Golden Beige – R.I.P.

Minulla on suru-uutinen.

Joku teistä on tämän varmasti jo tiennytkin.

Itse kuulin siitä vasta tällä viikolla.

  LorealColorAppealGoldenBeige

Kaikkien aikojen paras neutraalin vaalea luomiväri/kasvohighlighter, L’Orealin Color Appeal -sarjan legendaarinen numero 21, Golden Beige, on saapunut tänä syksynä yli 10-vuotisen historiansa päähän.

Koko Color Appeal -sarja on lopetettu. Golden Beigeä ei enää valmisteta.

*kyynel*

Golden Beige on luomiväri, joka ei ole voinut jäänyt keneltäkään blogini pitkän linjan lukijalta huomaamatta. Se on ollut mukana lukuisissa meikeissä niin silmissä kuin kasvoilla vuosien läpi. Enkä suinkaan ole yksin Golden Beige -rakkauteni kanssa. Tämä luomiväri on alalla pienessä kulttiasemassa – enkä nyt tiedä onko niin pienessäkään. Nappi löytyy lukuisten ammattilaisten meikkipusseista – sävy vain on niin täydellinen kulmaluulle tai poskipäälle sipaistavaksi.

Vuosien varrella olen jakanut tämän vinkin varmaan useammin kuin minkään muun; ”Hyvä korostuspuuteri? Miksi maksaisit lompakkosi tyhjäksi selektiivisten brändien vain LE-kokoelmissa ilmestyvistä highlightereista kun yksi markkinoiden parhaista korostussävyistä löytyy markettimeikkihyllystä?”

LorealColorAppealGoldenBeige_2010

Voi Golden Beige. Muistamme sinut hopeisessa hylsyssä, sitten kultaisessa, välillä tähtikuviolla, välillä taas tasaisella pinnalla… Color Appeal -luomivärejä tuli ja meni, mutta yksi pysyi – Golden Beige. Ei ole ollut L’Orealillekaan mikään salaisuus että sävy on kestosuosikki.

Itse muistelen ostaneeni ensimmäisen Golden Beigeni 2000-luvun alussa. En tiedä tarkalleen milloin sävy on ilmestynyt, L’Orealiltakaan ei osattu tähän vastata. Se on mahdollisesti ollut valikoimassa jo 90-luvun puolella.

L’Orealilla yli 10 vuotta työskennellyt kouluttaja Mari Juntunen totesi, ”Sen tiedän että Golden Beige on ollut talossa minua kauemmin”.

LorealColorAppealGoldenBeigeRIP

No, kuten kaikessa, ajat menevät eteenpäin. Nyt oli Golden Beigen aika lähteä. Hassua – aivan tuikitavallisen vaalean beigen näköinen sävy – ja silti sille ei löytynyt (ainakaan omasta hintaluokastaan) vastinetta. (MACin Shroom on mielestäni aika lähellä selektiivisellä puolella – ei ihan yhtä hohtava mutta sävy todella lähellä.) Niin ”tylsän” näköinen sävy – ja niin korvaamaton. Me meikkien suurkuluttajat tiedämme, mistä kaikesta Täydellinen Luomiväri koostuu; joissain yksilöissä kaikki vain kohtaavat; koostumus, rakenne, sävy, levittyvyys, pysyvyys…

Onneksi minulla on jemmassa vielä yksi ihan korkkaamaton Golden Beige. Jos vielä bongaatte näitä jostain, tiedätte, että viimeisiä viedään. Ymmärtääkseni Color Appeal lopetettiin virallisesti syksyllä, mutta sävyjä saattaa olla vielä jäljellä jossain.

Itselleni Golden Beigen poismeno tuli ihan puun takaa siksi, ettei siitä ole kauankaan kun sitä vielä hypistelin kaupoissa. Ja huomioin, että vanhuksen pinta oli taas muutettu – takaisin tasaiseksi.

Jos vielä jossain sellaisen näen, ostan pois ihan silkasta tunnesyystä. <3

Kommentit
 1. 1

  M sanoo

  Voi kauheata…
  Olisi pitänyt ostaa aiemmin, nyt niitä tuskin mistään päin Helsinkiä löytyy.. On se kyllä ihmeellistä että näinkin suosittuja meikkejä lopetataan. Kuvittelisi, että olisi Lorkullekin taloudellisesti hyödyllisempää säilyttää tämä sävy – niitä kun varmasti myydään aika mukavasti.

