…

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Voisko toi lovi johtua hiusten jakamisesta kahteen osioon ja sitten niiden jättämisestä eteen (siten ettei taakse jää lainkaan hiuksia)? Teetkö edes niin?

   En tee niin. Hiukseni ovat suurimman osan ajasta kiinni.

 15. 17

  Luuli sanoo

  Hei! Kommentti ei mitenkään liity tähän postaukseen mutta olen kiitollinen jos jaksat vastata :) olisin kiinnostunut kokeilemaan bha kuorintaa päivittäisessä ihonhoidossa ja muistan lukeneeni viime vuonna postauksen, jossa esittelet vähän sitä.Näin myöhään heränneenä aloin kuitenkin tutkimaan asiaa enemmän paulas choice sivustoltakin, jonka avulla olen muutenkin saanut ihoni balanssiin finneista, kuivuudesta.. ja ajattelin aloittaa kokeilemalla sinunkin suosittelemalla cliniquen clarifying lotion mildilla. Jäi kuitenkin mietityttämään että miksi bha kuorintaa suositellaan jokapäiväiseksi rutiiniksi, aamuin illoin? Olen normi rakeellista kuorintaa käyttänyt vain 1-2 kertaa vkssa. Ja toinen asia mikä on epäselvää, kumpi tuollaisen kuorinnan kanssa kuuluisi tulla ensin, naamio vai kuorinta? :D

  • 17.1

   Sanni sanoo

   Hei Luuli!

   olisin kiinnostunut kokeilemaan bha kuorintaa päivittäisessä ihonhoidossa ja muistan lukeneeni viime vuonna postauksen, jossa esittelet vähän sitä

   Olin ensin ihan että hmm, enhän mä ole tehnyt BHA:sta postausta – mutta tarkoitatko tätä juttua:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2014/05/10/ihonhoito-for-dummies-osa-3-kuorinta/

   Jäi kuitenkin mietityttämään että miksi bha kuorintaa suositellaan jokapäiväiseksi rutiiniksi, aamuin illoin?

   Koska se on ei-mekaanisena toimenpiteenä huomattavasti hellävaraisempi kuin rakeellinen kuorinta. Joku dermatologi tai tuotekehittelijä osaisi varmasti vastata paremmin, mutta yksinkertaistettuna happokuorinnat ovat hapon pitoisuudesta riippuen iholle niin helliä että niitä voi käyttää päivittäin. Mekaaninen rakeilla ”raapiminen” päivittäisellä tasolla taas on iholle huomattavasti rankempaa. (Silti markkinoilta löytyy myös päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja rakeellisia putsareita… Itse en käyttäisi niitä päivittäin ja vähän ihmettelen niitä.)

   toinen asia mikä on epäselvää, kumpi tuollaisen kuorinnan kanssa kuuluisi tulla ensin, naamio vai kuorinta?

   Kuorinta aina ensin, niin naamion ainesosat pääsevät imeytymään ihoon tehokkaammin :)

   Tuosta Cliniquen Clarifying Lotionista, sen BHA-happopitoisuus (Paula Begounin mukaan 0,5%) on niin alhainen, ettei sitä varsinaisesti voi pitää kuorijana, vaan tuotteena, jossa on kevyesti kuoriva ominaisuus. Iho ei siis jää yhtä ”kuorituksi” kuin korkeampi-happo-pitoisemman tuotteen jäljiltä. (Kamalaa suomen kielen käyttöä… anteeksi.)

   Itse olen nyt käyttänyt 5% AHA-happokuorintaa iholla päivittäin, ja iho on aivan selvästi sileämpi kuin entisellä rutiinillani, eli raekuorinta kerran 2-3 viikossa. Iho ei myöskään ollut näin sileä silloin, kun käytin Cliniquen Clarifying Lotion Mildiä päivittäin.

