Haetaan kahta seerumitestaajaa

Kärsitkö couperosasta? Onko sinulla maksaläiskiä?

Jos  vastasit kyllä jompaankumpaan kysymykseen ja olet valmis kuvien kera raportoimaan käyttökokemuksista Karkkipäivässä, hae testihenkilöksi! :)

Minulla on kaksi seerumia joita en pysty ihanteellisesti omalla ihollani testaamaan. Ne ovat kuitenkin sen verran mielenkiintoisia täsmtuotteita, että mieluusti ottaisin selvää niiden vaikutuksesta käytännön tasolla ja kirjoittaisin siitä blogiin.

SEERUMI #1: Louis Widmer Pigmacare Skin Tone Balance – seerumi pigmenttimuutoksia vastaan

WidmerPigmacare

Näin tuotteesta kerrotaan:

”Kosteuttava tehoseerumi kuuriluontoisesti käytettynä 4-8 viikon ajan auttaa tehokkaasti vähentämään pigmenttimuutoksia. Ihon vaaleneminen on silminnähtävää. Ihon punoitus ja tummuminen vähenee ja ihon sävy tasoittuu. Tuloksena selvästi tasaisempi ja säteilevämpi iho”.

”Jo neljän viikon käytön jälkeen hyperpigmentaatiot vaalenivat merkittävästi (pisamat, auringon sekä iän aiheuttamat pigmenttimuutokset). Jopa ei-hyperpigmentoituneet ihoalueet kirkastuivat selvästi”.

Kokeilin itse tuotetta syksyllä noin neljän viikon ajan huulenympärysalueelleni. En huomannut vaikutuksia, ja toisaalta kesäisin ilmestyvä hyperpigmentaationi vaalenee itsekseenkin muutamassa kuukaudessa. En kokenut, että Pigmacare olisi mitenkään vauhdittanut vaalentumista.

Seerumia kului huulenympärysalueelle ihan muutamia millejä, eli tuubi on käytännössä lähes täysi.

* *

SEERUMI # 2: La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense – seerumi punoittavalle ja couperosaiholle

 RosaliacArIntense

Näin tuotteesta kerrotaan:

”Hoitaa ihon punoitusta pintaa syvemmältä. Voiteen koostumuksessa yhdistyvät aktiiviset ainesosat vähentävät ihon paikallista punoitusta, torjuvat laajentuneita tai katkenneita pintaverisuonia ja auttavat ennaltaehkäisemään punoituksen uusiutumista.”

”Välittömästi ihoa rauhoittava vaikutus. Neljän viikon käytön jälkeen ihon punoitus on vähentynyt ja ihon sävy on tasaisempi.”

(Mielenkiintoinen sanavalinta tuo ”torjuvat laajentuneita tai katkenneita verisuonia”… Voiko niitä torjua…? Vahvistaa ja supistaa ehkä..? :))

Tätä tuotetta en ole kokeillut itse lainkaan.

*

Kummatkin seerumit ovat saatavilla ainoastaan apteekeista ja ovat hajusteettomia. Olen saanut seerumit blogin kautta.

Etsin siis yhtä testihenkilöä jolla on couperosaa ja yhtä testihenkilöä jolla on kasvoissa selkeitä pigmenttimuutoksia.

Testihenkilöiden tulisi antaa raporttiensa yhteydessä ennen- ja jälkeen kuvat kasvoistaan tai kasvon puolikkaasta, joissa ihon kunto käy ilmi. Kuvat voin luonnollisestikin käsitellä niin että esim. silmät ovat peitossa.

Mikäli kiinnostuit, lähetä ”hakemus” joko kommenttiboksin tai sähköpostin kautta (karkkipaiva at hotmail.com).

Valitsen testaajat ensi viikon lopulla.

P.S. Yves Rocher Elixir 7.9 -testaajat, saittehan kaikki joulukuun lopussa lähettämäni kyselylomakkeen? Puolet teistä onkin sen jo palauttanut, kiitoksia. :) Lopuillakaan ei vielä ole kiirettä, kaipailen lomaketta takaisin viimeistään 9. helmikuuta.

