Hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa

Tuoksut ovat tärkeä asia kosmetiikassa ja houkuttavat monia meistä ostamaan tietynlaisia tuotteita. Kukapa ei tunnustaisi hankkineensa vaikkapa suihkugeeliä tai vartalovoidetta pelkän herkullisen tuoksun perusteella?

Kaikki eivät kuitenkaan voi käyttää tuoksuvaa kosmetiikkaa. Hajusteallergikot tai muuten vain herkistyneet joutuvat rajaamaan kosmetiikkahankintansa muutamiin sarjoihin tai asioimaan apteekissa. Olen kirjoittanut paljon luonnonkosmetiikasta, joka tunnetaan paikoin hyvinkin voimakkaista eteeristen öljyjen tuoksuista. Nyt haluan nostaa blogissa esille tuotteita, joita myös hajusteille allergiset voivat käyttää. Blogin lukijoiden joukossa ei välttämättä ole monia allergisia, mutta ei heitäkään pidä unohtaa!
Monilla luonnonkosmetiikkasarjoilla on valikoimassaan myös hajusteeton linja. Suomessa myytävistä sarjoista tällaisia ovat Logona, Lavera, Estelle & Thild, Provida sekä Urtekram.


Lavera Neutral

Laveran Neutral-sarjaan kuuluu kaksi kasvovoidetta (ohuella ja tuhdimmalla koostumuksella), puhdistusgeeli, kaksi vartalovoidetta, shampoo, käsivoide ja hammastahna. Linjaa suositellaan käytettäväksi myös homeopaattisen hoidon yhteydessä. Lisäksi on lapsille tarkoitettu Baby & Kinder Neutral -linja, johon kuuluu kasvovoide, vartalovoide, ihoöljy, kylpyöljy ja suihkushampoo.
Sain testattavaksi kevyemmät versiot kasvovoiteesta ja vartaloemulsiosta. Ohut Facial Fluid on ihanaa ja tykästyin siihen heti! Kosteusteho riittää normaalille ja sekaiholle näin talvellakin. Todella kuivaihoiselle sopii varmasti paremmin Cream-versio. Facial Fluid imeytyy hetkessä ja sopii koostumuksensa puolesta täydellisesti meikin alle.
Bodylotion on sekin ohutta ja helposti levittyvää ja nopeasti imeytyvää. Kun olen nyt syksystä saakka käyttänyt luonnonkosmetiikan vartalovoiteita, on todettava että nämä kosteuttavat minun ihoani ehdottomasti paremmin ja pitkäkestoisemmin kuin ”synteettiset” (laitoin synteettisen lainausmerkkeihin, sillä eihän kaikki normikosmetiikka ole täysin synteettistä). Entinen suosikkivartalovoiteeni Dermosil E tuntui iholla tosi miellyttävältä, mutta kun sitä levitti sääriin aamulla, oli iho illalla taas kuiva (talvella jopa hilseilevä). Tätä ongelmaa ei todellakaan ole enää ollut siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan. Ohutkin voide, kuten tämä Neutral, pitää ihon pinnan kosteutettuna iltaan saakka.

Lisätietoa Laveran Neutral-linjasta.

