Eyelinerit

Erilaisista eyelinereista puhuttiin jo vähän Silmän rajaus osa 1 -postauksessa, mutta tänään ajattelin jutella niistä vähän enemmän. Eyeliner on niin klassinen tuote, että ansaitsee oman postauksensa.

’Eyeliner’ on vakiintunut tarkoittamaan nestemäistä rajaustuotetta, vaikka itse asiassahan sana tarkoittaa mitä tahansa silmänrajaustuotetta. Jotkut merkit kutsuvatkin myös kyniä eyelinereiksi. Puhekielessä eyeliner on kuitenkin aina nestemäinen. Eyelinereita on monenlaisia.

Eyelinerit1

Eyelinerit1_2

1. Dip-eyelinerit

Dipattavat eyelinerit lienevät se tunnetuin ja yleisin eyeliner-muoto. Applikaattori on yleensä kovahko ja huopakärkinen, ja se dipataan säiliössä olevaan väriemulsioon. Joissain harvoissa dip-eyelinereissa, kuten Diorin pikkutarkassa Style Linerissa, on sivellinpää.

Dip-eyelinerin suurin heikkous on sen sotkevuus. Applikaattori nappaa itseensä useimmiten liikaa nestettä, joka sitten leviää luomella rajausta tehdessä. Kärki kannattaakin aina pyyhkäistä ensin kädenselkään ennen silmäluomelle vientiä. ”Niistämisestä” huolimatta ainakin minä saan melkein aina dip-eyelinerilla hieman epäsiistin ja ”vapisevan” näköisen jäljen.

Eyelinerit2

Eyelinerit2_2

2. Tussieyelinerit

Tussieyelinereita ei tarvitse dipata mihinkään, ja ne ovat nimensä mukaisesti kuin väritusseja. Nämä ovat helpoimpia aloittelijalle. Tussista ei lähde märkää jälkeä, eikä rajaus leviä yhtä helposti kuin dippiversion kanssa. Toki tussinkin kanssa täytyy käsi pitää vakaana. Tusseja on nykyään saatavilla kolmessa eri koossa; IsaDoran valikoimasta löytyy pikkutarkka Fine Liner ja tosipaksu Bold Tip Liner, ja esimerkiksi Lancômelta perinteinen keskipaksu. Maybellinella oli ennen ihan huippu tussilaineri, mutta menivät pöljät sen lopettamaan.

Eyelinerit3

3. ”Lötkö”eyelinerit

Tämä ei sitten tosiaankaan ole mikään virallinen nimitys, vaan keksin sen ihan itse. :) Mutta se kuvaa hyvin tämän tyyppisiä eyelinereita. Nämä ovat myöskin tavallaan tusseja, ja pää on huopamainen, mutta toisin kuin jäykät tussit, lötköeyelinerin pää on joustava ja — no, sanalla sanoen lötkö. :) Pää on myöskin paksumpi kuin tusseissa, ja jälki nestemäisempää. Mä en ole oikein osannut päättää mitä mieltä näistä olisin. Lötköeyelinereita ovat mm. kuvassa näkyvät L’orealin Superliner ja Lancômen Artliner. Esimieheni vannoo Artlinerin nimeen ja pitää sitä maailman parhaana eyelinerina.

Eyelinerit4

4. Geelieyelinerit

Kuten on jo aiemmin monesti tullut todettua, geelieyelinerien nimi voisi paremminkin olla ”voidemainen eyeliner”. Silti purkeissa lukee aina ”gel eyeliner”.