   • 17.1.1

    Luuli sanoo

    juuri tuota ihonhoito dummielle postusta tarkointinki :D kiitos kattavasta vastausesta! nyt taas vähän fiksumpana. ajattelinkin nyt ensin aloittaa mahdollisimman miedolla hapolla ja katsoa mitä tykkään. toisaalta paulan tuotteet kiinnostaa enemmän mutta helpompi hakea stokkalta cliniquen pullo :D mahtavaa että jaksat ja ehdit aina vastailla lukijoilles :) seuraavia postauksia odotellessa O_o

    • 17.1.1.1

     Sanni sanoo

     toisaalta paulan tuotteet kiinnostaa enemmän mutta helpompi hakea stokkalta cliniquen pullo :D

     Näinhän se on..! :) Hassua ettei noita hydroksihappotuotteita saa kovinkaan laajalti tavallisista kaupoista, vaikka ovat olleet jo vuosia pinnalla.

 16. 18

  Arlene sanoo

  Onpas kivannäköiset pidennykset, mukavan luonnolliset.
  Wau, mitä taikalitkuja toi kampaaja käytti ku sai sun pörröiset hiukset noin sileiksi? o.O Ihan ku olis eri hiukset. Wau. :)
  Tätä vois kyll itte kokeilla joskus, vaikuttaa hellävaraiselta pidennystavalta ^_^

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Wau, mitä taikalitkuja toi kampaaja käytti ku sai sun pörröiset hiukset noin sileiksi? o.O Ihan ku olis eri hiukset. Wau. :)

   Sanopa muuta. Se on se taito. Kampaaja vetäisi hiuksiini vain silottavaa seerumia ja föönasi ne suoriksi – saman voisin tehdä itse kotona ;) Mutta jos teen, tulos on kaukana tuosta siloisuudesta; itse asiassa saan hiukseni föönillä vain entistä kuivemman ja pörröisemmän näköisiksi.

 17. 19

  Sanzu sanoo

  Hei! Minulta löytyy ihan samanlainen lovi hiuksista takaa, kampaaja huomasi sen ollessani noin 12 vuotias ja kyseli, että olenko itse sen leikannut… No en ollut! Silloin tällöin kampaajat ovat yrittäneet tasoittaa sitä samaan mittaan muiden hiusteni kanssa, mutta aina lovi vain ilmestyy uudelleen. Vuosien varrella olen itse googletellut asiaa ja käynyt kampaajankin kanssa keskusteluja siitä ja googlen perusteella selällään nukkuminen puuvillatyynyliinaa vasten kuluttaisi hiuksia takaa ja kampaaja oli sitä mieltä että autossa istuessa hiukset pitäisi nostaa toiselle sivulle etteivät ne hankaudu auton niskatukiin.

  Minulla on ihan kunnollinen luonnonkihara ja luonnontilassaan ollessaan hiukseni näyttävät takaa jokseenkin hassuilta sillä kiharat ovat sieltä niin lyhyet.
  Et siis ole ”lovi” vaivasi kanssa yksin!:)

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Perustetaan ”Me joiden hiukset hapertuvat mystisesti takaa” -klubi! :D

   Tosiaan tuo tyyny-juttu tuntuisi minustakin kaikkein maalaisjärkisimmältä selitykseltä, mutta toisaalta olen nukkunut aina selälläni, ja silloinhan hiusten voisi olettaa olleen koko elämäni takaa hauraat. Lovi kuitenkin ilmestyi vasta ollessani noin 25-26-vuotias.

   • 19.1.1

    Sanzu sanoo

    Tulee vain mieleen, että hormonit voisivat vaikuttaa tähän hiusten hapertumiseen, omalta osaltaan…? Sillä hieman taipuisat hiukseni kun muuttuivat 11-vuotiaana kunnolla luonnonkiharoiksi ja vasta tämän jälkeen ”lovikin” minusta ilmestyi… No mutta ”Me joiden hiukset hapertuvat mystisesti takaa” klubi kuulostaa jokatapauksessa hyvältä :D

    • 19.1.1.1

     Sanni sanoo

     Hormonit tosiaan… Niillä saattaa hyvinkin olla vaikutusta. Mutta edelleen mietin, miksi vain tuohon yhteen kohtaan… Hormonien vaikutuksen kuvittelisi olevan kokonaisvaltainen ja koko hiukset olisivat haurastuneet… No, jäämme vaalimaan mysteeriä klubiimme :)

