Glamglow – uskoisiko tätä tarinaa?

Minun piti kirjoittaa aiheesta GLAMGLOW aivan eri ponnahduslaudalta, mutta tutustuttuani yrityksen taustaan en malta olla avaamatta sanaista arkkuani tämän sukseefirman tuhkimotarinasta.

GLAMGLOW_tuotteita

Siis voi pojat (tai tytöt, naiset), juuri tällaisilla tarinoilla asioita myydään!

Minua samaan aikaan huvitti tarinaa lukiessani ja pyörittelin päätäni (jo pelkästään tekstissä käytettyjen ilmaisujen kömpelyydelle) ja samaan aikaan teki mieli nostaa hattua ja onnitella Glamglow’ta menestyskonseptista. Kun kyseessä on parissa vuodessa miljoonaliikevaihdon saavuttanut kosmetiikkayritys, jonka menestystuotteen ovat kehittäneet kaksi oikeastaan mitään kosmetiikan kemiasta tai kehitystyöstä ymmärtämätöntä ihmistä, ei voi kuin haukkoa henkeään saavutetusta menestyksestä.

Glamglow_Thirstymud

Kuva: Feelunique

Kuka on kuullut Glamglow Mud-tuotteista?

Kaikki sai alkunsa sittemmin Youthmud-nimen saaneesta saveen ja teeuutteeseen pohjautuvasta ”ihmeseoksesta” jonka Hollywoodissa asustava ja starojen kanssa kaveeraava pariskunta Glenn ja Shannon Dellimore kehittivät julkkiskavereilleen.

Glamglow_Glenn_Shannon

Glenn ja Shannon Dellimore. Kuva: Todayonline

Megamenestys sai alkunsa vain 6 vuotta sitten. Tarina kertoo, kuinka Glenn ja Shannon istuivat kotisohvallaan jutustelemassa näyttelijäystäviensä kanssa ja puhe kääntyi ihonhoitoon.  Paikalla ollut Keanu Reeves tuli todenneeksi pariskunnalle, ettei markkinoilta löydy tuotetta joka tekisi hänen ihostaan välittömästi ”kameravalmiin”; blurraisi huokoset, häivyttäisi juonteet, tasoittasi ihonsävyn ja haihduttaisi kasvoilta kaiken väsymyksen jättäen ihon pitkäkestoisen hehkuvaksi. Glow, you know.

(On se kumma ettei tänä kaikkien ihmeseerumien, kiristäjien, tasoittajien, hehkutippojen ja superblurraajien aikakaudella muka vielä ollut 2010 saatavilla yhtä tuotetta joka tekisi tuon kaiken. No, näin tarina kertoo ;D)

Oletteko muuten huomanneet, että käytännössä kaikkien menestystuotteiden tai -sarjojen taustalla on sama tarina: yrityksen perustaja / hänen kaverinsa/ koiransa / kumminsa ei löytänyt iholleen sopivaa tuotetta kun kaikissa markkinoiden tuotteissa oli jotain epäilyttäviä kemikaaleja ja tyypin /kaverin /koiran iho sai allergiareaktioita ja lopulta oli sitten kehitettävä oma, täydellinen tuote. Tämä tarina toistuu jossain muodossaan aina.

Glamglow_Youthmud

Kuva: Kicks

No, Glenn ja vaimonsa Shannon ottivat näyttelijäkaiffarinsa huolenaiheen sen verran vakavasti, että päättivät ryhtyä kehittämään Keanulle omaa taikavoidetta. Ja mitkä referenssit Glennillä ja Shannonilla oli lähteä kehittämään kosmetiikkaa? Shannon oli tehnyt uraa asianajotoimistossa, Glenn työskenteli Bliss-kylpylässä. Shannonin kokemukseksi kosmetiikka-alalta mainitaan äidin pestin Chanelin tiskillä. Jep, näillä on hyvä lähteä tuotekehitykseen :)

Näin uskomattoman köykäisellä alan taustalla ja ammattitaidolla on kuitenkin mahdollista päätyä muutamassa vuodessa tilanteeseen, jossa käsissä on yksi maailman suosituimpia kasvonaamioita ja miljoonaluokan bisnes. Miten Glenn ja Shannon onnistuivat? Saattoiko entisellä asianajajalla ja kylpyläkonsultilla olla oikeasti kosmetiikan raaka-aineiden vaikutuksista jotain salaista, mullistavaa tietoa joka oli jäänyt huomaamatta suurten kosmetiikkalaboratorioiden tutkijoilta ja kemisteiltä? Ei varmastikaan.

Glamglow_purkit

Kuva: Sephora

Tarina kertoo, että Glenn ja Shannon ”alkoivat tutkia erilaisia raaka-aineita” ja löysivät mudassa esiintyvän tehokkaan yhdisteen sekä vihreän teen uutteen. Uusia ainesosia? Ei, pariskunta vain pani merkille, että näitä kahta ainesosaa esiintyi usein tuotteissa jotka he kokivat tehokkaiksi. He päättivät yhdistää ainesosat ja luoda niiden ympärille oman supertuotteen. Vailla omaa kemian osaamista, pariskunta konsultoi Glennin kylpylätyöpaikan käyttämän sarjan valmistajaa, joka lupasi valmistaa tuotteen Glennin idean pohjalta.

