”Halpiskosmetiikan” imagopohdintaa

Mä aloin tämän Terhenin postauksen seurauksena miettimään eri merkkien imagoa. Terhen kirjoittaa, että selektiivisen kosmetiikankin joukossa on tavallisia ja ns. ”superselektiivisiä” sarjoja. Mitenkähän on päivittäiskosmetiikan puolella? Aivan varmasti me mielletään toiset ”halpis”sarjat paremmiksi kuin toiset. Mutta miksi? Johtuuko se mainonnasta, purkkien ulkonäöstä vai omista käyttökokemuksista? Musta on hirveän mielenkiintoista miettiä tällaisia juttuja.

Itsekin joudun välillä vähän korjaamaan mielikuviani. Olen esimerkiksi aina mieltänyt L’orealin jostain syystä ”hienommaksi” merkiksi kuin vaikkapa Garnierin. Yksi päivä tulostin töissä uusia hyllynreunaetikettejä, ja silmäni tarttuivat muutaman L’orealin voidepurkin hintaan. Triple Active-linjan päivä- ja yövoide maksavat 7€ kpl! Mun piti ihan kysyä pomolta että onko tässä tulosteessa joku virhe, en nimittäin millään tajunnut että voiteet saattoivat olla noin halpoja. Ei, hinta pitää kyllä paikkansa, pomo sanoi. Tämähän saa jonkun Lumenen tuntumaan ihan haute cosmeticsilta.

Mä muodostan imagomielikuvan pääsääntöisesti tuotteiden ulkoasun ja hinnan perusteella. Näin ollen vaikkapa Rimmel ja Maybelline ovat tuntuneet superhalpiksilta, kun taas L’orealin meikit laadukkaammilta. Lumenen pakkaukset ovat mielestäni myös ihan tyylikkäitä, mutta jotenkin koko brändi henkii halpuutta. En osaa selittää miksi. Ehkä siksi että kaikki suomalaiset aina käyttävät Lumenea, tutut siniset purkit löytyvät peruspirkolta mökiltäkin. Lumenen valinta tuntuu monelle suomalaiselle jotenkin itsestäänselvältä…

Haluaisin kuulla teidän mietteitänne eri merkkien imagosta. Ja nimenomaan päivittäiskosmetiikan puolelta. Tuntuuko joku merkki laadukkaammalta kuin toinen? Miksi? Mikä merkki taas on se halvimmista halvin? Onko joku merkki jota ette ostaisi kirveelläkään? Minkä merkin mainonta miellyttää eniten?

Itse en ostaisi esimerkiksi Garnierin, Sunsilkin tai Fructiksen tuotteita koska niiden markkinointi vaan henkii mulle huonoa laatua. (Eivätkä incitkään ole vakuuttavia..) Etenkin Sunsilkin putelit on mun mielestä jotain niin karmeaa että jaksan ihmetellä miten kukaan on voinut suunnitella niin halpiksen näköiset pakkaukset. Hieno Suomalainen Shampookin näyttää tyylikkäältä Sunsilkin rinnalla.


EDIT. Vastaus Anonyymin kommenttiin: ”Sori nyt vaan, mutta musta halpiksetkin voivat olla hyviä. ” No niin minustakin. :) Tämä postaushan käsittelee päivittäiskosmetiikan merkkien luomia mielikuvia, ei sitä että edullisempi kosmetiikka olisi huonompaa. Jos olet lukenut blogiani, niin olet varmasti huomannut että meikkaan itse monilla ns. halpismeikeillä. Minulla on suosikkimeikkejä niin Rimmelin, Maybellinen kuin H&M;:nkin joukossa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Minusta ainakin IsaDora kuuluu siihen hienompaan ryhmään. Luomivärit ovat laadukkaita ja melko hintaviakin.
  Minulla ei ole mitään merkkiä jota tietoisesti välttelisin, sillä olen huomannut, että halpakin voi olla hyvää (esim. nyxit ja eBayn 88-paletit). Ostan lähinnä tuotteita, joista olen kuullut hyvää, eikä merkki tai tuotteen halpa hinta vaikuta ostopäätökseeni, jos luulen tuotteen olevan minulle sopiva. Ja yleensä en pidä mainoksista yhtään; ripsivärimainokset, jotka lupaavat esim. 300% tuuheammat ripset saa minut vain välttelemään tuotetta harhaanjohtavan mainonnan vuoksi. Muutenkin olen tosi skeptinen tuotekuvauksia lukiessani.

 2. 2

  sanoo

  Mulle on muodostunut tälläsiä mielikuvia ja näistä asioista…

  Maybelline: Teineille ja nuorille naisille, halppis. Iloset värivaihtoehdot, kivat purkit ja purnukat ja mainonta hehkuu nuorekkuutta.

  Lumene: Ylihinnoteltua halppista, siniset rasiat ja logo on kyllä tyylikkäitä, mutta ihan samanlaisia oon hypistelly jo kakarana äidin meikkipussista, ehkä siitä on jäänyt jotain traumoja :D Mainonnassa näkyy luonnonvaaleita naisia luonnollisissa meikeissä, harvemmin mitään julkkiksia, sekin henkii jo pieniä halppis viboja.

  Anytime: Nykyistä Lumene Natural Codea en sotke tähän, koska siitä mulla ei oo kummempaa mielipidettä, mutta tän käsitän kaikkien 1990-2000 luvun pikkulissujen ekaks meikkimerkiks söpöjen pakkausten, iloisten värien ja ennen kaikkea halvan hinnan takia.

  Nivea: Herättää samoja mielikuvia kun Lumene, joka mamman vessankaapissa on se sininen pyöreä rasvarasia. Nivean meikkikuvissakin on usein tosi luonnollisia naamoja ja rasoitten ulkonäkö on jotenkin ihan mitäänsanomaton.

  L'Oreal: Valikoimista löytyy tuotteita niin 20 vuotiaalle, kuin 60 vuotiaallekkin, pakkauksista ja mainonnasta huokuu tyylikkyyttä, upeita julkkismalleja, dramaattisia meikkejä ja kaikilla täydelliset hiukset :D Hei, L'Oreal, koska olen sen arvoinen, voiko tota vastustaa?

  Rimmel: Vähän mitäänsanomaton, aina sama Kate Mossin naama ja brittiliput kyllästyttää, rasiat ja putkilot kivan näkösiä, värivalikoimaa löytyy ja hinnat on halvat, itse ostan usein Rimmeliä ihan noitten takia.

  IsaDora, Revlon ja MaxFactor on mun mielikuvissa myös näitä 'hienompia' markettimerkkejä, noi on muistaakseni tullu marketteihinkin ei niin kauan aikaa sitten? Sillon kun on ostanu jotain Anytimen ripsareita ja yhtäkkiä ostaakin Max Factorin niin kyl tuli tosi 'luxury' fiilis :D

  Kadotin kyl pahasti punasen langan tästä mun kommentista, mut olkoon :D

 3. 3

  sanoo

  Mua henkilökohtaisesti ällöttää L'oreal ihan pirusti. Vaikka se tietenkään ei ole maailman ainoa eläinkoehirvio, niin L'orealista tulee vielä sellanen supermielikuva. Omien kokemuksieni perusteella L'oreal ei ole edes ihan hirveän ihmeellinen.

