Google Reader -palkin paluu

Bloggerin puolelta tuttu Google Reader -palkki on nyt saatu liitettyä Indiedaysinkin blogeihin. Eli nyt blogia voi taas helposti alkaa seuraamaan Blogger-tilin tai Googlen kautta yhdellä klikkauksella.

Readerpalkki

Mun Google-lukijamäärä taisi olla 301 kun liityin Indiedaysiin, ja nyt se on 281. Ensin ajattelin palkin nähdessäni että ”jee, vain 20 tyyppiä on lopettanut lukemisen”…! mutta sitten se vaihtui pian tunteeseen, ”mööh, miksi nuo 20 ei enää tykänneet mun blogista…?” Tällaisen miettiminenhän on tietysti ihan lapsellista ja hölmöä, sillä lukijoiden mielenkiinnot vaihtuvat enkä itsekään lue jatkuvasti samoja blogeja. Sitten mä kuitenkin palasin ajatukseen, että onkohan monikin lopettanut lukemisen ihan vain siksi että muutin Indiedaysiin? Se ajatus surettaa jostain syystä. Blogi on mielestäni ihan samanlainen kuin ennen huhtikuuta, eikä Indiedays ole viidessä kuukaudessa vaikuttanut tyyliini mitenkään. Mä olen täällä edelleen se ”the odd one out”! :)

Kyllästyttekö te helposti blogeihin ja vaihdatte lukulistanne sisältöä?

Kommentit
 1. 1

  marikki sanoo

  olen itse asiassa löytänyt blogisi Indiedaysin kautta ja tykkään kovasti! kiitos!

 2. 2

  Karoliina sanoo

  minäkin löysin tänne vasta nyt kesällä, mutta mieluummin kyllä lukisin ”liittoutumatonta” blogia. Blogin ”myyminen” kaupallisille tahoille ärsyttää, vaikkei moni sitä tule varmaan edes ajatelleeksi.

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Saavathan ”liittoutumattomatkin” bloggaajat tuloja esim. Google Adsin kautta…?

 3. 3

  Constance sanoo

  Minulla aivan sama. Löysin tämän vasta tänne liityttyäsi. En olen Google Readerin käyttäjä, joten minun ihastus blogiisi ei edes näy sitä kautta. Tämä on lemppariblogeja, joten jatka vaan samaan malliin :)

 4. 4

  sanoo

  lopetan jonkun blogin seuraamisen silloin tällöin. tyypillisin syy on se, että postauksia tulee liian harvoin tai ne toistavat itseään: esim. jatkuvat päivän asu -postaukset eivät kiinnosta, jos niissä ei ole mitään lisäinformaatiota, eli samantapainen yhdistelmä on nähty jo sata kertaa (muuten arvostan kyllä samojen vaatteiden ahkeraa käyttöä!). parin blogin seuraamisen olen lopettanut myös siksi, että asiallisiin ja ystävällisiin lukijoiden kommentteihin vastataan jatkuvasti ylimielisesti tai töykeästi. onneksi sellainen tyyli on sentään harvassa.

 5. 5

  Anu sanoo

  En vaihda.Korkeintaan tulee uusia luettavia.Eikä laadukkaita kotimaisia kosmetiikka blogeja hirveästi ole.

 6. 6

  A sanoo

  Sinun blogisi lukemista en Indiedaysiin siirtymisen takia lopettanut, mutta joitain muita kyllä. Monet Indien blogit ovat ainakin todella hitaita avautumaan ja lataamaan kuvat verrattuna entiseen. Joidenkin blogien taso myös huononi mielestäni huomattavasti kyseiseen yhteisöön liittymisen jälkeen. Luulen, että monet ovat lopettaneet ID-blogien lukemisen myös ”periaatteesta” tälläistä ns. kaupallista liittoa vastaan. Itse en jälkimmäisestä välitä, vaikken tästä Indiedaysistä kyllä erityisemmin pidäkään..

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Hei joo, tuosta mäkin olen kuullut että Indiedaysissa postaukset (ja lähinnä kai juuri kuvat?) latautuvat hitaammin kuin Bloggerin puolella. Se on kyllä ikävää. :( Itse en ole mitään tuollaista huomannut, mutta käytetty yhteys siihen varmasti vaikuttaa.

 7. 7

  am sanoo

  Mä oon luullakseni aika ”uskollinen” lukemilleni blogeille, tykkään siis lukea samoja vanhoja blogeja, vaikka välillä kyllästyttäisikin. Lopetan blogin lukemisen silloin jos bloggaajan persoona tai arvot tai jokin olennainen ärsyttää/harmittaa/eroaa radikaalisti omistani. Mitään blogia en oo lopettanut lukemasta sen takia että se on muuttunut ”kaupalliseksi”. Kiva vaan, jos suositun ja hyvän blogin pitäjä saa hyvitystä näkemästään vaivasta.