   • 19.1.2

    Katja sanoo

    Mullakin on nyt vuoden sisään tullut lovi taakse ja oon just 26 vuotias!! hiukseni ovat suorat, mutta nukun kans selälläni ja pidän hiuksia melkein aina sivuilla edessä että takana ei ole tukkaa. Ja minulla on melkein aina hupullinen paita ja usein kaulahuivia ja pipoo vielä niin en yhtään ihmettele itselläni tätä. Paitsi sitä että ei ollut aikasemmin tällaista ongelmaa. Tää tuli ihan yhtäkkiä.! :(
    Mietinkin että jos alkaisin pitämään pidenyksiä enemmän, niin saisinko kasvatettua takaakin takaisin, jos se ei vaikka kuluisi niin paljoa niiden pidennysten seassa..

    Toisena mietin että jos vain leikkais sellaisen mallin että olisi takaa oikeesti lyhyt ja eestä pitkä :D

 18. 20

  Emilia sanoo

  Oi tosi hyvän näköiset pidennykset! Hiukseni ovat tosi ohuet, joten olen harkinnut pidennysten hankkimista jonkin aikaa. Tämä kuulostaisi todella hyvältä vaihtoehdolta, sillä ohuille hiuksille tuo hellävaraisuus on varmasti tärkeää. Vielä kun jonain päivänä olisi varaa :D

 19. 21

  piu sanoo

  Hei…jäin miettimään mitenkähän tämä pidennys soveltuu ohuille hiuksille (yksittäinen ohut + määrällisesti vähän)?
  Jääkö solmut solmut todella piiloon? Itselläni juuri päälaelta hiukset ohuimmillaan. Sielultani olen aina ollut pitkähiuksinen, vaan en koskaan omistanut, koska hiukseni eivät kasva juuri leuka mittaa pidemmiksi.

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Soveltuu myös ohuille :)

   Kannattaa kysyä tarkemmin Miia-Marialta (tai hakea Simply Naturalin sivulta oma lähin Mago-kampaamosi), Mago-kampaajat osaavat kertoa kuinka monta punttia todella ohueen tukkaan pystyy laittamaan niin että solmut eivät näy.

   • 21.1.1

    lettunen sanoo

    Moikka!

    Mulla oli viime kesänä Magopidennykset, samassa paikassa laitetut. Mulla on aika ohut hiuslaatu, mutta hiuksia on kuitenkin paljon. Mä en silti valitettavasti tottunut pidennyksiin ollenkaan. Ne oli kyllä hyvin tehdyt ja luonnollisen näköiset, mutta mulla pilkisti jatkuvasti solmut hiuksien seasta. Ponnarin sain tehtyä vaan niskaan, muuten solmut jäivät näkyviin. Teki vaan mieli kirjoittaa, että kaikille magot ei ehkä oo paras vaihtoehto, vaikka monelle varmaan sopii erinomaisesti.

    • 21.1.1.1

     Sanni sanoo

     Voi harmi. Oliko sinulla useampi kuin yksi puntti? Minullakin on ohut hiuslaatu eikä solmut näy lainkaan. Puntteja on tosin vain yksi, vaikea sanoa näkyisivätkö solmut jos puntteja olisi useampi, ja hiusosioita olisi laitettu esimerkiksi sivuille.

 20. 22

  Essi sanoo

  Nyt kyllä kuulostaa sen verran hyvältä, että jess! Olen aina haaveillut pitkästä tukasta, mutta omani ei kasva ei sitten millään.. Hiukseni ovat suhteellisen ohuet ja kuivat, varsinkin latvasta ja kasvavat superhitaasti, joten aina kun pituutta alkaa kertyä latvat näyttävät tosi kuivilta ja on pakko käydä leikkauttamassa pätkä pois.. :/

  Pidennyksistä on siis haaveiltu, mutta teipit tai sinetit yms eivät kiinnosta. Sineteillä saisin hiukseni luultavasti lopullisesti pilalle ja teipit.. Noh, teipit päässä ei oikein innosta…

  Kysyisin siis vielä, että mitä kampaajalla sitten tehdään 3-4kk kuluttua, jonkinlainen huoltotoimenpide? Solmuthan kuitenkin lasketutuu hiusten kasvaessa. Vaihdetaanko hiuslisäkkeet kokonaan vai nostetaanko vanhoja solmuja?

