Flow-mineraalipohja

Ensimmäisenä kotimaisen Flow Kosmetiikan tuotteista pääsee esittelyyn mineraalimeikkipohja.

Olen käyttänyt pohjaa sävyssä Peach koko kesän (no, heinäkuun alussa oli parin viikon kausi jolloin en meikannut ollenkaan…), ja se sopii loistavasti tämän aurinkopitoisuudeltaan vaisun kesän sävyksi. En nimittäin ole poikkeuksellisesti ruskettunut juuri lainkaan tänä kesänä, voidaan puhua vain kevyestä päivetyksestä. Flow’n Peach on hieman normaalia kesäsävyäni, Lily Lolon In The Buffia, vaaleampi, mutta kuitenkin tummempi kuin talvisävyni Lolo Blondie.

Flow’n mineraalipohjissa on sama yksinkertainen ainesosaluettelo kuin Lily Lolonkin, eli aineosat on pidetty minimissä. Aineiden mittasuhteet toki vaihtelevat valmistajittain, ja kuvittelisinkin käyttökokemuksen perusteella että Flow’n pohja on hitusen kevyemmin peittävä kuin Lolo. Minulle se kuitenkin on aivan riittävä.

Ennen ja jälkeen: Flow’n Peach

Opin muuten Flow’n tehtaalla vieraillessani, että mineraaliainesosien laatu ja koostumus vaihtelee hurjasti saman inci-nimen sisällä. Esimerkiksi kosmetiikassa niin perinteinen raaka-aine mica eli kiille voi olla lähes mattaista tai sitten hyvinkin hohtavaa. Nyt ymmärrän miksi aiemmin testaamani Barefaced Beautyn pohja oli niin paljon valoaheijastavampaa kuin Lolo, vaikka inci on täsmälleen sama. Flow ja Lolo taas ovat hohtavuudeltaan samaa luokkaa, eli himmeän kuulaan, semi-matan pinnan jättäviä.

Jos vertaa Flow’ta ja Bare Minerals Originalia, on BM ”voidemaisempaa”, peittävämpää ja luonnollisestikin reilusti hohtavampaa sisältämänsä vismuttioksikloridin ansiosta.

Flow’n mineraalipohjissa on hyvä sävyvalikoima, yhteensä 8 sävyä. Purkki maksaa 18,90€ /8 g. Grammahinnaksi tulee 2,36 €, mikä on enemmän kuin Lily Lolo ja BarefacedBeauty, mutta reilusti edullisempi kuin Bare Minerals ja muut Suomen markkinoiden selektiiviset mineraalipohjat.

Tässä yhteenveto Suomessa myytävistä tuntemistani mineraalimeikkipohjista (saa täydentää jos tiedätte muita merkkejä!):

Bare Minerals (Kicks, Sokos)

Jane Iredale (kosmetologit, hoitolat)

Youngblood (kosmetologit, hoitolat, apteekit)

Barefaced Beauty (GreenLips Turku ja GreenLips-verkkokauppa)

Lily Lolo (Biodelly-verkkokauppa)

Flow (Flow Kosmetiikan myymälä Hyvinkää ja verkkokauppa, jälleenmyyjät)

Sheer Cover (TV-Shop)

Mineralissima (Pieni Tuoksukauppa)

Emani (SL Beauty)

Bella Pierre, Gaya (ostoskeskukset)

Couleur Caramel, Terre D’Oc (Jolie-verkkokauppa. Huom. CC ja Terre D’Oc eivät ole 100-prosenttisia mineraaleja, sisältävät luonnonmukaisia apuaineita)

En laske mukaan L’orealin synteettis-sekoitemineraalipohjaa tai muita vastaavia.

– – –

Mikä on teidän suosikkimineraalimerkkinne? Onko lukijoiden joukossa enemmän Suomessa myytävien brändien vai ulkomaisten nettimineraalimerkkien käyttäjiä?

Kommentit
 1. 1

  Tiiti sanoo

  Täällä liputetaan Mary Kayn (btw myydään suomessakin ;) meikkien puolesta! :)

 2. 3

  Annu sanoo

  Mä olen käyttänyt pidemmän tovin Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjaa. Olen kokeillut Bare Mineralsia ja Lily Loloa, joista ensimmäisestä minulle tuli kasvoille hirvittävä ihottuma ja jälkimmäinen kuivatti ihoni koppuraksi.

  Pidin kuitenkin Bare Mineralsista eniten, koska sillä sai tehtyä kuulaan pohjan, joka ei näyttänyt iholla läheltä katsottuna erityisen meikatulta.

  Tykkään mineraalimeikkipohjista (kiitos sinun blogin!) noin yleensä paljon enemmän, kuin nestemäisistä meikkivoiteista, mutta en vaan saa niillä aikaiseksi kuulasta tulosta. Minulla on todella kuiva iho (varsinkin talvisin) ja kuivuudesta johtuen poskipääni punoittavat, joten tarvin välillä enemmänkin peittävyyttä. Viime talvena ostin Lancomen Teint Miracle -meikkivoiteen, mutta en saanut silläkään nättiä lopputulosta — kasvot näyttivät niin pakkeloiduilta.

  Jos ihoni ei olisi näin kuiva mineraalipohjat sopisivat minulle täydellisesti luonnollista lopputulosta luomaan. Onko sinulla vinkkejä, miten mineraalimeikeillä voisi tehdä kuulaamman pohjan kuivalle iholle? Olet joskus kirjoittanut, että suihkautus kasvovettä mineraalimeikkipohjan päälle auttaisi, ja se auttaakin jonkin aikaa, minkä jälkeen peittävyys ihon kuivimmista kohdista jää lähes olemattomaksi.