  Itse tykkään Lumenesta siksi, että niiden uutuudet ja sellaiset, joita kokeilen ensimmäistä kertaa, pettää tosi harvoin. En uskalla IKINÄ ostaa ripsiväriä edes Max Factorilta, kaikkein vähiten Maybellineltä tai L'orealilta. Sen sijaan jokainen Lumenelta kokeilemani ripsiväri on ollut jos ei loistava niin ainakin mukiinmenevä.

  Rimmelillä on tosi kauniita mainoksia ja varsinkin pakkauksia, mutta minusta Rimmelin laatu ei ole parasta. Erityisesti luomivärit ovat jotenkin hassuja omasta mielestäni.

  Hassuin kaikista on ehkä Wet'n'Wild. Supersupersuperhalpaa, ja laatu on hintaan nähden järkyttävän hyvä. Olen rakastunut sarjan nestemäiseen eyelineriin!! Kynsilakat tosin ovat juuri sitä mitä hinnalta odottaa..

 4. 4

  sanoo

  Markettimeikeista miun suosikki on Rimmel. Vaikka hinta on halpa, ne on laadukkaita. Perustan taman ihan omaan kayttokokemukseeni ja monien muiden kokemuksiin (olen esim. useista blogeista lukenut myonteisia kayttokokemksia). Toinen hyva halpissarja on NYX,jota ei tosin kai Suomesta saa?
  En perusta mielipidettani mainoksille,koska ne eivat koskaan kerro totuutta tuotteesta, vaan mieluummin luen esim. netista kayttajien kokemuksia.
  Markettikosmetiikasta taas tykkaan Niveasta. Siita tulee jotenkin tuttu ja turvallinen olo, kun sita samaa nivean sinista on kayttanyt aiti ja varmaan mummokin.
  eika se nyt voi olla huonoa jos se myy vuodesta toiseen… x)
  Jotenkin halpojen pakkausten ja kurjan lkomuodon puolesta mie en tykkaa wetnwildista. Siita tulee mieleen pikkulasten ekat huulikiillot, eika aikustenkin kayttamat meikit.

 5. 5

  Kaneli sanoo

  Halpikset:

  1. Rimmel
  2. IsaDora, Revlon

  Neutraalit:

  1. Maybelline
  2. Lumene Natural Code

  Hienommat:

  1. L'Oreal
  2. Max Factor
  3. Lumene

 6. 6

  sanoo

  Käytän hyvin pitkälti markettikosmetiikkaa, ja esim. Rimmel on yllättänyt positiivisesti. Rimmelin tussimainen eyeliner näyttää täysin samalta kuin Lumenen vastaava, mutta pysyy sata kertaa paremmin ja on halvempi jne. Myös ripsivärit ja kynsilakat on hyväksi todettuja.

  L'Oreal on minunkin silmissäni vähän laadukkaampi imagoltaan, mutta niin on kyllä ihan oikeastikin. Esim. luomiväreissä laatu kyllä näkyy ja tuntuu.

  Niveaa olen pitäny vähän mummokosmetiikkana, sävyvalikoimat ovat tuntuneet tylsiltä. Nyt kuitenkin ostin Nivean creative eyes pure diamond -luomivärin violettina ja AH se on loistava!

 7. 7

  sanoo

  Anniina tiivisti aika hyvin mun ajatukset!:D Pieni muutos vaan Maybellinen kohdalle. Mulla se on melkein samalla tasolla kuin L´Oréal, mutta kieltämättä vähän nuoremmalle yleisölle kyseinen merkki tuntuu olevan suunnattu. Tykkäilen silti.:)

 8. 8

  Anonymous sanoo

  Mun mielikuva IsaDorasta taas on ihan kamala niiden mainosten takia! Jotenkin ne henkii 80-lukua ne ylimattaiset, ylimeikatut kuminaamat. Hyh hyh. En oo sen imagon takia ikinä edes harkinnut IsaDoran meikkejä, vaikka varmaan ihan laadukkaita ovatkin.

 9. 9

  Apuli sanoo

  Anytimea ja Rimmeliä en harkitsisi ostavani, sen verran huonolaatuinen mielikuva. Rimmeliä oon vaan testereistä joskus koitellut, ja Anytimehän oli se eka meikkisarja sillon teininä. Lumene ja L´Oreal menee mulla keskinkertaiseen kategoriaan, mutta Isadora on mun mielikuvan mukaan laadukkaampi. Niveasta mulla on just sellanen "mummon käsirasva" -vaikutelma, mutta todellisuudessa oon käyttänyt pitkään sarja rajauskynää ja ollut tyytyväinen.

 10. 10

  sanoo

  Minäkin pidän L'Orealia ja IsaDoraa parempina sarjoina. Ensimmäisellä siihen varmasti vaikuttaa markkinointikoneisto ja pakkaukset, jälkimmäisellä laatu ja hankalampi saatavuus.

  Max Factor voisi unohtaa "make-up of make-up artists" -hömpän, koska ei siihen kukaan kuitenkaan usko. FLE:n lisäksi minulle aina paukahtaa mieleen se tönkkörasvainen meikkipuikko, joka oli muka kaikkien Se Juttu joskus 90-luvulla. :D Jos vähän uudistuisi, niin pääsisi helposti L'Orealin ja IsaDoran kanssa parempaan kastiin. ;)

  Maybelline on aina tuntunut nuorten tyttöjen jutulta, Revlon taas mummomerkiltä. Rimmel voisi irtisanoa sopimuksensa Mossin kanssa ja käyttää ne rahat johonkin vähän hyödyllisempään, vaikkapa pakkauksiin.

  Lumene yrittää liikaa olla kaikkea kaikille. Vanha sininen jatkaa junnaamista, vaikka rinnalle tuodaan hienommin pakattuja ja brändättyjä tuotteita, jotka tuntuvat merkkiin yhdistettyinä kalliilta. Natural Code on onnistuneempi yritys, vaikka nimeäminen on mennyt ihan pieleen. Koko lume tarvitsisi kunnollisen imagonkohotuksen.

  Nivea voisi suosiolla pysyä rasvapuolella ja unohtaa meikkihömpät, joihin uskottavuutta ei vaan riitä.

  Huh, tulipahan vuodatettua. ;)

 11. 11

  sanoo

  Rimmel on jostain syystä pinttynyt minun mieleeni oikeaksi superhalppis sarjaksi. Vaikka mainoksissa komeilee huippumalleja ja muita julkkiksia, niin meikkien yleisilme niin pakkauksien kuin laadunkin puolesta on halpa.

  Max Factor, Loreal, Isadora ja Nivea taas kuvastavat mulle markettisarjoista niitä vähän parempia, vaikka etenkin Nivealla on mummomainen värimaailma.

  Lorealin luomivärit ovat oman kokemukseni mukaan yhtä hyviä kuin vaikkapa Lancomen (Lorealin omistuksessahan se on…), joten miksi maksaisin Lancomen luomiväristä puolet enemmän, kun Lorealilta löytyy melkein sama sävy huomattavasti edullisemmin.

  Maybellinen meikit järestään ovat olleet aika pettymyksiä, enkä niitä ole pariin vuoteen ostanut muutamaa kynsilakkaa lukuunottamatta ollenkaan. Onhan laatu saattanut tuon muutaman vuoden aikana muuttua, mutta kun kauhulla muistelen mitä merkin meikkivoiteet tekivät iholleni, niin eipä hirveästi innosta antaa Maybellinelle toista mahdollisuutta:(

  Halvimpiin markettisarjoihin kuuluva Wet n Wild puolestaan on ollut oikein positiivinen yllätys! Ripsarit, kynsilakat, luomivärit ja nestemäinen eyeliner ovat ajaneet asiansa oikein hyvin.