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Vaihdetaanko hiuslisäkkeet kokonaan vai nostetaanko vanhoja solmuja?

   Lisäkkeet poistetaan ja vaihdetaan kokonaan uusiin, jos siis haluaa jatkaa tuuhennetulla tukalla :)

   Koska Mago-lisäkkeitä ei voi käyttää uudelleen, toisin kuin ymmärtääkseni teippi- ja sinettipidennyksiä, niin Mago-pidennykset tulevat ajan kanssa kalliimmiksi. Sitä voi pitää tekniikan ainoana huonona puolena.

 21. 23

  Aino sanoo

  Minulla kärsimättömällä hiustenkasvattajalla oli mago-pidennykset toissa keväällä ja kesällä, ja en oikein tykännyt… Minulla hiukset ”naruttuivat” eli kun ne kuitenkin kiinnitetään pienissä nipuissa, niin niput eivät suostuneet sekoittumaan omaan tukkaani vaan pysyivät itsepintaisesti nippuina. Kampaajani harmittelikin, hän halkaisee esim. sinetit kahtia tai neljään osaan, Magoja ei saa paloiteltua vaan saman vahvuinen nippu aina. Harjasin niitä lankoja sitten auki ja vähän ajan päästä näytti taas enempivähempi lankamopilta. Magoa myydään myös sillä etteivät pidennykset rastoitu eli kierry tyvestä supertakuiksi, ja että irtoavat omat hiukset (jotka aiheuttavat rastoittumista, liukuisivat solmun läpi. Eivät ainakaan minulla. Poisto ei ole ihan niin strömsötä kuin väitetään, kyllä siinä piti hiukan kiskoakin… 3 kk:n jakson loppuvaiheessa nippuja myös irtoili aika tavalla. Magon jälkeen laitoin teipit ja olin hurjan tyytyväinen. Teipit eivät lankaannu eikä oma tukka rastoitu alta. Teipillä saa tosi tehokkaasti volyymia eikä teipeillä ole ainakaan mulla ollut taipumusta aukeilla. Poisto kunnon liimanpehmentimellä oli mun kohdalla täysin kivuton ja riuhtomaton. Teipin miinus on se, että ei oikein voi pitää sitä päänpäällä ponnaria, kiinnitykset näkyvät. Teipit olivat litteämmät ja mukavammat kuin magot, on se solmu eräänlainen möykky kuitenkin.

  Ehkä Mago voisi toimiakin tuuhennuksena, kuten sinulla. Pidennyksenä se ei ollut hyvä, teippi parempi. :)

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Kiitos tämänkin kokemuksen jakamisesta :)

   Teipeistä – eikö hiuksia olen hankala pestä? Yritän kuvitella miten sormet liukuvat hiuksissa joissa on teippi”esteitä” – eivätkö sormet jumitu esteisiin ja shampoon työstäminen hankaloitu?

 22. 24

  LeenaT sanoo

  Mielenkiintoista keskustelua! Hiustenpidennykset on hyvin mielipiteitä herättävä aihe. Kai se on suomalaisen kauneusihanne, pitkä, paksu, sileä tukka. Nyt ulkomailla oon oppinu, että muissa maissa voi olla ihan erilaiset kauneusihanteet!