Geelilainerit ovat mielestäni kaikkein helpoin – ja paras – tapa tehdä kaunis ja intensiivinen rajaus – ja niin lähelle ripsirajaa kuin mahdollista. Kynällähän ei tunnetusti pääse ihan ripsen tyveen, ja moni valittaa siitä kun rajauksen ja ripsien väliin jää kuin tyhjä kohta. Geelilainerilla minimoit tämän ongelman. Otat rajausvoidetta pienenpieneen siveltimeen, jonka harjakset pääsevät huomattavasti lähemmäs ripsen tyveä kuin kynä tai tussikaan. Voidemainen rajaustuote on paljon helpommin hallittavissa kuin nestemäinen, sillä se ei heti lähde leviämään luomella kun kosket siveltimellä ihoon. Jälki on skarpimpaa kuin kynällä, mutta pehmeämpää kuin tussilla. Siipirajausten ulkonurkat on maailman helpoin tehdä voidemaisella rajauksella!

Eyelinerit5

5. Kakkueyelinerit

Kakkueyeliner on kuin luomiväri, jota otat kostutetulla siveltimellä. Kakkueyelinerilla voit itse määritellä, miten kostean rajauksen haluat. Kakkueyeliner on oikealla kosteusmäärällä yhtä helppo käyttää kuin geelieyeliner, tosin jälki on omien kokemusteni mukaan usein läpikuultavaa ja sivellintä joutuu dippaamaan edestakaisin vedessä ja kakussa monta kertaa ennenkuin tummuusase on halutunlainen. Kostuttamalla sivellintä reilummin saa massaakin mukaan enemmän, mutta tällöin on vaarana taas liika märkyys ja sotkuinen jälki.

Eyelinerit6

6. ”Click” eli automaattieyelinerit

Tämän luokan nimen olen taas ihan itse keksinyt, enkä tiedä millä yleisnimellä näitä voisi fiksusti kutsua. Kyseessä on kynätyyppi, jota Diorin lisäksi löytyy muistaakseni ainakin YSL:ltä. Kynän säiliöstä vapautetaan sivellinkärkeen nestettä pohjaa kiertämällä ja kliksauttamalla, kuten valokynissä. En ole itse koskaan tätä kynätyyppiä kokeillut, mutta kuvittelisin että tässäkin voisi itselläni olla hankaluuksia rajauksen ”hallinnassa”. Jos nestettä vapautuu liikaa, täytyy sivellintä olla taas dipattavien tavoin pyyhkimässä ja ”niistämässä”.

Eyelinerit_jalki

Tässä yritys demonstroida eri eyelinerien jälkeä. Dip-eyeliner ja etenkin lötköliner tekevät hieman sotkuisempaa ja märempää jälkeä, kun taas tussilla saa vakaan ja tasaisen viivan. Geelieyeliner-näyte ei oikein onnistunut tähän demoon, sillä Lancômen Ink Artliner oli totaalisen kuivahtanut purkkiinsa.

Eyeliner_application

Loppuun vielä oma keksintöni käyttää dip-eyelinereita hallitummin. Keksin tämän tavan meikatessani Suvia blogin makeoveriin, kun huomasin että mustat tussi- ja geelieyelinerini olivat lopussa (lue: kuivahtaneet), ja halusin kuitenkin tehdä Suville mustan nestemäisen rajauksen. Pelkäsin sotkevani Suvin meikin Santen eyelinerilla, ja keksin sitten ottaa nestettä dippiapplikaattorista siveltimeen. Rajaus onnistui hienosti, ja sen jälkeen olen käyttänyt dip-eyelinereitani siveltimellä! Sivellin imee ylimääräisen nesteen itseensä, toisin kuin nesteen täysin kyllästämä applikaattoripää, ja jäljestä tulee yhtä siisti kuin geelilainerilla.

Millaista eyelineria te käytätte? Onko joku vannoutunut dippailija vai ihastunut lötköihin?

Kommentit
 1. 2

  mindi sanoo

  Itse olen kakkulinerien käyttäjä. Vaati alussa hieman harjoittelua, mutta nyt olen ihan myyty. Voidemaiset myös kovassa käytössä. :)

 2. 3

  dolly sanoo

  Suosittelen elf:in cream eyelineria. Eli siis luokitellaan ilmeisesti geelilaineriksi. Levitän sitä veteen kastelulla siveltimellä. Tällä saa todella intensiivisen mustan rajauksen ja siitä on helppo tehdä joko ohut tai paksu siveltimen mukaan.