Kommentit
 1. 1

  Vekku sanoo

  Tällä oisi yksi jonka miekkosen rintakehä punoittaa ihan kun paloauto!!
  Oiski kiva testata tota la rochea, mutta eihän se suostu rahoja tollaiseen laittaa! ( rahaa kun nyt ei muutenkaan opiskelijoilla ole, syötiin juuri äsken makaroonia ala ketsuppi)
  Lääkärille oon passittanut pari kertaa mutta eipä sieltäkään ole mitään rasvoja määrätty! :((

 2. 2

  Elina sanoo

  Oma ihoni ainakin punottaa miltei jatkuvasti. Muuta ratkaisua en ole toistaiseksi keksinyt kuin yrittää pärjätä asian kanssa. Olisi jännittävää päästä testaamaan seerumia, sillä äitiäni katsellessa oletan, että couperosa tulee iän myötä vain pahenemaan.

 3. 3

  Tiia sanoo

  Ehdottomasti ja mielelläni testaisin eritoten tuota Couperosa ihon seerumia. Näin talvipakkasilla ja koirien kanssa pitkään ulkoillessa, posket oikein helottaa punaisena. Täsmäisku voiteita en ole nassulleni vielä keksinyt, muuta kuin Lumenen CC-voiteen, joka ei estä, mutta ah ihanasti lieventää punoituksen. Nenän vierestä ihohuokoset ovat jo hieman ”kraatereilla”. Jos aamulla ulkoilen, kello 16:00 ihoni helottaa punaisena. Viheliäinen vaiva, mutta silti en ole ymmärtänyt että sitä voi jollain tavoin ennalta ehkäistä. Siksi suurella mielenkiinnolla testaisin seerumia.

  Tuo toinen seerumi, ihon läikikkyyksiä ennalta ehkäisemään. Luulin, että minulla on vain yksi maksaläikkä otsassa ankaran auringossa lekottelun jälkeen. Mutta Ruotsin sinivalo/huumevessassa sininen valo paljasti, että naamani on täynnä pieniä maksaläikkiä, jotka eivät vielä suuresti rehota. Nassuni on varsin kaiken kirjava, hormoinäppyä, couperosaa ja myös tuota pisamaisen pientä maksaläikkää. Eli ilomielin testaisin kumpaa tahansa. :)

 4. 4

  Tee sanoo

  Couperosainen nostaa täältäkin kättään! Olen kärsinyt punaisesta ihosta teini-iästä asti, eli kohta 10 vuotta. Nyt 22-vuotiaana, kun iho ei enää kukkimisen ja finnien puolesta vaadi peittoa, ’hento’ punoitus ärsyttää entistä enemmän. Kun voisi olla ilman meikkiä muttei kehtaa. Olen käyttänyt nyt noin puolisen vuotta Lumenen Sensitive Touch -seerumia, jonka olen huomannut helpottavan hieman. Silti haluaisin kokeilla La Rochea, jos siitä olisi enemmän apua… :)

 5. 5

  Jaana sanoo

  Kasvot ja varsinki otsa posket ja leuka ( mitä jää jäljelle☺️) on punaiset. Olis kiva kokeilla jotain seerumia jos ne oikeesti auttais jotain. Iho ei tykkää pakkasesta eikö saunasta juuri niinkuin couperoosa iho mutta minä tykkäisin saunasta.

 6. 6

  sanoo

  täällä ois yks jolla ois kumpaakin! tosin maksaläiskiä mulla on lähellä muualla kropassa, eli reisissä, käsivarsissa ja niskaan tuli viime kesänä tosi ihana pikku läntti. couperosaa löytyy ihan naamasta. :) just mietin että onko mitään toimivaa kosmetiikkatuotetta, jolla sais noita pigmenttimuutoksia vaalennettua, tuli vähän niinku tilauksesta tää :D

 7. 7

  Anna sanoo

  Minä kärsin couperosasta. Oon katsellut eri voiteita ja hoitoja, mutta hinnat kirpaisevat enkä ole sellaiseen sitten satsannut rahoillani. Tyydyn siis välttämään saunaa ja pakkassäätä, ja peittämään punan pakkelilla. Joten olisi todella kivaa ja mielenkiintoista päästä kokeilemaan tuota seerumia. Olisikohan siitä helpotusta elämään, ettei tarvitsisi maalata nassuaan niin ahkeraan?