 12. 12

  Anonymous sanoo

  Sori nyt vaan, mutta musta halpiksetkin voivat olla hyviä. Itse käytän ihan laidasta laitaan kamaa, MAC, Make Up Store, L'oréal, Rimmel…
  Jopa jotkut Tarjoustalon 2 euron kynsilakat voivat olla hyviä.
  Toki pakkauksen ulkonäkö vaikuttaa mun ostopäätökseen paljonkin, ja kyllä tavallaan aina välillä erittäin halpa hinta pistää miettimään että miksi näin, mutta ei se musta tuotteesta huonoa tee, siis se halpa hinta.

  Mutta joo, itseä lähinnä ärsyttää ihmiset, jotka uskovat, että ainoastaan kallis voi olla laadukasta ja hyvää. Olen nähnyt paljon meikkiblogeja, joissa kirjoittaja meikkaa erittäin taitavasti huonopigmenttisillä ja suoraan sanottuna p**kalla kamalla. Siis oikeasti erittäin huonoilla siveltimillä yms. joita itse olen ehkä kokeillut ja todennut huonoiksi. Musta juuri kosmetiikka on sellainen alue, joissa on niin paljon eroja. Toiset haluaa maksaa MAC:in tuotteista paljon, toisille riittää markettikama. Ei se silti tee ihmisestä huonompaa.

 13. 13

  Sissi sanoo

  Lumene on ylihinnoiteltu mutta mielestäni ihan ok, ei mikään supermerkki. Maybelline ja L'oreal hieman hienompia, en tiedä mistä lie moinen mielikuva. Rimmel on halvin eikä käyttökokemusten jälkeen oikein vakuuta. Niveaa en kovasti ole testannut, paitsi vedenkestävän ripsarin joka oli ripsissä vielä pari vuorokautta useista pesuyrityksistä huolimatta… Enpäs ole testaillut enää sen jälkeen. Lumenen Natural Code on yllättänyt positiivisesti, ja siitä myönteinen mielikuva.

 14. 14

  sanoo

  Kiva postaus! Itse en ostaisi Wet n'Wildiä, on jotenkin "teini" ja "halpa" silmissäni :D Rimmel on ehkä myös kohdennettu hieman nuoremmille ostajille (pakkausten värit yms) mutta jotain ole merkiltä testannnut ja tykännytkin! Ns. merkittömät eivät myöskään oikein iske.

  Oikeastaan markettituotteita (tai selektiivisistäkin) ostan vain kynsilakkoja, kyniä ja huulipunia, joten aika ennakkoluulottomasti kokeilen merkkejä nykyään :)

  Yli 10 v sitten oli TÄYSIN selektiivisen kosmetiikan kannattaja. Nyt jälkikäteen sanoisin, että kyseessä oli silkka tietämättömyys. En enää usko purkkien lupauksia, pelkästään incejä ;)

 15. 15

  sanoo

  Minusta Lumenella on hyyviä innovaatioita ja laadukkaita tuotteita. Hinta-laatusuhde ok.

  L'Oreal ihan ok. Melko neutraali.

  Rimmeliä olen pitänyt todellisen ahalpis-teinix-sarjana, mutta ostettuani erinomaisia huulikiilteitä ja ripsarin, olen muuttanut mieltäni ja tykkään kovasti.

  Max Factorin mielikuva on sekava. Toisaalta vanhanaikainen mainonta ja toisaalta taas joitain tosi hyviä tuotteita.

  Maybellineltä olen löytänyt joitain hyviä tuotteita, mainonta aika ylinuorekasta.

  Sokoksen omia halpismerkkejäkin olen kokeillut ja ihan hyviä on ollut.

  Isadoraa pidän huonona. Luomivärit varisevat jne.

  Niveaa pidän jotenkin vanhanaikaisena. Olisko purkkien ulkonäkö vai se sineinen Nivea-rasvapurkki?

  Wet'n Wildia on kokeiltava!

 16. 16

  sanoo

  Minulle Rimmel on aina ollut sellainen "superhalpis", en tiedä johtuuko tämä hinnasta vai yhdestä katkerasta eyelinerkokeilusta. tätä kuitenkin välttelen.

  Max Factorin mielsin jostain syystä pitkään selektiiviseksi merkiksi, vaikka sitä saakin ihan perus Anttiloista. Tämä saattaa johtua merkin pakkauksista, jotka usein ovat pelkistetyn tyylikkäitä, kuten selektiivisilläkin merkeillä.

 17. 17

  Susba sanoo

  Teininä se anytime oli ainoa vaihtoehto. Joku Lumene oli jo hurjan kallista ja tasokasta kamaa. Nyt Lumene on vain yksi tylsä ylihinnoiteltu sarja. Max Factorista mulla on laadukkaampi mielikuva ja olenkin tykännyt MF:n tuotteista aina. Rimmel vaikuttaa mainonnaltaan ja pakkauksiltaan paremmalta kuin onkaan. Nivea taasen vaikuttaa tylsältä ja halvalta, vaikka laatu on ensivaikutelmaa parempi.
  Revlonista mulle tulee mieleen 80-luku. Se vaikuttaa jotenkin jämähtäneeltä ja vanhanaikaiselta vaikkakin ihan laatukamalta. Asuin ulkomailla jonkin aikaa eräässä eksoottisessa paikassa ja siellä Revlon oli ihan tasaväkisenä Diorin ja kumppaneiden kanssa. Tuo merkkien arvostaminenkin taitaa olla aika kulttuurikohtaista.
  Tarjoustaloista saa muuten ihanan puolalaisen Eveline-merkin merkkejä. Tykkään kovasti!

 18. 18

  sanoo

  Minulle ei ole markettimeikeissä jäänyt kovin paljoa mielikuvia sillä olen niiden hinnan vuoksi kokeillut aika lailla kaikkea ja siksi ostopäätös pohjautuu yleensä enemmän tietoon kuin mielikuvaan. Yleensä ottaen voisin sanoa, että melko moni halpismerkki on nykyisin melko hintava laatuunsa nähden, erityisen hyviä esimerkkejä ovat jo mainittu Lumene joka kolkuttelee jo selektiivisen hintoja olematta kuitenkaan muuta kuin halpis, sekä Max Factor jolla varsinkin nuo uutuusripsarit ovat käsittämättömän törkeästi hinnoiteltuja vaikka samaan tulokseen pääsee merkin vanhemmilla ja huokeammilla tuotteilla (FLE päätyi erityisinhokkieni listalle juuri siksi ettei hinta ja laatu kohdanneet edes samalla pallonpuoliskolla…)

  Oikeastaan markettimerkkien välillä ei ole ihan hirveän suuria laadullisia eroja, kyllä jotain Rimmelin luomaria sutii pläsiinsä siinä missä kymmenen euroa kalliimpaa L'Orealiakin (näin kärjistettynä… ;) ). Varsinaiset mielikuvat tulevat peliin sitten selektiivisen puolella: kun ei ole varaa kokeilla kaikkea niin mielikuva ratkaisee. Vaikka olen testaillut vain melko vähän selektiivisen puolen tuotteita niin joidenkin yksittäisten juttujen osalta täytyy kyllä todeta että sillä nimenomaisella mielikuvalla kyllä voi nykiä rahaa aika hyvin. :(

  Kaiken kaikkiaan voisi sanoa että hyviä tuotteita löytyy melkein mistä vaan ja kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. :)

 19. 19

  sanoo

  Minua ei kiinnosta merkettimeikit. Ne on liian helposti saatavilla ja niitä on kaikilla.