  Jokaisella näyttää olevan suosikkinsa pidennystekniikassa. Ei siinä mitään, jokainen taaplaa tyylillään. Kaikkia tekniikoita olen omaan päähäni kokeillut ja mikään ei ollut tarpeeksi hyvä mulle :) aina puristi tai painoi tai ärsytti. Vuosien kokeilujen jälkeen luovutin ja nyt mennään luomuna. Eipä tarvi murehtia uudelleen kiinityksistä tai rahojen riittävyydestä. Nykyään en ees värjää hiuksia, oon Hulda Huoleton ;)

  Sanni, tohon teippipidennyksen pesemiseen.. Kyllä, lähellä päänahkaa on vähän niin kuin teippiesteitä. Ne kierretään. Eli shampoota laitetaan teipin yläosaan, alaosaan ja sivuille. Teipissä on n. 2 millin paksuinen osio hiusta, se peseytyy kyllä samalla. Sama homma sineteteissä ja magoissa, esteet on vain pienempiä. Varmaan oot tuntenu solmut hiuksia pestessä? Vähän enemmän shampoota ja pyörittelyä päänahassa, niin kyllä on puhdasta :)

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Varmaan oot tuntenu solmut hiuksia pestessä?

   Joo, toki tuntuvat mutta sormet eivät takerru niihin, kun ne eivät muodosta kiinteää, suuremmalle alueelle levittyvää estettä. Solmut vain tuntuvat pieninä nystyröinä hiusten seassa :)

 23. 25

  Tuuli sanoo

  Hiuksesi ovat kyllä upeat ihan luonnollisenakin. Olen itse kiinnostunut tuosta Magosta, mutta siitäkin kuulee myös niitä negativiisia kokemuksia. Olisi ollut kiva nähdä kuvia niistä pikku solmuista siellä hiustesi seassa, tai miltä näyttää jos nostat hiukset ylös? Todenäköisesti näyttää hyvältä, koska tukkasi on kuitenkin niin tuuhea. Laihalettinä hieman mietityttää solmujen näkyminen.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Olisi ollut kiva nähdä kuvia niistä pikku solmuista siellä hiustesi seassa, tai miltä näyttää jos nostat hiukset ylös?

   Näkyväthän solmut postauksen kuvissa..? Vai mitä tarkoitat..? :) Jos nostan hiukset ponnarille niin eivät näy ollenkaan, eivät myöskään hiusten ollessa auki. Solmut eivät näy ellei joku varta vasten nosta hiusosiota solmun päältä ja tutki :)

 24. 26

  sanoo

  Kiinnostuin ja innostuin postauksestasi niin paljon, että parin päivän päästä menen konsultaatioon Stage 11. :)) Googlettelin ihmisten kokemuksia Mago-tuuhennoksista ja -pidennyksistä, ja haluan ehdottomasti kokeilla. Itse haluan enemmänkin lisää paksuutta hiuksiin ja vain hieman pituutta. Toivon ja uskon, että kampaaja osaa suositella minulle parhaimman lopputuloksen. En tiedä mitenpäin malttaisin olla nämä päivät, kun en meinaa malttaa nukkuakaan :D. Hiustenkasvatusprojekti on ollut vuosia, mutta vanhoja kuvia katsellessa tuntuu, ettei hiukset ole juurikan muuttuneet sitten yläasteen ja siitäkin on kumminkin jo kymmenen vuotta.

  Toissakesänä käytin clip on -pidennyksiä ja nyt enää kerran pari vuodessa. Pelkään niin, että klipsit vahingoittavat ohutta hiustani ja onhan se aina aikamoinen kiinnitysoperaatio juhliin lähtiessä. Nyt odotankin, että olisin koko kesän luonnollisissa, mutta kuitenkin paksummissa hiuksissa :)). Kiitos sinulle jo etukäteen!!

  • 26.1

   Sanni sanoo

   Jee, kuulostaa mahtavalta! :) Mä niin tiedän tuon tunteen kun odottaa jotain niin innoissaan ettei meinaa paikallaan pysyä..! :D

   Käyhän sitten ihmeessä kertomassa täällä millaiseen tulokseen päädyitte ja miltä hiukset tuntuu :)

 25. 27

  Sara sanoo

  Kiitos superisti mallivinkistä, täällä yksi menossa laittamaan pidempää tukkaa ensi viikolla juurikin tuohon mallihommaan! Piristää todella paljon rankkojen kuukausien jälkeen työttömän elämää. T. Vakkarilukijasi, joka uskaltautui nyt kommentoimaan ensimmäistä kertaa :D

  • 27.1

   Sanni sanoo

   Toivottelen ihanaa mallikokemusta :) Toivottavasti tulee mieleinen tukka! :)

 26. 28

  Satu sanoo

  Toinen malliksi päässyt kiittää niin ikään kauniisti! :) Onneksi jaoit hakuilmoituksen!