  Pitäisi varmaan siirtyä kokeilemaan luonnonkosmetiikan nestemäisiä meikkivoiteiita, tai tulle sulle konsultaatioon teidän liikkeeseen:)

  • 3.1

   Etusormi sanoo

   Minäkin liputan EM:n pohjien puolesta! Tykkään eniten kokeilemistani. En tosin ole testannutkaan kuin Bare Mineralsin ja Lily Lolon pohjia. BM teki ihostani liian hohtavan ja näytin jotenkin ihan sairaalta, Lololla taas en saanut tarpeeksi peittävyyttä. EM:n semimatte-pohjasta pidän juuri siitä, kun sitä voi kerrostaa juuri haluamansa määrän ja saa siten sopivan peitonkin. Tykkään myös, että se tekee ihosta terveen kuulaan näköisen ja värivaihtoehtojakin löytyy.

   Minullakin on hyvin pintakuiva iho mutta olen saanut mineraalipohjat toimimaan, kun kosteutan ihon hyvin ennen laittamista. Talvisinkaan ei ole ollut ongelmaa, kun iho vaan on hyvin kosteutettu. Omalle iholle parhaita ovat olleet kosteusköyhälle iholle tarkoitetut geelivoiteet/voiteet ennemmin kuin kuivalle iholle tarkoitetut. Kannattaa kokeilla ja etsiä itselle sopivin kosteuttajakin. Mulla ainakin on ratkaissut monta iho-ongelmaa :). Oletko kokeillut EM:ltä eri pohjia? Heillä kun on tarjolla hieman eri koostumuksia ja nyt kesällä tullut taas yksi uusi koostumus (jojoba) valikoimiin. Testailin ite niitä eri koostumuksia ja huomasin aika isoja eroja siinä miltä ne näyttävät ja tuntuvat iholla.

 3. 4

  sanoo

  Kokeilin Bare Mineralsia ekan kerran kolmisen vuotta sitten ja jäin saman tien koukkuun. Muita merkkejä ei ole ollut mitään tarvetta testailla, koska BM on itselleni ihan täydellinen valinta. Tilaan tuotteet Feel Uniquesta, koska hinta on siellä edullisin.

 4. 5

  Nina sanoo

  Every Day Minerals. Oon nyt pari satsia niiden ilmaisia sampleja testannut eri sävyistä ja eri peittävyyksistä. Tosi näppärää, niin ei tuu tilattua väärää sävyä isoa purkkia. Ja opettavaista, että mikä sävy sopii ja mikä ei.

  Mutta kävipä mielessä, että taidan mennä Ruohonjuureen töiden jälkeen joku päivä ja hankkia tuon Flown. Kun se on kotimainenkin. Aina voi kokeilla uutta.

 5. 6

  Anna sanoo

  Oletko testannut Couleur Caramelin mineraalimeikkipohjia? Itse käytän niitä ja tykkään!

 6. 7

  tupluuri sanoo

  Lasketaanko Dermosilin mineraalipuuteri joukkoon? En tosiaan tiedä kuinka luonnonmukainen se on, vai onko ollenkaan mutta tulipa mieleen :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Dermosilin mineraalipuuterissa on myös mm. muovia ja muita synteettisiä ainesosia, eli en laskisi noiden kunnon mineraalien joukkoon.

 7. 9

  sanoo

  Minä liputan Lily Lolon Porceline-sävyn puolesta. Täydellinen talvisävy tälle liitulakun sukulaiselle, ja pienellä aurinkopuuterilisäyksellä on toiminut myös tänä kesänä. Aurinkoisempina kesinä saman valmistajan Blondie on lunastanut paikkansa meikkipakissani.

 8. 10

  Alva sanoo

  Musta olisi ihanaa käyttää mineraalimeikkejä, mutten ole vielä onnistunut löytämään itselleni sopivaa sävyä ja merkkiä. Olen mielestäni lämminsävyinen, mutta kaikki testaamani lämpimät pohjat ovat aina ihan liian keltaisia, neutraalit taas ihan liian harmaita. Puhumattakaan siitä oikean tummuusasteen löytämisestä sitten, kun suurin osa pohjista muuttuu iholla liian tummaksi (hapettuu?) ennemmin tai myöhemmin… Etsinnät jatkuvat, luovuta en vielä!

  Tuota Flow Kosmetiikan pohjaa voisin kokeilla ihan mielenkiinnosta, mielelläni tukisin kotimaista firmaa. Täytyy kysäistä, jos heiltä saisi ostettua kokeiluun pienempää määrää parista eri sävystä :)

 9. 11

  S. sanoo

  Ainakin Mineralissima tulee mieleen. Kotimainen meikkisarja MSChic taitaa myös tehdä mineraalimeikkejä?

  Itse olen kokeillut lähinnä vain Lily Loloa. Vaikka tykkään mineraalimeikkien ideasta ja niitä omistankin, niin käytän enimmäkseen herkällä ihollani hajusteettomia tavismeikkejä. Ainakin mineraalimeikkipohja on vaikea saada kuivalla iholla peittäväksi sekä siistiksi ja kabuki kutittaa. :p Lolon poskipunia tule kyllä käytettyä jonkun verran.

  • 11.1

   Sanni sanoo

   MSCHICin mineraalimeikit ovat L’orealin tavoin synteettis-sekoitteita, eli eivät lähelläkään niitä ns. oikeita mineraalimeikkejä joissa mineraalit muodostavat raaka-aineista 100% tai hyvin lähelle 100%.