  Superhalpiksia on Wet`n`wild, Rimmel, Natural code. Halpoja Maybelline, Lumene. L`orealista, Revlonista ja Max factorista en osaa sanoa, ne on markettien yläkastia.
  L`oreal ja Max factor on ainoita markettimeikkejä joita voin käyttää. Joitakin hyviä tuotteita löytyy. esim.MF FLE on ihan paras :) Lorkut luomivärit on ok.

  Mutta jos esim. Lorkku pukkaisi joka kuukausi ulos hienon kokoelman jossa on vaikka mitä ja ihanilla pakkauksilla niin kylläpä kiinnostus heräisi. Maybellinelta tulee MAC Mineralize eyeshadowin näköisiä luomivärejä, niitä saatan ostaa.

  Yksinkertaisesti tiivistettynä panostan yhteen kalliiseen kuin moneen halpaan. Mä en jaksa ja ehdi meikata tuotteilla joista ei lähde pigmenttiä. Siksi ostan merkkejä jotka tiedän hyviksi, eikä minua kiinnosta kokeilla Maybellineä koska tiedän automaattisesti ettei se ole yhtä hyvä kuin kallis. Etenkin meikkisiveltimissä en ole löytänyt yhtään hyvää halpaa vaan monta huippuhyvää kallista.

  Mainonnasta. Esim. ostin tuon Maybellinen Pulse reflection ripsarin pelkän mainoskuvan takia. Hintaakin oli huimasti. Itse ripsari oli täyttä kuraa ja juuri tämän takia en osta halpoja meikkejä enää. Koska jos laitan rahaan 5e enemmän saan selektiivisen ja kunnioitusta herättävän tuotteen.

 20. 20

  sanoo

  Mä yritän tieten tahtoen välttää tekemästä imago-ostoksia. Samaa kakkaa ne kuitenkin on, hienommassa paketissa vain. Rimmel on ollut melko luottosarja jo pitkään.

  Sanna joskus taannoin totesi, että Sinful Cloursin kynsilakat maksavat Seppälässä 3,90 € ja Ranskassa Lafayettella 11,90 €. Ihan sama tuote, Suomessa vain lasketaan "halppiskosmetiikaksi".

 21. 21

  Anonymous sanoo

  Mielestäni Max Factor, L´oreal sekä Revlon kuuluvat siihen hyvään halpisluokkaan.

  IsaDora yrittää olla taas edellämainittu, mutta menee metsään ihan totaalisesti. Mainoksissa meikit ovat yleensä liian räikeitä, ja tuotteet ovat muutenkin ylihinnoteltuja.

  Rimmel on ns. 'perus halpis', mutta osaa yllättää välillä erittäin positiivisestikin.

  Lumenesta en osaa edes sanoa oikein mielipidettäni Jotenkin uudistus olisi tarpeen, sillä jokainen varmasti muistaa joko Lumenen sinisessä pakkauksessa olevan puuterin tai ne sinisessä hylsyssä olevat huulipunat. Merkki alkaa jo olla tunkkainen, sillä pystyn useimmiten jo haistamaan nenässäni sen perus 'lumenemaisen' hajun :D weird.

  Natural Code on mielestäni aika onnistunut. Pakkaukset eivät yritä olla mitään fancyja, mutta kuitenkin yksinkertaisuus vaan tuo sellaista mukavaa hohdokkuutta tahtomattaankin. Nimi olisi voinut olla kuitenkin jokin muu, koska mielestäni 'natural' ei ihan kuvaa sarjaa :D

  Nivea on jotenkin jälkeenjäänyt. Merkistät ulee jo mieleen, että ne olisivat vanhentuneita, sillä tuntuu ettei kukaan koskaan osta tuotteita pois hyllyiltä. Ne alusvaate suunnittelijan tekemät pakkauksetkin ovat jotain ihan kamalaa.

 22. 22

  Kajsa sanoo

  Itse pidän Rimmeliä sellaisena perushalpana ja hyvänä. Suuri osa mun käyttämistä meikeistä onkin Rimmeliä, Max Factor on sitten jo jotain aivan paljon hienompaa ja L'oreal samoin.

  Wet'n'wildin miellän ihan täysin halpikseksi, jota mielummin välttelisin.

 23. 23

  sanoo

  Jos minun pitäisi ostaa mainonnan ja/tai (pääasiassa mainonnan luoman) imagon perusteella kosmetiikkaa, en ostaisi kosmetiikkaa. Likimain kai kaikkien "halpismerkkien" mainonta on mielestäni sitä samaa tunkkaista Photoshoppia, luvataan yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, jotka todellisuudessa saavutetaan ainoastaan käpälöimällä mainoskuvia rankasti ja luvatun hoitavuudenkin kanssa on vähän niin ja näin. Imago on kaikilla merkeillä minun mielestäni vähintäänkin epäilyttävä.

  No, sama koskee jossain määrin kyllä myös selektiivistä kosmetiikkaa, muttei ihan niin vahvasti. Ne osaavat kai sitten mainostaa taitavammin, vähemmän epäuskottavasti ja vähemmän tyrkyttävästi.

 24. 24

  Anonymous sanoo

  Anytime vaikuttaa 'halvalta' ja onkin sitä. Kuitenkin tykkään Anytimen tuotteista, eivät ne musta huonojakaan ole! Itse omistan Anytimea
  vain huulipunan/kiillon ja kynsilakan. Mutta kummatkin ovat toimineet ihan yhtä hyvin kun kalliimatkin tuotteet. :)
  Oon tullu siihen tulokseen, että ostan halpoja meikkejä, koska kalliimmat ovat yhtä hyviä TAI jopa joskus huonompiakin!
  Eli siis Rimmel, Anytime, Wet'n Wild yms. H&M;:n meikit ovat toimineet hyvin. Lumeneakin käytän, kynsilakkoja ja huulipunia lähinnä. :)
  Merkillä ei ole siis mulle, niin väliä, kunhan tuote on edullinen ja toimii.
  /Cecilia

 25. 26

  Anonymous sanoo

  Marketeista en koskaan ostaisi Rimmeliä, mielikuvani on siitä jotenkin hyvin negatiivinen. Tämän olen siis muodostanut ihan mainonnan ja kuulopuheiden perusteella, en niinkään omien käyttökokemuksien. Muutamat kaverini ovat kyllä vankkoja Rimmelin kannattajia, enkä kiistä etteikö sillä voisi olla joitain hyviäkin tuotteita, mutta yleisilme ja imago eivät miellytä minua, eikä ole mitään, mitä en jostain muustakin sarjasta löytäisi.

  Muita ehdottomia halpiksia ovat ainakin Maybelline, Max Factor ja Wetnwild. tosin mulla on Wetnwildin kajal, ja puolentoista euron hintaansa nähden ei se huono ostos ollut. suuremmassa käytössä mulla on kuitenkin ollut Lancomen kajal, jonka sain lahjaksi, mutta jatkoa ajatellen en tiedä onko se nyt niin paljon parempi että siitä viitsisi maksaa itsensä kipeäksi, jos lähes samaa laatua saa reilulla eurolla!