 3. 4

  Terhi sanoo

  Käytän itse Smashboxin ja MICH by seppälän vedenkestäviä geelirajausvärejä.
  Yksi myös aivan loistava combo on Cinema Secretsin luomiväri + Eye liner sealer. Jälki on aivan yhtä tumma kuin tussilinerillä tehtäessä ja pysyyyyyyy.
  Peruspäivänä tosin käteen osuu useimmiten GOSHin kynärajaus ;) sekin vedenkestävänä.
  Inhoan sydämeni pohjasta noita dipattavia ja lötkörajauksia :D

 4. 5

  Sonja sanoo

  Lumenen paksu tussi on ihan paras, muka-vesiliukoinen mutta vaatii kyllä vedenkestävän silmämeikin poistoaineen. Ihan loistava tuote, kestää siistinä pikkutunneille. Surukseni luin Lumenen nettisivuilta että sitä myydään vain tämän vuoden loppuun :´(

 5. 7

  sanoo

  Ensimmäinen nestemäinen eyeliner, jota kokeilin joskus teininä, taisi olla tussi. Olin ihan pihalla sen käytöstä, eikä laatukaan tainnut olla kovin loistava, koska tussi kuivahti pakkaukseensa parissa kuukaudessa. Varmaan ostin sen parilla eurolla jostain marketin alesta jo valmiiksi vanhana. :D Totesin, että se siitä, ei ole mun juttu.

  Seuraavaksi ostin Lumenen nestemäisen dip-linerin ja niitä olen käyttänyt siitä asti eli kymmenisen vuotta. :) Dip-liner on minustakin hankala ja sotkuinen sellaisenaan käytettynä, ja olenkin jo vuosia levittänyt rajauksen pienellä siveltimellä. Olen ihan tyytyväinen, vaikka joskus tekisikin mieli kokeilla geelilineria ja myös tussia uudestaan.

 6. 8

  Johanna sanoo

  Heippa Sanni.
  Viestini ei nyt liity millään tavalla postaukseen, mutta oli pakko tulla kertomaan kuinka ihana ja ylivertainen olet tällä kosmettiikasta kertomisen saralla!

  Opiskelen parturi-kampaajaksi ja meillä oli eilen luento luonnonkosmetiikasta. Olen itse perehtynyt kyseiseen aiheeseen aika huonosti (lue: lukenut jotain juttujasi täältä) ja porukasta varmasti löytyi asiaan täysin perehtymättömiäkin. Aihe olisi ollut muuten äärimmäisen kiinnostava ellei esittelijä olisi ollut niin äärimmäisen karu. Kuulijoille tuli tunne, että olemme tulleet uskonnollisen lahkon käännytysjuhlaan. Kyseinen esittelijä paasasi ja hyvä ettei haukkunut meitä idiooteiksi kun käytämme normaalia kosmetiikkaa.
  Hän ei sen syvällisemmin avannut meille käsittettä luonnonkosmetiikka vaan luetteli litanjan tuotteita ja incin ainesosia joita tulee välttää. Hän julisti että saamme kaikki syövän ja kuolemme omaan typeryyteemme. Ja tosiaan melkein koko yleisö koostui parturi-kampaajaopiskelijoista, jotka käyttävät kosmetiikkaa päivittäin.
  Se miksi tulin tämän stoorin kertomaan sinulle on se, että kyseinen esittelijä haukkui esityksensä aluksi kaikki internetin kosmetiikkablogit. Hän väitti työnsä puolesta seuraavansa näitä ja sanoi, että kaikki luonnonkosmetiikkaa esittelevät bloggaajat puhuvat suoranaista paskaa. Itse ainakin koen, että sinun blogisi on ihanan informatiivinen ja tiedät mistä kirjoitat. Joten jos en olisi saanut ensimmäisiä luonnonkosmetiikkainfojani blogisi kautta olisi mielikuvani tämän toisen esittelijän ansiosta ollut äärimmäisen huono! Olisipa oma esittelijämme ollut edes vähän niinkuin sinä!
  Jatka samaan malliin!

