Favora

En ole elämäni aikana käyttänyt paljonkaan eri apteekkibrändejä. Pitkän linjan kokemusta on ainoastaan Aqualan L:stä, Sebamed-pesunesteestä ja Bepanthenista. En rehellisyyden nimissä ole niin kovin kiinnostunutkaan apteekkikosmetiikasta, mutta kun minua lähestyttiin Orion Pharman taholta tarjoten Favoraa testiin, ajattelin, että no helkkari, kai sitä voisi kerrankin kokeilla jotain apteekkisarjaa ihan perusteellisesti. Tarjouksen teki mielekkäämmäksi sekin, että kyseessä on kotimainen sarja.

     Favora_tuotteet

Favoran tuotteet ovat hajusteettomia, eli tuoksu ei pääse tässä sarjassa vaikuttamaan elämykseen. Favoran kohdalla se ei toisaalta myöskään huonontanut kokemusta, näissä tuotteissa on hyvin neutraali tuoksu joka ei herätä tunteita puoleen tai toiseen. Korjaus: koko linja ei ole hajusteeton, 13 tuotteen valikoimasta seitsemän on saanut Allergiatunnuksen ja ovat hajusteettomia. Minulle oli sattunut testiin vain hajusteettomia, siitä väärinymmärrys.

Kaikki tuotteet ovat silikonittomia, mineraaliöljyttömiä ja parabeenittomia.

Sain itse valita mitä tuotteita haluan testata, ja valitsin puhdistusvaahdon, kosteuttavan suihkeen, seerumin, 24 h kasvovoiteen ja silmänympärysvoiteen.

Favora_puhdistusvaahto

Puhdistusvaahto

Ehkäpä kosteuttavimman tuntuinen putsari mitä olen kokeillut aikoihin, ei jätä ihoa yhtään narskuvaksi. Incissä onkin ykkösenä glyserolia. Pesevänä ainesosana on mieto cocamidopropyl betaine. Vaahto ei ole ihan yhtä kermaisen pehmeää kuin Decubalissa, mutta oikein miellyttävä kuitenkin.

Inci kaikessa lyhyydessään: glycerin, aqua, cocamidopropyl betaine, peg-7 glyceryl cocoate, betaine, panthenol, caprylyl glycol, citric acid, sodium gluconate.

Favora_kasvosuihke

Kosteuttava kasvosuihke

Tästä suihkeesta minulle vinkkasi joku lukija taannoin kun kirjoitin kosteussuihkekikasta mineraalipohjan pehmentämiseen. Tätä voi siis käyttää sekä kasvovetenä että kasvojen pikakosteutukseen päivän aikana. Suihke on alkoholiton ja veikkaisin, että tässä on aika korkea pitoisuus kärjen glyserolia, sillä se jättää iholle hetkellisen jälkitunteen. (Olen lukenut netistä että glyseroli voi jättää iholle tahmean fiiliksen.) Hetken kuluttua ”tavara” on kuitenkin imeytynyt.

Putsarin tapaan tosi lyhyt inci: aqua, glycerin, betaine, pentylene glycol, creatine, panthenol, methyl gluceth-20, caprylyl glycol, sodium gluconate, phenoxyethanol.

(Tuotteita oli vaalean värinsä vuoksi ihan sairaan vaikea kuvata – kyllästyin ja otin loput tuotekuvat nettiapteekkien sivuilta.)

FavoraSeerumi

Kosteuttava seerumi

Ensimmäinen ajatus: onpa sympaattinen pikkupullo! Tässä seerumissa on tavaraa poikkeuksellisesti vain silmänympärysvoiteen verran eli 15 ml.

Tuotteen koostumus on kevyttä emulsiota ja se imeytyy seerumeille tyypillisesti välittömästi. Tykkään! Incin alussa pätevä kosteuskolmikko skvalaani, betaiini ja shea-voi. Koostumukseen on leivottu myös keramidia ja hyaluronihappoa. Litrahinnaltaan tämä peruskosteuttava seerumi ei itse asiassa ole erityisen edullinen, ja ”normaalikokoisena” eli 30-millisenä se kustantaisi melkein 40 euroa. Liekö siinä syy miksi pakkauskoko on jätetty 15 milliin..?

Oikein hyvä lisä silikonittomien kosteusseerumien listalle, mutta yllättävän hintava ottaen huomioon Favoran muiden tuotteiden hintatason.

Favora_seerumi_inci

Favoralla on muuten sivuillaan tuotteiden incit kätevästi selitettynä. Tosin mitään perusteellista tietoa aktiiviaineiden vaikutuksista nämä taulukot eivät anna, termi ’hoitava’han ei itse asiassa tarkoita mitään spesifiä. Mutta ainakin taulukosta selviää ainesosia tuntemattomalle, mitkä ainesosat vaikuttavat ihoon ja mitkä taas tuotteen säilyvyyteen ja koostumukseen.