Estelle & Thild

Estelle & Thildin hajusteettomista tuotteista olen puhunut blogissa jo aiemminkin. Nämä ovat todellisia lemppareitani! Tuoksuttomaan linjaan kuuluu päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide, puhdistusgeeli, puhdistusemulsio ja kasvovesi. Fragrance Free -kasvojenhoitosarjan lisäksi E&T;:llä on myös tuoksuton Baby & Child -linja, johon kuuluu vartalovoide, kevyempi vartalo-lotion, shampoo, hoitoaine, vartaloöljy ja suihkugeeli.
Olen kokeillut koko Fragrance Free -linjan silmänympärysvoidetta lukuunottamatta (sitä ei jostain syystä otettu Suomen myyntivalikoimaan), ja olen vaan kertakaikkisen ihastunut näihin tuotteisiin. Tuotteet ovat varmasti miedointa mitä markkinoilta löytyy. Koko sarja on alunperin kehitetty lasten ja vauvojen iholle. Voiteet ovat pehmeän kermaisia ja puhdistusemulsio tähän mennessä ensimmäinen millä voin poistaa myös silmämeikin ilman että silmät ärtyvät yhtään, kuten jo innoissani kerroin putsari-postauksessa. On melkein harmi että E&T;:tä myydään Suomessa vain Kickseissä, minusta tämä sarja ansaitsisi laajemmat myyntikanavat että se nousisi useampien tietoisuuteen. Netistäkään näitä ei voi tilata. :/

Lisätietoa Estelle & Thildin Fragrance Free -linjasta.


Logona Free (Saksassa Pur)

Logonan Free-linja on Saksan allergia- ja astmaliiton hyväksymä ja testaama. Linjaan kuuluu puhdistusemulsio, kosteusvoide, saippua, deodorantti, suihkushampoo sekä vartalovoide. Hyvä juttu että dödökin on mukana valikoimassa! Näistä tuotteista en voi kirjoittaa paljoakaan omia kokemuksia, sillä olen testannut vain putsari-postauksessa esitellyn puhdistusemulsion. Siitä kyllä tykkäsin! Free-linjasta voi todeta näin yleisesti että se on esitellyistä hajusteettomista tuotelinjoista edullisin, hinnat 11,50-18,50€.

Lisätietoa Logonan Free-linjasta.


Provida

Providalla ei ole kokonaista tuoksutonta linjaa, mutta sarja välttää eteeristen öljyjen liiallista käyttöä. Maahantuojan sivuilla kerrotaan, että ”Providan tuotteisiin ei ole lisätty tuoksuja tuoksun vuoksi, vaan ne nousevat pehmeästi ja miedosti puhtaista kasviraaka-aineista. Tästä johtuen tuoksut eivät yleensä ärsytä herkkääkään nenää tai ihoa.” Allergisille Providalla on kuitenkin tarjota yksi täysin hajusteeton hoitovoide, Bio Neutral Creme kasvoille.
Sain kokeiltavaksi Bio Neutral Cremen. Se on kaikista testatuista voiteista paksuin, oikeastaan kuin salvaa. Voisin kuvitella että tämä on loistotuote aivan erityisen ärtyneelle tai ihottumaiselle iholle. Paksusta koostumuksesta huolimatta voide imeytyy hyvin, ja tuntuu miellyttävältä minunkin suht. normaalilla ihollani.

Lisätietoa Providasta.

Urtekram No Perfume

Urtekramin hajusteettomaan linjaan kuuluu shampoo, hoitoaine, vartaloemulsio, suihkugeeli, saippua, nestemäinen saippua ja deodorantit spray- sekä roll on -muodossa. Kuten Laveralla ja Estelle & Thildillä, on myös Urtekramilla lisäksi hajusteeton lasten tuotelinja. Siihen kuuluu kylpyvaahto, vauvashampoo, vauvaöljy, vartalovoide ja sinkkivoide. Urtekramin No Perfume ja Baby -tuotteet ovat Tanskan astma- ja allergialiton hyväksymiä. (Vasta tätä postausta tehdessä mulle muuten selvisi että Urtekram on Tanskasta!) En ole itse kokeillut mitään Urtekramin hajusteettomista tuotteista, mutta muistelen että blogikollega Nea kuuluu No Perfume -käyttäjiin. Kertokaa ihmeessä omia kokemuksia jos sellaisia löytyy!

Lisätietoa Urtekramin No Perfume -linjasta.