 8. 8

  Jasmin sanoo

  Itse olen kärsinyt couperosasta jo vuosia, ja naamassa on monessa kohtaa katkenneita verisuonia joita on hankala peittää meikkivoiteella. Punaisuus on myös ollut hankala pitää kurissa, eikä tule kuuloonkaan että kehtaisin käydä ilman meikkivoidetta edes kaupassa. Mielelläni rupeaisin testihenkilöksi tuohon couperosaiholle tarkoitettuun voiteeseen! :)

 9. 9

  Tepsu sanoo

  Oi, haluaisinpa kokeilla tuota punoittavalle iholle tarkoitettua tuotetta! Äidilläni on couperosaa ja itselläkin punottaa posket ja leuka, en tosin koskaan ole käynyt ihotautilääkärillä. Joten kuten saan punaisuuden meikkituotteilla peitettyä, mutta päivän mittaan alkaa punoitus näkyä. Mitään täsmätuotteita en ole koskaan kokeillut, joten toivonpa todella mahdollisuutta päästä testaamaan :)

 10. 10

  Tintu sanoo

  Täällä on aina vaan paheneva couperosa-naama, nenänpielet ja poskipäät punoittaa ja alueet sen kun leviää. Kikkakolmoset on hallussa (kosmetologin koulutus on alla) mutta ei sitä silti tunnu mikään pysäyttävän, ihan mielelläni vertaisin sitä että tulisiko tuloksia :)

 11. 11

  Emma sanoo

  Itsellä eri kosmetologien mukaan lievää couperosaa lähinnä nenän/suun ympärystössä ja silmäkulmassa pieni maksaläiskä raskauden jäljiltä. Samoin ylähuuli tummenee kesäisin, ellen sitä suojaa. Jos en pääse koehenkilöksi, niin ainakin mielenkiinnolla odotan tuloksia!

 12. 12

  Annakaisa sanoo

  Täällä myös yksi, joka on saanut ristikseen molemmat. Jokunen maksaläiskä ilmestyi poskeen syksyllä, kun aloin odottaa esikoistani ja couperosa taas on kiusannut jo pidempään, lähinnä nenänpielissä. Äidilläni on kunnon couperosa, joka oli aikanaan oikeinkin ärhäkkä ja isältäni taas löytyy kasapäin maksaläiskiä, joten olettamuksena on, että meikäläisen naamassa kumpikin tulee viihtymään pitkään.. :D

 13. 13

  Maria sanoo

  Pisamainen nostaa kättä! Olen ”kärsinyt” aina pisamista, kesällä niitä enemmän ja talvella vähän vähemmän. Kuitenkin niin paljon, etten tunne oloani ollenkaan kotoisaksi ilman meikkivoidetta, jolla tasottaa ihon väriä. Iän myötä kuvioihin ovat tulleet ihan rehelliset maksaläiskät. Ottaisin mielelläni Widmerin tuotteen testiin.

 14. 14

  Mirja sanoo

  Hei! Olen kärsinyt couperosasta erityisesti poskipäissäni sekä poskesta alas leukaan menevällä alueella. Punoitus tuntuu pahenevan koko ajan ja mittarissa onkin 34 vuotta. Olen kokeillut vaikka mitä mutta mikään voide ei ole tähän mennessä juurikaan helpottanut. Siksi olen aina innokas löytämään uusia tuotteita ja olisin aivan onnessani jos pääsisin testaajaksi! :)

 15. 15

  Tarja sanoo

  Couperosavoiteen testaukseen mieluilen. Poskipäissä katkeilleita verisuonia ja pysyvä punoitusta. Nyt leukakin alkaa punoittaa eikä mikään auta.