Taulukossa seerumin inci.

FavoraSilmanymparysvoide

Silmänympärysvoide

Miellyttävää peruskamaa, tästä ei oikein osaa muuta sanoa kuin että mukavan tuntuinen, emulsiomainen koostumus. Ei paksua mutta ei ohuimmastakaan päästä, imeytyy heti eikä jätä ihoa kiiltäväksi.

Sy-voiteessa on  muuten pitkälti samoja ainesosia kuin seerumissa, mutta esimerkiksi hyaluronihappo on tässä suurempimolekyylisessä muodossa (incinimi hyaluronic acid), seerumissa taas paremmin imeytyvässä, pienimolekyylisessä muodossa (incinimi sodium hyaluronate). Litrahinnoiltaan seerumi ja sy-voide ovat tuotesarjan kalleimmat (litrahinta yli 1000€, kun voiteissa liikutaan alle 400€ litrahinnassa ja puhdistustuotteissa alle satasessa..!) josta voimme päätellä että näihin on käytetty arvokkaampia ainesosia. Niihin on haettu anti-age tehoja hyaluronihapon lisäksi peptideillä ja keramidilla.

Favora24hTasapainottavaHoitovoide

24 H Tasapainottava hoitovoide

Favoralla on kolme eri kasvovoidetta, tämä on niistä kevyin ja tarkoitettu normaalille ja sekaiholle.

Koostumus on niin ”hajuton ja mauton” että tästä on vaikea keksiä mitään sanottavaa. Istuin  5 minuuttia miettien, mitä kirjoittaa. :D Poikkeuksellista, kun aina on JOTAIN joka herättää ajatuksia – oli se sitten tuoksu, imeytyvyys tai iholle jäävä fiilis. Favoran voiteessa ei ole mitään vikaa, se kosteuttaa ja katoaa ihoon saman tien jättämättä minkäänlaista jälkifiilistä. Aqualan L:ään verrattuna Favoran 24 H Tasapainottava tuntuu hitusen jäykemmältä ja ikään kuin siltä, että se jättää iholle suojaavan kalvon. Kuitenkin hetken kuluttua tämä tunne on hävinnyt ja iho on vain, no, kosteutettu.

Hahah, apteekkivoide laittoi kosmetiikkabloggaajalle jauhot suuhun…! :D Kummallinen tunne kun joku tuote on NÄIN hyperneutraali!

FAVORA_ad

Favora tuntuu kaiken kaikkiaan sarjalta, joka tarjoaa pätevää perusihonhoitoa ihmiselle, joka hakee hommansa hoitavaa, hellävaraista ”ei-turhia-krumeluureja” –hoitosarjaa. Favoran tuotteet sisältävät niitä samoja aktiiviainesosia kuten hyaluronihappoa, keramideja ja peptidejä joita toiset merkit nostavat hurjalla hypetyksellä markkinointistooreihinsa, Favoralla vain ei ole imagonsa puolesta tarvetta sellaiseen.

Juuri tällaiset jutut ovat minun mielestäni kosmetiikan maailmassa niin mielenkiintoisia. Lukuisat sarjat käyttävät tuotteissaan ihan samoja ainesosia, ja mielikuvat luodaan sillä mitä asioita tuotteista valitaan nostaa esiin. Riippuen siitä, mitä markkinoinnissa halutaan painottaa, voi käytännössä ihan samanlaisesta tuotteesta antaa aivan eri mielikuvat Tämä on brändäystä.

Yksi käyttää ”viimeisimmän tieteellisen innovaation” pohjalta kehitettyä anti-age-voidetta, toinen herkälle iholle sopivaa, hajusteetonta ja hellävaraista voidetta ja kolmas kasvipohjaista, ympäristöystävällistä ja yhteisökaupan raaka-aineisiin pohjautuvaa voidetta. Tietämättään Luksus-Liisa, Allergikko ja ”Ekohippi” saattavat kaikki käyttää hoitotehoiltaan ihan samankaltaista, samoihin aktiiviainesosiin nojaavaa voidetta. Elämys vain on eri.

Hauskaa. :)

P.S. Liikuntakommenteista – niitä on tullut niin paljon että valitettavasti en ole ennättänyt vastata kaikkiin. Niistä on kuitenkin ollut ihan mielettömästi apua! En osannut odottaa tällaista tsempitystä, olen yllättynyt ja liikuttunut (heh!) tarmosta jolla olette lähteneet ehdottamaan minulle uusia lajeja ja keinoja selättää liikunta-angsti. Suuren suuri kiitos kaikille kommentoineille! Ehkäpä tartun erään lukijan ideaan lähteä kokeilemaan erilaisia tunteja ja raportoida tuntemuksista sitten täällä blogissa. Se ehkä motivoisikin eri lailla kun ajattelisi asian ”journalistisena projektina” :D Steppiin en kyllä todennäköisesti enää eläessäni uskaltaudu..!