”Velkaantunut pariskunta” maksoi ensimmäisen koe-erän raaka-aineista 80 dollaria (tätä tuhkimotarinassa rakastetaan tietysti korostaa: 80 dollarin satsauksella miljoonamyyntiin ^_^) ja purkitti mönjän kotonaan. Kuppi mutaa annettiin Keanulle ja loppu on historiaa.

Pian pieniä nimettömiä purkkeja kulki Hollywoodissa kädestä käteen ja supernaamiolla kaunistautuivat starat Lindsay Lohanista Natalie Portmaniin. Vuoden kuluttua Glennin ja Shannonin puhelin soi ja langan päässä ollut Neiman Marcus -ketjun edustaja tarjosi pariskunnalle retail-diiliä. Vasta tässä vaiheessa tuotteelle keksittiin nimi, ja hehkua tuovasta Hollywood-starbojen nassut nuorentavasta mössöstä kun oli kyse, päädyttiin brändi nimeämään Glamglow’ksi ja hittituote Youthmudiksi.

Glamglow_glennshannon

Kuva: Businessmadame

Tänä päivänä Glamglow’ta myydään yli 80 maassa ja liikevaihto ylittää 100 miljoonaa dollaria. Youthmud on äänestetty maailman parhaaksi naamioksi 44 maassa. Wow, ei voi muuta sanoa. Tähän tarvittiin ”vain” oikeat suhteet kosmetiikkatehtaisiin ja nimekäs kaveripiiri. Mutta! Vaikka kuinka tekisi mieli laittaa koko homma noiden piikkiin, niin eihän se niin ole. Vaikka satu Keanusta on todennäköisesti ronskilla kädellä väritelty, niin jotain perää tarinassa varmasti on ja itse tuotteessakin täytyy olla jotain erityistä. Hype voi lähteä liikkeelle kahdella tapaa: joko markkinointikoneiston suunnitelmallisesti orkestroimana (kuten BabyLips) tai sitten oikeasti word-of-mouth -tyyppisesti ilman mitään ostettua mainoskampanjaa.

Kuka tietysti tietää onko Glamglow’nkin tarina väsähtäneistä nassuistaan murehtivasta näyttelijäjoukosta hobnob-pariskunnan kotibileissä lopulta vain mainostoimiston taitavasti ideoima juttu, mutta eikö olisi fantastista jos tarina oikeasti pitää jossain määrin kutinsa..? Ehkä kyseinen näyttelijä ei ollut Keanu Reeves vaan joku C-luokan tv-tähti 80-luvun tv-sarjasta… Ja kenties idea koko mutanaamioon tuli vaikka Glennin hoitolatyökaverilta? Ken tietää, ken tietää… Mutta se mitä halusin sanoa on, että mieletön tarina ja osoitus siitä, millä keinoin kauneuden maailmassa voi menestyä. It’s all about a good story. :)

Glamglow_SupermudClearing_

Supermud? Nope. Kuva: ThePoreexpert.com.

Ainiin – mistä minun piti alun perin kirjoittaa? Siitä, että Glamglow’n MUTAtuotteissa ei ole mutaa. Ei yhdessäkään. Niissä on savea, ja savi ei ole sama asia kuin muta, kuten juuri opimme. Savi on edullisempi ja kosmeettisesti vähemmän aktiivinen ainesosa kuin muta, niillä on hyvinkin erilaisia vaikutuksia ihoon. Tämän ei tarvitse tarkoittaa sitä, etteivätkö Glamglow’n tuotteet silti toimisi ja ihmiset saisi niillä tuloksia. Huvittaa vain pirusti, että taianomaisella MUDALLA markkinoitu sarja sisältää mutaa… nolla prosenttia. ^_^

Voidaan vain toistaa: it’s not about ingredients, it’s about a good story ;)

Onko joku kokeillut Glamglow’n hypetettyjä tuotteita?

Oletteko kokeneet ”Keanu-efektin”? Ovatko purnukat hintansa arvoisia?

.

Glennin ja Shannonin tarinan voi lukea englanniksi täältä, tai vieläkin kömpelömmällä meiningillä ja pidemmäksi venytettynä suomeksi täällä.

P.S. En ehdi vielä tänäänkään (keskiviikkona) vastata kunnolla kommentteihin, olen pahoillani :(  Katsotaan illalla lentokentällä jos siellä on nettiyhteys.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Nyt naurattaa! Julkaisin sun kanssa juuri samoilla sekunneilla oman Glamglow -postaukseni :D Mä olen todennut nuo tuotteet ihan toimiviksi, ainoastaan silmänympärysnaamio oli vähän ”laimeampi” kokemus ;)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   Mia, mä luen sun postauksen tänään myöhemmin tai huomenna kun on taas paremmin aikaa olla koneella :) tänään olen koko päivän kaupungilla ja illalla pitkän kaavan illallisella joten en ehdi vastata kommentteihin, mutta siis uskomaton sattuma että julkaistiin postaukset samasta aiheesta ihan samaan aikaan :D

   Ja huh miten kauan meni tämän kirjoittamiseen puhelimella kaikkine typojen korjailuineen, kirjoitan tätä Prahan Globe-kirjakaupassa :)

  • 1.2

   Sanni sanoo

   En mä ehtinytkään vielä :( Laitan sitten kommenttia sun blogiin kun pääsen sinne asti :) Tänään vielä Prahan kiemuroissa.