Kysynkin tähän loppuun, että kuinka moni teistä ei-allergisista ostaisi tuoksuttoman tuotteen? Ovatko tuoksut tärkeä, tai jopa ratkaiseva vaikutin ihonhoitotuotteiden valinnassa? Luulen että tuoksuilla on tärkeä rooli etenkin vartalonhoidossa, kasvoille harva haluaa laittaa mitään kovin voimakkaasti tuoksuvaa.

Kommentit
 1. 1

  H sanoo

  En ole allerginen, mutta jos vierekkäin on hajusteeton ja hajustamaton versio, niin yleensä tarttuu se hajustamaton mukaan. Tämä siksi, etten tahdo hajujen sekamelskaa iholleni tai viittä eri tuoksua heti aamusta nenään. Suihkugeeleissä sillä nyt ei ole väliä, kun ei niiden tuoksu pysy puolta tuntia kauempaa iholla.

  Halvemmissa sarjoissa haju on usein niin karmea, että tuotteet tahtoo lentää ihan vain siksi roskiin. Parempi on semmoinen mieto lääkemäinen tuoksu kuin joku voimakas vuosikertaparfyymi. Ja joo, olen aika arka käyttämään hajuvesiäkin.

 2. 2

  sanoo

  kyllä mä suosin mielummin hajuttomia vaikka en erityisen herkkä olekkaan, mutta pelkään että erilaiset tuoksuvat voiteet saavat aikaan kamalan sekametelisopan yhdistettynä käyttämiini tuoksuviin hiustenhoitoaineisiin ja hajuvesiin..

 3. 3

  sanoo

  Itselläni on lievästi atooppinen iho, mutten ole koskaan huomannut sen reagoivan hajustettuihin tai hajusteettomiin tuotteisiin eri tavalla.

  Itseni ainakin tulee valittua helposti hajun perusteella juurikin nuo mainitsemasi suihkugeeli ja vartalovoide. Tämä on todennäköisesti täysin psykologinen juttu, mutta jotenkin mielestäni miedommin hajustetut ja hajusteettomat tuotteet tuntuvat tehokkaammilta ja jotenkin "puhtaammilta". Ja itseäni ainakin houkuttaa ajatus tuoksusta, joka tulee luonnostaan tuotteen ainesosista lisättyjen synteettisten tuoksujen sijaan. Ties mitä kemikaaleja ihollemme kertyy päivän aikana muutenkin, ehkä niitä ei kannattaisi ehdoin tahdoin pläästiä siihen lisäksi kotonakin…

 4. 4

  Anonymous sanoo

  Itse pidän miedosta tuoksusta vartalovoiteissa ja suihkugeeleissä allergioista huolimatta. Oikeastaan hajuvedet on pahimpia, en ole löytänyt sellaista hajuvettä joka ei ärsyttäisi ihoani… :(

 5. 5

  sanoo

  Mä rakastan kaikkia tuoksuvia suihkugeelejä ja ihorasvoja, mutta käsi- ja huulirasvasta valkkaan mieluiten hajuttoman vaihtoehdon. Käsiä kun joutuu rasvaan niin pirun usein varsinkin näin talvisaikaan.

 6. 6

  Happosade sanoo

  En ole mitenkää allerginen millekään, mutta en pidä hajusteista missään tuotteissa. Ostankin yleensä kaiken hajustamattomana pyykinepesujauheesta ja tiskiaineesta lähtien. Kasvoilla käytän mineraaleja ja voiteissa välttelen hajusteita.

  Minulla on kolme poikkeusta tähän "periaatteeseen": Logonan yrttinen hiuslakka, muutamat palasaippuat suihkussa, sekä mineraalipuljujen huulipunat ja -rasvat. Kasvoille testailen nyt Weledan mantelivoidetta.