 8. 8

  sanoo

  Lisäilin blogisi bloggerin lukemistoon itseasiassa eilen, joten minä en ainakaan ole se, joka on lähtenyt. :)
  Itselle koko bloggaus on suht uusi juttu, joten vielä vähän haeskelen niitä itseä kiinnostavia blogeja. Joitain olen lukenut vain hetken, todennut että arvomaailma/ajatukset risteää ihan liikaa kirjoittajan kanssa ja lopettanut. Kuitenkin tykkään tosi erilaisista blogeista, monipuolisuutta kaiketi blogilta eniten haenkin. :)
  Sun blogissasi tykästyin erityisesti luonnonkosmetiikkajuttuihin, itsekin olen siitymässä niiden käyttäjäksi. Luomivärijutut on myös kivoja. Itse en räikeitä värejä käyttäisi, mutta ne suuri kontrastiero auttaa näkemään levityksen paremmin. Ehkä itsekin vielä opin käyttämään luomiväriä. :)

 9. 9

  Salla sanoo

  Minä ainakin aloitin lukemisen kun liityit tänne! Uskon, että olet saanut paljon uusiakin lukioita, jotka eivät itsestään ilmoita (esim. allekirjoittanut).

 10. 10

  Prada sanoo

  Veikkaan, että nuo parikymmentä lukijaa ovat lopettaneet blogisi lukemisen peukalonkyntesi takia! ;) Hihhih…

 11. 11

  sikke sanoo

  Ite luin bloggerin puolella ja täällä. Et oo muuttunut miksikään, ja sekös vaan on hyvä asia! :D

  Ite klikkailen itteni aina ihan omia reittejä tänne blogiin, joten lukijamäärä ei välttämättä ole se vähän vajaa 300 vaan se voi olla enemmänkin, luulis että meitä oman tien klikkailijoita on enemmänkin :D

  • 11.1

   Sanni sanoo

   Joo, siis toki vakituinen lukijakunta on suurempi kuin tuo Google Readerin tilaajamäärä. Mulla on noin 8000 viikkolukijaa. Oman tien klikkailijat muodostavat ehdottomasti suurimman lukijaryhmän.

 12. 12

  kielo sanoo

  Minäkin olen lisänyt lukulistaani tämän blogin vasta indiedaysin myötä, vaikka joskus aiemminkin olin tainnut käydä vierailemassa.

  Nykyään tulee tosi monista blogeista selailtua vain kuvat, mutta sinun postauksiasi luen mielelläni. Osa noista, joita vain selailen, alkavat vähitellen kyllästyttää, mutta en osaa helposti luopua asioista. Eli vaikka olen jo jonkin aikaa miettinyt useamman blogin lukemisesta luopumista, en ole kuitenkaan vielä raaskinut – jos ne sittenkin muuttuisivat taas mielenkiintoisemmiksi! ;)

 13. 14

  Katru sanoo

  Minäkään en näy tilaistoissa koska en käytä bloggeria. Löysin blogisi vasta täältä ja olin heti myyty. Jatka samaan malliin Sanni!

 14. 15

  suz sanoo

  Oon mäki sun lukija, vaikken näy noissa lukijoissa. :) Tai siis kun en ymmärrä yhtään, että miten voi ”olla lukija”. Mä vaan oon tallentanu mun lemppariblogit kirjanmerkkeihin ja sieltä aina tuun. :D

  Terveisin tekniikan ihmelapsi ?

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Niin joo, ’lukijoitahan’ ovat tietysti kaikki, jotka blogia enemmän tai vähemmän säännöllisesti seuraavat, tulivat sitten mitä kautta tahansa. Suurin osa lukijoista tulee blogiin suoraan, vaikkapa nyt selaimen suosikkilistan kautta. Kuvaavampi termi Blogilistan, Bloglovinin tai Google Readerin kautta lukeville olisi ’tilaaja’. He kokevat helpommaksi koota kaikki seuraamana blogit yhdelle virtuaaliselle ”tilauslistalle” josta näkee heti kuka on päivittänyt. Tilaajat säästyvät siltä ”vaivalta”, että joutuisivat käymään kurkkimassa joko blogiin on tullut uusi postaus vai ei. Mikään suuri vaivahan tuo nyt ei tietenkään ole, mutta itsekin pidän tosi kätevänä sitä, että näen suoraan yhdeltä listalta seuraamieni blogien päivitykset.

 15. 16

  sanoo

  Todella harvoin heivaan itseni blogin lukijoista ulos, vaikka en jaksaisi joka päivitystä lukea. En tiedä kuvittelenko, mutta joskus tuntuu että google friend connect heittää itse minut blogin lukulistalta… En tiedä vaikuttiko sinun blogisi tapauksessa osoitteen vaihtuminen, mutta taatusti olin ennen lukijapalkissa, enkä ole omin voimin sieltä lähtenyt :o (ja kun kuitenkin bloggerissa blogi säilyi kuten ennen). Weird.