  ps. itse tykkään dip-eyelinereista enemmän kuin muista, tykkään vetisen tarkasta viivasta. Lisäksi Everyday mineralsin jauhemainen liner/luomiväri on ihan loistava!

  • 8.1

   Sanni sanoo

   Herranen aika millainen luento…! Miltähän planeetalta tuo ihminen on oikein tullut…? ^_^ Muista kosmetiikkabloggaajista en tiedä, mutta itse saan tietoni suoraan maahantuojilta ja merkkien omilta nettisivuilta. Eli kai sitten sarjojen maahantuojatkin puhuvat tuotteistaan paskaa. ^_^ Tosin epäilen, että kyseinen ihminen ei Karkkipäivää ole lukenut.

 7. 9

  sanoo

  Mä käytin vuosia Lancômen Artilineria (se oli ihan huippu!) kunnes löysin geelirajaukset ja lopulta Sensain automaattilinerin. Sensai on kuin tussin ja siveltimen yhdistelmä! Ja siinä toimii nappisysteemi mainiosti, ei tule yhtään liikaa väriä siveltimeen, mutta (ainakin mun käytössä) yhdestä painalluksesta riittää väriä vielä seuraavaan rajauskertaan.

 8. 11

  Miku sanoo

  Grimasin kakkueyeliner on ihan paras ! Sillä tulee samointein intensiivinen musta rajaus,eikä jää ollenkaan valjuksi :)

 9. 12

  MissSwiss sanoo

  Hihii ja minä luulin, että vikani on ollut oma rähmäkäpäläkäteni. Saan dip-eyelinerilla aikaan aivan hirveää jälkeä ja olenkin siirtynyt täysin yläluomen sisärajaukseen kajalilla. Mutta taidanpa kokeilla geelejä ja tussia, jospa rajaaminen muuttuisi helpommaksi.

 10. 13

  Kuorotipu sanoo

  Ensimmäinen nestemäinen rajaus, minka ostin oli huopakärkinen dippilineri. 13-vuotiaana en sillä ikinä saanut siistiä ohutta rajaa, kunnes kaveri vinkkasi että kannattaa laittaa rajaus ennen luomiväriä ja siistiä se topsilla :D Sillä meiningillä menikin pari vuotta kunnes löysin Rimmelin sivellinpäisen linerin ja rakastuin. Vakiovarusteena ollut jo lähes 10 vuotta enkä siitä luovu, vaikka muitakin välillä käytän.

  Kakkuja löytyy pari eri väriä, mutta niitä tulee harvemmin käytettyä. Märkää luomiväriä on myös tullut käytettyä. Joskus teininä tuli laitettua rajaus myös ripsivärillä (kun Rimmel oli loppu) ja se pysyi yllättävän hyvin. Vähän vettä sekaan ja siveltimellä sai siistin rajan.

  Valkoinen kynä on myös ollut ahkerassa käytössä. Pari vuotta sitten oli kausi, jolloin käytin aina kaksoisrajausta. Valkoinen alle ja siihen luomivärit liukuvasti päälle, niin että ulkonurkka oli tummempi. Mustalla ohut raja ripsen tyveen. Toi tosi pirtsakan ilmeen silmälasien taakse.

  Geelirajaukset on nyt uusimpana tuttavuutena tullut hankittua, ja ne on kyllä aivan ihania. Helppo käyttää ja rajasta saa tosi siistin. En kuitenkaan ostanut mustaa, koska perusmustassa rajauksessa turvaudun aina suureen rakkauteeni Rimmeliin :) Se on vaan niin helppo.