 16. 16

  Hanna sanoo

  Olen 21-vuotias couperosaihoinen. Posket minulla on pahin, meikkivoiteella saan joten kuten peitettyä, mutta noin tunnissa punaisuus tulee poskista läpi. Poskeni ja leukani ovat todella punaiset. Välillä tuntuu että muistuttaa paloautoa. Eli innolla testaisin tuota La Roche-Posayn seerumia. Jos en testaajaksi pääse, odotan innolla myös tuloksia, jos tässä olisi omankin punoituksen poistoon ratkaisu

 17. 17

  Veevi sanoo

  Juuri äskettäin sain apteekin ihoanalyysistä couperosatuomion vaikka osasin tuota jo epäilläkin. Iho on muuten loistavassa kunnossa, mutta poskipäillä näkyy ensimmäiset katkenneet verisuonet ja lämpötilavaihteluista johtuva kuumotus on kiusana. Tähän mennessä olen hoitanut couperosaa lähinnä vaihtamalla käyttämääni kosmetiikkaa hajustamattomaan ja herkälle iholle sopivaan. Vielä ei ole tullut kokeiltua varta vasten couperosan hoitoon tarkoitettuja tuotteita, joten mielelläni testailisin La Roche Posay seerumia. Toivottavasti tuleva tuho kasvoissa olisi pienempi kuin omalla äidilläni kun alan hoitaa ihoani oikein ”jo” 26-vuotiaana :)

 18. 18

  Kikka sanoo

  Molemmissa poskissa auringon aiheuttamia läiskiä. Ei ole auringoton aika niitä häivyttänyt, seerumia voisin siis kokeilla.

 19. 19

  Kirsti sanoo

  Hei Sanni,
  minulla on ihan kauhea verisuoniviidakko naamassa. Olen kokeillut kaikkea mahdollista, mutta mikään ei ole auttanut. Nykyisin hieraisen BB-voidetta poskiin, eihän niin paksu kerrosta voi laittaa, että verisuonet peittyisi, mutta edes vähän vaalenevat. Olisi kyllä ”maailman ihme” löytää poskiini tehoava aine. Olisi se melkoinen mainoskin aineelle, jos poskeni vaalenisivat.

 20. 20

  Lurjus sanoo

  Haluaisin vinkata ja suositella sarjasta, joka toimii ainakin itselläni:
  Detria Arbutin® Couperosa
  – luonnollinen apu couperosaihon hoitoon on laadukas, puhtaasta Lapin luonnosta voimansa saava hajusteeton ihonhoitosarja, joka vähentää punoitusta ja vahvistaa herkkää couperosa-ihoa. Lisäksi Detria Arbutin® Couperosa poistaa maksaläiskiä, ehkäisee ja korjaa ikääntymisen merkkejä sekä suojaa tehokkaasti haitallisilta UV-säteiltä. Kts. lisätietoja ja saatavuus: http://www.detria.fi/tuotteet/arbutin/

 21. 21

  Laura33 sanoo

  Hei. täällä yksi inhottavasta punoituksesta ja laajentuneista verisuonista kärsivä 33-vuotias nainen. Olen kärsinyt couperosaihosta kaksikymppisestä. Vuosi vuodelta verisuonia näkyy nenänpielissä enemmän, ja poskien punoitusta on vaikea peittää.

  Arkirutiineihin kuuluukin useampi peiteaine; cc-voide, punaisuuden neutraloija ja peitevoide. Kaikesta tästä huolimatta punaisuus kuultaa meikin läpi. Talvikuukaudet ovat erityisen vaikeita. Viime aikoina poskiin on myös alkanut ilmestymään näppylöitä, jotka nekin ovat tyypillisiä couperosaiholle. Olen niin tympääntynyt tähän ilmeeseen, ja olisin enemmän kuin kiitollinen jos pääsisin testaajaksi. Kokemusta itsellä ei ole juurikaan mistään ihmevoiteista, sellaisen haluaisin niin kovasti löytää!