Realisti kun olen, niin tiedän varmasti palaavani lopulta tutun salitreenin pariin. Mutta nyt on ilmeisesti todellakin aika antaa kropan levätä ja palautua.

Kommentit
 1. 1

  H sanoo

  Sain joululahjaksi tuon puhdistusvaahdon, kasvovoiteen ja käsivoiteen. Tosi kivoja tuotteita, ei olisi tullut itse ostettua itselle mutta olen tykästynyt näihin! Mulla tulee herkästi näppylöitä, finnejä, yms. ”vääristä tuotteista”, ja apteekkikosmetiikka on kaikessa simppeliydessään tosi käyttökelpoista tavaraa ainakin mun iholle! :) kiva kun kerrot näistäkin tuotteista mitkä ei ehkä sun mielestä ole olleet niin kivoja. ostolakossa-virveä lainatakseni ”ei ole huonoa kosmetiikkaa, on vain erilaisia tarpeita” ja tämä jos mikä on totta :)

  • 1.1

   Sanni sanoo

   “ei ole huonoa kosmetiikkaa, on vain erilaisia tarpeita” ja tämä jos mikä on totta :)

   Näin on! :)

 2. 2

  milipili sanoo

  Seerumista oon tykänny, riittänyt hyvin ainoana kosteutuksena vaikka on talvi. Tuo tasapainottava voide oottaa korkkausta. Ihan kiva on dödökin ollu, vaikka hajuton onkin.

 3. 3

  tintti sanoo

  Mä kerran kokeilin favoran kasvohoitosarjaa, ei ollu sama kuin mitä sä kokeilit, mutta myös mun kokeilemia tuotteita mainostettiin helliksi ja herkkäihoisille. Kuitenkin niistä tuotteista mun naama reagoi tosi rajusti: kuumotti, punotti ja tuntui että iho palaa irti, huh! En sitten tiedä mikä siinä vaikutti niin rajusti mun ihoon :/

 4. 5

  Veppe sanoo

  Kiva, että kokeilit kattavasti apteekkituotesarjaakin! :) Joissakin noista Favoran tuotteista, ainakin puhdistusgeelissä, on muuten incissä hajuste. Mutta se on tosiaan varmaan sellainen maskeeraushajuste, ettei tuote tuoksu ”pahalle hajusteettomalle”. Eihän ne miltään käytännössä tuoksu, niin tuskin on hajusteherkälle ongelma. Olen itse kokeillut tuota tasapainottavaa kasvovoidetta, ja aika neutraalin tunnelman jätti täälläkin päässä! :p

  Minustakin on hyvä, ettei kosmetiikassa jo pitkään käytettyjä perusainesosia hypetetä markkinoinnissa överisti. Mua kuitenkin härnää tuon Favoran kohdalla tuon seerumin kammottava hinta. Eikö se hinnoittelukin kuitenkin ole eräänlainen tapa viestiä siitä, että tuote on erityinen ja sisältää jotain arvokasta? Jos siis tuote on vielä oleellisesti kalliimpi (hinta/määrä) sarjan muihin tuotteisiin verrattuna. Ja minusta tuon seerumin sisällössä (joka on ihan hyvä!) ei ole mitään erityistä, joka antaisi aihetta älyttömään hintaan. Siinähän on ihan tavallisen kasvovoiteen ainesosat.

  • 5.1

   Sanni sanoo

   Joissakin noista Favoran tuotteista, ainakin puhdistusgeelissä, on muuten incissä hajuste.

   Joo, mä olin ymmärtänyt väärin. Koko valikoima ei olekaan hajusteeton vaan tuotteista seitsemällä on Allergiatunnus = hajusteettomia, kuusi tuotetta on ilman tunnusta. Puhdistusgeeli on yksi niistä.

   Mä muuten kysyin Favoralta tuosta seerumin hinnoittelusta, mutta vastauksessa ei varsinaisesti perusteltu hintaa. Vastauksessa luki, että ”tuote on riittoisaa” ja että ”se sisältää myös keramideja”, mutta niinhän sisältää sy-voidekin eikä ole yhtä kallista. Tai no, onhan senkin litrahinta yli tonnin. ;) Ainesosien hinnoista kun en tiedä, niin saattaahan tietysti olla että tuo CERAMIDE NP on niin kallista että se selittää seerumin ja sy-voiteen hinnan..? Mene ja tiedä.