 2. 2

  Elli sanoo

  Hei Sanni, tämä ei varmaankaan korvaa menetystä, mutta L’Orealilta on tullut uusia mono luomivärejä. Niistä yksi sävy Color Riche Mono 206. Nude oli tosi kiva. Neutraali satiinin hohtava kultaan taittava neutraali beige. Tosi laadukkaasti levittyvä ja pysyy hyvin. Kokeile jos se sopisi sulle Golden Beigen korvaajaksi. En siis tunne tuota sun mainitsemaa. Ostin 206 Nuden kummitytölle lahjaksi, mutta pidin itse. Hyi minä, tuhma kummitäti.. :-) Mutta kävin sitten ostamassa hänelle tietty uuden!

  • 2.1

   Sanni sanoo

   Juu, olen katsellutkin noita uusia Color Riche -solosävyjä, ja huomioinut 206 -sävyn, mutta koska noissa on eri teknologia kuin Color Appealeissa (yhdistävät puuterin ja geelin, ovat siis ikäänkuin vähän voidemaisia), niin olen ajatellut, että tuo käyttäytyy iholla vähän eri lailla – olisi esim. voimakkaammin hohtava ja kerrostuisi voimakkaammin. (Golden Beigen parhaus oli siinä kun se oli hohtava – mutta ei yhtään liian hohtava arkeenkaan, ja yhdellä kerroksella jälki oli sopivan läpikuultava ja huomaamaton.)

   Mutta käytäntöhän vasta totuuden kertoo…! :) Varmasti tulen joskus tuon 206:n testaamaan.

   mutta pidin itse. Hyi minä, tuhma kummitäti.. :-)

   Nauratti tämä ^_^

 3. 3

  Jessii sanoo

  Voisikohan tuota vielä löytää Helsingin Anttiloista, sokoksista tai stokkalta …

 4. 4

  sanoo

  Nyt on kyllä häpeä myöntää, että vaikka oon lukenut blogiasi vuosikausia, on tämä mennyt totaalisen ohi! :D Tosin, mua ei markettipuoli koskaan ole jaksanut kiinnostaa – joten en tätä oo koskaan kaupassa hiplaillutkaan. Shroom voisi todentotta olla samankaltainen… :)

 5. 6

  henna sanoo

  Korvaisisikohan zuiin mustard sävyinen luomiväri golden beigeä yhtään? :) kyseinen sävy on myös ihana ja zuiin luomiväreissä on hyvät pigmentit!

  • 6.1

   Sanni sanoo

   Korvaisisikohan zuiin mustard sävyinen luomiväri golden beigeä yhtään? :)

   Vaikea sanoa kun en ole kyseistä sävyä nähnyt :)

 6. 7

  Satu sanoo

  Voi ei! r.i.p. Golden Beige </3 Ostin sen aikoinaan blogisi ansiosta ja se on kyllä ollut poikkeuksellisen hyvä ja käytetty luomivärinappi (pannun pohja paistaa jo). Jos löydän sellaisen vielä jostain niin varmasti ostan tunnesyystä :D

   • 8.1.1

    Jonttu sanoo

    Minulla olisi sitten taas ihan aiheen ulkopuolelta oleva kysymys, joka sivuaa kylläkin uusinta joulukalenterin luukkua. Eli olen vähän mietiskellut Laveran purkkien etikettejä, kun Laveraan olen kovasti ihastunut. Eli tilasin vastikään itselleni Laveran hehkutetun Wild Rose -liposomivoiteen netistä ja koinkin, että olen hieman eksyksissä Laveran tuotteiden ikähaarukoinnin suhteen. Esim. tuo kyseinen voide on aivan ihanan tuntuista iholla, ja se on suunnattu ”aikuselle iholle”. Tilatessani mietin, että mitäköhän tuolla aikuisella iholla tarkoitetaan, jo vaihdevuosi-ikään ehtinyttä ihoako esimerkiksi? No, käytännön kokemus osoitti, että tuo voide toimii nuoremmallakin todella hyvin. Nuo päivän joulukalenterin voiteet on taas mielestäni ainoat, jotka Lavera on merkinnyt selkeästi, jolloin kuluttajan on helppo tilata tuote etänäkin (ilman testausmahdollisuutta). Tällaista vain pohdiskelin. :)

    • 8.1.1.1

     Sanni sanoo

     Joo, se on totta että Lavera ei ole suoraan merkannut ikäsuosituksia muille voiteille, itse asiassa vähän ihmettelin miksi Cranberry & Arganin kohdalla niin oli tehty. Mielestäni ”aikuinen iho” on hyvä ilmaisu, vaikka se tietysti voi monen korvaan tarkoittaa eri asioita. Ja mikä lopulta on ”aikuisen ihon” ikäraja?