 27. 29

  Jane sanoo

  Itselläni on pidennykset ja niihin on jäänyt tuollainen ”aukko”/lyhyempi osio aina keskelle koska pidän hiuksia usein edessä, siis molemmin puolin edessä, jolloin taakse ei jää roikkumaan hiuksia. Voisko sulla johtua samasta jutusta?
  Mietin kans mikset leikkaa hiuksia tasapitkiksi? Vai käykö niin että vaikka leikkaat ne kuluu nuin?

  • 29.1

   Sanni sanoo

   Pidän hiuksiani käytännössä aina kiinni, joten lovi ei oikein voi johtua kuvailemastasi hiustenpitotavasta.

   Mietin kans mikset leikkaa hiuksia tasapitkiksi? Vai käykö niin että vaikka leikkaat ne kuluu nuin?

   Kyllä, heikompi kohta on ja pysyy vaikka hiuksia on leikattu reilullakin kädellä. Toki lovi erottuu vähemmän hiusten ollessa lyhyemmät, mutta haluan pitää pitkät hiukset ja siinä tilanteessa hapertunut kohta ei pysty kasvamaan vahvempien mittaan.

 28. 30

  Roosa sanoo

  Nyt pakko kysyy mitä tuo ”yksi puntti” meinaa? :) Paljon siis suunilleen tulis tällänen operaatio maksamaan, tälleen karkeasti arvioitunu. Ite oisin tosi kiinostunu tästä, mut toi hinta mietityttää!

  • 30.1

   Sanni sanoo

   Nyt pakko kysyy mitä tuo ”yksi puntti” meinaa? :)

   Yksi puntti on yksi myytävä yksikkö = kimppu hiusta. Vaikea kuvailla minkä kokoinen tuo kimppu on, ei kovin iso :) Mutta sen kokoinen että sillä saa jo täysin maskeerattua esim. mun harvahiuksisen takaraivon alueen, kuten kuvista näkee :)

   Hinta lukee tuolla tekstissä, eli yhdellä 50 cm pituisella puntilla tehtynä hintaa tulee töineen 163 euroa :) Yksi hiuspuntti maksaa 99 euroa, eli jos haluaa lisätuuhennosta, niin se on aina 99 euroa lisää puntilta. Jos haluaa oikein muhkeat hiukset niin kyllä siihen 2-3 punttia tarvitaan.

 29. 31

  Karoliina sanoo

  Moikka! Mites näin melkolailla tasan vuoden kuluttua, vieläkö käytät Mago-pidennyksiä? Mikä on ollut fiilis niiden suhteen? :) Etsin siis itselleni hyvää ja hellävaraista pidennystä ja tämä vaikuttaa aika lupaavalta :)

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Moi!

   Magot poistettiin minulta suunnitelman mukaisesti noin kolmen kuukauden kuluttua laitosta, enkä ottanut niitä enää uudelleen. Loppujen lopuksi hiustenpidennyskokeilu vahvisti huolen, mikä minulla on aina ollut hiustenpidennysten/tuuhennosten suhteen: hiukseni ovat liian heikkolaatuiset kantamaan niiden painoa ja kiinnityskohdan tuomaa rasitusta. Vaikka Mago-kiinnityssolmu on markkinoiden hellävaraisimpia (ellei hellävaraisin), sekin oli kuitenkin minun hiuksilleni liikaa. Kolmen kuukauden aikana useampi hiustupsu katkesi kiinnityskohdastaan eli koko kimppu hiuksia irtosi. Kokeilun jäljiltä minulla oli siis vähemmän hiuksia kuin ennen kokeilua.