  • 16.1

   Sanni sanoo

   No onpas outoa että Google Friend Connect voi tehdä tuollaista….. (paitsi että mä en ole ihan edes tajunnut mikä tuo ’friend connect’ edes on, miten se eroaa lukijaraadista…?)

 16. 17

  Helinä sanoo

  Aloin lukea blogiasi vähän ennen kun siirryit indiin. En lue mitään blogia jäsenenä, joten en näy missään, muutakuin kävijätilastoissa.
  Mulla kiinnostuksen kohteet vaihtelee, seuraan jonkin aikaa uutta blogia säännöllisesti ja kahlaan arkistot läpi, niin kauan kun saan jotain uutta irti, sitten kyllästyn. Nyt olen alkanut kyllästyä kommentointiinkin :)

 17. 18

  Emmi sanoo

  Mä oon kanssa löytänyt sun blogin vasta indiedaysin myötä ja voihan olla esim että joku on alkanut seurata blogia bloglovinin tai blogilista kautta ja siksi poistunut tuolta :)

 18. 19

  Tiina sanoo

  Olen seurannut blogiasi jo vuoden verran, en myöskään ole rekisteröitynyt lukijaksi mihinkään blogiin joita seuraan, niitä ei olekaan kuin tämä ja pari muuta

 19. 20

  LemonJuice sanoo

  Niinno, pakko tässä vaiheessa kommentoida, että ei tuossa palkissa näy kaikki Google Readerinkään/Bloggerin kautta lukijat. Joten, jos sulla on siinä 20 lukijaa vähemmän, niin se voi tarkoittaa, että sinulta on 20 lukijaa lähtenyt tai se voi tarkoittaa sitäkin, että esim. 5 lukijaa on lähtenyt ja 15 lukijaa on vaihtanut seuraamistaan julkisesta yksityiseksi. Ja vaikka siinä näyttäisikin olevan 20 lukijaa vähemmän, niin sinulle on voinut tulla vaikkapa 50 lukijaa lisää.

  Eli minä seuraan blogiasi ja paljon muitakin blogeja Google Readerin kautta, mutta seuraan kaikkia yksityisesti. Tarkoittaa siis sitä, että minä en näy lukemana/lukijana tuossa palkissa.

  Tietyllä tapaa ihan mielelläni ilmaisisin blogin pitäjälle, että seuraan hänen blogiaan aktiivisesti, mutta toisaalta en halua, että kaikki seuraamani blogit ovat julkista tietoa ihan kaikille, jotka samoja blogeja sattuvat lukemaan. Olen päätynyt siihen ratkaisuun, että seuraan blogeja yksityisesti ja kommentoin joitakin blogeja silloin tällöin haluamallani nimimerkillä.

  Lisäilen seurattavat blogit aina selaimen osoitepalkissa olevan ”subscribe this page” -napin kautta.

  • 20.1

   Sanni sanoo

   No niinpä tosiaan… en tullutkaan ajatelleeksi tuota yksityisenä seuraamista. Hyvä kun teit tämän huomion! :) Eipähän tuon palkin luku siis kerro loppujen lopuksi mitään Google Readerin kautta seuraavien, lopettaneiden tai uusien lukijoiden todellisesta määrästä.

   Mitä selainta muuten käytät? Mä en löydä ainakaan Mozillasta tuollaista ’subscribe this page’ -nappia. Osoiterivin päässä on vain ’lisää suosikiksi’ -ikoni.

   • 20.1.1

    LemonJuice sanoo

    Mulla on käytössä Mozilla Firefoxin versio 3.6.8 ja siinä osoitepalkin oikeassa päädyssä on vierekkäin 2 ikonia, ensin RSS-syötteen ikoni ja sitten se suosikiksi lisäämisen tähti. RSS-syötteen kuvalla tarkoitan sitä sellaista oranssista neliötä, jossa on se valkoinen piste ja kaksi kaarta. Ja nuo molemmat on mun mielestä olleet siinä ”aina” eli niin kauan kuin olen Mozillaa käyttänyt. Tosin mulla on englanninkielinen versio, mutta ei kait siinä eroa pitäisi olla.

    Kun painan sitä RSS-syötteen ikonia, niin sen jälkeen selain avaa sivun, jossa voin valita, mitä ohjelmaa haluan käyttää syötteen seuraamiseen ja mä valkkaan Googlen. Siinä on mahdollista ruksata, että aina käyttää Googlea, jolloin jatkossa ei tarvitse tätä valintaa tehdä. Sitten aukeaa sivu, jossa se kysyy, että haluanko lisätä sen Googlen kotisivulle vai Readeriin.