   • 5.1.1

    Veppe sanoo

    Ei tuo ainesosa varmaan ihan kultaa kuitenkaan ole, kun sitä perusvoiteisiinkin mäiskitään (esim. Ceralan!)… ;) Monessa paikkaa myös lukee, että se on sama asia kuin ’ceramide 3’, jota on aika vaatimattomallakin hinnalla varustetuissa tuotteissa, kuten Erisaneissa ja Decubaleissa, ja esimerkiksi mun PC:n kasvovedessäkin (jossa on sitten muitakin keramideja tuon lisäksi – ilman tonnin litrahintaa). Ihan puhtaalta rahastukselta vaikuttaa, mutta eihän se tietty ole tyhmä, joka pyytää. :p

 5. 6

  Tiina sanoo

  Oooo tosi kiva lukea sun kokemuksia Favorasta. Tässä joku kuukausi takaperin LivBoxista tuli Favoran käsivide ja oon tykännyt itse siitä ihan tosi paljon. Mun kädet kuivuu ihan kamalasti talvella, ja mun on ollut vaikeeta löytää käsivoidetta josta ois ihan oikeesti apua, ja Favoran käsivoide on ollut sellainen! Muita kyseisen merkin tuotteita ei ole tullut kokeiltua, ni siks oli kiva lukea sun kokemuksista, koska luotan sun näkemykseen. :)

 6. 7

  sanoo

  Kiitos tästä, mielenkiintoista! Näissä ei siis todella ole nykyään mitään hajusteita? Jos näin, melkein kyllä voisi kiinnostaa tuo vaahto. Minäkin nimittäin tykkään ko. olomuodosta, mutta yleensä puhdistusvaahdot kuivattavat ihoani liikaa.

  Ellen ihan väärin muista, kokeilin Favoraa joskus kymmenen vuotta sitten, mutta tuotteissa ainakin silloin käytetty laventeli sai ihoni kutisemaan. Tai jokin muu aine, mutta potentiaalisin syntipukki oli minusta voimakas (pakkaustekstin mukaan kylläkin ”mieto”) hajuste. Vielä nykyäänkin laventelin tuoksusta tulee ensisijaisesti mieleen teini-iän ihonhoitoeksperimentit :)

  • 7.1

   Sanni sanoo

   Näissä ei siis todella ole nykyään mitään hajusteita?

   Olin näköjään väärässä väittäessäni että KOKO sarja on hajusteeton, sivulta selviää että 13 tuotteen valikoimasta 7 on saanut Allergiatunnuksen eli ovat hajusteettomia. Pahoitteluni väärästä informaatiosta.

   • 7.1.1

    sanoo

    Ei haittaa, pääasia että tuo vaahto on hajusteeton :) Kotiutin sen tänään, ja ensituntuma ainakin on ihan mainio! Puhdistaa mutta ei jätä kiristävää tunnetta. Jee. :)

 7. 8

  memmuli sanoo

  Vaikuttavat hyviltä tuotteilta herkälle iholle. Kasvosuihkeella pyyhin pölyt aamuisin naamasta. Ja vaahtoputsarin korkkaan, kunhan Herbinan Sensitive loppuu. Seerumin taidan hankkia kokeiluun.

  Iho herkistyi pahasti Sensai Silk Milky Soapista. Se on kuivalle iholle, mutta alkoi kirraamaan ja kuumottamaan naamaa niin että kasvovedetkin oli kuin happoa olisi heittänyt. Kun pesupaikkoja on useampi, otin käyttöön myös Korres Milk Proteins saippuattoman vaahdon. Sekin toimii hommassa hyvin, eikä ole ärsytystä aiheuttanut. Tykkään käyttää vaahtoa Melvitan öljypuhdistusen jälkeen, vaikka maitomaisia kai pitäisi… Ehkä Favorat eivät ulkonäöllä houkuttele, mutta ihon rauhallisuus menee blingblingin edelle.

  Mutta tiedätkö enemmän noista seerumin keramideistä?
  Saako niitä mistään öljystä ym. Vai onko ne synteettistä lisättyä ainetta?
  Kokeilin V10plus Keramidiseerumia herkälle ja punoittavalle iholle, mutta hinta on aika jäätävä (10ml n.30€) enkä kokenut mitään ihmettä ihossa. Mutta kiinnostuin jos keramidi vahvistaa ihoa, mistä muusta sitä löytyisi. Ilmeisesti niitä on erilaisia ja ne merkataan numeroin, mutta siihen se jäikin. Jotain keramidiä sisältäviä apteekin rasvoja on, mutta on toimivat kasvovoiteet käytössä, ei kehtaisi niiden kanssa ruveta kikkailemaan.