 11. 14

  Peppi sanoo

  Käytän mitä milloinkin, mieluiten vedenkestävää. Joko Urban Decayn tai Tigin ihanan pehmeitä rajauskyniä tai sitten Inglotin geelirajausta. Minulla on nyt ollut uutena Inglotin viistopäinen sivellin, jolla on ehkä vähän helpompi saada ulkonurkkaan väriä. Tuskailin tällä viikolla Sensaisti-blogissakin, miten vaikeaa siistin rajauksen tekeminen loppujen lopuksi on. Meinaan seuraavaksi kokeilla sen Sensain liquid eyelinerin, olisi ainakin nopeampi kuin siveltimen ja geelin kanssa tuhraus..

 12. 15

  r-ii sanoo

  mulla on tollanen maybellinen lötkö, rimmelin dip-in, lumenen tussi ja jtn kyniä ollu. kaikista paras levittää on ehottomasti lötkö!:)

 13. 16

  Lady sanoo

  Käytin aiemmin paljonkin tuollaisia dipattavia, mutta vaihdoin sitten juurikin kyniin. Nyt olen taas ostanut uuden eyelinerin, taitaa olla tuollainen tussiversio eli Maybellinen Line definer mutta en ole sitä vielä ehtinyt testaamaan. Tein tämän ostopäätöksen kun näin sulla hyvät rajaukset jossain postauksessa täällä (muistaakseni oli linkki vanhempaan postaukseesi jossa nuo rajaukset oli) :-)

 14. 17

  kkartio sanoo

  Juuri ostin geelieyelinerin ja olen ihan rakastunut, voi luoja se on ihana. Aikaisempi oli tuollanen lötköpötkö, joka oli maailman huonoin! Jälki oli terävä ja suttuinen, eikä se kestänyt edes paria tuntia. Geelillä kun piirtelee, on jälki heti ihanaa, syvän mustaa, jälki on pehmeämpi, kun lötkiksellä piirretty ja säilyy hyvänä niin kauan, kun jaksan pitää silmiä auki :D

 15. 18

  veera sanoo

  mun suosikki on seppälästä ostamani wet’n’wildin musta mega liner, jota jangsara kehui joskus blogissaan. :) se on mallia ”lötkö”.

  http://www.thebudgetbabe.com/archives/2749-Beauty-Review-Wet-n-Wild-Mega-Liner-Liquid-Eyeliner.html

  käytän myös jotain geelejä ja joskus luomiväriä kostutettuna (siveltimellä laitettuna), tusseja en ole oppinu käyttämään mutta voishan niitä kokeilla kun pari erilaista on tullut hankittua… niin ja mielestäni kynät on vaikeimpia käyttää. :D

 16. 19

  Misty sanoo

  Olen kokeillut noita tussimaisia kyniä kuten Clarinsin, mutta väriä tulee tosiaankin nappia painamalla aivan liikaa. Ei hyvä.

  Käytössä on myös Joe Blascon musta luomiväri, josta märällä siveltimellä ja vesitipoilla voi loihtia rajauksen. Vaikeaa klutata vedellä. Ei jaksaisi.

  YSL:n tussi oli tosi hyvä. Väriä tuli aina sopivasti. Oikeastaan se oli kympin tuote. On vaan tosi kallis tuote. Ostin sen kerran Hulluilta Päiviltä 14 eurolla ja seuraavana vuonna se oli 21 euroa. Normaalihinta on lähempänä 30 euroa-kai.

  Uskaltauduin nyt kokeilemaan geelilinereita suosituksestasi ja ihastuin ainakin Inglotin väriin, jonka ostin viime viikolla. Saan pienellä rajaussiveltimellä todella kauniin jäljen.

  Onko Sanni sinulle Silk Naturalsin rajausvärit tuttuja? Niihin pitää laittaa puuteria päälle, että pysyvät? Ei hyvä. Mietin juuri tilaanko niitä vai en.