  Olisipa olemassa hajusteeton, kotimainen luonnonkosmetikkavoide! Frantsilan testeri oli niin tymäkästi ruusuinen, ettei paljon houkutellut. Joskus harvoin, kun haluan tuoksua johonkin tipautan joukkoon pari tippaa eteeristä öljyä. Kiva postaus, täytyykin pitää silmät auki hyvien tuotteiden varalta. :)

 7. 7

  sanoo

  Kuulun myös tähän ei-allergisten joukkoon ja valitsen yleensä aina sen hajustetun tuotteen jos haju on vain suinkin mieluisa. Olen törmännyt sen verran moneen niin sanotusti hajusteettomaan tuotteeseen jotka kuitenkin sitten löyhkäävät aivan hirveältä ja eihän sellaista halua käyttää! Olisinkin kaivannut esittelemiesi tuotteiden kohdalla jonkinlaista luonnehdintaa siitä millainen tuoksu niistä lähtee koska melko monessa tuotteessa on kuitenkin jonkinlainen "ominaishaju".

 8. 8

  sanoo

  Ehdottomasti otan sen hajusteettoman. Mulla on niin herkkä iho että ei kestä hajusteita juuri ollenkaan. (ihotautilääkäri määritteli että mulla on atooppinen ihottuma ja muutama muu, ei osannut sanoa tarkalleen mitä muuta) Hakusessa on edelleen täydellinen hajusteeton sarja!

 9. 9

  sanoo

  Itselläni on hyvin atooppinen iho, ja käytän sen pesemiseen apteekin hajustamatonta pesuöljyä, joka on suunniteltu nimenomaan kuivalle iholle. Joudun rasvaamaan ihoni jokaisen suihkussa käynnin jälkeen ihottuman ennenltaähkeisemiseksi, joten halvin ratkaisu opiskelijan budjetille on kilon pönikässä myytävä apteekin rasva, josta saa reseptillä muistaakseni 40% hinnasta pois. Olen käyttänyt hajusteettomia rasvoja aina, niin en osaa tuoksuvia edes kaivatakaan, vaikka niitä varmasti ihan mielelläni käyttäisinkin.
  Hiustuotteisssa taas suosin Tigejä ja rakastan niiden ihania tuoksuja (vaikkakin aluksi sain hieman päänsärkyä Smoothing Lusterizeristä, nyt olen siihenkin onneksi tottunut)! :)

 10. 10

  sanoo

  Pakko myöntää, että tuoksulla on tosi suuri vaikutus. Mutta koen, ettei ne sekoitu pahemmin, koska suihkugeelin tuoksu ei jää iholle ja vartalovoidetta käytän iltasin, joten aamulla ne ei enää haise. Mutta enköhän pärjäisi tuoksuttomienkin kanssa ;)

 11. 11

  Anonymous sanoo

  Mä valitsen juurikin vartalon tuotteissa, suihkusaippuoissa ja voiteissa tuoksuvan vaihtoehdon yleensä. Kasvoille mieluummin tuoksutonta tai miedon tuoksuista.

 12. 12

  Mummeli sanoo

  Itselläni on atoopinen iho, ja olen huomannut että kaikki tuoksut (kasvotuotteissa) aiheuttavat näppyjä ja kutinaa, eli hajustamattomat kasvotuotteet on oltava.

 13. 13

  Anonymous sanoo

  En ole allerginen tuoksuille, mutta saan aika helposti migreenin, joten suosin ennemmin hajusteettomia/miedosti hajustettuja tuotteita. Hajuvesistä pystyn käyttämään vain harvoja tuoksuja. Shampoissa ja hoitoaineissa tuoksut ei niin haittaa, mutta lähes poikkeuksetta saan kampaajalla käydessäni pään säryn, kun päähän laitetaan monia tuoksuvia muotoilutuotteita.