  Markettimeikeissä taas tykkään L'Orealista ja Lumenesta. Ei Niveakaan huonolta vaikuta, mutta ei pahemmin innosta ostamaan. Lorealin meikit siis ovat minusta siis ihan hyviä ja yleisilme positiivinen. En tiedä miksi Lorealista on muodostunut päähäni myönteisempi kuva kuin edellämainituista, sillä yhtälailla sekin käyttää eläinkokeita… Tästä syystä siis Lumene houkuttaa enemmän, ja onhan se muutenkin jotenkin kotoisamman oloinen ja lähellä tuotettu=ympäristöystävällisempi. Ainakin huijaa itselle paremman omantunnon. Tällä hetkellä mulla ei kylläkään taida olla mitään Lumenen, mutta joitain perusjuttuja siltä voisin kuvitella ostavani.

 26. 27

  Anonymous sanoo

  Lumenessa on hyvä hinta-laatusuhde ja saa aina taattua kamaa. Lisäksi ostan Lumenea sen takia, että ainakin tiedän kannattavani suomalaista työtä; se on harvinaista nykyään!

 27. 28

  Anonymous sanoo

  No IsaDora ja Revlon ovat olleet kyllkä arvoituksia mulle, miellän ne ihan ok tuotteiksi, vaikken ole kokeillut kumpaakaan sarjaa ikinä oikeastaan.

  Lumene, L'Oréal, ehkä Max Factorkin ovat mielestöni hyviä. Lumenen perus ihonhoitotuotteista pidän, ja NC:ltä löytyy todella kivaa värikosmetiikkaan. L'Oréal on mielestäni aivan huippimerkki, koska itse löydän aivan mielettömästi hyviä meikkejä, ihonhoitotuotteita ja hiustuotteita (lähinnä kampaamopuolelta, jos niitä muualla edes myydäänkään..) L'Oréalilta, kaikin puolin todella mainio!

  Hiukan halppiksiksi miellän Wet 'N Wildin, ehkä osittain Rimmelinkin, vaikka joitain luottotuotteita Rimmeliltä olenkin löytänyt, ja sitten joitain aivan kummallisia Vapareissa yms myytäviä merkkejä (sellaisia halpoja, jotka näyttävätkin jo aivan rihkamalta!!) välttelen kyllä! Ja Maybeline on vähän kysymysmerkki, koska en tähän hätään muista yhtään Maybelinen tuotetta..?

  Minuun vaikuttavat mainonta, hyvin paljon, lisäksi hinnat saisivat olla kohdillaan, ja nimenomaan hinta-LAATU-suhde. Eli saa olla halpaa, kunhan on hyvää! Omat ja muiden kokemukset vaikuttavat myös mielipiteeseeni tottakai. Kaikenkaikkiaan, olen hyvin tyytyväinen markettien kosmetiikkatarjontaan! :)

 28. 29

  sanoo

  Suurinosa markettimerkeistä ei ole edes halpaa, esim Max Factorin 16,90e maksava ripsari on törkee hinta, siksikin ärsyttävää. Lorkkukin maksaa aivan tarpeeksi, Rimmel alkaa olla jo kohtuu "marketti" hinnoissa.

  Lumene, L'Oreal, Nivea ovat aika tylsiä, mutta L'orealilta löytää onneksi jotain kivaa (vaikka prkleet lopettivat NG, pitäis alkaa boikottiin).

  Rimmel on ihan jees ripsareissa, Revlon ja Isadora luomiväreissä.

  Wet 'n Wild on vaan outo, samoin muut "lasten meikit".

  Mainokset tietty jonkin verran vaikuttaa, mutta en mää innostuisi Rimmelin uudesta ripsarimainoksesta jos niitä en olisi aiemmin kokeillut.

  Pitäishän noita hintoja halpoina jos ei tietäs mitä ne suuressa maailmassa maksaa, Revlonkin on tod halpis emämaassaan, Rimmelistä nyt puhumattakaan.

 29. 30

  Anonymous sanoo

  Itse käytän pääasiassa ns. markettikosmetiikkaa, ei köyhällä opiskelijalla ole muuhun varaa.. :)Garnier ja Fructis kuuluu sellaisiin, mitä en osta, enenen. Lumeneakin välttelen jonkin verran, ehkä juuri siksi, että kaikilla on sitä. Jos kyseiseltä merkiltä löytyy jotain ihanaa, niin toki sitten ostan. Maybelline on toinen, josta en tyykkää vaan laadun vuoksi. Natural Codelta ostan pääasiaas huulikiiltoja, ne ovat vain loistavia, muista en niin tykkää..

  Max Factor on ihana, sen meikeistä pidän paljonkin ja se hylly vaan vetää puoleensa kaupassa.. Rimmeliä kohtaan mulla ei oo erikoisia tuntemuksia, ostan jos jokin miellyttää. Revlon on loistava merkki, tykkään se kynsilakoista, luomiväreistä… Mutta nykyiseltä paikkakunnaltani sitä ei saa, joten Revlonin tavaraa kannetaan sitten toiselta puoleleta Suomea useiden pullojen kera aina kun käyn lapsuudenkodissani.. :)

  Olipas siinä sepustusta..

 30. 31

  sanoo

  Yllättävän moni vielä mainitsee Anytimen, vaikka kyseistä merkkiä ei ole ollut saatavana pitkään aikaan.

  Kiinnostavia markettibrändejä ovat L'Oreal ja Gosh, molemmissa ihan hyvä hintalaatusuhde. L'Orealissa tosin tökkii harvinaisen rumat pakkaukset. Wet'n'Wildia pitäisi kokeilla halvan hinnan ja monien kehujen vuoksi, vaikkakin halvan näköinen esillepano ja pakkaukset ällöttävätkin.

  Lumene on uudistunut ja uudistunut ja siinä samalla vaan kallistunut ja kallistunut. Tämä brändi ei enää kiinnosta oikeastaan ollenkaan, koska uudistus ei näy tuotteiden laadussa, lähinnä pakkausten ulkomuodossa. Hinta ja laatu eivät enää kohtaa.

  Lumene Natural Codekaan ei mielestäni oikein onnistunut brändinä. Sen on varmaan tarkoitus olla vähän kuin Lumene (miksi muuten on pitänyt nimeenkin tunkea se Lumene-sana eikä vaan pitää Anytime-brändiä), mutta halvempi sarja esim. nuoremmille käyttäjille. Kai Lumene Natural Coden piti saada ylleen se Lumenen maaginen aura, mutta kun Lumenen kasvojenkohotus ei onnistunut, niin ei oikein tämä Anytimenkaan uudistaminen Natural Codeksi. Tosin Natural Codessa on sentään vähän parempi hintalaatusuhde kuin Lumenen tuotteissa – molemmat yhtä keskinkertaisia, toinen vaan ylihinnoiteltu sarja.

  Maybellinesta, Niveasta tai Max Factorista ei ole oikein mitään mielikuvaa, sellaista sameaa puuroa mun päässä :)

 31. 32

  Anonymous sanoo

  Itse käytän niin halpista kuin seleä.

  * Lumenelta löytyy muutamia luottotuotteita: kasvo- ja silmänympärysvoiteet (sopii mun herkälle iholle paremmin kuin moni kalliimpi), kajaali, kulmakynä, huulikiillot. Luomivärit surkeita! Kotimainen hyvä merkki kaiken kaikkiaan, mua ei haittaa ne siniset purkit…

  * Lumene natural code: luomivärit jne. ei houkuttele, mutta kynsilakat ja huulikiillot on todella hyviä. Poskipunakin oli aika positiivinen yllätys! :)

  * Rimmel: aurinkopuuterit ihan huippuja, muutama luomivärikin tullut ostettua, toimii kunnon pohjustustuotteiden kanssa joten kuten. Ripsarit jne. ei houkuttele yhtään…

  * Nivea: Meikit ei houkuttele, tosin tältä merkiltä löytyi ainakin ennen hyvä kajaali, ei levinnyt! Vartalovoiteet ja itseruskettavat pesee monet kalliimmat merkit mennen tullen.