 2. 2

  sanoo

  Voi vitsi miten osuva kirjoitus! Testasin noin vuosi sitten naamioita ja voi vittu, mitä kusetusta! Saman lopputuloksen saa paksulla kerroksella Niveaa nassuunsa.

 3. 4

  sanoo

  Itse en ole aivan noin tarkkaan ko.sarjan tarinaan perehtynyt :D Olen tuotteita kokeillut ja ne ovat ihan ok, mutta en kyllä ihan normaalihinnalla itse kieltämättä raaskisi näitä lähteä hankkimaan – yksinkertaisesti, koska koen saavani pienemmälläkin rahalla aivan yhtä tehokkaan tuotteen :) Tarjouksesta kyllä ihan uteliaisuuttani olen tarttunut ja varmaan tartun uudemmankin kerran tuotteisiin :D (esim. ko.sarjan silmänympärysnaamioon tartuin nimenomaan, koska sattui varsin hyvään hintaan vastaan; http://blingershimmer.blogspot.fi/2015/12/glamglow-brightmud.html :D)

 4. 5

  Elli A sanoo

  En ole kokeillut. Purkin ulkonäkö on liian ”amerikkalainen (?)” eikä houkuttele. Jos jotain tuotetta mainostetaan ”kaiken tekevänä”, niin se ei myöskään ainoskikkana uppoa. All-In-One -tuotteet eivät yleensä toimi mun kokemuksen mukaan. Tämä tuote on itse asiassa ollut niin mielenkiinnoton, etten ole kaupassa ikinä ottanut edes mielenkiinnosta purkkia käteen tai netissä katsonut mitä se sisältää. :) Tämän tarinan jälkeen itse asiassa vielä vähemmän. Ei kylläkään johtuen perustajien ammateista tai muusta vaan siitä, että jos jokin tulee mieleen Keanu Reevesista, niin se ei todellakaan ole hyvä iho. En tiedä miksi.

  Oho, olipa negatiivisia mielleyhtymiä tuotteesta. :) Voihan olla, että se on ihan huipputuote ja toimii loistavasti. Mutta näin paljon tuotteen ulkonäkö ilmeisesti vaikuttaa.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   vaan siitä, että jos jokin tulee mieleen Keanu Reevesista, niin se ei todellakaan ole hyvä iho.

   Voi Elli..! ^_^ :D :D Pikkuisen repesin.

 5. 6

  Anna sanoo

  Olen käyttänyt Youthmud- ja Thirstymud-naamioita ja minulle ne ovat sopineet hyvin. Iho tuntuu käytön jälkeen sileältä ja näyttää mielestäni paremmalta. Youthmud pistelee kasvoilla kuivuessaan enemmän kuin aiemmin käyttämäni naamiot, mikä tuli itselleni vähän yllätyksenä. Kiva lukea tarinaa purnukoiden taustalta.

 6. 7

  sanoo

  Olen käyttänyt näitä jo jonkin aikaa! Ja suositellut kavereillekin ja he ovat tykänneet! Itselläni on tuo valkoinen ja turkoosi purkki. Ne olen kokenut ainakin itselleni todella toimiviksi.. Muitakin olen kokeillut (vihreä ja musta purkki) mutta niitä en kokenut mitenkään erikoisiksi. Valkoisen purkin sisältö tuntuu puhdistavan epäpuhtaudet ihosta kunnolla ja imee epäpuhtaudet itseensä juuri niinkuin tuossa kuvassa. Ja turkoosin purkin sisältö pelasti itselläni kasvojen kuivan ihon kun mikään muu ei tuntunut toimivan.. Hintaviahan nuo ovat mutta omasta mielestäni sen arvoisia :)

  • 7.1

   sanoo

   Ja omaan onnekseni kuitenkin melko hyväkuntoisen ihon, jossa harvemmin on pahempia epäpuhtauksia… :)

 7. 8

  Chatte sanoo

  Ahh sain kerran Livboxista näytekoon tuota Youthmudia… Aivan ihana koostumus ja tuoksu, en ole sen vertaista koskaan kokeillut! Tosin opiskelijan budjetilla ei raaski itselleen ostaa, enkä muutenkaan osaa sanoa, millaisen hyödyn parikymppinen saa tästä tuotteesta, sen ihanan kokemuksen lisäksi. :)

 8. 9

  Liipu sanoo

  Häääääh… Etkö sä nyt testannutkaan tuotetta.. Odotin kokoajan jännityksellä minkä tuomion annat tuotteelle.. Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta tarinalta. Kiinnostaisi tuotteen hinta ja saako sitä Suomesta mistään. Eniten tietenkin kiinnostaisi juuri sinun testaus tuotteesta.

  • 9.1

   Sanni sanoo

   Kiinnostaisi tuotteen hinta ja saako sitä Suomesta mistään.

   Ainakin Kickseissä ja Sokoksella myydään ja tuo alkuperäinen Youthmud (koko nimeltään Youthmud Tinglexfoliate Treatment) maksaa 50,90€ / 50 g. Muistaakseni Viikkarin laivoillakin näitä on.

 9. 10

  sanoo

  Tiedätkö mitä! Kuulostaa varmaan ihan epäuskottavalta, mutta minä ajattelin tuota täsmälleen samaa asiaa – tuota aina samaa tarinaa – ihan tässä parin päivän sisään! (Tai ehkä se ei ole epäuskottavaa. Olen huomannut, että tosi usein kun ajattelee jotain asiaa ihan uudelta kannalta, hoksaa jonkun asian tai omat piilevät ajatukset valkenevat itselle, melkein heti joku kertoo ajatelleensa ihan samaa. Mistä lie johtuu?)