  • 11.2

   Sanni sanoo

   Ainakin mineraalimeikkipohja on vaikea saada kuivalla iholla peittäväksi sekä siistiksi ja kabuki kutittaa.

   Tämä on tosiaan kuivaihoisilla ongelmana mineraalien kanssa…. Siksi en itse suosittele mineraalia ensisijaisesti kuivaihoisille, vaikka ne periaatteessa kaikille ihotyypeille sopivatkin. Ja onpa moni kuivaihoinen saanut mineraaleista apuakin ja ihon kuivuus on vähentynyt mineraalimeikkeihin siirtymisen jälkeen. Jotenkin vaan kuvittelen että kuivaihoisena sitä mieluummin levittää iholle jotain oikein voidemaista ja ravitsevan tuntuista meikkiä…

   • 11.2.1

    Etusormi sanoo

    Kirjottelin tuolla jo ylempänäkin, että kannustan kuivaihoisiakin (ainakin pintakuivuudesta kärsiviä) vielä testaamaan, jos vaan saavat ihon kosteutuksen kuntoon. Ainakin omalla pintakuivalla sekaiholla mineraalipohja toimii paremmin kuin nestemäinen pohja. Mineraalipohja tuntui aluksi hieman kiristävältä mutta aloin kiinnittämään enemmän huomioita ihon kosteutukseen ja kun sain sen kuntoon, niin mineraalipohja näyttää ja tuntuu melko lailla täydelliseltä :). Kokeilin välillä taas nestemäistä meikkivoidettakin mutta käyttömukavuus ei vain ole samaa tasoa mineraalipohjan kanssa. Omalla iholla nestemäinen alkaa väkisinkin kiillellä (ja yleensä myös tummuu) vaikka olisi kuivuuttakin! Mineraalipohja taas jotenkin sulautuu ja sopeutuu iholle ja hikoillessakin (testattu mm. salilla ;) ) näyttää edelleen freesiltä ja kuulaalta mutta ei kiiltävältä. Parasta on, että koen naamatauluni toimivan koko päivän eikä tarvii miettiä onko meikki valunut tai tummunut tai muuten vinksahtanut. Toki ihot ovat erilaisia ja reagoivat eri tavoin mutta olen itse niin tyytyväinen, että kannustan kokeilemaan eri vaihtoehtoja jos vaan intoa vielä riittää :).

 10. 12

  ella sanoo

  Lily Lololla mennään. Warm peach sopii suurimman osan vuodesta, mutta nyt ruskettuneempana alkaa olla ikävä Popcornia, vaikka kasvoissa rusketukseni onkin vain aavistuksen omainen värimuutos ja kasa pisamia :D

 11. 13

  Lisää sanoo

  Listasta puuttuu Mineralissima, jota Pieni Tuoksukauppa myy. Nettikauppa siis.

  Olen luopunut mineraaleista, sillä ohut iho ei kestä buffaamista ja pöllyävät liikaa.

 12. 14

  Kirppu sanoo

  Mun ehdoton lemppari on BM, peittävyytensä vuoksi! Itselläni kun on punottava iho ja toisaalta tuolla saa nenänpielet ja silmänalusetkin peitettyä. :) Olis kyllä kiva jos kyseinen tuote olis matampi (tiedän että BM:llä on mattaversio, mutta se ei kuulemma peitä yhtä hyvin).

 13. 15

  laura sanoo

  eli toi flow ei varmaan anna tarpeeksi peittävyyttä näppylöihin,huokosiin? :/

 14. 16

  Mirri sanoo

 15. 17

  sanoo

  Olipa mielenkiintoinen postaus, juuri ennen kesälomaa ostin FLOW:sta mineraalimeikkivoiteen. En ole vielä ehtinyt käyttämään kun olen ollut meikittä suurimman osan lomasta, mutta syksyn tullessa sitten käyttöön :)

 16. 18

  Mörkki sanoo

  Olisiko mineraalipohja rasvoittuvalle ja näppyläisellekin 15-vuotiaan iholle parempi kuin normaali meikkivoide & puuteri -combo? Itsellä käytössä on Macin Studio Fix -meikkivoide ja Lumenen irtopuuteri, ja yhdistelmä pysyy iholla siistinä max. noin kolme tuntia (Lumenen primerin kanssa ehkä neljä). Olisiko mitään meikkivoidetta, jota suosittelisit, ja kannattaisiko kokeilla mineraaleja? Tahtoisin mahdollisimman matan lopputuloksen

  • 18.1

   Sanni sanoo

   Olisiko mineraalipohja rasvoittuvalle ja näppyläisellekin 15-vuotiaan iholle parempi kuin normaali meikkivoide & puuteri -combo?

   Sanoisin että kyllä. :) Mineraalit (siis 100-prosenttinen mineraalipohja) eivät tuki ihohuokosia, vaan päinvastoin hoitavat ja tasapainottavat, eli sopivat aivan ihanteellisesti epäpuhtaalle, tukkeutumaan taipuvaiselle iholle.