  * Revlon: Se hylly on niin luotaan työntävä, mainoskuvat kuin suoraan 80-luvulta :D

  * Max Factor: FLE ja Masterpiece Max mun lemppareita. Muuten ei juurikaan kiinnosta, luomivärit tylsiä! Miellän max factorin paremmaksi kuin rimmelit jne.

  * Maybelline: Ei kiinnosta tää merkki nykyään yhtään, meikkivoiteet ei tehny hyvää ainakaan mun iholle. Miellän kuiten paremmaksi merkiksi kuin esim. Rimmel.

  * Loreal: Luomivärit ihan jees. Tosin ne uudet pyöreässä rasiassa olevat triot on mun mielestä aika mauttomia. Meikkivoiteet jne. ollu mulle pettymyksia. Miellän ylihinnoitelluksi merkiksi, mut luomiväreissä hinta-laatu-suhde ok!

  * Garnier: Joo, ja garnierihan kuuluu sit Loreal konserniin.. Ostin just Garnier Hydralock vartalovoiteen – takana komeili lorkun logo. Garnier on hyvä merkki ihonhoitotuotteiden ja itseruskettavien puolella, mut ne hiustenpesuaineet on aika hirveitä.

  * IsaDora: Hyviä silmämeikkikyniä ja jotku luomiväritkin tosi houkuttelevia. Rinnastan lorkun tasolle.

  * Wet n'Wild: Ostin ihan huvin vuoksi läjän tän merkin silmämeikkikyniä… Oon oikeesti mykistynyt laadusta :0 Pohjustin Diorin Pearl Glow meikin tänään wnw:n hopeansävyisellä kynällä, ja tosi hyvin nosti mintunvihreän sävynkin esille. Näitä pitää ostaa lisää! :D

  Eniten mua tympäsee markettimeikeissä (kuin myös joissain selemerkeissä), et niitä markkinoidaan mineraalimeikkeinä vaikka inci osoittaa ihan muuta… Toivoisin et tohon tulis joku EU:n lakipykälä vaikka ettei kuluttajia johdeta harhaan… Kyllästyttää kuunnelle ihmisten meuhkaavan lumenen tai maybellinen mineraalimeikeistä jne jne. Kun ne ei ole aitoja mineraalimeikkijä! Argh!!!

 32. 33

  sanoo

  En osaa sanoa, mistä on hyvä kuva ja mistä huono, mutta niitä kyllä on. Yleensä kuitenkin kokeilen melko avoimin mielin esim. kynsilakkoja, joten niitä halpoja ja hyviä on kyllä löytynytkin. Ja jostain alesta saatan ostaa mitä vain tuotteita… Tosin pidättäydyn yleensä niissä tutuiksi tulleissa merkeissä, koska kuitenkin hieman pelottaa, jos tuote on huono… Ja aina en edes jaksa etsiä vaihtoehtoja.

  Hiustuotteissa kokeilen enemmän markettituotteitakin, ne on sen verran halpoja yleensä. Ja ne saa helpommin annettua eteenpäinkin.

 33. 35

  Anonymous sanoo

  Vilkaiskaapa kenen brandeja ovatkaan mm. Maybelline, Garnier ja jopa Lancôme ja Biotherm?

  http://www.loreal.com

  Luulisin, että suurimmalla osalla kuluttajista ei ole tietoa kenen pussiin rahat oikeastaan menevätkään. Itse suhtaudun sanaan "selektiivinen" hieman varauksella ja mielestäni markettituotteista löytyy yhtä hyviä tapauksia kuin selektiiviseltäkin puolelta. Oma suosikkini markettitavarasta on ehdottomasti Gosh.

 34. 36

  sanoo

  Onhan Body Shopkin nykyään L'Orealin omistuksessa.. Mikäpä ei kohta enää olisi, alkaa tuo Lorkku pursua jo korvista, kun sitä tulee joka tuutista.

  Jos markettimerkkejä miettii niin mainonta on tietenkin yksi tekijä joka vaikuttaa mielikuviin. Mä en ole mikään markettimerkkien suurkuluttaja, käytän halvemmista sarjoista lähinnä kynsilakkoja, joitakin luomivärejä ja huultenrajauskyniä ja sen sellaista pienempää ja todellakin melko pienessä mittakaavassa. Halpamerkkien meikkipohjiin en enää koske enkä ripsareihin, koska olen löytänyt muualta ne parhaiten itselleni sopivat ja pitäydyn niissä. Mutta mietitäänpäs niitä mielikuvia.

  Rimmel: Ennen en pitänyt Rimmeliä juuri minään, ajattelin että halpismerkki halpiksien joukossa, mutta jossain vaiheessa vähän vahingossa löysin Rimmelin turkoosin WP silmänrajauksen ja jäin koukkuun, se on niin magee ja pysyy ku tauti! Samaten Rimmelin kynsilakat on tosi hyvin pysyviä ja värejäkin on yllättävän kivasti (vaikka vois olla enemmänkin). Luomiväreissäkin on yleensä hyvin pigmenttiä, mutta en ole näitä hirveästi kokeillut luomille saakka, vain kädenselkään. Pari huulikiiltolaatuakin on jäänyt mieleen mukavina tuotteina. Kate Mossin naama ärsyttää, onneksi ottaneet muitakin mainoskasvoja Mossin lisäksi, muuten ihan ok merkki.

  Lumene: Lumenessa on jotain luotaantyöntävää, en tiedä miksi. Ehkä se on se, että Lumenea on IHAN KAIKILLA ja sitä on IHAN JOKA PUOLELLA ja en pidä niiden pakkauksista enkä imagosta enkä ole erityisen innostunut tuotteistakaan. En ole nähnyt Lumenen hyllyillä oikeastaan mitään mikä mua kiinnostaisi. Kynsilakkasävytkin on ihan mummomaisia.

  Lumene Natural Code: Tätä pidän pikkuteinien meikkisarjana. Natural on tästä mielestäni kaukana. Kynsilakat ei ainakaan ole vakuuttanut, en ole nähnyt sarjassa mitään kiinnostavaa tuotetta.

  Nivea: Mun mielikuvissa Nivea suorastaan huutaa mummouttaan, en mene edes hyllyn lähelle, se ei houkuttele millään tavalla.

  Revlon: Sarjan imago on vähän vanhentunut ja tunkkainen. Siltikin juuri Revlonilla on mun lemppari päällyslakka/pikakuivattaja. Muihin tuotteisiin en ole sarjassa juuri tutustunut, ei houkuttele.

  Max Factor: Tässä mun täytyy sanoa, että en pidä merkistä mainonnan takia. Sarjan mainosmallin kasvoissa on jotain, joka ärsyttää mua ihan uskomattoman paljon (en yleensä edes kiinnitä tämmöisiin asioihin huomiota, mutta tuossa naikkosessa on vaan jotain tosi ärsyttävää). Sen naaman takia en ole juurikaan sarjaan tutustunut, koska se sama naama tuijottaa myös siellä hyllyn luona.