 22. 22

  SanSan sanoo

  Olen koko ikäni (32v) kärsinyt couperosasta poskilla ja nenänpielissä, jos kokeilin Avenen tähän vaivaan olevaa voidetta, mutta eipä siitä mainittavaa apua ollut. Nyt olen myös innostunut seerumeista, kuivaihoinen kun olen. Couleur Caramelista se kaikki lähti, en vain löytänyt sitä enää mistään heti kun pullo oli tyhjä.
  La rochen Ceralip- huulirasva mulla on käytössä, toimii kuin häkä näillä keleillä ja olisin kiinnostunut, toimiiko myös tuo seerumi.

 23. 23

  Jonttu sanoo

  Itse olen couperosa-ihoisena testaillut tuote La Roche-Posayn tuotetta, mutta minulla se ei kyllä mitenkään erityisesti toiminut. En ostaisi tuotetta toistaa kertaa.

  Mutta sitten ihan toinen kommentti. Jos ja kun alan toivottavasti jossain vaiheessa käyttämään Lily Lolon Mineral Foundationia (jossa suojakerroin itsessäänkin), niin kannattaako mielestäsi sen alle tulevassa päivävoiteessa enää olla suojakerrointa? Itse ajattelin laittaa alle Lumenen uudistunutta Sensitive touch -päivävoidetta, mutta sen suojakertoimellinen versio on paljon jankimpaa ja huonosti levittyvämpää kuin suojakerroinvapaa versio. Eli siis riittääkö päivävoiteen päälle pyöritellyn mineraalimeikin tarjoama suoja mielestäsi?

  • 23.1

   Sanni sanoo

   Jos ja kun alan toivottavasti jossain vaiheessa käyttämään Lily Lolon Mineral Foundationia (jossa suojakerroin itsessäänkin), niin kannattaako mielestäsi sen alle tulevassa päivävoiteessa enää olla suojakerrointa?

   En valitettavasti osaa oikein ottaa tuohon kantaa… En ole tarpeeksi perehtynyt kemiallisen UV-filtterin ja mineraalimeikin yhteentoimivuuteen. Joidenkin tietojen mukaan mineraalimeikki saattaa haitata tiettyjen kemiallisten filtterien toimintaa, tai päinvastoin. Yritin löytää netistä sitä materiaalia minkä itse aikoinaan luin mutta en kuollaksenikaan muista minkä nimistä kemiallista filtteriä väite koski enkä osaa hakea hakusanoilla jotka tuottaisivat tulosta :/

   Eli siis riittääkö päivävoiteen päälle pyöritellyn mineraalimeikin tarjoama suoja mielestäsi?

   Tarkoitatko kesällä auringonpaisteessa vai ylipäänsä? En itse käytä suojakertoimellisia päivävoiteita, joten jälleen hankala sanoa tuohon mitään. En koe tarvitsevani UV-suojaa muuten kuin kesäaikaan tai voimakkaan auringonpaahteen maissa. Auringonottoon en lähtisi pelkässä mineraalimeikissä (tosin en ole myöskään koskaan testannut palaisinko), mutta muina vuodenaikoina Suomessa mineraalimeikin tuoman suojan pitäisi varmasti riittää, täällähän UV-säteily on hyvin heikkoa muulloin kuin keskikesällä.

   • 23.1.1

    Jonttu sanoo

    Kiitos vastauksesta. Tarkoitin ihan näin esimerkiksi Suomen talven kannalta tuota mineraalimeikin antaman suojan riittävyyttä. Eli hyvin uskaltaisi tehdä siten, että alle suojakertoimeton voide ja päälle mineraalikerros?

    En edes tullut ajatelleeksi, että kahdesta erilaisesta suojakertoimellisesta kerroksesta voisi olla jotakin haittaa; mietin vain, että onkohan kaksi kerrosta turhaa (etenkin jos käyttämäni päivävoide on mukavamman oloista suojakertoimettomana).

    • 23.1.1.1

     Sanni sanoo

     Eli hyvin uskaltaisi tehdä siten, että alle suojakertoimeton voide ja päälle mineraalikerros?