   • 18.1.1

    Mineraalimeikitön sanoo

    Minä olen käyttänyt mineraalimeikkejä vuodesta 2008 lähtien. Ensin Bella Pierreä, jonka sävyt ja kestävyys olivat aivan omaa luokkaansa. Itselläni oli kovin rasvainen iho ennen mineraalimeikkeihin siirtymistä…

    Kuitenkin ongelmaksi tuli pikku hiljaa lisääntyvät pienet ihon alaiset finnit sekä pikkuruiset mustapäät. Pikku hiljaa iho paheni lähelle aknea. Kokeilin kaksi vuotta lähes kaikkea ihonpuhdistuksen muuttamisesta kymmenillä variaatioilla ruokavalio kokeiluihiin. Sitten vaihdoin meikkipohjan Lily Loloon, jonka myös totesin sopivan iholleni päällepäin – iho ei kiillellyt ja meikki kesti koko päivän. Jopa hikiliikunnan läpi.

    Iho jatkoi pahenemistaa hiljalleen muuttuen akneksi (olen 28 vuotias ja aknea minulla ei ole koskaan ennen ollut). Jatkoin sitkeästi pysyen mineraalimeikeissä.

    Lopulta menin kosmetologille, joka kertoi monen mineraalipohjia käyttäneen asiakkaan kärsivän samasta ongelmasta kuin minä.
    Kotiin päästyäni aloin googlettaa ongelmasta englanniksi. Ja löysin uskomattoman paljon sivustoja, joissa ihmiset valittivat mineraalimeikkien tukkivan ihohuokosiaan pahasti. Bismuth Oxychloride joissain pohjissa aiheuttaa pahaakin ihottumaa… mutta myös mica voi aiheuttaa voimakkaita aknen kaltaisia ihottumia.

    Joten kaksi lääkekuuria myöhemmin ja palaten takaisin vanhoihin voiteisiin, olen vihdoin saamassa ihoni takaisin.

    Mineraalimeikit ovat aivan loistavia iholla, kestävät pitkään ja ovat luonnollisen näköisiä. Mutta eivät todellakaan sovi kaikille ihotyypeille – valitettavasti.

  • 18.2

   Rasvis sanoo

   Mulla on rasvainen ja epäpuhdas iho ja käytän mineraaleja. Täytyy sanoa, että kovin mattaa lopputulosta en niillä saa. Oon kokeillut Bare Mineralsia, Everyday Mineralsia ja MsChicin epäaitomineraaleja. Usein vieläpä niitä mattaversioita. Iho kiiltää loppupäivästä ihan hitsisti eli puuteripaperi on kovassa käytössä. Suosittelen silti mineraaleja, koska iho voi niiden kanssa muuten paremmin.

 17. 21

  Sari sanoo

  Netin kautta saatavilla on mineraalimeikkipohjia Coloeur Caramelilta ja Terre d’Ocilta, joita myy ainakin Jolie. Kumpaakaan en ole tosin vielä itse kokeillut. Käytössäni on Barefaced Beauty ja BareMinerals (ei tosin normihintaan ostettuna). Zuiilla on kiinteä kukkaismeikkipuuteri, mikä on näin kesällä ollut ihan mukava vaihtoehto sekin.

  • 21.1

   Mirri sanoo

   Sari!
   Onko se Zuiin meikkipuuteri todellakin puuterimainen vai voidemainen?
   Olen sitä vähän katsellut, mutta koostumus on mietityttänyt.

   • 21.1.1

    Sari sanoo

    Mirri! Kyllä se minusta puuterimainen ja aika kevyt on.

    Kysyin Greenlipsin blogissa, että miksi he näyttävät käyttävän enemmän Barefaced Beautyn pohjia kuin Zuiin, joka oli heillä uutuus silloin. Näin minulle vastattiin: ”Käytämme BFB:n meikkipohjia, koska niillä saa helpoiten peittävän ja kauniin pohjan. BFB:n pohjat ovat 100% mineraalia, eli väripigmenttiä, jolloin myös peittävyyttä saa yhdellä kerroksella jo paljon. – – – Zuiin mineraalipuuteri ei ole pelkkää mineraalia, vaan siinä on käytetty muitakin ainesosia, joten väripigmentin määrä on pienempi. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotetta saa laittaa suhteessa jonkin verran enemmän. Itse pidän myös Zuiin mineraalipuuterista paljon, mutta koska minulla on couperosa iho, tarvitsen peittävyyttä ja saan sen nopeammin BFB:llä.”

    Näin kesällä en ole juuri muuta käyttänytkään kuin tuota Zuiita. Joskus olen sen alle levittänyt Madaran sävyttävän päivävoiteen.

    Minulla on myös Zuiin aurinkopuuteri. Siihenkin olen ollut tyytyväinen.

    • 21.1.1.1

     Mirri sanoo

     Mirri kiittää!!
     Hmm…harmi että hinta-menekkisuhde vaikuttaa vähän kehnolta, minullakaan kun ei ole mikään supermalli-iho.
     Puuterimaisuus taas on plussaa, koska sitä on paljon helpompi ylläpitää siistinä pitkin päivää.

 18. 22

  sanoo

  Kuulostaapa tuo Flow:n pohja yllättävän hyvältä! Harmi, ettei tarjolla näytä olevan testikokoja. On aina niin iso kynnys tilata kokonainen purnukka, kun sävyn sopivuudesta ei voi olla varma.

  Mun suosikki on ollut jo useamman vuoden Jenkeistä tilattava Everyday Minerals, mutta nyt tilasin vaihteeksi Barefaced Beautya testiin.

 19. 23

  Lisbet sanoo

  Kiitos esittelystä ja mukava kuulla, että kotimaisiakin mineraalimeikkejä löytyy. Itse olen tykästynyt Barefaced Beautyn meikkipohjaan, löysin sen esittelysi perusteella. Greenlipsin Turun myymälässä sain oikein ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, myyjän avulla oli helppo löytää itselleen sopivat sävyt. Myös heidän pienet kokeilupurkit ovat käteviä, niiden avulla voi sekoitella itselleen sopivan sävyn eri vuodenaikoina.
  Kiitos mielenkiintoisista tuote-esittelyistäsi ja testauksista ja erityiskiitos virheettömästä suomen kielestäsi, jota on todella miellyttävä lukea!