  Itse luin Jolieen tulleesta uudesta sarjasta. Olin jo lähtökohtaisesti vain laimean kiinnostunut, koska en yleensä innostu mistään minulle uudesta sarjasta saman tien, vaan olen aika hitaasti lämpenevä. Mutta sitten kun tästä uudesta vauvoille ja äideille suunnatusta kosmetiikkasarjasta kerrottiin, että sarjan kehittäjä ei löytänyt pojalleen tarpeeksi laajaa valikoimaa juuri tietynlaista luonnollista kosmetiikkaa, minulla yksinkertaisesti lopahti kiinnostus. Hohhoijaa… Pelkästään Jolien vauvoille sopivista/suunnatuista tuotesarjoista tuo oli minun muistini mukaan jo kolmas, josta kerrotaan täsmälleen sama tarina. Miten voi olla, että kellekään ei ole löytynyt hyviä tuotteita edes niiltä toisilta, jotka ovat olleet yhtä tarkkoja?

  Ei minulla ole sitä vastaan mitään, että sarjoja, vähän samantyyppisiäkin, on paljon. Eikä siinä ole toki mitään vikaa, että ihmiset alkavat kehittää uutta sarjaa omista tarpeistaan käsin, (eikä esim. ajatellen, mikä voisi olla jonkun muun ihmisryhmän ongelma, johon tarvitaan ratkaisua). Se on ihan hyvä syy siinä missä muutkin, ja varmasti motivoi itseä. Mutta että muka kellekään ei ole löytynyt mistään olemassa olevasta sarjasta tai sarjoista ihan hyviä tuotteita? Tarkoitan siis sitä, että tottakai saa kehittää uusia vaihtoehtoja omin laatuvaatimuksin, sehän on vain kiva, mutta on vaikea uskoa, että aina Juuri Tämä Kyseinen kosmetiikkamerkki tuo nyt jotain täysin uutta aloittaessaan kuitenkin aivan samoista lähtökohdista.

  No, ei tuo markkinointitapa välttämättä huono ole, kyllähän se vetoaa kuluttajiin, mutta ainakin omalla kohdallani näköjään vain tiettyyn pisteeseen asti. Kun saman jutun on kuullut jo ties kuinka monen merkin takaa, ei vaan jaksa enää kiinnostaa. Eli ehkä joku uudenlainen taustatarina saattaisi saada jo enemmän huomiota?

  Eipä sillä, ihan vasta katsoin erään mielenkiintoisen haastattelun ihan muun alan yrittäjästä, ja tarina oli siinäkin tavallaan täysin sama, mutta se vetosi minuun silti, ja tuntui tuoreelta. Mutta ehkä se johtuu siitä, että kyseessä oli idea, joka ihan oikeasti oli omanlaisensa, ainakin minun käsittääkseni. Sellainen, joka vastasi ihmisten tarpeisiin uudella tavalla.

  (Jos on aikaa, niin katso ihmeessä: https://www.youtube.com/watch?v=0OP30ZCuOf4 En tiedä, kiinnostaako aihepiiri sinua, mutta minusta vaan tuntuu, että saattaisi se. Sitä paitsi puhujat on niin leppoisia, että tulee hyvä fiilis kuunnellessa ihan vaan sen takia. :) Mulle tuli tuosta suorastaan inspiroitunut olo.)

  Mutta niin, Glamglowsta en ollut kuullut koskaan aikaisemmin. Tarinaa lukiessa kieltämättä tuli sellainen olo, että liekö menestyksen takana ihan vaan suhteet, mutta eihän se toki välttämättä niin ole.

  • 10.1

   Sanni sanoo

   Belle, vastaan sulle huomenna :) Tänään on koko päivä ohjelmaa niin en ennätä vastata kommentteihin. Halusin vain kuitata tämän kun olit kirjoittanut niin pitkän kommentin, se ei jää multa lukematta :)

   • 10.1.1

    sanoo

    Enimmäkseenhän toisaalta pohdin siinä tasan samaa asiaa, jonka sinä itse jo esitit postauksessa. :D

  • 10.2

   Sanni sanoo

   Kuulostaa varmaan ihan epäuskottavalta, mutta minä ajattelin tuota täsmälleen samaa asiaa – tuota aina samaa tarinaa – ihan tässä parin päivän sisään!

   Ei ole mun mielestä lainkaan epäuskottavaa :) Mutta hauska sattuma kuitenkin, niinkuin se että minä ja Beauty Highlights -Mia julkaistiin omat Glamglow-postauksemme vain 10 minuutin erolla ^_^

   Miten voi olla, että kellekään ei ole löytynyt hyviä tuotteita edes niiltä toisilta, jotka ovat olleet yhtä tarkkoja?