  Pitänee jatkaa tutkimustyötä tän keramidimysteerin kanssa:)

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Mutta tiedätkö enemmän noista seerumin keramideistä?
   Saako niitä mistään öljystä ym. Vai onko ne synteettistä lisättyä ainetta?

   Olettaisin, että Favoran käyttämät keramidit ovat synteettisiä. Google kertoo, että Ceramide NP ainakin olisi synteettinen: ”Ceramide NP is a synthetic N-acylated sphingolipid consisting of Phytosphingosine having the D-erythro structure linked to normal saturated or unsaturated fatty acid.”

 8. 9

  L_tta sanoo

  Itellä käytössä favoran puhdistusvaahto. Ensimmäinen joka ei aiheuta finnejä ja oikeasti puhdistaa ihoa <3

 9. 10

  M sanoo

  Ihanaa! Kaipasinkin favorasta tietoa ja tämä sattui juuri sopivasti! Ihanaa! Kerran olen yhden pullollisen seerumia käyttänyt ja minua miellytti suuresti ja ihonikin vaikutti tykkäävän. En pysty käyttämään juuri mitään mikä tuoksuu liikaa, kun henkeen alkaa käymään todella paljon tai saan migreenin (tuttavalla oli bodyshopin mandariinin tuoksuista käsirasvaa ja lainasin niin enköhän maannut sohvan pohjalla loppupäivän), joten favora oli tosi kiva. Vichystäkin olisi kiva kuulla joskus :)

 10. 11

  am sanoo

  Mietin vain, missähän määrin nämä ovat samaa kamaa Erisanin tuotteiden kanssa? Aiemmasta muistelisin, että olisivat saman valmistajan tuotantoa. Tosin Erisanilla ei ole ainakaan puhdistusvaahtoa vastaavaa tuotetta valikoimassa. Nää tuotteet vaikuttivat kiinnostavilta, mutta jäin vaan funtsimaan saisko suunnilleen samaa kamaa marketista edullisemmin. :)

   • 11.1.1

    Veppe sanoo

    Ei Favora ja Erisan ole samalta valmistajalta. Favoran ja Erisanin puhdistusgeeleissä on lähes sama inci, mutta muuten ei taida juuri olla suurta samankaltaisuutta nykyisissä tuotevalikoimissa.

 11. 12

  sanoo

  Hei tuntuiko tuo putsari puhdistavan kunnolla? Siis meikit myös? Mulla on aina hakusessa halpa ja hyvä putsari, siihen kun ei huvita törsätä, vaan ennemmin muihin tuotteisiin.
  PS. Apteekin Ceralan on loistava kosteusvoide, eikä tuoksu, eli sitä on kiva käyttää vaikka paremman tuoksuisten rasvojen lisänä jos esim. näin talvella kaipaa extrakosteutta :)

  • 12.1

   Sanni sanoo

   Hei tuntuiko tuo putsari puhdistavan kunnolla? Siis meikit myös?

   Kyllä mun mielestä, tosin mulla lähtee aina meikit helposti :D Ainoastaan silloin kun käytän nestemäistä meikkivoidetta mineraalin sijaan tuntuu, ettei kaikki meikki aina lähde yhdellä pesukerralla. Favora-testijakson aikana käytin vain mineraalipohjaa, joten en osaa sanoa miten hyvin meikkivoide olisi lähtenyt.

   • 12.1.1

    Sanna sanoo

    Mulla on melkein kokonainen putsari käytettynä ja minusta oikein mainio tuote. Pesen tuolla kaiken meikin (Ripsiväri, rajaus, meikkipohja, kulmaväri) ja hyvin on toiminut.

    Tykkään vaahtomaisista putsareista, ennen olen käyttänyt Dermosilin vastaavaa, mutta tämä jäi kyllä vakkarikäyttöön :)

    Ja pulloa ei kannata singota roskiin, mulla se on jatkokäytössä: Annostelen koiran pesuun tarkoitetun shampoon suoraan veden kanssa ja pumppaan valmiina vaahtona koiran turkkiin. Ei mene shampoota hukkaan :)

  • 13.1

   Sanni sanoo

   Niillekin on käyttötarkoituksensa :) Nehän ovat vain voidepohjia ilman mitään anti-age/liirumlaarum-ainesosia. Niiden tehtävä on kosteuttaa ja suojata ihoa, ja sen ne tekevät mahdollisimman simppelillä, stabiililla koostumuksella, mikä on erittäin hyvä allergisen iholle. Allergiataipumus = mitä vähemmän ainesosia kosmetiikassa, sitä parempi. Näin minimoidaan herkistävien ainesosien riski.