  Voiteissa suosin mielelläni tuoksuttomia, koska ne ärsyttävät helposti sekää omaa, että avomiehen nenää. Myös saippua saa mieluusti olla tuoksuton tai miedosti hajustettu. Samoin deodorantti.

  t: Lapanen

 14. 14

  sanoo

  Vartalotuotteissa tykkään erilaisista tuoksuista, mutta kasvojen kosteusvoiteissa ja putsareissa tykkään enemmän tuoksuttomasta tai todella miedosti tuoksuvista. Poikkeuksena tosin kasvovesi, se saa mielellään tuoksua. Vaikka en ole allerginen tai hajusteherkkä, liian voimakkaat tuoksut ja/tai epämiellyttävät aiheuttavat helposti päänsärkyä ja tai pahaa oloa. En myöskään oikein tajua miksi mun naaman pitäisi haista jollekin (esim. en ymmärrä hajustettuja meikkivoiteita), mieluummin otan sen tuoksun vartalovoiteen ja/tai hajuveden muodossa. Liian monien hajujen sekamelska ei myöskään miellytä, eihän silloin voi tietää mikä tuoksuu millekin.

 15. 15

  Sissi sanoo

  Mieluummin hajusteeton linja, vaikka suihkugeeli saa kyllä tuoksua. Ostin tässä kasvovoiteen joka on luonnonkosmetiikkaa, mutta en voi käyttää sitä sen kauhean hajun takia! Käsivoiteena menee yöllä, mut kyllä se silti haisee liikaa. Pitäs kai käyttää se jalkoihin.

 16. 16

  sanoo

  Juu, Urtekramin no parfume vartalovoide on suosikkini! En ole hajusteallerginen mutta en halua vartalovoiteen tuoksuvan, käytän erikseen kuitenkin tuoksua ja en halua niiden riitelevän. Ehkä muutenkin tuoksuva vartalovoide tuntuu olevan "liikaa" :)

 17. 17

  sanoo

  Tuoksu on iso kriteeri tuotetta valitessa… Läheiset häpeävät kun kaupassa tuoksuttelen noin puoli tuntia ennen kuin pystyn valitsemaan edes huuhteluainetta :P mutta minulla on kyllä tuo sama ajatus kuin jollakin kommentoijalla, että tuoksuttomat tuntuvat "puhtaammilta" ja tehokkaammilta, myös hellävaraisemmilta…

 18. 18

  Anonymous sanoo

  Kiitos tästä aiheesta! Saan hengenahdistusta (ja päänsäkyäkin) vahvoista hajuista. Eikä synteettinen kosmetiikka yleensä sovi, vaikka olisikin hajustamatonta. (Luonnolliset tuoksut on helpompia sietää kuitenkin kuin synteettiset).Vähän on löytynyt tietoa hajusteettomasta luonnonkosmetiikasta, eikä täällä meillä päin ole liikaa erikoisuuksia, että niihin olisi vahingossa törmännyt. Tunnen olevani hankala tapaus, kun ei sovi tuo, eikä tuo…. Tuli tarpeeseen tämä postaus, kiitos!

 19. 19

  Anonymous sanoo

  en ole hajusteherkkä tai allerginen, mutta käsivoiteena suosin mielummin hajusteettomia vaihtoehtoja. Kasvojen puhditustuotteina käytän myös yleensä hajusteettomia, kasvovesi yleensä on kuitenkin jotain miedosti hajustettua. Shampoot, hoitoaineet ja suihkusaippuat kuitenkin saavatkin tuoksua, jos tuoksuvat hyvälle, eivätkä liian voimakkaalle.

 20. 20

  Suvi sanoo

  Valitsen tuoksuttomia tuotteita usein siksi, että kyllästyn tuoksuihin nopeasti ja tuotteet saattavat sen vuoksi jäädä jopa käyttämättä.

  Oikeastaan tuoksuvia tuotteita käytän vain hiuksiin, vartalolla ja kasvoilla suosin hajusteettomia.

  Urtekramin no perfume-vartalovoide on ainut esittelemistäsi tuotteista, jonka omistan. Hyvä ja tehokas kosteusvoide, mutta saisi levittyä vähän paremmin. Tätä saa laittaa aika reilusti, jos aikoo koko kropan rasvata. Tosin iho sitten onkin sen jälkeen takuukosteutettu.