 20. 24

  net sanoo

  Mun lempparipohja löytyy Lauressista!:) Edullinen ja tykkään peittävyydestä ja mattaisuudesta. En ole vielä tosin ostanut täysikokoista tuotetta, mutta kunhan noi näytteet käytän loppuun niin sellanen tulee.

  Oon tässä vuoden aikana kokeillut Everyday Mineralseja, Meowia, Sassy Mineralsia ja nyt Lauressia ja tästä tykkään eniten. En ole siis noita suomessa myytäviä kokeillut vaan tilannut vain netistä.

  • 24.1

   Mirri sanoo

   Täältä komppaus Lauressille :)
   Lauress-hevijuusereiden kannattaa muuten tilata meikkivoiteensa ”sets” osiosta, niin saa melkeinpä 3 purkkia 2:n hinnalla (jos siis ei ole aiemmin tätä vaihtoehtoa sattunut huomaamaan).

   Ja hamsterivaihde kannattaa muutenkin iskeä ajoissa silmään, sillä vuodenvaihteen jälkeen voi tilata EU:n veroalueen ulkopuolelta enää parilla kympillä ilman että pääsee tullin kanssa tekemisiin.

   • 24.1.1

    rinkeli sanoo

    mua on pitkään himottanut kokeilla noita lauressin pohjia mutta en tule toimeen niiden nettisivujen kanssa. en enää löydä sivuilta eri pohjien (minimalist, elemental, ethereal, sassy) eroja vaikka muistan ne nähneeni. hakukaan ei jotenkin oikein toimi. kun haen neutraaleja sävyjä, verkkokauppa tarjoaa myös gold undertoneseja?! sävyt ei ole tummuusjärjestyksessä… lily lolon sävyissä olen about blondie/warm peach-tummuustasoa. joskin mielestäni neutraali, en selvästi lämmin/kultaan taittava.

    • 24.1.1.1

     Mirri sanoo

     (etukäteispahoittelut pitkästä pläjäyksestä)

     MINIMALIST (Lily Loloa vastaava, mutta omasta mielestäni parempi)
     Minimalist is the perfect way to describe this luxurious foundation. With only 4 ingredients (5 depending on color), this formula meets the needs of even the most sensitive skin. A synergistic blend of minerals provides a silky lightweight feel, a soft matte finish, and buildable coverage, without over-drying, or feeling chalky. Titanium Dioxide and Zinc Oxide provide UV protection while mica reflects light to give a soft focus finish without adding glitter or sheen. Perfectly balanced for those who have experienced problems with other mineral foundations that contained too much Zinc Oxide, too much Mica, too much Titanium Dioxide, or too many other added ingredients. Perfect for normal to oily skin. The Minimalist foundation is the simplest blend with extraordinarily beautiful results.

     ELEMENTAL (taitaa olla vähiten peittävä)
     Elementals are often referred to as ”Nature’s Angels”. Elemental Mineral Foundation gives a radiant, natural finish that is neither flat, nor shiny, while containing only the basic elements of gorgeous mineral foundation. Soothing Zinc Oxide helps ease irritation, while antioxidant, Lauroyl Lysine, conditions and protects skin. Mica provides a light refractive quality that disguises fine lines and imperfections, along with creating an extremely silky texture allowing foundation to blend effortlessly. Titanium Dioxide adds to the natural UV protection provided by the Zinc Oxide. Mineral foundation that is so easy to use, with such natural results, will enable you to discover the power of your beauty.

     ETHEREAL (tosi peittävä, ainakin minulla tukkii vähän ihoa, joten en käytä, mutta yksilökohtaista)
     LaurEss Ethereal Mineral Foundation has an exquisitely creamy feel with a gentle glowing finish, creating a beautiful airbrushed effect. Despite the extremely lightweight feel and appearance, the Ethereal foundation provides complete coverage for even hard to cover blemishes. Titanium Dioxide and Zinc Oxide combine to provide UV protection. Boron Nitride contributes to the gorgeous creamy feel as well as the soft glowing finish. Lauroyl Lysine adds the soothing and conditioning power of an amino acid found naturally in the skin. Silica alleviates the heavy feel and deemphasizes pores. Mica offers a light texture and light refraction to further disguise fine lines. While the Ethereal foundation is a full coverage foundation, it also can be used as a spot concealer paired with our other foundations. Please note: LaurEss Ethereal Foundations take a little longer to warm up on the skin due to the unique formulation. When testing a color wait a few minutes for the color to adjust to determine it is a good match.

     SASSY (uutuus)
     Choosing between too little and too much coverage is officially a thing of the past! Your skin will look and feel good, thanks to Sassy’s flawless, lightweight finish and soft-focus effect. Matte, not flat – that’s our motto. Sassy Foundation will give you a light to medium coverage perfect for everyday and on the go!

     Ennen siellä tosiaan sai sävyt näppärästi tummuusjärjestykseen, mutta äskettäisen sivustouudistuksen jälkeen tuo vaihtoehto on jätetty pöhkösti valikosta pois. Kannattaa varmaan etsiä niin, että valitsee ensin laadun (ylärivistä esim. BASE -> foundation -> Minimalist) ja klikkailee sitten kuvia, lukee sävyjen kuvauksia (esim. ”Mineral foundation for light skin with cool pink undertones”), ja valitsee sitten siltä pohjalta.