  L'Oreal: Luomiväreistä löytyy hyviä helmiä ja niissä on yleensä hyvä pigmentti, mutta yleinen mielikuvani sarjasta on kuitenkin "ylihinnoiteltua halpista" ja Lancôme-kopioita tulee markkinoille jatkuvalla syötöllä. Tää on just tätä mitä L'Oreal isona talona tekee: ensin tehdään sikakalliilla tutkimustyöllä jne. joku erikoisen kiva/magee/upee tuote Lancômelle ja parin vuoden päästä lanseerataan täysin samalla idealla halpisversio joko L'Orealille tai Maybellinelle.

 35. 37

  sanoo

  Maybelline: Jatkaa sitä Lancôme-kopiointia. Olikos se L'Oreal vai Maybelline kelle tuli se värisevä maskara vuosi-pari Lancômen jälkeen. Sen jälkeenhän niitä on alkanut tulemaan monille muillekin halpismerkeille. Miellän Maybellinen halpismerkiksi ja teinien suosikiksi. Olen tosin löytänyt Maybellinelta yhden mun lempihuulikiilloista.

  IsaDora: En tykkää sarjan mainoskuvista, ne on muovinuken näköisiä ne pimatsut, "vähän" liian photoshopattuja. Mutta tykkään parista huulikiiltolaadusta kyllä. IsaDora on ehkä vähän laadukkaampaa päikkäriä kuitenkin, eikä edes ihan halpaa itseasiassa. Tuotteiden ulkonäkökin ehkä vähän houkuttelevampi kuin useimmissa.

  Wet 'n Wild: Pikkuteinisarja mun mielikuvissa, välttelen yleensä. Halvan näköinen, luotaantyöntävä. Kynsilakkoja voisin ehkä kokeilla, muuten ei innosta.

  Garnier: Hiuspuolelta ei kiitos, vartalovoiteita voin käyttää. Mutta halpis kuitenkin ja taas L'Oreal, pelkästään se saa vähän karvat nousemaan pystyyn. (Ai mitenniin mulla on vähän huono mielikuva Lorkusta?)

  GOSH: Sokoksen oma merkki, tykkään pakkausten ulkonäöstä, tulee mieleen MAC. Yksinkertaisuus houkuttelee puoleensa, halvalla pystytty tekemään näyttävät ja tyylikkäät pakkaukset, jotka heti saavat tuotteet näyttämään houkuttelevammilta. Kynsilakkoja tekis mieli kokeilla ja luomiväreissä on paljon kivoja värikkäitä vaihtoehtoja. Eyelinerit on ihastuttavia vaikka sivellinkärki onkin mielestäni harvinaisen epäonnistunut. Mielikuva: hyvännäköistä halpaa.

 36. 38

  sanoo

  Mielenkiintoista lukea kaikkia teidän kommentteja. Jännä miten monella on tasokkaampi kuva esim. Max Factorista, jonka itse miellän yhtä halvaksi kuin jonkun Maybellinen.

  Muutama mainitsi Goshin, jonka pakkaussuunnittelu on munkin mielestä erittäin onnistunut. Isadoran uudet viiden sävyn luomivärit henkivät mustassa yksinkertaisuudessaan myös laatua. Muutenkin heidän displaynsa on erittäin houkuttava.

  Terhen – mäkään en tykkää yhtään Max Factorin viimeisimmästä mainoskasvosta, jos tarkoitat sitä Carmen Kassia. Tokihan hän on kaunis, mutta jotenkin tosi tavanomainen eikä säteile mitään karismaa. Carmenilla on myös niin ohuet huulet että musta hän sopii aika huonosti Factorin huulipunamainoksiin. :p

 37. 39

  Anonymous sanoo

  Mun mielestä houkuttelevia halpismerkkejä ovat L´Oreal, IsaDora, Max Factor ja Revlon. Muutenkin mua viehättää meikit, joissa pakkaus on hieno. Lumene Natural Code on tosin poikkeus, siitä pidän hyvien kokemusten (luomivärit, huulikiillot) takia, vaikka pakkaukset ovatkin mitä ovat..

  Huonoiksi halpismerkeiksi miellän ainakin Maybellinen ja Wet'n Wildin. Myöskin Rimmel kuuluu osittain tähän kastiin, vaikka mulla jokunen kohtalaisen hyvä tuote Rimmeliltä onkin.

 38. 40

  Anonymous sanoo

  Mielenkiintoisia kommentteja. Itse olen aina tykännyt kovasti Rimmelistä, ihan mainioita meikkejä ja Lontoo mainonnassa on tainnut purra.. Pakkaukset kyllä ovat mitä ovat.

  Suosin mielelläni markettisarjoista Lumenea ja Erisania, ne valmistetaan kuitenkin Suomessa ja hinta-laatusuhde on hyvä. Lumenella on kyllä hinnakkaitakin tuotteita, mutta pyrin ostamaan niitä osta 3 maksa 2 tms. tarjouksista;)

  Muista markettisarjoista vaikuttavat Isadora, Nivea ja Revlon hienoimmilta. Pakkaus tekee paljon.

  Maybelline, L'oreal ja Max Factor ovat minun asteikolla samalla viivalla, mutta näitä ostan tosi harvoin (paitsi MF Lipfinity ja FLE).
  /Peppi

 39. 41

  sanoo

  Hmmm, minä en pidä julkkiksella esiteltyä meikkiä mitenkään parempana kuin vaikka Lumenen tavismalleilla, jopa päinvastoin. Ajattelen, että meikki on hyvä sellaisenaan, jos siihen ei tarvita näyttelijää viemään koko huomiota. Kun miettii millaisia sopimuksia ne tekee ja mihin ne meikkeihin käytetyt rahat sitten menee…

  Merkki on halpis silloin kun minulla on varaa siihen. En tosin enää vilkuile Anytimen hyllyjä kuten joskus yläasteaikoina, samoin Wet'n'Wildista saamat kokemukset eivät houkuttele, mutta muuten ei hinnalla ole mitään väliä, kokeilen kyllä kaikkea.

  Sitten ihan vain pakkauksen muotoiluun liittyvä huomio: Minulla on joku kammo isoja pakkauksia, esim. shampoopulloja kohtaan! Koen aina tuotteen vähempiarvoiseksi jos sitä on paljon ja se on suhteessa halvempaa. Se on jotenkin massatuotetta ja epätehokasta ja yyh. En yhtään tykkää mistään käteensopimattomista säästöpakkauksista (esim. Tresemmen purkit, miksi niitä ei saa pienemmissä pakkauksissa? En uskaltaisi ikinä kokeilla omakustanteisesti).

 40. 42

  sanoo

  Katjamaria – Anytimen hyllyjä ei ole voinut enää vilkuilla pariin vuoteen, sillä sarja lopetettiin ja korvattiin Natural Codella. ;)

 41. 43

  sanoo

  Kokeilin niitä Natural Code meikkejä.. En tykkää itse ollenkaan. Niiden luomiväri hajosi mulle käsiin, olin kerenny käyttää sitä kahdesti ja se oli sen jälkeen se oli yhtäkkiä hajonnut palasiksi ja kaikki värit sottaantunut yhteen. Puuterista mulle jäi hirveän tunkkanen olo kasvoihin, ja ripsarit kuivu kahden käyttökerran jälkeen.
  Jotenkin kun sitä mainostetaankin niin luontoa säästävänä yms, mutta ei kyseinen meikkisarja saanut ''luonnolle ystävällinen'' – merkkiä (tuli kamala oiko sulku, en muistanut sitä oikeaa nimeä).
  Ainut hyvä kokemus koko meikki sarjasta on meikinpoisto aine.