    Minusta tuo on ollut silleen näpsä, että ei tarvitse blogista hakea, että onko siellä tyrkyllä joku lisäys-nappi, eikä myöskään tarvitse itse kopioida tms. blogin osoitetta jonnekin. Olen laiska. :D

    • 20.1.1.1

     Sanni sanoo

     Onpa kätevä. Ja nythän mäkin löysin tuon RSS-ikonin, kun siirryin pois tältä kommenttien valvonta -sivulta. RSS-ikoni lienee näkyvissä vain niillä sivuilla, joiden syötettä voi seurata. Kiitos vinkistä!

 20. 21

  Miä sanoo

  Löysin blogisi vasta muutama kuukausi sitten ystäväni suosituksesta. Ja hyvä että hän suositteli, sillä tämä on aivan mahtava blogi ja tähän jää koukkuun!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Kiva ystävä sulla kun suositteli! :) Vaikka mua kyllä edelleenkin hämää että jotkut tosiaan tykkää mun blogista jopa sen verran että suosittelevat muillekin, se on aikamoinen kohteliaisuus.

 21. 22

  Herbina sanoo

  Luen tiettyjä blogeja, jotka mulla on suosikkeihin tallennettuna, ihan säännöllisesti. Mm. sua, Virveä ja Jangsaraa. Jostain syystä näyttäisi siltä että mun lukutieto on kadonnut tästä blogista Indiedaysiin siirtymisen myötä, koska nyt kun klikkasin ”Lue” niin lukijamäärä lisääntyi yhdellä. Olin kyllä rekisteröitynyt lukijaksi jo edelllisessäkin versiossa, liekö sitten käynyt samalla tavalla osalle muistakin. Google Readeria kun vielä viitsisi opetella käyttämään, niin ei olisi niin selaimen bookmarkien varassa..

 22. 23

  Pimpelipom sanoo

  Itse luen blogeja google readerin kautta juurikin siitä syystä, ettei tarvitse käydä erikseen kurkkimassa, onko uusia postauksia tullut.

  Indiedaysistä en pidä mainosten vuoksi. Tänne siirtyneet (ennen visuaalisesti silmää miellyttäneet) blogit muuttuvat persoonattoman näköisiksi. Siksipä en enää klikkaa varsinaista blogia readeristä auki, vaan luen postauksen syötteenlukijan lukuruudusta. Lukemista en Indiedaysin vuoksi sentään lopeta, mutta jotenkin blogien ”tunnelma” mielestäni on muuttunut tänne siirtymisen myötä. Sen kummemmin en sitä osaa selittää.

  Lukulistalta olen poistanut joitain blogeja lähinnä siitä syystä, että ne ovat alkaneet toistamaan itseään tai, että sisältö on alkanut olemaan enemmän tuotemainosta kuin itse asiaa.

 23. 24

  hhhh sanoo

  Onhan sulla varmaa paljon niitäki lukijoita, jotka ei oo lisänneet itseään mihinkää listaa vaa pitää blogia kirjanmerkeissä.. kuten minä:)

 24. 25

  Elina sanoo

  Samaa mietin minäkin, seuraan kaikkia blogeja niin että ne ovat tuolla kirjanmerkeissä. Toiset tarkistan päivittäin uusien postausten varalta ja toiset tsekkaan harvemmin. Jotenkin kuvittelisin että juuri tällä tavalla blogeja lukevia on kaikkein eniten! :)

 25. 27

  sanoo

  kun siirryit indien puolelle, laitoin blogisi kirjanmerkkeihin, silloin kun tuo bloggerin kautta lukeminen poistui – eli edelleen olen lukenut vaikka en ole nakynyt ;)

 26. 28

  (= sanoo

  ihan niinkuin hhh kirjoitti , että seuraan blogiasi mutta ne eivät ole kirjanmerkeissä (= nii siis tekee varmaan monet muutkin ?

 27. 29

  Teresa sanoo

  Luen blogiasi Google Readerin kautta, ja siinä on aivan sama millä alustalla blogi on, mitään eroa en huomannut kun siirryit Indiedaysiin. Vähän ärsyttää se, etten näe noita kyselyjä readerissä, mutta käväisen kuitenkin täällä varsinaisessa blogissa aina välillä vastailemassa niihin!

  En pahemmin poistele blogeja readeristä, mutta olen kyllä aika nihkeä lisäilemään niitä sinne – minulle kelpaa vain paras! :-)

 28. 30

  Polina sanoo

  Luen myös Google Readerin kautta, olen sitä kautta seurannut blogia sen alusta asti, jo ennen Indiedaysiin siirtymistä. Mulla tosin on ne asetukset ns. anonyyminä, eli en näy tuossa lukijalistassa. Varmasti siellä on monia muitakin lukijoita niin, etteivät näy listassa, mutta lukevat silti readerin kautta anonyymisti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.