 21. 25

  VihreäLintu sanoo

  Alima (http://www.alimapure.com/) on mulle paras. LilyLolokin on hyvä, mutta aloin jostain syystä saamaan siitä allergiaoireita. BareMinerals ei sopinut pysyvyytensä puolesta, ihoni on rasvainen/sekaiho.

 22. 29

  v sanoo

  Lily Loloa olen itse käyttänyt, ja tykännyt siitä, että vaalein sävy on iholleni juuri sopiva (ja loppukesästä voisin jopa käyttää china dollia tai blondieta!) ja jälki on aika mattaista verrattuna joihinkin muihin, joista olen testereitä tilaillut. Tosin kun nyt kuvailit Lily Lolon pohjaa kuultavaksi, niin tuli sellainen olo, että pitäisiköhän minun huonoihoisena alkaa etsiä jotain täysmattaista?

  Mulla ei ole tullut mitään suurta kokemusta siitä, että mineraalimeikit olisivat parantaneet ihon kuntoa tai että niitten jälki olisi parempaa kuin tavallisten meikkivoiteiden, mutta se, että omaan ihoon sopiva sävy löytyy ongelmitta, on ihan mahtavaa. Aiemmin kun sai kiertää aina koko kosmetiikkaosaston läpi ja toivoa, että joltain sarjalta olisi tullut oikeasti vaalea sävy valikoimaan, ja silloin harvoin kun sopiva löytyi, niin sitä piti hamstrata, koska juuri ne tuotteet aina lopetettiin.

 23. 30

  Armi sanoo

  Mun aivan ehdoton suosikki oli Essentia Naturale, jota myytiin vielä vuosi sitten biodellyssä, mutta ei enää :( Ostin sitten Lily Loloa kun Essentia Naturale loppui, eikä tässä nyt varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta jotenkin vain tykkäsin tuosta Essentiasta jostain syystä enemmän. Lopputulos oli ainakin aavistuksen peittävämpi ja mukavamman tuntuinen kasvoilla.

  Essentia Naturalella on olevinaan myös verkkokauppa, essentianaturale.com mutta eipä siellä kauheasti ole tuotteita tarjolla…

 24. 31

  sminski sanoo

  Teeppä joskus semmonen mahollisimman karmea meikki ja lyö tänne kuva siitä! Koita laittaa mahollisimman monta tyylimokaa, tyyliin vääränvärinen meikkivoide ja kaikkea ihan liikaa:D:D

 25. 32

  sanoo

  Pakko varmaan käydä testailemassa tätä flow meikkipohjaa, kun sitä Oulussakin myydään! =) Oon ennen käyttänyt Everyday Mineralsin pohjaa, mutta nyt on kyllä kiva jos pystyisi siirtymään kotimaiseen =) Kiitos hyvästä postauksesta!

 26. 33

  sanoo

  Kivaa, että löytyy myös suomalaista oikeaa mineraalimeikkiä! Voisitko vielä kysyä Flow:n tehtaalta, että käyttävätkö he nano- tai mikropartikkeleita. Jotkut tutkijat/lääkärit epäilevät, että liian pienet partikkelikoot irtojauheessa voivat aiheuttaa keuhkosairauksia pahimmillaan syöpää. Siksi itse olen tosi tarkkana, että käytän vain sellaisia mineraalimeikkejä, jotka eivät käytä nano- tai mikropartikkeleita. Meikkivoiteenkin levitän usein kasteltuna muutamalla vesitipalla ja sitten sienellä nestemäisen meikkivoiteen tapaan. Saa muuten hieman peittävämmän lopputuloksen nopeasti eikä jauhe pöllyä ympäriinsä.

  Oma suosikkini on Lily Lolo, meikkivoiteeksi sekoitan Warm Peachiä ja Porchelainia puolet ja puolet, tai China Dollia sellaisenaan. Tykkäsin myös Sassy Mineralsista, mutta Lauresshan ”söi” sen. Juuri testailen muutamia Lauressin poskipunia, jotka vaikuttavat ihan kivoilta.

 27. 34

  maria sanoo

  Lily Lolo.

  Tuntuu tähän mennessä parhaalta. Ei valu eikä näytä liian pakkeloidulta. Santen meikkivoide oli suht ok ja tulee käytettyä erikoistapauksissa, mutta LiLo on kuitenkin päiväkäytössä.

 28. 35

  HH sanoo

  Itse liputan Lily Lolon puolesta. Tasoittaa ihonvärin helposti ilman että tarvii laittaa hirveetä määrää iholle. Eikä omasta mielestä kyllä ole kovin mattainen niin oma iho tavallaan näkyy siitä hyvällä tavalla läpi :’)

 29. 37

  Tiltu Kultu sanoo

  Olen käyttänyt monta vuotta Everyday Mineralsia ja nyt käytössä Bare Mineralsin pohja ja kiinnitykseen EDM Sunlight Finishing Dust.
  BM:ltä en ole täysin oikeaa sävyä löytänyt. Light menee näin kesällä, mutta on muuten liian keltainen. Fair taas on liian punertava. On sen verran arvokasta tavaraa, että tuskin tilaan uudelleen.
  Lily Lolosta tilasin muutaman samplen, mutta ei mielestäni pysy kovin hyvin. Pohjustajan kanssa ehkä, mutta se vesittääkin sitten mineraalien hyvät puolet kun lätkäisee pohjaksi silikonia. :)
  Kiinnostaisi tietää kokemuksia niistä EDM Jojoba-tuotteista, onko joku niitä jo kokeillut?
  Itsekin rutikuivaihoisena joudun käyttämään talvisin nestemäistä meikkivoidetta, mutta kesällä iho kestää mineraalitkin. Itse laitan aina saunaan kosteuttavan tai rauhoittavan naamion ja illalla lätkin niin paljon rasvaa, kuin iho vaan imee. Aamulla kevyempi kosteusvoide ennen meikkiä. Tämä siis riittää kesällä ;D