  Hintalaatusuhde on loistava mielestäni Goshilla. Niiden eyelinerit on ihanan värisiä, ja ne pysyy aivan loistavasti koko päivän mun silmissä, plussaa niissä on vielä se että niitä eyelinerejä voi käyttää koko keholle.

  Hetken kun käytin Lancomen ripsaria, on kaikki muut ripsarit sen jälkeen tuntunu mun mielestä ihan kamalalta, eikä ole tullut niin eroteltua ja siistiä lopputulosta!

 42. 44

  sanoo

  Vitsit, olen tässä muutaman päivän miettinyt ihan samoja asioita! Ehkä se johtuu siitä, etten ole enää niin yksiselitteisesti selektiivisen kosmetiikan ihminen, vaan musta on tullut INCI-lukutaidonkin myötä varsinkin hiustuotteissa (muissa olen ollut aina) kokeilija.

  Lumenen kohdalla olen miettinyt paljon sitä, että itse sen mieltää vielä halpikseksi, vaikka sarja on profiloitumassa selkeästi laadukkaammaksi sarjaksi ainakin ihonhoitonsa puolesta. Itse olen Lumenelta käyttänyt sekä todella surkeita että todella loistavia tuotteita. Natural Code taitaa olla sellainen linja, johon tutustuminen vaatisi pikkaisen pinnistelyjä. Toissapäivänä pyörittelin kaupassa uudistunutta luomiväriä, mutta en ostanut edes puoleen hintaan, sillä aikaisemmat kokeiluni ovat olleet karmaisevia. Siitäkin huolimatta, että uudenlainen duo näytti kohtalaisen hyvältä.

  Semiselektiivisiksi miellän Max Factorin ja IsaDoran, melkein Lorkunkin. Factor on onnistunut mainonnassa ja toisaalta sitten taas kama ei ole niin halpista. IsaDoran imago mulle johtunee siitä, etten ole sitä koskaan saanut kotikaupungistani, joten se on mulle vähän mystinen tuotesarja. L'orealilla on taas ollut aika paljon just sellaisia todella hyviä tuotteita, jotka ovat saaneet mut vakuuttuneeksi sarjasta. Sitten taas toisaalta hiuspuolella sarja ei vakuuta – Nutri Glossia lukuunottamatta. Lorkku nyt on näistä kolmesta ehkä se heikoin lenkki, joten mielletään se nyt vaikka neljäsosaselektiiviseksi. :D

  Ehdottomiin rimpuloihin (en moiti tässä laatua vaan nimenomaan imagoa. No okei, vähän laatuakin ainakin joidenkin kohdalla.) taas lukeutuvat Rimmel (loistava kivipuuteri!) ja Wet'n'wild (pirtsakka, kokeilen vielä).
  Sitten on sitä perus markettikamaa, joka nielaisee Maybellinen ja Nivean sun muut.

  Sitten on vielä olemassa mystinen apteekkikosmetiikka, johon miellän esimerkiksi Erisanin ja Dermosilit. Kyseessä ei ole selektiivinen kosmetiikka, mutta markettiinkaan ne eivät oikeastaan sovi – ehkä siksi, että ne myyvät itsensä ehkä ainesosaluetteloilla, eivät niinkään räikeillä mainoksilla. Mene ja tiedä.

  Olipas purkaus. :D

 43. 46

  Nanna sanoo

  Kommentoinpa sitten näinkin vanhaa postausta, kun kerta aihe on mielenkiintoinen :) Ihan mielikuvan perusteella, totuus on varmasti aivan erilainen monien merkkien kohdalla.

  Maybelline: Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu sarja, jonka imago on värikäs, nuorekas ja edullinen. Tuotteet ovat semihyvää peruskauraa.

  Max Factor: Selektiivistä lähenevä merkki, joka on luonut ammattilaismaisen imagon. Minun silmään tylsä ulkonäkö kosiskelee vähän konservatiivisempaa porukkaa, aikuisia naisia ja merkkikosmetiikan käyttäjiä. Tavara on laadukkaampaa kuin monilla muilla markettimerkeillä.

  Loreal: Max Factoria astetta heikompi, mutta kuitenkin markettimerkkien ylhäistöä. Asialliset, suuria tunteita herättämättömät pakkaukset ja tuotteet tekevät sen mitä lupaavat.

  Lumene: Juurikin niille peruspirkoille suunnattu laatusarja, jota myydään marketissa vain jotta mahdollisimman suuri käyttäjäjoukko olisi taattu. Tuotteet ovat suunniteltu juuri suomalaiselle iholle sopiviksi ja ovat luonnonmukaisempia kuin muilla markettimerkeillä. (Joo, näköjään tämän merkin kohdalla brändäys on aika onnistunutta…)

  Rimmel: Teinimerkki, joka tarjoaa ihan ok-kamaa nuorekkaissa pakkauksissa.

  Wet’n’wild: Rimmeliäkin teinimpi, suunnattu meikkien suurkuluttajille (lue pissiksille) jotta viisi astetta liian tumman meikkivoiteen ostamisesta kahden viikon välein ei koituisi liian suuria kustannuksia.

 44. 47

  Nuna sanoo

  En ennen ollut kovin innostunut sunsilkin rasvoittuville hiuksille tarkoitetusta shampoosta, mutta ajattelin että olen kokeillut kaikkeasuperrasvoittuville hiuksilleni ja en voisi hävitä mitään ( hinta muutaman euron ). Kappas se toimii hiuksieni rasvoittuvuusaste putosi nollille ja olen täydellisesti ihastunut tuotteeseen. Pullo on kyllä kieltämättä halvan näköinen, mutta ulkonäkö voi pettää.

 45. 48

  Elle sanoo

  Kun aloitin meikkaamaan, käytin markettimerkkejä. Sitten rahaakin oli jo enemmän niin halusin välttämättä kalliimpia tuotteita. Ja sillä tiellä olen edelleen.

  Ostaessani selektiivisen tuotteen, tunnen ostaneeni paremman (vaikka välttämättä näin ei ole), saan palvelua, saan käteeni hienossa pahvilootassa olevan tuotteen, jonka hylsy on kaunis, voin haistaa parempaa tuoksua ja tunnen suurempaa mielihyvää. Halvan tuotteen voi ostaa kuka tahansa!

  On minulla kyllä edelleen joitain vanhoja halpoja meikkejä, joita käytän välillä. Itse asiassa käytän paljon H&M:n luomiväripaletteja, vaikka ne eivät olekaan niin hyviä, mutta niissä on hyvät värit. Saan myös paljon markettimerkkien meikkejä tutulta.

  Rimmelistä, Wet & Wildista ja Maybellinestä tulee mieleen halpa ja teinimeikki.

  Paremmiksi merkeiksi miellän Revlonin ja L’orealin.

  Lumene ja Nivea ovat äitimäisiä. Ei tosin ihme, koska äitini käyttää Lumenea. Ja eikös Tarja Halonenkin?

  Mieleni tekisi ostaa Revlonin huulipunia, mutta en löydä merkkiä enää mistään. Myydäänkö sitä jossain pääkaupunkiseudulla, missä??

  • 48.1

   Sanni sanoo

   Revlonia myydään käsittäkseni ainakin Anttilassa, siellä mä oon sitä nähnyt. :) Ja ihan kuin olisin joskus nähnyt jossain marketissakin, tyyliin Cittari tai Prisma….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.