 12. 14

  arja sanoo

  Moikka Sanni! Kysymykseni ei kyllä liity varsinaisesti asiaan, mutta tuli jotenkin tästä mieleen… Sinä kun olet tehnyt syvempää tuttavuutta noiden inc-listojen kanssa, nii osaisitko sanoa mistä kannattaisi lähteä selvittämään elämääni vaikeuttavan eyeliner-ongelmaa? :D käytän päivämeikissäni todella vahvaa rajausta yläluomella ja nyt ihoni on ruennut reagoimaan todella voimakkaasti joihinkin tuotteisiin. Olen kuukauden sisällä ostanut jo kolme eyelineriä, ja vain yksi niistä on sellainen josta ei tule oireita… Ja tietysti se on vedenkestävä tuote jonka käytön koen muuten hankalaksi arkimeikissä. Olen varmaan yliherkkä jollekin ainesosalle ja haluaisin tietää mille, sillä tämä alkaa käydä lompakon päälle :)

  • 14.1

   Sanni sanoo

   Moi arja!

   Onpa harmillinen ongelma. Ikävä kyllä en osaa sanoa, miten tuota voisi selvittää… :/ Sinuna menisin ihotautilääkärille nuo eyeliner-pullot mukanani. Käsittääkseni lääkärissä pystytään kuitenkin tekemään kosmetiikka-allergiatestejä..? Kokenut ihotautilääkäri saattaisi tunnistaa tuotteista yleisesti herkistävät ainesosat.

 13. 15

  Kata sanoo

  Kiitos tästä! Tämä sekaihoinen atoopikko innostui nyt siinä määrin, että suuntaa heti tänään apteekkiin Favora-ostoksille.

  Ja terveiset rannikolta :)

  • 16.1

   Sanni sanoo

   Laskin juuri hiljattain, olikohan niitä seitsemän..? :) En pääse nyt tarkistamaan kun olen perjantaihin saakka Ahvenanmaalla.

 14. 17

  Mirri sanoo

  Kiitos tästä infopaketista :) Itsekään en ole mikään suuri apteekkikosmetiikan fani mutta joskus jotain ihonhoitotuotteita tarttuu mukaan ja Favora vaikuttaa erityisesti kokeilemisen arvoiselta. Tykkään sarjan simppelistä konseptista. Luonnonkosmetiikassa on valitettavasti usein allergisoivia turhia ainesosia (esim. linalool) joten olen tullut vähän varovaiseksi.

  Oletko muuten ajatellut testata japanilaista V10 plus sarjaa? Itseäni kiinnostaisi kovasti kuulla ovatko tuotteet niin hyviä kun hypetetään.

 15. 18

  Jenni sanoo

  Käytätkö/oletko koskaan käyttänyt oriflamen meikkejä? Jos olet niin mitä mieltä olet niistä yleisesti? Ja nyt kun kevät on tulossa niin ajattelin kysyä mikä on sinun suosikki itseruskettava? Haen itseruskettavaa joka antaisi mahdollisimman luonnollisen päivettyneen näköisen ihon, ei oranssia!

  • 18.1

   Sanni sanoo

   En ole käyttänyt Oriflamen meikkejä. Yksi sarjan meikkipuuteri on mulla odottamassa testausta mutta en tiedä milloin tulee lopulta kokeiltua…

   Minä en käytä itseruskettajaa muuten kuin kasvoilla, joten sinänsä olen siinä aiheessa huono neuvomaan. Olen kyllä testaillut monia blogia varten ja arvioita niistä löydät tunnuksen Aurinkotuotteet/Ruskettuminen alta. Lumenen Self Tan Mousse on jäänyt mieleen hyvänä. Ja Lumenen kasvoitseruskettaja on tosi hyvä! :)

  • 18.2

   Maria E. sanoo

   Moi Jenni, tässä toisen lukijan suosikki: Bare Mineralsin Faux Tan on tosi hyvä! Googlaa se, niin löydät paljon hehkutuksia ja tarkempaa tietoa. Edullisemmin saat sen ulkomaisista nettikaupoista. Tästä on tullut äskettäin erillinen kasvoversio, mutta itselläni toimii body-versio hyvin kasvoillakin. Sopii hyvin myös rasvoittuvaihoisella ohuen koostumuksensa takia. Iho täytyykin kosteuttaa ensin, on sen verran tehokas tuote=ei tarvitse lisäillä joka päivä. Väri on todella luonnollinen.

 16. 19

  Silja sanoo

  Kuinka pitkäksi aikaa tämä tasapainottava hoitovoide jättää sen ”suojaavan kalvon”? Meinaan vain, että kuinka pian voiteen levittämisen jälkeen voi laittaa meikkiä päälle?