  • 37.1

   Etusormi sanoo

   Tilasin sampleja jojoba-pohjasta ja tykkäsin kyllä. Normikäytössä on semimatte ja tykkään kyllä siitäkin. Alkukesästä käytin yhden viikon pelkästään noita jojoba-sampleja ja tykkäsin jäljestä. Täytyy myöntää etten osaa oikein näin kertoa eroavaisuuksia noista kahdesta, kun käyttäessäni mietin enemmän väsrisävyjä. Täytyiskin testailla nyt lisää ja miettiä enemmän pohjan koostumusta verrattuna tuohon semimatteen. En mitään suurta eroa ainakaan huomannut, ehkä sulautui ihoon vieläkin paremmin kuin tuo semimatte. Peittävyyskin saattoi olla vähän parempi. Värisävyt on mielestäni parempia kuin semimattessa. En sitten tiedä onko kaikkikin pohjat muuttumassa noihin samoihin sävyihin. Eiku testipakettia tilailemaan :)

 30. 38

  sanoo

  Foreverillä on korkealaatuiset, aloe vera-pohjaiset erittäin hoitavat meikit. Niitä ei saa kuin jälleenmyyjien kautta. Itse henk.koht. selvisin kaksi vuotta Pekingin saasteista niiden avulla ja iho kiittää!

 31. 39

  Minttu sanoo

  Hei,

  Kiitos mielenkiintoisesta jutusta! Olen pitkään harkinnut kokeilevani Lily Lolon mineraalia, mutta sävyn valinta tuottaa ongelmia. Osaisitkohan auttaa asiassa? Olen käyttänyt aiemmin Bellapierren pohjaa, johon olen tosi tyytyväinen, mutta se vain on järkyttävän kallista ja kiven alla hankkia + ehkä hieman liian hohtavaa. Sävyni on Ivory ( http://www.bellapierre.co.uk/shop/index.php/mineral-makeup/face/mineral-foundation/ivory.html). Olen hyvin vaalea, mutta selkeästi lämminsävyinen, joten sävyn valinta on aika haastavaa. Olen harkinnut Warm Peachia ja Blondieta, mutta arvostaisin kovasti mielipidettäsi. Kiitos avustasi! :)

 32. 40

  Bemu sanoo

  Btw, kun tilasin biodellystä tuon Lily Lolon mineraalimeikkipuuterin ja kyselin neuvoa värisävyn valinnassa, niin sieltä kerrottiin että myös heille tulee testerikoot syksyllä.
  Ja jos on näiden värivalinta vaikeaa, niin voiko vaaleaihoiselle vaikeampaa olla kuin osua oikean väriseen poskipunaan….??

 33. 41

  Ane sanoo

  Eikös Barefaced Beautya myydä Ekoloissakin? Ainakin Jyväskylän Ekolosta sellaisen toukokuussa ostin.

 34. 42

  Kati sanoo

  Vuosia sitten, kun aloittelin mineraaleilla meikkailun, tilailin EM:ia, Lily Loloa, Lumiereä ja mitä niitä kaikkia onkaan… Signature Minerals oli sitten se oman tuntuinen ja värinen, joten sitä olen tilaillut Ameriikan ihmemaasta edelleen. Esim Lily Lolot oli aivan liian keltaisia kasvoillani. Mutta EM:n poskipunaan palaan aina vaan…sitä sävyäpä ei näköjään myydäkään enää, hups.

 35. 44

  Bemu sanoo

  Nettikauppojen hinnaneroista; itse kun ostan suurimman osan kaikesta netistä niin olen tottunut vertailemaan hintoja.
  Pretty.fi -kaupassa Lily Lolon poskipuna maksaa 19,90 € kun taas Biodelly.comissa sama tuote maksaa 9,90 €
  Biodellyn toimituskulut 4,90 ja Prettyn 3,50.
  Aika iso hintaero mielestäni….

 36. 47

  dwelina sanoo

  Pari vuotta sitten tarttu mukaan jenkeistä Laura Mercierin mineraalimeikkipohja ja oon kyllä tykännyt. Ennen sitä käytin BM:sia mutta toi LM istuu sävyltään mun naamaan paremmin (LM:n sävy real sand).

 37. 48

  Tuuli sanoo

  Hei osaatko neuvoa näistä mineraalimeikeistä sen verran, että mikä on peittävintä? Mulla on akne ja aika rasvainen iho. Kuivuutta myös jonkun verran mutta se pysyy kurissa kunnon kosteutuksella. Houkuttelee mineraalien hoitavuus tämmösen ihon kanssa tosi paljon.

  Kiitos!

  • 48.1

   Sanni sanoo

   Hei osaatko neuvoa näistä mineraalimeikeistä sen verran, että mikä on peittävintä?