  Estelle&Thildi;ä tekisi jostain syystä kovasti mieli kokeilla, vielä en ole vain saanut aikaiseksi jostain syystä.

 21. 21

  Ulpu sanoo

  Mulla on E&T;:n puhdistusgeeli, kasvovesi ja päivävoide, kaikki hajusteettomina. Mä olen vuosien saatossa herkistynyt tuoksuille niin, että jotkut tuoksut alkaa tökkiä, lähinnä synteettiset esanssit. Allerginen en siis ole, mutta jotkut tuoksut ei vaan sovi. Yleensä käsi- ja vartalovoiteet saa olla tuoksuttomia ja kasvovoiteissa voi olla mieto tuoksu. Yleisesti ottaen tykkään tuoksuista, mutta olen tarkka niistä.

 22. 22

  Colin sanoo

  Yksi syy, miksi en enää koskaan osta Lumenen valokynää (sen lisäksi että pakkaus on täysin toimimaton) on sen vahva, ellottava tuoksu, hyi!

  Myös kropparasvoissa on tuo ongelma, jonka joku jo mainitsikin: ne riitelevät helposti hajuvesien kanssa.

 23. 23

  sanoo

  Lucy s – hyvä pointti tuo hajusteettoman tuotteen ominaistuoksu, kyllähän ne siis kuitenkin aina _joltain_ tuoksuu, vaikkei hajusteita olisi lisättykään.

  Nämä kokeilemani luonnonkosmetiikan tuotteet ovat kyllä oikeasti niin hajuttomia että on vaikea keksiä niiden ominaistuoksulle sopivaa kuvaavaa sanaa…. Ehkä selkein, tunnistettavin "tuoksu" on Laveran Neutral-tuotteissa, niissä on hyvin, hyvin kevyt lääkemäinen tuoksu. Mutta ei tunkkainen. E&T;:ssä voin myös aistia tunnistettavan "tuoksun", mutta se on niin neutraali että en pysty sitä kuvailemaan. Kaikkein hajuttomin tuote on Logonan putsari, siitä ei vaan jää kertakaikkiaan mitään mieleen. Providan voide on myöskin käytännössä IHAN hajuton, mutta jos oikein nuuhkimalla nuuhkii kämmenselkään hierottua voidelänttiä niin voisi sanoa mieleen tulevan kevyenkevyen saunavihdan tuoksun…! :)

 24. 24

  Anonymous sanoo

  Minulla oli kerran joku Providan voide ja se haisi niin paljon kumille etten pystynyt käyttämään.

  Yleensä välttelen hajustettuja tuotteita vaikken olekaan allerginen, shampoissa ei kylläkään haittaa, koska se ei jää iholle.

 25. 25

  sanoo

  mä rakastan kuollakseni hyvän tuoksuvia vartalosaippuoita, kuten Bodyshopin tietyistä saippuoista tykkään todella paljon. Naaman pesuun taas pesuaineessa pitää olla raikastuoksu ja siinä menee myös hajusteeton.

 26. 26

  sanoo

  Suosin pitkään hajusteettomia huulipunia, mutta nykyään on varmaan hajuaistikin huonontunut ja useammat punat eivät enää huulilla tuoksu nenään.

  Suihkugeelien pitää tuoksua, vartalovoiteissa se ei ole must, mutta mieto kiva tuoksu on tietty plussaa.

  Tuoksujen sekoittumista en pelkään, koska mun kuivassa ihossa ei edes kunnon hajuvesi tuoksu kauaa.

  Erittäin mielenkiintoisia tuotteita esittelit.