     Ehdottomasti :)

 24. 24

  Jenniina sanoo

  Hei!
  Herkkä iho ollut aina riesanani. Äiti opetti minut jo varhain käyttämään hyvä ihonhoitotuotteita, ensimmäisen silmänympärysrasvan sain 21-vuotiaana. Hieman alle 3-kymppisenä herkän ihon kaveriksi muutti kimppakämppään couperosa, joka tuntuu pahenevan vuosi vuodelta (olen nyt 33-vuotias). Tämä pakkaskausi teki taas hallaa… ihoni on ajoittain jopa lila! Välillä ihoa kiristää, sitä kuumottaa ja iho alkaa ikään kuin loimuamaan. Kokeillut erilaisia tuotteita ja sarjoja. Mikään kokeilu ei ole couperosan suhteen ollut erityisen onnistunut. Kosteustasapainoa olen saanut hallintaan. Olisinkin enemmän kuin innoissani, jos pääsisin juuri tuota couperosalle tarkoitettua seerumia kokeilemaan. Joka tapauksessa, kiitos ainakin vinkistä, että tuota voisin kokeilla seuraavaksi!

 25. 25

  Heini P sanoo

  Tääläkin yksi couperosa ihoinen nostaa kätensä pystyyn ja huutaa ´pick me!!´

 26. 26

  soya sanoo

  Oma ihoni on punoittanut jo varhaisteini-iästä lähtien, mutta ongelma on pahentunut viimeisen vuoden aikana. Viime kesänä marssin ihotautilääkärille aknen takia ja jo silloin lääkäri epäili, että minulla on perinteisen aknen lisäksi lievä ruusufinni/couperosaa. Kuluneen talven aikana ihoni onkin punakoitunut entisestään; saunassa käyminen ei tule kuuloonkaan ja normaalin suihkunkin jälkeen posket helottavat niin paljon, että hermoja ja kyyneleitä säästääkseni käyn suihkussa aina iltaisin. La Roche-Posayn seerumia olisi mielenkiintoista kokeilla, sillä merkin kasvoputsari toimi minulla loistavasti ja muutamat kasvovoidenäytteetkin ovat tuntuneet sopivan iholleni poikkeuksellisen hyvin!

  Ps, tästä 1990-luvulla syntyneiden taloudesta löytyy myös mies, joka kärsii punoittavasta ihosta (tosin lievemmin kuin minä) ja suostuisi varmasti kokeilemaan seerumia muutamaan otteeseen

 27. 27

  majak sanoo

  Hei!

  Haluaisin ehdoittaa äitini kokeilemaan tuota tehoseerumia pigmentti/maksaläiskiä vastaan, joita hänelle on ilmestynyt nyt keski-iän aikana. Hän itse koettaa aina peiteaineen voimin laittaa piiloon läiskät, mutta kyllähän ne vähän kuultaa läpi silti. Yksi läiskä on ilmestynyt suoraan hänen silmänympärysihoalueelle, ja äitiäni tuo isoksi muuttunut läiskä häiritsee aika paljon. Onhan se niin lähellä silmää, joihin nyt useimmat kiinnittävät ekana huomiota. Olisi siis tosi hienoa nähdä, josko tällä tuotteella olisi mitään vaikutusta hänen läiskiinsä. Äiti ei mielellään tuhlaa paljon rahaa kosmetiikkaan, joten siinäkin mielessä tämä olisi varmasti hänelle jännittävä kokemus.

 28. 28

  punahilkka sanoo

  Mulla on herkkä, kuiva ja herkästi punoittava iho. Olen käyttänyt tuota La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense – seerumia nyt melkein vuoden verran ja mulla se on ainakin auttanut. Ennen mulla punoitti posket aina ja mies kysyi usein ”miksi sä oot niin punainen?” :-D. Nykyään ihon väri on paljon tasaisempi enkä punastu niin helposti. Käytän seerumia vain poskilla ja muuten Rosaliac UV Riche kosteusvoidetta, joka vähentää myös punoitusta ja kuumoituksen tunnetta. En tiedä saako tuota myös Suomesta, kun asun ulkomailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.