  Tein tilauksen Indeliblen geelirajauksista Urban Apotecharyn kautta mutta tuotteet ovat tainneet kadota jonnekin, koska niitä ei ole kuulunut eikä firma vastaa viestiini =/ Ei tykkää.

  Kiitos taas vinkeistä! Kajalkynät eivät ole enää mitään =D

 17. 20

  Stella sanoo

  Käytin 2-3 vuotta Body Shopin eye-lineria, oli muistaakseni riittävän jäykkä, mutta vaati kyllä tarkkaa keskittymistä.

  Sitten olen käyttänyt viimeiset 5v putkeen Make Up Storen ”vesivärimäistä” väriä, jota levitän veteen kastetulla pensselillä. On ollut helppoa.

  Nyt haluaisin tehdä rajaukset mineraalimeikeillä. Tuli tilattua muutama huti Everyday Mineralsilta ja Lily Lololta ja ne kävisivät kyllä rajauksiin, vaikka eivät sovi mulle luomiväreiksi. Onko teillä suositella hyviä mixereitä? Kicksissä oli ainakin Bare Minerals Id-mixer ja Make Up storen mixer. Kokeilin miksata mineraaliluomiväriä vedellä ja jälki oli liian haileaa.

  Muutama kajal löytyy kaapista, mutta en oikein syty niihin, jostain syystä.

 18. 21

  Misty sanoo

  Odotellessani tilaamaniani Indelible-geelieyelinereita ostin ”vahingossa” Macin lilan geelieyelinerin. Todellinen pettymys! Väriä joutuu lisäämään hirmuisesti siveltimeen, mutta silti tuntuu, ettei sitä irtoa luomille. Aivan erilainen koostumus kuin ostamallani Inglotin geelieyelinerilla. Voihan nenä!

  • 21.1

   Sanni sanoo

   Mä en ole kokeillut yhtäkään MACin Fluidlinea, mutta olen kyllä kuullut niistä paljon positiivista. Minkä sävyn ostit, jos saa udella..? Sattuikohan sulle joku kuivahtanut yksilö..?

   • 21.1.1

    Misty sanoo

    Sävy on macroviolet. Juuri äsken taas tahkoin sitä silmiini. Onnetonta puuhaa tai sitten en vaan osaa. Siihenkään en oikein usko, koska tuon Inglotin kanssa sujui niin hyvin.
    Ostin samalla myös MACin violet-sävyistä pigmenttiä. Mitenköhän sitä pitäisi käyttää? Tämä on ihka ensimmäinen pigmenttini. Sävy on tosi hyvä vihreille silmilleni, mutta levitys oli tosi hankalaa =)
    On muuten kurjaa koska harvoin eteen osuu ammattitaitoinen myyjä, joka osaisi sanoa minkälaiset sävyt (kylmät/lämpimät jne) sopivat asiakkaalle, tai sitten on ollut vain huono tuuri.

 19. 22

  Eeva sanoo

  Sinä ehkä osaat vastata. Onko jollain luonnonkosmetiikkamerkillä hyvä kakkueyeliner?

 20. 23

  Stella sanoo

  Eevan kysymykseen en osaa kommentoida :

  Jatkan tuohon aiempaan omaani, että päädyin ostamaan ID Mixerin (vedenpitävä) ja sitä olen sotkenut mineraalimeikkeihin ja saanut tehtyä tosi kivoja rajauksia. Eli voin vaihtaa sävyä vaikka joka päivä : ) Ei siis haittaa, vaikka tuli vähän vääriä sävyjä tilattua luomivärejä, kun ne ovat monikäyttöisiä.

 21. 24

  Eeva sanoo

  Oukei :) No aattelin jo joka tapauksessa, että tilaan EDM:n jauhemaisen eyelinerin. Nyt ehkä höntti kysymys: onks ton kanssa tarkoitus toimia siten, että sivellin kastellaan ja sit sillä otetaan väriä? Vai miten?