  • 19.1

   Sanni sanoo

   Heti voi levittää meikin päälle, ”kalvo”tunne ei ole yhtään rasvainen tai tahmea. Vaikea selittää. :)

 17. 20

  Leena sanoo

  Favoran puhdistusgeelin puolesta liputan jo varmaan viiden vuoden käytön jälkeen! Pakkauskin on kerennyt uudistua jo useampaan otteeseen, tavara onneks pysynyt samana :) Käytän puhdistusgeeliä kaksoispuhdistuksessa alussa, lähtee helposti silmämeikitkin! Tätä en vaihda :)

 18. 21

  Maria E. sanoo

  Olen kokeillut monia apteekkisarjoja, mutta yhtään suosikkia sieltä ei ole löytynyt, hyviä perusjuttuja kylläkin kosteutukseen ja puhdistukseen. Lähiapteekkini on alkanut myydä myös Idun Mineralsia, ja ainoa kokeilemani tuote, rajauskynä on kyllä tosi hyvä. Mutta sehän ei ole varsinainen apteekkisarja? Sannille kysymys ihan muusta aiheesta: mitä peitevoidetta suosittelisit sellaiselle, jolla on paljon peitettävää ja hyvin rasvoittuva iho? Luulen etteivät taitoni riitä suosikkilistallasi olevan Estee Lauderin peiteaineeseen, siinä kun pitää olla nopea, ja minä joudun aina ”tuhtaamaan”, ennen kuin saan tyydyttävän lopputuloksen. Mutta siis peittävyyttä ja pysyvyyttä pitäisi löytyä. Kiitos etukäteen

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Sannille kysymys ihan muusta aiheesta: mitä peitevoidetta suosittelisit sellaiselle, jolla on paljon peitettävää ja hyvin rasvoittuva iho?

   Valitettavasti minulle ei oikein tule muuta mieleen kuin nuo Lauderin tyyppiset ”kestopeittarit”, rasvaisemmat peiteaineet kun liukenevat lopulta kuitenkin helposti rasvoittuvalla iholla. Kestävyyttä lupaavien peite- ja meikkiaineiden koostumus on käytännössä aina tuollaista nopeammin ihoon ”jymähtävää” = kuivempaa. Kokeiles Maybellinen Superstay 24 H -peittaria, se on koostumukseltaan samantyyppistä kuin Lauder. Kirjoitin siitä joulukuussa. Tuo on kuitenkin halvempaa kuin Lauder ja sillä voisit kokeilla oletko ”tarpeeksi nopea” :D

   • 21.1.1

    Maria E. sanoo

    Kiitos! Taidan kuitenkin kokeilla sitä Lauderia, itsellä on paremmat kokemukset kalliimmista sarjoista.
    Lohduttavaa muuten kuulla, että jollain muullakin on kehno koordinaatio, ei suju askelsarjat täälläkään. Onneksi aikuisena voi jo valita mitä liikuntaa harrastaa :)

 19. 22

  nanna sanoo

  Muakin jäi mietityttämään, että olisiko tämä aikas samaa kamaa Erisanin kanssa – jonka olen muuten todennut ihan huipuksi ihonhoitosarjaksi tällaiselle hajusteherkälle, herkkäihoiselle sekaiholle. Etenkin tuon kasvovoiteen kuvaus kuulostaa ihan just samalta kuin mitä Erisanin Kosteuttavasta kasvovoiteesta sanoisin – ei tunnu yhtään miltään eikä mitään sanottavaa löydy, siksi juuri niin huippua :D

 20. 23

  Jenni sanoo

  Mielenkiintoinen postaus mielenkiinnottomista tuotteista! :D Aion kokeilla noita ihan sen vuoksi, mitä ne EIVÄT sisällä. Olisi kiva löytää kohtuuhintaisia vaihtoehtoja perustuotteilleni.

  Ja odottelen kovasti lisää kirjoituksia liikuntaprojektista! Kuten muutkin, olen kovasti sitä mieltä, että pieni vaihtelu ja sykkeennosto voisi sittenkin innostaa… Itse kävin joskus pakosta salilla, mutta se alkoi vain olla niin kamalaa, että lopetin. Juoksu on ihanaa, kunhan syö enemmän hiilareita ja on hyvässä juoksukunnossa. Mutta nyt olen jäänyt aivan koukkuun näihin Les Mills -jumppiin! En olisi ikinä uskonut, minähän olen epäsosiaalinen ja vihaan askelsarjoja! Mutta niin vain on pakko päästä jumppaan, vaikka tulisin matkalta väsyneenä kotiin. En osaa kaikkia askeleita, mutta eivät osaa kaikki muutkaan! Yksi askelsarja kerrallaan…

  Jenni

 21. 24

  kirahvi sanoo

  Ei liity tähän postaukseen, mutta ajattelin kysyä, kuinka tujua tököttiä puhdistusvoiteet yleensä ovat? Käytin ennen puhdistusgeelejä ja kuorivia tuotteita, jotka olivat iholleni aivan liian rajua tavaraa. Siirryin puhdistusvaahtoon, joka on ollut iholleni parempi (sekaiho, pintakuiva, poskissa alkavaa couperosaa), mutta nyt haluaisin kokeilla jotain muuta. Eli yksinkertaisesti, onko puhdistusvoide lähempänä narskuvaksi puhdistavaa geeliä vai hellempää vaahtoa?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   kuinka tujua tököttiä puhdistusvoiteet yleensä ovat?