     Itse näen ilmaisun ”aikuinen iho” toisena tapana sanoa ”ikääntynyt iho”, eli iho, jossa näkyy jo ikääntymisen merkkejä. Koska ikääntymisen merkit näkyvät ihmisten iholla hyvin eri aikaan – yhdellä on jo 21-vuotiaana kunnon silmäkulmarypyt kun taas toisen iho on sileä vielä 40-vuotiaana jne, niin numeraaliset ikäsuositukset ovat mielestäni huono tapa ilmaista kenelle voide sopii. Ihonhoitotuotehan hankitaan aina tarpeeseen, ei ikään. Jonkun iho esimerkiksi on veltto ja roikkuu 30-vuotiaana, silloin voi hankkia kiinteyttävän voiteen, jotka ”ikärajojen” puitteissa löytyvät usein 60+ ikäryhmän tuotesarjoista.

     Älä siis mieti tuotteita valitessasi ikähaarukoita tai ikäsuosituksia, kiinnitä huomio sen sijaan tuotteen ominaisuuksien kuvaukseen ja mieti, vastaako se oman ihosi tarpeita. :)

     • 8.1.1.1.1

      Jonttu sanoo

      Toki niin yritän tehdäkin, mutta en nyt tarkoituksella ehkä kuitenkaan tarttuisi johonkin suurin piirtein 60-vuotiaalle suunnattuun voiteeseen. :) Mutta tosiaan jotenkin vain koin tuon Laveran voiteiden ostamisen netistä hieman haasteelliseksi, mutta lopputulos oli tällä kertaa napakymppi (siis tuo liposomivoide). :)

      Ainakin toivoisin kaikkien voidepurkkien sisältävän kunnon kuvauksen siitä, millaiselle iholle sitä suositellaan; ikämerkinnät eivät tosiaankaan tuo niin suurta lisäinformaatiota.

      Ehkä tähän hämmennykseeni vaikuttaa myös se, että luonnonkosmetiikan voiteissa on usein lueteltu paljon hoitavia öljyjä, joten sitä eroa voiteiden välillä yrittää hakea sitten siitä ikämerkinnästä, kun kaikki kerran kosteuttavat tarpeeksi (asia erikseen ovat tietysti suoraan rasvoittuvalle iholle suunnatut voiteet)…

      • 8.1.1.1.1.1

       Sanni sanoo

       Ehkä tähän hämmennykseeni vaikuttaa myös se, että luonnonkosmetiikan voiteissa on usein lueteltu paljon hoitavia öljyjä, joten sitä eroa voiteiden välillä yrittää hakea sitten siitä ikämerkinnästä, kun kaikki kerran kosteuttavat tarpeeksi

       Aivan, tältä kannalta ymmärrän hyvin :)

       Tosi mukava muuten kuulla että Liposomivoide osoittautui ”sokkoshoppailtuna” napakympiksi! :)

       • 8.1.1.1.1.1.1

        Jonttu sanoo

        Paras voide mitä olen tähän mennessä testannut. :) Harmi vain, ettei pakkaus ole pumppumuodossa (vaikuttaa varmaan säilyvyyteen).