  • 24.1

   Sanni sanoo

   Kyllä, juuri niin. :) Mutta siveltimestä kannattaa ”niistää” liika vesi pois ennenkuin dippaat sen jauheeseen ettei rajaussävystä tule liian kosteaa.

 22. 25

  Stella sanoo

  ID:n mukana tuli pieni muovinen lokerikko, jossa voi tehdä sekoituksia. Eli olen ottanut siveltimeen mineraalimeikkipurnukasta vähän jauhetta, laittanut yhteen pikkulokeroon ja sitten päälle 1 tippa ID:tä ja sekoitellut. Olen lisäillyt sitten jauhetta jos tarvis, jotta paksuudesta on tullut sopiva. En itse saanut onnistumaan rajauksia veden kanssa.

  EDM:llä on eyeliner sävyjä, mutta luomivärit käyvät myös rajauksiin ihan samalla lailla. Esim. tällä viikolla olen käyttänyt rajauksena Weeping willow, Wild Flowers ja Juniper -sävyjä. Efekti on erilainen onko kyse matasta vai kiiltävästä luomiväristä.

 23. 27

  Ode sanoo

  Minä vuosia ja vuosia taistelin kaikenlaisten sekalaisten eyelinereitten kanssa; nestemäisen koin hankalaksi hallita, kynällä ei tullut riittävän tummaa ja tarkkaa, tussit menivät tukkoon parin käytön jälkeen. Lopulta tajusin ostaa geelimäisen eyelinerin, joka levitetään siveltimellä, ja se pelasti elämäni, tai ainakin pienen osan siitä! Geelillä saa tarkan, ohuen rajauksen tai näyttävämmän, leveämmän ihan tarpeen mukaan.

 24. 28

  Misty sanoo

  Vielä näistä eyelinereista:
  Tiedätkö mistä kannattaisi ostaa Sensain Liquid Eyelineriin täyttöpatruuna? Stokkalla on varmaan aika suolaisen hintainen, mutta Sensaita myydään kai aika harvoissa paikoissa. Voisin tilata netistäkin, mutta en ole löytänyt ostopaikkaa.

  • 28.1

   Sanni sanoo

   Nyt veikkaan että Virve on parempi tän ”alan” kysymyksissä…. Mulle kun ei Sensain tuotteet ole juuri lainkaan tuttuja. Kokeile kysyä Virveltä!

 25. 29

  Katariina sanoo

  Hei! Kyselin sinulta jossain palstan kohdalla vähän aikaa sitten ”jauhoisen” mineraalimeikki eyelinervärin pysyvyydestä. Koska löysin Kicksin alennuksesta niin hyvällä alennuksella (8,20e, oikea hinta lähempänä 30 e) bare mineralsin tuotteesta ”i.d. weather everything, liner sealer” (lupaa, että nesteeseen sekoitettuna jauhomainen eye liner pysyy paikallaan hyvin), päätin sitten alkaa testaamaan mineraalimeikkirajausta.

  Kysymys kuuluukin, onko sinulla tietoa onko näissä siveltimistä iloa, kun tarkoituksena olisi löytää rajauskynä, jolla saa ohutta, helposti tehtävää jälkeä ”aloittelijan” käsille siltä kannalta, etten ole koskaan käyttänyt kuin vain kajaalia rajauksen tekemiseen (niin, ja ne ei pysy todellakaan paikallaan siellä, missä niitten kuuluisi pysyä):

  bareminerals eye liner brush
  (http://www.feelunique.com/p/Bare-Escentuals-Eyeliner-Brush)
  ja
  Full Edged Liner Brush
  http://www.bareescentuals.com/Full-Edged-Liner-Brush/35089,default,pd.html?start=4&cgid=BE_SUB_BRUSHES_EYE_BRUSHES

  LÄhtökohdaksi ajattelin, että jäljestä saisi tarvittaessa ohutta, mutta jota voisi sitten paksuntaa siveltimen avulla ”kissamaisiin silmiin”. Jotenkin tuo full edged liner brush viehättää, mutta saahan sillä myös ohuen rajauksen yläripsen tyveen?