   Nyt tiedän että en tule koskaan enää ottamaan pidennyksiä, hiuslaatuni on pidennyksille liian heiveröinen. Tätä kokemusta ei kuitenkaan pidä yleistää; googlailin kun hiuskimppuja alkoi katketa enkä löytänyt netistä yhtäkään muuta vastaavaa kokemusta. Minulla vain surullista kyllä on niin hauraat ja heikosti katkeavat hiukset että kävi näin :(

   • 31.1.1

    Natalia sanoo

    Minulla oli Mago-pidennykset pari kuukautta.

    Ensimmäinen pidennysnippu lähti niin, ettei omaa hiusta irronnut mukana, ja tämä tapahtui heti viikon päästä pidennysten laittamisesta.

    Mutta parin kuukauden päästä lähti noin yksi puntti viikossa siten, että omat hiukseni antoivat periksi. Eli pidennyspuntti oli tiukasti kiinni omassa hiustupsussani, joka lähti juurineen päivineen hiuspohjasta irti.

    Huolestuin tästä valtavasti. Toisaalta ajattelen niin, että mielestäni omia hiuksia irtosi huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Mihinkäs ne pääsisikään irtoamaan, kun ovat kiinni solmusta pidennyspuntissa? Luonnollista hiustenirtoamista tapahtuu kuitenkin päivittäin. Sitten kun pidennys on kiinni enää muutamassa omassa hiuksessa, ei pari hiusta jaksa kannatella pidennystä, vaan irtoaa. Kävin poistattamassa pidennykset, ihan varmuuden vuoksi. Minäkään en googlettamalla löytänyt vastaavia kokemuksia. Varmasti niitä on, mutta ehkä kukaan ei vain viitsi kirjoitella.

    Omat hiukset ovat paremmassa kunnossa poiston jälkeen, kuin mitä pelkäsin. En tiedä mitä odotin, sillä ihan kamalassa kunnossa ne ovat nytkin. Ihan haperoista sellaista puuromaista hötöä. En tiedä mistä johtuu,

    Muuten pidennykset olivat todella ihanat kaikin puolin. Huomaamattomat ja mukavat. Olinkin alunperin päättänyt, että annan vain ”lomaa” hiuksilleni pidennyksistä. Eli päätin silloin heti, että haluan pitää kuukauden tauon, ja käyn laittamassa uudelleen. Jos hiuksia alkaa taas irrota, poistan pidennykset välittömästi.

    Omat hiukseni ovat luonnonkiharat ja hauraat, Kampaaja leikkasi ne aivan liian lyhyiksi, ja siksi otin alunperin pidennykset. Tällä hetkellä en ole missään muodossa tyytyväinen hiuksiini, ja odotan vain että ne kasvaisivat. Mutta nyt tilanne on se, että niitä ei voi pitää kuin kiinni. Latvat ovat tosi huonossa kunnossa. En tiedä tarkalleen, mistä johtuu. Ehkä ne Magon solmut kuitenkin vaurioittivat omaa hiusta.

 30. 32

  sanoo

  Hyvä kirjoitus Mago pidennyksistä. Ehdottomasti hellävaraisin ja paras pidennysmenetelmä. Kauanko pidit pidennyksiä ja pysyivätkö hyvinä koko ajan?

  • 32.1

   Sanni sanoo

   Copypeistaan tähän ylempänä kirjoittamani vastauksen Karoliinalle:

   Magot poistettiin minulta suunnitelman mukaisesti noin kolmen kuukauden kuluttua laitosta. Loppujen lopuksi hiustenpidennyskokeilu vahvisti huolen, mikä minulla on aina ollut hiustenpidennysten/tuuhennosten suhteen: hiukseni ovat liian heikkolaatuiset kantamaan niiden painoa ja kiinnityskohdan tuomaa rasitusta. Vaikka Mago-kiinnityssolmu on markkinoiden hellävaraisimpia (ellei hellävaraisin), sekin oli kuitenkin minun hiuksilleni liikaa. Kolmen kuukauden aikana useampi hiustupsu katkesi kiinnityskohdastaan eli koko kimppu hiuksia irtosi. Kokeilun jäljiltä minulla oli siis vähemmän hiuksia kuin ennen kokeilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.