   Sanopa muuta, tuo tarina on kuultu nyt jo niin monta kertaa että vaikka sillä olisi pohjaakin, niin keksisin tässä vaiheessa itse yrittäjänä jonkun toisen että kuulostaisin kuluttajien korvissa kiinnostavammalta ja persoonallisemmalta. Joka tapauksessa tuntuu sangen epäuskottavalta ettei muka _mikään_ jo olemassaolevista sarjoista sovi henkilölle, ja sitten tämä itse onnistuu luomaan ihan samoista raaka-aineista toimivan tuotelinjan joka ei ärsytäkään. Toistaiseksi en ole huomannut että eri (luonnon)kosmetiikkasarjojen välillä olisi ainesosallisesti niin valtavan suuria eroja tai uniikkia reseptiikkaa että se selittäisi miten vain juuri se YKSI oma sarja sopii sarjan kehittäjälle.

   Kun saman jutun on kuullut jo ties kuinka monen merkin takaa, ei vaan jaksa enää kiinnostaa. Eli ehkä joku uudenlainen taustatarina saattaisi saada jo enemmän huomiota?

   Noniin, hehe, kirjoitit juuri saman mitä mä sanoin tuossa ylempänä. :) Ajattelemme asiasta aika identtisesti ^_^ :D

 10. 11

  NG sanoo

  No mutta, onhan se hyvä, että ihonhoitopulmista syntyy näitä loistavia resepti-innovaatioita :))

  Hyvä, että ihmiset niitä ongelmiinsa sekoittelevat ja tuovat meiden muidenkin iloksi markkinoille… ;)

  Itse asiassa, en koskisi tähän sarjaan tikullakaan (ei kummoinen sisältö), mutta joidenkin tuotteiden kohdalla voin uskoakin, että esim. oman lapsen ihottuma on saatu sillä sekoituksella kuriin. Riippuu käyttötarkoituksesta…Jos INCI sisältää hyviä öljyjä, vahoja sun muita, en epäile ollenkaan, etteikö siitä olisi hyötyä muidenkin iholle. Ihmeitätekevä seerumi puolestaan lähinnä .. noh.

  Toisaalta olen skeptinen näiden ’ihmekeksintöjen’ suhteen, toisaalta taas kannatan oma-aloitteellisuutta ja ennakkoluulotonta kokeilua… Kaikilla meillä ei ole omaa kosmetiikkakeittiötä, niin että kokeilen ilomielin toisten keksintöjä..

 11. 13

  Miia sanoo

  Mua ei kyllä vakuuta nuo incit ollenkaan, paljon potentiaalisia ihoärsykkeitä ja hinta taivaissa.
  Minä sanon tuotteille ei kiitos, vaikka tarina kiva onkin :)

 12. 14

  tarra sanoo

  Tää oli tosi hauskasti kirjoitettu. ”Kuppi mutaa annettiin Keanulle ja loppu on historiaa.” :D Nauroin.

  Ei ole tullut kokeiltua ja jääkin varmaan kokeilematta, kaikki minkä luvataan ”kihelmöivän” kauhistuttaa herkkäihoista. Mutta mielenkiinnolla odotan sun arviota, jos testaat.

 13. 15

  NG sanoo

  En välttämättä edes ihmettelisi, vaikka tuossa taustatarinassa olisikin edes rippunen totuutta: Hollywood ikuisen nuoruuden perässä juoksevine tähtineen on erinomainen maaperä eksoottisille kokeiluille. Kädestä käteen kiertävät erikoiset mönjäpurkit eivät hämmästyttäisi lainkaan, sellainen sopisi hippie-trendsetterien kauneus/terveys/fitnessmaailmaan kuin nenä päähän…

 14. 16

  Riitta sanoo

  Testasin muutaman kerran testeristä ja oli ihan kiva. Hintansa arvoinen ei kuitenkaan. Paras tähän asti käyttämäni ihon kuorija ja ehdoton kirkastaja on ruokasooda! Ei ole vielä tullut eteen sen voittanutta :)

  • 16.1

   Anna sanoo

   Kiinnostavaa! Miten sä käytät sitä ruokasoodaa kuorimiseen? Sekoitetaanko siihen vettä…? Tahtoo kokeilla.

   • 16.1.1

    Sanni sanoo

    En ole Riitta mutta voin vastata :) Soodakuorinnan voi tehdä sekoittamalla ruokasoodaa veteen tai öljyyn. Mittasuhdesuositukset vaihtelevat, joku suosittaa 1 osa vettä/öljyä, 3 osaa soodaa, toinen päin vastoin. Minusta tuo ensin mainittu on aika tuju cocktail… Itse olen sekoittanut ihan mittasuhteita miettimättä, pienessä kipossa vähän vettä ja siihen teelusikallinen soodaa. Kunhan koostumus on sellainen että saa levitettyä ja hierottua kasvoille :)

    Googlaamalla ”ruokasoodakuorinta” löytää tosi paljon kokemuksia ja eri sekoitussuosituksia :)

    • 16.1.1.1

     O.M. sanoo

     Ruokasooda on pahinta myrkkyä iholle! Mikään ei ole niin tärkeää ihon hyvinvoinnille kuin ylläpitää ihon pH sen luontaisella tasolla (4,0-6,0), ja ruokasoodan pH on 8,3 (+ veden pH, jota sekoitetaan ruokasoodaan)! Se on aivan liian emäksistä iholle, ja altistaa ihon uloimman kerroksen epäpuhtauksille, aknelle, kuivumiselle – ylipäänsä heikentää ihon suojaa. Vaikka nämä haittavaikutukset eivät näy heti, jatkuva ruokasoodan käyttö taatusti aiheuttaa ongelmia myöhemmin, ja voi jopa pysyvästi nostaa ihon pH:ta epäluontaisen emäksiseksi.