  Eikä siveltimen tarvitse olla välttämättä bare minerals merkkistä, kunhan saan tilattua hyvän feeluniquesta tai lookfantacista, tai paikan päältä kicksistä tai stockman beautystä.

  Olen yrittänyt löytää tietoa näistä silmien rajauskynistä, mutta tarpeeksi syväluotaavaa analyysia kun en aiheesta löytynyt, niin ajattelin josko sinä osaisit auttaa täydellisen rajassiveltimen löytämisessä :) Pihinä naisena olisin tyytyväinen jos löytäisin yhden toimivan, niin enempää en sitten tarvitsisi :)

  • 29.1

   Katariina sanoo

   Nii, ja tarkoitus oli kirjoittaa toisen kappaleen alkuun ”onko näissä siveltimissä eroa” :). Nii ja että kajaalin käytössä tarkoitin, että ne lähtevät aina leviämään luomelle ja suttuuntuvat.

  • 29.2

   Sanni sanoo

   Itse tykkään tuosta ensin linkittämästäsi kapeasta eyeliner-siveltimestä kovasti, se on tosi laadukas. Ei lähde harottamaan helposti, toisin kuin halpojen eyeliner-siveltimien harjakset. Kyse on aina omasta ”meikkikäsialasta”, ja itse en esimerkiksi osaa ollenkaan käyttää tuota flattia, alempana linkkaamaasi Full Edged -sivellintä. Mun silmiin se ei taivu ollenkaan. Eli ikävä kyllä en sillä tavalla osaa auttaa täydellisen rajaussiveltimen löytämisessä, kun omia mieltymyksiä ja käsialoja on niin monia. :) Itselleni täydellinen on juuri tuollainen kapea ja ohut (itselläni käytössä MACin 209 ja 210), mutta esimerkiksi sinun käteesi ja meikkaustyyliisi tuo toinen voi sopia paremmin. Vain kokeilemalla selviää. :)

 26. 30

  Mariann sanoo

  Itselläni on kanssa automaattinen Sensain kynä käytössä. Helppo ottaa mukaan ja aika siistiä jälkeä tulee. Tietty eihän siinä käsi voi kauheasti lipsua. Kiinnostaisi kyllä kokeilla geeli -rajauksia. Ilmeisesti Maciltä löytyy…

 27. 31

  Lukija sanoo

  Moi! Ostin juuri ensimmäisen (tussimallisen) eyelinerini sitten yläasteiän. Mietin, että kun rajaa piirrettäessä eyelineria menee helposti ripsiin, niin luulen, että se kannattaisi poistaa ripsistä ennen taivuttamista ja ripsarin laittoa, mutta miten se kannattaisi tehdä? Sormilla kuivahtaneen värin nyppiminen tuntuu ikävältä ja silmämeikinpoistoaine vanulapussa vähän kömpelöltä. Epäilin myös vähän ripsarin pysyvyyttä jos pohjalla on meikinpoistoainetta. Kannattaisiko heti märkänä sipaista pois? Kiitos muuten mahtavasta blogista, tykkään myös matkustuspostauksista todella paljon ja käyn usein katsomassa josko olisi tullut uusia kuulumisia reissusta :) Sä oot magee!

  • 31.1

   Sanni sanoo

   Moi Lukija! :)

   Ehdottaisin, että jätät eyelinerin vain ripsiin, tussimainen eyeliner ei kovetu (ainakaan mä en ole kokenut niin, se on niin ohutta) eikä näin ollen aiheuta mielestäni ripsien katkeamisen vaaraa taivuttaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.