   Eivät lainkaan tujuja. Puhdistusvoide on käytännössä sama asia kuin puhdistusemulsio mutta koostumukseltaan paksummassa muodossa. Voiteet/emulsiot ovat rasvapohjaisia putsareita eli huomattavasti hellävaraisempia kuin tensideillä puhdistavat (käytännössä kaikki vaahtoavat putsarit). Itse en ole saanut narskuvaa tulosta yhdelläkään puhdistusvoiteella tai -emulsiolla, päinvastoin, ne jättävät iholle usein hieman rasvaisen jälkitunteen tuotteen täyteläisyydestä riippuen. Siksi voide/emulsioputsareita suositellaankin yleisesti kuivalle iholle ja vaahtoavia normaalille/sekaiholle.

   Eli yksinkertaisesti, onko puhdistusvoide lähempänä narskuvaksi puhdistavaa geeliä vai hellempää vaahtoa?

   Hellempää vaahtoa, mutta vieläkin hellempää. :)

   • 24.1.1

    Veppe sanoo

    Sekaannun taas tähän sen verran, että nimellä ’puhdistusvoide’ saatetaan myydä monenlaista tavaraa. :) Esimerkiksi Vichyn Purifying Foaming Cream ja Korresin Foaming Cream Cleanser saattavat suomeksi kulkea nimellä puhdistusvoide, kun niissä se ’cream’ mainitaan, mutta molemmat ovat ennemminkin normaalista rasvaiselle iholle, eivätkä ole rasvapohjaisia. Vichy puhdistaa saippuan tapaan ihan narskuvaksi. Paula’s Choicen Skin Balancing Oil Reducing Cleanser menee myös samaan kastiin, joskin sen nimi jo viittaa vähän paremmin käyttötarkoitukseen. Varmaan suurin osa puhdistusvoiteista on toki kuitenkin niitä oikeasti ”voiteita”.

    • 24.1.1.1

     Sanni sanoo

     Sekaannun taas tähän sen verran, että nimellä ‘puhdistusvoide’ saatetaan myydä monenlaista tavaraa. :)

     Veppe on taas aivan oikeassa :) Minä ajattelin vain niitä ”voide-voiteita”, en ”foaming voiteita” (ahh mitä ihanaa finglishiä…) Eli kirahville – kannattaa lukea pakkaustekstistä jos siinä mainitaan jotain vaahtoavuudesta, silloin kyse ei ole rasvaputsarista. :)

   • 24.1.2

    kirahvi sanoo

    Kiitos paljon vastauksesta! Uskallan nyt sitten kokeilla sitä voidetta, kun alkoi tuntua, että se vaahtokin on nyt talvella iholleni vähän liian kuivattavaa. :)

 22. 25

  milli sanoo

  Atoopikko kiittää tästä postauksesta! Myös mulle luonnonkosmetiikasta tulee valitettavasti oireita ja koska naama punaisena / silmät turvonneena / helvetillisessä kutinassa / tms. ei ole kiva kulkea, oon aika arka kokeileen mitään tuttujen ja turvallisten ulkopuolelta. Favoraa tuun kyllä nyt testaan! Vielä kun noita hajusteettomia sais kivannäköisinä… Ikuinen aneeminen vaaleansininen jurppii, mutta hei, ainakin kaikki tuotteet mätsää toisiinsa. ;) Oisivatpa edes vaikka ihan vain valkoisia. :D

 23. 26

  Tiina sanoo

  Se ero on Erisanin ja Favoran välillä, että Erisania ei mainosteta kuvalla, jossa sihti on suoraan naisen levitettyyn jalkoväliin. Miehen/mainostoimiston miesporukan tekemä mainos. Minä ainakin jätän Favorat tällaisen mainosten takia ostamatta.

 24. 27

  Tiina sanoo

  Ihmetellä täytyy myös näitä kahta naista, jotka ovat menneet esiintymään tämän tyyliseen mainokseen. Jos minulle mies/miesporukka sanoisi, että tuohon istumaan legginsit jalassa, ja vähän jalkoja sivummas…. Niin kävelisin pois mitään sanomatta. Porno ja piiloporno kuuluu miestenlehtiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.