   En oikein, valitettavasti. Omalla ihollani olen kokenut hyvin vähäisiä eroja peittävyyden suhteen, ehkäpä Bare Minerals on aaaavistuksen peittävämpää kuin Lolo, Barefaced Beauty ja Flow esimerkiksi, samoin Idun. Mutta koska en ole näitä (BM:ää lukuunottamatta) muille kuin omalle iholleni testannut, minulle ei ole päässyt syntymään mielikuvaa eri peittovahvuuksista, oma ihoni kun vaatii niin vähän peittoa. Bare Mineralsilla olen meikannut töissä paljon asiakkaita ja sillä sain kyllä erittäin peittävää jälkeä aikaiseksi. Harmillisesti se on sitten myös kalleimmasta päästä mineraalimerkeistä.

 38. 49

  A sanoo

  Uskalsin vihdoinkin kokeilla oikeaa mineraalipohjaa sun kuiva iho + mineraalimeikki -jutun innoittamana. Tai no uskalsin tilata Flow-näytteet ja niitä olen nyt testaillut. Ihme kyllä ne tuntuu sopivan mun erittäin pintakuivalle iholle oikein hyvin. Lopputulos on mielettömän hyvä, ihan jo ekalla kokeilulla monta kertaa kauniimpi kuin millään meikkivoiteella ikinä. Vähän joudun suihkimaan kosteuttavaa suihketta meikin päälle, mutta joudun tekemään sen myös nestemäisen meikkivoiteen kanssa. Iho ei tunnu yhtään kiristävältä vaikka normaalisti kaikki puuterimaiset tuotteet aiheuttaa välittömästi kutinaa ja todella kiristävän tunteen iholle. Sormilla kun kokeilee niin ihan kuin iholla ei olisi mitään, mutta peilistä näkyy punaläikikkään naaman sijaan tasaisen värinen iho. Ihanaa! Vähänkö on elämä jatkossa helpompaa jos tää toimii näin hyvin, voi olla että jaksan meikata joka päivä.

  Mutta onko Flow-meikkipohjassa todella tuollainen ”ekokaupan” tuoksu? Näytepussit sisältävä paperipussi tuoksuu voimakkaasti joltain etniseltä parfyymiltä, ja oletin että tuoksu olisi tarttunut esim. saippuoista tms. Mutta ainakin osa sävyistä tuntuu haiskahtavan myös kun niitä pyörittelee iholle. En haluaisi ostaa täysikokoista tuotetta jos niissä tosiaan on joku tuoksu. Nyt mietin siis että uskallanko ostaa Flown, jota mielelläni suosisin kotimaisuuden takia, vai tilaanko Lily Lololta sävynäytteet. Oon testaillut Flowta myös ekokaupoissa, mutta siellä kun tuoksuu joka tapauksessa ”ekokaupalta”, niin meikin tuoksusta/tuoksuttomuudesta ei saa selvää.

  • 49.1

   Sanni sanoo

   Kiva kuulla että mineraalimeikistä ja sinusta on tulossa ystäviä :)

   Mutta onko Flow-meikkipohjassa todella tuollainen “ekokaupan” tuoksu?

   Mun piti ihan lähteä haistamaan viimeksi ostamaani Flow’ta, että onko siinä joku haju. Itse en ole pannut sellaista merkille. No, kun oikein tarkkaan sitä nuuskutan, niin ehkäpä siinä on hyvin mieto parfyymin tuoksu havaittavissa, mutta niin mieto että jos en olisi tätä kommenttia lukenut, en olisi sitä tietoisesti koskaan havainnut. Haistoin myös kaveriltani saamaa toista Flow’n sävyä (oli hänelle liian tumma niin dumppasi minulle kesäsävyksi), ja se taas ei tuoksu miltään. Eli eroja näissä näköjään on. Koska incissä ei kuitenkaan ole mitään hajustetta, tuoksun täytyy olla tarttunut jauheeseen muista Flow’n tuotteista, kuten mainitsemistasi saippuoista. Niissähän on voimakkaitakin tuoksuja. Eli tuoksuvuus on varmaankin ”arpapeliä”, toisiin on tarttunut tehtaalla tai myymälässä muiden tuotteiden tuoksua ja toisiin ei. :/

   • 49.1.1

    A sanoo

    Noissa mun näytesävyissäkin joissain on tuoksu ja toisissa ei. Sävyn valitseminen tuntuu olevan tosi vaikeaa, joten päätin että otan kahdesta parhaasta sen joka ei tuoksu. Sävythän valitaan tietenkin aina tuoksun perusteella! Näyttää olevan Flow-meikkipohja tän kuukauden Ruohonjuuressa tarjouksessa, joten enköhän kotiuta sen sieltä heti huomenna.

    Oon kyllä todella tyytyväinen siihen että tuli kokeiltua. Parin päivän käyttökokemuksen perusteella edelleen tuntuu sopivan oikein hyvin.

 39. 50

  Jonna sanoo

  Heippa! Käytän Lily Lolon Blondie-sävyä ja se on (kesän rusketusaikaa lukuunottamatta) täydellinen sävy minulle. Peittää kuitenkin melko vähän, joskus saa laittaa useita kerroksia ja purkki kuluu nopeasti.. Onko Flow peittävämpi? Mikä Flown sävy on lähimpänä Blondieta? Netissä on niin vaikeaa ostaa ja en jaksaisi ensin maksaa näytekappaleista.. Kiitos tuhannesti jos ehdit vastata!! :)

  • 50.1

   Sanni sanoo

   Moi Jonna! Mä koen Flow’n ja Lolon peittävyydeltään ihan samanlaisina. Olen käyttänyt Flow’lta vain Peach ja Amber -sävyjä joten muita en valitettavasti osaa kommentoida. Peach on hitusen tummempi kuin LL:n Blondie.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.