 27. 28

  Anonymous sanoo

  Anteeksi nyt kun poikkean aiheesta, mutta osaisitko suostutella kaareuttavaa, mielellään vedenkestävää ja pidentävää ripsiväriä joka sopii luonnollisen meikin tekoon :)
  t. Jasmin

 28. 29

  sanoo

  Kittynail – oh, thank you! :)

  Jasmin – mä olen tosi huono missään muissa kuin luomivärituotesuositteluissa, joten neuvon kääntymään Ostolakko-Virven puoleen. Mä en itse huomaa ripsiväreissä koskaan mitään eroa (tsekkaa ripsiväripostaukseni, löytyy omalla tunnisteellaan), joten niiden suosittelussa mä olen aivan erityisen huono. Mulle tuli mieleen Estee Lauderin Double Wear joka on pidentävä, ns. säänkestävä ripsari (lähtee lämpimällä vedellä & meikinpoistoaineella), mutta se ei kaareuta (tosin rehellisesti epäilen voiko mikään maskara muka niin tehdä… mä oon kaikessa tosi skeptinen! ;)).

  Cliniquen Lash Power on myös erittäin suosittu säänkestävä ripsiväri jossa on tosi simppeli, pieni harja. Tulos on luonnollinen ja pidentävä. Tämän olen itsekin testannut ja tykkään jäljestä kovasti, mutta mulla menee hermo poistamisen kanssa. En tykkää veden/säänkestävistä maskaroista.

 29. 30

  sanoo

  Jos ostan hajustettuja ihotuotteita, ne on bodyshopin tuotteita. Tavallisesta kaupasta en todellakaan osta hajustettua rasvaa.. Joten tuotteen tuoksulla ei ole väliä!
  Mulla on itelläni atopia, joten sekin vaikuttaa jollakin tavalla mun valintoihin. :)

 30. 31

  Anonymous sanoo

  Hajusteeton on usein hajustettu peittämään raaka-aineiden ominaishajua , ts. "hajusteeton" voi olla ilman "tuoksua" mutta siinä on muita aineita lemua peittämässä.Itse käytän Weledan Mantelisarjaa jonka lievä tuoksu on manteliöljyn ominaishaju.Sekin vähä haju katoaa heti.

 31. 32

  Anonymous sanoo

  Kiitos tästä postauksesta. Sain todella apua. Olen hajusteyliherkkä ja todennäköisesti astmakin vaivaa (tutkimukset käynnissä). Haluaisin ehdottomasti käyttää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta olen aina pettynyt voimakkaisiin hajuihin. Saan pahoinvointia ja päänsärkyä esim. eteerisistä öljyistä (hajusta). Dr. Hauschkasta olisin pitänyt, mutta hajut ovat kammottavia minulle herkkänenälle. Hieno postaus! Kiitos vielä!

 32. 33

  Auruanmami sanoo

  Hei!

  Olen lukenut blogiasi päivittäin noin kaksi kuukautta. Aiemmin en ole rohkaistunut kommentoimaan. Aivan ihanaa ja asiantuntevaa (ainakin sen oloista ;)) tekstiä!

  Olen pikkuhiljaa työtaukojen aikana lueskellut näitä vanhempiakin postauksia, ja täytyy sanoa, että tämä on kyllä ehdottomasti paras ja hyödyllisin minulle! SUURKIITOS!

  Kärsin todella herkästä, punaisuuteen taipuvasta ihosta sekä kaikkiin voimakkaampiin hajuihin vuotamalla reagoivasta nenästä. Olen jo pitkään yrittänyt etsiä kasvovoidetta, jossa ei olisi hajusteita, parabeeneja tai silikoniyhdisteitä,tuloksetta. Kaiken mailmaan dermacologicat, Avenet ja kaikki löytämäni luonnonkosmetiikkasarjat sisältävät ainakin jotain näistä. Ehkäpä nyt minäkin vihdoin löydän SEN Kasvovoiteen itselleni. :D

  • 33.1

   Sanni sanoo

   Onpa kiva kuulla että blogin sisällöstä on hyötyä! Laitahan ihmeessä kommenttia sitten jos löydät jonkun ihollasi toimivan luonnonkosmetiikan voiteen, on tosi mielenkiintoista kuulla lukijoiden kokemuksia.