     Tässä aiheesta lisää: https://www.futurederm.com/why-you-absolutely-should-not-use-baking-soda-as-an-exfoliator/

 15. 17

  Prunella sanoo

  En ollut merkin tarinaa aikaisemmin kuullut/lukenut eikä nyt tullut lisää luottoa tuotteisiin. Muutenkin merkin alkuaikojen markkinointi julkkishehkutuksineen vei silmissäni uskottavuutta. Sittemmin olen mustaa ja valkoista naamiota kokeillut. Musta ei tuntunut tekevän sen kummempaa kuin muut savinaamiot, mutta valkoinen tuntui tehoavan viimekesäiseen leuan alueen räjähdykseen. Olen siis vähän ristiriitaisella kannalla, hintavat naamiot joita hypetetään paljon, mutta sitten on omaa positiivista kokemustakin..

 16. 18

  Jonttu sanoo

  Ei liity aiheeseen, mutta piti tulla kysymään, oletko jo siirtynyt kesäisempiin tuotteisiin Ceridal-käsivoiteesta? :) Itse juuri siirryin Urtekramiin, joka jo taas alkaa toimia näille kätösille.

  EkoPharman suojakertoimellista (sitä vanhanmallista) suojakertoimellista päivävoidetta olen nyt pari viikkoa testaillut, ja tuotehan on todella hyvä. Ei uskoisi, että on luonnonkosmetiikkaa! :) Ainut miinus minulle on liian suuri pakkauskoko, kun on aika painava kuljettaa jo muutenkin tuon lasimateriaalinsa vuoksi (tosi lasi muuten ihan hyvä juttu). Pitää yrittää käyttää möys esim. käsiin, kun kesällä pyöräilee, niin tulisi jotenkin käytetyksi ennen puolen vuoden takarajaa/syksyä.

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Ei liity aiheeseen, mutta piti tulla kysymään, oletko jo siirtynyt kesäisempiin tuotteisiin Ceridal-käsivoiteesta? :)

   Käsien kuivuus on tosiaan alkanut kevään myötä helpottaa mutta en ole vielä siirtynyt kevyempiin koostumuksiin, tällä hetkellä matkakumppanina on Crabtree & Evelynin Gardener’s Hand Therapy joka on ihanan täyteläistä kamaa :) Käytän sitä tosin vain iltaisin nukkumaanmennessä, päivällä käytän Arctic Arbutinin käsivoidetta.

 17. 19

  Tintti sanoo

  Mulla ollut se musta purkki ja ei siinä mitään uutta ja ihmeellistä ollut. Ostin sen jälkeen Himalaya herbalsin savinaamion Tallinasta muutamalla eurolla ja ajaa saman asian :D kaiken lisäksi hh:n naamio on hygieenisemmässä tuubissa ja juoksevampaa joten sitä on helpompi lätkiä naamaan :D
  Pitää kyllä pistää testiin joltain merkiltä MUTA- ja turvenaamiot :D

 18. 20

  HennaA sanoo

  Thirstymud on ollut minulla käytössä ja ehei, en lämmennyt. Ainakin tuote on mielestäni ylihinnoiteltu.

 19. 21

  Saara1 sanoo

  Hahah, hauska tarina ;D Madaran Detox-mutanaamio (vai savi?) kuivuu muuten ainakin ihan samannäköiseksi iholle kuin tämä huikea Pore-matrix-teknologianaamio.

 20. 22

  Anna sanoo

  Näitä en ole testannut, mutta silmääni otti h&m kuvastossa ollut maininta heidän 30-osaisesta luonnonkosmetiikan tuotesarjasta. Kiinnostaisiko Sannia tutkia että mitä ne pitävät sisällään? :)

 21. 23

  KittyKat sanoo

  Mulla jai jotenkin paha maku suuhun tasta ”arvostelusta”… Juu, kyseessa on paljon hypetetty tuote, jonka kehittajat ovat mukaasi ”kaksi oikeastaan mitään kosmetiikan kemiasta tai kehitystyöstä ymmärtämätöntä ihmistä”.

  Glennin ”kylpylatyo” on Blissilla ilmeisesti? Tiedat varmasti, miten suosittu ja hyvin rankattu paikka on kyseessa? Ja miten paljon Blissin omistaja painottaa hyva laatuisten tuotteiden valmistamisen tarkeytta? Tottakai nerokas markkinointi on varmasti iso osa taman tuotteen menestystarinaa, mutta nailla tyypeilla on ollut suhteita kosmetiikassa ja ihonhoidossa todella hyvin menestyneeseen naiseen. En tieda, mika Glennin tyonkuva oli kyseissa paikassa, mutta ilmeisen laheiset valit omistajaan ainakin. Tai sitten omistaja huomasi tuotteessa (markkinointi)potentiaalia.

  Blissin omistaja on muuten myos todella hyvin arvostellun Soap & Glory -tuotesarjan takana.

  On ihan ok kyseenalaistaa tuotteiden tieteellisyytta (mutta milla meriiteilla teet sen itse?!), mutta jotenkin tallainen vahattelypostaus antaa vahan ikavan kuvan kylla kirjoittajasta…

  • 23.1

   Anne sanoo

   Mutta sehän pitää ihan kutinsa, että sarjan kehittäjillä ei ollut aikaisemmin vastaavaa kokemusta :)

   Mun mielestä tuo lainaamasi lause ja Sannin kirjoitus ylipäätään pyrkii tuomaan esiin sen, miten välttämättä se tieteellinen tausta ei olekaan niin tärkeää kuin markkinointi. Lukeepa tuolla myös, että itse tuotteessakin on pakko olla jotain erityistä… En huomannut, että tässä ollenkaan olisi vähätelty pariskunnan saavutusta, vaan ihan päinvastoin.