 7. 9

  Tilli sanoo

  Sympaattinen muistokirjoitus. :) Huomasin jossain vaiheessa syksyä, että Lorkun solonapit on uusittu. Olen itsekin hypistellyt Golden Beigeä kaupassa (blogisi innoittamana) mutta jättänyt sen hyllyyn siksi, että siihen aikaan mulla oli vielä suht’ tiukka ”vain yksi higlighter/sävy kerrallaan riittää”. Voi noita viattomuuden aikoja… ;)

 8. 10

  Mollimaija sanoo

  Voi mulla on noita 2 avaamatonta :) täytyykin kokeilla. Mun käyttämäni highlighter on lopussa ja samaa ei saa mistään. Jospa Lorkulla seuraavaksi

 9. 11

  Hanne sanoo

  Tuo on parhain sävy kaikkeen ja nopean meikkini kulmakivi. Nyt pitää selkeästi kääntää Kokkolan kaupat nurin ja etsiä viimeinen kappale. Nykyisestä näkyy jo pannu :(

 10. 12

  Miss M sanoo

  Lepää rauhassa Golden Beige ja kiitos yhteisistä vuosistamme <3 Itse jäin myös kovasti kaipaamaan Color Appealin tummanharmaata/mustaa sävyä Platinium Black, jossa oli hienoista kultaista hohdetta ja sopi mainiosti kynärajauksen päälle.
  Tykkäsin kyllä hirveän paljon näistä Color Appeal napeista ja vanhoista julkkistriosta, joissa sävyt olivat erillisissä napeissa. Uudet sävyt ja tuotteet eivät enää jostain syystä ole olleet yhtä houkuttavia – mutta toisaalta onpa ainakin hyvä syy ja mahdollisuus laajentaa kokemuksia muidenkin merkkien puolelle.

  • 12.1

   Sanni sanoo

   ja vanhoista julkkistriosta, joissa sävyt olivat erillisissä napeissa.

   Mäkin tykkäsin noista tosi paljon, mulla oli yhteen aikaan jopa pieni himo kerätä niitä…! Sitten kun triot uudistettiin niin että sävyt olivat enää yhdessä pannussa kiinni toisissaan, ei enää kiinnostanut. Kamalan epäkäytännöllistä, en ymmärrä ollenkaan tuota suosituksi käynyttä ”sävyt-samassa-pannussa” -trendiä.

   • 12.1.1

    Elli sanoo

    Tuo on asia, joka itselläkin käy aina mielessä kun näen eri sävyjä samassa kupissa. Poskipunissakin on monilla merkeillä sama trendi! Voi kuulemma ottaa sudilla kaikkia sekaisin tai vain yhtä sävyä. Siis miten, jos saan kysyä? Jos sutii vaikka kaikki kolme sekaisin, niin pinta on yhtä sotkua sen jälkeen ja kaikki sävyt pitää puhdistaa paperilla. Jos taas yrittää ottaa vain yhtä väriä, niin sekin on mahdotonta jos käyttää poskipunasivellintä, sillä yksi sävy saattaa olla 2-3 cm leveä (tai kapea paremminkin). :) Ei hyvä.

   • 12.1.2

    Miss M sanoo

    Äläpä muuta sano! Värit olivat vielä kaiken lisäksi niissä trioissa ihan kamalan kapeasti painettuina ja kaventuivat entisestään toiseen päähän. Koita siitä sitten vähänkään leveämmällä siveltimellä kaivaa väriä irti ja entäs kun jotain sävyä tulee käytettyä enemmän ja muita vähemmän… Erillään olevat sävyt saa kuitenkin omasta napistaa käytettyä vaikka ihan viimeiseen muruseen saakka mutta en voi uskoa että sama onnistuisi siististi noissa monivärinapeissa. Buu tälle trendille!

    • 12.1.2.1

     Sanni sanoo

     Erillään olevat sävyt saa kuitenkin omasta napistaa käytettyä vaikka ihan viimeiseen muruseen saakka mutta en voi uskoa että sama onnistuisi siististi noissa monivärinapeissa.

     Ehkäpä tuo trendi johtuukin jopa osittain siitä, että valmistajat ovat laskeskelleet, että kuluttaja heittää tuotteen aikaisemmin roskiin kun ei enää saa otettua sävyjä järkevästi, ja ostaa sitten uuden. Enemmän myyntiä.

     • 12.1.2.1.1

      Miss M sanoo

      Varmasti totta tämä myös, bisnestähän tämä kosmetiikkamaailmakin on. Harmittaisi kyllä vietävästi jossei tuollaisia paletteja saisi loppuun asti käytettyä, nytkin äidin ”vanhat ensin loppuun” oppien mukaisesti olen aamudödöilijänä pessyt kainaloita jo viimeisiään vedelleellä herra Yrkän suihkugeelillä – vähän vettä perään niin kyllä vain purkin pohjalle muuten jääneet geelit iloisesti valuvat ulos ja pesee vielä oikein hyvin.