   • 33.1.1

    Auruanmami sanoo

    Ihan siltä varalta, että muutkin lukevat myös näitä vanhoja postauksia, ajattelin kertoa oman mielipiteeni Estelle et Thildin ja Logona Purin hajustamattomista päivävoiteista.

    Ostin ensin ESTELLE et THILDin voiteen viime talvena. Voide oli aivan liian kevyttä talvikäyttöön! Tosin ihoni on kuiva ja herkkä sekä atopiaan taipuvainen. (Toisaalta useimmilla hajuherkillä on samanlainen) Käytin purkin loppuun noin kuukaudessa, jolloin minua alkoi ärsyttämään tuo pakkaus, kun sinne tuntui jäävän reunoille vielä aivan mahdottomasti voidetta. Mutta toisin kuin tuubeja, ei tätä voinut leikata auki rääppimistä varten! Voisi olla ihan hyvä kesävoide, mutta en taida itse enää uudestaan ostaa.

    LOGONA PUR -voiteen taas ostin loppukeväästä. Tämä voide oli taas puolestaan liian rasvaista kesäkäyttöön. Hikisenä tuli helposti ’limainen’ olo. Niinpä jätin tuubin odottamaan ilmojen viilenemistä. Nyt olen koko talven käyttänyt tätä ja todellakin TYKKÄÄN!!! Levittyy kevyesti, ja kosteuttaa hyvin. Voi olla, että saattaisi ’rullata’ meikkivoiteen alla, mutta itse käytän LilyLolon mineraalimeikkiä, jonka alla tämä tuntuu ainakin erittäin hyvältä.

    Ostin muuten Logonan voiteen saksalaisesta nettikaupasta Kosmetikkaufhaus.de. Hinta jäi postareineen edullisemmaksi kuin Suomessa missään.
    Suosittelen saksalaisia nettikauppoja luonnonkosmetiikan ostamiseen!!
    Hinnat ovat aivan eri tasoa kuin muualla, ja yleensä sivustot saa käännettyä myös englannin kielelle, jos ei saksankieli se itselle vahvoin ole… :)

    • 33.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mutta toisin kuin tuubeja, ei tätä voinut leikata auki rääppimistä varten!

     E&T- purkkien ”nokat” ja kansisysteemit saa helposti auki ja voiteen saa käytettyä viimeistä pisaraa myöten. :) Sinun ei siis tarvitse hajottaa tai leikata purkkia.

 33. 34

  S. sanoo

  En ole allerginen, mutta atooppinen iho tuntuu reagoivan hajusteisiin. Etenkin kasvovoide on ihan pakko olla hajusteeton ja valikoimaa ei ole hurjasti edes ei-luonnonkosmetiikkapuolella. Perusvoide kasvoille ei ole tarpeeksi ”hoitava” eikä toimi meikin alla kovin hyvin. Mikään liian kevyt kosteusvoide ei riitä ja moniin päivävoiteisiin lisätyt kemialliset aurinkosuoja-aineet ärsyttävät myös ihoa, joten monesti käytän Nivean hajusteetonta yövoidetta kasvoille, siinä kun ei ole uv-suojaa jota mielestäni ei Suomessa koko vuotta tarvitse ja muutenkin olen enemmän sisä/varjo/vaate-ihminen.

  Pelkkä öljykään ei toimi voiteen sijasta, mielestäni. Joskus lisänä kyllä. Mielelläni kokeilisin jotain sopivaa luonnonkosmetiikkavoidetta – aiempia kokemuksia hajustamattomasta luonnonkosm. voiteesta lähinnä Weledan mantelivoide. Hyvä, mutta tosi öljyinen ja vaatii siis melkeen meikin tai puuterin päälleen jos aikoo suunnata kämpästä ulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.