   • 23.1.1

    Sanni sanoo

    En huomannut, että tässä ollenkaan olisi vähätelty pariskunnan saavutusta, vaan ihan päinvastoin.

    Juuri näin :)

 22. 24

  Tuuli sanoo

  Olen testannut, ei erikoisempi kuin muutkaan. Tarttui mukaan kun oli tarjouksessa. Muuten en ostaisi siihen hintaan.
  Luin jostain artikkelista että tuoteessa on paljon allergisoivia ainaesosia tms. Tämä jäi vaan mieleen tuotteesta, mutta tosiaan en tiedä totuudenperästä mitään kun en keskittynyt siihen kirjoitukseen enempään (oli englanniksi, sen muistan).

 23. 25

  Soleil sanoo

  Heh… Nyt oudolla tavalla kiinnostuin ekaa kertaa lukemaan näistä tuotteista enemmän. :D Tekisi mieli kokeilla.

  Oletko itse testaillut näitä tai meinasitko kokeilla? Olisi kiva lukea blogista kokemuksia, kun ovat aika kalliita.

  • 25.1

   Sanni sanoo

   Oletko itse testaillut näitä tai meinasitko kokeilla?

   Minulla on kotona syyskuun Livboxin bloggaajaboksissa tullut näytekokoinen tuubi Thirstymud Hydrating -naamiota, täytyy varmaankin viimein kokeilla se kun palaan reissusta kotiin :)

   Yleisesti ottaen naamiot eivät kiinnosta minua paljonkaan, ne ovat aina olleet minulle vähiten innostava kosmetiikan tuoteryhmä. Siksi tuo Thirstymud’kin on jäänyt makoilemaan. En ole koskaan kokenut saavani naamioista merkittävästi näkyvää tai tuntuvaa hyötyä ja kun en luonnostaan ole ”voiteilla läträilijä” :D niin naamiot ovat jääneet taloudessani hyvin vähäiselle käytölle.

   Saa nähdä tuovatko ikääntyminen ja ihon muutokset tullessaan muutoksen… Olen jo huomannut ihoni muuttuneen kuivemmaksi ja se imee voiteita hanakammin kuin ennen. Ehkä naamiotkin alkavat jossain vaiheessa näyttää hyötynsä minun hipiälläni. :)

 24. 26

  Cerp sanoo

  Mulla on joku vihreä tuubi testeriversiona, jumankauta mikä kiristys ja kirvely kuivalle iholle :D On siis joku mutanaamio, kerran pahaa-aavistamattomana testasin saunassa. Haiseekin ihan järkylle :D

  • 26.1

   Sanni sanoo

   On siis joku mutanaamio

   Eli savinaamio ;) Näissä kun ei mutaa ole vaikka Mud-nimellä kulkevatkin :)

 25. 27

  sanoo

  moikka :) mä ostin sen purkin heti kun ne tuli stockalle.. eräässä blogissa niiden tuotteita kehuttiin niin paljon, että ajattelin kans kokeilla. Noh, toimii yhtä hyvin kuin Garnierin 3in1 naamio joka maksaa 6 e.. :) siis tuote toimii yhtä hyvin kuin muu, joka maksaa 6 e.. niin miksi ostaisin uudestaan sen glamglowin… ihan perus naamio/kuorintasysteemi.. mulla oli myös kosteuttava naamio, joka ei tehny mitään mun iholle.. en meinaa niitä enää ostaa :) ne ei oo pahoja eikä oo aiheuttanut mitään iho-ongelmia yms, mutta en oo huomannu niissä ihmeitä :)

 26. 28

  -M- sanoo

  Toisin kun muut kommentoijat, ehkä vanhemmasta iästäni johtuen (yli 30v) mä taas tykkäsin näistä todella paljon. Paras naamio mitä olen kokeillut, ihosta tulee uskomattoman pehmeä ja kuulas. Käytän näitä aina ennen kuvauksia, joten ymmärrän kyllä jos juttu hollywood julkkiksista on totta. Mustaa purkkia olen itse käyttänyt. Miinuksena että tosiaan kirvelee iholla. Ja joo, olen kyllä kokeillut monia muitakin naamioita, sekä halpiksia että selektiivisistä sarjoista, mutta mikään muu ei ole näin tehokas jo ikääntymisen merkkejä omaavalle iholleni.

 27. 29

  No jaa sanoo

  Sininen ja vihreä naamio sopivat iholleni ja päädyin tässä taannoin ostamaan mustan putsarin, joka lupauksen mukaan nuorentaisi kohta keski-ikäistä naamaani… Ihoni kestää hyvin kaikenmoista, mutta ei näemmä tuota. Se menee punaiseksi ja hilseilee. Voihan se siitä parannuttuaan nuorentuakin, mutta mieluummin jätän väliin jos prosessi vaatii punaisuutta ja hilseilyä ja monen päivän tehorasvaamista. Jospa mies käyttäisi purkin pois, oli meinaan sen verran tyyris naamaputsariksi.