  • 12.2

   pauliina sanoo

   Platinium black -sävyä näyttäisi ainakin olevan sok:n verkkokaupassa. Tätä golden beigeä ei, valitettavasti.

   • 12.2.1

    Miss M sanoo

    No mutta kas! Nappasinpa tilaukseen, kiitoksia kovasti vinkistä :) Nyt on melkein loppuelämän varoiksi tummaa sävyä kynärajauksen päälle, edellisestäkin napista kun on vielä jonkin verran jäljellä.

 11. 14

  hele sanoo

  kaikki hyvähän päättyy…loppuu tai kallistuu … :( mutta joulu tulee joka vuosi..onnellista joulun odotusta kuitenkin :)

 12. 15

  Heidi sanoo

  Minultakin taitaa tuo löytyä. :)

  Ja ihmettelen miksi näin suosittu ja melkein kulttituote lakkautetaan? Miksi pyörä tarvitsee keksiä uudestaan, jos sävy on juuri täydellinen?
  Kausimeikkejä ei tietenkään kannata pitää liian pitkään valikoimissa, mutta jotkin meikit vain ovat ajattomia ja luulisi, että brändille tekisi hyvää, jos siellä olisi joku supersuosikki.

  • 15.1

   Sanni sanoo

   Ja ihmettelen miksi näin suosittu ja melkein kulttituote lakkautetaan?

   Johtuu siitä kun koko Color Appeal -sarja lopetettiin, ymmärtäähän sen ettei yhtä sävyä jätetä yksinään jäljelle. Uusi Color Riche L’Ombre Pure -sarja perustuu erilaiseen teknologiaan, niin Golden Beige ei voinut siirtyä sinne. :/

 13. 16

  -J- sanoo

  R.I.P :( Ostin myöskin aikoinaan sävyn blogisi innoittamana ja on ollut käytetyimpiä luomivärejäni :)

 14. 17

  Mirri sanoo

  Tästä kyseisestä tuotteesta ei ole kokemusta mutta täytyy tulla hehkuttamaan, kun täällä blogikommenteissa jokin aika sitten kyselin nude-palettisuosituksia Sephorasta haettavaksi, niin päädyin sitten Urban Decayn Naked -minipalettiin jossa on kuusi sävyä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä :3

 15. 18

  mei sanoo

  Taas kerran tuote, jota on pitänyt kokeilla! Useamman kerran olen tätä katsonut kaupassa ja muistanut Sannin sanat.. silti sitä en ole ostanut. Pahus! Nyt on pakko lähteä metsästämään, saa vinkata jos Tampereen seudulta jostain tätä vielä löytyy! :)

 16. 19

  sanoo

  Mulla on melkoisen pienet meikkivarastot ollut aina, mutta tämä on tainnut löytyä minunkin kätköistäni. Harmi että hyvä tuote lopetetaan.

 17. 20

  Marjo k sanoo

  No voi höh. Juuri kun minäkin innostuin tämän käyttämisestä juuri korostustuotteena. Olin jotenkin unohtanut tämän läsnäolon, aivan kuten meikkaamisenkin, kunnes aloin lukea blogiasi (ja miita kosmetiikka blogeja).
  Pakkohan näitä on haalia varastoon !

 18. 22

  Johanna sanoo

  Minulla on Maybelline Color Show Mono Sultry Sand ja Lustrous Beige sävyissä. Tuossa postauksen kuvassa Golden Beige näyttää ihan Lustrous Beigeltä. Livenä en ole lorkkua nähnyt, mutta tsekkaahan nuo Maybellinen sävyt, josko kolahtaisi korvaajaksi.