 28. 30

  sanoo

  Tarinaa en itse asiassa ole kuullut aikaisemmin, mutta ei se kyllä kamalasti hetkautakaan. Kuten sanoit, samanlaisia tarinoita on (kosmetiikka)maailma täynnä.

  Olen käyttänyt Supermudia ja tuota vihreää – joka muuten haisee ihan mädäntyviltä omenoilta! :D Supermud osoittautui mulle ihan liian tujuksi, sain nimittäin käytön jälkeen nenääni punaisen pisteen, joka ei enää useiden kuukausienkaan jälkeen lähde pois. Ei ollut ainakaan sen pisteen arvoinen!

 29. 31

  Ronkeli sanoo

  Livboxin mukana tulleen glamglow-tuotteen testasin, en tosin muista nimeä sen tarkemmin. Jostain syystä mulle jäi keinotekoisen ja muovisen tuntuinen olo naamiosta, en tykännyt ja olin lähinnä ihmeissäni, että tästäkö pitäis maltaita maksaa, kun samantyyppistä tavaraa saa murto-osalla tuosta hinnasta.

 30. 32

  Jenni sanoo

  Valkoista ja mustaa purkkia tullut kokeiltua. Valkoinen oli mulle oikeasti hyvä, kuivatti näpyt ja ”kaunisti” ihon. Käyttäisin etenkin ennen juhlia yms. tilaisuuksia, joissa haluan ihoni olevan parhaimmillaan. Musta taas, no, ihan sama tulos kuin millä tahansa savinaamiolla. Sinne meni 50 euroa.

  Mulla helposti tukkeutuva, pintakuiva sekaiho, ikää vähän yli 30. Valkoista purkkia voisin jopa ostaa lisää, mutta en viimeisillä roposillani :)

 31. 33

  Elina Bee sanoo

  Kokeilin huvikseni Madaran ja Glamglown naamioita ja olin kyllä vähän järkyttynyt kun oli pakko todeta Madara paremmaksi! Ensinnäkin Glamglown purkkipakkaus on tosi ryönänen, pakkauskoko naurettavan pieni ja hinta on melkoisen korkea kun ottaa huomioon ainesosien edullisuuden.

  Madaralla sain samat tai jopa paremmat tulokset (raaka-aineet taisivat olla samankaltaisia tai ainakin tuotteet tuntuivat lähes identtisiltä), mutta tuubipakkaus on kivempi ja hintakaan ei ollut kuin puolet Glamglowsta.

  Iso hatunnosto kyllä Glamglown perustajille – ei onnistuisi tuollainen ihan jokaiselta! Itse en tosiaan tykkää, mutta kaipa tuotteiden on pakko joillakin toimia tosi hyvin kun noin ovat menestyneet!

 32. 34

  Sanna L. sanoo

  Mustaa purkkia käyttääneenä sanoisin, että tykkäsin kovasti! Hinta on vaan aika suolainen..

 33. 35

  simppa sanoo

  Tykkään! Olen tutustunut sarjaan juuri puskaradion kautta. Ostin jouluna sellaisen lahjapallon, missä oli iso musta purkki ja pienempi tuosta valkoisesta syväpuhdistuksesta. Valkoisen musta mönjä oli aika jankkia, mutta ehkä annan sille vielä uuden mahdollisuuden.

  Mustasta tykkään. Koska kyse on ”nuorentavasta” savinaamiosta, niin olen kuullut että mitä enemmän polttelee, niin sitä enemmän se vaikuttaa. Mene ja tiedä. Välillä naamio polttelee enemmän ja välillä vähemmän. Tykkään myös lopuksia kuoria savella naaman, sillä rakastan karheita kuorintavoiteita (mitä jotkut eivät suosittele kasvoille).

  Iho saattaa hetken punoitella, mutta muutaman tunnin päästä/aamulla ihoni on kuin vauvan peppu. Käytän naamiota kerran 1-2 viikossa ja 50ml purkista on vielä jäljellä 1/3. Minusta hinta-riittoisuus-suhteelta ihan mukiinmenevää tavaraa.

 34. 36

  valkoinen purkki sanoo

  Valkoinen purkki on huipputavaraa!!! Suosittelen kaikille. Leuan akne katosi ja pysyi poissa vajaan vuoden. Nyt on uusi purkki ostoslistalla.

 35. 37

  maski sanoo

  Itse kokeilin oranssia: iho aivan punainen ja laikuilla, vaikka muuten nassuni kestää todella hyvin erilaisia tuotteita. Tytär kokeili vihreää aikaisemmin ja sama juttu. Enpä kauheasti hypettelis ainakaan näitä.

 36. 38

  Marjo sanoo

  Yli kolmekymppisen iholle musta purkki teki hyvää. Olen yleensä todella skeptinen aivan kaikkien ihonhoitotuotteiden suhteen ja suosinkin esim. kosteutukseen vain oliiviöljyä. Nyt kuitenkin musta purkki (15ml) tarjouksessa ja päätin koittaa kun näitä paljon on kehuttu ja ainakin minun iholleni teki ihan silminnähden sileämmän tuloksen. Tosin, taidan edelleen jatkaa urheilu/vesi/terveellinen ruokavalio-linjalla, se kun riittää pitämään ihoni hyvänä. Pienet juonteet ei minua haittaa, kuuluvat ikään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.