  • 22.1

   Sanni sanoo

   Kiitos vinkistä, täytyy katsastaa. Pelkkä sävyn samankaltaisuus ei tosin riitä, koostumus on myös tärkeä – ellei tärkeämpikin :)

   • 22.1.1

    Johanna sanoo

    Aivan – unohtuikin kommentista, että siinä on tuollainen kuvioitu pinta kuten yhdessä versiossa Golden Beigessä, on puuterimainen ja minusta juuri täydellinen. Itselle muodostunut suosikiksi jo lyhyessä ajassa nuo kaksi sävyä. Mutta kuten sanottua, en ole alkuperäistä testannut, niin en voi verrata. Ja vaikka olisikin kokemusta, niin se on silti niin yksilöllistä mistä tykkää. Mut heti kun Lustrous Beigen näin, tulit mieleeni :)

    Minäkin muuten pidin Lorealin julkkistrioista aikoinaan, niissä oli täydellisiä sävyjä/sävy-yhdistelmiä. Ei ole oikein mikään luomiväriuutuus kolahtanut niiden jälkeen (itse en selektiivistä kosmetiikkaa enää juuri käytä, en huomaa niin suurta eroa laaduissa, että olisin järkyttävän hintaeron arvoista), mutta kun näin Maybellinen Colorshow Mono uutuudet, olin myyty :D

    • 22.1.1.1

     Sanni sanoo

     Mun mielestä Maybellinen luomivärien laatu on mennyt jotenkin vuoristorataa, tai en osaa sanoa liittyykö kokemus lopulta vain ulkoiseen designiin. Vanhat neljän sävyn paletit olivat ihan törkeän hyviä, mutta niiden vaihduttua mielenkiintoni Maybellinen luomiväreihin laski totaalisesti. Minusta nuo vanhat neliköt olivat tyylikkäitä ja hyväpgmenttisiä todella kauniilla sävyharmonioilla. Mono-sävyjä en oikein muistakaan kun olen aina ollut enemmän palettien ystävä :)

     (Hehe – huomasin että tuossa linkissäni lukee ”Worst Eyeshadow Maybelline” :D Kaikki eivät siis jaa näkemystäni vanhoista neliköistä ^_^)

 19. 23

  Angi sanoo

  Maybeline:llä on uudet monosävyt joissa oli mun mielestä yksi tämän kaltainen sävy ainakin. Olisiko siitä korvaamaan? :)
  Nimeä en valitettavasti muista.

 20. 24

  Nimetön sanoo

  Jos joku näkee Golden Beigeä vielä jossain myynnissä, niin voisi ilmoitella siitä täällä.

 21. 25

  Tuula sanoo

  Moikka! Piti ihan etsiä tämä kirjoitus ja tulla hakemaan vertaistukea! (Yleensä en jätä kommentteja, eli tilanne on vakava!!!)
  Minun vuonna kivi-ja-kirves ostettu Golden Beigeni näki viimeisen päivänsä tänään.
  Tuo sävy on ollu uskottuni lähes joka päiväisessä meikissä ja varmasti ensimmäisiä _omia_ meikkejäni. Montakohan näitä on elämänsä aikana kuluttanut.. :D
  Vielä minulle jää meikkimuseoon Anytime-kajalien kaveriksi tuosta hieman tummempi sävy (Siinä vielä jopa näkyy tuo ”timanttikuvio”(!!)) mutta tuossa sävyssä on jo huomattavasti enemmän hohtoa, että arkena sitä ei tule käytettyä.

  Nyt vinkkejä mihinkä hyllylle uutta luomiväriä lähtisi metsästämään – Onko tälle vertaista? :)

  • 25.1

   Sanni sanoo

   On heittää heti kolmekin vinkkiä, vaikkakaan mikään ei ole ihan täydellisesti Golden Beigeä vastaava. (Mulla on muuten pitkään ollut suunnitteilla postaus hyvistä perusvaaleista luomiväreistä ^_^)

   * Lavera Matt’n’Cashmere – ei ole nimensä mukaisesti matta vaan kevyesti satiininhohtoinen. Erinomainen neutraali perusvaalea koko luomen luomiväri. Lorkun Golden Beige on tätä hitusen vaaleampi.
   * MAC Shroom – Laveraa hohtavampi mutta sävyltään hyvin samankaltainen. Laatu on hieman Laveraa pehmeämpi, tämä kuluu vähän nopeammin.
   * Lily Lolo Ivory Tower – kolmikosta hohtavin ja eniten Golden Beigeä vastaava. Sävy näkyy tässä postauksessa:

   http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/lily-lolo-uutuuksia-ja-alekoodi/

   • 25.1.1

    Tuula sanoo

    Kiitos vastauksesta!
    Täytyy laittaa Lily Lolo tilaukseen, vaikutti lupaavimmalta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.